Τετάρτη, Απριλίου 23, 2008

Τον απολογισμό των δράσεών της απο την αρχή του 2008 συγκέντρωσε και παρουσίασε η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Θήρας.
Απο την ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιχείρηση έχουμε την δυνατότητα να ενημερωθούμε για μια σειρά δραστηριοτήτων τις οποίες οργάνωσε και συμμετείχε η ΔΕΠΟΤΑΘ στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της στους τομείς της προβολής του νησιού και της διοργάνωσης αθλητικών εκδηλώσεων.


ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΠΡΟΒΟΛΗ


Στα πλαίσια της προβολής του νησιού μας, η Επιχείρηση έχει λάβει μέρος με δικό της περίπτερο και εκπρόσωπο στις παρακάτω Εκθέσεις Τουρισμού:

Ουτρέχτη, Ολλανδία 8-13/01/08
Λουξεμβούργο, 18-20/01/08
Μιλάνο, Ιταλία 21-24/02/08
Βερολίνο, Γερμανία 05-09/03/08
Γκέντεμπορκ, Σουηδία 13-16/03/08
Μόσχα, Ρωσία 19-22/03/08
Πανόραμα, Ανθούσα 17-20/04/08
Επιπλέον, επίκειται η έκθεση στο Τουμπάι στις 06-09/05/08.


Εκτός από την παρουσία της σε Εκθέσεις, η Δ.Ε.ΠΟ.Τ.Α.Θ. έχει αποστείλει προωθητικό υλικό του νησιού μας στο Γραφείο Ε.Ο.Τ. του Μονάχου, στην Πρεσβεία της Κοπεγχάγης, καθώς και στο Πανεπιστήμιο Πατρών για την ανάγκη τριών Συνεδρίων που διοργανώνει στο νησί μας.

Επίσης, η Δ.Ε.ΠΟ.Τ.Α.Θ. φιλοξένησε και παρείχε κάθε είδους διευκόλυνση στους:

Τηλεοπτικό σταθμό TVN της Πολωνίας και ειδικότερα στο συνεργείο της ιδιαίτερα δημοφιλούς πρωινής εκπομπής Olzen Dobry.
Καναδική εταιρεία παραγωγής ‘’PROMA ONE PRODUCTIONS INC’’, η οποία πραγματοποίησε γυρίσματα για ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «Το Ηφαίστειο της Σαντορίνης», το οποίο είναι μέρος της σειράς Mega Disasters του History Channel
Τηλεοπτικό Σταθμό των Φιλλιπίνων για την παραγωγή ωριαίας εκπομπής κατά την οποία προτείνονται τουριστικοί προορισμοί
Τηλεοπτικό Σταθμό της Κορέας για την παραγωγή εκπομπής με θέμα την Κουλτούρα της Σαντορίνης


Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως, την 15-04-08, στα πλαίσια των εγκαινίων του κρουαζιερόπλοιου Norwegian Jade, πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή πλακετών μεταξύ του Προέδρου της Δ.Ε.ΠΟ.Τ.Α.Θ. και του Πλοιάρχου του Πλοίου.

Πολύ σημαντική επίσης, θεωρείται η Παρουσία της Σαντορίνης σε Πλωτά Σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν σε τέσσερις χώρες (Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, και Λουξεμβούργο) και οχτώ πόλεις (Άμστερνταμ, Ουτρέχτη, Ντίσελντορφ, Κολωνία, Άρνεμ, Ρότερνταμ, Βρυξέλλες και Λουξεμβούργο) το διάστημα 7-19/01/08. Προκειμένου να έχει μια ολοκληρωμένη παρουσία το νησί μας στα Σεμινάρια αυτά, συνεργάστηκαν ο Δήμος Θήρας, η Δ.Ε.ΠΟ.Τ.Α.Θ., οι Ενώσεις Ξενοδόχων και Ενοικιαζόμενων Δωματίων και η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων.

Τέλος, πολύ σημαντική κρίνεται η προσπάθεια της Δ.Ε.ΠΟ.Τ.Α.Θ. προς την Ελληνική και Παγκόσμια Ομοσπονδία Πυγμαχίας, προκειμένου να υιοθετήσει σαν σήμα της, την τοιχογραφία των Πυγμάχων του Ακρωτηρίου.




ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


Στα πλαίσια της εφαρμογής του πολιτιστικού της Προγράμματος, η Δ.Ε.ΠΟ.Τ.Α.Θ. έχει διοργανώσει τις εξής εκδηλώσεις:


Ρεσιτάλ Πιάνου με τη σολίστ Anna Fedorova την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008 σε συνεργασία με το Εθνικό Ωδείο-Παράρτημα Θήρας.
Αποκριάτικο Πανηγύρι την Κυριακή 09/03/08 στο Δημοτικό Σχολείο των Φηρών, με τη συμμετοχή εκατοντάδων μικρών και μεγάλων.
Ρεσιτάλ Πιάνου για τέσσερα χέρια με το Γιώργο Ρούσσο και την Anna Fedorova, την Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008, σε συνεργασία με το Εθνικό Ωδείο-Παράρτημα Θήρας.
Χορηγία της εκδήλωσης του Συλλόγου Θηραϊκών Ιεροψαλτών «Αντώνιος Σιγάλας» την Τετάρτη 16/04/08
Παρουσία Φιλαρμονικής στις εκδηλώσεις:
Λιτάνευση εικόνας Υπαπαντής Κυρίου 2 Φλεβάρη
Αποκριάτικο Πανηγύρι στα Φηρά, 09/03/08
Εθνική Εορτή 25ης Μαρτίου, Φηρά
Άγιος Ζωσιμάς, Καρτεράδος, 13/04/08





ΑΘΛΗΤΙΚΑ


Στα πλαίσια εφαρμογής του αθλητικού προγράμματος της Επιχείρησης, έχουν λάβει χώρα τα εξής:


ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η κανονική διάρκεια του Τοπικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου 2007-2008, με τη συμμετοχή 10 ομάδων και 250 περίπου αθλητών. Η τελική κατάταξη των ομάδων στην κανονική περίοδο, έχει ως εξής:


ΘΕΣΗ ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ
1. Α.Ο Θήρα ’05 45
- Καμάρι 45
3. Βουρβούλο 36
4. Μεσσαριά 35
5. Ημεροβίγλι 26
6. Μετανάστες 22
7. Μεγαλοχώρι 15
8. Οία 12
9. Διαγόρας 8
10. Μονόλιθος 7



ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΒΟΛΕΪ

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα σχολικά τουρνουά Volley κατηγορίας Λυκείων και Γυμνασίων. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Λύκεια

1ος - Γ’ Τάξη Ενιαίου Λυκείου

2ος - Α’ Τάξη Ενιαίου Λυκείου

3ος - Β΄ Τάξη Ενιαίου Λυκείου και Ε.ΠΑΛ.


Γυμνάσια – Ομάδες Κοριτσιών:

1ος - Β΄4 Φηρών

2ος - Γ΄1 Εμπορείου

3ος - Β΄1 Φηρών

4ος - Α΄3 Μεσσαριάς


Γυμνάσια - Ομάδες Αγοριών:

1ος - Εμπορείο

2ος - Μεσσαριά

3ος - Φηρά


Επίσης, εντός του Μαΐου θα διοργανωθούν πρωταθλήματα Beach Volley κατηγορίας Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, με μεγάλο αριθμό συμμετοχών, απ΄ όσο δείχνουν οι έως τώρα δηλώσεις.



ΜΠΑΣΚΕΤ

Την Τετάρτη, 30 Απριλίου ξεκινά το Τοπικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ ανοιχτής κατηγορίας με τη συμμετοχή οχτώ ομάδων.

Ο χώρος διεξαγωγής και το ακριβές πρόγραμμα θα ανακοινωθούν την Τρίτη, 29/04/2008. Τέλος, οι αρχηγοί και οι παίκτες των ομάδων καλούν όλους τους φιλάθλους να παρακολουθήσουν τους αγώνες από κοντά και να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους.


ΜΙΝΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το διάστημα 22/3/08 έως 13/4/08, διοργανώθηκε Τουρνουά Μίνι Ποδοσφαίρου, εις μνήμη του διαιτητή Δημήτρη Πρέκα, στο γήπεδο του Ακρωτηρίου. Συμμετείχαν οχτώ ομάδες, μετά από ομόφωνη απόφαση των οποίων, το κύπελλο του Πρωταθλητή παραδόθηκε στους γονείς του Δημητρίου Πρέκα.



ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ

Την Κυριακή 2 Μαρτίου διοργανώθηκε Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σκακιστικό Όμιλο Σαντορίνης. Στο πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Στέγη των Κοντοχωριανών, συμμετείχαν 27 νέοι και νέες και η τελική κατάταξη των αγώνων έχει ως εξής:

1ος - Ζαφειρόπουλος Γιώργος, Γ΄ Τάξη Γυμνασίου Εμπορείου

2ος - Μπέσκου – Κουτού Θεανώ, Α΄ Τάξη Γυμνασίου Φηρών

3ος - Γιαννακόπουλος Θανάσης. Α΄ Τάξη Γυμνασίου Εμπορείου

Τρίτη, Απριλίου 22, 2008

Μικρή παράταση μέχρι .. την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία τους από τις διακοπές του Πάσχα παίρνει η διαδικασία για την παράδοση στον Πολιτιστικό Σύλλογο Θήρας ζωγραφιών και κειμένων -δοκιμίων και επιστολών- των μαθητών των σχολείων της Σαντορίνης με θέμα το γνωστό ναυάγιο στην Καλντέρα. Όλα τα έργα θα παρουσιαστούν στην αίθουσα του συλλόγου στα μέσα Μαίου, ενώ θα τυπωθούν σε ειδική έκδοση.

Την δημιουργία ομάδας προσκόπων στο νησί προωθεί παράλληλα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θήρας. Ήδη την περασμένη βδομάδα έγινε η πρώτη συνάντηση ενώ ορίστηκε τριμελής επιτροπή για την διερεύνηση του θέματος.

Τους διασώστες των επιβατών του πλοίου Sea Diamond θα βραβεύσει απόψε στις 18.00 στο Μπελλώνειο ο υπουργός Τουρισμού Άρης Σπηλιωτόπουλος σε εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Θήρας.

Ένας στους πέντε τουρίστες προτιμούν τις Κυκλάδες για τις διακοπές τους. Αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα της καθιερωμένης έρευνας «Τάσεις τουριστικής συμπεριφοράς των Ελλήνων» που διενεργήθηκε από την Κάπα Research για λογαριασμό της διεθνούς τουριστικής έκθεσης «Τουριστικό Πανόραμα 2008» που πραγματοποιήθηκε από τον Όμιλο Καλοφωλιά- Εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ στο εκθεσιακό κέντρο Expoathens στην Ανθούσα Αττικής από 17-20 Απριλίου.