Δευτέρα, Απριλίου 19, 2010

Δεν τους καταλαβαίνω καμμιά φορά τους δημοσιογράφους . Φεύγουν αρμοδιότητες απο ενα υπουργείο ή μια γραμματεία και πάνε στην άλλη για -καθαρά- τεχνοκρατικούς λόγους και γράφουν οτι «πήρανε απο τον τάδε και δώσανε στον δείνα».

Αυτό τώρα είναι σωστό ή να το ψάξουμε παραπάνω;
Δηλαδή γίνεται χάρην συντομίας ; π.χ. «έφυγε -η αρμοδιότητα- απο τον Γιώργο και πήγε στην Μαρία» ή μήπως είναι μέρος του συστήματος, ώστε να τσακώνονται οι «αρμόδιοι» μεταξύ τους π.χ. «πήρανε απο μένα και δώσανε σε σένα»



Σχόλιο σε οτι αφορά την υπαγωγή 1 αρμοδιότητας «απο την Λούκα» «στον Δημήτρη»


Και μιας και αναφερόμαστε στο υπουργείο Μεταφορών, αξίζει να πούμε οτι απο τις 13 του μήνα εχει «βγάλει σε διαβούλευση» στο site του το θέμα της «Υλοποίησης μονάδων αφαλάτωσης σε νησιά των νομών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων»


Σύμφωνα με την ανακοίνωση,
Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Συμπράξεων Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, μελετά την υλοποίηση μονάδων αφαλάτωσης σε νησιά των Νομών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Σε αυτό το πλαίσιο, διεξάγεται διαδικασία έρευνας και δημόσιας διαβούλευσης με τους ενδιαφερόμενους φορείς, οι οποίοι καλούνται να διατυπώσουν εγγράφως τις προτάσεις τους αναφορικά με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου μέχρι και τη Δευτέρα, 17 Μαΐου 2010.
Αν θέλετε να ... διαβουλευτείτε, το κείμενο της πρόσκλησης είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων www.yme.gr ενω οι προτάσεις μπορούν να αποστέλλονται στην διευθυνση nkor@ypai.gr και sdit@mnec.gr