Σάββατο, Μαρτίου 28, 2015

συνάντηση Δημάρχου Θήρας -Διευθύνοντα Συμβούλου Ο.Σ.Κ. Α.Ε

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Ο Δήμαρχος Θήρας συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Σ.Κ Α.Ε. (Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων) κ. Ηρ.Δρούλια, προκειμένου να συζητήσει την ενίσχυση του φέροντα οργανισμού και την επισκευή των σχολικών συγκροτημάτων που χρήζουν αυτών των παρεμβάσεων. Ενεχείρισε δε στον κ. Δρούλια τη σχετική μελέτη που εκπονήθηκε από εξειδικευμένη μελετητική εταιρεία.


Ο Διευθύνοντας Σύμβουλος του Ο.Σ.Κ. Α.Ε δεσμεύτηκε ότι εντός 15ημέρου θα αποστείλει εξειδικευμένο μηχανικό για τα περαιτέρω.

SEA DIAMOND - ΠΟΙΝΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ : ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΕΝΟΧΟΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΝΑΥΑΓΙΟΥ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Σύμφωνα με ανακοίνωση (28.3) της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την Ανέλκυση του Κ/Ζ Sea Diamond,

Ύστερα από δύο επαναλαμβανόμενες καταδίκες των κατηγορουμένων για το ναυάγιο του Sea Diamond στην Καλντέρα της Σαντορίνης, ήρθε και η τρίτη καταδικαστική απόφαση από το Ποινικό Εφετείο Πειραιά, μετά από την μερική αναίρεση και την επανεξέταση που αποφάσισε το ποινικό τμήμα του Άρειου Πάγου κατόπιν εξέτασης αιτήματος των κατηγορουμένων. Έτσι στις 20/3/2015, το Τριμελές Ποινικό Εφετείο Πειραιά έκρινε ένοχους τους τρείς τελικά κατηγορούμενους και σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας, επέβαλε τις παρακάτω ποινές:

Α) Στον Πλοίαρχο Ιωάννη Μαρίνο του μοιραίου κρουαζιερόπλοιου επέβαλε συνολικά 6,5 χρόνια φυλάκισης. Αναλυτικά: Δύο έτη για διατάραξη της υδάτινης συγκοινωνίας, 4 μήνες για την παραβίαση της SOLAS 1974 (παραμέληση διάσωσης ναυτιλιακών εγγράφων, παραβίαση του κανονισμού αποφυγής συγκρούσεων), 20 μήνες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, ένα έτος για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια με αποτέλεσμα τη βύθιση πλοίου και το θάνατο ανθρώπων και 18 μήνες για πρόκληση σοβαρής θαλάσσιας ρύπανσης που παραμένει από την προηγούμενη απόφαση του ίδιου δικαστηρίου η οποία δεν αναιρέθηκε. Το Πρωτοδικείο Πειραιά (τον Ιούλιο 2013) είχε καταδικάσει αρχικά τον πλοίαρχο σε ποινή φυλάκισης 12 ετών και 10 μηνών με τις παραπάνω κατηγορίες από πρόθεση ή από ενσυνείδητη αμέλεια.

Β) Στον Ανθυποπλοίαρχο Παναγιώτη Κουβέλη (Αξιωματικός Γέφυρας του Sea Diamond) επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 42 μηνών (3,5 χρόνια). Αναλυτικά: 10 μήνες για διατάραξη από αμέλεια υδάτινης συγκοινωνίας, πράξη από την οποία προέκυψε κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα, κίνδυνος για άνθρωπο και επήλθε θάνατος, 20 μήνες για ανθρωποκτονία από αμέλεια, 8 μήνες για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια με αποτέλεσμα την πρόκληση κοινού κινδύνου σε ξένα πράγματα,  και 4 μήνες για παραβίαση Διεθνούς Κανονισμού Προστασίας της ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα.

Γ) Στον Γενικό Διευθυντή Επιχειρήσεων Στόλου Γεώργιο Κουμπενά της εταιρείας Core Marine Limited (υπό την τεχνική διαχείριση της οποίας ήταν το Sea Diamond, ως θυγατρική της Louis Cruises) επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών, για το αδίκημα της πρόκλησης σοβαρής εξακολουθητικής θαλάσσιας ρύπανσης από αμέλεια. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 8 έτη για το ίδιο αδίκημα αλλά από πρόθεση.

Δεν έγιναν δεκτοί οι ισχυρισμοί της πλοιοκτήτριας για πρόκληση ναυαγίου από τη λανθασμένη χαρτογράφηση της περιοχής, αλλά για όλους τους κατηγορούμενους έγιναν δεκτά τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη. Επίσης το Δικαστήριο δέχθηκε ότι υπάρχει σοβαρή και εξακολουθητική θαλάσσια ρύπανση.

Στην απόφαση αυτή επισημαίνεται ότι το ναυάγιο του Sea Diamond σε καμία περίπτωση δεν οφείλεται σε λανθασμένη χαρτογράφηση της περιοχής, αλλά σε αμέλεια του καπετάνιου του πλοίου.

ΦΤΑΝΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ! Ήρθε η ώρα επιτέλους να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και κυρίως αυτοί που δημιούργησαν αυτό το σημαντικό πρόβλημα.

Όλοι οι κάτοικοι της Σαντορίνης απαιτούμε να αποκατασταθεί επιτέλους αυτή η μεγάλη ζημιά και να σώσουμε το περιβάλλον μας από άλλη μία, πολύ μεγάλη, φυσική καταστροφή. Απαιτούμε από την πολιτεία να εφαρμόσει τη σχετική νομοθεσία, το άρθρο 24 του Συντάγματος και το Νόμο 2881/2001 «περί ανέλκυσης ναυαγίων» και να υποχρεώσει τους υπεύθυνους, που για πολλοστή φορά υποδεικνύει περίτρανα και η Ελληνική Δικαιοσύνη, να πληρώσουν για τη ζημιά που προκάλεσαν και να σταματήσουν να υπεκφεύγουν. Όπως γίνεται σε κάθε ευνομούμενο κράτος, ο πλοιοκτήτης και ο ασφαλιστικός του φορέας οφείλει να πληρώσει για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος και την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Εδώ και οκτώ χρόνια, σύσσωμος ο Θηραϊκός λαός διεκδικεί την ΑΝΕΛΚΥΣΗ ΤΟΥ ΝΑΥΑΓΙΟΥ ΤΟΥ SEA DIAMOND και την επαναφορά του φυσικού περιβάλλοντος στην αρχική του κατάσταση. Δεν ανεχόμαστε άλλες δικαιολογίες και άλλες καθυστερήσεις. Ήρθε επιτέλους η ώρα της απονομής δικαιοσύνης και της ανάληψης των ευθυνών από όλους όσους έστησαν αυτόν τον εφιάλτη όχι μόνο για το νησί της Σαντορίνης, αλλά για ολόκληρο το Αιγαίο Πέλαγος.

Απαιτούμε την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής επιχειρηματικών συμφερόντων, διεκδικούμε την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζούμε, προστατεύουμε το τουριστικό προϊόν της χώρας μας και διαφυλάττουμε τον φυσικό πλούτο και τον πολιτισμό της πατρίδας μας σε μία αέναη προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων της και των επισκεπτών της.

Με απόλυτη επίγνωση της ευθύνης μας απέναντι στον τόπο μας και στα παιδιά μας, ζητάμε άμεση συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς και την άμεση επέμβαση της πολιτείας στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Η νομοθεσία που διέπει την ανέλκυση ναυαγίων είναι ξεκάθαρη και η Ελληνική Δικαιοσύνη απεφάνθη. Ταυτόχρονα όμως ο χρόνος κυλάει εις βάρος μας, το ναυάγιο συνεχίζει να διαβρώνεται, να ρυπαίνει και να μας απειλεί καθημερινά όλο και περισσότερο.

Εν αναμονή των ενεργειών κάθε αρμόδιας αρχής.

Μετά τιμής,         
                  
Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την Ανέλκυση του Κ/Ζ Sea Diamond


YourWeddingInGreece : δίκτυο για την προώθηση των γάμων στην Ελλάδα

Στις εκθέσεις Grekland Panorama στη Στοκχόλμη και Wedding Follies στη Βηρυτό συμμετείχε τον Φεβρουάριο του 2015 ο δίκτυο YourWeddingInGreece που λειτουργεί με στόχο την προώθηση των γάμων στην Ελλάδα με την υποστήριξη των συνεργατών του.

Το δίκτυο έχει περίπου 25 μέλη στα οποία παρέχει την δυνατότητα να συμμετέχουν μαζί του σε διεθνείς θεματικές εκθέσεις προβάλλοντας τις υπηρεσίες τους και παρέχοντάς τους παράλληλα υποστήριξη και τεχνογνωσία.

Στόχος του δικτύου είναι η σωστή και ολοκληρωμένη παρουσίαση της στο εξωτερικό με στόχο να προσελκύει γάμους σε όλη τη χώρα, και όλο το χρόνο.


Στην σελίδα http://www.tourismpress.gr/wedding-greece-com-stoxoi-2015 μπορείτε να δείτε τα μέλη του δικτύου, πολλά εκ των οποίων έχουν έδρα και στην Σαντορίνη. 

Geo Routes Cultural Heritage Journeys Institute in Greece – ένα νέο ταξιδιωτικό μοντέλο

Το Geo Routes Cultural Heritage Journeys Institute αποτελεί μη κυβερνητικό και μη κερδοσκοπικό οργανισμό, του οποίου τα θεματικά οδοιπορικά πολιτιστικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα τελούν υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και αποσκοπούν στην ανάδειξη της 'άλλης' Ελλάδας, στην προβολή της πολιτιστικής της κληρονομιάς και στη συμβολή για την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας μέσω προγραμμάτων Εθελοντισμού & Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Το Geo Routes Cultural Heritage Journeys Institute παρέχει την δυνατότητα θεματικών επισκέψεων σε πολλές, πολιτιστικού κυρίως ενδιαφέροντος, περιοχές της Ελλάδας, υποστηρίζοντας το μοντέλο του «ενεργού ταξιδιώτη» και των εξειδικευμένων παρόχων υπηρεσιών ξενάγησης και μελέτης των επισκέψιμων περιοχών.

Το Geo Routes Cultural Heritage Journeys Institute απευθύνεται κυρίως σε αλλοδαπούς επισκέπτες της Ελλάδας που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τα πολιτιστικά της μνημεία, την ιστορία και την κουλτούρα της.

Με την υποστήριξη της ομάδας του Geo Routes Cultural Heritage Journeys Institute επισκέψεις μπορούν να πραγματοποιηθούν σε κάθε περιοχή πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα.


Για πληροφορίες σχετικά με την δράση μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα : http://www.geo-routes.com/el/

σήμερα (1.4) ο τελικός του "Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. Basketball League 2014 - 2015" (17.00 – 22.00)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.,

Ώρες έμειναν μέχρι τον μεγάλο τελικό του τοπικού πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης "Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ Basketball League 2014 - 2015", όπου θα γίνει γνωστός ο κάτοχος του τροπαίου (βλ. φώτο) και πρωταθλητής της φετινής περιόδου.

Πήγασος και Heat (20:00) έχοντας επιδείξει μία αξιοθαύμαστη σταθερότητα στην απόδοσή τους καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν, τερματίζοντας πρώτες στους ομίλους τους κι έχοντας επίσης προσφέρει κατά διαστήματα απολαυστικό θέαμα, βρίσκονται δίκαια ομολογουμένως στον τελικό της διοργάνωσης.

Οι "Αεροπόροι" και περσινοί κατακτητές του θεσμού καλούνται να υπερασπιστούν τον τίτλο τους απέναντι σε μία ομάδα που δεν έχει γνωρίσει μέχρι τώρα την "γεύση" της ήττας, αλλά αξίζει να σημειωθεί πως και οι ίδιοι έχουν ηττηθεί μονάχα μία φορά φέτος και αυτή ήταν από την αντρική ομάδα του Πανιωνίου. Καραπτσιάς και Μιχαλέλης πρόκειται να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην γραμμή κρούσης του Πηγάσου, που έφτασε ως εδώ αποκλείοντας στα νοκ - άουτ παιχνίδια τον Αετό 2 (66-51) και τους Σερβιτόρους Σκόνης (59-38).  

Με τη σειρά τους οι Heat αναμένεται να παραταχθούν στο παρκέ με βασικά "όπλα" στη... φαρέτρα τους την πολύ καλή άμυνα, αλλά και τους Λιούτζι και Ζαφείρη, που αποτελούν βαρόμετρο για την απόδοση της ομάδας. Εξάλλου, οι "Πυροσβέστες" έχοντας στις βαλίτσες τους δύο νίκες στη φάση των "οκτώ" και στα ημιτελικά με είκοσι (Λιμεναρχείο, 75-55) και τρίαντα (Houston Rockets 87-57) πόντους αντίστοιχα δείχνουν... on fire κι έτοιμοι γι' αυτή τη μεγάλη αναμέτρηση.

Νωρίτερα, θα διεξαχθεί ο μικρός τελικός ανάμεσα στους Σερβιτόρους Σκόνης και στους Houston Rockets (17:00), δύο ομάδες που αρέσκονται κυρίως να... πυροβολούν απ' την περιφέρεια. Μπορεί το ματς να μην έχει την αίγλη του τελικού, ωστόσο το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο, αφού διακυβέβονται τόσο η τρίτη θέση στο βάθρο του πρωταθλήματος, όσο και το γόητρο των παικτών.  

Στην ανάπαυλα μεταξύ των δύο παιχνιδιών θα διεξαχθεί ο τελικός του διαγωνισμού τριπόντων (18:45), ενώ όλες οι απονομές των βραβείων και των μεταλλίων θα πραγματοποιηθούν μετά την ολοκλήρωση του τελικού.


Αναλυτικά το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας έχει ως εξής:

ΤΕΤΑΡΤΗ 1/4/2015

ΤΕΛΙΚΟΙ

Σερβιτόροι Σκόνης - Houston Rockets (17:00)
Διαγωνισμός τριπόντων - Τελικός (18:45)
Πήγασος - Heat (20:00)

Απονομές Βραβείων (22:00)

Αθλητικός Όμιλος Θήρας – πρόσκληση σε επαναληπτική γενική συνέλευση (29.3 17.30 ΔΑΠΠΟΣ)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση – πρόσκληση,

Το Δ.Σ. σας προσκαλεί σε επαναληπτική τακτική γενική συνέλευση του Ομίλου μας την Κυριακή 29.3 και ώρα 17.30 στον συνεδριακό χώρο του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ., στο κλειστό γυμναστήριο με θέματα :

Απολογισμός δράσης
Γενικός οικονομικός απολογισμός
Πορείες και στόχοι ομίλου

Η παρουσία σας κρίνετε απαραίτητη.

Φιλικά για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος Σκοπελίτης Γεώργιος 

συμμετοχή του Δήμου Θήρας στην «Ώρα της Γής» (28.3 20.30 – 21.30)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Ο Δήμος Θήρας, συμμετέχοντας συμβολικά στην «Ώρα της Γής», την παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης πολιτών της περιβαλλοντικής οργάνωση WWF, για τη βελτίωση της καθημερινότητας, την προστασία του Περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση χρημάτων και τον περιορισμό των ρύπων, καλεί στις 28 Μαρτίου όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, τις τοπικές και δημοτικές κοινότητες και τους πολίτες όπως σταματήσουν από τις 20:30 έως τις 21:30 την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, ξεκινώντας από τον ηλεκτροφωτισμό.

διαμαρτυρία στο Δήμο Θήρας για το καταφύγιο αδέσποτων ζώων (3.4)

Την πραγματοποίηση εκδήλωσης διαμαρτυρίας για τα προβλήματα κυρίως στην πρόσβαση, που αντιμετωπίζει το καταφύγιο περίθαλψης αδέσποτων ζώων στον Καρτεράδο της Σαντορίνης, διοργανώνει ομάδα κατοίκων του νησιού.

Η διαμαρτυρία έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3.4 στις 10.30 στον Δήμο Θήρας.

Σύμφωνα με την πρόσκληση,

Ας μαζευτούμε όλοι όσοι θέλουμε να αντισταθούμε σε αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις και να ζητήσουμε μία υπεύθυνη απάντηση από το δήμαρχο Θήρας για αυτή την κατάσταση, θα συνεχίσει να καλύπτει τον πρόεδρό του ή έμπρακτα θα το καταδικάσει;


Την ανακοίνωση μπορείτε να δείτε εδώ : https://www.facebook.com/events/629743620503142/

συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου Θήρας (30.3 10.00) – θέματα

Σύμφωνα με την πρόσκληση του Λιμενικού Ταμείου Θήρας με αριθμό 4/2015 ,    

Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 239, 240 και 244 του Δ.Κ.Κ  (Ν.3463/2006) σας καλούμε την 30η του μήνα Μαρτίου  ημέρα της εβδομάδος Δευτέρα και ώρα 10:00 σε τακτική  συνεδρίαση , στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας (πρώην Κοινότητα Θήρας) για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διατάξεως:

1.                     Αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικ. έτους 2015.
2.                     Συγκρότηση επιτροπής διενέργειας διαγωνισμών για την παροχή υπηρεσιών.
3.                     Συγκρότηση της επιτροπής παραλαβής των προμηθειών που διενεργούνται με τις διατάξεις του ΕΚΠΟΤΑ , σύμφωνα με την υπ’ αριθμό 14/2015 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Συνημμένα:
α) Η υπ’ αριθμό 14/2015 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
β) Το υπ’ αρ. πρωτ. 3100/13-03-2015 έγγραφο του Δήμου Θήρας.
4.                     Συγκρότηση της επιτροπής διενέργειας και αξιολόγησης  των προμηθειών που διενεργούνται με τις διατάξεις του ΕΚΠΟΤΑ , σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 1/2015 απόφασης της οικονομικής επιτροπής του Δ. Θήρας.
Συνημμένα:
α) Η υπ’ αριθ. 1/2015 απόφασης της οικονομικής επιτροπής του Δ. Θήρας.
5.                     Συγκρότηση της επιτροπής παραλαβής παροχής υπηρεσιών για το 2015 , σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 28/18-02-2015 (ΑΔΑ 7ΓΦΡΩΡΝ-Δ9Ζ) απόφασης του Δημάρχου Θήρας και την υπ’ αριθμό 13/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Συνημμένα:
α) Η υπ’ αριθ. 28/18-02-2015 (ΑΔΑ 7ΓΦΡΩΡΝ-Δ9Ζ) απόφαση του Δημάρχου.
β) Η υπ’ αριθμό 13/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
6.                     Συγκρότηση επιτροπής με αρμοδιότητα την εξέταση των αιτημάτων για την παραχώρηση της χρήσης χώρων στην ζώνη των λιμένων ευθύνης μας , σύμφωνα με το άρθρο 24 του Ν.2971/2001.
Συνημμένα:
α) Η υπ’ αριθ. 30/2012 απόφασης του δ.σ. με θέμα «κανονισμός λειτουργίας κοινόχρηστων χώρων εντός λιμενικων ζωνών Δ.Λ.Τ.Θήρας.
β) Η υπ’ αριθ.8321.6/01/12/12-03-2102 εγκύκλιος «οδηγίες για την εκμετάλλευση της Ζώνης Λιμένα στα πλαίσια της παραχώρησης του ιδιαίτερου δικαιώματος χρήσης των χώρων αυτής». 
7.                     Διεθνής Διαγωνισμός προμήθειας καυσίμων και ελαιολιπαντικών υπηρεσιών Δήμου Θήρας και νομικών του προσώπων διάρκειας ενός έτους 2015-2016.
Συνημμένα: α) Το υπ’ αριθ. πρωτ. 2860/10-03-2015 έγγραφο του γραφείου προμηθειών του Δήμου Θήρας.

8.                     Ανάκληση της υπ’ αριθ. 20/2005 απόφαση του διοικητικού συμβουλίου με θέμα «ορισμός υπαλλήλου για την είσπραξη και απόδοση του ειδικού λιμενικού τέλους επιβατών», σύμφωνα με το άρθρο 2 του Ν.2399/1996 και της παρ. 6 του άρθρου 20 του Ν.3622/2007.
Συνημμένα:
α) Η υπ’ αριθ. 20/2005 απόφαση του διοικητικού συμβουλίου.
β) Το άρθρο 20 του Ν.3622/07.
γ) Το υπ’ αριθ. 8331.1/03/2004/7-1-2005 έγγραφο του Λιμεναρχείου Θήρας.
δ) Η υπ’ αριθ. 3422.27/43/96 της 17/25/6/1996 απόφασης του Υπ.Ε.Ν.
ε) Το από 18.03.2015 υπηρεσιακό σημείωμα του υπαλλήλου.
9.                     Έγκριση ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ της σύμβασης "ΠΑΡΟΧΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ -  ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Δ.Λ.Τ.ΘΗΡΑΣ".
Συνημμένα :
α) Το από 5/3/2015 έγγραφο της HWM.
β) Η υπ’ αριθ. πρωτ. 1079/23.09/2011 (ΑΔΑ: 4Α8ΗΟΕ2Ε-5ΦΣ) συναφθείσας σύμβασης.
10.                   Αίτημα του Χαλέβα Κων/νου για παράταση της σύμβασης "νομιμοποιήσεις λιμενίσκων , αλιευτικών σκαφών για την σύνταξη τεχνικών φακέλων – εξομοιώσεις λιμενικών ζωνών".
Συνημμένα: α) Το από 16-01-2015 έγγραφο του Χαλέβα Κων/νου.
11.                   Εξώδικη δήλωση – πρόσκληση του Παναγιώτη Χαραλάμπους Μεταξάτου.
Συνημμένα α) Η από 20/03/2015 εξώδικη δήλωση πρόσκληση.
β) Η από 16/02/2005 επιστολή μας.
12.                   Βεβαίωση χρηματικών καταλόγων τελών ναυαγίου Sea Diamond σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. Αριθ. 8122.1/03/04/04 (ΦΕΚ 310 Β/11-2-2004): Αναπροσδιορισμός δικαιωμάτων Λιμενικών Ταμείων και Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων, συνολικού ποσού  1.963.291,20 ευρώ.
Συνημμένα:
α) Χρηματικός κατάλογος 2012:
SEA DIAMOND       0,06     22412  1344,72           365      490.822,80 €
β) Χρηματικός κατάλογος 2013
SEA DIAMOND       0,06     22412  1344,72           365      490.822,80 €
γ) Χρηματικός κατάλογος 2014
SEA DIAMOND       0,06     22412  1344,72           365      490.822,80 €
δ) Χρηματικός κατάλογος 2015
SEA DIAMOND       0,06     22412  1344,72           365      490.822,80 € 
13        Τροποποίηση της υπ’ αριθμό 2/2015 απόφασης «Συγκρότηση πενταμελούς επιτροπής για την χωροθέτηση σκαφών στον λιμένα της Βλυχάδας».
Συνημμένα : Η απόφαση 2/15.
14        Καταγραφή αγκυροβολίων στην θαλάσσια περιοχή της Καλντέρας.
15        Συγκρότηση επιτροπής για την καταγραφή και τον έλεγχο των αντικειμένων που δεν έχουν καμία απολύτως αξία.
16        Συνεργασία με άμισθο σύμβουλο.
17        Έγκριση εξόδων μετακίνησης Προέδρου και πρώην Προέδρου Δ.Λ.Τ. Θήρας.
18        Προέγκριση εξόδων μετακίνησης Προέδρου.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΠΕΛΕΚΗΣ ΗΛΙΑΣ


Παρασκευή, Μαρτίου 27, 2015

περισσότεροι από κάθε προηγούμενη χρονιά αναμένονται για το καλοκαίρι του 2015 οι γάμοι επισκεπτών στην Σαντορίνη – μια πρωτοπόρα για την Σαντορίνη επιχειρηματική ιδέα και η εξέλιξή της ..

Περισσότεροι από κάθε προηγούμενη χρονιά αναμένεται να είναι οι γάμοι επισκεπτών, κυρίως αλλοδαπών, που θα πραγματοποιηθούν το φετινό καλοκαίρι στην Σαντορίνη, με το νησί να διατηρεί την πρώτη θέση στην Ελλάδα τόσο σε ότι αφορά τον αριθμό όσο και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά στις παρεχόμενες υπηρεσίες των συγκεκριμένων εκδηλώσεων.

Για την όμορφη και δημοφιλή στο ελληνικό και διεθνές κοινό Σαντορίνη, η συγκεκριμένη δραστηριότητα δεν αποτελεί καινούργια εξέλιξη ούτε διαδικασία. Οι γάμοι ελλήνων και ξένων επισκεπτών στην Σαντορίνη ξεκίνησαν να πραγματοποιούνται πριν από 20 περίπου χρόνια, από ελάχιστους τότε επαγγελματίες, των οποίων η κύρια δραστηριότητα ήταν η παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας, την οποία είχαν την σπουδαία και σπάνια, για τα ελληνικά δεδομένα των εποχών, ιδέα, να εξελίξουν και να διαφοροποιήσουν, δημιουργώντας ουσιαστικά και στην συνέχεια μια νέα επαγγελματική δραστηριότητα και κατηγορία.

Τα πρώτα χρόνια των «γάμων στην Σαντορίνη» η συγκεκριμένη δραστηριότητα ήταν και θεωρούνταν από κατοίκους και επισκέπτες ως η κορυφή της επιχειρηματικής πρωτοπορίας, με τους γάμους να προβάλλονται με ενθουσιώδη σχόλια σε διεθνή δίκτυα ενημέρωσης, δημιουργώντας παράλληλα τις πρώτες οργανωμένες ομάδες για την πραγματοποίησή τους, και εξελίσσοντας ουσιαστικά την υπηρεσία σε οργανωμένη επαγγελματική δραστηριότητα. Τότε, ενδεχομένως να αναπολήσουν πολλοί, οι γάμοι ήταν λιγότεροι, προβάλλονταν περισσότερο ενώ ο ενθουσιασμός που τους περιέβαλε μπορεί κάλλιστα να συγκριθεί με αυτόν της κάθε επιτυχημένης δημιουργικής προσπάθειας.

Τα τελευταία χρόνια, με δεδομένο το μεγάλο και διαρκώς αυξανόμενο διεθνές ενδιαφέρον που υπήρχε από πλευράς επισκεπτών για την τέλεση του γάμου τους στην Σαντορίνη και με επίσης δεδομένες τις γερές βάσεις που είχαν δημιουργηθεί από τους πρωτοπόρους της υπηρεσίας οι οποίοι είχαν παράλληλα φροντίσει να προβάλλουν με σύγχρονες μεθόδους την δραστηριότητά τους, οι «γάμοι στην Σαντορίνη» εμφάνισαν μεγάλη και ραγδαία αύξηση, απαιτώντας την δημιουργία και οργάνωση ολοένα και καλύτερων αλλά και περισσότερων και πιο εξειδικευμένων ολοκληρωμένων προγραμμάτων υπηρεσιών, ανάγκες τις οποίες αντιλήφθηκαν και κάλυψαν οι πρώτοι και υφιστάμενοι επαγγελματίες του χώρου με την παράλληλη είσοδο στην επιχειρηματική ιδέα ολοένα και νεότερων και περισσότερων επαγγελματιών, κάτι το οποίο είναι πλέον το κύριο γνώρισμα και χαρακτηριστικό της εν λόγο αγοράς σε συνδυασμό με τις απεριόριστες και ευέλικτες δυνατότητες που παρέχει.

Στο πλαίσιο της εξέλιξής τους, «οι γάμοι» αποσυνδέθηκαν από το πεδίο της επιπλέον παρεχόμενης υπηρεσίας των ξενοδοχείων του νησιού και των ομάδων που τα υποστηρίζουν και αναπτύχθηκαν σε νέες βάσεις ως ξεχωριστή επαγγελματική κατηγορία και δραστηριότητα, με τα αυτόνομα, πλέον, και σε σχέση με τα ξενοδοχεία, εξειδικευμένα γραφεία διοργάνωσης γάμων, να δημιουργούνται αποκλειστικά για την υποστήριξη αυτής της δραστηριότητας δημιουργώντας συνεργασίες τόσο με τους υπευθύνους των χώρων πραγματοποίησης των εκδηλώσεων, όσο και με όλους τους υπόλοιπους -και αντικειμενικά πολλούς- επαγγελματίες που σχετίζονται με αυτούς.

Οι εξελίξεις αυτές, συνοδεύτηκαν από προβληματισμούς από όλες τις «γενιές» των επαγγελματιών του χώρου σχετικά με το μέλλον, τα χαρακτηριστικά αλλά και τις προοπτικές της εν λόγο δραστηριότητας.

Αρκετοί από τους «παλαιούς» και πρωτοπόρους επαγγελματίες του χώρου που λειτουργούσαν ναι μεν επαγγελματικά και με μεγάλο ενθουσιασμό, αλλά ουσιαστικά χαρτογραφώντας το πεδίο και πλαίσιο των γάμων με κύριο μέλημα την διατήρηση του επιπέδου και των ποιοτικών τους χαρακτηριστικών, εμφανίστηκαν από ένα σημείο και μετά ανήσυχοι, όχι για την διεύρυνση και εξάπλωση της εν λόγο επιχειρηματικής ιδέας και την αύξηση, κατά συνέπεια, του ανταγωνισμού, όσο για τον ενδεχόμενο κίνδυνο της απώλειας της ποιότητάς της, που θα είχε αρνητικά αποτελέσματα για όλους τους επαγγελματίες.

Τους παραπάνω προβληματισμούς που δημιουργούνταν παράλληλα με την διεύρυνση της δραστηριότητας, ενέτεινε και η δημιουργία αντίστοιχων υπηρεσιών σε δεκάδες άλλες και διαρκώς περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, με την Σαντορίνη ουσιαστικά να «κατηγοριοποιείται» στον χώρο, παραμένοντας όμως στην κορυφή ως «βασίλισσα» και πρωτοπόρος της ιδέας, αλλά και αντικειμενικά, λόγο των αδιαμφισβήτητων μεγεθών της..

Σε ότι αφορά το φετινό καλοκαίρι οι προβλέψεις για την Σαντορίνη εμφανίζονται καλύτερες παρά ποτέ με τους γάμους, σε στενό ή ευρύ κύκλο προσκεκλημένων, εκδηλώσεων κι εν τέλει budget,  που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στο νησί να ξεπερνούν τους χίλιους.

Κοινό συμπέρασμα αλλά και στόχος πλέον όλων των επαγγελματιών του χώρου είναι πως η αριθμητική αύξηση των γάμων θα πρέπει να συνδυάζεται με ποιοτικές υπηρεσίες, με στόχο την περεταίρω ανάπτυξη αλλά και βιωσιμότητα της σημαντικής αυτής για την οικονομία του νησιού δραστηριότητας ..  

συνάντηση Δημάρχου- Γεν.Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών για την στελέχωση Υπηρεσιών του Δήμου Θήρας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Ο Δήμαρχος Θήρας κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Αθήνα συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών κ.Κ.Πουλάκη και έθεσε ως βασικό θέμα συζήτησης την επιτακτική ανάγκη στελέχωσης υπηρεσιών του Δήμου.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι η υποστελέχωση της Υπηρεσίας Δόμησης, Των Τεχνικών Υπηρεσιών καθώς και της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος δυσκολεύει το έργο του Δήμου να ανταποκριθεί στις ανάγκες του, καθώς υποδέχεται και φιλοξενεί περί τα δύο εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.

Σημείωσε επίσης ότι από το 2011 ο Δήμος έχει στερηθεί 23 υπαλλήλων οι οποίοι απεχώρησαν κυρίως λόγω συνταξιοδότησης. Έκανε δε εμφατικά γνωστό ότι η συνέχιση της κατάστασης αυτής οδηγεί σε παράλυση της δραστηριότητας του Δήμου. Ανέφερε ακόμη ότι τα περισσότερα δημοτικά νομικά πρόσωπα έχουν παντελή έλλειψη προσωπικού.


Ο Γεν.Γραμματέας κ.Πουλάκης διαβεβαίωσε ότι θα δει με προσοχή τα αιτήματα αυτά, χωρίς όμως να δεσμευτεί για την ικανοποίηση τους στην ολότητα τους.

θετικές οι εκτιμήσεις του ΣΕΤΕ για το 2015 – συγκρατημένος και συγκροτημένος ενθουσιασμός από τις ξενοδοχειακές ενώσεις που θέτουν ως στόχο την βελτίωση των οικονομικών μεγεθών, κάτι που όπως αναφέρουν εξασφαλίζει η ποιότητα

Θετικές και αισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις του Συνδέσμου των Εν Ελλάδι Τουριστικών Επιχειρήσεων για το καλοκαίρι του 2015, με την .. αριθμητική προσέγγιση των διεθνών επισκεπτών της Ελλάδας να φτάνει στα 25 εκατομμύρια και τα έσοδα από τον τουρισμό να διαμορφώνονται στα 24 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του φορέα.

Σε ότι αφορά τις αφίξεις, σε αυτές υπολογίζονται και οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων παρά το γεγονός ότι δεν διανυκτερεύουν σε καταλύματα της χώρας.

Οι αεροπορικές αφίξεις προϋπολογίζονται σε 1 εκατομμύριο περισσότερους επισκέπτες σε σχέση με το 2014, κάτι στο οποίο συνηγορεί και η ένταξη της Ελλάδας στα προγράμματα πτήσεων πολλών νέων –σε ότι αφορά την συνεργασία τους με την Ελλάδα- αεροπορικών εταιριών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου, «ο ΣΕΤΕ συνεργάζεται στενά με το αρμόδιο Υπουργείο για τη λήψη κάθε πρόσφορου μέτρου. Βασική προϋπόθεση για τη συνέχιση της θετικής πορείας του τουρισμού είναι, σε πρώτη φάση η διασφάλιση ενός σταθερού φορολογικού πλαισίου, το οποίο δεν θα δημιουργήσει επιπρόσθετα εμπόδια λίγο πριν την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου.

Σημαντική επίσης προϋπόθεση αποτελεί η άμεση ολοκλήρωση και ενεργοποίηση του νέου επενδυτικού νόμου και του ΕΣΠΑ με στόχο την υλοποίηση επενδύσεων σε υποδομές νέων και υφιστάμενων κλινών, πρωτίστως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τη ραχοκοκαλιά του ελληνικού τουρισμού. Ο τουρισμός είναι ο κλάδος που μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, στην τόνωση τόσο των αστικών περιοχών, όσο και των νησιών, των τουριστικών προορισμών και της περιφέρειας γενικότερα. Είναι ο κλάδος που δίνει ώθηση στο μικρό επιχειρηματία, στην ατομική επιχείρηση, στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, στην ταβέρνα του χωριού, στον τοπικό έμπορο ενοικίασης αυτοκινήτων. Απαιτείται η συνεργασία όλων όσοι δραστηριοποιούμαστε στο χώρο του τουρισμού, ιδιωτικών και δημόσιων φορέων, ώστε να διασφαλισθεί η αναπτυξιακή πορεία του ελληνικού τουρισμού προς όφελος της οικονομίας, της απασχόλησης και των τοπικών κοινωνιών».

Στην ανάγκη βελτίωσης, από την άλλη πλευρά, των απόλυτων οικονομικών μεγεθών εστιάζουν πολλές ξενοδοχειακές ενώσεις στην χώρα, οι οποίες κάνουν λόγο για την ανάγκη διατήρησης και ενίσχυσης της ποιότητας των υπηρεσιών τους.

Σύμφωνα με τους ξενοδόχους, η Ελλάδα μοιάζει να κερδίζει το στοίχημα της αριθμητικής αύξησης των επισκεπτών της, με την πρόκληση που ήδη αντιμετωπίζει να είναι αυτή της αύξησης των δεικτών κέρδους ανά δωμάτιο / διανυκτέρευση, οι οποίοι κατατάσσουν την Ελλάδα σε μια από τις τελευταίες θέσεις στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τους ξενοδόχους, η βελτίωση αυτών των δεικτών δεν θα πρέπει να γίνει σε βάρος της ποιότητας, το αντίθετο μάλιστα, κρίνοντας παράλληλα ότι σημαντικός παράγοντας στην συνολική αναβάθμιση του τουρισμού, είναι η Πολιτεία ευθύνη της οποίας είναι η δημιουργία ενός σταθερού και υγιούς περιβάλλοντος για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.


θετικές εκτιμήσεις για τον παγκόσμιο τουρισμό το 2015 – οι νέοι προορισμοί και η πρόθεση όλο και περισσότερων πολιτών μεσαίων οικονομικών εισοδημάτων να πραγματοποιούν ένα τουλάχιστο ταξίδι στο εξωτερικό τον χρόνο

Θετικές είναι οι εκτιμήσεις του UNWTO για τον τουρισμό και τα επι μέρους τουριστικά μεγέθη του 2015 όπως εμφανίζονται σε έρευνά του που παρουσιάστηκε πρόσφατα, λίγο μετά την προηγούμενη που παρουσίασε αναλυτικά τα δεδομένα του χώρου για το 2014.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του .. ο τουρισμός και οι νέες μορφές του αποτελούν την χαρακτηριστικότερη και μαζικότερη τάση, φιλοσοφία και κουλτούρα ζωής για τους πολίτες του κόσμου, οι οποίοι έχουν ενταγμένα και πραγματοποιούν ταξίδια στην ζωή τους, με τουλάχιστο ένα «μεγάλο» εκτός των συνόρων της χώρας τους τον χρόνο.

Η τάση αυτή αφορά τους πολίτες όλων των εισοδηματικών κατηγοριών οι οποίοι ταξιδεύουν, ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνατότητες.

Η έρευνα για το 2015 εστιάζει στην «δημιουργία» και ανάπτυξη αλλά και εντυπωσιακή ανταπόκριση που έχουν οι νέοι προορισμοί στην σύγχρονη τουριστική βιομηχανία, καθώς και στην πρόθεση ολοένα και περισσότερων πολιτών κυρίως μεσαίων και χαμηλών οικονομικών εισοδημάτων και δυνατοτήτων να πραγματοποιούν ένα τουλάχιστο ταξίδι εκτός της χώρας τους κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις η Ελλάδα θα εμφανίσει αύξηση στον εισερχόμενο τουρισμό της κατά 20% σε σχέση με το 2014, καταγράφοντας μια από τις μεγαλύτερες ανόδους παγκοσμίως.

Σύμφωνα με την έρευνα του 2014 και σε σχέση με τις ηπείρους η Βόρεια Αμερική εμφάνιση αύξηση της τουριστικής κίνησης κατά 7%, η Νότια Αμερική 6%, η Ασία και ο Ειρηνικός 5%, η Ευρώπη 4%, η Μέση Ανατολή 4% και η Αφρική 2%.


Για το 2015 ο διεθνής οργανισμός προβλέπει αύξηση των τουριστικών δεικτών για όλες τις περιοχές του πλανήτη με την Ευρώπη να φτάνει στο 3-4% εδραιώνοντας την θέση της ως μια από τις πλέον επισκέψιμες περιοχές της γης.. 

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ - πέντε νησιά του Νοτίου Αιγαίου αποκτούν υδατοδρόμια

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Π.Ν.Α.,

Υπεγράφησαν οι Προγραμματικές Συμβάσεις - Προχωρά ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η υλοποίηση του δικτύου υδατοδρομίων από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε την σύναψη πέντε (5) νέων Προγραμματικών Συμβάσεων με τα αντίστοιχα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την μελέτη,  κατασκευή και  λειτουργία ισάριθμων υδατοδρομίων σε νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων.

Ειδικότερα, ο κ. Χατζημάρκος υπέγραψε Προγραμματικές Συμβάσεις με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείου Πάτμου για το έργο «Μελέτη, κατασκευή και άδεια ίδρυσης και λειτουργίας Υδατοδρομίου στη Λέρο», με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλύμνου για το έργο «Μελέτη, κατασκευή και άδεια ίδρυσης και λειτουργίας Υδατοδρομίου στην Κάλυμνο», με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την «Μελέτη - κατασκευή και άδεια ίδρυσης και λειτουργίας Υδατοδρομίου στην Νάξο»  και  την «Μελέτη - κατασκευή και άδεια ίδρυσης και λειτουργίας Υδατοδρομίου στην Αμοργό» και με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μήλου για την «Μελέτη, κατασκευή και Άδεια Ίδρυσης και Λειτουργίας Υδατοδρομίου στη Μήλο».

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η υπογραφή και νέων Προγραμματικών Συμβάσεων με Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία για την δημιουργία υδατοδρομίων, στο πλαίσιο του μεγάλου στόχου που έχει θέσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.


Η  ίδρυση υδατοδρομίων δημιουργεί μια σημαντική αναπτυξιακή προοπτική, αφού ενισχύεται ο τομέας του τουρισμού που αποτελεί για τα νησιά βασικό πυλώνα ανάπτυξης, ενώ δημιουργείται ένα σημαντικό πεδίο επένδυσης με σημαντικά οφέλη, ιδιαίτερα για τις νησιωτικές κοινωνίες. Επιπλέον, η αξιοποίηση των υδροπλάνων εκτιμάται ότι θα ενισχύσει την προσπάθεια για άρση της απομόνωσης σημαντικών τμημάτων της ελληνικής επικράτειας και θα συμβάλει στο να αντιμετωπιστούν οι ολοένα και αυξανόμενες απαιτήσεις των μετακινήσεων, δεδομένου ότι τα υδροπλάνα δύνανται να εκτελούν πτήσεις για τη μεταφορά επιβατών και φορτίων.

συνάντηση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού κ. Μιχάλη Κόκκινο

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Π.Ν.Α.,

Την επίσκεψη του κ. Μιχάλη Κόκκινου, δέχθηκε την Πέμπτη στο γραφείο του, στο Περιφερειακό Μέγαρο, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στο πλαίσιο της ανάληψης καθηκόντων του ως επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.

Ο κ. Κόκκινος ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για την απόφασή του να παραιτηθεί από την θέση του Περιφερειακού Συμβούλου και του Γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου, προκειμένου να ανταποκριθεί στα νέα του καθήκοντα.
Στην διάρκεια της συνάντησης έγινε συζήτηση για την ανάγκη επανενεργοποίησης της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, για τον καταλυτικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην ενεργοποίηση ενός μεγάλου και ιδιαίτερα δυναμικού μέρους του Ελληνισμού που ζει και δραστηριοποιείται στο εξωτερικό, καθώς και για την δυνατότητα προώθησης θεμάτων των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, στην κατεύθυνση της εξωστρέφειας και της ανάπτυξης.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε:

«Η αποχώρηση του Μιχάλη Κόκκινου από το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν είναι ευχάριστη. Από εκεί και πέρα, μας γεμίζει χαρά το γεγονός ότι σε αυτήν τη ιδιαίτερα σημαντική θέση, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, θα υπηρετήσει ένας άνθρωπος δικός μας. Είναι πολλά αυτά που τα νησιά μας μπορούν να κερδίσουν – και έπρεπε να είχαν κερδίσει – από την λειτουργία του θεσμού της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού. Ξεκινά μια καινούργια εποχή, μια ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο, για να λειτουργήσει η Γενική Γραμματεία με έναν τρόπο που θα είναι παραγωγικός και θα στηρίξει και τον απόδημο Ελληνισμό, αλλά και την χώρα στο εξωτερικό. Σαν Νότιο Αιγαίο έχουμε μια πολύ πλούσια ατζέντα θεμάτων που μπορούμε να δουλέψουμε μαζί με την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και αυτό γίνεται για πρώτη φορά. Είμαι σίγουρος ότι ο νέος Γενικός Γραμματέας , ο κ. Κόκκινος, θα κάνει την δουλειά του με ευθύνη και με αίσθηση ότι από την νέα του θέση εκπροσωπεί την χώρα στο εξωτερικό, αλλά και τα θέματα των νησιών μας θα έχουν την προτεραιότητα που πρέπει . Από πλευράς μας, θα στηρίξουμε το έργο του όπου χρειαστεί. Συμφωνήσαμε να έχουμε μια στενή συνεργασία και σύντομα θα καθορίσουμε συγκεκριμένο πλάνο πάνω στο οποίο θα κινηθούμε από κοινού. Του εύχομαι καλή δύναμη και κάθε επιτυχία. Όλοι έχουμε  ανάγκη να κάνουμε πράξη την εξωστρέφεια για την χώρα και η περιοχή η οποία μπορεί να υπηρετήσει τον όρο εξωστρέφεια με μεγαλύτερη επιτυχία και αποτελεσματικότητα, είναι το Νότιο Αιγαίο».

Από την πλευρά του ο νέος Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού κ. Μιχάλης Κόκκινος δήλωσε:

«Παραμένω στο πλευρό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από την νέα μου θέση, με τον απόδημο Ελληνισμό, στο νέο όραμα που έχουμε θέσει με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά και βέβαια με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, σε μια Γενική Γραμματεία που θέλει να γίνει εξωστρεφής, να πλησιάσει τον απόδημο Έλληνα, να ζητήσει την συνδρομή του στην στήριξη της χώρας και στην προώθηση των ελληνικών συμφερόντων. Τα Δωδεκάνησα, το Νότιο Αιγαίο θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή, σε κάθε μου σκέψη και σε κάθε πολιτική που θα εφαρμόσω από την νέα μου θέση. Θα είμαι στο πλευρό του Περιφερειάρχη, θα έχουμε πολύ στενή συνεργασία, με στόχο να πάμε τα νησιά μας όσο πιο μπροστά μπορούμε. Να ενισχύσουμε τα νησιά με μέσω του απόδημου Ελληνισμού αλλά και να στηρίξουμε τους απόδημους Έλληνες όπου κι αν βρίσκονται».


Τον κ. Κόκκινο συνόδευαν οι συνεργάτες του κ.κ. Νίκος Τριπολίτης και Σταύρος Χατζηαλεξίου.

Πέμπτη, Μαρτίου 26, 2015

σύλλογος Κρητών Σαντορίνης : επιστολή διαμαρτυρίας σε φορείς των δύο νησιών για τα προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαντορίνης με την Κρήτη εν όψει της ενδεχόμενης διακοπής των επιδοτούμενων δρομολογίων από 1.4 – ανοιχτή επιστολή στους κατοίκους και επαγγελματίες των νησιών με αίτημα την συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς και ενημέρωση για τις πτήσεις στο δρομολόγιο Ηράκλειο – Θήρα της MINOAN AIR

Επιστολή διαμαρτυρίας σε φορείς των δύο νησιών για τα προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαντορίνης με την Κρήτη εν όψει της ενδεχόμενης διακοπής των επιδοτούμενων δρομολογίων από 1.4 , ανοιχτή επιστολή στους κατοίκους και επαγγελματίες των νησιών με αίτημα την συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς καθώς και ενημέρωση για τις πτήσεις στο δρομολόγιο Ηράκλειο – Θήρα της MINOAN AIR την περίοδο των γιορτών του Πάσχα, συνέταξε και απέστειλε σε αρμόδιους και κατοίκους των δύο νησιών ο Σύλλογος Κρητών Σαντορίνης.

Στην επιστολή του με αποδέκτες τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, τους Βουλευτές Κρήτης και Κυκλάδων, τον Περιφερειάρχη Κρήτης, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, την Έπαρχο Θήρας, τον Δήμαρχο Θήρας, και τα μέσα ενημέρωσης, ο Σύλλογος Κρητών Θήρας αναφέρεται στην προβληματική για κατοίκους, φοιτητές, επιχειρηματίες και εμπορεύματα, ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαντορίνης με την Κρήτη, ενώ εκφράζει τις ανησυχίες του στο ενδεχόμενο τα ήδη περιορισμένα επιδοτούμενα δρομολόγια να διακοπούν στο τέλος Μαρτίου με αποτέλεσμα όπως αναφέρει να υπάρχουν ήδη σοβαρές ανησυχίες από πλευράς πολιτών, σημειώνοντας την αναγκαιότητα εξεύρεσης άμεσης και βιώσιμης λύσης.

Την  επιστολή μπορείτε να την δείτε εδώ : https://drive.google.com/file/d/0B6cFUP9k5xATYzEySUJSSXA3NXRBWE9ZVGl3UDlBa3Q4RmFz/view?usp=sharing


Παράλληλα, ο Σύλλογος Κρητών Σαντορίνης με ανοιχτή του επιστολή με αποδέκτες επιχειρηματίες, φορείς και πολίτες της Σαντορίνης και της Κρήτης, και αναφερόμενος στον ενδεχόμενο διακοπής των επιδοτούμενων δρομολογίων τον Μάρτη του 2015, καλεί τους φορείς και πολίτες σε συγκέντρωση υπογραφών για το θέμα ενώ αιτείται συνάντησης με τον αρμόδιο υπουργό για την εξεύρεση άμεσης και βιώσιμης λύσης.

Την ανοιχτή επιστολή μπορείτε να δείτε εδώ : https://drive.google.com/file/d/0B6cFUP9k5xATU1dfRnRhOWdRZEJIaHRaWWZFbHRkSHQxZWtn/view?usp=sharing

Τέλος, ο Σύλλογος ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο για τα αεροπορικά δρομολόγια Ηρακλείου – Θήρας τις μέρες των γιορτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του,

Ύστερα από αίτημα του Συλλόγου στην MINOAN AIR  περί δρομολόγησης αεροπλάνων στην γραμμή Θήρα – Ηράκλειο – Θήρα για την κάλυψη του κενού που δημιουργεί η ελλιπείς ακτοπλοϊκή σύνδεση ενημερώνει ότι τα δρομολόγια της MINOAN AIR  τις μέρες των γιορτών θα είναι τα εξής :

Σάββατο 4/4
Ηράκλειο – Θήρα 10.00 / Θήρα – Ηράκλειο 11.00
Μ. Πέμπτη 9/4
Ηράκλειο – Θήρα 19.40 / Θήρα – Ηράκλειο 20.40
Κυριακή 19.4
Ηράκλειο – Θήρα 15.15 / Θήρα – Ηράκλειο 16.15

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με την εταιρία http://www.minoanair.com/page-contact


Την ανακοίνωση μπορείτε να δείτε εδώ : https://drive.google.com/file/d/0B6cFUP9k5xATSEtHemZPcGM2NC1hZF84MHBMazROY3E1M0Jr/view?usp=sharing

έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας (26.3 12.30)

Σύμφωνα με την πρόσκληση,

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ.5 του Δ.Κ.Κ. (Ν.3852/2010) σας καλούμε στην έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίαση της 26ης του μηνός Μαρτίου 2015 ημέρα της εβδομάδας Πέμπτη και ώρα 12.30 να προσέλθετε στην αίθουσα του Δημοτικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης (ΔΑΠΠΟΣ) για συζήτηση και λήψη απόφασης στο μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης.

1.      Λήψη απόφασης για ενδεχόμενη αυξηση του Φ.Π.Α. σε νησιά που αποτελούν δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Δήμαρχος Θήρας Νικόλαος Ζώρζος

Η συνεδρίαση έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα διότι σύμφωνα με τις δηλώσεις τις αναπληρώτριας Υπ. Οικονομικών και Ναυτιλίας κας Νάντιας Βαλαβάνη, η κυβέρνηση εξετάζει την αύξηση του Φ.Π.Α. σε νησιά που αποτελούν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.


ανακοίνωση Νομαρχιακής Επιτροπής Συριζα Κυκλάδων για τον Φ.Π.Α.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Η αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη εξέθεσε σε τηλεοπτική εκπομπή προσωπικές απόψεις σχετικά με το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ στα νησιά. Οι συγκεκριμένες απόψεις δεν είναι σε καμία περίπτωση δεσμευτικές για τις όποιες τελικές αποφάσεις, τόσο της ίδιας όσο και της κυβέρνησης. Οι αντιπολιτευτικές κορώνες μοναδικό σκοπό έχουν να εξομοιώσουν το παρελθόν με το παρόν. Η Κυβέρνηση έλαβε εντολή να αλλάξει το μέλλον της χώρας, να σταματήσει τη λιτότητα και τα υφεσιακά μέτρα. Και δεν θα το πράξει αντιγράφοντας όσα οι πολίτες καταδίκασαν με την ψήφο τους.

Αυτοί που μέχρι τώρα στήριξαν και επικρότησαν όλες τις μνημονιακές πολιτικές, αυτοί που γαλούχησαν ένα καθεστώς που κατρακύλησε την Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας, αυτοί που δεκαετίες απέκρυπταν από τον κυκλαδικό λαό την αλήθεια, είναι αυτοί που με αντανακλαστικά αξιοζήλευτα ετοιμάζουν επαναστάσεις(!) και περιμένουν με ανυπομονησία την αποτυχία της κυβέρνησης.

Ας περιμένουν: οι πολίτες γνωρίζουν από πρώτο χέρι και τις αιτίες και τα
αποτελέσματα των επιλογών των προηγούμενων κυβερνήσεων.


Σε κάθε περίπτωση ως κάτοικοι των Κυκλάδων γνωρίζουμε πολύ καλά την πραγματικότητα στα νησιά μας - είναι καθημερινό μας βίωμα άλλωστε - και ως εκ τούτου είμαστε πάντοτε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα αυτονόητα: να κρατάμε ζωντανές τις οικονομίες και τις κοινωνίες των νησιών μας και να διεκδικούμε το δικαίωμα μας να ζούμε αξιοπρεπώς σε αυτά.

συνεδρίαση οικονομικής επιτροπής Π.Ν.Α. (1.4) – θέματα

Σύμφωνα με την πρόσκληση,               
                     
Σας καλούμε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 01/04/2015 και ώρα 11:00 με τηλεδιάσκεψη, στα Καταστήματα της Περιφέρειας  στη Σύρο (Πλατεία Τσιροπινά) και στη Ρόδο (Πλατεία Ελευθερίας 1), σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 175 και 177 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α΄/7-6-2010) και την διάταξη του άρθρου 5 του Ν. 4071/11-04-2012  με το οποίο αντικαθίσταται το άρθρο 176 του Ν. 3852/2010, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα :

1. Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας του έργου: «Συντήρηση κτιρίων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου».
2. Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας του έργου: «Αποπεράτωση περιβάλλοντα χώρου πιλοτικού προγράμματος ολικής ανακύκλωσης Χάλκης» της Π.Ν.ΑΙ.
3. Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας του έργου: «Επισκευή τοιχίου και αύλειου χώρου στο 5ο Δημοτικό σχολείο Καλύμνου».
4. Έγκριση πρακτικών της μελέτης: «Μελέτη κτηματογράφησης επαρχιακής οδού Λίνδου-Κατταβιά».
5. Έγκριση χορήγησης 4ης παράτασης προθεσμίας των εργασιών του έργου: «Ολοκλήρωση εργασιών βελτίωσης-διαπλάτυνσης εθνικής οδού Ρόδου-Λίνδου από Φαληράκι έως Κολύμπια».
6. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας του έργου: «Αποπεράτωση μονάδας σφαγείων Ν. Κάσου».
7. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας του έργου: «Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου ανατολικού άξονα νήσου Ρόδου (2012)».
8. Έγκριση όρων δημοπράτησης για το έργο «Συντήρηση οδικού δικτύου ν. Μυκόνου(2014)».
9. Έγκριση πρακτικού κατακύρωσης δημοπρασίας πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την «Μίσθωση μηχανημάτων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών πλημμυρών, καταπτώσεων κτλ, στο οδικό δίκτυο Π.Ε. Νάξου».
10. Έγκριση πρακτικού κατακύρωσης δημοπρασίας πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την «Μίσθωση μηχανημάτων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών πλημμυρών, καταπτώσεων κτλ, στο οδικό δίκτυο Π.Ε. Τήνου».
11. Έγκριση πρακτικού της επιτροπής διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου: «Επείγουσες εργασίες επισκευής στον Α όροφο της ανατολικής πλευράς του κτιρίου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου».
12. Έγκριση πρακτικού της επιτροπής διαγωνισμού για το έργο: «Αποκαταστάσεις από πλημμύρες νήσου Κιμώλου».
13. Έγκριση πρακτικού της επιτροπής διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου: «Διαγραμμίσεις-Στηθαία ασφαλείας-Ανακλαστήρες οδοστρώματος κλπ για τα νησιά της ΠΕ Κυκλάδων (Μήλου-Κιμώλου-Σίφνου-Σερίφου)».
14. Έγκριση πρακτικού κατακύρωσης διαδικασίας διαπραγμάτευσης για τον διαγωνισμό: Προμήθειας ειδών κομποστοποίησης και ανακύκλωσης Δήμου Σικίνου.
15. Έγκριση διακήρυξης της προμήθειας μικρού ελαστικοφόρου φορτωτή Δήμου Σικίνου.
16. Έγκριση πρακτικού για την μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση των γραφείων των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.
17. Έγκριση πρακτικού ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης του διαγωνισμού καθαριότητας έτους 2015 της ΠΕ Κυκλάδων.
18. Έγκριση τροποποιήσεων δρομολογίων μεταφοράς μαθητών σχολικού έτους 2014 -2015 - Χορήγησης γονικής μέριμνας.
19. Α)Έγκριση διενέργειας Εθνικού ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού ανάθεσης υλοποίησης του έργου :<<Ανάδειξη εργολάβου για τον από εδάφους δολωματικό ψεκασμό ελαιοδέντρων των περιφερειακών ενοτήτων Δωδεκανήσου στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης του δάκου της ελιάς 2015>>, Β)για την δέσμευση δαπάνης ύψους 133.216 ευρώ (χωρίς φ.π.α) από τον προϋπολογισμό εξόδων του καε 02.02.295.0879 του οικονομικού έτους 2015 για τις δαπάνες δακοκτονίας(σύμφωνα με το π.δ. 113/2010 ανάληψης υποχρεώσεων από διατάκτες) και Γ) για έγκριση ορισμού μελών στις επιτροπές α) παραλαβής- αποσφράγισης - αξιολόγησης των προσφορών β)αξιολόγησης ενστάσεων του ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού και γ)παραλαβής του ανωτέρω έργου.
20. Έγκριση πρακτικού ενστάσεων και πρακτικού αποσφράγισης οικονομικών προσφορών του πρόχειρου διαγωνισμού για την «Επιλογή τεχνικού συμβούλου για την εκπόνηση μελέτης της στρατηγικής επικοινωνίας τουριστικής προβολής για το 2015 για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου».
21.  Δικαστικές Υποθέσεις.
22. Έγκριση Δράσεων Προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
23. Έγκριση Δράσεων Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
24. Έγκριση Δράσεων Αθλητισμού – Πολιτισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
25. Έγκριση Δράσεων του τμήματος Δια βίου Μάθησης, Παιδείας & Απασχόλησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
26. Έγκριση δαπανών - έργων οικονομικού έτους 2014 σε βάρος του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015. 
27. Έγκριση διαφόρων δαπανών – διάθεσης πιστώσεων.
28. Εγκρίσεις μετακινήσεων κ. Περιφερειάρχη.
29. Εγκρίσεις μετακινήσεων   κ.κ. Αντιπεριφερειαρχών.

30. Εγκρίσεις μετακινήσεων   κ.κ. Περιφερειακών Συμβούλων.

επιτολή του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου προς το Λιμενικό Ταμείο Νοτίας Δωδεκανήσου και τους δημάρχους των νησιών με θέμα «χρηματοδότηση δικτύου Υδατοδρομίων»

Σύμφωνα με την επιστολή που υπογράφει ο κ. Χατζημάρκος,

Σε συνέχεια των συζητήσεων που ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2014 σχετικά με την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την χρηματοδότηση και κατασκευή δικτύου υδατοδρομίων στα νησιά της Περιφέρειας μας, λάβαμε την από 18 Φεβρουαρίου 2015 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου Νοτίας Δωδεκανήσου με τις παρατηρήσεις-τροποποιήσεις που αυτή επιφέρει στην Προγραμματική Σύμβαση που εγκρίθηκε από Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου με ημερομηνία 27 Ιανουαρίου 2015.

Οι τροποποιήσεις που αποφασίσατε στα άρθρα της Προγραμματικής Σύμβασης αφορούν :
-Άρθρο 3, με αναφορές στον τεχνικό εξοπλισμό των υδατοδρομίων.
-Άρθρο 4, με αναφορές στον φορέα εκτέλεσης και διαχείρισης.
-Άρθρο 6, με αναφορές στην Επιτροπή Παρακολούθησης.

Τις τροποποιήσεις που αποφασίσατε στα άρθρα 3 και 6, εργαζόμαστε ώστε να τις ενσωματώσουμε στην Προγραμματική Σύμβαση που θα πρέπει να υπογραφεί για την υλοποίηση του έργου, ενώ το ίδιο δεν μπορεί να δρομολογηθεί για την τροποποίηση που ψηφίσατε στο άρθρο 4 αφού έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την φιλοσοφία του όλου εγχειρήματος.

Συγκεκριμένα, είναι  αδιαμφισβήτητο ότι η αδειοδότηση των Υδατοδρομίων θα γίνει στο όνομα των Λιμενικών Ταμείων στα οποία ανήκει και η μελλοντική ευθύνη διαχείρισης αυτών.
Η απόφαση σας  να απορρίψετε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από την ενδεχόμενη διαδικασία ανάθεσης της λειτουργίας του Υδατοδρομίου σε τρίτο, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την κεντρική φιλοσοφία του εγχειρήματος,  που δεν είναι άλλη από την δημιουργία ενός ΔΙΚΤΥΟΥ Υδατοδρομίων στα νησιά μας,  διότι στην περίπτωση που το κάναμε δεκτό το κάθε Λιμενικό Ταμείο θα διατηρεί το δικαίωμα να παραχωρεί την λειτουργία του Υδατοδρομίου της περιοχής ευθύνης του σε τρίτους με άμεσο αποτέλεσμα, στην περίπτωση που αυτό δεν γίνει στο πλαίσιο μιας κοινά συμφωνημένης στρατηγικής, την κατάρρευση του δικτύου.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε να χρηματοδοτήσει και να κατασκευάσει  για λογαριασμό των κατά τόπους Λιμενικών Ταμείων, στο όνομα των οποίων τα αδειοδοτεί και στην διαχείριση των οποίων τα παραδίδει (μη επιζητώντας και οποιοδήποτε μερίδιο από τα μελλοντικά έσοδα αυτών) , τα Υδατοδρόμια στα νησιά μας με αποκλειστικό  στόχο την στήριξη της  αναπτυξιακής προοπτικής της περιοχής μας. 


Μοναδική απαίτηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι η συνεχής λειτουργία των ανωτέρω Υδατοδρομίων σε λογική δικτύου, στόχος που μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην όποια, ενδεχόμενη, απόφαση παραχώρησης της λειτουργίας κάποιου εξ αυτών, σε τρίτο.