Σάββατο, Ιουνίου 02, 2012

τουρνουά Μπάσκετ 3X3, 2-3.6 στην αυλή του σχολείου των Φηρών

Τουρνουά Μπάσκετ 3Χ3 με την συμμετοχή μαθητών και μαθητριών των δημοτικών σχολείων και γυμνασίων της Σαντορίνης πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Ιουνίου στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου των Φηρών.
Το τουρνουά διοργανώνεται απο τον ΔΑΠΠΟΣ σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.
Την Δευτέρα, με το καλό, θα έχουμε .. φωτορεπορτάζ καθώς και τους νικητές των επι μέρους αγώνων (διαγωνισμός σε τρίποντα κλπ) που θα πραγματοποιηθούν!
Αξίζει να πούμε οτι το τουρνουά δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται μιας και για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε με τους ίδιους διοργανωτές το .. ολυμπιακό καλοκαίρι του 2004!
Την Κυριακή με την λήξη του πρωταθλήματος, οι τοπικές αρχές θα "δεξιωθούν" την αποστολή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης στους χώρους της Santo Wines.

παιδικές κατασκηνώσεις Ι.Μ. Θήρας

Για πρώτη φορά φέτος το Γραφείο Νεότητας της Ι.Μ. Θήρας διοργανώνει παιδικές κατασκηνώσεις για παιδιά του δημοτικού και του Γυμνασίου θα πραγματοποιηθούν στην Αμοργό και την Αθήνα.
Συγκεκριμένα, η πρόσκληση αφορά αγόρια που έχουν τελειώσει την 4η, 5η και 6η Δημοτικού, κορίτσια που έχουν τελειώσει την 4η, 5η και 6η Δημοτικού καθώς και αγόρια που έχουν τελειώσει την 1η, 2α και 3η Γυμνασίου.
Σε ότι αφορά τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού οι κατασκηνώσεις είναι 5θήμερες θα πραγματοποιηθούν στην Αμοργό και συγκεκριμένα η φιλοξενία θα γίνει στο μοναστήρι της Παναγίας της Καλαμιώτισσας, τα διαστήματα 16 - 21 Ιουνίου και 23 - 28 Ιουνίου αντίστοιχα,
ενώ σε ότι αφορά τους μαθητές του Γυμνασίου η διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου είναι 12 ημέρες, 18 με 30 Ιουνίου, και η διαμονή των παιδιών θα γίνει στην Εκάλη Αττικής.

Σύμφωνα με το γραφείο νεότητας της Ι.Μ. Θήρας, Αμοργού και Νήσων,

Αυτό το καλοκαίρι μπορούμε να ζήσουμε όλοι ένα όνειρο μοναδικό στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολής μας.
Σε ένα μαγευτικό φυσικό περιβάλλον τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν στιγμές υπέροχες, μοναδικές, στιγμές χαράς μέσα στην φύση.

Εκτός από τις αξέχαστες διακοπές στις κατασκηνώσεις της ιεράς Μητρόπολης Θήρας, Αμοργού και Νήσων, τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν να βοηθούν τους άλλους και να συνεργάζονται για έναν κοινό στόχο.
Θα μπορέσουν να παίξουν, να τρέξουν, να χαρούν, να μιλήσουν και να επικοινωνήσουν, ζώντας παράλληλα τις χαρές και τα μυστικά της φύσης. Θα νιώσουν επίσης την κοινή ζωή αγάπης που εμπνέει ο Χριστός και θα γνωρίσουν την πίστη και την ζωή της Εκκλησίας.

Μέσα σε ένα ήσυχο και ασφαλές περιβάλλον τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να παίξουν μεταξύ τους, να κάνουν διάφορες κατασκευές, να ζωγραφίσουν, να αθληθούν, να παίξουν επιτραπέζια παιχνίδια, να κάνουν εκδρομές, κ.α.

Με την επίβλεψη και φροντίδα του π. Χριστόφορου καθώς και ειδικών και έμπειρων στελεχών, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους, να αποκτήσουν ωριμότητα, και καλλιεργημένη κοινωνικότητα.
Στόχος της κατασκήνωσης είναι να αποτελέσει πνευματικό φυτώριο στα παιδιά και να ενσταλάξει στην παιδική ψυχή τον σεβασμό στον Θεό της αγάπης, προς τον συνάνθρωπο, και προς τον εαυτό τους, μέσα σε κλίμα χαράς, δράσης, ζωντάνιας και ψυχαγωγίας.

Για πληροφορίες και αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον υπεύθυνο του προγράμματος π. Χριστόφορο Καραμολέγκο στο τηλέφωνο 6948 898472 και στο mail neotitathiras@yahoo.gr  
  

«Ατακτούληδες» - καλοκαιρινό camp

Ο παιδότοπος «Ατακτούληδες» στο Μεγαλοχώρι ετοίμαστε για φέτοε το καλοκαίρι οργανωμένο καλοκαιρινό Camp για τους μικρούς του φίλους και συγκεκριμένα για παιδιά ηλικίας από 3 έως 11 ετών, τα οποία θα μπορούν να συμμετάσχουν σε διάφορα ψυχαγωγικά παιχνίδια και δραστηριότητες.
Το ωράριο του SUMMER CAMP είναι από ΔΕΥΤΕΡΑ εως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕ 16:30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΦΥΛΑΞΗΣ ΩΣ ΤΙΣ 21:30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ.

Η παρακολούθηση των προγραμμάτων μπορεί να γίνει για όλο το καλοκαίρι, σε μηνιαία, εβδομαδιαία ή ημερήσια βάση.

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής και τα προγράμματα δραστηριοτήτων μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 22860 82742  4 με 9 το απόγευμα. 

Ήρθε η ώρα για την παρουσίαση του προγράμματος οικιακής κομποστοποίησης!

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων που έχουν εκδοθεί από τον Δήμο Σαντορίνης σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος οικιακής κομποστοποίησης που έχει ξεκινά να τρέχει σε συνεργασία με τους πολίτες, έχουμε την νεότερη ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα και τους ομιλητές ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 2 Ιουνίου στο Μπελλώνιο Πολιτιστικό Κέντρο για την παρουσίαση του προγράμματος και την ενημέρωση του κόσμου για το πώς μπορεί να λειτουργήσει το πρόγραμμα.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή που έχουμε, το πρόγραμμα της ημερίδας είναι το εξής:

19:00 Προσέλευση – Επιβεβαίωση Συμμετοχών
19:15 Χαιρετισμός Δημάρχου Θήρας κ. Αναστασίου – Νικολάου Ζώρζου
19:30  Η Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων
Ο Ρόλος των Πολιτών στην Επιτυχία των Συστημάτων Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ)
Νικόλαος Συνοδινός, Περιβαλλοντολόγος, M.Sc. Ωκεανογράφος, Ενδιάμεση Διαχ. Αρχή Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
19:45 Διαλογή στην Πηγή σε Δημοτικό Επίπεδο
Οι στόχοι και προοπτικές του προγράμματος οικιακής κομποστοποίησης του Δήμου Θήρας. Λουκάς Μπελλώνιας, Μηχανολόγος Μηχανικός M.Sc., Δήμος Θήρας.
20:00 Οικιακή Κομποστοποίηση: Θεωρία και Πράξη - Παρουσίαση Εξοπλισμού – Σεμινάριο Πάνος Βροντάνης, Μαθηματικός, Operational Research M.Sc.
20:45 Συζήτηση - απαντήσεις  σε ερωτήματα που θα τεθούν από τους συμμετέχοντες

Με το τέλος της ημερίδας θα δο(οοομικρόν!)θούν και τα 10 πρώτα σετ! Οι δικαιούχοι έχουν ήδη ειδοποιηθεί.

Π. Ρήγας - επίσκεψη σε Σαντορίνη, Ίο και Ανάφη

Σύμφωναμε ανακοίνωση του υποψήφιου βουλευτή Κυκλάδων του Πασοκ,

Συνεχίζοντας την περιοδεία του στις Κυκλάδες, ο υποψήφιος βουλευτής Παναγιώτης Ρήγας επισκέφτηκε διαδοχικά τα νησιά Σαντορίνη, Ίο και Ανάφη.
Κατά την διάρκεια της παραμονής του στα νησιά αυτά, είχε συναντήσεις με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, των συλλογικών φορέων, αλλά και με στελέχη και φίλους του Κινήματος που στηρίζουν την προσπάθεια για την κατάκτηση της έδρας στις Κυκλάδες.
Το κυρίαρχο στοιχείο από το σύνολο των επαφών του Παναγιώτη Ρήγα με τους πολίτες των νησιών που επισκέφτηκε, είναι η αγωνία για τις εξελίξεις αλλά και η απαίτηση για λύσεις στο πρόβλημα ακυβερνησίας και αβεβαιότητας που ταλαιπωρεί την χώρα, την οικονομία και τον πολίτη.
Ο υποψήφιος βουλευτής ενημέρωσε τους συνομιλητές του για τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την διακυβέρνηση της χώρας και ζήτησε στήριξη, προκειμένου το κίνημα να αναδεχθεί από τις εκλογές πιο ισχυρό. Παράγοντας υπευθυνότητας και αξιοπιστίας που θα διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην εθνική προσπάθεια για έξοδο της χώρας από το σημερινό αδιέξοδο. Στην συνέχεια της περιοδείας του ο Παναγιώτης Ρήγας θα επισκεφτεί την Νάξο την Πάρο και την Αμοργό.

Περιφεριακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου - συνεδρίαση 9.6- θέματα

Στις 9.6 στην Ρόδο θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου το Σάββατο 9.6 στις 12.00 με 8 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Μεταξύ αυτών, είναι η στρατηγική Ανάπτυξης της Αλιείας – Υδατοκαλλιεργειών στο Νότιο Αιγαίο και το Μνημόνιο – Πλαίσιο Συνεργασίας μεταξύ Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. και Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της 5ης/14-5-2012 συνεδρίασης του Περιφερειακού
Συμβουλίου.
Στρατηγική Ανάπτυξης της Αλιείας – Υδατοκαλλιεργειών στο Νότιο Αιγαίο. Εισηγητής : κ. Περιφερειάρχης
Ορισμός εκπροσώπου με αναπληρωτή στο Εποπτικό Συμβούλιο ΑΝΕ Καλύμνου Εισηγητής : κ. Φώτιος Χατζηδιάκος
Οι διεργασίες σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο που αφορούν τα διαρθρωτικά ταμεία (Ταμεία Κοινωνικής Συνοχής, Ευρωπαϊκής Περιφερειακής Ανάπτυξης) για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014 -2020. Εισηγητής : κ. Νικόλαος Χρυσόγελος
Μνημόνιο – Πλαίσιο Συνεργασίας μεταξύ Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Εισηγητής : κ. Περιφερειάρχης
Έγκριση Προγραμματικής σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου και της ΑΜΚΕ
"Εθελοντές για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό της Ρόδου" για το έργο "Ανακύκλωση χαρτιού στη Ρόδο και τα μικρά νησιά της
Δωδεκανήσου" Εισηγητής : κ. Φώτιος Χατζηδιάκος
Έγκριση προγραμματικής σύμβασης και όρων αυτής μτξ της Περιφέρειας και του Ελληνικού γεωργικού Μηχανισμού "Δήμητρα" - Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας, για το έργο Μελέτη σκοπιμότητας για την κατασκευή τεχνιτού υφάλου στην θαλάσσιαπεριοχή σε Κάρπαθο και Κάσο.
Παραχώρηση χρήσης ακινήτου ΚΕΕ Ρόδου απο την Περιφέρεια στο ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς για την εγκατάσταση πιστοποιημένης δομής.


Επιμελητήριο Κυκλάδων - συναντηση ΔΣ με τον κ. Μηταράκη

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων επισκέφθηκε κατά την παραμονή του στην Σύρο ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, κ. Νότης Μηταράκης, όπου και είχε συνάντηση με τη Διοικητική Επιτροπή του φορέα.
Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης 31ης Μαΐου στα γραφεία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, συμμετείχαν οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ για τις Κυκλάδες, Αικατερίνη Μονογυιού, Γεώργιος Βακόνδιος και Χαράλαμπος Κόκκινος, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κυκλάδων, Ευάγγελος Χαλκιάς, καθώς και συνεργάτες του κ. Μηταράκη, ενώ εκ μέρους του Επιμελητηρίου Κυκλάδων παρευρέθησαν ο Α’ Αντιπρόεδρος,  Λεονάρδος Ρούσσος, ο Β’ Αντιπρόεδρος, Γιώργος Μαραγκός, ο Γενικός Γραμματέας, Νίκος Βασιλικός, ο Διοικητικός Προϊστάμενος, Αλέξης Τσιάντης και στελέχη της ΕΤ.Α.Π. Κυκλάδων.
Ο κ. Μηταράκης και οι συνεργάτες του παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την παρουσίαση των έργων και των πρωτοβουλιών που έχει υλοποιήσει το Επιμελητήριο Κυκλάδων για την άμβλυνση των προβλημάτων της επιχειρηματικότητας στα νησιά των Κυκλάδων, καθώς και το σχεδιασμό του φορέα για υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη νέα, ψηφιακή –και όχι μόνο– πραγματικότητα.

Αναφερόμενος στις θέσεις της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ο κ. Μηταράκης έκανε λόγο για το τρομακτικό παραγωγικό κενό που υπάρχει στην οικονομία της χώρας, το οποίο κάνει επιτακτική την ανάγκη στήριξης από το διεθνή μηχανισμό, ενώ επέμεινε στο στόχο για –ταυτόχρονη και υποβοηθούμενη από το μηχανισμό στήριξης– πολύπλευρη ανάπτυξη, προκειμένου να «σηκωθεί» η Ελλάδα από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει. Ο κ. Μηταράκης στάθηκε ιδιαίτερα στις ρεαλιστικές και επιτεύξιμες προτάσεις που έχει υποβάλλει η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για την επίτευξη του στόχου αυτού, προτάσεις που θέτουν «ψηλά τον πήχη».
Η συζήτηση που επακολούθησε είχε ως κύριο θέμα την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ ως μοχλού ανάπτυξης για τις ΜΜΕ, θέμα που έχει απασχολήσει έντονα το Επιμελητήριο Κυκλάδων, το οποίο έχει κάνει πολλές και εμπεριστατωμένες παρεμβάσεις κυρίως για τις ιδιαιτερότητες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στα νησιά των Κυκλάδων.
Ο κ. Μηταράκης αναγνώρισε τόσο την αναγκαιότητα ειδικής αντιμετώπισης που θα έπρεπε να έχουν οι νησιωτικές επιχειρήσεις, όσο και την επιτακτική πλέον ανάγκη για διάχυση των πόρων του ΕΣΠΑ στην πραγματική αγορά «χωρίς λογιστικά και δημοσιονομικά τρικ» και δεσμεύθηκε να εξετάσει επισταμένα τις θέσεις του Επιμελητηρίου Κυκλάδων πάνω στο θέμα αυτό.



Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος - μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη

Το μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου στέλνει ο Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού,
Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, κ. Μακρυωνίτης. Σύμφωνα με αυτό,

Από την 15η Δεκεμβρίου του 1975, οπότε και θεσπίστηκε από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), η 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, γίνεται σε διεθνές επίπεδο μια προσπάθεια υπενθύμισης και ενημέρωσης γύρω από τα σύγχρονα περιβαλλοντικά προβλήματα. Παρόλο που από μόνη της η ενημέρωση δεν είναι αρκετή για ένα περιβάλλον που νοσεί, φαίνεται πως όλα ξεκινούν από αυτό το στάδιο. Είναι αλήθεια ότι χωρίς την ευαισθητοποίηση των παιδιών, την αφύπνιση των πολιτών, τη μετουσίωση της οικολογικής ευσυνειδησίας σε καθημερινή στάση ζωής, και κυρίως την ενεργό συμμετοχή όλων μας στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης κανένα μέτρο και καμία στρατηγική δεν μπορεί να έχει ουσιαστική επιτυχία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (United Nations Environment Programme, U.N.E.P.) επέλεξε για το 2012 το θέμα: «Πράσινη Οικονομία: Μήπως σας συμπεριλαμβάνει;», επεκτείνοντας το συλλογισμό μας ένα βήμα παραπέρα: Το Περιβαλλοντικό Πρόγραµµα του ΟΗΕ ορίζει την Πράσινη Οικονοµία ως το µέσο που οδηγεί στη βελτίωση της ανθρώπινης ευηµερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, παράλληλα µειώνει σηµαντικά τους κινδύνους του περιβάλλοντος και της οικολογικής υποβάθµισης. Επομένως, µια πράσινη οικονοµία µπορεί να θεωρείται ως ένα οικονοµικό περιβάλλον που επιτυγχάνει χαµηλές εκποµπές διοξειδίου του άνθρακα, την αποδοτικότητα των πόρων και την ίδια στιγµή εµπεριέχει την κοινωνική συνιστώσα. Πρακτικά, η Πράσινη Οικονοµία οδηγεί στην αύξηση του εισοδήµατος και της απασχόλησης µέσα από δηµόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις που µειώνουν τις εκποµπές διοξειδίου του άνθρακα και της ρύπανσης, βελτιώνουν την ενέργεια  και την αποδοτικότητα των πόρων και προλαµβάνουν την απώλεια της βιοποικιλότητας και των οικοσυστηµάτων.


Παρασκευή, Ιουνίου 01, 2012

οικονομική Επιτροπή Π.Ν.Α. – αποφάσεις

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,

Ομόφωνα εγκρίθηκαν και τα είκοσι επτά θέματα από την Οικονομική Επιτροπή, που συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης υπό τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Τζώρτζη Μακρυωνίτη.
Η επιτροπή ενέκρινε τη δημοπράτηση των πολύ σημαντικών έργων κατασκευής δημοτικού σχολείου  Κέας, προϋπολογισμού 3.285.000,00€, λιμενικού έργου Πολλωνίων Μήλου, προϋπολογισμού 4.250.000,00 €, καθώς και την κατασκευή του Πολυδύναμου Περιφερειακό Ιατρείο Κάσου, ύψους 675.000,00€ 

Επίσης, έπειτα από σχετικές αποφάσεις προχωρούν τα έργα:
- Βελτίωση οδικού τμήματος Μυρτότοπος Καρπάθου, προϋπολογισμού 550.000,00€.
- Συντήρηση Οδικού Δικτύου Νήσου Σερίφου, προϋπολογισμού 39,000,00€.
- Συντήρηση Οδικού Δικτύου Νήσου Σίφνου προϋπολογισμού 35.000,00€.

Τέλος, εγκρίθηκε η διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού για την “Προμήθεια και εγκατάσταση πλήρους φωτοβολταϊκού συστήματος”, καθώς και ο διαγωνισμός για την προμήθεια και εγκατάσταση “φορητής μονάδας αφαλάτωσης τύπου αντίστροφης ώσμωσης”.

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου – ΔΕΗ, συνάντηση

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου,

Σύσκεψη με εκπροσώπους της ΔΕΗ Νησιών πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου στον Πειραιά. Στη σύσκεψη υπό τον Γενικό Γραμματέα της ΑΔΑ, κ. Φώτη Χατζημιχάλη, συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής ΧΩ.ΠΕ.ΠΟ κ. Ευστράτιος Δουλδούρης, ο Διευθυντής Τεχνικού Ελέγχου κ. Γιώργος Αλεξίου, και στελέχη της Διεύθυνσης Παραγωγής Νησιών και της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Παραγωγής της ΔΕΗ.
Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σταθμοί της ΔΕΗ στα νησιά του Αιγαίου, τα οποία εντείνονται κατά την καλοκαιρινή περίοδο λόγω της αυξημένης ζήτησης. Για το λόγο αυτό συμφωνήθηκε η λεπτομερής καταγραφή των προβλημάτων σ’ όλα τα νησιά, μικρά και μεγάλα, σε μια από κοινού προσπάθεια να ανταποκριθούν οι υπάρχουσες δομές στις ανάγκες τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών του Αιγαίου.

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου - ΕΥΔΑΠ , συνάντηση

Διεξοδική συζήτηση με τον σύμβουλο διοίκησης, Άκη Χαϊδάκη και στελέχη της ΕΥΔΑΠ Νήσων είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης, Τζώρτζης Μακρυωνίτης, με επίκεντρο τη συνεργασία σε θέματα ύδρευσης και αποχέτευσης στο Νότιο Αιγαίο.
Η ΕΥΔΑΠ έχει ήδη προχωρήσει στην υπογραφή μνημονίου – συνεργασίας με δήμους, κυρίως των μικρών νησιών, για τη δυνατότητα ανάληψης διαχείρισης του συνόλου των έργων που αφορούν την ύδρευση και την αποχέτευση.
Ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσαν τους εκπροσώπους της ΕΥΔΑΠ αναφορικά  με τα έργα των Αφαλατώσεων και τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ), επισημαίνοντας παράλληλα ότι θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας το στενό χρονικό πλαίσιο.
Επιπλέον, ο κ. Μαχαιρίδης ζήτησε να εξεταστεί από την ΕΥΔΑΠ η δυνατότητα, σε συνεργασία με την ΕΓΝΑΤΙΑ, να υποστηρίξει την ωρίμανση των μελετών αφαλάτωσης σε νησιά που δεν μπορούν να ανταποκριθούν.
Τέλος, ο Περιφερειάρχης αποδέχθηκε την πρόταση για μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ΕΥΔΑΠ για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών  στους τομείς αρμοδιότητας της.

ΝΟ.Δ.Ε. Κυκλάδων συναντήσεις στην Σύρο

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Κυκλάδων

Την 31η Μαΐου 2012, πραγματοποιήθηκε ολοήμερη επίσκεψη του αναπληρωτή τομεάρχη οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότη Μηταράκη, στη Σύρο.
Ο αναπληρωτής τομεάρχης οικονομικών της ΝΔ κ. Ν. Μηταράκης παραχώρησε συνέντευξη τύπου και στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και στα 18 βασικά σημεία που παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς.
Ο κ. Ν. Μηταράκης, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι σε περίπτωση καταγγελίας του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, η χώρα μας δεν θα μπορεί να καλύψει το πρωτογενές της έλλειμμα και θα αναγκαστεί να αποχωρήσει από τη ζώνη του ευρώ για να πληρώσει τα έξοδά της εκτυπώνοντας δραχμές.  Δυστυχώς, όσοι έχουν επενδύσει στην έξοδο από το ευρώ, το λεγόμενο «λόμπυ της δραχμής», έχουν όφελος να σπρώξουν την Ελλάδα προς αυτή τη κατεύθυνση για να αποκομίσουν κέρδη.  Για όλους τους υπόλοιπους, η έξοδος από το ευρώ θα είναι καταστροφική.
Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν οι υποψήφιοι βουλευτές  κ. Γιώργος Βακόνδιος, κ. Χαράλαμπος Κόκκινος και η κα Κατερίνα Μονογυιού, ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Κυκλάδων κ. Βαγγέλης Χαλκιάς και ο περιφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Παντάκης.

Σύριζα – δραστηριότητα στις Κυκλάδες

Με Ανοιχτές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και συζητήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ συνεχίζει την επικοινωνία του με τους πολίτες των νησιών των Κυκλάδων.
Την Πέμπτη 31/5, ο υποψήφιος βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος μίλησε σε συγκέντρωση στην παραλία Μπατσίου στην Άνδρο, ενώ την Παρασκευή 1.6 στις 8μμ,  στην κεντρική πλατεία του Όρμου Κορθίου.
Σειρά συγκεντρώσεων-συζητήσεων έχουν προγραμματιστεί και στη Νάξο με την παρουσία του υποψήφιου βουλευτή Νίκου Συρμαλένιου, το διάστημα 2-4 Ιουνίου. 

Γιάννης Βλασερός, μήνυμα για τις εκλογές

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Γ. Βλασερού, υποψήφιου με το Πασοκ στις Κυκλάδες,

Η μεγάλη και τιμητική αποδοχή πού δείξατε στο πρόσωπο μου στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαίου, μού δίνει δύναμη αλλά καί με δεσμεύει απέναντί σας να συνεχίσω.
Η πολύπλοκη καί επικίνδυνη πολιτική κατάσταση πού έχει διαμορφωθεί στη χώρα απαιτεί οι εκλογές της 17ης Ιουνιου να αναδείξουν ένα δυνατό ΠΑΣΟΚ, που θα παίξει κυρίαρχο ρόλο στις μετεκλογικές εξελίξεις.
Η Ελλάδα πρέπει να διασωθεί. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει, με αφετηρία αυτή την κρίση, να αναγεννηθεί και να γίνει η μεγάλη, πραγματική, κεντροαριστερή παράταξη που έχει ανάγκη ο τόπος. Συστρατευόμασθε σ’αυτόν τον αγώνα.

Χ. Κόκκινος – ανακοίνωση σχετικά με τα έργα στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χαράλαμπου Κόκκινου,

Την ώρα που  η αγορά στενάζει και απαιτούνται πολιτικές επανεκκίνησης της οικονομίας μας, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διαθέτει μόνο 15 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ (2007-2013) για την ενίσχυση των επιχειρήσεων. Από το ποσό αυτό τα 12 εκ. ευρώ αφορούν υφιστάμενες επιχειρήσεις και μόνο 3 εκ. ευρώ νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις.
Την ίδια ώρα 110 εκ. ευρώ, επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ (2009-2012) , μεταφέρθηκαν με λογιστικά τρικ και επιβάρυναν το πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (ΕΠ.ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ 2007-2013) ,  χρήματα τα οποία αφορούσαν την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τον Επενδυτικό Νόμο από Εθνικούς Πόρους. Δηλαδή δεν μπήκε ¨ζεστό¨ χρήμα στην αγορά, κάλυψαν λογιστικά το πρόγραμμα και δεν έγιναν καινοτόμες αναπτυξιακές δράσεις.
Είναι ανάγκη να εφαρμοστούν άμεσα πολιτικές που θα στηρίζουν την πραγματική οικονομία.
Είναι ανάγκη να αξιοποιηθούν άμεσα διαθέσιμοι πόροι του ΕΣΠΑ , όπου λιμνάζουν14,5 δις ευρώ.

Πέμπτη, Μαΐου 31, 2012

οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Οίας .. on camera για τα αμπέλια του τόπου μας!

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Οίας με την βοήθεια και υποστήριξη των δασκάλων τους δημιούργησαν ένα πολύ ωραίο και καλομονταρισμένο οκτάλεπτο βίντεο στο οποίο προβάλλουν τον τόπο μας, την Σαντορίνη, τον αμπελώνα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, καθώς και ειδικότερα την Οία, μιας και στα πολύχρωμα στενά της (με θέα όμως την καλντέρα!) γυρίστηκε το όμορφο αυτό βιντεάκι!

Στο βίντεο οι μαθητές και οι μαθήτριες του δημοτικού σχολείου της Οίας εμφανίζονται να μιλούν για τον αμπελώνα της Σαντορίνης αναφέροντας την ιστορία του, το παρόν του και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Το βίντεο, από οτι μπορούμε να δούμε, είναι το αποτέλεσμα της σοβαρής δουλειάς και μελέτης που έχει προηγηθεί από πλευράς των μαθητών του σχολείου, με θέμα τον αμπελώνα της Σαντορίνης.

Σε ότι αφορά τα .. χαρακτηριστικά του βίντεο, τις θετικότερες εντυπώσεις μας δημιουργεί η επιλογή των τραγουδιών που “ντύνουν” τις εικόνες καθώς και η άνεση των μαθητών με τον φακό!

Η δικιά ιδέα; Να δουν όσοι περισσότεροι μαθητές και μαθήτριες γίνεται το βίντεο, καθώς και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία κάτοικοι του νησιού, μιας και είναι πανέμορφο και πολύ καλή δουλειά! 

στο πλαίσιο της ανακύκλωσης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Σαντορίνης,

Την Κυριακή 3 Ιουνίου και ώρα 10:30 σας περιμένουμε στην πλατεία του Πύργου, στο σημείο που αρχίζει ο πεζόδρομος, για να φυτεύσουμε την πλατεία και τα παρτεράκια του πεζόδρομου με όμορφα φυτά χρησιμοποιώντας compost! Επίσης θα γίνει η επίδειξη του εξοπλισμού της κομποστοποίησης και θα δούμε πως είναι το έτοιμο compost και τις χρήσεις του!
Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και σε ημέρα και ώρα που θα ανακοινωθεί θα γίνει παρόμοια δράση στη πλατεία στο Φηροστεφάνι!

γραφείο νεότητας ΙΜ Θήρας - ανακοίνωση

Η Ιερά Μητρόπολη Θήρας Αμοργού και Νήσων σε συνεργασία με τον Δήμο Θήρας διοργανώνει Γιορτή Νεότητας 2012  με τίτλο "Μια συντροφιά με μέλλον" . Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο της Χριστιανικής Εστίας στα Φηρα το Σάββατο 2 Ιουνίου στις 7:30 μ.μ.
Παιδιά και νέοι από όλα τα χωριά του νησιού θα συναντηθούν και θα μας δώσουν με το δικό τους τρόπο το μήνυμα οτι το μέλλον ανήκει στις δικές τους συντροφιές....
Σας περιμένουμε
Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας Αμοργού και Νήσων

Τετάρτη, Μαΐου 30, 2012

Art Space Σαντορίνης 2012

Σύμφωνα με ανακοίνωση του χώρου Art Space - Art and Winery, στην Έξω Γωνιά,

ΤΕΧΝΗ και ΟΙΝΟΣ …
Φέτος οι επισκέπτες θα περιηγηθούν ξανά, για 14η χρονιά, στους μουσειακούς χώρους και τα υπόσκαφα του παλαιού οινοποιείου για να απολαύσουν τα Έργα της Θεματικής Έκθεσης "Η Σαντορίνη που Ονειρεύτηκα''.        

Και όχι μόνον......Ζωγραφική, Γλυπτική, Ψηφιδωτό, Φωτογραφία, Κεραμική.....
Έργα Νέων και Καταξιωμένων Καλλιτεχνών εκτίθενται στο Art Space Winery στους χώρους του οποίου οι επισκέπτες παράλληλα με την επίσκεψή τους στην έκθεση, έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν τα εκλεκτά κρασιά του, παραγωγής του οινοποιείου.

Για περισσότερες πληροφορίες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό μπορείτε να επισκεφθείτε την διεύθυνση :  www.artspace-santorini.com και στο facebook Art Space Santorini

Θα χαρούμε και φέτος να σας υποδεχθούμε και να σας ξεναγήσουμε στους χώρους και στην έκθεσή μας. 

στην αναζήτηση ναυαγοσώστη..

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο του Δήμου Σαντορίνης θα προχωρήσει στην σύναψη σύμβασης παροχής υπηρεσιών για την ναυαγοσωστική κάλυψη της παραλίας του Μονόλιθου προϋπολογιζόμενης δαπάνης 3.000 (χωρίς Φ.Π.Α.), για την κάλυψη των αναγκών του. Η προθεσμία των αιτήσεων των ενδιαφερομένων λήγει την Πέμπτη 31 Μαΐου.

Χ. Κόκκινος – ανακοίνωση υποψηφιότητας

Για την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις Κυκλάδες μας ενημέρωσε με ανακοίνωσή του ο Χαράλαμπος Κόκκινος, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου και μέλος της εθνικής εκλογικής επιτροπής της ΝΔ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Στις επικείμενες εθνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου , το διακύβευμα είναι μεγάλο και ιστορικό. Καλούμαστε να επιλέξουμε το μέλλον της χώρας μας.          
Καλούμαστε να αποφασίσουμε για την ευρωπαϊκή  πορεία της Ελλάδας, την παραμονή στην Ευρωζώνη και το ευρώ  ή την οπισθοδρόμηση και την παρακμή.
Το ΠΑΣΟΚ με τις επικίνδυνες πολιτικές του , οδήγησε τη χώρα στην οικονομική κατοχή της Τρόικας και στη μέγγενη του Μνημονίου.
Από την άλλη  ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να μας οδηγήσει σε επικίνδυνα και καταστροφικά μονοπάτια. Η διγλωσσία, η αλαζονεία, οι ανακολουθίες και ο λαϊκισμός χαρακτηρίζουν τον πολιτικό του λόγο.
Η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα της ευθύνης και των μεγάλων εθνικών επιλογών,  σε αυτήν την κρίσιμη και ιστορική στιγμή για τον τόπο, καταθέτει στον ελληνικό λαό  το πρόγραμμά της και ζητά την ψήφο του για να υπάρξει
ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ.
Στο προσκλητήριο του Αντώνη Σαμαρά για  ενότητα και εθνική ανάταση καλούμαστε να δώσουμε το παρόν.
Συστρατεύομαι με την καθημερινή μου προσπάθεια και την ουσιαστική και συμβολική συμμετοχή μου στην 5η θέση του ψηφοδελτίου της ΝΔ στις Κυκλάδες.
Όλα αυτά τα χρόνια στο Νότιο Αιγαίο, δώσαμε ΜΑΖΙ τη μάχη για την ανάπτυξη και την ευημερία των νησιωτών μας. Συγκρουστήκαμε με την παρακμή και τους εκφραστές της και αντισταθήκαμε στην οπισθοδρόμηση.

  
Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Κόκκινου με την ιδιότητά του ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου, αναφέρει ότι,

Με αφορμή την πρόσκληση που απήυθυνε ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κος Φ.Χατζηδιάκος για πραγματοποίηση ¨ειδικής¨ συνεδρίασης των περιφερειακών συμβούλων Δωδεκανήσου στη Ρόδο την 1η Ιουνίου 2012, αλλά και την ανάγκη να συζητηθούν τα θέματα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ζήτησε τα εξής:
Η διαδικασία της συνεδρίασης στη Ρόδο, ενδεχομένως να έχει τη χρησιμότητά της ως συλλογική προσπάθεια, όμως τα θέματα αφορούν το σύνολο των Περιφερειακών Συμβούλων.
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι επιθυμούν να καταθέσουν τις σκέψεις τους και τις προτάσεις τους , ζητούν και οφείλουν να είναι ενήμεροι για τα θέματα των νησιών  μας.
Το περιφερειακό συμβούλιο οφείλει να πραγματοποιήσει άμεσα την τακτική  συνεδρίαση του μηνός Μαΐου. Καλώ την περιφερειακή αρχή :
Να γίνει ενημέρωση για τα θέματα που θα συζητηθούν στη σύσκεψη στη Ρόδο την 1η Ιουνίου 2012 και στα υπόλοιπα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου
Σεβόμενοι το β΄ βαθμό αυτοδιοίκησης που υπηρετούμε και την κοινωνία που αναμένει δικές μας κινήσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει, να πραγματοποιηθεί η τακτική συνεδρίαση (Μαΐου) του Περιφερειακού Συμβουλίου σύμφωνα με τον κανονισμό και τις ανάγκες των κατοίκων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και όχι με βάση τις επιθυμίες των υποψηφίων βουλευτών και των προεκλογικών τους υποχρεώσεων.
Η παράταξή μας επιθυμεί τον διάλογο και σέβεται τους θεσμούς.
Ελπίζουμε το ίδιο να πράξει και η περιφερειακή αρχή.


δεν «κατεβαίνει» το ΕΠΑΜ

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του ΕΠΑΜ Σαντορίνης, μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι,

Τα μέλη του ΕΠΑΜ χρησιμοποιώντας την ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ, αποφάσισαν την μη κάθοδο στις προσεχείς εκλογές.
Διαλέξαμε να σταθούμε σαν ΜΕΤΩΠΟ δίπλα στον αντιμνημονιακό αγώνα του ΛΑΟΥ μας.
Μετέχουμε όμως στις εκλογές υποστηρίζοντας την Εθνική ανεξαρτησία και όχι την σκλαβιά της Ευρωζώνης.
Ζητάμε να διαγραφούν τα ιδιωτικά χρέη για να αναπνεύσει η οικονομία της χώρας μας.
Απαιτούμε να σταματήσει το ξεπούλημα της χώρας, για μια ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.
Θα φτιάξουμε μια πατρίδα ανεξάρτητη δική μας , ψηφίστε αντιμνημονιακά ελεύθερα και με αγάπη για τα παιδιά σας.

προτάσεις από τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Νέες προτάσεις παρουσιάζει το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σύμφωνα με τις οποίες, προτείνεται η δημιουργία ειδικού λογαριασμού οφειλετών του Δημοσίου για την ανάκαμψη της αγοράς και την επανεκκίνηση της οικονομίας.
Στο πλαίσιο των προτάσεων του κόμματος, το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση το πρόγραμμά του για την δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με την παράταξη,

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, όπως είχαν δεσμευτεί, αναρτούν αυτή την εβδομάδα στην επίσημη ιστοσελίδα τους www.anexartitoiellines.gr  τα επιμέρους προγράμματα για κάθε τομέα που δημιουργήθηκαν απο τις προτάσεις που έστειλαν οι πολίτες στο Κίνημα και εφόσον εγκριθούν από την επιστημονική επιτροπή ενοποιούνται με την ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ.
Σήμερα αναρτούν το Πρόγραμμα για τη Δικαιοσύνη και ακολουθούν Παιδεία και Υγεία.

δραστηριότητες Συριζα, τοπικά..

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,
Ο ΣΥΡΙΖΑ Σύρου οργανώνει την Παρασκευή 1η Ιουνίου 2012 και ώρα 8μμ, στο Πνευματικό Κέντρο, τη 2η Ανοιχτή Συνέλευση και καλεί όλους τους φίλους, τους ψηφοφόρους, τους πολίτες που θέλουν να συμβάλουν με τον προβληματισμό τους, να συζητήσουμε για τις πολιτικές εξελίξεις και την παραπέρα πορεία μας. 

από το αστυνομικό δελτίο…

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ν. Αιγαίου,
Συνελήφθη χθες (29.05.2012) στην Θήρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, ένας 54χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για αποπλάνηση 14χρονης ανήλικης ημεδαπής, στην περιοχή Μονόλιθος Θήρας σε χώρο ιδιοκτησίας του.

Τρίτη, Μαΐου 29, 2012

ασφαλτοστρώσεις, αλλά, χωρίς .. πούπουλα..(!)

Πίσσα αλλά … χωρίς πούπουλα (αυτά εάν θέλετε μπορείτε να τα προσθέσετε εσείς!) “πέφτει” αυτές τις ημέρες σε πολλούς δρόμους της Σαντορίνης, καιρού επιτρέποντος και .. συνεργείων .. εχόντων την δυνατότητα!
Αυτές τις ημέρες γίνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Φηρών – Πύργου (άλλοι πάλι τον λένε “Βασιλέως Θήρα” …) οπώτε, σε λίγες ημέρες από σήμερα ο δρόμος αναμένεται να παραδοθεί “καινούργιος” πλέον στο κοινό.
Μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες, κομμάτια του δρόμου θα είναι “κλειστά” οπότε και οι οδηγοί καλούνται να χρησιμοποιούν εναλλακτικές οδούς…
Σύμφωνα με τα όσα… βλέπουμε, ασφαλτοστρώσεις πραγματοποιούνται και σε άλλους δρόμους καθώς και χώρους στάθμευσης στα Φηρά.


συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Σαντορίνης - θέματα

Την Παρασκευή 1 Ιουνίου στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σαντορίνης με τα εξής θέματα:

ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΠΕ-12403/23-02-2012  «ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ-ΝΕΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»  ΤΟΥ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
« ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ  ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2007-2013» -ΟΡΙΣΜΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΠΡΑΞΗΣ.
ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΜΟΝΑΔΕΣ  ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ.
ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΖΩΟΦΙΛΩΝ ΘΗΡΑΣ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑΡΙΑΣ», ΠΡΟΫΠ/ΣΜΟΥ #11.720,17# €-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΕΠΙΣΚΕΥH ΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΕΩΣ ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΕΞΩ ΓΩΝΙΑΣ », ΠΡΟΫΠ/ΣΜΟΥ #9.998,60 # €-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΕΠΙΣΚΕΥH ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ » ΠΡΟΫΠ/ΣΜΟΥ #19.984,82# €.
ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΟΥ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΑ ΦΗΡΑ» ΠΡΟΫΠ/ΣΜΟΥ #6.531,26# € -ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΤΕΓΗΣ ΚΟΝΤΟΧΩΡΙΑΝΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΦΗΡΩΝ ΘΗΡΑΣ » ΠΡΟΫΠ/ΣΜΟΥ #84.453,41# € -ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΑΛΕΤΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΥΡΓΟΥ», ΠΡΟΫΠ/ΣΜΟΥ #32.838,65# € -ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥΑΛΕΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕΣΑΡΙΑΣ», ΠΡΟΫΠ/ΣΜΟΥ #20.319,55# € -ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΗΡΩΟΥ ΒΟΥΡΒΟΥΛΟΥ » ΠΡΟΫΠ/ΣΜΟΥ #28.118,89 # €.
ΕΓΚΡΙΣΗ  ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΛΙΘΟΣΤΡΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΞΩ ΓΩΝΙΑ ΘΗΡΑΣ».
ΕΓΚΡΙΣΗ  ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : « ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΟΔΟΥ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΥ».
ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ & ΕΓΚΡΙΣΗ ΝΕΟΥ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ».
ANΑΘΕΣΗ  ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ  ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΦΗΡΩΝ»,  ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ  #35.000# € (ΜΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΦΠΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ) ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ –ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
ANΑΘΕΣΗ  ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΣΤΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΞΩ ΓΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ », ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ  #20.000# €  ,  (ΜΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ  ΤΟΥ ΦΠΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ) ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ- ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΒΕΒΑΙΩΘΕΝΤΟΣ  ΠΟΣΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ  «ΣΟΝΙΑ ΠΕΡΤΙΚ & ΣΙΑ Ο.Ε.» ΠΟΣΟΥ #342,00# € ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΩΝ.
ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΒΕΒΑΙΩΘΕΝΤΟΣ  ΠΟΣΟΥ ΤΗΣ ΒΑΛΒΗ ΙΩΑΝΝΑΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ  ΠΟΣΟΥ #80,00# € ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΩΝ.
ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΒΕΒΑΙΩΘΕΝΤΩΝ ΠΟΣΩΝ  ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ  « Χ. ΜΑΡΚΟΖΑΝΝΕΣ-Α. ΠΑΤΕΛΗΣ Ο.Ε.» ΠΟΣΟΥ # 64,91  # € ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΩΝ.
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΩΣ ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΝΤΟΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ #1.868,68# € ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΟΡΟ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΩΣ ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΝΤΟΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ #182,65 # € ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΟΡΟ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΩΣ ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΝΤΟΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ #7.985,10# €  ΤΕΛΟΥΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.
ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡ. 42/2012 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ,  ΜΕ ΘΕΜΑ : «ΨΗΦΙΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ  ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2012».
ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ  ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ-ΜΠΑΡ-ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟΥ ΣΤΑ ΦΗΡΑ ΘΗΡΑΣ.
ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ  ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ   ΠΙΤΣΑΡΙΑ, ΣΝΑΚ ΜΠΑΡ-ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ  ΣΤΑ ΦΗΡΑ ΘΗΡΑΣ.
ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΚΑΝΤΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ «ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ» ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ : «Ο ΦΥΤΟΓΕΝΕΤΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ».- ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΠΟΣΟΥ #8.000# €.
ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ-ΠΥΘΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΟΥ (ΝΕΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ ΨΥΞΕΩΣ).
ΣΥΝΑΨΗ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ  ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΠΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ  ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΘΕΜΑ : «ΑΜΕΣΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΚΑΤΟΛΙΣΘΙΤΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΥ ΛΙΜΕΝΑ»-ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.
ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΟΣΟΥ #19.000# € ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ.
ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ « ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ, ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #50.000# € ΣΤΟ Ε.Π. ΚΡΗΤΗΣ & ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ 2007-2013 ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 18.1 ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ 12 ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ-ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ».
ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ.
ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΠΟΣΟΥ #1.500# € ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΓΕΥΜΑΤΩΝ  ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 17ΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ.
ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ  ΔΑΠΑΝΗΣ ΠΟΣΟΥ #8.000# € (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΦΠΑ), ΓΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ Ή ΑΛΛΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ.
ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ.

δήμος Σαντορίνης - Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Γυαλιού για Επιχειρήσεις

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής,

Ο Δήμος Θήρας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης θα οργανώσει και υλοποιήσει πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού από μεγάλους παραγωγούς και γενικώς σημεία όπου καταναλώνονται προϊόντα σε γυάλινη συσκευασία (κέντρα διασκέδασης, ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες κ.τ.λ.).  Για το σκοπό αυτό θα διανεμηθεί ειδικός εξοπλισμός ανάλογα με τις ανάγκες τις κάθε επιχείρησης και θα καθοριστούν συγκεκριμένα δρομολόγια αποκομιδής.
Με αυτό τον τρόπο ενισχύεται η υπεύθυνη, περιβαλλοντικά και κοινωνικά, λειτουργία της κάθε επιχείρησης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Στις επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής καθώς και θα γίνει αναφορά του ονόματος της επιχείρησης σε διαδικτυακό τόπο της ανακύκλωσης.
Για το σκοπό αυτό καλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις του νησιού, οι οποίες ανήκουν στις  παραπάνω κατηγορίες και διαθέτουν οδική πρόσβαση, να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο του προγράμματος (κος Λουκάς Μπελλώνιας, Δήμος Θήρας) ηλεκτρονικά στο bellonias@gmail.com ή στο τηλέφωνο 2286360108 ώστε να ενταχθούν στο  πρόγραμμα.

Παράλληλα και σύμφωνα με το πιλοτικό πρόγραμμα που υλοποιεί ο Δήμος σχετικά με την οικιακή κομποστοποίηση, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να διανεμηθούν οι 100 πρώτοι κάδοι οικιακής κομποστοποίησης στους ενδιαφερόμενους που είχαν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα ενω το επόμενο διάστημα και ανάλογα με την ζήτηση αναμένεται να διανεμηθούν αρκετοί περισσότεροι.

θαλάσσια ρύπανση, αλιευτικά αποθέματα και βίζα, η «ατζέντα» του Περιφερειάρχη στην Τουρκία

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,

Στη σημασία και στα αποτελέσματα της επίσκεψής του στην Τουρκία αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, ο οποίος συμμετείχε σε συναντήσεις με δημάρχους των απέναντι παραλίων και της Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας για μόνιμη ειρήνη στο Αιγαίου.
Ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης πρόταξε τρία θέματα στις συζητήσεις με τους αυτοδιοικητικούς φορείς της γείτονος χώρας και συγκεκριμένα, τις ανησυχητικές ενδείξεις για θαλάσσια ρύπανση στο βόρειο Αιγαίο και την ανάγκη για συντονισμό όλων των δυνάμεων στην περιοχή, την εξάντληση των αλιευτικών αποθεμάτων και τους κανόνες που επιβάλλεται να συμφωνηθούν και από τις δύο πλευρές, όπως επίσης την τουριστική συνεργασία, ενημερώνοντας τους συνομιλητές του για το πιλοτικό πρόγραμμα χορήγησης βίζας, διευκολύνοντας τους επισκέπτες των νησιών μας από την Τουρκία.
Ειδικά για το τελευταίο θέμα, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τόσο τις τοπικές αρχές όσο και τα τοπικά ΜΜΕ της Τουρκίας, που εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Μαχαιρίδης εκτίμησε πως οι διαδικασίες και οι απαραίτητες υποδομές θα ολοκληρωθούν άμεσα, ώστε εντός του Ιουνίου να υλοποιηθεί μεγάλη ενημερωτική καμπάνια στα απέναντι παράλια.

Γ. Βρούτσης - επίσκεψη σε Πάρο και Μύκονο

Σύμφωνα με ανακοίνωση του βουλευτή Κυκλάδων Γιάννη Βρούτση,

Ο Βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης την Κυριακή 27 Μαΐου περιόδευσε σε χωριά της Πάρου, ενω την Δευτέρα 28 και την Τρίτη 29 Μαίου στην
Μύκονο όπου και πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων, με τον Δήμαρχο του νησιού κ. Αθανάσιο Κουσαθανά - Μέγα, με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και με εκπροσώπους θεσμικών φορέων.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη νησί, ο κ. Βρούτσης επισκέφθηκε το ΙΚΑ Μυκόνου, για το οποίο επιβεβαίωσε ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να διατηρηθεί, με την προϋπόθεση ότι θα μειωθούν ταυτόχρονα οι λειτουργικές του δαπάνες.
Στο πλαίσιο της επισκέψεων του στα νησιά των Κυκλάδων, ο κ. Βρούτσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Αμέσως μετά τις εκλογές, επισκέφτηκα τα νησιά Σίφνο, Πάρο και Μύκονο. Με λύπη μου διαπίστωσα, ότι οι φόβοι και οι ανησυχίες που είχα εκφράσει στη διάρκεια του προεκλογικού μου αγώνα, δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν.
Και στα τρία νησιά, κατεξοχήν τουριστικοί προορισμοί, ο τουρισμός καταρρέει. Μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου η πολιτική αστάθεια και η ακυβερνησία έφεραν τραγικά αποτελέσματα. Οι κρατήσεις «πάγωσαν», ενώ οι ακυρώσεις πλέον παίρνουν την μορφή χιονοστιβάδας.
Ο νομός των Κυκλάδων, που η οικονομία του κατά βάση στηρίζεται στον τουρισμό, έχει δεχθεί καίριο πλήγμα για το 2012. Εξέλιξη, που προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις στο σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας.
Ας ευχηθούμε, ότι ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου θα πρυτανεύσει η λογική και η πατριωτική ευθύνη».


Π. Ρήγας - επισκέψεις στα νησιά

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υποψήφιου βουλευτή Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα,

Εν όψη των κρίσιμων εκλογών της 17ης Ιουνίου ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας περιοδεύει στα νησιά του νομού.
Επισκέφτηκε διαδοχικά την Σίφνο Κίμωλο και Μήλο.
Στη Σίφνο ο υποψήφιος βουλευτής συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νησί προς τιμή της Παναγίας της Χρυσοπηγής.
Κατά την παραμονή του Σίφνο συμμετείχε σε άτυπη  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και είχε επαφές με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και πολίτες του νησιού.
Στην Κίμωλο ο Παναγιώτης Ρήγας οργάνωσε συζήτηση σε καφενείο του νησιού με την συμμετοχή των κατοίκων της Κιμώλου, τους οποίους ενημέρωσε για τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ και για την ανάγκη η χώρα να αποκτήσεις αξιόπιστη κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Στην Μήλο ο Παναγιώτης Ρήγας συναντήθηκε και συζήτησε με στελέχη και φίλους του Κινήματος και τους επισήμανε την ανάγκη συσπείρωσης γύρω από το ΠΑΣΟΚ το οποίο σήμερα αποτελεί την μοναδική δύναμη ευθύνης στο χώρο της Κεντροαριστεράς και μπορεί να εγγυηθεί αξιόπιστα την παραμονή της χώρας μας στο Ευρώ, με αλλαγή ορισμένων επαχθών όρων του μνημονίου.
Την Δευτέρα 28 Μαΐου ο Παναγιώτης Ρήγας θα συναντηθεί με εκπροσώπους συλλόγων από το νησί της Τήνου, στο καφενείο του κτηρίου της Αδελφότητας Τηνίων στην Αθήνα.

Δήμος Θήρας - ανακοίνωση μειοδοτικής δημοπρασίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Εκτίθεται σε μειοδοτική δημοπρασία  με σφραγισμένες προσφορές η μίσθωση από το Δήμο ακινήτου,  που θα χρησιμοποιηθεί για τη στέγαση Υπηρεσιών του Δήμου Θήρας.

Η δημοπρασία θα είναι μειοδοτική, με σφραγισμένες προσφορές και θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα Θήρας  ενώπιον της αρμόδια  επιτροπής, σε ημέρα και ώρα που θα καθοριστεί από το Δήμαρχο με αποστολή προσκλήσεων στους ιδιοκτήτες των οποίων τα ακίνητα θα κριθούν κατάλληλα από την επιτροπή ελέγχου καταλληλότητας.
Το υπό μίσθωση ακίνητο πρέπει να βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων Φηρών Θήρας και κοντά στο Δημαρχείο (σε ακτίνα όχι μεγαλύτερη των 200  μέτρων),  να είναι εύκολο στην πρόσβαση με όχημα  και να είναι εμβαδού επιφανείας τουλάχιστον 80,00 τ.μ.
 Η διάρκεια της μίσθωσης είναι για έξη (6) έτη και το ανώτατο όριο μηνιαίου μισθώματος ορίζεται το ποσό των οκτακοσίων  (800,00)  €.
Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, που είναι ιδιοκτήτες ακινήτων κατάλληλων για τον ανωτέρω σκοπό, να υποβάλλουν στο Δήμο μέσα σε προθεσμία  δέκα (10) ημερών από σήμερα, έγγραφες προσφορές ενδιαφέροντος.

open air Cinekamari - έναρξη προβολών

Ξεκινούν και φέτος το καλοκαίρι οι κινηματογραφικές προβολές ταινιών απο το Cinekamari στο Καμάρι.
Οι προβολές θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 1η Ιουνίου με την ταινία που θα προβάλεται μέχρι 5.6, "We Bought A Zoo" - "Ο Ζωολογικός μας Κήπος"
του  Cameron Crowe με τους Matt Damon και Scarlett Johansson
Σύμφωνα με το στόρυ της ταινίας, ο Μπέντζαμιν Μι, πατέρας δύο παιδιών που έχει μείνει χήρος, αποφασίζει να αλλάξει ζωή και αγοράζει έναν εγκαταλειμμένο ζωολογικό κήπο στην εξοχή, φιλοδοξώντας να τον επαναλειτουργήσει.

με το σκεπτικό της εξόδου απο την κρίση...(να εδραιώνεται όλο και περισσότερο..)

Κοινή συνέντευξη τύπου πραγματοποίησαν ο Ντάνυ Κον Μπεντίτ συν-πρόεδρος των Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ο Νίκος Χρυσόγελος ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, με θέμα την διέξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Οι συγκεκριμένες προτάσεις των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο για διέξοδο της Ελλάδας από την κρίση παρουσιάστηκαν την Τετάρτη 23/5, στο Στρασβούργο, σε συνέντευξη τύπου στα διεθνή κι ελληνικά ΜΜΕ, από τους Ντάνυ Κον Μπεντίτ, συν-πρόεδρο των Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Νίκο Χρυσόγελο, ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων. Οι Πράσινοι θα αναλάβουν τις επόμενες μέρες μια σειρά πρωτοβουλίων σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να προχωρήσουν οι προτάσεις τους για μια κοινωνικά δίκαιη και ισορροπημένη λύση στην ελληνική κρίση.

Ο Ντάνυ Κον Μπεντίτ παρουσιάζοντας την κεντρική φιλοσοφία των προτάσεων των Πράσινων, δήλωσε: «Είναι γεγονός ότι η λιτότητα στην Ελλάδα έχει προχωρήσει πέρα από το όριο αντοχής μεγάλου μέρους του ελληνικού πληθυσμού. Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται υπό καθεστώς σοκ. Αυτό πρέπει να σταματήσει άμεσα. Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα πρέπει να υπάρξει πραγματική συζήτηση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρώπη στη βάση ενός εναλλακτικού σχεδίου. Το δίλημμα για την Ελλάδα δεν είναι “ναι στο μνημόνιο” ή “όχι στο μνημόνιο” ώστε να αντιμετωπιστεί με ένα δημοψήφισμα υπέρ ή κατά του μνημονίου. Αφορά πολύ περισσότερο τη δημοκρατία. Η Ελλάδα έχει αναλάβει δεσμεύσεις απέναντι στην Ευρώπη αλλά και η Ευρώπη απέναντι στην Ελλάδα. Επομένως είναι αδύνατον να προκύψει λύση μέσα από μονομερείς ενέργειες. Μόνο από κοινού θα αντιμετωπιστεί η κρίση».

Ο Νίκος Χρυσόγελος, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη. Για να επιτευχθεί πράγματι αυτό χρειάζεται την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, ώστε να ξεπεράσει τη βαθύτερη κρίση στην πιο πρόσφατη ιστορία της, χρόνο για να πετύχει τη δημοσιονομική εξυγίανση, αλλά και κινητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας για να προωθηθούν οι αναγκαίες κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις με δίκαιο τρόπο. Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει. Χρειάζεται, όμως, και μια Πράσινη Κοινωνική Συμφωνία, ένα Green New Deal, για να αναζωογονηθεί η οικονομία της, να στραφεί προς πράσινη κατεύθυνση και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, ιδιαίτερα για νέους.

Το βίντεο μπορείτε να το δείτε εδώ


Γιώργος Παπαμανώλης - περιφερειακός σύμβουλος Π.Ν.Α, στο διαδύκτιο..

Μια ενδιαφέρουσα ενημερωτική σελίδα στην οποία φιλοξενεί τις απόψεις του καθώς και τις απόψεις ειδικών διαφόρων θεμάτων έχει δημιουργήσει στην διεύθυνση  www.gipapamanolis.gr    ο Περιφερεικός Σύμβουλος Ν. Αιγαίου Γιώργος Ι. Παπαμανώλης.

Μεταξύ των θεμάτων που έχουν αναρτηθεί πρόσφατα είναι το κείμενο με τίτλο "μνημονιακά διλήμματα" στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται οτι,

Ας προβληματιστούμε για το μέλλον της χώρας μας, για τις επιλογές που έχουμε και για τις συνέπειες αυτών των επιλογών.
Θα προσπαθήσουμε μαζί να ξετυλίξουμε το κουβάρι των μελλοντικών εξελίξεων, χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς ιδεοληψίες, χωρίς εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα. Τα δίπολα  «Μνημόνιο – Αντιμνημόνιο», «Ευρώ – Δραχμή», «μέσα-έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση» είναι ανυπόφορα εγκλωβιστικά όταν δεν συνοδεύονται από τον ανάλογο προβληματισμό και την απαραίτητη τεκμηρίωση της κάθε πιθανής επιλογής. Δεν έχει νόημα να υποστηρίζουμε την παραμονή στο Ευρώ μόνο και μόνο επειδή «είμαστε ευρωπαϊστές» ή την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση μόνο και μόνο επειδή πιστεύουμε ότι «η Ε.Ε. είναι η Ευρώπη των μονοπωλίων».
Θα αξιολογήσουμε λοιπόν τις δυνατές επιλογές και θα εκτιμήσουμε τις καταστάσεις που θα προκύψουν από αυτές. Από τον προβληματισμό που ακολουθεί θα προκύψει και ο «οδικός χάρτης» του μέλλοντός μας.

Καταγγελία του μνημονίου ή όχι;
Ας ξεκινήσουμε απαντώντας θετικά στο ερώτημα. Ποια θα είναι η επόμενη μέρα;
Μονομερής καταγγελία του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης θα επιφέρει διακοπή των δανειακών πληρωμών και των εισπράξεων από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και το ΔΝΤ. Η χώρα δεν θα πληρώνει τοκοχρεωλύσια αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να καλύψει τα έξοδά της χωρίς δάνεια. Αυτό θα ήταν δυνατό αν τα έσοδα κάλυπταν τα έξοδα προ τόκων, αν είχαμε δηλαδή πρωτογενές πλεόνασμα.
Σύμφωνα με το τελευταίο μηνιαίο δελτίο εξέλιξης του προϋπολογισμού το πρωτογενές έλλειμμα για το πρώτο 4μηνο του 2012 ανέρχεται στα 1.726 εκ. €. Ακόμα και αν «παγώναμε» κάθε πληρωμή εξοπλιστικών προγραμμάτων (53 εκ. €) και κάθε πληρωμή δημόσιας επένδυσης (956 εκ. €) – με ότι αυτό συνεπάγεται – δεν θα μπορούσαμε να καλύψουμε το πρωτογενές έλλειμμα. Επιπλέον, μόλις ανακοινώθηκε ότι κατά το μήνα Μάιο 2012, τα έσοδα εμφανίζουν νέα υστέρηση πάνω από 1 δις €.

Ευρώ ή Δραχμή
Το επόμενο ερώτημα που θα μας τεθεί αμείλικτα, ένα μήνα μετά την καταγγελία του μνημονίου, είναι:
Μέσα ή έξω από το ευρώ;
Η αδυναμία άμεσης κάλυψης του «ανοίγματος» εξόδων - εσόδων θα μετατρέψει το ερώτημα σε τελεσίγραφο: Είτε διακοπή τακτικής πληρωμής των λειτουργικών δαπανών του προϋπολογισμού (το οποίο σημαίνει τμηματικές πληρωμές μισθών και συντάξεων, πληρωμές «έναντι οφειλής», πληρωμή με έντοκα γραμμάτια κ.α.) ή έξοδος από το ευρώ με σκοπό την πληρωμή με «φρεσκοτυπωμένο» πληθωριστικό χρήμα.
Τι θα ακολουθήσει την έξοδο από το Ευρώ;
Αντιγράφω από άρθρο του καθηγητή Κώστα Λαπαβίτσα, στους Financial Times της 23.5.2012  :
«Το κόστος της εξόδου θα είναι σοβαρό… Θα υπάρχει παράλληλη κυκλοφορία της νέας δραχμής, του ευρώ και πιθανών άλλων μορφών χρήματος. Η μετατροπή των συμβάσεων θα προκαλέσει μία σειρά αντιδικιών. Οι ισολογισμοί των τραπεζών θα καταστούν προβληματικοί καθώς ορισμένα στοιχεία του ενεργητικού και του παθητικού που υπόκεινται σε ξένο δίκαιο θα παραμείνουν στο ευρώ. Θα παρουσιαστούν ελλείψεις σε πετρέλαιο, σε φάρμακα και σε τρόφιμα στα οποία έχουμε ελλειμματικό ισοζύγιο. Θα αυξηθούν οι χρεοκοπίες των επιχειρήσεων… Για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα θα απαιτηθεί έντονη κρατική παρέμβαση, κρατικοποίηση τραπεζών, περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων και μια σειρά διοικητικών μέτρων για να αντιμετωπιστούν οι προσωρινές ελλείψεις αγαθών.»

JEREMIE 2012 - για να αλλάζουμε και λίγο διάθεση, υπάρχουν και κάποια προγράμματα που τρέχουν....

Την δυνατότητα χρηματοδότησης επενδύσεων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων δίνει το πρόγραμμα JEREMIE  2012 που αποτελεί πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων και του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και η υλοποίησή του γίνεται μέσω της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος και της Alpha bank. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οιασδήποτε μορφής και αφορά την  Πολύ Μικρή ή Μικρή επιχείρηση που θέλει  να επωφεληθεί από τo πρώτο προϊόν Συγχρηματοδοτούμενων δανείων της κοινοτικής πρωτοβουλίας JEREMIE, που υλοποιείται υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (ΕΤαΕ).
Το JEREMIE είναι μια πρωτοβουλία στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» μέσω του οποίου θα διατεθούν στην ελληνική αγορά συνολικά κεφάλαια ποσού € 60,0 εκατ. προερχόμενα κατά 50% από το ΕΣΠΑ 2007 – 2013 /ΕΤΠΑ.
Τα δάνεια απευθύνονται σε Μικρές ή Πολύ Μικρές επιχειρήσεις, με έδρα στην Ελλάδα και προσωπικό μέχρι 50 άτομα, που σκοπεύουν στην ανάπτυξη και επέκταση των δραστηριοτήτων τους.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα http://www.espa.gr/el/Pages/Search.aspx?k=jeremie του Υπ. Ανάπτυξης.


Δευτέρα, Μαΐου 28, 2012

ηλεκτρονική εκστρατεία για την παρουσίαση των αυθεντικών τοιχογραφιών του Ακρωτηρίου

 Εκστρατεία με στόχο την παρουσίαση στο κοινό και τους επισκέπτες της Σαντορίνης των αυθεντικών τοιχογραφιών που βρέθηκαν στον προϊστορικό οικισμό του Ακρωτηρίου, έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες με την κυκλοφορία στο διαδίκτυο αφισών με σκοπό την ευαισθητοποίηση πολιτών καθώς και των ενδιαφερόμενων και εμπλεκόμενων φορέων, για το θέμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες και λόγο της σημαντικότητας του θέματος που έχει σκοπό την ακόμη καλύτερη και κυρίως ποιοτικότερη υποστήριξη του τουριστικού προϊόντος του νησιού και την ανάδειξη της πολιτιστικής του κληρονομιάς,
η εκστρατεία αναμένεται να συνεχιστεί με την συλλογή σε διεθνές επίπεδο υπογραφών.

(24.5.2012) 
Συμπληρώνοντας με περισσότερες πληροφορίες το θέμα αξίζει να αναφέρουμε ότι,

Όλες σχεδόν οι μοναδικής και διεθνούς σημαντικότητας -σύμφωνα και με τα όσα από χρόνια έχουν αναφέρει προφορικά καθώς και γραπτώς μέλη της διεθνούς αρχαιολογικής κοινότητας- τοιχογραφίες που βρέθηκαν στην προϊστορική πολιτεία του Ακρωτηρίου της Σαντορίνης, είναι συντηρημένες και υπάρχει η δυνατότητα να εκτεθούν άμεσα στο κοινό, πλήν όμως βρίσκονται σε αποθήκες Μουσείων της χώρας και κυρίως, από όσα γνωρίζουμε, σε αποθήκες του Μουσείου Προϊστορικής Θήρας στα Φηρά καθώς και σε αποθήκες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου της Αθήνας.

Οι σημαντικότερες από τις τοιχογραφίες που έχουν συντηρηθεί και .. περιμένουν να εκτεθούν είναι «οι λατρεύτριες», «οι ψαράδες», «οι κροκοσυλλέκτριες», «ο στόλος», η τοιχογραφία «των πουλιών», «των παπύρων», των «γυναικών στην οικία», «των πυγμάχων», «οι αντιλόπες»,»τα μοσχαράκια», «η Άνοιξη», «οι Αφρικανοί», «το πτηνό», «οι σεβίζοντες πίθηκοι» κ.α.

Τις φωτογραφίες πολλών εκ των τοιχογραφιών μπορείτε να τις δείτε εδώ ενώ στο κείμενο που συνοδεύει την ανάρτηση διαβάζουμε ότι,

"Όποιος ξέρει λίγα πράγματα σχετικά με τον Προϊστορικό οικισμό του Ακρωτηρίου της Σαντορίνης γνωρίζει ότι σε αυτόν έχουν βρεθεί τοιχογραφίες μοναδικής ομορφιάς... Αν εξαιρέσουμε, όμως, δύο - τρεις από αυτές, οι οποίες βρίσκονται σήμερα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας, και άλλες τόσες στο Μουσείο Προϊστορικής Θήρας στα Φηρά της Σαντορίνης, οι υπόλοιπες είναι κρυμμένες γιατί το κράτος δεν μπορεί να προσλάβει φύλακες ώστε να ανοίξει ο όροφος του μουσείου των Φηρών ο οποίος είναι προορισμένος για αυτόν τον σκοπό... "


Συμπληρωματικό, 28.5.2012

Αναρτούμε και πάλι το άρθρο, συμπληρώνοντας τις πληροφορίες μας σχετικά με το που, τους χώρους, στους οποίους βρίσκονται σήμερα οι τοιχογραφίες που βρέθηκαν κατά την διάρκεια των ανασκαφών στην πόλη του Ακρωτηρίου της Σαντορίνης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, οι αποθηκευμένες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήρας τοιχογραφίες είναι: “οι ψαράδες” (2 τοιχογραφίες), “οι λατρεύτριες”, “οι κροκοσυλλέκτριες”, “η κροκοσυλλέκτρια”, “ο στόλος”, “το ποτάμι”, “οι ρόδακες”, “τα ικρία” (3-4 διαφορετικές), “η ιέρεια με τις προσφορές” και “τα βάζα” (2 τοιχογραφίες).

Οι αποθηκευμένες τοιχογραφίες στο Μουσείο Προϊστορικής Θήρας, στα Φηρά είναι:
“οι πάπυροι”, “οι γυναίκες”, “το πτηνό”, “οι κυανοπίθηκοι”, “τα μοσχαράκια”, “ο σεβίζοντας πίθηκος” και “ο Αφρικανός”.

“Οι Πυγμάχοι”, “οι Αντιλόπες” και “η Άνοιξη” εκτίθενται από την Άνοιξη του 2004 στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.

έκθεση φωτογραφίας του ΕΠΑ.Λ. Θήρας


Σύμφωνα με την πρόσκληση,

Η φωτογραφική ομάδα του ΕΠΑ.Λ. Θήρας μας προσκαλεί την Παρασκευή 1η Ιουνίου 2012 στις 20.00 στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας που θα πραγματοποιηθεί στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Ίδρυμα.
Η έκθεση θα διαρκέσει εως τις 3 Ιουνίου κατά τις ώρες 19.00 - 22.00
Η έκθεση θα συνεχιστεί στο Cultural Village στον Πύργο το διάστημα 5- 7 Ιουνίου 19.00 – 22.00 και στο Πανηγυρόσπιτο του Αγ. Γεωργίου στην Οία το διάστημα 12 εως 14 Ιουνίου 19.00 22.00


Το blog με τις φωτογραφίες των μελών της ομάδας που συμμετείχε στα μαθήματα φωτογραφίας που πραγματοποιήθηκαν στην βιβλιοθήκη του ΕΠΑΛ το διάστημα Φεβρουάριος - Μάιος του 2012, μπορείτε να το δείτε εδω:






Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Θήρας - ανακοίνωση

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας,

Την Παρασκευή, 25/05/2012, πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση μεταξύ του Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας, του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων Θήρας, του Διοικητή Α.Τ. Θήρας και του προέδρου του τοπικού συμβουλίου των Φηρών.

Ο σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση και η ενημέρωση σχετικά με θέματα που αφορούν τόσο στην ομαλή διεξαγωγή της τουριστικής περιόδου, όσο και στην εντατικοποίηση των ενεργειών που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων του νησιού γενικότερα. Συγκεκριμένα, έγινε αναφορά σε ζητήματα κυκλοφορίας, καθαριότητας, αστυνόμευσης, ασφάλειας και ευπρεπισμού του νησιού. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την προβολή και την προώθηση του νησιού στα παραδοσιακά και σύγχρονα μέσα ενημέρωσης και διαφήμισης.
Επίσης, ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Θήρας επέμεινε στην προώθηση του χειμερινού και του θεματικού τουρισμού (αφίξεις χειμερινής κρουαζιέρας, οινοτουρισμός, περιπατητικός τουρισμός κτλ). Σε αυτό το πλαίσιο, πρότεινε  τη διευθέτηση ζητημάτων σχετικά με τα σημεία πρόσβασης στο νησί (αεροδρόμιο, λιμάνια) και τη θέσπιση ενιαίου εισιτηρίου επίσκεψης του αρχαιολογικού χώρου του Ακρωτηρίου και των μουσείων των Φηρών.
Σχετικά με το επιζήμιο για τον επιχειρηματικό κόσμο του νησιού θέμα του παραεμπορίου, τέθηκε πρόταση για μηνιαία συγκέντρωση των αδειούχων πλανόδιων υπαίθριων πωλητών σε χώρο ορισμένο από τις αρχές του νησιού και με σκοπό την προβολή και πώληση των προϊόντων τους.
Ως προς τα ζητήματα ειδικού ενδιαφέροντος, ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος γνωστοποίησε τη διαμαρτυρία του για την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος  144/30/4/12 και την πρωτοβουλία του για την εξέταση του ενδεχομένου δημιουργίας ειδικού τοπικού εργασιακού καθεστώτος, προσαρμοσμένου στις απαιτήσεις και τις συνθήκες εργασίας των εποχιακών τουριστικών επιχειρήσεων.
Η συνάντηση θεωρήθηκε επιτυχής, αφού υπήρχε ευνοϊκό και συναινετικό κλίμα συζήτησης, καθώς και έκδηλο ενδιαφέρον από όλους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι δεσμεύτηκαν από κοινού να διευθετήσουν τα ζητήματα που βρίσκονται υπό εξέλιξη, όπως και τις νέες προτάσεις που τέθηκαν από τον Εμποροεπαγγελματικό Συλλόγο Θήρας.

Την ανακοίνωση υπογράφουν ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Νομικός και ο Γραμματέας του Συλλόγου Αβέρκιος Σιγάλας.


Δήμος Σαντορίνης - ανακοίνωση

Ο Δήμος Θήρας σας ενημερώνει ότι σε συνέχεια της ομιλίας – συνάντησης της διακεκριμένης ψυχαναλύτριας κας Μίνας Μπούρα, που πραγματοποιήθηκε στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο την Παρασκευή 27 Απριλίου 2012, η κα Μπούρα θα βρίσκεται, στον ίδιο χώρο, την Παρασκευή 1η Ιουνίου 2012, από ώρα 10:00 π.μ. έως 14:00, προκειμένου να δεχθεί αφιλοκερδώς επισκέψεις από άτομα που επιθυμούν την υποστήριξή της.
Για περισσότερες πληροφορίες και τον καθορισμό των επισκέψεων μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ψυχαναλύτρια στα τηλέφωνα: 210 7220127 & 6944110781. 

οικονομική επιτροπή Π.Ν.Α. (31.5) - θέματα

Την Πέμπτη 31.5 στις 12.00 στην Σύρο θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου με τα εξής θέματα :

Έγκριση 2ου Πρακτικού Διενέργειας Διαγωνισμού του υποέργου «Προμήθεια δύο μονάδων παραγωγής και διάθεσης πόσιμου νερού» της πράξης με τίτλο «Πιλοτικό πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων Δήμου Ανάφης και Χάλκης».
Έγκριση 1ου Πρακτικού Διενέργειας Διαγωνισμού του υποέργου «Προμήθεια μηχανημάτων ανακύκλωσης» της πράξης με τίτλο «Πιλοτικό πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων Δήμου Ανάφης και Χάλκης».
Έγκριση 1ου Πρακτικού Διενέργειας Διαγωνισμού του υποέργου :«Προμήθεια Ειδών Κομποστοποίησης και  Ανακύκλωσης» της πράξης με τίτλο «Πιλοτικό πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης   απορριμμάτων Δήμου Ανάφης και Χάλκης».
Έγκριση όρων δημοπράτησης του έργου : «Κατασκευή δημοτικού σχολείου ν. Κέας».
Έγκριση όρων δημοπράτησης του έργου: « Κατασκευή λιμενικού έργου Πολλωνίων νήσου Μήλου».
Έγκριση όρων δημοπράτησης του έργου: « Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κάσου».
Έγκριση όρων δημοπράτησης για το έργο: « Βελτίωση – Συντήρηση Οδικού Δικτύου ν. Θήρας                            (χρήση 2012)».
Έγκριση πρακτικών και μελών επιτροπής διαγωνισμού του έργου: «Συντήρηση Οδικού Δικτύου Νήσου Σερίφου (χρήση 2012)» προϋπολογισμού 39,000,00€.
Έγκριση πρακτικών και μελών επιτροπής διαγωνισμού του έργου: Συντήρηση Οδικού Δικτύου Νήσου Σίφνου (χρήση 2012)» προϋπολογισμού 35.000,
Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας του έργου: « Βελτίωση οδικού τμήματος Μυρτότοπος Καρπάθου», προϋπολογισμού : 550.000,00€.
Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Κατασκευή δημοτικού σχολείου                                     Παστίδας ν. Ρόδου».
Έγκριση παράτασης προθεσμίας των εργασιών του έργου : «Βελτίωση Επαρχιακής Οδού Μαλώνα – Πλατάνια (Β’ Φάση)» Προϋπολογισμού 3.350.000,
Έγκριση παράτασης προθεσμίας των εργασιών του έργου « Κατασκευή παλαιοντολογικού μουσείου Αρχαγγέλου».
Έγκριση παράτασης προθεσμίας του έργου: «Γυμνάσιο-Λύκειο Νισύρου».
Έγκριση παράτασης προθεσμίας του έργου: «1ο Δημοτικό σχολείο Ιαλυσού ν. Ρόδου».
Έγκριση παράτασης προθεσμίας του έργου: « Εγκατάσταση πλωτού κυματοθραύστη στο λιμάνι του Αδάμαντα Μήλου».
Έγκριση διενέργειας πρόχειρου διαγωνισμού «Προμήθεια και εγκατάσταση πλήρους φωτοβολταϊκού συστήματος 10 KWP με σύστημα αποθήκευσης ενέργειας σε μπαταρίες» προϋπολογισμού 69.600,00€ με ΦΠΑ.                                      
Έγκριση διενέργειας πρόχειρου διαγωνισμού «Προμήθεια και εγκατάσταση φορητής μονάδας αφαλάτωσης τύπου αντίστροφης ώσμωσης»  προϋπολογισμού 46.400,00 ευρώ με ΦΠΑ.
Αποδοχή χρηματοδότησης.
Ανάθεση  δικαστικών υποθέσεων.
 Έγκριση διαφόρων δαπανών – διάθεσης πιστώσεων.
Έγκριση δράσεων Κοινωνικής Μέριμνας.
Έγκριση Δράσεων Πολιτισμού – Αθλητισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.


Ανεξάρτητοι Έλληνες - περιοδεία στις Κυκλάδες

Ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε τις Κυκλάδες για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες. Μεταξύ άλλων θεμάτων, στις συζητήσεις που είχε με τις Αρχές των νησιών αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας ενός “ Ειδικού φορολογικού καθεστώτος για τα νησιά”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος “Ανεξάρτητοι Έλληνες”,

Διήμερη περιοδεία στα νησιά των Κυκλάδων πραγματοποίησε το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Μαΐου, ο πρόεδρος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» Πάνος Καμμένος. Συνοδευόμενος από τον εκλεγμένο βουλευτή Κυκλάδων Μάριο Βουτσίνο και τους υποψηφίους του νομού, Πέτρο Γούλια, Βασίλη Παρασκευαϊδη και Νίκο Λογοθέτη, ο κ. Καμμένος επισκέφθηκε κατά σειρά τα νησιά Κέα, Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Κίμωλο, Μήλο και Φολέγανδρο.
Σημειώνεται, ότι είναι η δεύτερη φορά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, που ο κ. Καμμένος έκανε περιοδεία στις Κυκλάδες, ενώ κάτι αντίστοιχο έχει συμβεί τόσο στα Δωδεκάνησα, όσο και στο Βόρειο Αιγαίο, αποδεικνύοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τα νησιά, με τα οποία έχει ιδιαίτερους δεσμούς.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις Κυκλάδες, ο κ. Καμμένος και οι συνεργάτες του, ευχαρίστησαν θερμά τους κατοίκους για το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου και για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στους «Ανεξάρτητους Έλληνες», που αποτελούν την εναλλακτική αντιπρόταση απέναντι στις πολιτικές που έχουν οδηγήσει σε πλήρες οικονομικό αδιέξοδο τη χώρα και την ελληνική οικογένεια.
Παράλληλα, ανακοίνωσε το πρόγραμμά του για τη νησιωτική πολιτική, με βασικό άξονα το ειδικό φορολογικό καθεστώς 5% για τα νησιά. Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες», θεωρούν ότι η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ αποτελεί τομή για την επιβίωση της τοπικής οικονομίας στις Κυκλάδες και είναι η μοναδική αναπτυξιακή διέξοδος για τα νησιά. Παράλληλά, δίνει τεράστιο κίνητρο σε επιχειρηματίες για να επενδύσουν στις Κυκλάδες, με βασικό όρο τουλάχιστον το 50% του προσωπικού να αποτελείται από ντόπιους εργαζόμενους.

Για κάθε πληροφορία για θέματα που απασχολούν τις Κυκλάδες μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλέφωνο των γραφείων στην Σύρο των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων», στο 22810 76406

Ανοιξιάτικη αιμοδοσία 2012 – αποτελέσματα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 41η Μαζική Εθελοντική Αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 13 - 20 Μαίου στην Σαντορίνη.
Κατά την διάρκεια της αιμοδοσίας συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 800 φιάλες αίματος, νέος αριθμός ρεκόρ σχετικά με τις μέχρι στιγμής αιμοδοσίες, ενώ μεγάλος ήταν για μια ακόμη φορά ο αριθμός των νέων αιμοδοτών, γεγονός που δίνει κουράγιο στα μέλη της Τράπεζας Αίματος Σαντορίνης, ενώ σημαντικός ήταν και ο αριθμός των πολιτών που ενώ ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, για λόγους που έκριναν οι υπεύθυνοι της αιμοδοσίας δεν υποβλήθηκαν στην διαδικασία.
Η Τράπεζας Αίματος Σαντορίνης και όλοι όσοι υποστήριξαν την φετινή Ανοιξιάτικη Αιμοδοσία στην Σαντορίνη, εκφράζουν τις ευχαριστίες τους σε όλους όσους συμμετείχαν στην διαδικασία και υποστήριξαν το έργο της.