Πέμπτη, Οκτωβρίου 27, 2011

«Διαχειριστική Επάρκεια» απέκτησε ο Δήμος Θήρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής,

Ο Δήμος Θήρας μέχρι και χθες δεν μπορούσε να υποβάλλει αυτόνομα πρόταση σε χρηματοδοτικά προγράμματα του κοινοτικού πλαισίου στήριξης διότι δεν διέθετε «Διαχειριστική Επάρκεια», στοιχείο που απαιτείται για την υποβολή οποιασδήποτε πρότασης προς χρηματοδότηση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλά χρηματοδοτικά προγράμματα να περάσουν ανεκμετάλλευτα και ο Δήμος να χάσει πολλές ευκαιρίες χρηματοδότησης και ειδικότερα από το ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-2013.
Δέσμευσή μας ήταν να καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε τις χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αδυνατούσαμε μέχρι σήμερα να χρησιμοποιήσουμε.
Μετά από συντονισμένη προσπάθεια και δουλειά 8 μηνών ο Δήμος Θήρας απέκτησε Διαχειριστική Επάρκεια. Αυτό πλέον επιτρέπει στο Δήμο Θήρας να καταθέσει προτάσεις αυτόνομα σε όλα τα συγχρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν τεχνικά έργα αλλά και προμήθειες.
Πέραν αυτού με τη συγκεκριμένη επάρκεια εξασφαλίζεται η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει ο Δήμος προς τους δημότες του αλλά και κάθε πολίτη, η συστηματική καταγραφή των επιχειρησιακών διεργασιών, η οργάνωση του συστήματος και η συνεχή προσπάθεια για βελτίωση της ποιότητας και αξιοπιστία των υπηρεσιών του Δήμου.
Με τη λήψη της Διαχειριστικής Επάρκειας ο Δήμος Θήρας αμέσως υπέβαλλε πρόταση χρηματοδότησης στην πρόσκληση 4.7 του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ), στον άξονα προτεραιότητας «Προστασία Εδαφικών Συστημάτων και Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων», ύψους 4,26 εκατ. Ευρώ.

παιδικό πάρτυ στο escapeland

Σε παιδικό πάρτυ και show με επαγγελματίες animators και clowns προσκαλεί τα παιδιά της Σαντορίνης και τους γονείς τους ο παιδότοπος escape land που βρίσκεται στον δρόμο προς το Καμάρι. Το πάρτυ θα γίνει την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στις 19.00.

Για κάθε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 6944 773674

ερώτηση με θέμα τις απεργίες στα πλοία

Ερώτηση με θέμα την «προστασία των νησιών μας από τις απεργίες στην ακτοπλοΐα» κατέθεσε ο κ. Παναγιώτης Ρήγας προς τους υπουργούς Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας καθώς και Προστασίας του Πολίτη.

Στην ερώτησή του ο κ. Ρήγας αναφέρει ότι,
Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες τα νησιά μας βρέθηκαν υπό καθεστώς ιδιότυπης ομηρίας αποκλεισμένα και αποκομμένα από την ηπειρωτική Ελλάδα εξαιτίας της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.
Οι συνέπειες στην οικονομική και κοινωνική ζωή των νησιών είναι καταστροφικές. Στην ανασφάλεια των κατοίκων και στην αγωνία για τη ζωή και την υγεία τους προστέθηκε η έλλειψη βασικών ειδών διατροφής, φαρμάκων και πρώτων υλών. Σημαντικότατες υπήρξαν οι επιπτώσεις στις λιγοστές εξαγωγικές επιχειρήσεις των νησιών, που υποχρεώθηκαν σε καθυστερημένη παράδοση ή και ακύρωση παραγγελιών. Οι επιχειρήσεις αυτές που στήθηκαν με ίδια κεφάλαια και με κρατικές ενισχύσεις κινδυνεύουν με «εξοστρακισμό» από την αγορά εξαιτίας των «ασύμμετρων» απειλών που προκαλεί ο ναυτικός αποκλεισμός των νησιών.
Η ανευθυνότητα συνδικαλιστικής ηγεσίας των ναυτικών δεν μπορεί να προβάλλεται ως δικαιολογία απραξίας, ούτε να αναιρεί την υποχρέωση εκ μέρους του κράτους να προτάξει την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος ως μείζονος αγαθού έναντι οποιουδήποτε άλλου συμφέροντος-δικαιώματος επαγγελματικής ή κοινωνικής ομάδας.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάσθε:
Πως προτίθεσθε να αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε μελλοντικό αποκλεισμό των νησιωτών που προκαλείται από απεργία στον χώρο της ακτοπλοΐας.
Υπάρχει επαρκές θεσμικό πλαίσιο για την υποχρεωτική παρουσία προσωπικού ασφαλείας και για την διατήρηση πλοίου ασφαλείας σε κάθε δρομολογιακή ακτοπλοϊκή γραμμή σε περίπτωση απεργίας;
Αν ναι, γιατί δεν εφαρμόζεται από την πρώτη μέρα της απεργίας;
Αν όχι, προτίθεσθε να το θεσμοθετήσετε;

παράταση στις προθεσμίες για τους ημιυπαίθριους

Λόγω της συνεχιζόμενης κατάληψης των υπηρεσιών στην Σύρο από τους υπαλλήλους, τουλάχιστον ως την 31η Οκτωβρίου 2011, ημέρα όπου ήταν και η καταληκτική, για την κατάθεση από τους ενδιαφερόμενους πολίτες αίτησης προκειμένου να ρυθμίσουν τους αυθαίρετους ημιυπαίθριους χώρους τους, ο βουλευτής Κυκλάδων Γιώργος Παπαμανώλης μετά από αίτημα μελών του Συλλόγου Μελετητών Μηχανικών Σύρου, απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Παπακωνσταντίνου όπου του ζητούσε να παραταθεί η προθεσμία αυτή.
Το αίτημα αυτό έγινε αποδεκτό από τον Υπουργό και σύντομα θα δοθεί ανακοίνωση που θα αναφέρει και το χρονικό όριο της παράτασης αυτής.

Γ. Βρούτσης - μήνυμα (με επίκαιρα σχόλια) για την επέτειο της 28ης.10

Στο μήνυμα του για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο βουλευτής της ΝΔ κ. Βρούτσης αναφέρει ότι,

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940 αποτελεί ημέρα τιμής και εθνικής μνήμης. Αναδεικνύει διδάγματα, αρχές και αξίες, που διαχρονικά έκαναν την Ελλάδα και τους Έλληνες υπερήφανους στα πέρατα της οικουμένης.
Ειδικά σήμερα, 71 χρόνια μετά, και στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα μας, το έπος του ΄40 αποτελεί σημαντικό σταθμό για τη μελλοντική πορεία του έθνους μας. Δίνει δύναμη και κουράγιο σε ολόκληρο τον Ελληνισμό, καθώς μας εμπνέουν οι αγώνες των προγόνων μας οι οποίοι με τα υψηλά τους ιδανικά και οράματα, καθόρισαν όχι μόνο το μέλλον της πατρίδας μας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.
Εμπνεόμαστε από το παράδειγμά τους και διδασκόμαστε από την ιστορία μας, από εκείνους που δεν δίστασαν να δώσουν ακόμη και τη ζωή τους για την ελευθερία και την εθνική περηφάνια.
Η σημερινή επέτειος χαλυβδώνει την πίστη μας στις δυνατότητες του Ελληνισμού, δυναμώνει την προσήλωσή μας σε αρχές και αξίες και ενισχύει, ακόμη περισσότερο, την απόφασή μας να βάζουμε πάνω από όλα το συμφέρον της Πατρίδας μας.
Η Ιστορία μας αποδεικνύει ότι οι Έλληνες, ενωμένοι και αποφασιστικοί, μπορούμε να κατακτούμε δύσκολους στόχους. Με σχέδιο και πίστη στις δυνάμεις μας, μπορούμε να τα καταφέρουμε και σήμερα.
Το πνεύμα της εθνικής επετείου ταιριάζει απόλυτα στην δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Γι’ αυτό και είναι επιβεβλημένο όσο ποτέ άλλοτε, οι φετινές εκδηλώσεις να έχουν ιδιαίτερα πανηγυρικό χαρακτήρα.
Δυστυχώς, η τραγική και ανιστόρητη ανακοίνωση της Περιφέρειας να ματαιώσει -χρησιμοποιώντας φθηνές δικαιολογίες- την καθιερωμένη εορτή της εθνικής επετείου και μάλιστα στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, μόνο θλίψη και οργή μπορεί να προκαλέσει.
Η πράξη αυτή, αποτελεί μέγιστο πολιτικό ολίσθημα με εθνικές διαστάσεις. Αντιστρατεύεται το νόημα και αμαυρώνει το περιεχόμενο και το πνεύμα της εθνικής επετείου. Δεν υπάρχει τίποτα που να δικαιολογεί την απαράδεκτη αυτή απόφαση.
Σήμερα, όσο ποτέ οι Έλληνες κάθε ηλικίας, πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να αντλήσουμε δύναμη από την ιστορία μας. Να αποδείξουμε ότι είμαστε υπεύθυνοι και ώριμοι να πούμε το δικό μας ΟΧΙ σε νοοτροπίες και πρακτικές που υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας και των πολιτών.
Μπορούμε να βγάλουμε τη χώρα μας από τη σημερινή καταχνιά και να οικοδομήσουμε μια νέα προοπτική ανάταξης και ελπίδας για όλους τους Έλληνες.

Γ. Πουσσαίος - μήνυμα για την 28η.10

Στο μήνυμα του για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Πουσσαίος αναφέρει ότι,

«Η 28η Οκτωβρίου του 1940 αποτελεί μια σημαντική σελίδα στην ιστορία της πατρίδας μας. Προσδίδει δε ιστορική υπόσταση στις έννοιες του ηρωισμού, της ανδρείας, της αυταπάρνησης, της θυσίας και του αγώνα για την υπεράσπιση της ιερής μας παρακαταθήκης.
Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 αποτελεί ορόσημο για την ιστορία του Ελληνισμού. Είναι η ζωντανή απόδειξη του αγώνα των Ελλήνων για διαφύλαξη της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της αξιοπρέπειας. Είναι η ιστορική στιγμή που καταγράφει την υπεράνθρωπη ψυχική αντοχή του Έλληνα, το σθένος και την αποφασιστικότητά του.
Το μήνυμα της 71ης επετείου είναι διαχρονικό και σαφώς περισσότερο επίκαιρο από ποτέ. Σε μια περίοδο γενικευμένης κρίσης, που βιώνουμε όλοι μας, καλούμαστε να συμπορευθούμε καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την έξοδο από τη δυσχερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πατρίδα. Έχουμε πράγματι να δώσουμε μάχες δύσκολες, που όμως, αν τις δώσουμε όλοι μαζί, θα βγούμε πιο δυνατοί από την παρούσα κρίση.
Με πίστη στις αστείρευτες δυνατότητές μας, είμαι βέβαιος ότι θα σταθούμε αντάξιοι απέναντι στην ιστορία μας. Σήμερα με τη σειρά μας, καλούμαστε να φανούμε αντάξιοι των σπουδαίων προγόνων μας, αντιπαραθέτοντας στο δικό τους ηρωισμό τους δικούς μας ειρηνικούς αγώνες στο στίβο της αρετής, της παιδείας και της προόδου. Είναι το ιστορικό χρέος του καθενός ξεχωριστά, ώστε η ειρήνη, η δημοκρατία, ο αλληλοσεβασμός να είναι οι οδηγοί των κοινωνιών μας στο δρόμο της ευημερίας, της σταθερότητας και της ανάπτυξης».

οι εργαζόμενοι, διοργανωτές των επετειακών εκδηλώσεων στην Σύρο

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων που λάβαμε και δημοσιεύσαμε από την Π.Ν.Α. σχετικά με την αδυναμία διοργάνωσης των φετινών εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου στην Σύρο, χθές (26.10) ενημερωθήκαμε για την συλλογική απόφαση των εργαζομένων του νησιού να διοργανώσουν τις εκδηλώσεις. Οι αποφάσεις πάρθηκαν ύστερα από Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στην Σύρο που έγινε χθές, με το τέλος της οποίας εκδόθηκε η ανακοίνωση που ακολουθεί.

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στην Σύρο, που πραγματοποιήθηκε στον Πνευματικό Κέντρο την Τετάρτη 26 Οκτώβρη και παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τα Σωματεία – Συλλόγους : Εργαζομένων ΟΤΑ Σύρου, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου( πρώην νομαρχία) , Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου( πρώην Περιφέρεια), ΕΜΔΥΔΑΣ ( μηχανικοί δημοσίου) – τμήμα Κυκλάδων, Δασκάλων Νηπιαγωγών Σύρου –Τήνου – Μυκόνου, Α΄ΕΛΜΕ Κυκλάδων, Δικαστικών Υπαλλήλων Ν. Κυκλάδων, Εργαζομένων Νοσοκομείου Σύρου, Δικηγορικό Σύλλογος Σύρου καθώς και εκπρόσωποι από Συλλόγους Γονέων Σχολείων ( 3ο ,5ο ,6ο ,Άνω Σύρου Δημοτικά), αποφάσισε τα εξής:
Οι εργαζόμενοι στην Σύρο θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση τιμής για το Μεγάλο Αντιφασιστικό Αγώνα που έδωσε ο Ελληνικός Λαός με αφετηρία το ΟΧΙ του 1940.
Μετά την προσχηματική δραπέτευση των «επισήμων» από την υποχρέωση να βρεθούν μπροστά στο λαό που υπηρετούν ( …) ο εργαζόμενος λαός αναλαμβάνει την υποχρέωση να τιμήσει τους αγώνες του.
Τιμάμε τους αγωνιστές του Αντιφασιστικού Έπους του ΄40, το μεγάλο ΟΧΙ του Ελληνικού Λαού ενάντια στην τότε φασιστική απειλή, τιμάμε τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης με τους αγώνες του σήμερα.
Το σύγχρονο ΟΧΙ και πάλι του Ελληνικού Λαού το φωνάζουμε ενάντια στα μέτρα κυβέρνησης – ΤΡΟΙΚΑ – Ε.Ε. και ΔΝΤ.
Καλούμε τον λαό της Σύρου να δώσει το παρόν την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου στις 11.00 στην Πλατεία Μιαούλη.

οικολογικός άνεμος - στήριξη προσπάθειας για ανθρωπιστική βοήθεια

Η παράταξη «οικολογικός άνεμος» υποστηρίζει την προσπάθεια για συγκέντρωση και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους πληγέντες της επαρχίας Ελαζίγκ της ανατολικής Τουρκίας. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να επικοινωνήσουν με τον κ. Δημήτρη Γρηγοριάδη στο 6944640451

Rhrodes MRC 2011

Με την υπόσχεση για μία ακόμη πιο μοναδική εμπειρία του χρόνου, με χαμόγελα και ικανοποίηση τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και τους οργανωτές, ολοκληρώθηκε το 2ο Διεθνές Συνέδριο Προσομοίωσης Περιφερειακών Οργανισμών Rhodes MRC 2011, που έγινε στη Ρόδο από τις 19 έως τις 23 Οκτωβρίου. Οι εργασίες φιλοξενήθηκαν στο Δημαρχείο Ρόδου.
Παρόλα τα προβλήματα που προκλήθηκαν από την αναβολή των εξεταστικών στα ελληνικά Πανεπιστήμια και την μεγάλη Πανελλαδική Απεργία της 19ης και 20ης Οκτωβρίου, περισσότερα από 40 άτομα από την Ελλάδα και το Εξωτερικό κατάφεραν και ήρθαν στη Ρόδο για να συμμετάσχουν στην μοναδική αυτή εμπειρία.
Στα συνέδρια Προσομοίωσης, ή Model United Nations όπως είναι ευρύτερα γνωστά, κάθε συμμετέχοντας αναλαμβάνει να εκπροσωπήσει μία χώρα, άλλη από αυτή της χώρας καταγωγής του, στα πλαίσια ενός Οργανισμού, ενός Οργάνου ή μίας Επιτροπής. Σκοπός της προσομοίωσης είναι, σε συνθήκες αντίστοιχες με τις πραγματικές, να καταλήξουν σε μία απόφαση και να υιοθετήσουν ένα κοινό κείμενο πάνω σε ένα θέμα που έχει προκαθοριστεί και για το οποίο φυσικά προετοιμάζονται για τουλάχιστον τρεις μήνες πριν την έναρξη του συνεδρίου. Τα οφέλη είναι ποικίλα, καθώς ο συμμετέχοντας ασκείται πρακτικά στον ορθά δομημένο λόγο, την αντικειμενικότητα, την εργασία σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον και τη διαπραγμάτευση, έρχεται σε επαφή με άλλες χώρες και κατανοεί σε βάθος πως λειτουργεί η διεθνής διπλωματία.

Η τελετή λήξης πραγματοποιήθηκε στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, ένα χώρο με εξαιρετική ιστορική σημασία για την παγκόσμια διπλωματία, καθώς έχει φιλοξενήσει Συνόδους Κορυφής, Συμβούλια Υπουργών και δεκάδες άλλες διεθνείς συναντήσεις και συνέδρια. Την εκδήλωση άνοιξε η κ. Άννα Χαρίτου, Πρόεδρος του Σπιτιού της Ευρώπης και χαιρέτισε ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Στάθης Κουσουρνάς. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε η κ. Παρούλα Νάσκου-Περράκη, καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη για την προσφορά της στην ανάπτυξη των συνεδρίων προσομοίωσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο Rhodes MRC 2012, η προσομοίωση θα επεκταθεί και σε Λυκειακό Επίπεδο. Βασισμένη σε ενδιαφέρον που εξεδήλωσαν ήδη σχολεία από την Τουρκία και το Ντουμπάι και δεδομένου ότι στην Ελλάδα ήδη υπάρχουν δύο αντίστοιχες διοργανώσεις (σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη). Με βέβαιη την υποστήριξη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, η Οργανωτική Επιτροπή του RhodesMRC 2012 συμπεριλαμβάνει στο επόμενο συνέδριο, τη Λυκειακή Προσομοίωση της «Ένωσης για τη Μεσόγειο» και του «Συμβουλίου της Ευρώπης». Η Λυκειακή Προσομοίωση θα επιβλέπεται από την Επιστημονική Επιτροπή της πανεπιστημιακής διοργάνωσης, γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά.

Τα αποτελέσματα του συνεδρίου καθώς και φωτογραφικό υλικό από τις εκδηλώσεις και όλες οι πληροφορίες για το συνέδριο του 2012 θα αναρτηθούν σύντομα στην ιστοσελίδα www.rhodesmrc.org
Για φωτογραφικό υλικό: http://www.rhodesmrc.org/2011/docs/pr20111024_photos.rar

Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2011

οι εκλογές στην Ένωση Συνεταιρισμών Θηραικών Προιόντων - οι συνεντεύξεις των υποψηφίων

Τις απόψεις τους εν όψει της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη της νέας σύνθεσης του ΔΣ της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων εξέφρασαν σε συνεντεύξεις τους στον τοπικό Τύπο ο πρόεδρός της Μάρκος Καφούρος και ο Γιώργος Χάλαρης πρώην πρόεδρος κοινότητας της Οίας ως υποψήφιος με τον αντίπαλο συνδυασμό.

Στην συνέντευξή του ο κ. Καφούρος αναφέρθηκε στο έργο που πραγματοποιήθηκε στην Ένωση κατά την διάρκεια της 4ετούς θητείας του ως πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.
Στην συνέντευξή του, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση, στην κατάσταση των εγκαταστάσεών της καθώς και στο πεδίο των δραστηριοτήτων της, την περίοδο που ανέλαβε πρόεδρός της, τομείς, που όπως είπε, όλοι τους αναπτύχθηκαν και εξελίχθηκαν την τελευταία 4ετία.
Πιο συγκεκριμένα και σε οτι αφορά τα οικονομικά της Ένωσης ανέφερε οτι με την ανάληψη των καθηκόντων του η Ένωση είχε οφειλές και δανειακές υποχρεώσεις ύψους 4 εκ. 200 χιλιάδων ευρώ οι οποίες και καλύφθηκαν απο τον 2ο κιόλας χρόνο στο διάστημα της 4ετίας που μεσολάβησε, ως αποτέλεσμα της καλή οικονομικής της διαχείρισης. Στο θέμα των εγκαταστάσεών της αναφέρθηκε στην κακή κτηριακή κατάσταση που βρισκόταν το οινοποιείο καθώς και στην άμεση ανάγκη για τον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού της εξοπλισμού, εργασίες που όπως είπε πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την διατήρηση και επέκταση των δραστηριοτήτων της Ένωσης. Χαρακτηριστικά ανέφερε οτι οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν και οι επιλογές που έγιναν στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του Οινοποιείου θα καλύψουν τις ανάγκες του για τα επόμενα 20 χρόνια.
Στο ίδιο θέμα ανέφερε οτι ανακαίνιση πραγματοποιήθηκε και στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου επεξεργασίας ντομάτας στον Μονόλιθο, τόσο σε οτι αφορά τους χώρους του όσο και τα μηχανήματά του.
Σχετικά με τις σχέσεις του αλλά και τα όσα ενδεχομένως έχουν ακουστεί για τον πρώην πρόεδρο της Ένωσης κ. Σκοπελίτη, ανέφερε χαρακτηριστικά οτι ουδέποτε διαγράφηκε καθώς και οτι οι προσωπικές τους σχέσεις είναι άριστες, στο πλαίσιο των σαφών και συγκεκριμένων διαφωνιών τους σχετικά με την διαχείριση της Ένωσης. Χαρακτηριστικά, και στο ίδιο θέμα συμπλήρωσε οτι το καλό κλίμα που υπάρχει μεταξύ τους αποτυπώθηκε και σε πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του ΔΣ η οποία δικαίωσε τον πρώην πρόεδρο σε ηθικό και οικονομικό επίπεδο.
Σε οτι αφορά τους στόχους της Ένωσης είπε οτι προχωρούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει, ενώ σχετικά με την πώληση των κρασιών ανέφερε οτι ο στόχος για την παραγωγή και διάθεση ποιοτικών προϊόντων εξελίσσετε προς στην σωστή κατεύθυνση, κάτι που αποδεικνύουν και οι πωλήσεις της. Σε οτι αφορά την φάβα ανέφερε πως η αύξηση των καλλιεργήσιμων εκτάσεών της σε 2 χιλιάδες στρέμματα σήμερα είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών της Ένωσης με στόχο την δυναμικότερη προώθηση του προϊόντος στην αγορά, στο ευνοϊκό κλίμα που υπάρχει μετά και την επιτυχή κατάληξη των προσπαθειών πολλών ετών για την πιστοποίησή της. Ο κ. Καφούρος ανέφερε οτι πάγιος στόχος του Συνεταιρισμού είναι η διατήρηση και η αύξηση του εισοδήματος των παραγωγών, κάτι που όπως είπε έχει επιτευχθεί παρά την κρίση που υπάρχει στην αγορά και που έχει φανεί απο το 2008.
Στην συνέντευξή του ο κ. Καφούρος αποκάλυψε οτι βρίσκεται στα "σκαριά" καμπάνια για την προώθηση των κρασιών καθώς και όλων των προϊόντων του Συνεταιρισμού ενώ ευχαρίστησε όλο το προσωπικό του για την συνεργασία του σημειώνοντας οτι ενα μεγάλο μερίδιο επιτυχίας οφείλετε σε αυτό.
Τέλος, ο πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης πήρε σαφείς αποστάσεις απο απόψεις τις οποίες χαρακτήρισε λαϊκίστικες και δημαγωγικές, σύμφωνα με τις οποίες θα μπορούσε να γίνει διανομή του αποθεματικού της στους παραγωγούς "μετόχους" της, αναφέροντας οτι είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός οτι η Ένωση έχει χρήματα στα ταμεία της, πλήν όμως αυτά της είναι απαραίτητα για την ομαλή της πορεία καθώς λειτουργούν ως ασφάλεια για την κάλυψη των υποχρεώσεών της, τακτικών αλλά και των έκτακτων σαν αυτές που έχουν προκύψει τελευταία και έχουν μεγάλο οικονομικό κόστος ύψους 440 χιλιάδων ευρώ, λέγοντας χαρακτηριστικά οτι "στην σημερινή εποχή εάν γίνει ενα λάθος και δεν πληρωθούν οι υποχρεώσεις, τότε κανείς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας".
Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων κατήγγειλε το γεγονός της φύτευσης ξένων ποικιλιών αμπελιών στον αμπελώνα της Σαντορίνης που όπως είπε μόνο ζημιά μπορούν να προκαλέσουν, ενώ δεν δίστασε να κρίνει τις πολιτικές στην χώρα που έχουν οδηγήσει πολλές συνεταιριστικές ενώσεις σε μαρασμό.

Τις απόψεις του εν όψει της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη της νέας σύνθεσης του ΔΣ της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων εξέφρασε σε συνέντευξή του ο Γιώργος Χάλαρης πρώην πρόεδρος κοινότητας της Οίας ως υποψήφιος με τον αντίπαλο συνδυασμό στην εκλογική διαδικασία.
Κατά την διάρκεια της συνέντευξής του ο κ. Χάλαρης άσκησε σκληρή κριτική στον πρόεδρο του ΔΣ της Ένωσης Συναιτερισμών Θηραϊκών Προϊόντων αναφερόμενος στο ασυμβίβαστο των ιδιοτήτων του, ως προέδρου της Ένωσης παράλληλα με το ότι διατηρεί την θέση του στο τμήμα αγροτικής ανάπτυξης του Επαρχείου.
Κατά την διάρκεια της συνέντευξής του ανέφερε οτι εξ αιτίας των επιλογών της Ένωσης υπάρχουν προβλήματα με την πληρωμή των κοινοτικών επιδοτήσεων, ενώ έκανε λόγο για κακή διαχείρηση των εσόδων της, για πτώση στις πωλήσεις των κρασιών της, για παρατυπίες στην εμφιάλωση των κρασιών, ενώ πρότεινε την διανομή στους αγρότες - παραγωγούς μέρους του αποθεματικού από το ταμείο του Συνεταιτερισμού.
Τέλος ανέφερε ότι η Ένωση θα μπορούσε να έχει λειτουργήσει καλύτερα εάν συνεργαζόταν με περισσότερους και νέους οινολόγους με στόχο την παραγωγή ποιοτικότερων κρασιών τονίζοντας ότι και στο θέμα των πωλήσεων θα μπορούσαν να έχουν γίνει καλύτερες επιλογές.

δεν θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση στην Ερμούπολη..

Δεν θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση για την εορταστική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Ερμούπολη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου,

Λόγω των εξαιρετικά ειδικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί εξ αιτίας των πολυήμερων καταλήψεων των κτηρίων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Ερμούπολη αλλά και του Δημαρχιακού Μεγάρου Σύρου - Ερμούπολης και της επακόλουθης διακοπής των εργασιών των υπηρεσιών, δεν καθίσταται δυνατή η προετοιμασία και η υλοποίηση της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου.
Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, είναι αδύνατη η προετοιμασία του χώρου της πλατείας Μιαούλη, όπου πραγματοποιείται η παρέλαση, ενώ επίσης αδύνατη είναι η κατάρτιση και η αποστολή του προγράμματος των εκδηλώσεων.
Για τους παραπάνω λόγους η προγραμματισμένη για την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου παρέλαση στην Ερμούπολη, δεν θα πραγματοποιηθεί.
Όσες σχολικές μονάδες αλλά και φορείς επιθυμούν να αποτίσουν φόρο τιμής μέσω κατάθεσης στεφάνων, μπορούν να το πράξουν ορίζοντας δικές τους αντιπροσωπείες.

www.cyberkid.gov.gr για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Παρουσιάσθηκε στις 24.10.2011 μια νέα πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της ενημερωτικής καμπάνιας για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Η πρωτοβουλία υλοποιήθηκε από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και αφορά μια καινοτόμα, κοινωνικού χαρακτήρα, διαδικτυακή εφαρμογή ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο www.cyberkid.gov.gr  για μικρούς και μεγάλους.
Το CyberKids αποσκοπεί στην ασφαλή εξοικείωση του κοινού με τις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα με το internet. Προβάλει τα θετικά του διαδικτύου, που μεταξύ άλλων προσφέρει επικοινωνία, ενημέρωση και ψυχαγωγία, παράλληλα, όμως, παρουσιάζει και τους κινδύνους που υπάρχουν κατά την πλοήγηση σε αυτό, μέσα από διαδραστικές εφαρμογές, όπως παιχνίδια, συμβουλές κ.α.
Η υλοποίηση του cyberkid από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποιήθηκε με τη χορηγία της εταιρείας παροχής υπηρεσιών κινητής, σταθερής τηλεφωνίας και internet «WIND ΕΛΛΑΣ» στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης παιδιών καθώς και των γονέων τους σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

νέο ΔΣ στον Πολιτιστικό Σύλλογο Σαντορίνης

Εκλογές πραγματοποιήθηκαν πριν απο λίγες ημέρες στον Πολιτιστικό Σύλλογο Σαντορίνης με έδρα το Εμπορείο.
Μετά τις ανάλογες διαδικασίες το νέο ΔΣ του Συλλόγου είναι : Πρόεδρος Μιχάλης Κατσίπης, Αντιπρόεδρος Δεναξά Φλώρα, Ταμίας Λειβαδάρου Θεώνη, Γραμματέας Δρόσου Ειρήνη, ενω ως μέλη στο νέο Συμβούλιο Συμμετέχουν οι : Χριστόφορος Ασιμής, Νεκτάριος Βάλβης, Νικόλαος Καραμολέγκος, Μανώλης Κατσίπης και Ιωάννης Μπουρντάς.
Στην ομιλία της η απερχόμενη πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βάλβη ανέφερε οτι απο πλευράς όλων των συμμετεχόντων και των νέων μελών του ΔΣ υπάρχει θέληση να παραμείνει ο Σύλλογος ενεργός και δραστήριος.

γιορτή ρακής στην "σελήνη"

28, 29 και 30 (Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή) Οκτωβρίου στο εστιατόριο «Σελήνη» στον Πύργο θα πραγματοποιηθεί 3ήμερη γιορτή ρακής, με αφορμή το τέλος της φετινής περιόδου και διαδικασίας παραγωγής της από τα τοπικά οινοποιεία αλλά και σπίτια, που σε μικρότερες ποσότητες αλλά με πολύ μεράκι μπήκαν στην διαδικασία παραγωγής της.
Στην γιορτή είναι ελεύθερα προσκεκλημένοι να συμμετάσχουν τόσο παραγωγοί του εξαιρετικού αυτού ποτού όσο και οι λάτρεις του!
Η γιορτή και έκθεση τοπικών «ρακών» θα είναι ανοιχτή από τις 12 το μεσημέρι εως τις 11 το βράδυ.

Σύμφωνα με την "επίσημη" ανακοίνωση στο facebook,
Τώρα που ξεκίνησαν τα καζανιάσματα για τη καινούρια τσικουδιά, το Σελήνη (στον κάτω χώρο) παρουσιάζει τις τσικουδιές της Σαντορίνης για ένα τριήμερο από Παρασκευή 28 έως Κυριακή 30 Οκτωβρίου από τις 12 το μεσημέρι ως τις 11 το βράδυ με μουσική και φαγητό για να ξεχάσουμε την κρίση. Συμμετέχουν η ποτοποιία Ε. Λιγνού με τσικουδιά και ούζο και τσικουδιές από τα αμπέλια της Ένωσης, του κτήματος Αργυρού, του κτήματος Χατζηδάκη, του Art Space (Αντώνης Αργυρός). Σας περιμένουμε! Μεγάλη ποικιλία για 2 άτομα με τσικουδιά 18 ευρώ.

κατοχυρώθηκε το επίδομα προβληματικών περιοχών

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Βουλευτή Κυκλάδων του πασοκ Παναγιώτη Ρήγα,
το επίδομα προβληματικών περιοχών κατοχυρώθηκε και διατηρείται στον νόμο που ψηφίστηκε και αυξάνεται στα 100 ευρώ, αφορά δε όλα τα νησιά των Κυκλάδων και όλους τους υπαλλήλους που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του ισχύοντος πλέον νόμου.

ο Μαχαιρίδης και η ΕΝΠΕ ..

Στη θέση του Ταμία της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), μετά από πρόταση των συναδέλφων του, εξελέγη χθες ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης.
Μετά από επίσης αντίστοιχες προτάσεις, πρόεδρος εκλέγεται ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, Α' αντιπρόεδρος ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, Β' αντιπρόεδρος ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και Γραμματέας ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας Απόστολος Παπατόλιας.
Κατά τις αρχαιρεσίες στην ΕΝΠΕ, μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου εξελέγη ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Φώτης Χατζηδιάκος.

ο Μαχαιρίδης και οι υδατοκαλλιέργειες ..

Τις πάγιες θέσεις του σε σχέση με το Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού για τις υδατοκαλλιέργειες εξέθεσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης στην τελευταία (24.10) συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξίας (η προηγούμενη είχε γίνει στις 6 Οκτωβρίου).
Λίγο πριν τη διακοπή της συνεδρίασης, λόγω αντιδράσεων από δημάρχους και φορείς, ο κ. Μαχαιρίδης τόνισε για μία ακόμα φορά πως οι υδατοκαλλιέργειες αποτελούν μια παραγωγική δραστηριότητα πολύτιμη για την εθνική μας οικονομία...

"πολίτες κόντρα στον καιρό" για την εφαρμογή του πολυνομοσχεδίου στην Περιφέρεια

Σε επιστολή της προς τον Σύλλογο Υπαλλήλων της πρώην Ν.Α. Κυκλάδων, η παράταξη "πολίτες κόντρα στον καιρό" ζητά τη άμεση συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο της κατάστασης της Περιφέρειας μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.
Σύμφωνα με την επιστολή,
"η παράταξη χαιρετίζει τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και του λαού σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στα νησιά της περιοχής μας.
Οι κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις, καταλήψεις, απεργίες που έγιναν και συνεχίζονται στα νησιά μας το τελευταίο διάστημα με αποκορύφωμα τη 48ωρη πανεργατική-παλλαϊκή απεργία στις 19 και 20 Οκτωβρίου δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο και δείχνουν την αποφασιστικότητα του λαού μας να ανατρέψει τις πολιτικές που τον οδηγούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση.
Μετά την πρόσκληση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου σας, δηλώνουμε την αυτονόητη συμπαράσταση μας στον αγώνα σας, θεωρούμε δίκαια και θεμιτά τα αιτήματα σας και στηρίζουμε τον αγώνα σας με όποιες μορφές εσείς θα προκρίνετε.
Για μας είναι φανερό ότι η εφαρμογή του πολυνομοσχεδίου-λαιμητόμου, θα σημάνει ουσιαστικά τη διάλυση των υπηρεσιών της Περιφέρειας, πριν καλά-καλά λειτουργήσει και βεβαίως πριν να τεθεί σε εφαρμογή και ο υπό επεξεργασία νέος Οργανισμός. Είναι γνωστό ότι το πολυνομοσχέδιο, πέραν της καταβαράθρωσης των μισθών και των εισοδημάτων των ήδη υπηρετούντων υπαλλήλων, ενταφιάζει οριστικά την όποια προοπτική στελέχωσης της Περιφέρειας, αφού καταργεί τις κενές οργανικές θέσεις που είναι πολλαπλάσιες από τις καλυμμένες, καταργεί επιπλέον και αυτές που θα μείνουν κενές μετά τη συνταξιοδότηση των υπαλλήλων που υπηρετούν σ΄ αυτές, ενώ στερεί από την Περιφέρεια την όποια αναπτυξιακή της προοπτική.
Θεωρούμε αδιανόητη την εφαρμογή του μέτρου της «εφεδρείας», δηλαδή των παράνομων απολύσεων του προσωπικού και δηλώνουμε ότι δεν θα το αποδεχτούμε και θα αντισταθούμε μαζί με τους εργαζόμενους για να ανατραπεί αυτή η πολιτική της υποταγής και της αναξιοπρέπειας.
Συνηγορούμε λοιπόν με όλες τις πρόσφορες μορφές αντίδρασης, συμπεριλαμβανομένου και του κλεισίματος των υπηρεσιών της Περιφέρειας και ζητάμε από τον Περιφερειάρχη και την Περιφερειακή Αρχή να θέσει το θέμα ως κατεπείγον στην ημερήσια διάταξη του περιφερειακού συμβουλίου, που θα γίνει μέχρι τις 31/10/2011, προκειμένου να αναληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις και πρωτοβουλίες.

Γιάννης Βρούτσης με αφορμή τα προβλήματα στο Υπ. Οικονομικών

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο Υπουργείο Οικονομικών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζει το υπουργείο Οικονομικών και η απίστευτη ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται οι Έλληνες φορολογούμενοι δεν έχει προηγούμενο.
Πώς να έχει άλλωστε, όταν για δυο ολόκληρα χρόνια στο υπουργείο Οικονομικών ασκήθηκαν, με πρωτοφανή ερασιτεχνισμό, ανεύθυνες και καταστροφικές πολιτικές.
Πλήρης διάλυση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, έλλειψη συντονισμού, πολυνομία, γραφειοκρατία, απουσία συγκροτημένου σχεδίου, ακέφαλες νευραλγικές υπηρεσίες (Γ.Γ.Π.Σ.) ακόμη και έλλειψη στοιχειωδών πρώτων υλών, αποτελούν ένα μόνο μέρος της τραγικής κατάστασης που επικρατεί σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών.

ΔΕΥΑ Σαντορίνης, ανακοίνωση

Ανοιχτό διαγωνισμό προκύρηξε η ΔΕΥΑ Θήρας για την ανάθεση του έργου «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΗΜΕΡΟΒΙΓΛΙΟΥ ΘΗΡΑΣ», συνολικού προϋπολογισμού 1.381.560,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 16%.

Δευτέρα, Οκτωβρίου 24, 2011

προκύρηξη 6 θέσεων απο το δημοτικό λιμενικό ταμείο Σαντορίνης

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την κάλυψη 6 θέσεων με 8μηνη σύμβαση ιδιωτικού διακαίου δημοσιοποίησε το δημοτικό Λιμενικό ταμείο Σαντορίνης.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.1 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας στην ακόλουθη διεύθυνση: Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας, Φηρά Θήρας, Τ.Κ 847 00, υπόψη κ. Αργυρού Αντωνίου (τηλ. επικοινωνίας: 2286028362).
Αιτήσεις μπορείτε να καταθέσετε από σήμερα (24.10.2011) και για 10 μέρες.
Σύμφωνα με τον πίνακα των θέσεων ζητούνται :
101 Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας ΥΕ Γενικών Καθηκόντων 8 μήνες, 1 (ένας)
102 Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας ΥΕ Κλητήρα 8 μήνες, 1 (δύο)
103 Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας ΥΕ Εργάτες Καθαριότητας, 8 μήνες 2 (δύο)
104 Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας ΔΕ Χειριστή μηχανημάτων έργου, 8 μήνες 1 (ένας)
105 Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας ΔΕ Οδηγός, 8 μήνες 1 (ένας)

Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων: α) στην υπηρεσία μας στην ανωτέρω διεύθυνση· β) στο δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr ) και συγκεκριμένα ακολουθώντας από την κεντρική σελίδα τη διαδρομή: Έντυπα αιτήσεων - Διαγωνισμών Φορέων - Εποχικού (ΣΟΧ)· γ) στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ)