Σάββατο, Φεβρουαρίου 13, 2010

συμπληρωματικό

(α, ώστε έδρα μου είπατε.. κι εγώ κατάλαβα εξ-έδρα..)

φωτορεπορτάζ από την χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με ένα από τα μέλη της (εξ)έδρας.. (φωτό Νο1)

Σύμφωνα με ασφαλείς και -πάντοτε- αποκλειστικές πληροφορίες της σελίδας μας , ήδη κινούνται οι διαδικασίες ώστε η επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου να πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του ειδικού δικαστηρίου. Να τοποθετηθεί δηλαδή η συνεδρίαση στον φυσικό της χώρο..
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα ζητηθεί από τα μέλη της έδρας να φορέσουν την κατάλληλη στολή γνωστή και ως «φόρεμα δικαστηρίου» που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την μαύρη εσθήτα με τα ανοικτά μανίκια και τον μαζευμένο ζυγό, το άσπρο δύσκαμπτο περιλαίμιο φτερών που φοριέται με τις ζώνες (δύο λουρίδες του λινού για 5 "από 1" που κρεμά κάτω από το μέτωπο του λαιμού)καθώς και την περούκα αλογότριχας με τις μπούκλες στην πλευρά και τους δεσμούς κάτω από την πλάτη.


........
συμπληρωματικό

φωτορεπορτάζ από την χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην Ελλάδα για την οποία είπε οτι έγινε πειραματόζωο (φωτό Νο1) των ευρωπαίων που -προφανώς- δεν είχαν με τίποτε άλλο να παίξουν και είπαν να παίξουν με την ελλάδα...





Ενώ αναφέρθηκε στην «Οδύσσεια» που περνάει η χώρα μας, σημειώνοντας ότι κανονικά θα πρέπει να φτάσουμε στην Ιθάκη κι όχι σε κάνα άλλο νησί (πχ στην Σαντορίνη, στην Μύκονο, στην Πάρο κ.ο.κ.) αλλά δεν ήξερε να μας πει τι σόι δαιμόνια θα συναντήσουμε στο δρόμο μας προς το νησί «Κύκλωπες, Λαιστρυγόνες
-λαμόγια- και άλλους» όπως είπε χαρακτηριστικά... (φωτό Νο2)














............................
Μαύρα τα μαντάτα, μωβ η γραβάτα…

… γιατί εδώ και καιρό ερμηνεύω την πολιτική με σημειολογικά ερεθίσματα…

«Άστραψε και βρόντηξε χθες ο πρωθυπουργός (μας)» λένε σήμερα οι ειδήσεις, ακόμη και εναντίων των "ευρωπαίων εταίρων μας"
ενω ενα απο τα πιο "σκληρά" σημεία της ομιλίας του ήταν αυτό για την Ελλάδα που απο "επίκεντρο της προσοχής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες φτάσαμε στην Ελλάδα που είναι «η πρώτη παγκόσμια αρνητική είδηση» ενω συμπλήρωσε οτι γίναμε "πειραματόζωα σε μια μάχη μεταξύ της Ευρώπης και των διεθνών αγορών».

σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας κατα την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους ελληνικός (πάντα...) καφές, κονιάκ, και παξιμαδάκια (ελληνικά κι αυτά..)

γενικώς πάντως, μπορώ να πω ότι καλά (μας;; τους;;) τα είπε ο πρωθυπουργός, πλην όμως,
ο κοσμάκης θα την πληρώσει;; (και μην μου πείτε who said life is fair;)
Αυτό να σκεφτείτε.

Και μετά μου λέτε αν αγαπώ την Ελλάδα να το "αποδείξω"….


Απίθανες είναι κατά τα άλλα οι εξελίξεις στην ελληνική πραγματικότητα…
Εκεί που είχαμε απεργίες με αίτημα τις αυξήσεις στους μισθούς, τώρα έχουμε απεργίες με αίτημα την μη περικοπή των μισθών… πως αλλάζουνε τα πράγματα…



κατόπιν των παραπάνω, προτείνω αντί της Ελλάδας, να στηρίξουμε τον Έλληνα πρωθυπουργό, γιατί δεν τον βλέπω και πολύ καλά τελευταία....
Τι μπορεί να κάνει κανείς μετά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θήρας;
Να πάει σε άφτερ (που δεν έχουμε) ή να πάει για πατσά (που πάλι δεν ξέρω αν έχουμε…)

Έτσι μου έρχεται να… φάω το καπέλο μου! (πολύ ποδοσφαιρικό αυτό…)
Στο δημοτικό συμβούλιο Θήρας, λένε καλύτερες ατάκες από τις δικές μου!

Προφανώς θα είναι αυτό που λένε η φαντασία στην εξουσία….

Το καλύτερο ακούστηκε σε καφενείο του νησιού, σχετικά με το εάν οι θέσεις των ακροατών είναι αριθμημένες και εάν υπάρχει εισιτήριο(!)
Για την ώρα η είσοδος είναι ελεύθερη. Πάντως, δεν θα ήταν και άσχημη ιδέα να κοστολογείται η παρακολούθηση. Στο κάτω κάτω τέτοιες υπερπαραγωγές έχουν κόστος. (πού να δεις για το νησί -σσ τι κόστος έχουν-…)



Στο ρεπορτάζ (από το σπίτι μας…)
Φωτιά πήρε χθες το τηλεφωνικό δίκτυο του νησιού ενώ η αδρεναλίνη της πλειοψηφίας των κατοίκων εκτοξεύτηκε στα ύψη, κατά την διάρκεια της μετάδοσης της χθεσινής αγωνιστικής. Το σύνολο σχεδόν των κατοίκων του νησιού τηλεφωνούσαν ο ένας στον άλλον προκειμένου να πανηγυρίσουν μαζί τις καλύτερες φάσεις του αγώνα καθώς και να σχολιάσουν τα κατενάτσιο και τα φάουλ της κάθε ομάδας. Τα κρίσιμα σημεία του αγώνα που εκτόξευσαν την αδρεναλίνη στα ύψη ήταν περισσότερα από πενήντα μιας και ο αγώνας διήρκησε περισσότερες από 10 ώρες. Οι τηλεθεατές που τηλεφωνούσαν ο ένας στον άλλον, πανηγύριζαν τα γκολ και τις ατάκες του αγαπημένου τους παίκτη φωνάζοντας ανάλογα συνθήματα ενώ δεν ήταν και λίγοι όσοι βγήκαν με πανό και σημαίες στις πλατείες των χωριών εκδηλώνοντας έτσι την προτίμηση και τον ενθουσιασμό τους για τις επιτυχίες της αγαπημένης τους ομάδας. Ορισμένοι μάλιστα βγήκαν μασκαρεμένοι γιατί μην ξεχνάμε ότι έχουμε Απόκριες.

Χρυσές δουλειές έκανε ο ΟΤΕ και τα ντελίβερι σε πιτσαρίες και σουβλατζίδικα μιας και οι θεατές δεν ήθελαν να χάσουν ούτε μια φάση από τον αγώνα. Σύμφωνα με δηλώσεις τους με την λήξη του ντέρμπι τις πρώτες πρωινές ώρες, ήταν ένα από τα καλύτερα και θεαματικότερα παιχνίδια της φετινής αγωνιστικής, που σημειωτέον λήγει τον Οκτώβρη, χωρίς διακοπή κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.
Σύμφωνα πάντα με δηλώσεις όσων παρακολούθησαν την χθεσινή κρίσιμη αναμέτρηση, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε την εξέλιξη του πρωταθλήματος καθώς και με πόσους τελικά παίκτες θα μείνει η γηπεδούχος ομάδα με το τέλος της αγωνιστικής. Υπήρξαν δε και αρκετοί που εξήραν την στάση και την υπομονή των διαιτητών.

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 11, 2010

(τουλάχιστο, οι φρεγάτες θα είναι πράσινες;)
ή, φρεγάτες μετά μουσικής…

«Για το ότι οι φρεγάτες θα είναι πράσινες» (σσ στο πλαίσιο της πράσινης ανάπτυξης) δεσμεύτηκε ο έλληνας πρωθυπουργός με το τέλος της συνάντηση που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο Νικόλα Σαρκοζί στο Παρίσι και την συμφωνία για την αγορά 6 Γαλλικών φρεγατών για το Πολεμικό (μας) Ναυτικό.
Ο Γάλλος πρόεδρος ,από την πλευρά του, δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει το σχέδιο στήριξης της Ελλάδας στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ, ότι θα βάλει τον Γαλλικό Τύπο να το στηρίξει κι αυτός, καθώς επίσης κι ότι θα βάλει την γυναίκα του να γράψει ένα -λυπητερό- τραγούδι για την Ελλάδα, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για την στήριξη των ελλήνων χαμηλοσυνταξιούχων.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της σελίδας μας ο Γάλλος πρόεδρος φέρεται να ψιθύρισε στον Έλληνα πρωθυπουργό με το τέλος της συνάντησής τους, ότι “να κάνεις το σταυρό σου που κυλά ελληνικό αίμα στις φλέβες μου, διαφορετικά τρέχα-γύρευε ποιος θα σε στήριζε” (είναι γνωστό ότι ο Νικόλας Σαρκοζύ έχει ελληνική καταγωγή από τον παππού του που έμενε στη Θεσσαλονίκη, μας το είχε πεί άλλωστε στην πρώτη του προεδρική ομιλία το 2007, ενώ είναι επίσης γνωστό ότι είναι και
με-γάλος χιουμορίστας…) «Μετά χαράς» αρκέστηκε να δηλώσει η σύζυγος του Γάλλου προέδρου Κάρλα Μπρούνι συμπληρώνοντας ότι είχε καιρό να γράψει μελαγχολικά τραγούδια και η πρόταση να τα γράψει για την ελλάδα αποτελεί για εκείνη μεγάλη πρόκληση…


Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10, 2010

Πώς να τη σεβαστώ, αγάπη μου, τη χώρα μου, αφού δεν με σέβεται εκείνη;
(ντρέπομαι, φοβάμαι, αλλάζω γνώμη, αλλά θα το γράψω, απλά γιατί δεν γίνεται αλλιώς..)
ή έστω αφού αισθάνομαι ότι ώρες ώρες δεν με υπολογίζει;

Το μανιφέστο της κρίσης (ένα ακόμα)

Και ποιος σου είπε ότι θέλω να υπολογίζω τη χώρα μου για την Τιχουάνα της Ευρώπης; (για το φτωχό δηλαδή σταυροδρόμι και «πασαπόρτι» του Νότου με το οποίο κάνουν παιχνίδι οι ισχυροί;)

Όμορφα μίλησε πριν από λίγο στο ραδιόφωνο ο Βενιζέλος (όχι τίποτε άλλο για να μην μείνουμε δηλαδή με το «κόλλημα» ότι είναι ο «μοβόρος» τύπος που ήθελε σώνει και καλά να πάρει την εξουσία από τον Γιώργο Παπανδρέου)
Ούτε με τον έναν ούτε με τον άλλον είμαι. Με το δίκιο μου είμαι. πειράζει;

Όμορφα μίλησε πριν από λίγο στο ραδιόφωνο και είπε ότι «χωρίς ανάπτυξη δεν κρατιούνται οι δουλειές» κι ότι «τις προηγούμενες 2 βδομάδες, οπότε και η Ελλάδα βρισκόταν και βρίσκεται στην δύνη της κρίσης κι όλοι μας «χτυπάγανε», έγιναν σκληρές δηλώσεις από πλευράς κυβέρνησης». Είπε επίσης ότι εις βάρος της χώρας έγιναν -οικονομικά- πειράματα και εκβιασμοί σε σχέση με την νομισματική της πολιτική, το δολάριο και την στερλίνα.» Κάτι είπε επίσης για τις αδικαιολόγητες αυξήσεις των τιμών και για το ένστικτο του πολίτη που ζει την καθημερινότητά του κλπ.
και δεν έχω λόγο να διαφωνήσω, πλην όμως, με το δικό μου το ένστικτο λέω ότι τώρα είναι που θα έπρεπε η χώρα (η κυβέρνηση, το κράτος κλπ) να στηρίξει αυτούς που έχουν χαμηλά εισοδήματα. Οι οποίοι δεν είναι τεμπέληδες τύποι, μια δουλειά κάνουν οι άνθρωποι και προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα. Κι όχι να προσπαθεί από αυτούς να βγάλει τα σπασμένα…

κι ύστερα φταίω γω που συγκρίνω τη χώρα με τα καζίνο.. στα οποία ως γνωστό τα ακουμπάνε οι πολλοί (μαζί με τις ελπίδες τους, γιατί οι άλλοι «που τα έχουνε» δεν τα δίνουν έτσι εύκολα, διαφορετικά δεν θα τα είχαν..) κι ύστερα, δεν ξέρεις που πάνε τα λεφτά…
τις μάρκες σας…

Κατά τα άλλα η κυβέρνηση έχει μια εμμονή με την πράσινη ανάπτυξη..
Είναι γεγονός… σε λίγο θα αναπτυσσόμεθα με … μαρουλόφυλλα
(στα σοβαρά τώρα)

Από τη στήλη «το περίπτερο» της «Εστίας» και με το τίτλο «Κυνήγι αποδείξεων»

Και ενημερωτικό και … λογικό(!) το κείμενο…

Σε κυνήγι αποδείξεων επιδίδονται πλέον οι φορολογούμενοι, προκειμένου να έχουν φορολογικές ελαφρύνσεις. Πολλοί έχουν ήδη αρχίσει να συλλέγουν αποδείξεις όλων των ειδών για να είναι εξασφαλισμένοι σε κάθε περίπτωση. Τώρα λοιπόν έχουν περάσει στο επόμενο στάδιο, αυτό της αρχειοθετήσεώς τους. Όμως πως θα γίνει αυτό; Την λύση δίδει για μια ακόμη φορά η τεχνολογία. Έχουν δημιουργηθεί ειδικά προγράμματα, τα οποία μπορεί κανείς να αναζητήσει στο Διαδίκτυο ή να τα εγκαταστήσει στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του. Μέσω των προγραμμάτων αυτών οι αποδείξεις ομαδοποιούνται και ο ενδιαφερόμενος μπορεί να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή το ακριβές ποσό που έχει συγκεντρώσει. Και μάλιστα δωρεάν. Ενδεικτικώς αναφέρουμε τις ιστοσελίδες: www.taxfried.gr και www.exoda.gr
Βέβαια όλα αυτά κατά βάθος είναι παράλογα. Διότι δεν είναι δουλειά των φορολογουμένων να ταλαιπωρούνται για να υποκαταστήσουν το έργο της Εφορίας.
Χθές το βράδυ με πήρε τηλέφωνο η Κατερίνα (σσ η Μπατζελή)
«Δέσποινα» μου λέει, "δεν ξέρω πια τι να κάνω με τους αγρότες! όλην την ώρα είναι στους δρόμους και δεν μπορεί να περάσει ο κόσμος. δεν ξέρω πια τι να κάνω!
Τους λέω ότι περνάμε κρίση, τους λέω ότι θα τους δώσω λεφτά όταν έχουμε, προσπαθώ να τους ρίξω στο φιλότιμο να ανοίξουνε τους δρόμους να περάσει ο κόσμος.. Τίποτα! Αυτοί εκεί…δεν ξέρω πια τι να κάνω!"

«Άστους, με τέτοιο κρύο, θα πάνε σπίτι τους»
.......
Στην Αϊτή βρίσκεται η ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια (γάλατα, σκηνές, κουβέρτες, κουβερλί, παπλωματοθήκες, μαξιλαροθήκες, φάρμακα κ.ο.κ)

Πρώτη φορά βλέπω χρεοκοπημένη χώρα να βοηθά διαλυμένη χώρα.
Αλλά όπως λέει και το ανέκδοτο «από τοπικό σε τοπικό, η κλήση είναι δωρεάν»

Να δω εμάς ποιος θα μας βοηθήσει σε λίγο και να μας στείλει ανθρωπιστική βοήθεια (γάλατα, σκηνές, κουβέρτες, κουβερλί, παπλωματοθήκες, μαξιλαροθήκες, φάρμακα κ.ο.κ)

Τρίτη, Φεβρουαρίου 09, 2010

50 χρόνια αρχαιολόγος 1550 ομιλίες (δεν είναι κι άσχημα.. μας «βγαίνουν» 31 τον χρόνο...)

Την 1551 ομιλία του -και πρώτη για το 2010- με θέμα το Ακρωτήρι της Σαντορίνης πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες στην Αθήνα ο καθηγητής αρχαιολογίας κ. Χρίστος Ντούμας.
Καθ όλη την διάρκεια της ομιλίας του, ο καθηγητής μίλησε «απ έξω» χωρίς δηλαδή να κοιτάζει τις σημειώσεις του, γιατί, τόσες φορές που τα έχει πεί τα έχει μάθει απέξω.
Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο καθηγητής αναφέρθηκε στα σκεύη που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι της προϊστορικής πόλης αλλά δεν ήξερε και δεν μας είπε για το πότε πρόκειται να ξανανοίξει ο χώρος. Άλλωστε, που να ξέρει ο άνθρωπος. Σου λέει εγώ είμαι αρχαιολόγος, δεν είμαι εργολάβος. Άλλους να πάτε να ρωτήσετε.
Με το τέλος της παρουσίασής του ο καθηγητής ζήτησε από το ακροατήριο να βγάλουν μια κόλλα χαρτί για να γράψουν εξετάσεις με βάσει τα όσα άκουσαν, πλήν όμως ένας μαθητής του που παρακολουθούσε την ομιλία τον τράβηξε διακριτικά από το μανίκι ψιθυρίζοντάς του ότι εκεί δεν ήταν στο πανεπιστήμιο αλλά σε διάλεξη οπότε και θα έπρεπε να ευχαριστήσει τον κόσμο και να τους πεί να περάσουνε στον μπουφέ. Οπότε, και ο καθηγητής αναδιπλώθηκε λέγοντας στο κοινό ότι οι εξετάσεις δεν θα είναι γραπτές, αλλά προφορικές.

(στα πιο σοβαρά τώρα, στην σελίδα http://kallistorwntas.blogspot.com/ μπορείτε να ενημερωθείτε για τα σημαντικότερα σημεία της πρόσφατης ομιλίας του Χρίστου Ντούμα)
Μόλις τώρα!

Λάβαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανακοίνωση που μας κάνει να βλέπουμε τον κόσμο γύρω μας πιο όμορφο! Ακόμη περισσότερο, η πρωτοβουλία αξίζει συγχαρητηρίων επειδή προέρχεται απο σχολείο του νησιού και μάλιστα πρόκειται για εθελοντική δουλειά!
Αυτό που πλέον ευχόμαστε είναι να έχει ... εντυπωσιακή ανταπόκριση!
Η σχολική βιβλιοθήκη του ΕΠΑΛ -μιάς και γι αυτην πρόκειται- απευθύνεται σε όλους τους βιβλιόφιλους, μαθητές, καθηγητές, γονείς και ..οχι μόνο!

η ανακοίνωση

Αγαπητοί συνάδελφοι, μαθητές και γονείς,
Σας ενημερώνουμε ότι από το φετινό σχολικό έτος 2009-10 άρχισε να λειτουργεί Σχολική Βιβλιοθήκη σε αίθουσες του 1ου ΕΠΑ.Λ Θήρας, δίπλα στο Γυμνάσιο Θήρας.
Το ωράριο λειτουργίας της είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή, 08:00 π.μ - 14:00 μ.μ.

Η Βιβλιοθήκη αυτή απευθύνεται κυρίως σε μαθητές και καθηγητές του 1ου ΕΠΑ.Λ Θήρας και κατά δεύτερο λόγο σε μαθητές και καθηγητές άλλων σχολείων καθώς και σε γονείς. Πιο συγκεκριμένα, αποσκοπεί στη βιβλιοθηκονομική καθοδήγηση για την αναζήτηση και την αξιοποίηση μορφωτικού υλικού για την εκπόνηση δημιουργικών εργασιών και την πραγματοποίηση σχολικών δραστηριοτήτων. Για το σκοπό αυτό η Σχολική Βιβλιοθήκη:
Διαθέτει (προς στιγμήν) περίπου δύο χιλιάδες (2000) τίτλους επιλεγμένων βιβλίων από διαφορετικά επιστημονικά πεδία για ανάγνωση ή/και φωτοτύπηση (σελίδων) ή δανεισμό για το σπίτι.
Προσφέρει τη δυνατότητα προβολής ψηφιακού λογισμικού (DVD & CD-ROM) για τα μαθήματα του Γυμνασίου και Λυκείου και ελεύθερης πρόσβασης σε δικτυακούς τόπους δημόσιων και ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών.
Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία και υπόδειξη μπορείτε να επικοινωνείτε με την Υπεύθυνη της Σχολικής Βιβλιοθήκης κ. Καλλιόπη Νικολαΐδου, καθηγήτρια κλάδου ΠΕ 06 (Αγγλικής Φιλολογίας), στο τηλέφωνο 22860 24481, στο τηλεομοιότυπο (fax) 22860 24483 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση library@1epal-thiras.kyk.sch.gr.



Δευτέρα, Φεβρουαρίου 08, 2010

κάτω τα χέρια απο το έργο μου!

Μεγάλη ήταν η ανακούφιση του Θηραϊκού λαού με την ανακοίνωση της απόφασης του δημάρχου Θήρας ότι προτίθεται να ξανα-είναι υποψήφιος στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο του.
Αναφορικά με το έργο του, ο δήμαρχος είπε ότι είναι πολύ μεγάλο και δεν είναι παίξε - γέλασε και για τον λόγο αυτό δεν μπορεί να τελειώσει σε 2 τετραετίες αλλά χρειάζεται πολλές. Άλλωστε, είναι γνωστό στην Θηραϊκή κοινωνία το γεγονός ότι ο δήμαρχος νοιάζεται για το έργο του και δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει καναν άλλον να του το αρπάξει μέσα από τα χέρια. (άλλωστε το έργο είναι ακριβό, πόσο μάλλον σήμερα που υπάρχει και η κρίση)
Όπως είναι επίσης γνωστό, ύστερα από πολύμηνες διαβουλευσεις και μεγάλη εσωτερική πάλη (μιλάμε για μεγάλο δράμα, από Ταρκόφσκι και πάνω...) ο δήμαρχος αποφάσισε να υπερασπιστεί και να επαναδιεκδικήσει το έργο του, παραμερίζοντας την άποψη που ήθελε να βάλει και κανας άλλος καμμιά πινελιά σε αυτό το έργο. «Σιγά μην αφήσω καναν άλλον να μου το πάρει, τώρα που θα γίνω δήμαρχος ολόκληρης της Σαντορίνης και της Θηρασιάς -που πάντα ήθελα- κι όχι να χω το νησί κουτσουρεμένο και να βλέπω την Οία όπως βλέπει ο Σαρόν τη Γάζα…» σκέφτηκε ο δήμαρχος αλλά δεν το είπε , γιατί αυτά τα πράγματα δεν λέγονται….

Χαρακτηριστικά, δύο από τους πολίτες που ρωτήσαμε στο δρόμο -γιατί ο τρίτος μας έβρισε άσκημα, και δεν μπορούμε να γράψουμε τι μας είπε γιατί κοκκινίζουμε από ντροπή- μας είπαν ότι ευτυχώς που ξανα-κατεβαίνει ο δήμαρχος γιατί «ποιος άλλος θα ολοκλήρωνε αυτό το έργο» κι εδώ που τα λέμε έχουν δίκιο γιατί τέτοιο έργο δεν ολοκληρώνεται ευκολα..



Υ.Γ. Υπάρχουν και κάποιοι που βρίσκουν "βαθύτερα κίνητρα" στο μπλόγκ … (μα εσείς έχετε εμμονή με την ίντριγκα!)
Εμείς πάντως το κάνουμε για να γελάμε …
Για τα υπόλοιπα…τα παράπονά σας…. στον Δήμαρχο!

σσ. πείτε μας και ποιος κέρδισε το φλουρί … !!
(οχι τίποτε άλλο, αλλά να την δούμε και λίγο εναλλακτικά με τις φωτογραφίες!)
για την γιορτή του συλλόγου των Κρητικών στη Σαντορίνη, έχουμε να πούμε οτι,
τα χορευτικά ήταν ωραία -και όπως πάντα δυναμικά-
το φαγητό καλό -και πολύ-
η παρέα ευχάριστη,
οπότε... περάσαμε καλά!


κατα τα άλλα, τα δημοσιογραφικά, ο πρόεδρος ο κ. Ορφανός, έβγαλε λόγο, αλλά σύντομο, και αναφέρθηκε σε πρόσφατη πρωτοβουλία του συλλόγου να καλέσει τους "γιατρούς του Αιγαίου " στην Σαντορίνη προκειμένου να εξετάσουν δωρεάν τον κόσμο, ενω βράβευσε και τον λιμενάρχη κ. Βασαλάκη -που μην σας μπερδευει το .ακη, δεν είναι απο την Κρήτη!- για την πολυετή παρουσία του στο νησί.
οι ομιλίες όμως κράτησαν λίγο και μετά ο κόσμος έφαγε και χόρεψε!
και η πολιτική ηγεσία του τόπου ήταν εκεί, αλλά ο καθένας καθόταν σε άλλο τραπέζι κι ετσι προφανώς δεν μίλησαν πολιτικά!

να "στολίσουμε" τη σελίδα, όπως είχαμε υποσχεθεί!
Απόκριες 2010 στο κλειστό γυμναστήριο,
η γιορτή ήταν όμορφη και περάσαμε καλά.
οι φωτογραφίες "μαρτυρούν" την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου...














































...........