Σάββατο, Μαΐου 24, 2014

Ενωτική Πορεία – ανακοίνωση για το αποτέλεσμα των εκλογών στον Δήμο Θήρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση με επικεφαλής τον κ. Χάλαρη,

Η «Σαντορίνη Ενωτική Πορεία», που μόλις τον Φεβρουάριο του 2014 δήλωσε την κάθοδο της στις δημοτικές εκλογές, κέρδισε την εμπιστοσύνη των συμπατριωτών μας σε ποσοστό 18,41%, σε μια δύσκολη εκλογική αναμέτρηση.

Η εμπιστοσύνη του κόσμου προς τον συνδυασμό μας και τον Γ. Χάλαρη, μας γεμίζει ευθύνη, την οποία μεταφράζουμε σε υπόσχεση, ότι θα βρεθούμε στο πλευρό όλων των συμπατριωτών μας στα επόμενα πέντε χρόνια, από τη θέση της αντιπολίτευσης. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η μόνη εγγυήτρια δύναμη που μπορεί να προστατεύσει τον απλό πολίτη, τον μέσο οικογενειάρχη, τον επαγγελματία.

Από το θεσμικό μας ρόλο, θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων ασκώντας εποικοδομητική κριτική και έλεγχο, καταθέτοντας παράλληλα τις προτάσεις μας για την ευημερία των κατοίκων των νησιών μας.

Η παράταξή μας, σε μικρό χρονικό διάστημα, ανέτρεψε τη μέχρι σήμερα εντύπωση ότι η δημοτική αρχή είναι παντοδύναμη. Διαφοροποιηθήκαμε και σταθήκαμε απέναντι στους καθοδηγητές, πελάτες του συστήματος και στους αντιδημοκράτες, υπόδουλους της μισαλλοδοξίας. Αντισταθήκαμε στις προσωπικές πολιτικές, στην πληρωμένη προπαγάνδα μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και κομματικών σκοπιμοτήτων. Αναδείξαμε το ήθος και την ποιότητα του αγώνα ως μέγιστη παρακαταθήκη για το μέλλον του συνδυασμού μας. 

«λαϊκή συσπείρωσης Θήρας» - ανακοίνωση για το αποτέλεσμα των εκλογών στον Δήμο Θήρας

Σύμφωνα με το κείμενο,

«Η Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας ευχαριστεί από καρδιάς όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της, συμπορεύτηκαν μαζί της και στήριξαν ψηφοδέλτιά της στο Δήμο Θήρας και την Περιφέρεια.
Οι εκλογές στη Θήρα έγιναν σε ένα έντονο κλίμα αντιπαράθεσης με επίκεντρο την επιλογή προσώπων και τοπικούς διαξιφισμούς πάνω σε μια προοπτική συγκεκριμένου τύπου ανάπτυξης. Η Λαϊκή Συσπείρωση έδωσε την εκλογική μάχη με στόχο την αγωνιστική κινητοποίηση του Θηραϊκού λαού για τη λύση των προβλημάτων που θα βελτιώσουν τη ζωή κάθε οικογένειας στο νησί μακριά από αυταπάτες και υποσχέσεις.

Η εκπροσώπηση στο δημοτικό συμβούλιο δίνει τη δυνατότητα να ακουστεί μια άλλη φωνή για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και μια άλλη πρόταση ανάπτυξης των νησιών μας με σεβασμό στην ιδιαίτερη φυσιογνωμία του, το φυσικό και πολιτιστικό του περιβάλλον και το σύνολο των κατοίκων του.

Στο πλαίσιο της ενιαίας θεώρησης αυτής της προοπτικής, καλούμε:
- Τους συνεργαζόμενους, φίλους και ψηφοφόρους μας,
- Τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, μικρούς εμπόρους, άνεργους, συνταξιούχους, νέους και νέες, που θέλουν να αντισταθούν στην αντιλαϊκή πολιτική και να προετοιμάσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Να ενισχύσουν την Κυριακή μαζικά το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές για να γίνει ο λαός μας πιο ισχυρός στο δρόμο για μια νέα προοπτική ανάπτυξης και συνολικής προόδου.» 

Α.Ο. Θήρας - άνοιγμα εγγραφών νέων μελών και ανακοίνωση του Δ.Σ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αθλητικού συλλόγου,

Επειδή τελευταία στο διαδίκτυο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και σε διάφορα site έχουν αναρτηθεί διάφορα σχόλια-δημοσιεύματα για την ομάδα μας, επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι:

1. Ο ΑΟ ΘΗΡΑΣ είναι, όπως όλοι γνωρίζουν, μία ομάδα που ανήκει στο νησί της Σαντορίνης και τους χιλιάδες φιλάθλους που την αγκάλιασαν από την στιγμή της ιδρύσεως της έως και την άνοδό της στην μεγαλύτερη Εθνική κατηγορία. Ως εκ τούτου η χρησιμοποίηση του ονόματος της ομάδας, ανεξάρτητα της προσφοράς του καθενός από μας, από μεμονωμένα πρόσωπα, αποτελεί δόλια εκμετάλλευση του ΑΟ ΘΗΡΑΣ και της Σαντορίνης για προσωπικά συμφέροντα.
2. Η ομάδα αυτή τη στιγμή διαθέτει ένα ισχυρότατο Διοικητικό Συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχουν επιφανείς και ισχυροί οικονομικά Θηραίοι, ένα ΔΣ το οποίο εγγυάται την περεταίρω πορεία της ομάδας.
3. Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει τον ΑΟ ΘΗΡΑΣ μπορεί να εγγραφεί σε αυτόν ως μέλος (υπάρχει ήδη άλλη ανακοίνωση που ενημερώνει όλους τους φιλάθλους για την διαδικασία) ή να προσφέρει χορηγία στην ομάδα προκειμένου να την ενισχύσει οικονομικά.
4. Οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση στο μέλλον , δημόσια ή ιδιωτική, από τον οποιονδήποτε, θα θεωρηθεί από την ομάδα ως προσπάθεια υπονόμευσης και επίθεσης εναντίον της.

ΓΙΑ ΤΟΝ Α.Ο. Θήρας
ΤΟ Δ.Σ. 

Θεώνη Λειβαδάρου ανακοίνωση για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Σύμφωνα με το κείμενο της κ. Λειβαδάρου,

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ψήφισε και επέλεξε. Επέλεξε το νέο και άφθαρτο, το σύγχρονο. Επέλεξε την ελπίδα για την αναγέννηση των νησιών μας. Ο συνδυασμός του Κ. Χατζημάρκου «ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ» πρότεινε λύσεις εφικτές και υλοποιήσιμες.

Έπεισε γιατί απαλλαγμένος από κομματικούς εναγκαλισμούς και αγκυλώσεις κοίταξε κατάματα στα προβλήματα της περιφέρειας και πρότεινε λύσεις. Τόλμησε! Θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους εσάς που τιμήσατε με τη ψήφο σας τον συνδυασμό και εμένα προσωπικά υπερψηφίζοντας την υποψηφιότητά μου. Σας διαβεβαιώνω κατά τον πλέον κατηγορηματικό και ειλικρινή τρόπο στη κάθε ψήφο στο πρόσωπο μου αποτελεί για μένα ένα συμβόλαιο ευθύνης και δέσμευσης ότι θα αγωνισθώ με όλες μου τις δυνάμεις ώστε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να βρεθεί στη θέση που πράγματι της αξίζει. Ο αγώνας είναι βέβαιο ότι δεν τελείωσε. Μόλις τώρα αρχίζει και όλοι μαζί είναι σίγουρο ότι θα πετύχουμε."

Σημειώνεται ότι η κ. Λειβαδάρου ήρθε πρώτη με 1.010 σε σταυρούς προτίμησης με τον συνδυασμό «Μπροστά το Ν. Αιγαίο», με δεύτερη την Ιουλία Καραμολέγκου με 991.


Πρώτος και με μεγάλη διαφορά σε σταυρούς προτίμησης από τον αντίπαλο συνδυασμό «Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» επανεξελέγει περιφερειακός σύμβουλος ο κ. Ηλίας Μάινας με 2413 σταυρούς έναντι 686 της δεύτερης εκλογικά Μαρίας Αργυρού. 

Μανόλης Ορφανός - ο απολογισμός και η συλλογιστική για το νέο Δήμο

 Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Οι εκλογές που πέρασαν άφησαν το αποτύπωμα τους για τα επόμενα πέντε χρόνια. Σφράγισαν με νούμερα το αποτέλεσμα τα οποία αντιστοιχούν σε ανθρώπους, δίνοντας τους την δυνατότητα της διοίκησης των νησιών μας.

Ο Τόπος μας έχει ανάγκη από μεγάλες και ουσιαστικές αλλαγές τόσο στην διοίκηση με την παραγωγή έργου, όσο και στη διαχείριση της καθημερινότητας του πολίτη. Εύχομαι και παράλληλα θα απαιτήσω από τη νέα δημοτική Αρχή, από τη θέση της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. να βρεθεί στο πλευρό όλων των συμπατριωτών μας, καταλύοντας τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος.
Υπόσχομαι σε πρώτο πρόσωπο, την αρωγή σε όλες τις αποφάσεις που θα δικαιώνουν θέσεις και απόψεις του προγράμματος μας, όπως είναι η στήριξη στον αγώνα της άμεσης λειτουργίας του Νέου Νοσοκομείου, το τολμηρό βήμα που υποχρεούται να κάνει ο νέος Δήμος, αλλά και σε όλα τα ζητήματα που θα έχουν τις προϋποθέσεις υγιούς ανάπτυξης των νησιών μας.

Σε όλη τη διαδρομή της προεκλογικής περιόδου, υπήρξαν άνθρωποι, παλιοί φίλοι αλλά και νέοι που μόλις γνώριζα, που στάθηκαν πραγματικοί στυλοβάτες και μοιραστήκαμε μαζί τον φόρτο εργασίας που απαιτούσε η δημιουργία ενός νέου συνδυασμού.  Μαζί με όλους αυτούς και τον επικεφαλής Γιώργο Χάλαρη πετύχαμε να καινοτομήσουμε σε πολλά, τόσο στον επικοινωνιακό τομέα με πλήρη ενημέρωση, καθημερινά δελτία τύπου για τη δράση του συνδυασμού, όσο και στο παραδειγματισμό ενός νέου τρόπου διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα, με κυρίαρχο στοιχείο την εξωστρέφεια, αναδεικνύοντας την θετική πλευρά του αντικειμενικού στόχου της εκλογικής διαδικασίας.

Αυτούς τους ανθρώπους ευχαριστώ από καρδιάς για όσα μάθαμε μαζί αυτούς τους τρεις μήνες και όσα πετύχαμε στην διεκδίκηση του δικαιώματος των πολιτών να εκφράζονται ελεύθερα, μακριά από μικρότητες, ιδιοτελείς στόχους και ακούσιες δεσμεύσεις.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους στήριξαν την προσπάθεια της "Ενωτικής Πορείας" της ενωτικής μας κίνησης, με επικεφαλής τον Γιώργο Χάλαρη.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την ομάδα των ανθρώπων που στάθηκε δίπλα μου στην απόφαση της συμμετοχής μου σε αυτή τη δύσκολη εκλογική αναμέτρηση και να ευχαριστήσω όλους όσους με τίμησαν με την ψήφο τους.

 Μανόλης Ορφανός
Εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος 

ευχαριστήριο Αρβανίτη Μαρούση (Μαρουσάκι) με την ολοκλήρωση των εκλογών για τον Δήμο Θήρας

Σύμφωνα με το κείμενο,

Επιθυμώ να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλους τους κατοίκους του Μεγαλοχωρίου που με τίμησαν για ακόμη μια φορά με τη ψήφο τους.
Πράγματι, δείξατε ότι η νικήτρια του Μεγαλοχωριού είναι η αγαπημένη σας Μαρούση. Πάντα ήμουν και παραμένω στο πλευρό σας.
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλο το Θηραϊκό λαό που με τίμησε με την εμπιστοσύνη του και τους δηλώνω ότι για ότι χρειαστούν θα βρεθώ πάντα δίπλα τους.

Με αγάπη και εκτίμηση

Μαρούση (Μαρουσάκι) Αρβανίτη

με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της expedia και της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 22.5 η ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η expedia ( http://www.expedia.com/ ) και η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης στην αίθουσα και στους χώρους του Markezinis Suites στην Μεσαριά.

Στην κατάμεστη αίθουσα οι εκπρόσωποι της εταιρίας μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στην αύξηση κατά 78% κρατήσεων και αφίξεων επισκεπτών που κατά μέσο όρο εμφανίζει φέτος η  Σαντορίνη σε σχέση με τα δεδομένα και αποτελέσματα της περσινής χρονιάς, του 2013.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της expedia η Σαντορίνη ως διεθνής δημοφιλής ταξιδιωτικός προορισμός, λόγο του υψηλού επιπέδου των υπηρεσιών της και της επίσης υψηλής τεχνογνωσίας των στελεχών της τουριστικής βιομηχανίας, κατάφερε να ξεπεράσει την κρίση και να διατηρήσει την θέση της στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Κατά την διάρκεια της πολύ ενδιαφέρουσας ενημερωτικής εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τρόποι και ιδιαίτερα χρήσιμες συμβουλές προώθησης των ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων στο διαδίκτυο αλλά και στις πλατφόρμες της expedia καθώς και προτάσεις για την βελτίωση της διαδικτυακής εικόνας των επιχειρήσεων όπου αυτές προβάλλονται.

Μεταξύ των θεμάτων που παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν ήταν τα δεδομένα της online Ευρωπαϊκής Ταξιδιωτικής Αγοράς σήμερα, τα χαρακτηριστικά, το αντικείμενο και οι δυνατότητες συνεργασίας με την expedia, η λειτουργία του εργαλείου Expedia Traveler Preference, έξυπνες κινήσεις για την βελτίωση της online προβολής των επιχειρήσεων, καθώς και ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τα δεδομένα και χαρακτηριστικά της ταξιδιωτικής κίνησης στην Σαντορίνης.

Η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης ευχαριστεί όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή της και με το ξεκίνημα της φετινής τουριστικής περιόδου, εύχεται σε όλους τους ξενοδόχους και επιχειρηματίες, καλό και αποδοτικό καλοκαίρι.

Για την Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης,

Το Δ.Σ. 

«εκστρατεία «καθαρίστε την Μεσόγειο» από το δίκτυο Μεσόγειος SOS»

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS διοργανώνει φέτος για 19η συνεχή χρονιά την εκστρατεία ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, η οποία θα διαρκέσει από την 1η Μαΐου έως την 30η Ιουνίου και φέτος επικεντρώνει στην ειδικότερη ανάδειξη του προβλήματος της πλαστικής σακούλας μεταφοράς και συσκευασίας μιας χρήσης στη θάλασσα και τις ακτές.

H εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα του Μεσογειακού Προγράμματος Δράσης του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP/ MAP) και υλοποιείται με την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών (Ε.ΘΑ.ΓΕ.Φ.Ω.).

Η συστηματική καταγραφή των απορριμμάτων αποτελεί ειδοποιό διαφορά της εκστρατείας και έχει οδηγήσει, όχι μόνο στην αποτύπωση του ρυπαντικού φορτίου σε σημαντικό αριθμό ελληνικών ακτών αλλά και στην εξαγωγή αξιόπιστων συμπερασμάτων σχετικά με τις πηγές προέλευσής τους, που μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για την αντιμετώπιση του προβλήματος στη ρίζα του, επεμβαίνοντας προληπτικά.

Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό, ότι η ευρύτερη δυνατή συμμετοχή φορέων και πολιτών αποτελεί καθοριστική παράμετρο τόσο για τη δική τους ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όσο και για την εξαγωγή χρήσιμων επιστημονικών δεδομένων που αφορούν στη βιώσιμη διαχείριση του παράκτιου και θαλάσσιου κεφαλαίου.

Στο πλαίσιο του κοινού μας οράματος στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, σας καλούμε να υποστηρίξετε την πανελλαδική εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών με:
Τη διοργάνωση εθελοντικού καθαρισμού από τον φορέα σας
Τη διάχυση της εκστρατείας και του καλέσματος στα μέλη σας με σκοπό τη διοργάνωση εθελοντικών καθαρισμών στις περιοχές λειτουργίας τους
Περισσότερες πληροφορίες για την εκστρατεία μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της.

Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS
Τηλ/Φαξ 210-8228795


Πέμπτη, Μαΐου 22, 2014

ανοιχτή επιστολή Δημάρχου Θήρας Αναστάσιου Νικόλαου Ζώρζου μετά την επανεκλογή του

Σύμφωνα με το κείμενο,

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω κάθε έναν προσωπικά για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου και στο συνδυασμό της Θηραϊκής Πολιτείας. Με την ψήφο σας μας δώσατε τη δυνατότητα να συνεχίσουμε το έργο μας προς όφελος των νησιών μας και των κατοίκων τους.
Υπόσχομαι ότι και στα επόμενα πέντε χρόνια θα είμαι Δήμαρχος όλων των Σαντορινιών και των Θηρασιωτών. Το Γραφείο μου θα είναι και πάλι ανοικτό σε κάθε πολίτη και οι ώρες κοινού θα συνεχίσουν να ισχύουν όπως συνέβαινε και μέχρι πριν τις εκλογές.

Η προσπάθειά μας, για μια διαρκώς βελτιούμενη διοίκηση του τόπου μας και για την υλοποίηση των προγραμματισμένων έργων και την ένταξη άλλων που είναι απαραίτητα στα νησιά μας, θα συνεχισθεί με μεγαλύτερη και με ακόμα περισσότερη ένταση.

Σας καλώ να συμβάλλετε ο καθένας, ανάλογα με τις δυνατότητές του και τον διαθέσιμο χρόνο του, στις προσπάθειές μας για την καλυτέρευση του έργου μας τόσο στον τομέα των υποδομών όσο και στους τομείς της βελτίωσης της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας.

Αυτή η πενταετία θα είναι καθοριστική για τα νησιά μας. Μαζί θα δημιουργήσουμε, μαζί θα έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα. Είμαι σίγουρος, είμαι αισιόδοξος.

ευχαριστήριο μήνυμα Ν. Καμπουράκη με την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας για τον Δήμο Θήρας

Σύμφωνα με το κείμενο,

Αγαπητοί Συμπολίτες,
Θέλω να σας ευχαριστήσω για την προτίμησή Σας πάλι στο πρόσωπό μου κατά τις δημοτικές εκλογές της 18 Μαΐου 2014.
Η επιλογή Σας αυτή, αποτελεί αναγνώριση του έργου που συντελέσθηκε κατά την προηγούμενη τριετία στο Δήμο Θήρας, αλλά συγχρόνως αποτελεί εντολή για εμένα να συνεχίσω υπό τον Δήμαρχό μας Νίκο Ζώρζο και τους συναδέλφους μου, το έργο που ξεκινήσαμε για τη Θηραϊκή Πολιτεία, τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά μας.
Στο πλαίσιο αυτό, θα καταβάλλω περαιτέρω κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να φανώ άξιος της επιλογής Σας στο συνδυασμό της Θηραϊκής Πολιτείας προς όφελός όλων ανεξαιρέτως των Θηραίων και των επισκεπτών μας.


Νίκος Καμπουράκης, Αντιδήμαρχος Θήρας

ευχαριστήριο μήνυμα Γ. Δαρζέντα με την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας

Σύμφωνα με το κείμενο,

Δεν θέλω να ξεκινήσω με το τετριμμένο μεγάλο ευχαριστώ.
Θέλω να φωνάξω, να διαλαλήσω με όση δύναμη έχω, ότι όλοι μαζί πρέπει και επιβάλλεται να αγωνιστούμε για την διατήρηση της ατελείωτης ομορφιάς του χωριού μας, του ΠΥΡΓΟΥ.
Η φιλοσοφία μου αντανακλά την επανασύνδεση της έννοιας και του ρόλου της ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ με αξίες όπως η συλλογικότητα, η ειρήνη, η ανεκτικότητα και ο σεβασμός.
Θέλω και επιζητώ προσφορά, αγάπη, λίγα λόγια και πολλή δουλειά.
Σας αγαπώ αληθινά και σας ευχαριστώ.
Καλοτάξιδοι να είμαστε και θα είμαστε, διότι η εμπειρία της θάλασσας δεν διαφέρει από εκείνη της στεριάς.


ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Σαντορίνης και νεοεκλεγής πρόεδρος δημοτικής κοινότητας Πύργου 

ευχαριστήριο μήνυμα E. Δαρζέντα με την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας

Σύμφωνα με το κείμενο,

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τις Οιάτισσες και τους Οιάτες που με τίμησαν με την ψήφο τους και με ανέδειξαν για μία ακόμα φορά στην τιμητική θέση του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Οίας.

Θα συνεχίσω να υπηρετώ το κοινό συμφέρον της Οίας προς όφελος όλων.
Ολοκληρώνοντας την επαγγελματική μου σταδιοδρομία προσδοκώ να γίνω περισσότερο ουσιαστικός και δραστήριος σε όλα τα θέματα που αφορούν τον ιδιαίτερα προικισμένο από την φύση αυτόν τόπο.
Τέλος να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο μας για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και να του ευχηθώ καλή δύναμη στην υλοποίηση του οράματος του για το καλό των Δημοτών.      
                                               

Ελευθέριος  Β.  Δαρζέντας ,  Πρόεδρος  Κοινότητας Οίας

ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τον τουρισμό από την Ε.Ξ.Σ. και την Expedia Inc., την Πέμπτη 22 Μαίου 2014 στις 18:30 μμ.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της,

Η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης προσκαλεί τα μέλη της, τους ξενοδόχους, τους ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο, στην εκδήλωση που συνδιοργανώνει σε συνεργασία με την Expedia στο ξενοδοχείο Markezinis Suites (Caldera Collection Hotels) την Πέμπτη 22 Μαίου 2014 στις 18:30 μμ.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης μας θα γίνει παρουσίαση της ταξιδιωτικής τάσης για την αγορά της Σαντορίνης από την Expedia Inc., θα παρατεθούν ενδιαφέροντα στοιχεία για τις κρατήσεις μας το 2014 και θα δοθούν χρήσιμες συμβουλές για τις δυνατότητες βελτίωσης της συνεργασίας μαζί μας.
Η agenda της παρουσίασης μας περιλαμβάνει τα παρακάτω θέματα.

•       Online Ευρωπαϊκή Ταξιδιωτική Αγορά σήμερα
•       Expedia Σήμερα
•       Expedia Traveler Preference
•       Σαντορίνη: Ενδιαφέροντα στοιχεία για τον προορισμό
•       Expedia Προτάσεις: 6 έξυπνες κινήσεις για την βελτίωση της online προβολής σας

Με εκτίμηση,
Μάρκος Γιαννησόπουλος, Area Manager Expedia Inc.,
Το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης 

ομιλία με τίτλο «Διαταραχές λόγου: προφορικού και γραπτού» (22.5 , 18.30)

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΘΗΡΑΣ ΑΜΟΡΓΟΥ και ΝΗΣΩΝ, του Ι. Ν. ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΥ και του ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ "Η ΓΛΥΚΟΓΑΛΟΥΣΑ",

Ο Παιδικός Σταθμός «Η Γλυκογαλούσα», στο πλαίσιο δράσης του, σας προσκαλεί στην ομιλία που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Μαΐου 2014 στις 6:30μ.μ στ χώρο της Χριστιανικής Εστίας, με εισηγήτρια την κυρία Μαρία Ρουσοχατζάκη, λογοπαθολόγο και συγγραφέα, με πλούσιο βιογραφικό και πολυετή εμπειρία σε θέματα λόγου.

Το θέμα της ομιλίας της έχει ως τίτλο «Διαταραχές λόγου: προφορικού και γραπτού» και γίνεται σε συνέχεια της πρώτης ομιλίας που είχε πραγματοποιηθεί κατά τον Οκτώβριο 2013. Αναφέρεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς παιδιών ηλικίας από 2,5 ετών έως και το τέλος του Δημοτικού σχολείου με πλούσια και ενδιαφέρουσα θεματολογία.

Θα ακολουθήσουν προβληματισμοί και ερωτήματα γονέων τα οποία θα συμβάλλουν σημαντικά στη διεξαγωγή μίας εποικοδομητικής συζήτησης σε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη του λόγου, προφορικού και γραπτού στη βρεφική, νηπιακή και σχολική ηλικία.

Περισσότερες πληροφορίες που αφορούν το βιογραφικό της κυρίας Μαρίας Ρουσοχατζάκης αλλά και θέματα λόγου, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.logos.gr   όπως και στο youtube.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για πληροφορίες : 22860 23440   glikogalousa@yahoo.gr             

ανακοίνωση εγγραφών στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του Δήμου Θήρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Οι αιτήσεις εγγραφών και επανεγγραφών για τη φιλοξενία νηπίων σχολικής περιόδου 2014-2015 στους Παιδικούς Σταθμούς Επισκοπής – Γωνιάς και Οίας θα γίνουν από 30 Μαΐου έως και 27 Ιουνίου 2014.

Για πληροφορίες και έντυπα αιτήσεων και κατάθεση αιτήσεων:
Γραφείο Οργανισμού Κοινωνικής Μέριμνας & Παιδείας (κλειστό γυμναστήριο ΔΑΠΠΟΣ, Καρτεράδος) τηλ.: 22860 33829 και 31075 Δευτέρα-Παρασκευή 8:30 έως 15:00
Δικαίωμα εγγραφής έχουν παιδιά ηλικίας 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στο Νηπιαγωγείο.


ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ν.Π.Δ.Δ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ 22860 33829 , 22860 31075 , 22860 34258 okmp@1353.syzefxis.gov.gr

οι 16 / 6 / 4/ 1 πρώτοι από κάθε συνδυασμό

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής  αποτελέσματα της σταυροδοσίας των δημοτικών εκλογών στην Σαντορίνη, οι πρώτοι 16 / 6 / 4 και 1 -σύμφωνα με τον αριθμό των εδρών που κατοχύρωσε ο κάθε συνδυασμός-  πλειονοψηφήσαντες δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρώτοι εκ των οποίων συμμετέχουν σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία στο δημοτικό συμβούλιο, είναι οι εξής :


Από τον συνδυασμό του κ. Ζώρζου   (16)
Καφούρος Μάρκος 767, Καμπουράκης 611, Χλωρίδης Αριστείδης 557, Νομικός Ευάγγελος 531, Μπελλώνια Ρούλα 515, Νομικός Γιώργος 470, Καφιέρης Μηνάς 454, , Ζώρζος Ανδρέας 407, Δαρζέντας Αργύρης 401, Γραβάνη Πελέκη Όλγα 390, Καραμολέγκου Μανέτα Κατερίνα 385, Σιγάλας Φάνης 346, Τζούρος Λευτέρης 326, Αργυρός Γιάννης 286, Βαλσαμάκη Ειρήνη 252, Ζώρζος Ευάγγελος 252.
Περιφερειακή ενότητα Οίας Κυριαζής Γιώργος 732, Βαμβακούρη – Βαρβαρήγου Ιωάννα 580  

Από τον συνδυασμό του κ. Σιγάλα (6)
Δαρζέντας Χαράλαμπος 687, Μάινας Νίκος 396, Δρόσος Μάρκος 350, Κίτσου Σοφία 284, Δακορώνιας Μανώλης 278, Δαρζέντας Νίκος 277
Περιφερειακή ενότητα Οίας Καραμολέγκος Πέτρος 535, Πελεκάνος Λουκάς 409

Από τον συνδυασμό του κ. Χάλαρη (4)
Ορφανός Μανώλης 479, Γρατσίας Γιάννης 380, Δρόσος Σπύρος 272, Ρούσσος Σταύρος 234 Περιφερειακή ενότητα Οίας  Χάλαρης Αντώνης 921

Η κ. Αργυρού θα συμμετάσχει η ίδια ως επικεφαλής του συνδυασμού. (1)

Το ΕΜΕΙΣ δεν εξέλεξε δημοτικό σύμβουλο.

Οι νέοι πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων της Σαντορίνης που εξελέγησαν στις εκλογές της 18ης Μαίου είναι οι εξής :

Φηρά Μάκης Κανακάρης (Θηραϊκή πολιτεία)
Εμπορείο – Ανδρέας Λειβαδάρος (Θηραϊκή πολιτεία)
Καμάρι – Αργυρός Αναστάσιος (θηραϊκή πολιτεία)
Θηρασιά – Πιτσικάλη Μαρία (Ενωτική Πορεία)
Οία – Πάσσαρης Αλέξανδρος (Ενωτική Πορεία)
Πύργος – Δαρζέντας Γιώργος (Θηραική Πολιτεία)
Ακρωτήρι – Πολυχρονάκης (Θηραική Πολιτεία)
Βουρβούλος – Σορώτος Γιάννης (Θηραική Πολιτεία)
Μεγαλοχώρι – Κανελλάκης Κώστας (Θηραική Πολιτεία)
Ημεροβίγλι – Λευτέρης Καφιέρης (Θηραική Πολιτεία)
Καρτεράδος – Ρούσσος Γιάννης (Θηραική Πολιτεία)
Βόθωνας - Ρούσσος Γιώργος (Σαντορίνη Θηρασιά Ενότητα Αλλαγή)
Μεσαριά – Μαρτίδης Νίκος (Θηραική Πολιτεία)
Έξω Γωνιά Σαλίβερος Παρασκευάς (Θηραική Πολιτεία) 


Τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας περιφερειακών Συμβούλων της Περιφερειακής ενότητας Θήρας θα αναρτηθούν όταν και όπως σταλούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Νότιο Αιγαίο-Αρχιπέλαγος Δημιουργίας: η παράταξη που ενώνει τους πολίτες και κινητοποιεί τις κοινωνίες των νησιών μας

Σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης εν όψει του δεύτερου γύρου των περιφερειακών εκλογών στο Ν. Αιγαίο,

Με απόλυτο σεβασμό στο μήνυμα που έστειλαν οι συμπατριώτες μας την προηγούμενη Κυριακή, η παράταξή μας «Νότιο Αιγαίο, Αρχιπέλαγος Δημιουργίας», η μεγάλη παράταξη της ευθύνης και των έργων, κάνει αυτό που πάντα την χαρακτήριζε. Μπαίνει ξανά μπροστά, ενώνει τον κόσμο, γκρεμίζει διαχωριστικές γραμμές και κινητοποιεί τις κοινωνίες των νησιών μας.

Με ευρύτατες συμμαχίες ισχυροποιούμε το πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο που συγκροτήσαμε και πλαισιώνεται από ενεργούς πολίτες και ομάδες συμπατριωτών μας που προτάσσουν το συμφέρον των νησιών μας και όχι τα συμφέροντα κάποιων «κύκλων».

Μας φέρνει κοντά η υποχρέωση να υπηρετήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα νησιά μας και όχι να εξυπηρετήσουμε ή να «βγάλουμε την υποχρέωση» απέναντι σε κάποιους. Ο κάθε ένας από εμάς, διατηρεί την ελευθερία και την αυτονομία της σκέψης του, της ιδεολογικής του ταυτότητας και των πολιτικών του καταβολών. Διατηρούμε τις διαφορές μας και επιλέγουμε τη σύνθεση.

Κρατάμε την πορεία που χάραξε ο κάθε ένας αλλά συναντιόμαστε σε ένα κομβικό σημείο: Τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες να παραμείνουν πρώτοι και πρωταγωνιστές στη μάχη της Ανάπτυξης. Ένα στοίχημα που κερδίζουμε κάθε μέρα και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να θέσει αυτό το επίτευγμα των νησιωτών σε κίνδυνο.

Με τιμονιέρη τον Γιάννη Μαχαιρίδη, η παράταξή μας γίνεται ο μπροστάρης ενός μεγάλου και κρίσιμου αγώνα από τον οποίο θα βγούμε νικητές. Μαθημένοι στους αγώνες ξέρουμε να κερδίζουμε. Αντέξαμε στη δημαγωγία των καιροσκόπων, που χρησιμοποίησαν κάθε μέσο και τρόπο για να πλήξουν αυτό που έχουμε πλέον κατακτήσει και κερδίσει με την εντιμότητα και την εργατικότητα των στελεχών αυτής της παράταξης.

Με καθαρό πρόσωπο, όπως πάντα, και χωρίς κατασκευασμένα επικοινωνιακά προσωπεία, η παράταξή μας, ανανεωμένη, ενωμένη και δυνατή, θα δώσει και αυτήν την πολιτική αναμέτρηση. Μαζί με τους πολίτες του Νοτίου Αιγαίου, την Κυριακή θα έχουμε τον πρώτο λόγο. Η κάλπη θα καταγράψει τη θέληση των συμπατριωτών μας, ο τόπος μας να μην κάνει ούτε βήμα πίσω και να μη χαρίσουμε πουθενά και σε κανέναν όσα κερδήθηκαν με σχέδιο και πολλή δουλειά. 

Τετάρτη, Μαΐου 21, 2014

αποτελέσματα επαναληπτικών εκλογών Α.Ο. Θήρας 19.5 – νέο Δ.Σ.

Το Δ.Σ. του Α.Ο. Θήρας ανακοινώνει τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εκλογών του Ομίλου οι οποίες διεξήχθησαν την Δευτέρα 19/5/14.

Τα αποτελέσματα μετά την εκλογική διαδικασία αλλά και την σύσταση του νέου Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά από αυτήν έχουν ως εξής:


1. Σκοπελίτης Γεώργιος – Πρόεδρος  2. Σπυριδάκης Γεώργιος – Αντιπρόεδρος  3. Πατηνιώτης Σπυρίδων – Ταμίας  4. ΚαφούροςΦανούρης – Γ. Γραμματέας  5. Μέντας Αθανάσιος –  Γενικός Αρχηγός  6. Ναξάκης  Δημήτριος - Μέλος

ΕΜΕΙΣ – ανακοίνωση με την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας

Ο επικεφαλής Αντώνης Κωνσταντινίδης και ο συνδυασμός της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Θηραίων Πολιτών «ΕΜΕΙΣ» ευχαριστεί τους πολίτες που τον τίμησαν με την ψήφο του.

Οι Θηραίοι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι από εδώ και στο εξής θα υπάρχει μια φωνή που θα εκφράζει τα προβλήματα των νησιών μας, κι ας μη συμμετέχουμε στο δημοτικό συμβούλιο.

Η πρόθεσή μας ήταν και είναι να σχηματίζουμε συλλογικά μαζί σας άποψη για την επίλυση των  προβλημάτων και να τα θέτουμε στο Δήμο και αυτό θα πράξουμε.

Σύμφωνα με το ευχαριστήριο μήνυμα του κ. Κωνσταντινίδη,

Συντρόφισσες και σύντροφοι
Από καρδιάς ευχαριστώ όλες και όλους σας για τον αγώνα που δώσατε μαζί μου.
Έναν αγώνα τόσο δύσκολο στη σκληρή πραγματικότητα του νησιού.
Εδώ θέλω να τονίσω ότι η αρχή έγινε και έχουμε πολλή δρόμο να διανύσουμε. Αυτό σημαίνει ότι ήρθαμε για να μείνουμε και αυτό θα κάνουμε.
Ψηλά το κεφάλι

δήλωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων ενόψει των Ευρωεκλογών της 25ης Μαϊου

Σύμφωνα με το κείμενο,

Τα μνημόνια δεν τελειώνουν... Είναι παντού... Στη ζωή μας, στην οικογένειά μας, στη δουλειά μας, στα σχολεία των παιδιών μας, στα νοσοκομεία μας, στους υπέρογκους φόρους, στις κομμένες συντάξεις, στην καλπάζουσα ανεργία, στην ελλιπή ακτοπλοϊκή σύνδεση, στην απουσία γιατρών, καθηγητών και δασκάλων, στα μαγαζιά μας που κλείνουν...

Οι αριθμοί είναι ανελέητοι! Αυτούς επέλεξαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ πάνω από τους ανθρώπους, αυτοί προδίδουν και την παταγώδη αποτυχία τους, αυτοί μαρτυρούν την καταστροφή που συντελείται γύρω μας!

1.000.000 συνάνθρωποί μας απολύθηκαν, 30% των επιχειρήσεων έκλεισαν, οι μισθοί μειώθηκαν κατά μέσο όρο 38%, οι συντάξεις κατά 45%, το Ακαθάριστο Εθνικό μας Προϊόν κατά 25%, τα νοικοκυριά μας έχασαν το 30% του εισοδήματός τους, η παιδική θνησιμότητα αυξήθηκε κατά 42,8%, η ανεργία αυξήθηκε κατά 190,5%, το ποσοστό κατάθλιψης αυξήθηκε κατά 272,7%, το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 35,5%, ο αριθμός των νέων εκτός εργασίας, εκπαίδευσης ή κατάρτισης αυξήθηκε κατά 92,6%, η οικοδομική δραστηριότητα μειώθηκε κατά 84,3%, η φτώχεια αυξήθηκε κατά 98,2%, τα "κόκκινα" δάνεια αυξήθηκαν κατά 400%. Κατά μέσο όρο, 2 συμπολίτες μας αυτοκτονούν κάθε μέρα...

Αυτή δεν είναι η Ελλάδα που θέλουμε για εμάς και τα παιδιά μας, αυτές δεν είναι οι Κυκλάδες μας!
Στις 25 Μαΐου οι Κυκλαδίτες συμμετέχουμε στις Ευρωεκλογές, βάζουμε τέλος στα μνημόνια!
Στις 25 Μαΐου οι νησιώτες αναλαμβάνουμε δράση, τολμούμε και παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας!

Σας καλούμε όλους να κερδίσουμε ξανά τη δημοκρατία στην Ευρώπη, να πούμε «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ» στα μέτρα λιτότητας και τον μερκελισμό, να διεκδικήσουμε μαζί την Ευρώπη της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής!

Στις 25 Μαΐου ψηφίζουμε για τη ζωή μας!

Στις 25 Μαΐου ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ!      

δήλωση του Γιάννη Δεκαβάλλα για το εκλογικό αποτέλεσμα

Με τη ολοκλήρωση του πρώτου γύρου των περιφερειακών εκλογών στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσοι μας εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους.

Η περιφέρεια των 48 νησιών, καθένα από τα οποία έχει μοναδική ανθρωπογεωγραφία και ταυτότητα, αποτελεί πράγματι μια σύνθετη εκλογική επικράτεια, με έντονες διαφοροποιήσεις μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, αλλά και  ανάμεσα σε γειτονικά νησιά.

Το γεγονός αυτό αποτυπώθηκε έκδηλα και στο εκλογικό αποτέλεσμα. Υπήρξαν νησιά τα οποία σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση αδιαμφισβήτητα ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στο Αρχιπέλαγος Δημιουργίας, επιβραβεύοντας τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα στις επιμέρους περιφερειακές ενότητες αλλά και στο σύνολο της Περιφέρειας, εμπιστευόμενοι την εμπειρία μας, αλλά και το πολιτικό μας πρόγραμμα. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκονται η  Άνδρος, η Τήνος, η Θήρα, η Μήλος, η Κέα, η Κύθνος και η Νάξος από τις Κυκλάδες, η Κάλυμνος, η Κάρπαθος και η Κως από τα Δωδεκάνησα.
Σε κάποια άλλα νησιά, εκφράστηκε αυστηρότερα η κριτική του εκλογικού σώματος ως προς το έργο της περιφερειακής αρχής, με την οποία γνωρίζαμε εξαρχής ότι θα έρθουμε αντιμέτωποι, αφού διανύουμε την δυσκολότερη κοινωνικοοικονομική περίοδο για την ελληνική κοινωνία. Γνωρίζουμε καλά ότι οι πολιτικοί θεσμοί βιώνουν έντονους κλυδωνισμούς, το πολιτικό προσωπικό της χώρας συχνά απαξιώνεται, οι κοινωνικές εντάσεις οξύνονται, οι τοπικές κοινωνίες και οικονομίες δοκιμάζονται.
Δεν αποποιούμαστε τις ευθύνες μας, δεν αγνοούμε την εντολή σας να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να ξεπεράσουμε πολλές φορές τους εαυτούς μας. Πιστεύουμε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση σε όλη την επικράτεια καλείται να κερδίσει το στοίχημα της κοινωνικής συνοχής και της περιφερειακής ανάπτυξης και πως οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές θα δοκιμαστούν έντονα στην επόμενη πενταετία.  Γνωρίζουμε επίσης καλά πως ειδικά στις περιφερειακές εκλογές, το εκλογικό σώμα αποφάσισε να στείλει ένα μήνυμα δυσαρέσκειας στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Θα ήταν όμως πραγματικά αυτοκαταστροφικό να δυναμιτίσουμε τις προοπτικές εξόδου από την κρίση που θα έρθουν από την προγραμματισμό σε επίπεδο περιφέρειας, αρκούμενοι σε μια ψήφο αντίδρασης και μάλιστα προς λάθος αποδέκτη.
Οφείλουμε δε να υπενθυμίσουμε στους κατοίκους του Νοτίου Αιγαίου, ότι η τρέχουσα θητεία του Γιάννη Μαχαιρίδη ολοκληρώθηκε με ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόσημο, το οποίο αποτυπώνεται στα αποτελέσματα της αξιολόγησης των 13 περιφερειών της χώρας ως προς την απορροφητικότητα των πόρων του ΕΣΠΑ, με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να καταλαμβάνει την πρώτη θέση ως προς τις συμβασιοποιήσεις και τις πληρωμές για τη διαχειριστική περίοδο 2007-2013.
Καλούμε, λοιπόν, τους κατοίκους των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, να προσέλθουν εκ νέου στις κάλπες την προσεχή Κυριακή, δρώντας και όχι αντιδρώντας.

Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη μνήμη και την κρίση του λαού του Νοτίου Αιγαίου, Λαμβάνουμε δε πολύ θετικά μηνύματα ακόμη και από όσους δεν μας στήριξαν στον πρώτο γύρο, οι οποίοι φαίνεται να δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στα μετρήσιμα αποτελέσματα παρά στις πολυέξοδες διαφημιστικές καμπάνιες και τις ανέξοδες υποσχέσεις.  



Τρίτη, Μαΐου 20, 2014

ενημέρωση Μ.Μ.Ε. Νομού Κυκλάδων για τον τρόπο μετάδοσης των αποτελεσμάτων των επαναληπτικών και Ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου 2014

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Π.Ν.Α.

Σας γνωρίζουμε ότι ο ιστότοπος για τη  μετάδοση των αποτελεσμάτων της εκλογικής διαδικασίας της 25ης  Μαΐου 2014 είναι ο http://www.1730.syzefxis.gov.gr/    και έχει υλοποιηθεί με την επιμέλεια του Τμήματος Διαφάνειας της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων.

τα αποτελέσματα των εκλογών στον Δήμο Θήρας και την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Τα αποτελέσματα των εκλογών για τον Δήμο Θήρας σύμφωνα με τα στοιχεία της singularlogic.gr έχουν ως εξής: 

09.00 Πρόκειται για το τελικό αποτέλεσμα με καταμετρημένο το σύνολο των ψηφοδελτίων, σύμφωνα με το οποίο επανεκλέγεται Δήμαρχος Θήρας ο κ. Ζώρζος επικεφαλής του συνδυασμού "Θηραική Πολιτεία" με ποσοστό 50,57 

Ενσωμάτωση  29/29 / 100 %            
Γραμμένοι  14.019  9.434  / 70,04 %
Ψήφισαν  9.786 / 69,81 %
Εγκυρα              9.554 / 97,63 %
Ακυρα 195 / 1,99 %
Λευκά 37 / 0,38 %

Υποψήφιος / Συνδυασμός                                 Ποσοστό  Ψήφοι  Εδρες     

Ζώρζος Α. - ΘΗΡΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ                 50,57     4.831     16
Σιγάλας Αντώνιος - ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΘΗΡΑΣΙΑ    25,11    2.399        6
Χάλαρης Γεώργιος - ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ          18,41    1.759        4
Αργυρού Μαρία - Λαϊκή Συσπείρωση                  3,89       372        1
 Κωνσταντινίδης Αντώνιος – ΕΜΕΙΣ                    2,02      193


Σε ότι αφορά την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου τα αποτελέσματα έχουν ως εξής :

Ενσωμάτωση  571/654 / 87,31 %
Γραμμένοι   269.399
Ψήφισαν  162.261 / 60,23 %  
Εγκυρα              149.817 / 92,33 %
Ακυρα 6.004 / 3,70 %
Λευκά 6.440 / 3,97 %

Υποψήφιος / Συνδυασμός                    Ποσοστό  Ψήφοι   Εδρες     

Χατζημάρκος Γεώργιος                         34,98     52.412       9
Μαχαιρίδης Ιωάννης                              32,75     49.070       9 
Σπύρου Μπενέτος                                  18,30     27.412       5
Καφαντάρη Ευθαλία (Λίλα)                    8,23      12,323      2
Σπυρίδης Σάββας                                     5,74        8.600      1



«come to Santorini» ενα τραγούδι γραμμένο για την Σαντορίνη απο την Dara Bieber – είναι χαρούμενο και καλοκαιρινό, και σας το θυμίζουμε!

Σύμφωνα με ανάρτηση στις αρχές του καλοκαιριού του 2013, είχαμε αναφέρει πως …  http://www.exoumekaileme.com/2013/05/come-to-santorini-dara-bieber.html
Είναι ολοκαίνουργιο, είναι χαριτωμένο και.. είναι μοναδικό!

Πρόκειται για το «Come to Santorini» της Dara Bieber, το πρώτο τραγούδι γραμμένο αποκλειστικά για την Σαντορίνη και τραγουδισμένο από και για αυτή!
Κάτι που φαίνεται άλλωστε και στο χαρούμενο κλιπάκι το οποίο μπορείτε να δείτε εδω : http://www.youtube.com/watch?v=_LMH3j9mcso&feature=player_embedded

Το τραγούδι αναρτήθηκε στο youtube στις 23.5.2013 ενώ σύμφωνα με τα όσα σημειώνονται γι αυτό...
Είναι εμπνευσμένο απο το "Boyfriend" Song του Justin Bieber και φυσικά απο την Σαντορίνη και αφιερώνεται σε αυτήν, που χαρακτηρίζεται ως το καλύτερο νησί του κόσμου..!

Inspired by Santorini and the magical Justin Bieber, we decided to create our own musical boyband-inspired dedication to The Best Island!

Όσο για το «αυθεντικό τραγούδι του Justin Bieber "Boyfriend"  μπορείτε να το δείτε και να το συγκρίνετε με αυτό της Dara εδω : http://youtu.be/4GuqB1BQVr4

Νομίζουμε πάντως οτι το «Come to Santorini» θα ακουστεί πολύ περισσότερο απο τον Bieber και φέτος το καλοκαίρι στο νησί...!

The Portl Website  http://www.theportl.com
The Portl Facebook http://www.facebook.com/ThePortl 

εκμίσθωση χώρων αιγιαλού και παραλίας Δ.Κ. Εμπορείου Θήρας

Σύμφωνα με την Ανακοίνωση - Πρόσκληση για εκμίσθωση κοινόχρηστων χώρων Αιγιαλού και Παραλίας Δ.Κ. Εμπορείου Θήρας (παραλίες Περίσσας, Περιβόλου και Αγίου Γεωργίου) αρμοδιότητας ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. ,

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. του Δήμου Θήρας, έχοντας υπόψη την υπ’ αριθμ. 27/2014 απόφαση του Δ.Σ. της Επιχείρησης.

ΚΑΛΕΙ
Όλους τους ενδιαφερόμενους που διατηρούν καταστήματα όμορα στην παραλία Δ.Κ. Εμπορείου Θήρας
και επιθυμούν να μισθώσουν τον κοινόχρηστο χώρο αιγιαλού και παραλίας που βρίσκεται έμπροσθεν της επιχείρησής τους να υποβάλλουν αίτηση στη ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε..
Οι αιτήσεις πρέπει να συνοδεύονται από τα παρακάτω δικαιολογητικά, προκειμένου να συντάσσονται αμέσως τα σχέδια των μισθωτηρίων συμβολαίων :
i.  Βεβαίωση μη οφειλής του ενδιαφερόμενου μισθωτή στο Δήμο Θήρας, τη Δ.Ε.Υ.Α.Θ. και τη ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε.
ii. Φωτοαντίγραφο της, σε ισχύ, άδειας λειτουργίας της Επιχείρησης.
iii. Φωτοτυπία της ταυτότητας του νόμιμου εκπροσώπου της Επιχείρησης και του εγγυητή.
iv. Εγκεκριμένες από τον Ε.Ο.Τ. τιμές δωματίων (μόνο για ξενοδοχειακές εν γένει επιχειρήσεις).
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Προθεσμία υποβολής των αιτήσεων, βάση των οποίων θα συναφθούν οι συμβάσεις μίσθωσης των κοινόχρηστων χώρων, ορίζεται έως και την Τετάρτη, 21/05/2014 και ώρα 15:00.

γενική συνέλευση και αρχαιρεσίες στον Πανιώνιο Γυμναστικό Σύλλογο Σαντορίνης (1.6)

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανιωνίου Γυμναστικού Συλλόγου Σαντορίνης ολοκληρώνει φέτος τη θητεία του και καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του, στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του συλλόγου, που θα πραγματοποιηθεί στον συνεδριακό χώρο του κλειστού γυμναστηρίου Θήρας την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014 στις 18:30 το απόγευμα όπου θα πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες του συλλόγου.

εξυπηρέτηση ασφαλισμένων ΟΑΕΕ Σαντορίνης – επιστολή δήμαρχου / απάντηση υπηρεσίας

Σύμφωνα με το έγγραφο αίτημα του δημάρχου Θήρας και την απάντηση της υπηρεσίας,

Με την παρούσα επιστολή σας μεταφέρουμε την αγανάκτησή μας για τη δυσμενή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ πολίτες των νήσων Θήρας και Θηρασίας λόγω της υπολειτουργίας του Περιφερειακού Τμήματος του ΟΑΕΕ ΝΑΞΟΥ. Έχουμε πληροφορηθεί ότι στο Τμήμα του ΟΑΕΕ ΝΑΞΟΥ υπηρετεί πλέον ένας μοναδικός υπάλληλος ο οποίος αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες της υπηρεσίας, δεν απαντά σε τηλεφωνήματα και υπηρεσιακή αλληλογραφία.
Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι τα αιτήματα των ασφαλισμένων που αποστέλλονται στη Νάξο, να μην πρωτοκολλούνται άμεσα προκειμένου να δρομολογηθεί η διεκπεραίωσή τους. Τα βιβλιάρια ασθενείας που έχουν αποσταλεί προς θεώρηση για το έτος 2014 έχουν μείνει εκεί και οι ασφαλισμένοι δεν μπορούν να λάβουν τις παροχές που δικαιούνται, ούτε να κάνουν απλή συνταγογράφηση φαρμάκων. Οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές που υποχρεούνται να καταβάλουν οι ασφαλισμένοι παραμένουν χωρίς αντίκρισμα. Εκατοντάδες διαδικασίες που αφορούν βεβαιώσεις ταμειακής ενημερότητας για φορολογική χρήση, ρυθμίσεις οφειλών, αιτήσεις για το δικαίωμα υπαγωγής σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία δεν διεκπεραιώνονται.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα λειτουργίας των επιχειρήσεων των ασφαλισμένων επαγγελματιών του ΟΑΕΕ κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου, επιβαρύνοντας και παρεμποδίζοντας σημαντικά και τη λειτουργία των λογιστικών γραφείων των νησιών μας.
Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Θήρας αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, καθώς δεν έχουν καμία δυνατότητα τηλεφωνικής ή άλλου είδους επικοινωνίας με τον ΟΑΕΕ Νάξου και οι αιτήσεις που έχουν διαβιβάσει παραμένουν σε εκκρεμότητα για μήνες.
Πολλοί ασφαλισμένοι αναγκάζονται να μεταβούν αυτοπροσώπως στη Νάξο προκειμένου να εξυπηρετηθούν για κατεπείγοντα θέματά τους με αποτέλεσμα να υφίστανται μεγάλη οικονομική επιβάρυνση.
 Επαναλαμβάνουμε το πάγιο αίτημά μας που είναι η δημιουργία τμήματος ΟΑΕΕ στη Θήρα, προκειμένου να εξυπηρετούνται άμεσα οι χιλιάδες ασφαλισμένοι επαγγελματίες της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας.
Απαιτούμε την άμεση λύση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί και την αποστολή σαφών οδηγιών για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων της Θήρας και της Θηρασίας.
Επίσης θεωρούμε αναγκαία την παρέμβασή σας για τη διευκόλυνση των επαγγελματιών κατά τις συναλλαγές τους με τη ΔΟΥ ΘΗΡΑΣ, καθώς δεν ευθύνονται για την έλλειψη των απαραίτητων εγγράφων του ΟΑΕΕ.

Ο Δήμαρχος Θήρας

Σύμφωνα με την απάντηση της υπηρεσίας,
Σχετικά με την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ Σαντορίνης σας γνωρίζουμε ότι,
Το τμήμα Νάξου παρά την από την ίδρυσή του ελειπή στελέχωση, διατηρήθηκε και στο νέο οργανόγραμμα του ΟΑΕΕ που εγκρίθηκε το Θφινόπωρο του 2013 ως αναγνώριση της ιδιαιτερότητας του νησιωτικού συμπλέγματος.
Γνωρίζετε ότι άλλες δημόσιες υπηρεσίες του στενού ή ευρύτερου δημόσιου τομέα προχώρησαν και περαιτέρω συρρικνώσεις και στο νησιωτικό χώρο.
Στο περιφερειακό τμήμα Νάξου υπηρετούσε εως τον 4ο του 2014 ενας υπάλληλος με προφανές αποτέλεσμα η εξυπηρέτηση να μην είναι αντίστοιχη του επιθυμητού.
Το τμήμα Νάξου διατηρήθηκε στο νέο οργανόγραμμα αναγνωρίζοντας την νησιωτική ιδιαιτερότητα στην προσπάθειά μας να βοηθηθεί η κατάσταση δόθηκαν οδηγίες και χορηγήθηκαν μηχανογραφικοί κωδικοί στο προυστάμενο του περιφερειακού τμήματος Σύρου ώστε να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι άμεσα σε θέματα χορήγησης βεβαιώσεων, ενημερότητας, έκδοσης ταχυπληρωμών, θεώρησης βιβλιαρίων υγείας κ.α.
Σε κάθε περίπτωση καταβάλεται από τον ΟΑΕΕ κάθε δυνατή προσπάθεια για την βελτίωση της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων στο οποίο θα συμβάλει η ανάπτυξη των μηχανογραφικών εφαρμογών.

ΕΠΑΜ Θήρας – πρόσκληση σε συζήτηση (21.5 , 21.00)

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (ΕΠΑΜ) κατεβαίνει στις εκλογές για να αποτυπώσει τη δυναμική μιας άλλης Ελλάδας. Όχι της Ελλάδας της μιζέριας, της υποτέλειας, της κακομοιριάς, της αποβλάκωσης και της δουλοπρέπειας. Κατεβαίνει για να δείξει ότι υπάρχουν σκεπτόμενοι Έλληνες που δεν το βάζουν κάτω.

Οδεύοντας, λοιπόν, προς τις Ευρωεκλογές, τα μέλη και οι φίλοι του ΕΠΑΜ Θήρας σας καλούν στο εστιατόριο “ΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ”, την Τετάρτη 21 Μαΐου και ώρα 21:00, για να γελάσουμε, να προβληματιστούμε, να θυμηθούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις στην προβολή του πολιτικού ντοκιμαντέρ-παρωδίας “ΟΥΣΤ Καθάρματα”.

Ένα ντοκιμαντέρ που με πολύ σάτιρα, πολύ μουσική, αλλά και προπάντων με συγκλονιστικά πολιτικά και ιστορικά ντοκουμέντα, ξεκαθαρίζει με αποστομωτικό τρόπο τα σημαντικότερα πολιτικοκοινωνικά δρώμενα των τελευταίων δεκαετιών, για να καταλήξει στα πολιτικά παρατράγουδα, τα ανθρώπινα δράματα και τις Εθνικές παγίδες της μνημονιακής “Σωτηρίας”. Ένα ντοκιμαντέρ στο οποίο οι υπεύθυνοι της τραγωδίας ουσιαστικά ξεσκεπάζονται από μόνοι τους και ο αξέχαστος Μαυρογιαλούρος αναλαμβάνει δράση, επιστρέφοντας από τη δεκαετία του ’60 για να καταγγείλει όλα όσα παραμένουν ίδια και απαράλλαχτα με αυτά που κάποτε τον ανάγκασαν από φιλότιμο να παραιτηθεί από Υπουργός, ευχόμενος ότι κάποτε θα βρεθεί ο ικανός που θα καθαρίσει επιτέλους αυτό το σάπιο Πολιτικό σύστημα.
Μιλήστε με συγγενείς, με φίλους, με γνωστούς. Είναι όλοι καλεσμένοι.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (ΕΠΑΜ) Θήρας


δήλωση του Γιάννη Μαχαιρίδη για το εκλογικό αποτέλεσμα

Σύμφωνα με το κείμενο,

Η ψήφος των Νοτιοπελαγιτών ήταν για μας ένα καθαρό και σαφές μήνυμα που το ακούσαμε με προσοχή και με απόλυτο σεβασμό. Μήνυμα για αυτοκριτική και περισυλλογή, αλλά και μια εντολή για ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια. Μία ψήφος που μας θέτει ενώπιον των ευθυνών μας, τις οποίες αναλαμβάνουμε, με πρώτο εμένα, στο ακέραιο.

Μια μεγάλη μερίδα συμπατριωτών μας αναγνωρίζει το έργο που αφήνει αυτή η παράταξη στα νησιά της Περιφέρειάς μας. Η πλειοψηφία όμως των Νοτιοπελαγιτών, και ειδικά των κατοίκων της Ρόδου, μας είπαν με τη ψήφο τους ότι έχουν ακόμα μεγαλύτερες απαιτήσεις από εμάς. Ότι αξίζουν και έχουμε την υποχρέωση να διεκδικήσουμε ακόμα περισσότερα γι’ αυτούς.
Σαν περιφερειακή αρχή, μάχιμη και παρούσα σε όλα τα μέτωπα, επωμιστήκαμε  το κόστος της αυστηρής και δίκαιης κριτικής των Νοτιοπελαγιτών, την ώρα που άλλοι είχαν την πολυτέλεια να καλλιεργήσουν ανέξοδες προσδοκίες, συχνά με πρακτικές ξεπερασμένου λαϊκισμού, χωρίς να λείψουν ακόμα και οι ανοίκειες συμπεριφορές.  Η παράταξη μας με ανανεωμένο ψηφοδέλτιο επέλεξε να δώσει έναν αγώνα με ήθος  και ευπρέπεια και ΆΝΤΕΞΕ.
Η ετυμηγορία των συμπατριωτών μας ισχυροποιεί τη βούλησή μας να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά, να είμαστε ακόμα πιο κοντά τους, να τους ακούμε πιο πολύ, να νικήσουμε γι’ αυτούς, να μη διαταράξουμε ούτε στο ελάχιστο τις σχέσεις ζωής που έχουμε κτίσει. Να συνεχίσουμε με συνέπεια στις πολιτικές μας αξίες, αλλά και με την δημιουργική ορμή που διακρίνει την παράταξη και το έργο μας.


Οφείλω να ευχαριστήσω όλους εσάς τους Νοτιοπελαγίτες για τη ψήφο αναγνώρισης αλλά και κριτικής που ρίξατε στην κάλπη και γίναμε όλοι αποδέκτες. Ένα ευχαριστώ  για τη συμμετοχή σας στην εκλογική διαδικασία. Σας καλώ αυτή η συμμετοχή σας να είναι ακόμα μεγαλύτερη την ερχόμενη Κυριακή, τη μέρα της μεγάλης και κρίσιμης αναμέτρησης, και η ψήφος σας να είναι καθοριστική για τη μεγάλη νίκη.

δήλωση του νικητή του Α γύρου των περιφερειακών εκλογών Γιώργου Χατζημάρκου

Σύμφωνα με το κείμενο,

Το Νότιο Αιγαίο μίλησε. Έδωσε το  πρόκριμα της Νίκης. Έδωσε καθαρό, ισχυρό, θετικό μήνυμα. 
Είμαστε πρώτοι,  είμαστε ενωμένοι, είμαστε έτοιμοι. Η Νίκη  «κλείδωσε».  Τα ψέματα  τελείωσαν. Την Κυριακή παίρνουμε εντολή να γυρίσουμε σελίδα.
Δεν είναι σύνθημα. Είναι δέσμευση. Είναι καθαρή συμφωνία.
Αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη, για το Αιγαίο μας, για τα νησιά μας, για τα παιδιά μας και το μέλλον τους.
Με θάρρος και τόλμη. Με όραμα και σχέδιο.
Η επιλογή πλέον είναι μία. ΜΠΡΟΣΤΑ!



Σήμερα Τρίτη 20.5  ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, ΘΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ  

“νησιωτική ανατροπή” - δήλωση για το αποτέλεσμα των Περιφερειακών Εκλογών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης,

Θα θέλαμε κατ’ αρχάς να ευχαριστήσουμε όλους τους πολίτες του Ν. Αιγαίου  που μας τίμησαν με τη ψήφο τους στις εκλογές της 18ης Μαΐου. Θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε ότι θα ανταποκριθούμε στο ακέραιο στις προσδοκίες τους μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και ότι η πίστη μας στη νησιωτικότητα, την οικολογία, τη δημιουργικότητα, την αειφορία και την  κοινωνική συνοχή θα εξακολουθήσει να είναι οδηγός μας και μετά τις εκλογές.

Ως παράταξη που πιστεύει σε πολίτες και όχι σε πελάτες ή  σε καθοδηγούμενους στρατούς έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση όσων μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους.

Ποια στάση θα κρατήσουν οι πολίτες στο δεύτερο γύρο των Περιφερειακών εκλογών και ποια θα είναι η επόμενη Περιφερειακή αρχή στο Ν. Αιγαίο είναι κάτι που  θα το επιλέξουν οι ίδιοι.

Εμείς, καταγράφοντας τις τεράστιες αδυναμίες και τα πολιτικά ελλείμματα και των δύο πρώτων συνδυασμών θέλουμε οι ψηφοφόροι μας, και όχι μόνο, να είναι κοντά μας κατά τη διάρκεια της επόμενης, εξαιρετικά κρίσιμης για τα νησιά μας πενταετίας, ώστε να είμαστε πιο παραγωγικοί και δημιουργικοί  μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Εμείς έχουμε θέσεις και προτάσεις και πάνω απ’ όλα τη διάθεση να εφαρμοστούν αυτές στο Ν. Αιγαίο μέσα από ένα πλαίσιο συνεργασίας με τους πολίτες και τους φορείς.   

δεύτερη χρονιά λειτουργίας του προγράμματος επιδότησης διακοπών – ανακοίνωση υπηρεσιών

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπ. Εργασίας,

Δεύτερη χρονιά φέτος, το 2014, επιτυχημένης λειτουργίας του προγράμματος επιδότησης διακοπών εργαζομένων, ανέργων και των οικογενειών αυτών μέσω της Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού καθώς υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με την οποία καθορίζονται η διαδικασία και τα κριτήρια επιλογής για το νέο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ύψους 10 εκατ. ευρώ που ξεκινάει την 1η Αυγούστου 2014.
Το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού που θεσμοθετήθηκε ξανά το 2013 από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και χρηματοδοτήθηκε από τον «Ενιαίο Λογαριασμό για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ)» ο οποίος λειτουργεί στον ΟΑΕΔ, είναι μία πολύ σημαντική κοινωνική παροχή για τους εργαζόμενους και τους ανέργους– ιδιαίτερα στις σημερινές οικονομικές συνθήκες – όσο και μέσο τόνωσης της τοπικής τουριστικής ανάπτυξης πολλών περιοχών της χώρας μας.
Συνεπώς, η διατήρηση του θεσμού και το 2014 συνιστούσε προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής.

Στην σελίδα του Υπ. Εργασίας και του ΟΑΕΔ μπορείτε να δείτε την σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση καθώς και τις προθεσμίες υποβολής των δικαιολογητικών. 

+30,1% αύξηση αφίξεων στο πρώτο 4μηνο του 2014

Σημαντική αύξηση αφίξεων στο πρώτο τετράμηνο του 2014 σημειώνεται στα αεροδρόμια της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΤΕ. Συγκεκριμένα οι αφίξεις εμφανίζουν αύξηση 30,1%,με την Αθήνα να κινείται στο +36%.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου " Οι στόχοι του ΣΕΤΕ για νέα ρεκόρ αφίξεων 18,5 εκατ. επισκεπτών και εσόδων 13 δισ. ευρώ - χωρίς τις αφίξεις κρουαζιέρας - το 2014, δείχνουν να επιβεβαιώνονται και να ενισχύονται περαιτέρω από τα στοιχεία των αεροπορικών αφίξεων εξωτερικού του πρώτου τετραμήνου 2014."

Ανά περιοχή η Κρήτη εμφανίζει αύξηση 43%, τα Δωδεκάνησα 17%, τα Ιόνια 2,2%,  Θεσσαλονίκη +19,5%,  Ρόδος +19%  Κως +11,4%. , Κέρκυρα +0,5% , Ζάκυνθος +15,3% ,  Μύκονος +96% ,  Σαντορίνη +141,8% , Καλαμάτα +49,5% , Σάμος +22,3%.

Εντυπωσιακά είναι και τα στοιχεία του αεροδρομίου της Αθήνας, όπου για το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου 2014 καταγράφεται αύξηση 36,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Τα στοιχεία της Αθήνας επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις του ΣΕΤΕ για ισχυρή ανάκαμψη του τουρισμού της πρωτεύουσας με 700.000 επιπλέον αφίξεις. Ακόμη, ο εσωτερικός τουρισμός για πρώτη φορά εδώ και πέντε χρόνια δείχνει να ανακάμπτει, όπως φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία αύξησης της αεροπορικής κίνησης εσωτερικού, αλλά και της αυξημένης ζήτησης στα τουριστικά καταλύματα της χώρας. 

νέα πτήση από Κίνα προς Ελλάδα για γκρουπ με προορισμό και την Σαντορίνη

Στις 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη απευθείας αεροπορική πτήση από την Shanghai προς την Αθήνα. Η αεροπορική σύνδεση, που θα διαρκέσει, μέχρι τις 19 Οκτωβρίου, διοργανώνεται από την Shanghai Worker International Travel Service, που είναι ένας από τους μεγαλύτερους tour operator της Κίνας.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό θα πραγματοποιείται μία πτήση εβδομαδιαίως προς την Αθήνα. Τα group επισκεπτών θα συμμετέχουν σε πακέτα που περιλαμβάνουν την Αθήνα, τη Σαντορίνη, την Μύκονο και τα Μετέωρα. Στο πρόγραμμα θα συμμετέχει επίσης η on line booking πλατφόρμα C Trip.

Ελλάδα και Μύκονος είχαν την τιμητική τους στην Αυστρία

Γνωστά ονόματα της αυστριακής show biz, τρία τηλεοπτικά κανάλια, 20 δημοσιογράφοι από τα κυριότερα ΜΜΕ της χώρας και 14 Δ/ντές τουριστικών Γραφείων της Αυστρίας, επισκέφθηκαν το διάστημα 7 έως 9 Μαίου το νησί.
Με πρωτοβουλία του Δήμου Μυκόνου και συνδιοργανωτές το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας, την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και την αεροπορική Flyniki, η ομάδα των celebrities και των δημοσιογράφων φιλοξενήθηκαν και ξεναγήθηκαν στη Μύκονο όπου πραγματοποίησαν γυρίσματα στα στενάκια της χώρας και στις παραλίες του νησιού.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα Fam – Press trips που διοργανώνονται στη χώρα μας φέτος και αναμένεται ότι η Μύκονος θα κυριαρχήσει στα αυστριακά ΜΜΕ το επόμενο διάστημα. Επισημαίνεται ότι η εταιρία Flyniki, έχει επεκτείνει σημαντικά φέτος το πτητικό της πρόγραμμα για ελληνικούς προορισμούς και στοχεύει στην περαιτέρω χρονική επέκταση του.

Δευτέρα, Μαΐου 19, 2014

παρουσίαση του προτύπου για τη χρήση του σήματος ‘Αιγαιοπελαγίτικης Κουζίνας’ (AegeanCuisine) στις ΗΜΕΡΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης TÜV HELLAS (TÜV NORD), ως αποκλειστικός Φορέας Επιθεωρήσεων που συνεργάζεται με το Επιμελητήριο Κυκλάδων στο πλαίσιο της  πρωτοβουλίας Aegean Cuisine για την αξιοποίηση της ιδιαίτερα πλούσιας αιγαιοπελαγίτικης οινο-γαστρονομίας, παρουσίασε στις Ημέρες Γαστρονομίας το πρότυπο για το πρώτο σήμα ‘Αιγαιοπελαγίτικης Κουζίνας’ (AegeanCuisine) που αποδίδεται σε αυτόνομα εστιατόρια και εστιατόρια που λειτουργούν εντός ξενοδοχείων.

Την παρουσίαση των προδιαγραφών και απαιτήσεων του προτύπου πραγματοποίησε ο κ. Γιάννης Οικονομίδης, Διευθυντής Πιστοποίησης της TÜV HELLAS (TÜV NORD), σε πάνελ συζήτησης όπου συμμετείχαν σημαντικές προσωπικότητες της ελληνικής γαστρονομίας όπως ο κ. Ηλίας Μαμαλάκης, η κα Νταϊάνα Κόχυλα, ο κ. Γιώργος Χατζηγιαννάκης και ο κ. Νίκος Σαράντος. Το Συνέδριο χαιρέτησαν η  κα Δαμανάκη, Επίτροπος Θαλάσσιων Υποθέσεων και Αλιείας, ο κ. Στέφανος Κομνηνός Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και ο κ. Ρούσσος Γιάννης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κυκλάδων. Παρουσιάσεις έγιναν από τον Σύμβουλο Επιχειρήσεων & Συνεργάτη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, κ. Γιώργο Καλώστο, τον π. Πρόεδρο του Ε.Φ.Ε.Τ. κ. Νίκο Κατσαρό, τον Επίκουρο Καθηγητή Οικονομίας & Διοίκησης Επιχειρήσεων Τροφίμων του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Δημήτρη Σκάλκο και τον Πρόεδρο του Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.ΠΕ. κ. Αριστοτέλη Καρβέλα.

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) αποτελεί τον ανεξάρτητο Φορέα ο οποίος κλήθηκε από το Επιμελητήριο Κυλάδων να σχεδιάσει τις προδιαγραφές ένταξης των επιχειρήσεων στο Δίκτυο Aegean Cuisine και κατόπιν χρήσης του σήματος εξ’ αυτών. Στο Δίκτυο μπορούν να συμμετάσχουν επιχειρήσεις των Νομών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου οι οποίες διασφαλίζουν ότι τα προϊόντα, τα αγαθά ή οι υπηρεσίες  τις οποίες προσφέρουν αντανακλούν και αναδεικνύουν την ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα του Αιγαίου, πληρούν συγκεκριμένες ποιοτικές προδιαγραφές και προσφέρουν στον επισκέπτη-πελάτη συναίσθημα και εμπειρία.
Συγκεκριμένα στο δίκτυο μπορούν να συμμετάσχουν παραγωγοί τυποποιημένων, συσκευασμένων, εμφιαλωμένων τροφίμων, οίνου και ποτών, ιδιοκτήτες επισκέψιμων χώρων παραγωγής τροφίμων, οίνου και ποτών, εμπορικά καταστήματα τροφίμων και ποτών και επιχειρήσεις μαζικής εστίασης όπως εστιατόρια, ταβέρνες, μεζεδοπωλεία, ουζερί, καφενεία, ζαχαροπλαστεία και wine bars στα οποία προσφέρονται αιγαιοπελαγίτικα τοπικά εδέσματα ή τοπικά προϊόντα καθώς και κρασί από τα νησιά του Αιγαίου.
Στόχος του Σήματος να αναδειχθούν και να προβληθούν τα προϊόντα που παράγονται στο Αιγαίο, να διαδοθούν τα εδέσματα του Αιγαίου, να τους αποδοθεί προστιθέμενη αξίανα αποκτήσουν τον σεβασμό, την αναγνώριση και την εμπιστοσύνη του κόσμου και των καταναλωτών.
Το Δίκτυο Aegean Cuisine αποτελεί έργο που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια το Επιμελητήριο Κυκλάδων με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και τη συνεργασία του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, με βασικό στόχο την ανάδειξη της Αιγαιοπελαγίτικης οινο-γαστρονομίας για την προώθηση των νησιών του Αιγαίου πελάγους ως ενιαίο γαστρονομικό ταξιδιωτικό προορισμό.


26% η συνολική αύξηση της κίνησης για την AEGEAN

Αύξηση κατά 26% παρουσίασε η συνολική επιβατική κίνηση της AEGEAN και της Olympic Air τον Απρίλιο του 2014, φθάνοντας τους 751.347 επιβάτες, 153.443 περισσότερους σε σχέση με το άθροισμα των επιβατών των δύο εταιρειών κατά το αντίστοιχο διάστημα του 2013.
Συνολικά, τον Απρίλιο πραγματοποιήθηκαν 7.933 πτήσεις με πληρότητα βελτιωμένη κατά 9 μονάδες, φτάνοντας στο 76%. Σημειώνεται, ότι τα αποτελέσματα του Απριλίου ωφελήθηκαν και από την σύμπτωση του καθολικού και ορθόδοξου Πάσχα μέσα στο μήνα, ενισχύοντας την κίνηση εξωτερικού και εσωτερικού.

Πιο αναλυτικά, στην αγορά του εξωτερικού η εταιρεία τον Απρίλιο, τον πρώτο μήνα της καλοκαιρινής περιόδου, παρουσίασε αύξηση στη δραστηριοποίησή της από όλες τις ελληνικές βάσεις κατά 29% μεταφέροντας 340.000 επιβάτες, 76.000 περισσότερους από τον Απρίλιο του 2013. Ιδιαίτερα θετικό στοιχείο είναι η ανάκαμψη της Αθήνας, η οποία τον Απρίλιο παρουσίασε αύξηση 28% στην κίνηση εξωτερικού, αντιστρέφοντας την τάση των προηγούμενων ετών.
Η αύξηση της κίνησης είναι αποτέλεσμα κυρίως των νέων προορισμών, που εγκαινίασε η εταιρεία το 2013 και συνέχισε τη χειμερινή περίοδο και τον πρώτο μήνα της καλοκαιρινής περιόδου και αφορά στις πόλεις Βερολίνο, Γενεύη, Βαρσοβία, Πράγα, καθώς και της αύξησης της κίνησης σε παραδοσιακούς προορισμούς, όπως οι Βρυξέλλες, και η Μαδρίτη.

Σημειώνεται ότι οι 14 νέοι προορισμοί εξωτερικού της εταιρείας από την Αθήνα για το 2014 ξεκινούν τον Μάιο και Ιούνιο και δεν έχουν επιδράσει ακόμη στην αύξηση της κίνησης. Στην αγορά του εσωτερικού, η εφαρμογή της νέας τιμολογιακής πολιτικής με τις 2 κατηγορίες ναύλων (light και Flex) που ξεκινούν από 24 ευρώ, είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της επιβατικής κίνησης των δύο εταιρειών κατά 26%, μεταφέροντας 411.000 επιβάτες από 327.000 το αντίστοιχο διάστημα του 2013.


οι Πλέγμα στο Tranquilo, στην παραλία της Περίσσας, την Τετάρτη 21.5

Τραγούδια δικά τους και συνθέσεις από Θ. Παπακωνσταντίνου, Σ. Μάλαμα, Χαΐνηδες, Δ. Ζερβουδάκη, Υπόγεια Ρεύματα, Δ. Υφαντή, Π. Σιδηρόπουλο, Ν. Άσιμο, Γ. Μιχαήλ, Tim Buckley.

Οι πλέγμα αποτελούνται απο τους : 
Κωνσταντίνος Πελεκάνος - κιθάρα, τραγούδι, Χριστόφορος Γαβαλάς – κιθάρα, Γιάννης Βαρβαρήγος - λαούτο, τραγούδι

Έναρξη 22:00 Είσοδος ελεύθερη. 

Κυριακή, Μαΐου 18, 2014

λειτουργία Δήμου Θήρας ενόψει των εκλογών της 18ης και 25ης Μαΐου 2014

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Ανοιχτά θα παραμείνουν τα γραφεία  Δημοτολογίου, Πρωτοκόλλου και το Γραφείο Δημάρχου για την εξυπηρέτηση των δικαστικών αντιπροσώπων και των εκλογέων, ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της 18ης Μαΐου 2014 καθώς και επαναληπτικών αυτών και των Ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου 2014, το Σάββατο 17/5/2014, την Κυριακή 18/5/2014, το Σάββατο 24/05/2014 και την Κυριακή 25/05/2014.

Ωράριο λειτουργίας:      
                                      
ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 17/05/2014 & 24/5/2014 07:30 – 23:00
ΚΥΡΙΑΚΗ 18/05/2014 & 25/5/2014 07:00 – 19:00

ΓΡΑΦΕΙΟ  ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 17/05/2014 & 24/5/2014  08:00 – 20:00
ΚΥΡΙΑΚΗ 18/05/2014 & 25/5/2014  08:00 – 20:00

ΓΡΑΦΕΙΟ  ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 17/05/2014 & 24/5/2014 08:30 – 22:00
ΚΥΡΙΑΚΗ 18/05/2014 & 25/5/2014
07:00 – έως την ολοκλήρωση της μετάδοσης των αποτελεσμάτων