Τρίτη, Μαΐου 04, 2010

Πειράζει; Που κατανοώ και τους μεν και τους δε; («και με το διάολο και με το λιβάνι» που λέει ο σοφός λαός;)

Και όσους διαμαρτύρονται και θέλουν να κάνουν την παρουσία τους αισθητή, πόσο μάλλον αυτήν την δύσκολη εποχή, αλλά και όσους «κατεβάζουν τα μούτρα» που βρήκαν πχ τον αρχαιολογικό χώρο κλειστό και θα τον δουν εκ του μακρόθεν (σσ «έχοντας κάνει τον γύρο του κόσμου» κλπ, όπως υποστηρίζουν οι πράκτορες του τουρισμού και πολύ καλά κάνουν γιατί αυτό είναι το προϊόν μας στο κάτω κάτω)
Μπορεί και να πρέπει να αλλάξουν τόπο και χρόνο οι διαμαρτυρίες και να κριθούν κι αυτές στο πλαίσιο της γενικότερης κρίσης της εποχής. Πλην όμως, μην περάσουμε και σε παλαιότερες εποχές οπού απαγορευόταν ή καταγγέλονταν το «διαμαρτύρεσθε». Πόσο μάλλον αυτήν την δύσκολη εποχή, σέβομαι όσους μπορούν κι επιμένουν να διαμαρτύρονται. και να απεργούν, πράγμα που δεν είναι ευκολο, διότι και λεφτά χανουν κι απο την άλλη υπάρχουν κι οσοι "εχουν κουραστεί να φωνάζουν κι άκρη να μην βρίσκεται". η αλήθεια όμως είναι οτι άκρη πάντοτε βρίσκεται κι οτι ευτυχώς που υπάρχουν κι αυτοί γιατί αμα είχαμε γίνει όλοι βολεμένοι ή φιλόσοφοι του καναπέ, ο κόσμος δεν θα ήταν καλύτερος. ή θα ήταν ιδανικός!

Σημείωση. ε, δεν βλέπω και το φοβερό «παρασκήνιο περί της αλώσεως των διαμαρτυριών». Η εποχή είναι δύσκολη. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε.
Κι άλλη μια, σημείωση. Τα κρουαζιερόπλοια και γενικώς τα πλοία δεν τα σταματάνε μόνο όσοι διαμαρτύρονται, αλλά γενικότερες καταστάσεις και συμπεριφορές που «δυσαρεστούν» τον κόσμο τους…