Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2010

Σαν (τοπική) εφημερίδα,
Να ωριμάζουν πρώτα οι ειδήσεις…

Από την δραστηριότητα των τοπικών μας βουλευτών και όχι μόνο….


Με ανακοίνωσή του ο κ. Ρήγας μας ενημερώνει για τις συναντήσεις του με εκπροσώπους Αλιέων και την Διοίκηση των εργαζομένων του Νεωρίου Σύρου.

Ο κ. Ρήγας επεσήμανε την ανάγκη συντονισμού των Συλλόγων Αλιέων όλων των Κυκλάδων, ανάλογα με την κατηγορία που ανήκουν και τα εργαλεία που χρησιμοποιούν, έτσι ώστε να διαμορφωθεί στο επίπεδο του νομού ενιαία έκφραση του χώρου των Αλιέων.

Την ίδια μέρα ο κ. Ρήγας συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζομένων του Νεωρίου και υπηρεσιακούς παράγοντες της επιχείρησης και δεσμεύτηκε να αναλάβει πρωτοβουλίες, σε συνεννόηση πάντα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, να συναντηθεί άμεσα με τη διοίκηση της επιχείρησης και με τους αρμόδιους Υπουργούς, προκειμένου να προωθηθούν λύσεις που θα υπηρετούν τον στόχο της διατήρησης και ανάπτυξης του Νεωρίου.

Ο κ. Ρήγας συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μιχάλη Καρχιμάκη με τον οποίο συζητήθηκαν τα προβλήματα και οι ανάγκες της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.

Επίσης ο κ. Ρήγας συμμετείχε στην συνεδρίαση της ΤΕΔΚ Κυκλάδων που πραγματοποιήθηκε πριν από την έναρξη του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ με θέμα το πρόγραμμα «Καλλικράτης» και την εφαρμογή του στο Νομό Κυκλάδων.

Ο κ. Ρήγας στην παρέμβασή του επεσήμανε την σπουδαιότητα της επιχειρούμενης μεταρρύθμισης και την σημασία της για το αναπτυξιακό μέλλον των νησιών μας.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι,
οι νέοι νησιώτικοι Δήμοι πρέπει να είναι διοικητικά αυτοτελείς και οικονομικά αυτάρκεις, ώστε να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες
ενώ σχετικά με τις κοινότητες είπε ότι,
μπορεί να παραμείνουν αυτόνομες αυτοδιοικητικές οντότητες και να εξυπηρετούνται είτε από τους εγγύτερους μεγάλους Δήμους μέσα από θεσμικά κατοχυρωμένες διαδικασίες είτε από κοινές υπηρεσίες που θα εδρεύουν στις έδρες των σημερινών Επαρχείων και θα υπάγονται στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Νοτίου Αιγαίου θα πρέπει να παραμείνει στα όρια της σημερινής Περιφέρειας με έδρα την Ερμούπολη της Σύρου. Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση πρέπει να ενισχυθεί με αποκλειστικές αρμοδιότητες που θα μεταφερθούν από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και από τα κεντρικά Υπουργεία, έτσι ώστε να αποτελεί το θεσμό που θα σχεδιάζει και θα υλοποιεί κατ αποκλειστικότητα την ανάπτυξη της Περιφέρειας.

Τέλος, ο κ. Ρήγας συμμετείχε στην
εξόρμηση στελεχών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Καλαμάτα (!) με στόχο την ενημέρωση για τις εκατό μέρες διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και για την οργάνωση του δημόσιου διαλόγου σχετικά με το πρόγραμμα «Καλλικράτης».
Το επόμενο διάστημα ο κ. Ρήγας θα επισκεφθεί για τον ίδιο λόγο και άλλες πόλεις της Πελοποννήσου προκειμένου να συντονίσει τον διάλογο στα πλαίσια του κόμματος και να καταγράψει τις θέσεις που διατυπώνονται για το πρόγραμμα «Καλλικράτης».

Τα δικά μας δικά μας και ο Καλλικράτης Καλλικράτης (μακριά από δω…)
Εδώ που τα λέμε πάντως, αυτό με την αυτοτέλεια των νησιωτικών κοινοτήτων -στο πλαίσιο του Καλλικράτη πάντα!- δεν το καλοκατάλαβα, σε κάθε περίπτωση πάντως δύο καρπούζια -έστω και μικρά- στην ίδια μασχάλη δεν χωράνε. Πόσο μάλλον να θες να σαι και με το λιβάνι και με το διάολο -που λέει κι ο σοφός λαός- δε γίνεται.
Με κάποιον θα πρέπει να πάς. Διότι, ετσι αποδεικνύεται ότι σε κάτι πιστεύεις.
Κι αυτό με την περιφέρεια (south Aegean) που θα ενισχυθεί κιόλας πάλι δεν μου πολυσυνάδει με τα φιρμάνια της Κυβέρνησης, αλλά εδώ που τα λέμε η πολιτική θέλει φαντασία.

(θα πάνε και κάποιοι εκτός Ελλάδας;; σσ να ενημερώσουν για τις 100 πρώτες ημέρες....)


Από τον βουλευτή Κυκλάδων και υπεύθυνο του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Βρούτση
λάβαμε τα παρακάτω μηνύματα.

Στο (τελευταίο) χθεσινό με ημερομηνία 21.1.2010 και με την ευκαιρία της εναρκτήριας εκδήλωσης για το «Ευρωπαϊκό Έτος 2010 καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού»
μας λέει μεταξύ άλλων ότι,

η εξαγγελία της κυβέρνησης για την κατάργηση του Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής (ΕΤΑΚΣ), ο περιορισμός των παροχών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας κατά 200.000 δικαιούχους φέτος, η συρρίκνωση των προγραμμάτων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και κυρίως, η παντελής έλλειψη δράσεων του ΟΑΕΔ για την ενίσχυση της απασχόλησης (κύριο εργαλείο για την αντιμετώπιση της φτώχειας), αντιστρατεύονται το πνεύμα του Ευρωπαϊκού Έτους.


Δύο μέρες νωρίτερα, στις 19 Ιανουαρίου, ο κ. Βρούτσης «τα βάζει» με τον ΓΓ της Περιφέρειας «ζητώντας του περισσότερη και σοβαρότερη δουλειά».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Δυσάρεστα μας εξέπληξε ο νέος Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου αφού πριν καλά-καλά αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε, ότι την τελευταία πενταετία υπήρξε «στασιμότητα, οπισθοδρόμηση και μηδενικό έργο» τόσο στις Κυκλάδες, όσο και στην ευρύτερη περιφέρεια του Ν. Αιγαίου.

Ο κ. Περιφερειάρχης αποτελεί κορυφαίο θεσμικό παράγοντα της Πολιτείας και οφείλει, εκτός από το να προβαίνει σε γενικόλογες και αφηγηματικού χαρακτήρα διαπιστώσεις, να ενημερώνεται πλήρως για όλα τα θέματα της περιοχής ευθύνης του. Πραγματικότητα, που δυστυχώς φαίνεται να αγνοεί, όταν υποστηρίζει με τόση θέρμη ότι τόσο σε επίπεδο περιφερειακής ανάπτυξης, όσο και νησιωτικής πολιτικής βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν.

Ελπίζουμε ο νέος Περιφερειάρχης να αντιληφθεί σύντομα ότι δεν είναι πλέον «κομματάρχης» του ΠΑΣΟΚ Πελοποννήσου, καθώς και ότι ο νέος του ρόλος είναι ιδιαίτερα κρίσιμος για την αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας. Πράγμα που σημαίνει ότι οφείλει να ανοίγει δρόμους ελπίδας και να δίνει λύσεις μέσα από υπεύθυνες και αποφασιστικές πολιτικές, που απορρέουν απ’ το χρέος του θεσμικού του ρόλου.

Η νησιωτική πολιτική, την οποία διατείνεται ότι είναι τόσο έτοιμος να εφαρμόσει, απαιτεί ειδικές γνώσεις και εμπειρία, που αντικειμενικά δεν προκύπτουν από το βιογραφικό του. Υπενθυμίζεται, μάλιστα ότι κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης έχει παραδεχτεί δημοσίως στα ΜΜΕ ότι «οι νέοι Περιφερειάρχες δεν γνωρίζουν τίποτα για το ΕΣΠΑ».

Αντί, λοιπόν, να μηδενίζει και να διχάζει τους Κυκλαδίτες με τις δηλώσεις του, θα προτιμούσαμε να ασχοληθεί με τις σημαντικές εκκρεμότητες, που συσσωρεύθηκαν στην Περιφέρεια από την ανεύθυνη τακτική της Κυβέρνησης να αφήσει επί δύο ολόκληρους μήνες χωρίς Περιφερειάρχη τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Οι νησιώτες είμαστε εργατικοί και φιλόξενοι άνθρωποι. Θα βοηθήσουμε τον κ. Περιφερειάρχη στην αποστολή του, όπως επίσης θα τον κρίνουμε και θα τον αξιολογήσουμε για το έργο του. Περιμένουμε όμως περισσότερη σοβαρότητα,
συγκεκριμένες δράσεις, μεγαλύτερη απορρόφηση των σχετικών πόρων και οπωσδήποτε καλή συνεργασία με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.



Νωρίτερα, με ερώτησή του στη Βουλή, ο κ. Βρούτσης είχε αναφερθεί στην πρωτόγνωρη και ελλιπέστατη ακτοπλοϊκή απομόνωση της Άνδρου και της Τήνου.

Στην ερώτηση του υπογράμμισε ότι αυτή η απαράδεκτη κατάσταση σημειώνεται για πρώτη φορά τα τελευταία οκτώ χρόνια με αποτέλεσμα να προκαλείται αδικαιολόγητος αποκλεισμός στα νησιά της Άνδρου και της Τήνου, καθώς και οικονομική ασφυξία με σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στις τοπικές οικονομίες.
Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι ενώ ο συντονισμός και η ευθύνη για την αποτελεσματική ακτοπλοϊκή συγκοινωνία των νησιών αποτελεί υποχρέωση και ευθύνη της Πολιτείας, το αρμόδιο υπουργείο δεν αντέδρασε ως όφειλε επιδεικνύοντας ολιγωρία.


Σχετικά με την ιδιότητά του ως υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τη δήλωση του Υπουργού, κ. Λοβέρδου ότι «τα Ταμεία του ΟΑΕΔ είναι άδεια»,
ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι,

«Καθημερινά πλέον αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει ολοκληρωμένο πολιτικό σχέδιο και ότι οι αλλεπάλληλες αντιφατικές και αντικρουόμενες απόψεις στο εσωτερικό της, λαμβάνουν καθημερινά τη μορφή χιονοστιβάδας.
Η έλλειψη συνεννόησης και συντονισμού σε κυβερνητικό επίπεδο δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να μεταβιβάζεται στο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας, όπως οι άνεργοι συμπολίτες μας που χρειάζονται την ουσιαστική στήριξη της πολιτείας, ειδικά αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο».

«Το θέατρο του παραλόγου, όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά ξεπερνά πλέον κάθε όριο. Συγκεκριμένα, την ημέρα που η Κυβέρνηση καταθέτει επίσημα στη Βουλή και στην Ε.Ε. το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης για την 3-ετία 2010-2013, ο υπουργός Απασχόλησης προαναγγέλλει ότι η ανεργία θα φτάσει το 21% και οι άνεργοι, μέσα στο έτος, θα ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο!

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φροντίζει καθημερινά να αυτοδιαψεύδεται και να απομακρύνεται από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Προεκλογικά, είχε εξαγγείλει την αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 70% του κατώτατου μισθού, ωστόσο, μια ημέρα ήταν αρκετή ώστε ο υπουργός, να ακυρώσει και την πρωθυπουργική δέσμευση και την προεκλογική εξαγγελία, κάνοντας λόγο απλώς για χορήγηση «κουπονιών» σε ανέργους, αντί για την υπεσχημένη αύξηση του επιδόματος ανεργίας.

Ο υπουργός και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με αυτές τις δηλώσεις, σπέρνουν πανικό, πανικοβάλουν τους πολίτες, στέλνουν αρνητικά μηνύματα στις διεθνείς αγορές και στερούν την ελπίδα από νέους και τους ανέργους της Ελλάδας.


Παράλληλα, με αφορμή την αιφνιδιαστική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ, ο κ. Βρούτσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Αιφνιδιάζει, ακόμη μια φορά, η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό, έχοντας προαποφασίσει αύξηση εισφορών και μάλιστα δια της πλέον επίσημης οδού, δηλαδή με το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, το οποίο υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ανατρέπει όσα υποστήριζαν ο αρμόδιος υπουργός κ. Λοβέρδος και ο υφυπουργός όταν διαβεβαίωναν ότι «δεν αυξάνονται οι εισφορές, δεν αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και δε μειώνονται οι συντάξεις».

Δύο πράγματα είναι άμεσα αντιληπτά:
1. Την ώρα που οι αγρότες διεκδικούν βελτίωση εισοδήματος, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τους αφαιρεί 1,47 δισ. ευρώ.
2. Η επιβάρυνση έρχεται χωρίς να εξασφαλίζεται ότι θα συνοδεύεται από μέτρα και δράσεις που θα βελτιώνουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας για τους Έλληνες αγρότες.

Η «ντε φάκτο» αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για 830.000 ασφαλισμένους στον ΟΓΑ, έρχεται μάλιστα χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση και καμία συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή.



(πολλά κόμματα παιδιά…. πολλά κόμματα…
και δεν αναφέρομαι στους πολιτικούς σχηματισμούς αλλά στο σημείο στίξεως
-το κόμμα- το οποίο βρίσκεται παντού στις ανακοινώσεις του βουλευτή.
πάρα πολλά κόμματα κ. Βρούτση, πάρα πολλά, ακόμη και στα πιο άσχετα σημεία που κάνουν τη ζωή μου δύσκολη…..
αυτό θα πεί κομματισμός!)



Ο βουλευτής του νομού μας κ. Γιώργος Παπαμανώλης δεν μας έστειλε καμμιά ανακοίνωση.
Εδώ που τα λέμε χρειάζεται λίγος καιρός μέχρι να οργανωθεί κανείς….




Από την Ρόδο ...
και με ημερομηνία 13 του Γενάρη
ο πρώην ΓΓ της Περιφέρειας κ. Κόκκινος μας έστειλε την γνώμη του για την Διοικητική Μεταρρύθμιση που την λένε «Καλλικράτης»

Σύμφωνα με αυτήν,

«Θολό» παραμένει το τοπίο για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις και την παρουσίαση από την κυβέρνηση των βασικών αρχών του νομοσχεδίου που φέρει την ονομασία «Καλλικράτης».

Δεν προβλέπεται συγκεκριμένη και σοβαρή χρηματοδότηση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να καταστούν λειτουργικοί και χρήσιμοι για τη Δημόσια Διοίκηση. Υπενθυμίζω ότι ο «Καποδίστριας» όταν ψηφίστηκε από την τότε Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δημιούργησε καινούργιους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης οικονομικά εξαθλιωμένους με αποτέλεσμα να οδηγηθούν αρκετοί από αυτούς σε αδιέξοδο δανεισμό και επομένως σε οικονομικό μαρασμό. Αντίθετα, επί Κυβερνήσεως Ν.Δ. (2004 – 2009) είχαμε ουσιαστική αύξηση των εσόδων των Ο.Τ.Α. με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών και μέσω των προγραμμάτων ΘΗΣΕΑΣ και ΠΟΛΙΤΕΙΑ.

Τα 650 εκατομμύρια ευρώ του ΕΣΠΑ που αναθεωρούνται και θα δοθούν (όπως ισχυρίζονται) για το νέο εγχείρημα θα πρέπει να απορροφηθούν ΑΜΕΣΑ διότι υπάρχει κίνδυνος να χαθούν.
Θυμίζω επίσης ότι η Κυβέρνηση δεν έχει τοποθετήσει ακόμα (μετά από 100 ημέρες διακυβέρνησης) Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων (δηλαδή τον υπεύθυνο Γενικό Γραμματέα για το ΕΣΠΑ) .Το ΕΣΠΑ δεν προχωρά και η Ευρωπαϊκή Ένωση κτύπησε πρόσφατα τον κώδωνα κινδύνου για απώλεια πόρων.
Εκφράζονται φόβοι ότι οι 7 διορισμένοι από την Κυβέρνηση Γενικοί Διοικητές- που αντικαθιστούν τους 13 Γραμματείς των Περιφερειών -θα επιδιώξουν να «καπελώσουν» τους αιρετούς περιφερειάρχες αν δεν είναι «αρεστοί» στην Κυβέρνηση.
Σε ότι αφορά στις συνενώσεις και τη δημιουργία νέων δήμων απαιτείται η συναίνεση των πολιτών θα πρέπει να γίνουν με βάση συγκεκριμένη χωρική κατανομή και τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών και όχι τους «κομματικούς» και ψηφοθηρικούς υπολογισμούς του ΠΑΣΟΚ, όπως έγινε σε αρκετές περιπτώσεις με τον «Καποδίστρια».
Οι αρμοδιότητες της αυτοδιοίκησης να είναι συγκεκριμένες και να έχουν βάθος χρόνου. Το θεσμικό πλαίσιο που θα τη διέπει να είναι θωρακισμένο και ξεκάθαρο και να μην αλλάζει με βάση τα μικροκομματικά συμφέροντα του κυβερνώντος κόμματος.



Επίσης, ο κ. Κόκκινος αναφέρεται και στις «100 πρώτες ημέρες Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ» (για τις τελευταίες δεν έχει ανακοινωθεί κάτι ακόμα…..)

Ο κ. Κόκκινος τις είδε τις ημέρες ως εξής,

-100 ημέρες πολιτικής ανακολουθίας, ατολμίας και αναποτελεσματικότητας !
- Η Νησιωτικότητα στα αζήτητα!
- Τα προβλήματα διογκώνονται, οι προσδοκίες των πολιτών διαψεύδονται!

Συμπληρώθηκαν οι 100 πρώτες ημέρες διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ, οι 100 πρώτες ημέρες που είχε θέσει ως όριο για επίτευξη πολλών στόχων του κυβερνητικού του προγράμματος. Οι προσδοκίες των πολιτών διαψεύδονται με ταχύτατους ρυθμούς γιατί οι πρώτες 100 ημέρες διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίστηκαν από κραυγαλέα λάθη, παραλείψεις, ασυνεννοησίες μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών, παλινωδίες, ανακολουθίες, ατολμία και αναποτελεσματικότητα.

Συγκεκριμένα:

Ρεβανσισμός και πολιτική μισαλλοδοξία είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της νέας κυβέρνησης που «ελαφρά τη καρδία» , δε δίστασε να πετάξει στο δρόμο και να οδηγήσει στην ανεργία χιλιάδες νέους εργαζόμενους με συμβάσεις και στα προγράμματα STAGE.
Οι ανακολουθίες της και η έλλειψη συγκεκριμένου σχεδίου αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης «εξοργίζουν» τους Ευρωπαίους Εταίρους και σκληραίνουν τη στάση τους απέναντι στην Ελλάδα ζητώντας συγκεκριμένες δράσεις αντιμετώπισης της κρίσης. Γνωρίζουν στην Ευρώπη ότι το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε είκοσι (20) και πλέον χρόνια και ήταν αυτό που διόγκωσε το δημόσιο χρέος και σήμερα επιδεικνύει επικίνδυνες εθνικά παλινωδίες.
Η ανεργία από 8,5% το Σεπτέμβριο του 2009 εκτοξεύτηκε, σύμφωνα με δήλωση του Υπουργού Απασχόλησης, κ. Λοβέρδου, στο 15%.Ο πληθωρισμός ξεπέρασε το 2,6% και συνεχίζει την ανοδική του πορεία ενώ η κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανη.
Από το προεκλογικό «υπάρχουν λεφτά» φτάσαμε στις πρωθυπουργικές προβλέψεις ότι «κινδυνεύουμε με χρεοκοπία».

Γνώριζαν το ύψος του ελλείμματος (από το Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, κ. Προβόπουλο) που έφτανε το Σεπτέμβριο του 2009 στο 6% και το εκτόξευσαν στο 12,7% μεταφέροντας έσοδα 2,5 δισ. ευρώ από το 2009 στο 2010 στοχεύοντας στην τεχνητή μείωσή του και σε επικοινωνιακά τρικ.
Ακολουθούν «φορομπηχτική» πολιτική, λειτουργούν με προχειρότητα στο Ν/Σ για τους μετανάστες, εξαγριώνουν του αγρότες, αυξάνουν δραματικά το φόρο μεταβίβασης στις γονικές παροχές, επιβαρύνουν τους ιδιοκτήτες παλαιών ΙΧ με υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας ακυρώνοντας ταυτόχρονα και αιφνιδιαστικά το ευνοϊκό μέτρο της απόσυρσης.
Καθυστερούν να ορίσουν Γενικούς Γραμματείς, ενώ όσοι τοποθετούνται ανήκουν στον σκληρό κομματικό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ και πάει έτσι «περίπατο» η αξιοκρατία και η διαφάνεια μέσω της αποστολής χιλιάδων βιογραφικών. Άφησαν επί τρεις (3) μήνες ακέφαλες τις Περιφέρειες της χώρας ενώ δεν έχουν ακόμα ορίσει Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων.

Κατάργησαν και υποβάθμισαν νευραλγικά υπουργεία όπως αυτό της Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, το Μακεδονίας – Θράκης και το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης.
Η αυτοδιοίκηση υποχρηματοδοτείται, ενώ παρουσιάζουν το σχέδιο νόμου «Καλλικράτης» για τη διοικητική μεταρρύθμιση, ένα σχέδιο νόμου ασαφές και γενικόλογο το οποίο για να υλοποιηθεί χρειάζεται συναίνεση και πόρους.
Έχουν σταματήσει τις διαδικασίες του ΕΣΠΑ και δεν υλοποίησαν τις προγραμματισμένες (από την κυβέρνηση της ΝΔ) πληρωμές το τελευταίο τρίμηνο του 2009 ούτε αξιοποιήθηκε το ποσό των 250 εκ. ευρώ από το ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης του Νοτίου Αιγαίου που η κυβέρνηση της ΝΔ δέσμευσε τον Αύγουστο του 2009 στους εθνικούς πόρους.
Το ΠΑΣΟΚ αντίθετα με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις , όπως όλα δείχνουν , αντί να κάνει την Ελλάδα τη Δανία του Νότου κινδυνεύει να την μετατρέψει σε Ισλανδία του Νότου. Θυμίζει την πορεία του Ναπολέοντα. Ξεκίνησε θριαμβευτικά και οδηγήθηκε στο Βατερλώ.



(μεταξύ μας, τα Δελτία Τύπου του κ. Κόκκινου είναι πάντοτε καλογραμμένα και επι της ουσίας. όχι τίποτε άλλο, αλλά για να καταλαβαίνει και ο κόσμος…)