Σάββατο, Ιουνίου 14, 2014

and the top spot in Europe is ... Greece and Santorini! σύμφωνα με το Lonely Planet's 2014 top list σε κείμενο που δημοσιεύει το CNN

And the top spot in Europe is ...Greece! σύμφωνα με κείμενο της  Maggie Blaha, special to CNN που αναρτήθηκε στις  June 10, 2014  Updated 13:56 GMT (21:56 HKT)

πρώτος και κορυφαίος προορισμός στην φετινή λίστα του «Lonely Planet's 2014 top list» ανακυρήχθηκε η Ελλάδα ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην Σαντορίνη.

Η ανάρτηση και αναδημοσίευση της σημαντικής αυτής διάκρισης έγινε στις 10.6.2014 στην μεγάλης επισκεψιμότητας σελίδα του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου CNN.

Beautiful islands, ancient architecture and delicious Mediterranean cuisine are just a few of the reasons why Greece tops Lonely Planet's 2014 Best of Europe Top 10 list.

Hopping from one gorgeous island to another is part of the Greek experience, and Santorini (shown here), with its colorful cliffs and white Cycladic houses, is not to be missed.
The sunsets are known to be exquisite, and there are also plenty of archaeological sites to explore such as Akrotiri, the site of an ancient Minoan city buried beneath volcanic ash from an eruption dated to the mid-17th century BC.

STORY HIGHLIGHTS
These European spots are worth a visit in 2014
Greece and Italy offer more than the obvious to the European explorer
 (CNN) -- Greece and Italy may seem like obvious choices for the discerning traveler because of their ancient attractions, spectacular cuisine and laid-back culture.
Yet even those popular spots have corners yet to be discovered by the traveling masses. That's why Lonely Planet has named them to its 2014 Best in Europe list.
Ten European destinations with interesting food, architecture and history were chosen by the travel publisher's writers and editors to encourage travelers to explore someplace new on the continent. Picks include island settings, picturesque villages in the countryside and an excellent beer town.
"We're pointing out places that would be fun for tourists to discover," says Noirin Hegarty, Lonely Planet's managing destination editor. "This list was about introducing and reintroducing places." 


με μια όμορφη εικόνα από την Σαντορίνη το newsletter του Ιουνίου του 2014 του visit Greece !

Αυτή την όμορφη φωτογραφία από την Σαντορίνη επέλεξε η ομάδα του www.visitgreece.gr ως πρώτη για το newsletter της για τον φετινό Ιούνιο, με το οποίο ενημερώνει τους δεκάδες χιλιάδες φίλους της για τις ομορφιές της Ελλάδας και τις ταξιδιωτικές δυνατότητες και επιλογές που προσφέρει η χώρα.

Σύμφωνα με το μήνυμα του φετινού Ιουνίου,

Το καλοκαίρι είναι πλέον εδώ και μας καλεί να το ζήσουμε στο έπακρο με όλες μας τις αισθήσεις! Εικόνες εκπληκτικής ομορφιάς από παραδεισένιες παραλίες και ακρογιάλια, μοναδικές καλοκαιρινές γεύσεις, μεθυστικά αρώματα, μουσικές παρασέρνουν το συναίσθημά μας ενώ το γλυκό αεράκι αρχίζει να διώχνει μακριά τις έγνοιες του χειμώνα! Παγώστε το χρόνο και ελάτε αυτό το μήνα να…
κολυμπήσουμε στις μαγευτικές παραλίες της Θεσπρωτίας στην Ήπειρο, φτιάξουμε καλοκαιρινά κοκτέιλς με ελληνικό ονοματεπώνυμο, επισκεφτούμε την υπέροχη Θεσσαλονίκη για 48 ώρες, δοκιμάσουμε ελληνικά δερμάτινα σανδάλια, απαραίτητο κομμάτι για την γκαρνταρόμπα των καλοκαιρινών μηνών, απολαύσουμε τις ελληνικές θάλασσες συμμετέχοντας σε συναρπαστικούς ιστιοπλοϊκούς αγώνες σε όλη την Ελλάδα, πάρουμε μια γεύση από το ελληνικό καλοκαίρι με το νέο video του Visit GreeceLAND OF GRACE”.

Χαρούμενη ανάγνωση! 

σπουδή στην τραγωδία του ΑΙΣΧΥΛΟΥ "ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ " από το Θεατρικό Εργαστήρι Σαντορίνης στο κάστρο της Οίας (15.5, 19.30)

Σύμφωνα με την πρόσκληση,

Η παρουσίαση της σπουδής στην τραγωδία του ΑΙΣΧΥΛΟΥ "ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ " από το Θεατρικό Εργαστήρι Σαντορίνης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Ιουνίου στις 19.30  στο κάστρο της Οίας.
Πρόκειται για μια μοναδική παράσταση από το Θεατρικό Εργαστήρι Σαντορίνης στο μαγευτικό κάστρο της Οίας.

ΠΑΙΖΟΥΝ:
ΚΛΥΤΑΙΜΝΗΣΤΡΑ Ζαμπέλη Ειρήνη, Μπαμπλούδη Ρούλα
ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ Κουλουριώτης Νίκος
ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ Κυρίτση Τζένη
ΧΟΡΟΣ Αρβανίτη Σοφία, Ζώρζου Μαρία, Κουλουριώτης Θεόφιλος, Μπούρα Αγάπη, Παπαβασιλείου Αρίων Ήλιος, Σιγάλα Μυρτώ

Σκηνοθεσία-Διδασκαλία -Μουσική Σύνθεση: Στέλλα Καραμπεροπούλου
Νταούλι: Aρίων Ήλιος Παπαβασιλείου

Για περισσότερες πληροφορίες : https://www.facebook.com/events/635500243206221/?notif_t=plan_user_invited 




«όνειρo Παιδιών της Γειτονιάς» από τους μαθητές του Εθνικού Ωδείου Θήρας (15.6, 20.15)

Σύμφωνα με την πρόσκληση του παραρτήματος Θήρας του Εθνικού Ωδείου,

Οι μαθητές του Εθνικού Ωδείου Θήρας και η Μαρία Ρουμάνη, σε μια επετειακή βραδιά αφιερωμένη στο έργο του Μάνου Χατζιδάκι, παρουσιάζοντας τραγούδια που φωτίζουν τις διαφορετικές δημιουργικές όψεις ενός μοναδικού καλλιτέχνη, και που μπορούμε ακόμα να ταξιδεύουμε και να ονειρευόμαστε μαζί τους…

Η εκδήλωση έχει ελεύθερη είσοδο και θα πραγματοποιηθείτ ην Κυριακή 15 Ιουνίου στις 20.15 – 22.00  στο πολιτιστικό κέντρο «Μέγαρο Γκύζη» στα Φηρά.

Για περισσότερες πληροφορίες : https://www.facebook.com/events/1451830051730863/?notif_t=plan_user_invited  

Παρασκευή, Ιουνίου 13, 2014

.. φαινομενικές και .. υποκειμενικές οι «μεγάλες αυξήσεις» στις τιμές των ξενοδοχείων στην Ελλάδα ..

Κίνδυνος να θεωρηθεί ότι τα πολλά ξενοδοχειακά συγκροτήματα, μεμονωμένα ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια έχουν προχωρήσει σε αυξήσεις και μάλιστα «μεγάλες» υπήρξε τις τελευταίες μέρες και ώρες μετά από δημοσιεύματα, κυρίως του ελληνικού τύπου, που λόγο της καλής φετινής τουριστικής κίνησης κάνουν λόγο για μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των ξενοδοχείων, ορμώμενα όμως από συγκεκριμένες περιπτώσεις εμφάνισης τιμών, οι οποίες όμως στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν αντιστοιχούν στα ισχύοντα.. Με το «πως γίνεται αυτό» να μοιάζει ευκολο να απαντηθεί στην σημερινή εποχή της μεγάλης εξοικείωσης των περισσοτέρων με την λειτουργία του ίντερνετ καθώς και της .. αδυναμίας, πλέον, ή του μεγάλου περιορισμού στο να υπερκοστολογούνται οι προσφερόμενες υπηρεσίες ..

Μια απλή αναζήτηση στις 2-3 μεγαλύτερες μηχανές αναζήτησης και σύγκρισης τιμών, αλλά και στις σελίδες των ξενοδοχείων, μπορεί να βεβαιώσει ότι οι τιμές των περισσοτέρων … είναι ίδιες ή ελαφρώς χαμηλότερες ή υψηλότερες σε σχέση με την περσινή χρονιά, γεγονός που διαμορφώνεται από τις συμφωνίες μεταξύ των ξενοδοχείων και των γραφείων που συνεργάζονται αλλά και κυρίως των υπηρεσιών και των ποιοτικών στάνταρντ που παρέχουν.

Με δηλώσεις τους σε Μέσα ενημέρωσης της Σαντορίνης και της Ελλάδας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης καθώς και επαγγελματίες του τουρισμού στην Σαντορίνη -η οποία εμφανίστηκε να «έχει» μερικές από τις μεγαλύτερες και εντυπωσιακότερες αυξήσεις-  δήλωσαν ότι η εικόνα αυτή είναι πλασματική με δεδομένο ότι αφορά συγκεκριμένες μέρες του χρόνου και πολύ μικρό αριθμό καταλυμάτων, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις η εμφάνιση υψηλών τιμών χρησιμοποιείται από τις μηχανές αναζήτησης και σύγκρισης των τιμών των ξενοδοχείων ώστε να αποφεύγονται τα overbookings, σε περιπτώσεις πληρότητας των ξενοδοχειακών μονάδων.

Εν τω μεταξύ, σύσταση συμμόρφωσης σε όσους σπεύδουν να αποκομίσουν ευκαιριακά κέρδη, αυξάνοντας τις τιμές σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, απηύθυνε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας (12.6.2014) σε εκδήλωση του ΣΕΤΕ, στο Ηράκλειο.

"Τη στιγμή που ο ελληνικός τουρισμός οδεύει για νέα χρονιά ρεκόρ ορισμένοι, ευτυχώς λίγοι, που ασχολούνται με τον τουρισμό σπεύδουν να επωφεληθούν της σημαντικής αύξησης της τουριστικής ροής», τόνισε η υπουργός Τουρισμού και πρόσθεσε: «Η φήμη, η ταυτότητα ενός προορισμού, που έχει διαμορφωθεί σταδιακά και με επίπονες προσπάθειες των πολλών, δεν πρέπει να γίνεται προϊόν εκμετάλλευσης από τους λίγους. Καταφέραμε στα δύσκολα χρόνια της κρίσης να μειώσουμε τις τιμές. Να διορθώσουμε λάθη που μας έβγαλαν εκτός ανταγωνισμού. Αυτή η προσπάθεια δεν πρέπει να πάει χαμένη».

Η υπουργός Τουρισμού τόνισε ακόμη ότι στις κυβερνητικές προτεραιότητες είναι η βελτίωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, η βέλτιστη διαχείριση των κρατικών και κοινοτικών κονδυλίων, η εκπόνηση μιας νέας επενδυτικής στρατηγικής για τον τουρισμό, ο εκσυγχρονισμός του τουριστικού προϊόντος και ο δραστικός περιορισμός της αδήλωτης εργασίας.

Καταλήγοντας η υπουργός Τουρισμού κάλεσε τις απερχόμενες διοικήσεις των Περιφερειών και των Δήμων, στο διάστημα που απομένει, να συνεχίσουν το έργο τους, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα που θα βλάψουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Παράλληλα ζήτησε από τις νέες αυτοδιοικητικές αρχές να συντάξουν σχέδια τουριστικής ανάπτυξης που να είναι εναρμονισμένα με τις κατευθύνσεις του υπουργείου Τουρισμού και της κυβέρνησης.

Μήνυμα όμως για τις φερόμενες αυξήσεις στις τιμές των ξενοδοχείων έστειλε και ο πρωθυπουργός, καλώντας τους επαγγελματίες του χώρου να δείξουν αυτοσυγκράτηση.


Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σαμαράς τόνισε στον κ. Ανδρεάδη ότι ο τουρισμός πάει καλά και πως πρέπει να τον διαφυλάξουμε και να τον διατηρήσουμε σε εξίσου υψηλά επίπεδα και φέτος και τις επόμενες χρονιές. Επ' αυτού ζήτησε να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι ώστε να αποφευχθούν τέτοια φαινόμενα υψηλών τιμών στα νησιά.

κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κοινότητα Θήρας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Ενημερώνουμε τους δημότες και τους επισκέπτες του νησιού, ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Δημοτική Κοινότητα Θήρας θα ισχύσουν από 21 Ιουνίου 2014 έως 15 Σεπτεμβρίου 2014, σύμφωνα με την από 05-06-2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αφορούν:
1. Μονοδρόμηση του περιφερειακού δρόμου Κοντοχωρίου και της περιοχής                  ρεμμάτων με κατεύθυνση προς βορρά (προς Οία). Η μονοδρόμηση ξεκινά από την οδό Δανέζη (super market Δακουτρός) μέχρι την διασταύρωση της οδού Ημεροβιγλίου-Πάνω Βουρβούλου.
2. Μονοδρόμηση του δρόμου Φηροστεφανίου με κατεύθυνση προς το κέντρο των Φηρών, από την διασταύρωση του Νηπιαγωγείου Φηρών ως την οδό Δανέζη (γωνία PELEKAN TRAVEL).
3.Πεζοδρόμηση της οδού από το Αρχαιολογικό Μουσείο έως και την οδό Δανέζη (γωνία PELEKAN TRAVEL).
4.Πεζοδρόμηση της οδού Λούλας και Ευαγγέλου Νομικού από το  Αρχαιολογικό Μουσείο έως την Μητρόπολη (ξενοδοχείο ΑΤΛΑΝΤΙΣ).

Η κίνηση των οχημάτων τροφοδοσίας στο πεζόδρομο θα γίνεται μόνο τις ώρες που καθορίζονται από την 249/2011 Κανονιστική  Απόφαση  Δήμου Θήρας κατόπιν ειδικής άδειας, ήτοι από την  6η πρωινή ως και την 11η πρωινή.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και ευελπιστούμε στην συνεργασία όλων για την επιτυχημένη εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.    

Πέτρος Θεοτοκάτος για δευτερη βραδιά (13.6) στο CasablancaSoulBar

Μετά την επιτυχημένη πρώτη εμφάνιση το δεύτερο live του θα παρουσιάσει απόψε Παρασκευή 13 Ιουνίου στο CasablancaSoulBar στα Φηρά ο Πέτρος Θεοτοκάτος.

Ο Πέτρος Θεοτοκάτος θα  παρουσιάσει δικά του αγαπημένα στο κοινό τραγούδια, τραγούδια και διασκευές από την έντεχνη και ροκ ελληνική σκηνή αλλά και τραγούδια από ξένους καλλιτέχνες και συγκροτήματα όπως  IggyPop, JoyDivision, Nirvana, U2, NeilYoung κ.ά.


Μαζί του θα είναι οι μουσικοί: Γιάννης Κόκκινος (μπάσο), Oscar the Pussycat (τύμπανα).  

beach bar «Anemos» opening 13.6 at 22.00

Το επίσημο opening night του θα κάνει απόψε Παρασκευή 13.6 στις 22.00 το beach bar «Anemos» στην παραλία του Περιβόλου.

τριήμερο μουσικό φεστιβάλ 8-9-10.8

Τριήμερο μουσικό φεστιβάλ με δημοφιλείς έλληνες καλλιτέχνες διοργανώνει το τριήμερο 8-9-10 Αυγούστου ο Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.                                                                                                                               

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και η ανακοίνωση των καλλιτεχνών που θα εμφανιστούν στην Σαντορίνη θα παρουσιαστούν τις επόμενες ημέρες από τον Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. 

aqua Vista Hotels εγκαίνια των γραφείων (14.6)

Τους χώρους της στον δρόμο Φηρών – Πύργου θα εγκαινιάσει το Σάββατο 14.6 στις 19.30 η εταιρία που διαχειρίζεται ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα Aqua Vista Hotels, παρουσιάζοντας παράλληλα στους συνεργάτες και στους ενδιαφερόμενους το αντικείμενο των δραστηριοτήτων της. 

Α.Ο. Θήρας, νέα συνεργασία – προπώληση εισιτηρίων διαρκείας

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του Α.Ο. Θήρας ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας του με την αθλήτρια κ. Μαρία Οικονομίδου και την καλοσωρίζει στην ομάδα μας.
Η ισχύς της συνεργασίας με την αθλήτρια η οποία αγωνίζεται στη θέση της κεντρικού είναι για έναν χρόνο.
Το Δ.Σ. της ομάδας εύχεται στην αθλήτρια υγεία και πολλές επιτυχίες.

Παράλληλα, ο Α.Ο. Θήρας ενημερώνει ότι έχει ξεκινήσει η διάθεση των διαρκείας εισιτηρίων του για την νέα αθλητική περίοδο 2014 – 2015.


Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται στα γραφεία του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. της Vodafone,  του Σαντορίνη 106.4 , και του Hondos Center

συνεδρίαση ΔΣ λιμενικού ταμείου Θήρας (18.6) – θέματα

Την Τετάρτη 18.6 θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ του λιμενικού ταμείου Σαντορίνης με τα εξής θέματα :

1.Ανάθεση   της εργασίας παροχή υπηρεσιών στην λιμενική ζώνη του αλιευτικού καταφυγίου της Βλυχάδας , με πρόχειρο μειοδοτικό διαγωνισμό.

2.Ορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου για την εκδίκαση της προσφυγής κατά των τελών ναυαγίου  του Κ/Ζ  Sea Diamond. 

έτοιμο το ενημερωτικό στάντ του προγράμματος LIFE-AMMOS στην παραλία της Περίσσας

Έτοιμο από την Πέμπτη 12.6 είναι το ενημερωτικό στάντ του προγράμματος LIFE-AMMOS, στην παραλία της Περίσσας, που δημιουργήθηκε με σκοπό την ενημέρωση των λουομένων και επισκεπτών της παραλίας στο να διατηρούν την ακτή καθαρή χωρίς αποτσίγαρα και άλλα απορρίμματα.

Η Έναρξη της λειτουργίας του στάντ πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Ιουνίου ενώ το διάστημα 13.6 – 15.9.2014 θα είναι ανοιχτό τις Παρασκευές, τα Σάββατα και τις Κυριακές τις μεσημεριανές ώρες, ενώ το δεκαπενθήμερο 1-15.8.2014 θα είναι καθημερινά ανοιχτό.

Στην υλοποίηση του προγράμματος συμμετέχουν σε τοπικό επίπεδο η η ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. , ο Δήμος Θήρας και το Σωματείο Τουριστικών Επιχειρήσεων Νοτίου Σαντορίνης.

Οι δράσεις του προγράμματος LIFE-AMMOS στοχεύουν στην προβολή της Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και παιδείας των κατοίκων και επιχειρήσεων της περιοχής, στην διασφάλιση της περιβαλλοντικής ποιότητας της ακτής και συνεπώς της ποιότητας του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος, στην ανάσχεση των αρνητικών συνεπειών και στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών πιέσεων που προκαλούνται από τη συνεχή τουριστική ανάπτυξη, και στην προβολή της περιοχής και του Δήμου μέσω της συμμετοχής στο περιβαλλοντικό Πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Στο πρόγραμμα από πλευράς Κυκλάδων συμμετέχουν η Σαντορίνη και η Πάρος ενώ τα σημεία δραστηριοτήτων στην Ελλάδα είναι 150. 

αναφορά του Παναγιώτη Ρήγα προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με Θέμα το Υποθηκοφυλακείο Ίου

Αναφορά προς τον  Υπουργό   Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με  Θέμα  το Υποθηκοφυλακείο Ίου κατέθεσε ο Βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας, ζητώντας την διατήρηση του ιστορικού αρχείου του υποθηκοφυλακείου στο νησί της Ίου  και  την άμεση πλήρωση της κενής θέσης Συμβολαιογράφου Υποθηκοφύλακα στο Υποθηκοφυλακείο Ίου.
Με την αναφορά ζητεί την διατήρηση του ιστορικού αρχείου του υποθηκοφυλακείου στο νησί της Ίου και την άμεση πλήρωση της κενής θέσης Συμβολαιογράφου Υποθηκοφύλακα στο Υποθηκοφυλακείο Ίου.


Ο Παναγιώτης Ρήγας χαρακτηρίζει επιβεβλημένη την παραμονή του αρχείου του υποθηκοφυλακείου στο νησί της Ίου και την άμεση πλήρωση της κενής θέσης Συμβολαιογράφου – Υποθηκοφύλακα στο Υποθηκοφυλακείο Ίου, αφού η τυχόν μεταφορά του αρχείου θα δημιουργήσει προβλήματα στην εξυπηρέτηση των κάτοικων του νησιού της Ίου και της Φολεγάνδρου, αναγκάζοντας τους να μετακινούνται και επιβαρύνοντας τους οικονομικά για να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους.

παρουσίαση πιλοτικού Προγράμματος Σχεδιασμού και Εφαρμογής Αστικής Ξενάγησης στην Ερμούπολη στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης φοιτητών του Τμήματος Σχεδιάσης Προϊόντων και πληροφοριακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιουνίου στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Σύρο η παρουσίαση του Πιλοτικού Προγράμματος Σχεδιασμού και Εφαρμογής Αστικής Ξενάγησης στην Πόλη της Ερμούπολης. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ειδικά με το Τμήμα Σχεδιάσης Προϊόντων και πληροφοριακών Συστημάτων που εδρεύει στη Σύρο και της πρακτικής άσκησης που  παρέχει σε φοιτητές του Τμήματος. Στόχος του προγράμματος κατόπιν πρότασης του Γραφείου του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων ήταν η δημιουργία ενός νέου τουριστικού προϊόντος που θα βασίζεται στις αρχές του Service Design και θα εμπλουτίσει το τουριστικό προϊόν της Σύρου.

Στη παρουσίαση πέραν του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Πουσσαίου, παρευρέθησαν εκπρόσωποι της νυν και επόμενης δημοτικής αρχής, των επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου της Σύρου και του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου. Συντονιστής και υπέυθυνος εκ μέρους της περιφέρειας ήταν ο κ. Βούρος Παναγιώτης.


Με αφορμή τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και υπεύθυνος του προγράμματος κ. Γεώργιος Πουσσαίος δήλωσε «Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί μία συνέχεια της πρωτοβουλίας για την συντήρηση, αξιοποίηση και ανάδειξη των ακινήτων των κληροδοτημάτων της Σύρου, της υποψηφιότητας της Ερμούπολης για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021 και του εορτασμού των 150 χρόνων λειτουργίας του Θεάτρου Αππόλων. 

Θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που δεν είχε κανένα οικονομικό κόστος για τη Περιφέρεια, αποτελεί ένα καινοτόμο εργαλείο που θα συμβάλλει αποφασιστικά στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Σύρου προσδίδοντας προστιθέμενη αξία και συγκεκριμένη ταυτότητα στην πόλη και στο νησί, ως τουριστικού προορισμού. Χαίρομαι ιδιαίτερα για τη θερμή αποδοχή του προγράμματος από τους παρευρισκομένους και ειδικά για το γεγονός ότι σε συνέχεια της νυν δημοτικής αρχής και των υπηρεσιών της υπάρχει δέσμευση για υιοθέτηση και περαιτέρω ανάπτυξη του από τη νέα δημοτική αρχή και προσωπικά τον κ. Γ. Μαραγκό. Ελπίζω παράλληλα να αγκαλιαστεί και από τους υπόλοιπους φορείς και τους κατοίκους του νησιού και ιδιαίτερα τους κατόχους ιστορικών κτιρίων του δημιουργώντας ουσιαστικά ένα ανοικτό Αστικό Μουσείο. Η χρήση καινοτόμων μέσων προβολής ενός τόπου και της ιστορίας του με την εφαρμογή σύγχρονων επιστημονικά τεχνικών και τεχνολογικών εργαλείων κρίνεται πλέον επιτακτική και ειδικά στην εποχή μας που ο τουρίστας επιζητά τη βιωματική εμπειρία κατά την επίσκεψη του σ’ ένα τόπο. Σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου θα συνεχίσει να υποστηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες και με τη νέα περιφερειακή αρχή και ειδικά τη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το τμήμα της Σύρου. 

αίτημα για την χρηματοδότηση των Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕΑ, από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου

Επιστολή προς τον  Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας κο Ιωάννη Βρούτση, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κο Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό Εργασίας κο Βασίλη Κεγκέρογλου, σχετικά με την «Χρηματοδότηση των Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕΑ», έστειλε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιάννης Δεκαβάλλας, ως Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου.

Στην επιστολή του ο κ. Δεκαβάλλας αναφέρει τα εξής:   
«Τα τελευταία χρόνια στους νησιωτικούς μας δήμους λειτουργούν κοινωνικές δομές αλληλεγγύης και υποστήριξης των οικογενειών, οι οποίες δοκιμάζονται από τη μεγάλη κοινωνική και οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας.
Αιχμή του δόρατος αυτών των κοινωνικών δομών, είναι οι παιδικοί – βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ - ΜΕΑ). Οι δομές αυτές συγχρηματοδοτήθηκαν από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» και λειτούργησαν με μεγάλη επιτυχία, παρά τη μείωση των χρηματοδοτήσεών τους τα τελευταία χρόνια.
Όπως πληροφορηθήκαμε από την ΚΕΔΕ, αλλά και από το Σύλλογο Εργαζομένων στα ΚΔΑΠ, η χρηματοδότηση των προαναφερόμενων δομών για το 2014-2015 δεν είναι διασφαλισμένη διότι δεν έχουν εγκριθεί ακόμη τα επιχειρησιακά προγράμματα των Περιφερειών της Χώρας για τη νέα προγραμματική περίοδο.
Συντασσόμαστε με την πρόταση της ΚΕΔΕ, η οποία έχει κατατεθεί προς εσάς και αφορά στην ενίσχυση του συγχρηματοδοτούμενου μέρους με 60 εκ. ευρώ από το κοινωνικό μέρισμα, έτσι ώστε να φτάσουμε στο περσινό ύψος χρηματοδότησης.
Σας καλούμε λοιπόν όπως καταβάλετε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διασφάλιση και επαρκή χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών της αυτοδιοίκησης, λαμβάνοντας επιπλέον υπόψη σας, την ιδιαιτερότητα του νησιωτικού μας χώρου, με την έλλειψη κρατικών και άλλων δομών κοινωνικής υποστήριξης.»


πιστοποιήθηκε το πρώτο εστιατόριο εκτός Κρήτης με το σήμα ποιότητας «Κρητικής Κουζίνας»

Η Κρητική Κουζίνα με το σήμα ποιότητας της Περιφέρειας «κατακτά» συνεχώς έδαφος και αρχίζει να μπαίνει και στα εκτός Κρήτης εστιατόρια-ταβέρνες κάνοντας έτσι πράξη τη στρατηγική της Περιφέρειας.

Το πρώτο εστιατόριο που λειτουργεί εκτός Κρήτης, πιστοποιήθηκε πρόσφατα με το σήμα ποιότητας «Κρητικής Κουζίνας» της Περιφέρειας Κρήτης.
Πρόκειται για εστιατόριο που λειτουργεί στη περιοχή του Χολαργού στην Αθήνα, και σερβίρει φαγητά της Κρητικής Κουζίνας - Διατροφής, οι πρώτες ύλες των οποίων προέρχονται από το νησί.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Περιφέρειας Κρήτης,
«Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, γιατί η Περιφέρεια Κρήτης έχει θεσμοθετήσει και «ανοίξει» με επιτυχία το δρόμο για την πιστοποίηση των εστιατορίων που τηρούν τις αυστηρές προδιαγραφές της Κρητικής Διατροφής-Κουζίνας, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη τα ποιοτικά προϊόντα του νησιού. Η αύξηση του αριθμού των πιστοποιημένων εστιατορίων με το σήμα ποιότητας «Κρητικής Κουζίνας» δημιουργεί πολλαπλασιαστικά οφέλη για τον πρωτογενή τομέα του νησιού, τους αγρότες μας, τους κτηνοτρόφους μας, ευρύτερα για την τοπική οικονομία».          

ΕΜΕΙΣ - Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Θηραίων Πολιτών

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της,

Η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Θηραίων Πολιτών ΕΜΕΙΣ καταγγέλλει και ενώνει τη φωνή της με αυτήν των κατοίκων της Κρήτης, όλων των Νότιων ακτών της Ελλάδας, αλλά και με τη φωνή των λαών της Λιβύης, Ιταλίας  και Μάλτας που αγωνίζονται για να αποτρέψουν ένα νέο περιβαλλοντικό έγκλημα: την ταφή-με την μέθοδο της υδρόλυσης-800 μετρικών τόνων χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο.

Το εγχείρημα έχει προγραμματιστεί να γίνει εν πλω στα διεθνή ύδατα, μεταξύ του θαλασσίου τριγώνου των χωρών Μάλτας, Λιβύης Ελλάδας, στο πλοίο ΜV CAPE RAY του Αμερικανικού πολεμικού Ναυτικού.
Η Δημοτική κίνηση ΕΜΕΙΣ συντάσσεται με όσους διαμαρτύρονται και διεκδικούν το αυτονόητο: « ΟΧΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑ.»
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΣΕΕ σχετικά με το θέμα, μια τέτοια ενέργεια μπορεί να αποβεί μοιραία για τη ζωή στη Μεσόγειο, μια θάλασσα κλειστή και εξαιρετικά επιβαρυμένη. Οι καταστροφικές συνέπειες θα πλήξουν όχι μόνο τη Δημόσια υγεία, αλλά την αλιεία και τον τουρισμό της περιοχής. Χώρες όπως η Γερμανία, Γαλλία, Νορβηγία, Βέλγιο και Αλβανία-κάποιες απ’ αυτές είναι χώρες παραγωγής χημικών- όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ, πούλησαν τα τοξικά στη Συρία αλλά αρνήθηκαν τη καταστροφή τους εντός των συνόρων τους.
Τα ερωτήματα που θέτει η ΓΣΕΕ, όπως:  -ποιος ελέγχει τη διαδικασία -αν έχει εξεταστεί η περίπτωση ατυχήματος  -τι θα γίνει σ’ αυτή τη περίπτωση παραμένουν αναπάντητα και ταλανίζουν τους πολίτες, ενώ οι αρμόδιες αρχές της χώρας μας εμφανίζονται αδρανείς και αμέτοχες.
Το ΕΜΕΙΣ συντάσσεται και με τους επιστήμονες που αγωνιούν και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Αναφέρονται σε εφιαλτικό σενάριο και εξαιρετικά επικίνδυνη μέθοδο με απρόβλεπτες επιπτώσεις για το περιβάλλον, όπως τονίζει ο επιστημονικός συνεργάτης του Δημόκριτου Νίκος Κατσαρός, ενώ ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ηρακ. Κρήτης Λ.Γιδαράκος κάνει λόγο για καταστροφικές συνέπειες στους ζώντες οργανισμούς της Μεσογείου, καθώς τα χημικά όπλα της Συρίας περιέχουν μίγματα επικίνδυνων τοξικών ουσιών που δεν μπορούν να αδρανοποιηθούν με τη μέθοδο της υδρόλυσης.

Η Ριζοσπαστική Κίνηση Θηραίων Πολιτών ΕΜΕΙΣ καλεί όλους τους πολίτες και τους φορείς της Σαντορίνης, πριν η Μεσόγειος μετατραπεί σε νεκροταφείο τοξικών αποβλήτων, να αντισταθούμε όπως οι 400 φορείς της Κρήτης, μαζί για να αποτρέψουμε το νέο εφιαλτικό έγκλημα που προγραμματίζουν στα καταγάλανα νερά της Μεσογείου.

εξαρθρώθηκε σπείρα αλλοδαπών που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις στη Σαντορίνη

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδική και συστηματική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, εγκληματική ομάδα Αλβανών υπηκόων, που διέπρατταν διαρρήξεις και κλοπές σε οικίες, ξενοδοχεία και καταστήματα, στην ευρύτερη περιοχή της Σαντορίνης.

Συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, προχθές (11.06.2014) το βράδυ, τρία από τα μέλη της σπείρας, ηλικίας 25, 27 και 28 ετών και αναζητείται ένας ακόμα 29χρονος ομοεθνής τους, ενώ εξιχνιάστηκαν έξι (6) περιπτώσεις κλοπών & διαρρήξεων τις οποίες διέπραξαν μόλις τον τελευταίο μήνα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Συνελήφθησαν τρία μέλη της σπείρας και αναζητείται ένας ακόμα συνεργός τους, ενώ εξιχνιάστηκαν συνολικά έξι (6) κλοπές, που διέπραξαν στο νησί τον τελευταίο μήνα

ανακοίνωση Τμήματος Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την προσπάθεια της κυβέρνησης, να επιβάλλει τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, στην Ποντοπόρο Ναυτιλία.

Όπως καταγγέλλει η Π.Ν.Ο. και τα ναυτεργατικά Σωματεία, η δικομματική κυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ.–Ν.Δ. και ο υποταγμένος στα εφοπλιστικά και επιχειρηματικά συμφέροντα Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προωθούν για άλλη μια φορά στο χώρο της ναυτεργασίας, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στην Ποντοπόρο Ναυτιλία και τη νομιμοποίηση των ατομικών συμβάσεων.

Αφού την άνοιξη του 2013, καταψηφίστηκε από τη Βουλή η σχετική διάταξη που υπήρχε στο νόμο 4150/2013, τώρα, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, επιχειρεί την επαναφορά του θέματος, με πρόσχημα ότι η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στα ποντοπόρα πλοία, έχει λήξει από 31/10/2010.
Πρόκειται, για μια άθλια πολιτική συναλλαγή μεταξύ της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της κυβέρνησης, με στόχο να νομιμοποιήσουν ντε φάκτο τις ατομικές συμβάσεις στην Ποντοπόρο Ναυτιλία, σε αντικατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, οι οποίες ισχύουν και εφαρμόζονται τα τελευταία 70 χρόνια, στο χώρο της ναυτικής εργασίας.

Η επαναφορά του θέματος, συνιστά αντιδημοκρατική εκτροπή από πλευράς κυβέρνησης, η οποία επιδιώκει να ικανοποιήσει την αξίωση των εφοπλιστών στην Ποντοπόρο Ναυτιλία, επαναφέροντας εργασιακές συνθήκες, που αντιστοιχούν σε περίοδο εργασιακού μεσαίωνα.
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους ναυτεργάτες και στα Συνδικάτα των ναυτεργατών και θα στηρίξουμε με κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία -μέσα και έξω από την Βουλή- για να μην περάσουν οι αντεργατικές κυβερνητικές επιλογές.

Θέλουμε επίσης να υπογραμμίσουμε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, από θέση κυβερνητικής ευθύνης, θα αποκαταστήσει το θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και θα διαμορφώσει ένα θεσμικό πλαίσιο, στη βάση των αναγκών της κοινωνίας, των εργαζομένων και στην κατεύθυνση ενός μοντέλου παραγωγικής ανασυγκρότησης, που θα υπηρετεί την ανάπτυξη και το δημόσιο συμφέρον. 

Τετάρτη, Ιουνίου 11, 2014

με επιτυχία με πλήθος κόσμου τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής και ξυλογλυπτικής που διοργάνωσε η «Εστία» (8.6)

Κατά την διάρκεια της όμορφης γιορτής των εγκαινίων παρουσιάστηκε μέρος των έργων των μαθητών και μαθητριών των τμημάτων ζωγραφικής και ξυλογλυπτικής του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης που λειτούργησαν την χρονιά 2013 – 2014 στον Δήμο Θήρας.

Το σύνολο των έργων είχε παρουσιαστεί και παραμείνει επισκέψιμο για μια εβδομάδα στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο στα μέσα Μαρτίου. 

Κατά την διάρκεια της όμορφα οργανωμένης εκδήλωσης μίλησαν ο Δήμαρχος Σαντορίνης Νίκος Ζώρζος ο οποίος αναφέρθηκε στην διαχρονική αξία και σημασία των τεχνών στις ζωές όλων, η υπεύθυνη του τμήματος φωτογραφίας και ζωγραφικής του Κ.Δ.Β.Μ. της Σαντορίνης Μαρία Καβαλιέρη, και ο υπεύθυνος του τμήματος ξυλογλυπτικής του Κ.Δ.Β.Μ. της Σαντορίνης Χρήστος Αντωνιάδης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην πολύ καλή ανταπόκριση από πλευράς ενδιαφερομένων που είχαν τα τμήματα των μαθημάτων που δίδαξαν, καθώς και στην πολύ καλή δουλειά που πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια των μαθημάτων. Ευχήθηκαν δε τα τμήματα να συνεχιστούν και με την νέα χρονιά με δεδομένο πλέον το αποτέλεσμα του έργου τους.

Η έκθεση θα παραμείνει επισκέψιμη καθ όλη την διάρκεια του μήνα, ενώ με την ολοκλήρωσή της, στον όμορφο κι εύκολα προσβάσιμο χώρο της «Εστίας» θα φιλοξενηθούν εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής που έχουν ήδη προγραμματιστεί.









ομιλία/workshop της Michelle Winner, δημοσιογράφου και προέδρου της Διεθνούς Ένωσης Συντακτών για τη Γαστρονομία με θέμα «Why and How to Work with Travel Writers For Maximum Return» (12.6, 16.00 )

Ο Δήμος Θήρας σε συνεργασία με την Ένωση ξενοδόχων Σαντορίνης προσκαλούν όλους τους ενδιαφερόμενους την Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014, ώρα 16.00 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων στην ομιλία/workshop της κυρίας Michelle Winner, έγκριτης βραβευμένης δημοσιογράφου και Προέδρου της Διεθνούς Ένωσης Συντακτών για τη Γαστρονομία,τον Οίνο και το Ταξίδι, «International Food, Wine and Travel Writers Association» (IFWTWA).

Θα ακολουθήσει ομιλία και της κυρίας Maralyn Hill, διακεκριμένης συγγραφέα και δημοσιογράφου.
Θέμα των ομιλιών θα είναι το «Why and How to Work with Travel Writers For Maximum Return»
Η συμμετοχή σας στην ομιλία/workshop δεν έχει οικονομική επιβάρυνση.    
Οι κυρίες Winnner και Hill συνεργάζονται με κορυφαία έγκριτα ΜΜΕ όπως New York Times, Conde Nast Traveler και Luxe Beat Magazine.

Με έτος ίδρυσης το 1956, η IFWTWA θεωρείται εκ των πλέον καθιερωμένων διεθνών ενώσεων που καινοτομεί συνδυάζοντας τη  γαστρονομία με τον τουρισμό.  Συγκεντρώνει χιλιάδες μέλη, έγκριτους ταξιδιωτικούς, τουριστικούς και γαστρονομικούς δημοσιογράφους, τηλεπαρουσιαστές, ραδιοφωνικούς παραγωγούς, συντάκτες , επαγγελματίες στο χώρο της εστίασης και του τουρισμού και τουριστικούς οργανισμούς ή ενώσεις. Τα άρθρα και δημοσιεύματα των μελών της Ένωσης φιλοξενούνται σε αναγνωρισμένα  ΜΜΕ όπως NY Times, LA Times, Miami Herald, Travel & Leisure, Gourmet. Bon Apetit, Elle κλπ.  

Το θέμα της εκδήλωσης αφορά στο ρόλο της Διεθνούς Ένωσης IFWTWA και τους αποδοτικούς τρόπους συνεργασίας με τα ΜΜΕ και τους ταξιδιωτικούς συντάκτες για την προβολή του προορισμού  και των τουριστικών επιχειρήσεων. Προσκεκλημένοι και ενδιαφερόμενοι είναι όλοι οι επαγγελματίες από το τομέα του Τουρισμού, της εστίασης, την παραγωγή τοπικών προϊόντων και το ξενοδοχειακό κλάδο.     

στις 5 Ιουλίου τα εγκαίνια της Santorini biennale 2014 με θέμα «Peace Mechanisms»

Με θέμα «μηχανισμοί ειρήνης» κλήθηκαν σε διεθνές επίπεδο να συμμετάσχουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες στην φετινή διοργάνωση της Santorini biennale 2014 που θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνιά της στις 5 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Aressana, στα Φηρά.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, σύμφωνα με τους διοργανωτές, πρόκειται να παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες, στο οποίο θα περιλαμβάνεται το σύνολο των εκδηλώσεων που θα αποτελέσουν την φετινή διοργάνωση, καθώς και οι χώροι που θα την φιλοξενήσουν.

Εντυπωσιακός είναι δε ο αριθμός των συμμετοχών ο οποίος φτάνει στους 1600 συμμετέχοντες σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής αναρτήσεις των επιμελητών της Santorini biennale 2014.

Σύμφωνα με την τελευταία ανάρτηση στην σελίδα https://www.facebook.com/biennale.santorini

2nd Biennial of Modern Art in Santorini. - 5 July 2014 - 5 October 2014
→ Organizing Committee: Kikos Papadopoulos, Gregory Frangos.

The 2nd edition of the Santorini Biennale studies causations and reasons why humans are often guided to violent actions which provoke crisis, conflict and war and how the arts can create mechanisms to oppose them!
The works selected reveal a sophisticated view of Peace using references taken from everyday life. They tend to solicit and provoke the viewer into re-examining and rethinking Peace - in every day personal and social dimensions.

PARTICIPATING ARTISTS:
Afrodite Papadouli (Greece), Ahmad Ali (Syria), Anas Homsi (Syria), Andrea Chantal Barthélémy (France), Andreas Makariou (Cyprus), Andreas Paraskeva (Cyprus), Andrew Petras (Greece), Ann CT Braunsteiner (New Zealand), Antonius Kho (Bali, Indonesia), Benal Dikmen (Turkey), Cella + Klaus - KNOLL, MFA Team (Honolulu, Usa), Charalampos Demetriou (Cyprus), Charis Paspalis (Cyprus), Christos Diamàntis (Greece), Christos Papageorgiou - IATIS (Greece), Daniel Kukla (Usa), Daniele Bongiovanni (Italy), David Bartholomeo (France), Demetris Makariou (Cyprus), Dimitra Skandali (Greece), Dowa Khaled Hattem (Egypt), Elena Kyrtsi (Greece), Emma Papadopoulos (Greece), Fabrizio Passarella - Retrophuture (Italy), Gulsah Mursaroglu (Turkey), Hans-Joachim Bauer (Germany), Hans Michael Bittner (Austria), Hela Ammar (Tunisia), Helen Vlachou-Tsotsorou (Greece), Immanuel Rodriguez Mazon (Mexico), Ioni Gliati (Greece), Ippokratis Alexiou (Greece), Irini Andritsi - Titania (Greece), Irini Drossou (Greece), Jelena Jovancov (Montenegro), John K. Melvin (Usa), Jonathan Ikpoza (Nigeria), Julie Nakazi (Syria), Junichiro Iwase (Canada), Katerina Ioannidou (Greece), Kiki Gerontaki (Greece), Liliana Papadopoulou (Greece), Lynne Roberts - Goodwin (Australia), Marilena Argyropoulou (Greece), Marina Dimitriou (Greece), Marouso Laouraki (Greece), Mariam Fadaei (Iran), Nellie Gavroglou (Greece), Nina Sumarac Jablonsky (Serbia), Nikos Koulakiotis (Greece), Nirit Zer (Israel), Sarawut Chutiwongpeti (Thailand), Sha Feng (China), Sophia Tsoumaki (Greece), Xristos Cesarios Antoniadis (Greece), Yiota Ioannidou (Cyprus). 

ο Γιάννης Πανταζής και το La Ponta στο Γαλλικό Kανάλι France 5

Η εκπομπή του Γαλλικού Τηλεοπτικού Καναλιού France 5 Echapees Belles (όμορφες αποδράσεις) ταξίδεψε στις Κυκλάδες.. στην "Ελληνικη Eδέμ" όπως τις αποκαλεί!

Στο πλαίσιο της περιοδείας της στα νησιά του Αιγαίου η ομάδα της γαλλικής παραγωγής επισκέφθηκε το μουσείο – εκθεσιακό και μουσικό χώρο La Ponta στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης.
Ο παρουσιαστής της εκπομπής Pitorin Jerome ξεκίνησε την περιοδεία του στις Κυκλάδες από το το ηφαιστειογενές νησί της Σαντορίνης. Στη συνέχεια πήρε το δρόμο για το νησί της Τήνου, που είναι διάσπαρτη με εκατοντάδες περιστεριώνες σκαλισμένες  σε μάρμαρο. Συνεχίζει το ταξίδι του στην   Μυκόνο, στη συνέχεια πήγε στην Ερμούπολη ι της Σύρου. Στη Πάρο, την ανεμοδαρμένη γη,ο Jerome ανακαλύπτει τις χαρές του kitesurfing. Το ταξίδι του τελειώνει στο ηλιοβασίλεμα στούς ειρηνικούς όρμους στο γειτονικό νησί, της Αντίπαρου.

οι σαντορινιοί Γιώργος Κουτσογιαννόπουλος καιΓιώργος Κελίδης κατέκτησαν τον τίτλο στην κατηγορία amateur (ερασιτεχνών) ανδρών στο 1ο τουρνουά του Beach Volley League 2014

Οι σαντορινιοί Γιώργος Κουτσογιαννόπουλος και Γιώργος Κελίδης κατέκτησαν τον τίτλο στην κατηγορία amateur (ερασιτεχνών) ανδρών στο 1ο τουρνουά του Beach Volley League 2014 που πραγματοποιήθηκε στο «Yabanaki» κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες.

Στον τελικοί οι δύο αθλητές από την Σαντορίνη νίκησαν τους Δημήτρη Βασιλακόπουλο / Στιβ Κλάνσι με 2-0 (15-08, 15-07). «Αφιερώνουμε τον τίτλο στην Σαντορίνη και στους ανθρώπους που προσπαθούν να ανεβάσουν το βόλεϊ στο νησί μας», ήταν τα πρώτα λόγια των νικητών.

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών και τελικών αγώνων διαμορφώθηκαν ως εξής :
Βeach Volley League 2014

1ο τουρνουά - Βάρκιζα - Yabanaki 7-8 Ιουνίου 2014 - Κατηγορία Ανδρών Amateur (Ερασιτεχνών)
Ημιτελικοί - Κυριακή 8 Ιουνίου
Φίλος / Ασημακόπουλος - Κουτσογιαννόπουλος / Κελίδης 0-2 (12-15, 12-15)
Μαγρίπης / Δρακουλής - Βασιλακόπουλος / Κλάνσι 0-2 (0-15, 0-25)
Τελικοί - Κυριακή 8 Ιουνίου
Κουτσογιαννόπουλος / Κελίδης - Βασιλακόπουλος / Κλάνσι 2-0 (15-08, 15-07)

Α.Ο. Θήρας : Τένεβα και Αρτακιανούγια τα νέα αποκτήματα, οι νέες παίκτριες της ομάδας

Το Δ.Σ. του Α.Ο. Θήρας ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες την απόκτηση της κ. Μαρία Ελένη Αρτακιανούγια και της κ. Ραντοσβέτα Τένεβα Μιλίσεβιτς, για ένα χρόνο.

Η Μαρία Ελένη Αρτακιανούγια αγωνίζεται στη θέση λίμπερο και αποτελεί ενεργό μέλος της Εθνικής ομάδας της χώρας μας.

Το Δ.Σ. του Α.Ο. Θήρας ανακοινώνει την απόκτηση της κ. Ραντοσβέτα Τένεβα Μιλίσεβιτς για ένα χρόνο. Η αθλήτρια υπέγραψε στην ομάδα μας ως ελεύθερη. Η καταξιωμένη αθλήτρια με τα χρώματα του Ολυμπιακού ανήκει πλέον στο δυναμικό της της ομάδας της Σαντορίνης έπειτα από υπόδειξη την προπονήτριας Ελένης Μεμετζή. Η απόκτηση της κ.Τένεβα αποτέλεσε διακαή πόθο για το ΔΣ που έκανε την υπέρβαση για τα δεδομένα της Σαντορίνης.

Το Δ.Σ. της ομάδας πιστό στις αρχές του για δημιουργία μιας ομάδας που θα προσφέρει θέαμα καιδιασκέδαση στο κόσμο της Σαντορίνης προχωράμε βήμα βήμα σε μεταγραφές αθλητριών με αδαμάντινο χαρακτήρα όπως της κ.Τένεβα και παράλληλα ικανών με το ταλέντο τους να προσφέρουν θέαμα. Το Δ.Σ. καλοσωρίζει την κ. Τένεβα στην οικογένεια του Α.Ο. Θήρας και εύχεται στην έμπειρη αθλήτρια υγεία και καλές εμφανίσεις.

Η διοίκηση του Α.Ο.Θ. προχώρησε στην απόκτηση της έμπειρης αθλήτριας με κύριο γνώμονα την πεποίθηση του πως πέρα από την πολύτιμη βοήθεια της, θα αποτελέσει και μαγνήτη για τα νέα παιδιά των ακαδημιών μας.

Παράλληλα πιστό στην ιδέα πως ο αθλητισμός είναι ψυχαγωγία το Δ.Σ. πιστεύει πως με τις νέες προσθήκες στην ομάδα μας, το σύνολο μας θα χαρίσει πλούσιο θέαμα στους φιλάθλους της Σαντορίνης.

Η παίχτρια πριν λίγες μέρες αποδεσμεύτηκε από τον Ολυμπιακό του οποίου η διοίκηση εξέφρασε με ανακοίνωση της τα ευχαριστήρια της στην παίχτρια. H κ. Τένεβα κατέκτησε τις δύο προηγούμενες χρονιές το νταμπλ με τον Ολυμπιακό.
Στις διακρίσεις της στην Ελλάδα περιλαμβάνονται : 2 Πρωταθλήματα Ελλάδας: 2013, 2014,           3 Κύπελλα Ελλάδας: 2012, 2013, 2014

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του,
Το Δ.Σ. καλοσωρίζει τις κυρίες Τένεβα και Αρτακιανού στην οικογένεια του Α.Ο. Θήρας και εύχεται στις αθλήτριες υγεία και καλές εμφανίσεις.
Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος, Γιώργος Σκοπελίτης

113 ΜΜΕ της Π.Ν.Α. εκπλήρωσαν τους όρους υπαγωγής προς χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Π.Ν.Α.,

Από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανακοινώνεται ότι, εκδόθηκαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας οι Αποφάσεις και μεταξύ αυτών και η Απόφαση με Α.Π.: 6864 / 3976 / Α2 και με Ημερομηνία: 04-06-2014 για την ΠΝΑ, περί εκπλήρωσης των όρων, της προγενέστερης και με Α.Π. 7783/1999/Α2/30.10.2013 Υπουργικής Απόφασης, περί Ένταξης και έγκρισης Χρηματοδότησης Επενδυτικών Σχεδίων ΜΜΕ στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Με βάση την παραπάνω Απόφαση, υπάγονται στο Πρόγραμμα ΜΜΕ στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, εκατόν δεκατρία (113) ακόμη Επενδυτικά Σχέδια από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με συνολικό προϋπολογισμό 20.011.675,35€ και δημόσια δαπάνη 9.708.844,04€, που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών.

Η παραπάνω Απόφαση, αναρτήθηκε στην Ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου / Αναπτυξιακός Προγραμματισμός: http://www.notioaigaio.gr/ckfinder/userfiles/files/2014_06_04_ΜΜΕ_ΠΝΑ_ΑΠΟΦΑΣΗ_ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗΣ_ΕΚΠΛΗΡΩΣΗΣ_ΟΡΩΝ_ΓΙΑ_113_ΔΥΝΗΤΙΚΑ_ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ_ΕΡΓΑ.pdf
Οι Αναρτήσεις αφορούν στην Πληροφόρηση των Δικαιούχων του Προγράμματος «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013»

Υπενθυμίζεται ότι, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ενημερώνει καθημερινά τους ενδιαφερόμενους Επενδυτές :
Τόσο μέσα από την Ιστοσελίδα της :  http://www.notioaigaio.gr/Arthro.aspx?a=3106

(Ενότητα Β : ΑΡΧΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ) Όσο και από τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Επενδυτών, Κυκλάδων & Δωδεκανήσου : στη Σύρο: στο Τ/Φ:  22810-98.810 & στην Ηλ. Δ/νση:  grependyton@1730.syzefxis.gov.gr και στην Ρόδο  : στο Τ/Φ :  22410 - 25.852 & στην Ηλ. Δ/νση:  investors.dod@pnai.gov.gr παρέχοντας κάθε σχετική, με Ιδιωτικές Επενδύσεις, Πληροφόρηση.

ενεργοποίηση του συστήματος «άτλας» απο το υπ. εργασίας

Με αφορμή την υπογραφή της υπουργικής απόφασης για την ενεργοποίηση του συστήματος «ΑΤΛΑΣ», ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης δήλωσε τα εξής:

«Όπως είχαμε δεσμευθεί υπέγραψα την 1η Ιουνίου, την υπουργική απόφαση για την ενεργοποίηση του συστήματος «ΑΤΛΑΣ». Με τη δημοσίευσή της, τις αμέσως επόμενες ημέρες, σταματάει για πάντα  η θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας για όλους. Τελειώνουν οριστικά οι ουρές και η ταλαιπωρία των πολιτών.
Δεν είναι όμως μόνο αυτή η καταλυτική αλλαγή που φέρνει η δημιουργία του συστήματος «ΑΤΛΑΣ», της σημαντικότερης μεταρρύθμισης που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στο πεδίο της κοινωνικής ασφάλισης.
Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, θα ολοκληρωθεί η ψηφιακή καταγραφή του ασφαλιστικού ιστορικού για το σύνολο των εργαζομένων της χώρας. Και έτσι κάθε εργαζόμενος θα έχει τη δυνατότητα να δει από τον προσωπικό του υπολογιστή το σύνολο της ασφαλιστικής του διαδρομής, από τη στιγμή που ξεκίνησε μέχρι και τη συνταξιοδότησή του, δηλαδή το δικό του «ασφαλιστικό βιογραφικό». Αυτό σημαίνει ότι η έκδοση και η απονομή σύνταξης θα είναι υπόθεση ημερών. Για όλους, ακόμη και στις πιο σύνθετες περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης.
Οι δυνατότητες και οι αλλαγές που φέρνει η ολοκλήρωση του συστήματος «ΑΤΛΑΣ» στην αποτελεσματική οργάνωση της κοινωνικής ασφάλισης και, κυρίως, στην καθημερινότητα όλων μας θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση στα γραφεία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), η διοίκηση και τα στελέχη της οποίας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους τους για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου.

παραιτήθηκε απο την επιτροπή νήσων της CPRM των Περιφερειών της Ευρώπης ο Περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Π.Ν.Α.,

Την παραίτηση του από πρόεδρος της επιτροπής νήσων της CPRM των Περιφερειών της Ευρώπης υπέβαλε ο Περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης.
Η εκλογή του νέου προέδρου θα γίνει στην διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί στο Umea (Västerbotten, Σουηδία) στις 25 Σεπτεμβρίου 2014. 

επόπτη για την παραλία της Περίσσας ζητά το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS

Σύμφωνα με την πρόσκληση,

Η περιβαλλοντική οργάνωση Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση θέσης Επόπτη παραλίας για την παραλία της Περίσσας, στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης C3 του Έργου: «Ολοκληρωμένη εκστρατεία ενημέρωσης για τον περιορισμό των απορριμμάτων καπνιστών στις παραλίες»

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και η TERRA NOVA ΕΠΕ Περιβαλλοντική Τεχνική Συμβουλευτική, στο πλαίσιο του Έργου «Ολοκληρωμένη εκστρατεία ενημέρωσης για τον περιορισμό των απορριμμάτων καπνιστών στις παραλίες» με ακρωνύμιο «LIFE AMMOS» και κωδικό LIFE12 INF/GR/000985 που υλοποιείται με τη συνεισφορά του χρηματοδοτικού εργαλείου LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή φυσικού προσώπου (εφεξής ο «Επόπτης παραλίας»). Το έργο LIFE AMMOS στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για το γενικότερο πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης, μέσα από την ανάπτυξη και εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης επικοινωνιακής εκστρατείας που περιλαμβάνει συνδυασμένη χρήση εργαλείων τεχνολογίας, αλλά και παραδοσιακών μέσων ευαισθητοποίησης.
Ο Επόπτης παραλίας θα αναλάβει την εποπτεία/ λειτουργία του ενημερωτικού περιπτέρου (info kiosk) που θα εγκατασταθεί στην παραλία της Περίσσας. 
Συγκεκριμένα:
• Ενημέρωση επισκεπτών για το Έργο. • Διανομή σταχτοδοχείων μιας χρήσης σε λουόμενους. • Καταμέτρηση χρησιμοποιημένων σταχτοδοχείων που θα επιστρέφονται στους ειδικούς κάδους που θα βρίσκονται στο χώρο που θα εγκατασταθεί το info-kiosk. • Συλλογή πιθανών σταχτοδοχείων από την παραλία που δεν επιστράφηκαν στον ειδικό κάδο, ώστε να διασφαλίζεται η διατήρηση της καθαριότητας στην παραλία.
• Ενημέρωση και διανομή υλικού στις τοπικές επιχειρήσεις, ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή στο Έργο. • Συμπλήρωση και αποστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της ειδικής ημερήσιας φόρμας καταγραφής στατιστικών δεδομένων στους Δικαιούχους του Έργου. • Διεκπεραίωση επικοινωνίας με τα στελέχη της Ομάδας Επικοινωνίας και Διάχυσης Αποτελεσμάτων για την αναφορά πιθανών έκτακτων γεγονότων, των οποίων η ομάδα πρέπει να επιληφθεί αρμοδίως.

Το σύνολο της αμοιβής του Επόπτη παραλίας ανέρχεται στο ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ (2.000 €), συμπεριλαμβανομένων όλων των νόμιμων κρατήσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι μπορούν να αποστείλουν βιογραφικό σημείωμα μέχρι τις 20 Ιουνίου 2014 στο email info@medsos.gr . Για ερωτήσεις και επιπλέον πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν και τηλεφωνικά κάθε μέρα και ώρες 10:00 – 16:00 στο 2108228795.

Δευτέρα, Ιουνίου 09, 2014

3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΕΡΙΦΟΥ 2014 (27.7 – 20.8) – πρόγραμμα


Το 2014 γιορτάζει για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Σερίφου, προσφέροντας στους κατοίκους του νησιού, αλλά και τους επισκέπτες ένα πρόγραμμα υψηλής αισθητικής, γεμάτο εικόνες, νότες, κέφι και χαμόγελο.  

Το πρόγραμμα για το 2014 θα γεμίσει το αμφιθέατρο στο Θέατρο της Κάτω Χώρας, έναν ιδιαίτερα φιλόξενο χώρο, ένα κοίλο κτισμένο στην πλαγιά του νησιού, μοναδικό για την απεριόριστη θέα του στο Αιγαίο. 

Την Κυριακή 27 Ιουλίου, στις 21.15, ο Νίκος Ξυδάκης, ανοίγει το Φεστιβάλ Σερίφου 2014! 


Το Φεστιβάλ Σερίφου διανύει το τρίτο χρόνο της ζωής του συνεχίζοντας, με τις καλύτερες προοπτικές, την πορεία του. Η αισιοδοξία μας αυτή πηγάζει από την υποδοχή και την ανταπόκριση του κοινού και από την, έως τώρα, δυναμική του: στη διάρκεια των ετών 2012-2013, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε ως «πρωτάρηδες» στο χώρο του θεάματος, οργανώσαμε 46 εκδηλώσεις, τις οποίες παρακολούθησαν περίπου 7500 άτομα!

Μεγάλα ονόματα της ελληνικής αλλά και της διεθνούς μουσικής σκηνής και γνωστοί ηθοποιοί έδωσαν το παρόν τους, και εικαστικοί καλλιτέχνες παρουσίασαν τη δουλειά τους. Ενδεικτικά, αναφέρουμε κάποια από αυτά, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον Χρήστο Θηβαίο, ο οποίος ήταν από τους εμπνευστές και πρωτεργάτες του Φεστιβάλ και στον Ηλία Λιούγκο, που είναι και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του. Εμφανίστηκαν, λοιπόν, και τους ευχαριστούμε όλους –ανεξαρτήτως αν αναφέρονται τα ονόματά τους ή όχι-, οι Κώστας Θωμαΐδης, Νότης Μαυρουδής, Βαγγέλης Κορακάκης, Μίλτος Λογιάδης, Χρήστος Ζερμπίνος, Andre Maya με την μπάντα του, Αργύρης Μπακιρτζής, Φοίβος Δεληβοριάς, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Ross Daly, Δημήτρης Μαραμής, Σοφία Βόσσου, Βαγγέλης Γερμανός, Κατερίνα Πολέμη, Αντρέας Καρακότας, Μαρία Πρωτόπαπα, Μαρία Γεωργιάδου, Νίκος Καλαμό, και πολλοί άλλοι. Επίσης, νεανικά μουσικά σχήματα, όπως και κάποια ολιγομελή από το εξωτερικό.

Στο Φεστιβάλ έχουν ενταχθεί και ένα φεστιβάλ μιας βραδιάς σουραυλιού, το μοναδικό στην Ελλάδα, που οργανώνει ο ερασιτέχνης ερευνητής – λαογράφος Θοδωρής Γ. Λιβάνιος, τα τελευταία εννέα χρόνια, καθώς και το Μουσικό Εργαστήρι για παιδιά της Σερίφου.

Έχουμε δίκιο, επομένως, όταν λέμε ότι το όνειρο πήρε πια τη θέση του στη ζωή μας! Κι έτσι, με την καλύτερη καλοκαιρινή μας διάθεση, με κέφι και με πολλά χαμόγελα αισιοδοξίας, θα ζήσουμε κι εφέτος, υπέροχες στιγμές, κάτω από τον έναστρο ουρανό. Υποδεχόμαστε, λοιπόν, από τις 27 Ιουλίου ως τις 20 Αυγούστου, εκλεκτούς καλλιτέχνες από διάφορα ρεύματα της έντεχνης και παραδοσιακής μουσικής, αλλά και ηθοποιούς, στο γραφικό θεατράκι της Χώρας, μοναδικό για την ανεμπόδιστη, πανοραμική θέα του στο Αιγαίο... Και πάλι ενδεικτικά, αναφέρουμε μερικές συμμετοχές: Σόνια Θεοδωρίδου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Νίκος Ξυδάκης, Κωνσταντίνος Βήτα, Ψαραντώνης, Βασίλης Γισδάκης, Μανώλης Φάμελλος, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και ξανά, οι αγαπημένοι του νησιού, Βαγγέλης Κορακάκης, Ηλίας Λιούγκος, Χρήστος Θηβαίος.

Το 2014 γιορτάζει για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Σερίφου, προσφέροντας στους κατοίκους του νησιού, αλλά και τους επισκέπτες ένα πρόγραμμα υψηλής αισθητικής, γεμάτο εικόνες, νότες, κέφι και χαμόγελο. 

Το πρόγραμμα για το 2014 θα γεμίσει το αμφιθέατρο στο Θέατρο της Κάτω Χώρας, έναν ιδιαίτερα φιλόξενο χώρο, ένα κοίλο κτισμένο στην πλαγιά του νησιού, μοναδικό για την απεριόριστη θέα του στο Αιγαίο.

Το Φεστιβάλ εμπλουτίζεται φέτος από την έκθεση τοπιογραφίας, η δημιουργία της οποίας έχει προηγηθεί στις αρχές Ιουνίου (31/5 – 7/6/14) από ομάδα νεοεμπρεσιονιστών, αλλά και ερασιτέχνες ζωγράφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας.

Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί ομαδική εικαστική γραφιστική έκθεση της ΑΚΤΟ, οι γραφίστες της οποίας σχεδίασαν το επικοινωνιακό υλικό του Φεστιβάλ, θα γίνουν Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής  με τη συγγραφέα Βίκυ Θεοδωροπούλου,  ενώ θα παρουσιαστούν οι θεατρικές παραστάσεις «Madre Dolorosa – Ο Έρωτας» θεατρικό αναλόγιο της Σόνιας Ζαχαράτου με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και ο θεατρικός μονόλογος «Βρες τον» της Αμάντα Μιχαλοπούλου με την Μαρία Κουμπάνη.

Στόχοι του Φεστιβάλ είναι:
Να προσφέρει στους κατοίκους και στους επισκέπτες του νησιού ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις μέσα από διαφορετικές διαδρομές.
Να αναδείξει τον πολιτισμό του τόπου μας μέσα από το έργο σημαντικών ελλήνων δημιουργών.
Να συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού.
Να καθιερωθεί ως σημαντικό πολιτιστικό έργο για την ανάδειξη των Κυκλάδων.

Σας περιμένουμε στο πιο δροσερό και μαγικό Φεστιβάλ!

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σαβ 26/7          Νίκος Ξυδάκης
Τρι 29/7            Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Πεμ 31/7         Κωνσταντίνος Βήτα – Μανώλης Φάμελλος
Παρ 01/8          Μαρία Κουμπάνη (θεατρικός Μονόλογος)
Σαβ 02/8          Ηλίας Λιούγκος
Κυρ 03/8         6ο  Φεστιβάλ  Σουραυλιού  Σερίφου
Δευ 04/8          Μουσικό Εργαστήρι Σερίφου (παιδικό)
Τετ 06/8           Βαγγέλης Κορακάκης
Παρ 08/8         Βασίλης Γισδάκης
Κυρ 10/8         Παναγιώτης Μάργαρης – Ανδριάνα Μπάμπαλη
Δευ 11/8            Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (Θεατρικό Αναλόγιο της Σ.Ζαχαράτου)
Τρι 12/8           Ψαραντώνης
Κυρ 17/8         Σόνια Θεοδωρίδου
Τετ 20/8           Χρήστος Θηβαίος

Παράλληλα Δρώμενα:
Ομαδική γραφιστική έκθεση της ΑΚΤΟ
Ομαδική εικαστική έκθεση νεοϊμπρεσιονιστών
Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής 

Τιμή εισιτηρίου συναυλιών: 10 €, θεατρικών παραστάσεων, φοιτητικό, παιδικό, πολυτέκνων: 7€. Είσοδος ελεύθερη για το φεστιβάλ σουραυλιού.

Σας περιμένουμε και φέτος να γνωρίσουμε και να στηρίξουμε την ομορφιά της Σερίφου!


Φεστιβάλ Σερίφου 2014 27 Ιουλίου – 20 Αυγούστου
Θέατρο Σερίφου, Κάτω Χώρα
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6970650811 / 2281052566

Πληροφορίες:
Τηλ. / 2108628187 / 2281052566


«η Αυλή των Θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη από τον Σύλλογο εκπαιδευτικών Θήρας (8, 9 και 10.6 , 20.30 οινοποιείο Μπουτάρη)

Σύμφωνα με την πρόσκληση,

Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Θήρας στην προσπάθειά του να συμβάλλει στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού, δημιούργησε μια θεατρική ομάδα αποτελούμενη από ερασιτέχνες ηθοποιούς, το πλήθος των οποίων είναι εκπαιδευτικοί σχολικών μονάδων της Σαντορίνης.

Η θεατρική ομάδα θα ανεβάσει το διαχρονικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλη «Η Αυλή των Θαυμάτων». Την εποχή που η δομή της κοινωνίας στην Αθήνα του 60’ και του 70’ αλλάζει μια μικρή αυλή πρόκειται να γκρεμιστεί και να πάρει τη θέση της μια πολυκατοικία. Μια σειρά από ιστορίες αγάπης και δράματος αναπτύσσονται μπροστά στα μάτια του θεατή, την ώρα που πολλές κοινωνικές καταστάσεις συνδέουν το παρελθόν με το παρόν.

Μετά από συνεχόμενη πολύμηνη προσπάθεια, οι παραστάσεις θα ανέβουν την Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη 8, 9 και 10 Ιουνίου 2014, στον πολυχώρο του Οινοποιείου Μπουτάρη στο Μεγαλοχώρι.

Η χαμηλού κόστους «Low budget» παραστάσεις θα γίνουν με οικονομική ενίσχυση των ατόμων που την απαρτίζουν καθώς και με σημαντικές προσφορές επιχειρηματιών που ενδιαφέρονται για τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου.

Με χαρά λοιπόν σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε τις παραστάσεις. Είσοδος ελεύθερη».

Οι παραστάσεις θα δοθούν στον πολυχώρο του Οινοποιείου Μπουτάρη, στο Μεγαλοχώρι την Κυριακή, 8 Ιουνίου 2014 και ώρα 18:00΄ καθώς και Δευτέρα και Τρίτη,  9 και 10 Ιουνίου 2014 στις 20:00΄. Είσοδος ελεύθερη.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ                                          
Τηλ. 22860 81112 spethiras@gmail.com   www.spethiras.blogspot.com  

οι Πλέγμα στο Soundwind (11.6)

Απόψε (11.6) στις 22.30 στο Jimmy's Soundwind Bar, στην κεντρική πλατεία Φηρών, θα πραγματοποιήσουν οι «Πλέγμα» το επόμενο live τους.

Οι «Πλέγμα» αποτελούνται από τους : Κωνσταντίνος Πελεκάνος - κιθάρα, τραγούδι, Χριστόφορος Γαβαλάς – κιθάρα, Βασίλης Παναγιωτίδης - κιθάρα, τραγούδι, φυσαρμόνικα, ενώ μαζί τους θα είναι και ο Vasilis Panagiotidis.

Θα παρουσιάσουν τραγούδια δικά τους και συνθέσεις από Θ. Παπακωνσταντίνου, Σ. Μάλαμα, Χαΐνηδες, Δ. Ζερβουδάκη, Υπόγεια Ρεύματα, Δ. Υφαντή, Χρ. Θηβαίο, Π. Σιδηρόπουλο, Μ. Πασχαλίδη, Γ. Μιχαήλ, Tim Buckley