Παρασκευή, Αυγούστου 28, 2015

έκθεσης ζωγραφικής της Κυβέλης Μουσούρη από τον ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΕΣΤΙΑ ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΛΛΙΣΤΗΣ ΘΗΡΑΣ» – διάρκεια εως τις 10.8

Σύμφωνα με την πρόσκληση,

Ο πολιτιστικός σύλλογος «Εστία Πύργου Καλλίστης», σας προσκαλεί την Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015, ώρα 20.00, στον εκθεσιακό χώρο στην κεντρική πλατεία του Πύργου, στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Κυβέλης Μουσούρη, σε συνεργασία με το τοπικό Διαμέρισμα και τον Δήμο Θήρας. Την έκθεση θα παρουσιάσει ο ζωγράφος Χριστόφορος Ασιμής.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως 10 Σεπτεμβρίου.

Ώρες λειτουργίας: 10.00-13.00 και 18.00-20.00 καθημερινά.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Κυβέλη Μουσούρη με καταγωγή από τον Πύργο της Σαντορίνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη σχολή Δοξιάδη . Είχε δασκάλους τους Γεωργιάδη , Βενιάδη , Σαραφιανού. Έχει ασχοληθεί με την σκηνογραφία παιδικού θεάτρου και εικονογράφηση παιδικού βιβλίου . Διδάσκει ελεύθερο σχέδιο σε ενήλικες και παιδιά . Έχει διατελέσει διευθύνουσα σε Δημοτικά εικαστικά εργαστήρια. Από το 1996 μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει 10 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε 14 ομαδικές αποσπώντας καλές κριτικές. Έργα της βρίσκονται σε συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.




ΕΝΑΡΞΗ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015-2016 του Α.Ο. ΘΗΡΑΣ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομάδας,

Ο Α.Ο.ΘΗΡΑΣ πιστός στις αρχές του για ανάπτυξη του αθλητισμού στις μικρές ηλικίες , για τρίτη συνεχόμενη χρονιά συνεχίζει τις ακαδημίες εκμάθησης βόλεϊ. Επενδύει και εξελίσσει ακόμα περισσότερο φέτος αυτό το κομμάτι του συλλόγου. Με κεντρικό άξονα τον προπονητή της γυναικείας ομάδος Απόστολο Οικονόμου ο οποίος με την πολυετή του εμπειρία στα αναπτυξιακά τμήματα της Λάρισας όσο και στις εθνικές ομάδες κορασίδων και νεανίδων θα καθοδηγήσει το προπονητικό TEAM των ακαδημιών στελεχωμένο με τους απόφοιτους ΤΕΦΦΑ και με ειδικότητα το βόλεϊ Μουντάκη Νίκη , Σκορδίλη Άρτεμις, Γκότση Σωτήρης σε μια μεθοδική, προγραμματισμένη και αποτελεσματική εκμάθηση βόλεϊ στα παιδιά μας. Καλούμε λοιπόν εσάς τους γονείς να μας εμπιστευτείτε τα παιδιά σας και να τα φέρετε στο κλειστό γυμναστήριο για να γευτούν τη χαρά του αθλητισμού και γιατί όχι σε λίγα χρόνια να καμαρώσουμε κάποια από αυτά στην πρώτη ομάδα του νησιού στην Α1 γυναικών βόλεϊ.

Πληροφορίες – Εγγραφές από 3 Σεπτεμβρίου ,Τρίτη και Πέμπτη 18:00-19:00 στο κλειστό γυμναστήριο ΔΑΠΠΟΣ. Υπεύθυνος Έφορος Ακαδημιών Αρβανίτης Γεώργιος Τηλ. 69444881436.

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ Α.Ο.ΘΗΡΑΣ.


ΝΕΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΘΗΡΑΣ ΑΜΟΡΓΟΥ και ΝΗΣΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΟΤΗΤΑ

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ύστερα από πρόταση της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας Αμοργού & Νήσων ίδρυσε και ενέκρινε με την υπ΄αριθ. 1363/850/15 (ΦΕΚ 1033 Β/03-06-2015) απόφαση τον κανονισμό ιδρύματος με την ονομασία:
«ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΘΗΡΑΣ ΑΜΟΡΓΟΥ και ΝΗΣΩΝ».

 Στόχος του ιδρύματος είναι η αποτελεσματικότερη  υλοποίηση κάθε δραστηριότητας και ποιμαντικής δράσεως της Ιεράς Μητροπόλεως σε σχέση με την νεότητα (κατηχητικά, κατασκηνώσεις, νεανικές εκδηλώσεις και εορτές, επιμόρφωση, συνέδρια & ημερίδες στελεχών νεότητας, κλπ).

Η ευαισθησία του σεπτού ποιμενάρχου της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας Αμοργού & Νήσων κ.κ.Επιφανίου στα θέματα νεότητας και η θέση του πως το μέλλον του τόπου μας και της πατρίδος μας είναι οι νέοι και τα παιδιά μας, με τις αξίες και τα ιδανικά όπου θα τα εμπνεύσουμε και όχι με την οικονομική ανάπτυξη που επιδιώκουμε μόνο, οδήγησε στην δημιουργία του νέου αυτού φορέα θέτοντας νέες βάσεις δημιουργικότητας και αποτελεσματικότητας στα έργα του γραφείου νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το ίδρυμα είναι ανοιχτό σε κάθε ενδιαφερόμενο ώστε να βοηθήσει στην υλοποίηση των στόχων του με κάθε τρόπο. 

Στοιχεία επικοινωνίας για το έργο του ιδρύματος και για συμμετοχή στις δράσεις του: ΤΗΛ. 6948898472 – email:  neotitathiras@yahoo.gr   -  web:  http://neotitathiras.blogspot.gr/

ΕΚ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ  ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΘΗΡΑΣ ΑΜΟΡΓΟΥ & ΝΗΣΩΝ


ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΤΗΤΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΘΗΡΑΣ ΑΜΟΡΓΟΥ & ΝΗΣΩΝ
ΤΗΛ. 6948898472 – email:  neotitathiras@yahoo.gr 

ανακαίνιση στους χώρους του και πλούσιες πολιτιστικές δράσεις όλο το χρόνο από το Πνευματικό Κέντρο Αγίου Γεωργίου Οίας «Πανηγυρόσπιτο»

Ανακαίνιση στους εσωτερικούς και εξωτερικούς του χώρους πραγματοποίησε κατά την διάρκεια του φετινού καλοκαιριού το Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Οίας «Πανηγυρόσπιτο» υπο την επιμέλεια και καθοδήγηση του νέου ιεράς του π. Νικόλαου Πράσινου.

Το εσωτερικό της μεγάλης κύριας αίθουσας και τον βοηθητικών της χώρων επισκευάστηκαν και ανακαινίστηκαν ώστε να μπορούν να φιλοξενούν και να υποστηρίζουν πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις καθόλη την διάρκεια του χρόνου, ενώ οι εξωτερικοί χώροι συντηρήθηκαν για να φιλοξενούν και αυτοί τους επισκέπτες τους, με το υπέροχο κεραμιδί χρώμα στην εξωτερική επιφάνεια της τοιχοποιοίας να δέχεται τα .. περισσότερα και καλύτερα σχόλια!

Οι δράσεις που λαμβάνουν χώρα, υπό την καθοδήγηση της ενορίας της Οίας, στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Γεωργίου Οίας «Πανηγυρόσπιτο» είναι οι ακόλουθες:
1. Χορωδία Ενηλίκων, 2. Χορωδία παιδική, 3. Τμήμα χειροτεχνίας, 4. Τμήμα Πιάνου, 5. Τμήμα λαϊκής παραδοσιακής μουσικής, 6. Τμήμα κινητικών παιχνιδιών, 7. Τμήμα επιτραπέζιας αντισϕαίρισης (πινγκ-πονγκ)

Επίσης κατά τους χειμερινούς κυρίως μήνες λαμβάνουν χώρα στο Πνευματικό μας Κέντρο δράσεις που ωϕελούν μικρούς και μεγάλους όπως:
1. Ψυχωϕελείς ομιλίες, 2. Κατηχητικό της Ενορίας, 3. Προβολές ταινιών, 4. Μουσικές εκδηλώσεις, 5. Θεατρικές παραστάσεις, 6. Ανάδειξη τοπικών παραδοσιακών συνταγών, 7. Αναβίωση εθίμων, 8. Επιτραπέζια παιχνίδια και παιχνίδια γνώσεων, 9. Φιλοξενία σχολικών εκδηλώσεων, 10. Παρουσιάσεις βιβλίων, 11. Εκθέσεις, 12. Διοργανώσεις Φεστιβάλ, 13. Αθλοπαιδιές, 14. Αθλητικές διοργανώσεις, 15. Διοργανώσεις συνεδρίων κ.α.

Με την ολοκλήρωση της περσινής σχολικής χρονιάς και συγκεκριμένα στις 20 Ιουλίου, το Πνευματικό Κέντρο παρουσίασε συναυλία στην οποία συμμετείχαν τα παιδιά του τμήματος πιάνου του Πνευματικού μας Κέντρου με καθηγήτρια την κ. Μαργαρίτα Πελέκη, καθώς και παιδική έκθεσης ζωγραφικής του Δημοτικού Σχολείου Οίας υπο την επιμέλεια της δασκάλα τους Όλγας Αρχόντου.


Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες σχετικά με τις δράσεις του πνευματικού κέντρου της Οίας μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα : https://www.facebook.com/pneumatiko.oias

μήνυμα του Δημάρχου Θήρας για τους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δημάρχου Θήρας κ. Ζώρζου,

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες που κατάφεραν να ανταποκριθούν με επιτυχία στην πρώτη δύσκολη για τη ζωή τους δοκιμασία, αυτή των Πανελληνίων Εξετάσεων. Εύχομαι η ζωή σας να συνοδεύεται πάντα από επιτυχίες όπως η σημερινή. Εύχομαι επίσης οι επιλογές σας να σας δικαιώσουν και μέσα από το δρόμο που διαλέγετε να ακολουθήσετε, να νιώθετε πλήρεις και ευχαριστημένοι.

Συγχαρητήρια και στους γονείς που στήριξαν τα παιδιά τους και τους έδωσαν κουράγιο να πιστέψουν στις δυνάμεις τους.

Σε αυτή την αναμέτρηση δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Για τους μαθητές που τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που προσδοκούσαν, θα πρέπει να ξέρουν ότι οι ευκαιρίες της ζωής δεν σταματούν εδώ. Τα όνειρα και οι στόχοι μπορούν πάντα να πραγματοποιηθούν όταν η θέληση είναι μεγάλη.


Οι φετινές επιτυχίες των μαθητών μας, όπως και κάθε χρόνο, δείχνουν το υψηλό μαθησιακό επίπεδο και την ανταπόκριση των μαθητών στη γνώση και την εκπαίδευση. Για την προσπάθεια αυτή και τη δύναμη που επιδεικνύουν κάθε χρόνο οι μαθητές μας, κάνοντας μας περήφανους, υποσχόμαστε να κάνουμε ό,τι καλύτερο για να συνεχίζει το νησί μας να γνωρίζει τέτοιες πρωτιές και επιτυχίες.

μήνυμα της επάρχου Θήρας για τους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κ. Λειβαδάρου,

Στις δύσκολες μέρες που βιώνει η χώρα και ο λαός μας συγχαίρω  ιδιαίτερα τόσο τις προσπάθειες και τα αποτελέσματα όλων των υποψηφίων του νησιού μας που συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, όσο και τις οικογένειες και τους καθηγητές τους για την υποστήριξη και τη καθοδήγησή τους.

Συγχαίρω όλους τους επιτυχόντες των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων και τους εύχομαι  καλή αρχή σε αυτό το νέο και τόσο ουσιαστικό κεφάλαιο που ανοίγει στη ζωή τους, με την είσοδο τους στη τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Παράλληλα συγχαίρω για την προσπάθεια
και όσους δεν είχαν τα επιθυμητά αποτελέσματα και τους παρακινώ να συνεχίσουν τις προσπάθειες και τα όνειρα για το μέλλον της ζωής τους, γιατί το μέλλον είναι κάτι που διαμορφώνεται συνεχώς και δεν καθορίζεται απο μια στιγμή.


Τέλος , θα ήθελα να ευχηθώ καλή δύναμη στους νέους υποψήφιους που ξεκινούν την προετοιμασία τους για τις εξετάσεις εισαγωγής στη τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και καλή πρόοδο σε όλους τους μαθητές εν όψη της νέας σχολικής χρονιάς. 

σε τροχιά υλοποίησης πέντε ακόμη υδατοδρόμια σε νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Στο στάδιο της υλοποίησης βρίσκεται η διαμόρφωση του δικτύου υδατοδρομίων σε νησιά Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μιας κατεξοχήν αναπτυξιακής πρωτοβουλίας της περιφερειακής αρχής, που θα διαμορφώσει νέα δεδομένα στον τομέα των μεταφορών, κυρίως για τα μικρά νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε τις αποφάσεις ανάθεσης των μελετών και της αδειοδότησης, για τα υδατοδρόμια της Ρόδου, της Σύμης, του Καστελλορίζου, της Καρπάθου και της Χάλκης.

Σημειώνεται ότι έχουν ήδη υπογραφεί, από τον περασμένο Απρίλιο, οι αντίστοιχες αποφάσεις και για τα υδατοδρόμια της Αμοργού, της Καλύμνου, της Λέρου, των Λειψών και της Μήλου, γεγονός που καταδεικνύει ότι η διαμόρφωση του δικτύου προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς.

Η δημιουργία του δικτύου υδατοδρομίων στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες που ιεράρχησε η νέα περιφερειακή αρχή του κ. Γιώργου Χατζημάρκου και η οποία ξεκίνησε να υλοποιείται άμεσα, με την ανάληψη των καθηκόντων της τον περασμένο Σεπτέμβριο. Μέχρι σήμερα, ένα χρόνο μετά, οι διαδικασίες προχωρούν χωρίς καθυστερήσεις, με στόχο τα πρώτα υδατοδρόμια στο Νότιο Αιγαίο να λειτουργήσουν εντός του 2016.

Σκοπός της Περιφέρειας είναι να κατασκευαστούν υδατοδρόμια σε όσο γίνεται περισσότερα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, όπου, λόγω του πολυνησιακού χαρακτήρα τους, η χρήση υδροπλάνων είναι απολύτως αναγκαία, για την καλύτερη κάλυψη των μεταφορικών αναγκών.

Η πρωτοβουλία αυτή, αναμένεται να λειτουργήσει ενισχυτικά στο γενικότερο στρατηγικό πλάνο της Περιφέρειας για την στήριξη και περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ειδικά στις σημερινές συνθήκες κρίσης, βασική παράμετρος του οποίου είναι η εύκολη προσβασιμότητα και στα μικρότερα νησιά της Περιφέρειας.

Ως εκ τούτου, η ίδρυση υδατοδρομίων δημιουργεί μια σημαντική αναπτυξιακή προοπτική, αφού ενισχύεται ο τομέας του τουρισμού που αποτελεί για τα νησιά βασικό πυλώνα ανάπτυξης, ενώ δημιουργείται ένα σημαντικό πεδίο επένδυσης με σημαντικά οφέλη, ιδιαίτερα για τις νησιωτικές κοινωνίες.


Το υδροπλάνο, ως πολυχρηστικό μέσο, συμβάλλει στην ενδοπεριφερειακή σύνδεση και μπορεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο, όχι μόνο στον τομέα του τουρισμού, αλλά και για να καλύψει πάγιες ανάγκες των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών. 

Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2015

bookingsantorini.com – το πλήρες εργαλείο κρατήσεων δωματίων και υπηρεσιών στην Σαντορίνη

Σε πλήρες εργαλείο κρατήσεων δωματίων και υπηρεσιών αποκλειστικά για την Σαντορίνη –κι εδώ έγκειται η πρωτοπορία και διαφορετικότητά του- αλλά και οδηγό για τα δρώμενα στο νησί, έχει εξελιχθεί το bookingsantorini.com.

Η σελίδα που ξεκίνησε τις δραστηριότητές της το 2015 συνεργάζεται με περισσότερα από 300 ξενοδοχεία στην Σαντορίνη, παρουσιάζοντας τις τιμές, τις υπηρεσίες και τις διαθεσμότητές τους, παρέχοντας στους επισκέπτες από όλο τον κόσμο το δυνατότερο αυτή τη στιγμή εργαλείο σχετικά με τις επιλογές και κρατήσεις τους σε ότι αφορά αποκλειστικά την διαμονή τους στο νησί.

Σε αντίθεση με άλλες αντίστοιχες σελίδες το bookingsantorini.com αφορά αποκλειστικά στην Σαντορίνη και στόχος του είναι να αποτελεί στο μέλλον την πληρέστερη και πλέον ενημερωμένη αλλά και αναγνωρίσιμη διεθνώς σελίδα κρατήσεων για το νησί.


Κάθε πληροφορία για την σελίδα μπορείτε να δείτε στην διευθυνσή της : http://www.bookingsantorini.com/hotels/

διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου -συγχαρητήριο Μήνυμα στους μαθητές και τις μαθήτριες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Συγχαίρουμε θερμά τις μαθήτριες και τους μαθητές των σχολικών μονάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που πέτυχαν με σκληρή προσπάθεια να εισαχθούν στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της πατρίδας μας.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις σπουδές τους και καλή σταδιοδρομία. Εκφράζουμε, ταυτόχρονα, θερμά συγχαρητήρια στους γονείς των παιδιών, που στάθηκαν στο πλευρό τους και μοιράστηκαν τις αγωνίες και τις ελπίδες τους.

Στους μαθητές και τις μαθήτριες που δεν μπόρεσαν να εισαχθούν σε κάποια σχολή ή να πραγματοποιήσουν την πρωταρχική επιλογή τους επισημαίνουμε ότι οι ευκαιρίες της ζωής δεν εξαντλούνται στην παρούσα φάση των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Το αγωνιστικό πνεύμα, η ελπίδα και η επιμονήστην προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων είναι σίγουρο πως θα τους φέρουν πλησιέστερα στην πραγματοποίηση των ονείρων τους.

Τέλος, εκφράζουμε ευχαριστίες και συγχαρητήρια προς όλους τους εκπαιδευτικούς που στήριξαν ολόπλευρα τα παιδιά στην προσπάθειά τους σε όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους, καθώς επίσης προς όσους πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στις διάφορες Επιτροπές ή συνέβαλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση των διαδικασιών των Πανελλαδικών Εξετάσεων από οποιαδήποτε άλλη θέση.

Από την πλευρά μας υποσχόμαστε πως θα εντείνουμε τις προσπάθειες μας έτσι ώστε να βελτιώσουμε τις συνθήκες και το περιεχόμενο του εκπαιδευτικού συστήματος γιατί ή εκπαίδευση δεν αποτελεί μόνο  στοιχείο ατομικής βελτίωσης και ανάδειξης αλλά και κρίσιμο αναπτυξιακό παράγοντα για τη χώρα.


Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, Βασίλειος Καραγιάννης

δήλωση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκου για την ανακοίνωση των βάσεων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Συγχαίρω όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές που πέτυχαν να εισαχθούν σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Εύχομαι σε όλες και όλους, η νέα ζωή που ξεκινάτε να είναι η απαρχή για την επίτευξη των στόχων και των ονείρων σας, για όλα εκείνα που  εργαστήκατε σκληρά όλα αυτά τα χρόνια. 

Για εσάς που δεν τα καταφέρατε, αυτό το μικρό εμπόδιο δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένας άλλος, διαφορετικός  δρόμος για ένα μέλλον που σας περιμένει να το κατακτήσετε. Ένα  εφαλτήριο για νέες επιλογές, νέα όνειρα, νέες ευκαιρίες, νέες, μεγαλύτερες επιτυχίες.

Για όλες και όλους, εισαχθέντες και μη, όλα αρχίζουν εδώ!

Η πατρίδα μας βρίσκεται σε περιπέτεια. Οι δύσκολες μέρες που περνάμε δεν πρέπει να σας αποθαρρύνουν, ούτε να προσγειώνουν τις φιλοδοξίες σας. Ανοίξτε τα φτερά σας και πετάξτε, όσο πιο ψηλά μπορείτε, ακόμα κι όταν ο ουρανός μοιάζει γκρίζος και απειλητικός. Όσο πιο ψηλά, τόσο πιο κοντά στο φως που τόσο έχει ανάγκη αυτός το τόπος για να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες του. Κι αυτό, μόνο εσείς μπορείτε να το καταφέρετε.  Μόνο σε σας μπορούμε να ελπίζουμε!

Μέσα από την καρδιά μου, σας εύχομαι καλή δύναμη, καλή σταδιοδρομία!

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου
Γιώργος Χατζημάρκος


συνεδρίαση οικονομικής επιτροπής Π.Ν.Α. (31.8)

Την Δευτέρα 31.8 στις 09.00 θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της Π.Ν.Α. με τα εξής θέματα :

1. Κατάρτιση σχεδίου Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2016.
2. Έγκριση τευχών δημοπράτησης και ορισμού επιτροπής διαγωνισμού του έργου: «Οδοποιία Φαρμακονησίου».
3. Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας του έργου: «Συντήρηση επαρχιακής οδού Ρόδου -Καλλιθέας».
4. Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας του έργου: «Εργασίες Συντήρησης Σφαγείων Ρόδου».
5. Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας του έργου: «Ανάπλαση οικισμών Μικρού & Μεγάλου Χωριού Αγαθονησίου».
6. Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας του έργου: «Ηλεκτροφωτισμός γηπέδου ποδοσφαίρου περιοχής στρατοπέδου Δήμου Πάτμου».
7. Έγκριση αποτελέσματος κλήρωσης και ανάθεσης του έργου: «Αντικατάσταση υφιστάμενων φωτιστικών σωμάτων εκκένωσης αερίου με νέα φωτιστικά σώματα κρυσταλλοδιόδων (LED), για τον οδικό φωτισμό, σε τμήματα του Επαρχιακού Δικτύου της Ν. Ρόδου. (Στα πλαίσια υλοποίησης του Προγράμματος ‘’ΕΝΕΡΓΕΙΝ’’)».
8. Εισήγηση επί της από 14-07-2015 ένστασης της αναδόχου εταιρείας του έργου: «Ολοκλήρωση εργασιών βελτίωσης – διαπλάτυνσης εθνικής οδού Ρόδου – Λίνδου από Φαληράκι έως Κολύμπια».
9. Εισήγηση επί της ένστασης του αναδόχου για την Ειδική πρόσκληση του έργου: «Καθαρισμός χειμάρρων Δημοτικής Ενότητας Νότιας Ρόδου».
10. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας του έργου: «Καθαρισμός χειμάρρων Δημοτικής Ενότητας Νότιας Ρόδου».
11. Εισήγηση επί της ένστασης του αναδόχου για την Ειδική πρόσκληση του έργου: «Καθαρισμός χειμάρρων Δημοτικής Ενότητας Πεταλούδων».
12. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας του έργου: «Καθαρισμός χειμάρρων Δημοτικής Ενότητας Πεταλούδων».
13. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας του έργου: «Επισκευή της Γέφυρας του ποταμού Μάκαρη».
14. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας του έργου: «Αποπεράτωση Μονάδας σφαγείων Ν. Κάσου».
15. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας της γεωτεχνικής μελέτης του έργου: «Διαμόρφωση και προστασία των πρανών της οδού προς Φιλέρημο Ν. Ρόδου».
16. Λήψη απόφασης επί  εισήγησης της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου : Βλάβη στο έργο «Συντήρηση Εθνικού οδικού δικτύου  Ρόδου – Λίνδου και Ανατολικές Ακτές Αεροδρόμιο».
17. Έγκριση πρακτικού της επιτροπής διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου: «Συντήρηση οδικού δικτύου Ν. Τήνου (2015)».
18. Έγκριση 1ης παράτασης προθεσμίας του έργου: «Συντήρηση οδικού δικτύου ν. Άνδρου (2014)».
19. Έγκριση όρων διακήρυξης πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια γραφικής ύλης και μελανιών (μη ανακυκλωμένων) για την Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου για το έτος 2015 προϋπολογισμού 31.000,00€ με ΦΠΑ, τα πρακτικά κλήρωσης μελών επιτροπής παραλαβής και αξιολόγησης προσφορών -  ενστάσεων – του άνω διαγωνισμού, την έγκριση διάθεσης πίστωσης 31.000,00€ για την διενέργεια του άνω διαγωνισμού.  
20. Έγκριση 1ου πρακτικού επιτροπής αξιολόγησης του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την «Προμήθεια χλοοτάπητα νεώτερης γενιάς και λοιπών υλικών για την κάλυψη αναγκών του Δήμου Καρπάθου».
21. Έγκριση διάθεσης πίστωσης 4.200,00€ για την διενέργεια του πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια Ειδών Διατροφής και Κατεψυγμένων Πουλερικών για το Κοινωνικό Παντοπωλείου Ρόδου, λόγω αλλαγής στο Φ.Π.Α. 
22. Έγκριση Διακήρυξης πρόχειρου διαγωνισμού «Προμήθειας μικρού ελαστικοφόρου φορτωτή Δήμου Ανάφης».
23. Έγκριση 2ου πρακτικού της επιτροπής διενέργειας διαγωνισμού, με θέμα:  «Προμήθεια ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους μονάδας αφαλάτωσης Κουφονησίου εφεδρικής ισχύος 350 KVA».
24. Έγκριση πρακτικού κλήρωσης αντικατάστασης τακτικών και αναπληρωματικών μελών επιτροπής παραλαβής διαγωνισμού προμήθειας ειδών γραφικής ύλης, Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων.
25. Έγκριση παράτασης συμβάσεων μεταφοράς μαθητών, Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων.
26. Έγκριση 1ου Πρακτικού – Δικαιολογητικά / Τεχνική προσφορά για το διαγωνισμό μεταφοράς μαθητών σχολικού έτους 2015 – 2016, Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων.
27. Έγκριση δαπάνης πίστωσης ποσού για μίσθωση μηχανημάτων έργου για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών καθαρισμού πρανών από φερτές ύλες και ξερών υπολείμματα βλάστησης ν Σύρου».
28. Λήψη απόφασης για την δικαστική προσφυγή κατά της απόφασης (αριθ. 1/22-07-2015, Πρακτικό 7/2015) της Επιτροπής του Άρθρου 7 του Ν. 2839/2000, για τον διαγωνισμό περί Τεχνικού Συμβούλου για την εκπόνηση στρατηγικής μελέτης τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2015.
29. Λήψη απόφασης για την τροποποίηση άρθρων των προγραμματικών συμβάσεων για την δημιουργία υδατοδρομίων  στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
30. Λήψη απόφασης για την έναρξη διαπραγμάτευσης με τον όμιλο CNN για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
31. Έγκριση Δράσεων Προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
32. Έγκριση Δράσεων του τμήματος Δια βίου μάθησης & Παιδείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
33. Έγκριση Δράσεων Αθλητισμού – Πολιτισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
34. Έγκριση δαπανών έργου.
35. Έγκριση ανάληψης πολυετούς υποχρεώσεων έργων.
36. Έγκριση διαφόρων δαπανών – διάθεσης πιστώσεων.
37. Εγκρίσεις μετακινήσεων κ. Περιφερειάρχη.
38. Εγκρίσεις μετακινήσεων  κ.κ. Αντιπεριφερειαρχών.
39. Εγκρίσεις μετακινήσεων  κ.κ. Περιφερειακών Συμβούλων.

40. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) που αφορά στην επέκταση και λειτουργία  τουριστικού συγκροτήματος της υφιστάμενης  ξενοδοχειακής μονάδας με την επωνυμία ‘’COLOSSOS BEACH HOTEL’’ στη θέση ‘’Αμμάδες’’ Δημοτικής Κοινότητας Κοσκινού, Δημοτικής Ενότητας Καλλιθέας, Δήμου Ρόδου, Νήσου Ρόδου, νομού Δωδεκανήσου, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, φερόμενης ιδιοκτησίας της ‘’ Ξενοδοχειακές & Τουριστικές Επιχειρήσεις ΚΟΛΟΣΣΟΣ Α.Ε.’’.   

Γ. Χατζημάρκος: «Θέλουμε συνομιλητές για το μεταναστευτικό και στην υπηρεσιακή κυβέρνηση»

Να μην ανασταλεί η υλοποίηση των αποφάσεων που έχουν ληφθεί για το μεταναστευτικό, λόγω της προεκλογικής περιόδου, ζητά ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου
Να μην γίνει η προεκλογική περίοδος αιτία να «παγώσουν» οι διαδικασίες που ήδη έχουν δρομολογηθεί, μετά από συνεννόηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την κυβέρνηση, για την ανακούφιση του μεταναστευτικού προβλήματος στα νησιά, ζητά ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, λόγω της οξύτητας του ζητήματος, που δεν επιτρέπει ούτε ώρα καθυστέρησης.

Ο κ. Χατζημάρκος, στην διάρκεια συνέντευξης τύπου την Τρίτη, εξέφρασε την ελπίδα,  στο διάστημα της προεκλογικής περιόδου, που επισήμως ξεκινά την Παρασκευή, να συνεχιστεί η συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τους υπηρεσιακούς υπουργούς που θα αναλάβουν, ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση μιας σειράς αποφάσεων που έχουν ληφθεί και έχουν κατεπείγοντα χαρακτήρα. «Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει αποδείξει από την πρώτη στιγμή, ότι θέλει συνομιλητές, στην κοινή προσπάθεια διαχείρισης του σοβαρότερου και μεγαλύτερου ζητήματος που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα νησιά μας, ενός ζητήματος που θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για την περιοχή μας, μαζί με όλα τα άλλα, και για τα επόμενα χρόνια» ανέφερε.

Στις ενέργειες που έχουν συναποφασιστεί και θα πρέπει να προχωρήσουν χωρίς καθυστέρηση, είναι και η προμήθεια δέκα ειδικών ηλεκτρονικών υπολογιστών Eurotag, οι οποίοι θα διατεθούν στα Σώματα Ασφαλείας για την ταυτοποίηση των μεταναστών.  Ο προμήθεια των ηλεκτρονικών υπολογιστών , οι οποίοι είναι υπό την εποπτεία της Interpol και της Frontex, θα γίνει με δαπάνη εξ ολοκλήρου της Περιφέρειας, μετά από συνεννόηση  με τα Υπουργεία Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, με τον Διευθυντή Προστασίας Συνόρων και τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών. Η διάθεσή τους στα νησιά που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα  εισόδου παράτυπων μεταναστών, θα γίνει μετά από υπόδειξη των Αστυνομικών Αρχών, που έχουν πλήρη εικόνα των αναγκών που υπάρχουν. 

Παράλληλα, πρέπει να υλοποιηθεί και η απόφαση ενίσχυσης των Σωμάτων Ασφαλείας με προσωπικό, για να επιταχυνθεί η διαδικασία της ταυτοποίησης. Ο Περιφερειάρχης επισήμανε  ότι είναι πολύ μικρός ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων που ταυτοποιούντια ηλεκτρονικά, σε σχέση με τον αριθμό εκείνων που καταφθάνουν καθημερινά στα νησιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο διάστημα από 7 έως 14 Αυγούστου  έφτασαν στα νησιά της Δωδεκανήσου 21.000 πρόσφυγες και μετανάστες, όσοι δηλαδή μπήκαν στην χώρα καθ’ όλη την διάρκεια του 2014!

Ευρωπαϊκό πρόβλημα, ευρωπαϊκή και η λύση

Η έξαρση των προσφυγικών ροών, σύμφωνα με τον κ. Χατζημάρκο, αναγκάζει και την ΕΕ να αναθεωρήσει την μέχρι τώρα μυωπική  στάση της, τουλάχιστον απέναντι στους πρόσφυγες από την Συρία και συζητά την εξαίρεσή τους από την Συνθήκη του Δουβλίνου 2.
Ενδεικτική της «στροφής» της ευρωπαϊκής στάσης απέναντι στο πρόβλημα είναι και η πρόσφατη δήλωση του Προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ «αυτή δεν είναι μια Ευρώπη στην οποία θα ήθελα να ζήσω». «Είναι μια εξαιρετική δήλωση η οποία εκφράζει πλήρως τα αισθήματα όλων των Ελλήνων τουλάχιστον ως προς το μεταναστευτικό. Είναι μια δήλωση που δείχνει ότι το μεταναστευτικό είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα και οι λύσεις πρέπει να δοθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο» σχολίασε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι «όσο η Ευρώπη στρουθοκαμηλίζει και θεωρεί το μεταναστευτικό ως πρόβλημα της Ελλάδας,  το μόνο που καταφέρνει είναι να επιταχύνει τον χρόνο κατά τον οποίο θα βρει το πρόβλημα αυτό μέσα στην αυλή της».

Ώριμες οι συνθήκες για ουσιαστικές αποφάσεις

Αναφερόμενος στο κλίμα που έχει διαμορφωθεί στα νησιά το τελευταίο διάστημα λόγω της έξαρσης του φαινομένου, ο κ. Χατζημάρκος τόνισε ότι «το μεταναστευτικό απαιτεί αποφάσεις» και ότι «οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες για λύσεις πραγματικές, μακριά από τον λαϊκισμό εκείνων που εκμεταλλεύονται το πρόβλημα για να χαϊδέψουν τα αφτιά των αγανακτισμένων πολιτών».
Με αυτό το σκεπτικό, ο Περιφερειάρχης είπε ότι η διάθεση πλοίων για την μεταφορά των μεταναστών στο κέντρο, πρόταση  που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είχε υποβάλει στην κυβέρνηση από την αρχή του χρόνου, μπορεί να ανακουφίζει σε ένα βαθμό τα νησιά, ωστόσο δεν επαρκεί. Οι χώροι προσωρινής υποδοχής πρέπει σε κάθε περίπτωση να διαμορφωθούν για το διάστημα που οι μετανάστες μένουν στα νησιά, μέχρι την μεταφορά τους στο κέντρο. «Ήδη, σε πολλά νησιά το κλίμα έχει αλλάξει και είναι οι τοπικές κοινωνίες εκείνες που τώρα ζητούν την βοήθεια της Περιφέρειας για την διαμόρφωση χώρων προσωρινής υποδοχής, καθώς διαπιστώνουν ότι το πρόβλημα έχει λάβει διαστάσεις τέτοιες που δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμο» ανέφερε.  
Καταλήγοντας, ο Περιφερειάρχης τόνισε πως «η στάση των Ελλήνων απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες είναι τέτοια που τιμά τον ελληνικό και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό» και πρόσθεσε πως «αν η χώρα αποκτήσει κάποια μέρα ένα εθνικό σχέδιο μεταναστευτικής πολιτικής, θα έχει πολύ ισχυρούς συμμάχους στον χώρο της αυτοδιοίκησης για να το υλοποιήσει».


ανακοίνωση της ΕΛ. ΑΣ. - που μπορώ να απευθυνθώ για να καταγγείλω περιπτώσεις εμπορίας ανθρώπων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Με αφορμή την εξιχνίαση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου σοβαρής υπόθεσης σωματεμπορίας (σχετικό το από 20.08.2015 Δελτίο Τύπου μας) παραθέτουμε τις ακόλουθες χρήσιμες πληροφορίες προς ενημέρωση των πολιτών:

Σε περίπτωση που έχετε πέσει θύμα εμπορίας ανθρώπων και επιθυμείτε να καταγγείλετε τις σε βάρος σας πράξεις, τυγχάνοντας ταυτοχρόνως παροχής αρωγής και προστασίας, μπορείτε να απευθυνθείτε στις κατωτέρω Υπηρεσίες:

Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής: 210-6476826 και 210-6476825.
Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης: 2310-388401, 2310-388363 και 2310-388375.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Περιφερειακά έχουν συγκροτηθεί και λειτουργούν -12- Ομάδες Anti-trafficking, οι οποίες καλύπτουν όλη τη Χώρα (Δ.Α. Αρκαδίας, Δ.Α. Αχαΐας, Δ.Α. Ηρακλείου, Δ.Α. Ιωαννίνων, Δ.Α. Κέρκυρας, Δ.Α. Σερρών, Δ.Α. Κοζάνης, Δ.Α. Κυκλάδων, Δ.Α. Λάρισας, Δ.Α. Λέσβου, Δ.Α. Ροδόπης και Δ.Α. Φθιώτιδας), διαθέτοντας άρτιο τεχνολογικό εξοπλισμό και στελεχωμένες από αστυνομικό προσωπικό με ειδικές γνώσεις σε θέματα εμπορίας ανθρώπων, που επιμορφώνεται διαρκώς, συμμετέχοντας σε σεμινάρια που διοργανώνονται στη Χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό και επιλαμβάνονται  σχετικών υποθέσεων.

Πέρα των προαναφερομένων Υπηρεσιών, μπορείτε να απευθύνεστε σε οποιαδήποτε Aστυνομική Υπηρεσία, όλο το 24ωρο, η οποία θα σας κατευθύνει αρμοδίως.

Περισσότερες χρήσιμες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας: www.hellenicpolice.gr  - Οδηγός του Πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές.


Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2015

ανακοίνωση της επάρχου Θήρας για τα «Ηφαίστεια 2015»

Στην ανακοίνωση της κ. Λειβαδάρου με την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων αναφέρονται τα εξής,

Μια νέα εποχή στο πολιτισμικό θεσμό της αναπαράστασης του ηφαιστείου της Θήρας μόλις ξεκίνησε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, 21-23 Αυγούστου 2015.

 Για πρώτη φορά, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανέλαβε τη διοργάνωση της ετήσιας αναπαράστασης της εικονικής έκρηξης του ηφαιστείου που προσελκύει, όπως είναι γνωστό, το ενδιαφέρον κάθε χρόνο σε χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

 Η φετινή διοργάνωση χαρακτηρίστηκε για τη καινοτομία, τη διαφορετικότητά της και τη σύγχρονη προσέγγιση ενός τόσο διαδεδομένου πολιτισμικού θεσμού που όπως φάνηκε, ειχε ανάγκη αναβάθμισης προκειμένου να εξελιχθεί και να καθιερωθεί πλέον ως ετήσια, παγκόσμια πολιτισμική διοργάνωση της Σαντορίνης.

 Τα "Ηφαίστεια 2015" αποτέλεσαν ένα εντυπωσιακό πολιτισμικό τριήμερο με ποικίλες δράσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στα περισσότερα χωριά της Σαντορίνης, σε διαφορετικές τοποθεσίες και είχαν ως αποτέλεσμα τη συμμετοχή όλου του νησιού, των κατοίκων και των επισκεπτών της Σαντορίνης σε αυτήν την ετήσια πολιτισμική διοργάνωση.

 Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους στήριξαν και κυρίως πίστεψαν σε μια νέα πρόταση διεξαγωγής του εορτασμού της εικονικής έκρηξης του ηφαιστείου της Θήρας που πρότεινε για πρώτη φορά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με πρωτοβουλία της Επάρχου Θήρας, κ. Θεωνης Λειβαδαρου.

 Μια νέα εποχή για την ανάπτυξη και την προώθηση των πολιτισμικών θεσμών της Σαντορίνης μόλις ξεκίνησε με άμεσο, απτό παράδειγμα τη διοργάνωση "Ηφαίστεια 2015”.

 Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα συμβάλει δυναμικά στην ανάπτυξη και σύγχρονη προώθηση του Πολιτισμού και της Παράδοσης των νησιών μας, όπως και της Σαντορίνης.

Ανανεώνουμε λοιπόν το ραντεβού μας για τα “Ηφαίστεια 2016” με περισσότερες πολιτισμικές δράσεις, μουσική και θεάματα!


Τρίτη, Αυγούστου 25, 2015

προς νέο ρεκόρ βαδίζει ο ελληνικός τουρισμός και στην τρέχουσα χρονιά με βάση τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το SETE intelligence

Όπως προκύπτει από τις αεροπορικές αφίξεις στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας, από την αρχή του έτους έως την 31η Ιουλίου, συνεχίζεται η ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού με συνολική αύξηση αφίξεων +6,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014.

Σημαντικό ρόλο στην αύξηση αυτή, όπως τονίζεται, διαδραματίζει η Αθήνα που συνεχίζει την εξαιρετική της πορεία με σημαντική αύξηση +28% το μήνα Ιούλιο (+26,5% επτάμηνο).

Ταυτόχρονα, διψήφιο ποσοστό αύξησης συνεχίζουν να καταγράφουν τον Ιούλιο του 2015 οι προορισμοί της Μυκόνου με +11% (+10,5% επτάμηνο), της Σαντορίνης με +10,2% (17,1% επτάμηνο) και της Σκιάθου με +19,6% (+14,3% επτάμηνο).

Θετική επίσης είναι η εικόνα για το Ιόνιο με +3,7% τον Ιούλιο (+3,8% το επτάμηνο) και τους λοιπούς προορισμούς με +11% (+9,3%).

Μικτή εικόνα παρουσιάζει η Πελοπόννησος με -17,1% τον Ιούλιο και +7% στο επτάμηνο.

Αντίθετα, πτώση εμφανίζουν στο επτάμηνο τα Δωδεκάνησα με -3,2% (-1,1% τον Ιούλιο) και η Κρήτη με -1,4% (+0,9%).

Σε αντίθεση με την εσωτερική ακτοπλοΐα, που η κίνηση των επιβατών είναι μειωμένη, η εισερχόμενη οδική κίνηση από την αρχή του έτους έως 31/07 καταγράφει αύξηση +22% με 6,46 εκατ. αφίξεις. Άνω του 70% της συνολικής αύξησης σημειώθηκε στο σταθμό των Ευζώνων.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, ενώ το πρώτο εξάμηνο παρουσιάζεται αύξηση +37%, τον Ιούλιο αντίθετα παρατηρείται μείωση -4%. Τόσο για την εικόνα του εξαμήνου, όσο και του Ιουλίου, καθοριστικό ρόλο παίζουν οι διελεύσεις από το σταθμό των Ευζώνων, τονίζει το SETE Intelligence.

Σε ό,τι αφορά τους δείκτες ποιότητας των ξενοδοχείων, καθώς και ξενοδοχείων σε διεθνώς ανταγωνιστικούς προορισμούς, καταγράφονται τα εξής:

Τον Ιούλιο του 2015 ο δείκτης ικανοποίησης για την Ελλάδα βρίσκεται στο 85,6%. Στην υψηλότερη θέση ικανοποίησης βρίσκεται η Ήπειρος με ποσοστό 89,6% και ακολουθούν οι Κυκλάδες με ποσοστό 89%.

Για το σύνολο της χώρας, ο δείκτης ικανοποίησης είναι υψηλότερος σε σύγκριση με αυτόν των ανταγωνιστικών προορισμών, ενώ οι επιμέρους δείκτες όπως η σχέση ποιότητας τιμής, τοποθεσία, εξυπηρέτηση και φαγητό - ποτό κινούνται στα ίδια επίπεδα τόσο για την Ελλάδα όσο και για τους ανταγωνιστές.

Η Κύπρος υπερτερεί έναντι όλων των ανταγωνιστικών προορισμών. Η Σαντορίνη, η Μύκονος, οι Κυκλάδες, η Κρήτη, η Χαλκιδική, τα Δωδεκάνησα και το Ιόνιο υπερτερούν έναντι των ανταγωνιστικών τους προορισμών.

Από την άλλη πλευρά η Αθήνα υστερεί έναντι της Κωνσταντινούπολης και της Βαρκελώνης, ενώ υπερτερεί έναντι της Ρώμης.


Πηγή : www.in.gr

50% έκπτωση στους νέους φοιτητές δίνει η Hellenic Seaways (28.8 – 31.10)

Η Hellenic Seaways συνεπής στη δέσμευσή της για ουσιαστική στήριξη των νέων και των οικογενειών τους, προσφέρει 50% έκπτωση σε όλους τους νεοεισαχθέντες φοιτητές και στα μέλη της οικογένειας που τους συνοδεύουν για τις διαδικασίες εγγραφής στις σχολές που θα φοιτήσουν.

Η ισχύς της έκπτωσης ξεκινά την 28η Αυγούστου 2015 και θα διαρκέσει μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2015 ενώ αφορά όλους τους προορισμούς που εξυπηρετεί και όλες τις μετακινήσεις από και προς τον τόπο σπουδών τους.

Η έκπτωση αυτή παρέχεται με την επίδειξη του “Δελτίου Εξεταζομένου των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2015” σε όλα τα πρακτορεία της εταιρείας καθώς και στα συνεργαζόμενα ταξιδιωτικά γραφεία.


Για μια ακόμα χρονιά, στο πλαίσιο της υπεύθυνης κοινωνικής λειτουργίας της, η Hellenic Seaways ενισχύει τους νέους φοιτητές στο καινούριο τους ξεκίνημα και  συμπαραστέκεται στις προσπάθειες των οικογενειών και των παιδιών τους για ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΤΟ ΡΙΝΓΚ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ (29.8 20.00)

Σύμφωνα με την πρόσκληση του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.,

Ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης, ο Δήμος Θήρας και ο αθλητικός Σύλλογος Καραμολέγκος Team και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Kick Boxing (WFK) σας προσκαλούν το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015 στις 20:00 στην εκδήλωση "WFK Santorini Cup 2015" που θα διεξαχθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Θήρας.

Συγκεκριμένα πρόκειται να πραγματοποιηθούν 14 επίλεκτοι αγώνες πυγμαχίας, Kick Boxing και Muay Thai τόσο με ελληνικό, όσο και με διεθνή χαρακτήρα, καθώς θα δώσουν το παρών αθλητές από την Ουκρανία, τη Μολδαβία, τη Σερβία και την Κύπρο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως θα διεκδικηθούν δύο τίτλοι για την ανάδειξη του πρωταθλητή Ελλάδας στο Kick Boxing.


Η τιμή εισόδου στην εκδήλωση είναι 10 ευρώ.  



Σύμφωνα με την πρόσκληση των διοεργανωτών,       

Με θέα το αυγουστιάτικο φεγγάρι και  τις μοναδικές εικόνες του ηφαιστείου, της Καλντέρας και των οικισμών Ημεροβίγλι, Φηροστεφάνι και Οίας,  το νησί της Θήρας θα φιλοξενήσει αυτό το Σάββατο 29 Αυγούστου και ώρα 8 το βράδυ, 14 επίλεκτους αγώνες πυγμαχίας, Kick Boxing και Muay Thai. Στην διοργάνωση WKF SANTORINI CUP 2015 by Hellenic Seaways εκτός των ελληνικών "μονομαχιών", ενδιαφέρον παρουσιάζουν και αυτές με διεθνή χαρακτήρα απέναντι σε αθλητές από Ουκρανία, Μολδαβία, Σερβία και Κύπρο, ενώ στην κορύφωση της διοργάνωσης βρίσκονται οι δύο τίτλοι για την ανάδειξη του πρωταθλητή Ελλάδος.

Αναλυτικά τα επτά από τα δεκατέσσερα ματς στο ρινγκ είναι :                      

VITALIY MAYBORODA (Ουκρανία) VS ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΟΣΟΣ (Ελλάδα) : Muay Thai 
MILAN ASICS (Σερβία) VS ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΣΜΕΤΟΣ (Ελλάδα) : Kick Boxing                                         
DAN CHRISTEA (Μολδαβία) VS ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΙΝΑΝΙΔΗΣ (Ελλάδα) : Kick Boxing
MYKOLA MAYBORODA (Ουκρανία) VS ΡΕΝΟΣ ΧΗΤΑΣ (Ελλάδα) :      Muay Thai                                                
MARIO DIMITROV (Κύπρος) VS ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ ΣΙΜΑΤΟΣ (Ελλάδα) : Box                                   ΚΕΡΑΣΙΑ ΝΙΤΗ (Αθήνα) VS ΧΑΡΑ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ (Ιωάννινα) : Kick Boxing/Τίτλος  Ελλάδος -58 kg
ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ (Ιωάννινα) VS ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΚΑΚΟΣ (Αθήνα) : Kick Boxing/Τίτλος Ελλάδος  -64,5kg  

Να σημειωθεί ότι οι αθλητές, προπονητές και συνοδοί τους αλλά και θεατές θα μεταφερθούν  στο νησί με την ασφάλεια και την άνεση της Hellenic Seaways. Η διοργάνωση πραγματοποιείται από  τον τοπικό αθλητικό σύλλογο “Karamolegos Team”, με την υποστήριξη του Δήμου Θήρας και τoυ Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού  Σαντορίνης (Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.) και υπό την Αιγίδα της World Kickboxing Federation (WKF).

Καλεσμένοι ειναι οι τοπικοί "άρχοντες" του νησιού,  o Δήμαρχος Θήρας, κ. Αναστάσιος-Νικόλαος Ζώρζος,  ο Πρόεδρος τουΔ.Α.Π.Π.Ο.Σ. κ. Ελευθέριος Τζούρος, η Έπαρχος κ. Θεώνη Λειβαδάρου και εκπρόσωποι των περιφερειακών και τοπικών αρχών του νησιού που «αγκάλιασαν» το νέο θεσμό «WKF Santorini Cup 2015.   


Οι αγώνες θα γίνουν στο κλειστό στάδιο ΔΑΠΠΟΣ και η τιμή εισόδου ειναι 10 €. 

στην επικαιροποίηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων προχωρά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Στην επικαιροποίηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενόψει του ΕΣΠΑ 2014–2020, προχωρά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, την βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών και την εναρμόνιση με τις Κοινοτικές Οδηγίες και τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων που πρόσφατα τέθηκε σε ισχύ και με τον οποίο τέθηκαν στόχοι – ορόσημα όπως η δραστική μείωση της παραγωγής των αποβλήτων, η αύξηση της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης με χωριστή συλλογή των ανακυκλώσιμων και οργανικών απορριμμάτων και τον περιορισμό της υγειονομικής ταφής.

Με αποφάσεις του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου και σε υλοποίηση απόφασης που έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου τον Απρίλιο του 2015, ανατέθηκε σε εξειδικευμένους συμβούλους η υποστήριξη των υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νοτίου Αιγαίου (ΦΟΔΣΑ) στην επικαιροποίηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, και στην διενέργεια Στρατηγικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης (ΣΠΕ).

Η διαδικασία περιλαμβάνει:
•           Την εκπόνηση της μελέτης επικαιροποίησης του ΠΕΣΔΑ.
•           Την εκπόνηση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΠΕΣΔΑ
•           Την ενσωμάτωση παρατηρήσεων από φορείς γνωμοδότησης επί των μελετών
•           Την ενσωμάτωση όρων της Απόφασης έγκρισης ΣΜΠΕ στη μελέτη επικαιροποίησης του ΠΕΣΔΑ
•           Τη διαδικασία διαβούλευσης του ΠΕΣΔΑ
•           Τη σύνταξη του τελικού σχεδίου ΠΕΣΔΑ με ενσωμάτωση γνωμοδότησης της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης (ΠΕΔ) και της Απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου


Με την αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ, η έγκριση του οποίου αναμένεται να γίνει στις αρχές του 2016, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, θα διαθέτει έναν σύγχρονο επιχειρησιακό σχεδιασμό για την διαχείριση των αποβλήτων προσαρμοσμένο στις τοπικές νησιωτικές συνθήκες, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες και πιεστικές συνθήκες τις εποχής, που σέβεται το περιβάλλον και μεριμνά για τις επόμενες γενιές εξοικονομώντας πολύτιμους πόρους και περιορίζει το κόστος διαχείρισης επ’ ωφελεία της κοινωνίας των πολιτών.

191 ομογενείς, μέλη της ελληνικής μειονότητας από την ευρύτερη περιοχή της Μαριούπολης και της Ανατολικής Ουκρανίας, θα φιλοξενηθούν έως και τις 12 Σεπτεμβρίου στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη Ρόδο, με πρωτοβουλία του υπουργείου Εξωτερικών και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, για την σύσφιξη των δεσμών της ιστορικής ελληνικής ομογένειας μας στην Ουκρανία

 «Η μητέρα μου δεν ήξερε καθόλου ρωσικά, ελληνικά μας μιλούσε, Έλληνες μας είπε ότι είμαστε και αυτό μάθαμε κι εμείς στα παιδιά μας, ότι είναι οι Έλληνες της Ουκρανίας!» Με αυτά τα λόγια βγαλμένα απ τη ψυχή της και με ματιά βουρκωμένα από συγκίνηση χαιρέτησε τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Φλεβάρη κατά την υποδοχή στο αεροδρόμιο Διαγόρας της Ρόδου των ομογενών μας από την εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας η κυρία Άννα Λαμπρινού από την Μαριούπολη. Έτσι νιώθουν οι 191 Έλληνες της Ουκρανίας, γυναικόπαιδα στο σύνολο τους που Μέτα από Οδύσσεια 16 ωρών οδικής διαδρομής και 2ωρης πτήσης της Aegean  έφτασαν στην πατρίδα. Ο κ. Φλεβάρης μετέφερε το καλωσόρισμα του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου στους ομογενείς και ευχαρίστησε την Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και όλους τους φορείς που στηρίζουν την προσπάθεια. Ανέφερε χαρακτηριστικά στον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού κ. Μιχάλη Κόκκινο ότι " η μακρά πορεία των Ελλήνων από τον Εύξεινο Πόντο ως το Νότιο Αιγαίο και τη Ρόδο μακριά από τις φλόγες του Πολέμου που γίνεται με τη δική σας στήριξη είναι άξια συγχαρητήριων και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι δίπλα σας". Στην υποδοχή συμμετείχαν ο Δήμος Ρόδου με τον κ. Σέργιο Αιβαζη, το γραφείο τουρισμού και το τοπικό χρώμα με τις παραδοσιακές στολές έδωσαν τα όμορφα κορίτσια του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρεμαστής η Πρόοδος. Συνολικά 191 ομογενείς, μέλη της ελληνικής μειονότητας από την ευρύτερη περιοχή της Μαριούπολης και της Ανατολικής Ουκρανίας, θα φιλοξενηθούν έως και τις 12 Σεπτεμβρίου στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη Ρόδο, με πρωτοβουλία του υπουργείου Εξωτερικών και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, για την σύσφιξη των δεσμών της ιστορικής ελληνικής ομογένειας μας στην Ουκρανία με την πατρίδα, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τους Έλληνες ομογενείς που ζουν στην εμπόλεμη ζώνη. Οι ομογενείς μας είναι στην πλειοψηφία τους γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι. Μεταφέρθηκαν οδικώς στο Κίεβο και μετά πολύωρο ταξίδι έφτασαν στο αεροδρόμιο της Ρόδου με λεωφορεία που χορήγησε η εταιρεία Mouzenidis Travel και πτήση τσάρτερ προσφορά της εταιρείας Aegean Airlines που μοίρασε καπέλα της εταιρείας με την Ελληνική σημαία και αναμνηστικά στα παιδιά. Οι Έλληνες της Ουκρανίας θα μείνουν στο ξενοδοχείο Rodos Palace και τη διαμονή τους ανέλαβε η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού.


«τροποποίηση της υ.α. 28366/2098/06 (Β΄441/11-4-2006) «Ταξινόμηση ορισμένων κατηγοριών μεταχειρισμένων οχημάτων με συστήματα αντιεμπλοκής κατά την πέδηση» - χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την νομοθεσία

Από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου γνωστοποιείται  ότι εκδόθηκε η  αριθ. 28519/2587/8-7-2015 εγκύκλιος του  Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού (ΑΔΑ ΨΛΥ3465ΦΘΘ-8ΗΙ) με θέμα  «Τροποποίηση της υ.α. 28366/2098/06 (Β΄441/11-4-2006) «Ταξινόμηση ορισμένων κατηγοριών μεταχειρισμένων οχημάτων με συστήματα αντιεμπλοκής κατά την πέδηση»

Συνοπτικά ισχύουν τα παρακάτω :

Α)  Οχήματα µε πρώτη ταξινόμηση σε οποιαδήποτε χώρα πριν την 1/1/1999
Κυκλοφορία: Απαγορεύεται χωρίς την ύπαρξη ABS από 1-4-2016 (υποχρεωτική εγκατάσταση)
Πρώτη ταξινόμηση στην Ελλάδα: ∆εν επιτρέπεται χωρίς προεγκατεστηµένο σύστημα ABS (δεν επιτρέπεται η εισαγωγή και η τοποθέτηση εκ των υστέρων)
Μεταβίβαση: ∆εν επιτρέπεται χωρίς εγκατεστημένο ABS

Β) Οχήματα µε πρώτη ταξινόμηση σε οποιαδήποτε χώρα µετά την 1/1/1999
Κυκλοφορία: Απαγορεύεται χωρίς εγκατεστημένο ABS, ανάλογα µε την ημερομηνία του περιοδικού ελέγχου από ΚΤΕΟ σύμφωνα µε την υπ’ αρ. ΦΑ2/5306/181/23-1-2015 εγκύκλιο
Πρώτη ταξινόμηση στην Ελλάδα: Απαγορεύεται χωρίς προεγκατεστηµένο σύστημα ABS (δεν επιτρέπεται η εισαγωγή και η τοποθέτηση εκ των υστέρων)

Μεταβίβαση: ∆εν επιτρέπεται χωρίς εγκατεστημένο ABS                
           
Η ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ  ΕΥΗ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ


ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ – ανοιχτός διαγωνισμός από τον Δήμο Θήρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στην σελίδα www.thira.gr

Ο Δήμος Θήρας προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ», με προϋπολογισμό 752.844,83 ΕΥΡΩ (με ΦΠΑ 23%) και αναλύεται στις ακόλουθες κατηγορίες εργασιών: α) κατηγορία Οικοδομικά, με προϋπολογισμό 493.257,76 € (δαπάνη εργασιών, ΓΕ και ΟΕ, απρόβλεπτα) και β) κατηγορία Ηλεκτρομηχανολογικά, με προϋπολογισμό 100.232,77 € (δαπάνη εργασιών, ΓΕ και ΟΕ, απρόβλεπτα).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού από τα γραφεία των Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Θήρας στα Φηρά,  μέχρι τις 17.09.2015, ημέρα Πέμπτη και για την παραλαβή τους οι ενδιαφερόμενοι καταβάλλουν στο Δήμο Θήρας παράβολο που ανέρχεται σε είκοσι (20) ευρώ και ηλεκτρονικά στο διαδικτυακό τόπο www.thira.gr, πλην του εντύπου οικονομικής προσφοράς το οποίο διατίθεται αποκλειστικά από τα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας. Πληροφορίες στο τηλέφωνο  22863 60167, fax 22860 28886, κα. Βλάχου Σπυριδούλα.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 22.09.2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 π.μ. στα γραφεία των Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Θήρας στα Φηρά  και το σύστημα υποβολής προσφορών είναι με επί μέρους ποσοστά έκπτωσης κατά ομάδες τιμών, σε συμπληρωμένο τιμολόγιο ομαδοποιημένων τιμών της Υπηρεσίας, με έλεγχο ομαλότητας των επί μέρους ποσοστών έκπτωσης,  του άρθρου 4, παρ. 4β του Νόμου 1418/1984 και του άρθρου 7 του π.δ 609/1985.Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί α) ημεδαποί διαγωνιζόμενοι, μεμονωμένοι ή σε κοινοπραξία, εγγεγραμμένοι στο Μ.Ε.ΕΠ, που καλύπτουν τις κατηγορίες και τάξεις του έργου, ήτοι τάξεις 1η και άνω τάξη (ανεξαρτήτως έδρας) για έργα κατηγορίας ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ και Α2και άνω τάξη (ανεξαρτήτως έδρας) για έργα κατηγορίας ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ, β) αλλοδαποί διαγωνιζόμενοι προερχόμενοι από κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.), ή από κράτη που έχουν υπογράψει την συμφωνία για τις Δημόσιες Συμβάσεις (Σ.Δ.Σ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.), στα οποία τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον είναι εγγεγραμμένοι σε αυτούς και σε τάξη και κατηγορία αντίστοιχη με τις καλούμενες του Ελληνικού Μητρώου ΜΕΕΠ. και γ) αλλοδαποί διαγωνιζόμενοι προερχόμενοι από ως ανωτέρω β΄ κράτη, στα οποία δεν τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον αποδεικνύουν ότι έχουν εκτελέσει κατά την τελευταία πενταετία έργα παρόμοια με το δημοπρατούμενο, από ποιοτική και ποσοτική άποψη.Επίσης Κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων εγγεγραμμένων στην τάξη Α1 του Μ.Ε.Ε.Π. για έργα κατηγορίας ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ, με τις προϋποθέσεις της παρ. 10 του άρθρου 16 του ΚΔΕ (ανα βάθμιση ορίου λόγω κοινοπραξίας) και 1η και άνω τάξη για έργα κατηγορίας ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής προς τον Δήμο Θήρας, η οποία ορίζεται στο ποσό τωνδώδεκα χιλιάδων διακοσίων σαράντα δύο ευρώ (12.242,00€) και έχει ισχύ τουλάχιστον εννέα (9) μηνών και 30 ημερών, μετά την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού. Ο χρόνος ισχύος των προσφορών είναι εννέα (9) μήνες.

Το έργο χρηματοδοτείται από την ΔΕΗ Α.Ε. & από Ιδίους Πόρους και η προθεσμία αποπεράτωσης του έργου ορίζεται σε δώδεκα (12) ημερολογιακούς μήνες.  Δεν προβλέπεται η χορήγηση προκαταβολής.


Περισσότερα στοιχεία και πληροφορίες για την διακήρυξη δίδονται στο τηλ. 22863 60160, fax 22860 28886, αρμόδιος υπάλληλος κα Λιονουδάκη Ελευθερία στο Τμήμα Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Θήρας, ΦΗΡΑ ΤΚ.84700.

Δευτέρα, Αυγούστου 24, 2015

απονομή χρηματικών βραβείων και επαίνων από την «Εστία» στους επιτυχόντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ μαθητές μονίμους κατοίκους του Πύργου (30.8 11.00)

Την Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015 και ώρα 11:00, στο εντευκτήριο του συλλόγου, θα γίνει η καθιερωμένη απονομή χρηματικών βραβείων και επαίνων από την «Εστία» του Πύργου της Σαντορίνης στους επιτυχόντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ μαθητές μονίμους κατοίκους του Πύργου και μέλη της Εστίας.

Την απονομή θα κάνει ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νικόλαος Ζώρζος.


Θα ακολουθήσει ομιλία του καθηγητή κ. Γιάννη Γαλαίου προς τους επιτυχόντες και τις οικογένειές τους.

Πετιμέζι για το γλυκόπιοτο « Fata Morgana» της Μαρίζας Κωχ στο Λαογραφικό Μουσείο Λιγνού στο Κοντοχώρι (29-30.8 18.00 – 21.00)

Σύμφωνα με την πρόσκληση,   

Το Σάββατο, 29 και την Κυριακή 30 Αυγούστου, από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ, στο Λαογραφικό Μουσείο Σαντορίνης Εμμ. Α. Λιγνού, στο Κοντοχώρι, θα παρασκευασθεί πετιμέζι, που είναι συστατικό, μαζί με σαντορινιό παλαιωμένο κρασί και αρωματικά βότανα, για το γλυκόπιοτο της Μαρίζας Κωχ, με την επωνυμία « Fata Morgana».

Η Μαρίζα Κωχ θα τραγουδήσει και θα παίξει με τα παιδιά, ενώ εξαιρετικοί, παλιοί και νέοι μουσικοί, θα πλαισιώσουν την εκδήλωση, που είναι για μικρούς και μεγάλους τηγανίτες με πετιμέζι, παλιό παραδοσιακό γιορταστικό γλύκισμα, θα κεραστούν. 


ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΗΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΠΡΕΚΑ ΣΤΟΝ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ KASTELI 1663, ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ - διάρκεια εως τις 30.8

Το  KASTELI 1663 ART GALLERY-CAFÉ σας προσκαλεί την Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015, στις 20.00, στην είσοδο του Καστελιού στον Πύργο, στα εγκαίνια  της έκθεσης ζωγραφικής της Φωτεινής Πρέκα. Την έκθεση θα προλογίσει ο ζωγράφος Χριστόφορος Ασιμής.

Την Πέμπτη 20 Αυγούστου στις 20.00, εγκαινιάζεται στον εκθεσιακό χώρο KASTELI 1663 στην είσοδο του Καστελιού Πύργου, η 4η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Φωτεινής Πρέκα.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως την 30η Αυγούστου 2015  και θα είναι ανοιχτή καθημερινά 10.00 μεμμ 21.00.


Η Φωτεινή Πρέκα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Εμπορείο, στο παλιό χωριό. Η αγάπη της για την τέχνη εκδηλώθηκε σε μικρή ηλικία και από το 2000 ασχολείται εντατικά με τη ζωγραφική. Μέσα από τα έργα της ταξιδεύει στους τόπους της παιδικής της ηλικίας, τις αυλές και τα σοκάκια του χωριού της. Με μία ιδιαίτερη τεχνική, καθώς είναι αυτοδίδακτη, προσπαθει  μέσα απο το χρώμα και τη φορμα να αποδώσει τη Σαντορίνη που αγαπά με τον δικό της τρόπο.


Κυριακή, Αυγούστου 23, 2015

ολοκληρώνεται ο φετινός τρύγος – καλύτερες από κάθε προηγούμενη χρονιά οι τιμές των σταφυλιών

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί ο φετινός τρύγος στην δημοφιλή για τις ποιότητές της οινοπαραγωγό Σαντορίνη. Η φετινή διαδικασία της συγκομιδής ξεκίνησε στις περισσότερες περιοχές και κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές μετά τις 15 Αυγούστου, όπως δηλαδή αποτελεί κανόνα, με τις μικρές καθυστερήσεις στην φετινή διαδικασία να οφείλονται στις μεταβολές του καιρού, και ιδίως στο «αργοπορημένο» καλοκαίρι αλλά και στις κακοκαιρίες που έπληξαν την παραγωγή την Άνοιξη.

Σύμφωνα με παραγωγούς του νησιού, οι ζημιές φέτος μπορούν να χαρακτηριστούν αρκετές, κάτι που αποδεικνύουν άλλωστε και οι ανάλογες δηλώσεις για αποζημιώσεις στην Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, με την παραγωγή να είναι μικρότερη και σε αρκετές περιπτώσεις να γίνεται λόγος για απώλειες στο 1/3 της συνήθους παραγωγής – απόδοσης των αμπελώνων, γεγονός όμως που αντισταθμίζεται από τις πολύ καλές φετινές ποιότητες που έδωσαν τα αμπέλια του νησιού, σύμφωνα με τους οινοποιούς.

Οι φετινές τιμές στους παραγωγούς ξεκινούν από το 1,5 -2 ευρώ το κιλό για το ασύρτικο που είναι και η μεγαλύτερη ποικιλία και φθάνουν στα 2,5 ευρώ για τα μαύρα σταφύλια. Σύμφωνα με τους παραγωγούς οι φετινές τιμές είναι οι καλύτερες των τελευταίων ετών, γεγονός στο οποίο συντελεί η αυξημένη ζήτηση των κρασιών των Σαντορινιών οινοποιείων.


Ένα ακόμη θετικό του φετινού τρύγου, ο ήπιος καιρός και οι μέτριες για την εποχή θερμοκρασίες που συντρόφεψαν τους παραγωγούς στην συγκομιδή τους. 

εγκαταστάθηκε ο πρώτος μηχανισμός seatrac που βοηθά τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα να κολυμπήσουν στην θάλασσα

Εγκαταστάθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή της Περίσσας και συγκεκριμένα λίγα μέτρα πριν το βουνό σε δημόσια περιοχή, ο πρώτος μηχανισμός seatrac που βοηθά ανθρώπους με κινητικά προβλήματα να απολαύσουν το μπάνιο τους στην θάλασσα.

Η λειτουργία του μηχανήματος υποστηρίζεται από την ελληνική κατασκευάστρια εταιρία του η οποία έχει και την «πατέντα» στην σύλληψη και δημιουργία του εύχρηστου και ιδιαίτερα χρήσιμου μηχανισμού, η οποία παρουσίασε την εφαρμογή της πριν από λίγα χρόνια και με επιτυχία συνεργάζεται πλέον με δεκάδες Δήμους και φορείς στην χώρα.

Η λειτουργία του μηχανήματος πραγματοποιείται με την υποστήριξη της επιχείρησης του Δήμου Θήρας «Γεωθήρα» σε συνεργάτη – κάτοικο της περιοχής μπορούν να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι χρήστες του μηχανισμού ώστε να τους δοθεί το χειριστήριο του μηχανισμού.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΕΩΘΗΡΑ ΜΑΕ για το γεγονός αναφέρονται τα εξής :

Μια ολοκληρωμένη υποδομή για τη φιλοξενία των συνανθρώπων μας με αναπηρία εγκατέστησε η Γεωθήρα Μ.Α.Ε. (εταιρεία του Δήμου Θήρας) στην παραλία της Περίσσαςστη Σαντορίνη. Ο πρωτοποριακός εξοπλισμός δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με αναπηρία ήδυσκολία στην κίνηση να εισέρχονται χωρίς καμιά βοήθεια στη θάλασσα.

Το SEATRAC δημιουργήθηκε στο Εργαστήριο Τεχνικής Μηχανικής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών του Πανεπιστημίου Πατρών και  αναπτύχθηκε από την εταιρεία ΤΟΒΕΑ για να λειτουργεί ως βοηθητικός εξοπλισμός που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με κινητικά προβλήματα για την διευκόλυνση  της πρόσβασής τους στη θάλασσα. Η κύρια ιδέα πίσω από τη δημιουργία του ήταν να δώσει στα άτομα με αναπηρία την ευκαιρία να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα, όπως το κολύμπι, χωρίς καμία άλλη βοήθεια.

Το SEATRACαποτελείται από ράγες σταθερής τροχιάς, μέσα στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα μπορεί να κινηθεί μέσα και έξω από το νερό, χρησιμοποιώντας ένα απλό τηλεχειριστήριο (το τηλεχειριστήριο το προμηθεύεται ο ενδιαφερόμενος στο τηλέφωνο 2286081327). Παράλληλα, δίπλα στο μηχανισμό αυτότοποθετήθηκε ειδικός διάδρομος (ράμπα) για να κινούνται τα αμαξίδια.  Κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό είναι έτοιμο να παράσχει οποιαδήποτε σχετική βοήθεια εφόσον αυτό απαιτηθεί.

«Με τη βοήθεια αυτού του μηχανισμού, οι συνάνθρωποί μας με κινητικά προβλήματαθα μπορούν να μπαίνουν στη θάλασσα χωρίς καμιά βοήθεια και χωρίς να φθείρουν τον εξοπλισμό τους.  Όλοι πια οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Σαντορίνης θα μπορούν να απολαμβάνουν τα καλοκαιρινά τους μπάνια  χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς», δήλωσε η πρόεδρος της Γεωθήρας Μ.Α.Ε., κα Κατερίνα Καραμολέγκου. «Στόχος μας είναι οι παραλίες της Σαντορίνης  να είναι ανοιχτές και προσβάσιμες σε όλους και πρόθεση μας να τοποθετηθούν ανάλογοι εξοπλισμοί και σε άλλες παραλίες του νησιού την επόμενη σαιζόν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τοποθέτηση του SEATRAC στις παραλίες της Σαντορίνης αποτέλεσε πραγματική πρόκληση για την εταιρεία ΤΟΒΕΑ (εταιρεία Τεχνοβλαστός του Πανεπιστημίου Πατρών) εξαιτίας της βραχώδους δομής των ακτών του νησιού μας.

Ο μηχανισμός τουSEATRACαποτελεί μη μόνιμη εγκατάσταση και δεν απαιτήθηκε καμία παρέμβαση/αλλοίωση στις ακτές που τοποθετήθηκε. Μετά το τέλος του καλοκαιριού μπορεί να απεγκατασταθεί, επαναφέροντας την ακτή στην αρχική της κατάσταση. Είναι επίσης ενεργειακά αυτόνομη εγκατάσταση, καθώς για τις ενεργειακές της ανάγκες χρησιμοποιείται φωτοβολταϊκό πάνελ (http://tobea.gr/?q=node/62).

Για περισσότερες πληροφορίες, email: geothira@gmail.com , tel: 2286023021, www.geothira.gr








έτοιμο να λειτουργήσει το νέο νοσοκομείο Σαντορίνης σύμφωνα με το iatronet.gr

Την ανάρτηση της σελίδας μπορείτε να δείτε στην διεύθυνση :

έκλεισε το roaster του Α.Ο. Θήρας – ξεκίνησαν οι προπονήσεις του Πανθηραικού

Με την μεταγραφική προσθήκη της Βόσνιας διεθνούς Aleksandra Vidovic ολοκληρώθηκε στα μέσα Αυγούστου η μεταγραφική περίοδος για τον Α.Ο. Θήρας που στο πρωτάθλημα της περιόδου 2015 – 2016 έχει την βάσιμη φιλοδοξία να βρεθεί στα paly off και στις 4 πρώτες θέσεις της Α1 κατηγορίας, έχοντας ολοκληρώσει την περσινή χρονιά στην 5η θέση μετά από την εντυπωσιακά επιτυχημένη του πορεία.

Οι προπονήσεις του Α.Ο. Θήρας με την καθοδήγηση του προπονητή της ομάδας Απόστολου Οικονόμου ξεκίνησαν στις 19.8  

Πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες και πρωτοβουλίες του Α.Ο. Θήρας μπορείτε να δείτε στην σελίδα : https://www.facebook.com/pages/AO-%CE%98%CE%97%CE%A1%CE%91%CE%A3/359544774208446?fref=ts


Τις προπονήσεις τους ξεκίνησαν οι αθλητές του Πανθηραικού που επίσης είχε μια πολύ καλή πορεία φέτος στο τοπικό πρωτάθλημα Κυκλάδων φιλοδοξώντας την άνοδό του στα εθνικά πρωταθλήματα, υπο τις οδηγίες και την καθοδήγηση του νέου προπονητή του κ. Κωσταντόπουλου μετά τον αγιασμό που πραγματοποιήθηκε στις 17.8.2015 στο ανακαινισμένο γήπεδό του, στον Καρτεράδο.



συνάντηση εργασίας στη Ρόδο του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου με τον Αντιπρόεδρο του CNN International Antonio Canto

Στο τελικό στάδιο σύναψης ισχυρής συμμαχίας με το κορυφαίο, παγκοσμίως, δίκτυο CNN, για την συνεργασία στον τομέα του τουρισμού, βρίσκεται η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ακολουθώντας με συνέπεια μια πολύ «επιθετική» πολιτική, για να ανατρέψει το δυσμενές για την χώρα, κλίμα διεθνώς.
Ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος είχε σήμερα Παρασκευή, στο γραφείο του στην Ρόδο, πολύωρη συνεργασία με τον Αντιπρόεδρο του CNN International, κ  Antonio Canto και πολυμελές κλιμάκιο της TCP, με σκοπό τον σχεδιασμό του πλαισίου συνεργασίας της Περιφέρειας με τον παγκόσμιο ειδησεογραφικό κολοσσό. Στην συνάντηση συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Μαριέτα Παπαβασιλείου – Βακιάνη και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας.
«Η παρουσία του κ. Antonio Canto και των συνεργατών του σήμερα εδώ, αποδεικνύει την δική μας προτεραιότητα σε ότι αφορά τον Τουρισμό των νησιών μας, την ετοιμότητα μας και το πόσο  σκληρά και μεθοδικά έχουμε δουλέψει έως τώρα»   δήλωσε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «Έχουμε την ανάγκη να κτίσουμε συνεργασίες και συμμαχίες τέτοιες, που θα μας δώσουν την δυνατότητα να αντιστρέψουμε ένα δυσμενές κλίμα που διαμορφώνεται στις αγορές του εξωτερικού από την αρνητική ειδησιογραφία που ακολουθεί την χώρα μας το τελευταίο διάστημα. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου βγαίνει μπροστά και οικοδομεί συμμαχίες και συνεργασίες και σε διεθνές επίπεδο. Συνεργασίες που θα μας δώσουν την δυνατότητα να απευθυνθούμε στην διεθνή κοινότητα προβάλλοντας τα πραγματικά χαρακτηριστικά των νησιών μας. Μια τέτοια συνεργασία είναι και αυτή με το διεθνές δίκτυο του CNN, τους καλύτερους στον κόσμο, διότι μόνο εκεί πια πρέπει να στοχεύουμε. Οι στόχοι μας στο εξής πρέπει να είναι μόνο οι κορυφές. Στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα αξίζουν μόνο οι κορυφές».
Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του CNN International, Antonio Canto, δήλωσε ευτυχής που βρίσκεται στην Ρόδο για να εξετάσει την δυνατότητα συνεργασίας με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. «Είμαστε εξειδικευμένοι σε αυτόν τον τομέα και είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα» ανέφερε σε μια σύντομη δήλωσή του προς τα ΜΜΕ.


Τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας αναμένεται να οριστικοποιηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα. Στόχος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι, στην πρώτη μεγάλη διεθνή τουριστική έκθεση World Travel Market του Λονδίνου, να γίνει ένα νέο φρέσκο και δυναμικό ξεκίνημα της τουριστικής ταυτότητας των μοναδικών νησιών μας.  «Στην μεγάλη διεθνή έκθεση τουρισμού του Λονδίνου, στις αρχές Νοεμβρίου θα γίνει ένα καινούργιο ξεκίνημα για το Νότιο Αιγαίο,  έχοντας στο πλευρό μας τους καλύτερους στον κόσμο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης. 


ανακοίνωση της Π.Ν.Α. για τις παιδικές κατασκηνώσεις της Ι.Μ. Ρόδου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του αντιπεριφερειάρχη κ. Φλεβάρη,
Παιδιά! Η ελπίδα και το μέλλον κάθε ανθρώπινης κοινωνίας. Με παιδικά χαμόγελα και χαρούμενες φωνές γεμίζουν κάθε χρόνο οι κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου που λειτουργούν με την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κυρίλλου και την καθοδήγηση του Πατέρα Μάξιμου Παναγιώτου, στην Λάρδο και αποτελώντας όαση ψυχής και πνεύματος για τα παιδιά. Όλοι έχουμε ακούσει για τις παιδικές κατασκηνώσεις, λίγοι όμως γνωρίζουν για το έργο και την προσφορά της Μητρόπολης Ρόδου και πολλών αγνών και ακούραστων εθελοντών προς τα εκατοντάδες παιδιά που περνούν εκεί ένα μικρό αλλά ξεχωριστό μέρος των καλοκαιρινών τους διακοπών. Ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Φλεβάρης βρέθηκε στον όμορφο χώρο της κατασκήνωσης, συναντήθηκε και συνομίλησε με τους εθελοντές που στηρίζουν τη λειτουργία της με ενθουσιασμό, με αρχηγούς, ομαδάρχες, εκπαιδευτές, με τα ίδια τα παιδιά και με τον Γέροντα Μάξιμο Παναγιώτου που προΐσταται πνευματικά και οργανωτικά, αποτελώντας την ψυχή και την κινητήρια δύναμη των κατασκηνώσεων. Μετέφερε τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου προς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρόδου, προς τα παιδιά και τις οικογένειές τους καθώς και σε όσους εργάζονται και κουράζονται για τη λειτουργία των κατασκηνώσεων και ευχαρίστησε τον Πατέρα Μάξιμο για το έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Ιεράς Μητρόπολης. Ο κ. Φλεβάρης ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους των κατασκηνώσεων από τον Αιδεσιμολογιότατο Πατέρα Μάξιμο που έχει και την ιδιότητα του εκπαιδευτικού και είναι θεολόγος και πέραν τούτου και πτυχιούχος της φιλοσοφικής σχολής. Η καθαριότητα των εγκαταστάσεων, των χώρων υγιεινής, εστίασης και διανυκτέρευσης, η οργάνωση του προγράμματος ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης των παιδιών, το νόστιμο σπιτικό φαγητό που μαγειρεύουν εθελοντικά οι κυρίες της κατασκήνωσης με παραδοσιακές συνταγές των νησιών μας, αγνά προϊόντα της γης και του τόπου μας που συχνά εξασφαλίζονται από τη στήριξη τοπικών επιχειρήσεων και συμπολιτών μας και δίνουν την όμορφη και αληθινή εικόνα αυτής της δράσης. Ο Αντιπεριφερειάρχης άκουσε με ενδιαφέρον για την προσφορά των εθελοντών όπως της κυρίας Βασιλείας από τον Αρχάγγελο Ρόδου, η οποία δύο φορές κάθε θερινή περίοδο, αναλαμβάνει την καθαριότητα στις τουαλέτες και στους χώρους υγιεινής, όπως και για ανάλογες εργασίες από άλλες κυρίες. Τα παιδιά πηγαίνουν στην κατασκήνωση σε 5 διαφορετικούς κατασκηνωτικούς κύκλους που ξεκινούν γύρω στις 20 Ιουνίου κάθε έτους και διαρκούν έως τις αρχές Αυγούστου. Συμμετέχουν παιδιά των κατηχητικών σχολείων και άλλα έως τη συμπλήρωση του αριθμού που μπορούν να δεχθούν οι κατασκηνώσεις. Κάθε περίοδος διαρκεί 10 ημέρες και δέχεται κάθε φορά εναλλάξ αγόρια και κορίτσια. Τα παιδιά διαχωρίζονται σε 5 ομάδες που αντιστοιχούν σε ανάλογες σκηνές από τις οποίες παίρνουν και το όνομά τους. Στις σκηνές που στεγάζονται σε κτιριακές εγκαταστάσεις διαμένουν και διανυκτερεύουν τα παιδιά. Εκεί μαθαίνουν να συνεργάζονται, να βοηθούν το ένα το άλλο και όλα μαζί τη λειτουργία της σκηνής – ομάδας συλλογικά χωρίς εγωισμούς και ανταγωνισμούς συμμετέχοντας σε ένα παιχνίδι κοινωνικοποίησης, αλληλεγγύης και αλληλοστήριξης. Με παιχνίδια, διδακτικά δρώμενα και ανοιχτά μαθήματα που ονομάζονται «συναντήσεις» για να μην παραπέμπουν σε σχολείο ή σε υποχρεωτική παροχή γνώσεων, τα παιδιά μαθαίνουν για τον πνευματικό χαρακτήρα της Ορθόδοξης Πίστης, την αγάπη προς τον πλησίον, τον συνάνθρωπο και της ηθικές αξίες της ζωής που αποτελούν βασικές αρχές του Χριστιανισμού. Επίσης πηγαίνουν κάθε μέρα για κολύμπι στη θάλασσα υπό την εποπτεία του ναυαγοσώστη των κατασκηνώσεων κ. Μιχάλη Κλαδάκη και γενικά παίζουν, διασκεδάζουν, διδάσκονται και βιώνουν συναισθήματα και παραστάσεις. Ο κ. Φλεβάρης, συναντήθηκε και με την εθελόντρια κυρία Δήμητρα Κουφλή, γνωστή δικηγόρο της Ρόδου, που με την ιδιότητα ομαδάρχη περιέγραψε το πρόγραμμα μιας ημέρας στην κατασκήνωση. «Τα παιδιά ξυπνώντας το πρωί, ξεκινούν με γυμναστική, προσευχή, έπαρση της Ελληνικής Σημαίας, πρωινό και μετά με πούλμαν στη θάλασσα. Επιστρέφουν για μεσημεριανό γεύμα με φρεσκομαγειρεμένο σπιτικό φαγητό, το οποίο Τετάρτη και Παρασκευή είναι νηστίσιμο για να εξοικειωθούν με όσπρια και θρεπτικές τροφές εκτός από κρέας καθώς και με το αίσθημα της εγκράτειας. Πολλοί γονείς μάλιστα εκπλήσσονται διότι με όσα ξέρουν από το σπίτι πιστεύουν ότι τα παιδιά τους τρώνε μόνο κρέας και δεν μπορούν να νηστέψουν, όμως όλα τα παιδιά, σε όλους τους κύκλους των κατασκηνώσεων πρόθυμα ακολουθούν πιστά το πρόγραμμα με τη θέλησή τους. Έρχονται σε επαφή και γνωρίζουν το μυστήριο της εξομολόγησης μέσα από την πνευματικότητα του Πατέρα Μάξιμου, που είναι εξομολόγος και παιδαγωγός. Πέραν της θρησκευτικής και πνευματικής διάστασης της εξομολόγησης, μέσα από αυτήν, θέματα που απασχολούν σοβαρά τα παιδιά και βαραίνουν την τρυφερή τους ψυχή, απαλύνονται καθώς ανοίγουν την ψυχή τους και ελαφρώνουν από αυτά. Είναι πολύ σημαντικό επίσης ότι στις κατασκηνώσεις τα παιδιά ξεφεύγουν και «αποτοξινώνονται» από συνήθειες και τον σύγχρονο τρόπο ζωής που πολλές φορές δεν είναι ότι το καλύτερο. Δεν ασχολούνται με ηλεκτρονικά παιχνίδια, ούτε είναι σκυμμένα με τις ώρες πάνω από την οθόνη του ηλεκτρονικού τους υπολογιστή ή το κινητό τους τηλέφωνο και τη σύνδεση με το διαδίκτυο, αλλά συμμετέχουν σε πραγματικά παιχνίδια, παίζοντας, τρέχοντας και μιλώντας με άλλα παιδιά, αγγίζοντας την μπάλα ή το σκοινάκι, όπως και εμείς οι μεγαλύτεροι κάναμε στην ηλικία τους όταν στα χρόνια μας η ζωή και η κοινωνία ήταν πιο απλή, πιο αυθεντική και πιο αθώα.». Ο κ. Φλεβάρης ευχήθηκε να συναντηθούν ξανά το καλοκαίρι του 2016 σε ένα νέο και όμορφο κύκλο λειτουργίας των κατασκηνώσεων αποχαιρετώντας τον Πατέρα Μάξιμο, τα παιδιά, τους συνοδούς τους, τους εθελοντές, όλους όσους στηρίζουν το έργο των κατασκηνώσεων με δωρεές, με προσωπική εργασία, ή προσφορά αγαθών και υπηρεσιών, με τους στίχους της Ελένης Ιωάννου, «Πως μπορούν τα παιδιά ν' αλλάξουν τον άχρωμο κόσμο μας; Με τα χρώματα της φαντασίας και των παιδικών ονείρων! Με την αθωότητα, την αγνότητα, την απλότητα! Την αγάπη και τον αυθορμητισμό! Μ' ένα παιδικό χαμόγελο!»


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ - Γ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ: «Δεν έχει προηγούμενο ούτε μπορεί να συγκριθεί στην πολιτική ζωή του τόπου το μέγεθος και το πλήθος των ψεμάτων της κυβέρνησης Τσίπρα- Καμμένου».


«Μια μικρή μόνο ένδειξη αποτελούν οι δεκάδες εμπρηστικές δηλώσεις για την παραχώρηση των 14 αεροδρομίων της χώρας, που κάτω από την «ομπρέλα ξεπουλήματος» δηλητηρίασαν την πολιτική ζωή της χώρας και εξαπάτησαν τους Έλληνες πολίτες", συμπλήρωσε ο κ. Βρούτσης.
Η Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κα Σοφία Βούλτεψη, για το θέμα της παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

ΣΥΡΙΖΑ και Περιφερειακά Αεροδρόμια: Ψέματα… αεροπλανικού τύπου!

Το θέμα των περιφερειακών αεροδρομίων υπήρξε ένα από τα προεκλογικά ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ και μια από τις προεκλογικές σημαίες των κυρίων Τσίπρα-Καμμένου, που με δηλώσεις και συνεντεύξεις τους, αλλά και στις περιοδείες και ομιλίες τους στις πόλεις οι οποίες φιλοξενούν τα συγκεκριμένα αεροδρόμια, κατήγγειλαν την προηγούμενη κυβέρνηση για «ξεπούλημα» και διακήρυσσαν ότι θα κρατούσαν τα περιφερειακά αεροδρόμια υπό δημόσιο έλεγχο.

Χθες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ οριστικοποίησε την παραχώρηση των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων στην κοινοπραξία της γερμανικής Fraport με την Slentel, με την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της απόφασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) που συνεδρίασε στις 13 Αυγούστου.

Οι όροι, οι προϋποθέσεις, το τίμημα και το ετήσιο μίσθωμα είναι τα ίδια ακριβώς όπως είχαν ανακοινωθεί στις 25 Νοεμβρίου 2014 από την προηγούμενη κυβέρνηση. Όπως προκύπτει από το ΦΕΚ δεν υπάρχει η παραμικρή αλλαγή και η σύμβαση θα γίνει βάσει των όρων του διαγωνισμού που είχε κατακυρωθεί στην γερμανική εταιρία. Πρόκειται, δηλαδή, για την έγκριση της πρότασης του ΤΑΙΠΕΔ (που ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξοβέλιζε στο πυρ το εξώτερον).

Το μόνο που χρειάστηκε τελικά να γίνει είναι να μπουν οι υπογραφές:
Γ. Δραγασάκης, Ευκλ. Τσακαλώτος, Γ. Σταθάκης και Π. Σκουρλέτης.

Πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα που υπενθυμίζουμε ότι έχουν πει:

-Στις 25 Νοεμβρίου 2014, από το Σίτι του Λονδίνου, ο κ. Σταθάκης, που σήμερα υπογράφει την παραχώρηση:

«Η ανακοίνωση του ανάδοχου για το διαγωνισμό της ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων αποτελεί εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη για τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Η σύμβαση θα προβλέπει τον διπλασιασμό της τιμής του εισιτηρίου, αυξάνοντας έτσι το κόστος μετακίνησης για τους Έλληνες πολίτες αλλά και πλήττοντας την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Σήμερα, τα περιφερειακά αεροδρόμια είναι στην πλειοψηφία τους κερδοφόρα και σε θέση να αποζημιώνουν όσα από αυτά είναι ελλειμματικά. Άρα δεν επιβαρύνουν με κανένα τρόπο τα δημόσια ταμεία. Η ενέργεια αυτή, η οποία κινείται στα όρια της νομιμότητας, πραγματοποιείται την ίδια στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματικών ενώσεων και των τοπικών κοινωνιών που πλήττονται αντιτίθενται στην εκποίηση τους. Η πώληση της δημόσιας αυτής υποδομής προσβάλει ευθέως το δημόσιο συμφέρον και ως ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουμε κατηγορηματικά της αντίθεση μας σε αυτή».

-Στις 8 Σεπτεμβρίου 2014, ο κ. Σκουρλέτης, εκπρόσωπος Τύπου τότε του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επίσης υπογράφει την παραχώρηση, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι:

«Λέτε για μεταρρυθμίσεις. Να σας πω ένα παράδειγμα. Λέτε επένδυση την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου των Χανίων. Για πηγαίνετε κάτω να δείτε τι επιπτώσεις θα έχει. Σύσσωμη η κοινωνία των Χανίων, εργαζόμενοι, επιχειρηματικός κόσμος εναντιώνονται. Ξέρετε γιατί; Γιατί 500 χιλιάδες επιβάτες ήρθαν το 2013 από την Ryanair, να πούμε και το όνομα της εταιρείας, η οποία έχει πει ότι αν ιδιωτικοποιηθεί, εγώ θα σηκωθώ και θα φύγω. Διότι ο ιδιώτης θα κοιτάξει να βάλει τέτοια τέλη που θα κάνει ασύμφορη τη χρήση. Και ξέρετε τι σημαίνει 500 χιλιάδες προσγειώσεις επιβατών στο αεροδρόμιο των Χανίων για τον τουρισμό; Αφήστε τα λοιπόν. Δεν έχετε σχέδιο. Θέλετε να εξυπηρετείτε ημετέρους και πολιτικά είστε ουραγός της Μέρκελ στην Ευρώπη».

-Στις 29 Νοεμβρίου 2014, στην ομιλία του στη Λαμία, όταν μίλησε περί νταουλιών και ζουρνάδων, ο κ. Τσίπρας: «Στόχος της τρόικας δεν είναι τα δανεικά, είναι τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, ο δημόσιος πλούτος της χώρας... Τη χώρα θέλουν να μετατρέψουν σε αποικία χρέους, να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε φτηνό ανασφάλιστο εργατικό δυναμικό, να καταστρέψουν τους μικρομεσαίους να καταστρέψουν το κοινωνικό κράτος, να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι».


-Στις 30 Νοεμβρίου 2014, στην ομιλία του στα Ιωάννινα, ο κ. Τσίπρας: «Αναρωτιόμαστε: τι όφελος μπορεί να έχει για την ανάπτυξη του τόπου η ιδιωτικοποίηση του αεροδρόμιου στο Άκτιο; Ή το να μην υλοποιούνται μέχρι σήμερα τα αναγκαία έργα αναβάθμισης στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων; Η απάντηση είναι: κανένα όφελος. Πουλάνε ό,τι βρουν μπροστά τους και εγκαταλείπουν ότι δεν μπορούν να πουλήσουν. Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Αυτή είναι η δική τους στρατηγική. Απέναντι στην στρατηγική αυτή, αντιπαραθέτουμε την δική μας: την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με σοβαρό σχεδιασμό, αντίστοιχο στις κοινωνικές ανάγκες».

ηφαίστεια 2015 – απόψε 23.8 η κορύφωση των εκδηλώσεων

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επάρχου Θήρας σχετικά με το πρόγραμμα της δημοφιλούς και καθιερωμένης εκδήλωσης που φέτος θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 21-23.8 και που περιλαμβάνει πολλές και καλές συναυλίες αλλά και την πολυαναμενόμενη ρίξη βεγγαλικών, αναφέρονται τα εξής :

Οι μέρες πλησιάζουν, οι ώρες λιγοστεύουν και η αναμονή μας, γεμίζει το θάλαμο μάγματος του Ηφαιστείου. Με ανυπομονησία οι συμπολίτες μας αναμένουν τις εκκωφαντικές εκρήξεις και τις εμφανείς ενδείξεις ζωής του Ηφαιστείου μας, που μαρτυρούν περίτρανα ότι η Σαντορίνη δίνει δυνατό παρών ποικιλοτρόπως στα παγκόσμια δρώμενα.

•           Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015
Καμάρι: Η ‘’άλλη’’ πλευρά, οι πρόποδες του ηφαιστείου, πάντα δίνουν τη διέξοδο, με ήχους διαφορετικούς και ταξίδια, στις θάλλασσες του κόσμου…ο Σπύρος Παν με ένα σετ διαφορετικών οργάνων Hang and Handpan, θα κάνει ένα διεθνές μουσικό ταξίδι που αξίζει να συμμετέχουμε.
Στις 9.00μ.μ.στον παραθαλάσσιο δρόμο μπροστά στο δημόσιο κεντρικό Χώρο Στάθμευσης (δίπλα στο Prince). 
Οία: Η πάνω μεριά με το καστέλι της και τα αρχοντικά της ηλιοβασιλέματα. Απομονωμένη στην βόρεια πλευρά του νησιού, πάντα ακρίτας στο πέρασμα των χρόνων, του νησιού και της παράδοσης του… Ο Βασσάλος και τα παιδιά του ως ζωντανό παράδειγμα μεταλαμπάδευσης της μουσικής παράδοσης του τόπου μας από γενιά σε γενιά, θα μυήσουν τους επισκέπτες της Οίας στα δικά μας μουσικά ακούσματα.
Στις  8.30μ.μ. στην πλατεία μπροστά από την εκκλησία ‘Παναγιά η Πλατσανή’.

•           Σάββατο 22 Αυγούστου 2015
Η ενδοχώρα, το ‘κρυσφήγετο’ του Ηφαιστείου δίνει δυναμικό παρών.
Μεγαλοχώρι: Σημείο συνάντησης στην πάνω είσοδο του χωριού κάτω από το Μετόχι, μαζί θα μετατρέψουμε τα πλακόστρωτα μονοπάτια του παραδοσιακού αυτού οικισμού σε σύγχρονους μουσικούς δρόμους… Το συγκρότημα ‘Namaste’, θα μας οδηγήσει μουσικά από την είσοδο του χωριού, μέχρι την πλατεία του χωριού, ταξιδεύοντας μας με τη σύγχρονη μουσική τους, σε άλλες εποχές παρεΐστικης καντάδας.
Στις 9.00μ.μ. στο πάρκινγκ κάτω από το Μετόχι, προς την πλατεία του Μεγαλοχωρίου.

Εμπορείο: Επικοί ήχοι θα αντηχήσουν σε ένα από τα μοναδικά εναπομείναντα καστέλια του νησιού μας, ήχοι που θα μας ταξιδέψουν χιλιάδες χρόνια πίσω στην ιστορία του νησιού μας και τις μουσικές επιρροές και επιδρομές… Ένας μοναδικός συνδυασμός, σε ένα μοναδικό σημείο της γης, στο καστέλι του Εμπορείου, από δύο ιδιαίτερους μουσικούς ταξιδευτές, τον Σπύρο Παν και τον Γιάννη Πανταζή με τον χαρακτηριστικό οικείο ήχο της τσαμπούνας του.
Στις 10.45μ.μ. στο καστέλι του Εμπορείου.

•           Κυριακή 23 Αυγούστου 2015
Φηρά: Το τριήμερο ταξίδι μας ολοκληρώνεται με συνδυασμό δραστηριότητας σε όλο το εύρος του Ηφαιστείου, από την Νέα Καμένη, με την Αναπαράσταση της Ηφαιστειακής έκρηξης, έως και την καλντέρα των Φηρών με τα πολιτιστικά δρώμενα που θα συμβαίνουν μπροστά από την Μητρόπολη.

Στις 6.00μ.μ. οι ‘Θηραίοι Band’ ανοίγουν την σύγχρονη αυλαία της παράδοσης.
Στις 7.00μ.μ. την σκυτάλη παίρνει ο Βασσάλος με τα παιδιά του.
Στις 8.00μ.μ. ο Σπύρος Παν οδηγεί με τους διεθνείς ήχους του την δύση του ηλίου.
Στις 8.40μ.μ. η ‘διεθνής’ συντοπίτησα μας, Ιωάννα Καραμολέγκου, προσδίδει με τις φωνητικές της ικανότητες μια άλλη οπτική γωνία στα χρώματα του ουρανού και διεγείρει τις αισθήσεις, ώστε μαζί της να ζήσουμε στο μέγιστο την εικονική έκρηξη του Ηφαιστείου.

Στις 9.30μ.μ. ο Γιάννης Πανταζής και οι παρέα των ‘Namaste’ αναλαμβάνουν μετά την κορύφωση της ηφαιστειακής δραστηριότητας, την κορύφωση της μουσικής εμπειρίας και την ολοκλήρωση αυτού του τριήμερου ταξιδιού.

Θα σας παροτρύνω για μία ακόμη φορά…ας συμμετέχουμε λοιπόν  σε αυτή τη Γιορτή, με όλη μας την καλή διάθεση, ας της δώσουμε την πίστωση χρόνου που χρειάζεται κάθε νέα αρχή, ώστε να φτάσει στο επιθυμητό στόχο και αποτέλεσμα, να γίνει μία Παγκόσμια εκδήλωση !!!


Η  ΕΠΑΡΧΟΣ ΘΗΡΑΣ   ΘΕΩΝΗ  ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΥ