Παρασκευή, Αυγούστου 14, 2009

Ηφαίστεια 2009 !!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Δήμος Θήρας και η Δ.Ε.ΠΟ.Τ.Α.Θ. διοργανώνουν τα ¨Ηφαίστεια¨, την εκδήλωση – θεσμό που γοητεύει μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες.


Την Κυριακή, 16 Αυγούστου και ώρα 21:00, θα πραγματοποιηθεί η εικονική έκρηξη του Ηφαιστείου, ένα μοναδικό υπερθέαμα με χιλιάδες βεγγαλικά και λάβα να διαχέεται στους λοφίσκους του. Πυροτεχνήματα που χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά, φως και χειροποίητες κατασκευές-βεγγαλικά, αναμένεται να δημιουργήσουν μία πρωτόγνωρη ατμόσφαιρα που θα ενθουσιάσει τους χιλιάδες θεατές που θα κατακλύσουν την καλντέρα καθ’όλο το μήκος της.

Λίγο αργότερα, στις 22:00 και στο χώρο του οινοποιείου Santo Wines, η γιορτή θα συνεχιστεί με μία μοναδική συναυλία. Η αγαπημένη Άννα Βίσση θα παραλάβει τη σκυτάλη και υπόσχεται να διατηρήσει την ¨εκρηκτική¨ ατμόσφαιρα, ερμηνεύοντας διαχρονικές αλλά και νέες επιτυχίες της.

Καλούμε όλους τους μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες να παρακολουθήσουν την κορυφαία εκδήλωση του καλοκαιριού και τους ευχόμαστε καλή διασκέδαση.

Τα σημεία προπώλησης των εισητηρίων της συναυλίας είναι :

Φηρά : Βιβλιοπωλείο Νίκος Νομικός - Dakoutros Travel - Nomikos Travel

Kαμάρι : Βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου

Περίσσα : Ankor Travel

Πύργος : Santo Wines

Οι χορηγοί είναι:

Χορηγοί επικοινωνίας:
Santorini Tv
Santorini 106,4 FM
Faros-Ant1 FM


Δυναμικότατα αποχαιρετά τον Αυγουστο και υποδέχεται τον Σεπτέβρη η Δημοτική Κοινοφελής Επιχείρηση του Δήμου Θηρας, διοργανώνοντας για όλους εμας συναυλίες και εκδηλώσεις για όλα τα γούστα και τις ... ηλικίες μιας και γίνονται εκδηλώσεις και για παιδιά!

Το πρόγραμμα της ΔΗΚΕΘ είναι το εξής:



την Τετάρτη 26.8 στο Ενιαίο Λύκειο Θήρας στις 21.00
τα «Υπόγεια Ρεύματα»


Σε μία συναυλία με ηλεκτρικούς rock ήχους, τα «Υπόγεια Ρεύματα» θα δώσουν μια μοναδική παράσταση με τραγούδια μέσα από τη πλούσια δισκογραφία τους, αλλά και με διασκευές. θα παίξουν κομμάτια από τον πιο πρόσφατο δίσκο τους , «Νέα Μέρα» και θα μας ταξιδέψουν μουσικά με τ α πολύ καλά τραγούδια τους που έχουν αντέξει στον χώρο και στον χρόνο όπως το «Σαν έρημα καράβια», «Να γελάς» και φυσικά την «Ασημένια Σφήγκα» και το «Μου αρέσει να μη λέω πολλά». Το γνωστό ελληνόφωνο γκρουπ με την ποιητική στιχουργική του, θα απαρτίζεται από τους Γρηγόρη Κλιούμη (κιθάρα – τραγούδι), Κώστα Παρίση (κιθάρα – τραγούδι), Απόστολο Καλτσά (ηλεκτρικό μπάσο) και Τάσο Πέππα (τύμπανα).


την Παρασκευή 28.8 στην Περίσσα ,στις 20.30
οι «ΕΜΜΕΛΟΝ»


Το συγκρότημα έντεχνης ελληνικής μουσικής «ΕΜΜΕΛΟΝ», που αποτελείται από επτά μουσικούς και τέσσερις φωνές, θα πραγματοποιήσει ένα αφιέρωμα στη έντεχνη μουσική σκηνή ερμηνεύοντας τραγούδια των Μάλαμα, Θαλασσινού, Περίδη, Ιωαννίδη κ.α. Δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία και σεβασμό στο έργο όλων των σημαντικών συνθετών της Έντεχνης Μουσικής (Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Μ. Λοΐζο, Στ. Ξαρχάκο, Γ. Μαρκόπουλο κ.α.) και ποιητών – στιχουργών (Ο. Ελύτη, Ν. Γκάτσο, Λ. Παπαδόπουλο, Μ. Ελευθερίου κ.α.), το «ΕΜΜΕΛΟΝ» πραγματοποιεί μουσικές παραστάσεις παρουσιάζοντας μερικά αντιπροσωπευτικά δείγματα του έργου τους. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως το δεύτερο μέρος του προγράμματος είναι αφιερωμένο σε έναν από τους κορυφαίους Έλληνες συνθέτες, το Σταύρο Κουγιουμτζή.

το Σάββατο 29.8 στην Canava Roussos, στις 19.00

ο ΘΙΑΣΟΣ ΓΙΟΥΛΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ με την παράσταση «Εκπαιδεύοντας τη Φεγγαρένια»

Δυο μικρά παιδιά αναλαμβάνουν να εκπαιδεύσουν μια νεράιδα που επισκέπτεται τη γη προκειμένου να μάθει να ζει σωστά στον πλανήτη μας. Μέσα από την εκπαίδευση της νεράιδας, τα μικρά παιδιά μαθαίνουν, εκπαιδεύονται, συμμετέχουν, τραγουδούν και διασκεδάζουν με τον Ζήση, την Ζωή, τη Φεγγαρένια και το ξωτικό Τζούμ.


και στον ίδο χώρο στην Canava Roussos λίγες ώρες αργότερα στις 21.30
με την παράσταση «ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ»


Το αριστούργημα του Σαίξπηρ « Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» μας ταξιδεύει στην αρχαία Αθήνα και στους θρύλους. Άνθρωποι απλοί, λαϊκοί, βασιλιάδες, νεράιδες και ξωτικά μπλέκονται σε μια απίστευτη αστεία, αλλά και μια ερωτική ιστορία, που αιωρείται μεταξύ της πραγματικότητας και της φαντασίας, σ’ ένα δάσος έξω από την Αθήνα.
Πρωταγωνιστούν: Γιούλη Ηλιοπούλου ( ΤΙΤΑΝΙΑ ) Γκεστ Σταρ : Σπύρος Φωκάς ( ΘΗΣΕΑΣ) Φίλιππος Κωνστανταϊν ( Όμπερον)


την Κυριακή 30.8 στην Canava Roussos στις 21.00
ο «ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΡΑΣ» με την παράστασή του "30 χρόνια μετά"

Ο Γιάννης Κούτρας ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες τραγουδιστές, που στιγμάτισε με την ερμηνεία του στον «Σταυρό του Νότου» μια ολόκληρη γενιά, γιορτάζει φέτος τα 30 του χρόνια στην ελληνική δισκογραφία. Στη καλοκαιρινή του περιοδεία γυρίζει την Ελλάδα με ένα ακουστικό σχήμα, παρουσιάζοντας μια μουσική παράσταση – αναδρομή από το 1978 μέχρι και σήμερα- που θα αγαπηθεί από το κοινό.




οι χορηγοί των εκδηλώσεων που αναφέρθηκαν παραπάνω είναι οι εξής:

ΚΟΥΤΡΑΣ Hondos Center – Εθνική Τράπεζα – Ένωση Λεμβούχων
ΘΕΑΤΡΙΚΑ Hondos Center – Εθνική Τράπεζα – Ένωση Λεμβούχων
ΥΠΟΓΕΙΑ Hondos Center – Ε. Λιγνός Α.Ε
ΕΜΜΕΛΟΝ Hondos Center – Ε. Λιγνός Α.Ε



την Δευτέρα 31.8 στο Εμπορείο στις 19.00
την Τρίτη 1.9 στα Φηρά στις 19.00
την Τετάρτη 2.9 Καμάρι στις 19.00


Οι «Circus Dayz» σε ένα… «όνειρο πειρατικό»

Ο Σαντορινιός καλλιτέχνης Βαζαίος Κωνσταντίνος και η καλλιτεχνική ομάδα θεαμάτων της circus dayz, που διοργανώνει παραστάσεις και δρώμενα σε συνεργασία με διάφορες καλλιτεχνικές δυνάμεις και φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσιάζει ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ και ηθοποιούς, δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα για μικρούς και μεγάλους λάτρεις της φαντασίας και του παραμυθιού.


την Τετάρτη 2.9 στο Καμάρι στις 20.00
την Πέμπτη 3.9 στα Φηρά στις 18.00
την Παρασκευή 4.9 Εμπορείο στις 20.00
το «ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ»


Πέντε διαφορετικές παραστάσεις του πασίγνωστου Καραγκιόζη, θα δώσει ο θίασος Αθανασίου με την πλούσια παρουσία του στο χώρο του θεάτρου σκιών εδώ και 27 χρόνια. Ο ανατρεπτικός και συνάμα επίκαιρος Καραγκιόζης καυτηριάζει τα κακώς κείμενα μέσα από ένα τρόπο μοναδικό, προσφέροντας απλόχερα γέλιο που τόσο λείπει από την καθημερινότητά μας. Τα έργα που θα παιχτούν θα είναι «Το μαγεμένο δεντρί», «Ο Καραγκιόζης πλοίαρχος», «Ο μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι», «Ο Καραγκιόζης στο πανηγύρι», «Ο Καραγκιόζης φούρναρης».


το Σάββατο 5.9 στο Εμπορείο στις 20.30
την Κυριακή 6.9 στα Φηράστις 20.30
«Μουσικοχορευτικές Εκδηλώσεις»


Κρίνοντας άκρως ωφέλιμη τη καλλιέργεια χορευτικής παιδείας τόσο για το ντόπιο πληθυσμό όσο και τους επισκέπτες της Σαντορίνης, η ΔΗ.Κ.Ε.Θ σας προσφέρει την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τα αυθεντικά κρητικά χορευτικά σχήματα του συλλόγου Μεραμπελιωτών Ν. Ηρακλείου, σ’ ένα διήμερο αφιερωμένο στον πολιτισμό και τη παράδοση.


την Δευτέρα 7.9 στο Εμπορείοστις 19.00
την Τρίτη 8.9 στα Φηρά στις 19.00


το «ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑΣ ΓΚΟΤΣΗ»


Δύο μοναδικές παραστάσεις θα δώσει το θέατρο μαριονέτας «Γκότση», ταξιδεύοντας τα παιδιά στον κόσμο του παραμυθιού μέσα από τα έργα «Πήτερ Παν» και «Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι». Ένα μαγικό ταξίδι μαζί με τον Πήτερ Παν στη Χώρα του Ποτέ, όπου δε μεγαλώνει κανείς. Απίθανες περιπέτειες με τον τρομερό Κάπταιν Χουκ, αστείες καταστάσεις και ατελείωτο παιχνίδι με τα χαμίνια. Πως μπορείς να πας εκεί; Αρκούν το όνειρο και λίγη νεραϊδόσκονη για να πετάξεις στα σύννεφα της μαγείας! Στη συνέχεια ο Αλαντίν ξεκινάει ένα μαγικό ταξίδι με όπλο του την αθωότητα και με στόχο του να κερδίσει τη ζωή και την αγάπη. Σύμμαχοί του το Τζίνι του Λυχναριού και το πιθηκάκι του ο Αμπού. Εχθρός του ο Βεζίρης Τζαφάρ που διεκδικεί για τον εαυτό του τα μυθικά πλούτη του βασιλείου και το θρόνο.


Πέμπτη, Αυγούστου 13, 2009

Ποιος είπε ότι ο Αύγουστος δεν έχει ειδήσεις;
Έχει και μάλιστα σημαντικές!
Εμείς, αναδρομικά σε κάποιες περιπτώσεις, ας δούμε κάποιες από τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν οι βουλευτές της περιοχής μας καθώς και οι ΟΤΑ.




Τοποθέτηση σε … απάντηση των παροχών της κυβέρνησης έκανε ο κ. Παναγιώτης Ρήγας στις 6.8.2009
Μεταξύ άλλων, αναφέρει οτι,

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η παροχολογία, η υποσχεσιολογία και η τακτική του «κατόπιν ενεργειών μου» από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στις Κυκλάδες. Όσα δεν ρύθμισαν στα πεντέμισι χρόνια της νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης θα τα τακτοποιήσουν τώρα. Όλα τα έργα που «κόλλησαν» ή δεν ξεκίνησαν τα πεντέμισι προηγούμενα χρόνια θα υλοποιηθούν όλα τώρα.

Έτσι, από δελτία τύπου γαλάζιου βουλευτή πληροφορούνται οι Τηνιακοί για τη χρηματοδότηση, μέσω του προγράμματος «Θησέας 2», της κατασκευής νέου ελαιοτριβείου, οι Τζιώτες για την προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου, οι Σικινιώτες κάτι αντίστοιχο και έπεται συνέχεια.

Το Δελτίο Τύπου εξεδόθη στις 9 Ιουλίου και η κυβερνητική επιτροπή συζήτησε και ενέκρινε το πρόγραμμα «Θησέας 2» της περιόδου 2010-2015 στις 29 Ιουλίου. Σε ερώτηση που έθεσα προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παυλόπουλο μέσα στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής κατά την διάρκεια συζήτησης σχεδίου νόμου αρμοδιότητας του εν λόγω υπουργού σχετικά με το πρόγραμμα «Θησέας 2», η απάντησή του ήταν απολύτως σαφής και προκύπτει από τα πρακτικά: « Εγκρίθηκε το συνολικό ποσόν του προγράμματος και οι άξονες δράσης καθώς και οι στόχοι που υπηρετεί το εν λόγω πρόγραμμα» είπε ο κ. Παυλόπουλος. Στην συνέχεια ήταν κατηγορηματικός: « Όχι, δεν υπάρχει καμιά έγκριση σε επίπεδο έργων. Είναι πολύ νωρίς».

Αυτά είπε ο Υπουργός στη Βουλή μη γνωρίζοντας προφανώς ότι οι συνάδελφοι του βουλευτές στις Κυκλάδες έχουν ήδη μοιράσει τα χρήματα του προγράμματος «Θησέας 2» επικαλούμενοι προφορικές δεσμεύσεις του Υφυπουργού Εσωτερικών!





Επιστολή στον Πρόεδρο της Κοινότητας Ανάφης κ. Ρούσσο Ιάκωβο με θέμα τον
-άδικο όπως τον χαρακτηρίζει- καθορισμό των κατώτερων τιμών οικοπέδων στο νησί έστειλε η κ. Άρια Μανούσου.
Στην επιστολή της λέει,

Στις 31-5-09 είχα απευθύνει έγγραφο στο Υπουργείο Οικονομικών για τον καθορισμό των κατώτερων τιμών οικοπέδων, τονίζοντας την υπερβολική και άδικη αντιμετώπιση της Κοινότητας Ανάφης.

Η αρμόδια υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής με διαβιβαστικό της έγγραφο προς την Δ/νση Κεφαλαίου, Τμήμα Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας με ενημερώνει ότι η υπ’ αριθμ. 1085779/12.8.2008 απόφαση, καθορίζει τιμές μόνο για τον προσδιορισμό του φόρου ΕΤΑΚ και δεν είναι τιμές αντικειμενικών αξιών.

Περισσότερες διευκρινίσεις θα δοθούν από το τμήμα ΦΜΑΠ της Δ/νσης Κεφαλαίου. Συνημμένα σας στέλνω το υπ’ αριθμ. 1069503/1973/ΟΟΤΥ/Δ/27.7.09 σχετικό έγγραφο.





Ερώτηση – κείμενο με μεγάλο ενδιαφέρον, συνέταξε ο βουλευτής του Σύριζα Αλέκος Αλαβάνος με θέμα την ανυπαρξία ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορρίμματα των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.
Η ερώτηση αποτέλεσε μια ακόμη ευκαιρία για την συζήτηση του θέματος στην βουλή.

Η ερώτηση,

Στο ανθρωπογενές περιβάλλον, τα σκουπίδια αποτελούν ένδειξη πλούτου, η ορθολογική διαχείρισή τους όμως αποτελεί απόδειξη πολιτισμού. Στη φύση δεν υπάρχουν σκουπίδια, κι αυτό γιατί ό,τι δεν χρειάζεται ένας οργανισμός, το χρειάζεται άλλος. Γι αυτό όσο επιμένουμε στη λύση της διάθεσης των σκουπιδιών σε χωματερές ή ΧΥΤΑ δε λύνουμε το πρόβλημα, απλώς το μεταθέτουμε για να το αντιμετωπίσουν επόμενες κυβερνήσεις και γενιές. Όταν θεωρούμε ένα μεγάλο αριθμό υλικών ως σκουπίδια, είναι φυσικό να θέλουμε να απαλλαγούμε από αυτά μεταφέροντάς τα σε οποιοδήποτε χώρο μακριά από εμάς. Έντονο χαρακτήρα αυτής της αντίληψης έχουμε κατά τη διάρκεια των διακοπών μας στα ελληνικά νησιά, όπου ένας μεγάλος όγκος ανακυκλώσιμων υλικών δε συλλέγεται, καθώς δεν υπάρχουν συστήματα διαχείρισης απορριμμάτων. Έτσι τα νησιά δέχονται ένα τεράστιο φορτίο σε μικρό χρονικό διάστημα, κυρίως από πλαστικά συσκευασίας. Αυτά διασπώμενα σε μικροσκοπικές ίνες αποτελούν μια αυξανόμενη απειλή για τα οικοσυστήματα αλλά και για τον άνθρωπο, καθώς καταλήγουν στο σωματικό ιστό μέσω της τροφικής αλυσίδας.


Η αποκομιδή και η διαχείριση των αποβλήτων αποτελεί βασική αρμοδιότητα και ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού, όπως προβλέπεται από τον Ν. 3463/06, η δε ανάκτηση, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση των στερεών αποβλήτων (συμπεριλαμβανομένων και των οργανικών αποβλήτων, αποφάγια, κλαδέματα κ.α) είναι πλέον υποχρεωτική από την ΕΕ και μόνο τα υπολείμματα επιτρέπεται να καταλήγουν στους χώρους ταφής. Στο έργο της αποκομιδής και διαχείρισης των αποβλήτων, οι Δήμοι πρέπει να έχουν την αρωγή της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), η οποία είναι υποχρεωμένη να διαθέτει στους Δήμους τον απαιτούμενο εξοπλισμό και να συνεργάζεται μαζί τους, για τη συλλογή και ανακύκλωση των υλικών συσκευασίας.


Μέχρι πριν λίγους μήνες η ΕΕΑΑ δε δεχόταν να επιβαρύνεται με το κόστος μεταφοράς των προς ανακύκλωση υλικών, από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα για επεξεργασία και ανάκτηση. Αυτό έπαψε να ισχύει ύστερα από την μακροχρόνια διεκδίκηση της Ικαρίας η οποία, είναι η πρώτη που πέτυχε την επιδότηση της μεταφοράς των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων της, από το νησί στο κέντρο.

Εντούτοις μέχρι σήμερα, τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου δε διαθέτουν ολοκληρωμένα συστήματα διαχείρισης απορριμμάτων. Μόνο σε κάποια νησιά, όπως η Σύρος, η Πάρος και η Αμοργός το τελευταίο διάστημα λειτουργούν «πιλοτικά» κάποια συστήματα. Με λίγα λόγια υπάρχει ολιγωρία των ΟΤΑ που έχουν επιδείξει μεγάλη καθυστέρηση στην ανάληψη πρωτοβουλιών για την ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων, πιέζοντας την Πολιτεία να χρηματοδοτήσει την υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού, στο σύνολό του.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

- Υπάρχουν μελέτες ποιοτικής σύστασης των στερεών αποβλήτων, και αν ναι, πόσο αυτή μεταβάλλεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού;

- Υπάρχει Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης αποβλήτων για τα νησιά και αν ναι εκτελείται; Έχουν συσταθεί και λειτουργούν Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων; Έχουν χωροθετηθεί οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης, Μονάδες Ανάκτησης Υλικών, καθώς και Μονάδες Επεξεργασίας των οργανικών αποβλήτων, που είναι προαπαιτούμενα για ολοκληρωμένη διαχείριση;

- Υπάρχει σχέδιο συντονισμού και συνεργασίας μεταξύ Πολιτείας και ΟΤΑ για την ορθολογική διαχείριση απορριμμάτων στα νησιά και αν ναι ποια χρονοδιαγράμματα ορίζει;





(σκληρή!) Απάντηση στην πρωτοβουλία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου να προχωρήσει στον καθαρισμό της περιοχής της Αρμένης που βρίσκεται στα διοικητικά της όρια έδωσε η κοινότητα της Οίας.

Σύμφωνα μ’αυτην

Μόλις λάβαμε γνώση του από 10-8-2009 εγγράφου σας αλλά και του Δελτίου τύπου σχετικά με τον καθαρισμό της λιμενικής ζώνης Αρμένης στην Οία και το μόνο που μπορεί να σκεφθούμε είναι ότι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας διοικείται από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους, ή θέλουν να προκαλούν συνεχώς το δημόσιο αίσθημα και τους πολίτες, με τον τρόπο που θέλουν να διαχειριστούν τα κοινά του τόπου μας.

Συγκεκριμένα αναφέρουμε ότι φέτος στα λιμάνια της περιοχής μας η καθαριότητα και ο ευπρεπισμός δεν εκτελούνται, αφού ούτε σύμβαση υπεγράφη μεταξύ της Κοινότητας μας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ως αναφέρετε στο υπ’αριθμ.πρωτ.12396/5372/25-5-2009 έγγραφο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ούτε προσλήφθηκαν υπάλληλοι γι’ αυτό το σκοπό ως οφείλατε, αλλά ούτε μηχανήματα διατέθηκαν για τις ανάγκες των λιμανιών.

Από τον Απρίλιο που ξεκίνησε η τουριστική περίοδος, δυστυχώς, δεν είχατε προβεί σε καμία ενέργεια καθαρισμού στις λιμενικές ζώνες της περιοχής μας. Κι όμως μετά από αναφορές, καταγγελίες μας αλλά και πολιτών, στις 4 Αυγούστου προβήκατε στην αποστολή και μεταφορά των απορριμμάτων με όχημα σας όπως αναφέρετε, και μάλιστα δημοσιοποιήσατε φωτογραφίες της αποκομιδής αυτής, αποκρύπτοντας όμως το γεγονός ότι φορτώσατε πλέον των εκατόν είκοσι (120) σακιών μαύρου τσιμέντου, τα οποία αχρηστεύτηκαν από εγκατάλειψη, ενός χρόνου περίπου, εξαιτίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας. Για το χρονικό διάστημα πριν τις 4 Αυγούστου δεν αναρωτηθήκατε, ούτε ασχοληθήκατε, και φυσικά δεν απαντάτε.

Αντιθέτως η Κοινότητα μας μετά από σειρά εγγράφων προς τους αρμοδίους, αναλάβαμε πρωτοβουλία για να μην προκύψει πρόβλημα υγείας από την δυσοσμία καθώς και να μην προσβάλει την αισθητική των κατοίκων και επισκεπτών μας. Και στα τέσσερα (4) λιμάνια μας καθαρίζουμε και μεταφέρουμε τα απορρίμματα με δικά μας μέσα συνεχώς.

Η μεταφορά των απορριμμάτων και η καθαριότητα δεν είναι μόνο για μια ημέρα, δημοσιοποιώντας το μάλιστα σαν μοναδικό γεγονός. Έχετε υποχρέωση καθημερινά να το εφαρμόζετε χωρίς τυμπανοκρουσίες. Γι’ αυτό μην προσπαθείτε να παραπλανήσετε τις υπηρεσίες, ούτε να προκαλείται τους πολίτες με την αδιαφορία σας και με το έγγραφο αυτό, δημοσιοποιώντας το στα Μ.Μ.Ε. για εντυπωσιασμό.

.



Ανακοίνωση για πρόσληψη 1 ατόμου στον παιδικό σταθμό της κοινότητας της Οίας εξέδωσε η Κοινότητα. Η προκήρυξη λήγει στις 18.8 και για κάθε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στην κα Θεοδώρα Γιαννούση τηλ. 2286072000, fax 2286072005.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι είκοσι (20) ημερών και αρχίζει από την επομένη της τελευταίας δημοσίευσης της περίληψης της παρούσας προκήρυξης στις εφημερίδες. Συγκεκριμένα η αποκλειστική προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίζεται από 30.07.2009 έως 18.08.2009 και κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Το έντυπο της αιτήσεως 192Φ και το πλήρες κείμενο της προκήρυξης θα παρέχονται στους ενδιαφερόμενους από την Κοινότητα Οίας και το ΚΕΠ της Κοινότητας Οίας.

Επίσης οι υποψήφιοι μπορούν να προμηθεύονται τα έντυπα των αιτήσεων :
α) Από την επιλογή του αρχικού menu «Έντυπα Αιτήσεων» – «Διαγωνισμών Φορέων» της ιστοσελίδας του ΑΣΕΠ www.asep.gr
β) από την κεντρική σελίδα της ιστοσελίδας www.kep.gov.gr και στην επιλογή Σύνδεσμοι, επιλογή «Ανεξάρτητες και άλλες αρχές», επιλογή «ΑΣΕΠ» - «Διαγωνισμών Φορέων».




Ανακοίνωση για την πραγματοποίηση και ολοκλήρωση αγώνων Μουιτάι στη Σαντορίνη εξέδωσε η ΔΕΠΟΤΑΘ. Σύμφωνα μ' αυτην,

Για πρώτη φορά στη Σαντορίνη, το Σάββατο 11 Ιουλίου 2009, η Ελληνική Ομοσπονδία Μουιτάι σε συνεργασία με την ΔΕΠΟΤΑΘ, διοργάνωσε το Κύπελλο Ελλάδος Μουιτάι 2009 στο κλειστό γυμναστήριο Θήρας, στις 8.00μ.μ..

Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους σημαντικά άτομα του αθλητικού και πολιτικού γίγνεσθαι του νησιού. Κοντά μας βρέθηκε ο Δήμαρχος Θήρας κ. Ρούσσος Άγγελος, ο αντιδήμαρχος κ. Κατσέλης Αντώνης, ο πρόεδρος της ΔΕΠΟΤΑΘ κ. Δαρζέντας Μπάμπης, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την στήριξη και την αμέριστη βοήθειά τους, στην διοργάνωση των αγώνων. Κοντά μας ήταν επίσης και ο νομαρχιακός σύμβουλος κ. Μάινας Ηλίας.

Οι φίλοι των πολεμικών τεχνών που βρίσκονταν στο νησί αλλά και όλοι οι φίλοι του αθλητισμού που ήρθαν στους αγώνες είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα άθλημα που δικαίως κατέχει τον τίτλο του «βασιλιά του ρινγκ», στη δεύτερη μεγαλύτερη σε σημασία εθνική διοργάνωση, το Κύπελλο Ελλάδος Μουιτάι.

Το μουιτάι είναι μια ταϊλανδέζικη πολεμική τέχνη, όπου στον αγώνα χρησιμοποιούνται όλα τα μέλη του σώματος σαν όπλα, δηλαδή οι αθλητές εκτελούν γροθιές, κλωτσιές, χτυπήματα με τους αγκώνες και τα γόνατα, τραβήγματα και ανατροπές. Αυτό το καλοκαίρι, ο Σαντορινιός Μιχάλης Δρόσος, πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μουιτάι και Ομοσπονδιακός Προπονητής, είχε επιλέξει να παρουσιάσει όλο το μεγαλείο του αθλήματος πάνω στο ρινγκ.

Όλοι οι αθλητές που συμμετείχαν στους αγώνες είναι υψηλού αγωνιστικού επιπέδου, με αθλητικό ήθος και ευγενή άμιλλα, ενώ στον τελευταίο αγώνα της βραδιάς, έναν αγώνα ουσιαστικά διαφήμιση του αθλήματος, πάνω στο ρινγκ «διασταύρωσαν τα ξίφη τους» δύο παγκόσμιοι πρωταθλητές και το σίγουρο είναι ότι το κοινό παρακολούθησε ένα απόλυτα δυναμικό θέαμα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Σαντορινιός πρόεδρος Δρόσος Μιχάλης ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες 33 χρόνια και έχει καθιερωθεί ως ένας από τους κορυφαίους προπονητές πολεμικών τεχνών διεθνώς. Δίκαια του ανήκει ο τίτλος «Ο προπονητής των Πρωταθλητών» καθώς οι μαθητές του έχουν σηκώσει ψηλά την Ελληνική σημαία σε αγώνες σε όλο τον κόσμο.

Οι αγώνες ήταν των τριών γύρων των δύο λεπτών και αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

1ος αγώνας = 1η θέση και κάτοχος του κυπέλλου Ελλάδος : Κρυφός Γιάννης, 2η θέση και αργυρό μετάλλιο : Κωνσταντακάκης Γιώργος

2ος αγώνας = 1η θέση και κάτοχος του κυπέλλου Ελλάδος : Κατραμάδος Μηνάς, 2η θέση και αργυρό μετάλλιο : Μαλαχίας Δημήτρης και 3η θέση και χάλκινο μετάλλιο : Καραμολέγκος Αρτέμης

3ος αγώνας = 1η θέση και κάτοχος του κυπέλλου Ελλάδος : Άννινος Αλέξανδρος, 2η θέση και αργυρό μετάλλιο : Ζαφείρης Σπύρος

4ος αγώνας = 1η θέση και κάτοχος του κυπέλλου Ελλάδος : Μαραγκάκης Αλέξανδρος, 2η θέση και αργυρό μετάλλιο : Aτάροβ Βλαδίμηρος

5ος αγώνας = 1η θέση και κάτοχος του κυπέλλου Ελλάδος : Δουρής Δημήτρης, 2η θέση και αργυρό μετάλλιο : Γουβαλάρης Μάκης

6ος αγώνας = 1η θέση και κάτοχοι του κυπέλλου Ελλάδος : Ξανθουδάκης Αλέξανδρος και Ιερομνήμων Κωνσταντίνος – ο αγώνας έληξε με ισοπαλία

Ο τελευταίος αγώνας της βραδιάς διεξήχθη με όρους επαγγελματικού μουιτάι για 4 γύρους των 2 λεπτών. Στην κόκκινη γωνία ο παγκόσμιος πρωταθλητής Μιχαηλίδης Αθηνόδωρος αντιμετώπισε τον επίσης παγκόσμιο πρωταθλητή Χριστοδούλου Στράτο στην μπλε γωνία. Ο αγώνας ξεσήκωσε θεατές και αθλητές και έληξε ομόφωνα σε ισοπαλία.

Κριτές των αγώνων ήταν οι κ. Αβραμίδης Μάκης και Παπαχριστοδούλου Γιάννης και επιτροπή διαιτησίας ο κ. Δρόσος Μιχάλης, ενώ διαιτητής των αγώνων ήταν η 6 φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Μουιτάι, Πυγμαχίας και Σάντα, Αβραμίδου Μαρία.

Μετά την επιτυχημένη αυτή αθλητική διοργάνωση δίνουμε ραντεβού για το επόμενο καλοκαίρι με ακόμα πιο δυναμικούς και θεαματικούς αγώνες.

Τέλος, να ευχαριστήσουμε θερμά και τους χορηγούς μας, οι οποίοι στήριξαν την αθλητική μας διοργάνωση και η Ελληνική Ομοσπονδία Μουιτάι τους τίμησε με την απονομή πλακέτας. Οι χορηγοί μας ήταν : Θήρα Print, Γραφικές Τέχνες – ο κ. Γαβαλάς Νεκτάριος, Τροχός, Βουλκανιζατέρ – ο κ. Σιγάλας Χρήστος στο Μεγαλοχώρι, Ασφάλειες – οι κ. Σιγάλας Επιφάνειος και Πρέκας Ευάγγελος στο Εμπορείο, Fitness Club στην Έξω Γωνιά, Diva Diafimistiki Αφοι Καλομπράτσου και SEVEN είδη πολεμικών τεχνών – η κ. Κομπότη Βάσω.

Για πληροφορίες σχετικά με το μουιτάι και την Ελληνική Ομοσπονδία Μουιτάι, επικοινωνήστε: www.drososmuaythai.gr - atlasmuaythai@gmail.com -
τηλ. 69 79 37 57 27.









Τέλος, -αφού ευχαριστήσουμε για την αποστολή!- κλείνουμε με ένα μέιλ που λάβαμε σχετικά με το ξεκίνημα και την πορεία της Βεντέμας, που λάβαμε από φίλη - υπεύθυνη οινοποιείου στην Σαντορίνη.

Η ιδέα πάντως είναι εξαιρετική μιας και … υπο το βάρος της πιεστικής μας καθημερινότητας .. τείνουμε να ξεχνάμε ιστορίες από το όμορφο παρελθόν του τόπου…
Επί του παρόντος πάντως, (και σύμφωνα με τα μέσα της εποχής!) με θέμα την βεντέμα έχουν δημιουργηθεί ωραιότατα site forum στο διαδύκτυο..!





ΚΑΛΗ ΒΕΝΤΕΜΑ

«Η μαύρη γης εσάστιζε στην όψη της βεντέμας
βεργοπλεγμένα κλήματα, τσαμπιά χαμολυγίζαν,
ακνιάζαν οι μαυρόροες κι οι τραγανές οι ρούσες,
γιόμιζ’ ο κάμπος εργατιά, τραγούδι ο αγέρας
κι ανάφτανε στα τίμια τα χέρια οι φερεντίνες.»

Έτσι ξεκινά ένα καταπληκτικό πεζοτράγουδο που γέννησε η λαϊκή σοφία αποτυπώνοντας τις εικόνες του κάμπου, την ώρα της βεντέμας. Μέσα από τη λαϊκή τέχνη έχουμε την μεγάλη τύχη, όλοι εμείς οι νεότεροι να ταξιδέψουμε μέσα στο χρόνο, στις παλιές μέρες της σαντορινιάς βεντέμας. Τότε που όλα ήταν απλά, άμεσα, συντροφικά και ο κάθε σαντορινιός είχε το ρόλο του σ’αυτό το πανηγύρι.

Νοικοκύρηδες, τρυγητάδες, γαϊδουρολάτες, μπαλήδες, δηλαδή επιστάτες, ζυγιαστές, πατητάδες, όλοι συμμετείχαν, προσφέροντας το σημαντικό του έργο ο καθένας. Όλοι εργαζόταν για ένα σκοπό, να γίνει σωστά ο τρύγος και να βγει καλό το μεροκάματο.
Για να γίνει όμως αυτό έπρεπε να υπάρξει η πολύ σημαντική περίοδος της προετοιμασίας.

Στις αρχές του Αυγούστου, έπρεπε οι αγωγιάτες να ετοιμάσουν τα ζώα τους και τον εξοπλισμό τους. Σαμάρια, χαλινά, καμπανάκια όλα έπρεπε να είναι έτοιμα. Αλλά έπρεπε να κλείσουν και οι συμφωνίες με τους νοικοκύρηδες ώστε κάθε μέρα να ξέρουν τα δρομολόγιά τους από τα αμπέλια στις κάναβες, στα τότε οινοποιεία.

Οι νοικοκύρηδες παζάρευαν την τιμή πριν την συμφωνία. Συμφωνία γινόταν και με τους μπαλήδες που θα κουμαντάριζαν την κάναβα την εποχή του τρύγου. Η κάναβα, πάλι, ήθελε την δική της προετοιμασία. Έπρεπε όλα να λάμπουν. Το πατητήρι, ο ληνός, τα κοφίνια, οι άφουρες, δηλαδή οι βαρέλες.

Οπωσδήποτε, ακόμη, έπρεπε να ασπριστούν οι ταράτσες, εκεί που θα απλώνονταν τα σταφύλια για να λιαστούν και να γίνει στη συνέχεια το βινσάντο, το λιαστό κρασί της Σαντορίνης...

Δελτίο Τύπου για τις εκδηλώσεις του προγράμματός της που αναμένονται το επόμενο διάστημα μας έστειλε η Κοινοτική Κοινοφελής Επιχείρηση της Οίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα και την ανακοίνωσή της η Επιχείρηση μας ενημερώνει πως,

Η ΚΟΙΝΚΕΟ διοργανώνει και φέτος τις ακόλουθες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

19 Αυγούστου το 10μελές συγκρότημα ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ μαζί με μία χορεύτρια και οπτικά εφέ αποδίδει μια μοντέρνα ερμηνεία της παραδοσιακής αρμονίας


28 Αυγούστου ξεκινάει η καθιερωμένη ομαδική έκθεση ζωγραφικής στο Πανηγυρόσπιτο του Αγίου Γεωργίου Οίας. Εγκαινιάζουμε την Έκθεση με τοπικά κρασιά και εδέσματα


6 Σεπτεμβρίου έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε τον Βαγγέλη Γερμανό σε μια μοναδική βραδιά παρουσιάζοντας το ΜΑΓΙΚΟ του ΝΗΣΙ στο Κάστρο της Οίας.


Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις της ΚΟΙΝΚΕΟ είναι ελεύθερη.

Με αφορμή τις παραπάνω εκδηλώσεις η ΚΟΙΝΚΕΟ δημιουργεί έναν «ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΥΜΠΑΡΑ» με στόχο την ενίσχυση του λογαριασμού Δράσεων Περιβαλλοντικής Μέριμνας και ειδικά της παρακολούθησης/πρόληψης των Επιπτώσεων στο Θαλάσσιο Περιβάλλον από τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Όσοι βρεθούν μαζί μας στις εκδηλώσεις θα έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν τον λογαριασμό μας και να συνεισφέρουν και αυτοί με τη σειρά τους στη μελέτη και προστασία του Θαλάσσιου περιβάλλοντος του νησιού μας.
Η ΚΟΙΝΚΕΟ ενθαρρύνει και όλους τους υπόλοιπους φορείς του νησιού να πράξουν ανάλογα.

Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε εκ των προτέρων όλους τους χορηγούς μας, και προσωπικά την κα. Άννα Δακουτρού (DAKOUTROS TRAVEL & BLUE STAR FERRIES) για την πολύτιμη συμβολή της στη μετακίνηση των καλλιτεχνών, την κα. Γιούλα Ανδρεωσάτου (RIMIDA VILLAS) και τον κο. Αναστάσιο Βαρώτση (ΖOE-AEGEAS HOUSES) για τις προσφορές φιλοξενίας τους και επίσης τους κ.κ. Χρήστο Λιακάκο (WE DO ART) και Γιώργο Γαλανόπουλο (PHANTOM PRODUCTIONS) για την γραφιστική και εκτυπωτική προσφορά τους.

Υπενθυμίζουμε οτι στο πλαίσιο του προγράμματός της η ΚΟΙΝΚΕΟ εχει ήδη παρουσιάσει στις
8-9 Αυγούστου την θεατρική παράσταση της Θεατρικής Σκηνής "ΤΟ ΛΑΜΠΙΟΝΙ" . Επρόκειτο για μια πρωτότυπη κωμωδία το «Εχθροί εξ αίματος» του Αρκά
Η παράσταση ανέβηκε στις 8 Αυγούστου στο Δημ. Σχολείο Οίας και στις 9 Αυγούστου στην Πλατεία Ηρώων Μανωλά, στην Θηρασιά.
Με δεδομένο ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται η κορύφωση της τουριστικής κίνησης, η είδηση ξαφνιάζει, πλήν όμως είναι πιθανό τα 200 οχηματαγωγά – επιβατηγά πλοία της ακτοπλοΐας να δέσουν στα λιμάνια όλης της χώρας.
Αφορμή, η εκκρεμότητα στην υπογραφή για την αύξηση 4,1% που ζητούν οι εργαζόμενοι στην ακτοπλοΐα. Υπενθυμίζουμε ότι οι ακτοπλόοι είχαν συμφωνήσει στην αύξηση με ανακοίνωσή τους στις 3 Ιουλίου 2009, πλήν όμως εκκρεμεί η υπογραφή.

Την είδηση υπέγραψε χθες ο ναυτιλιακός συντάκτης της εφημερίδας Ελευθεροτυπία Θάνος Λαμπρόπουλος και αναδημοσίευσε το πόρταλ www.kykladesnews.gr

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ,

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας ενδέχεται να μείνουν τις επόμενες ημέρες -και άγνωστο για πόσο- τα περίπου 200 επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία της ακτοπλοΐας. Λίγες μόλις μέρες μετά την πρόχειρη υπογραφή μνημονίου για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των Ελλήνων ναυτικών, οι εφοπλιστές-ακτοπλόοι αρνούνται να βάλουν την οριστική υπογραφή τους για την αύξηση του 4,1% που οι ίδιοι είχαν συμφωνήσει και ανακοινώσει. Έτσι, αν μέχρι και σήμερα η διοίκηση της Ένωσης Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας δεν υπογράψει τη ΣΣΕ για το 2009, ο γ.γ. της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, έχοντας την πλήρη εξουσιοδότηση και των 13 ναυτεργατικών σωματείων, θα αποστείλει τα σχετικά απεργιακά εξώδικα, ενώ παράλληλα θα συγκαλέσει την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ προκειμένου να αποφασιστεί η ακριβής ημερομηνία της έναρξης των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των ακτοπλοϊκών εταιρειών αρνούνται να υπογράψουν τα «συμφωνημένα» από τις 3 Ιουλίου 2009 εφόσον η ΠΝΟ δεν δεχθεί να αφαιρεθεί από τη νέα ΣΣΕ των Ελλήνων ναυτικών η διάταξη για το επίδομα που λαμβάνουν οι ναυτικοί όταν το πλοίο τους εκτελεί και άγονα δρομολόγια.

Ήδη ο γ.γ. της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς ενημέρωσε για την άρνηση των ακτοπλόων και την πολιτική ηγεσία του ΥΕΝΑΝΠ, ενώ έκανε σαφές ότι ουδείς μπορεί να παίζει με τους Έλληνες ναυτικούς και τις οικογένειές τους. Όπως τόνισε, αν τελικά δεν υπογραφεί η συλλογική σύμβαση εργασίας με την αύξηση που οι ακτοπλόοι είχαν προτείνει, τότε οι Έλληνες ναυτικοί θα απεργήσουν κατακαλόκαιρο.

Η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) καλεί τα μέλη της να βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ κατηγορεί τους εκπροσώπους των ακτοπλοϊκών εταιρειών ότι αθέτησαν το μνημόνιο που οι ίδιοι είχαν υπογράψει και τώρα προβάλλουν νέες απαιτήσεις σε βάρος των ναυτεργατών.

ενα απο τα σημαντικότερα γεγονότα της φετινής πολιτιστικής δραστηριότητας του νησιού,
αποτελεί η ομαδική εικαστική έκθεση "όψεις του λευκού "
που φιλοξενεί το Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο στα Φηρά της Σαντορίνης.
Με προηγούμενη ανάρτησή μας έχουμε ενημερώσει για το περιεχόμενο, τους συμβολισμούς, τα μηνήματα, τους στόχους αλλά και τους συμμετέχοντες στην έκθεση,
σήμερα παρουσιάζουμε ενδεικτικά μέρος των 47 έργων που εκτίθενται, σημειόνοντας οτι η έκθεση ήδη εχει λάβει μεγάλη δημοσιότητα στην Αθήνα και εχει συζητηθεί στις εικαστικές συντροφιές της πρωτευουσας.

η έκθεση συνοδευεται απο πλήρη, αναλυτικό κατάλογο των έργων.






















































.....................
..............................
.......................................................................

Τετάρτη, Αυγούστου 12, 2009

Έγινε λάθος και ζητώ συγνώμη.
Για τις όποιες παρεξηγήσεις είναι πιθανό να δημιουργήθηκαν από την ανάρτηση του πόστ με τίτλο «Στη Μύκονο έχουν μπράβους στη Σαντορίνη σερίφηδες!» με ημερομηνία 20.6.2009.
Εξ αιτίας της κακής σύνταξης του κειμένου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι ως «σερίφηδες» χαρακτηρίζονται αστυνομικοί, κάτι που σε καμία περίπτωση ούτε ήθελα να πώ ούτε θα άφηνα να εννοηθεί.
Οι σερίφηδες του κειμένου είναι πολίτες που σε πολλές περιπτώσεις εμφανίζουν υπερβάλλοντα ζήλο στην προσπάθειά τους να θέσουν δημόσιους κανόνες σύμφωνα όμως με τα δικά τους γούστα και συμφέροντα, ενώ δεν παραλείπουν να υπενθυμίζουν στους γύρω τους τις «υποχρεώσεις» τους. Γενικώς πρόκειται για τύπους, ιδιώτες, που γενικώς «ψάχνονται» με το να ασχολούνται με το τι κάνει ο ένας και τι άλλος στο περιβάλλον στο οποίο ζούν.
Σε αυτούς αναφέρεται η λέξη.
Δυστυχώς όμως, έγινε το μεγάλο λάθος λόγο κακής σύνταξης, να εννοηθεί ότι μεταξύ αυτών των «τύπων» είναι και αστυνομικοί.
Και πραγματικά είναι κρίμα, -ξαναδιαβάζοντας το κείμενο αντιλήφθηκα την έκταση του λάθους-, διότι είναι οι αστυνομικοί που σε κάθε περίπτωση αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν τους παραπάνω τύπους – «σερίφηδες» και να θυμίσουν αλλά και να επιβάλουν τους κανόνες που εχει ορίσει η Πολιτεία.

Ειλικρινά, θα ήταν ντροπή να αναφερθώ σε αστυνομικούς που κάνουν τη δουλειά τους, με ύφος ειρωνικό, όπως στην περίπτωση των «σερίφηδων».
Θα ήταν ντροπή, γνωρίζοντας πόσο «βαριά» είναι η στολή του αστυνομικού όταν εχει να αντιμετωπίσει … το δίκιο του κάθε πολίτη, αλλά και πόσο δύσκολος είναι ο ρόλος του όταν αναγκάζεται να επιβάλει τα … άλλ’αντ’ άλλων και αντιφατικά(!) της Νομοθεσίας μας.

Δυστυχώς, λυπάμαι και για έναν ακόμη λόγο. Διότι, ενδιαφέρομαι για τον σωστό γραπτό λόγο. Και στην προκειμένη περίπτωση έγινε ένα μεγάλο συντακτικό λάθος.

Ειλικρινά συγνώμη από όσους πιθανότατα να ενοχλήθηκαν από την αναφορά σε αστυνομικούς.


έλα και με λίγο χιούμορ , μην το χάσουμε αλίμονό μας …
Οσονούπω (όποτε θα χουμε κέφι δηλαδή) θα ασχοληθούμε και με μια άλλη ενδιαφέρουσα κατηγορία «τύπων» - απατεώνων. αυτών που ενώ έχουν πληρωθεί για να κάνουν (να αρχίσουν και να τελειώσουν δηλαδή) μια δουλειά, εν τέλει δεν την κάνουν ποτέ. Την ξεκινούν όμως(!)

Τρίτη, Αυγούστου 11, 2009

Με φορτηγά και μπουλντόζες !
Μεγάλη μέρα η χθεσινή για το “περίπτερο”, μιας και
από την μια καθαρίστηκε τελικά από συνεργεία του Δήμου η περιοχή στην οποία βρίσκεται το τουριστικό περίπτερο της Περίσας (το λέμε έτσι μιας και με αυτόν τον τίτλο είναι γνωστό στους περισσότερους Σαντορινιούς),
ενώ παράλληλα, μερικές ώρες αργότερα, στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας πρωτοβουλία του προέδρου του Συλλόγου Εμποριτών Λάζαρου Γαβαλά.
Η διαμαρτυρία ναι μεν οργανώθηκε με αφορμή την κακή κατάσταση στην οποία βρισκόταν -και συνεχίζει να βρίσκεται ο χώρος-, με την εγκατάλειψη να κάνει εμφανέστατη την παρουσία της, μέσα και έξω από το ακίνητο είναι
(ήταν) γεμάτος σκουπίδια και ακαθαρσίες, πλήν όμως ο πρόεδρος του Συλλόγου επεκτάθηκε στην ομιλία του και σε άλλα προβλήματα της περιοχής όπως είναι η έλλειψη ύδρευσης, αποχέτευσης, η άναρχη κυκλοφορία και στάθμευση των αυτοκινήτων, η ηχορύπανση, κλπ.
Την κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής είχε στηρίξει νωρίτερα ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο με μέλη του σώματος να δηλώνουν ότι θα παρίστανται στις διαμαρτυρίες.
Υπενθυμίζουμε πάντως ότι ο Δήμος, χθες, και προφανώς με μεγάλη καθυστέρηση ύστερα από συνεννόησή του με την εταιρία τουριστικών ακινήτων που είναι ιδιοκτήτρια του χώρου, έδωσε την εντολή να πάνε συνεργεία του να καθαρίσουν την περιοχή.

Δημόσιος χαρακτήρας; ναι μεν αλλά…
Αξίζει να πούμε ότι κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας ακούστηκαν φωνές που ήθελαν την ανάληψη της διαχείρισης του χώρου από τον Δήμο, να λειτουργήσει δηλαδή ο Δήμος Θήρας την επιχείρηση παρέχοντας υπηρεσίες, πλήν όμως, κι αυτό αποτελεί προσωπική τοποθέτηση, βλέπουμε ότι άλλες αντίστοιχες προσπάθειες (σς να γίνει ο Δήμος επιχειρηματίας) κατέληξαν για διάφορους λόγους σε πλήρη αποτυχία. Όπως στην περίπτωση της παραλίας του Μονολίθου που ενώ λίγα χρόνια νωρίτερα η παραλία είχε γεμίσει ζωή με την λειτουργία καντίνας, παιδικών παιχνιδιών, εγκαταστάσεων για beach volley και ποδόσφαιρο, θαλάσσιων σπορ κλπ, σήμερα όλα είναι εγκαταλειμμένα και επικίνδυνα.
Κάτι που ξέρει όλος ο κόσμος και ανακάλυψα πρόσφατα στο τσακ πρωτού χτυπήσει το παιδάκι μου στην προσπάθειά του να πατήσει σε σκαλοπάτι που … έλλειπε.
Γενικώς πάντως έχει αποδειχτεί ότι οι Δήμοι δεν τα πολυκαταφέρνουν ως … επιχειρηματίες. Το δε μοντέλο της παραλίας του Καμαριού, όπου η επιχείρηση ενοικιάζει τις ομπρέλες της παραλίας, πέτυχε ακριβώς επειδή λειτουργεί με την συνεργασία των επαγγελματιών ομπρελάδων της περιοχής.
Μακριά πήγε η βαλίτσα, σε κάθε περίπτωση πάντως, ελπίζουμε το τουριστικό περίπτερο της Περίσας απο του χρόνου, πια, σε τίποτε να μην θυμίζει την φετινή του κατάσταση.