Πέμπτη, Αυγούστου 01, 2013

απόψε (5.8) η ετήσια καθιερωμένη γιορτή της “Εστίας” του Πύργου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΕΣΤΙΑ ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΛΛΙΣΤΗΣ ΘΗΡΑΣ», μας προσκαλεί στο παραδοσιακό πανηγύρι που θα γίνει στην κεντρική πλατεία του Πύργου, σήμερα Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2013, ώρα 21:00, παραμονή της γιορτής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

Θα μας κρατήσει συντροφιά το μουσικό συγκρότημα του Σπύρου Βασσάλου “τα Αηδονάκια” και η Μαρία Βερίκοκου.
Τα χορευτικά σχήματα του Συλλόγου μας θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς.



Η παρουσία σας στο πανηγύρι, που εφέτος έχει ενταχθεί στο «Έτος Γαστρονομίας»,  θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Την ανακοίνωση υπογράφει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου. 

38 χρόνια φυλακή για το ναυάγιο του «Sea Diamond - το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι το ναυάγιο προκλήθηκε εκ προθέσεως

Οι πιο βαριές ποινές στον καπετάνιο και στον αρχιπλοίαρχο με δώδεκα και οκτώ χρόνια αντίστοιχα- Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι το ναυάγιο προκλήθηκε εκ προθέσεως.

Σε συνολικά 33 χρόνια φυλάκισης με αναστολή καταδίκασε το τριμελές πλημμελειοδικείο Πειραιά εννέα από τους συνολικά 13 κατηγορούμενους  για το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου «Sea Diamond».

Ειδικότερα, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά αποφάνθηκε ότι το ναυάγιο προκλήθηκε εκ προθέσεως και καταδίκασε τον καπετάνιο σε δώδεκα χρόνια και δύο μήνες φυλάκιση, σε οκτώ τον αρχιπλοίαρχο και τον dpa- υπεύθυνο βάσει του διεθνούς κώδικα ασφαλούς διαχείρισης (ISM Code)  της εταιρείας «Louis Hellenic Cruises», σε 28 μήνες τον αρχιμηχανικό, σε δύο χρόνια τον κάθε ένα από τους δύο νόμιμους εκπροσώπους της εταιρείας, σε δύο χρόνια και δέκα μήνες τον αξιωματικό ναυσιπλοΐας και σε έξι μήνες και 600 ευρώ χρηματικό πρόστιμο στον αξιωματικό ασφαλείας. Επίσης, σε δεκαπέντε μήνες καταδικάστηκε ο επιθεωρητής του νηογνώμονα.
Αθώοι κρίθηκαν ο πρώτος μηχανικός, ο ύπαρχος, ο αρχιθαλαμηπόλος και η υπεύθυνη για τις καμπίνες.

Στο παραπεμπτικό βούλευμα η κατηγορία ήταν από αμέλεια, η οποία μετατράπηκε σε εκ προθέσεως στην ακροαματική διαδικασία.

Σε ανακοίνωσή της, η διαχειρίστρια και πλοιοκτήτρια του «Sea Diamond», άσκησε έφεση κατά της απόφασης του πρωτοβάθμιου ποινικού Δικαστηρίου, με τη βεβαιότητα ότι οι κατηγορίες που απέμειναν κατά των στελεχών τους που κατηγορήθηκαν, θα καταρριφθούν στο ανώτερο Δικαστήριο.

Το κρουαζιερόπλοιο «Sea Diamond» στις 5 Απριλίου 2007, στην προσπάθειά του να προσεγγίσει τον όρμο Φηρών, προσέκρουσε σε ύφαλο, που σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία έγινε λόγω λανθασμένης χαρτογράφησης της περιοχής, με αποτέλεσμα να υποστεί τουλάχιστον τέσσερα ρήγματα και να υπάρξει εισροή υδάτων.

Αφού αποβίβασε τους 1500 επιβάτες με ασφάλεια σε παραπλέοντα πλοία και σκάφη, οδηγήθηκε στο σημείο «Παλαιά Ορυχεία» της Σαντορίνης, προκειμένου να επιχειρηθεί η προσάραξη του, κάτι όμως που δεν επετεύχθη, με αποτέλεσμα μετά από 13 ώρες να βυθιστεί.

Απολογισμός του ναυαγίου ήταν να χάσουν τη ζωή τους δύο Γάλλοι επιβάτες οι οποίοι δεν κατάφεραν να διαφύγουν από τις καμπίνες τους και παρασύρθηκαν στο βυθό μαζί με το κουφάρι του κρουαζιερόπλοιου….

Η υδρογραφική υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού, σε έγγραφό της, που υπάρχει στην εισαγγελία, αποδέχθηκε την εσφαλμένη χαρτογράφηση του όρμου.

Στο έγγραφο τονίζεται ότι η θέση της υδρογραφικής υπηρεσίας ταυτίζεται πλήρως με άποψη των τεχνικών, στους οποίους η πλοιοκτήτρια εταιρεία είχε αναθέσει τη μελέτη της χαρτογράφησης της περιοχής, οπότε και διαπιστώθηκε το λάθος.

Ε.Ξ.Θ. ενημέρωση και πρόσκληση για συμμετοχή στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση EMITT 2014

Η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης στην προσπάθειά της να παρακολουθεί και να συμμετέχει σε εξελίξεις και δράσεις σχετικές με τις Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις, ενημερώνει τα μέλη της οτι βρίσκεται σε επαφή με Τούρκο εκδότη – δημοσιογράφο ο οποίος συνεργάζεται με την Ένωση Ξενοδόχων της Μυκόνου  με σκοπό να εξεταστούν οι δυνατότητες της συμμετοχής της Ένωσής μας στην  Διεθνή Τουριστική Έκθεση  EMITT 2014 που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 30 Ιανουαρίου – 2 Φεβρουαρίου 2014 στην Κωσταντινούπολη.

H 18η EMITT 2014 υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Πολιτισμού της τουρκικής Δημοκρατίας και το Υπουργείο Τουρισμού, σε συνεργασία με την TUROFED (Ομοσπονδία Ξενοδόχων Τουρκίας), την TYD (Tourism Investment Association), χρηματοδοτείται από την THY Corporation και διοργανώνεται από το EKIN-ITE Group. 

Πρόκειται για μια απο τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις  με περισσότερες απο 4.000 συμμετοχές εκθετών απο περισσότερες απο 70 χώρες, κυρίως απο την Μέση Ανατολή, την Σαουδική Αραβία και την Ευρώπη, που εκτείνεται σε χώρο 65.000 τετραγωνικών μέτρων!

Σε όσους συμμετάσχουν στην έκθεση, θα παρασχεθεί η δυνατότητα εκ των διοργανωτών να έχουν σε ηλεκτρονική μορφή την mailing list με όλους όσους συμμετείχαν (τουριστικά γραφεία κ.α.). 
Η εν λόγο λίστα θεωρείται ενα απο τα πιο σημαντικά εργαλεία για τους επαγγελματίες του τουρισμού.
Παράλληλα και με αφορμή την έκθεση η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης θα ήθελε να ενημερώσει τα μέλη της οτι βρίσκεται σε επαφές με αρμόδιους κρατικούς φορείς και ιδιώτικες εταιρίες, προκειμένου να εξετάσει τις δυνατότητες απευθείας πτήσεων με τσάρτερ απο την Κωσταντινούπολη προς την Σαντορίνη.

Στην περίπτωση που ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στην έκθεση μπορείτε να επικοινωνείτε το αργότερο μέχρι  τις 7/8 με τον γραμματέα της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης κ. Ανδρέα Πατηνιώτη στο τηλέφωνο :  22860 24780  και στο κινητό 6944226204
Για πληροφορίες σχετικές με την έκθεση EMITT 2013, που πραγματοποιήθηκε πέρσυ, μπορείτε να επισκεφθείτε την διεύθυνση : http://traveldailynews.gr/columns/article/2503

EMITT Istanbul Tourism Fair will be held 18th time between January 30 and February 2, 2014. It draws interest from local and foreign tourism companies with over than 4000 participants from over than 70 countries.

EMITT Tourism is held with the support of TUROFED and TYD cooperation and with the main sponsorship of T.C Ministry of Culture and Tourism and TOBB, also 6 chambers and foundation and 36 associations and foundations.

2013 EMITT Fair was held with 10 main hall and the participation of 4000 exhibitors from 67 countries. EMITT 2013 broke a new record this year with a total of 131.000 visitors and 500 hosted buyer including 58.920 tourism professionals and 72.080 holidaymakers from Turkey and the world.

The exhibitor profile of EMITT tourism fair focus on the following professional companies from tourism sector such as; tour operators, travel agencies, hotels, airlines, cruise companies, touristic municipalities, international culture and tourism offices, rent a car companies, hospitals shortly, all component issues of the tourism sector.


Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2013 – το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Σύμφωνα με την τελευταία, νεότερη και πλήρη ενημέρωση σχετικά με το φετικό Φεστιβάλ 2013 καθώς και τις εκτός αυτού εκδηλώσεις που διοργανώνει και θα φιλοξενήσει φέτος το Μέγαρο Γκύζη στα Φηρά της Σαντορίνης,

Εικαστικές Τέχνες και Μουσική απαρτίζουν και φέτος αρμονικά τις οκτώ συνολικά εκδηλώσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του αυγουστιάτικου Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2013, για έβδομη συνεχή χρονιά υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιάννη Παπακωνσταντίνου. Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο παλαιό αρχοντικό του 17ου αιώνα, από 1 έως 23 Αυγούστου, στα Φηρά Σαντορίνης, με ελεύθερη είσοδο σε όλες τις εκδηλώσεις χάρις στην αμέριστη συμπαράσταση της Καθολικής Επισκοπής Θήρας.

Πέμπτη 1/8:  Εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο «ART FOR ALL», στην οποία συμμετέχουν (με τρία ζωγραφικά έργα 50Χ50 εκ. ο καθένας) τριάντα επτά νέοι εικαστικοί δημιουργοί της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας με τη σύμπραξη του καθηγητή τους στην ΑΣΚΤ Πάνου Χαραλάμπους. Η έκθεση είναι ένα εικαστικό ταξίδι στις βασικές ιστορικές φόρμες του 20ου αιώνα από τον Σεζάν μέχρι σήμερα, διαρκεί τρεις μήνες (από 10 Ιουνίου έως 10 Σεπτεμβρίου 2013) και φιλοξενείται στην όμορφη αίθουσα εκδηλώσεων του Μεγάρου Γκύζη. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μεγάρου Γκύζη Γιάννης Παπακωνσταντίνου.

Συμμετέχουν:
Αθανασιάδου Ελένη, Αλιγιζάκη Μαριλένα, Αναγνωστοπούλου Αλεξάνδρα, Βούλγαρης Κώστας, Βύρρα Μαρία, Γκαρδιακός Σωτήρης, Γκουλέμα Νικολέττα, Δακτυλίδη Ολίνα, Djepaxhija Beskida, Ευσταθοπούλου Αλεξία, Ζερβού Δήμητρα, Θεοδώρου Μάρκος, Θηβαίου Μαίρη, Καρατζά Λίλα, Κοκκαλιάρης Ανδρέας, Κολυμπίρη Μαριλία, Κουρκουνάκη Στέλλα, Κράλλης Άγγελος, Λίνα Χριστίνα, Λουίζου Μαρία, Λύκου Ίσις, Μάντζου-Σακελλαριάδου Αλεξάνδρα, Μαυραειδής Άγγελος, Μητάκου Βασιλική, Νίκας Γιώργος, Ντουντουνάκη Εβελίνα, Ντουράκος Έκτορας, Παναγοπούλου Χριστίνα, Παύλου Αναστασία, Πρόκου Νίκη, Ρεντλ Μαριλίζα, Σπηλιωτόπουλος Ανδρέας, Σταθόπουλος Νίκος, Ταπεινού Μάγια, Τζιάλλας Βασίλης, Τσιρίγου Δέσποινα, Τσόπτση Ραφαέλλα.

Εγκαίνια έκθεσης: 1η Αυγούστου 2013, ώρα 21:00.  Διάρκεια έκθεσης: 10 Ιουνίου - 10 Σεπτεμβρίου 2013.

Κυριακή 4/8: Η μουσική διαδρομή του φεστιβάλ ξεκινά στις 4/8 με τη μουσική παράσταση «European Taxim», μια νοσταλγική περιήγηση σε πολιτισμικά λιμάνια των λαών της νότιας Ευρώπης και της Μεσογείου, με το ξεχωριστό κουαρτέτο του πολυβραβευμένου συνθέτη Μάριου Στρόφαλη, που το αποτελούν ο Μάριος Στρόφαλης στο πιάνο, ο Βαγγέλης Βεργωτής στο ακορντεόν, ο Alfredo Shtuni στο βιολί και ο Aλέξανδρος Μποτίνης στο βιολοντσέλο.

Τετάρτη 7/8: Στις 7/8 παρουσιάζεται ένα ρεσιτάλ κλασικής μουσικής από ένα τρίο εγχόρδων από τη Βιέννη, το οποίο αποτελούν η Ελληνίδα Λουκία Λουλάκη στο βιολοντσέλο, η Πολωνή Magdalena Wieckowska στο βιολί και ο Ισπανός Damian Posse στο κοντραμπάσο. Τρεις νέοι καλλιτέχνες που έχουν ήδη αρχίσει να ξεχωρίζουν διεθνώς στον εκλεκτικό χώρο της κλασικής μουσικής.

Σάββατο 10/8: Στις 10/8 το ταξίδι συνεχίζεται με το jazz τρίο του εξαιρετικά ταλαντούχου και βραβευμένου διεθνώς συνθέτη και πιανίστα Νικόλα Αναδολή, που ζει και εργάζεται στη Βοστώνη των ΗΠΑ. Μαζί του, σε μια ξεχωριστή συναυλία στο Μέγαρο Γκύζη, ο Δημήτρης Γουμπερίτσης στο κοντραμπάσο και ο Σωτήρης Αναδολής στα ντραμς.

Τρίτη 13/8: Στις 13/8 ένα μελωδικό ταξίδι στο χρόνο με την Ζωή Παπαδοπούλου, που ερμηνεύει αγαπημένα ελληνικά τραγούδια της ψυχής σε μια μουσική παράσταση για φωνή και πιάνο, στην οποία την συνοδεύει στο πιάνο ο μόνιμος συνεργάτης της Νεοκλής Νεοφυτίδης.

Σάββατο 17/8: Στις 17/8 ξετυλίγεται μια μουσική συνεύρεση από τους Demo_Deux, με την εξαιρετική φωνή της Σπυριδούλας Μπάκα να συνοδεύεται από τον Αναστάση Σαρακατσάνο στο πιάνο, ενώ μαζί τους συμπράττουν ο Δημήτρης Βαρελόπουλος στην κιθάρα και ο Πέτρος Λαμπρίδης στο μπάσο. Μας συμπαρασύρουν σε ένα μουσικό ταξίδι στο καλό διαχρονικό ελληνικό τραγούδι, αλλά και σε μελωδίες από τα Βαλκάνια, τη Μεσόγειο, την Ευρώπη και το διεθνή κινηματογράφο.

Τρίτη 20/8: Στις 20/8 το ταξίδι συνεχίζεται με το Manesis/Polyzogopoulos/Gyftakis Trio, όπου δύο από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ελληνικής τζαζ σκηνής, ο πιανίστας Σπύρος Μάνεσης και ο τρομπετίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, συμπράττουν μελωδικά με τον ανερχόμενο, νεότατο και εξαιρετικά ταλαντούχο κοντραμπασίστα Αρίωνα Γυφτάκη, σε μια μοναδική συναυλία στο Μέγαρο Γκύζη με πρωτότυπες συνθέσεις τους αλλά και προσεγγίσεις στο παραδοσιακό ρεπερτόριο της jazz και τις σύγχρονες τάσεις της.                                 
  
Παρασκευή 23/8: Στις 23/8 μια ακουστική latin βραδυά από το Roman Gomez Quartet με special guest star την σπουδαία Κουβανή τραγουδίστρια Odalis Palma. Τα δυο αδέρφια από την Αργεντινή, ο Roman Gomez (πιάνο, μπαντονεόν, κιθάρα) και ο Demian Gomez (κρουστά, ντραμς), «παντρεύουν» την παραδοσιακή αργεντίνικη μουσική με το καραϊβικό στοιχείο και τον κουβανέζικο ρυθμό. Στο σχήμα συμμετέχουν ακόμα δύο εξαιρετικοί Έλληνες μουσικοί, ο σαξοφωνίστας Δημήτρης Τσάκας και ο μπασίστας Γιώργος Παλαμιώτης.

Είσοδος ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ.
 Ώρα έναρξης: 21:00
Περισσότερες λεπτομέρειες: www.megarogyzi.gr


Εκτός Φεστιβάλ:

12/8/2013: Τη Δευτέρα 12 Αυγούστου, ώρα 21:00, παρουσιάζονται στο Πνευματικό Κέντρο ΜΕΓΑΡΟ ΓΚΥΖΗ τα δύο νέα βιβλία της Λέλας Μαγκανάρη «Στρογγύλη, Καλλίστη, Θήρα, Σαντορίνη 5.500 χρόνια - η αγκαλιά της γης και το διαμάντι της θάλασσας» και «Ένας αληθινός άνθρωπος». 
Ομιλητές: Μανώλης Λιγνός, Χριστόφορος Ασιμής, Νίκος Δελένδας, Λουκάς Λιγνός. Συντονίζει ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου. Τραγουδά η ηθοποιός Θάλεια Αργυρίου.

3/9 - 7/9/2013:  Η International Association of Art "The Muse" οργανώνει στο Μέγαρο Γκύζη τον 4ο Διεθνή Διαγωνισμό “The Muse Junior” 2013, ένα διαγωνισμό για νεαρούς μουσικούς έως 18 ετών στις κατηγορίες πιάνου, βιολιού, βιόλας, βιολοντσέλου και πνευστών οργάνων Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

14/9 - 12/10/2013:  Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου εγκαινιάζεται στο Μέγαρο Γκύζη η τρίτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Ειρήνης Δρόσου με τίτλο “Εσωτερικοί Διάλογοι”. 
Η Σαντορινιά καλλιτέχνις, που πειραματίζεται για άλλη μια φορά αναζητώντας νέους αφαιρετικούς τρόπους έκφρασης, παρουσιάζει τη νέα δουλειά της, έργα μικτής τεχνικής (ελαιογραφίες και σπάτουλα σε καμβά). Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μεγάρου Γκύζη.

Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013, ώρα 20:00.  Διάρκεια έκθεσης: 14 Σεπτεμβρίου - 12 Οκτωβρίου 2013.


Πνευματικό Κέντρο ΜΕΓΑΡΟ ΓΚΥΖΗ, 847 00 Φηρά, Σαντορίνη
Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Γιάννης Παπακωνσταντίνου 
Τηλ. 22860 23077, e-mail: info@megarogyzi.gr
Web site: www.megarogyzi.gr


Τετάρτη, Ιουλίου 31, 2013

Πέννυ Ραμαντάνη (Οναρ)Live at CasablancaSoul Bar, 01-02.8

Μετά από τα 13 χρόνια ως ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Όναρ, η Πένυ ξεκινά φέτος το καλοκαίρι ένα διαφορετικό μουσικό ταξίδι, με ιδιαίτερο ακουστικό ήχο και τραγούδια από διάφορες εποχές.

Από τον Jeff Buckley και τη Norah Jones ως τον Iggy Pop και τους Beatles και φυσικά τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Όναρ που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε μέσα από τη φωνή της.




Στο ταξίδι αυτό, την συντροφεύουν δύο εκπληκτικοί μουσικοί που γνωρίσαμε από τους “All Right”, τη νέα δυναμική electric-blues band της Αθήνας.

Ο εξαιρετικός τραγουδοποιός-ερμηνευτής Δημήτρης Κ. Καρράς και ο Δημήτρης Νίτης στην κιθάρα με το ιδιαίτερο και αυθεντικό παίξιμό του.

Η Πένυ Ραμαντάνη και η παρέα της μας υπόσχονται μια παράσταση διαφορετική, γεμάτη συναισθήματα και μελωδίες!

H είσοδος στον χώρο είναι στα 8 ευρώ και συμπεριλαμβάνει ποτό η μπύρα.

«ΑΚ Κέντρο Τεχνών Ασιμής Κολαίτου» - εγκαίνια την Παρασκευή 2 Αυγούστου

Στα εγκαίνια του νέου χώρου Τέχνης «ΑΚ Κέντρο Τεχνών Ασιμής Κολαίτου» στην Σαντορίνη μας προσκαλεί η οικογένεια του Χριστόφορου Ασιμή και της Ελένης Κολαίτου, που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 2 Αυγούστου στις 19.30.

Σύμφωνα με την πρόσκληση,

Θα είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για μας να παρευρεθείτε στα εγκαίνια του νέου μας χώρου τέχνης ΑΚ Κέντρο Τεχνών Ασιμής Κολαίτου.




Κατά την διάρκεια των εγκαινίων θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις :

- Παρουσίαση έργων ζωγραφικής του Χριστόφορου Ασιμή, Κάτωνα Ασιμή και γλυπτικής της Ελένης Κολαΐτου.

- Opera Gala με την Ειρήνη Τσιρακίδου
Πιάνο Λάουρα Γκίνη 
Θα ερμηνευθούν Άριες απο Όπερες του Ponchielli, Berlioz, Massenet και Tchaikovsky.

- 1η Προβολή της ταινίας μικρού μήκους "AK" με θέμα το εργο των καλλιτεχνών Χριστόφορου Ασιμή , Ελένης Κολαίτου, Κάτωνα Ασιμή, Μαριάννας Ασιμή και την επίδραση της Σαντορίνης στην εως τώρα καλλιτεχνική τους δράση.
Σκηνοθεσία: Ευθύμης Kosemund Σανίδης
Σενάριο : Ελιζαμπέτα Ηλία Γεωργιάδου
Μουσική: Λάουρα Γκίνη

- 1η Προβολή του video performance ''Cell''
Performance: Μαριάννα Ασιμή


OPENING INVITATION

You are cordially invited to the official opening of AK Asimis Kolaitou Art Foundation.

Christoforos Asimis, Eleni Kolaitou, Katonas Asimis
AK ART FOUNDATION, FIRA-PYRGOS RD, SANTORINI
Tel.+30 22860-21506

Opening Events

- Painting exhibition by Christoforos Asimis and Katonas Asimis.
Sculpture exhibition by Eleni Kolaitou.

- Opera Gala by Irene Tsirakidis
Piano Laoura Gini
There will be performed arias from Ponchielli, Berlioz, Massenet and Tchaikovsky operas.

- Premiere screening of the short movie "AK" about the work of the artists Christoforos Asimis, Eleni Kolaitou, Katonas Asimis, Marianna Asimis and their artistic interaction with Santorini through their years.
Director: Efthimis Kosemund Sanidis
Screenplay : Elizampetta Ilia Georgiadou
Soundtrack: Laoura Gini

- Premiere screening of the video performance "Cell".
Performance: Marianna Asimis


Χριστόφορος Ασιμής, Ελένη Κολαίτου, Κάτωνας Ασιμής
AK ART FOUNDATION, FIRA-PYRGOS RD, SANTORINI
Τηλ.+30 22860-21506




«σ’αγαπάω αλλά..» στην Κάναβα Ρούσσου (2.8)

Η αρχική ημερομηνία της παράστασης άλλαξε, με την νέα ημερομηνία για την πραγματοποίησή της να είναι η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙς 21.00 

Η κωμωδία των Γιώργου Βάλαρη και Στέλιου Παπαδόπουλου σε σκηνοθεσία  Γιώργου Βάλαρη.     

 Το  « Σ’αγαπάω, αλλά…»,  είναι μια ξεκαρδιστική, επίκαιρη,  διαδραστική «ζευγαρο-κωμωδία» με θέμα το γάμο, το διαζύγιο και κατ’επέκταση τις σύγχρονες σχέσεις των ζευγαριών όπως έχουν διαμορφωθεί στη σημερινή μετά κρίσης…Νεοελληνική πραγματικότητα, με έντονη δράση, χιούμορ, συγκίνηση, τρυφερότητα και κυρίως πολλές ανατροπές!     
               
H ιδαίτερα επιτυχημένη καλλιτεχνικά παράσταση του Γιώργου Βάλαρη , 
« Σ’αγαπάω, αλλά…», με τους Αλέξανδρο Σταύρου, Μαριάννα Τουμασάτου, Αλεξάνδρα  Παλαιολόγου και Ιωσήφ Μαρινάκη, αφού απέσπασε την αγάπη κοινού και κριτικών σε  Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αμερική , Καναδά και Κύπρο για  2 συνεχόμενες σεζόν ,  συνεχίζει την επιτυχημένη περιοδεία του σε όλη την Ελλάδα.
     
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Γιώργος Βάλαρης- Στέλιος Παπαδόπουλος
Σκηνοθεσία: Γιώργος Βάλαρης
Σκηνικά : Λία Ασβεστά
Κοστούμια: Χριστίνα Καρύδη
Μουσική- ηχητική  επιμέλεια:  Νίκος Ραμός
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Χορογραφίες:  Yiota Kariotis
Βοηθός σκηνοθέτη: Καλλιόπη Κοτζαηλία
Φωτογραφίες: Θωμάς Χρυσοχοίδης

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :
Γενική Είσοδος : 16 € Φοιτητικό- Ανέργων , ηλικιωμένοι  άνω των 65 ετών: 12 €
ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 95 λεπτά με διάλειμμα

“Ομήρου Οδύσσεια” του Δημοσθένη Κοκκινίδη στο Μπελλώνειο

Την έκθεση “Ομήρου Οδύσσεια” – ζωγραφική δοκίμιο,  του Δημοσθένη Κοκκινίδη σε κείμενα του Δ.Ν. Μαρωνίτη θα φιλοξενήσει το Μπελλώνειο πολιτιστικό Κέντρο στα Φηρά της Σαντορίνης το διάστημα 3 – 30 Αυγούστου 2013.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 3 Αυγούστου στις 20.30

Η εκδήλώση αποτελεί συνδιοργάνωση του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας και του Ιδρύματος Λ. και Ε. Μπελλώνια στα Φηρά της Σαντορίνης.

το Σάββατο 3.8 η φετινή "γιορτή της βεντέμας" από την Santo Wines

Το Σάββατο 3 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η φετινή “γιορτή της βεντέμας” που κάθε χρόνο διοργανώνει η Santo Wines στις βεράντες του οινοποιείου της στον Πύργο.

Η γιορτή όπως κάθε χρόνο διοργανώνεται προς τιμήν των αγροτών του νησιού εν όψει της έναρξης της βεντέμας (της συγκομιδής δηλαδή των σταφυλιών) και περιλαμβάνει την αναπαράσταση της διαδικασίας τρύγου και της οινοποίησης με τον παραδοσιακό τρόπο, κι όλ’ αυτά εν μέσω τραγουδιών από ντόπιους μουσικούς, άφθονου και καλού κρασιού, μεζέδων και .. εντατικού χορού!

Η γιορτή συγκεντρώνει κάθε χρόνο δεκάδες αγροτών αλλά και επισκεπτών του νησιού αποτελώντας μια από τις δημοφιλέστερες εκδηλώσεις για όσους θέλουν να ζήσουν ένα αυθεντικό Σαντορινιό γλέντι.

Η γιορτή θα ξεκινήσει στις 20.30 ενώ αναμένεται να διαρκέσει τις αρκετές επόμενες ώρες.


Αξίζει να θυμηθούμε και να αναφέρουμε ότι η περσυνή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον οίνο «Visanto» με αφορμή τα 10 χρόνια θεσμικής κατοχύρωσής του από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην περσινή ανάρτηση και με αφορμή την εκδήλωση είχε αναφερθεί ότι,

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η ετήσια καθιερωμένη «γιορτή της βεντέμας» που γίνεται για να γιορταστεί το ξεκίνημα του τρύγου, στους χώρους και τις εγκαταστάσεις της Santo Wines, το βράδυ του Σαββάτου 5 Αυγούστου.

Κεντρικό θέμα της φετινής εκδήλωσης ήταν η προ δεκαετίας κατοχύρωση της ονομασίας «vinsanto» για το γλυκό λιαστό παλαιωμένο κρασί από λευκά σταφύλια της ποικιλίας Ασύρτικο της Σαντορίνης, ενώ, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύθηκαν άνθρωποι με την δουλειά των οποίων αναγνωρίστηκε και κατοχυρώθηκε το 2002 η ονομασία αυτή.

Οι άνθρωποι που τιμήθηκαν κατά την διάρκεια της βραδιάς ήταν υπηρεσιακοί, κυρίως, παράγοντες που συνέβαλαν στην μεγάλη επιτυχία για το εκλεκτό προϊόν της Σαντορίνης, η κ. Σταυρούλα Κουράκου, οινολόγος, διευθύντρια του Ινστιτούτου Οίνου την εικοσαετία 1964 – 1984, συγγραφέας βιβλίων σχετικά με το κρασί, καθώς και εθνική εμπειρογνώμονας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για θέματα οίνου, η οποία και «σήκωσε» το μεγαλύτερο μέρος της προσπάθειας των διαπραγματεύσεων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για την κατοχύρωση της ονομασίας του Visanto, ο κ. Νίκος Γεωργομανώλης γεωπόνος, οινολόγος, εκπρόσωπος της Ελλάδας σε ευρωπαϊκούς θεσμούς σχετικά με κρασί καθώς και διευθυντής του Τμήματος Οίνου στο Υπ. Γεωργίας, για την συμβολή του στην όλη προσπάθεια και κυρίως στην αναθεώρηση της ελληνικής νομοθεσίας για την κατοχύρωση του Visanto, η κ. Ευαγγελία Κούρεντα, υπεύθυνη του τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπ. Γεωργίας, που συμμετέχει σε εθνικά και κοινοτικά όργανα της ΕΕ ως εκπρόσωπος της Ελλάδας, καθώς και ο π. Χριστόφορος Καραμολέγκος, οινολόγος στην Santo Wines την δεκαετία 1993 – 2003, ο οποίος αγωνίστηκε σε τοπικό επίπεδο για την στοιχειοθέτηση του υλικού και συγκρότηση του φακέλου για την κατοχύρωση της ονομασίας Visanto για το κρασί της Σαντορίνης. 


«ας προσέχαμε» ο τίτλος του νέου βιβλίου του Γιάννη Μαρίνου, στις 18.8 η παρουσίασή του στην “εστία” του Πύργου

Την Κυριακή, 18 Αυγούστου 2013 και ώρα 20:00, στο εντευκτήριο της Εστίας, ο Δήμαρχος Θήρας κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΩΡΖΟΣ και ο καθηγητής Πανεπιστημίου και ακαδημαϊκός κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ, θα παρουσιάσουν το νέο βιβλίο του συμπολίτη μας δημοσιογράφου και πρώην ευρωβουλευτή κ.ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΝΟΥ με τίτλο «Ας προσέχαμε».


Θα ακολουθήσει ομιλία του συγγραφέα με θέμα: «Αν προσέχαμε θα γλυτώναμε από τα μνημόνια».

από 1η Αυγούστου σε ισχύ ο νέος ΦΠΑ – με ειδικά σήματα η σήμανση των επιχειρήσεων που έχουν ενσωματώσει τις μειώσεις στις νέες τους τιμές

Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Οικονομικών την εγκύκλιο για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, στο 13% από την 1η Αυγούστου.

Πάντως, στη ρύθμιση δεν αποφεύγονται τα ευτράπελα, καθώς τα μη αλκοολούχα ποτά (καφέδες, χυμοί και αναψυκτικά) που σερβίρονται, χρεώνονται με ΦΠΑ 13%, αλλά αν τα πάρει κανείς σπίτι του με delivery θα επιβαρυνθεί με 23%.

Επίσης, ο συντελεστής ΦΠΑ 13% δεν θα ισχύει για τα μη αλκοολούχα ποτά που παραλαμβάνονται από τον πελάτη για κατανάλωση εκτός καταστήματος.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, πρόκειται για μέτρο προσωρινό, το οποίο θα εφαρμοστεί πιλοτικά από την 1η Αυγούστου έως και τις 31 Δεκεμβρίου, με σκοπό να αξιολογηθούν οι επιπτώσεις του στην τόνωση της αγοράς και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, προκειμένου να αποφασισθεί η περαιτέρω εφαρμογή του, εφόσον δεν παρατηρηθεί σημαντική μείωση των εσόδων.

Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι η εκμετάλλευση καφενείων, καφετεριών, ζαχαροπλαστείων, εστιατορίων, ψητοπωλείων, οινομαγειρείων και λοιπών συναφών προς αυτές επιχειρήσεων υπάγεται στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ, εκτός από την εκμετάλλευση των κέντρων διασκέδασης και τη διάθεση ποτών που περιέχουν οινόπνευμα σε οποιαδήποτε αναλογία, που υπάγονται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ.

Σε περίπτωση παράδοσης έτοιμου φαγητού ή λοιπών ειδών ως «πακέτο» για κατανάλωση εκτός του καταστήματος, ανεξάρτητα από το εάν το «πακέτο» παραλαμβάνεται από τον ίδιο τον πελάτη (take away) ή αποστέλλεται από την επιχείρηση στον υποδεικνυόμενο από τον πελάτη τόπο (delivery), πρόκειται για πράξη παράδοσης αγαθών και όχι για παροχή υπηρεσίας, καθώς δεν παρέχονται πρόσθετες υπηρεσίες από μέρους της επιχείρησης για την άμεση επιτόπια κατανάλωσή τους. Κατά συνέπεια, εφαρμόζεται ο συντελεστής ΦΠΑ που ισχύει για κάθε είδος.

Παροχή υπηρεσίας εστίασης αποτελεί και η τροφοδοσία (catering), εφόσον αυτή δεν συνίσταται σε απλή παράδοση φαγητού, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι τα προσφερόμενα είδη δεν καταναλώνονται άμεσα εντός των εγκαταστάσεων της οικείας επιχείρησης, αλλά σε χώρο και χρόνο που προσδιορίζονται από τον πελάτη.

Επίσης, στο μειωμένο συντελεστή υπάγονται και οι υπηρεσίες εστίασης που παρέχονται από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τα λοιπά καταλύματα στους ειδικούς χώρους εστίασης που διαθέτουν, καθώς και στα δωμάτια ως υπηρεσία εξυπηρέτησης δωματίου (room service).
Αναλυτικά την εγκύκλιο μπορείτε να την διαβάσετε εδώ :

Μειώσεις τιμών 5% με 8% φέρνει το σηματάκι
Μειώσεις από 5% έως 8% στις τιμές των προϊόντων που σερβίρουν εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες και κάθε επιχείρηση του κλάδου της εστίασης θα δουν από την 1η Αυγούστου οι καταναλωτές στην Ελλάδα καθώς τίθεται σε εφαρμογή το μέτρο μείωσης του ΦΠΑ από 23% σε 13% στην εστίαση.
Η συμφωνία τιμής μεταξύ των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Τουρισμού που υπογράφηκε πριν από λίγο με τον κλάδο της εστίασης προβλέπει την ανάρτηση ειδικού σήματος μπλε χρώματος σε όσες επιχειρήσεις περάσουν τουλάχιστον το 75% της μείωσης του ΦΠΑ στα ¾ του τιμοκαταλόγου τους.

Εκτός μειώσεων θα παραμείνουν τα αλκοολούχα ποτά καθώς και τα προϊόντα με χαμηλά περιθώρια κέρδους για τους εστιάτορες (φιλέτο, παϊδάκι, χταπόδι κλπ).

Το σήμα αναλαμβάνουν να διακινήσουν οι ίδιοι οι φορείς (ομοσπονδία εστιατόρων, ΓΣΕΒΕΕ κλπ) που θα καλέσουν τις επιχειρήσεις να ενταχθούν στη συμφωνία μειώνοντας τις τιμές του έως και 8%.
Προκειμένου να αποφευχθούν κρούσματα εξαπάτησης θα γίνεται έλεγχος στις ταμειακές μηχανές και στους τιμοκαταλόγους των επαγγελματιών  με τις τιμές που ίσχυαν πριν και μετά την εφαρμογή του μέτρου.
Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις θα έχουν δύο τιμοκαταλόγους και θα παρουσιάζουν τις τιμές πριν και μετά την εφαρμογή του μέτρου.
Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς κίνητρο για να ενταχθούν οι επιχειρήσεις στη συμφωνία είναι ότι θα έχουν προτεραιότητα ένταξης σε κάθε δράση ενίσχυσης μέσω κοινοτικών και άλλων προγραμμάτων έναντι άλλων επιχειρήσεων.

Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε μεγάλη πρόκληση τη μείωση του ΦΠΑ καθώς υπάρχει το ρίσκο να χαθούν έσοδα και τόνισε ότι το στοίχημα είναι το μέτρο να συνεχιστεί και μετά την 1η Ιανουαρίου του 2014.
Από την πλευρά το ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης τόνισε την ανάγκη το μέτρο να μονιμοποιηθεί και κάλεσε τους επαγγελματίες της αγοράς να δείξουν εθνική και κοινωνική ευθύνη μειώνοντας τις τιμές και κόβοντας αποδείξεις.

Πηγή: www.capital.gr  

ολοκληρώνεται η δίκη για το Sea Diamond

Με τις απολογίες των δεκατριών κατηγορουμένων αναμένεται να κλείσει τις επόμενες ώρες στο τριμελές πλημμελειοδικείο Πειραιά η ακροαματική διαδικασία για το ναυάγιο στη Σαντορίνη.

Τις προηγούμενες ημέρες, το δικαστήριο ασχολήθηκε με αναγνώσεις εγγράφων σχετικά με την υπόθεση του ναυαγίου, ενώ οι συνήγοροι του Δημοσίου αμφισβήτησαν τις μελέτες του ΕΛΚΕΘΕ (Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών), που έχει οριστεί από το υπουργείο Ναυτιλίας για την παρακολούθηση της θαλάσσιας περιοχής του ναυαγίου.

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί με τις απολογίες των δεκατριών κατηγορουμένων.

Αιτία της πρόσκρουσης;  η λάθος χαρτογράφηση..

Το ναυάγιο του Sea Diamond ήταν αδύνατο να αποφευχθεί καθώς η πρόσκρουση στον ύφαλο οφειλόταν σε λανθασμένη χαρτογράφηση κατά 74 μέτρα. Αυτό υποστήριξαν οι τρεις πραγματογνώμονες, που είχαν διοριστεί από την εισαγγελία Νάξου, στις καταθέσεις τους. Παράλληλα έκαναν λόγο για «υπεράνθρωπες προσπάθειες του πλοιάρχου και του πληρώματος».

Η δίκη, που άρχισε την Τρίτη 26 Μαρτίου, διεξάγεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά. Για την υπόθεση κατηγορούνται συνολικά 13 άτομα, μέλη του πληρώματος, στελέχη της πλοιοκτήτριας εταιρείας και ένας επιθεωρητής του νηογνώμονα.

Οι πραγματογνώμονες σημείωσαν πως τα όργανα του πλοίου δεν θα μπορούσαν σε καμία περίπτωση να αποτρέψουν τη σύγκρουση που έγινε κατά τη διάρκεια πρόσδεσης.
Η έκθεση ενός εκ των τριών πραγματογνωμόνων αμφισβητείται από τους συνήγορους της πολιτικής αγωγής. «Είμαστε διορισμένοι από την εισαγγελική αρχή και η εντολή που είχαμε ήταν να αναδείξουμε την αλήθεια μέσα από την συγκεκριμένη Έκθεση» υποστήριξαν από κοινού οι πραγματογνώμονες.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου Θήρας, πρώην πλοίαρχος. Όταν ρωτήθηκε για την αιτία της πρόσκρουσης δήλωσε: «Δεν ξέρω γιατί πήγε ο συνάδελφος από εκεί, κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να έρθει πιο ανοιχτά για περισσότερη ασφάλεια».

Οι συνήγοροι υπεράσπισης τόνισαν στο σημείο αυτό, ότι η πλεύση για την προσέγγιση του πλοίου στο ναύδετο ήταν απόλυτα νόμιμη, αφού βάσει του ναυτιλιακού χάρτη δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα στην απόσταση που έπλεε το πλοίο από τις ακτές.

αλλάζει το μοντέλο για τουριστικές επενδύσεις

Στη διαμόρφωση ενός ελκυστικού περιβάλλοντος για την προσέλκυση επενδύσεων στον τουρισμό, με απλοποίηση των διαδικασιών για τη δημιουργία σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων, γκολφ, μαρίνων και καζίνο, στοχεύει το χωροταξικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή.

Με το νομοσχέδιο με τίτλο «Απλούστευση διαδικασιών για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας, αναδιάρθρωση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού» επιδιώκεται η κατάρτιση σύγχρονου πλαισίου τουριστικής πολιτικής για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των υποδομών σε σύγκριση με τις ανταγωνίστριες τουριστικές αγορές και η καταπολέμηση της διάσπαρτης εκτός σχεδίου δόμησης τουριστικών εγκαταστάσεων. 


Πιο συγκεκριμένα, στο αναθεωρημένο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον τουρισμό δίνονται κατευθύνσεις για τους οργανωμένους υποδοχείς σε αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες περιοχές, καθώς και σε μητροπολιτικά κέντρα και νησιά. 

Το θεσμικό πλαίσιο σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων (ΣΤΚ) συμπληρώνεται και απλοποιούνται οι προϋποθέσεις μετατροπής υφιστάμενου συμβατικού ξενοδοχείου σε σύνθετο τουριστικό κατάλυμα.

ολοκληρώθηκε το συνέδριο με θέμα «Νησιωτική Ελλάδα, ιδανικός προορισμός για την ανάπτυξη των υδροπλάνων» στη Σύρο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν χθες το απόγευμα οι εργασίες του συνέδριου  που διοργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με θέμα «Νησιωτική Ελλάδα, ιδανικός προορισμός για την ανάπτυξη των υδροπλάνων» στη Σύρο.

Θεωρώντας ότι η δημιουργία υδατοδρομίων στον πολυνησιακό μας χώρο, θα δώσει τη δυνατότητα ιδιαίτερα στους κατοίκους των νησιών που δε διαθέτουν αεροδρόμια να αποκτήσουν ένα συμπληρωματικό μέσο μεταφοράς μετά από την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών και Δικτύων, η πρωτοβουλία διοργάνωσης από τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Πουσσαίο έτυχε θερμού και επιδοκιμαστικού σχολιασμού.

Στις εργασίες ου συνεδρίου παρέστησαν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Νίκος Δένδιας, ο Καναδός πρέσβης στην Ελλάδα Mr. Rober Peck, ο Έλληνας πρέσβης στον Καναδά κ. Ελευθέριος Αγγελόπουλος. η Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, ο ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης  Σπιλάνης, o βουλευτής Κυκλάδων κ. Νίκος Συρμαλένιος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ κ. Γιώργος Ανωμερίτης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Ιωάννης Μαχαιρίδης, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιάννης Δεκαβάλλας, ο Υποδιοικητής της ΥΠΑ κ. Γρηγόρης Νανίδης, πανεπιστημιακοί  καθηγητές, πλήθος αυτοδιοικητικών Α&Β Βαθμού, εκπρόσωποι φορέων, επενδυτές και κατασκευαστές υδροπλάνων.

Τις εργασίες του συνεδρίου χαιρέτησαν με μηνύματά τους η Υπ.  Τουρισμού κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, ο ΓΓ Τουρισμού κ Αναστάσιος Λιάσκος, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Παναγιώτης Ρήγας, ο πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Γιώργος Τσακίρης, ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ κ. Γιώργος Τελώνης, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Ανδρεάδης ενώ παρέμβαση μέσω SKYPE έκανε ο κ. Στέλιος Σταυρίδης, πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως τόνισε ο κ. Πουσσαίος, η διοργάνωση του συνεδρίου αντικατοπτρίζει τη βούληση όλων να στηριχτεί η δημιουργία υδατοδρομίων στα νησιά, καλύπτοντας συμπληρωματικές μεταφορικές ανάγκες.

Στην εισήγηση του, με θέμα « Νησιωτική Ελλάδα, ιδανικός προορισμός για την ανάπτυξη των υδροπλάνων» ο κ. Πουσσαίος υπογράμμισε πως:  “Το Αιγαίο καθίσταται μοναδικό δίκτυο συγκοινωνιακών κόμβων και λιμένων με συνέπεια το σύνολο των τουριστικών και εμπορικών λιμένων του να μπορεί να αποτελέσει επενδυτικό πόρο αξιοποίησης προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών αλλά και των ίδιων των επενδυτών”. Όπως πρόσθεσε,  η ανάπτυξη ενός δικτύου συνδυασμένων μεταφορών, κατασκευάζοντας μικρής κλίμακας λιμενικές εγκαταστάσεις ή ενεργοποιώντας μετά από συντήρηση και επέκταση υφιστάμενες λιμενικές εγκαταστάσεις, προκειμένου να ενταχθούν στο δίκτυο των ήδη υπαρχόντων μεγάλων, θεωρείται στοιχειωδώς απαραίτητη.

Υπογράμμισε ακόμη ότι “Η εύκολη προσβασιμότητα που προσφέρουν τα υδροπλάνα θα ενισχύσει τουριστικά τις τοπικές οικονομίες των μικρών νησιών ενώ οι μόνιμοι κάτοικοι θα μπορούν να μετακινούνται επαρκώς και με ασφάλεια, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους” και κατέληξε λέγοντας ότι “Για την Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου, το πρόβλημα της επικοινωνίας δεν είναι το ακτοπλοϊκό, αφού αποτελεί μια μόνο πτυχή του,  αλλά το  συγκοινωνιακό. 

Τα υδροπλάνα εναρμονίζονται πλήρως με την πρότασή μας για τις διανησιωτικές γραμμές, δηλαδή τη διασύνδεση των νησιών μεταξύ τους στα πλησιέστερα σημεία. Τα υδροπλάνα και οι δυνατότητές τους είναι πολύ πιο σημαντικές από ό,τι φανταζόμαστε με μια πρώτη ματιά. Επιτελούν μια ιδιαίτερη αποστολή, αυτή της άρσης του αποκλεισμού και της απομόνωσης λόγω καιρικών συνθηκών. Πέραν τούτου, θα μπορούσαν να σηκώσουν το βάρος της χάραξης οριζόντιων διαδρομών. Θα μπορούσε δηλαδή ο κάτοικος ή ο επισκέπτης από την Ίο να πάει στη Μύκονο, από την Πάρο στη Σίφνο, από τη Σαντορίνη στη Ρόδο κ.λ.π”.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε τις εισηγήσεις και τους χαιρετισμούς του συνεδρίου:
 https://dl.dropboxusercontent.com/u/22231538/Files.rar

Συμπληρωματικό..

Επίσκεψη του Προέδρου της Καναδικής Εταιρείας κατασκευής υδροπλάνων «Viking Air» κ. Robert Curtis και του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Πουσσαίου στο Νεώριο (31.7.2013)

Τις εγκαταστάσεις του Νεωρίου επισκέφθηκε σήμερα (31.7) το πρωί ο Πρόεδρος της Καναδικής Εταιρείας κατασκευής υδροπλάνων «Viking Air» κ.  Robert Curtis συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Πουσσαίο και τον Καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Γιώργο Στεφανίδη.

Τους ανωτέρω ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου ο Εμπορικός Διευθυντής της Επιχείρησης κ. Γιώργος Αλτουβάς ενώ αμέσως μετά ακολούθησε ολιγόλεπτη συνάντηση γνωριμίας με τον Πρόεδρο και Γενικό Διευθυντή κ.κ. Κοκκάλα και Στεφάνου.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του κ. Πουσσαίου στην προοπτική υλοποίησης της πρότασης να λειτουργήσει η Σύρος ως βάση των υδροπλάνων λόγω της κομβικής γεωγραφικής θέσης της.

Σύμφωνα με τα όσα υπογράμμισε ο κ. Πουσσαίος «το Νεώριο, στην περίπτωση υλοποίησης του εγχειρήματος, μπορεί να διαδραματίσει πρωταρχικό ρόλο στη συντήρηση και επισκευή των νέων πτητικών μέσων», πρόταση που έτυχε θερμής υποδοχής από τον κ. Κοκκάλα, ο οποίος δήλωσε θετικός σε μια τέτοια προοπτική συνεργασίας επισημαίνοντας  ότι στην περίπτωση που αυτή ευοδωθεί, η Διοίκηση της επιχείρησης είναι πρόθυμη να επιμορφώσει τον απαραίτητο αριθμό των τεχνητών της στην ειδική τεχνογνωσία συντήρησης και επισκευής των υδροπλάνων προκειμένου το ναυπηγείο να αναλάβει το νέο αντικείμενο εργασιών.

«το αυτονόητο δικαίωμα της μετακίνησης ανθρώπων και εμπορευμάτων διασφαλίζεται μόνο με το δημόσιο-κοινωνικό έλεγχο» η τοποθέτηση του Ν. Συρμαλένιου στο συνέδριο με θέμα την ανάπτυξη των υδροπλάνων στα νησιά..

Χαιρετίζοντας τις εργασίες της Ημερίδας που διοργάνωσε στη Σύρο στις 30/7/2013 η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τίτλο «Νησιωτική Ελλάδα-Ιδανικό προορισμός για την ανάπτυξη ων υδροπλάνων», και χαρακτηρίζοντάς τη ως ιδιαίτερα χρήσιμη καθώς δίνει τη δυνατότητα ανάδειξης ενός νέου μέσου διασύνδεσης των νησιών μας αλλά και μετακίνησης των κατοίκων και των επισκεπτών, ο Νίκος Συρμαλένιος αναλυτικά δήλωσε τα εξής:

«Είναι προφανές για μας ότι η μετακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων αποτελεί αυτονόητο δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό. Κατά συνέπεια, η επιλογή μας είναι τα μέσα αυτά, η χάραξη των δρομολογίων αλλά και η υλοποίησή τους να βρίσκονται υπό δημόσιο-κοινωνικό έλεγχο, έτσι ώστε ο στόχος να είναι η εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου και όχι η μεγιστοποίηση του κέρδους κάποιων ιδιωτικών εταιρειών.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ, ενώ καταψηφίσαμε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, υπερψηφίσαμε τις διατάξεις για τα υδατοδρόμια και τα υδροπλάνα, αποδεχόμενοι ότι αυτά αποτελούν μέσα μετακίνησης των νησιωτών αλλά και των τουριστών, που ιδιαίτερα σε μια προβληματική κατάστασης, όπως η σημερινή, μπορεί να δώσει κάποια διέξοδο στην πολιτική μεταφορών.
Πολιτική μεταφορών που για τη νησιωτική χώρα πρέπει να είναι συνδυασμένη μεταξύ των ακτοπλοϊκών, των αεροπορικών και, τώρα, και των υδροπλάνων. Όλα αυτά όμως δεν μπορεί παρά να τα συντονίζει ένας δημόσιος-κοινωνικός φορέας μεταφορών που θα χαράζει τις συνδυασμένες δρομολογιακές γραμμές, που θα διαμορφώνει το πλαίσιο τιμολογιακής πολιτικής, που θα ασκεί την εποπτεία και τον έλεγχο προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Σ΄ αυτό το πλαίσιο, που προφανώς πρέπει να είναι καθορισμένο και θεσμοθετημένο, σαφώς έχει θέση και ο ιδιωτικός τομέας, ο οποίος όμως οφείλει να έχει γνώση του δεδομένου θεσμικού πλαισίου που θα σέβεται την κοινωνία, τους εργαζόμενους, αλλά και την υγιή επιχειρηματική δράση.
Με αυτή την έννοια, οφείλουν να ξέρουν οι φίλοι μας οι Καναδοί, και όποιοι άλλοι επενδυτές, ότι σήμερα στην Ελλάδα ένα τέτοιο πλαίσιο είναι ανύπαρκτο: η λογική της ανεξέλεγκτης και ασύδοτης αγοράς κυριαρχεί με αποτέλεσμα η κοινωνία να περιθωριοποιείται, οι εργασιακές σχέσεις να είναι απόλυτα αποδιαρθρωμένες, το κράτος να καταρρέει, η Τοπική Αυτοδιοίκηση να έχει μπει σε τροχιά ελεύθερης πτώσης, χωρίς πόρους, χωρίς προσωπικό, χωρίς πολιτικές αποκέντρωσης και περιφερειακής ανάπτυξης.

Με αυτές τις σκέψεις, η εμφάνιση των υδροπλάνων μπορεί να καλύψει κάποιες ανάγκες, να δώσει διεξόδους ακόμα και σε άλλες δομές όπως η δημόσια υγεία που στα νησιά μας πάει από το κακό στο χειρότερο.»

Κλείνοντας, ο Νίκος Συρμαλένιος, χρησιμοποιώντας και ως παράδειγμα πληροφορίες που φέρουν την Ολυμπιακή να διακόπτει από τον Σεπτέμβριο δρομολόγια, εστίασε και πάλι στην αδήριτη ανάγκη της ύπαρξης ενός δημόσιου-κοινωνικού φορέα που να ασκεί πολιτική μεταφορών προς όφελος των πολιτών, και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου.


Ν. Συρμαλένιος : ερώτηση σχετική με ζητήματα πυρόσβεσης στις Κυκλάδες

Μόλις προχθές κατέστη δυνατή η κατάσβεση της φωτιάς που επί τρεις μέρες έκαιγε το νησί της Σερίφου Κυκλάδων. Δυστυχώς ο καταστροφικός απολογισμός είναι μεγάλος, αφού πέραν των χορτολιβαδικών εκτάσεων χιλιάδων στρεμμάτων που αποτεφρώθηκαν, καταστράφηκε μεγάλο μέρος της μελισσοκομικής παραγωγής, κάηκαν ακόμα γύρω στα δέκα (10) σπίτια στο Μέγα Λιβάδι, καθώς και το εγκαταλελειμμένο ιστορικό κτίριο του Διοικητηρίου της Μεταλλευτικής Εταιρίας Σερίφου που για χρόνια εκμεταλλευόταν τα σιδηρομεταλλεύματα του νησιού.

Επίσης, κατά τύχη δεν θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα, αφού κινδύνεψαν άμεσα δεκάδες κατοικίες, οικισμοί και άνθρωποι, που την περίοδο αυτή είναι πολλαπλάσιοι λόγω και της τουριστικής περιόδου.

Η μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς, που έδωσε σύσσωμη η δημοτική αρχή και οι απλοί πολίτες της Σερίφου ήταν καθοριστική αλλά άνιση, αφού η επιτόπια παρουσία πυροσβεστικής είναι μηδαμινή και η παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων από Αθήνα ή από Σύρο ήταν καθυστερημένη και ανεπαρκής. Χαρακτηριστικό ήταν ότι το κλιμάκιο πυροσβεστών που κλήθηκε να μετακινηθεί από τη Σύρο, καθυστέρησε να μεταβεί στη Σέριφο, εξαιτίας ανυπαρξίας ακτοπλοϊκού δρομολογίου, αλλά και αδυναμίας μεταφοράς με τα μέσα του Λιμενικού.

Αν βεβαίως τα εναέρια μέσα δεν συνέβαλαν καθοριστικά στην κατάσβεση της φωτιάς, οι καταστροφικές συνέπειες θα ήταν ακόμα μεγαλύτερες. Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι η έλλειψη επιτόπιου πυροσβεστικού προσωπικού και μέσων μπορεί να αποδειχθεί μοιραία, όχι μόνο για τη Σέριφο, αλλά και για όλα τα μικρά νησιά.

Με δεδομένο ότι, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε απάντηση σχετικής Αναφοράς μας, με ημερομηνία 20/9/2012, μας απαντούσε ότι το θέμα της πυρόσβεσης αποτελεί πρώτης προτεραιότητας ζήτημα, ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
Α) Tι μέτρα πρόκειται να λάβουν έτσι ώστε η πυροσβεστική δύναμη με τον κατάλληλο εξοπλισμό, να είναι σε ετοιμότητα και στα μικρά νησιά, στα οποία για τη μετάβαση ενισχύσεων απαιτείται σημαντικός, και συνεπώς, πολύτιμος χρόνος για την κατάσβεση των πυρκαγιών που εκδηλώνονται;
Β) Tι μέτρα πρόκειται να ληφθούν έτσι ώστε την τουριστική περίοδο, που ο πληθυσμός των νησιών πολλαπλασιάζεται, να υπάρχει αυξημένη επιτήρηση για την αντιμετώπιση παρόμοιων έκτακτων φαινομένων, που εκ των πραγμάτων την καλοκαιρινή περίοδο, λόγω και των ισχυρών ανέμων, δημιουργούν συνθήκες υψηλής επικινδυνότητας;
Γ) Tι μέτρα οικονομικής ενίσχυσης και αποζημίωσης πρόκειται να ληφθούν, με δεδομένη την καταστροφή περιουσιών αλλά και σημαντικού μέρους της γεωργικής, κτηνοτροφικής και μελισσοκομικής παραγωγής;

βασικός ομιλητής σε αγροτικό συνέδριο στην Κύπρο ο Μάρκος Καφούρος, πρόεδρος της Santo Wines

Επίσημος καλεσμένος  από τους προέδρους των 14 Κουμανταροχωριών  Κύπρου ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων Καφούρος Μάρκος, παρευρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις με την ονομασία ‘’Μέρες Κουμανταρίας   19 – 27 Ιουλίου 2013’’ και ήταν βασικός ομιλητής  στο φετεινό Συμπόσιο της Κουμανταρίας.

Οι εκδηλώσεις αποσκοπούν στην προβολή και προώθηση του πανάρχαιου γλυκού κρασιού της Κύπρου της Κουμανταρίας , η παραγωγή της οποίας φθίνει τα τελευταία χρόνια, αφού οι αμπελώνες στα Κουμανταροχώρια εγκαταλείπονται με καταστροφικές συνέπειες  τόσο στο περιβάλλον όσο και στην οικονομία των κοινοτήτων της Κυπριακής υπαίθρου.

Στην προσπάθεια για την αναγέννηση της καλλιέργειας οι δεκατέσσερις κοινότητες των Κουμανταροχωριών  συνένωσαν τις δυνάμεις τους και ενιαία προβάλλουν και προωθούν την Κουμανταρία στα πρότυπα της δουλειάς που γίνεται για το δικό μας γλυκό κρασί το Βινσάντο από την Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων.

Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κου Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος παρευρέθηκε στην κεντρική εκδήλωση το Σάββατο 27 Ιουλίου.

Για άλλη μια φορά τόσο  η λειτουργία όσο  και η δουλειά  της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, γίνονται  αντικείμενο μελέτης και πρότυπο  επιτυχημένου Συνεταιρισμού για  μίμηση, αφού   πλέον και εκτός συνόρων, δείχνει το δρόμο εξόδου από την κρίση. 


Ρωσία: ενθαρρυντικά μηνύματα για τον τουρισμό, σύμφωνα με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας

Αλματώδης αύξηση στις αιτήσεις και τις χορηγήσεις θεωρήσεων παρατηρείται σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μόσχα, σύμφωνα με συνέντευξη του επικεφαλής του Ιωάννη Πλώτα στο νέο τεύχος του ρωσόφωνου περιοδικού «Ελλάδα», που κυκλοφορεί στη ρωσική πρωτεύουσα.

Μόνο τον Ιούνιο εκδόθηκαν 184.135 θεωρήσεις, έναντι 114.595, τον ίδιο μήνα του 2012, πράγμα, που ισοδυναμεί με αύξηση της τάξης του 60,68 %, ενώ «το σύνολο των θεωρήσεων, που εκδόθηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013 ανήλθαν σε 398.066, έναντι 241.988 για την αντίστοιχη περίοδο του παρελθόντος έτους, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 64,49 %», αναφέρει ο κ. Πλώτας στο περιοδικό.

Εξαιρετικά ενθαρρυντικά είναι και τα μηνύματα από τις χορηγήσεις θεωρήσεων πολλαπλών εισόδων και μακράς διάρκειας, άνω των 6 μηνών και έως και 5 ετών, σύμφωνα με τη Συνθήκη Σένγκεν, οι οποίες χορηγούνται σε Ρώσους πολίτες με ιστορικό επαναλαμβανόμενων ταξιδιών στην Ελλάδα και τις χώρες Σένγκεν και δίνουν την ευκαιρία περισσότερων ή και έκτακτων επισκέψεων στη χώρα μας εντός της ίδιας τουριστικής περιόδου ή της ίδιας χρονιάς, πολλαπλασιάζοντας τις ευκαιρίες για τον ελληνικό τουρισμό.

Οι πολλαπλές θεωρήσεις κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013 ανήλθαν σε 143.221, έναντι 65.407, γεγονός, που αποτελεί αύξηση της τάξης του 118 % !

Το περιοδικό «Ελλάδα» εκδίδεται στη Μόσχα εξ ολοκλήρου στα ρωσικά και προβάλλει τον ελληνικό τουρισμό και θέματα από τη σύγχρονη Ελλάδα από το 2007 με την υποστήριξη πολυάριθμων ελληνικών και κυπριακών φορέων, μεταξύ των οποίων και το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


η επιστροφή των Γερμανών τουριστών

Τέλος στα συνεχόμενα αρνητικά σερί στις αφίξεις από τη Γερμανία μπήκε κατά τη φετινή σεζόν, καθώς παρά τις αρχικές επιφυλάξεις, οι προβλέψεις των Γερμανών tour operators για διψήφιο ποσοστό ανόδου στις κρατήσεις όχι μόνο επιβεβαιώθηκε, αλλά ξεπέρασε κάθε εκτίμηση. 

Τα στοιχεία μάλιστα της Τράπεζας της Ελλάδος αναφορικά με το Ταξιδιωτικό Ισοζύγιο του Μαΐου επικυρώνουν  αφενός την «έκρηξη» τις αφίξεις των Γερμανών τουριστών, αφετέρου δείχνουν πολύ σημαντική βελτίωση των ταξιδιωτικών εισπράξεων από τη συγκεκριμένη χώρα.

Ενδεικτικά το μήνα Μάιο, η αύξηση εσόδων από τους Γερμανούς τουρίστες έφτασε το 68,5%, ενώ οι αφίξεις χτύπησαν «κόκκινο», καταγράφοντας άνοδο 72,4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Να συμπληρώσουμε πως ανάλογα εντυπωσιακά νούμερα σημειώνονται από τη γαλλική αγορά, όπου είχαμε 101,7% αύξηση των τουριστικών εισπράξεων και 67,4% των αφίξεων.

Σημειώνεται πως η αγορά της Γερμανίας ανέκαθεν αποτελούσε τη σημαντικότερη πηγή τουριστών για τους ελληνικούς προορισμούς. Η συνεχιζόμενη όμως πτώση του αριθμού των Γερμανών επισκεπτών από το 2007 και μετά και η περσινή περαιτέρω μείωση στις αφίξεις κατά 5,3% δεν άφηναν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για φέτος. Εντούτοις, πακέτα διακοπών για την Ελλάδα συνεχίζονταν να πωλούνται από τα γερμανικά ταξιδιωτικά γραφεία μέχρι και τα μέσα Ιουνίου, όταν πέρσι οι κρατήσεις για Ελλάδα είχαν σχεδόν ολοκληρωθεί από το Μάρτιο.


Πηγή: www.capital.gr

ανακοίνωση ελέγχων από το Υπ. Εργασίας

Το συντονισμό και την εντατικοποίηση των δράσεων για την καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας, με την οριστικοποίηση των εστιασμένων ελέγχων σε τουριστικές περιοχές της χώρας αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα (31.7) στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Στη σύσκεψη παρουσιάστηκε το σχέδιο με τις περιοχές της χώρας όπου θα γίνουν οι στοχευμένοι έλεγχοι από 563 ελεγκτές το δίμηνο Αυγούστου – Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι,

 «Η καταπολέμηση της αδήλωτης και ανασφάλιστης απασχόλησης και, γενικότερα, η αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικότητας στην αγορά εργασίας, αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για το υπουργείο Εργασίας και συνολικά για την κυβέρνηση. Πρόκειται, ουσιαστικά, για εθνικό ζήτημα που συμβαδίζει με τις μείζονες δημοσιονομικές και αναπτυξιακές προτεραιότητες της χώρας.
Σε αυτή την κατεύθυνση, ενισχύουμε την προσπάθεια καταπολέμησης της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικότητας στην αγορά εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της απασχόλησης παράνομα διαμενόντων αλλοδαπών. Υπουργείο Εργασίας, Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ) του ΙΚΑ και με τη συνδρομή της Οικονομικής Αστυνομίας, εντατικοποιούμε, συντονίζουμε τις δυνάμεις μας και τις ρίχνουμε στη μάχη. 

Δευτέρα, Ιουλίου 29, 2013

δυό όμορφες βραδιές με την Victoria Hislop και συντελεστές της τηλεοπτικής παραγωγής «το νησί», στην Σαντορίνη

To Santorini of the Past Cultural Village - Museum, στον Πύργο Σαντορίνης, στα πλαίσια των θερινών πολιτιστικών του εκδηλώσεων, και σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ, είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει το διήμερο 27 και 28 Ιουλίου τη συγγραφέα των best seller και αγαπημένη του αναγνωστικού κοινού, Victoria Hislop.

Η Victoria Hislop επισκέφθηκε για πρώτη φορά τη Σαντορίνη με αφορμή πρόσκληση από την οικογένεια Χρυσού, προκειμένου να παρουσιάσει τα βιβλία της στο Santorini of the past Cultural Village-Museum.

Μαζί της βρέθηκαν ο σκηνοθέτης της αξέχαστης τηλεοπτικής σειράς «Το Νησί», Θοδωρής Παπαδουλάκης και ο ηθοποιός Νίκος Ορφανός.

Το Σάββατο 27 Ιουλίου κατά την διάρκεια μιας πολύ όμορφα οργανωμένης εκδήλωσης προς τιμήν των προσκεκλημένων, και με την παρουσία αρκετού κόσμου, παρουσιάστηκε το διεθνώς επιτυχημένο βιβλίο «Το Νησί» και την Κυριακή 28 Ιουλίου, το επίσης διεθνές best seller «Το Νήμα» στο οποίο μέσα από την βασική ιστορία των πρωταγωνιστών του, παρουσιάζεται η ιστορία της ανταλλαγής πληθυσμών στην Θεσσαλονίκη του 1920, καθώς και το νέο βιβλίο της Victoria Hislop, «Ο Τελευταίος Χορός».

Την Κυριακή, μετά τη δεύτερη εκδήλωση, ακολούθησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον διεθνώς καταξιωμένο Branding Strategist και ιδρυτή της Felix BNI, Peter Economidis, σχετικά με την Ελλάδα και τον αέναο πολιτισμό της.


Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης του Σαββάτου, η δημοφιλής και αγαπημένη του αναγνωστικού και τηλεοπτικού κοινού συγγραφέας με την λαμπρή και ταυτόχρονα σεμνή και διακριτική της παρουσία, αναφέρθηκε και μάλιστα αναλυτικά, στο πως προέκυψε η ιδέα η οποία στην συνέχεια μετατράπηκε σε ανάγκη, για την συγγραφή του βιβλίου «το νησί». 

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η κ. Hislop, αν και η πρώτη της επίσκεψη στην Κρήτη πραγματοποιήθηκε το 1976, η ιδέα για την συγγραφή του βιβλίου προέκυψε πριν από λίγα χρόνια με την επίσκεψή της στο νησάκι της Σπιναλόγκας και ύστερα από την παρατήρηση ότι σε πολλά από τα σπίτια υπήρχαν στα παράθυρα «κουρτινάκια» γεγονός που την οδήγησε στις σκέψεις ότι οι άνθρωποι που βρέθηκαν εκεί, και παρά τις δύσκολες και ενδεχομένως αρχικά απάνθρωπες συνθήκες απομόνωσης, έκαναν  προσπάθειες να βελτιώσουν την ζωή τους με τα όποια μέσα διέθεταν αλλά και στην συνέχεια διεκδικούσαν από την Πολιτεία.

Την πρώτη της επίσκεψη ακολούθησαν πολλές άλλες σε καθημερινή βάση, σε βαθμό,  που όπως εκμυστηρεύτηκε στο κοινό της Σαντορίνης, «φοβήθηκε» μήπως οι άνθρωποι της περιοχής «παρεξηγήσουν» αυτό της το ενδιαφέρον.

Με την επιστροφή της στην πατρίδα της την Αγγλία, κι έχοντας συλλέξει αρκετές πληροφορίες αλλά και καταγράψει σε μορφή σημειώσεων της εμπειρίες της αλλά ότι έκρινε ως αξιόλογη πληροφορία από της επισκέψεις της στο «νησί», μπήκε στην διαδικασία της ιστορικής αλλά και επιστημονικής προσέγγισης και έρευνας για το θέμα, με την βοήθεια ενός εκ των κορυφαίων σήμερα γιατρών για την νόσο της λέπρας.

Όπως ανέφερε η κ. Hislop, ήταν τότε που ωρίμασε μέσα της η ιδέα για την συγγραφή ενός βιβλίου με θέμα την ζωή των ανθρώπων στο «νησί», ενώ μάλιστα όπως ανέφερε της έκανε μεγάλη εντύπωση που κανείς μέχρι τότε δεν είχε γράψει ένα βιβλίο με ανάλογο περιεχόμενο και θέμα, τόσο πολύ δε, που πήγαινε καθημερινά στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς της για να δει εάν κυκλοφόρησε κάποιος τίτλος με το θέμα πάνω στο οποίο είχε ήδη ξεκινήσει να εργάζεται….

Το συμπέρασμα..; Πως τα ερεθίσματα είναι τελικά κοινά και «εκεί» για όλους μας, με την διαφορά να έγκειται στο πως τα αντιλαμβάνεται, προσεγγίζει και αντιμετωπίζει ο κάθε άνθρωπος...

Η κ. Hislop άλλωστε, μέχρι την σύλληψη της ιδέας και την επιλογή της να γράψει για το «νησί», ήταν επαγγελματίας δημοσιογράφος, κι ήταν η επιτυχία του βιβλίου που άλλαξε και ανέτρεψε την μέχρι τότε επαγγελματική της και προσωπική πορεία..

Το βιβλίο με την κυκλοφορία του στα Αγγλικά και Ελληνικά σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων, κάτι που οδήγησε στις σκέψεις για την μεταφορά του στον κινηματογράφο ή στην τηλεόραση.
Όπως είπε η κ. Hislop, οι προτάσεις που δέχθηκε ήταν πολλές και διεθνείς, εκείνοι όμως επέλεξε να συνεργαστεί με Έλληνες παραγωγούς και συντελεστές και μάλιστα με τον Κρητικό στην καταγωγή και .. διαμονή Θοδωρής Παπαδουλάκης, εμπιστευόμενη το ένστικτό της που της επέβαλε ότι το βιβλίο θα πρέπει να μεταφερθεί με τρόπο όσο το δυνατό πιο «κοντινό» και «δικό» στο περιεχόμενό και την αίσθηση που εκφράζει.

Ο κύβος ερρίφθη, η συμφωνία οριστικοποιήθηκε και τα γυρίσματα ξεκίνησαν. Πριν από αυτά είχαν προηγηθεί μαραθώνιες και ολονύκτιες πολύμηνες συζητήσεις μέσω skype στο διαδίκτυο μεταξύ της συγγραφέα, του σκηνοθέτη και της Μιρέλλας Παπαοικονόμου που διασκεύασε το βιβλίο ώστε να γίνει σενάριο των 26 επεισοδίων.

Τα γυρίσματα διήρκεσαν 11 μήνες και πραγματοποιήθηκαν στο νησί της Σπιναλόγκας, και την περιοχή Πλάκα της Κρήτης, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι αυτό που συγκίνησε και ικανοποίησε πέρα από τους συντελεστές του και τους περισσότερους Έλληνες, γινόμενο η πλέον δημοφιλής σειρά της Ελληνικής τηλεόρασης. 

Για την μεταφορά του βιβλίου για την τηλεόραση και το στάδιο των γυρισμάτων μίλησαν με τα .. καλύτερα λόγια! Ο σκηνοθέτης της κ. Παπαδουλάκης και ο ηθοποιός Νίκος Ορφανός, που έκαναν λόγω για μια δουλειά «σταθμό» και «πρότυπο» για την Ελληνική τηλεόραση, ενθυμούμενοι με συγκίνηση αλλά και χιούμορ πολλά από τα περιστατικά που συνέβησαν κατά την διάρκεια των γυρισμάτων, και εστιάζοντας παράλληλα στο διαρκές ενδιαφέρον της κ. Hislop  για τα γυρίσματα, κατά την διάρκεια των οποίων βρισκόταν δίπλα σε όλους τους συντελεστές της παραγωγής.

Χαρακτηριστικά οι κύριοι Παπαδουλάκης και Ορφανός ανέφεραν ότι όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτήν την δουλειά αισθάνονται και θα αισθάνονται περήφανοι που συμμετείχαν σε αυτήν…
Σχετικά με την σειρά, και όπως είπε ο κ. Παπαδουλάκης, έχει πολύ μέλλον μπροστά της μιας και γι’ αυτήν δείχνουν ενδιαφέρον πολλοί τηλεοπτικοί σταθμοί του εξωτερικού, ενώ ανέφερε παράλληλα ότι η προβολή της σειράς θα αποτελεί έναν διαφορετικό και ιδιαίτερο τρόπο προβολής με σύγχρονα μέσα, μέρους της σχετικά πρόσφατης ιστορίας της χώρας μας.. 

Κατά την διάρκεια της 3ήμερης παραμονής της στην Σαντορίνη η κ. Hislop φιλοξενήθηκε  και ξεναγήθηκε στο νησί από τις κυρίες Χρυσού και Μενδρινού, υπεύθυνων των χώρων Santorini of the Past Cultural Village και Aressana Hotel and Suites.  

Η κ. Hislop  επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου, στον οικισμό της Οίας, στο Καστέλι του Εμπορείου και στον παραδοσιακό οικισμό που το περιβάλλει καθώς και σε άλλες περιοχές του νησιού.

νέα πληρέστατη σελίδα στο facebook για το Μέγαρο Γκύζη

Την νέα του ψηφιακή παρουσία απέκτησε πριν από λίγες ημέρες το Μέγαρο Γκύζη στα Φηρά της Σαντορίνης, εγκαινιάζοντας έναν ακόμη τρόπο επικοινωνίας μαζί του.

Το ξεχωριστό, ιδιαίτερο και ενδιαφέρον με την νέα ηλεκτρονική του παρουσία του Μεγάρου Γκύζη, είναι το ότι μέσα από αυτήν θα μπορέσετε να δείτε φωτογραφίες και να παρακολουθήσετε video από τις εκδηλώσεις που διοργάνωσε στα πλαίσια των φεστιβάλ του τα προηγούμενα χρόνια και .. να θυμηθείτε και να απολαυσετε πολλές από αυτές.

Την σελίδα μπορείτε να την βρείτε στην διευθυνση: https://www.facebook.com/MegaroGyzi?ref=stream 

κάρτες απεριορίστων διαδρομών από το ΚΤΕΛ Θήρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την έκδοση για ακόμα μια φορά της Μηνιαίας Κάρτας Απεριορίστων Διαδρομών.

Το κόστος της κάρτας ανέρχεται στα 60,00 € μηνιαίως  και μπορούν να την προμηθευτούν όλοι οι  κάτοικοι του νησιού μας.

Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται είναι:
•Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας
•Φωτογραφίες (2)
•Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ)

Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέλθουν στα γραφεία της εταιρείας κάθε Τρίτη & Πέμπτη που βρίσκονται πίσω από το παλαιό Επαρχείο δίπλα στον Σύλλογο Κρητών   ΄΄το Αρκάδι΄΄ από τις 10:00 πμ έως και τις 13:00 μ.μ για να εκδώσουν την μηνιαία κάρτα.

Για πληροφορίες : 2286 0 25462
Web site: www.ktel-santorini.gr  Email:ktel-santorini@otenet.gr               
                      


ένωση Πολυτέκνων Σαντορίνης – εκπτώσεις για τους πολύτεκνους σε συνεργασία με καταστήματα του νησιού

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της,

Η Ένωση Πολυτέκνων Σαντορίνης σε συνεργασία με άλλους Συλλόγους εξασφάλισε εκπτώσεις από αρκετές επιχειρήσεις του νησιού τις οποίες και ευχαριστούμε .

Καλούνται όλα τα μέλη μας να παραλάβουν από το γραφείο μας  την προσωπική τους κάρτα συνεργασίας με τις επιχειρήσεις  για την παροχή των εκπτώσεων .

Δευτέρα , Τετάρτη και Παρασκευή και ώρες 10:00-12:00  .
ΤΗΛΕΦΩΝΟ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 6972927807

συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Σαντορίνης (31.7) – θέματα

Την Τετάρτη 31 Ιουλίου θα συνεδριάσει το δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θήρας με τα εξής θέματα
 
4.ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘ. 248/2011 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΜΕ ΘΕΜΑ : «ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΠΕΡΙΣΣΑΣ».
5.ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ.
6.ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ.
7.ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΝΤΑΓΜΕΝΩΝ-ΠΡΟΕΝΤΑΓΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΘΗΣΕΑΣ».
8.ΕΓΚΡΙΣΗ  ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘ. 87/2013 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ : «ΠΕΡΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ  ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΛΤ ΘΗΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ  ΘΗΡΑΣ».
9.ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ  ΜΕΤΑΞΥ :  ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ ΚΑΙ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ» ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΥΑΜΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ» ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ Ν. 4019/2011.
10.ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΗΜΟΤΗ  ΘΗΡΑΣ κ. ΡΟΥΣΣΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ. 
11.ΕΓΚΡΙΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 4.10 ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ».
12.ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ Β΄ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013.
13.ΕΓΚΡΙΣΗ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ :  «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΕΙΟ».
14.ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ «ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΧΩΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΠΟΛΗΣ (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.) ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΟΙΑΣ.
15.ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ «ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ (2) ΔΥΟ ΚΑΡΤΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕΣΩ  ΙΝΤΕΡΝΕΤ».
16.ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ : «ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ».
17.ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ : «ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ».
18.ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ :
•ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΒΡΑΧΙΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΟΙΑΣ ΝΗΣΟΥ ΘΗΡΑΣΙΑΣ.
•ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΠΑΡΟΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΜΑΝΩΛΑ-ΚΟΡΦΟΥ ΝΗΣΟΥ ΘΗΡΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΟΙΑΣ.
19.ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ :
•ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ, ΤΕΥΧΗ  ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΦΑΚΕΛΩΝ ΕΓΚΡΙΣΕΩΝ.
•ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ.
•ΣΤΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ.
20.ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΙΚΟΥ», ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #10.191,76 # €-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
21.ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΣΦΑΛΤΟΤΑΠΗΤΑ – ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ», ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #180.000,00 # €-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
22.ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΚΑΜΑΡΙ», ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #10.650,04 # €-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
23.ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΜΑΡΙΑΝΩΝ #, ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 111.225,65# €-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
24.ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ  (2) ΑΙΘΟΥΣΩΝ EΛΑΦΡΑΣ ΛΥΟΜΕΝΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ», ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #49.938,00# €-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
25.ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΝΕΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΘΗΡΑΣ», ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #47.179,00# €-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
26.ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΜΕΛΕΤΗΣ «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΜΒΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΗΡΑΣ (ΚΑΜΑΡΙ-ΕΜΠΟΡΕΙΟ-ΠΥΡΓΟΣ». 
27.ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ :
•ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΒΡΑΧΙΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΟΙΑΣ ΝΗΣΟΥ  ΘΗΡΑΣΙΑΣ.
•ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΜΑΝΩΛΑ-ΚΟΡΦΟΥ ΝΗΣΟΥ ΘΗΡΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΟΙΑΣ».
28.ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΙΣΟΠΕΔΩΝ ΚΟΜΒΩΝ ΜΕΣΑΡΙΑΣ & ΠΥΡΓΟΥ-ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ-ΛΙΜΑΝΙ ΑΘΗΝΙΟΥ».
29.ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΘΗΡΑΣ.
30.ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΘΗΡΑΣ.

Τα θέματα που δεν αναφέρονται αφορούν αιτήσεις για ιδρύσεις καταστημάτων ιδιωτών.


Κυριακή, Ιουλίου 28, 2013

συναυλία με την Ελεονώρα Ζουγανέλη (30.7)

Σήμερα Τρίτη 30 Ιουλίου στις 22.00 στο Οινοποιείο Κουτσογιαννόπουλου θα πραγματοποιηθεί η συναυλία της Ελεονώρας Ζουγανέλη, που φέτος το καλοκαίρι βρίσκεται σε μια από τις καλλίτερες καλλιτεχνικές της περιόδους, με νέα τραγούδια και πολύ καλή διάθεση.

Η συναυλία διοργανώνεται από τον Σύλλογο Κρητών Σαντορίνης, τα εισιτήρια προπωλούνται ήδη από μέλη του συλλόγου ενώ θα διατίθενται και στην είσοδο του χώρου της συναυλίας.
Η τιμή του εισιτηρίου είναι στα 15 ευρώ. 

Η επόμενη εκδήλωση του Συλλόγου είναι μια ακόμη συναυλία με τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Μπάμπη Στόκα, Δημήτρη Σταρόβα και Ζηνοβία Αρβανιτίδου που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Αυγούστου στο Οινοποιείο Κουτσογιαννόπουλου στις 22.00 με τιμή εισιτηρίου στα 15 ευρώ.

κονσέρτο με μέλη της Εθνικής Λυρικής Όπερας του Παρισιού, στο Μπελλώνειο (30.7)

Κονσέρτο με μέλη της Εθνικής Λυρικής Όπερας του παρισιού καθώς και της Γαλλικής Ραδιοφωνίας, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τρίτης 30 Ιουλίου στο Μπελλώνειο πολιτιστικό κέντρο στα Φηρά της Σαντορίνης.

Στο κονσέρτο θα συμμετέσχουν οι Estelle Durand, mejjo soprano, Patrick Ivona, barillon, pianist, composer, και Beatrice Mageret soprano, pianist.

Θα παρουσιαστούν έργα των Bellini, Verdi, Mozart, και Bizet


Είσοδος ελεύθερη.