Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2007

Υπέρ της τήρησης των διαδικασιών που προβλέπουν συνέδριο και εκλογές τάχθηκε με σημερινή του συνέντευξη ο βουλευτής Παναγιώτης Ρήγας.
«Δεν είναι δυνατό να πάμε σε εκλογή νέου προέδρου εδώ και τώρα ,όπως ακουγόταν το Σαββατοκύριακο. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ως ένα αριστερό και προοδευτικό θα θυσιάσουμε στην σκοπιμότητα εκλογής νέου προέδρου την ουσία, που είναι η ανάδειξη και η ανάλυση των λόγων και αιτιών που χάσαμε στις πρόσφατες εκλογές αλλά και σε αυτές του 2004» δήλωσε ο κ. Ρήγας, σημειώνοντας πως «είχαμε μια ήττα, πρέπει να αναλυθεί το γιατί χάσαμε αυτές και τις προηγούμενες εκλογές»
Ο κ. Ρήγας έκρινε επίσης ότι από την ανάδειξη των πραγματικών λόγων θα προκύψουν αξιόλογα συμπεράσματα που θα καθορίσουν το μέλλον του κινήματος, ενώ τέλος συνέστησε αυτοπεριορισμό, αυτογνωσία και αυτοσυγκράτηση σε όλο τον κόσμο του Πασοκ.
Σε ότι αφορά την ένταξη του Υπουργείου Αιγαίου στο Ναυτιλίας την έκρινε αναποτελεσματική, προβληματική και χωρίς ουσία, σε αντίθεση με τα όσα προέβλεπε το πρόγραμμα του Πασοκ για συνένωση των υπουργείων Τουρισμού - Πολιτισμού και Αιγαίου, μιας και όπως ανέφερε, αυτό το μοντέλο θα αναδείκνυε και θα προστάτευε τα χαρακτηριστικά των νησιών και θα δημιουργούσε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξής τους.




Την πρωτοβουλία για την έναρξη συζητήσεων σε τοπικό επίπεδο σε όλες τις δημοτικές οργανώσεις του νομού αναλαμβάνει και αναγγέλει ο Συντονιστής του Πασοκ στον Νομό, Αντώνης Σιγάλας. Σύμφωνα με σημερινές του δηλώσεις, «ήρθε η ώρα να αναζητήσουμε όλοι τις ευθύνες για την ήττα του κινήματος, και σε τοπικό επίπεδο, χωρίς κόμπλεξ και ενδοιασμούς». Η αυτοκριτική πρέπει να γίνει και θα γίνει και σε τοπικό επίπεδο, ανέφερε ο κ. Σιγάλας.




Τους εκλογείς των Κυκλάδων ευχαρίστησε με σημερινές τις δηλώσεις στον Σαντορίνη 106.4 η βουλευτής Άρια Μανούσου για το εκλογικό αποτέλεσμα που όπως είπε δικαίωσε της επιλογές και την τακτική της την τελευταία τετραετία.
Στόχος της ,όπως είπε, κάθε νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή να εναρμονίζεται τις θεσμοθετημένες και από την Ευρωπαϊκή Ένωση διατάξεις για την νησιωτικότητα. Σε ότι αφορά την ένταξη του Αιγαίου στο Ναυτιλίας η κ. Μανούσου την έκρινε απαραίτητη και αποτελεσματική, ενώ έσπευσε να διευκρινίσει ότι
οι αρμοδιότητες της ακτοπλοΐας θα πρέπει να περάσουν στις αρμοδιότητες του (υφυ;)πουργείου Αιγαίου ώστε το ναυτιλίας να ασχοληθεί απρόσκοπτα με την ποντοπόρο ναυτιλία. Η κ. Μανούσου κατά την διάρκεια της συνέντευξής της προανήγγειλε τις συναντήσεις της με τους νέους υπουργούς κυρίους Βουλγαράκη, Καμμένο και Σπηλιωτόπουλο.




Καλορίζικοι
Νέος Υπουργός και υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής -μιας και τα δυό υπουργείο συνενώθηκαν- ορκίστηκαν χθες οι κύριοι Βουλγαράκης και Πάνος Καμμένος. Νέος υπουργός τουρισμού ορκίστηκε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.




Αυριο Παρασκευή 21 του μήνα θα πραγματοποιηθεί η συναυλία του Πέτρου – Λούκα Χαλικιά που διοργανώνει ο υπο ίδρυση σύλλογος στην Σαντορίνη «η Πίνδος μας ενώνει». Μετά την συναυλία θα ακολουθήσει παραδοσιακό Ηπειρώτικο γλέντι στην «Μαιρούλα» με την ορχήστρα του Πέτρου – Λούκα Χαλκιά.




Καθημερινά είναι τα τεστ και οι εξετάσεις στις οποίες υποβάλλεται και… περνά με επιτυχία το νεοαποκτηθέν υγειονομικό αεροσκάφος του Ιδρύματος Τελεφερίκ που βρίσκεται στην Αθήνα.
Σύμφωνα με την διοίκηση του Ιδρύματος θέμα ημερών αποτελεί η άφιξή του στην Σαντορίνη ώστε να ξεκινήσει να εξυπηρετεί περιστατικά.


Η καθημερινότητα από την άλλη είναι πολύ διαφορετική.
Καθημερινά είναι τα περιστατικά βρεφών, μωρών και μικρών παιδιών, που αδυνατούν να αντιμετωπιστούν από το Κ.Υ. Θήρας ενώ το ΕΚΑΒ αρνείται να τα παραλάβει και να τα μεταφέρει σε νοσοκομεία. Ως εκ τούτου οι ασθενείς ή οι γονείς με τα παιδιά τους πηγαίνουν μόνοι τους στην Αθήνα με το αεροπλάνο ,εάν αυτό είναι δυνατό, ή στην Κρήτη με τα πλοία της γραμμής.
Σύμφωνα με πληροφορίες διαμαρτυρία ετοιμάζουν και οι γιατροί του Κ.Υ. Θήρας.

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 17, 2007

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών :

Αποτελέσματα Κυκλάδων

Aποτελέσματα Δήμου Θήρας

Aποτελέσματα κοινότητας Οίας



Διατηρεί την θέση του στο κοινοβούλιο ο Παναγιώτης Ρήγας, ενώ σε ότι αφορά την κυβερνώσα παράταξη πρώτος και με διαφορά (1200 ψήφων λένε ανεπίσημα στοιχεία) εξελέγει ο Γιάννης Βρούτσης, ενώ δεύτερη εκλέγεται η Άρια Μανούσου που ανανέωσε την θητεία της. Εκτός βουλής μένει ο Γιάννης Χωματάς.

Αποτελέσματα Κυκλάδων : (ποσοστό - φήφοι)
ΝΔ 45.50 % 38,353 2
ΠΑ.ΣΟ.Κ 37.88 % 31,925 1
Κ.Κ.Ε. 5.58 % 4,705
ΣΥ.ΡΙΖ.Α 5.31 % 4,472
ΛΑ.Ο.Σ 2.77 % 2,337
ΟΙΚΟΛ ΠΡΑΣ 1.21 % 1,020



Αποτελέσματα Δήμου Θήρας : (ποσοστό - ψήφοι)
Νέα Δημοκρατία 45.79 % 3,811
ΠΑ.ΣΟ.Κ 38.32 % 3,189
Κ.Κ.Ε. 7.64 % 636
ΣΥ.ΡΙΖ.Α 2.80 % 233
ΛΑ.Ο.Σ 2.48 % 206
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 1.01 % 84
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ 0.82 % 68
Ενωση Κεντρώων 0.38 % 32
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ (ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α.) 0.18 % 15
ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ-ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΟ ΚΚΕ 0.16 % 13
ΜΕΤΩΠΟ ΡΙΖΟΣΠ. ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 0.12 % 10
Ο.Α.Κ.Κ.Ε. 0.11 % 9
ΚΚΕ (μ-λ) 0.11 % 9
φιλελεύθερη συμμαχία 0.10 % 8