Παρασκευή, Ιουνίου 01, 2007

  • Παρασκευή 1.6.2007
  • Προβλήματα φαίνεται ότι δημιούργησαν οι πρόσφατες μαγιάτικες βροχές μιας και δημιούργησαν τις συνθήκες για την ανάπτυξη περονόσπορού στα αμπέλια της Σαντορίνης. Συστάσεις σε όλους τους γεωργούς αλλά και τους ερασιτέχνες καλλιεργητές κάνει η Ένωση και το αρμόδιο γραφείο Ανάπτυξης του Επαρχείου.
  • 22 και φέτος οι γαλάζιες σημαίες στις Κυκλάδες. Οι γνωστές τρεις στην Σαντορίνη, δύο στο Καμάρι και μία στην Περίσα. Στην έβδομη θέση οι Κυκλάδες σε σύνολο 14 νομών, ο δήμος με τις περισσότερες είναι ο δήμος Αγίου Νικολάου στο Λασίθι με 17, και από τις Κυκλάδες ο Δήμος Πάρου με 5. Οι γαλάζιες σημαίες αποτελούν διεθνές σύμβολο καθαρότητας των ακτών.
  • Ρεσιτάλ πιάνου με την διεθνούς φήμης Έλενα Μουζάλα θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 21.00 στο Μπελλώνειο. Η διοργάνωση ανήκει στην ΔΕΠΟΤΑΘ.
  • Στα μέσα του μήνα η αναμενόμενη θετική απάντηση για την κατασκευή του ΤΕΕ Θήρας από τον οργανισμό σχολικών κτηρίων. Το έργο θα γίνει μέσα από κοινό πρόγραμμα των Υπουργείων Οικονομικών και Παιδείας. Προσωρινή ανάσα αναμένεται να δώσει η κατασκευή δυό προκατασκευασμένων αιθουσών στο Λύκειο Θήρας.

Πέμπτη, Μαΐου 31, 2007

  • Πέμπτη 31.5.2007
  • Όχι μόνο κακές, αλλά και πανάκριβες είναι πλέον οι ακτοπλοϊκές υπηρεσίες στις Κυκλάδες. Στα 100 ευρώ ο οικονομικότερος ναύλος για απλή μετάβαση από και προς την Σαντορίνη. Κατά 10% αυξάνονται από αύριο οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισητηρίων.
  • Κρίσιμη χαρακτηρίστηκε από κάθε πλευρά η χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου στην Ρόδο με θέμα την νέα Προγραμματική Περίοδο 2007-2013
    Στο επίκεντρο των παρατηρήσεων βρέθηκε το μέτρο 5.11 που αφορά τις ειδικές ενέργειες για την στήριξη των μικρών νησιών και των απομονωμένων νησιωτικών περιοχών. Για το συγκεκριμένο θέμα η πλειοψηφία εξαπέλυσε επίθεση στον Υπουργό Αιγαίου και στον ΓΓ της Περιφέρειας υποστηρίζοντας ότι στις προτάσεις υπάρχει ασάφεια κι ότι δεν έχει γίνει ο κατάλληλος προγραμματισμός για την ενίσχυση των μικρών νησιών. «Πολλά τα έργα που αυτήν τη στιγμή παραμένουν μισά, με το τελείωμα του 3ου ΚΠΣ» αλλά και στο το τι άραγε θα γίνει με την περίπτωσή τους, αναφέρθηκε ο βουλευτής του Πασοκ Παναγιώτης Ρήγας. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Νομάρχης χαρακτήρισε τον Υπουργό Αιγαίου αφερέγγυο μιας και από το προηγούμενο περιφερειακό στην Τήνο, ακόμη δεν έχει εκδοθεί ο κατάλογος με τα απαραίτητα στα μικρά νησιά έργα.
    Στο θέμα των υποστελεχωμένων τεχνικών τους υπηρεσιών αναφέρθηκαν όλοι οι εκπρόσωποι των ΟΤΑ.
    Μεταξύ των αιρετών που συμμετείχαν από τις Κυκλάδες οι δήμαρχοι Πάρου, Νάξου, Αμοργού Μυκόνου, Αμοργού, Σερίφου, Ίου και Οίας.
  • Τριμερής συμφωνία συνυπεγράφει χθες στον Δήμο Θήρας από τον δήμαρχο Θήρας, τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης και τον παραλιακού καταστήματος, για την από κοινού διοργάνωση του φετινού πανελλήνιου πρωταθλήματος Βeach Volley 3-5 Αυγούστου στον Περίβολο. Εν εξελίξει τα τελευταία Σαββατοκύριακα στον ίδιο χώρο ,στην παραλία του Περιβόλου, το τοπικό-σχολικό πρωτάθλημα Βeach Volley με την συμμετοχή 196 μαθητών.
  • Σε ρεσιτάλ & Σεμινάρια Πιάνου με την σολίστ Έλενα Μουζάλα σας καλεί η ΔΕΠΟΤΑΘ . Αύριο Παρασκευή 1 Ιουνίου 2007, ώρα 21.00, Μπελλώνειο θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ πιάνου και Σάββατο και Κυριακή 2-3 Ιουνίου Σεμινάρια πιάνου στο Παράρτημα Θήρας του Εθνικού Ωδείου
  • Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Φραγκάκου σας προσκαλούν στην εκδήλωση που ετοίμασαν για να αποχαιρετήσουν τη φετινή χρονιά με θέμα : «Νερό, νεράκι! Το πιο πολύτιμο αγαθό στον Κόσμο»
    Κυριακή, 3 Ιουνίου 2007, ώρα 6:30 απόγευμα
    στο Λαογραφικό Μουσείο Εμ.Α. Λυγνού στο Κοντοχώρι
  • Προληπτική οφθαλμολογική εξέταση για παιδιά θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Ιουνίου 10.00-14.00 στο δημοτικό σχολείο Ημεροβιγλίου από την χειρουργό Οφθαλμίατρο κ. Τσίρου Για κάθε πληροφορία μπορείτε να καλέσετε στα 22860 23240- 23204

Τετάρτη, Μαΐου 30, 2007


  • Τετάρτη 30.5.2007
  • Η γνωστή ελληνική γραφειοκρατία και συγκεκριμένα η ΕΑΒ έχει κρατήσει οκτώ μήνες καθηλωμένο στο έδαφος το υγειονομικό αεροσκάφος του νησιού. Περί το τέλος του μήνα αναμένεται η άφιξη του νέου. Το αεροπλάνο θα μεταφερθεί από την Αγγλία, είναι κατασκευής του 1982 και θα κοστίσει περίπου 350 χιλιάδες ευρώ σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του πιλότου Γιάννη Γρατσία.
    Κατά τ’ άλλα, δεν λειτουργεί το λιμενικό ταμείο εξ’αιτίας της νομικής εκκρεμότητας στην σύσταση του συμβουλίου του. Κατά συνέπεια δεν γίνονται εργασίες, προσλήψεις, αγορές κπλ…
  • Από την άλλη, «όλα καλά» τα βρίσκουν ΥΕΝ και πλοιοκτήτρια εταιρία, την ώρα που ο κίνδυνος διαρροής καυσίμων είναι υπαρκτός, και θα έπρεπε να καταστρώνονται σχέδια για την ασφάλεια της Καλντέρας και του τουρισμού …..
  • Εκλογές τον Οκτώβρη! Αυτό τουλάχιστο λένε όλες οι ενδείξεις. Η μία μετά την άλλη ανακοινώνονται οι προθέσεις των υποψηφίων, ενώ ξεκίνησε η λειτουργία των πολιτικών γραφείων στη Σύρο. Γιάννης Ευαγγέλου το τελευταίο όνομα από πλευράς ΝΔ, περισσότερες από 10 οι προθέσεις υποψηφιότητας από πλευράς Πασοκ….
  • Συνέντευξη τύπου στις 14.30 στα γραφεία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Θήρας θα δώσει ο πρόεδρος της εθνικής ομοσπονδίας beach volley με αφορμή την πραγματοποίηση στην Σαντορίνη της φετινής διοργάνωσης.
  • Μια διαφορετική, πολύ όμορφη, εικόνα παρουσιάζει εδώ και λίγες ημέρες η Οία και συγκεκριμένα ο κεντρικός πολυσύχναστος δρόμος πάνω στην Καλντέρα. Με απόφαση της κοινότητας ο δρόμος από το δημοτικό σχολείο μέχρι την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, πλακοστρώνεται με ολόλευκες πλάκες και πολύ καλό αποτέλεσμα δουλειάς.































Τρίτη, Μαΐου 29, 2007

  • Τρίτη 29.5.2007
  • Το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στις Κυκλάδες συνεχίζει να απασχολεί την Κυκλαδική επικαιρότητα. Πρόχειρη και διόλου λειτουργική χαρακτηρίζει με δημόσια επιστολή της τις συνενώσεις των ΔΥΠΕ, η πρώην πρόεδρος του ΠΕΣΥ Ν. Αιγαίου Αγγελική Μωραιτάκη.
  • Οι διακοπές καλά κρατούν ….της ΔΕΗ. Μια ακόμη απροειδοποίητη ωριαία διακοπή ρεύματος είχαμε σήμερα το πρωί στον Καρτεράδο.
  • Δεν «πολυφαίνονται» αλλά, δουλεύουν κανονικότατα. Το σχόλιο αφορά την εταιρία που έχει αναλάβει την απορρύπανση των νερών και των ακτών της καλντέρας. Η διαρροή πετρελαίου έχει σταματήσει, ενώ μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 950 τόνοι νερού και πετρελαιοειδών. Λιγότερη από το 1/10 η καθαρή ποσότητα πετρελαίου.
  • Από την άλλη, «όλα καλά» τα βρίσκουν ΥΕΝ και πλοιοκτήτρια εταιρία, την ώρα που ο κίνδυνος διαρροής καυσίμων είναι υπαρκτός και κανονικά θα έπρεπε να καταστρώνονται σχέδια για την ασφάλεια της Καλντέρας και του τουρισμού …..

Δευτέρα, Μαΐου 28, 2007

  • Δευτέρα 28.5.2007
  • Ομαλά εξελίσσονται οι εργασίες απορρύπανσης, η διαρροή καυσίμων και λοιπών ρυπογόνων ουσιών παρουσιάζει σημαντική ύφεση και τα διοικητικά πρόστιμα συνεχίζονται, αναφέρει το ΥΕΝ στην τελευταία του ανακοίνωση με ημερομηνία 23.5 σχετικά με το ναυάγιο του Sea Diamond.
    Από την άλλη, όλο και περισσότεροι ,μετά και τα νεότερα δεδομένα που κάνουν λόγο για δυσκολίες στην απάντληση, ζητούν την απομάκρυνση του πλοίου από την Καλντέρα συλλέγοντας μάλιστα πληροφορίες και υλικό από αντίστοιχες επιχειρήσεις.
  • Νέο διοικητικό συμβούλιο για την Ένωση Ξενοδόχων και πρόεδρος επανεξελέγη ο Βαγγέλης Φύτρος, πρώτος αντιπρόεδρος ο Μανόλης Καραμολέγκος, δεύτερος ο Μακάριος Σιγάλας, γραμματέας ο Γιάννης Τόκης και ταμίας ο Ανδρέας Πατηνιώτης.
  • Την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα στις Κυκλάδες με την ΝΔ ανακοίνωσε ο Γιάννης Ευαγγέλου πρόεδρος της της Ελλάδι Ένωσης Τουριστικών και Ταξιδιωτικών γραφείων.