Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2009


χρούτς - χρούτς!

όπως το είχαμε προβλέψει....
έχουν να κοπούν κορδέλες ...

όπως άλλωστε έχουμε αναφέρει, αξιοποιόντας τις πληροφορίες μας περί των εκλογών,
η Περιφέρεια έχει ήδη προμηθευτεί 5,5 χιλιόμετρα γαλανόλευκης κορδέλας πανέτοιμης για κοπή..



























......................................................

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 02, 2009

Οι προτάσεις και οι επιλογές για τις εξόδους μας φέτος το καλοκαίρι ήταν και συνεχίζουν να είναι πολλές, εντυπωσιακά περισσότερες από κάθε αντίστοιχη εποχή. Σε άλλο επίπεδο βέβαια μπορούμε να πούμε ότι είμαστε πλέον ψύχραιμοι και ώριμοι ώστε να αναγνωρίζουμε ότι η κάθε εκδήλωση και ο κάθε καλλιτέχνης απευθύνετε στο δικό του κοινό, μεγάλο ή μικρό ανάλογα με την περίπτωση.

Σε επόμενη ανάρτηση θα αναφερθούμε αναλυτικότερα στις εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού, προς το παρόν σας ενημερώνουμε σχετικά με ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον γεγονός που πραγματοποιείτε στο νησί, τον 5ο διαγωνισμό πιάνου «the muse» που ξεκίνησε χθες 1 Σεπτεβρίου και θα ολοκληρωθεί την επόμενη Τετάρτη 9 του μήνα.

Από το site του Μεγάρου Γκύζη αναδημοσιεύουμε τις εξής πληροφορίες,

ενώ σας ενημερώνουμε ότι η παρακολούθηση του διαγωνιστικού μέρους
είναι ελεύθερη για όσους ενδιαφέρονται
να ακούσουν τους νέους που συμμετέχουν να παρουσιάζουν την δουλειά τους.

Η International Association of Art “The Muse” διοργανώνει από το 2005 τον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου “The Muse” στο Μέγαρο Γκύζη στα Φηρά Σαντορίνης.
Οι πρώτοι τέσσερις διεθνείς διαγωνισμοί, το 2005, 2006, 2007 και 2008, προσέλκυσαν αμέσως την προσοχή νέων μουσικών από όλο τον κόσμο.
Ήρθαν στη Σαντορίνη να αναδείξουν το ταλέντο τους και την καλλιτεχνική τους δεινότητα και να λάβουν αναγνώριση από τα μέλη της διεθνούς κριτικής επιτροπής και του κοινού. Ο κάθε ένας που είχε σχέση με το διαγωνισμό, είτε ως διαγωνιζόμενος, είτε ως μέλος της κριτικής επιτροπής, είτε ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής, είτε ως μέλος του κοινού, μπορούσε να νιώσει και να απολαύσει μία φιλική αλλά και ανταγωνιστική ατμόσφαιρα.

Ήταν ένα Φεστιβάλ Μουσικής και Φιλίας! Περισσότεροι από 100 πιανίστες, αντιπροσωπεύοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, την Κορέα, μεταξύ άλλων χωρών, συμμετείχαν στον διαγωνισμό τα τέσσερα αυτά τελευταία χρόνια. Είμαστε χαρούμενοι γιατί πολλοί από αυτούς έχουν πλέον γίνει επιτυχημένοι σολίστες και εμφανίζονται σε συναυλιακές σκηνές σ΄όλον τον κόσμο.

Ο φετινός 5ος Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου "The Muse" θα διεξαχθεί στη Σαντορίνη από την 1η μέχρι την 8η Σεπτεμβρίου 2009. Οι επισκέπτες αλλά και οι κάτοικοι του νησιού θα έχουν μία θαυμάσια ευκαιρία να ακούσουν νέους πιανίστες από πολλές χώρες του κόσμου. Ο κύριος σκοπός του διαγωνισμού είναι να ανακαλύψει και να συστήσει νέα ταλέντα στους εν δυνάμει θαυμαστές τους. Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός σε πιανίστες ηλικίας από 16 έως 30 ετών και θα διεξαχθεί σε τρεις γύρους.

Ξεκινώντας φέτος, η Ένωση θα φιλοξενήσει επιπρόσθετα ένα νέο διαγωνισμό - τον Διεθνή Διαγωνισμό 2009 για νεαρούς μουσικούς “The Muse Junior”.
Θα είναι ανοικτός σε νεώτερους συμμετέχοντες στις κατηγορίες πιάνου, βιολιού και βιολοντσέλου και θα διεξαχθεί στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου 2009 σε ένα γύρο, ξεχωριστά για τις τρεις ηλιακές ομάδες, δηλαδή JUNIOR Group (κάτω των 11 ετών), INTERMEDIATE Group (12 - 14 ετών) και TEENAGE Group (15 - 17 ετών). Ειλικρινά πιστεύουμε ότι αυτό το μουσικό γεγονός θα ανακαλύψει νέα ταλέντα και θα βοηθήσει στην μελλοντική τους καλλιτεχνική εξέλιξη.

Τόσο ο 5ος Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου "The Muse" όσο και ο Διεθνής Διαγωνισμός “The Muse Junior” 2009 οργανώνονται από την International Association of Art “The Muse” υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού και της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Ελλάδα. Οι δύο διαγωνισμοί θα φιλοξενηθούν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Μέγαρο Γκύζη στα Φηρά Σαντορίνης.

Για πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το site της «the muse»
στην διεύθυνση,
www.themuse.gr/Competition 2009

Το σχολείο λέγεται “δεύτερης ευκαιρίας” και απευθύνεται στους ενήλικες που δεν έχουν ολοκληρώσει την βασική υποχρεωτική 9χρονη εκπαίδευση (δημοτικό και γυμνάσιο). Το σχολείο θα λειτουργήσει φέτος για δευτερη συνεχόμενη χρονιά στην Σαντορίνη και οι εγγραφές των ενδιαφερόμενων μπορούν να γίνονται στα γραφείο του στο Γυμνάσιο των Φηρών. Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε και στο 3ο γραφείο Β Βάθμιας εκπαίδευσης στο τηλέφωνο 23990.
Τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες και για την απόκτηση πτυχίου γυμνασίου η φοίτηση είναι 2 χρόνια.
Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε τον τρόπο. Το ότι οι ειδικοί όροι δόμησης για την επανέναρξη των εργασιών αποκατάστασης του στεγάστρου στο Ακρωτήρι θα εκδοθούν με Κοινή Υπουργική Απόφαση στον Νόμο 3773/2009 για τους Μεσογειακούς Αγώνες. Πριν από λίγες μέρες όμως και συγκεκριμένα στις 28 Αυγούστου με ανακοινώσεις στον Τύπο, ενημερωθήκαμε για την ψήφιση του Νόμου η οποία και δίνει το πράσινο φως για την έναρξη των εργασιών που αναμένεται να ξεκινήσουν το προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα,
www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1046170&lngDtrID=253

Εγκρίθηκε και από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η κοινή απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος και Δημοσίων Έργων και Πολιτισμού για το έργο της αντικατάστασης του στεγάστρου του Ακρωτηρίου της Θήρας,
στην ουσία δηλαδή της συνέχισης των εργασιών προκειμένου να αποκατασταθεί το τμήμα που είχε καταρρεύσει τον Σεπτέμβριο του 2005.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση περιλαμβάνεται στον Νόμο 3773/2009 για τους Μεσογειακούς Αγώνες, τον οποίο ψήφισε πρόσφατα η Βουλή. Με αυτήν καθορίζονται κατά παρέκκλιση από κάθε διάταξη οι ειδικοί όροι δόμησης και κατασκευών στο Ακρωτήρι, οι επιτρεπόμενες χρήσεις, ενώ ρυθμίζεται και με κάθε λεπτομέρεια το έργο της αποκατάστασης και ολοκλήρωσης του βιοκλιματικού στεγάστρου.

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την έναρξη των εργασιών στο Ακρωτήρι των μοναδικών αρχαιολογικών ευρημάτων, έναν χώρο που έχει χαρακτηρισθεί ως η Πομπηία του Αιγαίου, αν και είναι πρωιμότερο κατά 1.500 χρόνια, φυσικά.

Η κατασκευή του πρωτότυπου βιοκλιματικού στεγάστρου σε σχέδια του αρχιτέκτονα Νίκου Φιντικάκη έρχεται επομένως να αναδείξει και να προστατέψει την προϊστορική πόλη με μοναδικό τρόπο. Γνωστοί, όμως, και άγνωστοι λόγοι (καθυστέρηση του πορίσματος για τα αίτια του δυστυχήματος, κρυφοί ή φανεροί «πόλεμοι» μεταξύ κατασκευάστριας εταιρείας, μελετητών και ασφαλιστών κτλ.) ανέστειλαν την εκτέλεση του έργου για τέσσερα χρόνια.