Τετάρτη, Απριλίου 30, 2008

Θερμοκρασία στους 23 βαθμούς κελσίου, άνεμοι Ν-ΝΔ στα 4 μποφόρ, οι καιρικές συνθήκες για σήμερα Τετάρτη. Ανάλογες καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες με την θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 24 βαθμούς. Οι άνεμοι από το Σάββατο 3 του μήνα θα στραφούν σε βόρειους.


Περιπέτεια, αν όχι άκυρη εντελώς στην πράξη εχει γίνει η ιδέα για μια κοντινή απόδραση από την Σαντορίνη στα γύρω της νησιά. Τα δρομολόγια των πλοίων της γραμμής αλλά και τα επιδοτούμενα δρομολόγια δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν μια τριήμερη η διήμερη απόδραση σε Ανάφη, Σίκινο, Φολέγανδρο ακόμη και Θηρασιά. Σε ότι αφορά την τελευταία πάντως, ευτυχώς που υπάρχει και η λάντζα που κάνει τρία δρομολόγια την ημέρα.


Επιπτώσεις και στον ελληνικό τουρισμό, ιδιαίτερα στις Κυκλάδες, έχει όπως φαίνεται η πτώση της τιμής του αμερικανικού δολαρίου. Έτσι για αυτό το καλοκαίρι, αν επιθυμείτε πολυτελείς διακοπές στα μεγάλα νησιά, όπως στη Μύκονο και στη Σαντορίνη, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το συνολικό ποσό μπορεί να ξεπεράσει αυτό της Χαβάης ή της Νέας Υόρκης..


Με τιμές από 2.200 έως 3.500 ευρώ ανά τ.μ. (εξαιρούνται η Μύκονος και η Καλντέρα στη Σαντορίνη, οι οποίες έχουν διπλάσια αξία), μεσίτες και κατασκευαστές των Κυκλάδων αναμένουν την Ανάσταση της αγοράς εξοχικής κατοικίας, καθώς το Πάσχα, μαζί με τη θέληση για ξεκούραση και διακοπές, «ξυπνά» παραδοσιακά και το αγοραστικό ενδιαφέρον για την απόκτηση εξοχικής κατοικίας.


Υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των τροχαίων στο νομό μας αφού από τα 14 συμβάντα το 2006, φτάσαμε να μετράμε 33 μέσα στο 2007 με νεκρούς 16 Κυκλαδίτες.
Ο νομός μας βρίσκεται στην μετρίας επικινδυνότητας περιοχή σύμφωνα με έρευνα απο το Εργαστήριο Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης,

Τρίτη, Απριλίου 29, 2008

Αυξάνονται συνεχώς τα ξενοδοχεία που δέχονται κατοικίδια στη χώρα μας, αλλά και στην Σαντορίνη. Άλλωστε είναι αρκετοί πλέον όσοι επιλέγουν να κάνουν τις διακοπές τους με συντροφιά το κατοικίδιό τους. Υποχρεωτική είναι άλλωστε από όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς η … μεταφορά κατοικίδιων σε ειδικούς καθαρούς χώρους.
Σε κάθε περίπτωση, ενημερωθείτε για τις δυνατότητες που σας παρέχουν τα ξενοδοχεία αλλά και τις υποχρεώσεις των Μέσων Μεταφοράς.


Άτιμης γραφειοκρατίας το …ανάγνωσμα και …
Βελτίωση της ποιότητας και στόχευση σε αναβαθμισμένες αγορές το συμπέρασμα της επίσκεψης Σπηλιωτόπουλου στη Σαντορίνη.
Θετική για τη Σαντορίνη ήταν η περιοδεία του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης 'Αρη Σπηλιωτόπουλου, στην Σαντορίνη στις 22 και 23 του μήνα για τη βράβευση των εθελοντών που συμμετείχαν στη διάσωση των επιβατών του Sea Diamond.
Ο Υπουργός συναντήθηκε με φορείς του νησιού ενώ υπογράμμισε την ανάγκη αναβάθμισης των υποδομών σημειώνοντας όμως ότι οι συναρμοδιότητες δεν ευνοούν την επίσπευση των διαδικασιών.
Αναφερόμενος στις παγκόσμιες τουριστικές αγορές τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει να απαντήσει με εξωστρέφεια και βελτίωση της ποιότητας του τουριστικού της προϊόντος.
Παράλληλα, ως έναν από τους σημαντικότερους παραδοσιακούς οικισμούς που υπάρχουν σήμερα χαρακτήρισε την Οία, που λόγω του τοπίου της χαρίζει μεγάλη επισκεψιμότητα και ελκυστικότητα στη Σαντορίνη.


Διάλεξη με θέμα το Καστέλι Πύργου Καλλίστης διοργανώνει ο Σύλλογος Εστία Πύργου Καλλίστης σήμερα Τρίτη 29 Απριλίου και ώρα 19:00 στην Εστία με ομιλία της καθηγήτριας αρχιτεκτονικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Κλαίρης Παλυβού, με θέμα «Καστέλι Πύργου Καλλίστης, η προστασία της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, εγγύηση για το μέλλον».


Με έργα του Μανώλη Σαριδάκη συνεχίζεται η εικαστική δραστηριότητα του Art Space. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν αύριο Τετάρτη 30 Απριλίου στις 19.30 ενώ τα έργα θα εκτίθενται μέχρι το τέλος Μαΐου.


«Λούφα και Απαλλαγή - I4» αυτή είναι η κινηματογραφική επιτυχία της εποχής, αυτήν την ταινία προβάλει το σινέ Villagio στο καμάρι. ώρες προβολών 18.20 – 20.30 – 10.45