Σάββατο, Δεκεμβρίου 25, 2010

έχουμε και λέμε - ευχές

Χρόνια Πολλά και Καλά, με Καλή Διάθεση, Φαντασία και Δημιουργικότητα,

ευχόμαστε στον εαυτό μας, στους φίλους μας, στους γνωστούς μας και στους αναγνώστες μας.
Ας είναι, έστω,  το 11, καλύτερο απ'το 10..!

Μεγάλη, συγκλονιστική -και γιορτινή- αποκάλυψη! Ο Π. Ρήγας ήξερε! (οτι θα πεινάσουμε...)

Συγχαρητήρια.... Ειλικρινά, αυτό αξίζει δημοσίευσης..
Τα συγχαρητήρια αποδίδονται στον φίλο που τηλεφώνησε για ευχές και μου θύμισε τα περυσινά (πολύ ανεβασμένα είναι η αλήθεια..) σχόλια επι της -περισυνής- ευχετήριας κάρτας του βουλευτή (μας!) Κυκλάδων κ. Ρήγα.
Πέρσυ, ο κ. Ρήγας μας είχε στείλει μια κάρτα που έδειχνε ενα φτωχό παιδάκι να κάθετε στην άκρη ενός χωματόδρομου και να χαμογελάει. Σε άλλο ενστανέ, μπορεί και να το βλέπαμε να ζητιανεύει.
Όταν λοιπόν την έλαβα, το πρώτο που σκέφτηκα είναι οτι κάποιος (μου) κάνει πλάκα (άλλη δουλειά δεν θα είχε δηλαδή, κάρτες με την υπογραφή ενός βουλευτή έστελνε... χμ, δεν είναι κι άσχημη ιδέα, τέτοια καλικατζαροεποχή που διανύουμε...). Μετά όμως παρατηρόντας την, το ξανασκέφτηκα. Λέω, Μπάς και ......(η συνέχεια στην περσυνή ανάρτηση)
Φέτος όμως, ξαναβλέποντας την κάρτα, νιώθω όλο και πιο σίγουρη πως, "Ναι (δυνατά αυτό και αγωνιστικά) ο Παναγιώτης Ρήγας ήξερε και μας προειδοποιούσε". Μαυρα σύννεφα μαζευονταν πάνω απο την Ελλάδα. Δύσκολες μέρες έρχονταν και ο κοσμάκης θα πεινούσε..."

Ο φίλος που πήρε τηλέφωνο, αναρωτήθηκε, "μήπως γι αυτό δεν έβαλε φωτογραφία φέτος;"
Όμως εγω δεν νομίζω, θα μπορούσε να βρεί μια καλύτερη. θεωρώ όμως οτι με τόσες υποχρεώσεις και σκοτούρες ως υφυπουργός, το τελευταίο που θα τον απαςσχολούσε θα ήταν η φωτογραφία της ευχετήριας κάρτας. Απο την μια, μπορείς να συμφωνήσεις, και να πείς "λεπτομέρειες" απο την άλλη, (κι ανάλογα σε τι φάση βρίσκεται ο καθένας) μπορείς να σκεφτείς οτι όλα έχουν νόημα και σημασία. Εξαρτάται, σε κάθε περίπτωση, απο ποιά θέση βλέπει κανείς οτι βλέπει...


http://exoumekaileme.blogspot.com/2010_01_10_archive.html

Δευτέρα, Ιανουάριος 11, 2010

Τώρα που τελειώσανε οι γιορτές και ξεστολίσαμε τα χριστουγεννιάτικα δέντρα,
θέλω να ευχαριστήσω όσους ευχήθηκαν στην σελίδα να τα χιλιάσει (τα πόστ της, κοντεύουμε!) και να διατηρήσει το χιούμορ της (μεγάλο πράγμα..)
Πλήν όμως μου έχει μείνει η απορία, γιατί ο Παναγιώτης ο Ρήγας (μου) έστειλε μια κάρτα με ένα βρώμικο και κακοντυμένο παιδάκι που (ζητιανεύει;) κάθεται στη μέση ενός χωματόδρομου;;
Τι θέλει να πεί ο …. «ποιητής»;
Μήπως η κάρτα έχει σημειολογικό χαρακτήρα;
Μήπως θέλει να (μου) πεί κάτι που δεν κατάλαβα μες το ντελίριο των γιορτών;
Μήπως η κάρτα, και προσωπικώς ο κ. Ρήγας, μας προειδοποιούν για τα χειρότερα;
Μήπως από Μάρτη, που θα ψηφιστεί το φορολογικό και θα ξεκινήσουμε να κάνουμε σούμα τις αποδείξεις, βγούμε εμείς και τα παιδιά μας στην ζητιανιά;
Μήπως περιμένουμε μαύρους (στην Αμερική δεν λένε πια μπλάκ, λένε αφροαμέρικαν…)
-διόρθωση- Μήπως λοιπόν, περιμένουμε αφροαμέρικαν τουρίστες φέτος το καλοκαίρι;
Μήπως το Πασοκ για να ξαναπάρει εκλογές θα (πρέπει να) επιστρατεύσει μαύρους ψηφοφόρους γιατί με τους άσπρους δεν (του) βγαίνει;….
Μήπως θα γεμίσουν τα νησιά μας μαύρους (και άσπρους) ζητιάνους;
Μήπως πρόκειται για το παιδάκι από την Αφρική μου μας είχε πεί ότι θα υιοθετήσει η νεολαία Πασόκ (και είχαμε πεθάνει στα γέλια γιατί κάτι τέτοια δεν τα ακούς κάθε μέρα!) προκειμένου να μας δείξει την ευαισθησία της και την ανθρωπιά της (τα άσπρα παιδάκια δεν τα λυπάται το Πασοκ, μόνο τα μαύρα λυπάται…)
Μήπως το παιδάκι είναι φακίρης («μένταλιστ» στα ελληνικά…) και προσπαθεί να ξορκίσει το κακό που έρχεται;;
Μήπως, εν τέλει, είναι η μαύρη μας η μοίρα που μας κυνηγά;

Όπως και να έχει η κάρτα πέτυχε τον σκοπό της.
Μας συγκίνησε και «αφύπνισε». Ότι μια μέρα μπορεί να βγούμε κι εμείς με πλαστικές παντόφλες στους -χωματό-δρομους…

Αναρτήθηκε από Despina στις Δευτέρα, Ιανουάριος 11, 2010

Βρούτσης - ευχές

(ελπίδα, πάνω απ όλα να λές...)
Τις -ολόψυχες όπως αναφέρεται- ευχές του :

"Χρόνια Πολλά, Καλές Γιορτές και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος.
Το 2011 να είναι καλοτάξιδο και να φέρει σε όλους μας, Αγάπη, Υγεία και Ελπίδα."
μας έστειλε ο βουλευτής Κυκλάδων κ. Βρούτσης. Οι ευχές συνοδεύονται απο 1 φωτογραφία με ενα καραβάκι, την οποία όμως δεν μπορούσαμε να απομονώσουμε απο το κείμενο και να την αναρτήσουμε, οπώτε και βάζουμε ενα δικό μας καραβάκι, που μοιάζει με αυτό του κ. Βρούτση.

Εμείς, ευχαριστούμε για τις ευχές και ανταποδίδουμε, πλήν όμως θα θέλαμε να κάνουμε ενα σημειολογικό σχόλιο. Πως γίνεται και οι βουλευτές της αντιπολιτεύσεως (μια οι μεν, μια οι δε δηλαδή) παγίως στις ευχές τους κάνουν λόγο για ελπίδα, δεν το εχω καταλάβει.
Είναι συννενοημένοι; Η λέξη ελπίδα ταυτίζεται με την προσδοκία της εκλογικής επιτυχίας; Ελπίδα- ελπίδα δηλαδή μπας και βγούμε σύντομα; Τους το υπαγορευουν οι μάνατζερς τους; Οι αντιπολιτευόμενοι αναπτύσουν συναισθήματα και τάσεις (αυτολύπηση, ομφαλοσκόπηση, απογοήτευση κλπ) που τους κάνουν να εμβαθύνουν στα αισθήματα και να μην ευχονται απλά και στο ντούκου "χρόνια πολλά";
Σ'όποια αντιπολίτευση και να γυρίσεις για ελπίδα θα ακούσεις (μέχρι να γίνουν κυβέρνηση...)

Σημειολογικό Νο2
Τώρα το δακι αυτό. Τοκαραβάκι του κ. Βρούτση γράφει στην πλώρη του "ελπίδα". Το όνομά του δηλαδή είναι ελπίδα.... Πρέπει οποσδήποτε να βρούμε αυτην τη φωτογραφία..!

naxosnews - ευχές

"Χρόνια πολλά, ευτυχισμένα και δημιουργικά!" μας εύχεται η καλή συνάδελφος Δανάη Μαύρου απο την Νάξο, διαχειρίστρια της ειδησεογραφικής σελίδας www.naxosnews.gr κι εμείς ευχαριστούμε κι ανταποδίδουμε.
Το λογότυπο της σελίδας είναι πολύ καλόγουστο, πλήν όμως στην Χριστουγεννιάτικη εκδοχή του μας κάνει να αναρωτιόμαστε. Μήπως στην Νάξο χιονίζει;  (έστω τις γιορτές!)

Τηνιακή - ευχές

Η Εφημερίδα "η Τηνιακή" μας έστειλε τις ευχές της.
Ευχαριστούμε και ανταποδίδουμε....!
Η "Τηνιακή" προτιμά τον Wordpress -γούστα είναι αυτά! πως λέγαμε παλιά τυπώνετε έτσι..- και το gmail και ... πολύ καλά κάνει!
Την βρίσκετε καθημερινά εδω: http://www.tiniaki.wordpress.com
tiniakinews@gmail.com

Αν δίναμε πάντως βραβείο κάρτας, μέχρι στιγμής θα κέρδιζε η Τηνιακή! για τον προσεγμένο και στυλάτο σχεδιασμό της.




Κετα - ευχές

Απλή και ... γαλάζια η ευχετήρια κάρτα του ΚΕΤΑ. Μας ευχεται, ευτυχισμένο το Νέο Έτος. (ναι, αλλά δεν γράφει ποιο..)

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 24, 2010

Ρήγας - ευχές

Τις ευχές του, ως υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας -εμείς του ευχόμαστε και εις ανώτερα!- μας έστειλε ο βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας. Οι ευχές δεν "φιλοξενήθηκαν" φέτος σε έντυπη κάρτα, ούτε το μέιλ συνοδεύτηκε απο μια φωτογραφία (που στο κάτω-κάτω τζάμπα είναι..) Το συμπέρασμα; Η κρίση έχει αγγίξει για τα καλά τους κυβερνητικούς βουλευτές..

Το μήνυμα αναφέρει τα εξής:

Το ελπιδοφόρο μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου αλλά και ο ερχομός του νέου χρόνου, μας δίνουν αισιοδοξία σε μια στιγμή δύσκολη και κρίσιμη για όλη την ανθρωπότητα.
Προσδοκούμε και αγωνιζόμαστε όχι μόνο για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας μας, αλλά και την επίλυση των προβλημάτων και τον περιορισμό των κοινωνικών ανισοτήτων και της αδικίας.
Τα πολλά και πιεστικά προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε χρειάζονται την ένωση των δυνάμεων όλων μας, ώστε η νέα χρονιά που σε λίγο αρχίζει να είναι αφετηρία ανάπτυξης και προόδου για τα νησιά μας.
Εύχομαι ολόθερμα σε όλους τους κατοίκους των Κυκλάδων μας να είναι το 2011 χρόνος δημιουργίας, προόδου και ευημερίας.

Αρχοντικό Αργυρού - ευχές

Η κάρτα και οι ευχές απο το Αρχοντικό Αργυρού στην Μεσαριά.

ο Κερδώος Ερμής σε ηλεκτρονική μορφή

To Επιμελητήριο Κυκλάδων μας ενημερώνει οτι το περιοδικό του, ο «Κερδώος Ερμής», με τη νέα, ανανεωμένη διμηνιαία μορφή του έχει καθιερωθεί ως ένα απαραίτητο εργαλείο στα χέρια του Κυκλαδίτη επιχειρηματία, αλλά και κάθε επιχειρηματία που ενδιαφέρεται για την αγορά των Κυκλάδων. Διαθέτοντας επίκαιρες θεματικές ενότητες ενημερώνει τους αναγνώστες του για καίρια και ενδιαφέροντα ζητήματα.
Η θεματολογία του περιοδικού αναφέρεται σε: Επικαιρότητα, Παρεμβάσεις, Χρηματοδοτικές ευκαιρίες, Φορολογικά και Νομοθετικά θέματα, Έρευνες, Επιχειρηματικά Εργαλεία, Εκθέσεις από το Επιμελητήριο Κυκλάδων κ.α.
Πλέον, το Επιμελητήριο μας ενημερώνει οτι το περιοδικό θα κυκλοφορεί και σε ηλεκτρονή μορφή.
Όσοι ενδιαφέρονται να λαμβάνουν στο μέιλ τους το αρχείο της έκδοσης μπορούν να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα:

http://www.e-kyklades.gr/articles/article.jsp?context=103&articleid=16847

Για πληροφορίες: Τμήμα Επικοινωνίας & ΕνημέρωσηςΕπιμελητήριο ΚυκλάδωνΑγ. Νικολάου 6 - ΣύροςΤηλ: 22810-82346Φαξ: 22810-86555 www.e-kyklades.gr

Santo Wines - ευχές

Η κάρτα και οι ευχές απο την Santo Wines.

Κόκκινος - ευχές

Μια κάρτα (ηλεκτρονική) και τις ευχές του μας έστειλε ο κ. Κόκκινος, επικεφαλής της μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Συνοπικό το κείμενο, ο κ. Κοκκινος σημειώνει,
ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ.  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

Θεμελίωση Γυμνασίου Μεσαριάς (αγάλι-αγάλι κι αυτό)

ετεροχρονισμένο Νο3
ή ουδείς ασφαλέστερος…

«Γιορτινό» όμως ήταν το κλίμα στην Σαντορίνη (και) τις προηγούμενες ημέρες λόγο της έναρξης των εργασιών, αλλά και της τελετής που προηγήθηκε, για την θεμελίωση του Γυμνασίου της Μεσαριάς.
Κατά την διάρκεια της σύντομης τελετής του αγιασμού του έργου (δεν ξέρω εάν έτσι συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις, πάντως, εδώ έτσι έγινε..) ο απερχόμενος Νομάρχης κ. Μπάιλας ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίησή του και ευχήθηκε να ολοκληρωθεί χωρίς καθυστερήσεις και προβλήματα, ενώ παράλληλα εξέφρασε τα παράπονά του για τον αιφνιδιαστικό αποκλεισμό του από την πρόσφατη εκλογική διαδικασία.

και εγένετο αποχέτευση.. (αγάλι-αγάλι..)

Ετεροχρονισμένο αλλά γεγονός Νο2….

«Γιορτινό» όμως ήταν το κλίμα στην Σαντορίνη (και) τις προηγούμενες ημέρες λόγο της έναρξης των εργασιών, αλλά και της τελετής που προηγήθηκε, για την κατασκευή του δικτύου της αποχέτευσης στην Περίσσα.
Κατά την διάρκεια της σύντομης τελετής του αγιασμού του έργου (δεν ξέρω εάν έτσι συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις, πάντως, εδώ έτσι έγινε..) ο νεοεκλεγείς δήμαρχος κ. Ζώρζος ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίησή του και ευχήθηκε να ολοκληρωθεί χωρίς καθυστερήσεις και προβλήματα, ενώ ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Ρούσσος αφού ευχαρίστησε κι εκείνος από την πλευρά του όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίησή του, εξέφρασε και τα παράπονά του για απρόοπτες -όπως τις χαρακτήρισε- κωλυσιεργίες στην πορεία πολλών έργων στην Σαντορίνη καθώς και στην μη ,σε κάθε περίπτωση, αγαστή συνεργασία των … ευεργετούμενων.
Χαρακτηριστικά, κ. Ρούσσος ανέφερε ότι στην αντίστοιχη εργασία πριν από περίπου 5 χρόνια για την αποχέτευση του Πύργου, είχαν υπάρξει έντονες διαμαρτυρίες για … σκόνες και χώματα που προκαλούνταν εξ αιτίας των εργασιών. Σ.σ. πλήν όμως εμείς θα σημειώναμε ότι «στα έργα οι σκόνες είναι στο πρόγραμμα» πόσο μάλλον όταν πρόκειται για «τέτοιες δουλειές» και κατά συνέπεια ο (κάθε) Δήμαρχος οφείλει να γνωρίζει ότι (δεν πρέπει να τα παίρνει όλα και τόσο πολύ στα σοβαρά..) πρέπει να καλμάρει τον κόσμο, κι όχι να παρεξηγιέται ότι δεν αντιλαμβάνονται το έργο του.. Σε κάθε περίπτωση.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου στην παραλία της Περίσσας στην περιοχή έξω από το Κάμπινγκ.
Η είδηση πάντως που κυκλοφορούσε τον τελευταίο αρκετό καιρό, ότι το έργο θα ξεκινήσει, είχε ανακουφίσει όλους τους κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής που το περίμεναν και το απαιτούσαν..χρόνια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το δίκτυο προβλέπεται να «περάσει» ,και μάλιστα εγκαίρως, από τις περισσότερες και πλέον πυκνοδομημένες περιοχές του οικισμού, όπως αυτή πίσω από την εκκλησία του Τιμίου Σταυρού, μιας και όπως λένε κάτοικοι της περιοχής, η πιστοποίηση (καθώς και το γεγονός…) ότι οι επιχειρήσεις είναι συνδεδεμένες με το δίκτυο της αποχέτευσης, τους είναι απαραίτητη για να ανανεώσουν τις άδειες λειτουργίας των επιχειρήσεών τους.


Εναλλακτικό επι του ιδίου θέματος.. και σε ύφος.. Τρόικας..!

-Who are these?
-Εγκαινιάζουνε ένα έργο…
-Is it so special? why they talk so much?
-Προφανώς είναι..
What’s for? Who pays for it?
-(η Τρόικα είσαι?..) Για την αποχέτευση. Όλοι έχουνε πληρώσει, από καιρό…
-When is gonna be ready?
-You never kwon… Everybody, hope soon..

ορκωμοσία Δημάρχου και Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων

ετεροχρονισμένο, αλλά γεγονός...

Πραγματοποιήθηκε επισήμως και μεγαλοπρεπώς η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Θήρας κ. Νίκου Ζώρζου και των Δημοτικών & Τοπικών Συμβούλων του ενιαίου πλέον Δήμου Θήρας, την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στις 12.00 στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο. Επιθυμία και επιλογή χώρου και τελετουργικού, ήταν του νεοεκλεγμένου Δημάρχου Θήρας κ. Ν. Ζώρζου και των μελών της Πλειοψηφίας.
Από τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο στάλθηκαν προσκλήσεις προς τις Αρχές, τους Φορείς και τους επαγγελματικούς συλλόγους και ενημερώθηκαν οι πολίτες της Σαντορίνης για τη συμμετοχή τους στην επίσημη Τελετή της Ορκωμοσίας.
Η τελετή της Ορκωμοσίας έγινε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θήρας και Νήσων κ. Επιφάνιο μαζί με μέρος του Κλήρου της Εκκλησίας της Σαντορίνης. Οι νεοεκλεγμένοι άρχοντες ομολόγησαν τον προβλεπόμενο από την Πολιτεία όρκο, ενώ ο Μητροπολίτης Θήρας μίλησε σχετικά για την περίπτωση, τονίζοντας την ανάγκη της αγαστής συνεργασίας υπέρ του λαού της Σαντορίνης. Στη συνέχεια ακολούθησε η ομιλία του Δημάρχου, ο οποίος ζήτησε την συμπαράσταση όλων των εκλεγμένων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Σαντορίνης, ενώ τόνισε ότι θα είναι Δήμαρχος όλων των Σαντορινιών. Η αίθουσα ήταν πλήρης από Δημότες και φίλους της Σαντορίνης, τόσο της Πλειοψηφίας όσο και της Μειοψηφίας.
Ο κ. Αντώνης Σιγάλας δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει την τελετή για προσωπικούς λόγους ενώ σύντομη ομιλία πραγματοποίησε η Δημοτική Σύμβουλος επικεφαλής του συνδιασμού της Δημοτικής Λαικής Συσπείρωσης, κ. Μαρία Αργυρού.

τρυφερό.. αλλά και πολύ ρεαλιστικό...

"Αυτά τα Χριστούγεννα κάνε τη διαφορά!" μας λέει στο μήνυμά της για τις γιορτές η Ένωση Ζωοφίλων Θήρας υπενθυμίζοντας σε όλους οτι πρίν αποφασίσουν να αποδεχθούν ή να χαρίσουν ενα κατοικίδιο ως δώρο θα πρέπει να είναι βέβαιοι οτι οι νέοι ιδιοκτήτες του θα είναι σε θέση να το φροντίσουν. Η Ε.Ζ.Θ. για άλλη μια φορά υπενθυμίζει οτι όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να βοηθήσουν στην φροντίδα των ζώων που φιλοξενούνται στο καταφύγιο του Καρτεράδου.

Στο μηνυμά της η Ένωση Ζωοφίλων Θήρας αναφέρει οτι,
Η Ένωση Ζωοφίλων Θήρας δραστηριοποιείται πάνω από 15 χρόνια στο νησί προσπαθώντας να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των αδέσποτων, κατοικίδιων και εργαζόμενων ζώων. Αν και πολλά πράγματα έχουν αλλάξει προς το καλύτερο, η ΕΖΘ έχει ακόμα έναν μακρύ δρόμο να διαβεί... κυρίως όσον αφορά την ενημέρωση του κοινού για το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται κάθε υπεύθυνος ιδιοκτήτης ζώου.
Πόσο απογοητευτικό είναι να διαπιστώνει κανείς ότι ο ίδιοι ιδιοκτήτες που αρνούνται να στειρώσουν τα ζώα τους ισχυριζόμενοι ότι τα αγαπάνε υπερβολικά και δεν θέλουν να τους στερήσουν τις “χαρές της ζωής”, είναι τα ίδια άτομα που θα εγκαταλείψουν τα νεογέννητα των κατοικίδιων τους με απάνθρωπο τρόπο και χωρίς δεύτερη σκέψη.
Πριν λοιπόν προσθέσετε ένα κατοικίδιο στην οικογένειά σας, σιγουρευτείτε ότι είσαστε έτοιμοι να αναλάβετε τα καθήκοντα ενός υπεύθυνου ιδιοκτήτη. Μην ξεχνάτε ότι το ζώο σας δεν έχει φωνή να σας πει ή να σας ζητήσει αυτό που χρειάζεται!

ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ (απο εναν τετράποδο σύντροφο!)
1. Σε παρακαλώ κάνε τα αφεντικά μου να καταλάβουν ότι δεν μπορώ να επιζήσω μόνο με ψωμί και κόκαλα, μια απλή ξηρά τροφή και ένα μπολ καθαρό νερό μου αρκούν με το παραπάνω!
2. Το να γεννώ 6 κουτάβια δύο φορές το χρόνο τα οποία θα καταλήξουν στο δρόμο ή και χειρότερα δεν θα πει μητρότητα... Μπορείς να τους ζητήσεις σε παρακαλώ να με στειρώσουν;
3. Ξύνομαι ασταμάτητα εδώ και μήνες, σε παρακαλώ Άγιε Βασίλη στείλε μου ένα φάρμακο για τους ψύλλους και αν σου είναι εύκολο πρόσθεσε και κανένα χάπι για τα παράσιτα στην κοιλιά μου και τα ετήσια εμβόλια μου!
4. Τα βαρέλια δεν αποτελούν ειδυλλιακά σκυλόσπιτα, το καλοκαίρι γίνονται φούρνος και το χειμώνα ψυγείο. Δεν μπορούν να μου φτιάξουν ένα ξύλινο σπιτάκι;
5. Η αλυσίδα μου είναι μόλις ένα μέτρο… μετά βίας κινούμαι. Και τι δεν θα έδινα να είχα πιο πολύ χώρο!
6. Με έχουν δέσει εδώ … δεν θυμάμαι από πότε! Απλά περνούν μου πετάνε αποφάγια και φεύγουν… γιατί δεν με θέλουν; Μπορώ να μάθω πράγματα αν μου αφιερώσουν λίγο χρόνο και παίξουν μαζί μου... στα όνειρά μου βλέπω ότι με πάνε βόλτα, με χαϊδεύουν και μου λένε ότι είμαι καλό σκυλί… έχω δει άλλα αφεντικά που τα κάνουν αυτά…. Θα μου συμβεί ποτέ και εμένα;

Εάν είσαστε στο πνεύμα των Χριστουγέννων και θέλετε να βοηθήσετε, παρακάτω είναι μερικά δώρα που τα αδέσποτα σκυλιά και τα γέρικα γαϊδουράκια στο Καταφύγιο του Καρτεράδου θα χαρούν πολύ να λάβουν:
· Ψωμί, λαχανικά, φρούτα ή σανό
· Ξηρά τροφή ή κονσέρβες για σκύλους
· Μπισκότα/ λιχουδιές για σκύλους/ άλογα
· Εφημερίδες
· Φάρμακα για εξωτερικά παράσιτα
· Φάρμακα για εσωτερικά παράσιτα · Κολάρα/ λουριά σκύλων (χρησιμοποιημένα ή καινούργια)
· Παιχνίδια για σκύλους (χρησιμοποιημένα ή καινούργια)
· Εθελοντές για χάδια, αγκαλιές και παιχνίδι!

Η ΕΖΘ θα ήθελε να ευχαριστήσει για τις γενναιόδωρες χειρονομίες τους:
Το Ίδρυμα Νομικού για την αγορά αγάλματος από τη δημοπρασία του Donkey Republic το οποίο και προσέφερε στην ΕΖΘ προκειμένου να μετατραπεί σε κουμπαρά και να τοποθετηθεί στο τελεφερίκ και την Ένωση Λεμβούχων Θήρας που κατασκεύασε ευρύχωρα και πρακτικά σπιτάκια για τους σκύλους του Καταφυγίου. Για κάθε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Ένωση Ζωοφίλων Θήρας
στο 6974321784.

Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το 2011!!

χρήσιμα sites

Καλα, το οτι όλα σχεδόν τα προιόντα των σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα τα πληρώνουμε διπλάσια απ' οτι στις άλλες χώρες της Ευρώπης το έχουμε καταλάβει καλά. Το γεγονός αυτό βέβαια δεν μας βοηθά να πληρώνουμε λιγότερα, αλλά εστω κι έτσι, η συνειδητοποίηση του τι σόι τόπος είμαστε, είναι κι αυτό ενα υπολογίστιμο αποτέλεσμα..
Θα μπορούσε μάλιστα η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα να θυμίζει την προ διάσπασης Κομμουνιστική Ρωσία, ή, Σοβιετική Ένωση αν προτιμάτε. Γιατί,  αν και δεν νομίζω "να ακριβύνουν τόσο πολύ τα είδη της Μπίκ", είναι ήδη πολλοι και γίνονται όλο και περισσότεροι όσοι επιλέγουν να ψωνίζουν απο χώρες των Βαλκανίων (η μισή-;- Θεσσαλονίκη πάει Βουλγαρία, λένε κάποιοι) απο την γειτονική Τουρκία ή και την Αλβανία επιλέγουν να ψωνίσουν κάποιοι άλλοι, ενω δεν είναι και λίγες οι περιπτώσεις νέων ελλήνων που παραγγέλνουν με τις τσάντες τα είδη προσωπικής υγειινής, καιοχι μονο, απο φίλους τους που επιστρέφουν απο κάποια ευρωπαική χώρα, προκειμένου να γλιτώσουν τουλάχιστο κανα 80άρι ευρω...Και μάλιστα, χωρίς να θεωρούνται τσιγκούνηδες, αλλά συνειδητοποιημένοι....

Δυό πολύ ενδιαφέροντα site προτείνουμε για σήμερα, το πρώτο είναι το http://shopnsave.gr/home.html που λειτουργεί σαν το google των (ελληνικών) super markets. Του βάζεις δηλαδή το προϊόν που σε ενδιαφέρει και βλέπεις ποιο από τα γνωστά super markets το έχει πιο φθηνά.
Το ίδιο κάνει και το: http://www.e-prices.gr/search  που ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών (Παρατηρητήριο Τιμών Γενικής Γραμματείας Εμπορίου) και ανακοινώθηκε η λειτουργία του πριν από λίγες μέρες, η έκδοση είναι beta αλλά αρκετά καλή.

Και με αυτές τις συμβουλές, σας ευχόμαστε καλές γιορτές και καλά ψώνια.

Ημερολόγια με την Σαντορίνη στην Γερμανία

Ημερολόγια για την Σαντορίνη δεν φτιάχνει μονο η Σαντορίνη, άλλα (ή αλλά!)  γίνονται κι εκτός.
Αυτά για τα οποίο έχουμε εμείς τουλάχιστο ενημέρωση, είναι αυτά που κατασκεύασε η ομάδα του καθηγητή κ. Δημήτρη Μάστορη, καθηγητή ελληνικών σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Γερμανίας, και που σχετίζονται με το νησί.
Σύμφωνα με το αρχείο -που δυστυχώς που δεν μπορούμε να επεξεργασούμε και να ανεβάσουμε- το ημερολόγιο αποτελείται αποκλειστικά απο φωτογραφίες της Σαντορίνης και αφιερώνεται στο νησί και τους κατοίκους του. Εμπνευστης της δημιουργίας του είναι ο κ. Μάστορης καθηγητής Ελληνικών.
Για περισσότερες -και πολύ ενδιαφέρουσες-πληροφορίες σχετικά με την πρωτοβουλία εδω

Σαντορίνη TV - X"mass show

Την ετήσια καθιερωμένη εκπομπή του πραγματοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης 22 Δεκεμβρίου το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι Σαντορίνη TV.

Οι επιχειρήσεις που προσέφεραν δώρα για τον διαγωνισμό ήταν οι εξής :
ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Σαντορίνης, HONDOS Center, KAMARI GOLD, GOLDEN KONAKI, Πολυκατάστημα ΜΑΡΙΟΣ, ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ ΑΤΑΚΤΟΥΛΗΔΕΣ, Κέντρο Δώρου "το ΧΑΝΙ", ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ, Κέντρο Δώρου ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ, ΓΕΤΗΛ, SΗOΕ SHOP, ΦΙΛΙΑ,
Οινοποιείο ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, Ζαχαροπλαστείο ΛΙΧΟΥΔΗΣ,  EΠΙΠΛΟ ΕΠΙΛΟΓΗ,
Ταβέρνα Καλλίστη, GIOYLI STYLE, Κρεοπωλείο ΧΑΡΑΛΕΟΣ, Κατάστημα ΑΜΑΡΡΥΛΙΣ, Είδη Γάμου - Βάπτισης ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ, Κοσμηματοπωλείο MEMENTO, Βιβλιοπωλείο ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ, κατάστημα παιδικών παιχνιδιών και ειδών ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ (7 ΔΩΡΑ) ,
ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΜΑΙΝΑ.

ευχετήριο..

Τις ευχές της μας στέλνει η ομάδα των συντελεστών του Φεστιβάλ "στις γειτονιές του Μάρκου Βαμβακάρη" που διοργανώνεται στην Άνω Σύρο. Καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ είναι ο αξιόλογος δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός Θέμης Ροδαμίτης, ενω το Φεστιβάλ διοργανώνεται απο την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση τοΔημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Άνω Σύρου Δήμου Άνω Σύρου.
Το πρόγραμμα και πληροφορίες εδω



Υ.Γ. Καλές οι ευχές, αλλά σιγά σιγά θα πρέπει να ξεχνάμε (αυτά που ξέραμε...) τα ονόματα των τέως -πλέον- Δήμων, καθώς κι αυτά των επιχειρήσεων που είχαν συστήσει. (για να κινείται το σύστημα...)

Κόκκινος - δραστηριότητες..

Ενημέρωση σχετικά με τις πρόσφατες δραστηριότητές του μας παρείχε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, κ. Κόκκινος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, το 2ήμερο 19-20.12 ο κ. Κόκκινος επισκέφθηκε την Ρόδο.
Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου παρευρέθηκε στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου κ. Στάθη Κουσουρνα και του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Ροδίων, στο «Ροδινι».
Το απόγευμα παρακολούθησε το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Λινδιων και στη συνέχεια στην τελετή βράβευσης του απονεμήθηκε από το δήμαρχο κο Μανώλη Πολλά, τιμητική πλακέτα για την προσφορά και το έργο του κατά τη διάρκεια της θητείας του.
Το βράδυ τη ίδιας μέρας, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» καθώς και συνάντηση με τα μέλη της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου στην πόλη της Ρόδου και είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις πάνω σε οργανωτικά θέματα που αφορούν την λειτουργία της αιρετής περιφέρειας αλλά και σε θέματα που άπτονται των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων.
Το πρωί της Δευτέρας 20/12/2010 επισκέφτηκε το Δήμο της Ρόδου όπου είχε συνάντηση και συζήτηση για θέματα που αφορούν το δήμο με τον απερχόμενο δήμαρχο κο Χατζή Χατζηευθυμίου.

1 χρόνος ΔΑΟΣ

Ανακοίνωση με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου απο την ίδρυση και λειτουργία του μας έστειλε ο Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός Σαντορίνης που διαχειρίζεται και το Κλειστό Γυμναστήριο.

Στην ανακοίνωσή του με τίτλο "ο Αθλητικός χρόνος που πέρασε" αναφέρει οτι:
Ένας χρόνος Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός Σαντορίνης, ένας χρόνος δίπλα στον αθλητικό κόσμο της Σαντορίνης, στηρίζοντας και αναδεικνύοντας όλες τις καλές αθλητικές προσπάθειες. Σύλλογοι, Αθλητικά Σωματεία, αθλητές και γενικότερα νέοι που θέλουν να αθληθούν ενέταξαν τις πεποιθήσεις αλλά και τις δυνάμεις τους, στην δημιουργική πορεία που ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2009.
Οι επιτυχίες δεν άργησαν και οι διοργανώσεις είτε σε τοπικό επίπεδο είτε σε πανκυκλαδικό είναι πολλές και έχουν καταγραφεί στη συνείδηση όλων. Από τα αθλητικά γεγονότα, Τοπικά Πρωταθλήματα Ποδοσφαίρου και Μπάσκετ στην κοινωνική προσφορά με το «Αθλητικό Καλοκαίρι 2010» και φυσικά την κορυφαία κατάκτηση όλης της Σαντορίνης της μοναδικής στα χρονικά διοργάνωσης του τελικού Super Cup volley 2010.
Από την χρονιά που πέρασε όλοι όσοι βρέθηκαν έστω και για λίγο στο ΔΑΟΣ, έχουν κάτι να θυμούνται, όλοι έχουν καταγεγραμμένη έστω μια εικόνα χαράς ή συγκίνησης από κάποιο γεγονός που παρακολούθησαν. Αναμφισβήτητα ήταν μια πετυχημένη αθλητική χρονιά. Οι ευχές, απαραίτητες, λίγες μέρες πριν την αλλαγή του χρόνου, δεν μπορούν παρά μονό να εστιάσουν στην πολύ καλή συνέχεια και η νέα χρονιά να επιφυλάσσει μεγαλύτερες εκπλήξεις.
Από τον Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό Σαντορίνης τις καλύτερες ευχές για Καλά Χριστούγεννα.

Ένωση Ζωοφίλων - τα κατοικίδια δεν είναι δώρα

Ένα πολύ αξιόλογο μήνυμα μας υπενθύμισε η Ένωση Ζωοφίλων Θήρας στέλνοντάς μας το κείμενο της GAWF (GREEK ANIMAL WELFARE FUND) έναν οργανισμό που τα τελευταία 50 χρόνια υπερασπίζετε τα δικαιώματα των ζώων στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με το μήνυμα που μπορείτε να το διαβάσετε στην σελίδα της GAWF ,

(τα) Κατοικίδια (δεν κάνουν) για Χριστουγεννιάτικα Δώρα; - Pets as Christmas presents? Νο!


Τα κατοικίδια δεν πρέπει να δίνονται ως δώρα

Το Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων (GAWF), απευθύνει έκκληση στο κοινό να μην αγοράσει κατοικίδια ως δώρα για τα φετινά Χριστούγεννα. Κάθε χρόνο, ένας αριθμός ζώων δίνεται ως δώρο χωρίς κανείς να σκεφτεί την ευθύνη που συνεπάγεται η φροντίδα ενός συναισθανόμενου όντος. Ενώ τα παιδιά επιθυμούν έντονα να αποκτήσουν ένα ζωάκι, πολύ σύντομα βαριούνται από το «παιχνίδι» και αναζητούν ένα καινούργιο. Ποιος τότε θα αναλάβει τη φροντίδα του νέου μέλους της οικογένειας;
Δυστυχώς πολλοί λίγοι συνειδητοποιούν αυτή την ευθύνη και έτσι πολύ σύντομα όλα αυτά τα χαριτωμένα κουταβάκια και γατάκια εγκαταλείπονται στο δρόμο. Τα περιμένει μόνο η δυστυχής μοίρα του αδέσποτου.

“Μόλις 3 μήνες μετά τα Χριστούγεννα, οι γειτονιές παρουσιάζουν αύξηση στα εγκαταλελειμμένα ζώα» λέει η Carol McBeth, διευθύντρια του GAWF στην Ελλάδα. “Είναι ιδιαίτερα λυπηρό να ξέρεις ότι τα περισσότερα από αυτά δεν θα επιζήσουν. Σκοτώνονται σε τροχαία δυστυχήματα ή πεθαίνουν από τη γενικότερη κακουχία και αρρώστιες”.

Το GAWF θα ήθελε να πει ότι όποιος σκέφτεται να κάνει δώρο ένα ζώο να είναι σίγουρος ότι το ζώο θα αποτελέσει μέλος της οικογένειας που χαρίζεται για όλη του τη ζωή και όχι μόνο για τα Χριστούγεννα. Με την ατελείωτη ποικιλία που υπάρχει στα δώρα, είναι πολύ εύκολο να βρεθεί κάτι που θα ευχαριστήσει τους φίλους σας και δεν θα προκαλέσει πόνο σε ένα συναισθανόμενο ον.


A companion animal is not a suitable present

With Christmas approaching, GAWF is appealing to the public not to give companion animals as Christmas presents. Every year people give companion animals as presents without realising the commitment required in caring for a sentient being. Children may be desperate to have a pet, but a pet cannot be considered as a new toy to be played with, then cast aside and forgotten about when the children become bored with their new ‘present’. Just who is going to take the responsibility of looking after what should be a new member of the family? Unfortunately, very few realise their obligation and don’t care enough to take the time and effort required to become responsible pet owners, so many of these cute kittens and puppies become unwanted gifts and are abandoned to fend for themselves in the inhospitable streets.

“Animal welfare societies see an increase in the number of abandoned animals in the three months after Christmas,” said Carol McBeth, GAWF Director in Greece. “It’s heartbreaking knowing that many of them just don’t survive; killed in road traffic accidents or dying from viral infections”

GAWF would like anyone thinking of giving a companion animal as a present to be made aware that ‘a companion animal is for life and just not for Christmas’. With the array of gifts available in the shops, it’s not difficult to find the perfect presents for your friends and family without causing suffering to a sentient being.

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 23, 2010

Βρούτσης : "η Ελλάδα (σ.σ. η ελληνίδα) δεν γεννάει ...!"

ή , αναπαραχθήτε, γιατί χανόμαστε (ως έθνος...)

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει στην επιστολή του με ημερομηνία 20.12.2010 ο Βουλευτής Κυκλάδων και υπεύθυνος του τομέα εργασίας της Ν.Δ. κ. Γιάννης Βρούτσης.


Βέβαια, ως βουλευτής της αντιπολιτεύσεως είναι πολύ εύκολο να καταλήγει σε τέτοια συμπεράσματα, με δεδομένο οτι
και για την υπογεννητικότητα πρέπει να καταστεί σαφές οτι ευθύνεται η κυβέρνηση. Διότι με τέτοια κρίση, το σκέπτεται να γεννήσει κανείς. Όπως παλαιότερα, στην εποχή της "λιτότητας" ,που πάλι επι Πασόκ μας είχε βρεί, αλλά του Πασοκ του συγχωρεμένου του Ανδρέα Παπανδρέου, που μπορεί να έχει μείνει στην μνήμη του κόσμου ως ανοιχτοχέρης, αλλά μας τις κοπάνησε κι αυτός τις κρίσεις μας και τις λιτότητες και τις τιμαριθμικές αναπροσαρμογές και δεν ήταν λίγες οι φορές που άκουγα να φωνάζουν οι μεγαλύτεροι στον δρόμο συνθήματα εναντίων της κυβερνήσεως και των υπουργών της, την ίδια ώρα που και η κυβέρνηση φώναζε συνθήματα εναντίων των Αμεριακανών, για να μπορεί, βεβαίως βεβαίως, να συναλλάσετε καλύτερα μαζί τους....
Τότε πάντως, πολύς κόσμος έλεγε, "σε ποιόν κόσμο να φέρεις τα παιδιά..." εκφράζοντας μια
-πρωτόγονου τύπου- αντίδραση στις τεχνολογικές εξελίξεις (ο έλληνας άκουγε πρώτη φορά για νέφος...) ενω, οτι είχε σκάσει και το Τσερνομπίλ, οπότε η σύγχυση ήταν αναμένόμενη...
Σε κάθε περίπτωση πάντως, και τότε ο Έλληνας και η Ελληνίδα, συνέχιζαν να κάνουν παιδιά...
Όπως και στην περίοδο του εκσυγχρονισμού της Ελληνικής οικονομίας, η ελληνίδα, καθώς και άλλες υπήκοοι συνέχιζαν να κάνουν παιδιά...
Για σήμερα, δεν ξέρω, προφανώς όμως και συνεχίζουν, άλλωστε όπως πρόσφατα μας είπε και ο ασαράντιστος μακαρίτης πρώην σύμβουλος του Πρωθυπουργού, συγχωρεμένος Σιόπα, μέχρι τα παιδιά μας να γίνουν 15 χρονών, η οικονομία της ελλάδας θα έχει στρώσει....
Σε αυτές τις σκέψεις περιήλθε η δημοσιογράφος στην ανάγνωση της επιστολής του κ. Βρούτση περί υπογεννητικότητος και αύξησης του μέσου ηλικιακού όρου του πληθισμού της Ελλάδος... Καθώς φαίνεται, καθίστατε πλέον γεγονός. Μερικοί γέροι (το χει η πάστα τους) θα μας θάψουν όλους...

Σύμφωνα με τα στοιχεία του κ. Βρούτση,

«Ο Δημογραφικός Εφιάλτης που απειλεί την Πατρίδα μας και την κατατάσσει σε πολύ υψηλή θέση, όσον αφορά τη γήρανση και την υπογεννητικότητα, απαιτεί οι πολιτικές στήριξης της ελληνικής οικογένειας και ιδιαίτερα της πολύτεκνης να συνεχιστούν και όχι να ακυρωθούν.
Τα στοιχεία είναι ιδιαιτέρως αποκαλυπτικά και οι Δημογραφικές Προβολές δείχνουν, ότι σχεδόν 1 στους 3 Έλληνες το 2050 θα είναι άνω των 65 ετών, δηλαδή το 31,46% του συνολικού πληθυσμού.
Επιπλέον, ο Δείκτης Γονιμότητας (ο αριθμός των γεννήσεων που αντιστοιχούν σε κάθε Ελληνίδα αναπαραγωγικής ηλικίας) βρίσκεται στο 1,3, όταν για την διατήρηση του πληθυσμού στα ίδια επίπεδα ο Δείκτης αυτός πρέπει να είναι στο 2,1!
Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι η «Ελλάδα Γερνάει και δεν Γεννάει».
Δυστυχώς, όμως, η κυβέρνηση αγνοεί τη σημαντική αυτή εθνική πρόκληση. Γι’ αυτό και έχει υποθηκεύσει την κοινωνική πολιτική και κατ’ επέκταση τα πολυτεκνικά επιδόματα και τα μέτρα στήριξης της οικογένειας στο Μνημόνιο του Μαΐου.
Προκαλεί έκπληξη το γεγονός, ότι η κυβέρνηση επέλεξε για πρώτο στόχο των περικοπών των κοινωνικών δαπανών, τους Πολύτεκνους και μάλιστα με τρόπο άκομψο, οριζόντιο και αυθαίρετο.
Με τις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, ακυρώνεται ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό πλέγμα στήριξης της πολύτεκνης οικογένειας, που στόχευε στην αναστροφή των δυσμενών Δημογραφικών Δεδομένων, στην αύξηση της Γεννητικότητας και στη διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής.
Κρίσιμα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, όπως η στήριξη των Πολυτέκνων, δεν πρέπει να περιορίζονται με βάση στενά λογιστικά κριτήρια.
Οι δαπάνες για την στήριξη της πολύτεκνης και τρίτεκνης οικογένειας, δεν είναι σπατάλη, αλλά επένδυση υψηλής προστιθέμενης αξίας για την κοινωνική, αλλά και οικονομική ζωή της χώρας μας.
Για τη Ν.Δ., που η κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη αποτελούν στρατηγική προτεραιότητα, η προστασία της πολύτεκνης οικογένειας αντιμετωπίζεται ως μείζον ζήτημα κοινωνικής πολιτικής.

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 22, 2010

Αναπτυξιακός Νόμος - οι πρώτες αντιδράσεις (απο τους εξαιρεθέντες...)

Άμεση ήταν η απάντηση της ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ και ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ στην ανακοίνωση του Νέου Αναπτυξιακού Νόμου που τους εξαιρεί απο τους εν δυνάμει ευεργετηθέντες των όσων προβλέπει.
Την ενημέρωση για το κείμενο που ακολουθεί μας την έστειλε η Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματών Κυκλάδων και ο πρόεδρός της κ. Καρατάσος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εν λόγο συνομοσπονδίας,


Παρά τις αντίθετες υποσχέσεις, οι οποίες αποδείχθηκαν κενές περιεχομένου, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του Τουρισμού μένουν και πάλι εκτός αναπτυξιακής προοπτικής. Η Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για τον αποκλεισμό των επιχειρήσεων του κλάδου που εκπροσωπεί από το Νέο Αναπτυξιακό Πλαίσιο το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση την Παρασκευή 10/12/2010.
Ο αποκλεισμός των επιχειρήσεων Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων από τις ευεργετικές αναπτυξιακές ρυθμίσεις, θα έχει άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα των υπηρεσιών του τουρισμού και στη βιωσιμότητα των ιδίων επιχειρήσεων, οι οποίες συνεισφέρουν σημαντικά στο τουριστικό εισόδημα, στηρίζουν την περιφερειακή οικονομία της χώρας αποτελώντας έναν από τους κύριους μοχλούς εξόδου της από την κρίση.
Εκτιμούμε ότι η ονομαστική εξαίρεση του συνόλου των επιχειρήσεων μας από την αναπτυξιακή προοπτική εν μέσω της οξύτατης οικονομικής κρίσης, θα οδηγήσει στην επέκταση άνευ όρων της οικονομικής δυσπραγίας 40.000 επιχειρήσεων και των οικογενειών τους.
Δηλώνουμε την πρόθεσή μας να συμπράξουμε με όλες τις δυνάμεις μας για να υπάρχει ισότιμη και άνευ όρων προοπτική βιωσιμότητας του κλάδου.
Απαιτούμε από το υπουργείο περιφερειακής ανάπτυξης να εγκαταλείψει την κοντόφθαλμη άποψή του για τον τουρισμό και να εντάξει το σύνολο των επιχειρήσεών μας στα νέα αναπτυξιακά κίνητρα.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ, Πρωτοπαπαδάκη 13, 84100 ΣΥΡΟΣ
τηλ.2281084470, fax.2281085769, email. omospondiaCyclades@gmail.com

ανακοινώθηκε ο Αναπτυξιακός Νόμος

Στην δημοσιότητα δόθηκε, μετά και την διαδικασία της διαβούλευσης, το σχέδιο του νέου Αναπτυξιακού Νόμου σχετικά με τις επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού.
Με τον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο τίθεται το πλαίσιο των ενισχύσεων για τουριστικές επενδύσεις. Έτσι ενισχύεται η ίδρυση, η επέκταση και ο εκσυγχρονισμός (με τον περιορισμό της παρέλευσης οκταετίας από την έναρξη λειτουργίας) ξενοδοχειακών μονάδων τουλάχιστον τεσσάρων αστέρων, ενώ δεν ενισχύονται επενδύσεις που αφορούν σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα κάθε μορφής και τάξης.

adults only ..

Από το ίδιο newsletter, μαθαίνουμε επίσης ότι,
"Μακρυά από τα παιδιά;!" επιλέγουν να λειτουργούν πολλά ξενοδοχεία…

Πληθαίνουν οι ξενοδοχειακές μονάδες που επενδύουν στην παροχή υπηρεσιών αποκλειστικά σε ενήλικες και δεν δέχονται παιδιά στους χώρους τους. Μια απλή αναζήτηση στο Google με τις λέξεις adults-only hotels επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Στο μεταξύ μεγάλοι tour operators όπως ο Thomas Cook εκδίδουν για το 2011 ειδικές μπροσούρες με ξενοδοχεία αποκλειστικά για ενήλικες. Οι οικογένειες με παιδιά αναμφισβήτητα έχουν άλλες ανάγκες σε υπηρεσίες και χώρους από όσους θέλουν ήσυχες, αδιατάραχτες (και χωρίς παιδιά) διακοπές….


θα ανοίξει -καθώς φαίνεται- ο Αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου φέτος


Από το τελευταίο newsletter του «Παρατηρητηρίου» μαθαίνουμε ότι εντός χρονοδιαγράμματος προχωρούν οι εργασίες αποκατάστασης του στεγάστρου του Αρχαιολογικού χώρου του Ακρωτηρίου και ότι φέτος το καλοκαίρι ο χώρος θα είναι επισκέψιμος.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του «Παρατηρητηρίου»,

Την περασμένη βδομάδα τοποθετήθηκε το τελευταίο μεταλλικό φύλλο επικάλυψης και έτσι ολοκληρώθηκε η στέγαση του αρχαιολογικού χώρου, στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης, με το νέο βιοκλιματικό στέγαστρο. Ο αρχιτέκτων κ. Νίκος Φιντικάκης μας δήλωσε ότι οι εξωτερικές εργασίες που απομένουν είναι η ολοκλήρωση της περιμετρικής υγρομόνωσης, η φύτευση στην οροφή και η διαμόρφωση των εξωτερικών διαδρομών. Εσωτερικά βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης η βιοκλιματική λειτουργία του στεγάστρου, δηλαδή η τοποθέτηση της εσωτερικής ξύλινης οροφής, καθώς και η διαμόρφωση των αρχαιολογικών διαδρομών επίσκεψης. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της εργολήπτριας κοινοπραξίας όλες οι εργασίες θα έχουνε περατωθεί μέχρι το τέλος Μαΐου 2011. Η Σαντορίνη και οι χιλιάδες επισκέπτες της ευελπιστούν ότι ο αρχαιολογικός χώρος θα είναι και πάλι επισκέψιμος μέσα στο επόμενο καλοκαίρι.

Στο ίδιο θέμα, ερευνώντας το λίγο παραπάνω στο διαδίκτυο, βρεθήκαμε στην σελίδα του ηλεκτρονικού περιοδικού "αρχαιολογία και τέχνες" η οποία αναφέρεται στο ιστορικό που ακολούθησε την 23 Σεπτεβρίου του 2005, την αποφράδα δηλαδή ημέρα της κατάρρευσης, όπου υπο τον τίτλο "4 -σ.σ. 5 πλέον- χρόνια ολιγορία για το Ακρωτήρι της Σαντορίνης" αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής ενδιαφέροντα,

(σημειώνουμε δε οτι στην δεξιά στήλη της εν λόγο σελίδας μπορείτε να διαβάσετε ενδιαφέροντα άρθρα αρχαιολόγων σχετικά με τον προιστορικό οικισμό του Ακρωτηρίου της Σαντορίνης)

"Πόρισμα δεν έχει εκδώσει ούτε η επιτροπή που συστάθηκε πριν από δύο (σ.σ. 3 πλέον) χρόνια για να εκτιμήσει το μέγεθος της οικονομικής ζημίας που προκλήθηκε στις αρχαιότητες από την κατάρρευση του βιοκλιματικού στεγάστρου καθώς και τις προβλεπόμενες δαπάνες αποκατάστασης για το Ελληνικό Δημόσιο.
Μετά απο συνεδρίαση (το 2009) του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου άλλαξε η σύνθεση της επιτροπής και ο καθηγητής Χρίστος Ντούμας ήταν ένα από τα μέλη που αντικαταστάθηκαν. «Με ενδιέφερε μια επιτροπή που να καταγράφει τις ζημιές, κάτι που δεν μπορεί να γίνει, αφού δεν μπορούμε να μπούμε στον χώρο. Δεν είμαι αρμόδιος για την οικονομική αποτίμηση» εξηγεί ο κ. Ντούμας.
Όσο για τις αρχαιολογικές καταστροφές, «ένα μεγάλο τμήμα του στεγάστρου έπεσε στην πλατεία Τριγώνου, ακούμπησε στους τοίχους των κτιρίων και έριξε κομμάτια από την οροφή του Συγκροτήματος Δ. Ολοσχερή καταστροφή έχουμε στους εσωτερικούς πηλότοιχους».

Με μια ματιά
1967-1974. Τοποθετείται το πρώτο στέγαστρο με dexion 1980. Αντικαθίσταται με μολύβδινο στέγαστρο 1995. Εγκρίνεται νέο βιοκλιματικό στέγαστρο 1999. Αναδεικνύεται η κατασκευάστρια κοινοπραξία J&Β και Άβαξ 2003. Ο χώρος κλείνει για την τοποθέτηση του στεγάστρου 2004. Το Ακρωτήρι ανοίγει 2005. Καταρρέει τμήμα του στεγάστρου 2008. Εγκρίνεται μελέτη αποκατάστασης 2009. Η Πολεοδομία αρνείται να δεχθεί τον φάκελο. Ψηφίζεται ειδική τροπολογία.

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 20, 2010

Τελευταία ευκαιρία για να γίνουμε πολίτες!

Ενδοπαραταξιακές διαφωνίες ..
(ή, είναι πολλά τα λεφτά για ταξίδια και για χειμερινές διακοπές, πόσο μάλλον αν είναι με το πλοίο της γραμμής..)

Νωρίτερα, με ανακοίνωση που υπογράφουν από κοινού, 13 νεοεκλεγέντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι του συνδυασμού του κ. Μαχαιρίδη από την Π.Ε. Ρόδου, εκφράζουν τις ενστάσεις τους ως προς τον σχεδιαζόμενο οργανισμό λειτουργίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και αποφάσισαν να ανακοινώσουν ότι θα απέχουν από την τελετή ορκωμοσίας για την ανάληψη των καθηκόντων τους που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου στην Σύρο.
Με την ανακοίνωσή τους εκφράζουν τις ενστάσεις τους ως προς τον Οργανισμό Λειτουργίας της Αιρετής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τον Οργανισμό Λειτουργίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Στην ανακοίνωσή τους, μεταξύ άλλων, αναφέρουν ότι,
Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που είναι προδήλως η δυσκολότερη πανευρωπαϊκά όσον αφορά στο πλήθος και στη διασπορά των νησιών μας, είναι εξόχως κρίσιμο το ζήτημα της μέγιστης δυνατής εξυπηρέτησης των κατοίκων και των επισκεπτών τόσον της Σικίνου και της Μεγίστης, όσον της Σύρου, της Μυκόνου ή της Ρόδου, με βάση τις αρχές της επικουρικότητας και της εγγύτητας.
Την ίδια ακριβώς ευθύνη και θέρμη που επιδεικνύουμε υπερασπιζόμενοι την εξυπηρέτηση των συμπατριωτών μας Δωδεκανησίων, πολιτών της Τήλου και της Χάλκης, αισθανόμεθα και οφείλουμε για την εξυπηρέτηση των συμπατριωτών μας Κυκλαδιτών της απομακρυσμένης Ανάφης και της μικρής Κιμώλου.
Η ως άνω καταστατική λογική της εγγύτερης εξυπηρέτησης του πολίτη με βάση την δημογραφική κατάσταση στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (απογραφή του 2001 , Δωδεκάνησος : 190.071 κάτοικοι , Κυκλάδες :112.615 κάτοικοι) ουδόλως αποτυπώνεται στο σχέδιο του Οργανισμού Λειτουργίας της Αιρετής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Ο εν λόγω οργανισμός όπως έχει μέχρι σήμερα, ουδαμού συγκλίνει, συναντάται και υποστηρίζει την δημογραφική και αναπτυξιακή πραγματικότητα της περιοχής του Νοτίου Αιγαίου, τόσον των Κυκλάδων όσων και της Δωδεκανήσου.
Για να ασκηθεί με συνέπεια και λυσιτέλεια η εξυπηρέτηση του πολίτη στη νοτιοαιγαιακή πολυνησία, απαιτείται ο οργανισμός της ΠΝΑ να είναι ισόρροπος και αποτελεσματικός, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την γεωγραφική διασπορά και θέση των νησιών, την δημογραφία και την αναπτυξιακή ένταση σ’ αυτά.

Σε ότι αφόρα στον Οργανισμό Λειτουργίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου δηλώνουμε τα ως κάτωθι: Αρχικώς θεωρούμε τον ορισμό του Πειραιά ως έδρα του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου (ΑΔΑ) ως συνταγματική ακροβασία καθότι σύμφωνα με το άρθρο 101 του συντάγματος : Η διοίκηση του Κράτους οργανώνεται σύμφωνα με το αποκεντρωτικό σύστημα.και δεν θεωρούμε ότι συνιστά αποκέντρωση ο ορισμός του Πειραιά ως έδρα της ΑΔΑ, του οποίου το λιμάνι απέχει εννέα (9) χιλιόμετρα από την Βουλή. Ακολούθως είναι βεβαίως γνωστές στην κοινωνία μας οι προσπάθειες των κοινοβουλευτικών μας εκπροσώπων και του αιρετού περιφερειάρχη στις συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών (ΥΠ.ΕΣ), για τον εξορθολογισμό του οργανισμού λειτουργίας της ΑΔΑ και την ισόρροπη και λογική ανάπτυξη των διευθύνσεων , τμημάτων και γραφείων ανά νησιωτική ενότητα Βόρειο Αιγαίο (9 κατοικημένα νησιά) Κυκλάδες (25 κατοικημένα νησιά) Δωδεκάνησος (18 κατοικημένα νησιά). Ακόμα και αν αποδεχθούμε τον ορισμό του Πειραιά ως έδρα του Γενικού Γραμματέα της ΑΔΑ, για λόγους συγκοινωνιακής διευκόλυνσης των υπολοίπων τεσσάρων σήμερα νομών του Αιγαίου, απομένουν οι δεσμευτικές ανακοινώσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών για την ανάπτυξη όλων των διευθύνσεων, τμημάτων και γραφείων και των τριών (3) γενικών διευθύνσεων και στην νησιώτική ενότητα των 18 κατοικημένων νησιών και των 190.071 κατοίκων.
Εδώ να σημειώσουμε τις ευθύνες όλων μας στον μη χαρακτηρισμό της Ρόδου ως εθνικού αναπτυξιακού πόλου , στον πρόσφατο Εθνικό χωροταξικό Σχεδιασμό, θα έχει ως αποτέλεσμα την άνιση ανάπτυξη μεταξύ χερσαίας και νησιωτικής χώρας.
Επειδή τα ως άνω μέχρι στιγμής δεδομένα και εξελίξεις δεν συμβάλουν στην δημιουργία περιβάλλοντος ουσιαστικής και ευοίωνης ανάπτυξης στο Αιγαίο επ’ ωφελεία του τόπου των πολιτών και έως ότου η ηγεσία του ΥΠ.ΕΣ καταλήξει και ανακοινώσει οργανισμούς για την ΠΝΑ και την ΑΔΑ που θα εδράζονται στην δημογραφική και αναπτυξιακή πραγματικότητα της κάθε νησιωτικής περιοχής στο Αιγαιακό Αρχιπέλαγος, το ελάχιστο που μπορούμε από πλευράς μας να πράξουμε είναι να μην ορκιστούμε ως περιφερειακοί σύμβουλοι και να μην αναλάβουμε τα καθήκοντά μας μέχρι νεωτέρας.

Καλούμε όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους όλων των περιφερειακών παρατάξεων του Νοτίου Αιγαίου, να συστοιχηθούν με τις αρχές και την λογική της παρούσας δήλωσης, που μόνο σκοπό έχει την αγαστή συνεργασία όλων μας επ’ ωφελεία των πολιτών του νοτίου Αιγαίου, καθότι στόχος μας δεν είναι η υπερίσχυση και η επιβολή τοπικών συμπλεγματικών συμπεριφορών, αλλά η υπερίσχυση της λογικής και της δικαιοσύνης.
Την ανακοίνωση υπογράφουν οι : Δημήτρης Κρεμαστινός, Μιχάλης Δρακιου, Ανδριάνα Μπαφίτη, Σωτήρης Παμπακάς, Δέσποινα Διακοσταυριανού, Φίλιππος Λίσγος, Λιτσα Φτακλάκη, Δέσποινα Μουτάφη, Τζένη Φακκα-Βασιλαράκη, Αντώνης Χατζηιωάννου, Γιώργος Ποκκιας, Τάσος Διακος, Λίνα Παπατση.

Πηγή: εφημερίδα "Δημοκρατική"

Κόκκινος (Νο2) για λειτουργία Περιφέρειας - αποχή απο την ορκωμοσία Περιφ. Συμβούλων απο την Ρόδο

Σε ανακοίνωσή του με ημερομηνία 18.12 ο κ. Κόκκινος αναφέρεται στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί απο τον συνδιασμό του για την οργάνωση και λειτουργία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κάνοντας λόγο για ανάγκη σε συνεννόηση και συναίνεση. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει οτι οι σοβαρές προτάσεις θα πρέπει να αποτελέσουν μοχλό πίεσης προς την αδιάλλακτη κυβέρνηση.
Σλυμφωνα με την ανακοίνωση,
Έχουμε εκφράσει κατεπαναληψη, εγκαίρως και με ξεκάθαρο τρόπο τις θέσεις μας για τον Οργανισμό Λειτουργίας της αιρετής περιφέρειας Νότιου Αιγαίου και του Οργανισμού Λειτουργίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου. Στη διάθεση μας για συναίνεση, συνεργασία και ισόρροπη και αποτελεσματική διοίκηση προς όφελος των πολιτών όλων των νησιών μας βρήκαμε τη κυβερνητική αδιαλλαξία, τον αυταρχισμό, την έλλειψη ουσιαστικού διάλογου και ενημέρωσης και τελικά αντικρίζουμε το λαϊκισμό που δημιουργεί σύγχυση και αναξιοπιστία.

Διότι πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς:
- Δηλώσεις ότι 13 από τους συμβούλους της πλειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου δεν θα παραστούν στην ορκωμοσία της Τετάρτης 22/12/2010 του νέου περιφερειακού συμβουλίου.
- Ότι αυτά τα 13 μέλη είναι στελέχη που στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές στηρίχτηκαν από το κυβερνόν κόμμα.
- Αυτές οι δηλώσεις τους απηχούν και τις θέσεις των υπολοίπων συναδέλφων τους και συνοδοιπόρων τους;
- Αυτές οι δηλώσεις απηχούν και τις απόψεις του επικεφαλής τους και νέου περιφερειάρχη;
- Την ιδία ώρα που έχει οριστεί η ορκωμοσία μας και μετά την πίεση που ασκήσαμε, προγραμματίζεται, όπως-όπως, σεμινάριο ενημέρωσης για το β’ βαθμό αυτοδιοίκησης, θα απουσιάσουν από αυτό;
- Πότε επιτέλους θα υπάρχει ενημέρωση και χάραξη στοιχειώδους κοινής γραμμής για τα ζητήματα που αφορούν άμεσα την οργάνωση της περιφέρειας;
- Γιατί μέχρι τώρα έχουν αγνοηθεί οι υπόλοιπες παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου που εκφράζουν το μισό εκλογικό σώμα της περιφέρειας;

Η παράταξη μας καλεί το συντομότερο δυνατόν, μακριά από κινήσεις εντυπωσιασμού αλλά με ουσιαστικές ενέργειες, να υπάρξει άμεσα (το αργότερο ως τη Τρίτη 21/12/2010 και πάντως πριν την ορκωμοσία) συνάντηση των επικεφαλείς των συνδυασμών και όποιων περιφερειακών συμβούλων επιθυμούν, προκειμένου να χαραχτεί «κοινή γραμμή πλεύσης» που θα έχει στόχο τη σωστή λειτουργία της περιφέρειας και της Διοίκησης Αιγαίου, τη συνομολόγηση κοινού βηματισμού στα πρώτα βήματα του «Καλλικράτη» και τέλος την άσκηση πίεσης στην κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλιστούν τα παραπάνω και οι οικονομικοί πόροι που είναι απαραίτητοι.

Κόκκινος (Νο1) για .. εργασιακά (και γιατί οχι..)

Με ανακοίνωσή του με ημερομηνία 16.12.2010 ο Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κ. Κόκκινος, αναφερόμενος στις νέες εργασιακές ρυθμίσεις που εισήγαγε ,μετά κι απο ψηφοφορία στην Βουλή, η κυβέρνηση, κάνει λόγο για "δημιουργία εργασιακού μεσαίωνα καθώς και για ισοπέδωση στις ζωές των Ελλήνων".

Σύμφωνα με το κείμενο,

Η κοινωνία μας πρόσφατα έγινε αποδέκτης των νέων σκληρών και αντιλαϊκών μέτρων που δυστυχώς για τον τόπο απλόχερα προσφέρει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Το πολυνομοσχέδιο που αφορούσε τις εργασιακές σχέσεις ψηφίστηκε στις 14/12/2010 χωρίς ουσιαστικό διάλογο και με διαδικασίες express από την κυβερνητική παράταξη αφού πρώτα επιχειρήθηκε η «σιωπή των αμνών» στους κυβερνητικούς βουλευτές και μια προσπάθεια επικοινωνιακής «ψευτοσυναίνεσης» και επί τετελεσμένων γεγονότων από έναν πρωθυπουργό που έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι δεν θέλει ή δεν ξέρει να ακούει την εναλλακτική άποψη και επιδίωκε συνενοχή.

Συγκεκριμένα με το νέο νόμο:
● Βασικά δικαιώματα δεκαετιών ξεκληρίζονται και οι εργαζόμενοι είναι απροστάτευτοι.
● Ανοίγει ο δρόμος για μεγάλες μειώσεις μισθών, μαζικές απολύσεις και διαθεσιμότητες.
● Κατεδαφίζονται οι συμβάσεις που ισχύουν για όλες τις επιχειρήσεις και όχι μονό για όσες χουν οικονομικά προβλήματα.
● Ανοίγει παράθυρο για μειώσεις και για τους μισθούς κάτω των 740 ευρώ μέσω της επέκτασης των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
● Το κράτος παραιτείται από την υπόσχεση να προστατευει τον εργαζομενο και απλά θα εκφράζει τη γνώμη του.
● Μετα τους δημοσιους υπαλλήλους έρχεται η σειρά των ιδιωτικών και φυσικά των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ για μειώσεις αποδοχών που φτάνουν το 40%.
● Αυξάνουν το ΦΠΑ στα τρόφιμα και τους λογαριασμούς.
● Το ευνοϊκό μέτρο της «απόσυρσης» που ίσχυε και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σταμάτησε το 2009, σήμερα το επαναφέρει. Όμως λόγο έλλειψης χρημάτων στα νοικοκυριά αλλά και λόγο μη ικανοποιητικών κίνητρων που προσφέρει δεν θα ζεστάνει την αγορά του αυτοκινήτου.

Τα αντιλαϊκά μετρά δεν πρόκειται να σταματήσουν. Σύντομα αναμένονται καινούρια.
- Με ψαλίδι στις επικουρικές συντάξεις από 1/1/2012
- Με δραστικές μειώσεις στη λίστα με τα Βαρέα και Ανθυγιεινά από 1/7/2011
- Με αυξήσεις που θα φτάσουν 30% στα εισιτήρια των συγκοινωνιών
Αν αναλογιστεί κανείς ότι εκτός από την ακρίβεια καλπάζει η ύφεση και η ανεργία γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι οδηγούν τη χώρα σε αδιέξοδο
Η ανεργία ξεπερνά το 15% και προβλέπεται να ξεπεράσει σύντομα το 20%. Στη περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει σταθεροποιηθεί σε διψήφιο αριθμό και για πρώτη φορά υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα.
Ανάπτυξη δεν υπάρχει. Με λογιστικά τρικ και με απορροφήσεις κονδυλίων που επιτέθηκαν επί Νέας Δημοκρατίας εμφανίζουν στο ΕΣΠΑ οι σημερινοί κυβερνώντες ενώ στην ουσία το έχουν τελματώσει. Με καθυστέρηση δεκαέξι (16) μηνών έφεραν στο προσκήνιο το νέο αναπτυξιακό νόμο. Μέχρι όμως να λειτουργήσει ο επιχειρηματικός κόσμος δεν θα έχει την δυνατότητα να αντέξει λόγο των ανερμάτιστων πολιτικών τους.
Στην κυβέρνηση, που αλλά υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό και αλλά κάνει, που μεταθέτει τεχνηέντως τις δικές της ευθύνες στην αντιπολίτευση και στους ευρωπαίους, που υποδούλωσε τη χώρα στο ΔΝΤ και κάθε μέρα υποθηκεύει το μέλλον των ελλήνων και ισοπεδώνει τη ζωή μας , απαντάμε με κινητοποιήσεις και αντιστεκόμαστε στις «λογικές του παραλόγου» που επιδιώκουν να δημιουργήσουν τα κυβερνητικά «παπαγαλάκια».