Πέμπτη, Δεκεμβρίου 10, 2009

Πολύ σημαντική και ενδιαφέρουσα χαρακτηρίστηκε από όλους όσους την παρακολούθησαν η εκδήλωση που πραγματοποίησε την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο το «Κέντρο Πρόληψης Θησέας Κυκλάδων» με θέμα τα προβλήματα της εφηβείας καθώς και την πρόληψη των εξαρτήσεων από τους εφήβους. Ο συντονισμός της εκδήλωσης και η ενημέρωση του πληθυσμού του νησιού για την παρακολούθησή της έγιναν από το παράρτημα Θήρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ενώ στην διοργάνωση συμμετείχαν ο Δήμος και το Επαρχείο Θήρας.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης μίλησαν οι επιστημονικές συνεργάτιδες του «Θησέα Κυκλάδων» με την ιδιότητα της ψυχολόγου, κυρίες Χρυσαυγή Κανελλοπούλου και Κλειώ Κουνδουράκη που αναφέρθηκαν στην δραστηριότητα και το αντικείμενο του φορέα, ενώ μίλησαν στους γονείς με επιστημονικό και συνάμα με απλό τρόπο για το πώς μπορούν να προφυλάξουν τα παιδιά τους από τους κινδύνους και τις προκλήσεις της εφηβείας, πώς να αντιμετωπίσουν τις ιδιαίτερες συμπεριφορές αυτής της ηλικίας αλλά και πως μπορούν να διακρίνουν και προβλέψουν την ύπαρξη ενός πρόβλήματος.
Χαρακτηριστικό των ομιλιών και των δύο κυριών ήταν πως η εφηβεία είναι μια ηλικία με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, κατά την διάρκεια της οποίας οι νέοι αντιδρούν ευκολα σε ερεθίσματα από το περιβάλλον τους, «μια ηλικία δύσκολη αλλά και γοητευτική» όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση.
Οι κυρίες Κανελλοπούλου και Κουνδουράκη ανέφεραν επίσης πως οι γονείς έχουν σήμερα στα χέρια τους μια σειρά εργαλείων που μπορούν να τους βοηθήσουν να προβλέψουν και να αντιμετωπίσουν τις ιδιαιτερότητες της εφηβείας, με στόχο τόσο οι ίδιοι όσο και τα παιδιά τους να απολαύσουν τις χαρές αυτής της ηλικίας.
Σε ότι αφορά τις εξαρτήσεις των νέων στην περιοχή μας, οι δύο κυρίες επεσήμαναν ότι η ανάλυση των στοιχείων δεν είναι αντικείμενο του «Θησέα», πλήν όμως η κατάσταση μπορεί να χαρακτηριστεί καλή μιας και σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, οι νέοι της περιφέρειας και συγκεκριμένα της δικής μας, εμφανίζουν μικρότερο ποσοστό σε σχέση με τις αστικές περιοχές σε αυτής της μορφής την παραβατηκότητα.
Οι κυρίες Κανελλοπούλου και Κουνδουράκη επεσήμαναν τον συμβουλευτικό χαρακτήρα του «Θησέα» ενω ενημέρωσαν τους γονείς για τις περιπτώσεις που μπορούν να απευθυνθούν σε αυτόν.
Συμπερασματικά πάντως με το τέλος της εκδήλωσης αναδείχτηκε η ανάγκη της καλύτερης επαφής του φορέα με τους γονείς και με τους συλλόγους γονέων της περιοχής μας, ενώ δόθηκε η υπόσχεση για τακτικότερες επισκέψεις συνεργατών του «Θησέα» σε συνεργασία πάντοτε με τους συλλόγους γονέων και εκπαιδευτικούς φορείς.



Σχετικά με τον «Θησέα»
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης είχαμε την δυνατότητα να ενημερωθούμε για τις δραστηριότητες του φορέα της περιοχής μας.
Το Κέντρο Πρόληψης «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Δεκέμβριο του 1998 με την συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης και του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), ο οποίος έχει την επιστημονική εποπτεία & το 50% της χρηματοδότησής του.


Το Κέντρο Πρόληψης σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα πρόληψης & προαγωγής της υγείας στο Ν. Κυκλάδων, σχεδιάζει δράσεις που απευθύνονται στην οικογένεια με στόχο την ευαισθητοποίηση των γονιών σε θέματα που αφορούν την οικογένεια και το μεγάλωμα των παιδιών (βιωματικά σεμινάρια για γονείς κλπ)


Στη σχολική κοινότητα οργανώνονται σεμινάρια για εκπαιδευτικούς με στόχο την ευαισθητοποίηση τους σε νέες παιδαγωγικές ανάγκες και στον επαναπροσδιορισμό του παιδαγωγικού τους ρόλου πάνω σε καινούριους στόχους. Επιπλέον το Κ.Π. σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα που απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους, είτε σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς στο σχολικό πλαίσιο, είτε αυτόνομα στο χώρο του. Τα προγράμματα έχουν στόχο την εκπαίδευση των παιδιών σε δεξιότητες που είναι απαραίτητες σήμερα προκειμένου να οργανώσουν τη ζωή τους δημιουργικά. Τέλος, δραστηριοποιείται στην κοινότητα μέσα από την οργάνωση ημερίδων, εκδηλώσεων, εκδόσεων και γενικότερα παρεμβάσεων που στοχεύουν στην ενεργοποίηση και δικτύωση της τοπικής κοινωνίας ώστε η πρόληψη να γίνει υπόθεση όλων. Και βέβαια, παρέχεται πληροφόρηση για θέματα χρήσης ουσιών και τις δυνατότητες θεραπείας και απεξάρτησης.


Με δυό λόγια ο «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ», σχεδιάζει και εφαρμόζει προγράμματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας που απευθύνονται στην οικογένεια, το σχολείο και την τοπική κοινότητα γενικότερα. Σκοπός των προγραμμάτων είναι η στήριξη των ανθρώπων στην προσπάθειά τους να εξελιχθούν και να βελτιώσουν τις σχέσεις τους και την ποιότητα της ζωής τους, έτσι που να μη χρειάζονται κανενός είδους εξάρτηση.
Το Κέντρο Πρόληψης Θησέας Κυκλάδων στηρίζει το σύνολο των Δήμων του Νομού.

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα του Διεθνούς Συλλόγου Γυναικών Σαντορίνης «Santorini Times» στο τεύχος Δεκεμβρίου.
Πως τον λένε, πώς τον λένε….
Τον κύριο που διόρισε η κυβέρνηση σύμβουλο σε κάποια δέκο για να τον απομακρύνει στην συνέχεια ύστερα από την αποκάλυψη ότι κατηγορούσε την κυβέρνηση στο φειςμπουκ;;

Δεν έδωσα και τόση σημασία στο όνομα, όση στο γεγονός
οτι κάποιοι τον «κάρφωσαν» για την "ιντερνετική" του δραστηριότητα….
«Φαινόμενα των καιρών…» πως αλλιώς να το σχολιάσει κανείς..

σσ. φίλοι δημοσιογράφοι που στο παρελθόν έχετε κατηγορήσει την κυβέρνηση,
πλήν όμως επειδή έχει πέσει πείνα -κρίση κλπ-, βλέπετε με καλό μάτι τον διορισμό σας στο δημόσιο, σας συμβουλεύουμε να μην φοβόσαστε τον κίνδυνο να σας την βγει κανείς στη στροφή, υποστηρίζοντας ότι η θέση δεν σας αξίζει.
Εσείς, μπορείτε να επικαλεστείτε την δημοσιογραφική σας ιδιότητα, υποστηρίζοντας ότι τελούσατε εν υπηρεσία (για την κακομοίρα την μανούλα μου κλπ…)
Μπορεί και να πιάσει και να σας συγχωρήσουνε…

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 09, 2009

Θα φύγω θα πάω στα ξένα
ή, ο Τζουμάκας τώρα δικαιώνεται
Σύμφωνα με αποκλειστικές και αξιόπιστες πληροφορίες -πάντα τέτοιες έχουμε- ο κ. Στέφανος φέρεται να έχει δηλώσει ότι για ένα χρόνο καλά ήτανε, αλλά σιγά μην ξαναπατήσει το πόδι του στις ΗΠΑ. Στην Ελλάδα μια χαρά είναι, τρως φρέσκα ψάρια, τρως φρέσκα φρούτα και μαθαίνεις γενικώς να μην παίρνεις τα πράγματα και πολύ στα σοβαρά. Όπως πχ με τους πασόκους, οι οποίοι γενικώς είναι καλοί άνθρωποι, εκτός κι αν τους πάρεις πολύ στα σοβαρά, οπότε και γίνεσαι Τζουμάκας και παίρνεις τα -αμερικάνικα- βουνά.
Εδώ που τα λέμε, ο κ. Στέφανος δεν έπαθε και τίποτε το σοβαρό, άλλοι έχουνε πάθει και χειρότερα, αλλά είπαμε, είναι να μην είσαι ευαίσθητος άνθρωπος και τα παίρνεις όλα στα σοβαρά, με κίνδυνο να τα βροντήξεις όλα κάτω προκειμένου να ανακαλύψεις καλύτερους λαούς, καλύτερους φίλους και καλύτερους σοσιαλιστές.
«Τι περίμενες να βρεις βρε κακομοίρη…» φέρετε ότι του είπαν αρκετοί γνωστοί με την επιστροφή του στα πάτρια εδάφη, πλήν όμως ο κ. Στέφανος υποστήριξε ότι η όλη περιπέτεια απετέλεσε για εκείνον μια εξαιρετική εμπειρία.

Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2009

Μεγάλη κινητικότητα (ακούω ότι…) παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σχετικά με τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές για τον Δήμο της Σαντορίνης (που θα γίνουνε τον ερχόμενο Οκτώβριο).
Κάποιος μου τηλεφώνησε (για άλλο λόγο) και πάνω στην κουβέντα με ρώτησε γιατί στις προεκλογικές διεργασίες δεν ακούγονται ονόματα γυναικών. (έξυπνη ερώτηση. κάνετε συχνά τέτοιες;…) Ειδικά για το νησί, δεν γνωρίζω εάν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος. Γενικά πάντως οι γυναίκες έχουν άλλες δουλειές να κάνουν. πιο κοντινές στην φύση τους και... τα πολιτικά παιχνίδια που κρύβουν προσωπικές ματαιοδοξίες δεν φαίνεται να τους ταιριάζουν και τόσο πολύ.
Από την άλλη πλευρά, και πρακτικά δηλαδή να το δεις, οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου κρατάνε υπερβολικά πολύ, απαιτώντας από τις γυναίκες πολύ πολύτιμο χρόνο (που προφανώς επιλέγουν να τον διαθέτουν αλλού…)
Τώρα, ως προς το «κλίμα» στις συνεδριάσεις, κι εάν αυτό είναι φιλικό προς την (ρομαντική κι ευαίσθητη..) ιδιοσυγκρασία των γυναικών, αυτό πια δεν θέλει σχόλια…κάνει μπάμ….


Κάποια φίλη που δεν είναι από το νησί, μια μέρα που η κουβέντα μας πήγε στα «του τόπου», μου είπε, «περίεργο πράμα, εδώ, όλοι θέλουν να γίνουν δήμαρχοι!»
Το σκέφτηκα λίγο, και συμφώνησα. Όντως, εδώ, όλοι θέλουν να γίνουν δήμαρχοι!»
(είπαμε, εκτός από τις γυναίκες.. που δεν έχουν τέτοιες υψηλές φιλοδοξίες…..)
Εδώ που τα λέμε η θέση υπάρχει, για 4 χρόνια είναι σίγουρη η δουλειά, έχει καλό μισθό, την μαθαίνεις ευκολα, και γενικά ο κόσμος «σου έρχεται» δεν είναι δηλαδή από τις δουλειές που βγαίνεις και παρακαλάς… Σε γενικές γραμμές είναι καλή δουλειά και πληρώνει στην ώρα της.



Είμαι ο Γιώργος Καραχάλιος και είμαι καλά (ευχαριστώ)
Την παραπάνω δήλωση φέρεται να έχει κάνει σε στενούς του συνεργάτες και διαπιστωμένους φίλους ο κ. Γιώργος Καραχάλιος,
πρώην πρόεδρος και πρώην μέλος του ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας, και πρώην κορυφαίο στέλεχος του συνδυασμού του κ. Νίκου Ζώρζου,
μετά και την πρόσφατη απόφασή του να τεθεί επικεφαλής συνδυασμού για τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Η απόφαση προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση στο εκλογικό σώμα, δύο ηλικιωμένες ψηφοφόροι του λιποθύμησαν, τρείς φίλοι του που είχαν πάει διακοπές -οι δύο στην Ταϊλάνδη και ο άλλος στην Αφρική- επέστρεψαν για να τον συγχαρούν, ενώ συμμαθητές του από το Δημοτικό που έμαθαν την είδηση μέσω φέιςμπουκ του έστειλαν λουλούδια.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες (απο στενούς συνεργάτες και διαπιστωμένους φίλους) ο κ. Καραχάλιος φέρεται να έχει δηλώσει κατά την διάρκεια δείπνου σε ταβέρνα του νησιού κι αναφερόμενος στην θητεία του στο Λιμενικό Ταμείο, οτι,
«τι θέλατε δηλαδή να κάνω χωρίς λεφτά κι ενω με σαμποτάρανε; να φτιάξω κανα λιμάνι; ή να επισκευάσω αυτά που υπάρχουνε; εγω φταίω που έγινα θυσία για να αποδείξω ότι το σύστημα σαμποτάρει αυτούς που δρουν υπερ-συνδυαστικά!».
Ο κ. Καραχάλιος μετά από δυό τρία ποτηράκια κρασί συμπλήρωσε ότι «δεν απέτυχε στους στόχους που είχε θέσει, απλά, οι στόχοι δεν ήθελαν να πάνε σ’αυτόν»,
ενώ εκμυστηρεύτηκε ότι θέλει πολύ να γίνει Δήμαρχος της Σαντορίνης κι ότι θα «κατέβει» άμα του το ζητήσουνε πολύ και πολλοί.
Την επόμενη μέρα, το ίδιο ανακοίνωσε και στα τοπικά ΜΜΕ του νησιού. Ότι άμα του το ζητήσουνε πολύ και πολλοί, θα το κάνει. Νωρίτερα, πάλι στα τοπικά ΜΜΕ, είχε αναφέρει τους λόγους που τον οδήγησαν σε διαφωνία με τον επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης Θηραϊκή Πολιτεία, υποστηρίζοντας πως έφταιξε το γεγονός ότι συνεργάτες του συνδυασμού δεν τον άφηναν να αναλάβει τις πρωτοβουλίες που ήθελε.

Κι άλλο ντουέτο!
Ο κ. Καραχάλιος φέρεται επικεφαλής συνδυασμού σε συνεργασία με τον κ. Μανόλη Ορφανό, ενώ για το επόμενο διάστημα προγραμματίζονται συναντήσεις των φίλων της ομάδας τους.

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2009

Very happy situation
Το μπλόγκ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει στο κοινό του ότι η γρίπη (νέα; παλιά; …) θεραπεύεται!
Την κολλάς δηλαδή, ταλαιπωρείσαι, αλλά μετά γίνεσαι καλά!
Η διαπίστωση, προκύπτει από προσωπική εμπειρία δημοσιογράφου, διότι σε αυτό το μπλόγκ πρώτα ζούμε και μετά (σας) γράφουμε!

Honestly…
Ειλικρινά πάντως, δεν μπορώ να καταλάβω από πού και από ποιόν κόλλησα την γρίπη. Όποια γρίπη κι αν ήταν αυτή. Με δεδομένο ότι τις τελευταίες μέρες δεν πολυκυκλοφορώ και κάθομαι σπίτι μου.
Ενώ συνειδητοποιώ ότι διαρκώς και διεθνώς (κι εδώ τα ίδια γίνονται, η ίδια ακριβώς διαφήμιση στα Αγγλικά παίζει) ακούμε ειδήσεις και διαπιστώσεις για την γρίπη,
όμως, δεν έχει τύχει να ακούσω για το «πως κολλάει» αυτή η γρίπη κι αν θεωρείται «εύκολο» να την κολλήσει κανείς.
Εγω πάντως κόλλησα γρίπη. Τώρα ποια γρίπη ήτανε…
Άσε που είμαι και καχύποπτη (μπορεί και φιλύποπτη…) και τους φοβάμαι τους Αμερικάνους, μη και τους την δώσει να σκορπάνε γρίπες για να πουλάνε ύστερα εμβόλια …

(επειδή είμαι της παλιάς σχολής, μου πήρε τρία χρόνια, σύν την βοήθεια του μπλόγκερ, ώστε να μπορέσω να γράψω σε πρώτο πρόσωπο χωρίς τον φόβο να χαρακτηριστώ «εγωκεντρική» αλλά περπατώντας τον δρόμο μου με στόχο να αναδεικνύω την ιδιαιτερότητα και την δύναμη της μονάδας. Της βασικής αρχής.
εγώ. εσύ. αυτός. Πώς λέμε τιμή μονάδας; )


Στην δύναμη της μονάδας λοιπόν …
(όσο κι αν τον Αντώνη τον στήριξαν μέχρι και τα… κουταλοπήρουνα προκειμένου να αναδειχθεί ως -ισχυρό- αντίπαλο δέος στην Ντόρα Μπακογιάννη,
εμείς, επειδή διατηρούμε έναν κάποιον ρομαντισμό, θέλουμε να πιστεύουμε οτι στην επιτυχία του συνέβαλε και η προσωπική του ακτινοβολία…)


Εντελώς outsider άποψη..
Εδώ που τα λέμε στην ΝΔ συνέβησαν τρελά πράγματα. Και μην συγκρίνετε τα όσα έγιναν στην ΝΔ με το Πασοκ, γιατί εκεί την προεδρία την πήρε αυτός που ήταν να την πάρει (από τα γεννοφάσκια του κι απο την μέρα που γεννήθηκε) και δεν του τη βγήκε κανένας στην γωνία, εκτός κι αν εξαιρέσουμε την περίπτωση Βενιζέλου, που φαινόταν ότι θα το φάει το κεφάλι του και θα καθίσει ύστερα φρόνιμα στη θέση του.
Στο Πασοκ βγήκε πρόεδρος αυτός που ήταν να βγει, δεν βγήκε (πχ) ο Κώστας Λαλιώτης. Διότι, μόνον με αυτήν την περίπτωση θα μπορούσα να συγκρίνω τα πράγματα.
Στην ΝΔ συνέβησαν τρελά πράγματα γιατί την προεδρία την πήρε κάποιος που μέχρι πριν από έναν χρόνο δεν φαινόταν πουθενά, πολιτικά. Κι όμως, αυτός ο κάποιος κατόρθωσε να συσπειρώσει τον καθαρά περισσότερο κόσμο του κόμματός του στο πρόσωπό του.
Αυτό, για μένα, ήταν το εντυπωσιακό, το άξιο σχολιασμού και συμπερασμάτων.


Τα συμπεράσματά σας παρακαλώ….
Όλα είναι απλά..
Μας τα παν κι άλλοι (και μας τα έγραψαν) καλύτερα. πλήν όμως, όλοι κολλάμε ένσημα σε αυτήν τη δουλειά…
Έτσι λοιπόν,
ώρες ώρες σκέπτομαι ότι «αυτοί οι πολιτικοί» πρέπει να είναι μια πολύ περίεργη, μια πολύ ιδιότυπη, πάστα ανθρώπων οι οποίοι κουβεντιάζουν μεταξύ τους, ενδεχομένως τα «βρίσκουν», σε άλλες περιπτώσεις τα «τσουγκρίζουν» κι όλα αυτά ερήμην του «απλού» πολίτη ο οποίος φαίνεται ότι τους έχει γυρίσει την πλάτη κι ασχολείτε με την πάρτη του κι όχι με την δική τους καμπούρα. Στις περιπτώσεις που τον καλούν,
ο «απλός» (και … απλώς!) πολίτης πηγαίνει και ψηφίζει, πλήν όμως κάνει του κεφαλιού του -και πολύ καλά κάνει- και δεν κάνει αυτά που του λένε και ενδεχομένως τον πιέζουν να κάνει (α)διάφοροι πολιτικοί παράγοντες.
Γι’ αυτό και είναι άλλωστε απλός (και απλώς..!) πολίτης και όχι ενισχυμένος….
Με αυτήν τη λογική, του κάνω ότι μου αρέσει, ο πολίτης επέλεξε τον Αντώνη Σαμαρά.
Κι ο απλός (και απλώς..!) δημοσιογράφος σκέπτεται ότι αυτή η επιλογή έχει κάτι το επαναστατικό μέσα της, μιας και ο κόσμος στήριξε το τιμωρημένο και αουτσάιντερ παιδί του λαού…
Γι’ αυτό και είναι άλλωστε απλός (και απλώς..!) δημοσιογράφος και όχι ενισχυμένος…. (διαφορετικά θα σκεπτότανε αλλιώς, πιο υποψιασμένα…)

Το κυρίαρχο συμπέρασμα (μου) από την εκλογική διαδικασία είναι πως ο κόσμος σιχάθηκε τα μεγάλα κόμματα, τα μεγάλα λόγια, τις μεγάλες υποσχέσεις, τους «μεγάλους πολιτικούς» και γενικώς τις μεγάλες μαλ…ες και προτίμησε ενα …. Mini cooper!

«Ψήφισε -και μίλησε- η βάση» βροντοφωνάζουν κάποιοι.
Σίγουρα ναι. Αυτή η (άτιμη) βάση όμως ανέδειξε και κάτι άλλο.
Την τεράστια απόκλιση και αναντιστοιχία που υπάρχει ανάμεσα σε εκείνους και σε εμάς. Τους πολιτικούς, που είναι στον (χαρούμενο) κόσμο τους και στους πολίτες, που είναι στον (σκληρό) δικό τους.
Και σε αυτήν την περίπτωση δεν νομίζω ότι ταιριάζει καλύτερα κάποιο άλλο τραγούδι…(στον κόσμο μας)



ερώτηση.
Τόσα χρόνια μακριά
από το κόμμα και από την πολιτική ο κ. Αντώνης θα μπορέσει να κουμαντάρει το κόμμα του; με τις ισορροπίες σε πρόσωπα και πράγματα…και θα μπορέσει να είναι (ή να εμφανιστεί τουλάχιστο) έγκυρος και επικαιροποιημένος στις απαιτήσεις που θα προκύψουν;…
τα ερωτήματα αναμένεται να απαντηθούν στο άμεσο μέλλον και να κρίνουν τις εξελίξεις….


Δεν κατάλαβα καλά….
Από αυτήν την διαδικασία «βγήκε ο Αντώνης ή έχασε η Ντόρα;»
Στην μάχη πάντως των εντυπώσεων της επόμενης μέρας, νίκησε Αντώνης μιας και στην συντριπτική πλειονότητά τους τα σχόλια του Τύπου αναφέρθηκαν σε αυτήν την καθαρή νίκη, και δευτερευόντως στην «καθαρή» ήττα της κ. Μπακογιάννη.
Εδώ που τα λέμε πάντως και για να είμαι ειλικρινής περίμενα περισσότερη «συγκίνηση» του Τύπου για την ήττα της κ. Μπακογιάννη από όση παρατήρησα.
Όμως, επειδή everything happens for a reason, ο Τύπος στήριξε τον Αντώνη και περιόρισε τα (συγκινητικά) σχόλια για την κ. Μπακογιάννη, έχοντας προφανώς τους δικούς του λόγους να το κάνει…

Από την άλλη, κι εμείς οι ίδιοι, καλό είναι να είμαστε ψύχραιμοι άνθρωποι και μην παραμυθιαζόμαστε και να λέμε ότι «ο Δαβίδ νίκησε τον Γολιάθ» γιατί αυτά είναι τραβηγμένα πράγματα που συμβαίνουν μόνο στην μυθολογία. Το να μιλάμε για δυσαρέσκεια ή ακόμη και για τιμωρία του πολιτικού συστήματος νομίζω ότι αρκεί.
(κάποιοι ψιθυρίζουν βέβαια ότι επρόκειτο για μια μεγάλη φάρσα με σκοπό να τιμωρηθεί η αλαζονεία, να καταρρεύσουν τα προγνωστικά και να πάρει το αίμα του πίσω ο «πολύ καλός για να πεθάνει» Αντώνης. κι εγω μαζί σας είμαι γιατί βρίσκω πάντα ενδιαφέρουσες τις πλακατζήδικες απόψεις.)
Εξάλλου, και προσοχή, να μην μπερδευόμαστε και την χαντακώσουμε ακόμη περισσότερο τη γυναίκα, ο κόσμος δεν «απέρριψε την Ντόρα», το πολιτικό σύστημα απέρριψε ….

Look at the basement!!
Το φωνάζουμε καιρό, πολύ πρωτού βγει ο Γιώργος Παπανδρέου πρόεδρος στο Πασοκ. Το «Look at the basement!» απευθύνεται σε κυρίως σε πολιτικούς αλλά και σε πολίτες με τάση στην φαντασιοπληξία και την δημιουργία των δικών τους ονειρικών κόσμων (καλά, ορισμένοι δεν είναι τόσο φαντασιόπληκτοι όσο ευκολόπιστοι και ακούνε διάφορους χαρτοκλέφτες που βρίσκονται γύρω τους.. με το ίδιο όμως αποτέλεσμα) που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα και … όσους υπάρχουν μέσασε αυτήν…


Είμαι (ήμουν) ένας φτωχός και μόνος καουμπόι


(επίσης ήμουν και εκτεθειμένος.. αλλά τους την έφερα..)

Ο κ. Αντώνης, κατά κοινή ομολογία είναι καλό παιδί, από καλή οικογένεια, έχει καλή ανατροφή, έχει τελειώσει καλά σχολεία, έχει καλή πολιτική εμπειρία, μεγαλώνοντας εξελίχθηκε σε καλό άνθρωπο, ενώ κάποιοι(ες) κρίνουν ότι είναι και ερωτικός τύπος. Αυτό όμως εξαρτάται από το γούστο του καθενός. Σε άλλες κάνει κλικ σε άλλες όχι. Νορμάλ πράγματα δηλαδή, παρ όλ’αυτά ο Αντώνης έχει τη φήμη για την ερωτική του φύση. Εδώ που τα λέμε δεν είναι και λίγες οι γυναίκες που τον θέλουν τον άντρα «σπιτίσιο» να μην πολυγυρνάει από εδώ κι από κει, να είναι ευαίσθητος, ρομαντικός, υπομονετικός αλλά και λίγο νευρικός που και πού, να έχει κατανόηση αλλά να παίρνει και τα πράγματα στα χέρια του. Επίσης στις γυναίκες αρέσουν οι εκπλήξεις. Από τα ψηλά στα χαμηλά, από τα χαμηλά στα ψηλά κ.ο.κ.
Κατά τα άλλα, σε συνεντεύξεις του κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ο κ. Σαμαράς έχει πεί και υποστηρίξει υπέροχα πράγματα, για το κόμμα του, την κοινωνία, τους νέους ανθρώπους και η αλήθεια είναι πως είναι σημαντικό να ακούς αυτά τα λόγια από έναν ταλαιπωρημένο πολιτικά άνθρωπο που ξε-πλήρωνε μια προσωπική και πολιτική κόντρα, ο οποίος τελικά φαίνεται ότι πιστεύει και νοιώθει αυτά που λέει. Ότι τα έχει ζήσει. Τους αποκλεισμούς, την απομόνωση, την πολιτική ερημιά, τους φίλους που φεύγουν, τους άλλους που ευγενικά εγκαταλείπουν, εκείνους που λένε για το «καημένο παιδί» και το «αγύριστο κεφάλι του», κάποιους που ακόμη χειρότερα τον θεωρούσαν «τελειωμένο» και «καμμένο χαρτί», και κάποιους άλλους που κρυφογέλαγαν κιόλας. Εδώ που τα λέμε ο κ. Αντώνης ξέρει από κατήφορο γιατί τον έχει ζήσει. Και ο κατήφορος ως γνωστό σε βάζει σε διαδικασία αυτογνωσίας και τελικώς σε κάνει καλύτερο άνθρωπο. Σου αναδεικνύει δηλαδή τα καλά σου χαρακτηριστικά. Επίσης, ο κατήφορος σου δείχνει και ποιοι είναι οι πραγματικοί φίλοι σου, αυτοί που μένουν δηλαδή δίπλα σου και στην στραβή. Κι ο κ. Αντώνης την έχει περάσει και αυτήν τη φάση η οποία μάλιστα ήταν και μακράς διαρκείας.
Για να μην πολυλογούμε, ο κ. Σαμαράς φαίνεται ότι τόσα χρόνια δούλευε με τον εαυτό του, παιδευόταν κι εκπαιδευόταν, κι έχει αποκτήσει όλα τα εφόδια που θα του χρειαστούν για να κάνει ότι θέλει να κάνει με το κόμμα του. Τώρα το εάν θα τα κάνει είναι άλλο ζήτημα.
Το γεγονός είναι ότι έχει υπάρξει αυτοεξόριστος, έχει περπατήσει στην έρημο, ξέρει από ήττα, έχει υπάρξει χαμένος αλλά και ιδεολόγος. Από δω και πέρα, βλέπουμε…!


Λαγωνικό ο Αβραμόπουλος!
Για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο λένε ότι μυρίστηκε σωστά τον νικητή και πήγε με το μέρος του. Εν ολίγοις, μαγκιά του! προφανώς μαγκιά του!
Ο κ. Αβραμόπουλος -επίσης προφανώς- δεν είναι ο κύριος τίποτα (που έλεγε τότε, ως ανταγωνιστής - υποψήφιος για το δήμο της Αθήνας ο αντιπρόεδρος της σημερινής Κυβέρνησης, για τον «αντιπρόεδρο» της σημερινής αντιπολίτευσης! – γυρίσματα που τα έχουν οι καιροί!)
ο Αβραμόπουλος είναι ένας έξυπνος άνθρωπος, κι αυτός με τις δικές του υπερβάσεις, και δεν πρέπει να ξεχνάμε τις αποστάσεις που κατάφερε να κρατήσει από τον πάτερ φαμίλια της οικογένειας Μητσοτάκη ο οποίος τον έχει βοηθήσει πολιτικά.
Πολλοί Θηραίοι πάντως εμφανίζονται ενθουσιασμένοι από τις επιλογές του «αρχηγού» τους, ως εκ τούτου μπορούμε να προβλέψουμε μια πολύ καλή πορεία για τον κ. Αβραμόπουλο.

Κι άλλη μαγκιά!
70.000 άνθρωποι ψήφισαν τον Παναγιώτη Ψωμιάδη. Συγχαρητήρια σε αυτούς τους ανθρώπους που δεν ψήφισαν για αρχηγό αλλά στήριξαν την υποψηφιότητα του κ. Παναγιώτη. Ειλικρινά η πιο συνεπής προεκλογική πορεία. Είπε κατεβαίνω και κατέβηκε. Και πήγε μια χαρά. Γιατί, 70.000 άνθρωποι που τον ψήφισαν δεν μπορεί να είναι όλοι συγγενείς του! Κάποιοι τον ψήφισαν επειδή τους αρέσει!

Μαύρα τα μαντάτα
Όπως παθαίνουν πολλοί που παίζουν το ρόλο τους, δυστυχώς, καταλήγουν να γίνουν ο ρόλος ο ίδιος. Και η κυρία Μπακογιάννη χρόνια τώρα έπαιζε το ρόλο της επόμενης προέδρου και υποψήφιας πρωθυπουργού. Κι έπαιζε το ρόλο τόσο καλά που ..την τσάκισε. Αυτό συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις καλών ηθοποιών και πρωταγωνιστών.
Πολλοί λένε οτι η κυρία Μπακογιάννη δεν έβλεπε τίποτε άλλο εκτός απο την νίκη της, κάτι που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως αλαζονεία. Δεν έχουν και άδικο.
Η κυρία Μπακογιάννη ήταν σίγουρη. Μεγαλωμένη σε προσωπικό και πολιτικό επίπεδο με την βεβαιότητα ότι η ΝΔ θα γινόταν κάποτε δική της. Κάτι που δε χώραγε αμφιβολία. Τόσα χρόνια δούλευε συγκεντρώνοντας ένσημα για την προεδρία της ΝΔ με την ίδια σιγουριά που περιμένει την σύνταξή του αυτός που έχει μετρήσει τα ένσημά του και καταθέσει τα χαρτιά του.
Η Ντόρα Μπακογιάννη ήταν σίγουρη ότι θα γινόταν πρόεδρος της ΝΔ.
Τόσο σίγουρη που δεν έβλεπε τίποτε άλλο. Εκτός από τις τελευταίες μέρες, λέγετε, που την ψιλιάστηκε την δουλειά.
Εδώ που τα λέμε, και για να είμαστε και δίκαιοι άνθρωποι, άμα για 40 χρόνια όλος ο κόσμος (σου) σου λέει ότι εκπαιδεύεσαι και περιμένεις να γίνεις πρόεδρος και πρωθυπουργός, θα πρέπει να είσαι μάλλον τρελός για να μην το πιστέψεις.
Πάντως, το επαναλαμβάνω, για να μην χαντακώσουμε τελείως την γυναίκα, ο κόσμος δεν απέρριψε την κ. Μπακογιάννη, το πολιτικό σύστημα απέρριψε.
Χαρακτηριστική η ψυχρολουσία της μεγαλύτερης εκλογικής περιφέρειας της Αθήνας, της ‘Β Αθηνών, όπου παρά το γεγονός ότι όλοι ,εκτός από 2, βουλευτές της ΝΔ είχαν ταχθεί δημόσια και καθαρά υπέρ της κ. Μπακογιάννη, σε αυτήν την περιοχή καταποντίστηκε. Πράγμα που σημαίνει ότι ο κόσμος παράκουσε κομματικές εντολές.
Γενικώς και τελικώς πάντως, «δεν υπάρχει μεγαλύτερος χαμένος από αυτόν που θεωρεί τον εαυτό του σίγουρο νικητή»