Τρίτη, Απριλίου 06, 2010

Πολλοί μου λένε τελευταία οτι "είδες; τσιμουδιά ο κόσμος. κόψανε μισθούς, κόψανε δώρα -και δωράκια- και δεν αντέδρασε κανείς..."
Έτσι φαίνεται (τουλάχιστο...)

Υπάρχουν όμως όσοι διαμαρτύρονται...
Έντονο είναι γενικά το πολιτικό σκηνικό στην Σύρο, η δημοτική αρχή εμφανίζει σημάδια κόπωσης (αν και περνάει τις προτάσεις της) οι ταξιτζήδες τράβηξαν χειρόφρανο μετα και την διαφωνία τους με την δημοτική αρχή, ενω δεν είναι και λίγοι όσοι τάσσονται υπέρ της διενέργειας τοπικών δημοψησμάτων για τον «Καλλικράτη» ενώ κάποιοι άλλοι επικαλούμενοι ιστορικούς -αλλά και συναισθηματικούς- λόγους υποστηρίζουν οτι η ονομασία «Ερμούπολη» θα πρέπει να υπάρχει στον νέο κι ενιαίο Δήμο...

Ανυποχώρητοι είναι πάντως οι Συριανοί ταξιτζήδες.
Το παν και τό καναν και τράβηξαν χειρόφρενο στα αυτοκίνητά τους κατα τη διάρκεια των γιορτών. Μεταξύ άλλων (βλ. κυκλοφοριακά μέτρα) διαφωνούν με την απόφαση της δημοτικής αρχής να λειτουργεί δωρεάν δημοτική συγκοινωνία, πόσο μάλλον σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Η δημοτική αρχή πάντως εμφανίζεται αποφασισμένη να συνεχίσει να λειτουργεί ως εχει την δημοτική συγκοινωνία. Άλλωστε εχει την έγγραφη στήριξη και πολλών ,και ηλικιωμένων, πολιτών.

«Εκτός νομικου πλαισίου και αυθαίρετους» χαρακτηρίζει το Υπουργείο Εσωτερικών όσους θέτουν θέμα τοπικών δημοψηφισμάτων για τον Καλλικράτη (τον θέλουμε ή δεν το θέλουμε δηλαδή)
«Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα» απαντά το υπουργείο κόβοντας το βήχα όσων είχαν υπόψη να αναρωτηθούν...