Δευτέρα, Απριλίου 19, 2010

 Όλοι χρήσιμοι... (και οι γάτες)

Μέχρι ενός σημείου μπορώ να πώ οτι ωραία -και πάντα ανατρεπτικά- τα έλεγε η Πιπιλή στην «άλλη όψη» του Κοττάκη. Απο ενός άλλου σημείου όμως και μετά την βρήκα λίγο «ολοκληρωτικούλα» και με εμμονές. Μπόλικες και πασοκικές. Κατά τα άλλα, τα προοδευτικά, καλά τα έλεγε. Αλλά οχι οτι αμα φτωχύνουμε θα γίνουμε σώνει και καλά καλύτεροι («παίζει» το να γίνουμε και χειρότεροι...)


Την άκουγα και σκεφτόμουν, οτι ώρα είναι να μας πεί οτι «την δεκαετία του 70 οι άνθρωποι είχανε ενα πράσινο (οικολογικό, απο την πράσινη ανάπτυξη...!) σαπούνι στο μπάνιο τους, και τώρα πας στα μπάνια του κόσμου (σσ των ψηφοφόρων...) και βλέπεις 15 σαμπουάν». Ήρεμα Φωτεινή, είπαμε να «διαλύσουμε το σύστημα» αλλά να αφήσουμε και τίποτε όρθιο. ....

Ε, βέβαια και θα έτρωγε ξύλο (αυτό που βγαίνει απο τον παράδεισο...) όταν πήγε σε ενα Πελλοπονήσιο χωριό να κάνει προεκλογική ομιλία για τις προηγούμενες ευρωεκλογές (για να μαζέψει καμμιά ψήφο δηλαδή για το κόμμα της) και τους είπε οτι ούτε θα μετατάξουμε, ούτε θα προσλάβουμε τα παιδιά σας γιατί έτσι χαλάει (ακόμη περισότερο δηλαδή) το σύστημα...
Αυτά τα πράματα για να τα λες θέλουνε προσοχή. Τουλάχιστο, δεν τα φωνάζεις...
Απο την άλλη, κάποιοι πρέπει να τρώνε και ξυλο, γιατί μ αυτους..... αλλάζει ο κόσμος. Θέλω να πώ, δεν μπορεί, θα προβληματίστηκε όσο να ναι ο δήμαρχος της Πελοποννησιότικης πόλης απ’ τα όσα τους είπε η κ. Φωτεινή. Οτι, «για διορισμούς με φωνάξατε να μιλήσω»; ή «να σας υποσχεθώ οτι θα μαλώσω τον Αβραμόπουλο που ενίσχυσε το διπλανό κέντρο υγείας κι οχι το δικό σας»
Δεν μπορεί, θα προβληματίστηκε ο άνθρωπος οτι μπορεί να είχε δίκιο η Φωτεινή, μόνο που, με τους προβληματισμούς δεν πέρνεις εκλογές...!
Χρήσιμοι πάντως είναι όλοι. Και αυτοί που φωνάζουν και οι άλλοι που ... εξυπηρετούν....