Σάββατο, Απριλίου 05, 2014

σε video wall στο ΔΑΠΠΟΣ ο αγώνας Α.Ο. Θήρας - Ιωνικός ΝΦ (5.4 18.00)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση καθώς και πρόσκληση του Α.Ο. Θήρας καθώς και του ΔΑΠΠΟΣ,

Στο συνεδριακό χώρο του Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης θα προβληθεί το παιχνίδι της Α2 Γυναικών για το πρώτο όμιλο μεταξύ των ομάδων Ιωνικός ΝΦ και ΑΟ Θήρας ζωντανά από το Κλειστό του Ιωνικού ΝΦ το Σάββατο 5 Απριλίου 2014 και ώρα 18:00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. 

το Σάββατο 5.4 ο αγώνας μεταξύ των ομάδων Ιωνικός Ν.Φ. – Α.Ο. Θήρας που θα κρίνει την άνοδο στην Α1 του ΑΟ Θήρας

Το Σάββατο 5.4 στις 18.00 στο κλειστό γυμναστήριο της Νέας Φιλαδέλφειας θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας μεταξύ των ομάδων Ιωνικός Ν.Φ. – Α.Ο. Θήρας που θα κρίνει την άνοδο στην Α1 εθνική κατηγορία στο βόλει γυναικών, του ΑΟ Θήρας.

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το παιχνίδι απο τις κερκίδες του γηπέδου της ομάδας του Ιωνικού, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον κ. Ρούσσο Νίκο στο τηλέφωνο 6975 735024  ώστε να δηλώσουν την συμμετοχή τους.

Οι φίλαθλοι υποστηρικτές της ομάδας έχουν προγραμματίσει να αναχωρήσουν για τη την Αθήνα το Σάββατο 5.4 στις 01.15 με το πλοίο Blue Star 1 και να επιστρέψουν την Κυριακή 6.4 με αναχώρηση στις 07.25 από τον Πειραιά με το Blue Star.


Το ενημερωτικό βίντεο με πληροφορίες σχετικά με το παιχνίδι αλλά και το ταξίδι των υποστηρικτών του Αο Θήρας στην Αθήνα μπορείτε να το δείτε εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=JxpnPeJlly8&feature=youtu.be  

εκδρομή στο θέατρο της αρχαίας Θήρας από το «θεατρικό εργαστήρι Σαντορίνης» (6.4, 11.00)

Σύμφωνα με την ανάρτηση – πρόσκληση, https://www.facebook.com/groups/435773379803892/

Τιμώντας την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ το Θ.Ε.Σ. διοργανώνει εκδρομή στο θέατρο της ΑΡΧΑΙΑΣ ΘΗΡΑΣ την Κυριακή 6 Απριλίου.

Θα απολαύσουμε τη θέα, θα συζητήσουμε, θα παίξουμε θέατρο σ΄ένα υπέροχο φυσικό σκηνικό.  Προσκαλούμε όλους τους φίλους του θεάτρου να ζήσουν μαζί μας αυτή τη μοναδική εμπειρία.
10.30 θα βρεθούμε στο χώρο του συλλόγου "ΤΕΧΝΗ" στο Μεγαλοχώρι και στις 11:00 στους πρόποδες να ανέβουμε όλοι μαζί. Για αυτούς που θέλουν να έρθουν με αυτοκίνητο στις 12:00 στην είσοδο της Αρχαίας Θήρας. Τα υπόλοιπα ....έκπληξη! 

«Σαντορίνη Ενωτική Πορεία» - ανοιχτή πρόσκληση των κατοίκων Μεγαλοχωρίου (6.4, 11.00)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνδυασμού, 

Προσκαλούνται όλοι οι κάτοικοι του Μεγαλοχωρίου την Κυριακή 6 Απριλίου στις 11 το πρωί στο εστιατόριο "Μαρμίτα" στην κεντρική πλατειά της Δημοτικής Κοινότητας με θέμα, "Συζήτηση επί των θεμάτων που απασχολούν την τοπική κοινωνία".

Στην συζήτηση θα παρευρεθεί ο επικεφαλής του συνδυασμού "Σαντορίνη Ενωτική Πορεία" κ. Γ. Α. Χάλαρης για να ακούσει τις θέσεις, τις τοποθετήσεις και απόψεις των κατοίκων σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, όπως επίσης να γίνει μια ολοκληρωμένη καταγραφή τους, πλην των μεγάλων και γνωστών θεμάτων που ταλανίζουν το τελευταίο χρονικό διάστημα το Μεγαλοχώρι. 

Vedema 2013 στο εστιατόριο «Σελήνη» (6.4, 11.00 – 19.00)

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος με το ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου, το εστιατόριο «Σελήνη» στον Πύργο καλεί τους φίλους του, τους φίλους του κρασιού και .. όλο τον κόσμο του νησιού στην εκδήλωση γευσιγνωσίας που συνδιοργανώνει με όλα τα οινοποιεία της Σαντορίνης με σκοπό την παρουσίαση στο κοινό και την γευσιγνωσία όλων των κρασιών της τελευταίας σοδειάς, του 2013, στην εκδήλωση με τίτλο «Vedema 2013» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Απριλίου από τις 11.00 – 19.00

Η εκδήλωση αποτελεί συνέχεια των ομώνυμων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται ανελλιπώς τα τελευταία στην Σαντορίνη για την παρουσίαση των νέων κρασιών της τελευταίας σοδειάς των οινοποιείων, με την συνδιοργάνωση του εστιατορίου «Σελήνη» και του συνόλου του οινοποιών του νησιού.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης οι εσωτερικοί χώροι του εστιατορίου διαμορφώνονται έτσι ώστε να φιλοξενούν  τα κρασιά των οινοποιείων του νησιού και να πραγματοποιείται ενημέρωση σε κάθε ενδιαφερόμενο για τις νέα γεύσεις και τα χαρακτηριστικά τους, από τους οινοποιούς ή τους υπεύθυνους του κάθε οινοποιείου που με χαρά και ενδιαφέρον κάθε χρόνο ενημερώνουν το κοινό, επαγγελματίες και ιδιώτες, για τα προιόντα τους.

Σύμφωνα με την πρόσκληση του εστιατορίου «σελήνη»,

Mε το ξεκίνημα της καινουριάς σαιζόν σας περιμένουμε όπως κάθε χρόνο στο Σελήνη για το "Vedema 2013". Ελάτε να δοκιμάσουμε μαζί τα νέα κρασιά της Σαντορίνης!

With the start of the new season we would like to invite everyone in Selene at the annual exhibition "Vedema 2013". Come and taste with us the fresh Santorini wines!

Το εστιατόριο «σελήνη» τα τελευταία χρόνια υποδέχεται τον κόσμο του στους όμορφους εσωτερικούς χώρους και τα μπαλκόνια της στον Πύργο, σε μέρος των εγκαταστάσεων του «Santorini of the past Cultural village»
Το εστιατόριο «σελήνη» θα είναι ανοιχτό καθημερινά καθ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού απο τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 11.00 το βράδυ. Το μενού είναι ανανεωμένο με έμφαση στους μεζέδες.
Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας από την διεύθυνση του εστιατορίου, «Σας περιμένουμε να ακούσουμε την γνώμη σας!»

Παλαιότερες αναρτήσεις σχετικά με την ετήσια «Vedema» μπορείτε να δείτε εδώ :
http://www.exoumekaileme.com/2012/04/blog-post_02.html 

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της προς τα μέλη και τους φίλους της για το γεγονός,

Η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης σας καλεί να ανταποκριθείτε στην πρόσκληση και να γνωρίσετε τα τοπικά κρασιά της τελευταίας σοδειάς της Σαντορίνης, συμμετέχοντας στην εκδήλωση  «Vedema 2013» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «2014 Έτος Πολιτισμού στο Νότιο Αιγαίο» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την υποστήριξη του Δήμου Θήρας.

Στο πλαίσιο των στόχων της, η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης στηρίζει κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία υποστήριξης των προϊόντων του νησιού, όπως επίσης των επιχειρήσεων και ανθρώπων τους.

Στηρίζουμε τον τόπο μας, στηρίζουμε την Σαντορίνη! 

βυζαντινοί ύμνοι από τον σύλλογο Θηραίων ιεροψαλτών (6.4, 19.30)

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του,

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΡΑΙΩΝ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ «ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΙΓΑΛΑΣ» διανύοντας την ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ και προσεγγίζοντας την ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 στις 19:30 θα αποδώσει Βυζαντινούς Εκκλησιαστικούς Ύμνους της ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ, στην αίθουσα της ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ στα Φηρά.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ- ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΧΟΡΟΥ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι. ΒΑΡΒΑΡΗΓΟΣ
ΤΟΥΣ ΥΜΝΟΥΣ ΘΑ ΠΡΟΛΟΓΙΣΕΙ Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ π. ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΜΠΑΡΟΥΣΗΣ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


πασχαλινό Bazaar από το Santorini of the past Cultural Village (5-6.4)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Santorini of the past Cultural Village,

Αυτό το Σαββατοκύριακο 5 και 6.4 διοργανώνουμε το πρώτο πασχαλινό Bazaar στο χώρο του Cultural Village, με πλήθος πασχαλινών ειδών και εκπλήξεις (διακοσμητικά, δώρα για μικρούς και μεγάλους, λαμπάδες και πολλές άλλες δημιουργίες της καλλιτεχνικής ομάδας μας). Σημειώστε το από τώρα στην ατζέντα σας και ελάτε να βρείτε μοναδικά πασχαλινά δωράκια για τα αγαπημένα σας πρόσωπα...Γονείς..Νονοί και παιδιά σας περιμένουμε όλους.!!ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!!

ψήφισμα – ανακοίνωση με την ολοκλήρωση της διαμαρτυρίας για το θέμα του sea diamond

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Όλοι εμείς που συγκεντρωθήκαμε σήμερα στο χώρο έξω από την Δ.Ο.Υ Θήρας,
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την μέχρι σήμερα προκλητική αδιαφορία της Ελληνικής Πολιτείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που κρύβει επί επτά χρόνια το ναυάγιο του SEA DIAMOND κάτω από το χαλί, ενώ αυτό σαπίζει καθημερινά μέσα στα νερά της Καλντέρας μας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση ανέλκυση του SEA DIAMOND χωρίς καμία άλλη αναβολή.
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ τη συνέχιση του αγώνα μας μέχρι την τελική δικαίωση όλων μας και την ανέλκυση του ναυαγίου από την Καλντέρα της Σαντορίνης. 

βόλεϊ μαθητών και μαθητριών των δημοτικών σχολείων της Σαντορίνης

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την γραμματεία του κλειστού Γυμναστηρίου Σαντορίνης,

Στο κλειστό Γυμναστήριο του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το άθλημα της Πετοσφαίρισης το  γνωστό μας και ως " Βόλεϊ" με την συμμετοχή 80 αγοριών - 70 κοριτσιών να αγωνίζονται στο παρκέ, σε συνέχεια του προγράμματος των σχολικών αθλοπαιδιών των δημοτικών σχολείων Θήρας.

Τα παιδιά για 4 περίπου ώρες έπαιξαν στο παρκέ του κλειστού Γυμναστηρίου με τα σχολεία τους όπου και γνώρισαν τα μυστικά του αθλήματος του Βόλεϊ  που ανθεί τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία στο Νομό Κυκλάδων με ομάδες σε άνδρες και γυναίκες σε Α1  - Α2 Εθνικές κατηγορίες αλλά στο νησί μας με την τοπική μας ομάδα του Α.Ο. Θήρας στην Α2 Γυναικών.

Αξίζει να τονίσουμε ότι επίσης πολύ ευχάριστη και όμορφη νότα στους αγώνες αυτούς έδωσαν τα κορίτσια του χορευτικού τμήματος του Δημοτικού Σχολείου της Οίας που σε ρυθμούς μοντέρνας μουσικής και σε συνδυασμό με τους υπέροχους αγώνες χόρεψαν κατά την ανάπαυλα των αγώνων.
Οι γυμναστές έδωσαν στα παιδιά την χαρά και την γνώση της αθλοπαιδιάς. Αξίζουν πολλά μπράβο σε όλα τα παιδιά και στους γυμναστές για την προσπάθεια τους και για το αθλητικό τους πνεύμα!

Οι  γυμναστές των σχολείων φεύγοντας ευχαρίστησαν το ΔΑΠΠΟΣ για την φιλοξενία τους στο χώρο του κλειστού Γυμναστηρίου και την ηχητική υποστήριξη του Δήμου Θήρας ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά η οποία αναμένεται να είναι  το ίδιο και περισσότερο δραστήρια. 

νίκησε η ομάδα του Αεροπορικού Αποσπάσματος Σαντορίνης και πέρασε στα ημιτελικά του Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης της Πολεμικής Αεροπορίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την γραμματεία του κλειστού Γυμναστηρίου Σαντορίνης,

Στο κλειστό Γυμναστήριο του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. την Παρασκευή 04/04/2014 στις 10:00  πραγματοποιήθηκε ο Προημιτελικός αγώνας Καλαθοσφαίρισης του Πρωταθλήματος Πολεμικής Αεροπορίας μεταξύ των ομάδων του Αεροπορικού Αποσπάσματος Σαντορίνης και του Δ.Α.Υ. Αθηνών.  

Η ομάδα του Αεροπορικού Αποσπάσματος Σαντορίνης πήρε την μεγάλη νίκη και το εισιτήριο που οδηγούν στην τετράδα της Ημιτελικής φάσης του θεσμού κερδίζοντας την αξιόμαχη και σκληροτράχηλη όπως αποδείχτηκε ομάδα του Δ.Α.Υ με σκορ 67 – 54.

Δίκαια πήρε το εισιτήριο μετά την πολύ καλή της σημερινή εικόνα η ομάδα του Αεροπορικού Αποσπάσματος Σαντορίνης και δίκαια  πέρασε στις 4ης Καλύτερες ομάδες της Ελλάδος όπου θα διεκδίκηση για μια ακόμα χρονιά επάξια το τίτλο του Πρωταθλητή της Πολεμικής Αεροπορίας.

Να θυμίσουμε ότι πρόπερσι ομάδα του Αεροπορικού Αποσπάσματος Σαντορίνης έχασε στον μεγάλο Τελικό το Πρωτάθλημα Πολεμικής Αεροπορίας που έγινε στην Πάτρα στον πόντο.

«ΕΜΕΙΣ» : πολιτικό σοκ η υπόθεση Μπαλτάκου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πρωτοβουλίας που θα συμμετάσχει τις εκλογές για τον Δήμο Θήρας,

Πολιτικό και θεσμικό σοκ εντός και εκτός της χώρας μας, με παρόντες μάλιστα και τους ευρωπαίους αξιωματούχους στην Αθήνα, προκαλεί η αποκάλυψη της συνομιλίας Μπαλτάκου με τον υπόδικο νεοναζί Κασιδιάρη για τη δράση του ακροδεξιού παρακράτους στους κόλπους της κυβέρνησης και του περιβάλλοντος του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά. Οι καταγγελίες για παρεμβάσεις του πρωθυπουργού και των υπουργών Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου και Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια στο έργο της δικαιοσύνης για την ενοχοποίηση της Χρυσής Αυγής, καθώς κι οι εξωφρενικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν χθες στο Κοινοβούλιο με πρωταγωνιστές το γιο του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης και χρυσαυγίτες βουλευτές, επικαιροποιούν το ερώτημα :
“Ποιός κυβερνά αυτή τη χώρα;” Ανασύρονται μνήμες από το παρακράτος της δεξιάς στη δεκαετία του '60.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η ελληνική κοινωνία εξαθλιώνεται με τα παλιά αλλά και τα νέα μνημόνια που έρχονται, την ίδια στιγμή που η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου πανηγυρίζει για τη δήθεν έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και είσοδο της χώρας στις διεθνείς αγορές.

ΕΜΕΙΣ καλούμε τους πολίτες να γυρίσουν την πλάτη σ' όλον αυτό τον εσμό των ακροδεξιών, των πατριδοκάπηλων, των ρατσιστών, των νεοναζί, και να κοιτάξουν μπροστά. Σας καλούμε όλους σε δημοκρατική επαγρύπνηση, για να διαφυλάξουμε την κοινοβουλευτική μας δημοκρατία απ' όσους την επιβουλεύονται, εντός κι εκτός κυβέρνησης.

ΕΜΕΙΣ - Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Θηραίων Πολιτών
Εκλογική Επιτροπή  

Ηλίας Πελέκης : ανακοίνωση υποψηφιότητας με τον συνδυασμό «Θηραϊκή Πολιτεία»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Πελέκη,

Με μεγάλη χαρά αποδέχθηκα την τιμητική πρόταση του φίλου και Υποψηφίου Δημάρχου Σαντορίνης και Θηρασιάς, Νικόλαου Ζώρζου να συμμετάσχω ως υποψήφιος στο Συνδυασμό «Θηραϊκή Πολιτεία».
Ο Νικόλαος Ζώρζος είναι ένας άνθρωπος με γνώση των προβλημάτων και είναι ο μόνος που διαθέτει τη δύναμη την γνώση και τις ικανότητες να δώσει  λύσεις.

 Είναι μεγάλη τιμή για μένα να συμμετάσχω στο συνδυασμό "Θηραϊκή  Πολιτεία" συνεχίζοντας μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους την προσπάθεια για μια καλύτερη Σαντορίνη και Θηρασιά.

πρόσκληση του ΕΠΑΜ Θήρας σε προβολή ταινίας - συζήτηση (7.4, 19:00 )

Σύμφωνα με το κείμενο – πρόσκληση,

Έτος 2014. Η Ελλάδα βιώνει έναν ζωντανό Εφιάλτη που έχει μασκαρευτεί σε παραμύθι για μικρά παιδιά: «Τα φάγατε και τα χρωστάτε, αλλά εμείς σας σώζουμε!», «Ζήτω! Καταφέραμε να παραμείνουμε στο ευρώ πάση θυσία!», «Οι εταίροι μας λένε ΜΠΡΑΒΟ για τις θυσίες!», «Εντάξει, γίνονται και κάποια τραγικά λάθη, αλλά έρχεται η Ανάπτυξη!».
Κι ενώ ο κλοιός της τραγωδίας στενεύει όλο και περισσότερο γύρω μας, οι επόμενες γενιές μας κοιτάζουν μπερδεμένες, μη ξέροντας τι να κάνουν και τι τις περιμένει....

Το ντοκιμαντέρ «ΟΥΣΤ - Η Κραυγή της Ελλάδας» είναι ένα ισχυρότατο ΣΟΚ, αλλά ταυτόχρονα και η Σωτηρία του μυαλού μας. Το ξεπαραμύθιασμα. Το γκρέμισμα της εικονικής πραγματικότητας που μας έχουν επιβάλλει εδώ και δεκαετίες, με αποκορύφωμα την τελευταία τριετία. Το πώς θα καταφέρουμε να αντιδράσουμε ως Κοινωνία, θα κρίνει τις ζωές μας, το μέλλον μας, αλλά και την ίδια την ιστορία μας...

Ένα συγκλονιστικό ταξίδι Αφύπνισης που πρέπει να το «ταξιδέψουμε» όλοι μας.
Δημιουργημένο με Αγάπη για την Πατρίδα και για τον Άνθρωπο, από Πολίτες για Πολίτες.
Πού; Στο καφέ Classico, στον δρόμο για το αεροδρόμιο Θήρας

Πότε; Την Δευτέρα 07 Απριλίου, στις 19:00

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση

το αρχαιότερο δελτίο καιρού ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο: συνδέεται με την έκρηξη της Σαντορίνης (;)

Επιστημονικό συμπέρασμα ή ενδείξεις, ο χρόνος και οι επιστήμες θα .. δείξουν, σύμφωνα πάντως με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών στον Τύπο,

Μια λίθινη επιγραφή ηλικίας 3.500 ετών που ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο αποτελεί ένα από τα παλαιότερα δελτία καιρού στον κόσμο και θα μπορούσε να προσφέρει νέα στοιχεία σχετικά με τη χρονολογική σειρά των γεγονότων στην αρχαία Μέση Ανατολή.

Πρόκειται για ένα κείμενο 40 γραμμών χαραγμένο σε ένα κομμάτι ασβεστίτη ύψους σχεδόν 2 μέτρων που ονομάζεται «Τρικυμία Στέλα» και περιγράφει τη βροχή, το σκοτάδι και τον «ουρανό σε θύελλα, χωρίς διακοπή».

Ερευνητές από το Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Οριεντάλ του Σικάγο που μετέφρασαν πρόσφατα το κείμενο, πιστεύουν ότι οι ασυνήθιστες καιρικές συνθήκες που περιγράφονται στην πλάκα ήταν το αποτέλεσμα της τεράστιας έκρηξη ηφαιστείου της Σαντορίνης στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Επειδή οι εκρήξεις του ηφαιστείου μπορεί να είχαν ευρύτερες επιπτώσεις στον καιρό, η έκρηξη της Θήρας πιθανότατα θα προκάλεσε σημαντικές αναταραχές στην Αίγυπτο.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το γεγονός συμπίπτει με τη βασιλεία του Αιγύπτιου Φαραώ Αχμοσε, του πρώτου Φαραώ της 18ης δυναστείας, η εποχή του οποίου φαίνεται να βρίσκεται πιο κοντά στην έκρηξη της Θήρας από όσο προηγουμένως νομίζαν, ένα εύρημα που θα μπορούσε να αλλάξει την κατανόηση των ακαδημαϊκών για μια κρίσιμη καμπή στην ανθρώπινη ιστορία όπως η Εποχή του Χαλκού, επαναπροσδιορίζοντας τις χρονολογίες των αυτοκρατοριών.

Το εύρημα εντοπίστηκε στο Λούξορ, όπου βρίσκεται και ο τάφος του Αχομσέ και παρόλο που η επιτύμβια στήλη δεν περιγράφει τις συνέπειες της καταστροφής της Θήρας, η επαναχρονολόγηση της θα μπορούσε να ανατρέψει τα δεδομένα για τη βασιλεία του Αχμοσε, που μέχρι σήμερα πίστευαν ότι χρονολογείται το 1550 π.Χ., όμως θα μπορούσε πραγματικά να είναι 30 έως 50 χρόνια νωρίτερα .
«Αυτό είναι σημαντικό για τους μελετητές της αρχαίας Εγγύς Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου , σε γενικές γραμμές , καθώς η χρονολόγηση που χρησιμοποιούν οι αρχαιολόγοι βασίζεται στα ευρήματα στο Λούξορ, και τα νέα αυτά στοιχεία θα μπορούσαν να προσαρμόσουν τις ημερομηνίες αυτές», δήλωσε ο Μόελερ, επίκουρος καθηγητής της αιγυπτιακής αρχαιολογίας στο Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Οριεντάλ.


Το αρχαιότερο ρεπορτάζ για τη Θήρα! Οι επιπτώσεις από την έκρηξη του ηφαιστείου σε αιγυπτιακή στήλη 3.500 ετών

Το αρχαιότερο ρεπορτάζ για τη Θήρα! Τις συνθήκες που επικράτησαν μετά την έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας φέρεται να περιγράφει ένα από τα αρχαιότερα δελτία καιρού που βρίσκεται χαραγμένο σε αιγυπτιακή στήλη από ασβεστόλιθο ηλικίας 3.500 ετών.

Αυτό υποστηρίζουν επιστήμονες από το Ινστιτούτο Ανατολικών Σπουδών του Σικάγου που μελέτησαν τη «Στήλη της καταιγίδας», ύψους 1,8 μ., και ερμήνευσαν εκ νέου τη 40 στίχων επιγραφή της, όπου διαπίστωσαν ότι γίνεται λόγος για βροχή, σκοτάδι και θύελλα χωρίς διακοπή. Η νέα αυτή μελέτη, όμως, έχει και ιστορικές προεκτάσεις και αν ισχύουν όσα υποστηρίζει, εξηγούνται πολλά κεφάλαια της Ιστορίας, καθώς χρονολογείται στα χρόνια της βασιλείας του φαραώ Αμωση Α', του πρώτου φαραώ, της 18ης Δυναστείας. Η βασιλεία του σηματοδότησε την αρχή του Νέου Βασιλείου, την εποχή που η Αίγυπτος έφτασε στη μεγαλύτερη ακμή της. Αν η στήλη - η οποία ανακαλύφθηκε στον ναό του Καρνάκ στις Θήβες μεταξύ των ετών 1947 και 1951 από γάλλους αρχαιολόγους - όντως περιγράφει τις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν μετά την έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας, τότε και η σωστή χρονολόγηση της στήλης και της βασιλείας του Αμωση, που μέχρι τώρα χρονολογούνταν στο 1.550 π.Χ., θα πρέπει να μετακινηθεί κατά 30 με 50 χρόνια νωρίτερα. «Είναι πολύ σημαντικό για όσους ασχολούνται με τους πολιτισμούς της Ανατολικής Μεσογείου και για όσους βασίζουν τις χρονολογήσεις τους στη διαδοχή των φαραώ. Η νέα αυτή πληροφορία θα φέρει αλλαγές», λένε οι ερευνητές Ναντίν Μόλερ και Ρόμπερτ Ράιτνερ που παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της μελέτης τους στην εαρινή έκδοση της Επιθεώρησης Σπουδών Εγγύς Ανατολής. Μέχρι σήμερα πολλοί θεωρούσαν ότι το κείμενο της επιγραφής είχε μεταφορικό χαρακτήρα και περιέγραφε τις συνέπειες από την εισβολή των Υκσώς. Ωστόσο η νέα ερμηνεία δείχνει ότι το κείμενο είναι πιθανότερο να αναφέρεται στα καιρικά φαινόμενα που προκάλεσε η έκρηξη του ηφαιστείου στο Αιγαίο, δεδομένου ότι υπάρχει σε αυτό αναφορά για «θυελλώδη ουρανό» και «καταιγίδα» για αρκετές ημέρες. Στο κείμενο γίνεται λόγος επίσης για κορμιά που επέπλεαν στον Νείλο σαν σκάφη από πάπυρο. «Είναι ξεκάθαρο ότι αναφέρεται σε μια μεγάλη καταιγίδα διαφορετική από τις διαφορετικού είδους έντονες βροχοπτώσεις που κατά περιόδους έπλητταν την Αίγυπτο», περιγράφουν οι ειδικοί.

Η ραδιοχρονολόγηση ενός κλαδιού ελιάς που καλύφθηκε από την ηφαιστειακή στάχτη της Θήρας έδειξε ότι η έκρηξη έγινε μεταξύ των ετών 1621-1605 π.Χ. Αν, λοιπόν, μετακινηθεί προς αυτές τις χρονολογίες και η βασιλεία του Αμωση Α', εξηγούνται λογικά και πολλά άλλα γεγονότα στην Εγγύς Ανατολή, λένε οι ερευνητές. Για παράδειγμα, η νέα χρονολόγηση εξηγεί πως ο Αμωσις ανέβηκε στην εξουσία και παραγκώνισε τους Υκσώς. Η έκρηξη του ηφαιστείου προκάλεσε τσουνάμι που έπληξε τα λιμάνια των Υκσώς και μείωσε τη δύναμή τους στη θάλασσα. Παράλληλα, η αποδιοργάνωση που προκάλεσε η έκρηξη στο εμπόριο και στη γεωργία υποβάθμισε τη δύναμη των Βαβυλωνίων, γεγονός που εξηγεί για ποιον λόγο εκείνοι δεν μπόρεσαν να αποκρούσουν την εισβολή των Χετταίων. 

επαναληπτική ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος

Στην γενική συνέλευση των αντιπροσώπων της ένωσης περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) συμμετείχε ο περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης.

Η συνέλευση ενέκρινε τον απολογισμό χρήσεως 2013.
Τα έσοδα της ένωσης ανήλθαν στο πόσο του 1.062.136,84 ευρώ και τα έξοδα στο πόσο των 731.083,77 ευρώ.
Το πλεόνασμα για την χρήση του 2013 ανήλθε στα 331.053,07 ευρώ.
Το συσσωρευμένο πλεόνασμα στο τέλος του 2013  ανέρχεται στα 2.419710,63 ευρώ.

Στην τοποθέτηση του ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε τις οικονομικές υπηρεσίες της ένωσης για την άψογη συνεργασία τους και την διευκόλυνση που είχε στην άσκηση των καθηκόντων του σαν ταμίας της ένωσης.
Η σωστή διαχείριση των πόρων και ο σωστός προγραμματισμός των δράσεων μας έφερε το σημερινό αποτέλεσμα .
Κάτω από τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες η Ένωση και χωρίς καμία στήριξη έχει εξασφαλισμένους τους πόρους για την καλή λειτουργία της και για τα επόμενα 5 χρόνια .
Τέλος ευχαρίστησε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για την συνεργασία και την κατανόηση τους. 

συνάντηση του υπ. Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη με μέλη της παράταξης

Τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους χαράσσεται ο νέος σχεδιασμός ανάπτυξης για το νησιωτικό μας χώρο, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν στη Ρόδο και να καταθέσουν τις δικές τους απόψεις, στελέχη της παράταξης του υποψήφιου Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη, οι οποίοι είτε θα είναι υποψήφιοι είτε θα δώσουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Ενός αγώνα, που όπως δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης Γιάννης Μαχαιρίδης, έχει ένα  και μοναδικό αντίπαλο: τα προβλήματα των νησιωτικών μας κοινωνιών.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης για το Νότιο Αιγαίο, δήλωσε ακόμα ότι  μαζί με τους έμπειρους συνεργάτες αλλά και με τα νέα στελέχη που αποφάσισαν να ενταχθούν στην παράταξη, θα δώσουν κι αυτή τη φορά έναν καθαρό κι έντιμο αγώνα, χωρίς επικοινωνιολόγους, χωρίς συμβούλους και συμβουλάτορες. «Τα επικοινωνιακά τρυκ» δεν μας αφορούν. Είμαστε αυτοί που είμαστε κι η κοινωνία μας γνωρίζει.
Κι εμείς με τη σειρά μας γνωρίζουμε τους νησιώτες μας, που κατοικούν από το μεγαλύτερο μέχρι το μικρότερο νησάκι μας. Δεν τους μαθαίνουμε τώρα.»

Στην συνάντηση παρευρέθηκε ο υποψήφιος Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης ΔΩΔ/σου, κ. Δημήτρης Κρητικός (ιατρός), ο κ. Μανώλης Γκουσιόπουλος (καθηγητής αγγλικών), ο κ. Χρήστος Γαμβρουδής (Διδάκτωρ Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής), ο κ. Μιχάλης Μανάκης (ελεύθερος επαγγελματίας), ο κ. Γιώργος Κοσμάς (Πολιτικός Μηχανικός), ο κ. Πάνος Βενέρης (αρχιτέκτονας), ο κ. Δημήτρης Ρουσάκης (διασώστης ΕΚΑΒ), ο κ. Αντώνης Κυζούλης (συνθέτης), o κ. Μάτσης Σάββας (Πόλιτικός Μηχανικός) καθώς και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μιχάλης Δρακιού. 

αποτελέσματα της περιοδείας των επικεφαλής του συνδυασμού «Μπροστά το Ν. Αιγαίο»

Σε Πάρο, Αντίπαρο, Νάξο και Σαντορίνη και Θηρασιά περιόδευσε το τετραήμερο που προηγήθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ, Γιώργος Χατζημάρκος συνοδευόμενος από τον υποψήφιο χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη.

Οι κ.κ. Γιώργος Χατζημάρκος και Γιώργος Λεονταρίτης στο νησί της Πάρου πραγματοποίησαν σειρά επαφών με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, αθλητικών σωματείων, πολιτιστικών συλλόγων και συνδικαλιστικών φορέων εργαζομένων. Από τις συναντήσεις με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πάρου, τον Ναυτικό Όμιλο Πάρου, τον Αθλητικό Όμιλο Πάρου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Νηρέα", τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΠ, τον Εμπορικό Σύλλογο Πάρου και την Ένωση Ξενοδόχων Πάρου προέκυψε η ανάγκη να υπάρξει μια συντονισμένη και μεθοδική προσπάθεια διαχείρισης όλων των μεγάλων ζητημάτων που προκαλούν την αγωνία και την αβεβαιότητα των κατοίκων της Πάρου με πρώτης προτεραιότητας ζήτημα αυτό της υγείας. Για το θέμα της υγείας, οι κ.κ. Γιώργος Χατζημάρκος και Γιώργος Λεονταρίτης, παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου για τα θέματα υγείας Πάρου ενώ επισκέφθηκαν και το Κέντρο Υγείας Πάρου προκειμένου συζητώντας με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αυτού να σχηματίσουν προσωπική αντίληψη για τα θέματα.

Στο νησί της Νάξου, οι κ.κ. Γιώργος Χατζημάρκος και Γιώργος Λεονταρίτης μετά τη συνάντηση με την Ένωση Ξενοδόχων Νάξου, όπου συζήτησαν για θέματα τουριστικής ανάπτυξης του νησιού, πολιτικής αερομεταφορών και δικτύου ακτοπλοϊκών συνδέσεων, περιόδευσαν στα χωριά της ορεινής Νάξου προκειμένου να σηματοδοτήσουν  την σημασία που δίνουν στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα ειδικά σε μια περιοχή με υψηλές επιδόσεις σε αυτόν.

Στο νησί της Σαντορίνης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με την Ένωση Αγροτικών Θηραϊκών προϊόντων, τον Εμπορικό Σύλλογο Σαντορίνης, το Σύλλογο Κρητών Σαντορίνης "το Αρκάδι", τα Σωματεία Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων, την Ένωση Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ, το προεδρείο του ΚΤΕΛ Σαντορίνης, το Σύλλογο Επαγγελματιών Αλιέων Θήρας "ο Ψαράς" και την Ένωση Τριτέκνων Σαντορίνης. Ο τουρισμός, όπως ήταν αναμενόμενο για έναν τουριστικό προορισμό σαν την Σαντορίνη, κυριάρχησε στις παραπάνω συναντήσεις. Το σύνολο των φορέων της Σαντορίνης κατέθεσε την πεποίθηση του για το σοβαρό έλλειμμα υποδομών σε σχέση με τον όγκο του εισερχομένου τουρισμού και την απαίτηση να τύχει η Σαντορίνη, ως ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς, της χάραξης των ειδικών πολιτικών, να την προστατεύσουν και ταυτόχρονα να την αναδείξουν περαιτέρω.

"Τα νησιά μας, με λαμπρή ιστορία και αγωνιώδες παρόν, πρέπει να στρέψουν το βλέμμα τους στο μέλλον. Η πορεία των χαμένων ευκαιριών πρέπει να διακοπεί. Το μέλλον που αξίζουμε, θα το κερδίσουμε. Η επόμενη ευκαιρία δεν θα χαθεί, είναι των νησιών μας.", δήλωσε ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος αναχωρώντας από τη Σαντορίνη, τον τελευταίο σταθμό αυτής της περιοδείας στα νησιά των Κυκλάδων, με προορισμό τα Δωδεκάνησα. 

παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου των οικολόγων – πρασίνων (Σύρος 7.4)

Τη Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014 και ώρα 12:00 στο ξενοδοχείο Παλλάδιον στην Ερμούπολη της Σύρου ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Πράσινων και υποψήφιος με το ευρωψηφοδέλτιο "ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία" θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μέσα, προκειμένου να παρουσιάσει το πολιτικό στίγμα της νέας κίνησης, τους υποψηφίους και τις υποψήφιες, καθώς και τις προτάσεις τους για έξοδο από την πολυδιάστατη κρίση.

Η ονομασία ΠΡΑΣΙΝΟΙ και οι τρεις πολύ σημαντικές λέξεις, Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία, που την συνοδεύουν, δίνουν το πολιτικό στίγμα της νέας πράσινης κοινωνικής λίστας.
ΠΡΑΣΙΝΟΙ, γιατί μας εκφράζει περισσότερο η πολιτική ομάδα που μίλησε έγκαιρα και με λογικές προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης με κοινωνικά δίκαιο τρόπο.

Αλληλεγγύη, για να αλληλοστηριχθούμε και να ξεπεράσουμε μαζί την κρίση.
Δημιουργία, γιατί η αλλαγή έρχεται μέσα από δημιουργικές ανατροπές και ρήξεις.
Οικολογία, γιατί η προστασία του περιβάλλοντος, η δημοκρατία και η κοινωνική συνοχή είναι προϋποθέσεις για μια βιώσιμη οικονομία.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νησί, θα έχει συναντήσεις με φορείς, για να συζητήσουν θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης, πολιτισμού, οικολογίας, νεολαίας και απασχόλησης.

Γνωρίστε τους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία και τους 28 υποψηφίους που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής μέσω της ιστοσελίδας: www.prasinoi.gr
Για περισσότερες πληροφορίες:

τηλ: 210 3223867, e-mail: info@prasinoi.gr

ανακοίνωση υποψηφίων από την Κω και Ρόδο της «νησιωτικής ανατροπής»

Άλλοι 15 υποψήφιοι από Ρόδο και Κω ανακοινώνονται από την παράταξη «Νησιωτική Ανατροπή» με υποψήφιο Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου τον Μπενέτο Σπύρου.

Πρόκειται για άξιους και διακεκριμένους επαγγελματίες των τοπικών κοινωνιών, οι οποίοι είναι έτοιμοι, την επόμενη μέρα, να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του δεύτερου βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να προσφέρουν τα μέγιστα για την πρόοδο και ανάπτυξη του τόπου τους.
 Οι υποψήφιοι με την «Νησιωτική Ανατροπή» είναι οι εξής:


Βαλατσού - Μήτσου Μαρία  Δημόσιος  Υπάλληλος - Επόπτρια Δημόσιας Υγείας Π.Ν. Αιγαίου (Ρόδος), Βασιλειάδης Σταμάτης Οικονομολόγος – Τεχνολόγος, καθηγητής ΑΣΤΕΡ (Ρόδος) Βασιλογιώργης Εμμανουήλ Τεχνολόγος Γεωπόνος - Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Τεχνολόγων Γεωπόνων (ΠΕΠΤΕΓ) τμήμα Δωδεκανήσου (Ρόδος) Γαλιάτσος Ελευθέριος Εργοδηγός Καθαριότητας Δήμου Ρόδου - Αντιπρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων πρών ΔΕΚΡ (Ρόδος) Γιαννάς Νικόλαος Δικηγόρος Ρόδου, Γρηγοριάδης Δημήτριος Καθηγητής Αγγλικών - Μέλος της ομάδας Οικολογικά Ροδιακά  (Ρόδος) Ντελλάκης Ιωάννης Δημοτικός Υπάλληλος - Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομενων πρώην ΔΕΚΡ - Μέλος Δ.Σ Εργατικού Κέντρου Ρόδου (Ρόδος), Πρασσάς Χρήστος Υπεύθυνος Επιχειρήσεων – Φωτογράφος (Ρόδος), Σάρλης Κωνσταντίνος Οικονομολόγος - Πολιτ. Επιστήμονας - Εκπαιδευτικός - Μέλος Δ.Σ Ένωσης Πολυτέκνων Δωδ/σου - μέλος Οικον. Επιμ. Ελλάδας  (Ρόδος), Στουραΐτης Ιωάννης  Γιατρός - Διευθυντής Γαστρεντερολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Ρόδου, Φακέ Χρύσα Πανελλήνια Πρωταθλήτρια & διπλωματούχος προπονήτρια σωματικής διάπλασης (Ρόδος),  Γκιντιζές Γκιούντιτσε Αντώνης Πρόεδρος Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κω, Κάππας Νίκος Ξενοδοχοϋπάλληλος - Μουσικός  - Στιχουργός  Κω, Πατάκος Ευάγγελος  Αρχιτέκτονας  Κω, Ταστσιόγλου Δέσποινα  Φιλόλογος Κω. 

το μηνιαίο της newsletter δημιούργησε και εγκαινίασε η ομάδα του Visit Greece!

Σύμφωνα με το μήνυμα που το συνοδεύει,

Καλώς ήρθες στο μηνιαίο Newsletter του Visit Greece! Ανακάλυψε τις ομορφιές της χώρας μας και βρες ταξιδιωτικές προτάσεις για την επόμενη απόδρασή σου στη μαγευτική Ελλάδα!

Ο Απρίλιος έφτασε αφήνοντας πίσω του κάθε ίχνος χειμωνιάτικης ανάμνησης, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει αισθητά! Σ' ένα ονειρικό σκηνικό, που μόνο η παλέτα της ελληνικής φύσης μπορεί να δημιουργήσει, ας ακολουθήσουμε μαζί τα βήματα της άνοιξης! Ελάτε να: γνωρίσουμε τις ομορφιές της Ηπείρου κάνοντας rafting, αποδράσουμε στη λίμνη Βιστωνίδα για μια μοναδική εμπειρία birdwatching, νιώσουμε τη μοναδική εμπειρία της πασχαλινής κατάνυξης στο νησί της Σύρου, να γευτούμε τα μοναδικά προϊόντα και γεύσεις της Λήμνου, με σύνθημα μας “Νίκη είναι η συμμετοχή” να συμμετάσχουμε στο 2ο Σπέτσαθλον που θα διεξαχθεί στις 25-27 Απριλίου στις Σπέτσες.
Καλή ανάγνωση!

Η ομάδα του Visit Greece
Για εγγραφή στο newsletter μπορείτε να στείλετε μήνυμα στην διεύθυνση : info@visitgreece.gr 

Getonline Week 2014 (Deree, 9/4) – workshop επαγγελματικού προσανατολισμού με ελεύθερη είσοδο

Πρόκειται για την πρωτοβουλία "Getonline Week 2014", στα πλαίσια της οποίας θα πραγματοποιηθεί ένα workshop επαγγελματικού προσανατολισμού με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών και ηγέτιδων εταιρειών και φορέων του κλάδου τεχνολογίας.
Συμμετέχοντας στην προσπάθεια του GetBusy.gr για την παροχή βοήθειας σε νέους στον τομέα της εύρεσης εργασίας, έχουμε τη χαρά να σας προσκαλέσουμε σε μία ξεχωριστή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 9/4 στο αμφιθέατρο του Deree (Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή) στις 9:00 π.μ..
Κάντε κλικ στο link που ακολουθεί, και συμπληρώστε τα στοιχεία σας προκειμένου να διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας (θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας):

ομιλία υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση στην εκδήλωση «Drivers of the Economic Growth-The Day after Greece»

«Κυρίες και κύριοι, είμαι χαρούμενος που παρά την ασφυκτική πίεση των ημερών, κατάφερα να ανταποκριθώ στην τιμητική πρόσκλησή σας να συμμετάσχω σε αυτή την εκδήλωση.
Η οποία, εκτιμώ, παρουσιάζει ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον. 
Είναι καταρχήν το ακροατήριο, δυναμικό και ιδιαίτερο.
Κυρίως νέα παιδιά με όραμα και θέληση, το δημιουργικό αύριο και το μέλλον της Ελλαδας και της ελληνικής οικονομίας.
Που επιθυμούν - και απαιτούν – αυτό που δεκαετίες δεν γίνονταν.
Να λέγονται τα πράγματα με το όνομά τους.
Είναι το εκλεκτό πάνελ των συνομιλητών που εγγυάται μια τεκμηριωμένη, ψύχραιμη και, για αυτό το λόγο, δημιουργική συζήτηση.
Στέκομαι σε αυτό, γιατί είναι γνωστό ότι η έλλειψη ψυχραιμίας και ρεαλιστικής ματιάς των πραγμάτων, αποτελεί το πιο εμφαντικό χαρακτηριστικό του δημόσιου διαλόγου στη χώρα μας.
Είναι, τέλος, και η ξεχωριστή χρονική συγκυρία αυτών των ημερών.
Η οποία, θα τολμούσα να πω, συμπίπτει με μια διαφαινόμενη μεγάλη στροφή στην ελληνική οικονομία.
Με την αρχή της εξόδου απο την κρίση.
Ολοφάνερα σήματα και ενδείξεις, αλλά και πειστικά στοιχεία υποδηλώνουν ότι τα πιο δύσκολα έχουν περάσει.
Έχουμε, ουσιαστικά, ολοκληρώσει έναν σκληρό και επώδυνο κύκλο δημοσιονομικής προσαρμογής, της μεγαλύτερης που έχει συντελεστεί ποτέ σε χώρα του ΟΟΣΑ. 
Μετατρέψαμε τα δίδυμα ελλείμματα - δημοσιονομικό και εξωτερικό – σε δίδυμα πλεονάσματα.
Επιλύοντας έτσι ένα δύσκολο οικονομικό γρίφο που αποτελούσε, ουσιαστικά, τον πυρήνα του ελληνικού προβλήματος.
Οι δείκτες οικονομικού κλίματος έφτασαν πρόσφατα στο υψηλότερο επίπεδο της πενταετίας. 
Ακόμη σημαντικότερο:
Μετά και την πρόσφατη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, η Ελλάδα παρουσιάζει εξαιρετικές επιδόσεις και στην υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
Δηλαδή, στις απαραίτητες εκείνες αλλαγές - στη δομή της οικονομίας, το κράτος, τους θεσμούς  - προκειμένου να γίνουμε μια «φυσιολογική» χώρα. 
Και να μη χρειαστεί ποτέ ξανά να βρεθούμε σε αυτή την κατάσταση.
Αυτό ακριβώς είναι το νέο σημείο αφετηρίας της κυβερνητικής προσπάθειας,
Η επιτάχυνση και η ολοκλήρωση, η πλήρης εφαρμογή και η ωρίμανση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
Η ενίσχυση της υγιούς, εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας και της επενδύσεων ως κινητήριες δυνάμεις της νέας αναπτυξιακής τροχιάς.
Η ανάκτηση ενός γνήσιου ανταγωνιστικού δυναμισμού που θα μεταφράζεται σε ένα ορατό και μετρήσιμο κοινωνικό μέρισμα απασχόλησης. 
Η καταπολέμηση της ανεργίας και η στήριξη του πιο πολύτιμου πλουτοπαραγωγικού πόρου που διαθέτει αυτή τη στιγμή η χώρα μας, των ανθρώπων της.  
Σε αυτό το πλαίσιο, η σημερινή εκδήλωση και η θεματολογία της («drivers of the economic growth – the day after for Greece») βρίσκεται στο επίκεντρο των προβληματισμών που αναδύονται για την επόμενη ημέρα της Ελλάδας και της οικονομίας.  

Πέμπτη, Απριλίου 03, 2014

η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στο WTM Latin America 2014 !

Σύμφωνα με δημοσίευμα της σελίδας  www.world.greekreporter.gr

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) συμμετέχει στο WTM της Λατινικής Αμερικής στα πλαίσια του στόχου της  χώρας να αυξήσει τον τουρισμό στα 18 εκατομμύρια για φέτος.
Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια λόγω της ιστορίας της, του πολιτισμού, του καιρού, των ωραίων προορισμών και φυσικά λόγω των παραλιών της έχει προσελκύσει έναν αριθμό Βραζιλιάνων που ολοένα και αυξάνεται.

Σήμερα, ο τουρισμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την Ελλάδα καθώς συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας.
Πέρσι η Ελλάδα δέχτηκε περίπου 17 εκατομμύρια τουρίστες, οι οποίοι όχι μόνο θαύμασαν τον ελληνικό πολιτισμό όπως την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα, αλλά πραγματοποίησαν και κρουαζιέρες σε νησιά-παραδείσους όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη.

Από το 2008 μέχρι το 2013 οι αφίξεις από τη Βραζιλία αυξήθηκαν κατά 36% . Οι επισκέπτες από την Αργεντινή, για παράδειγμα, έφτασαν τους 40.000 τουρίστες.

Ο κ. Πάνος Λειβαδάς, δήλωσε: «Η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός αυξάνει τη δημοτικότητά της στην Βραζιλία και στη Λατινική Αμερική. Έχοντας αυτό στο μυαλό μας, το WTM είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να μας βοηθήσει να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον της Λατινικής Αμερικής για τη χώρα μας.»  

υποψήφιοι με το συνδυασμό ΘΗΡΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ – ανακοίνωση

Σύμφωνα με την δεύτερη κατά σειρά ανακοίνωσή του, υποψήφιοι με τον συνδυασμό «Θηραϊκή Πολιτεία» σε ότι αφορά τις εκλογές της 18ης Μαίου 2014, είναι οι εξής :  

(Αλφαβητική σειρά)
1.ΑΣΙΜΗΣ Χριστόφορος του Κάτωνα, Ζωγράφος & Δημοτικός Σύμβουλος (Φηρά)
2.ΒΑΖΑΙΟΣ Νικόλαος του Ανδρέα, Ελαιοχρωματιστής & Αντιπρόεδρος Δ.Κ. Καρτεράδου (Καρτεράδος)
3.ΒΑΖΑΙΟΥ Άννα του Χαραλάμπους (σύζ. Πέτρου), Σύμβουλος Δ.Κ. Καρτεράδου (Καρτεράδος)
4.ΒΑΛΒΗ - ΖΩΡΖΟΥ Ειρήνη του Χαραλάμπους, πρώην Πρόεδρος Έξω Γωνιάς (Έξω Γωνιά)
5.ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗ Αικατερίνη του Αντωνίου, Επιχειρηματίας (Πύργος)
6.ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του Γερασίμου, Συνταξιούχος πρώην Διευθύντρια Ολυμπιακής Αεροπορίας (Οία)
7.ΔΑΝΕΖΗ Μαρία του Μάρκου, Ιδιωτική Υπάλληλος (Έξω Γωνιά)
8.ΔΡΟΣΟΣ Ελευθέριος του Σπυρίδωνος (Καρράς), Ιδιωτικός Υπάλληλος (Εμπορείο)
9.ΔΡΟΣΟΥ Γεωργία του Νικολάου (Φραγκιά), Ιδιωτική Υπάλληλος (Εμπορείο)
10.ΔΡΟΣΟΥ Παρασκευή του Μάρκου, Ιδιωτική Υπάλληλος (Εμπορείο)
11.ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ Κωνσταντίνος του Χρήστου, Απόστρατος Πολεμικής Αεροπορίας (Μεγαλοχώρι)
12. ΚΑΤΣΙΠΗΣ Εμμανουήλ του Νικολάου, Ηλεκτρολόγος & Σύμβουλος Δ.Κ. Εμπορείου (Εμπορείο)
13.ΚΑΦΙΕΡΗΣ Ελευθέριος του Χρυσοστόμου, Ιδιωτικός Υπάλληλος (Ημεροβίγλι)
14.ΚΑΦΙΕΡΗΣ Μηνάς του Δημητρίου, Επιχειρηματίας (Φηρά)
15.ΚΟΚΚΑΛΗ Ελένη του Ιακώβου, Υπάλληλος ΕΛ.ΤΑ. (Εμπορείο)
16.ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ Ανάργυρος του Γεωργίου, Υπάλληλος Υπ. Πολιτισμού & Πρόεδρος Τ.Κ. Ακρωτηρίου (Ακρωτήρι)
17.ΜΠΕΛΛΩΝΙΑ - ΜΕΝΔΡΙΝΟΥ Ρούλα του Ελευθερίου (Μπελή), Πρώην Διοικητική Διευθύντρια Μονάδων Υγείας (Βόθωνας)
18.ΜΗΝΔΡΙΝΟΥ – ΚΩΧ Ειρήνη του Βασιλείου, Δικηγόρος, Σύμβουλος Δ.Κ. Επισκοπής Γωνιάς & Πρόεδρος Οργανισμού Κοινωνικής Μέριμνας & Παιδείας Θήρας (Καμάρι)
19.ΝΟΜΙΚΟΣ Γεώργιος του Αντωνίου (Μπουάς), Τεχνικός Προϊστάμενος ΔΕΗ & Δημοτικός Σύμβουλος (Μεσαριά)
20.ΝΟΜΙΚΟΣ Ιωάννης του Ζώρζη, Βιοτεχνία Αγροτικών Προϊόντων Α & Πρόεδρος Τ.Κ. Έξω Γωνιάς (Έξω Γωνιά)
21.ΞΑΓΟΡΑΡΗΣ Παρασκευάς του Εμμανουήλ, Επιχειρηματίας & Δημοτικός Σύμβουλος (Μεσαριά)
22.ΠΕΛΕΚΗΣ Ηλίας του Νικολάου, Απόστρατος Πολεμικής Αεροπορίας (Καμάρι)
23.ΡΟΥΣΣΟΣ Ανάργυρος του Παντελή, Επιχειρηματίας (Μεσαριά)
24.ΣΥΡΙΓΟΣ Γεώργιος του Εμμανουήλ, Επιχειρηματίας (Καμάρι)
25.ΤΣΙΡΙΓΕΛΗΣ Παναγιώτης του Σωτηρίου, Επιχειρηματίας & Σύμβουλος Δ.Κ. Θήρας (Φηρά)
26.ΦΟΥΣΤΕΡΗΣ Αθανάσιος του Κωνσταντίνου, Συνταξιούχος ΔΕΗ (Μεσαριά)

ΑΠΟ ΤΗ ΘΗΡΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ  

«μπροστά το νότιο Αιγαίο» - συνέντευξη Τύπου (3.4)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδυασμού,

Στο πλαίσιο της επίσκεψης  στο νησί της Θήρας, συνέντευξη Τύπου παραχώρησε την Πέμπτη 3 Απριλίου στις10:00 στην ‘Ένωση Αγροτικών Θηραϊκών προϊόντων, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και επικεφαλής της ανεξάρτητης περιφερειακής παράταξης "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο",  Γιώργος Χατζημάρκος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης, αναλυτικό δελτίο τύπου σχετικά με το περιεχόμενο των τοποθετήσεων και των ομιλιών θα δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες.  

συντονιστικό Υγείας Θήρας: πρακτικά και ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης Θηραίων Πολιτών (30.3) - ανακοίνωση του Συντονιστικού Υγείας Θήρας

Τα κείμενα και οι ανακοινώσεις που ακολουθούν αφορούν:

Α) Την ανακοίνωση του Συντονιστικού Υγείας Θήρας για την Γενική Συνέλευση.
Β) Τα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης Θηραίων Πολιτών για την Υγεία που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Θήρας στις 30 Μαρτίου 2014.
Γ) Το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την πραγματοποιηθείσα Γενική Συνέλευση Θηραίων Πολιτών
Ως Συντονιστικό Υγείας Θήρας ευχαριστούμε τους πολίτες που συμμετείχαν στην Γενική Συνέλευση για την Υγεία, στο Κλειστό Γυμναστήριο Θήρας, την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014.
Προσπαθήσαμε να προστατεύσουμε τη συνέλευση από κομματικές αντιπαραθέσεις και προεκλογική εκμετάλλευση και πιστεύουμε ότι τα καταφέραμε.
Οι κινήσεις που κάναμε ως Συντονιστικό Υγείας για να καλέσουμε τους Θηραίους ήταν:

1) βάλαμε περίπου 200 αφίσες σε κεντρικά σημεία σε όλα τα χωριά του νησιού. Αφενός δεν θέλαμε να δημιουργήσουμε αφισορύπανση και αφετέρου θεωρήσαμε ότι οι φούρνοι, οι τράπεζες, οι Δημόσιες Υπηρεσίες, οι στάσεις λεωφορείων, τα σούπερ μάρκετ είναι χώροι που έχουν συχνή πρόσβαση οι πολίτες. Σημειώνουμε ότι πολλές αφίσες, για άγνωστους λόγους, αφαιρέθηκαν την επόμενη ημέρα της τοποθέτησης τους.
2) βγάλαμε δύο(2) τηλεοπτικά σποτ που δυστυχώς λόγω της μη λειτουργίας του τοπικού καναλιού της Σαντορίνης, δεν μπόρεσαν να τα δουν οι Θηραίοι πολίτες. Ωστόσο, κυκλοφόρησαν πάνω από 10 ημέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebookκτλ).
3) χρησιμοποιήσαμε τα τοπικά ΜΜΕ ώστε να προβάλουμε τη Συνέλευση στους πολίτες.
4) βγάλαμε αυτοκίνητο με ντουντούκα την Παρασκευή 28/03 και το Σάββατο 29/03, όπου πέρασε από τα χωριά της Σαντορίνης καλώντας τους πολίτες στη Γενική Συνέλευση.
5) μοιράστηκαν σε ορισμένα Δημοτικά, στα τρία Γυμνάσια και στα δύο Λύκεια της Σαντορίνης, σε κάθε μαθητή, προσκλήσεις για τη Συνέλευση ώστε να δοθούν στους γονείς του.
6) στείλαμε ανακοίνωση στις Εκκλησίες του νησιού η οποία διαβάστηκε από τους ιερείς και καλούσε τους πολίτες να συμμετέχουν.
7) επικοινωνήσαμε με το ΚΤΕΛ Θήρας το οποίο έβαλε δωρεάν δρομολόγια από το Καμάρι, την Οία και την Περίσσα προς το ΔΑΠΠΟΣ την ημέρα της Συνέλευσης.
8) επικοινωνήσαμε με την Ένωση Λεμβούχων Θήρας η οποία έβαλε δωρεάν δρομολόγιο λάντζας από τη Θηρασιά προς το Αμμούδι ώστε να μπορέσουν να συμμετέχουν οι συμπολίτες μας στη Θηρασιά.

Θεωρούμε ότι η συμμετοχή των Θηραίων πολιτών δεν ήταν η αναμενόμενη δεδομένου της δημοσιότητας που είχε λάβει η Συνέλευση.
Ωστόσο, η Συνέλευση κύλησε σε πολύ καλό κλίμα και θεωρούμε ότι έθεσε τις βάσεις ώστε να διοργανωθούν σε ακόμη πιο μαζικό επίπεδο και άλλες συνελεύσεις. Ένας από τους στόχους μας ήταν η σωστή οργάνωση και θεωρούμε ότι τον επιτύχαμε.

Πρακτικά Γενικής Συνέλευσης Θηραίων Πολιτών
Την Κυριακή 30/03/2014 στις 11 το πρωί, στο Κλειστό Γυμναστήριο Θήρας πραγματοποιήθηκε η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΘΗΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Ο στόχος της συνέλευσης ήταν να κατατεθούν απόψεις και προτάσεις ώστε να αποφασίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τους ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ προκειμένου να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ:

Α)την άμεση στελέχωση και χρηματοδότηση από το κράτος, του Κέντρου Υγείας Θήρας
Β)την άμεση λειτουργία του, εξοπλισμένου και έτοιμου προς λειτουργία, νέου νοσοκομείου Θήρας
Η συνέλευση άρχισε με 35 λεπτά καθυστέρηση, στις 11:35και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 14:15. Το Προεδρείο που συντόνισε τη συνέλευση αποτελούνταν από τους:α)κ. Δημήτρη Μενδρινό (εκπρόσωπο των Πολιτών της Οίας), β)κα Αυγή Κομματά (εκπρόσωπο και Γενική Γραμματέα της ΕΛΜΕ Θήρας), γ)κα Νικολέτα Σιγάλα (Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γενικού Λυκείου Θήρας), δ) κ. Λουκά Λυγνό (εκπρόσωπο του Συλλόγου Νεφροπαθών και Φίλων Θήρας). Το πέμπτο μέλος του προεδρείου συμπληρώθηκε, μετά από κάλεσμα στους συμμετέχοντες στη γενική συνέλευση, από τον κ. Σταύρο Καβαλάρη.Η Γραμματεία που λειτούργησε για να συμπληρωθεί η λίστα των ομιλητών αποτελούνταν από τους:α) κα Σεβαστή Κατσαρού (πολίτης), β) κα Εύα Δαμασκινού (πολίτης), γ) κα Μαρία Κέκου (πολίτης).
Κατά την έναρξη της συνέλευσης περιγράφηκε ο τρόπος λειτουργίας της από τον κ. Δημήτρη Μενδρινό. Στη συνέχεια έγιναν οι τοποθετήσεις-χαιρετισμοί του σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Θήρας κκ Επιφάνειου, του Δημάρχου Θήρας κ. Νικόλαου Ζώρζου, του εκπροσώπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Ηλία Μάινακαι του εκπροσώπου του Συντονιστικού Υγείας Θήρας κ. Δημήτρη Μενδρινού.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι φορέων καθώς και μεμονωμένοι πολίτες, κάποιοι από τους οποίους έκαναν προτάσεις για τους τρόπους αντίδρασης των Θηραίων. Ο χρόνος ομιλίας για κάθε έναν ορίστηκε, με ομόφωνη γνώμη του προεδρείου, στα τρία(3) λεπτά.
Μίλησαν με σειρά προτεραιότητας:1) κ. Κορωναίος Αντώνης (εκπρόσωπος Νεφροπαθών Θήρας), 2) κα Μπαλόγλου Κωνσταντίνα (εκπρόσωπος Πολιτών της Οίας), 3) κ. Κωνσταντινίδης Αντώνης (επικεφαλής ψηφοδελτίου και υποψήφιος Δήμαρχος Θήρας της κίνησης πολιτών «ΕΜΕΙΣ»), 4) κ. Μπενέτος Σπύρος (Δήμαρχος Λειψών και υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου), 5) κα Μαυρουδή Άννα (υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου), 6) κ. Λουκόπουλος Ιωάννης (εκπρόσωπος του σωματείου Νότιας Σαντορίνης), 7) κα Αργυρού Μαρία (υποψήφια Δήμαρχος Θήρας), 8) κα Κίτσου Σοφία (εκπρόσωπος της επιτροπής στήριξης για το νέο νοσοκομείο Θήρας), 9) κ. Σιγάλας Πάρις (πολίτης), 10) κ. Θεοδώρα Μάινα (πολίτης), 11) κ. Καμπανός Δημήτρης (πολίτης), 12) κ. Σιγάλας Αντώνης (υποψήφιος Δήμαρχος Θήρας), 13) κ. Καββαδίας Νικόλαος (πολίτης), 14) πάτερ Αντώνιος, 15) κα Κώχ Ειρήνη (Δημοτική Σύμβουλος Θήρας), 16) κα Φραγκάκου Ρούλα (πολίτης), 17) κ Ζώρζος Νικόλαος (Δήμαρχος Θήρας), 18) κ. Μενδρινός Δημήτρης (πολίτης).
Μετά το τέλος των τοποθετήσεων, έγινε 10λεπτο διάλειμμα και οι ομιλητές που είχαν καταθέσει πρόταση καλέστηκαν από το Προεδρείο ώστε να καταγραφεί λεπτομερώς η πρόταση τους.
Μετά το διάλειμμα, εξαιτίας της αποχώρησης αρκετών πολιτών από τη Γενική Συνέλευση, το Προεδρείο έθεσε το ερώτημα αν μπορούν οι παρόντες να προχωρήσουν σε ψηφοφορία. Οι πολίτες αποφάσισαν να συνεχιστεί η διαδικασία.

Το Προεδρείο συνόψισε τις προτάσεις σε τρεις(3):
1)Να γίνει συγκέντρωση έξω από το Κέντρο Υγείας Θήρας και στη συνέχεια πορεία προς το νέο Νοσοκομείο στο οποίο να πραγματοποιηθεί συμβολική κατάληψη συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας. Οι λεπτομέρειες τις κινητοποίησης να οριστικοποιηθούν όταν οριστεί η ημερομηνία της.
2)Να γίνει 30-40 ημέρες παύση ασφαλιστικών εισφορών στη Σαντορίνη.
3)Να βγει ψήφισμα από τη Γενική Συνέλευση όπου να δηλώνεται αποφασιστικά προς τους αρμόδιους υπουργούς ότι δεν μετακινούμαστε στην Αθήνα για να συζητήσουμε για το νέο νοσοκομείο Θήρας και να απαιτήσουμε την παρουσία τους στη Σαντορίνη.

Αποτελέσματα ψηφοφοριών
Η πρώτη πρόταση ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα, η δεύτερη δεν πέρασε και η τρίτη ψηφίστηκε με αυξημένη πλειοψηφία.

ΨΗΦΙΣΜΑ
Η Γενική Συνέλευση Θηραίων Πολιτών που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30/03/2014, στο Κλειστό Γυμναστήριο Θήρας
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ
Α) Να απαιτηθεί από τους υπευθύνους η κρίσιμη τελική σύσκεψη για τη λειτουργία του νέου Νοσοκομείου Θήρας να πραγματοποιηθεί στη Σαντορίνη παρουσία των εκπροσώπων των συναρμόδιων Υπουργείων. Την ημέρα της σύσκεψης να πραγματοποιηθεί πορεία των Θηραίων πολιτών από το Κέντρο Υγείας Θήρας προς τον χώρο της σύσκεψης που προτείνεται να είναι το νέο Νοσοκομείο Θήρας. Σε περίπτωση καθυστέρησης απάντησης ή μη πραγματοποίησης της σύσκεψης στη Σαντορίνη, να πραγματοποιηθεί νέα Γενική Συνέλευση με σκοπό την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Β) Στη προγραμματισμένη σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών την Τρίτη 08/04/2014 να μην μεταβούν μη θεσμικοί παράγοντες της Σαντορίνης.

Το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης                      

η θέση της "Ενωτικής Πορείας" για τη νέα συνάντηση στο Υπ. Οικονομικών με θέμα την λειτουργία του νοσοκομείου Θήρας

Την θέση του συνδυασμού "Σαντορίνη Ενωτική Πορεία" σχετικά με τις εξελίξεις για το νέο νοσοκομείο και τα αποτελέσματα από την τελευταία συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Θήρας, ο επικεφαλής του συνδυασμού "Ενωτική Πορεία" κ. Χάλαρης, αιτιολογώντας και την στάση της παράταξής του σχετικά με την νέα συνάντηση στις 8 Απριλίου στο Υπουργείο Οικονομικών.

Η επιστολή του κ. Γ. Χάλαρη έχει ως εξής:

Συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών στις 8 Απριλίου.

Κύριε Δήμαρχε με την επιστολή μας αυτή θέλουμε αρχικά να σας ευχαριστήσουμε για την αποδοχή του αιτήματος συμμετοχής μας στις διαβουλεύσεις και τις προσπάθειες του Δήμου για την λειτουργία του νέου νοσοκομείου, καθώς και για την ενημέρωση που επίμονα ζητούσαμε και πλέον μας παρέχετε, η οποία θεωρούμε ως δεδομένο ότι θα συνεχιστεί.

Εν συνεχεία θέλουμε να τοποθετηθούμε και να σας γνωστοποιήσουμε την άποψη μας σχετικά με την επικείμενη συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών στις 8 Απριλίου 2014, ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις και με γνώμονα το κοινό συμφέρον του Τόπου μας.

Κύριε Δήμαρχε η παροχή Υγείας στα νησιά μας πρέπει να θεωρείται δεδομένη και είναι επιτακτική ανάγκη να παρέχεται Δημόσια και Δωρεάν από το κράτος, αναλαμβάνοντας την ευθύνη του απέναντι στους πολίτες που πληρώνουν και έχουν δικαίωμα σε αυτήν αλλά και όλων των συνανθρώπων μας που η οικονομική κατάσταση τους δεν τους το επιτρέπει. Τουλάχιστον η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, η οποία αποτελεί ύψιστο αγαθό, πρέπει να παρέχεται στον υψηλότερο βαθμό καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες των νησιών μας. Με την άμεση και εύρυθμη λειτουργία του νέου νοσοκομείου αυτές οι ανάγκες δύναται να καλυφθούν.

Άρα λοιπόν δεν μπορεί να μένει αδιευκρίνιστη η τύχη του νέου νοσοκομείου και παράλληλα το Κ.Υ. Θήρας να υπολειτουργεί, στερώντας από 15.000 πολίτες και τα εκατομμύρια των επισκεπτών αυτό το αγαθό, την υποχρεωτική και κατ' ελάχιστον υπηρεσία της Υγείας στο καλύτερο επίπεδο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις όπου το αποτελέσματα τους ήταν, η παραπομπή της επιτροπής με επικεφαλής τον Μητροπολίτη, Θηραίων Πολιτών αλλά και εσάς τον ίδιο, από το ένα υπουργείο στο άλλο με την "κενή" ατζέντα να περιφέρεται και να άγεται από διευθυντή σε υπάλληλο του εκάστοτε αρμόδιου ή αναρμόδιου υπουργείου κρίνονται επιεικώς ως απαράδεκτες.

 Δεν μπορεί ο Δήμαρχος κι ολόκληρος ο Δήμος να γίνονται επαίτες σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, που μας εκθέτει κάθε χρόνο. Είναι γνωστό ότι βρισκόμαστε συνεχώς εκτεθειμένοι στον μεγάλο κίνδυνο ενός σοβαρού θέματος υγείας που θα μας φέρει αντιμέτωπους με μια πιθανή ταξιδιωτική οδηγία ή όποιες άλλες κυρώσεις ή επιπτώσεις δεχθούμε. Η ευθύνη είναι τεράστια και φυσικά η λειτουργία του νέου νοσοκομείου δεν μπορεί να βαλτώνει στους διαδρόμους της όποιας κυβερνητικής αναλγησίας. Η εποχή που ζούμε είναι εποχή ανατροπών και για να πετύχουμε τον ύψιστο στόχο της Υγείας για τους κατοίκους των νησιών μας Σαντορίνη και Θηρασία απαιτείται αντιπαράθεση με το σημερινό συγκεντρωτικό κυβερνητικό καθεστώς.

 Για τους πιο πάνω λόγους σας γνωστοποιούμε ότι δεν θα συμμετάσχουμε στο ταξίδι σας στο υπουργείο Οικονομικών διότι θεωρούμε ότι πρέπει να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε, την παρουσία του κλιμακίου των εμπλεκομένων υπουργών να έρθει στο νησί μας για να δοθεί λύση. Όπως ακριβώς έγινε και όταν υπεγράφη η παραχώρηση του οικοπέδου για την ανοικοδόμηση του νοσοκομείου, η οριστική λύση για την λειτουργία του, πρέπει να δοθεί με την υλοποίηση των δεσμεύσεων των εκάστοτε υπουργών στη Σαντορίνη, υπό τα βλέμματα των πολιτών των νησιών μας.

Εν κατακλείδι η θέση αυτή είναι χρήσιμο να μεταφερθεί προς του αρμόδιους υπουργούς με την υπόμνηση ως ρητή και αμετάκλητη και να νουθετηθεί από όλους μας. 

πίνακας έργων που εκτελέστηκαν από τον Δήμο Θήρας, στην Δημοτική Κοινότητα ΘΗΡΑΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Κατά την τριετία 2011-2013, πραγματοποιήθηκαν στην Δημοτική Κοινότητα Θήρας (πρόεδρος κος Μελιχούρτης Αναστάσιος), τα εξής έργα:

1.Κατασκευή πεζοδρομίων Προϋπολογισμός: 69.999,64€ 

2.Κατασκευή τοιχίου στο parking στο Φηροστεφάνι  Προϋπολογισμός:79.999,68€      
                                                             
3.Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης στο νεκροταφείο Προϋπολογισμός: 22.000,00€    
                                                                     
4.Ασφαλτοστρώσεις και διαμόρφωση χώρου στάθμευσης Προϋπολογισμός: 66.697,65€                                                                                                                                                                                    
5.Διάστρωση parking Προϋπολογισμός: 13.188,98€   Προϋπολογισμός: 4.872,00€      
                                                                           
6.Μίσθωση μηχανημάτων για την απομάκρυνση μπάζων    Προϋπολογισμός: 4.872,00€     
                                                         
7. Αντικατάσταση μεταλλικών κουφωμάτων στο Γυμνάσιο Προϋπολογισμός: 8.126,46€      
                                                                              
8. Αντιπλημμυρική προστασία-διαμόρφωση χώρου στάθμευσης στο Φηροστεφάνι                               Προϋπολογισμός: 87.000,00€

9.Επισκευή τουαλετών στην ψαραγορά  Προϋπολογισμός: 52.501,01€    
                                              
10.Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης Προϋπολογισμός: 6.531,26€      
                                                                              
11.Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στο Κοντοχώρι, ασφαλτόστρωση στον Έξω Γυαλό
Προϋπολογισμός: 11.848,32€

12.Επισκευή Γυμνασίου  Προϋπολογισμός: 57.980,98€     
                                                                                               
13.Αποκατάσταση λιθόστρωτων Προϋπολογισμός: 266.159,68€    
                                                                                             
14. Διαμόρφωση πλατείας Αρχαιολογικού Μουσείου (τελεφερίκ)
Προϋπολογισμός: 42.365,52€

15.Επισκευή τοίχου αντιστήριξης κάτω από το Κάστρο Προϋπολογισμός: 11.840,93€     
                                                                                    
16.Αρμολογήματα τοίχων Προϋπολογισμός: 11.840,47€     
                                                                                  
17. Κατασκευή πέργκολας για την προστασία-σκίαση ζώων Προϋπολογισμός: 43.456,69€    
                                                                                            
18.Διαμόρφωση Δημοτικής Οδού στο Συνεδριακό Κέντρο Νομικού Προϋπολογισμός: 10.191,76€    
                                                                                   
19.Έργο ύδρευσης Φηρών (ΔΕΥΑΘ)  Προϋπολογισμός: 3.770.000,00€    
                                                                                    
20.Νέα δεξαμενή Φηρών (ΔΕΥΑΘ)  Προϋπολογισμός:  98.600,00€                                                                                        
21.Εκμίσθωση χώρων στάθμευσης  Ποσόν: 22.000,00€ ετησίως     
                                                                                                                       
22.Κατασκευή πεζοδρομίων-διαμόρφωση στοάς ΠΑΠΙΑ-διαμόρφωση Κοινοχρήστων Χώρων (EUROBANK)  Προϋπολογισμός: 366.190,03€   
                                                                           
23.Προμήθεια οργάνων Παιδικής Χαράς Φηροστεφανίου (Διαγωνισμός 4-4-2014)                               Προϋπολογισμός: 13.902,60€

24.Επισκευή τουαλετών Δημοτικού Σχολείου Προϋπολογισμός: 21.376,63€

25.Επισκευή Κοιμητηρίων Φηρών - Κοντοχωρίου  Προϋπολογισμός: 17.000,00€      
                                                                                                                          
26.Επισκευή λιθόστρωτων και τοιχίων σκάλας Γυαλού Προϋπολογισμός: 11.000,00€

27.Επισκευή ασφαλτοτάπητα (λόγω ευκαλύπτων) και κατασκευή πεζοδρομίου στα Φηρά Προϋπολογισμός: 7.500,00€

28.Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στο κτίριο Γυμνασίου Θήρας (Έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ του ΕΣΠΑ, εκπονούνται οι οριστικές μελέτες, και μετά την έγκρισή τους, υλοποιείται το έργο.)  Προϋπολογισμός: 168.671,10€   

 ΣΥΝΟΛΟ: 5.362.841,39€

Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Καμπουράκης Νικόλαος      

μαθήματα ναυαγοσωστικής για την απόκτηση διπλώματος ναυαγοσώστη

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Δήμο Θήρας,

Η Πανελλήνια Σχολή Ναυαγοσωστικής θα πραγματοποιήσει εκπαίδευση -  εξετάσεις για Δίπλωμα Ναυαγοσώστη στην Σαντορίνη.
Πιθανός χρόνος διεξαγωγής αμέσως μετά το Πάσχα.
Κόστος ανά άτομο 300€  Καλύτερες τιμές σε γκρουπ.

Για περισσότερες πληροφορίες : iasos_mc@yahoo.gr   /  6946807579


Δημήτρης Μαριόλης,  Lifeguard & First Aid Instructor 

επισκευή του δρόμου Φηρών – Πύργου

Ο δρόμος Φηρών – Πύργου, ο κεντρικότερος οδικός άξονας του νησιού μας, επισκευάστηκε και παραδόθηκε στην κυκλοφορία στην αρχή της τουριστικής περιόδου του 2012. Ένα έργο ύψους 302.950,33 € το οποίο εκτελέστηκε άρτια και σε γρήγορο χρονικό διάστημα, βελτιώνοντας κατά πολύ τις συνθήκες οδικής μετακίνησης στον κύριο οδικό άξονα του νησιού μας.


διαμαρτυρία Δημάρχου Θήρας για την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ στη Σαντορίνη

Έγγραφο απέστειλε ο Δήμαρχος Θήρας Αναστάσιος - Νικόλαος Ζώρζος προς τη Διοικητή του ΟΑΕΕ κα Γεωργία Κωτίδου με θέμα την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ στη Σαντορίνη. 

Στο έγγραφο διαμαρτυρίας του ο Δήμαρχος, το οποίο κοινοποίησε και στους Βουλευτές Κυκλάδων, αναφέρει:

«Με την παρούσα επιστολή σας μεταφέρουμε την αγανάκτησή μας για τη δυσμενή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ πολίτες των νήσων Θήρας και Θηρασίας λόγω της υπολειτουργίας του Περιφερειακού Τμήματος του ΟΑΕΕ ΝΑΞΟΥ. Έχουμε πληροφορηθεί ότι στο Τμήμα του ΟΑΕΕ ΝΑΞΟΥ υπηρετεί πλέον ένας μοναδικός υπάλληλος ο οποίος αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες της υπηρεσίας, δεν απαντά σε τηλεφωνήματα και υπηρεσιακή αλληλογραφία.
Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι τα αιτήματα των ασφαλισμένων που αποστέλλονται στη Νάξο, να μην πρωτοκολλούνται άμεσα προκειμένου να δρομολογηθεί η διεκπεραίωσή τους. Τα βιβλιάρια ασθενείας που έχουν αποσταλεί προς θεώρηση για το έτος 2014 έχουν μείνει εκεί και οι ασφαλισμένοι δεν μπορούν να λάβουν τις παροχές που δικαιούνται, ούτε να κάνουν απλή συνταγογράφηση φαρμάκων. Οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές που υποχρεούνται να καταβάλουν οι ασφαλισμένοι παραμένουν χωρίς αντίκρισμα. Εκατοντάδες διαδικασίες που αφορούν βεβαιώσεις ταμειακής ενημερότητας για φορολογική χρήση, ρυθμίσεις οφειλών, αιτήσεις για το δικαίωμα υπαγωγής σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία δεν διεκπεραιώνονται.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα λειτουργίας των επιχειρήσεων των ασφαλισμένων επαγγελματιών του ΟΑΕΕ κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου, επιβαρύνοντας και παρεμποδίζοντας σημαντικά και τη λειτουργία των λογιστικών γραφείων των νησιών μας.
Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Θήρας αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, καθώς δεν έχουν καμία δυνατότητα τηλεφωνικής ή άλλου είδους επικοινωνίας με τον ΟΑΕΕ Νάξου και οι αιτήσεις που έχουν διαβιβάσει παραμένουν σε εκκρεμότητα για μήνες.

Πολλοί ασφαλισμένοι αναγκάζονται να μεταβούν αυτοπροσώπως στη Νάξο προκειμένου να εξυπηρετηθούν για κατεπείγοντα θέματά τους με αποτέλεσμα να υφίστανται μεγάλη οικονομική επιβάρυνση.
Επαναλαμβάνουμε το πάγιο αίτημά μας που είναι η δημιουργία τμήματος ΟΑΕΕ στη Θήρα, προκειμένου να εξυπηρετούνται άμεσα οι χιλιάδες ασφαλισμένοι επαγγελματίες της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας».

Απαιτούμε την άμεση λύση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί και την αποστολή σαφών οδηγιών για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων της Θήρας και της Θηρασίας.
Επίσης θεωρούμε αναγκαία την παρέμβασή σας για τη διευκόλυνση των επαγγελματιών κατά τις συναλλαγές τους με τη ΔΟΥ ΘΗΡΑΣ, καθώς δεν ευθύνονται για την έλλειψη των απαραίτητων εγγράφων του ΟΑΕΕ».

Από το Δήμο Θήρας


συντονιστική επιτροπή Θηραίων πολιτών : 7 χρόνια από το ναυάγιο του sea diamond – ανακοίνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας (4.4, 12.30)

Σύμφωνα με το κείμενο της πρόσκλησης,

Αγαπητοί συμπατριώτες και φίλοι της Σαντορίνης,

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, το ναυάγιο του κρουαζιεροπλοίου Sea Diamond συνεχίζει εδώ και 7 χρόνια να διαβρώνεται μέσα στην όμορφη Καλντέρα μας, ρυπαίνοντας καθημερινά τη θάλασσά μας και απειλώντας μας, με μεγαλύτερη περιβαλλοντική καταστροφή τα επόμενα χρόνια.

Δύο πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις του Πρωτοδικείου Πειραιώς δικαίωσαν τον τόπο μας, διατάσσοντας αφενός την άμεση ανέλκυση του ναυαγίου με δαπάνες της πλοιοκτήτριας εταιρείας και αφετέρου, την καταβολή 8 εκατομμυρίων ευρώ ως αποζημίωση προς το Δήμο Θήρας για την ηθική βλάβη, τη ζημία και τη δυσφήμιση που υπέστη. Ταυτόχρονα επεβλήθησαν βαριές ποινές στους υπεύθυνους του ναυαγίου. Όπως ήταν αναμενόμενο η πλοιοκτήτρια άσκησε έφεση και αυτές τις ημέρες εκδικάζεται ξανά το ποινικό μέρος της υπόθεσης στο Εφετείο Πειραιά.

Με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 7 ετών από τη βύθιση του κρουαζιεροπλοίου, η Ιερά Μητρόπολη Θήρας, ο Δήμος Θήρας και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την Ανέλκυση του Sea Diamond, σας προσκαλούν την ερχόμενη Παρασκευή 4 Απριλίου και ώρα 12:30μμ  σε συγκέντρωση ενημέρωσης και διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία της εφορίας Θήρας.

Αυτές τις ημέρες που εκδικάζεται η έφεση, η φωνή μας πρέπει να είναι πιο δυνατή. Η παρουσία όλων μας είναι καθοριστική. Οφείλουμε όλοι μαζί να απαιτήσουμε την άμεση ανέλκυση και απομάκρυνση του ναυαγίου από τη θάλασσά μας, πριν προκαλέσει μεγαλύτερη και ανεπανόρθωτη ζημιά στο νησί.

ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!
Το ναυάγιο του Sea Diamond θα το βγάλουμε, γιατί το θέλουμε όλοι, το διατάσει η Ελληνική Δικαιοσύνη και το απαιτούμε από την Ελληνική Πολιτεία.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΘΗΡΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΗΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Θήρας (3.4) – θέματα

Την Πέμπτη 3.4 στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου Θήρας με τα εξής θέματα : (δεν αναφέρονται όσα αφορούν εγκρίσεις αδειών ιδιωτών)

6. ΟΡΙΣΜΟΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΚΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΠΡΑΞΙΑΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΠΡΑΞΗΣ.  
7. ΑΠΟΔΟΧΗ ΔΩΡΕΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥ-ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠ΄ΑΡΙΘ. 128/2013, 52/2014 ΚΑΙ 57/2014 ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ –ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΔΗΜΟΥ- ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΠΡΑΞΙΑΣ. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕΛΩΝ Δ.Σ. 7 - 2014.doc 2
8. ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ.  
9. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘ. 47/2011 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. (ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΛΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ κ. ΚΑΝΑΚΑΡΗ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ).  
10. ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ.  
11. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘ. 1/2013 ΑΠΟΑΦΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. (ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ κ. ΓΡΑΤΣΙΑ ΙΩΑΝΝΗ).  
12. ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣΕΙΔΩΝΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ.  
13. ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ.
14. ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΧΗΜΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΒΛΥΧΑΔΑΣ , ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΑΠΑΝΗΣ #1.500# €.
 15. ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗ Δ.ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΥ».
16. ΕΓΚΡΙΣΗ 2ΟΥ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΝΕΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΘΗΡΑΣ».
17. ΕΚΡΙΖΩΣΗ ΔΕΝΤΡΟΥ ΣΤΑ ΦΗΡΑ.  
19. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ.  
20. ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΟΣΤΙΚΗΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΚΟΛΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΦΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.  
21. ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ ΜΠΛΑΙΗΖ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013.
22. ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΟΙΑΣ» ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #11.892,20# €-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
23. ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΑΛΕΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΙΑΣ» ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #11.893,13# €-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.  
24. ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΗΜΕΡΟΒΙΓΛΙ ΚΑΙ ΦΗΡΟΣΤΕΦΑΝΙ» ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #45.348,12# €-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.  
25. ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΗΜΕΡΟΒΙΓΛΙΟΥ» ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #10.514,65# €-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ-ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ.  
26. ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΙΧΟΥ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ Ν. ΘΗΡΑΣ» ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #86.000,00# €-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.  
27. ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΜΕΛΕΤΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΜΙΚΡΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ » ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #19.650,00# €- ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.  
28. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ Φ.Ο.Π. ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙ.  
29.ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΠΕΡΙΣΣΑΣ.
 30. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ 10 ΤΗΣ ΑΠΟ 20/11/2013 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ «ΣΥΝ+ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ». ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 10% ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ.
31. ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΘΗΡΑΣ. 
32. ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΘΗΡΑΣ.  

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΗΡΑΣ ΤΗΛ.2286034273

δημοπρασία εκμίσθωσης ακίνητου Α.Σ.Γ.Θ.Π. Οίας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,  

Μετα από συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γεωργικών Θηραϊκών Προϊόντων Οίας (Α.Σ.Γ.Θ.Π. Οίας) αποφασίστηκε η διενέργεια δημοπρασίας εκμίσθωσης του ιδιόκτητου κτηρίου του Συνεταιρισμού.

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στο χώρο του ακίνητου την Κυριακή 13 Απριλίου 2014 με ώρα έναρξης 11.00 π.μ. και λήξης την 12.00 π.μ.
Ο χρόνος μίσθωσης είναι 15 έτη με ετήσιο μίσθωμα 1500 ευρώ ή 12 έτη με ετήσιο μίσθωμα 2.500 ευρώ. Η ετήσια αναπροσαρμογή του μισθώματος ορίζεται βάση της τρέχουσας ετήσιας τιμαριθμικής αναπροσαρμογής μισθωμάτων.

Οι προσφορές των υποψήφιων πρέπει να είναι σφραγισμένες και μπορούν να αποσταλούν με συστημένη επιστολή στον Πρόεδρο του Α.Σ.Γ.Θ.Π. Οίας ή ιδιοχείρως μέχρι και την ημέρα διεξαγωγής της Δημοπρασίας.
Επιτροπή Δημοπράτησης ορίζονται όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού.
Στους όρους του συμβολαίου περιλαμβάνεται η υποχρέωση του μισθωτή να το συντηρεί και να το επισκευάζει σύμφωνα με την Τεχνική Περιγραφή που έχει εγκριθεί από το Δ.Σ.
Οι φάκελοι θα ανοιχθούν και θα εκτιμηθούν οι πρόσφορες από την επιτροπή, ενώ η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων θα γίνει εντός 5 ημερών από την διενέργεια της δημοπρασίας και θα αναρτηθούν στο ακίνητο της Α.Σ.Γ.Θ.Π. Οίας και στο Γραφείο ΚΕΠ Οίας.


Ο Πρόεδρος του Α.Σ.Γ.Θ.Π. Οίας, Γιώργος Α. Χάλαρης