Παρασκευή, Αυγούστου 19, 2011

οι Imam Baildi στις 20.8 στο cine Camari

Συναυλία στον θερινό κινηματογράφο cine Camari θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 20 Αυγούστου στις 22.00 το ελληνικό συγκρότημα Imam Baildi.

Οι Imam Baildi, που διευρύνουν τα τελευταία χρόνια το κοινό τους, θα παρουσιάσουν στην συναυλία τους ήχους απο μπουζούκι και electro swing μέχρι Balcan πνευστά με κουβανέζικους ρυθμούς. Οι Imam Baildi αποτελούνται απο 8 μουσικούς που έουν δοκιμαστεί σε διαφορετικό κοινό στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

επιστημονική ομιλία

Επιστημονική ομιλία πραγματοποιείται την Παρασκευή 19 Αυγούστου στις 20.00 στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό κέντρο στα Φηρά με θέμα «ο ενεργός πολίτης αντιμέτωπος με μια καρδιακή ανακοπή» με ομιλητή τον καθηγητή κ. Δημήτρη Χρυσό.
Με το τέλος της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί και η δωρεά ενός αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή στον Δήμο Θήρας.

(σ.σ. αλήθεια, ο δήμος σκοπεύει να κρατήσει το μηχάνημα; οχι τίποτε άλλο, απλά να ξέρουμε οτι υπάρχει!)

Σαντορίνη του Χρησμού και του Ονείρου - παρουσίαση

Το Σάββατο 27 Αυγούστου στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο στις 19:30 θα γίνει η παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής του Παναγιώτη Κρητικού, πρώην αντιπροέδρου της Βουλής, με θέμα την Σαντορίνη.

Το βιβλίο με τίτλο «Σαντορίνη του Χρησμού και του Ονείρου» εξυμνεί την ομορφιά, τον έρωτα και την χαρά της ζωής.
Μέσα από τους στίχους αναδύεται η Σαντορίνη του Ηφαιστείου, του Θήρα και του Κάρνειου Απόλλωνα, στην ιστορική της διαδρομή από την εποχή του Μύθου που ο Χρησμός, κατά τον ποιητή, καθοδηγεί τον Θήρα και τους Δωριείς του στο νησί της Καλλίστης.

Το βιβλίο θα προλογίσει ο Δήμαρχος Θήρας κ. Ζώρζος ενώ κοσμείται με πίνακες του ζωγράφου Σταύρου Γαλανόπουλου εμπνευσμένους από το νησί. Το βιβλίο αποτελεί έκδοση του Δήμου Θήρας.

Πέμπτη, Αυγούστου 18, 2011

Γιάννης Μαρίνος - ομιλία

Την Κυριακή 21 Αυγούστου 2011 στις 20:30 θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Θηραίου δημοσιογράφου και πρώην Ευρωβουλευτή κ. Γιάννη Μαρίνου, στον χώρο της “εστίας” του Πύργου, με θέμα «Η παγκόσμια οικονομική κρίση – Η τραγωδία της Ελλάδας».

Ενώ, την Τρίτη 23 Αυγούστου ο κ. Μαρίνος θα παραχωρήσει συνέντευξη με το ίδιο θέμα στον Ρ-Σ “Σαντορίνη 106.4” στις 11.00 το πρωί.

Δήμος Σαντορίνης - ανακοίνωση

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Σαντορίνης,


Εκτίθεται σε πλειοδοτική, φανερή και προφορική δημοπρασία η εκμίσθωση του δημοτικού καταστήματος στον Καρτεράδο που βρίσκεται στην Κεντρική πλατεία με τιμή εκκίνησης 500,00 € μηνιαίως.
O χώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, επαγγελματική χρήση, γραφεία, κυλικείο, κλπ, πλην καταστήματος ηλεκτρονικών τεχνικών παιγνίων, κατάστημα ενοικίασης μοτοποδηλάτων & αυτοκινήτων.
Η δημοπρασία θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα Θήρας και στο γραφείο της Οικονομικής Επιτροπής την 31η Αυγούστου 2011, ημέρα Τετάρτη και από ώρα 10.00 π.μ. έως ώρα 11.00, ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής.
Απαιτείται η κατάθεση εγγύησης 600 €.

Αστυνομικό δελτίο…

ή και στα ψηλά (βλ. Δήμος) και στα “χαμηλά” (βλ. συγκάτοικοι)

Συνελήφθη στις16.08 από αστυνομικούς του Α.Τ. Θήρας ένας 32χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ψευδή καταμήνυση και κλοπές.
Συγκεκριμένα, ο 32χρονος κατήγγειλε στο Α.Τ. Θήρας ότι έπεσε θύμα ληστείας, ενώ από την έρευνα που ακολούθησε πρόεκυψε ότι ο συλληφθείς σκηνοθέτησε την ληστεία σε βάρος του προκειμένου να εισπράξει χρηματικό ποσό από το Δήμο Θήρας.
Επιπλέον στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας εξιχνιάστηκαν δυο κλοπές που είχε διαπράξει ο 32χρονος σε βάρος δυο ημεδαπών με τους οποίους διέμενε από κοινού σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο.

Τετάρτη, Αυγούστου 17, 2011

motherfunkers - πρόγραμμα εμφανίσεων

Για μια ακόμη χρονιά οι motherfunkers είναι εδώ.

Πρόκειται για ένα γνωστό μας συγκρότημα μιας και από το 2002 κάθε καλοκαίρι και για ένα τουλάχιστο 15ήμερο οι motherfunkers βρίσκονται στην Σαντορίνη και μας χορεύουν στις μουσικές τους.

Το φετινό τους πρόγραμμα μέχρι στιγμής έχει ως εξής,

MONDAY 15/8 CASABLANCA SOUL FIRA 23:30
TUSDAY 16/8 CASABLANCA SOUL FIRA 23:30
WEDNESDAY 17/8 CASABLANCA SOUL FIRA 23:30
THURSDAY 18/8 DEMILMAR PERISSA 21:00
FRIDAY 19/8 WET STORIES PERIVOLOS 17:00
SATURDAY 20/8 WET STORIES PERIVOLOS 17:00
SUNDAY 21/8
MONDAY 22/8 CASABLANCA SOUL FIRA 23:30
TUESDAY 23/8 CASABLANCA SOUL FIRA 23:30
WEDNESDAY 24/8 CASABLANCA SOUL FIRA 23:30
THURSDAY 25/8

GET READY,GET FUNKY, the MOTHERFUNKERS ARE BACK!!
The motherfunkers are :
Big John Whitfield(vocals), Alex X (percussions), Nenad Stankov (guitar), Thomas Hechenberger (guitar), Valentin Oman (Keys), George Beck (Drums), Rue Kostron (Bass)

γαϊδουράκια με ΑΦΜ; ...

Το βλέπουμε κι αυτό..


Εν πάσει περιπτώσει και πέρα από τους συνειρμούς που μπορεί να κάνει κανείς διαβάζοντας το θέμα (μα καλά, ακόμη και στα γαϊδουράκια!..) θεωρούμε ότι το άρθρο, τουλάχιστο, κάνει σαφές στο πανελλήνιο ότι τα -σκληρά εργαζόμενα, ωραιότατα και εύρωστα- γαϊδουράκια της Σαντορίνης υπάρχουν ακόμη και παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο πλακόστρωτο μονοπάτι του λιμανιού των Φηρών στους ενδιαφερόμενους επισκέπτες…

Αξίζει δε να διευκρινίσουμε οτι τιμή του εισιτηρίου της ανάβασης ή της κατάβασης αντίστοιχα στο πλακόστρωτο μονοπάτι του λιμανιού είναι κοστολογημένη και σταθερή εδώ και χρόνια στα 5 ευρώ ανα αναβάτη.
Σε ότι αφορά την οργάνωση των αναβάσεων, οι ημιονηγοί, οι “μουλαράδες” δηλαδή, σε μεταξύ τους συνεννόηση φροντίζουν ώστε καθημερινά να υπάρχει στο λιμάνι ικανός αριθμός ζώων για την εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων αναβατών, ώστε κάθε ημέρα να εργάζονται διαφορετικά ζώα, απολαμβάνοντας κι αυτά το .. “ρεπό” τους. Τα ζώα στο σύνολό τους ελέγχονται από γιατρούς ώστε να διατηρούνται σε άριστη φυσική κατάσταση και ξεκούραστα.
Τώρα, το εάν τους ζητηθεί .. ΑΦΜ (για αριθμό κυκλοφορίας δεν ξέρουμε-!- πάντως ο αριθμός των ζώων είναι γνωστός και συγκεκριμένος) μάλλον μοιάζει υπερβολικό..
Δεν απομένει παρά να ζήσετε αυτήν την όμορφη εμπειρία, ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της που διατηρεί η Σαντορίνη.

Σύμφωνα με το άρθρο,
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πατάξει τη φοροδιαφυγή, και γι΄αυτό στα πλαίσια της οικονομικής της πολιτικής, αποφάσισε να επιβάλλει ΑΦΜ και στα… γαϊδουράκια της Σαντορίνης!
Σύμφωνα με την «Real News», οι ιδιοκτήτες των συμπαθέστατων τετράποδων, θα είναι υποχρεωμένοι από φέτος, να έχουν και ένα μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών κρεμασμένο στο... σαμάρι.
Έτσι, θα οφείλουν να κόβουν αποδείξεις αλλά και να αποδίδουν Φ.Π.Α. για τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα γαϊδουράκια σε όσους τουρίστες επισκέπτονται τη γραφική Σαντορίνη.
Το νέο αυτό μέτρο έχει θορυβήσει (σ.σ. αν και κάποιοι γελάνε..) την τοπική κοινωνία, με τους επαγγελματίες να αντιδρούν έντονα λέγοντας πως είναι «μεροκαματιάρηδες και όχι φοροφυγάδες».
Ο κ. Λιγνός, Πρόεδρος του Σωματείου Ημιονηγών Θήρας, αναρωτιέται: «μας υποχρέωσαν να κόβουμε εισιτήρια. Έχουμε μπλοκάκια, έχουμε βιβλία θεωρημένα στην εφορία. Τι άλλο να κάνουμε;»

Κυριακή, Αυγούστου 14, 2011

"ο Πρίγκιπας που έγινε Βάτραχος" στην κάναβα Ρούσσου

Την Τετάρτη 17 Αυγούστου στην Κάναβα Ρούσσος στην Μέσα Γωνιά στις 21.00 θα παρουσιαστεί η παιδική θεατρική παράσταση "ο Πρίγκιπας που έγινε Βάτραχος".
Το έργο βασίζεται σε μία γοητευτική ιστορία που έχουν γράψει οι αδερφοί Γκρίμ, γνωστοί για τις μεγάλες τους επιτυχίες στο Θέατρο για Παιδιά.
Το πασίγνωστο διαχρονικό παραμύθι για τον Πρίγκιπα που έγινε Βάτραχος, είναι εμπλουτισμένο με στοιχεία από την ελληνική μυθολογία.
Μας ξαναφέρνει στα χρόνια της αθωότητας και μας θυμίζει έννοιες όπως η δύναμη της φιλίας, η σημασία της εσωτερικής ομορφιάς και της αγάπης. Πρόκειται για μία παράσταση με πολύ μουσική χορό τραγούδι γέλιο και θέαμα που σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε διαχρονικές αξίες.
Ο ΧΑΡΗΣ ΡΩΜΑΣ έχει κάνει τη σκηνοθεσία ενώ έχει υπογράψει και τους στοίχους των τραγουδιών, ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΛΗΣ έχει επιμεληθεί τη μουσική της παράστασης, χορευτικά το θίασο έχει καθοδηγήσει ο ΦΩΤΗΣ ΜΕΤΑΞΟΠΟΥΛΟΣ, το κείμενο έχει γράψει η ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ. ΕΙΣΟΔΟΣ: 12 & 10 ευρώ

η "εστία" για τον Αλλαντίν

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου "εστία" Πύργου,
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παιδική παράσταση «Αλαντίν», στις 12 Αυγούστου 2011, στο Κλειστό Γυμναστήριο Θήρας, από τον ΔΑΟΣ και τον πολιτιστικό Σύλλογο ΕΣΤΙΑ Πύργου. Κατάμεστο ήταν το Κλειστό με την παρουσία όλων των μελών και των φίλων.
Ευχαριστούμε θερμά το Θέατρο Τέχνης και όλους όσους παρευρέθηκαν στην παράσταση.
Επίσης ευχαριστούμε τον Πρόεδρο και το προσωπικό του Κλειστού Γυμναστηρίου για την βοήθειά τους στην διοργάνωση και πραγματοποίησή της.

οι Blues Wire στο υφέν

Την Παρασκευή 19 Αυγούστου στον πολυχώρο ΥΦΕΝ θα εμφανιστούν οι Blues Wire για μία και μοναδική συναυλία.
Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες blues μπάντες τις Ευρώπης με περισσότερους απο 20 δίσκους στο ενεργητικό τους.Θα τραγουδήσουν τραγούδια απο την δισκογραφία τους καθώς και αγαπημένα τραγούδια της παγκόσμιας Blues σκηνής.
Ώρα έναρξης: 22:00 Τιμή Εισόδου: 15,00 ευρώ