Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 10, 2010

Απο το Ακριτικό Καστελόριζο!

Μήνυμα για την νέα σχολική χρονιά εξέδωσε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου.
Στο μήνυμά του εύχεται σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες καλή χρονιά, δημιουργική και παραγωγική, ενώ αναφέρει ότι,

Η Πολιτεία ξεφεύγοντας από τα στεγανά του παρελθόντος, παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία, χαράζει αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα, κοιτάζει μπροστά, επενδύει στην παιδεία, όχι μόνο γιατί έτσι παρέχεται γνώση, αλλά γιατί μέσω αυτής διαμορφώνονται αξίες και αρχές.
Είναι ανάγκη να δώσουμε όλοι μαζί, Μαθητές, Γονείς, Εκπαιδευτικοί, Πολιτεία από κάθε ιδιότητα και θέση τον αγώνα για μια ισχυρή δημόσια δια βίου παιδεία. Είναι η στιγμή, που πέρα από διαπιστώσεις πρέπει άμεσα να ενεργήσουμε και να φανούμε δημιουργικοί, γιατί η παιδεία του σήμερα θέτει τις βάσεις της κοινωνίας του αύριο. Θεωρώ αυτονόητη υποχρέωσή μου, στο ξεκίνημα αυτής της εκπαιδευτικής χρονιάς, να βρίσκομαι μαζί με τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς στο ακριτικό Καστελόριζο.
Η κοινότητα της Οίας μας ενημερώνει ότι λόγο κατολισθήσεων βράχων στον οικισμό Αμμουδίου, με απόφαση κοινοτικού συμβουλίου, απαγορεύτηκε η διακίνηση ανθρώπων στην οδό που οδηγεί από το λιμάνι του Αμμουδιού στο νησάκι του Αγίου Νικολάου του Περαματάρη στον οικισμό του Αμμουδιού, λόγω εξαιρετικής επικινδυνότητας για την ασφάλεια των διερχομένων από τις κατολισθήσεις που συνέβησαν στις 2.9.2010.
Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε να τοποθετηθεί ειδική σήμανση προκειμένου να απαγορευτεί η διέλευση από την ανωτέρω οδό.
Κατά την διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης που είχε ως μοναδικό θέμα την κατολίσθηση στον εν λόγο δρόμο, ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Χάλαρης ενημερώνοντας τους κοινοτικούς συμβούλους για το θέμα, ανέφερε τα εξής,

Μόλις πριν από τρεις ώρες έγιναν κατολισθήσεις στο δρόμο του Αγίου Νικολάου, Περαματάρη, στον οικισμό του Αμμουδίου, ο οποίος υπάρχει προ πολλών ετών και τη δεκαετία του 1970 συντηρήθηκε από τον Ε.Ο.Τ. Μέρος του βουνού στα ανάντη του δρόμου κατολίσθησε και παρέσυρε και άλλα βράχια από τα πρανή της περιοχής, με αποτέλεσμα ογκώδεις βράχοι να αποκόψουν την κυκλοφορία του δρόμου προς τον Άγιο Νικόλαο τον Περαματάρη, όπου πλήθος κόσμου βρισκόταν καθοδόν ή επέστρεφε από την περιοχή.

Το σημείο του Αγίου Νικολάου στον οικισμό του Αμμουδίου επισκέπτεται καθημερινά μεγάλος αριθμός ατόμων. Ευτυχώς δεν υπήρχαν τραυματισμοί από τις κατολισθήσεις, οι οποίες κατέλαβαν και κατέστρεψαν το δρόμο σε μήκος πενήντα μέτρων (50μ.) περίπου, αλλά πολλά άτομα αποκλείστηκαν στο σημείο που σταματάνε για να περάσουν απέναντι στο νησάκι του Αγίου Νικολάου. Στην περιοχή λούονται καθημερινά πλέον των πεντακοσίων ανθρώπων και υπάρχει αγκυροβόλιο για σαράντα περίπου τουριστικά και αλιευτικά σκάφη.

Πήγα ο ίδιος στο σημείο άμεσα, μαζί με τον Αντιπρόεδρο της ΚΟΙΝ.Κ.Ε.Ο. κ. Διονύσιο Κουμιτζέλη και τον Προϊστάμενο της Κ.Ε.Υ.Α. Οίας κ. Ιωάννη Λαμπράκη, κάλεσα το καΐκι του κ. Γεωργίου Τριανταφύλλου και τη βάρκα που έχει η Κ.Ε.Υ.Α. Οίας προκειμένου να μεταφερθεί ο κόσμος, συγκεκριμένα πενήντα τέσσερα άτομα, από την προβλήτα απέναντι από τον Άγιο Νικόλαο στην προβλήτα του Αμμουδιού. Η επιχείρηση αυτή ήταν επιτυχής και ο κόσμος μεταφέρθηκε με ασφάλεια.

Αμέσως τοποθετήθηκαν στο σημείο των κατολισθήσεων ταινία, κώνοι, μπάρες και φωτεινή σήμανση, προκειμένου να απαγορευτεί η διέλευση από το σημείο αυτό που οδηγεί μόνο προς τον Άγιο Νικόλαο. Προτείνω να συμφωνήσουμε όλοι στον αποκλεισμό της οδού λόγω εξαιρετικής επικινδυνότητας, τόσο από τις κατολισθήσεις των βράχων όσο και από την επικινδυνότητα διέλευσης των ανθρώπων λόγω της μη ασφαλούς βατότητας.

Ύστερα από πρόταση του προέδρου, το κοινοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την απαγόρευση της διακίνησης ανθρώπων στην οδό που οδηγεί από το λιμάνι του Αμμουδιού στο νησάκι του Αγίου Νικολάου του Περαματάρη στον οικισμό του Αμμουδιού, λόγω εξαιρετικής επικινδυνότητας για την ασφάλεια των διερχομένων από τις κατολισθήσεις που συνέβησαν στις 2.9.2010.

Αποφάσισε επίσης να ζητηθεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να επισκεφθεί την περιοχή Γεωλόγος, να ζητηθεί από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. να προβεί στην εκτίμηση της κατάστασης, λόγω εμπειρίας και να ζητηθεί να χρηματοδοτηθεί το έργο της αποκατάστασης μαζί με το υπόλοιπο έργο των πρανών από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων.

Να ζητηθεί από τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού η χρηματοδότηση του έργου αφού ήταν ο φορέας που είχε συντηρήσει το δρόμο αυτό ως αξιόλογη περιπατητική διαδρομή.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θήρας ενημερώνει όσους ενδιαφέρονται να συνεργαστούν μαζί του την χειμερινή περίοδο 2010- 2011 σε τομείς πολιτιστικών, καλλιτεχνικών και αθλητικών δραστηριοτήτων να επικοινωνήσουν με την πρόεδρο του Συλλόγου κ. Βάλβη στο 698 163 160 5
Η ομάδα του TANGO ARGENTINO SANTORINI-MILONGA μας καλεί στην επόμενη συνάντηση – παρουσίαση της δουλειάς της ομάδας αύριο Σάββατο 11 Σεπτεβρίου στις 9 το βραδάκι στο AKRON ART CENTRE στο Μεγαλοχώρι.


Για περισσότερες πληροφορίες και στο facebook στην σελίδα http://www.facebook.com/event.php?eid=145491992154480
Η Ένωση Ζωοφίλων Θήρας ενημερώνει τους φίλους και τα μέλη της ότι αύριο Σάββατο 11 Σεπτεβρίου θα γίνει εθελοντικός καθαρισμός του «καταφυγίου» για τα γαϊδουράκια στον Καρτεράδο.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Ζωοφίλων Θήρας,

Για όσους από σας είσαστε φίλοι των ομαδικών δραστηριοτήτων, εθελοντές της ΕΖΘ θα καθαρίσουν το Καταφύγιο για τα Γαϊδουράκια στον Καρτεράδο το Σάββατο πρωί 11 Σεπτεμβρίου. Τη συμμετοχή σας θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι γάιδαροι "τρόφιμοι" του Καταφυγίου επιπλέον θα σας δοθεί και η ευκαιρία να γυμναστείτε!

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 6974321784.
Θα χαρούμε να σας δούμε!


Dear friends and SAWA members,

For all of you interested in group activities SAWA volunteers will be cleaning up the Donkey Refuge in Karterados on Saturday morning 11 September. Your participation will be much respected by the senior donkey residents plus it will be a great opportunity to work out!

For more info contact 6974321784.
Looking forward!
Ποιά είναι η ΓΕΠΟΕΤ;
Η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού. Στην οποία μπορούν να ανήκουν Τουριστικά γραφεία, Τουριστικά Λεωφορεία, Tour Operators, Πρακτορεία incoming & outgoing, ticketing, Ναυτικοί Πράκτορες, yachting.
Η αλήθεια είναι οτι δεν την γνωρίζαμε, η αφορμή δεν ήταν και η καλύτερη, αλλά την μάθαμε.

Η ΓΕΠΟΕΤ πάντως με επιστολή της διαμαρτυρήθηκε για την δραστηριότητα της Συντονιστικής Επιτροπής Θηραίων Πολιτών για την ανέλκυση του ναυαγίου του “Sea Diamond” υποστηρίζοντας οτι με το έργο της ζημιώνει τον τόπο. Κι όχι μονον την Σαντορίνη, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα (ποιός την χάρη των Σαντορινιών δηλαδή...)

Την ενημέρωση για το γεγονός καθώς και το περιεχόμενο των επιστολών μας έστειλε η Συντονιστική Επιτροπή Θηραίων Πολιτών, σημειώνοντας ότι η επιστολή της ΓΕΠΟΕΤ συντάχθηκε με αφορμή το ενημερωτικό φυλλάδιο συλλογής υπογραφών που βρίσκεται σε συγκεκριμένα σημεία στην διάθεση των ενδιαφερομένων επισκεπτών.

Σύμφωνα με τα σημαντικότερα σημεία του εγγράφου της ΓΕΠΟΕΤ,

Δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο στόχος σας γιατί εάν ο στόχος σας είναι να δυσφημήσετε το νησί σας, την Ελλάδα μας, δηλαδή τον τουρισμό μας αυτό σας βεβαιώνουμε το έχετε πετύχει.

Δεν θα υπεισέλθουμε εμείς στο ζήτημα του ναυαγίου γιατί δεν είμαστε ειδικοί. Για αυτό είναι αρμόδιες οι αρχές της χώρας μας και υπάρχουν σχετικοί νόμοι. Εμείς κύριοι ως οι άνθρωποι που διακινούμε τον τουρισμό λαχταράμε να μην δυσφημιστεί αυτός ο τόπος, γιατί όλα αυτά τα φετινά γεγονότα δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να ανταγωνιζόμαστε όλοι εμείς οι Έλληνες ποιος θα κάνει την μεγαλύτερη ζημιά στον τουρισμό. Και φέτος μέσα σε αυτή την τουριστική κρίση εμείς οι ίδιοι κάναμε τόσα κακά στον τουρισμό, όσα όλα τα προηγούμενα χρόνια μαζί. Τι να πρωτοθυμηθούμε, το κάψιμο της Αθήνας, τους θανάτους αθώων ανθρώπων με τη φωτιά στην τράπεζα Marfin, το κλείσιμο του λιμανιού του Πειραιά, την παρεμπόδιση των τουριστών να ανέβουν στα πλοία? Και πόσα άλλα που έκαναν τον γύρο του κόσμου, που τρομοκράτησαν αυτούς που ήθελαν να επισκεφθούν την χώρα μας.

Τι διαφορά προς το χειρότερο είχαν αυτά τα γεγονότα από την δική σας ενέργεια που είναι και γραπτή, καμία. Η δυσφήμιση μιας χώρας είναι η ίδια από όλα αυτά τα μικρά ή μεγαλύτερα. Όταν τελικά αθροιστούν τότε παρουσιάζουν την Ελλάδα ως χώρα που δεν πρέπει να την εμπιστεύονται κυρίως αυτοί οι ξένοι που θέλουν να την επισκεφθούν. Εσείς το γράφετε στο φυλλάδιο ότι υπάρχει σοβαρή απειλή για το θαλάσσιο περιβάλλον της Σαντορίνης, είναι σαν να λέτε ότι είναι στην ουσία μολυσμένη. Και όλοι αυτοί που προαναφέραμε στο όνομα των δίκαιων αγώνων ενήργησαν, και οι Έλληνες και οι ξένοι δημοσιογράφοι που καμιά φορά κάνουν την τρίχα τριχιά (όμως τους δίνουμε εμείς οι ίδιοι το δικαίωμα) έτσι και εσείς το ίδιο λέτε, όμως το αποτέλεσμα είναι να δυσφημιστεί ο Ελληνικός τουρισμός και να έχουμε από όλες αυτές τις αιτίες τα ολέθρια αποτελέσματα φέτος.

Τι φταίει ο τουρίστας να τον στεναχωρείτε ότι καλά που την γλίτωσε στην Σαντορίνη και δεν βούλιαξε και το δικό του καράβι? Είναι σαν να του λέτε αφού οι αρχές αδιαφόρησαν, ολιγόρησαν για το ναυάγιο, το ίδιο θα κάνουν και για τα άλλα που αφορούν την ασφάλειά του, την ποιότητα του θαλάσσιου περιβάλλοντος όπως γράφετε, την μόλυνση του νησιού σας το οποίο εσείς θέλετε να προστατέψετε. Όσο πιο γρήγορα φύγει τόσο λιγότερο κίνδυνο διατρέχει από την απειλή που υπάρχει στο νησί. Έτσι εκλαμβάνει κάθε λογικός νους αυτή σας την ενέργεια να δυσφημίζετε την Σαντορίνη, την Ελλάδα, να ξύνετε μία πληγή, το ναυάγιο.

Να τα πείτε Κύριοι στο Κράτος αυτά. Κατεβείτε στην Αθήνα με πολυπληθείς επιτροπές, επισκεφθείτε τους Υπουργούς πολιτισμένα για να σας δικαιολογήσουν γιατί δεν ανελκύουν το ναυάγιο, αυτοί θα ξέρουν. Τι θα κάνουν οι ξένοι με το χαρτί αυτό που τους έχετε δώσει, εκτός από δυσφήμιση του νησιού, δυσφήμιση αυτής της ταλαίπωρης χώρας? Ποιος δίνει το δικαίωμα σε εμάς όλους στο βωμό όποιου δίκαιου αιτήματος να δυσφημούμε αυτή την χώρα, να χαντακώνουμε τον Ελληνικό τουρισμό? Και μετά λέμε μας φταίνε οι άλλοι, φταίνε οι δημοσιογράφοι. Μα εσείς όπως και άλλοι τους δίνουμε αυτή την τροφή, όλοι οι Έλληνες που ζουν από τον τουρισμό χτυπάνε τον τουρισμό.

Σας παρακαλούμε, σταματήστε να πυροβολείτε τον Ελληνικό τουρισμό μέσω των ίδιων των τουριστών που εμπιστεύτηκαν το νησί σας και την Ελλάδα. Έχει τόσα προβλήματα ο Ελληνικός τουρισμός, μην του προσθέτετε ακόμα και άλλα. Δεν θα αντέξει.

Την ανακοίνωση υπογράφουν ο Πρόεδρος της ΓΕΠΟΕΤ κ. Μάριος Τριβυζάς και ο Γενικός Γραμματέας της κ. Κων/νος Παλασκώνης.


Στην άμεση, σαφή, ψύχραιμη και εμπεριστατωμένη απάντησή της η Επιτροπή Πολιτών για το Sea Diamond αναφέρει ότι,

Η Συντονιστική Επιτροπή Θηραίων Πολιτών για την Ανέλκυση του Κ/Ζ Sea Diamond, της Κυπριακής Εταιρείας Louis Cruises, αποτελείται από εθελοντές κατοίκους της Σαντορίνης που με ευαισθησία στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, αγωνίζονται εδώ και τρία χρόνια να πείσουν την πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της προστατεύοντας το νησί μας, αλλά και ολόκληρη τη θάλασσα του Αιγαίου Πελάγους, από μία τοξική βόμβα με το όνομα Sea Diamond, που με εγκληματικό και επιδεικτικό τρόπο αφέθηκε να βυθιστεί, μετά από 14 ώρες, μέσα στη μοναδική στον κόσμο Καλντέρα της Σαντορίνης στις 5 και 6 Απριλίου 2007. Δεν αποτελούμε οργάνωση με κερδοσκοπικό χαρακτήρα, δεν έχουμε ατομικά συμφέροντα, δεν έχουμε συνδικαλιστικό χαρακτήρα και δεν υπηρετούμε κομματικές σκοπιμότητες. Επίσης δεν είμαστε εμπρηστές, κουκουλοφόροι, αναρχικοί ή τρομοκράτες. Είμαστε απλοί και φιλήσυχοι κάτοικοι της Σαντορίνης, αλλά και της Ελλάδος, αγαπάμε το τόπο μας και αγωνιζόμαστε απαιτώντας το αυτονόητο: να μας επιτραπεί να ζήσουμε μέσα σε ένα υγειές και καθαρό φυσικό περιβάλλον, που θα το προστατεύσουμε και θα το παραδώσουμε στα παιδιά μας από τα οποία το δανειστήκαμε.

Από την ημέρα του ναυαγίου μέχρι σήμερα πέρασαν από τη Σαντορίνη τρεις Υπουργοί Εμπορικής Ναυτιλίας, μαζί με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Λιμενικού Σώματος, και τον Επίτροπο Περιβάλλοντος στη Ευρωπαϊκή Ένωση κ. Σταύρο Δήμα. Από όλους πήραμε την υπόσχεση ότι η πολιτεία θα σκύψει επάνω από το ναυάγιο του Κ/Ζ Sea Diamond, ότι θα κάνει την απάντληση των καυσίμων και στη συνέχεια θα προχωρήσει στις διαδικασίες για την ανέλκυσή του. Μάταια όμως. Η απάντληση των καυσίμων, το Μάιο του 2009, αποδείχθηκε ένα προεκλογικό φιάσκο, ενώ κάθε διαδικασία για την ανέλκυση του ναυαγίου έχει παγώσει από τους πρώτους κιόλας μήνες μετά το ναυάγιο. Η Συντονιστική Επιτροπή δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια. Επισκεφθήκαμε με τη σειρά μας κάθε αρμόδιο υπουργείο, ζητήσαμε ακρόαση από όλους τους αρχηγούς των κομμάτων της χώρας μας και επισκεφθήκαμε όσους μας δέχτηκαν. Δεν μας δέχτηκε ποτέ όμως ο εκάστοτε πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρά τις επαναλαμβανόμενες αιτήσεις μας για ακρόαση. Επισκεφθήκαμε τον Πρόεδρο της Βουλής κύριο Δημήτριο Σιούφα, αλλά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Κάρολο Παπούλια. Από όλους λάβαμε τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα μας και την υπόσχεση ότι από τη θέση τους θα πράξουν ότι είναι δυνατόν για να επιτευχθεί ο στόχος μας, που είναι η ανέλκυση του Sea Diamond. Από τον Μάρτιο του 2010 έχουμε ζητήσει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θεόδωρο Πάγκαλο και ακόμη τελούμε σε αναμονή. Σε κάθε υπουργείο που επισκεφθήκαμε, όπως το ΥΕΝΑΝΠ παλαιότερα και το ΥΠΕΚΑ προσφάτως, πήραμε απαντήσεις του τύπου: «ο ουρανός δεν βρέχει λίρες» ή ότι «θα τοποθετήσουμε ολοκληρωμένο σύστημα περιβαλλοντικής προστασίας της θαλάσσιας περιοχής της Σαντορίνης» ώστε να μετράμε τους ρύπους καθημερινά! Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας μας παρέπεμπε στο υπουργείο Οικονομικών και εκείνο στο υπουργείο Περιβάλλοντος… Και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται… Από την άλλη μεριά ανακριτές και εισαγγελείς της Ελληνικής Δικαιοσύνης ακόμη προσπαθούν να εντοπίσουν τους ενόχους και να αποδώσουν ευθύνες και κατηγορίες στους υπαίτιους του ναυαγίου. Και ακόμη περιμένουμε. Το φυσικό περιβάλλον όμως δεν μπορεί να περιμένει. Το ναυάγιο διαβρώνεται καθημερινά και σε λίγα χρόνια ακόμη η ανέλκυσή του θα κρίνεται αδύνατη. Τα τοξικά του περιεχόμενα καθημερινά δηλητηριάζουν τη θάλασσά μας και κανένας μας δεν θέλει να αναλογιστεί πόσο πιο σοβαρή μπορεί να γίνει αυτή η απειλή στο μέλλον.

Δεν περιμέναμε ποτέ κύριοι, ότι οι εκπρόσωποι της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού θα έφταναν στο σημείο να μας κατακρίνουν ως ομάδα που βλάπτει τον τουρισμό στη χώρα μας. Εσείς που είστε οι πρεσβευτές του τουρισμού στην πατρίδα μας, εσείς που «διακινείτε» τον τουρισμό όπως λέτε, θα έπρεπε να βρίσκεστε μπροστά στον αγώνα μας για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Ο τουρισμός στην Ελλάδα και κατ’ επέκταση η βιωσιμότητα των επιχειρήσεών σας, στηρίζονται στο υγειές φυσικό περιβάλλον της. Στην καθαρή θάλασσα, στις καθαρές παραλίες, στα όμορφα νησιά της. Όταν τα χάσουμε αυτά θα καταλάβουμε ότι δεν μας έχει απομείνει τίποτα. Τι κάνετε αλήθεια εσείς για να διαφυλάξετε τον φυσικό πλούτο της πατρίδας μας; Ποιες είναι οι αντιδράσεις σας απέναντι στις εγκληματικές ενέργειες που τον καταστρέφουν καθημερινά στο βωμό του εύκολου κέρδους και της απληστίας;

Μας κατηγορείτε ότι τρομάζουμε τους τουρίστες ενημερώνοντάς τους για το ναυάγιο του Sea Diamond και ότι δυσφημίζουμε τον τουρισμό στη χώρα μας. Αυτά να τα πείτε κύριοι σε εκείνους που προκάλεσαν το ναυάγιο. Σε αυτούς που μέρα μεσημέρι, με τις καλύτερες καιρικές συνθήκες χτύπησαν το κρουαζιερόπλοιο επάνω στα βράχια της Σαντορίνης θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή 1500 επιβατών. Σε αυτούς που προκάλεσαν εσκεμμένα τη βύθισή του αδιαφορώντας για την περιβαλλοντική καταστροφή που θα προκαλέσουν. Σε αυτούς που μοναδική τους έγνοια ήταν να πάρουν την αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρεία που κάλυπτε το πλοίο. Σε αυτούς που εδώ και τριάμισι χρόνια μας εμπαίζουν και μας δίνουν ψεύτικες υποσχέσεις για την ανέλκυση του πλοίου και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Εκατοντάδες βίντεο και φωτογραφίες κυκλοφορούν σε όλο το διαδίκτυο και χιλιάδες ανθρώπων σε όλο τον κόσμο έχουν να λένε για την περιπέτεια που έζησαν οι ίδιοι ή οι οικείοι τους στο ναυάγιο του Sea Diamond της Κυπριακής εταιρείας Louis στη Σαντορίνη. Εμείς θα προκαλέσουμε την δυσφήμιση στον τουρισμό; Επειδή λέμε την αλήθεια και διαμαρτυρόμαστε για άλλη μία εγκληματική ενέργεια εις βάρος του φυσικού μας περιβάλλοντος, αλλά και του τουρισμού για τον οποίο νοιάζεστε τόσο; Τι κάνατε εσείς για να προστατεύσετε τον τουρισμό από τέτοιου είδους εφιαλτικές εμπειρίες; Τι σας πείθει ότι αν πάψουμε να διαμαρτυρόμαστε και να αντιδρούμε, δεν θα έχουμε σύντομα ένα νέο «ναυάγιο» ή «ατύχημα» που θα μολύνει έναν ακόμη παράδεισο της πατρίδας μας και θα θέσει σε κίνδυνο ακόμη περισσότερες ανθρώπινες ζωές; Η σιωπή και η προσπάθεια απόκρυψης των προβλημάτων δεν φέρνει ποτέ τη λύση τους. Απλά τα διαιωνίζει και τα πολλαπλασιάζει!

Δεκάδες αναγνωρισμένοι επιστήμονες του Ελληνικού χώρου τονίζουν ότι το ναυάγιο του Sea Diamond αποτελεί τοξική βόμβα στο βυθό της Σαντορίνης. Ότι βραχυπρόθεσμα η επιβάρυνση του περιβάλλοντος δεν είναι ορατή, μακροπρόθεσμα όμως αν δεν γίνει ανέλκυση, η όλη κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη. Δεν τα βγάλαμε από το μυαλό μας. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος «ειδικός» για να καταλάβει τι συμβαίνει στη θάλασσα, όταν βλέπει καθημερινά πετρελαιοειδή να επιπλέουν επάνω από το ναυάγιο. Οι ίδιοι οι πολιτικοί που ήρθαν και μας υποσχέθηκαν την ανέλκυση του πλοίου μας έβγαλαν στους δρόμους. Δεν έχουμε κανένα προσωπικό υλικό όφελος από όλο αυτό τον άνισο αγώνα που δίνουμε. Και εσείς κύριοι, αντί να σταθείτε αρωγοί και συμπαραστάτες μας, ανησυχείτε μην τυχόν πούμε την αλήθεια και χάσετε κάποιο ψίχουλο από τα ετήσια έσοδά σας.

Εμείς κύριοι, με τη δράση μας, προστατεύουμε και διαφημίζουμε τον Ελληνικό τουρισμό, αναδεικνύοντας την ευαισθησία των Ελλήνων για το περιβάλλον. Απαιτούμε από την πολιτεία την εφαρμογή των νόμων για την προστασία του περιβάλλοντος και αγωνιζόμαστε για την επαναφορά του στην πρότερη κατάστασή του. Το ενημερωτικό έντυπο που μοιράζουμε στους επισκέπτες μας το δημιουργήσαμε με την ομόφωνη σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας και με την οικονομική υποστήριξη του Δήμου Θήρας. Ευχαριστούμε τους επισκέπτες μας που ήρθαν στο νησί και ζητώντας τη βοήθειά τους – μέσω και της δικής τους φωνής – αγωνιζόμαστε να διατηρήσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά απέναντι στην καταστροφή που φέρνει η λαίλαπα του εύκολου κέρδους, της απληστίας και της υπερεκμετάλλευσης. Δεν είναι τυχαίο ότι χιλιάδες επισκέπτες του νησιού, ανταποκρίθηκαν και συνεχίζουν να ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας, υπογράφοντας επώνυμα για την προστασία του μοναδικού φυσικού κάλλους της Σαντορίνης. Να είστε σίγουροι ότι δεν τρομάζουν. Ούτε και σπεύδουν να φύγουν από το νησί μία ώρα γρηγορότερα. Τέτοιου είδους προβλήματα έχουν συνηθίσει να βλέπουν και στη χώρα τους. Δεν είναι μόνο δικό μας «προνόμιο» η ανθρωπογενής καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος. Και όλοι τους μας συγχαίρουν για το δίκαιο αγώνα μας. Μόνο άνθρωποι χωρίς παιδεία και πνευματική καλλιέργεια θα μπορούσαν να τρομάξουν και να φύγουν πανικόβλητοι από τη χώρα μας, μην τυχόν και «βυθιστεί και το δικό τους πλοίο», ή μην τυχόν και τους πέσει ο ουρανός στο κεφάλι…

Εάν πραγματικά νοιάζεστε για αυτή τη χώρα και χρησιμοποιείτε τέτοιου είδους επιστολές για να την προστατεύσετε από δυσφήμιση, πραγματικά θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για όλες τις δικές σας δράσεις που καυτηριάζουν τα κακώς κείμενα, τα οποία πλήττουν καθημερινά την τουριστική μας βιομηχανία. Ελπίζουμε ότι η ευαισθησία σας είναι πραγματική και όχι προσχηματική. Για εμάς, η λογική που λέει ότι είναι δυσφήμιση να αγωνιζόμαστε για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος είναι αντιδημοκρατική, μεσαιωνική και επικίνδυνη. Ρίχνοντας συνεχώς τα σκουπίδια μας κάτω από το χαλί δεν επιτυγχάνουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για το μέλλον.

Κλείνοντας αυτή την επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αγαπάμε ιδιαιτέρως τον τόπο μας και ποτέ δεν θα θέλαμε να τον βλάψουμε. Επίσης σεβόμαστε τους συμπολίτες μας επιχειρηματίες που ζουν από τον τουρισμό και ποτέ δεν ήταν στις προθέσεις μας να τους προκαλέσουμε οικονομική ζημία. Άλλωστε και εμείς οι ίδιοι εξαρτόμαστε οικονομικά από τον τουρισμό στο νησί μας. Όμως δεν ξεπουλάμε τον τόπο μας για κανένα χρηματικό ποσό και είμαστε σίγουροι πως τίποτε δεν αξίζει περισσότερο από την υγεία μας και την καλή ποιότητα ζωής των σημερινών και μελλοντικών κατοίκων αυτού του νησιού.

Ζούμε σε μία ευλογημένη χώρα, που τα προικιά της μας κάνουν πλούσιους. Ελάτε μαζί μας να τη διαφυλάξουμε και να την προστατεύσουμε από κάθε επίδοξο κερδοσκόπο ή καπηλευτή τους. Σας προσκαλούμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας μας που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Οκτωβρίου 2010 στην πλατεία Συντάγματος στις 10 το πρωί.  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!

Την ανακοίνωση υπογράφουν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Θηραίων Πολιτών για την Ανέλκυση του Sea Diamond.


Αξίζει τέλος να σημειώσουμε ότι με νεότερη ανακοίνωσή της η Επιτροπή Θηραίων Πολιτών για την Ανέλκυση του Sea Diamond, μας ενημερώνει ότι δημιούργησε μία ιστοσελίδα για τη συλλογή ψηφιακών υπογραφών σε παγκόσμιο επίπεδο, για την Ανέλκυση του ναυαγίου του SEA DIAMOND από τη θάλασσα της Σαντορίνης.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υπογράψουν στην σελίδα http://www.savesantorini.com/

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 09, 2010

Και μιας και αναφερόματε σε εκλογές,

Οδηγίες προς τους υποψηφίους για τις εκλογικές δαπάνες και την προβολή στα ΜΜΕ εξέδωσε με εγκύκλιο του το υπουργείο Εσωτερικών (οχι τίποτε σπέσιαλ, όπως συνήθως δηλαδή...)
Η προεκλογική περίοδος για την προβολή και τις εμφανίσεις των επικεφαλής των συνδυασμών, των υποψήφιων αντιπεριφερειαρχών και περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο, προσδιορίζεται ειδικότερα στους δύο (2) μήνες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών, δηλαδή από την 7η Σεπτεμβρίου 2010.

Στην έννοια των εμφανίσεων υπάγονται οι συνεντεύξεις, η συμμετοχή σε κάθε είδους εκπομπές όπως π.χ. πάνελ διαλόγου, δελτία ειδήσεων, ψυχαγωγικά προγράμματα, η κάλυψη της προεκλογικής τους δραστηριότητας σε περίπτωση υποβολής σχετικού αιτήματος κ.λ.π. Κατά τη διάρκεια του διμήνου αυτού, ισχύουν τα ακόλουθα,
Οι εμφανίσεις σε κάθε είδους εκπομπές των δημόσιων και ιδιωτικών ηλεκτρονικών ΜΜΕ ελεύθερης λήψης, σε φορείς παροχής κάθε μορφής συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών καθώς και στο διαδίκτυο, καθορίζονται ως εξής:
2 φορές σε κάθε ηλεκτρονικό ΜΜΕ εθνικής εμβέλειας, 1 φορά σε κάθε ηλεκτρονικό ΜΜΕ τοπικής ή περιφερειακής εμβέλειας, 1 φορά σε διαδικτυακούς τόπους και ιστοσελίδες.
Σε περίπτωση τυχόν εκτάκτων και απρόβλεπτων γεγονότων, δεν λογίζονται ως εμφανίσεις οι σχετικές δηλώσεις και η ενημέρωση που παρέχεται από τα αιρετά μονοπρόσωπα όργανα της Αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο άσκησης των αρμοδιοτήτων τους.
Εξαίρεση από την ανωτέρω ρύθμιση που προβλέπει τον αριθμό των εμφανίσεων, αποτελεί η δυνατότητα των επικεφαλής των συνδυασμών και των υποψήφιων αντιπεριφερειαρχών να συμμετέχουν χωρίς περιορισμό σε εκπομπές με οργανωμένες συζητήσεις εφόσον έχει διασφαλιστεί η συμμετοχή τουλάχιστον 3 ακόμη συνυποψήφιών τους στις συζητήσεις.
Μπορεί σχετικά με το προεκλογικό σκηνικό στην Σαντορίνη αρκετοί να απορούν για το πως είναι δυνατό να αλλάζει τόσο ευκολα (φαινομενικά) η άποψη των υποψηφίων σχετικά με το ενδεχόμενο ή μη της συμμετοχής τους, πλήν όμως υπάρχουν και οι σίγουροι.
Σε συνέντευξή του την περασμένη εβδομάδα ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Αργυρός ανακοίνωσε οτι θα υμμετάσχει στις εκλογές στηρίζοντας τον συνδιασμό «Θηραική πολιτεία» του κ. Νίκου Ζώρζου.
Καλώς ή κακώς ο κ. Αργυρός αναμένεται να τηρήσει τον λόγο του, άλλωστε δεν μας έχει συνηθίσει άλλα να λέει την μια μέρα κι άλλα την άλλη...


Συνέντευξη παραχώρησε και ο πρώην έπαρχος κ. Μιχάλης Ρούσσος (αφού το ξέρετε, οτι μου αρέσουνε τα εργοτάξια!) στην οποία ανέφερε οτι το «Νέο -κλειστό!- Νοσοκομείο θα είναι έτοιμο κτηριακά και εξοπλισμένο μέχρι το τέλος του χρόνου».
Στην συνέντευξή του αναφέρθηκε στην κατασκευή του κτηρίου, στον εξοπλισμό που θα διαθέτει ενω εξέφρασε την αισιοδοξία οτι θα στελεχωθεί γρήγορα ώστε να μπορέσει να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες που έχει το νησί.


Σε συνέντευξή του τις προηγούμενες ημέρες ο επικεφαλής της «Θηραικής Πολιτείας» κ. Ζώρζος ανακοίνωσε επίσημα την συμμετοχή του στις εκλογές, αναφέροντας για μια ακόμη φορά οτι το Δημοτικο Συμβούλιο θα έπρεπε να λειτουργεί ως χώρος σύνθεσης και ανταλλαγής απόψεων και οχι ως «αρένα αντιπαραθέσεων» λέγοντας οτι αυτό θα είναι ενα απο τα στοιχήματα της ομάδας του στο ενδεχόμενο εκλογής του στον Δήμο Θήρας.
Στην ίδια συνέντευξη αναφέρθηκε σε σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος ενω μίλησε και για το μοντέλο με το οποίο σκέπτεται να λειτουργήσει ως δήμαρχος λέγοντας χαρακτηριστικά οτι «ο καθένας έχει περιβάλλον και συνεργάτες, εξαρτάται όμως απο το ποιό είναι το περιβάλλον αυτό, πόσο «υγειές» είναι, ενω εξήγησε οτι τακτική του είναι να ζητάει τις απόψεις των συνεργατών του αλλά να καταλήγει στην δική του επιλογή σε οτι αφορά τις τελικές του αποφάσεις.
Σχετικά με τον «Καλλικράτη» είπε οτι είναι ενα μεγάλο βήμα για την αυτοδιοίκηση αλλά και στοίχημα για την δημοτική αρχή.
Την Παρασκευή 10 Σεπτεβρίου η επόμενη 3η συναυλία του φετινού 32ου «Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Σαντορίνης».


Στην συναυλία θα παρουσιαστεί το κουαρτέτο εγχόρδων της σκάλας του Μιλάνου και ο σολίστας Μαρκο Σολλινιο μαζί με τους Φρανσέσκο Μαναρα στο βιολί, Πιεραντζελο Νεγκρι στο βιολί, Σιμονιντε Μπρακονι στην βιόλα και Μασιμο Πολιντορι στο βιολοντσέλο.
Το φεστιβάλ αποτελεί θεσμό για την Σαντορίνη ήδη απο τα πρώτα χρόνια της παρουσίας και προσφοράς του στην πολιτιστική ζωή του νησιού.
Οι επόμενες sυναυλίες είναι :
Την Κυριακή 12 Σεπτεβρίου συναυλία με τον Λεωνίδα Καβάκο στο βιολί και τον Ενρικο Πατσε στο πιάνο. Θα ακουστούν σονάτες των Σουμαν, Συμανοφσκι και Μπετόβεν
Την Παρασκευή 17 Σεπτεβρίου συναυλία με τον Σπύρο Μουρίκη στο κλαρινέτο, τον Μιλος Μλεινικ στο βιολοντσέλο, και την Αθηνά Καποδίστρια στο πιάνο. θα παρουσιαστούν έργα των Μότσαρτ, Σαιν Σανς, Φορε, Γραναδος, Κασαντο και Μπετόβεν.
Το “Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Σαντορίνης” έχει ιδρυθεί και διευθύνει καλλιτεχνικά η σολίστ κ. Αθηνά Καποδίστρια ενώ πραγματοποιείται στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Νομικού στα Φηρά.    Για πληροφορίες μπορείτε να επκοινωνείτε στο τηλέφωνο: 22860 - 23017
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Σαντορίνης : 
Η Σαντορίνη απογειώνεται ..! (δεν θα έβρισκα καλύτερο τίτλο!)

Ο τελικός Super Cup Volleyball 2010 στη Σαντορίνη
Την μεγαλύτερη διοργάνωση που έγινε ποτέ στις Κυκλαδες, ανέλαβε επίσημα ο Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός Σαντορίνης για τις 15 Οκτώβρη.

Μετά από συστηματική προσέγγιση και ερευνά για το μέγεθος των διοργανώσεων που μπορεί να φιλοξενήσει ο ΔΑΟΣ στο Κλειστό Γυμναστήριο Θήρας, αλλά και την επίμονη προσπάθεια με τις συνεχείς επαφές με αρμόδιους φορείς, του προέδρου του Οργανισμού, Μανόλη Ορφανού επετεύχθη η ανάληψη της κορυφαίας διοργάνωσης του Super Cup Volleyball 2010.

Το γεγονός, είχε αποκαλυφθεί σε Αθηναϊκές εφημερίδες, ως πρόθεση της ΕΣΑΠ (Ένωση Σωματείων Αμειβόμενων Πετοσφαιριστών) και είχε επισημανθεί σε τοπικά μέσα, αλλά πριν οριστικοποιηθεί εγγράφως, ο ΔΑΟΣ δεν είχε προβεί σε καμία ανακοίνωση. Πρόκειται για τον τελικό volley Ελλάδας μεταξύ των αιωνίων αθλητικών αντιπάλων, Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού που φέτος θα διεξαχθεί στην Σαντορίνη και θα παρακολουθήσουν περισσότεροι από 1200 θεατές από τις κερκίδες του Κλειστού και περισσότεροι από 92.000 φίλοι του αθλήματος από τους δέκτες τους, σύμφωνα με στοιχεία της Multichoice Hellas από την περσινή διοργάνωση, εφόσον ο τελικός θα μεταδοθεί από το τηλεοπτικό δίκτυο Nova Sports.

Η επάρκεια των εγκαταστάσεων, η διαμόρφωση κατάλληλων χώρων όπως το Συνεδριακό, οπού προσφέρεται και για μεγάλες συνεντεύξεις Τύπου, το προπονητήριο, τα αποδυτήρια αλλά και το άρτια εξοπλισμένο Ιατρείο ήταν οι κάποιες από τις δομικές προδιαγραφές που ετέθησαν αρχικά από την ΕΣΑΠ οι οποίες και κρίθηκαν υπέρ επαρκείς σε επιτόπιο έλεγχο.

«Ήταν μέσα στα σχέδια της σημερινής διοίκησης μια Πανελλαδική Αθλητική διοργάνωση, να φτάσει στην Σαντορίνη.» λέει, εμφανώς ικανοποιημένος, ο πρόεδρος του ΔΑΟΣ, Μανόλης Ορφανός, «.οιωνός για το αποτέλεσμα αυτό ήταν οι πετυχημένες διοργανώσεις όλης της χρονιάς όπου ενώ όλοι τις παρακολουθούσαμε σε Τοπικό επίπεδο, αυτές δρομολόγησαν τις εξελίξεις και λειτούργησαν ως πρεσβευτές στην προβολή του Αθλητικού Κέντρου».

Ο Δήμος Θήρας έκανε την έκπληξη. Και την διαφορά.


Σε ότι αφορά τον αριθμό των μεταναστών, κατά κύριο λόγο και πολύ λιγότερο των ομογενών, που θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία της 7ης Νοεμβρίου.
133 είναι οι εγγεγραμμένοι μετανάστες στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του Δήμου Θήρας οι οποίοι και θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη δημάρχου, αριθμός που χαρακτηρίζεται μεγάλος λαμβάνοντας κανείς υπόψη ότι σε πολύ μεγαλύτερους Δήμους ο αριθμός των μεταναστών δεν ξεπερνά τους 250. Οι εγγεγραμμένοι μετανάστες που συμπλήρωσαν τα απαραίτητα έγγραφα και θα ψηφίσουν στον Δήμο Θήρας είναι μακράν οι περισσότερη σε σύγκριση με τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων γεγονός που αποδίδεται και στην κινητικότητα του προέδρου του νεοσύστατου Συλλόγου Αλβανών Θήρας κ. Τσέλα.
Υπενθυμίζεται ότι οι περισσότεροι μετανάστες θα πάνε για πρώτη φορά στην κάλπη, ενώ έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν μόνο στις εκλογές για την ανάδειξη των Δημάρχων και όχι των Περιφερειαρχών και των Περιφερειακών οργάνων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Νέων»,

Δικαίωµα ψήφου στις δηµοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου θα έχουν συνολικά 12.762 οµογενείς και µετανάστες που ζουν επί µακρόν και νόµιµα στην Ελλάδα και οι οποίοι υπέβαλαν σχετική αίτηση εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των δήµων της χώρας. Αυτοί οι νέοι εκλογείς θα ψηφίσουν πρώτη φορά στις δηµοτικές εκλογές. Σύµφωνα µε τα στοιχεία που έδωσε στη δηµοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών το 79% (10.097) είναι µετανάστες και το 21% ( 2.665) ομογενείς.
Ο µμεγαλύτερος αριθµός αυτών των ψηφοφόρων εντοπίζεται στον Δήµο Αθηναίων όπου από τους συνολικά 1.942 εκλογείς οι 1.574 είναι µετανάστες και οι 368 οµογενείς.
Την περιορισµένη συµµετοχή των µεταναστών στις δηµοτικές εκλογές της 7ης Νοεµβρίου σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών τονίζοντας πως «διαψεύδονται όλοι όσοι επίμονα διεκήρυσσαν ότι το µέτρο της συµµετοχής των µεταναστών αποβλέπει δήθεν στην ψηφοθηρία» και προσθέτει πως «καταρρέουν παταγωδώς τα φοβικά µυθεύµατα περί αλλοίωσης της εθνικής υπόστασης του εκλογικού σώµατος».
Οι οµογενείς και οι µετανάστες έχουν δικαίωµα εκλογής µόνο στις δηµοτικές και όχι στις εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων της περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, ενώ µπορούν να συµµετέχουν και ως υποψήφιοι και να εκλεγούν µέχρι και το αξίωµα του δηµοτικού συµβούλου.
Συνολικά 279 οµογενείς και αλλοδαποί θα συµµετέχουν στη διαδικασία ανάδειξης νέου δηµάρχου στην Καλλιθέα, 209 στον Δήµο Περιστερίου, 165 στον Δήµο Αιγάλεω, 370 στον Δήµο Αχαρνών, 256 στο Κορωπί, 256 στον Πειραιά, 197 στον Μαραθώνα, 164 στον Ασπρόπυργο, 158 στον Ρέντη, 147 στον Δήµο Ιλίου (Ν. Λιοσίων) και 146 στον Δήµο Μεγαρέων. Σε 323 ανέρχονται οι οµογενείς και µετανάστες που θα ψηφίσουν στη Λάρισα, 140 στον Δήµο Σχηµαταρίου (Βοιωτία), 131 στον Δήµο Θεσσαλονίκης, 133 στον Δήµο Θήρας (Κυκλάδες), 130 στον Δήµο Συκεών (Θεσσαλονίκη).
Μαζί με τον κ. Χρυσοχοίδη θα είναι ο κ. Ρήγας εφεξής και μέχρι νεοτέρας.
Όπερ μεθερμηνευόμενο, ορίστηκε υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Στην ευχαριστήρια επιστολή του με χθεσινή ημερομνία αναφέρει οτι,

«Η τιμητική απόφαση του Πρωθυπουργού να αναλάβω τα καθήκοντα του Υφυπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας αποτελεί για μένα μια μεγάλη και σημαντική ευθύνη. Την ευθύνη να ανταποκριθώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις απαιτήσεις και τους στόχους του κυβερνητικού έργου στον κρίσιμο τομέα της ανάπτυξης και της ανάταξης της ελληνικής οικονομίας.

Η Περιφερειακή Ανάπτυξη αποτελεί αναμφισβήτητα τη βασική προϋπόθεση για την οικονομική και κοινωνική αναγέννηση της χώρας μας. Αποτελεί το μεγάλο στοίχημα που θα συμβάλλει καθοριστικά στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους.

Με την ανάληψη αυτής της σημαντικής ευθύνης, αισθάνομαι βαθιά την ανάγκη να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους πολίτες των Κυκλάδων για την ειλικρινή και διαρκή στήριξη και εμπιστοσύνη τους. Τους τιμώ και τους διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσω να βρίσκομαι δίπλα τους, με τις πόρτες του γραφείου μου ανοιχτές και με μία μόνο υπόσχεση: να δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να πετύχουμε το μεγάλο στόχο της ανάπτυξης της ελληνικής περιφέρειας, της ανάπτυξης των νησιών μας. Χωρίς πολλά λόγια, αλλά με όραμα, με σχέδιο και με σκληρή δουλειά. Αυτή είναι η δικιά μου ξεκάθαρη και αδιαπραγμάτευτη δέσμευση. Είναι δέσμευση ευθύνης. Είναι δέσμευση προς όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες των Κυκλάδων.»

Απο το νέο του γραφείο ο κ. Ρήγας έστειλε ανακοίνωση για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στην οποία αναφέρει οτι,

«Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, τόσο στους μαθητές, όσο και στους εκπαιδευτικούς, από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο, εύχομαι μία καλύτερη και δημιουργική σχολική χρονιά! Η έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι η αφετηρία μιας καινούργιας πορείας και το ξεκίνημα για την πραγματοποίηση στόχων και προσδοκιών, μια νέα σελίδα για όλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Προσωπικά, θα βρίσκομαι δίπλα και θα στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την εκπαιδευτική κοινότητα των Κυκλάδων. Καλή δύναμη και πρόοδο σε όλους.»
Ζήτω η ανανέωση! (για τον ανασχηματισμό -έστω και με καθυστέρηση- είναι γραμμένο αυτό…)
ή εγω καλά σου τα λεγα, μα τα βλεπες παράλογα...
(λεζάντα)
Κώστας Σημίτης : ήξερα οτι θα δικαιωθώ, αλλά δεν περίμενα να συμβεί τόσο νωρίς....

Και στα σούπερ μάρκετ πάντως, αλλά και σε μεγαλύτερες επιχειρήσεις, το ίδιο κάνουνε. Αλλάζουνε τα πόστα για να μην βαριόνται οι υπάλληλοι (και μεταξύ τους) Φεύγει δηλ. η Μαρία απο τα φρούτα και πάει στα απορρυπαντικά, φεύγει ο Ανδρέας από την διαχείριση και ανάπτυξη προσωπικού και πάει στο τμήμα μάρκετινγκ κ.ο.κ.

Κάπως έτσι, είδα εγώ τουλάχιστο, τον ανασχηματισμό του κ. Παπανδρέου (Junior) πήρε τον έναν απο το Υγείας και τον πήγε στο Ναυτιλίας, πήρε τον άλλον απο το Οικονομίας και τον πήγε στο Οικονομικών, πήρε και δυό επαρχιώτες και τους έκανε κυβέρνηση... κι ο κοσμάκης φχαριστήθηκε (και οι ίδιοι ακόμη περισσότερο, βεβαίως βεβαίως...)

Κατά τα άλλα, όντως ο κ. Γιώργος τα άλλαξε όλα! Έφερε (τους) πάνω κάτω. Κι όχι μόνο αυτό, σε λίγο και νεκρούς θα ανασταίνει αυτή η κυβέρνηση…

Δόξα το θεό πάντως, χαμο-γελάσαμε πάλι... λίγο το συνέδριο, λίγο ο ανασχηματισμός.... έσκασε το χειλάκι μας, ξεχαστήκαμε λιγάκι, πέτυχε τον στόχο της η κυβέρνηση…

Από ένα σημείο και μετά όμως, και παρά το «πολιτικό ρεπορτάζ», ο κόσμος ενδιαφέρεται για την δουλειά που γίνεται κι όχι για τα πρόσωπα (παλιά, καινούργια, φρέσκα, μπαγιάτικα, νέοι, γέροι και παιδιά που λέει κι ο λαός...) που αποτελούν την ομάδα…


Ε, βέβαια έχουν κυκλοφορήσει και τα σχετικά με τον ανασχηματισμό ανέκδοτα…
Με το καλύτερο να λέει ότι,

Σκεφτότανε ο Γιώργος Παπανδρέου τι να κάνει μπας και δουλέψει καλύτερα η κυβέρνησή του, σκεφτότανε.. σκεφτότανε.. στα ελληνικά και στα Αμερικάνικα, και του «κατεβαίνει» η φοβερή ιδέα να πάρει καινούργια παπούτσια στους Υπουργούς του για να φχαριστηθούν από το δώρο οι άνθρωποι, να δουλέψουν -να μπορούν να τρέξουν κιόλας- καλύτερα. Τους δίνει λοιπόν τα ολοκαίνουργια παπούτσια, τους πήρε κιόλας καλές μάρκες, ακριβές, κι αρχίζει να τους παρατηρεί, κι αυτούς και τον «λαό». Πλήν όμως δεν έβλεπε την βελτίωση που περίμενε. Κι έπεσε πάλι σε περισυλλογή. Τι να τους κάνει για να δουλέψουν περισσότερο και καλύτερα. Σκέφτηκε λοιπόν να τους αγοράσει και καινούργια ρούχα να βγάλουν από πάνω τους τα παλιομοδίτικα σοσιαλιστικά, να εκσυγχρονίσουν δηλαδή και το ντύσιμό τους, να φχαριστηθούν, να φτιάξει το κέφι τους, να αλλάξουν σκεπτικό και να αποδώσουν περισσότερο στην δουλειά τους ώστε να βγει από την κρίση ο «λαός». Τους δίνει λοιπόν τα ολοκαίνουργια ρούχα, ξετρελαίνονται από την χαρά τους οι υπουργοί(!) δείχνει ο ένας στον άλλον τι του «κληρώθηκε», «φιγουράριζαν» μεταξύ τους, φχαριστήθηκαν οι άνθρωποι, πλήν όμως, πάλι η δουλειά δεν προχωρούσε όπως έπρεπε και … ξαναέπεσε ο πρωθυπουργός σε βαθιά περισυλλογή…. Για να μην τα πολυλογούμε τους αγόρασε και καινούργια αυτοκίνητα, πέταξε τις παλιές τις Μερσέντες, τους πήρε διθέσια «κουρσάκια» να γκαζώνουν να το χαίρονται, εκσυγχρόνισε και την Βουλή, έβαλε προτζέκτορες, καινούργια μικροφωνική και ενδοεπικοινωνία, ασύρματες συνδέσεις, άλλαξε τις κουρτίνες και τα χαλιά, έβαλε πουά όπως στα καζίνο, αλλά πάλι δουλειά δε γινότανε.. ο λαός .. μια από τα ίδια την έβγαζε και χειρότερα...
Μες την βαθιά του την στεναχώρια, συναντάει μια μέρα την κυρά Καλλιόπη που σκούπιζε το κοινοβούλιο με μια σκούπα ηλεκτρική μεν, αλλά παλαιάς τεχνολογίας.
«Κυρά – Καλλιόπη» της λέει, «θα σου πάρω μια καλύτερη σκούπα να κάνεις την δουλειά σου πιο εύκολα, εδώ έδωσα τόσα και τόσα να φχαριστήσω τους υπουργούς μπας και δουλέψουν αποδοτικότερα, συμφωνείς;» Συμφώνησε η κυρά Καλλιόπη, έκανε την δουλειά της καλύτερα με την καινούργια σκούπα, την ξανασυναντάει ο πρωθυπουργός (που έχει επαφή με τον λαό..) και την ρωτάει πως τα πάει με την νέα σκούπα. «Καλά παιδάκι μου, τώρα τα χαλιά καθαρίζονται πιο ευκολα, ευχαριστώ» του απαντά η κυρά Καλλιόπη. Ικανοποιημένος αλλά και προβληματισμένος ο πρωθυπουργός την ρώτα, «Κυρά Καλλιόπη, χαίρομαι που σου αρέσει το δωράκι αλλά, δεν μου λες, γιατί στους Υπουργούς μου που πήρα τόσα και τόσα γκατζετάκια δεν δουλεύουν καλύτερα και ο κόσμος διαμαρτύρεται;»  Και του απαντά η κυρά Καλλιόπη «κοίτα να δεις παιδί μου, εγώ εδώ μέσα μπήκα με βύσμα. προτού έρθω εδώ, δούλευα σε οίκο ανοχής, κι όταν οι πελάτες δεν ήταν ευχαριστημένοι, δεν αλλάζαμε τις κουρτίνες, αλλάζαμε το προσωπικό».

Όπως πιθανότατα να συμπεράνατε, το ανέκδοτο δεν στέκεται κριτικά απέναντι στις ανακατατάξεις των προσώπων….

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 08, 2010

Κινούμενη άμμος

ή πολύ προχωρημένη η περιοχή μας….

ή (δες το κι ετσι..) πολιτική και πόκερ (ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα το οποίο διεξοδικά έχει αναλυθεί από κορυφαίους έλληνες και ξένους συγγραφείς…)

για την δε περίπτωσή μας, (σσ την προεκλογική) μπορείς να πείς ότι την μια μέρα έχεις (τον κόσμο και τους ψηφοφόρους όλους) και την άλλη τίποτε! ( hats and eyeglasses που λένε και οι Αμερικάνοι)

(ή βγάλε τον άσσο από το μανίκι, βρέ..!)
Μπορεί να μην είναι και πολύ «καθώς πρέπει» για την πολιτική, όπως τουλάχιστο την γνωρίζαμε, πλήν όμως οι υποψήφιοι ή οι φερόμενοι ως υποψήφιοι -γιατί αυτήν την εποχή δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει- φαίνεται ότι δοκιμάζουν τους συνεργάτες τους κατά κύριο λόγο αλλά και τους φίλους τους, προκειμένου να «τσεκάρουν» τις προθέσεις τους και την στήριξη που τους παρέχουν εν όψει των Δημοτικών εκλογών. Αυτός τουλάχιστο είναι ένας «τρόπος» να αντιμετωπίσει, να δει, κανείς την υφιστάμενη και την διαμορφούμενη κατάσταση σε ότι αφορά το προεκλογικό σκηνικό για τον Δήμο της Σαντορίνης. Είναι κι αυτό ένα σκεπτικό, οφείλει να παραδεχτεί κανείς. Πλήν όμως, ενέχει έναν κίνδυνο. Ενδεχομένως, σοβαρό. Να κουραστεί και να αδιαφορήσει το εκλογικό σώμα και να κρατήσει αποστάσεις από το όλο σκηνικό…. Να οδηγηθεί δηλαδή στην κατάσταση του «ας λέτε ότι θέλετε…» Πράγμα επικίνδυνο...


Η εφημερίδα Κοινή Γνώμη μεταξύ άλλων αναφέρει σήμερα ότι «απέσυρε την υποψηφιότητά του για λόγους υγείας ο Έπαρχος Θήρας κ. Χρύσανθος Ρούσσος ενώ επανεξετάζει πιθανή εκ νέου υποψηφιότητά του ο Δήμαρχος κ. Άγγελος Ρούσσος. Υποψήφιος Δήμαρχος θα είναι ο σημερινός επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Νίκος Ζώρζος ο οποίος έχει πάρει μαζί του και μερικούς από τους π. (σ.σ. προφανώς η εφημερίδα θέλει να πεί πρώην…) συνεργάτες του Άγγελου Ρούσσου.» το άρθρο κλείνει αναφέροντας πως από τον χώρο του ΚΚΕ καταρτίζει συνδυασμό η κ. Μαρία Αργυρού.


Το επόμενο προεκλογικό άρθρο θα έχει σκακιστικό περιεχόμενο, ώστε να «πιάσουμε» όλα τα αθλήματα….

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 07, 2010

«Ανακατωμένος ο ερχόμενος»


Σε σκληρή... «δηλωτή» (διεθνώς μπλάκ τζάκ...) εξελίσσονται οι εκλογές για τον Δήμο Θήρας με τους υποψήφιους την μια μέρα να ανοίγουν τα χαρτιά τους «δηλώνοντας» οτι θα κατεβάσουν φύλλα (συνδιασμό δηλαδή) και την άλλη να κάνουν λόγο για «τρυκ» προκειμένου να μπλοφάρουν τους αντιπάλους τους «δηλώνοντας» οτι, όχι μόνο δεν κατεβάζουν φύλλο, αλλά τραβάνε κι άλλο απο την τράπουλα. Η οποία, έχει τόσο πολύ ανακατευτεί με τα αλλεπάλληλα «χέρια» που δεν ξέρει πια κανείς σε ποιό «τραπέζι» και σε ποιό «καρέ» βρίσκεται και με ποιούς παίζει.
Η συγκεκριμένη παρτίδα πάντως φαίνεται οτι κοντεύει να εξαντλήσει τους παίκτες με τα νεύρα τους να βρίσκονται σε οριακό σημείο μιας και όπως παραδέχονται «η συγκεκριμένη παρτίδα περισσότερο απο τεχνική απαιτεί ψυχραιμία, καλή γνώση των αδυναμιών του αντιπάλου, καλή φυσική κατάσταση και ψυχολογική σταθερότητα».

Αυτό βέβαια που απομένει να δούμε είναι ποιός θα αντέξει τις ψυχολογικές πιέσεις και θα κάνει στο τέλος cash out. (θα πάει στο ταμείο δηλαδή...)



(σιγά που θα το έγραφα πάλι ποδοσφαιρικό ... εδω έχουμε περάσει σε άλλη ...φάση!)
Σχόλιο επι του προϊόντος. του τουριστικού.
ή, τα πάντα όλα...


Πρώτ’ απ όλα χρειάζεται να ηρεμίσει κανείς. Διότι, εάν δεν είναι ο επαγγελματίας ήρεμος του φταίει ο τουρίστας και .. ο κόσμος όλος.

Απο κεί και πέρα χρειάζεται να σοβαρεύει κανείς, έστω που και πού, όχι πως δεν απευθύνομαι σε σοβαρούς ανθρώπους, αλλά χρειάζεται να σοβαρεύει κανείς απέναντι σε όσους κοιτάνε να υποβαθμίσουν (περισσότερο…) το προϊόν που δίνει. Τι σημαίνει αυτό και τι θέλω να πώ;

Περιστατικό χθεσινό. Όχι τίποτε ιδιαίτερο, ούτε χαρακτηριστικό (προς θεού…), απλά τυχαίο. Και κακό. Κακόγουστο για την ακρίβεια.

Ζευγάρι ξένων περνάει έξω από επιχείρηση ενοικιαζομένων δωματίων και ρωτά εάν υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια. Ευγενέστατα η υπεύθυνη απαντά πως ναι κι εάν θέλουν να δούν τον χώρο. Το ζευγάρι απαντά καταφατικά, βλέπει το δωμάτιο (επρόκειτο για έναν αξιοπρεπέστατο και καθαρό χώρο) κι αποφαίνεται πως «έχουμε τόσα, θές;». Με το «τόσα» να αναφέρεται σε χρηματικό ποσό που ντρέπεσαι να το γράψεις επειδή είναι πολύ χαμηλό για την προσφερόμενη υπηρεσία. Η υπεύθυνη είπε "όχι ευχαριστώ", χαμογελώντας και μη δείχνοντας να προσβάλλεται από την ελεεινή -είναι η αλήθεια- «προσφορά» του ζευγαριού. Προφανώς, κράτησε την ψυχραιμία και το … χιούμορ της.
Κι άλλες φορές ακούγαμε "τρελά" αλλά φέτος παράγινε το κακό, θα μπορούσε να πεί κανείς...

Εδώ είναι για πολλούς φέτος το στοίχημα. -και στο χιούμορ-. Είτε πρόκειται για ακριβά είτε για οικονομικά δωμάτια, να μην τραβιούνται οι τιμές προς τα κάτω με αποτέλεσμα να πέφτουν και οι υπηρεσίες. Γιατί, στην Σαντορίνη των «μεγάλων κερδών» δεν ξέρεις πώς θα συμπεριφερθεί ο άλλος. Τι θα κάνει δηλαδή τώρα που φαίνεται ότι το κέρδος περιορίζεται; Θα ρίξει την ποιότητα για να «βγάζει» περισσότερα; ή θα δεχτεί τον περιορισμό των κερδών του συνεχίζοντας να προσφέρει καλές υπηρεσίες; Ερωτήματα για τα οποία δεν ισχύει κάποιος γενικός κανόνας, ούτε υπάρχει «σωστή» απάντηση. Απλά, κρίνει και πορεύεται ο καθένας όπως μπορεί, ανάλογα με το περιβάλλον που έχει δημιουργήσει και στο οποίο βρίσκεται…

Οι κρεμαστοί κήποι της Βαβυλώνας και τα κρεμαστά φορέματα της παραλίας….
ή φταίω γω που η παραλία μου θυμίζει Μπαγκλαντές; (που δεν εχω και τίποτε με δαυτο, αλλά κάτι πρέπει να πώ!...)

ή το «ντόνατς, μπερλίνα(;) σπέσιαλ» το θυμάστε;

Άλλο περίεργο αυτό με τους πλανόδιους με τις κρεμάστρες. Να τους βλέπεις έξω από τα μαγαζιά που πληρώνουνε νοίκια και κόβουνε αποδείξεις και φοβούνται και το ΣΔΟΕ, να πουλάνε τα ίδια ή σχεδόν τα ίδια ρούχα ή αντικείμενα με τα μαγαζιά. Και να μην τους κυνηγάει και κανένας. Ε, δεν είναι από περίεργο μέχρι προκλητικό; Για νόμιμο να σας πώ την αλήθεια δεν ξέρω, αλλά σίγουρα δεν είναι ηθικό. Θες να πουλήσεις κύριε τα ρούχα ή τα σιντί σου; Ε, μην στέκεσαι και μπροστά από το μαγαζί που πουλάει τα ίδια ή σχεδόν τα ίδια.  Μέχρι στιγμής πάντως το κυνηγητό περιορίζεται στο «φύγε από δω βρέ, σε παρακαλώ..»
«Δεν πρόκειται να αλλάξω γνώμη. Θα «κατέβω» στα σίγουρα!» δηλώνει στους φίλους και υποστηρικτές του ο πρώην ΓΓ της Περιφέρειας κ. Χαράλαμπος Κόκκινος,
ιδιαίτερα για τους φίλους του στην Σαντορίνη που μετα και τις τελευταίες εξελίξεις δεν ξέρουν ποιος κατεβαίνει ποιος όχι…

ή

όλοι μαζί θα αναγεννηθούμε και θα…ανα-γεννήσουμε! (ομολογώ ότι το φινάλε της επίσημης ανακοίνωσης-αναγέννησης, πολύ με προβλημάτισε…. ειδικά το σημείο που λέει ότι πάλι για γεννητούρια πάμε….και φοβούμαι την ραγδαία αύξηση των Νεοδημοκρατών!)

Ο κ. Κόκκινος πάντως, εμφανίστηκε χαρούμενος, ευδιάθετος, κεφάτος (η όρεξή του για καλαμπούρια ήταν εμφανέστατη) καθώς επίσης και μαυρισμένος απο τον ήλιο του καλοκαιριού τον οποίον και απήλαυσε σε συνδιασμό με ξεκούραστες διακοπές τις οποίες είχε πολλά χρόνια να κάνει εξ αιτίας της εργασίας του στην πολιτική ηγεσία της Περιφερείας Νοτίου Αιγαίου. "Άλλο να γυρνάς τα νησιά για διακοπές κι άλλο για να κόβεις κορδέλες" ήθελε να πεί αλλά δεν είπε ο κ. Κόκκινος γιατί δεν ξέρεις πόσο χιούμορ κουβαλάει ο καθένας και είναι άτιμο πράμα να παρεξηγιέσαι, πόσο μάλλον προεκλογικά.


Την περασμένη εβδομάδα ο κ. Κόκκινος ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του για τις Περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου του 2010.

Στην ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων αναφέρει ότι,

Γνωρίζετε ότι εδώ και αρκετό καιρό έχω δεχθεί προτάσεις από σημαντικά και ενεργά κομμάτια της κοινωνίας μας προκειμένου να ηγηθώ ενός διεκδικητικού και ανεξάρτητου ψηφοδελτίου που θα διεκδικήσει στις 7 του Νοέμβρη την ηγεσία της αιρετής Περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου.

Μέσα από αυτήν τη διαβούλευση με παροτρύνατε και με ενθαρρύνατε ώστε να πάρω τη μεγάλη απόφαση, να δώσω το παρόν σε αυτή τη γιορτή της αυτοδιοίκησης, σε αυτή τη γιορτή της δημοκρατίας.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση, με αίσθημα ευθύνης , με αγάπη για τα νησιά και τους κατοίκους τους , με την ελπίδα να είμαι χρήσιμος για τον τόπο, που θα ήθελα να συνεχίζω να τον υπηρετώ με ανιδιοτελή προσφορά και συνέπεια, σας ανακοινώνω σήμερα την απόφασή μου: Θα ηγηθώ του συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» στις εκλογές του Νοεμβρίου για την ανάδειξη της ηγεσίας της αιρετής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Απευθύνομαι στους πολίτες του Αιγαίου ζητώντας τη στήριξή τους στις περιφερειακές εκλογές με προτεραιότητά μας τον ανθρώπινο παράγοντα και την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας που ολοένα γίνονται πιο έντονα.

Τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου έχουμε την εμπειρία, την ετοιμότητα και την εντιμότητα , όραμα και σχεδιασμό για να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες τους. Θέλουμε στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα να ξαναλειτουργήσει η ατμομηχανή της ανάπτυξης. Να απαλλαχτούμε από τη μιζέρια και την οπισθοδρόμηση. Θέλουμε εμείς και οι οικογένειές μας να νιώσουμε περήφανοι που θα προχωρήσουμε σε αυτή τη νέα δημιουργική πορεία . Καλώ όλους τους νησιώτες , τα πολιτικά κόμματα και τους φορείς , να συστρατευθούν στα οράματα και τις προσπάθειές μας. Καλώ τους ανθρώπους του καθημερινού μόχθου να έρθουν κοντά μας. Για νέες αποτελεσματικές προσπάθειες, που θα σφυρηλατήσουν τη κοινωνική συνοχή και θα ξαναφέρουν το χαμόγελο και την ελπίδα.

Η αναγέννηση και η ανανέωση στο Νότιο Αιγαίο είναι μονόδρομος. Περήφανοι ξανά , με πρόγραμμα και σχεδιασμό που θα τον υλοποιήσουμε. Σήμερα που οι πολίτες αμφισβητούν έντονα τους πολιτικούς και στέκονται κριτικά απέναντί τους καλούμαστε να αναδείξουμε την χρησιμότητά της και τις αρετές μας. Καλώ όλους τους πολίτες του Αιγαίου σε αυτήν την προσπάθεια με τα λόγια του Παλαμά:  «Όλοι μαζί για πάλεμα, για μάτωμα , για μια καινούρια γέννα»



Λίγες ώρες αργότερα (οχι! δεν γεννήθηκε μωρό!)  με ανακοίνωσή της η Τ.Ο. της Ν.Δ. Θήρας δήλωσε ότι στηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Κόκκινου.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι,

«οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διεξάγονται σε περίοδο κρίσιμη για το μέλλον της χώρας και τη ζωή των πολιτών. Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει στελέχη που υπηρετούν αξίες και διαθέτουν ήθος και ικανότητες, προέρχονται από την Αυτοδιοίκηση, είναι καταξιωμένοι στην κοινωνία και μάχονται για την ανάπτυξη του τόπου τους και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Μια ακόμη και καλή ανακοίνωση απο τον ΔΑΟΣ
ή camp τέλος!

Επιτυχία για το «Αθλητικό Καλοκαίρι 2010»


Με το πάρτυ που διοργανώθηκε για όλα τα παιδιά και τους γονείς που συμμετείχαν στο «Αθλητικό Καλοκαίρι 2010» έκλεισε η τρίτη και τελευταία περίοδος του θερινού προγράμματος φιλοξενίας παιδιών του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Σαντορίνης. Το πάρτυ πραγματοποιήθηκε την Τέταρτη 1 Σεπτέμβρη στο Συνεδριακό Κέντρο του ΔΑΟΣ και όλα τα παιδιά διασκέδασαν χόρεψαν και έπαιξαν στο ξέφρενο γλέντι που στήθηκε, παράλληλα τα παιδιά της τρίτης περιόδου έλαβαν τις προόδους τους μαζί με τα αναμνηστικά μπλουζάκια που θα τους θυμίζουν την αθλεκπαιδευτική περίοδο αυτού του καλοκαιριού.
Επίσης μοιράστηκε και το video με όλες τις δραστηριότητες του 18ημερου, από το κολύμπι στη θάλασσα μέχρι τα πρώτα βήματα στο τατάμι των μαθημάτων Tae Kwon Do, τις πρώτες μπαλιές στο παρκέ με την εκπαίδευση στα αθλήματα, volley και basket έως τις διαιτολογικές μετρήσεις υπό μορφή παιχνιδιού που πραγματοποιηθήκαν και στις τρεις περιόδους.

Το γεγονός ότι το πρόγραμμα εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Σαντορίνη και χαρακτηρίζεται ως καινοτόμο, διότι πέραν του ότι η Σαντορίνη είναι ο 5ος Δήμος σε όλη τη χώρα και ο μοναδικός σε όλες τις Κυκλάδες που τολμά στην υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού προγράμματος, ο ΔΑΟΣ λειτουργώντας προσθετικά ενέταξε περισσότερες δραστηριότητες αλλά και την επιστημονική παρακολούθηση των παιδιών από ψυχολόγο και διαιτολόγο.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΑΟΣ Μανόλη Ορφανό «πλέον ο Αθλητικός Οργανισμός της Σαντορίνης, πέραν της εμπειρίας που απέκτησε τρέχοντας ένα τέτοιο πρόγραμμα, μπορεί να δώσει το project και σε άλλους Οργανισμούς που πιθανόν τολμήσουν να το υλοποιήσουν» και συνεχίζει, «ήταν μεγάλο το ρίσκο και η ευθύνη να φιλοξενείς 100 παιδιά σε κάθε περίοδο για 7 ώρες την ημέρα με δραστηριότητες στην παραλία σε ανοικτούς χώρους με μετακινήσεις, αλλά με την σωστή επιλογή συνεργατών, εκπαιδευτικών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και εθελοντών, μπορούμε να πούμε ότι το πρόγραμμα είχε απόλυτη επιτυχία».

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 7 εκπαιδευτικοί 6 προπονητές για τα αθλήματα basket, volley, κολύμβηση tae kwon do, ενόργανη γυμναστική, 8 εθελοντές και εθελόντριες ενώ καθημερινά υπήρχε καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας γιατρός κοντά στα παιδιά και το πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο του ΔΑΟΣ ήταν έτοιμο να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε περιστατικό.

Ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο που συντέλεσε στην επιτυχία του «Αθλητικού Καλοκαιριού 2010» είναι το πολύ καλό επίπεδο των εγκαταστάσεων ύστερα από την ορθή διαμόρφωση των χώρων με τις βελτιώσεις που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2010 και τελείωσαν τον Μάη του ίδιου έτους. Να σημειωθεί ότι η σημερινή διοίκηση είχε εισηγηθεί όλες τις μετατροπές στο Δήμο κατά την ανάληψη των καθηκόντων της όπως και για τις εργασίες συντήρησης και βελτίωσης των εγκαταστάσεων που πραγματοποιούνται στο Κλειστό Γυμναστήριο από τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη.
Ας γράψουμε και καμμιά «είδηση». Τις «εκλογές» θα τις σχολιάσουμε αργότερα.....


Ενημερωτικό Δελτίο Τύπου λάβαμε πρίν απο λίγες ημέρες σχετικά με την -ενημερωτική- επίσκεψη του Επάρχου Θήρας στις εγκαταστάσεις του ΔΑΟΣ, κι επειδή νωρίτερα σας είχαμε προσφέρει την ενημέρωση και για άλλες ξεναγήσεις πολιτικών, είπαμε να μην μεροληπτήσουμε...

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Ο Έπαρχος Θήρας στο Κλειστό Γυμναστήριο»

Τις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Σαντορίνης επισκέφθηκε ο Έπαρχος Θήρας κ. Χρύσανθος Ρούσσος και να παρακολουθήσει από κοντά την πορεία των εργασιών συντήρησης που ξεκίνησαν την τελευταία εβδομάδα και την έντονη δραστηριότητα που αναπτύσσεται στο Κλειστό Γυμναστήριο της Σαντορίνης, όπως επίσης βρέθηκε κοντά στα παιδιά της τρίτη περιόδου του προγράμματος «Αθλητικό Καλοκαίρι 2010». Ο Έπαρχος κατά την επίσκεψη του συνάντησε τον πρόεδρο του ΔΑΟΣ Μανόλη Ορφανό και ενημερώθηκε για όλες τις δράσεις που αναπτύσσει ο Οργανισμός, όσων αφορά στα αθλητικά προγράμματα και πρωταθλήματα που προγραμματίζονται για τη χειμερινή περίοδο 2010 - 2011.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι η επίσκεψη που ευθύνεται για τα προβλήματα υγείας που εμφάνησε ο Έπαρχος... (σε κάθε περίπτωση, του ευχόμαστε περαστικά)

Στην φωτό, στιγμιότυπο από την ξενάγηση. τα έργα πάντως, είναι εξαιρετικά!
Ολοκληρώθηκε το φετινό πρόγραμμα του «Συλλόγου Κρητών» με την καθιερωμένη «γιορτή ρακής» το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου στην ταβέρνα Ακρόπολις στην Περίσσα. Για μια ακόμη φορά η γιορτή πέτυχε το σκοπό της να διασκεδάσει τους φίλους της με το κλείσιμο της αυλαίας των εκδηλώσεων...




Η δημοφιλής τραγουδίστρια Ευρυδίκη παρέα με τον Δημήτρη Κοργιαλά και την ανερχόμενη Σαλίνα ενώνουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας μια χαρούμενη παρέα γεμάτη απο κέφι και μουσική. Οι τρείς τραγουδιστές είναι προσκεκλημένοι της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θήρας κι έρχονται την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στην Σαντορίνη για ένα Live στο "Θερινό Σινέ Καμάρι" έτοιμοι να μας ξεσηκώσουν!! "Πόσο λίγο με ξέρεις, Τέρμα, Ζηλιάρης Ουρανός, Πιάσε με, Χωρίς εσένα, Σ'αγαπώ, Γεια σου, Πονάει η αγάπη, Ξέχασα, Μετρώ τις ώρες" είναι μερικά από τα τραγούδια που θα ακουστούν μαζί με αγαπημένες διασκευές. Τιμή εισόδου 10 ευρώ.



Η αγαπημένη Ναξιώτισσα τραγουδίστρια Ελένη Λεγάκη με την πετυχημένη πορεία περισσότερα από 30 χρόνια στο νησιώτικο και παραδοσιακό τραγούδι έρχεται στην Σαντορίνη προσκεκλημένη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θήρας το Σάββατο 18 Σεπτεβρίου για ένα Live στο "Οινοποιείο Κουτσογιανόπουλου". Μαζί της ο Γιάννης Μανωλάς. Και οι δυο τους υπόσχονται να μας κάνουν να χορέψουμε νησιώτικα.