Σάββατο, Μαΐου 17, 2014

αναρτήθηκε το περιεχόμενο της σελίδας thiraikipoliteia.gr

Αναρτήθηκε στην διεύθυνση http://www.thiraikipoliteia.gr/ το έργο και οι υποψήφιοι της δημοτικής παράταξης «Θηραϊκή Πολιτεία» με επικεφαλής τον κ. Ζώρζο, με το πρόγραμμά της, όπως αναφέρεται, να  αναμένεται να αναρτηθεί προσεχώς.

1ο διεθνές γεωπολιτισμικό συμπόσιο “καλντέρα” 6-8.6 στην Σαντορίνη

Το 1ο διεθνές γεωπολιτισμικό συμπόσιο με τίτλο “καλντέρα” διοργανώνεται να πραγματοποιηθεί το διήμερο 6 -8 Ιουνίου στην Σαντορίνη, με πλήθος σημαντικών ομιλητών και θεμάτων.
Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι ζητήματα Γεωλογίας, Ηφαιστειολογίας, Ωκεανολογίας, Ιστορίας, Αρχαιολογίας, Φυσικών κινδύνων και λαογραφίας της Σαντορίνης
Το πρόγραμμα, τους ομιλητές και την επιστημονική επιτροπή του συμποσίου μπορείτε να τα δείτε στην σελίδα του στην διεύθυνση : http://www.kaldera.gr/index.php/el-GR/

Κύριο θέμα του συμποσίου θα είναι να υπογραμμίσει και να ερμηνεύσει τα ιδιαίτερα γεωλογικά χαρακτηριστικά του νησιού, καθώς και την επιρροή τους στην κουλτούρα του τόπου.

Scientific Committee
-Timothy Druitt, Professor of Volcanology, Observatoire de Physique du Globe de Clermont-Ferrand, France
-Elisavet Grapsa, Dr. of History, President of MESONISOS , Center of island & Mediterranean Culture
-Paraskevi Nomikou, Lecturer of Natural Geography & Geological Oceanography, University of Athens
-David Pyle, Professor of Earth Sciences University of Oxford
-Efthimia Verikiou, Assist. Prof of Natural Geography-Geomorphology, University of Athens

Secretary Moel Conferences, Ms Eirini Dioti , Ms Maria Kavvadia
Telephone: (+30) 2106203614 Email: info@moel.gr


Ένωση λεμβούχων Θήρας, σε σταθερά αναπτυξιακή πορεία. το νέο της σκάφος «Σαντορίνη» ναυπηγεί η Ε.Λ.Θ.

(αναδημοσίευση ανάρτησης 4.2.2014) http://www.exoumekaileme.com/2014/01/blog-post_454.html

Το νέο της σκάφος -μετά την ολοκλήρωση την Άνοιξη του 2013 του «Γαρμπή» και την δρομολόγησή του για την εξυπηρέτηση των επιβατών των κρουαζιεροπλοίων καθώς και εκδρομών που πραγματοποιούνται σε γειτονικά νησιά της Σαντορίνης- ξεκίνησε να κατασκευάζει και φέτος τον χειμώνα (τον Νοέμβρη του 2013) η πάντοτε δραστήρια και δημιουργική Ένωση Λεμβούχων της Σαντορίνης.

Το νέο σκάφος αναμένεται να ονομαστεί «Σαντορίνη» και θα αποτελέσει το νέο, δίδυμο κόσμημα της Ε.Λ.Σ. καθώς θα έχει το ίδιο μέγεθος (αν και θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο) και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του «Γαρμπή» ενώ έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται με την υποστήριξη της ομάδας του ναυπηγού κ. Ελευθεράκη στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της Ένωσης Λεμβούχων Θήρας στην Βλυχάδα.

Το νέο σκάφος αναμένεται να ολοκληρωθεί, εγκαινιαστεί και να δρομολογηθεί στις αρχές του καλοκαιριού του 2014, στις ίδιες υπηρεσίες όπως και ο «Γαρμπής», για την εξυπηρέτηση δηλαδή των επιβατών των κρουαζιεροπλοίων καθώς και για προγραμματισμένες εκδρομές στην Ίο και σε άλλα νησιά της Επαρχείας Θήρας.

Όπως άλλωστε είχαμε αναφέρει και σε παλαιότερη ανάρτηση πρίν από έναν περίπου χρόνο, στις 30.11.2012, http://www.exoumekaileme.com/2012/11/blog-post_5736.html

Εάν όχι το μοναδικό, ένα από τα -δυστυχώς- ελάχιστα σκάφη που κατασκευάζονται αυτήν την εποχή στην Ελλάδα, ναυπηγεί το τελευταίο διάστημα στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στην περιοχή της Βλυχάδας της Σαντορίνης, η Ένωση Λεμβούχων Θήρας.

Το νέο σκάφος αναμένεται να ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2013 και να προστεθεί άμεσα στον στόλο των 25 σκαφών της.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της, η Ένωση Λεμβούχων Θήρας έχει σκοπό να κατασκευάσει στα ιδιόκτητα ναυπηγεία της, συνολικά 4 νέα σκάφη, με τα δύο πρώτα να παραδίδονται το 2013 και τα άλλα δύο το 2014.

Η Ένωση Λεμβούχων Θήρας με το νεότευκτο σκάφος της θα είναι σε θέση να παρέχει υπηρεσίες μεταφοράς επιβατών, ακόμη και μέσω επιδοτούμενων δρομολογίων στα νησιά της επαρχίας Θήρας (του νησιωτικού συμπλέγματος της Σαντορίνης) καθ όλη την διάρκεια του χρόνου και ιδίως τους χειμερινούς μήνες οπώτε και η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών είναι δυσχερής, με την κατάσταση, λόγο και των περικοπών κονδυλίων του Υπουργείου Ναυτιλίας για τις επιδοτούμενες γραμμές (κατά 13 εκ. ευρώ το 2013) να αναμένεται να δυσχεράνει ακόμη περισσότερο, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην επικοινωνία μεταξύ τους, των μικρών -και οχι μόνο- νησιών.

Το νέο σκάφος θα έχει την δυνατότητα να μεταφέρει 200 επιβάτες, η ταχύτητά του θα ξεπερνά τους 20 κόμβους, ενω θα εξοπλιστεί με σύγχρονα μηχανήματα που θα του επιτρέπουν να ταξιδεύει ακόμη και με δύσκολους χειμωνιάτικους καιρούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ένωση Λεμβούχων Θήρας είναι σταθερά μια από τις κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Σαντορίνη που συνεχίζουν να ακολουθούν αναπτυξιακό πρόγραμμα, αντιλαμβανόμενες πάντοτε έγκαιρα τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της κάθε εποχής.

Η Ένωση Λεμβούχων Θήρας παρέχει λεμβουχικές (θαλάσσιες μεταφορικές) υπηρεσίες στην περιοχή της Σαντορίνης με τα ιδιόκτητα σκάφη της και με το μόνιμο προσωπικό της που ξεπερνά τα 70 άτομα.
Ένα από τα κύρια αντικείμενά της είναι η ασφαλής και γρήγορη μεταφορά των επιβατών των κρουαζιεροπλοίων που προσεγγίζουν τον όρμο των Φηρών, μιας και το νησί δεν διαθέτει λιμένα πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων, εξ αιτίας της έλλειψης του οποίου, προέκυψε άλλωστε και η ανάγκη δραστηριοποίησης ενός σύγχρονου στόλου πλοιαρίων για την από-επιβίβαση στην Σαντορίνη των επιβατών των πλοίων της κρουαζιέρας.

Τα εγκαίνια του τελευταίου σκάφους της Ένωσης Λεμβούχων Σαντορίνης είχαν πραγματοποιηθεί τις πρώτες μέρες του Ιουλίου του 2013, το ρεπορτάζ των οποίων μπορείτε να δείτε εδώ : http://www.exoumekaileme.com/2013/07/blog-post_8.html  

την 1.5 ξεκίνησε την λειτουργία του το Cultural Village "Santorini of the past"

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του,

Αγαπητοί φίλοι του Cultural Village σας ενημερώνουμε ότι την Πρωτομαγιά, 1/5/2014, ο μουσειακός χώρος "Santorini of the past" και το εστιατόριο SELENE του συγκροτήματος θα ανοίξουν τις πόρτες τους στο κοινό, καλωσορίζοντας την φετινή, τουριστική σεζόν.
Καλό Μήνα, Καλό Καλοκαίρι, Καλή Σεζόν!

Dear friends of the Cultural Village we want to inform you that tomorrow, 01/05/2014, the museum "Santorini of the past" and the Restaurant SELENE of the complex will open their doors to the public for this year!



ενημερωτική πλατφόρμα (δίκτυο ενημέρωσης) για τις τουριστικές και πολιτιστικές δραστηριότητες των νησιών του Ν. Αιγαίου ετοιμάζει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στα πλαίσια της πληρέστερης ενηµέρωσης όλων των εµπλεκοµένων φορέων µε τον τουρισµό και τον πολιτισµό και προκειµένου να συµβάλει στην αντιµετώπιση των προβληµάτων που δηµιουργεί η ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας, πρόκειται να λειτουργήσει το επόµενο διάστηµα ειδικά σχεδιασµένο πολυδύναµο µηχανισµό ενηµέρωσης που θα παρέχει στους συµµετέχοντες φορείς αλλά και στους απλούς χρήστες του πολλαπλές δυνατότητες ως προς την αµεσότητα, πληρότητα, ευρύτητα αλλά και εξειδίκευση της παρεχόµενης πληροφορίας.

Στόχος της είναι να συµβάλλει µε την συνεργασία των φορέων των νησιών της Περιφέρειας στην διάχυση της πληροφορίας µέσα από ένα σύγχρονο σύστηµα έγκυρης καταγραφής θεµάτων προς δηµοσιοποίηση, διαχείρισης και δηµοσιοποίησης της πληροφορίας, καλλιεργώντας παράλληλα το γόνιµο εκείνο πλαίσιο που θα προάγει την ανάπτυξη συνεργασιών, την ενηµέρωση και αξιοποίηση στοιχείων για προγράµµατα χρηµατοδότησης, εκπαιδευτικές δράσεις, δράσεις προβολής, εκδηλώσεις, συνδιοργανώσεις και λοιπά θέµατα που συνδέονται άµεσα µε την τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου µας.

Επιπροσθέτως το σύστηµα ενηµέρωσης θα λειτουργεί και ως δίαυλος διαβούλευσης για τις µελλοντικές δράσεις και εξελίξεις που σχετίζονται µε το τουριστικό και πολιτιστικό προϊόν.
Αναµένεται δε να στηρίξει ενεργά το έργο του νεοσύστατου Περιφερειακού Συµβουλίου Τουρισµού και του Συµβουλίου Καινοτοµίας για το 2014-2020 λειτουργώντας ως ουσιαστικό εργαλείο διαβούλευσης.

Το έργο, που είναι ήδη υπό υλοποίηση, συγκροτείται στη βάση ενός εξελιγμένου συστήματος αποστολής δημόσιων μηνυμάτων με mailing lists, ενός εύχρηστου και ελκυστικού μηχανισμού ενημέρωσης μέσω ελεγχόμενης αποστολής δημόσιων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο οποίος θα επιτρέπει:
 Α. Στο αρμόδιο γραφείο της Περιφέρειας  να αποστέλλει ενημερωτικά μηνύματα για διαφορετικούς τομείς ενδιαφέροντος σε διαφορετικές ομάδες χρηστών και να προωθεί εξειδικευμένα θέματα σε ομάδες ενδιαφέροντος.
Β. Στους συμμετέχοντες στο Δίκτυο φορείς να έχουν αφενός άμεση και σφαιρική ενημέρωση και αφετέρου πολλαπλές δυνατότητες στην διάχυση της πληροφορίας που προέρχεται από τους ίδιους.
Γ. Σε όλους τους χρήστες να αποκτήσουν πλήρη ενημέρωση για τους τομείς ενδιαφέροντός τους, στοιχείο που θα προάγει την αξιοποίηση ευκαιριών και την δημιουργία συνεργειών. Επιπροσθέτως οι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα να προτείνουν θέματα προς κοινοποίηση/ανάρτηση.

Για οποιοδήποτε πληροφορία σχετικά µε το σύστηµα του δικτύου ενηµέρωσης ή την αποτύπωση αναγκών και την διατύπωση προτάσεων που θα µπορούσαν να ενσωµατωθούν στο σύστηµα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν µε το τον κ.Νίκο Σησαµάκη  info@sisaenaon.com  ή µε τον κ.Μιχάλη Παπαµιχαήλ mi.papamichail@gmail.com  


“το ελληνικό νησί των θεών” χαρακτηρίζει την Σαντορίνη το http://www.bbc.com/travel/

Ως “το ελληνικό νησί των θεών” χαρακτηρίζει την Σαντορίνη σε παλαιότερο δημοσίευμά της (12.7.2012) η σελίδα του http://www.bbc.com/travel/


The view from the boat is always best: this is how adventurers, heroes, pirates and princes have greeted Santorini for close on 7,000 years. The crescent-shaped island – the biggest in a cluster of volcanic remnants – sits in the Mediterranean like an oversized, submerged tiara. Santorini seems so ridiculously fairytale-like, I remember on my virgin voyage here I had to blink twice to check that I hadn’t nodded off on the chugging eight-hour ferry ride from mainland Greece. Titanic walls of rock jut up out of the ocean – a mille-feuille of colour, topped with postcard-perfect white homes: ‘frosting on a devil’s food cake’, as one local baker proudly describes it. Donkeys and mules wind their way up what seems to be a sheer cliff face from the Old Port. They head in the direction of the chink of glasses emanating from a string of cocktail bars dotted 250 metres above the harbour – and all sheltering under an endless sky.

Yet the genesis of this magical place is in truth not the stuff of fairytales – more of nightmares. By rights, Santorini and its neighbours should not exist. This mini-archipelago is one massive volcano that has blown sky-high dozens of times in the last two million years; what’s left above water is the volcano’s caldera and beautiful seismic waste. Each time this angry paradise erupts, it spawns legends and history, along with a fantastical geological playground; Santorini is a thing of fragile beauty with a changeling’s heart.

For me, the island’s strange charm stems not from the hedonism on offer – and there is plenty of that, with an infinite number of infinity pools, foot massages in thermal springs and black beaches to bask on – but from its ghosts. Santorini is the name that the island took in medieval times, but it was known to the Ancient Greeks as Thera, and before that simply as Kalliste (‘most beautiful’), because this was once home to what has to be one of the most extraordinary civilisations on Earth.

The traces of the inhabitants of this lost world are all around if you know where to look. Scramble through abandoned pumice quarries near the ancient site of Akrotiri to find their stone field-walls, or meet them face-to-face on the gorgeous wall paintings in the Museum of Prehistoric Thera in the capital, Fira. In the Bronze Age, more than 3,500 years ago, these men and women were the backbone of a luxury-loving egalitarian culture. On the walls of the museum, they relive their distant lives in colours so vivid they could have been painted yesterday. Life on a volcano would have been tough, with little fresh water. Isolation was a certainty. And yet the Bronze Age Therans exploited their strategic position midway between three continents – Europe, Asia and Africa – and reached out to the world around them.

On the painted walls which remain, preserved in museums in Santorini and in Athens, they sail to lion-filled lands, their women wear rich rouched skirts, and smiling young girls in gold hooped earrings, cornelian necklaces and gauze-fine bodices pick precious saffron.

Santorini offers not just a glimpse of a lost world, but a chance to be in two times at once. Volcanic soil has nourished grapes here for millennia, and evidence of wine presses dating back to the Bronze Age has just been excavated. Now, vintners in the Sigalas vineyard or on the quiet islet of Thirasia offer tastes of the type of wine that the ancient Therans would have drunk. Their two- and three-storey houses, which are still being excavated, would easily win contemporary design prizes – they are whitewashed and uncluttered, with oak staircases and snug indoor loos. The houses built in modern times in the villages of Oia, Finikia and Emporio are not that different in style.

However, the Bronze Age homes also featured anti-earthquake engineering – which is where the back-story of Thera darkens. This island is so seismic that any inhabitants have to be prepared for drama. In around 1625 BC, Santorini was the location of an eruption of truly epic scale. It is only now, thanks to new archaeological research, that light is being shed on what a massive event this was: three times the size previously thought, six times the scale of Pompeii’s legendary volcanic eruption and with a force 40,000 times that of the Hiroshima bomb. Scientists have calculated that an eruption plume stretched nearly 40 miles above sea level and electric storms ripped through the sky. 

η Eλλάδα στους δέκα ονειρεμένους προορισμούς παγκοσμίως

Σύμφωνα με ανάρτηση της εφημερίδας http://www.lifo.gr/now/world/46176

50.000 άνθρωποι από όλο τον κόσμο ανέδειξαν τις κορυφαίες χώρες του ΤripΑdvisor για το 2014

H Ελλάδα κατακτά μια θέση στο παγκόσμιο «Top 10» των ονειρεμένων προορισμών, σύμφωνα με το Trip Barometer 2014, τη μεγαλύτερη έρευνα ταξιδιωτών και διαμονής στον κόσμο.   Η έρευνα διεξήχθη για λογαριασμό του ΤripΑdvisor και τα αποτελέσματα προέκυψαν μέσα από 50.637 συνεντεύξεις ανθρώπων από χώρες όλου του κόσμου.

Οι συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο κλήθηκαν να επιλέξουν ποιες χώρες θα ήθελαν να επισκεφθούν εντός των επόμενων 24 μηνών απαντώντας αδέσμευτοι από οικονομικά κριτήρια.
Η Αυστραλία και η Ιταλία βρέθηκαν στην κορυφή της λίστας με επόμενους προορισμούς στη σειρά τις Η.Π.Α, τη Γαλλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Καραϊβική, την Ελλάδα, την Ιαπωνία, την Ισπανία και την Ελβετία.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι η Ευρώπη είναι στο σύνολό της ο πιο δελεαστικός και αγαπημένος προορισμός, αλλά ότι οι Ευρωπαίοι προτιμούν να επισκεφθούν τις ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ βρέθηκαν στην κορυφή της λίστας για τους Ισπανούς, τους Ισραηλινούς, τους Ιταλούς τους Έλληνες και τους Τούρκους.

Οι περίπου 10.000 Αμερικανοί που ρωτήθηκαν σχετικά με τους ονειρεμένους τους προορισμούς ανέδειξαν πρώτη την Ιταλία, με την Αυστραλία και την Ιρλανδία να ακολουθούν. Οι επόμενες προτιμήσεις τους ήταν κατά σειρά η Νέα Ζηλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Καραϊβική, η Γαλλία, η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ελβετία.

Η ίδια έρευνα διαπίστωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται πρώτη στη λίστα των Αργεντινών.  

Η έρευνα TripAdvisor / The TripBarometer διεξήχθη από την ανεξάρτητη εταιρεία ερευνών Ipsos και  σκοπό έχει να αναδείξει τις περιφερειακές και παγκόσμιες τάσεις στα ταξίδια. Η μελέτη αποκαλύπτει τις αλλαγές στα σχέδια των καταναλωτικών δαπανών και τις συμπεριφορές στο σχεδιασμό και τις συνήθειες των ταξιδιωτών διαφόρων ηλικιών. Η έρευνα διεξήχθη στο διάστημα μεταξύ 14 Φεβρουαρίου και 10 Μαρτίου 2014 .


Πηγή: www.lifo.gr

μια σημαντική πρωτιά κι ενας από τους πιο πλήρης και καλογραμμένους οδηγούς για την Σαντορίνη από το http://www.usnews.com/

Μια σημαντική πρωτιά στην κατηγορία (16) «Best Islands in the World» έδωσε στην Σαντορίνη η έγκυρη και με μεγάλο αναγνωστικό κοινό αμερικανική εφημερίδα usnews.com/ δημιουργώντας και παρουσιάζοντας επίσης έναν από τους πλέον ακριβείς και καλογραμμένους οδηγούς για το νησί.

Την διάκριση καθώς και τις ταξιδιωτικές πληροφορίες για την Σαντορίνη που φιλοξενούνται σε πλήθος σελίδων, μπορείτε να τις δείτε στην διεύθυνση : http://travel.usnews.com/Rankings/Best_Islands_in_the_World/

Σύμφωνα με μέρος του κειμένου, 

Best Islands in the World
What is it about an island that immediately invokes a daydream? That feeling of seclusion, for sure, but also those sprawling beaches, those rolling waves and those untouched pockets of wilderness. For an island to be considered one of the "best," it must have that je ne sais quoi — that magical spark. The islands listed here boast a little extra something that keeps travelers enchanted.

Top Things to Do in Santorini
Volcanic activity plays a role in many of Santorini's popular activities, from swimming and sunbathing at the molten-dyed beaches to witnessing consistently gorgeous sunsets from the cliffs at Oia. Another option is to dive right in: Try sailing the clear-blue caldera where the city of Atlantis was said to have stood, or bathe in the hot springs surrounding the Santorini Volcano (Kameni). If you're more of a gastronome, take a tour of the Boutari Winery in the town of Perissa. Santorini is home to several wineries and is especially known for its strong reds.

What To Do in Santorini
#1 Ancient Thira
#2 Amoudi Bay
#3 Kamari Beach
#4 Boutari Winery
#5 Red Beach
#6 Museum of Prehistoric Thira
#7 Ancient Akrotiri
#8 Thira Maritime Museum

Santorini Travel Tips
Your first order of business in Santorini is to hit the black sand beaches, especially southeastern Perissa or Kamari on the main island of Thira. Next up, check to see if the archaeological delights of Ancient Akrotiri are open to visitors. And if not, head to the island of Thirassia and climb the ancient stairs that lead to the historic city of Manolas. From there, catch a breathtaking view of the caldera, a brilliant turquoise pool of water that serves as nucleus for the varied isles of this archipelago. Some would say you only need a day to enjoy these islands' charms (they are a popular port of call for cruise ships). Not true. To really get a taste of all that is Santorini, you'll need a few days to a week. Then you'll have plenty of time to learn there's more to these comely dots of the Cyclades than meets the eye.

A volcanic eruption around 1650 B.C. forced the center of what was then a single island, called Strongyli, to implode and succumb to the sea. Some say that Strongyli was the original home of the lost city of Atlantis, which long ago disappeared into the sea. Whatever remains of this mythological metropolis is now guarded by red- and black-sand beaches and bright, white-washed churches. Today, Santorini consists of two inhabited islands and several islets. Most visitors spend their time on Thira (the archipelago's largest island), which is home to Santorini's major towns, including Fira and Oia. Sleepy Thirassia makes for a relaxing daytrip too. And don't count out the quieter islands: Nea Kameni, Palaia Kameni, Aspronisi and Christiana are all worth exploring.

Vacation in the fall
The fall (and spring) seasons are known for warm weather, but very few tourists take advantage of it. You can find some great deals on prime hotels if you skirt the summer crowds with a shoulder-season visit.

Hungry? Head inland
While the thought of munching on fresh seafood while digging your toes into the sand may sound fantastic, many of the beachfront restaurants charge high prices for not-so-great food. For a more authentic and less expensive meal, try a taverna in town.

Head east
Hotels along the caldera in towns like Oia tend to attract honeymooners and wealthy travelers. You'll find much more reasonably priced rooms in southeastern towns like Kamari and Perissa.

Santorini Culture and Customs
Greeks often joke about the fact that many tourists know of Santorini but are not entirely sure where to find the mainland of Greece on the map. Santorini is one of the most heavily visited of the Greek Isle destinations, and Santorinians are known for their friendliness toward travelers.
Greek is the official language, and while it is possible to find English speakers in tourist areas, it's also a good idea to bring a phrasebook or dictionary. Understanding body language will also help you interact with residents. Be aware of your gestures. For example, using the thumb and index finger to signal "OK" is offensive, and Greeks indicate "yes" with a slight downward nod or "no" with a slight upward nod.
Shorts and T-shirts are acceptable when walking around the cities or the beaches, many of which are clothing optional. Dress continues to be casual even in restaurants, but you may wish to dress a little more nicely when dining out in the evenings.
When eating at a restaurant, it is considered polite to leave a 10-percent tip, preferably in cash. Restaurateurs often don't look at the receipt when charging a credit card and leave the tip off.

Santorini Dining
Olive oil and garlic are staple ingredients in any Santorini restaurant, as are fresh vegetables, meat and seafood. Certianly sample some grilled octopus or lamb skewers decorated with tomatoes and peppers. If you're in the mood for a lighter meal, try a crisp salad decorated with fried calamari and feta cheese.
Many travelers suggest avoiding the tourist-heavy restaurants along the beach in favor of a family-owned taverna along smaller side streets in Fira, Oia or Kamari, as well as in the many smaller villages found farther inland.

Οι κατηγορίες μέσα από τις οποίες αναφέρονται πολλές ταξιδιωτικές πληροφορίες για το νησί σε πλήθος σελίδων, είναι οι εξής :

Plan Your Trip to Santorini
Top Things to Do in Santorini
Best Hotels in Santorini
Map of Santorini
Santorini Photos
When to Visit Santorini
Getting Around Santorini
Santorini Towns and Neighborhoods

Η λίστα των 16 «Best Islands in the World» του δημοφιλούς αμερικανικού site http://www.usnews.com/ που ανέδειξε την Σαντορίνη ως το καλύτερο νησί στον κόσμο αποτελείται από τους εξής ταξιδιωτικούς προορισμούς :

1 Santorini, Aegean Sea, Greece
#2  Bora Bora, South Pacific Ocean
#3 Maldives, Indian Ocean
#4 St. Kitts and Nevis, Caribbean
#5 Fiji, Melanesia in the South Pacific
#6 Maui, the second-largest of the Hawaiian Islands
#7 Cayman Islands, Caribbean
#8 St. Martin - St. Maarten, northeast Caribbean, east of Puerto Rico 
#9 Seychelles, chain of islands off the eastern coast of Africa
#10 Bali, Indonesian island
#11 Mykonos, Aegean Sea, Greece
Mykonos is like Santorini's wild sibling: This Greek island pulsates with a party beat nearly 24 hours a day. But there's a peaceful side to this island as well. For a more relaxed environment, watch the sun set over the Mediterranean from The Windmills' high perch.
#12 Kauai, Hawaiian archipelago.
#13 Anguilla, British overseas territory in the northeastern Caribbean
#14Galápagos Islands, Pacific Ocean west of the coast of Ecuador in South America
#15 U.S. Virgin Islands, between the Atlantic Ocean and the Caribbean Sea. North America
#16 Dominica, Caribbean

η Σαντορίνη …«κατακτά» την Κίνα με τον .. Σαντορινιού background “έρωτα στο Πεκίνο”

Σύμφωνα με κείμενο της Μαρίας Παπαθανασίου (Apr 28, 2014) για την σελίδα http://gr.greekreporter.gr 

Η Σαντορίνη «πρωταγωνιστεί» στην ρομαντική ταινία «Έρωτας στο Πεκίνο» που παίζεται αυτή την εποχή στους κινηματογράφους της Κίνας και «σπάει» ταμεία! Μεγάλο μέρος των γυρισμάτων της ταινίας, η οποία πρόκειται να προβληθεί σύντομα και στην Αμερική, πραγματοποιήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι στο αιγαιοπελαγίτικο νησί αναδεικνύοντας το ειδυλλιακό τοπίο και τις μοναδικές ομορφιές του.

Ο «Έρωτας στο Πεκίνο» είναι η μεταφορά στη μεγάλη οθόνη της ομώνυμης και πιο δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς της Κίνας. Το σενάριο αφορά ένα παντρεμένο ζευγάρι από το Πεκίνο που προσπαθεί να αναθερμάνει τον έρωτά του ταξιδεύοντας μέχρι τη Σαντορίνη, ενώ το κάστινγκ περιλαμβάνει τους μεγαλύτερους κινηματογραφικούς αστέρες της χώρας, όπως ο Τόνι Λιουνγκ και η Καρίνα Λάου.

Υπολογίζεται ότι την ταινία παρακολούθησαν περίπου 2.500.000 Κινέζοι την πρώτη ημέρα προβολής της.

Πάντως, ο «Έρωτας στο Πεκίνο» δεν είναι η μόνη κινεζική ταινία που έχει για «πρωταγωνίστρια» την Σαντορίνη, καθώς σύντομα θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες της Κίνας μια ακόμα παραγωγή που έχει γυριστεί με φόντο το όμορφο κυκλαδίτικο νησί. Ο τίτλος της είναι «One and a Half Summer».


20ος Διάπλους Αιγαίου Πελάγους - ιατρικές εξετάσεις σε κατοίκους ακριτικών νησιών προσφέρει και φέτος η Ομάδα Αιγαίου

Την Πέμπτη 1η Μαΐου ξεκίνησε ο 20ος Διάπλους του Αιγαίου Πελάγους από την Ομάδα Αιγαίου, με στόχο την παροχή δωρεάν ιατρικών εξετάσεων σε κατοίκους 10 μικρών και ακριτικών νησιών. Η δράση αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 12 Μαΐου.

Οι εθελοντές γιατροί της Ομάδας Αιγαίου θα διενεργήσουν ιατρικές, αιματολογικές και μικροβιολογικές εξετάσεις στους κατοίκους των εξής προορισμών: Σίκινος, Κουφονήσι, Αμοργός, Δονούσα, Πάτμος, Λειψοί, Αρκοί, Αγαθονήσι, Φούρνοι, Θύμαινα και Θηρασιά. 

Επιπλέον των διαγνωστικών εξετάσεων, θα γίνουν δωρεές εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού υλικού στα σχολεία των νησιών, αλλά και σημαντικά έργα υποδομής.

Οι επισκέψεις αυτές αναμένονται με ιδιαίτερη προσμονή κάθε χρονιά, καθώς είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για επαφή των κατοίκων με γιατρούς τόσων πολλών ειδικοτήτων. Μάλιστα, στους περισσότερους κατοίκους δίνεται η δυνατότητα να ελέγξουν την κατάσταση της υγείας σε ετήσια βάση, καθότι η Ομάδα Αιγαίου κάθε χρόνο επισκέπτεται τα περισσότερα από αυτά τα νησιά.
Η Ομάδα Αιγαίου ταξιδεύει με 11 φουσκωτά σκάφη και το ασθενοφόρο σκάφος «Μηνάς Ε.», εξοπλισμένο με ιατρικά μηχανήματα προληπτικής ιατρικής.

Φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά η Ομάδα Αιγαίου υποστηρίζεται από την Bayer Ελλάς. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δρ Ζοάο Μπαρόκα δήλωσε σχετικά με την πρωτοβουλία ότι «είναι μεγάλη μας τιμή που για δεύτερη χρονιά είμαστε σε θέση να στηρίξουμε την Ομάδα Αιγαίου και να γίνουμε αρωγός στο έργο της. Πρόκειται για μια δράση που κινητοποιεί και ευαισθητοποιεί όλους μας, δίνοντας ένα παράδειγμα αλληλεγγύης σε μια εθνική συγκυρία που τα πρότυπα ανθρωπιάς και ανιδιοτέλειας θέτουν θεμέλια ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο. Είμαστε ιδιαιτέρως περήφανοι γα το έργο της Ομάδας Αιγαίου και της ευχόμαστε από καρδιάς «Καλό Ταξίδι».

Από την πλευρά της Ομάδας Αιγαίου, ο Απόστολος Μπιλίρης, πρόεδρος της Ομάδας Αιγαίου, συμπλήρωσε ότι «αφιερωμένο στη μνήμη φέτος του Σάββα Καζάνα, του συνοδοιπόρου μας στο έργο της Ομάδας, συνεχίζουμε για 20η συνεχόμενη χρονιά το Διάπλου του Αιγαίου Πελάγους και χαιρετίζουμε και φέτος την Bayer Ελλάς ως πιστό υποστηρικτή μας. Με την Bayer μοιραζόμαστε το όραμα για καλύτερη ζωή μέσω της επιστήμης, αλλά και της προσφοράς στον πολίτη που πλήττεται από την οικονομική κρίση. Στο πρόσωπο της Bayer αναγνωρίζουμε έναν ηθικό και ουσιαστικό στυλοβάτη στο έργο μας και την ευχαριστούμε πολύ που είναι και πάλι κοντά μας».

Η επίσκεψη του κλιμακίου γιατρών πολλών ειδικοτήτων και τους εξοπλισμού τους, στην Θηρασιά πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Μαίου με μεγάλη ανταπόκριση απο πλευράς των κατοίκων του νησιού. 

το πρόγραμμα των αφίξεων των κρουαζιεροπλοίων τον Μάιο του 2014

Το πρόγραμμα των αφίξεων των κρουαζιεροπλοίων τον Μάιο του 2014 έχει ως εξής σύμφωνα με την Ένωση Λεμβούχων Σαντορίνης http://www.santorini-boatmenunion.com/images/cruiseship.pdf

CRUISE – SHIP PROGRAM MAY 2014

TH 01/05/2014 LOUIS OLYMPIA 15:30-20:30
FR 02/05/2014 MSC ARMONIA 07:00-16:00
COSTA FASCINOSA 07:00-14:00
RIVIERA 08:00-18:00
SA 03/05/2014
SU 04/05/2014 NOORDAM 07:00-17:00
LOUIS OLYMPIA 15:30-20:30
MO 05/05/2014 LOUIS CRISTAL 09:00-18:30
TU 06/05/2014
WE 07/05/2014 ARTEMIS 07:00-19:00 REARRANGED ON 8/5 
MSC FANTASIA 08:00-17:00
S.S MARINER 08:00-18:00
TH 08/05/2014 ARTEMIS NEW ARRIVAL 07:00 – 16:30 
SILVER WIND 07:00-22:00
LOUIS OLYMPIA 15:30-20:30
SEADREAM II 09:00-17:00
FR 09/05/2014 COSTA FASCINOSA 07:00-14:00
SA 10/05/2014 NIEUW AMSTERDAM 07:00-16:00
SU 11/05/2014 MSC ARMONIA 07:00-16:00
LOUIS OLYMPIA 15:30-20:30
CRYSTAL SERENITY 09:00-18:00
MO 12/05/2014 SILVER WIND 07:00-18:00
LOUIS CRISTAL 09:00-18:30  
ARTEMIS 07:00-17:00
TU 13/05/2014 ARTEMIS -20:00
AZAMARA JOURNEY 07:00-22:00
NORWEGIAN JADE 13:30-22:00
WE 14/05/2014 MSC FANTASIA 08:00-17:00
CELEBRITY REFLECTION 13:00-22:00
SEA CLOUD 07:00-18:30
TH 15/05/2014 LOUIS OLYMPIA 15:30-20:30
FR 16/05/2014 COSTA FASCINOSA 07:00-14:00
RIVIERA 08:00-18:00
SA 17/05/2014 AMADEA 11:00-18:00
THOMPSON CELEBRATION 07:00-17:00
S.S. MARINER 08:00-18:00
SU 18/05/2014 NIEUW AMSTERDAM 07:00-17:00
LOUIS OLYMPIA 15:30-20:30
MO 19/05/2014 WIND STAR 07:00-16:00
LOUIS CRISTAL 09:00-18:30
TU 20/05/2014 MSC ARMONIA 07:00-16:00
S.S. MARINER 08:00-17:00
SEA CLOUD 07:00-18:00
WE 21/05/2014 MSC FANTASIA 08:00-17:00
GOLDEN IRIS 09:00-17:00
TH 22/05/2014 LOUIS OLYMPIA 15:30-20:30
FR 23/05/2014 COSTA FASCINOSA 07:00-14:00
SA 24/05/2014
SU 25/05/2014 LOUIS OLYMPIA 15:30-20:30 
HORIZON 07:00-18:00
RIVIERA 08:00-18:00
MO 26/05/2014 SEABOURN SOJOURN 07:00-18:00
LOUIS CRISTAL 09:00-18:30
TU 27/05/2014 NORWEGIAN JADE 13:30-22:00
WE 28/05/2014 MSC FANTASIA08:00-17:00
SPLENDOUR OF THE SEAS 07:00-17:00
INSIGNIA 10:00-19:00
SEA CLOUD 07:00-18:00
TH 29/05/2014 REGAL PRINCESS 07:00-18:00
MSC ARMONIA 07:00-16:00
WIND STAR 07:00-21:00
LOUIS OLYMPIA 15:30-20:30
CELEBRITY REFLECTION 07:00-18:00
STAR CLIPPER 12:00-19:30
FR 30/05/2014 COSTA FASCINOSA 07:00-14:00
GRAND CELEBRATION 14:00-20:00
SA 31/05/2014 THOMPSON CELEBRATION 07:00-17:00
SERENADE OF THE SEAS 07:00-18:00

Παρασκευή, Μαΐου 16, 2014

οι προεκλογικές συγκεντρώσεις των υποψήφιων συνδυασμών για τον Δήμο Θήρας

Την Παρασκευή 16 Μαίου στις 20.00 στο κλειστό γυμναστήριο θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική του ομιλία του Δημάρχου Σαντορίνης και επικεφαλής του συνδυασμού «Θηραϊκή Πολιτεία» κ. Ζώρζου με κεντρικό σύνθημα «Αλλάξαμε πολλά, μπορούμε περισσότερα».
Κατά την διάρκεια της ομιλίας αναμένεται να παρουσιαστεί ο απολογισμός της πρώτης τετραετίας της δημοτικής Αρχής στον Δήμο Θήρας καθώς επίσης να ανακοινωθούν οι βασικές θέσεις της «Θηραϊκής Πολιτείας» για την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο.


Την Πέμπτη 15 Μαΐου στις 20:00 στο κλειστό γυμναστήριο θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική του ομιλία του επικεφαλής της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου και υποψηφίου Δημάρχου με τον συνδυασμό “Σαντορίνη – Θηρασιά ενότητα αλλαγή” κ. Σιγάλα.
Κατά την διάρκεια της ομιλίας αναμένεται να παρουσιαστεί μέρος των δραστηριοτήτων της παράταξης ως μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου κατά την διάρκεια της παρούσας δημοτικής περιόδου καθώς και να παρουσιαστούν και αναπτυχθούν οι βασικές θέσεις του συνδυασμού σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο πρόγραμμα των 30 και ενός θέσεών του.


Την Παρασκευή 16 Μαίου στις 20.00 στο οινοποιείο Κουτσογιαννόπουλου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική του ομιλία του επικεφαλής του συνδυασμού "Ενωτική Πορεία" κ. Χάλαρη με κεντρικό σύνθημα "Αλλάζουμε σελίδα, κάνουμε έργο".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έχει σταλεί από τον συνδυασμό για το γεγονός αναφέραται ότι,

Συνεχίζοντας την δεοντολογική της προσέγγιση, ακολουθώντας τις Αρχές που έβαλε από την πρώτη μέρα ύπαρξης της και στοχεύοντας ουσιαστικά στην πραγματική Ένωση της Σαντορίνης, καλεί όλους τους πολίτες των νησιών μας, φίλους, μέλη και αντίπαλους να αφουγκραστούν την συνείδηση τους και να βρεθούν κοντά στον Γιώργο Χάλαρη.
Δυο μόλις μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για την κρίσιμη για τα νησιά μας εκλογική αναμέτρηση, η έκφραση όλης της αλήθειας για το μέλλον όλων μας αλλά και του Τόπου μας, θα κατατεθεί στην ομιλία του ανθρώπου που ανέδειξε την Οία και Θηρασία, που απέτρεψε την αυθαιρεσία και υπερασπίσθηκε την ομορφότερη περιοχή του πλανήτη, δημιουργώντας τις υποδομές του μεγάλου ταξιδιού του ονόματος της Σαντορίνης στις άκρες του κόσμου, του ανθρώπου που γνωρίζει την Αυτοδιοίκηση από την πολύ δουλειά και του έργο.

Κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης είναι το μοναδικό μήνυμα - επιταγή των ημερών, "Αλλάζουμε σελίδα, κάνουμε έργο".

συνάντηση Δημάρχου Θήρας με τον Υποστράτηγο της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Μιχαιρίνα Κων/νο Α΄ Επιθεωρητή του Κλάδου Τάξης για την Αστυνόμευση στη Σαντορίνη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Δέσμευση για άμεση τοποθέτηση Διοικητή στο Αστυνομικό Τμήμα Θήρας, για ενίσχυσή του με 49 άτομα από 01/6 και με 11 άτομα επιπλέον από 01/7 εξασφάλισε ο Δήμαρχος Θήρας Αναστάσιος – Νικόλαος Ζώρζος από τον Υποστράτηγο της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαιρίνα Κωνσταντίνο,  Α΄ Επιθεωρητή του κλάδου Τάξης σε συνάντησή τους στο Δημαρχείο σήμερα 15 Μαϊου 2014.

Η επίσκεψη του Υποστράτηγου κ. Μιχαιρίνα πραγματοποιήθηκε μετά την συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Θήρας με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια στο Αεροδρόμιο της Σαντορίνης την 9η Μαϊου κατά την οποία τέθηκε το ζήτημα της ενίσχυσης του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος και γενικότερα ζητήματα αστυνόμευσης, ενόψει της τουριστικής περιόδου, αναπτύσσοντας τα προβλήματα των κατοίκων, επιχειρηματιών και επισκεπτών του νησιού, τα οποία ο κ. Υπουργός είχε υποσχεθεί να επιλύσει. 

ενημερωτική εκπομπή με 4 εκ των 5 υποψηφίων δημάρχων στην Σαντορίνη

Εκπομπή με θέμα τις εκλογές στον Δήμο Θήρας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16.5.2014 σε αίθουσα του οινοποιείου Μπουτάρη, με την συμμετοχή των τεσσάρων εκ των πέντε επικεφαλής των υποψήφιων συνδυασμών των εκλογών για τον Δήμο Θήρας.

Στην εκπομπή συμμετείχαν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι  Α. Σιγάλας, Μ. Αργυρού, Α. Κωνσταντινίδης και Γ. Α. Χάλαρης, ενώ δεν συμμετείχε ο Δήμαρχος Θήρας και εκ νέου υποψήφιος κ. Ζώρζος. Την συζήτηση συντόνισε και έθεσε τα ερωτήματα ο δημοσιογράφος κ. Πράσσος.
Η συζήτηση μεταδόθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό Top Melody 104,9 και από το www.santonews.com  

Σύμφωνα με ανάρτηση της σελίδας,
Η SANTONEWS ζητά συγγνωμη από το αναγνωστικό της κοινό για την μη ταυτόχρονη μετάδοση της συζήτησης με τους 4 υποψηφίους Δημάρχους για τον Δήμο Θήρας, η οποία οφείλεται σε τεχνικό πρόβλημα της LiveStream.com.
Ενώ από τις 09:00 το πρωΐ της Παρασκευής (σήμερα) η μετάδοση του σήματος γινόταν κανονικά μέσω της LiveStream.com, στις 09:58 (2 λεπτά πριν την έναρξη της συζήτησης) το σήμα διεκόπη από τους Servers της LiveStream.com.
Η συζήτηση διεξάγεται κανονικά, καταγράφεται σε Video και θα μεταδοθεί εντός της ημέρας.

κοινή δήλωση των υποψηφίων της περιφερειακής ενότητας Θήρας με τον συνδυασμό «Νησιωτική ανατροπή»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Οι υποψήφιοι της περιφερειακής ενότητας Θήρας, με διαφορετικές αφετηρίες και διαδρομές ο καθένας και η καθεμιά μας, κόντρα στις πρακτικές της ατομικής προβολής, συναντηθήκαμε στη Νησιωτική Ανατροπή γιατί πιστεύουμε σε ένα άλλο αυτοδιοικητικό τρόπο λειτουργίας, σε μια πρόταση που δεν είναι ακόμη μια καλοστημένη διαφημιστική καμπάνια αλλά έχει εφαρμοστεί στην πράξη.
Με τον Μπενέτο Σπύρου επικεφαλή και την Άννα Μαυρουδή χωρική αντιπεριφερειάρχη στις Κυκλάδες μπορούμε να κάνουμε τη δημιουργική ανατροπή.
Πιστεύοντας στις κοινωνίες των 365 ημερών και όχι των λίγων μηνών, σας καλούμε να ψηφίσετε και να στηρίξετε το ψηφοδέλτιο της Νησιωτικής Ανατροπής.


Καλλιρρόη Ασκαρίδου, Λέλα Μαγκανάρη, Κύρος Παγκαλίδης, Ανθή Πατραμάνη 

δήλωση ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Στις 18 Μαϊου ψηφίΖουμε την ανατροπή, λέμε φτάνει πια στις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές και τους εκφραστές τους στην περιφέρειά μας, ψηφίΖουμε την νησιωτικότητα, ψηφίΖουμε τη "Νησιωτική Ανατροπή". Η εμπειρία της αιρετής Αυτοδιοίκηση Β΄ βαθμού, ήταν δυστυχώς πικρή και χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα. Η Περιφέρεια παρέμεινε αυτό που ήταν και πριν... παραπληρωματική του κεντρικού κράτους, σε πλήρη και αγαστή συνεργασία με αυτό, με τον ασφυκτικό εναγκαλισμό της κρατικής αποκεντρωμένης διοίκησης, χωρίς επαρκείς πόρους και το ελάχιστο απαραίτητο προσωπικό για την επαρκή εξυπηρέτηση των νησιωτών.

 Η καθημερινή, άοκνη προσπάθεια των παρατάξεων του Γιάννη Μαχαιρίδη και του Γιώργου Χατζημάρκου να εμφανιστούν ως «αδέσμευτοι, ανεξάρτητοι και αυτόνομοι αυτοδιοικητικοί» θα βρει την απάντηση που της αξίζει από τους Κυκλαδίτες. Όσο και να προσπαθεί ο νυν περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης να αποτινάξει 30 και πλέον χρόνια υπηρεσίας του στο ΠΑΣΟΚ με την επιστολή-αίτημα του μαζί με άλλους 3 υποψήφιους περιφερειάρχες από τη Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ προς την εταιρεία που θα συγκεντρώσει και θα μεταδώσει τα εκλογικά αποτελέσματα το βράδυ της Κυριακής να μη βάλει χρώμα δίπλα στο όνομά τους…Όσο και να προσπαθεί η παράταξη του Γιώργου Χατζημάρκου να κρύψει τις εκλεκτικές συγγένειες με τη Ν.Δ των στελεχών της, αλλά και του προγράμματος της. 

Είμαστε πεπεισμένοι, ότι ο Μπενέτος Σπύρου, ο Μιχάλης Κόκκινος και η Άννα Μαυρουδή θα κάνουν πράξη την εφαρμογή της νησιωτικότητας και θα ασκήσουν μέχρι κεραίας τις θεσμοθετημένες αρμοδιότητες της Περιφέρειας, πρωτίστως σε θέματα υγείας, παιδείας, ακτοπλοΐας, αξιοπρεπούς διαβίωσης και περιβάλλοντος. Για να γίνουν επιτέλους παρελθόν τα ανεκτέλεστα δρομολόγια που επιδοτούνται και να μη μένουν χωρίς γιατρό νησιά όπως η Σίκινος, η Ανάφη, η Φολέγανδρος, η Κίμωλος. Για μια ανάπτυξη που δεν θα βασίζεται στη λεηλασία του περιβάλλοντος και θα στηρίζεται στις παραγωγικές δυνάμεις και τους πόρους κάθε  νησιού και θα βάζει τους ανθρώπους πάνω από όλα.

Η ΝΕ Κυκλάδων και ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν τον συνδυασμό της "Νησιωτικής Ανατροπής" και τον Μπενέτο Σπύρου, που με την ψήφο και την στήριξη όλων μας θα δώσουν τα επόμενα χρόνια τη μάχη για την Ανατροπή των Μνημονίων και των Μεσοπρόθεσμων Προγραμμάτων, για την ανατροπή κατεστημένων αντιλήψεων και πολιτικών και την εφαρμογή ενός διαφορετικού παραγωγικού κοινωνικού και οικολογικού σχεδίου ανάπτυξης που θα στηρίζεται στην ιδιαιτερότητα του νησιωτικού περιβάλλοντος των Κυκλάδων. Που θα παλέψουν για περισσότερη δημοκρατία, αυτοτέλεια, διαφάνεια και κοινωνική συμμετοχή.

Αγωνιζόμαστε μέσα από τον συνδυασμό της "Νησιωτικής Ανατροπής" για την πολιτική κοινωνική και οικονομική ανατροπή στα νησιά μας, για να πούμε φτάνει πια σε κάθε προσπάθεια καταστροφής και αλλοίωσης, του μοναδικού κυκλαδίτικου φυσικού τοπίου, κόντρα στα επιδιωκόμενα κέρδη των λίγων,  για τις ανάγκες των κυκλαδιτών και της αξιοπρεπούς διαβίωσης όλων στα νησιά μας."


Τα μέλη της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων

“μπροστά το Ν. Αιγαίο” – ανακοίνωση για την ολοκλήρωση της προεκλογικής περιόδου για τις περιφερειακές εκλογές του Ν. Αιγαίου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Περιφερειακού συνδυασμού,

Με την ολοκλήρωση της προεκλογικής περιόδου για τις περιφερειακές εκλογές του Ν. Αιγαίου τόσο εγώ, όσο και ο υπ. Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους πολίτες των νησιών των Κυκλάδων για την πολύ εγκάρδια υποδοχή που μας επιφύλαξαν. Να είναι βέβαιοι ότι θα τους υπηρετήσουμε με ήθος και εντιμότητα.Το παλιό φεύγει, το νέο έρχεται. Νέοι και άφθαρτοι άνθρωποι με εμπειρία και ικανότητα είναι έτοιμοι να αναλάβουν τα ηνία της Περιφέρειάς μας και σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση και τους εκπροσώπους όλων των φορέων, θα προχωρήσουμε στις απαραίτητες δράσεις για την ανάπτυξη του Ν. Αιγαίου. Με σχέδιο, γνώση και πολλή δουλειά θα τα καταφέρουμε. Γιατί σε αντίθεση με  τους επαγγελματίες πολιτικούς εμείς σκεφτόμαστε τις επόμενες γενιές και όχι τις επόμενες εκλογές.

Με εκτίμηση,

Γιώργος Λεονταρίτης, υπ. Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου 

νέες επιτυχίες για τους αθλητές και τις αθλήτριες του Πανιωνίου Γ.Σ. Σαντορίνης στο tae kwon do

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου,

Με πολλές εμπειρίες γύρισαν οι μικροί νέοι αθλητές του Πανιωνίου Γ.Σ.Σαντορίνης από την Πάρο.Οι περισσότεροι αθλητές συμμετείχαν για πρώτη φορά σε αγώνες και η αγωνιστικότητα τους ήταν αξιοσημείωτη! Συγκεκριμένα λοιπόν στο 7ο ανοιχτο πανκυκλακλαδικό διασυλλογικό πρωτάθλημα Ν.Ελλάδος αγωνίστηκαν οι εξής αθλητες:

Αραβανής Χρήστος -37kg , Αργυρός Βαγγέλης.- 30kg , Βλαβιανός Γιώργος -49kg , Δαμιγος Αλέξανδρος -37 kg , Ζωτος Νίκος -68kg , Κορωνιος Μάκης- 41 kg , Κουτουλακη Άννα Μαρία- 44kg , Κυριακουλης Κωνσταντίνος- 45kg , Κωστογλου Μάριος -27 kg , Ντερεκ Πάτρικ- 45kg , Σουρπι Φλωριαννα- 44kg , Φουστερη Δανάη.- 37kg , Φυτρος  Γιώργος- 37kg , Φύτρος Κωνσταντίνος- 37kg , Χαμπεου  Κωνσταντινα-37kg

Την αποστολή συνόδευσαν η προπονήτρια κ Τσουκνιδου Μαρια, γονείς και μεγαλύτερες αθλητριες του συλλόγου Δρόσου Ζωη, Καραμολεγκου Αννα ,Φουστερη Μελινα προκειμένου να βοηθήσουν και να στηρίξουν τους μικρούς αθλητές στο ντεμπούτο τους ! Ο σύλλογος εύχεται Καλή αθλητική πορεία στα νέα του μέλη και συγχαίρει την προπονήτρια  για την συνεχή προσπάθεια της! 

ευχετήριο μήνυμα του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων στον νέο Καθολικό Επίσκοπο Σύρου, Θήρας και Αποστολικού Τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Κρήτης

Σύμφωνα με το μήνυμα του κ. Πουσσαίου στον νέο επικεφαλής της καθολικής Επισκοπής Σύρου, Θήρας  και Αποστολικού Τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Κρήτης, Πατέρα Πέτρο Στεφάνου,

Με ιδιαίτερη συγκίνηση η Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων και εγώ προσωπικά δεχθήκαμε το χαρμόσυνο μήνυμα της πανάξιας επιλογής σας ως Νέου Επισκόπου Σύρου, Θήρας  και Αποστολικού Τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Κρήτης,

Για το γεγονός αυτό, αισθάνομαι την ανάγκη να ενώσω την ειλικρινή χαρά μου μαζί με αυτή ολόκληρου του Χριστεπώνυμου πλήθους των Κυκλάδων και να σας απευθύνω τις εκ βαθέων προσρήσεις και ευχές μου.

Στις δύσκολες σημερινές συνθήκες οι πολίτες έχουν ανάγκη από άξιους ποιμενάρχες, που αναδεικνύουν και προβάλλουν την ουσία και το πνεύμα του Χριστιανισμού. Είμαι βέβαιος ότι  η ανάληψη των υψηλών καθηκόντων σας σηματοδοτεί νέα εποχή ενότητας, ποιότητας, συνεργασίας, πνευματικότητας και κοινωνικής προσφοράς για την περιφέρειά μας.
Πιστεύω ακράδαντα  ότι ο πνευματικός πλούτος, η ψυχική ευγένεια, η άοκνη δράση, η εκκλησιαστική σας εμπειρία και ιδίως το μέχρι σήμερα έργο σας  ως Εφημέριος των Ενοριών Αγίου Πέτρου στην Ποσειδωνία και Αγίου Ιωσήφ στο Βήσσα της Σύρου, εγγυώνται μία απολύτως επιτυχημένη αρχιερατική θητεία.
Η σεμνή προσωπικότητα, μαζί με την προσήλωση στην Χριστιανική Πίστη και Παράδοση, εφόδια που αποδεδειγμένα συγκεντρώνονται στο πρόσωπο σας ως Νέου Ποιμενάρχη, αποτέλεσαν προσόντα που αναμφισβήτητα έλαβε σοβαρά υπόψη της η Καθολική Εκκλησία, προκειμένου να σας εμπιστευτεί ένα τόσο υψηλό θώκο.

Ως Αντιπεριφερειάρχης και πολίτης των Κυκλάδων εύχομαι ολόψυχα την από Θεού ενίσχυση και σκέπη, για το τόσο σημαντικό πνευματικό, κοινωνικό και ποιμαντορικό έργο που από σήμερα αναλαμβάνετε.

συνάντηση μεταξύ του Eπιμελητηρίου Κυκλάδων και του συνδυασμού “Νότιο Αιγαίο-Αρχιπέλαγος Δημιουργίας”

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων,

Πραγματοποιήθηκε στις 15.5.2014  συνάντηση μεταξύ του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και εκπροσώπων του συνδυασμού «Νότιο Αιγαίο-Αρχιπέλαγος Δημιουργίας», με παρόντες τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης και υποψήφιο χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, κ. Γιάννη Δεκαβάλλα μαζί με τους: κ. Μάνθο Μανθόπουλο, κα. Θεοδώρα Καρτάνου, κα. Κανδιώ Μαραγκού, κ. Δημήτρη Γρυπάρη, κ. Τζώρτζη Μακρυωνίτη. Από μεριάς Επιμελητηρίου στη συνάντηση συμμετείχαν: ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Γιάννης Ρούσσος, o A’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Λεονάρδος Ρούσσος, ο Γενικός Γραμματέας  του Επιμελητηρίου κ. Νίκος Βασιλικός και άλλα στελέχη του φορέα.
Ο κ. Δεκαβάλλας αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που υπάρχει ιστορικά μεταξύ Επιμελητηρίου και Περιφέρειας Ν. Αιγαίου μεταφέροντας και τους χαιρετισμούς του υποψηφίου Περιφερειάρχη, κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στη συνάντηση.  

Ο κ. Ρούσσος με τη σειρά του αναγνώρισε τη σημαντική συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Επιμελητηρίου και Περιφέρειας σε σειρά προγραμμάτων και στοχευόμενων από κοινού δράσεων που αφορούν στην επιχειρηματική και τουριστική ανάπτυξη της όλης περιοχής. Αναφέρθηκε ενδεικτικά σε ένα μικρό παράδειγμα του πώς συνέργειες φορέων μπορούν να ωφελήσουν σημαντικές ομάδες στόχου κάνοντας λόγο για τα 36 προγράμματα σεμιναρίων υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων και 4 προγράμματα σεμιναρίων τεχνικών ασφαλείας με συνολικά 1200 ωφελουμένους σε 15 νησιά που έχουν πραγματοποιηθεί από το Επιμελητήριο, με τη στήριξη της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, μόνο τα τελευταία δυο χρόνια.

Συνεχίζοντας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου παρουσίασε συνοπτικά το επιχειρησιακό σχέδιο και τις δράσεις του φορέα.  Επισήμανε, μεταξύ των άλλων, ότι το Επιμελητήριο βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα  για να αξιοποιήσει την επόμενη προγραμματική περίοδο - ΕΣΠΑ ΙΙ 2014 -2020, τόσο σε ότι αφορά προγράμματα που αφορούν στο ίδιο το Επιμελητήριο όσο και σε προγράμματα που αφορούν στους επιχειρηματίες και στην επιχειρηματική κοινότητα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε και το θέμα της κατάργησης των υποχρεωτικών συνδρομών και της απαξίωσης του επιμελητηριακού θεσμού που θέτει σε άμεσο κίνδυνο την επιβίωση του φορέα σε μια χρονική στιγμή που οι υποχρεώσεις που του έχουν τεθεί από το κράτος καθώς και οι προσφερόμενες υπηρεσίες του έχουν τριπλασιαστεί. Ο κ. Δεκαβάλλας αναγνώρισε το επί σειράς ετών έργο του φορέα, δηλώνοντας την δέσμευση του, ως επόμενη Περιφερειακή αρχή, για τη συνέχιση της συνεργασίας και τη στήριξη του Επιμελητηρίου με κάθε θεμιτό τρόπο, έτσι ώστε να συνεχίσει να παίζει καθοριστικό ρόλο στην τοπική ανάπτυξη και στη διαφύλαξη της εύρυθμης επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα της σοβαρής οικονομικής κρίσης στη Σύρο και την επιτακτική ανάγκη αναθεώρησης των μέχρι τώρα ενεργειών και κινήσεων σε όσους τομείς έχουν αποδειχτεί ελλείπεις.  Ο κ. Ρούσσος επισήμανε μεταξύ των άλλων ότι το Επιμελητήριο σκοπεύει αμέσως μετά τις εκλογές να ασκήσει στοχευμένες πιέσεις τόσο στην επόμενη Δημοτική όσο και Περιφερειακή αρχή έτσι ώστε να πραγματωθεί ένα συνεκτικό σχέδιο δράσης με έμφαση στην τοπική ανάπτυξη και τόνωση του τουριστικού προϊόντος της Σύρου, καθώς πρόκειται για το νησί που έχει υποστεί τη μεγαλύτερη ίσως ζημία σε αυτό το ζήτημα.
Ο κ. Δεκαβάλλας υπογράμμισε ότι υπάρχουν εργαλεία, ειδικά όσον αφορά στην τουριστική ανάπτυξη, που έχουν δημιουργηθεί από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου το τελευταίο διάστημα και που πρέπει απαραιτήτως να αξιοποιηθούν στο νέο προγραμματικό σχεδιασμό.

Ο κ. Μακρυωνίτης συμπληρώνοντας, έθεσε ως προτεραιότητες την αύξηση της ανταγωνιστικότητας για την προσέλκυση βιώσιμου τουρισμού καθώς και την άρση ανισοτήτων ως απαραίτητες προϋποθέσεις για την συσπείρωση της ευρύτερης κοινωνίας και την οικοδόμηση ενός βιώσιμου μοντέλου τοπικής οικονομικής ανάπτυξης. 

μήνυμα του Πάρι Τσάρτα Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου – υποψήφιου Ευρωβουλευτή με την ΔΗΜΑΡ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Τσάρτα,

Με αφορμή τη συμμετοχή μου στο ευρωψηφοδέλτιο του σχήματος «Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία», σας αποστέλλω ένα κείμενο πολιτικών θέσεων και σκέψεων για την Ελλάδα και την Ενωμένη Ευρώπη.

Το κείμενο αυτό, είναι μια αφορμή για συζήτηση μεταξύ μας όπως και με κάθε άλλο ενδιαφερόμενο για θέματα που αφορούν στην Ευρωβουλή και στην υποψηφιότητά μου, με τον οποίο μπορείτε να το μοιραστείτε.
Οι απόψεις σας είναι πολύ σημαντικές για όλους εμάς που στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια και θα είναι τιμή να επικοινωνήσετε μαζί μου στο επόμενο διάστημα.

Για περισσότερες πληροφορίες, δημοσιοποιημένες απόψεις και θέσεις μου επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.paristsartas.gr

Φιλικά, Πάρις Τσάρτας

Τις τοποθετήσεις του κ. Τσάρτα μπορείτε να τις διαβάσετε εδώ :

επιστροφή των αδειών οδήγησης, των πινακίδων και των αδειών κυκλοφορίας, εν όψει των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών και των εκλογών για την ανάδειξη μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Επιστρέφονται από  τις 15.05.2014 οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι που θα κινηθούν με τα δικά τους μεταφορικά μέσα για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Σημειώνεται ότι αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και την 14.05.2014.
Επίσης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και την 14.05.2014.
Οι αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά.
Επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί, όπου επιβλήθηκε, το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Κατόπιν συνεννόησης του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, το ύψος της εκλογικής αποζημίωσης του προσωπικού του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (18/5/2014 και 25/5/2014), καθορίζεται στο ποσόν των διακοσίων (200) ευρώ. 

Πέμπτη, Μαΐου 15, 2014

«οι ηλίθιοι» του Νηλ Σάιμον από το Β2 του Γενικού Λυκείου Θήρας το Σάββατο 17.5 στο Μπελλώνειο

Σύμφωνα με την πρόσκληση,

Το τμήμα Β2 του Γενικού Λυκείου Θήρας σας προσκαλεί στη θεατρική παράσταση «Οι Ηλίθιοι» του Νηλ Σάιμον που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Μαΐου και ώρα 19:00 μ.μ. στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Είσοδος ελεύθερη. Θα ακολουθήσει μπουφές. 

Λίγα λόγια για το έργο.
Ένας δάσκαλος, ένα χωριό, μία κατάρα. Σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Ρωσίας εξελίσσεται η πιο κωμικοτραγική ιστορία που έχετε ακούσει. Μέσα από τις ανέλπιδες προσπάθειες του δασκάλου και των κατοίκων ξεδιπλώνονται ρηξικέλευθες ιδέες αλλά και ξεκαρδιστικοί διάλογοι. Μία παράσταση που ρίχνει τα τείχη των προκαταλήψεων αλλά ταυτόχρονα προσφέρει άφθονες στιγμές γέλιου.

Ευχαριστούμε την  Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης για την ευγενική χορηγία της.