Σάββατο, Νοεμβρίου 21, 2009

Παλιοζωή, κατάσταση και παλιοκοινωνία - 2
Μαυρη(οι) μαυρίλα πλάκωσε; ….

«Ήλθαν, είδαν και απήλθαν, αλλά φράγκο δεν είδαμε» είναι η -στερεότυπη- απάντηση που λαμβάνουμε από εξέχουσες προσωπικότητες του χώρου της εστιατορικής και του λιανικού εμπορίου στο νησί της Σαντορίνης, ως απάντηση στην πρόσφατη άφιξη Αμερικανικού πολεμικού πλοίου στα νερά του νησιού.
Παρά το γεγονός ότι ο καιρός ήταν καλός και δεν είχε φουρτούνες -για να δουν την Σαντορίνη με το κιάλι- οι Αμερικανοί στρατιώτες που εξέφρασαν την ανάγκη να δουν το νησί από κοντά ήταν ελάχιστοι συγκριτικά με τον αριθμό των επιβατών του πλοίου. Η αιτία χαρακτηρίζεται ανεξήγητη από τον εμπορικό κόσμο του νησιού, πλήν όμως ορισμένα μέλη υποστηρίζουν ότι οι Αμερικάνοι «έχουν ξυπνήσει», και από κάπου μάθανε ότι δεν είναι και ιδιαιτέρως ευπρόσδεκτοι κι αποφάσισαν να μην κατέβουν για να μην μας κακοκαρδίσουν, εκτός από κάποιους λίγους που σιγά μη χάλαγαν την -μαυρη- ζαχαρένια τους για μια χούφτα αντιδραστικών ιθαγενών.
Στο δια ταύτα πάντως οι Αμερικάνοι δεν (μας) άφησαν λεφτά. Πόσο μάλλον με την τρέχουσα ισοτιμία όπου όλα στο νησί τους φάνηκαν ακριβά.
Πρόκειται για την δεύτερη επίσκεψη Αμερικανικού πολεμικού πλοίου στο νησί, με την πρώτη να εχει γίνει φέτος τον Μάρτιο.
Σύμφωνα πάντως με αυτόπτες μάρτυρες οι περισσότεροι ήταν μαύροι και τους άρεσε να ακούνε μαυρη μουσική όπως Jay-Z, Jay-K, Chuck Berry- Chouk-B, κλπ
(αλίμονο, οι μαύροι έχουν ιδιαιτέρως ανεπτυγμένο το ένστικτο της αλληλεγγύης, αν μη τι άλλο μετανάστες είναι κι αυτοί…)
Σύμφωνα πάλι με αυτόπτες μάρτυρες, οι μαύροι Αμερικανοί φαντάροι φέρεται να είπαν μεταξύ τους ότι εάν κάποιος μαύρος είχε μαγαζί στο νησί, σε εκείνον θα πήγαιναν….









Για το γεγονός λάβαμε ανακοίνωση των "πολιτών - φίλων της Ειρήνης"
Σύμφωνα με αυτην,

Για δεύτερη φορά σ’ ένα χρόνο η Σαντορίνη γίνεται τόπος υποδοχής του 6ου Αμερικανικού Στόλου, κυρίως τόπος ψυχαγωγίας και ξεκούρασης των στρατιωτών που επί μήνες πριν πολεμούσαν στα ανοιχτά μέτωπα του Ιράκ και του Αφγανιστάν.Για μια ακόμα φορά οι φορείς του νησιού, τους υποδέχονται με ανοιχτές αγκάλες, προσφέροντας μάλιστα και δώρα στους επιτελείς του πολεμικού πλοίου, όπως πριν από 500 χρόνια οι ιθαγενείς υποδέχονταν τους στόλους των κατακτητών.Διευκρινίζουμε ότι οι επιφυλάξεις μας απέναντι στην επίσκεψη αυτή έχουν να κάνουν με το τι αντιπροσωπεύει ο αμερικάνικος στόλος για εμάς τους Έλληνες, αλλά και για τους πολίτες του κόσμου και όχι βεβαίως με την παρουσία των ανθρώπων – στρατιωτών που τον υπηρετούν.
Γνωρίζουμε όλοι ότι οι πολεμικοί στρατοί επανδρώνονται από νέα παιδιά, προερχόμενα συνήθως από τα φτωχότερα και άρα τα πιο απελπισμένα κοινωνικά στρώματα. Και ότι η συμμετοχή τους στον πόλεμο τις περισσότερες φορές είναι λύση ανάγκης για αυτούς και όχι επιλογή.Επιπλέον και ο τελευταίος Σαντορινιός πολίτης γνωρίζει πολύ καλά ότι ο αμερικάνικος στόλος είναι ο μοχλός αιματηρών επεμβάσεων σε όλο τον κόσμο που ως κύριο έργο του έχει την ανατροπή νόμιμων κυβερνήσεων που δεν αρέσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και την κατασκευή και στήριξη καθεστώτων δικτατορικών, φιλικών προς αυτές.Και αν κάποιοι έχουν ξεχάσει να τους θυμίσουμε, ενόψει και της επετείου της 17ης Νοέμβρη, ότι χιλιάδες έλληνες πολίτες θα βγουν μεθαύριο στους δρόμους για να διαδηλώσουν για μια ακόμα χρονιά έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία την αντίθεση τους απέναντι σε κάθε δικτατορία και σε όσου τις στηρίζουν.
Την ίδια ώρα εμείς, στη Σαντορίνη με κάθε επισημότητα, υποδεχόμαστε το αεροπλανοφόρο της πολεμικής μηχανής του 6ου στόλου στη Μεσόγειο μετά «Βαΐων και Κλάδων».
Εμείς οι υπογράφοντες πολίτες φίλοι της Ειρήνης, με την κίνηση μας αυτή διεκδικούμε το αυτονόητο
Ειρήνη σε ολόκληρο τον κόσμο
Να κλείσουν οριστικά τα πολεμικά μέτωπα στον πλανήτη
Γιατί όσο παραμένουν ανοιχτά παράγουν μόνο, θάνατο αθώων και αμάχων, πείνα εξαθλίωση και ξεριζωμό. Ξεριζωμό που τον απόηχο του τον νοιώσαμε πρόσφατα και στο νησί μας με την έλευση τόσων εξαθλιωμένων προσφύγων από το πολεμικό μέτωπο του Αφγανιστάν.
Κλείνοντας διευκρινίζουμε ότι η αντίθεση μας στην παρουσία του 6ου Αμερικανικού στόλου στη Σαντορίνη είναι ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ.
Για λόγους μνήμης και αξιοπρέπειας.
Μα πάνω απ’ όλα για λόγους αλληλεγγύης μεταξύ των συνανθρώπων μας που πλήττονται από τις πολεμικές επεμβάσεις των ισχυρών απανταχού της γης. 12 Νοεμβρίου 2009 Οι υπογράφοντες Πολίτες Φίλοι της Ειρήνης Το ψήφισμα μέχρι στιγμής έχει υπογραφεί από δεκάδες πολίτες της Σαντορίνης.
Η συλλογή των υπογραφών ξεκίνησε σήμερα (σσ την ημέρα της άφιξης) και θα συνεχιστεί καθ' όλη την διαρκεια της παραμονής του Αμερικανικού αεροπλανοφόρου στη Σαντορίνη.
Κυριακή γιορτή και σχόλη να ‘ταν η βδομάδα όλη.
Αν και σήμερα είναι Σάββατο...

ή,
ζήτω το Πολυτεχνείο!

Το μπλόγκ βρίσκεται στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση -έστω και με λίγες μέρες καθυστέρηση και με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου- να σας παρουσιάσει κατ’ αποκλειστικότητα την συνομιλία που είχε με τον κ. Γιώργο Καραμπουρμπουλίθρα, έναν από τους ανθρώπους που έζησαν από κοντά και μάλιστα πρωταγωνίστησαν στα ιστορικά γεγονότα του 1973 και έκτοτε όλην την ώρα τα ίδια μας λένε για την σημαντικότητα των στιγμών.

Για τις ανάγκες της συνέντευξης, συνεργάτες του μπλόγκ ταξίδεψαν στην Αθήνα προκειμένου να συναντήσουν τον κ. Γιώργο Καραμπουρμπουλίθρα στο γραφείο του στο Κολωνάκι.
Ο κ. Καραμπουρμπουλίθρας τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στον χώρο της συμβουλευτικής και των επιχειρήσεων ενώ παράλληλα ασχολείται με την τεχνολογία και το διαδίκτυο, υποστηρίζοντας 2 ειδησεογραφικά πόρταλ, 3 με αθλητική ενημέρωση και 4 σελίδες με τυχερά παιχνίδια γιατί όλο και με κάποιον τρόπο θα πρέπει να βγάζει κι αυτός τα προς το ζείν.
Στο παρελθόν ο κ. Καραμπουρμπουλίθρας είχε αναπτύξει πολιτική δραστηριότητα αλλά του πέρασε σχετικά γρήγορα όταν κατάλαβε ότι τα κόμματα έχουν ανάγκη από επαγγελματίες πολιτικούς για να υποστηρίζουν τις θέσεις τους καλές ή κακές και δε σηκώνουν και πολλές πολλές διαφωνίες. Ο κ. Καραμπουρμπουλίθρας σε νεαρή ηλικία είχε ενταχθεί στο ΚΚΕ ΜουΛου και ύστερα στο ΚΚΕ το σκέτο στα οποία και ανδρώθηκε πολιτικά ενώ στην συνέχεια σταδιοδρόμησε στο Πασοκ το οποίο άλλο που δεν ήθελε απ’το να υποδέχεται εκπαιδευμένα και υπάκουα στελέχη από την Αριστερά, γιατί εδώ που τα λέμε που να εκπαιδεύσεις από την αρχή και στα βασικά τόσο λαό.
Κατά την διάρκεια της σταδιοδρομίας του συμμετείχε σε 32 επιτροπές, σε 56 υποεπιτροπές, έκανε 4 εκπαιδευτικά ταξίδια στο εξωτερικό ως μέλος της ελληνικής σοσιαλιστικής αντιπροσωπείας, ενώ έκανε και ενδιαφέρουσες γνωριμίες γιατί οι περισσότεροι τότε σύντροφοι γινήκανε υπουργοί, και ως γνωστό ενας υπουργός είναι πάντοτε χρήσιμος. πόσο μάλλον πολλοί.

Ο κ. Καραμπουρμπουλίθρας μας υποδέθηκε στο άρτι ανακαινισθέν γραφείο του το οποίο όπως μας ενημέρωσε σχεδιάστηκε και εξοπλίστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα Τοχίρο Κατά- Σκέ-Βάκι στον οποίο δόθηκε όλη η ελευθερία να εκφράσει την προοδευτική άποψή του, τοποθετώντας στον χώρο έπιπλα και λουλούδια από όλες τις Ηπείρους αλλά κυρίως από την Αφρική, γιατί εκεί έκανε διακοπές πέρσυ τον Απρίλιο ο διάσημος Ιάπων αρχιτέκτονας.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης μας ο κ. Καραμπουρμπουλίθρας μας είπε ότι κάθε χρόνο πολύ τον συγκινεί η επέτειος του Πολυτεχνείου γιατί του θυμίζει τα ιστορικά γεγονότα του 1973 οπότε ήταν πολύ καψούρης με την «Φλώρα» η οποία ήταν από κορυφαία στελέχη της οργάνωσης του ΚΚΕ Μ-Λ στα Κάτω Πατήσια και τον Αγ.Νικόλαο Αχαρνών, φιλενάδα φοιτήτριας στο τμήμα Χημικών Μηχανικών που δυό μέρες πριν από την μοιραία νύχτα του Νοέμβρη του 73 είχε πάει να δεί τη φιλενάδα της που έκανε κατάληψη και αποφάσισε τελικά να μείνει μαζί της γιατί την είχαν διώξει και οι γονείς της από το σπίτι και την απειλούσαν ότι θα την κουρέψουν ετσι και ξανάκανε παρέα με μακρυμάλληδες αριστερούς. Ο κ. Καραμπουρμπουλίθρας μας αφηγείται ότι η περίφημη «Φλώρα» ήταν ο λόγος που πήγε κι εκείνος στο Πολυτεχνείο αλλά ούτως ή άλλως θα πήγαινε γιατί είχε και 2-3 φίλους οικοδόμους που δούλευαν στον πατέρα του που ήταν εργολάβος, κι επειδή ο ίδιος ήταν παιδί του λαού και σοσιαλιστής -τότε- έκανε καλή παρέα και καλαμπούρι μαζί τους. «Θα πήγαινα ούτως ή άλλως» μας είπε ο κ. Καραμπουρμπουλίθρας «μιας και όλη η παλιοπαρέα ήταν εκεί, μην νομίζεις ότι είχαμε πάρει χαμπάρι ότι θα μας έγραφε η ιστορία, ή ότι θα έμπαινε το τρακτέρ, το τάνκ πως το λένε, στον χώρο, κάποιοι βέβαια πήγαιναν γυρεύοντας για καυγά για τους δικούς του λόγους, αλλά οι περισσότεροι δεν περιμέναμε αυτά που έγιναν. Τελικά οι στιγμές ήταν συγκλονιστικές, σε κάθε επίπεδο για όλους μας, αλλά τότε δεν καταλαβαίνεις τι κάνεις, σαν τους ερωτευμένους, παίρνεις χαμπάρι πολύ μετά τι έχεις κάνει..»

Σε ερώτησή μας για το εάν σημμετέχει στους ετήσιους εορτασμούς μας απάντησε οτι έκτοτε δεν εχει πάει ποτέ, αν και πολλές φορές ανεβοκατεβαίνει πάνω - κάτω την Πατησίων, πλήν όμως η Φλώρα παντρευτηκε (άλλον) έκανε 2 παιδιά, έγινε μεγαλοστέλεχος υπουργείου και λόγο οικογενειακών προβλημάτων ταλαιπωρεί τον κοσμάκη στη δουλειά της,
ενω οι γνωστοί άγνωστοι πιτσιρικάδες που περιμένουν κάθε χρόνο τη "γιορτή" πώς και πώς για να στήσουν αντάρτικο δεν ταιριάζουν ούτε στον χαρακτήρα ούτε στην ιδεολογία του.
"Κάθε χρόνο ανήμερα του Πολύτεχνείου πέρνω το σκύλο μου και πηγαίνουμε στο Λουτράκι για φρέσκα ψαράκια, πίνω και κανα καραφάκι τσικουδιά κι αναπολώ την ιστορικότητα των ημερών.... " μας κατέληξε ο κ. Καραμπουρμπουλίθρας.





Υστερόγραφο επί του προηγούμενου κειμένου.

«The war is economic» που λέει κι ο πρόεδρος (ο Φιντέλ)
Μας στριμώχνουνε για να μας κάνουνε ότι θέλουνε δηλαδή.
Ετσι κι εμείς… ώρες ώρες την Κούβα της Ευρώπης (θα) μου θυμίζει αυτή η χώρα.
Ο κόσμος (θα) πεινάει κι ο (σοσιαλιστής) πρόεδρος (θα) γυρίζει τον κόσμο πραγματοποιώντας σοσιαλιστικές διαλέξεις για τα ωφελήματα του σοσιαλισμού….

Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2009

Παλιοκατάσταση …
ή παλιοζωή, κατάσταση και παλιοκοινωνία

Ύστερα από απαίτηση τουλάχιστο δεκαπέντε μελών και εκατόν δεκαπέντε (115) φίλων του Πασοκ (γράψε βρέ Δέσποινα καμιά κουβέντα…) αισθανόμαστε την βαθιά υποχρέωση να αναφερθούμε στο γεγονός και να σχολιάσουμε την πρόσφατη Γενική Συνέλευση που διοργάνωσε η δημοτική οργάνωση Πασοκ Θήρας.

Κατά την διάρκεια της Συνέλευσης οι παρευρισκόμενοι είχαν την δυνατότητα να σερβιριστούν καφέ ξεροσφύρι, σκέτο, χωρίς βουτήματα και σνακ, ενώ σύμφωνα με το σκεπτικό των διοργανωτών η συμμετοχή τοπικών οργανοπαιχτών κρίθηκε οικονομικά ασύμφορη, πλήν όμως δεσμεύθηκαν η επόμενη Γενική Συνέλευση να γίνει μετα μουσικής.
Το ξύλο θα είναι προαιρετικό.
Του χρόνου αποφασίστηκε να μοιραστούν και δώρα.

Θυμάσαι που σου είχα πεί ότι «δεν μου αρέσει αυτός ο κόσμος;»
Ε, λοιπόν, δεν μου αρέσει καθόλου!

Με το ξεκίνημα της συνελεύσεως τον λόγο πήρε ο βουλευτής Κυκλάδων κ. Παναγιώτης Ρήγας ο οποίος μας μαύρισε την καρδιά γιατί τίποτε καλό δεν βρήκε να πεί ότι παράλαβε η κυβέρνηση, με αποτέλεσμα 5 υπουργοί να είναι έτοιμοι να πάρουν αντικαταθλιπτικά και άλλοι 50.000 χιλιάδες πολίτες να είναι έτοιμοι αλλά να μην πάρουν τελικά τίποτα. σε μετρητά εννοώ.

Έτσι όπως τον είδαμε στην τηλεόραση, ο κ. Ρήγας μίλησε 47 λεπτά νον στόπ χωρίς διάλειμμα για μουσική ή διαφημίσεις -κάτι που άλλωστε δεν αποτελεί προσωπικό του ρεκόρ, μιας και σε προεκλογικές περιόδους όπως και σε Νομαρχιακά συμβούλια εχει χτυπήσει 4ωρα χωρίς διακοπή- και αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα καθώς και οι υπουργοί που βρήκαν άδεια ταμεία κι άντε πρώτα να μαζέψεις λεφτά για να τα φάς μετά. Ειλικρινώς, ο κ. Ρήγας μας ξάφνιασε με το περιεχόμενο της ομιλίας του, όπου τα βρήκε όλα «μαύρα», με αποτέλεσμα πολλοί να απορούν μήπως ο κ. Ρήγας είχε προβάρει και μας εκφώνησε προεκλογική ομιλία και όχι μετεκλογική. Όπου κατά κανόνα, (σσ μια μετεκλογική ομιλία) εκφράζει αισιοδοξία για το νέο ξεκίνημα ενώ αναφέρεται στον προγραμματισμό της νέας κυβέρνησης, εστιάζοντας στις σημαντικότερες καινοτομίες. Αυτά όμως, όπως είπαμε, γίνονται κατά κανόνα. Και τι θα ήταν ο κανόνας αν δεν υπήρχαν εξαιρέσεις;; ένα τίποτα…

Μεταξύ άλλων ο κ. Ρήγας ανέφερε ότι η υγεία -όχι η δική του- είναι χάλια, η παιδεία είναι χάλια, η οικονομία είναι χάλια, η ναυτιλία είναι χάλια, η ανεργία είναι χάλια, η Μαργαρίτα η κόρη του κυρ Παντελή είναι χάλια, η ακτοπλοΐα είναι χάλια, η κατάσταση με τις τράπεζες είναι χάλια, τα μεροκάματα στη νύχτα είναι μαύρα χάλια κ.ο.κ
Για να μην είμαστε όμως άδικοι, ο κ. Ρήγας αναφέρθηκε και στον προγραμματισμό της κυβέρνησης σημειόνοντας χαρακτηριστικά ότι
«κομματάρχες δεν θα υπάρξουν στην κυβέρνηση,
κομματάρχες δεν θα υπάρξουν στο κόμμα
κομματάρχες δεν θα υπάρξουν στην κοινωνία!»
Που θα υπάρξουν δεν μας είπε, ούτε αν υπάρξουν κομαντάντε μας είπε….


Κ..λοκατάσταση….
Ο κ. Ρήγας πάντως επειδή είναι παλαιά καραβάνα εις τον χώρο της πολιτικής κι όσο κι αν είναι ντάουν και δεν τον πιάνεις εύκολα, την μάζεψε στα γρήγορα την κουβέντα που πήγε να ξεφύγει σε δυό περιπτώσεις. Στην μεν πρώτη, όταν ορισμένοι πολίτες είχαν πάει ορεξάτοι να αναφερθούν σε τοπικά προβλήματα της καθημερινότητας (λιμάνια αποχετεύσεις κλπ) αναγκάζοντας τον βουλευτή να επαναπροσδιορίσει το περιεχόμενο της κουβέντας λέγοντας ότι εκείνη η ώρα δεν ήταν της επίλυσης τοπικών προβλημάτων (βλ αποχετεύσεις κλπ, κ.λοκατάσταση δηλαδή…) αλλά η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματοις. Ενώ, η δεύτερη περίπτωση αφορούσε το φραστικό επεισόδειο σε βάρος του δημάρχου (σχετικό κι αυτό με την κ.λοκατάσταση) όπου ο βουλευτής είπε ότι εκείνη η ώρα δεν ήταν της επίλυσης των τοπικών υποψηφιοτήτων κι ότι κάθε πράμα στον καιρό του, ο κολιός τον Αύγουστο, και οι δημοτικές εκλογές του χρόνου τον Οκτώβρη.
Ο έτερος βουλευτής κ. Παπαμανώλης δεν συνέτρεξε λόγος να βγάλει το φίδι από την τρύπα, και περιορίστηκε στις ευχαριστίες προς το εκλογικό σώμα για το καλό εκλογικό αποτέλεσμα καθώς και σε μια γενικόλογη τοποθέτηση σχετικά με το πρόγραμμα του κυβερνώντος κόμματος.
Το άνοιγμα της Συνέλευσης έκανε η πρόεδρος της Δημοτικής Οργάνωσης Πασοκ Θήρας κ. Σοφία Κίτσου η οποία παρουσίασε τους κεντρικούς ομιλητές ενώ και αναφέρθηκε και στα θέματα της Συνέλευσης.


Άμα δεν ήταν κι η ίντριγκα, θα ήταν ακόμη χαμηλότερο το ενδιαφέρον.
(τελικά, ποιος φαγώθηκε;)
Σχετικά τώρα με το περιστατικό που «κέντρισε το ενδιαφέρον» του ακροατηρίου και των τηλεθεατών, ουσιαστικά, περιορίζεται σε μια φράση που χρησιμοποίησε πρώην πρόεδρος τοπικού διαμερίσματος και μέλος του Πασοκ προς τον δήμαρχο, η οποία από το σύνολο των παρευρισκόμενων χαρακτηρίστηκε προσβλητική, ενώ οδήγησε τον δήμαρχο καθώς και κομματικούς και προσωπικούς του φίλους στην αποχώρηση.
Η κουβέντα προκάλεσε την άμεση αντίδραση του προεδρείου καθώς και του κ. Ρήγα που κλήθηκε να «μαζέψει» την συζήτηση και να διευκρινίσει ότι δεν ήταν η ώρα να τεθεί θέμα κομματικών επιλογών σχετικά με τις επόμενες δημοτικές εκλογές.
«Πολιτικά θα μιλάμε» είπε χαρακτηριστικά οκ. Ρήγας «κόβοντας τον βήχα» σε όσους είχαν πάει έτοιμοι για καυγά.

Κατά τα άλλα, η συζήτηση διεξήχθη σε καλό κλίμα, κανένας δεν τσακώθηκε με κανέναν, ενώ ευτυχώς που έστω και δια βοής και από την πλειοψηφία αποφασίστηκε να παραμείνουν τα τοπικά ΜΜΕ στην Συνέλευση διαφορετικά πως θα μαθαίναμε τι θα κάνει η κυβέρνηση;


Συμπεράσματα

Η Γενική Συνέλευση τέλος, αποφάσισε ομόφωνα οι Πασόκοι της Σαντορίνης -και προκειμένου να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση- να χρησιμοποιούν στα ψώνια τους μόνο πάνινες και τσόχινες σακούλες προκειμένου να περιοριστεί η χρήση της πλαστικής σακούλας που δεν λιώνει στον αιώνα τον άπαντα, να χρησιμοποιούν όσο περισσότερο μπορούν οικολογικά μέσα μαζικής μεταφοράς (γαϊδούρια, μουλάρια, ποδήλατα κλπ) προκειμένου να περιοριστεί η χρήση ΙΧ που επιβαρύνουν το περιβάλλον καθώς και να χρησιμοποιούν όσο περισσότερο μπορούν οικολογικά προϊόντα διατροφής, προκειμένου να βελτιώσουν την εικόνα τους γιατί όπως υποστηρίζει και ο πρόεδρος «nous igieis en somati ygeies, and I think you should start some kind of sport by now, because its so Greek to me that you like eating a lot, and you also like to drink a lot, without thinking of the troubles you’re causing to your health! And that’s actually why I thought of increasing the taxes. I think that you eat and drink a lot in this country…»


ΥΓ. 1 Ευχόμαστε την επόμενη φορά να οργανωθεί η Γενική Συνέλευση σε κάποιον πιο στιλάτο και ευρύχωρο χώρο. Να απολαύσουν τα μέλη και οι φίλοι τον καφέ και το ποτό τους σε έναν χώρο που θα τους εμπνέει περισσότερο...
Λέτε να δυσανασχετούσε το λαϊκό προφίλ του πασόκου;;

Υ.Γ. 2 Την επόμενη φορά που θα ζητήσετε κείμενο, θα ζητήσουμε να το πληρωθούμε.
(σσ η Κυριακή πληρώνεται διπλά)

Υ.Γ. 3 Ο μέσος ηλικιακός όρος; Πολλά τα έτη, Δέσποτα….

Υ.Γ. 4 Πρίν από μερικά χρόνια, «νεαρότατη -τότε- συντάκτης» είχε τύχει ,και μάλιστα με μεγάλο τάκτ, να ρωτήσω κατ’ ιδίαν, πρόσωπο με πολιτική ιδιότητα στο νησί, «δεν σας ενοχλεί η κριτική στο πρόσωπό σας;» για να πάρω την απάντηση.
«όχι παιδί μου, κάνε τη δουλειά σου»
Και εκτίμησα την απάντηση γιατί διέκρινα έναν άνθρωπο συνειδητοποιημένο και γενναιόδωρο. Κάποιοι θα έλεγαν αδιάφορο(!). δεν το βλέπω ετσι...

Υ.Γ. Κατά τα άλλα τα μέλη και οι φίλοι του Πασοκ μια χαρά άνθρωποι είναι και για παρέα και ως επαγγελματίες. Όταν όμως συνευρίσκονται κομματικά κάτι τους συμβαίνει και… αφηνιάζουν. ορισμένοι δε γίνονται και αιμοβόροι!!
Το φαινόμενο ,επιστημονικά, ονομάζετε κομματισμός.

Ένα φίλος με ρώτησε. Πως αντιμετωπίζεις το γεγονός ότι στην καθημερινότητά σου συναντάς ανθρώπους με τους οποίους διαφωνείς;
-Φυσιολογικά. Δεν έχουμε να χωρίσουμε και τίποτε το πολύ σοβαρό. ούτε σπίτια, ούτε περιουσίες, ούτε οικόπεδα. Μόνον ιδέες. για το πώς θα μπορούσε το νησάκι να είναι καλύτερο. Τίποτε το προσωπικό….