Σάββατο, Ιουνίου 27, 2015

προγραμματική σύμβαση για την ανάδειξη των αρχαιοτήτων της Σαντορίνη μεταξύ υπουργείου Πολιτισμού και δήμου Θήρας

Σύμφωνα με την ανάρτηση της εφημερίδας «Ναυτεμπορική» 

Τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και του δήμου Θήρας με την οποία αναδεικνύονται σημαντικές αρχαιότητες και βελτιώνονται πολιτιστικές υποδομές της Σαντορίνης, ανακοίνωσαν ο αν. υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, και ο δήμαρχος Θήρας, Νίκος Ζώρζος.

Η σύμβαση προβλέπει:
- Την έκθεση, για πρώτη φορά, της Κόρης της Θήρας, την άνοιξη του 2016, στο προς επισκευήν αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Σαντορίνης. Παράλληλα και τη διοργάνωση ημερίδας αφιερωμένης στο εντυπωσιακό μαρμάρινο άγαλμα, που ανακαλύφθηκε πριν από 15 χρόνια στα νότια του νεκροταφείου της Σελλάδας (στο νοτιοανατολικό τμήμα της Σαντορίνης) από τον αρχαιολόγο Χαράλαμπο Σιγάλα σε βάθος μόλις 70 εκ. Η περίφημη δαιδαλική Κόρη της Θήρας, φιλοτεχνημένη με μάρμαρο Νάξου, έχει ύψος 2,30 μ., και βάρος 750 κιλών, είναι δε ένα από τα ελάχιστα γυναικεία αγάλματα αυτού του μεγέθους και αυτής της περιόδου (7ος π.Χ. αι.) που έχουν ανακαλυφθεί έως σήμερα. Το άγαλμα φυλάσσεται μέχρι τώρα στις αποθήκες του Μουσείου.


- Την έκθεση τοιχογραφιών του Ακρωτηρίου στον αχρησιμοποίητο όροφο του Μουσείου Προϊστορικής Θήρας.

- Την ανάδειξη των ανασκαφών (επισκέψιμη ανασκαφή) και των χώρων στα Μεσαιωνικά Καστέλια, αρχίζοντας από τον Σκάρο.

Η ανακαίνιση του Αρχαιολογικού Μουσείου θα επιχειρηθεί να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ
Κατά την επίσκεψή του στη Σαντορίνη, ο υπουργός παρέστη στην έκθεση τού «Ψαρά» στο Μουσείο Προϊστορικής Θήρας. Η  διάσημη τοιχογραφία που για χρόνια φυλασσόταν στα υπόγεια του Μουσείου, εκτίθεται πλέον για το κοινό. Ο κ. Ξυδάκης ανήγγειλε εξάλλου ότι θα επιχειρηθεί η ένταξη στο ΕΣΠΑ της ανακαίνισης του Αρχαιολογικού Μουσείου, ανακαίνιση για την οποία υπάρχει έτοιμη μελέτη από τον αρχιτέκτονα του έργου, κ. Γρηγοριάδη, και πολεοδομική άδεια.

Κροκοσυλλέκτρια στο Ακρωτήρι της Θήρας, 1650 π.Χ. Μουσείο Προϊστορικής Θήρας.
Ο υπουργός συμμετείχε, επίσης, σε ημερίδα με θέμα «Σαντορίνη - Προορισμός όλο το χρόνο» στην οποία συμμετείχαν παράγοντες της τουριστικής επιχειρηματικότητας. «Ανεξάντλητη πηγή αυτογνωσίας, ο πολιτισμός δεν είναι εργαλείο του τουρισμού, αλλά βασικός αναπτυξιακός πυλώνας για την Ελλάδα, ιδίως για το Αιγαίο. Για τα τουριστικά νησιά πρέπει να δούμε σοβαρά τη φέρουσα ικανότητα και τη διαφύλαξη των όρων αειφορικής ανάπτυξης. Η υπερσυσσώρευση απειλεί το συγκριτικό πλεονέκτημα του Αιγαίου, δηλαδή τη μοναδική συνύπαρξη φυσικού κάλλους και πολιτιστικού πλούτου. Το πολιτιστικό απόθεμα δείχνει με εντυπωσιακό τρόπο τη διαρκή και ενεργό παρουσία των Κυκλαδιτών, επί χιλιάδες χρόνια», είπε ο υπουργός χαιρετίζοντας την ημερίδα.


η επίσκεψη του αντιπεριφερειάρχη στην Σαντορίνη

Τη Σαντορίνη επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γεώργιος Λεονταρίτης την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015. Νωρίς το πρωί συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Θήρας κ. Νικόλαο Ζώρζο και την Έπαρχο Θήρας, κα Θεώνη Λειβαδάρου, όπου συζήτησαν τα τρέχοντα ζητήματα του νησιού. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο έργο της οδοποιίας της νήσου που υλοποιείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ο κ. Λεονταρίτης είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει επίβλεψη του έργου της συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου.  

Στη συνέχεια ο κ. Λεονταρίτης συμμετείχε στη συνάντηση εργασίας με τίτλο: "Σαντορίνη, Προορισμός όλο το χρόνο" που διοργανώθηκε από το Δήμο Θήρας και που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή -από την πλευρά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου- της Επάρχου Θήρας και του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, κ. Στέλιου Μπρίγγου.

Ομιλητές ήταν -μεταξύ άλλων- ο   Νίκος Ξυδάκης, Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, ο Γεράσιμος Ζαχαράτος, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Τουρισμού, ο Γιάννης Ρούσσος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κυκλάδων,  η Ελισσάβετ Χατζηνικολάου, Πρόεδρος ΕΟΤ, η Αγνή Χριστίδου, Γενική Διευθύντρια Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, ο Πάρις Τσάρτας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο Ευτύχης Βασιλάκης, Αντιπρόεδρος Aegean Airlines, ο Διονύσης Θεοδωράτος, Εμπορικός Διευθυντής της Blue Star Ferries και ο Αντώνης Καλούδης, Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Δήμαρχος Μυκόνου, κ. Κωνσταντίνος Κουκάς.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Λεονταρίτης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου και στο γεγονός ότι η πρωτοβουλία αυτή ανοίγει νέους δρόμους για το "τουριστικό γίγνεσθαι" της Περιφέρειας. Η περίπτωση της Σαντορίνης αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, διότι πλέον οι υποδομές των νησιών και οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, μας επιτρέπουν να υποδεχτούμε όλο το χρόνο επισκέπτες. Δεν παρέλειψε να υποστηρίξει ότι η Περιφερειακή Αρχή θα ενθαρρύνει και θα στηρίξει το εγχείρημα αυτό με όλες τις δυνάμεις της, δηλώνοντας ωστόσο την ανησυχία του για τη λανθασμένη επιλογή της αύξησης των συντελεστών του Φ.Π.Α. και της φορολογίας των επιχειρήσεων στα νησιά που προωθεί η Κυβέρνηση. "Η κυβέρνηση θα έπρεπε να βοηθήσει την αύξηση του τουρισμού, της μοναδικής βαριάς βιομηχανίας του τόπου μας, κι όχι να προβαίνει σε ενέργειες που θα καταστήσουν το τουριστικό προϊόν μη ανταγωνιστικό σε σχέση με άλλες χώρες. Ακόμα και την τελευταία στιγμή πρέπει να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους για τη διαφύλαξη της αρχής της νησιωτικότητας", δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Στην συνέχεια ο κ. Λεονταρίτης αναχώρησε για τη Μύκονο, όπου θα έχει συναντήσεις με το Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Κουκά, τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, κ. Στέλιο Μπρίγγο, εν όψει της πρόθεσης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να στηρίξει -μέσω των υπηρεσιών της- το Δήμο Μυκόνου για την υλοποίηση δύο πολύ σημαντικών έργων για το νησί, όπως είναι η κατασκευή του βρεφονηπιακού σταθμού και του κλειστού γυμναστηρίου.


πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου 2014 - 2020

Υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου συνήλθε την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015, στην Ερμούπολη,  σε πρώτη συνεδρίαση, η Επιτροπή Παρακολούθησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου 2014 – 2020.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης έγινε η παρουσίαση του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου 2014 – 2020 και συζητήθηκαν η Εξειδίκευση Εφαρμογής του Προγράμματος, η Μεθοδολογία και τα κριτήρια επιλογής των προς ένταξη έργων, το νέο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου, το πλάνο αξιολόγησης του Προγράμματος, ενώ έγινε και η παρουσίαση της Στρατηγικής για την Πληροφόρηση και την Επικοινωνία.

Ειδικότερα ως προς την Εξειδίκευση Εφαρμογής του ΕΠ 2014 – 2020, η Επιτροπή ενέκρινε τις πρώτες 18 κατηγορίες δράσεων συνολικής δημόσιας δαπάνης 57 εκ. ευρώ, για τις οποίες προγραμματίζεται το επόμενο διάστημα να δημοσιοποιηθούν προσκλήσεις για υποβολή προτάσεων, ώστε να έχουμε τις πρώτες εντάξεις στο Πρόγραμμα εντός του 2015.

Τα μέλη της Επιτροπής και ιδιαίτερα οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια για την άρτια διοργάνωση και λεπτομερή δουλειά που έγινε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης στην εξειδίκευση του Προγράμματος και την κατάρτιση εξειδικευμένων κριτηρίων, δεδομένου ότι η θέσπιση καταλλήλων κριτηρίων για την επιλογή πράξεων, αποτελεί βασικό στοιχείο για την υλοποίηση ποιοτικών έργων που θα οδηγήσουν σε απτά και ορατά αποτελέσματα για τους πολίτες.

Παρουσιάστηκαν επίσης οι λεγόμενες αιρεσιμότητες, οι προϋποθέσεις δηλαδή που θα πρέπει να πληρούνται για να υλοποιηθεί απρόσκοπτα το Πρόγραμμα, μεταξύ των οποίων η  κατάρτιση της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης και το Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης για την ένταξη των Ρομά, που έχουν ήδη ολοκληρωθεί, καθώς και η Περιφερειακή Στρατηγική για την Κοινωνική ένταξη που βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης και η Εφαρμογή συστήματος διάγνωσης αναγκών αγοράς εργασίας, για την οποία πρόκειται να ανατεθεί άμεσα η εκπόνηση σχετικής μελέτης για την κάλυψη της αιρεσιμότητας το 2015.

Στην διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης, τέθηκε από τον Πρόεδρο και Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου το θέμα της υποχρηματοδότησης της Περιφέρειας. Ο κ. Χατζημάρκος αναφέρθηκε στις αυξημένες ανάγκες χρηματοδότησης αναπτυξιακών έργων που εξακολουθούν να υφίστανται στη μεγαλύτερη νησιωτική περιφέρεια της χώρας και της Ευρώπης, μέρος των οποίων μπορεί να καλυφθεί από το ΠΕΠ, καθώς και στις προσπάθειες που καταβάλλει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να γίνει αποδεκτό από όλους ότι περιλαμβάνεται στις περισσότερο ανεπτυγμένες Περιφέρειες της ΕΕ μόνο λόγω στατιστικών δεδομένων και ως εκ τούτου χρήζει αύξησης των πόρων του ΠΕΠ.


Η Επιτροπή Παρακολούθησης αναγνώρισε τη σημασία των προσπαθειών και τονίζοντας ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό της συνολικής αναπτυξιακής προσπάθειας της Περιφέρειας, προκειμένου να επιδιωχθεί η αποτελεσματική υλοποίηση δράσεων όχι μόνο από το ΠΕΠ, αλλά και από κάθε άλλη διαθέσιμη πηγή χρηματοδότησης.

ημερίδα για την Αγροτική Ανάπτυξη και τους Νέους Αγρότες (3.7 Λέσβος)

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο «Αγροτική Ανάπτυξη και Νέοι Αγρότες» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015 (9:00 – 13:30) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λέσβου.

Σκοπός της Ημερίδας είναι η ενημέρωση νεοεισερχόμενων στον πρωτογενή τομέα, αλλά και η ενεργοποίηση όσων μπορούν να συμβάλουν στην επανεκκίνηση και βιώσιμη ανάπτυξη του αγρο-διατροφικού τομέα. Στα πλαίσια αυτά θα αναδειχθούν οι  βέλτιστες πρακτικές καινοτομίας τόσο στην πρωτογενή παραγωγή όσο και στην διάθεση, προβολή και προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, αλλά και συνοδευτικών δραστηριοτήτων.  

Στην συνάντηση νέοι από τα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου θα παρουσιάσουν, παραδείγματα πρωτοβουλιών συνεργασίας, παραγωγής και μεταποίησης αγροτικών προϊόντων και αγροτοτουρισμού. Οι ευρύτερες εξελίξεις στη Ανάπτυξη της Υπαίθρου και στην Αγροτική Ανάπτυξη από τη θεωρία στην πράξη και στην παραγωγή θα παρουσιαστούν από καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Επίσης θα γίνει ενημέρωση για τη νέα Προγραμματική Περίοδο από το ΥΠ.Α.Π.ΕΝ., θα παρουσιαστεί η Περιφερειακή Στρατηγική της «Έξυπνης Εξειδίκευσης» από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ.Π.Β.Α. και ενημέρωση για το Μέτρο 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης από την Δ/νση Αγροτικών Υποθέσεων Β. Αιγαίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Η ημερίδα είναι ανοιχτή για το κοινό και προβλέπεται συζήτηση και απάντηση ερωτημάτων που θα τεθούν από τους συμμετέχοντες.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων Βορείου Αιγαίου στο τηλέφωνο 2251350875.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας μπορείτε να το δείτε εδώ : https://drive.google.com/file/d/0B6cFUP9k5xATUk1vcEdmLXlReUI1cEZQRHFCUEJGblpYbUhV/view?usp=sharing

Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2015

στο Μουσείο προιστορικής Θήρας στα Φηρά της Σαντορίνης εκτίθεται από τις 25.6 η τοιχογραφία του «ψαρά»

Στο Μουσείο προιστορικής Θήρας στα Φηρά της Σαντορίνης εκτίθεται από τις 25.6 η γνωστή και δημοφιλής τοιχογραφία του «ψαρά».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπ. Πολιτισμού, http://www.yppo.gr/2/g22.jsp?obj_id=61594
 Η τοιχογραφία του «Ψαρά» επέστρεψε στη Θήρα στο Μουσείο Προϊστορικής Θήρας
Η διάσημη και άρτια διατηρημένη τοιχογραφία του «Ψαρά» από τη δυτική οικία της προϊστορικής πόλης στο Ακρωτήρι Θήρας εμπλουτίζει από τις 25 Ιουνίου 2015 τη μόνιμη έκθεση του Μουσείου Προϊστορικής Θήρας, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σύμφωνα με την ανάρτηση της σελίδας archaiologia.gr,

Ο «Ψαράς», ένα από τα σπουδαιότερα έργα της αιγαιακής μεγάλης ζωγραφικής των προϊστορικών χρόνων, εκτίθεται για πρώτη φορά στον τόπο εύρεσής του, τη Θήρα, σχεδόν 45 χρόνια μετά την εύρεση και τη συντήρησή του.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξαίσια τοιχογραφία βρίσκουμε στην έκδοση Η αυγή της ελληνικής τέχνης, στη σειρά «Ελληνική Τέχνη» της Εκδοτικής Αθηνών: «Η τοιχογραφία κοσμούσε στενή επιφάνεια του βόρειου τοίχου, δίπλα στη βορειοανατολική γωνία του δωματίου. Η γυμνότητα του σώματος και το ξυρισμένο (γαλάζιο) κεφάλι δηλώνουν το νεαρό της ηλικίας της μορφής και το μεταβατικό στάδιο από την παιδική ηλικία στην κατάσταση του ενήλικου. Το γαλάζιο χρώμα, τόσο στα ψάρια όσο και στην κεφαλή της μορφής, χρησιμοποιείται συμβατικά για τη δήλωση του γκρίζου. Με την κατακόρυφη αλληλοεπικάλυψη των ψαριών, αρχή που εφαρμοζόταν στην αιγυπτιακή τέχνη για την απεικόνιση στατικών μορφών, ο καλλιτέχνης έδωσε το βάθος της εικόνας. Ο νεαρός ψαράς είναι ένα από τα αξιολογότερα έργα σπουδής του ανδρικού σώματος στην αιγαιακή ζωγραφική».

Περισσότερες πληροφορίες για την συγκεκριμένη τοιχογραφία καθώς και για όσες έχουν βρεθεί και συντηρηθεί απο την προιστορική πόλη του Ακρωτηρίου Θήρας, μπορείτε να δείτε εδώ :




Από τις τοιχογραφίες που έχουν βρεθεί στον οικισμό του 17 αιώνα π.Χ. στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης, η «ζωφόρος του στόλου», «το ποτάμι», οι κροκοσυλλέκτριες» «ο ψαράς» (δεύτερη τοιχογραφία), η «πότνια των Θηρών», «οι ρόδακες», «τα ικρία» κ.α. βρίσκονται στις αποθήκες του εργαστηρίου συντήρησης στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης αλλά και στις αποθήκες του προϊστορικού Μουσείου των Φηρών. 

Πρόθεση των αρχαιολόγων καθώς και των αρμόδιων υπηρεσιών και φορέων είναι η ολοκλήρωση της συντήρησής τους και η έκθεσή τους στο κοινό. 

Ψαραντώνης και Νίκη Ξυλούρη στο The Beach Bar (27-28.6)

Σύμφωνα με την πρόσκληση των διοργανωτών,

Σας προσκαλούμε στα δύο live του Ψαραντώνη και της Νίκης Ξυλούρη στην Σαντορίνη στο ‘The Beach Bar’ στην παραλία της Περίσσας 27 και 28 Ιουνίου.


 Για πληροφορίες  6945394757 -  2286027090 

Πέμπτη, Ιουνίου 25, 2015

ρεσιτάλ πιάνου με τον Μιχάλη Τάγκα (4.7 20.30 Μπελλώνειο)

Σύμφωνα με την πρόσκληση,

Σας ενημερώνουμε ότι στις  4 Ιουλίου 2015, ώρα 8.30 μ.μ. στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα Ρεσιτάλ Πιάνου του Μιχάλη Τάγκα.


Ο Μιχάλης Τάγκας, γεννηθείς το 1984, σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών, με μετεκπαίδευση στη Royal Academy of Music και στο Mozarteum Salzburg, παρακολουθώντας παράλληλα master classes στην International Piano Academy της Ιταλίας. Στο παρελθόν, συνεργάστηκε με τον Dr. Vitaly Margulis στο UCLA, καθώς επίσης και με τον Jura Margulis, συνεργασία που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Έχοντας πάρει μέρος σε πολλά master courses, συνεχίζει την καριέρα του με την υποστήριξη του Διεθνούς Μουσικού Σωματείου Τζίνα Μπαχάουερ κ.ά. και έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε Ευρώπη και Αμερική.




ημερίδα εργασίας με θέμα «Σαντορίνη, προορισμός όλο το χρόνο» με πρωτοβουλία του Δήμου Θήρας (25.6)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Ο Δήμαρχος είναι στην ευχάριστη θέση να  ανακοινώσει ότι το  Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από σχετική εισήγηση της Τουριστικής Επιτροπής, αποδέχθηκε την πρόταση να αναληφθούν μια σειρά από δράσεις ώστε η Σαντορίνη να είναι τουριστικός προορισμός σε ολόκληρη τη διάρκεια του έτους.

Πρόθεση και στόχος είναι οι επισκέπτες να έρχονται στη Σαντορίνη όλο το χρόνο. Τα οφέλη θα είναι πολλά σε πολλούς τομείς. Ενδεικτικά αξίζει να αναφερθεί η συνολική αύξηση των «ποιοτικών» επισκεπτών, η βελτίωση των υποδομών και τουριστικών υπηρεσιών, η σταθερή λειτουργία των επιχειρήσεων όλο το χρόνο, η σμίκρυνση της εποχιακής ανεργίας, η αύξηση του συνολικού εισοδήματος των κατοίκων του νησιού, όπως και πολλά ακόμα οφέλη.

Να σημειωθεί ότι οι αεροπορικές συνδέσεις της Σαντορίνης με την Αθήνα, στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, θα είναι τουλάχιστον με τέσσερα μεγάλα αεροπλάνα καθημερινά (2 Aegean, 2 Ryanair),γεγονός που εξασφαλίζει την μεταφορά όσων επιθυμούν να επισκεφθούν το νησί μας.
Επιπλέον η Σαντορίνη συνδέεται καθημερινά με το Πειραιά, με αξιόπιστο πλοίο της Blue Star Ferries, που δίνει τη δυνατότητα της απρόσκοπτης μετάβασης στο νησί και εκείνων που θέλουν να διαθέσουν λιγότερα χρήματα για το ταξίδι τους.

Οι «θησαυροί» του νησιού μας, οι αρχαιολογικοί χώροι, ιδιαίτερα αυτός του Ακρωτηρίου, οι μοναδικοί γεωλογικοί σχηματισμοί και η απίστευτη θέα της καλντέρας, οι ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής παραδοσιακοί οικισμοί, το διάσημο στην υφήλιο κρασί και η γαστρονομία είναι εδώ όλο το χρόνο και απευθύνονται στον επισκέπτη που έχει ευρύτερα ενδιαφέροντα από τον «ήλιο και τη θάλασσα».

Στην πρωτοποριακή αυτή προσπάθεια είναι σημαντική η υποστήριξη και η ανταπόκριση όλων των πολιτών ώστε να επεκταθεί άμεσα η τουριστική περίοδος.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής θα πραγματοποιηθεί ημερίδα εργασίας με θέμα «Σαντορίνη, προορισμός όλο το χρόνο» την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015, στο Συνεδριακό Κέντρο Πέτρος Μ. Νομικός, στο Φηροστεφάνι. 

Θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις με σκοπό την προβολή και την προώθηση του στόχου «Σαντορίνη, προορισμός όλο το χρόνο».



Το πρόγραμμα της συνάντησης έχει ως εξής:

16:30 – Προσέλευση

17:00 – Παρουσίαση πρωτοβουλίας “Σαντορίνη – Προορισμός όλο το χρόνο”

Νίκος Ζώρζος, Δήμαρχος Θήρας
Νίκος Νομικός, Πρόεδρος Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου
Μανώλης Καραμολέγκος, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων
Βασίλης Ζαχαράκης, Προέδρος Εστιατόρων

17:15 – Χαιρετισμοί

Νίκος Ξυδάκης, Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού
Γεράσιμος Ζαχαράτος, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Τουρισμού
Γιώργος Λεονταρίτης, Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων
Γιάννης Ρούσσος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κυκλάδων

17:45 – Τουρισμός

Ελισσάβετ Χατζηνικολάου, Πρόεδρος ΕΟΤ
Αγνή Χριστίδου, Γενική Διευθύντρια Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου
Πάρις Τσάρτας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου

18:10 – Συγκοινωνία

Ευτύχης Βασιλάκης, Αντιπρόεδρος Aegean Airlines
Μιχάλης Σακέλλης, Διευθύνων Σύμβουλος Blue Star Ferries

18:30 – Πολιτισμός

Δημήτρης Αθανασούλης, Προϊστάμενος Εφορείας Κυκλάδων

18:40 – Ηφαίστειο – Γεωλογικές διαδρομές – Μονοπάτια

Γιώργος Βουγιουκαλάκης, Ηφαιστειολόγος

18:50 – Παραδοσιακοί οικισμοί – Αρχιτεκτονικές διαδρομές

Βούλα Διδώνη, Αρχιτέκτων

19:00 – Οινογαστρονομία

Γιώργος Χατζηγιαννάκης, Επιχειρηματίας Εστίασης
Μάρκος Καφούρος, Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων
Πέτρος Βαμβακούσης, Εκπρόσωπος ιδιωτικών οινοποιείων Σαντορίνης

19:20 – Κρουαζιέρα

Αντώνης Καλούδης, Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων

19:30 – Διαδίκτυο

Μάρκος Γιαννησόπουλος- Area Manager Expedia
Γιάννης Γιαννάτος Digital Marketing Specialist

19:50 – Συνέντευξη Τύπου

ξεκίνησαν οι εργασίες για την εκβάθυνση του λιμανιού της Βλυχάδας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Ταμείου Θήρας,

Μετά τις εγκρίσεις που εξασφαλίσαμε από τις αρμόδιες αρχές για να ξεκινήσει το έργο εκβάθυνσης της Λιμενικής Ζώνης Βλυχάδας, προχθές κατέφθασε το Ρυμουλκό, ο Γερανός και η μπάριζα που θα εκτελέσουν το έργο ώστε το λιμάνι να γίνει λειτουργικό και αξιοποιήσιμο. 

Ξεκίνησαν οι εργασίες της εκβάθυνσης της Λιμενικής Ζώνης Βλυχάδας,  θα θέλαμε να ζητήσουμε συγνώμη για την όποια ταλαιπωρία και να ζητήσουμε τη συμβολή όλων για να προχωρήσει το έργο, ώστε να μπορέσει να εκτελεσθεί.

Για την ασφάλεια όλων κάποιες ώρες το Λιμάνι θα είναι κλειστό, με έγγραφο μας έχουμε κοινοποιήσει στους χρήστες του Λιμανιού, για τις ώρες διέλευσης των σκαφών στο Λιμένα της Βλυχάδας, οι οποίες είναι οι εξής:

Από το πρωί έως και τις 08.00, από τις 10.00 έως και τις 10.30, από 15.00 έως 16.00 και από τις 20.00 το βράδυ και μετά.

Το έργο για την ασφάλεια των διερχόμενων παρακολουθείται από την αρμόδια τεχνική υπηρεσία του Δήμου και από το Διαχειριστή του Λιμένα της Βλυχάδας.

Παρακαλούμε να τηρηθούν τα ωράρια ώστε να προχωρήσει ταχύτατα η εκβάθυνση, η οποία θα συμβάλει στην εύρυθμη λειτουργία και στην ασφάλεια των σκαφών και των επιβαινόντων.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Δ.Λ.Τ. Θήρας ΠΕΛΕΚΗΣ ΗΛΙΑΣ

Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΣΗ «Discover south Aegean» ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟ GOLDEN HALL

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επάρχου Θήρας,

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Έπαρχος Θήρας κ.Θεώνη Λειβαδάρου στα πλαίσια της δράσης “Discover south Aegean” με αφιέρωμα στη Σαντορίνη, στον πολιτισμικό και γαστρονομικό της πλούτο, στο Εμπορικό Κέντρο “Golden Hall”, στο Μαρούσι Αττικής.

Τη Πέμπτη 18 Ιουνίου, η Έπαρχος Θήρας και οι συνεργάτες της, υποδέχτηκαν στο πολυβραβευμένο Golden Hall, στο χώρο του ισογείου, πλήθος κόσμου που ενδιαφέρθηκε να γνωρίσει τον Πολιτισμό της Σαντορίνης, να γευτεί τα τοπικά προϊόντα, μέσα από τις συνταγές που παρουσίασε ο σεφ Σταμάτης Τσίλιας, όπως “κροκέτες με φάβα και μυρωδικά”  και “ αλμυρό τσιζκέικ με κριθαροκουλούρα, ξυνομιζήθρα και μαρμελάδα ντομάτας”.

Το αθηναικό κοινό και πλήθος φίλων της Σαντορίνης είχε ακόμα την ευκαιρία να δοκιμάσει το κρασί Σαντορίνης και να συμμετάσχει σε διαγωνισμό με δώρο ένα τριήμερο με διαμονή στη Σαντορίνη για δύο άτομα.
  

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η κ. Θεώνη Λειβαδάρου και οι συνεργάτες της ενημέρωναν το κοινό για τις δράσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τα πολιτιστικά δρώμενα της Σαντορίνης, δίνοντας παράλληλα βασικές πληροφορίες για τις υπηρεσίες που προσφέρει το νησί στους επισκέπτες που θα το επιλέξουν για τις διακοπές τους ή για επαγγελματικούς λόγους.

συγχαρητήρια επιστολή επάρχου Θήρας στους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια, σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας που πέτυχαν και στους αριστεύσαντες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για την είσοδό τους στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Μέσα σε αυτή την δύσκολη για την χώρα περίοδο, οι προσπάθειες οι δικές σας βρίσκουν ανταπόκριση και δικαίωση.
Να δώσω συγχαρητήρια και στους γονείς που στάθηκαν δίπλα στα παιδιά αλλά και στους εκπαιδευτικούς που στέκονται αρωγοί των προσπαθειών τους.
Από εδώ και πέρα ανοίγονται νέοι ορίζοντες για την πορεία σας και εύχομαι να προχωρήσετε και να επιτύχετε τους στόχους σε όποιον κλάδο επιλέξετε.
Ακόμη, απευθυνόμενη και στους μαθητές που δεν τα κατάφεραν αυτή τη φορά, τους λέω ότι δεν πρέπει να απογοητεύονται αλλά να συνεχίσουν τις προσπάθειες αφού υπάρχουν πάντα κι άλλες ευκαιρίες.


Η ζωή είναι μπροστά σας και το μέλλον πάντα είναι στα χέρια σας!

ανακοίνωση της Οµάδας Γυναικών Σαντορίνης για την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών

Στην ανακοίνωση της Οµάδας Γυναικών Σαντορίνης της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΓΕ) για την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών, αναφέρονται τα εξής,

Σήμερα τα ποσοστά των εξαρτημένων από ναρκωτικά ατόμων αυξάνονται δραματικά.
Όχι μόνο άνδρες, αλλά και γυναίκες κάθε ηλικίας, νέες και μεγαλύτερες, εργαζόμενες, νοικοκυρές και άνεργες, από την εφηβεία ακόμη καταφεύγουν όλο και πιο συχνά στη χρήση ψυχοδραστικών ουσιών. Αιτίες πολλές : η ανασφάλεια, το άγχος, τα αδιέξοδα. Η αβεβαιότητα λόγω της καπιταλιστικής κρίσης. Η πολλαπλή καταπίεση που βιώνουν μέσα στη σημερινή, εκμεταλλευτική κοινωνία.

Η χρήση των ναρκωτικών και συνολικά η εξάρτηση δεν είναι «ελεύθερη επιλογή» όπως παρουσιάζεται. Είναι συστηματική υποταγή του μυαλού στη μιζέρια και παραίτηση από τη ζωή. Βολεύει όλους αυτούς που μας στερούν το δικαίωμα στην εργασία, στη μόρφωση, στην υγεία, στον πολιτισμό. Βολεύει την Ευρωπαϊκή Ένωση και κάθε κυβέρνηση που προωθεί νομιμοποιήσεις και διαχωρισμούς σε «σκληρά» και «μαλακά» ναρκωτικά! Βολεύει και όσους έχουν τεράστια κέρδη από το εμπόριο ναρκωτικών και δεν θέλουν να τα χάσουν.

Η Ομάδα Γυναικών Σαντορίνης, όλες οι γυναίκες της ΟΓΕ, δε διαπραγματευόμαστε το δικαίωμά μας στη ζωή! Η ζωή δεν είναι περίπατος. Είναι αγώνας, καθημερινός και συνειδητός.
Παλεύουμε ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

Θεωρούμε ότι η τοξικομανία είναι κοινωνικό πρόβλημα και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται. Δεν είναι ατομικό ιατρικό ή ψυχολογικό πρόβλημα. Απαιτεί κοινωνικά μέτρα:
δομές πρόληψης κι ενημέρωσης, «στεγνά» (χωρίς υποκατάστατα) προγράμματα απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης παντού, μακριά από ΜΚΟ και επιχειρήσεις που κερδοσκοπούν και σ’ αυτό το χώρο.
Παλεύουμε για τη δημιουργία Δημόσιου Φορέα που θα παρέχει αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υπηρεσίες πρόληψης, απεξάρτησης, επανένταξης, έρευνας, με εξειδίκευση στις ανάγκες του γυναικείου φύλου.

Η πάλη ενάντια στα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις είναι αγώνας για τη ζωή που δικαιούμαστε εμείς και τα παιδιά μας.


Σαντορίνη,24 Ιουνίου 2015

ανακοίνωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για το «εργασιακό άγχος»

Την ανακοίνωση του δικτύου υπηρεσιών Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ σχετικά με το εργασιακό άγχος, μπορείτε να την δείτε εδώ : https://drive.google.com/file/d/0B6cFUP9k5xATdjVTNUhsdzZqOTZzUW56aGVmMGx5RWN5U2FB/view?usp=sharing 

συνεδρίαση οικονομικής επιτροπής Π.Ν.Α. (30.6 11.00)

Η επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Π.Ν.Α. θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30.6 στις 11.00 με τα εξής θέματα :

1. Έγκριση τευχών δηµοπράτησης και ορισµού επιτροπής δηµοπρασίας του έργου: «Κέντρο Νοτιοπελαγίτικης Οινογαστρονοµίας» Α’ Φάση.
2. Έγκριση όρων δηµοπράτησης και ορισµού επιτροπής δηµοπρασίας του έργου: «Ηλεκτροφωτισµός γηπέδου ποδοσφαίρου περιοχής στρατοπέδου ∆ήµου Πάτµου».
3. Έγκριση 1ης Συµπληρωµατικής Σύµβασης και χορήγηση παράτασης προθεσµίας των εργασιών του έργου:  «Επισκευή Γραφείων Τµήµατος Ασφαλείας Ρόδου».
4. Έγκριση 1ης Συµπληρωµατικής Σύµβασης και χορήγηση παράτασης του έργου: «Αποκαταστάσεις οδικού δικτύου και άρση επικινδυνότητας Ν. Τήλου».
5. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσµίας των εργασιών του έργου: «Βελτίωση Επαρχιακού Οδικού ∆ικτύου Προφήτη Ηλία-Κατασκηνώσεις».
6. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσµίας περαίωσης του έργου: «Συντήρηση εθνικού οδικού δικτύου Ρόδου – Λίνδου και ανατολικές ακτές αεροδρόµιο».
7. Έγκριση κόστους ηλεκτροδότησης Φωτεινών Σηµατοδοτών του έργου: «Ολοκλήρωση εργασιών βελτίωσης -διαπλάτυνσης εθνικής οδού Ρόδου – Λίνδου απο Φαληράκι έως Κολύµπια».
8. Λήψη απόφασης για την ανάθεση του έργου: «Συντήρηση Ηλεκτροφωτισµού και Φωτεινών Σηµατοδοτών Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου Ν.  Ρόδου», µετά την υπ΄αριθµ. 3/08-05-2015 απόφαση της επιτροπής του άρθρου 7 του νόµου 2839/2000.
9 Έγκριση όρων δηµοπράτησης και ορισµού επιτροπής δηµοπρασίας του έργου: «Σήµανση – Ασφάλεια οδικού δικτύου νήσων Κέας, Κύθνου, Σύρου, Πάρου, Τήνου, Μυκόνου».
10. Έγκριση όρων δηµοπράτησης και ορισµού επιτροπής δηµοπρασίας του έργου: «Σήµανση – Ασφάλεια οδικού δικτύου νήσων Ίου, Σικίνου, Φολεγάνδρου, Θηρασιάς, Ανάφης».
11. Έγκριση όρων δηµοπράτησης και ορισµού επιτροπής δηµοπρασίας του έργου: «Συντήρηση οδικού δικτύου Ν. Τήνου (2015)».
12. Έγκριση όρων δηµοπράτησης και ορισµού επιτροπής δηµοπρασίας του έργου: «Συντήρηση οδικού δικτύου ν. Ανάφης (2014)».
13. Έγκριση 1ου πρακτικού διαδικασίας µε διαπραγµάτευση για την έδρα της Π.Ε. Μυκόνου (στάδιο ανάδειξης προσωρινού αναδόχου) πρόχειρου µειοδοτικού διαγωνισµού για την: «Μίσθωση µηχανηµάτων για την αντιµετώπιση εκτάκτων αναγκών πληµµύρων, καταπτώσεων κ.λ.π. στο οδικό δίκτυο των Π.Ε. Σύρου – Μυκόνου-Πάρου».
14. Έγκριση πρακτικού επιτροπής αξιολόγησης ενστάσεων & προσφυγών (Ε.Α.Ε.Π.) που αφορά: «Προµήθεια ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους µονάδας αφαλάτωσης Κουφονησίου εφεδρικής ισχύος 350 KVA».
15. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσµίας της µελέτης «∆ιαµόρφωση λιµένος στις Καµάρες νήσου Σίφνου».
16. Εισήγηση επιτροπής διενέργειας διαγωνισµού µε θέµα: “Πιλοτικό πρόγραµµα ολοκληρωµένης διαχείρισης απορριµµάτων ∆ήµου Ανάφης και ∆ήµου Χάλκης” – “Μικρός ελαστικοφόρος φορτωτής”.
17. Έγκριση όρων διακήρυξης πρόχειρου διαγωνισµού για την προµήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών για την Περ. Ενότητα ∆ωδ/σου για το έτος 2015 προϋπολογισµού 44.000,00 € µε ΦΠΑ, τα πρακτικά κλήρωσης µελών επιτροπής παραλαβής και αξιολόγησης προσφορών-ενστάσεων-παραλαβής προµήθειας του άνω διαγωνισµού, την έγκριση διάθεσης πίστωσης 44.000,00 € για τη διενέργεια του άνω διαγωνισµού.
18. Έγκριση πρακτικών αξιολόγησης προσφορών πρόχειρων διαγωνισµών και ενηµέρωση επί προδικαστικής προσφυγής για το πρόγραµµα “Καταπολέµησης κουνουπιών στην ΠΕ Ρόδου, ΠΕ Καλύµνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου”.
19. Έγκριση πρακτικών αξιολόγησης προσφορών πρόχειρων διαγωνισµών για το πρόγραµµα “Καταπολέµησης κουνουπιών στην ΠΕ Κω, ΠΕ Καρπάθου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου”.
20. Έγκριση ∆ράσεων Προγράµµατος Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
21. Έγκριση ∆ράσεων Αθλητισµού – Πολιτισµού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
22. Έγκριση δαπανών έργων τα οποία είναι ενταγµένα στο Πρόγραµµα ∆ηµοσίων Επενδύσεων οικονοµικού έτους 2015 της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
23. Έγκριση ανεξόφλητων δαπανών οικονοµικού έτους 2014 της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
24. Έγκριση διαφόρων δαπανών – διάθεσης πιστώσεων.
25. Έγκριση Ορθής επανάληψης αποφάσεων Οικονοµικής Επιτροπής.
26. Εγκρίσεις µετακινήσεων κ. Περιφερειάρχη.
27. Εγκρίσεις µετακινήσεων κ.κ. Αντιπεριφερειαρχών.

28. Εγκρίσεις µετακινήσεων κ.κ. Περιφερειακών Συµβούλων.

Τετάρτη, Ιουνίου 24, 2015

καλοκαιρινό τμήμα εκμάθησης Circus Dayz με την υποστήριξη του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. (6.6 – 23.8)

Ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης σε συνεργασία με τη σχολή τσίρκου και εναλλακτικού αθλητισμού Circus Dayz θα διεξάγει για πρώτη φορά καλοκαιρινό τμήμα εκμάθησης για ενήλικες και παιδιά που θα αφορά τη γνωριμία με τις τεχνικές του τσίρκου όπως παιχνίδια δεξιότητας, ισορροπία, ακροβασία και σεμινάρια στα ακροβατικά πανιά, την ακροβατική κούνια, τον ακροβατικό κρίκο και χορό.

Τα μαθήματα των παιδικών τμημάτων θα πραγματοποιούνται στο Κλειστό Γυμναστήριο από τις 6 Ιουλίου 2015 έως τις 23 Αυγούστου 2015 καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 16:00 - 18:00 και παράλληλα τις ίδιες ώρες θα υπάρχει η δυνατότητα προπόνησης από μαθητές της σχολής που βρίσκονται στο νησί, ενώ οι ώρες των τμημάτων για ενήλικες θα διαμορφωθούν ανάλογα με τη ζήτηση και τις συμμετοχές. Μάλιστα, με την ολοκλήρωση των μαθημάτων θα ακολουθήσει εορταστικό τριήμερο με παραστάσεις και σεμινάρια από το Athens Circus Festival.

Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κο Βαζαίο Κωνσταντίνο στο τηλέφωνο 6977745170 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση circusdayz@gmail.com .


ξεκίνησε η Συντήρηση στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και στηθαία ασφαλείας

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επάρχου Θήρας, ξεκίνησε η Συντήρηση στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και στηθαία ασφαλείας.


το πρόγραμμα του 4ου φεστιβάλ Σερίφου 2015 (25.6 – 13.8)

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, το Φεστιβάλ Σερίφου σας περιμένει στο μαγικό θέατρο της Κάτω Χώρας. Από τις 25 Ιουλίου μέχρι και τις 13 Αυγούστου 2015 η μουσική θα γεμίσει το Αιγαίο και θα συνδέσει τον ουρανό με τη θάλασσα σαν φυσικό σκηνικό στο κοίλο θέατρο της Σερίφου. Με στόχο την εξάπλωση της τέχνης και του πολιτισμού, της σύνδεσης του πολιτισμού με τον τουρισμό αλλά την εξωστρέφεια του νησιού στον κόσμο, το Φεστιβάλ Σερίφου ανοίγει τις πύλες του με ορισμένα από τα σημαντικότερα ονόματα στο χώρο της μουσικής.

Έχοντας φιλοξενήσει από το 2012 μεγάλους εκπροσώπους της μουσικής, θεατρικής και λογοτεχνικής σκηνής το 4ο Φεστιβάλ Σερίφου φιλοξενεί τη Μελίνα Κανά, την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τον Κώστα Λειβαδά, την Ανδριάνα Μπάμπαλη και τον Rous , το Δημήτρη Μαραμή, τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο, τον Φοίβο Δεληβοριά, τον Σταύρο Παπασταύρου, τη Σόνια Θεοδωρίου, τον Ηλία Λιούγκο και τη Σοφία Αβραμίδου, τη Φωτεινή Βελεσιώτου και τον Βαγγέλη Κορακάκη, σε μια προσπάθεια να γνωρίσει το νησί της Σερίφου σε όσο το δυνατό περισσότερους ανθρώπους, αλλά και χαρίσει την μοναδική του ατμόσφαιρα σε όσους το επισκέπτονται.

Ταυτόχρονα το Φεστιβάλ Σερίφου στηρίζει την τοπική δημιουργία και παράδοση, με ένα φεστιβάλ μέσα στο φεστιβάλ –το 7ο Φεστιβάλ Σουραυλιού είναι πλέον συνδεδεμένο με τις καλλιτεχνικές δράσεις του καλοκαιριού. Η γραφιστική αποτύπωση του Φεστιβάλ είναι δημιούργημα των σπουδαστών του Κολλεγίου Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΚΤΟ, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα έργα τους σε μια ομαδική έκθεση, ενώ θα πραγματοποιηθεί και φέτος έκθεση ζωγραφικής των νέοϊμπρεσιονιστών καθώς και ομαδική εικαστική έκθεση ζωγραφικής, ξυλογλυπτικής.

Σας περιμένουμε στο πιο δροσερό και μαγικό Φεστιβάλ!

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2015
Σαβ 25/7          Μελίνα Κανά
Δευ 27/7          Ε.Τσαλιγοπούλου & Κ. Λειβαδάς
Τετ 29/7           Ανδριάνα Μπάμπαλη & Rous
Παρ. 31/7        Δημήτρης Μαραμής
Σαβ 01/8          Παναγιώτης Καλαντζόπουλος
Κυρ 02/8         7ο Φεστιβάλ Σουραυλιού
Δευ 03/8          Φοίβος Δεληβοριάς
Τετ 05/8           Σταύρος Παπασταύρου (παιδικό)
Παρ 07/8         Σόνια Θεοδωρίδου
Κυρ 09/8         Ηλίας Λιούγκος & Σοφία Αβραμίδου
Τρι 11/8           Φωτεινή Βελεσιώτου
Πεμ 13/8         Βαγγέλης Κορακάκης

Παράλληλα Δρώμενα (από 25/7-13/8)
Α) Έκθεση σπουδαστών γραφιστικής του Κολεγίου Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΚΤΟ
Β) Ομαδική εικαστική έκθεση νεοϊμπρεσιονιστών
Γ) Έκθεση Ξυλογλυπτικής, Ζωγραφικής, Φωτογραφίας: ομάδα «συνArtηση 5»
Δ) Έκθεση Φωτογραφίας – ποίηση (στο café/bar «ΑΕΡΙΝΟ» & «ΑΝΕΜΟΣ»)
Ε) Αντωνία Βιταλιώτου – Σέττα, Παρουσίαση βιβλίου (εκδ. ΜΙΝΩΑΣ)

Πληροφορίες:
Άνω χώρα Σερίφου,
84005 Σέριφος, Κυκλάδες
Εισιτήρια: 10 € (Εκπτωτικό 7 €)
Ώρα έναρξης: 21:15

Τηλ. 6970650811 / 2108628187 / 2281052566

δεμένα τα πλοία στα λιμάνια στις 30 Ιουνίου - λόγω 24ωρης απεργίας της ΠΝΟ

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια την Τρίτη 30 Ιουνίου, λόγω 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ). Η ΠΝΟ καταγγέλλει κατάφωρη παραβίαση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας των ναυτικών από ορισμένες ακτοπλοϊκές εταιρείες, με σιωπηρή όπως μάλιστα τονίζει ανοχή των λιμενικών αρχών.

Τα ναυτεργατικά σωματεία που συμμετείχαν στη σημερινή συνεδρίαση της ΠΝΟ, ζήτησαν την υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας στην ακτοπλοΐα (οι συμβάσεις έχουν λήξει στις 31/12/2014), αλλά κυρίως την εφαρμογή των ήδη υφισταμένων που όπως ανέφεραν σε πολλές περιπτώσεις παραβιάζονται.

Για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας που έληξαν, ανέφεραν ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να ανανεωθούν, αλλά πρόσθεσαν επίσης ότι εφόσον τα συμβαλλόμενα μέρη (ακτοπλόοι-ναυτικοί) εξακολουθούν και τις εφαρμόζουν, ισχύουν οι ίδιοι όροι και προϋποθέσεις των υφιστάμενων.

Όπως κατήγγειλαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΝΟ δεν μπορεί ναυτικοί με ειδικότητα μηχανικού να εργάζονται 15 ώρες στο πλοίο για την εξαγωγή εμβόλων μηχανής και να μη δίδονται οι επιπλέον ώρες.

Ανέφεραν, επίσης, ότι ενώ είναι στην αρμοδιότητα των λιμενικών είναι να ελέγχουν στο λογιστήριο του πλοίου αν έχουν πληρωθεί όλα τα μέλη του πληρώματος βάσει των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί, σε καμία περίπτωση δεν γίνονται τέτοιου είδους έλεγχοι.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι η μη πληρωμή των δεδουλευμένων στα πληρώματα ορισμένων εταιρειών συνεχίζεται, η ανεργία έχει ξεπεράσει το 50%, ενώ θέτει θέμα «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας, αλλά και ασφάλειας των ίδιων των πλοίων και των επιβατών από τις αλλεπάλληλες μειώσεις των οργανικών συνθέσεων.

Προσθέτει, επίσης, ότι η υποβάθμιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ναυτικών συνεχίζεται, υπογραμμίζοντας ότι η εφοπλιστική πλευρά και το υπουργείο Ναυτιλίας δεν έχουν προβεί έως τώρα σε καμία ενέργεια για την επίλυση έστω και ενός εκ των προβλημάτων που ταλανίζουν τον κλάδο, παρά τις εκάστοτε διαβεβαιώσεις ότι όλα θα «τακτοποιηθούν».

Η ΠΝΟ μιλά και για επερχόμενη χιονοστιβάδα αντεργατικών μέτρων και πολιτικών από τις απαιτήσεις των δανειστών που μόλις χθες ανακοινώθηκαν.

Η απεργία των ναυτικών, που αναμένεται να ξεκινήσει από τις 00:01 της Τρίτης 30 Ιουνίου έως τις 24:00 τα μεσάνυχτα τη ίδιας ημέρας πρόκειται να προκαλέσει αναστάτωση σε ταξιδιώτες και ακτοπλοϊκές εταιρείες.


Τρίτη, Ιουνίου 23, 2015

Κουρουμπλής: Υπέρ της άμεσης λειτουργίας του Νοσοκομείου Σαντορίνης

Την βούληση της κυβέρνησης να λειτουργήσει άμεσα το Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη διάρκεια ευρείας συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με φορείς του νησιού.

Στη σύσκεψη, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, συμμετείχαν οι βουλευτές Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνης Συρίγος και Νίκος Μανιός, ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ Νίκος Καρβούνης, ο δήμαρχος Σαντορίνης Νίκος Ζώρζος και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, ο πρόεδρος και η διευθύνουσα σύμβουλός της ΑΕΜΥ Μιχάλης Σταύρου και Μαρία Καραφώτη-Φωτιάδου, αντίστοιχα.

Οι φορείς επεσήμαναν την ανάγκη λειτουργίας του νέου νοσοκομείου Σαντορίνης προκειμένου πολίτες να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη επαρκούς στελέχωσής του.

Ο κ. Κουρουμπλής εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης να λειτουργήσει άμεσα το νοσοκομείο ώστε «το δίκαιο και χρόνιο αίτημα των κατοίκων του νησιού να λάβει σάρκα και οστά» τόνισε.

Παράλληλα ανέφερε ότι σε 15 ημέρες θα υπάρξει νέα συνάντηση προκειμένου να οριστούν τα χρονοδιαγράμματα, τόσο για τη σύσταση του οργανισμού, όσο και για τη διαδικασία στελέχωσής του, με απώτερο σκοπό τη συντομότερη λειτουργία του νοσοκομείου.

Να σημειωθεί ότι το Νοσοκομείο Σαντορίνης, η κατασκευή του οποίου στοίχισε περισσότερα από 13 εκατομμύρια ευρώ (ολοκληρώθηκε το 2010), είναι δυναμικότητας 50 κλινών. Το έργο είχε χαρακτηριστεί ως «ειδικού σκοπού» και η ανάθεση του δεν έγινε με ανοιχτό δημόσιο διαγωνισμό, γεγονός που είχε εγείρει ποίκιλες πολιτικές αντιδράσεις.

Παράλληλα, λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας μας το υπουργείο Υγείας, παρότι είχε παραλάβει το Νοσοκομείο, απεφάνθη ότι δεν ήταν εφικτή η λειτουργία και η χρηματοδότησή του. Επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη είχε προταθεί η στελέχωσή του με μετακινήσεις προσωπικού από το Κέντρο Υγείας Σαντορίνης και προσλήψεις επικουρικών γιατρών, τους θερινούς μήνες.

Ωστόσο, από το Φθινόπωρο του 2014 που επιφορτίστηκε η Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ) με αποκλειστική αρμοδιότητα τη λειτουργία του νοσοκομείου δεν έχει προκύψει κάποια εξέλιξη επί της λειτουργίας του.


Κείμενο : Μαίρη Μπιμπή

σε θετική τροχιά μπαίνει το Νοσοκομείο της Σαντορίνης – ανακοίνωση βουλευτών Κυκλάδων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Στην ανακοίνωση των βουλευτών Κυκλάδων του Συ.ΡΙΖ.Α.  που συμμετείχαν στην συνάντηση για το Νοσοκομείο της Σαντορίνης που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 22.6 στο Υπ. Υγείας, αναφέρονται τα εξής :

Παρουσία των βουλευτών Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Συρμαλένιου, Νίκου Μανιού και Αντώνη Συρίγου, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Ιουνίου συνάντηση του Δημάρχου, της Επάρχου και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Θήρας με την πολιτική ηγεσία του υπουργού Υγείας, αποτελούμενη από τον υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον αναπληρωτή υπουργό Ανδρέα Ξανθό.  Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ Νίκος Καρβούνης και ο πρόεδρος της ΑΕΜΥ Μιχάλης Σταύρου.

Στη συνάντηση αναλύθηκε η μέχρι σήμερα πορεία και ο σχεδιασμός για το άνοιγμα του νοσοκομείου Σαντορίνης. Συνοπτικά, σύμφωνα με τον παραπάνω σχεδιασμό προβλέπονται ως πρώτα μέτρα η μεταφορά του προσωπικού του Κέντρου Υγείας Θήρας στο νοσοκομείο, η λειτουργία μονάδας Τεχνητού Νεφρού, καθώς και η λειτουργία των χειρουργείων και των εξωτερικών ιατρείων. Επίσης, η στελέχωση όλων των τμημάτων θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα, μέσα από τη διαδικασία προσλήψεων της ΑΕΜΥ.

Συμφωνήθηκε να γίνει νέα σύσκεψη σε 15 μέρες για να συζητηθεί πιο συγκεκριμένα  το θεσμικό πλαίσιο, το οργανόγραμμα, καθώς και ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου.


ανακοίνωση του βουλευτή Κυκλάδων, Νίκου Μανιού, σχετικά με την μείωση των εφημεριών των ιατρών που υπηρετούν στα Κέντρα Υγείας (Κ.Υ.), Περιφερειακά Ιατρεία (Π.Ι.), Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία (Π.Π.Ι.) της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου

Με αφορμή την εγκύκλιο με αριθμό 22621/90 από 16/6/2015 του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ, ο Νίκος Μανιός ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, την εξασφάλιση με κάθε τρόπο των αναγκαίων πόρων ώστε τα Κ.Υ, τα Π.Π.Ι, και τα Π.Ι. να εξαιρεθούν της μείωσης των εφημεριών, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες κατά την διάρκεια των θερινών μηνών. 

Σύμφωνα με την επιστολή προς: Τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό Ανδρέα και τον  Υπουργό Υγείας κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη,

Κύριε Υπουργέ,

Ένα μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε με αυξημένες πιθανότητες να γίνει ανεξέλεγκτο είναι η κατανομή των εφημεριών ιατρικού προσωπικού, που με την 22621/16/6/2015 εγκύκλιο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, καλούνται να εφαρμόσουν τα Κ.Υ., Π.Π.Ι., και Π.Ι.

Η μείωση των εφημεριών καθιστά.
 Α) μη ασφαλή την εφημερία των ιατρικών μονάδων λόγω καλοκαιρινών μηνών όπου οι μονάδες υγείας καλούνται να αντιμετωπίσουν πολύ περισσότερα  περιστατικά
 Β) δημιουργεί κίνδυνο  φυγής των ιατρών λόγω μείωσης των αποδοχών.

Οφείλουμε λοιπόν με κάθε τρόπο να εξασφαλίσουμε τους αναγκαίους πόρους έτσι ώστε τα κέντρα υγείας και τα επαρχιακά νοσοκομεία να εξαιρεθούν της μείωσης των εφημεριών, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες.


Με εκτίμηση, Νικόλαος Μανιός

συνάντηση στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για το ναυάγιο του Sea Diamond – ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την Ανέλκυση του K/Z Sea Diamond

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την Ανέλκυση του K/Z Sea Diamond,

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε με θέμα το ναυάγιο του Sea Diamond, τη Δευτέρα 22/6/2015 στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας με συμμετοχή του Υπουργού κ. Δρίτσα Θεόδωρου, εκπροσώπων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, των βουλευτών του Σύριζα κ. Συρμαλένιου Νίκου και Συρίγου Νικόλαου, του Δήμαρχου Θήρας, των επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων Θήρας, της Επάρχου Θήρας, εκπροσώπου του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος & Βιωσιμότητος και εκπροσώπων της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την ανέλκυση του Sea Diamond.

Η συζήτηση έγινε σε ενημερωτικό επίπεδο προς τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου και τον κ. Υπουργό από τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής και των εκπροσώπων της Σαντορίνης. Από την πλευρά του υπουργείου, διά στόματος του κ. Υπουργού, ειπώθηκε ότι βούληση του Υπουργείου Ναυτιλίας είναι να λύσει το πρόβλημα σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Ύστερα από εύλογο χρονικό διάστημα, που δεν προσδιόρισε επακριβώς, και μετά από διερεύνηση που θα πραγματοποιήσει, ο Υπουργός κ. Δρίτσας θα καλέσει ξανά την ομάδα εργασίας και τους εκπρόσωπους της Σαντορίνης για να τους ενημερώσει σχετικά με τις αποφάσεις και τους χειρισμούς που θα πραγματοποιηθούν προς την αντιμετώπιση του ναυαγίου του Sea Diamond.

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής και σύσσωμος ο Θηραϊκός λαός, δικαιωμένοι από τις μέχρι σήμερα δικαστικές αποφάσεις, διεκδικούμε ακόμη πιο σθεναρά την ανέλκυση και απομάκρυνση του ρυπογόνου και τοξικού ναυαγίου από τα νερά της δημοφιλέστερης καλντέρας για την παγκόσμια κρουαζιέρα! Περιμένουμε να δούμε την άμεση κινητοποίηση της πολιτείας, εφαρμόζοντας πλέον όχι μόνο τη σχετική νομοθεσία, αλλά και τις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Περιμένουμε με αγωνία να ακούσουμε τα μέτρα που θα ανακοινώσουν τα συναρμόδια υπουργεία και θα μας οδηγήσουν στη μόνιμη και ολοκληρωτική λύση του προβλήματος.

Ήρθε η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και κυρίως αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα. Απαιτούμε την εφαρμογή του νόμου 2881/2001 και του άρθρου 24 του Ελληνικού Συντάγματος. Απαιτούμε καθαρό φυσικό περιβάλλον, καθαρή θάλασσα. Είναι θεμελιώδες δικαίωμά μας, που ποτέ δεν θα απεμπολήσουμε!


Μετά τιμής,

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την Ανέλκυση του Κ/Ζ Sea Diamond

στην συνάντηση στο Υπ. Ναυτιλίας για το θέμα του Sea Diamond η Έπαρχος Θήρας

Σύμφωνα με ανάρτηση https://www.facebook.com/theoni.leivadarou?fref=ts

Η Έπαρχος Θήρας Θεώνη Λειβαδάρου συναντήθηκε με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Δρίτσα και με τον Γενικό Γραμματέα για το ναυάγιο της Σαντορίνης. Αφού συζήτησαν για το θέμα σχετικά με το ναυάγιο, αναφέρθηκαν και στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νησιά ( Θηρασιά, Ίος, Ανάφη, Φολέγανδρος, Σίκινος με σύνδεση μέσω Σαντορίνης και Σύρου)με την ακτοπλοϊκή σύνδεση.


Η Έπαρχος αναμένει μέσα στις επόμενες μέρες απάντηση του Υπουργού σχετικά με τα παραπάνω θέματα που αναπτύχθηκαν στη συνάντησή τους.

ξεκίνησαν οι εργασίες εκβάθυνσης του λιμανιού της Βλυχάδας από το Δ.Λ.Τ.Θ.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του,

Μετά τις εγκρίσεις που εξασφαλίσαμε από τις αρμόδιες αρχές για να ξεκινήσει το έργο εκβάθυνσης της Λιμενικής Ζώνης Βλυχάδας, προχθές κατέφθασε το Ρυμουλκό, ο Γερανός και η μπάριζα που θα εκτελέσουν το έργο ώστε το λιμάνι να γίνει λειτουργικό και αξιοποιήσιμο. 

Ξεκίνησαν οι εργασίες της εκβάθυνσης της Λιμενικής Ζώνης Βλυχάδας,  θα θέλαμε να ζητήσουμε συγνώμη για την όποια ταλαιπωρία και να ζητήσουμε τη συμβολή όλων για να προχωρήσει το έργο, ώστε να μπορέσει να εκτελεσθεί.

Για την ασφάλεια όλων κάποιες ώρες το Λιμάνι θα είναι κλειστό, με έγγραφο μας έχουμε κοινοποιήσει στους χρήστες του Λιμανιού, για τις ώρες διέλευσης των σκαφών στο Λιμένα της Βλυχάδας, οι οποίες είναι οι εξής:

Από το πρωί έως και τις 08.00, από τις 10.00 έως και τις 10.30, από 15.00 έως 16.00 και από τις 20.00 το βράδυ και μετά.

Το έργο για την ασφάλεια των διερχόμενων παρακολουθείται από την αρμόδια τεχνική υπηρεσία του Δήμου και από το Διαχειριστή του Λιμένα της Βλυχάδας.

Παρακαλούμε να τηρηθούν τα ωράρια ώστε να προχωρήσει ταχύτατα η εκβάθυνση, η οποία θα συμβάλει στην εύρυθμη λειτουργία και στην ασφάλεια των σκαφών και των επιβαινόντων.


Πελέκης Ηλίας, Πρόεδρος

επιτυχημένη η λειτουργία του κέντρου πληροφοριών του Δήμου Θήρας στην κεντρική πλατεία των Φηρών από τον εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Θήρας

Θετική κρίνεται με την ολοκλήρωση του πρώτου μήνα της η  λειτουργία του κέντρου πληροφοριών του Δήμου Θήρας στην κεντρική πλατεία των Φηρών από τον εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Θήρας.

Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που το κέντρο λειτουργεί με την υποστήριξη και στελέχωση του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας και με βάση τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα η λειτουργία του σε αυτή την βάση θα συνεχιστεί και την επόμενη τουριστική περίοδο.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του,

 Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Θήρας από τις 15/04/2015 βρίσκεται στην πλατεία των Φηρών στο Γραφείο Πληροφοριών που του παραχώρησε o Δήμος Θήρας και θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε πολύ γι αυτό.

Όπως επίσης ευχαριστούμε και το κατάστημα paper shop του κύριου N.Νομικού για τις ενημερωτικές ταμπέλες που δημιούργησε και έντυσε το κτήριο του γραφείου.

Επιπλέον θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως το γραφείο έχει στελεχωθεί από δυο υπάλληλους του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου που πέρα από την διοικητική οργάνωση του συλλόγου , την είσπραξη συνδρομών και την διαφημιστική προβολή των μελλών στην καθημερινά ανανεωμένη ιστοσελίδα του συλλόγου  http://santorinishops.com/  παρέχουν πληροφορίες στους επισκέπτες του νησιού μας με βάση τις ανάγκες τους.

Επίσης θα θέλαμε σε όλη αυτή την προσπάθεια την ενεργή συμμέτοχη των μελλών μας τόσο οικονομικά, όσο και σε επίπεδο αιτημάτων και προτάσεων .


Ευελπιστούμε στην θετική ανταπόκριση σας έτσι ώστε να ο Σύλλογος να πραγματοποιεί ανώτερους σκοπούς που τελικό αποδεκτή έχουν πάντα τα μέλη του.