Παρασκευή, Μαΐου 14, 2010

σωστό κι αυτό,
ή τα καλύτερα τα λέτε εσείς, εγω απλά τα γράφω...


καλά, δεν είναι απαραίτητο η κυβέρνηση να κάνει τον αστυνόμο Σαίνη (ή να τον κάνουν άλλοι) για να ανακαλύπτει περιπτώσεις κακοδιαχείρησης (και γενικώς..) και να σπάει αποστήματα και αυγά κλπ... αρκεί να ρωτήσει κάποιον ασθενενή σε δημόσιο νοσοκομείο να του πεί τι του εχει συμβεί και τι συμβαίνει γενικά...
σωστό κι αυτό, πως να το αντιπαρέλθεις....



"ανάθεμα την ώρα που τραγουδάγαμε για ξένα αιτήματα" άκουσα να λέει γνωστός καλλιτέχνης,"στα μαγαζιά μας δεν πάτησε ποτέ κανένας απο αυτούς που αφιλοκερδώς τρέχαμε και υποστηρίζαμε τόσα χρόνια, να δω εμάς ποιός θα μας υποστηρίξει..." συμπλήρωσε...
σωστό κι αυτό.... και δίκαιο..
Το .. προτείνω όπως ακριβώς μου το στείλανε και με το σχόλιό του. νομίζω οτι αξίζει να το δείτε, πρόκειται για εναν Γάλλο ευρωβουλευτή που με μπόλικο σθένος υπερασπίζεται την Ελλάδα στην δύσκολη φάση που περνά αυτην την εποχή.

"Κι όμως, υπάρχουν και λογικές φωνές στο Ευρωκοινοβούλιο... Δείτε το, παιδιά, μέχρι τέλους. Σας εγγυώμαι ότι αξίζει τον κόπο..."
Να κάνουμε κάτι "καλό" μας προτείνει το Σωματείο Τουριστικών Καταλυμάτων της Σαντορίνης η Ατλαντίδα.Πρόκειται για μια πολύ ωραία ιδέα, να "ανεβάσουμε", ο καθένας όπως μπορεί και ... φαντάζεται τις ομορφιές του νησιού μας και της Ελλάδας στο internet.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με αφορμή τα τελευταία τραγικά γεγονότα, που συνέβησαν στην Αθήνα, όλα τα γνωστά κοινωνικά δίκτυα (You tube κλπ) και blogs έχουν κατακλυστεί με βίντεο, που δείχνουν κατ' επανάληψη στιγμιότυπα που προσβάλλουν τον πολιτισμό μας και γενικά αμαυρώνουν την τουριστική εικόνα της χώρας μας.

Ζητάμε από όλους εσάς, που διαθέτετε σελίδα στα διεθνή κοινωνικά δίκτυα ή είστε εξοικειωμένοι με αντίστοιχη διαδικτυακή διαδικασία, να ενεργοποιηθείτε, να ανεβάσετε βίντεο από την περιοχή σας ή οτιδήποτε άλλο εσείς κρίνετε κατάλληλο, που να δείχνει την Ελλάδα της φυσικής ομορφιάς, της μεγάλης πολιτιστικής κληρονομιάς, της φιλοξενίας και του σεβασμού στον επισκέπτη.

Με αυτό τον τρόπο ίσως καταφέρουμε να αλλάξουμε την εικόνα της χώρας μας στους επισκέπτες των δικτύων. Προσδοκούμε με αυτού του είδους τις ενέργειες και παρεμβάσεις μας, στις δύσκολες αυτές καταστάσεις που βιώνουμε, να προβάλλουμε τα αναμφισβήτητα θετικά στοιχεία της χώρας μας ως τουριστικού προορισμού , λειτουργώντας με αίσθημα αλληλεγγύης και συνένωσης όλων των δυνάμεων προς όφελος του κοινού σκοπού μας , που είναι να υπηρετήσουμε με αξιοπρέπεια τον ελληνικό τουρισμό και να διασώσουμε το πανταχόθεν βαλλόμενο Τουριστικό προϊόν μας.

Ευελπιστώντας στην ανταπόκριση σας,

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Λευτέρης Αναπλιώτης Πρόεδρος
Σωματείου τουριστικών καταλυμάτων  Η ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ
Παρουσίαση για τα αίτια και τις συνέπειες της Υπερθέρμανσης του Πλανήτη  θα πραγματοποιήσει σήμερα Παρασκευή 14.5 στο Μπελλώνειο ο 16χρονος μαθητή Σωτήρης Κοπατσάρης,  "ένας αληθινός συνήγορος για την προστασία του περιβάλλοντος" όπως τον αρακτηρίζει η κ. Χριστίνα Καλούδη πρόεδρος της SAWA που μας έστειλε την πρόσκληση.
στα ευχάριστα!

για τις πολύ ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες του Δικτύου Σχολικής Καινοτομίας μίλησε σήμερα στην εκπομπή "εχουμε και λέμε" του Σαντορίνη 106.4 η κ. Ανθοπούλου συνεργάτιδα του Δικτύου με αφορμή την παρουσία του Δικτύου σε σχολείο της Σύρου.
τα προγράμματα έχουμε μεγάλο ενδιαφέρον και αξίζει να ξέρουμε οτι,

Η πολύπλευρη ανάπτυξη των ικανοτήτων των μαθητών μέσω καινοτόμων παιδαγωγικών πρακτικών, και η ενίσχυση της δικτύωσης μεταξύ εκπαιδευτικών και σχολείων βρίσκονται στο επίκεντρο της Συνάντησης Ενημέρωσης που διοργανώνει το Δίκτυο Σχολικής Καινοτομίας http://schoolnet.protovoulia.org/  στη Σύρο, την Παρασκευή 14 Μαΐου 2010 και ώρα 11.20, στην Πολυγωνική Αίθουσα των Λυκείων του Σχολικού Συγκροτήματος Μάννα.

Στη Συνάντηση θα παρουσιαστούν οι στόχοι καθώς και οι παιδαγωγικές και επιμορφωτικές μέθοδοι που προτείνει το Δίκτυο Σχολικής Καινοτομίας στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου. Θα παρουσιαστούν επίσης ενδεικτικές καινοτόμες εκπαιδευτικές δραστηριότητες που αναπτύσσουν σχολεία ανά τη χώρα στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο Δίκτυο. Πρόκειται για δράσεις που βασίζονται σε συμμετοχικές και βιωματικές πρακτικές, οι οποίες κάνουν το σχολείο ένα «ζωντανό οργανισμό» και είναι συμβατές με τις ανάγκες και τη φυσιογνωμία της κάθε σχολικής μονάδας.

Συναντήσεις του Δικτύου Σχολικής Καινοτομίας έχουν πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, στο Βόλο, στην Καβάλα, στη Θεσσαλονίκη, στα Χανιά, στην Καλαμάτα και στα Γιάννενα. Στην Πάτρα, το Βόλο, την Καβάλα και τη Θεσσαλονίκη οι Συναντήσεις συνδυάστηκαν με Επιμορφωτικά Σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς-μέλη του ΔΣΚ. Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν την επομένη των Ενημερωτικών Συναντήσεων και κατά τη διάρκειά τους οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στο Εξ Αποστάσεως Επιμορφωτικό Εργαστήριο του ΔΣΚ, με την επιστημονική υποστήριξη των Επιμορφωτών – Συντονιστών, είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν σε ομάδες και να επεξεργαστούν το πλαίσιο αποτίμησης των δραστηριοτήτων που εφαρμόζουν στο σχολείο τους κατά την τρέχουσα φάση.

Περισσότερες Πληροφορίες για το Δίκτυο Σχολικής Καινοτομίας:

Το Δίκτυο Σχολικής Καινοτομίας (ΔΣΚ) εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων της Μορφωτικής Πρωτοβουλίας και υποστηρίζεται από την ισότιμη συνεργασία των κοινωφελών ιδρυμάτων Ευγενίδου, Α.Γ. Λεβέντη, Ι. Φ. Κωστόπουλου, Μποδοσάκη, «Σταύρος Νιάρχος», Λαμπράκη, Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης. Η δράση του Δικτύου, για την ανάπτυξη του οποίου η Μορφωτική Πρωτοβουλία συνεργάζεται με το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ξεκίνησε το 2007. Πρόκειται για μια παρέμβαση που αποσκοπεί στην ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας της σχολικής εκπαίδευσης. Το ΔΣΚ διανύει την τέταρτη συνεχή χρονιά της δράσης του, με συμμετοχή 417 εκπαιδευτικών από 94 σχολεία όλης της Ελλάδας, οι οποίοι λαμβάνουν συστηματική επιμόρφωση μέσω του διαδικτυακού «Εργαστηρίου», ενώ παράλληλα 177 εκπαιδευτικοί δραστηριοποιούνται μεμονωμένα μέσω του «Προγράμματος Ανοιχτής Επιμόρφωσης» του Εργαστηρίου. Όλοι οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί απαρτίζουν μια διαδικτυακή κοινότητα και συνεργάζονται συστηματικά για τη δημιουργική ανάπτυξη του μαθησιακού τους δυναμικού, επιθυμώντας να αποστασιοποιηθούν από στείρες διδακτικές πρακτικές του παρελθόντος και στοχεύοντας στην ευρύτερη βελτίωση της οργανωτικής και παιδαγωγικής κουλτούρας του ελληνικού σχολείου.





................
Τίτλοι
Ενα κείμενο αφιερωμένο στα “τιμολόγια” που μου στέλνεται στο μέιλ μου με τα απίστευτα κρατικά λεφτά που εχουν δαπανηθεί τόσα χρόνια...
Ή “κάτω απο τις πατάτες” (στην περίπτωσή μας...)
ή τον Εμίρ τον ξέρετε; όχι μόνο τον “κακομίρ”

Πρόλογος
Κάποτε είχα πεί οτι θα ήθελα να γυρίσω μια «χιουμοριστική» ταινία με τα παθήματα των τουριστών στην ελλάδα (με την καλή την έννοια). Αυτή η ταινία δεν γυρίτηκε ποτέ. Τώρα όμως υπάρχει ενα πιο ενδιαφέρον θέμα. Πως θα τη «βγάλουμε» στην κρίση. Και πιο συγκεκριμένα πως περνάει η γενιά των 700 ευρώ. Η οποία πιο πολύ παρα ποτέ, επικαιροποιείται. Δειλά δειλά, θυμάμαι τον όρο να εμφανίζεται το 2006-7 με μια ομάδα νέων πτυχιούχων ανθρώπων οι οποίοι στην αγορά εργασίας κοστολογούνταν στα 700 ευρώ. Και είναι πολύ δύσκολο να ζήσεις με 700 ευρώ (μονο «η τριάδα του Πασοκ» το καταλαβαίνει, ή υπάρχουν κι άλλοι;) ζεις; δεν ζείς... κι άμα πάς να κάνεις κάτι παραπάνω, νομίμως, δίνεις το 40% στην εφορία. Αυτά, στην περίπτωση που είσαι μικρός. Γιατί αμα είσαι μεγάλος κάνεις οτι θες. Εχεις σπίτι εκατομυρίων και δηλώνεις εισόδημα 300 ευρώ..... τα βλέπουμε…

Κυρίως θέμα
Ετσι θα την βγάλουν πολλοί νέοι αυτής της γενιάς. Υπογείως. Μερικοί δε, και στις κάναβες, κάτω απο τα άνυδρα! (μεχρι να περάσει η κρίση...)
Και παρακαλώ, όπως έγραψε και ο κ. Βίδος, χωρίς καταθλίψεις! Διότι, κατά πρώτων είναι ακριβές, και κατά δεύτερον δεν ισχύουν πια ως δικαιολογία γιατί στους άλλους προκαλούν νεύρα!

Επίλογος
Δηλαδή αυτούς τους μεγαλογιατρούς θα πρέπει να τους σεβόμαστε; Να τους λέμε και κυρίους; Να τους λέμε κι ευχαριστώ; Έβλεπα εναν ,απο τους διάσημους στην μικρή μας χώρα, σήμερα στην τηλεόραση που περίλυπος δήλωνε «συγνώμη, δε έκοβα αποδείξεις κλπ..» και ειλικρινά θύμωσα, που άλλοι είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν και να δικαιολογούν τα πάντα κι άλλοι να φοροδιαφευγουν. Είναι μετά να μην είναι θυμωμένος ο κόσμος;

Κύριοι, μην κυνηγάτε τον κοσμάκη που κοιτάει να γλιτώσει 100 ευρώ, άλλους να κυνηγάτε.
οι εντυπώσεις μας; οι καλύτερες.
και σε οτι αφορά τους χώρους, την οργάνωση και την καθαριότητα αλλά και την λειτουργία του ΕΠΑΛ Θήρας, το οποίο επισκεφθήκαμε πριν απο λίγες ημέρες με αφορμή την πρόσκληση που απευθυνόταν στους γονείς και τους καλούσε να επισκεφθούν τους χώρους του σχολείου και να ενημερωθούν για τις δραστηριότητές του. Όπως μας είπαν οι εκπαιδευτικοί που συναντήσαμε, οι γονείς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση ήταν αρκετοί ενω οι περισσότεροι στηρίζουν έμπρακτα τη λειτουργία του σχολείου κάνοντάς ακόμη και δωρεές. Οι εκπαιδευτικοί μας είπαν επίσης οτι στο σύνολό τους είναι 49 και καλύπτουν τις ανάγκες των 300 μαθητών του σχολείου. Απο αυτην την κουβέντα μάθαμε οτι οι ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου καλύπτονται, ενω και ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός μπορεί να κριθεί ικανοποιητικός. Το σημαντικότερο όμως απ όσα είδαμε είναι η διάθεση των καθηγητών να μεταδόσουν τις γνώσεις τους ενω απο τις πιο όμορφες δουλειές που εχουν γίνει στο σχολείο είναι ο κήπος που έχουν φτιάξει οι μαθητές με την βοήθεια του καθηγητή τους, όπου έχουν φυτέψει σπόρους με τα περισσότερα είδη που καλλιεργούνται στο νησί. Μάλιστα όπως μας είπε ο υπευθυνος του μαθήματος "γεωπονίας τροφίμων και περιβάλλοντος" του χρόνου ελπίζουμε να είναι έτοιμο και να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε και το θερμοκήπιο. Το σίγουρο είναι οτι φύγαμε απο το σχολείο με τις καλύτερες εντυπώσεις και με την βεβαιότητα οτι γίνεται πολύ σημαντική δουλειά.
Το ΕΠΑΛ είναι επαγγελματικό Λύκειο, που παρέχει στους μαθητές την δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα γενικής παιδείας και στα δύο τελευταία έτη να επιλέξουν ειδικότητα. Το σχολείο τα δύο τελευταία χρόνια στεγάζεται στην Μεσαριά ενω σύμφωνα με πληροφορίες το προσεχές διάστημα αναμένεται να δημοπρατηθεί απο τη Νομαρχία Κυκλάδων και να ξεκινήσει η κατασκευή νέου κτηρίου για την στέγασή του, στον Πύργο.
Οι Τομείς και οι Ειδικότητες που Λειτουργούν στο ΕΠΑΛ Θήρας είναι οι εξής:
ΤΟΜΕΑΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΨΥΚΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ
ΤΟΜΕΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
ΤΟΜΕΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
ΤΟΜΕΑΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ Η/Υ
ΤΟΜΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΒΟΗΘΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ
ΤΟΜΕΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΕΡΓΩΝ ΤΟΠΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ





Ανακοινώθηκε προχθές το πρόγραμμα του Φεσταβάλ του Μεγάρου Γκύζη για το φετινό καλοκαίρι. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν φέτος 1 - 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010.

Το πλήρες πρόγραμμα που περιλαμβάνει περισσότερες συναυλίες απο κάθε άλλη φορά μπορείτε να το διαβάσετε εδω

Απο το site αντιγράφουμε,

Εικαστικές Τέχνες, Μουσική και Κουκλοθέατρο συνδυάζονται και φέτος αρμονικά στις οκτώ συνολικά εκδηλώσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του αυγουστιάτικου Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2010. Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί από 1 έως 23 Αυγούστου στα Φηρά Σαντορίνης, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιάννη Παπακωνσταντίνου. Το φετινό Φεστιβάλ περιλαμβάνει έξι συναυλίες, μία ομαδική έκθεση ζωγραφικής & χαρακτικής και μία παράσταση κουκλοθέατρου. Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.

ΚΥΡΙΑΚΗ 1/8/2010, 21:00: ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ & ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ
Το Φεστιβάλ σηκώνει αυλαία την 1η Αυγούστου 2010, στις 21:00, με τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής και χαρακτικής με τίτλο “Άρωμα Θάλασσας”, στην οποία συμμετέχουν πέντε νέοι, αλλά καταξιωμένοι εικαστικοί δημιουργοί, όλοι ηλικίας 35-40 ετών. Με ζωγραφικά τους έργα (λάδια και ακουαρέλες) συμμετέχουν η Τάνια Δημητρακοπούλου, ο Πάνος Κόκκαλης και ο Κώστας Παππάς, ενώ με χαρακτικά τους έργα (ξυλογραφίες και χαλκογραφίες) συμμετέχουν η Κλέβες Κρίσικο και ο Δημήτρης Τσιρογιάννης. Μορφοπλαστικές αναζητήσεις των καλλιτεχνών με εικόνες της θάλασσας στοιχειοθετούν τη θεματολογία της έκθεσης, την επιμέλεια της οποίας έχει ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου, καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Γκύζη.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:Τάνια Δημητρακοπούλου, Πάνος Κόκκαλης, Κλέβες Κρίσικο, Κώστας Παππάς, Δημήτρης Τσιρογιάννης.
Εγκαίνια έκθεσης: 1η Αυγούστου 2010, ώρα 21:00 Διάρκεια έκθεσης: 1 - 23 Αυγούστου


ΤΕΤΑΡΤΗ 4/8/2010, 21:00 : ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ
Η μουσική διαδρομή του φεστιβάλ ξεκινά στις 4/8 με την Ρίτα Αντωνοπούλου, μια νέα τραγουδίστρια που όμως έχει κερδίσει το κοινό με τις φωνητικές της ικανότητες, την ερμηνεία της και την ιδιαίτερη σκηνική της παρουσία. Βασική συνεργάτιδα του Θάνου Μικρούτσικου τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά και των Μίμη Πλέσσα και Σταμάτη Κραουνάκη παλαιότερα, μας ταξιδεύει σε μια μουσική παράσταση στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι για πιάνο και φωνή, που θα ενθουσιάσει το κοινό. Ερμηνεύει αγαπημένα τραγούδια σπουδαίων Ελλήνων συνθετών, αλλά και ξένα τραγούδια και τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία. Μαζί της στο πιάνο ο εξαιρετικός μουσικός Άκης Μουχλιανίτης.


ΣΑΒΒΑΤΟ 7/8/2010, 21:00 : ΕΛΕΝΗ-ΛΥΔΙΑ ΣΤΑΜΕΛΛΟΥ
Στις 7/8 δύο πολλά υποσχόμενοι βραβευμένοι καλλιτέχνες, η νεαρή σοπράνο Ελένη-Λυδία Σταμέλλου και ο πιανίστας Μάριος Καζάς, μας ταξιδεύουν με γνωστά κομμάτια από τον κινηματογράφο και τα musicals. Θα ακουσθούν, μεταξύ άλλων, τραγούδια από τα musicals “west side story”, “my fair lady”, “the phantom of the opera”, “Evita”, “the wizard of Oz”, “the sound of music” κ.α.


ΤΡΙΤΗ 10/8/2010, 20:30 : ΟΜΑΔΑ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ "ΦΤΟΥΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ"
“Όταν η Κόκκινη Κλωστή Χάθηκε στο Μεγάλο Δάσος”Στις 10/8 μια παράσταση για τους μικρούς αλλά και μεγάλους φίλους μας, όπου το θέατρο και το κουκλοθέατρο παντρεύονται δραπετεύοντας στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Η ομάδα κουκλοθεάτρου και αφήγησης παραμυθιών Φτουξελευτερία παρουσιάζει την παράσταση “Όταν η Κόκκινη Κλωστή Χάθηκε στο Μεγάλο Δάσος”. Μια παράσταση κουκλοθέατρου και αφήγησης λαϊκών παραμυθιών με ζωντανή μουσική και τραγούδια. Κούκλες, αντικείμενα και άνθρωποι συναντιούνται σε έναν κόσμο που δεν υπάρχει ο φόβος, στον κόσμο της ελληνικής λαϊκής παράδοσης και μουσικής.

Συντελεστές: Αγγελική Γουναρίδη, εμψύχωση κούκλας και αντικειμένων, Κωσταντής Μιζάρας (ηθοποιός), αφήγηση και κιθάρα


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/8/2010, 21:00 : ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
“Piano in Passion”
Ξεχωριστή εκδήλωση του φετινού Φεστιβάλ αποτελεί στις 13/8 το παθιασμένο ταξίδι στο μουσικό κόσμο του master του πιάνου Βασίλη Τσαμπρόπουλου, ενός μουσικού που το όνομά του είναι πλέον ταυτισμένο με το πιάνο. Παράλληλα με τις ζωντανές εμφανίσεις του σε ολόκληρο τον κόσμο παρουσιάζει σε μια μοναδική εμφάνιση στο Μέγαρο Γκύζη τo ρεσιτάλ “Piano in Passion”. Μία μοναδική μουσική εμπειρία από έναν κορυφαίο εκπρόσωπο της σύγχρονης πιανιστικής τέχνης. Πιανίστας και συνθέτης διεθνούς κύρους και ακτινοβολίας, ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος συνδυάζει, με αριστοτεχνική ευελιξία και άνεση, διαφορετικά μουσικά στυλ και ιδιώματα, ξεδιπλώνοντας την μεγάλη πιανιστική του γκάμα, παράλληλα με την εντυπωσιακή μουσική και συνθετική του ικανότητα. Μέσα από τις εξαιρετικές διεθνείς ηχογραφήσεις του για την ECM, έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο και αναγνωρίσιμο προσωπικό μουσικό ύφος αναμειγνύοντας στοιχεία κλασικής, τζαζ και έθνικ μουσικής.


ΤΡΙΤΗ 17/8/2010, 21:00: ΜΟΡΦΩ ΤΣΑΪΡΕΛΗ
Στις 17/8 η Μόρφω Τσαϊρέλη, συμπράττοντας με μία 5μελή αντρική ορχήστρα, ξετυλίγει τη μουσική παράσταση “1 γυναίκα ... 5 άντρες” ξεδιπλώνοντας διαφορετικές πτυχές της ερμηνευτικής φυσιογνωμίας της σε μία πολυεπίπεδη παράσταση, που τη διακρίνει η φρεσκάδα και ο αυθορμητισμός. Μια φωνή ανεπιτήδευτη, που τραγουδά με ειλικρίνεια στοχεύοντας απευθείας στη ψυχή. Προτείνει μια γλυκιά βραδιά μ΄ ένα μουσικό κολάζ, που θα μας ταξιδέψει από τον Μάνο Χατζιδάκι στην Edith Piaf, από τους Pink Martini στον Σταμάτη Κραουνάκη, από τον Georges Moustaki στους Doors και από τον Kurt Weil στον Michel Legrand, περνώντας από τον Απόστολο Καλδάρα και τον Μίκη Θεοδωράκη. Γιατί η μουσική δεν έχει σύνορα και στεγανά!


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/8/2010, 21:00: ΓΙΩΡΓΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
Το ταξίδι συνεχίζεται στις 20/8 με τον Γιώργη Χριστοδούλου και το Cabaret Infantil. Θεατρικότητα, χιούμορ, ρυθμός και τρυφεροί ήχοι συνθέτουν το Cabaret Infantil, ένα παιδικό καμπαρέ για μεγάλους, που ανατρέχει με κέφι σε επιλεγμένα προσωπικά τραγούδια του Γιώργη Χριστοδούλου, συναντιέται με τους ήχους των καμπαρέ του Παρισιού, το swing των υπόγειων clubs της Νέας Υόρκης και χορεύει με τους ρυθμούς των πλανόδιων μουσικών στις ράμπλες της Βαρκελώνης. Περιλαμβάνει ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο σε ακούσματα pop, bossa nova, mambo, swing, cha-cha, αλλά και εκφραστικές μπαλάντες μαζί με απρόσμενες διασκευές σε ισπανόφωνα και γαλλικά τραγούδια, αλλά και σε παλιά ελληνικά λαϊκά τραγούδια των ΄50ς και ΄60ς, που γίνονται αγνώριστα και αποκτούν ένα εύρυθμο swing ήχο.


ΔΕΥΤΕΡΑ 23/8/2010, 21:00: ΔΗΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ JAZZ QUARTET
Το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη ολοκληρώνεται στις 23/8 με το Dimos Dimitriadis Jazz Quartet - New Play, μ΄ έναν από τους πιο ολοκληρωμένους Έλληνες μουσικούς της τζαζ, τον σαξοφωνίστα Δήμο Δημητριάδη. Μαζί του παίζουν δύο εξαιρετικοί μουσικοί της νεώτερης γενιάς με διεθνή παρουσία, ο Λευτέρης Κορδής στο πιάνο και ο Πέτρος Κλαμπάνης στο κοντραμπάσο. Είναι εκπρόσωποι του σημερινού παγκόσμιου προσώπου της τζαζ, που ζούν και εμφανίζονται στη Νέα Υόρκη. Τη μπάντα συμπληρώνει ο καταξιωμένος ντράμερ Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης.   Special guest: Παναγιώτα Χαλουλάκου, φωνή
Επειδή η σελίδα μας είναι ανταγωνιστική όλων των υπολοίπων ειδησεογραφικών και πολύ στεναχωρήθηκε που δεν είχε σε αποκλειστικότητα την είδηση για την άφιξη του ζεύγους Jolie – Pitt στην Σαντορίνη, απαντάμε με μια δυναμική αποκλειστικότητα για αναμενόμενη άφιξη και παραμονή στο ίδιο νησί του πρωταγωνιστή της δημοφιλούς Αμερικάνικης σειράς «Grey’s anatomy» Patrick Dempsey μαζί με την σύζυγο και τα παιδιά τους. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας θα μείνουν σε σπίτι οικογενειακών τους φίλων με παιδιά, ώστε να κάνουν συντροφιά με τα δικά τους και να παίζουν όλα μαζί παρέα. Σύμφωνα με πληροφορίες μας το ζευγάρι εχει ξαναέρθει στο νησί και σκοπευει να το ξανακάνει γιατί περνάνε καλά και γιατί ξετρελαίνονται για την ελληνικη κουζίνα. Πάντοτε βάση των πληροφοριών μας φέρεται να εχουν δηλώσει πως "εδω περνάμε καλά, δεν μας κυνηγούν ούτε οι φωτογράφοι ούτε οι δημοσιογράφοι, κι εχουμε την ησυχία μας, γιατί είμαστε νορμάλ άνθρωποι και δεν μας τρέφει να μας βγάζουνε φωτογραφίες κάι να σχολιάζουνε τα ρούχα μας κι ύστερα εμείς να τις κοιτάμε και να σχολιάζουμε αυτά που εχουν σχολιάσει για εμας" .

πιο σοβαρα τώρα, κι επειδή πολλοί μας τηλεφωνούν και ρωτούν σχετικά με την επίσκεψη του δημοφιλούς ζευγους Jollie Pitt  στην Σαντορίνη, το μονο που εχουμε να πούμε απο εδω είναι οτι το νησί, αν μη τι άλλο γνωστό για την ομορφιά του και το επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρει, παρέχει στους επισκέπτες του ιδιωτικότητα. την δυνατότητα δηλαδή να χαλαρώσουν και να απολαυσουν τις διακοπές τους μακριά απο τα επίμονα βλέματα των δημοσιογράφων. κι αυτός είναι νας σοβαρός λόγος που πολλοί επώνυμοι το προτιμούν. κι όπως λέι κι ενας γνωστός, "διαφορετικά, πάνε Μύκονο!"

Πέμπτη, Μαΐου 13, 2010

Και πάλι ΔΑΟΣ!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση για το σχολικό πρωτάθλημα basket &volley που λάβαμε απο τον ΔΑΟΣ,


Με τις καλύτερες προϋποθέσεις έληξε το σχολικό Πρωτάθλημα volley και basket που πραγματοποιήθηκε τις δυο τελευταίες εβδομάδες στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΔΑΟΣ.

Για 15 μέρες οι μικροί αθλητές όλων των σχολείων της Σαντορίνης πέτυχαν με τον αθλητικό τους δυναμισμό να δώσουν χαμογελά και χαρά όλους όσους παρακολούθησαν το πρωτάθλημα. Στις κερκίδες οι φίλοι και συμμαθητές των ομάδων εμψύχωναν τους παίκτες με δικά τους συνθήματα και πανό σε ένα πρωτόγνωρα ενθουσιαστικό κλίμα.

Στα αποτέλεσμα τα τώρα και συγκεκριμένα στο basket που άνοιξε το πρωτάθλημα οι σχολικές ομάδες που διακριθήκαν είναι για τα αγόρια η ομάδα του Καμαρίου και για τα κορίτσια η ομάδα των Φηρών. Σύμφωνα με τους παρατηρητές των σχολικών αγώνων το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο εκτός της παράδοσης σε παλιότερες διοργανώσεις αλλά και από πλευράς αριθμού παιδιών των σχολείων.
Στο volley οι ομάδες που διακριθήκαν είναι για τα αγόρια η ομάδα του Καμαρίου και για τα κορίτσια η ομάδα των Φηρών. Το αποτέλεσμα κι εδώ ήταν αναμενόμενο όπως και στο basket, ενώ αξιέπαινη ήταν η προσπάθεια και των άλλων σχολείων του Εμπορείου, Ακρωτηρίου, Βόθωνα, Μεσσαριάς, Καρτεράδου, Μεγαλοχωρίου αλλά και των άλλων σχολείων που έλαβαν μέρος.

Συζητώντας με τους εκπαιδευτικούς και γυμναστές η άποψη ότι τα παιδιά φέτος, παίζοντας στο Κλειστό είχαν καλύτερη απόδοση είναι γεγονός. Οι καθηγητές γυμναστές και προπονητές οι οποίοι ασχολήθηκαν πάρα πολύ με το πρωτάθλημα πιστεύουν ότι η φετινή διοργάνωση ήταν εντυπωσιακή κι αυτό σημαίνει ότι ο αθλητισμός στα σχολεία, παράλληλα με άλλες δραστηριότητες είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Μιλώντας με ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του πρωταθλήματος και επικεφαλής του καλοκαιρινού προγράμματος «6-14, Αθλητικό Καλοκαίρι 2010» Ζωή Τσιοπελάκου διαπιστώσαμε ότι οι μικροί αθλητές και μαθητές των σχολείων του νησιού έχουν απίστευτο επίπεδο γνώσεων πάνω στους κανονισμούς των αθλημάτων με ιδιαίτερη έφεση και ενδιαφέρον στην αναζήτηση και εκμάθηση.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, προπονητές, Αθλητικών Συλλογών του νησιού, βρίσκονταν στις κερκίδες παρακολουθώντας τους παίκτες που αγωνίζονταν, για την ανεύρεση νέων ταλέντων αλλά και για την απόδοση παιδιών που ήδη αγωνίζονται στις ομάδες που προπονούν.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΑΟΣ,


Με 12 ομάδες για τους άνδρες και 6 για τις γυναίκες ξεκινά το Πρωτάθλημα Volleyball 2010, το Σάββατο 15 Μαΐου στο ΔΑΟΣ.

Πρόκειται για ακόμα ένα ρεκόρ συμμετοχών που σημειώνει ο Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός και όπως φάνηκε ήδη από το κλίμα στην κλήρωση το πρωτάθλημα θα έχει ιδιαίτερο αγωνιστικό ενδιαφέρον. Όλες οι ομάδες με τους εκπροσώπους τους παρευρέθηκαν στην κλήρωση δηλώνοντας την ικανοποίηση τους για την έναρξη του «Santorini Volleyball 2010». Με αυτή τη διοργάνωση που αναμένεται να είναι καλύτερη από αντίστοιχες παλιότερες χρονιές λόγω των απρόσμενα πολλών συμμετοχών ολοκληρώνεται η αθλητική χρονιά για το ΔΑΟΣ για τα 2 κύρια αθλήματα volley και basket.
Στην κλήρωση τώρα η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της διοίκησης του Κλειστού αναδείχθηκαν τα ζευγάρια των 3 ομίλων και συζητήθηκε όλος ο προγραμματισμός της οργάνωσης του πρωταθλήματος.

Φωτογραφίες απο τον τελικό καθώς και το ευχαριστήριο μήνυμα μιας απο τις ομάδες που συμμετείχαν στους αγώνες μας έστειλε το γραφείο Τύπου του ΔΑΟΣ.  
Εμείς,  ευχόμαστε καλή συνέχεια και ... πολλές επιτυχίες στον ΔΑΟΣ, όσο για την επιστολή, απο τα πιο όμορφα λόγια που έχουμε διαβάσει....

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που λάβαμε,                                                                           

Είναι μεγάλη  χαρά για τον Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό Σαντορίνης, για τους διοργανωτές και τα παιδιά που εργάστηκαν, τα καθημερινά θετικά σχόλια από όσους έζησαν από κοντά το Final 4, ακόμα και αρκετές μέρες μετά από αυτό. Δείγμα των μηνυμάτων που φθάνουν στη γραμματεία του ΔΑΟΣ είναι και η επιστολή του Α.Σ. Αετός που ακολουθεί:

Αθλητικος Συλλογος ΑΕΤΟΣ ΘΗΡΑΣ

Αγαπητοί «συνεργάτες», μετά το τέλος του τουρνουά  ALL STAR BEST 2010, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε και να σας συγχαρούμε για την καλύτερη διοργάνωση που έχουμε εώς τώρα συμμετάσχει.
Από τον Οκτώβριο του 2009 που συνεργαζόμαστε αισθανθήκαμε ότι είναι η πρώτη φορά που κάποιοι έδειξαν πραγματικό ενδιαφέρον για τη νεολαία, τον αθλητισμό και όσους ασχολούνται με αυτές τις δύο αξίες.
Το δείγμα προθέσεων, δυνατοτήτων - και υπομονής - που επιδείξατε ήταν ανώτερο από αυτό που θα περίμενε και ο πλέον αισιόδοξος.
 Οι εμπειρίες που αποκόμισαν οι αθλητές και όσοι έλαβαν μέρος σε αυτή τη γιορτή σίγουρα θα  αποτελέσουν κίνητρο και εφόδιο για να αναπτυχθεί η ιδέα του αθλητισμού ως μέσο παραγωγής υγειών ανθρώπων στη τοπική κοινωνία που δραστηριοποιούμαστε.
Όσον αφορά το όλο σκηνικό της βραδιάς του τελικού είμαστε σίγουροι ότι όλοι όσοι βρέθηκαν εκεί ένοιωσαν σαν το σπίτι τους, καταλάβανε ότι όλο αυτό ήταν αποτέλεσμα της δουλειάς που γινόταν τους προηγούμενους μήνες.
Ευχόμαστε να συνεχίσετε το δημιουργικό σας έργο με τον ίδιο ζήλο.
Από τη μεριά μας υποσχόμαστε να είμαστε καλύτεροι σε κάθε επόμενη μέρα.
Με εκτίμηση, εκ μέρους του συλλόγου
Ζώρζος Μερκούρης




......................................

Τον πρωθυπουργό επιστρατεύει ο ΕΟΤ για την τουριστική προβολή της χώρας
ενώ σύμφωνα με τις πάντοτε αποκλειστικές πληροφορίες της σελίδας μας η φωτογράφηση καθώς και τα βίντεο του εν λόγω του dvd θα γυριστούν στην Σαντορίνη! Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα γυρίσματα θα κρατήσουν 1 μήνα κατά την διάρκεια του οποίου ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί πολλά καταστήματα εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης προκειμένου να αναδείξει τα πλεονεκτήματα των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων. Σύμφωνα με το σενάριο ο πρωθυπουργός θα βιντεοσκοπηθεί τρώγοντας μουσακά και φρέσκα ψάρια και κολυμπώντας -χωρίς βατραχοπέδιλα- στα καταγάλανα νερά της Περίσσας ενώ δίπλα του παιδάκια θα παίζουν με τα κουβαδάκια τους, αλλά χωρίς να τον πιτσιλάνε με άμμο. Σαφώς, και πάντοτε βάση σεναρίου, δεν θα προβληθούν κλειστές επιχειρήσεις, ούτε ακίνητα που δεν έχουν μισθώσει τουριστικές δημόσιες υπηρεσίες, ούτε σκουπιδότοποι, ούτε χωματερές, ούτε κατεστραμμένες παιδικές χαρές, ούτε τον αγώνα και την αγωνία των ψαράδων εκεί που έχει φτάσει το πετρέλαιο, ούτε θορυβώδεις εξατμίσεις δικύκλων, ούτε κλειστά μουσεία, ούτε τίποτε που να μπορεί να αμαυρώσει την τουριστική εικόνα της ελλάδας προς τα έξω, με αποτέλεσμα οι ξένοι να έχουν μια εξαιρετική εικόνα για την πατρίδα μας, καμιά σχέση δηλαδή με αυτήν που έχουμε εμείς που την ζούμε κάθε μέρα.
Το dvd θα κυκλοφορήσει μόνο στα Αγγλικά, γιατί στα ελληνικά τα ξέρουμε από μόνοι μας, που ούτως ή άλλως τα μιλάει φαρσί ο πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας μας αντίστοιχη προσπάθεια που είχε γίνει στο παρελθόν, ναυάγησε, διότι το προφίλ του πρώην πρωθυπουργού δεν σύναδε με το επιθυμητό μοντέλο προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό…
την παροιμία με το γάιδαρο την ξέρετε; (ή μόνο αυτήν με την ψείρα;!)




Ειλικρινά το πιστευω.
Αν είχαμε καταλάβει τι συμβαίνει θα είχαμε πάθει ομαδική κατάθλιψη. Ή θα είμασταν όλοι στα πρόθυρα εξέγερσης (ή και νευρικής κρίσης!)  Αντί αυτού, πορευόμαστε ζώντας ο καθένας (σ)τον μύθο του. Τον κανονικό, τον νεοελληνικό. Οτι κάπως θα τα καταφέρουμε και θα την γλιτώσουμε στο τέλος, κι οτι περισσότερο απο μάς η κρίση θα πλήξη τον διπλανό μας (που καλά να πάθει τέτοιος που ήτανε κι αφού εμείς δεν μπορούσαμε να τον ακουμπήσουμε ας του ρίξει την καρπαζιά η κρίση -και οι κρίνοντες-..)
Έτσι, εχω την εντύπωση οτι σκέπτονται αρκετοί, αλλά αν αυτό «τους φτιάχνει» μπορούν να σκέπτονται όπως θέλουν....

Υπάρχουν δε και κάποιοι άλλοι, πιο κουτοπόνηροι, που νομίζουν οτι ο διπλανός τους θα την πατήσει, κι εκείνοι (πιο έξυπνοι γαρ..) θα μείνουν στην απέξω.
Οι σκέψεις, ελευθερες είναι και γιατί οχι στο κάτω κάτω.... πόσο μάλλον αμα μας συντηρούν, γιατί ούτε για μαρασμό ούτε για επανάσταση είμαστε...

Και οι παλιοί υπουργοί πάντως, καλά τα λένε…


Απο την άλλη No 364,
αμα βλέπω άνθρωπο να μην σέβετε άλλους ανθρώπους που σταματάνε να δουλευουνε για μια μέρα (σσ κάνουν απεργία), μου την δίνει... ή εστω προβληματίζομαι... άσε που σκέπτομαι οτι προσπαθούν να μετατοπίσουν τις ευθύνες.
«Οι εργαζόμενοι απεργοί του Υπ. Πολιτισμού» σου λένε πχ «φταίνε για την κρίση στον τουρισμό». Κρίμα, γιατί εγω νόμιζα οτι φταίνε πολλοί περισσότεροι, όσοι προκαλούν με τις συμπεριφορές και τις τιμές τους.. Αλλά αμα είναι του αλλουνού να του φταίει ο συμβασιούχος του Υπ.Πο. δεν του γυρίζεις ευκολα τα μυαλά. Του γυρίζεις όμως την πλάτη. Παρόλ αυτά, προσπαθείς να του εξηγήσεις οτι όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε κι οτι με το να τα βάζουμε μεταξύ μας δεν κερδίζουμε και τίποτα Ο καθένας άλλωστε μιλάει απο την πλευρά του και με τα συμφέροντά του, τι να του πεί και ο συντάκτης…



Τι να φταίει κι η βουλή, τι να φταίν κι οι εκπρόσωποι έρημοι κι απρόσωποι, βρέ...

Δεν ξέρω τι συμβαίνει σε άλλες χώρες, μήπως δηλαδή εκεί εχουνε πχ περισσότερους πτυχιούχους, περισσότερους νομικούς, περισσότερους γιατρούς, περισσότερους δημοσιογράφους, περισότερους παρουσιαστές κλπ, στις βουλές τους (άγνωστες άλλωστε οι βουλές του κυρίου…) πάντως στην ελλάδα με εναν απίθανο τρόπο, τείνω να πιστέψω οτι η εκπροσώπιση στην βουλή αποτελεί αντικειμενικότη εικόνα της κοινωνίας. Ως εκ τούτου δεν με πειράζει που υπάρχουν ανα σύνθεση 5-10 παραπάνω ή παρακάτω γιατροί ή δικηγόροι ή δημοσιογράφοι, κλπ. Με κάθε αλλαγή η σύνθεση αλλάζει, παίζεται δηλαδή ανάλογα με τις ανάγκες της κοινωνίας. Κάποιοι πχ ενοχλούνται τελευταία που στην σύνθεση συμμετέχουν και συνδικαλιστές (σσ αυτοί που ξέρουν καλά την εργασιακή νομοθεσία και εκπροσωπούν εργαζόμενους κλπ) πλήν όμως κι αυτοί μέρος της κοινωνίας είναι και δεν έχω καταλάβει γιατί θα πρέπει να ενοχλούν ή να προκαλούν περισσότερο ή να είναι πιο περιττοί από τους γιατρούς που αντί να χειρουργούν συντάσσουν νομοσχέδια (δεν μπορεί δηλ. αντίστοιχα να πεί κανείς ότι με την πρώτη τους ιδιότητα θα ήταν πιο χρήσιμοι;) ή τους παρουσιαστές που αντί να κάνουν εκπομπές συντάσσουν κι αυτοί νομοσχέδια ή τους δικηγόρους που αντί να αγορεύουν στα δικαστήρια αγορεύουν στο κοινοβούλιο; (εδώ τουλάχιστο δεν αλλάζει και πολύ ο ρόλος..) Μάλλον κατά περίπτωση θα πρέπει να κρίνουμε και όχι γενικά….

Πιο σοβαρά, η εκπροσώπηση στην ελληνική βουλή γίνεται όλο και καλύτερη.
Συμμετέχουν πολλά κόμματα, απ άκρου εις άκρων δηλαδή (ακραία πράματα!) καθώς και άνθρωποι από όλο και περισσότερους επαγγελματικούς χώρους. Που σημαίνει ότι γνωρίζουν και κανονικά θα πρέπει να μπορούν να εκφράζουν όλο και περισσότερους ανθρώπους. Αρκεί να μην ξεχνάει ο καθένας από πού έχει προκύψει (μωρ’ τι’ ν τούτο;) κι ότι εκεί μέσα τον έχει στείλει ο κόσμος (επειδή του αρέσει και ευκαιρεί) κι όχι γιατί είναι απαραιτήτως πιο έξυπνος όλων των υπολοίπων…


Σοφοί οι παλιοί ή όσοι βγάλανε τις παροιμίες. Κάτι πρέπει να χανε ζήσει για να τα συμπεράνουν όλ αυτά…
Ουδέν κακόν αμιγές καλού” θα σχολίαζα για την δύσκολη πρώτη φάση της κρίσης. Αυτήν που σε όλους κάτι κόψανε, χειμωνιάτικα. Για φαντάσου να ξεκινούσε τώρα η περικοπή, καλοκαιριάτικα και με τις ζέστες…..για να μην πούμε με την σεζόν…


(πάλι) Πιο σοβαρά, μάλλον καλό χρονισμό είχε η κρίση. Όχι τίποτε άλλο, αλλά τώρα που εξασφαλίσαμε την λειτουργία του “καταστήματος” κοιτάμε πώς να το δουλέψουμε (με την καλή την έννοια..) για φαντάσου να ξεκίναγε τώρα η κρίση και να χεις τα αρνητικά δημοσιεύματα, να μην έχεις προλάβει να ωριμάσεις για να τα αντιμετωπίσεις, και να σου έρχεται κι ο τουρίστας να σε κοροϊδεύει….
Δεν θα το αντέχαμε…

Σχετικά τώρα με τον άλλο χρονισμό, που η κρίση ξεκίνησε πρώτα με τους μικρούς και ύστερα εξαπλώνεται στους μεγάλους, δεν μπορούμε να κρίνουμε εάν ήταν σωστό, ή αναγκαίο. Θα το κρίνει η ιστορία.
Σαν τις γρίπες είναι αυτή η κρίση. Χτύπησε πρώτα τους ασθενείς οργανισμούς κι ύστερα τους πιο εύρωστους. Πέφτει δηλαδή κάτω η μικρή, κι εκεί που νομίζεις ότι την γλίτωσες, κρεβατώνεσαι, κι εσύ ο μεγάλος..   Eπειδή όμως αυτά τα πράματα κρίνονται βάσει αναγκαιότητας, μπορεί το αντίστροφο να ήταν πιο δύσκολο….


Tο άλλο με την μύγα το ξέρετε;
Το ξέρω αλλά δεν μπορώ να το πώ, είναι πολύ βαρύ και άκομψο….η ψείρα όπως και να το κάνεις είναι πιο σικ…
«Χόρτασε η ψείρα και βγήκε στο γιλέκο» ήταν η σκληρή απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης στον πρόεδρο του ΣΕΒ, ο οποίος δήλωσε ότι “η πολιτική δεν έχει να προσφέρει τίποτα στη χώρα”. Πυρ ομαδόν από όλα τα κόμματα εις βάρος του προέδρου του ΣΕΒ. (του οποίου προφανώς τις αγωνίες δεν κατανοεί το πολιτικό σύστημα, αφού κι εκείνος προηγουμένως δεν είχε κατανοήσει τις αγωνίες του πολιτικού συστήματος...)



Ας κρατήσουν οι χοροί…
Με το καλό ξεκινούν και οι εαρινές περιοδείες στελεχών ,κυβερνητικών πλέον, του Πασοκ στην περιφέρεια. Το μέχρι στιγμής πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει τις Κυκλάδες.
Κι εδώ που τα λέμε, τώρα που αναστρέφεται το κλίμα, υπάρχουν, πολλά ενδιαφέροντα πράγματα να ειπωθούν.



Άλλη μια προχωρημένη γιαγιά ….
«Τι μας έκανε ο Αντρέας» μου λέει χθές μια γιαγιά (όχι η δικιά μου)
«Ποιος Ανδρέας γιαγιά;» της λέω γω, που νόμιζα ότι θα χε ξε-μείνει η γιγιά στην εποχή Παπανδρέου…
«Ο υπουργός, ο Λοβέρδος» μου απαντά η γιαγιά (με έκπληξη κιόλας που δεν είχα καταλάβει..) «είδες τι μας έκανε, αλλά σάμπως ήθελε ο άνθρωπος; ποιος τρελός θέλει να γίνει κακός και να πιέζει τον κοσμάκη» συμπλήρωσε η γιαγιά.
«Δίκιο έχεις βρέ γιαγιά, αλλά έτσι που μου το είπες, «ο Αντρέας» δεν κατάλαβα, δίκιο έχεις, ποιος τρελός…»
δύσκολη Άνοιξη...
την ημέρα της απεργίας της περασμένης εβομάδας πολλά μαγαζιά και στην Σαντορίνη έμειναν κλειστά. σε ένδειξη συμπαράστασης.
σε ένδειξη της ίδιας συμπαράστασης είναι πολύ πιθανό να μείνουν κλειστά πολλές ημέρες του φετινού καλοκαιριού (σε αυτά τα μαγαζιά να δούμε ποιός θα συμπαρασταθεί...)
Ελπίζουμε οι υπηρεσίες που περνάνε και ελέγχουν να είναι δίκαιες, και να μην εξεντλούν την αυστηρότητά τους στους "μικρούς".
Όλο και περισσότεροι επαγγελματίες λένε φέτος,  "θα ανοίξω όταν θα εχω κόσμο, αλλά να ανοίξω και να περιμένω, με τίποτα". προφανώς η "επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου" (μια απο τις πολύ ωραίες θεωρητικές κουβέντες που εχουμε κάνει στο παελθόν)  δεν είναι ενα απο τα "στοιχήματα" της εποχής. αντιθέτως έχουμε περάσει σε πιο πρακτικές επιλογές. "θα ανοίξω όπωτε εχω κόσμο". και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι η πολύ πρακτική  αντίληψη που επικρατεί, αφορά σε μια μεγάλη γκάμα επαγγελματικών επιλογών....

Τρίτη, Μαΐου 11, 2010

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση των Περιβαλλοντικών ομάδων του ΕΠΑΛ Θήρας, σήμερα Τρίτη 11 Μαΐου 2010 και ώρα 10'12 πμ στο κτίριο του σχολείου στον Καρτεράδο.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει και ξενάγηση στους εργαστηριακούς χώρους του σχολείου.

Σας περιμένουμε.



.......
Η προετοιμασία είναι εντατική. Άλλωστε θα πρέπει να «προβάρουν» τα βήματά τους και να οργανωθούν 400 περίπου παιδιά! Πρόκειται για τους μαθητές των τμημάτων εκμάθησης παραδοσιακών χορών του Δήμου Θήρας που θα παρουσιάσουν την δουλειά τους το Σάββατο 29 Μαίου στο γήπεδο του Καμαρίου. Κι αν δεν σας διευκολύνει η ημέρα, μπορείτε να παρακολουθήετε τις πρόβες που θα γίνουν 27 και 28 του μήνα στον ίδιο χώρο.


...........
Το Κ.Υ. και το Κ.Ε.Π. άλλαξαν τηλέφωνα. Οχι συσκευές. Αριθμούς. Οι νέοι είναι για το μεν πρώτο 2286360300 και για το δευτερο 22860360125.




.............
Απορίες τηλεθεατή νομαρχιακού συμβουλίου....

Γιατί αυξάνονται ανεξέλεγκτα τα αγριοκούνελα στη Θηρασιά;
Ίσως γιατί οι κουνέλες γεννάνε πολλά κουνέλια...


Γιατί πολλά πεύκα στη Σαντορίνη πάθανε πάλι “βαμβακιά”; (αυτή είναι μια σοβαρή ασθένεια που τα προσβάλει)
Δεν ξέρω, μπορεί και να ήταν η (κακιά) ώρα τους...
Μην ανησυχείτε για τα όσα λέγονται για δευτερο δρόμο ή πρώτο τελεφερίκ στον Αθηνιό. Αρκεί που λέγονται.... Άλλωστε, και σύμφωνα με τις προβλέψεις, φέτος ο κόσμος θα είναι λιγότερος. Οπότε δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Του χρόνου πάλι με το καλό το ξανασυζητάμε...



............
Σιγά μη βάζανε ντόπιους...
η κάνουμε ανανέωση η δεν κάνουμε...

Απο την Αθήνα εστάλησαν οι νέοι διοικητές των υγειονομικών μονάδων του νοσοκομείου της Σύρου και της Νάξου. Καινούργιοι είναι, μέχρι να γνωριστούνε, θα περάσει ο καιρός. Για τη Σαντορίνη και τα υπόλοιπα νησιά δεν εχει ανακοινωθεί κάτι ακόμα.
Μας ρωτήσατε, απαντάμε.

Εδω το κείμενο που δημοσιευτηκε στην «Καθημερινή» υπο τον τίτλο «Πώς δρούσε το κύκλωμα συγκάλυψης αυθαιρέτων. Από μικροσκόπιο η Πολεοδομία Σύρου και η Αστυνομία Μυκόνου – Αναμένονται διώξεις»


Εγω πάλι, το βλέπω διαφορετικά.
ή
Ενας εργατικός άνθρωπος
Σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας μας με μεγάλη ανακούφιση δέχτηκε ο π.π.π.Σ (πρώην προυστάμενος πολεοδομικού γραφείου Σύρου) την απόφαση για την απομάκρυνσή του απο τα καθήκοντά του, διότι πρώτων, ο χώρος στον οποίον στεγάζονται τα γραφεία είναι ανθυγειινός (με τόση χαρτούρα δημιουργούνται μικρόβια) και δευτερον ο όγκος της εργασίας είναι τόσο μεγάλος (πάλι η χαρτούρα αλλά και η υποστελέχωση) που δε αξίζει να δουλευει κανείς κάτω απο αυτές τις συνθήκες και γι αυτά τα λεφτά.
Ενας πρόεδρος λιγότερος...


Επιστολή παραίτησης έστειλε πριν απο λίγες ημέρες στον Δήμο Θήρας ο πρόεδρος του ΤΔ του Πύργου Αντώνης Καραμολέγκος. Επικαλούμενος προσωπικούς λόγους παρέδωσε στον δήμαρχο Θήρας την επιστολή με την οποία υπέβαλε την παραίτησή του, ζητώντας του να την κάνει αποδεκτή.

Θα παραιτηθώ
Σε παρακαλώ μην το κάνεις
Θα παραιτηθώ
Μα γιατί, είναι ωραία η καρέκλα του προέδρου, είναι γλυκιά η εξουσία!
Εγω δεν είδα καμιά γλύκα! Μονο αδιαφορία βίωσα.
Ε, τότε ας το γι' αργότερα
Οχι. τώρα θέλω να παραιτηθώ!
Σήμερα;
Αμα γίνετε και σήμερα.
Κοίτα, σήμερα δεν ευκαιρώ. Αυριο βολεύεσαι;
Αμα είναι για αυριο βολεύομαι, αλλά οχι μεθαυριο γιατί εχω άλλη δουλειά.
Καλά, πέρνα αυριο να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε
Οχι να δούμε, αυριο θέλω να παραιτηθώ, κουράστηκα!
Καλά, πέρνα αυριο να σ παραιτήσω.
Θα έρθω. στις 10.
Τι άλλο να σχολιάσουμε σχετικά με τις διαφοροποιήσεις απο την κοινοβουλευτική ομάδα του Πασοκ ..
Αυτοί που μπόρεσαν, εξέφρασαν την γνώμη τους. Γεγονός οχι ευκολο που εχει συνέπειες. Οι ομάδες κατα τα άλλα εχουν κανόνες. Τόσο απλά. Τέλος, πάντοτε -κι ευτυχώς- υπάρχουν κάποιοι που πάνω απ όλα βάζουν την γνώμη τους.
Να την χαίρονται και να τους χαιρόμαστε.
Κανονικά πιο πολύ απ όλους θα πρέπει να τους χαίρεται το κόμμα στο οποίο ανήκουν γιατί... αυτό οφελήθηκε!  Που υπήρξαν και 2-3 περιπτώσεις -«ιφιγένειες»! (σσ είναι η δεσποινίς που «θυσιάστηκε» για να φυσίξει ο αέρας και να φύγουν τα βαπόρια αλλά η θεά Αρτεμία την λυπήθηκε και την έκανε ανάρπαστη) που είπαν την γνώμη τους καθώς επίσης κι οτι όλοι οι βουλευτές δεν είναι ίδιοι αλλά υπάρχουν και μερικοί ιδεολόγοι που λένε την γνώμη τους (με το καλό να αυξηθούν).

Απο την άλλη, μην τους «λυπάστε» και τόσο πολύ τους εν λόγο κυρίους. Έχουν κι αυτοί τα «τυχερά» τους. Όπως για παράδειγμα τώρα, που τους δίνετε η ευκαιρία να κάνουν την δουλειά τους (να ψηφίζουν νομοσχέδια δηλαδή...)χωρίς την υποχρέωση να «εξυπηρετούν» κόσμο.
Δεν θα μπορούν να προσλαμβάνουν αβέρτα κουβέρτα δηλαδή κόσμο όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

Εκτός πάλι κι αν έχουν φίλους επιχειρηματίες οπώτε και θα μπορούν να λένε ενα-δυό καλά λόγια για όσους ενδιαφέρονται για δουλειά (πλήν όμως θα είναι εκείνοι υποχρεωμένοι σε αυτην την περίπτωση...) και υπο την προυπόθεση οτι θα υπάρχει ανάλογη ζήτηση...
Σεβαστοί οι ευεργετήσαντες..! (απο τους ευεργετηθέντες..!)


Δύσκολοι καιροί για πριγκίπισσες απο την άλλη.
Όντως δύσκολοι.. δεν «κουνιέται» ευκολα κι ο κόσμος.. Εγω σου λέει εχω υποχρέωση το κόμμα μου, κι οχι σε πρόσωπα (και βγαίνει απο την δύσκολη θέση..)
Δύσκολοι καιροί, αλλά ποτέ δεν ξέρεις...










.....
Και η σελίδα κάνει απεργία. Διαμαρτύρεται στον εαυτό της.
Μάλιστα, κάνει καθιστική διαμαρτυρία σε περιοχή με μεγάλη υγρασία.

Δευτέρα, Μαΐου 10, 2010

Τον Καλλικράτη συζήτησε η ΣυνΚυκλαδική


Σύμφωνα με την ανακοίνωση,
Με συμμετοχή των νομαρχιακών συμβούλων Νίκου Συρμαλένιου και Ηλία Αθυμαρίτη, καθώς και εκπροσώπων από τα νησιά Σύρο, Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Κέα, Σίφνο, Κίμωλο και Μήλο και παρατηρητών από τα Δωδεκάνησα, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8/5 πανκυκλαδική σύσκεψη της Κίνησης μας, με θέμα το Σχέδιο “Καλλικράτης” και τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.


Από την εισήγηση καθώς και από τις τοποθετήσεις των ομιλητών, επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις για:

α) το συγκεντρωτικό χαρακτήρα του “Καλλικράτη”, που επιχειρεί τη μεταφορά της λειτουργίας της κεντρικής διοίκησης στην αυτοδιοίκηση και ενισχύει το δημαρχοκεντρικό και περιφερειαρχοκεντρικό μοντέλο με τη δυνητική και όχι υποχρεωτική μεταβίβαση αρμοδιοτήτων και πόρων στα παρακάτω όργανα
β) τη διατήρηση του αντιδημοκρατικού συστήματος στην εκλογή των αιρετών οργάνων των ΟΤΑ και τη μη καθιέρωση της απλής αναλογικής
γ) τη μερική μεταφορά πόρων χωρίς τη θεσμοθέτηση μιας δημοσιονομικής-φορολογικής μεταρρύθμισης υπέρ της αυτοδιοίκησης
δ) τη συρρίκνωση των υπηρεσιών με την απόλυση χιλιάδων συμβασιούχων και τον κίνδυνο να βρεθούν στον αέρα ακόμα και μόνιμοι ή και αορίστου χρόνου, λόγω καθυστέρησης εκπόνησης των νέων οργανισμών
ε) το μετέωρο βήμα συγκρότησης των αιρετών περιφερειών, εξ αιτίας της συνύπαρξης των κρατικών γενικών διοικήσεων, αλλά και της διατήρησης πολλών αρμοδιοτήτων στο κεντρικό κράτος
Πιο ειδικότερα σε ότι αφορά στο εκλογικό σύστημα της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, επισημάνθηκε το απαράδεκτο του αποκλεισμού της δυνατότητας σταυροδότησης υποψηφίων εκτός της στενής εκλογικής περιφέρειας που για το Ν. Αιγαίο θα είναι τα πρώην επαρχεία, ενώ υπήρξε καθολική εναντίωση για την προσάρτηση του επαρχείου Κέας-Κύθνου στην εκλογική περιφέρεια της Σύρου.

Σε ότι αφορά στους Δήμους, εκφράστηκαν σοβαρές επιφυλάξεις και ανησυχία για τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των μικρών νησιών, είτε ως αυτόνομων Δήμων, είτε προσαρτημένων με μεγαλύτερο Δήμο (Μικρές Κυκλάδες), αφού το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί για τη στελέχωση των υπηρεσιών και την υλοποίηση των μεταφερόμενων δραστηριοτήτων.

Σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές, τονίστηκε η ανάγκη για επιτάχυνση των διαδικασιών με προτεραιότητα στην ολοκληρωμένη διαμόρφωση προγραμματικών θέσεων, καθώς και στη συγκρότηση συσπειρώσεων και δημοτικών κινήσεων που θα αντιμετωπίσουν συλλογικά τις κατά τόπους επιλογές.

Τέλος σε ότι αφορά στις περιφερειακές εκλογές, τονίστηκε η ανάγκη άμεσου συντονισμού μας με τα Δωδεκάνησα, έτσι ώστε από κοινού να ετοιμαστούμε έγκαιρα για την ανάδειξη και την προβολή των προγραμματικών θέσεων, αλλά και της εκλογικής καθόδου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.



Με αφορμή την παραπάνω αναφορά αξίζει να (ανα)δημοσιεύσουμε κι εμείς 2 κείμενα που δημοσιεύτηκαν στο τελευταίο τεύχος της εφημερίδας «Κυκλαδικοί Πλόες» που εκδίδεται με ευθύνη της Συν Κυκλαδικής.
Στις επιλογές της κυβέρνησης στην οικονομία αναφέρεται το πρώτο που υπογράφει ο νομαρχιακός Σύμβουλος Νίκος Συρμαλένιος, στη υγεία στις Κυκλάδες το δευτερο που υπογράφει η Μαρίνα Μακρή.

Σε κώμα η Ελλάδα μετά την προσφυγή στο μηχανισμό ευρωζώνης- Δ.Ν.Τ.

Εδώ και εφτά μήνες ολόκληρη η ελληνική κοινωνία ζει στη δίνη μιας πραγματικότητας, όπου τα πιο ελαφρά συναισθήματα κινούνται μεταξύ ανασφάλειας και αβεβαιότητας. Φυσικά η κοινωνία δεν είναι μια έννοια ουδέτερη, υπάρχουν οι τάξεις, οι πλούσιοι και οι φτωχοί, οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι, οι μικροί, οι μεσαίοι, οι αγρότες, οι νέοι, κοντολογής αυτοί που κερδίζουν και αυτοί που πληρώνουν, δηλαδή δεν είμαστε όλοι ίσοι και προφανώς δεν ευθυνόμαστε όλι το ίδιο για την κατάσταση της χώρας.
Περί οικονομίας λοιπόν ο λόγος, που μπήκε για τα καλά στη ζωή μας είτε με την πραγματική της έννοια, είτε με την έννοια της καλλιέργειας μιας ιδιότυπης “τρομοκρατίας”- γιατί και αυτό έγινε πέραν της πραγματικότητας- για να πειστούμε ότι πρέπει να κάνουμε θυσίες, ή μάλλον να κάνουν θυσίες τα συνήθη υποζύγια, κυρίως οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι.
Βεβαίως δεν μιλάμε καθόλου για τις προεκλογικές εξαγγελίες που διαψεύστηκαν παταγωδώς, στο όνομα δήθεν μιας πραγματικότητας που δεν γνώριζαν (όλοι βεβαίως θα θυμούνται την ενδελεχή ενημέρωση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Προβόπουλου προς τον Καραμανλή και τον Παπανδρέου), ούτε φυσικά για την παντελή σιωπή για τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων μας τις τελευταίες δεκαετίες, ευθύνες που δεν επικεντρώνονται μόνο στην αλόγιστη πολιτική της εκδιωχθείσας από τον ελληνικό λαό κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και στις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, που παρά τις συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας προς τους μισθωτούς και συνταξιούχους, συνέχιζαν να επιβαρύνουν το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος της χώρας.
Και όταν μιλάμε για έλλειμμα και χρέος, δεν αναφερόμαστε στους ασφυκτικούς δείκτες που επέβαλαν το ευρωπαϊκό Σύμφωνο Σταθερότητας και η μονομερής μονεταριστική λογική των ευρωπαϊκών συνθηκών – δείκτες που έχουν ξεπεραστεί εξάλλου και σε πολλές από τις ισχυρές χώρες της ευρωζώνης – αλλά σε μια οικονομική πραγματικότητα που εκτός από αυτά συνοδεύεται με απίστευτη συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης της χώρας, που μαθηματικά οδηγεί σε ύφεση, κοινωνική αποδιάρθρωση, φτώχεια.
Έτσι λοιπόν τα σκληρά μέτρα, τα πιο σκληρά από τον β΄παγκόσμιο πόλεμο και δώθε, μείωσης των μισθών και των συντάξεων, νομιμοποίησης των αντεργατικών νόμων για την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και αποδόμησης των συλλογικών συμβάσεων, φορολογικής καταιγίδας για τα μικρομεσαία εισοδήματα, κατεδάφισης του δημόσιου κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, μπορεί να είναι είναι αρεστά στους κάθε Μέρκελ, Όλι Ρέν, Τρισέ και λοιπούς κυρίους, αλλά επί της ουσίας οδηγούν σε μια τρύπα στο νερό, διότι και η πιο απλή οικονομική σκέψη μας λέει ότι : μέτρα λιτότητας (μείωση μισθών, συντάξεων κλπ.) σημαίνουν μείωση της ζήτησης, σημαίνουν ύφεση, σημαίνουν αύξηση του χρέους και του ελλείμματος κ.ο.κ. Δηλαδή όταν δεν έχεις αναπτυξιακή πολιτική, είναι φανερό ότι οδηγείσαι στη συρρίκνωση, στη φτώχεια, στο μεγάλωμα των κοινωνικών ανισοτήτων.

Εύλογα βεβαίως τίθεται το ερώτημα: όταν έχεις αναπτυξιακή πολιτική (ας μην ξεχνάμε ότι από το 1996 έως το 2007, ο ρυθμός ανάπτυξης έτρεχε με 3,5-4%), ποιός την καρπούται; Για να μην υπάρχουν απορίες, την “ανάπτυξη” της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, μήπως την καρπώθηκε ο έλληνας μισθωτός, ο συνταξιούχος, ο μικρομεσαίος, ο αγρότης; Ας μην τρελλαθούμε, όλοι γνωρίζουν σε ποιές τσέπες μπήκαν τα τερατώδη ποσά που καταναλώθηκαν την περίοδο εκείνη (μεγαλοεργολάβοι, κατασκευαστικές εταιρείες, πολυεθνικές των συστημάτων ασφαλείας, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας κλπ.), ενώ στο μέσο έλληνα πολίτη έμεινε η “δόξα”, η αίγλη των μεταλλείων (που πολλά εκ των υστέρων αποδείχτηκαν κίβδηλα), ενώ η χώρα έμεινε με μερικές δεκάδες δισεκατομμύρια χρέη, τα οποία φυσικά μας τα συνυπολόγισαν τώρα.

Έτσι λοιπόν, προς χάριν του εθνικού ιδεώδους και χρεωθήκαμε και τώρα μας επιβάλλουν μέτρα, αναγκάζοντας μας να τα αποδεχθούμε ως εθνική επιταγή. Και φυσικά μετά την προσφυγή μας στο μηχανισμό στήριξης με τη συμμετοχή και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κουρελιάσαμε κάθε έννοια εθνικής αλλά και ευρωπαϊκής υπόστασης. Και το χειρότερο, νέα σκληρότερα μέτρα για το λαό και για πολλά χρόνια η χώρα υποθηκευμένη με απερίγραπτους όρους υποτέλειας. Θα μου πείτε όταν η ίδια η ευρωζώνη δεν διαθέτει κανένα μηχανισμό αλληλεγγύης για τα μέλη της, αλλά υπάρχει για να χρησιμοποιείται από τους ισχυρούς (βλ. Γερμανία) ως χώρος εξυπηρέτησης του σκληρού ευρώ, τότε ας αναρωτηθούμε, ποιοί είναι οι αντιευρωπαϊστές;
Και μια τελευταία υπόμνηση: Η κυβέρνηση μας είπε ότι, τα μέτρα θα αποφέρουν εξοικονόμηση 3,5- 4 δισ. Ευρώ. Έχουμε συνυπολογίσει πόσα δις χρειάζονται για την αποπληρωμή των χρεών μας; Καταλάβαμε ότι όσο θα σκύβουμε το κεφάλι, τόσο οι κερδοσκόποι θα αποθρασύνονται και όλο πιο βαθιά θα μπαίνουμε στη δαγκάνα του ΔΝΤ;


Βαριά ασθενής η Υγεία στις Κυκλάδες

Η συνταγματική υποχρέωση του κράτους να μεριμνά για την υγεία όλων των πολιτών, δυστυχώς στις Κυκλάδες εξακολουθεί να παραμένει κενή περιεχομένου.

Μπορεί η κυβέρνηση, δια στόματος βουλευτή της να δήλωνε τον Δεκέμβρη ότι “η μετεξέλιξη και η ποιοτική αναβάθμιση του ΕΣΥ με ειδικά μέτρα πολιτικής για το νησιωτικό χώρο, αποτελεί πολιτική προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ και ήδη αρχίζει να υλοποιείται”, αυτό που βιώνει όμως χρόνια τώρα ο κυκλαδίτης είναι η βαθιά ανισότητα και η απαξίωση.

Πόσες φορές δεν έχουν ακούσει και διαβάσει οι κυκλαδίτες παρόμοιες δηλώσεις; Εδώ και σχεδόν 3 δεκαετίες οι εκπρόσωποι του δικοματισμού, εναλλασσόμενοι στη εξουσία υποτιμούν θρασύτατα τη νοημοσύνη μας, εξαντλώντας όλη τους τη δραστηριότητα -μαζί και την υπομονή μας- σε ανέξοδες αντεγκλήσεις και αλληλοαιτιάσεις, σε ακατάσχετη υποσχεσιολογία, σε μια εγκληματική τελικά απραξία, κωφεύοντας στις αγωνιώδεις φωνές όλων των φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και του ιατρικού συλλόγου που από 25ετίας έχει καταθέσει εμπεριστατωμένες προτάσεις.

Καίριας σημασίας ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τον Δεκέμβρη για την διαρκή υποβάθμιση των υγειονομικών μονάδων στις Κυκλάδες έμεινε αναπάντητη. Φυσικά και οι λοιπές ερωτήσεις που έχουν κατά καιρούς απαντηθεί, συνίστανται σε μονότονο αναμάσημα κοινότοπων διαβεβαιώσεων.

Θεμελιώσεις νοσοκομείων, αναβαθμίσεις, εγκαίνια νεοσύστατων πολυδύναμων ιατρείων -στην ουσία παντελώς αδύναμων λόγω υποστελέχωσης, επεκτάσεις και... ων ουκ έστι αριθμός μεγαλόστομες εξαγγελίες είναι οι λέξεις-κλειδιά στην πολιτική που έχει ως τώρα ασκηθεί στο χώρο της υγείας στις Κυκλάδες, μια αλλοπρόσαλλη πολιτική “έτσι...χωρίς πρόγραμμα” -για να δανειστούμε τον πάντα επίκαιρο τίτλο της εκπομπής της Μαρίας Ρεζάν- δίχως κανένα φυσικά αντίκρυσμα στην καθημερινότητα του Κυκλαδίτη.

Ελλείψεις βασικών και καίριων για την εύρυθμη λειτουργία των μονάδων υγείας ιατρικών ειδικοτήτων (γενικής ιατρικής, καρδιολόγοι, παιδίατροι, ορθοπεδικοί, οδοντίατροι), νοσηλευτικού προσωπικού, εξοπλισμού, εφημερίες που επαφίενται στο φιλότιμο των γιατρών (πόσες μέρες μπορεί να εφημερεύει ο μοναδικός παιδίατρος του νοσοκομείου Νάξου ή ο μοναδικός καρδιολόγος;), οργανογράμματα που δεν ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες, τριτοκοσμική διαχείριση διακομιδών, είναι η πραγματική εικόνα που συμπληρώνεται σε κάποιες περιπτώσεις με την παρουσία Συλλόγων Στήριξης των Κέντρων Υγείας (ελληνική πρωτοτυπία κι αυτή!), που φθάνουν να προμηθεύουν έως και …γάζες.

Στους χαλεπούς καιρούς που φαίνεται πως προοιωνίζει η κυβέρνηση με τις πολιτικές της αποφάσεις, η ανάγκη για μια σοβαρή πολιτική υγείας εμφανίζεται ακόμη πιο αδήριτη. Εάν δεν υπάρξει άμεση και έμπρακτη πολιτική βούληση συνοδευόμενη από εξορθολογισμένες δράσεις και σοβαρή χρηματοδότηση, οι συνέπειες θα είναι δραματικές όχι μόνο στην ποιότητα και το βιοτικό επίπεδο της ζωής των νησιωτών αλλά και στην ίδια τους τη «βιωσιμότητά» ως τουριστικοί προορισμοί, καθώς για τον σύγχρονο περιηγητή δεν αρκεί πλέον «ο ήλιος και η θάλασσα» αλλά και η ύπαρξη βασικών προδιαγραφών, όπως τουλάχιστον αυτή της εξασφάλισης αξιοπρεπούς πρωτοβάθμιας περίθαλψης.
το ενδιαφέρον θα είναι να τα δούμε έτοιμα να φωτογραφηθούν στα σημεία του νησιού που έχουν επιλεγεί για την τοποθέτησή τους.
αυτό αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες.
μέχρι τότε, παρουσιάζουμε φωτογραφίες απο την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν απο λίγες για την παρουσίαση των "πολύχρωμων γαιδάρων" καθώς και πληροφοριών για το πρόγραμμα, για το οποίο εχουμε ήδη μιλήσει, αξίζει όμως να θυμίσουμε οτι πρόκειται για...

μια ιδιωτική πρωτοβουλία στα πλαίσια της οποίας ζητήθηκε απο 20 καλλιτέχνες να φιλοτεχνήσουν τα ομοιόματα γαιδουριών, ζώο που αποτελεί «σήμα κατατεθέν» της Σαντορίνης, τα οποία έχουν ξεκινήσει να τοποθετούνται διάφορα σημεία του νησιού, με σκοπό να αναδείξουν την σημαντικότητα αυτού του ζώου στην αγροτική ζωή και τον τουρισμό του νησιού αλλά και να ... φωτογραφηθούν απο ντόπιους και επισκέπτες.



Στην εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος βρέθηκαν ο ΓΓ του Υπ. Τουρισμού Γιώργος Πουσαίος, ο Δήμαρχος Θήρας Άγγελος Ρούσσος, ο επικεφαλής της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Νίκος Ζώρζος, ο πρόεδρος της Κοινότητας της Οίας - Θηρασιάς Γιώργος Χάλαρης και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και νήσων κκ. Επιφάνιος  οι οποίοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την συμβολή του υπομονετικού αυτού "ζωντανού" στην καθημερινότητα του νησιού, ενω δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και σε προσωπικά τους παραδείγματα απο την επαφή και συνεργασία τους με το ταπεινό γαιδουράκι!




























.................
Την ιδρυτική του Συνέλευση πραγματοποίησε πριν απο λίγες ημέρες ο νεοσύστατος Σύλλογος των Αλβανών της Σαντορίνης.


Την πρώτην του Γενική Συνέλευση παγματοποίησε την Πέμπτη 22 Απριλίου ο νεοσύστατος Σύλλογος Αλβανών μεταναστών στην Σαντορίνη. Η εκδήλωση, σύμφωνα με δηλώσεις των διοργανωτών της, ικανοποίησε τις προσδοκίες που υπήρχαν συγκεντρώνωντας περισσότερα απο απο 250 μέλη του Συλλόγου που παρακολούθησαν τις ομιλίες και ευχήθηκαν στον Σύλλογο επιτυχημένη πορεία. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Συλλόγου κ. Κώστα Τσέλα, η ίδρυση του συλλόγου αποτελούσε εδω και αρκετά χρόνια ιδέα αρκετών Αλβανών που ζούν το νησί, ενω το τελευταίο διάστημα ωρίμασαν οι συνθήκες και συγκεκριμενοποιήθηκαν και οι αναγαιότητες ώστε να προχωρήσει αυτη η κίνηση. Τον σημαντικότερο λόγο για την δημιουργία του Συλλόγου σύμφωνα με τον κ. Τσέλα, αποτέλεσε ο μεγάλος αριθμός των Αλβανών μεταναστών που ζουν στο νησί, οι οποίοι υπολογίζονται σε περίπου 5 χιλιάδες. Κατα την διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος του Συλλόγου αναφέρθηκε επιγραμματικά στο ιστορικό της παρουσίας των οικονομικών μεταναστών απο την γειτονική χώρα τόσο την Ελλάδα όσο και στην Σαντορίνη, λέγοντας οτι τα πρώτα χρόνια ήταν δύσκολα για όσους που βρέθηκαν σε μια νέα πατρίδα εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα και αγωνιόντας για ενα καλύτερο μέλλον. Πλήν όμως ,όπως ανέφερε, με την πάροδο των χρόνων και με σκληρή δουλειά και απο τις δύο πλευρές, οι οικονομικοί μετανάστες απο την Αλβανία κατόρθωσαν να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία και να γίνουν κομμάτι της οικονομίας της και απο την άλλη πλευρά και οι έλληνες να συνειδητοποιήσουν τα οφέλη της παρουσίας αυτης της ομάδας των ανθρώπων στην χώρα. Στην ομιλία του ο κ. Τσέλας αναφέρθηκε στους στόχους του Συλλόγου που είναι η καλύτερη και ουσιαστικότερη γνωριμία των Αλβανών και των οικογενειών τους μεταξύ τους , η συμμετοχή τους στις κοινωνικές δραστηριότητες του νησιού, η αλληλεγγύη σε περιπτώσεις ανάγκης κάποια οικογένειας καθώς και γενικότερα η ενημέρωση για τα προβλήματα που υπάρχουν και η εκπροσώπησή τους όπου χρειστεί.
Το παρόν τους στην εκδήλωση έδωσαν ο Δήμαρχος Θήρας κ. Άγγελος Ρούσσος και ο επικεφαλής της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου κ. Νίκος Ζώρζος οι οποίοι έκαναν σύντομους χαιρετισμούς και ευχήθηκαν στον σύλλογο επιτυχημένη πορεία.
Τις εργασίες της συνέλευσης παρακολούθησε και ο πρέσβης της Αλβανίας στην Ελλάδα κ. Βίλι Μιναρόλλι που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και βρέθηκε στην Σαντορίνη, ενω στην ομιλία του εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίησή του που είδε τους συμπατριώτες του να ιδρύουν τον Σύλλογο, ενω τους ευχήθηκε να είναι αλληλέγγυοι και να συμπαρίστανται σε όσους έχουν ανάγκη καθώς και να συμβάλουν στις ακόμη καλύτερες σχέσεις μεταξύ της Αλβανικής κοινότητας και των Ελλήνων.

Με αφορμή το κείμενο σχετικά με την ενημέρωσή σας για την εκδήλωση, αξίζει να αναφέρουμε οτι ήδη εχει ξεκινήσει η «έρευνα» για τον εντοπισμό περιπτώσεων οικογενειών με ιδιαίτερες ανάγκες, ενω μια απο τις πρώτες πρωτοβουλίες του προέδρου του Συλλόγου ήταν να καλέσει τους Αλβανούς που ζουν στο νησί να συμμετάσχουν στην 37η αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε πριν απο λίγες ημέρες.
Γράψε κι εσύ ένα κείμενο για την κρίση. Μπορείς!


Ωραία είναι, πολύ ωραία τα όσα γράφονται για την κρίση που μας βρήκε σαν την κακιά τη γρίπη από κει που δεν το περιμένεις και νομίζεις ότι είσαι καλά, γερός και δυνατός και σου ρχετε η κρίση-γρίπη και σε ξετινάζει,

πλήν όμως δεν είμαι -πια- τόσο ενοχική για να νομίζω ότι για όλα τα κακά που μας βρίσκουνε φταίμε εμείς οι φαντασιόπληκτοι που «ξοδεύαμε περισσότερα από όσα βγάζαμε» που λένε και οι ξένοι «πράκτορες» (κυριολεκτικά πράκτορες γιατί κοιτάνε να επωφεληθούνε από την δικιά μας και την τουριστική χασούρα)

δεν είμαι τόσο ενοχική. Είπαμε να «μαζευτούμε» αλλά δεν μπορεί να φταίμε και για όλα και να μας το λένε και μας στριμώχνουν και να το πιστεύουμε. Ούτως ή άλλως το καταλαβαίνουμε σιγά σιγά ότι αυτήν την εποχή μας κάνουνε μικρούς για να μας κοροϊδεύουνε κι ότι το παιχνίδι παίζεται εντελώς αλλού, σε άλλες οικονομικές ισορροπίες, απλά έτυχε στην ελλαδίτσα να το πληρώσει…

Σαν σήμερα το 1947 ψηφίστηκε από την αμερικανική βουλή το Σχέδιο Τρούμαν για την παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα
Σύμφωνα με το σχέδιο-σκεπτικό του εν λόγο κυρίου, η ελλάδα όπως και η Τουρκία «στηρίχθηκαν πολιτικά» (εντελώς!) προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον «επαπειλούμενο κομουνιστικό κίνδυνο»! Ο Τρούμαν είπε πως «εάν η Ελλάδα και η Τουρκία δεν λάμβαναν τη βοήθεια, τότε ήταν αναπόφευκτο να πέσουν στον κομουνισμό κι αυτό θα άνοιγε τον ασκό του Αιόλου για όλη την περιοχή».
Στις 10 Μαΐου 1947 το Κογκρέσο ενέκρινε το σχέδιο και η στρατιωτική και οικονομική βοήθεια που δόθηκε σε Ελλάδα και Τουρκία ανήλθε στα 400 εκατομμύρια δολάρια.
Την ίδια περίοδο (ξαναστηριχθήκαμε πολιτικά!) διατυπώθηκε και το Σχέδιο Μάρσαλ, το οποίο αποσκοπούσε στην παροχή βοήθειας στις κατεστραμμένες από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο χώρες της Ευρώπης για την ανόρθωσή τους. Η χώρα μας έλαβε, υπό μορφή δωρεών 706,7 εκατομμύρια δολάρια.

Το συμπέρασμα; Ότι προφανώς οι Αμερικάνοι πάντα έβαζαν ένα χεράκι στην περιοχή. Το τι θα μας γυρέψουν πίσω δεν μπορούμε να ξέρουμε….

Πάντως μην τα παίρνεται και πολύ τραγικά τα όσα συμβαίνουν εσχάτως, έχουμε δει κι έχουμε δει οικονομικές στενότητες στην χώρα…

(όπα, δεν λέω άλλα…) Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σήμερα δεν πληρώνουμε πολλά λάθη του παρελθόντος αυτοί που δεν φταίνε, ούτε ότι κάποιοι δεν έφταιξαν και δεν σπαταλούσαν λεφτά του κράτους για αμφίβολες ενέργειες.

Προπαντός όμως να μην είμαστε και τόσο ενοχικοί!
ΥΓ. ελπίζω το φετινό θέμα των Πανελληνίων εξετάσεων να μην έχει καμιά σχέση με την οικονομική κρίση (ας έχει με αυτήν των αξιών!), παρόλο που οι περισσότεροι θα έγραφαν σωστά. Πώς να μην ξέρεις να γράψεις για κάτι που το ζεις μες το σπίτι σου; ….
Απο το Γενικό Λύκειο Θήρας έχουμε την ενημέρωση οτι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης και αποφοίτων Γενικών Λυκείων και μαθητών ΕΠΑΛ (Ομάδας Β) που θα διεξαχθούν από 14-5-10 έως και 31-5-10.


Καλή επιτυχία σε όλους και .. καλό διάβασμα!
Στις διαμαρτυρίες της Αθήνας και της Σύρου έχουμε αναφερθεί. Ώρα λοιπόν είναι να αναφερθούμε και σε αυτές της Σαντορίνης. Οι οποίες έγιναν σε πολύ καλό κλίμα και με ικανοποιητική συμμετοχή για τα δεδομένα του νησιού. Στις κινητοποιήσεις και την πορεία της περασμένης εβδομάδας πρωτοστάτησαν για μια ακόμη φορά οι εκπαιδευτικοί ενω συμμετείχαν και αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι καθώς και εργαζόμενοι τον ιδιωτικό τομέα.


Όσο για το σχόλιο που κάναμε τόσο στο ραδιόφωνο όσο και γραπτώς, σχετικά με το «κρίμα» που στις συγκεντρώσεις της Αθήνας δεν μπορούν να συμμετέχουν παιδιά μαζί με τους γονείς τους σε αντίθεση με άλλες μικρότερες πόλεις όπου οι γονείς .... συνοδευονται απο τα παιδιά τους, οφείλουμε να πούμε οτι η Σαντορίνη ανήκει στην δευτερη περίπτωση, όπου πολλοί γονείς διαμαρτυρήθηκαν παρέα με τους πιτσιρικάδες τους!

Σύμφωνα με το ψήφισμα και την ανακοίνωση που μας έστειλαν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαιδευσης Επαρχίας Θήρας στις 5 Μαίου,

Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, ανακοίνωσε στις 2 Μάη 2010 τα ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ, σκληρότητας και αγριότητας που λεηλατούν το εισόδημα μας και διαλύουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Στο χώρο της εκπαίδευσης,

το «νέο σχολείο» περνά μέσα από τις περικοπές των κονδυλίων για την παιδεία,
το πολυνομοσχέδιο «αναβαθμίζει» την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης με τμήματα των 30 μαθητών, ανατρέπει τον προγραμματισμό χιλιάδων οικογενειών με την αλλαγή στο σύστημα διορισμών.
Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία συνολικά, πρέπει να αντισταθούμε.
Φτιάχνουν ένα σήμερα και αύριο για μας και τα παιδιά μας χωρίς δικαιώματα, χωρίς ασφάλιση και ασφάλεια, χωρίς εργασιακές σχέσεις.
Θυσιάζονται τα δικαιώματα στις αγορές, τα κέρδη, την ασυδοσία.
Αυτή η πολιτική είναι κοινωνικά άδικη για τους εργαζόμενους και την κοινωνία, αδιέξοδη για την πορεία της χώρας μας.
Η κάθε μία και ο καθένας από μας, όλοι οι εργαζόμενοι με τον αγώνα μας μπορούμε να μπλοκάρουμε τα αντιλαϊκά μέτρα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Να ανακληθούν τα αντιλαϊκά μέτρα
Να μην κατατεθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που αυξάνει τα όρια ηλικίας, μετατρέπει τις συντάξεις σε βοηθήματα και οδηγεί τους συνταξιούχους στη φτώχεια
Να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία
Πραγματικές αυξήσεις
Στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων του Τ.Π.Δ.Υ. και του ΟΠΑΔ
Δίκαιο φορολογικό σύστημα
Αύξηση των θέσεων εργασίας, πλήρη και σταθερή εργασία, μόνιμη και ενιαία σχέση εργασίας στο δημόσιο, κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών
Την Τρίτη 4 Μάη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους αδιόριστους ωρομισθίους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Συμμετέχοντας στην απεργία της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ οι ωρομίσθιοι – αναπληρωτές εκπαιδευτικοί της Σαντορίνης προέβησαν σε 45λεπτο αποκλεισμό κεντρικού δρόμου των Φηρών αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο έκτρωμα του Υπουργείου Παιδείας.

Με σύνθημα “ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ… ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΑΝΕΡΓΟΣ”, ενημέρωσαν τους γονείς και τους κατοίκους του νησιού για το “φθηνό” σχολείο της κ. Διαμαντοπούλου που οδηγεί χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην ανεργία.

Όλοι όσοι για χρόνια κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δημόσιου σχολείου κρίνονται από το νέο πολυνομοσχέδιο ως άχρηστοι και ανεπαρκείς πολλαπλασιάζοντας τα ήδη τεράστια νούμερα της ανεργίας.


Την Τετάρτη 5 Μάη, ήμερα Γενικής Απεργίας, με απόφαση των γενικών συνελεύσεων των συλλόγων δασκάλων και καθηγητών, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στα Φηρά με συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών και παραδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Έπαρχο Θήρας.

Το σύνθημα «πρώτα ο μαθητής» στο σχολείο που οραματίζεται η κα Διαμαντοπούλου περιλαμβάνει:

30 μαθητές ανά τμήμα
Απολύσεις πάγωμα μισθών
Μείωση μισθών και συντάξεων
Αύξηση του ωραρίου με υποχρεωτικές υπερωρίες
Αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης
Ιδιωτικοποιήσεις
Συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων, μείωση της χρηματοδότησης

Απεργούμε γιατί:
Ντρεπόμαστε τα παιδιά μας
Σεβόμαστε τους εαυτούς μας
Κι αγαπάμε τη δουλειά μας

Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία συνολικά, πρέπει να αντισταθούμε.

Φτιάχνουν ένα σήμερα και αύριο για μας και τα παιδιά μας χωρίς δικαιώματα, χωρίς ασφάλιση και ασφάλεια, χωρίς εργασιακές σχέσεις.
Θυσιάζονται τα δικαιώματα στις αγορές, τα κέρδη, την ασυδοσία.
Αυτή η πολιτική είναι κοινωνικά άδικη για τους εργαζόμενους και την κοινωνία, αδιέξοδη για την πορεία της χώρας μας.
Η κάθε μία και ο καθένας από μας, όλοι οι εργαζόμενοι με τον αγώνα μας μπορούμε να μπλοκάρουμε τα αντιλαϊκά μέτρα.