Παρασκευή, Μαΐου 25, 2012

παράταση προθεσμιών για τα ΤοπΣΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου,

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής προτάσεων για τη χρηματοδότηση των Τοπικών Σχεδίων για την Απασχόληση (ΤοπΣΑ).
Η νέα ημερομηνία λήξης της προθεσμίας είναι Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012.
Για πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα:  www.notioaigaio.gr.
Υπενθυμίζεται ότι τα ΤοπΣΑ, θα υλοποιηθούν από Αναπτυξιακές Συμπράξεις, θα χρηματοδοτηθούν μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και έχουν στόχο την προετοιμασία και την υποστήριξη ωφελούμενων μέχρι την εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης και ένταξής τους στην αγορά εργασίας.

την επανασύσταση του Υπ. Αιγαίου υποσχέθηκαν οι ανεξάρτητοι Έλληνες

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων,

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Μυτιλήνη, δήλωσε ότι μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, στη κυβέρνηση που θα προκύψει, θα επανασυσταθεί το Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής το οποίο καταργήθηκε από της προηγούμενες κυβερνήσεις.
"Είναι από τους βασικότερους στόχους μου", είπε στους δημοσιογράφους, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. 

διαμαρτυρία Ι.Μ. Προφήτη Ηλία Σαντορίνης για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του ραντάρ …

Την διαμαρτυρία της για την  αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του ραντάρ που βρίσκεται πλησίον της, εκφράζει μέσα από δημοσίευμα σε σελίδα του διαδικτύου η Ι.Μ. του Προφήτη Ηλία στην Σαντορίνη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που αναφέρονται στην σελίδα, αυτές τις ημέρες επιχειρείται η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων από ειδικό συνεργείο και προκειμένου να τοποθετούν καινούργια μηχανήματα στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρουσιάζονται από την πλευρά της Μονής,

Το Ραντάρ βρίσκεται σε απόσταση μόλις 20 μέτρων από μία Μονή, πού έχει χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο με ακτίνα προστασίας 500μ. γύρω από αυτό.
Το όρος του Προφήτη Ηλία στην κορυφή του οποίου βρίσκεται η Μονή είναι ενταγμένο στον Εθνικό κατάλογο NATURA 2000 και ως εκ τούτου προστατευόμενο και ασύμβατο με κάθε είδους στρατιωτική εγκατάσταση.
Οι επιπτώσεις στην υγεία των μοναχών, προσκυνητών και επισκεπτών του Μοναστηριού είναι αδιαμφισβήτητες εξ αιτίας της καρκινογόνου ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που εκπέμπεται από το ραντάρ.
Το 1999 με διαδοχικές αποφάσεις του Υπ. Μεταφορών ανακλήθηκε το δικαίωμα χρήσης και εκπομπής όλων των κεραιών συμπεριλαμβανομένου και του ραντάρ της Σαντορίνης, το οποίο όμως διατηρήθηκε στην θέση του για λόγους εθνικής ασφάλειας.
Σύμφωνα με την Ι.Μ. του Προφήτη Ηλία, “εδώ και 15 χρόνια αγωνιζόμαστε ακατάπαυστα όχι για την κατάργηση της λειτουργίας του ραντάρ, αλλά για την μεταφορά του και συνέχιση της λειτουργίας του σε ακατοίκητη βραχονησίδα κοντά στην Σαντορίνη και μεταφορά του σήματός του μέσω link στις εγκαταστάσεις του στρατιωτικού αεροδρομίου της Σαντορίνης.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, ως αποτέλεσμα των πολυετών προσπαθειών της Μονής ήταν ύστερα από δεκάδες έγγραφα και παρεμβάσεις, η μετεγκατάσταση των κεραιών των εταιριών κινητής τηλεφωνίας, ραδιοτηλεοπτικών σταθμών καθώς και του ΟΤΕ από χώρο πολύ κοντά στο Μοναστήρι όπου και βρίσκονταν, σε άλλο χώρο, και πάλι γειτονικό, λόγο και της μορφολογίας της Σαντορίνης, αλλά όχι και τόσο κοντά στο Μοναστήρι.

χορευτικά σχήματα Δήμου Θήρας – εκδήλωση

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης,
Τα χορευτικά σχήματα του Δήμου Θήρας και το Διεθνές Χορευτικό Σχήμα Σαντορίνης της Σταματίνας Ξιάρχου, μας προσκαλούν την Κυριακή  10 Ιουνίου στις 20.30 στο γήπεδο του Καμαρίου όπου θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα με την συνοδεία ζωντανής μουσικής. 

σχετικά με τις άδειες χρήσης νερού….

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου,

Στις 15 Ιουνίου 2012 λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση αδειών χρήσης νερού από υφιστάμενες υδροληψίες (πηγάδια, γεωτρήσεις κλπ έργα) οι οποίες έχουν κατασκευαστεί πριν από τις 16  Ιουνίου 2011 και δεν διαθέτουν άδεια χρήσης νερού.
Με το δεδομένο ότι :
α. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής η έκδοση της άδειας χρήσης νερού  θα επιβαρύνεται με πρόστιμο τουλάχιστον 200 ευρώ και
 β. Η αδειοδότηση σήμερα  δεν έχει κόστος, ενώ ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλει τα δικαιολογητικά  μόνος του, χωρίς να απευθυνθεί σε ειδικευμένα γραφεία, θεωρούμε ότι κανείς από τους δικαιούχους δεν πρέπει να αμελήσει την υποβολή αίτησης.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 22813 60284 – 6 και στο mail dydanaigaio@gmail.com

Πέμπτη, Μαΐου 24, 2012

επίσκεψη κινητής μονάδας μαστογράφου στην Σαντορίνη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Σαντορίνης,

Στo πλαίσιο αυτής της προσπάθειας για την πρόληψη και βελτίωση της υγείας των πολιτών, μετά από πρόσκληση και φιλοξενία του Δήμου Θήρας και την ευγενική χορηγία της  BLUE STAR FERRIES, κινητή μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Θήρας από 6 έως και 9 Ιουνίου 2012.
Τηλέφωνο για ραντεβού: 2286360101 & 2286360109 (14:00- 16:00).
 
Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 4.500.
Παρόλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπιση της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και αυτά θα επηρεαστούν ελάχιστα σε ότι αφορά την ποιότητα τους.
Αυτή η αισιόδοξη εξέλιξη ήρθε ως αποτέλεσμα δύο παραγόντων.
Ο πρώτος ήταν οι σημαντικές πρόοδοι της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις.
Ο δεύτερος, και πολύ σημαντικός, είναι πως ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.
Η εξέταση που χρησιμοποιείται για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία φαίνεται να μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Όλες οι επιστημονικές εταιρείες συνιστούν στις γυναίκες από την ηλικία των 40 ετών να υποβάλλονται σε τακτικό προληπτικό έλεγχο με μαστογραφία κάθε ένα ή δύο χρόνια.
Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα έχει χαμηλή δόση ακτινοβολίας.
Στη χώρα μας το ποσοστό των γυναικών στις οποίες ο καρκίνος ανιχνεύθηκε σε πρώιμο στάδιο στο πλαίσιο κάποιου προληπτικού ελέγχου εκτιμάται πως είναι σημαντικά μικρότερο από τα αντίστοιχα άλλων ανεπτυγμένων χωρών. Αυτό οφείλεται σε πολλούς λόγους που καθιστούν την ισότιμη πρόσβαση όλων των γυναικών σε μαστογραφικά κέντρα μία δύσκολη υπόθεση.
Για να βοηθηθούν οι γυναίκες στην ελληνική ύπαιθρο που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών δυσκολιών ή προκαταλήψεων και οικονομικών προβλημάτων, δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο,  η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία μετά από μία γενναία χορηγία και συνεχή υποστήριξη της εταιρείας καλλυντικών AVON κατασκεύασε και εξόπλισε με  σύγχρονα μηχανήματα μία κινητή μονάδα μαστογράφου. Η μονάδα αυτή περιοδεύει σε διάφορες περιοχές της χώρας μας και προσφέρει δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη.
                        
Οι προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο είναι οι εξής,                                               
Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
Να μην έχουν ιστορικό καρκίνο μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά.

Προσπάθειά μας είναι να επιτύχουμε να εξεταστούν όσο το δυνατό περισσότερες Ελληνίδες και έτσι να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας.
Μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο του μαστού παρελθόν.


Τετάρτη, Μαΐου 23, 2012

περιορισμό στην κινητικότητα στο ηφαίστειο της Σαντορίνης «είδε» ο Envisat

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας“Καθημερινή” και με βάση πηγές του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων,

Ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Envisat, πριν σιγήσει, «είδε» την κινητικότητα του ηφαιστείου της Σαντορίνης να μειώνεται αισθητά φέτος σε σχέση με το 2011.

Ο επιστημονικός δορυφόρος Envisat του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), που τον Απρίλιο ξαφνικά και για άγνωστη αιτία έπαψε να επικοινωνεί με τη Γη, πρόλαβε να παρατηρήσει την κινητικότητα, στο ηφαίστειο της Νέας Καμένης στη Σαντορίνη, να εμφανίζει σημαντική εξασθένηση φέτος σε σχέση με πέρυσι.

Με βάση τις παρατηρήσεις του Envisat από το διάστημα και άλλα στοιχεία, προκύπτει ότι το βορειανατολικό τμήμα του ηφαιστείου της Νέας Καμένης εμφάνισε άνοδο του εδάφους κατά περίπου πέντε εκατοστά το 2011, ενώ άλλες περιοχές του ηφαιστείου σηκώθηκαν κάπως λιγότερο, κατά τρία έως τέσσερα εκατοστά. Όμως κατά τους πρώτους μήνες του 2012, καταγράφεται μείωση στον ρυθμό της παραμόρφωσης του εδάφους και ταυτόχρονη υποχώρηση της σεισμικής δραστηριότητας.

Μετά από αξιολόγηση της τοπικής σεισμικής δραστηριότητας, της παραμόρφωσης του εδάφους και των σχετικών φυσικοχημικών μεταβολών, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι εδώ και μερικούς μήνες το ηφαίστειο παρουσιάζει πλέον σαφώς περιορισμένη δραστηριότητα, πολύ μικρότερη από αυτήν του 2011, όπως είπε ο καθηγητής Κοσμάς Στυλιανίδης του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος είναι και επικεφαλής της ειδικής επιστημονικής επιτροπής για την παρακολούθηση του ηφαιστείου της Σαντορίνης. Όπως ανέφερε, η επιτροπή, στη μηνιαία αναφορά της για τον Απρίλιο φέτος, την οποία υπέβαλε στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, συμβουλεύει ότι δεν είναι ανάγκη να ληφθούν οποιαδήποτε περιοριστικά μέτρα σχετικά με τις κινήσεις του πληθυσμού σε σχέση με το ηφαίστειο.

Όπως ανακοίνωσε η ESA, τα στοιχεία του Envisat είναι πολύ χρήσιμα στους επιστήμονες, οι οποίοι εδώ και χρόνια παρατηρούν τη συμπεριφορά του ηφαιστείου, που είναι διάσημο διεθνώς για την τεράστια ηφαιστειακή έκρηξή του, μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία του πλανήτη μας, η οποία συνέβη πριν από περίπου 3.600 χρόνια και θεωρείται πιθανό ότι, μεταξύ άλλων, οδήγησε στην καταστροφή του Μινωικού πολιτισμού της Κρήτης. Το ηφαίστειο της Σαντορίνης έχει μία μακρά ιστορία εκρήξεων εδώ και εκατομμύρια χρόνια, με πιο πρόσφατη αυτήν του 1950.

Οι δορυφορικές παρατηρήσεις, μαζί με άλλα στοιχεία, σύμφωνα με την ESA, τέθηκαν επί τάπητος σε διεθνές επιστημονικό φόρουμ στη Σαντορίνη, το οποίο διοργανώθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, σε συνεργασία με την Ομάδα GEO, σχετικά με την αξιοποίηση των στοιχείων από το διάστημα με στόχο την καλύτερη αξιολόγηση και διαχείριση των γεωλογικών κινδύνων.

Η υπόγεια κίνηση του μάγματος στη Σαντορίνη, που καταγράφηκε μετά τον Ιανουάριο του 2011, προκάλεσε παραμορφώσεις του εδάφους, τις οποίες «έπιασε» το ραντάρ του σιωπηλού πλέον ευρωπαϊκού δορυφόρου. Παρόλο που ο Envisat κινείτο σε ύψος περίπου 800 χιλιομέτρων από την επιφάνεια, ήταν σε θέση να εντοπίσει την μετακίνηση του εδάφους της τάξης των λίγων εκατοστών. Ο συνδυασμός περισσότερων εικόνων της ίδιας περιοχής από το δορυφορικό ραντάρ επέτρεψε την καλύτερη μέτρηση των επίγειων παραμορφώσεων.

μεγάλες επιτυχίες για τα Ελληνικά κρασιά

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Santo Wines,

Χθες (22.5.2012) ανακοινώθηκαν τα Διεθνή Βραβεία Οίνου του περιοδικού Decanter.
Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αποτελεί μεγάλη επιτυχία για τα Ελληνικά κρασιά, αφού πάνω από το 70% των κρασιών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, απέσπασαν διακρίσεις !
Η εφημερίδα Guardian, σχολίασε ιδιαιτέρως το γεγονός με άρθρο με τίτλο «Wine awards: Greece given reason to raise a glass»!!

Η SantoWines, με 100% επιτυχία, απέσπασε διακρίσεις και για τα 3 κρασιά που έστειλε στον συγκεκριμένο διαγωνισμό.

ASSYRTIKO 2011, SILVER MEDAL, DECANTER WORLD WINE AWARDS 2012
NYKTERI 2011, SILVER MEDAL, DECANTER WORLD WINE AWARDS 2012
VINSANTO 2004, SILVER MEDAL, DECANTER WORLD WINE AWARDS 2012

Επίσης πρόσφατα, στον διαγωνισμό  International Wine and Spirits Competition 2012 στο Λονδίνο, το VINSANTO 2004 της SantoWines κατέκτησε ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ και το SantoWines NYXTEΡΙ 2011, ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ.

Μπράβο στη Σαντορίνη και μπράβο στην Ελλάδα !

απαντήσεις Γούλια και Βουτσίνου σε Ρήγα και Βρούτση

Απαντήσεις στις ανακοινώσεις των υποψήφιων βουλευτών του Πασοκ και της ΝΔ κυρίων Ρήγα και Βρούτση, δίνουν οι υποψήφιοι βουλευτές με το κόμμα του Πάνου Καμμένου, κύριοι Γούλιας και Βουτσίνος.

Μεταξύ άλλων στις απαντήσεις τους αναφέρουν ότι,

Είναι απορίας άξιο πως είναι δυνατόν οι εκπρόσωποι των ηγεσιών δύο κομμάτων (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) που υπέγραψαν το Β’ μνημόνιο, δηλαδή υπέγραψαν την παράδοση της χώρας, των μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων που λειτουργούν σε αυτή και της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού της στα χέρια τραπεζιτών και τοκογλύφων, τώρα να παριστάνουν τους τιμητές της «οικονομικής σταθερότητας» της Ελλάδας.
Παραβιάζει κάθε λογική, οι εκπρόσωποι στις Κυκλάδες των πολιτικών κομμάτων που οδήγησαν την οικονομία της χώρας – άρα και την τουριστική οικονομία της Ελλάδας και συνεπώς των Κυκλάδων – σε διαρκώς εντεινόμενη ύφεση, αυξανόμενη φορολογία, νέα χαράτσια και άλλα δεινά, τώρα, να γεμίζουν με κροκοδείλια δάκρια τις σελίδες των ανακοινώσεών τους.
Σε μία πρωτοφανή συνεννόηση και στο νομό Κυκλάδων οι κ.κ Π. Ρήγας και Γ. Βρούτσης για λογαριασμό των ηγεσιών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ εκδίδουν πανομοιότυπες ανακοινώσεις, με πανομοιότυπη θεματολογία, και τις δημοσιεύουν τις ίδιες ημέρες.
Το άκρον άωτον της υποκρισίας και των δύο είναι ότι προς το τέλος των ανακοινώσεών τους μας απειλούν ότι, αν δεν τους ξαναψηφίσουμε, η χώρα θα γυρίσει στη δραχμή ή θα καταστραφεί κλπ, κλπ.
Δηλαδή, μας απειλούν με την «καταστροφή» που δημιούργησαν οι ίδιοι με τις πολιτικές τους!
Με πατριωτική πολιτική, για πρώτη φορά πέρα από τα τεχνητά «συρματοπλέγματα» των δήθεν «αριστερών» και «δεξιών» που δυστυχώς εδρεώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια για να χωρίζουν τους Έλληνες, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ από την Τετάρτη 18 Απριλίου 2012 έχουν δώσει στη δημοσιότητα σαφές και χρονολογημένο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση καταστροφής της οικονομίας των Ελλήνων. Κάθε πολίτης μπορεί να το διαβάσει στην παράμετρο της ιστοσελίδας μας με δ/νση:  http://www.anexartitoiellines.gr/index.php?start=15  
Πέτρος Γούλιας
  
Με αφορμή δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου και διάφορά σχόλια που ακούγονται, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση προσχώρησής μου σε άλλο ψηφοδέλτιο και στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, θα βρίσκομαι και πάλι στις επάλξεις με τους «Ανεξαρτήτους Έλληνες».
Τέτοιες «μεταγραφές» τύπου Ντόρας Μπακογιάννη, μπορεί να είναι της μόδας το τελευταίο διάστημα, όμως έχουν προφανή στόχο την πολιτική επιβίωση δοκιμασμένων προσώπων που δεν κατάφεραν να πετύχουν θετικό αποτέλεσμα στις εκλογές της 6ης Μαΐου και ψάχνουν τρόπο να εξασφαλίσουν μια θέση στο κοινοβούλιο.
Η αξιοπιστία στην πολιτική, η οποία σήμερα αμφισβητείται όσο ποτέ, κερδίζεται μέσα από σταθερές θέσεις και αρχές και όχι με καιροσκοπικές αλλαγές και «κωλοτούμπες» που έχουν γνώμονα το προσωπικό όφελος.
Ξεκινήσαμε έναν δύσκολο αγώνα να μεταδώσουμε σε όλους τους Κυκλαδίτες, την εναλλακτική εθνική μας αντιπρόταση και το όραμά μας για μια Ελλάδα κυρίαρχη και υπερήφανη κόντρα στη βίαιη οικονομική επιδρομή που επιχειρείται τα τελευταία χρόνια προς την ελληνική οικογένεια, τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία.
Οι πολίτες μας πίστεψαν και μας εμπιστεύτηκαν, εναποθέτοντας ελπίδες σε μας και δεν πρόκειται να τους απογοητεύσουμε. Συνεχίζουμε με σταθερό βηματισμό για την τελική νίκη στις 17 Ιουνίου. 
Μάριος Βουτσίνος

απάντηση Νίκου Συρμαλένιου στον Γιάννη Βρούτση

Σύμφωνα με ανακοίνωση του βουλευτή Κυκλάδων του Συριζα Νίκου Συρμαλένιου, με αφορμή, όπως αναφέρεται, «τις τελευταίες επιθέσεις προς το ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρεται ότι,

Φυσικά δεν θα περιμέναμε από τη ΝΔ και τον κ. Βρούτση να παραδεχθούν την ήττα του κόμματος τους, που από το στόχο της αυτοδυναμίας κατέληξαν μόλις στο 18 και κάτι τα εκατό, εισπράττοντας ως συγκυβέρνηση του μνημονίου τη μήνι του ελληνικού λαού. Θα περιμέναμε όμως λιγότερο θράσος, δείχνοντας ότι έχουν καταλάβει έστω και μερικώς το μήνυμα της κάλπης.
Αντ' αυτού η ΝΔ και ο κ. Βρούτσης, ως γνήσιοι εκφραστές του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, εξαπολύουν μετωπική επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, διαστρεβλώνοντας – κατά την προσφιλή τους μέθοδο – τις προγραμματικές μας θέσεις, επιδεικνύοντας ταυτόχρονα απίστευτη ιστερία κατά της Αριστεράς.
Αντί να απολογούνται που με το καλπονοθευτικό τους εκλογικό σύστημα κέρδισαν 50 ολόκληρες έδρες, αντί να σιωπούν που χρησιμοποίησαν τη διερευνητική εντολή ως κουρελόχαρτο, ξεπετάγοντας την σε μόλις 6 ώρες, μας εγκαλούν γιατί αποποιηθήκαμε δήθεν τις ευθύνες μας, αφού δεν δεχθήκαμε να γίνουμε κολαούζοι των μνημονιακών κομμάτων και να συνεχίσουμε την καταστροφική πορεία της χώρας.
Μας εγκαλούν για “ανεύθυνους, επικίνδυνους και καιροσκόπους”, γιατί βάζουμε δήθεν σε περιπέτεια τη χώρα, επειδή – άκουσον, άκουσον – ζητάμε την ακύρωση του μνημονίου και την πολιτική διαπραγμάτευση του χρέους σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το οποίο θα επιδιώξουμε ταυτόχρονα να κριθεί από διεθνή λογιστικό έλεγχο και να διαγραφεί το επαχθές μέρος του. Δηλαδή δεν φτάνει που με την πολιτική τους (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), καταχρέωσαν τη χώρα και οδήγησαν το πολιτικό σύστημα σε διαφθορά και σε διαπλοκή, με αποτέλεσμα να χρεώνουν τον ελληνικό λαό με κερατιάτικες μίζες από πανάκριβα εξοπλιστικά μέσα και από Ολυμπιακούς αγώνες που θα τους πληρώνουμε για πολλά χρόνια, αλλά έχουν το θράσος να εγκαλούν την Αριστερά γιατί θα διεκδικήσει με σθένος τόσο τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του και ταυτόχρονα θα προχωρήσει στην ακύρωση του μνημονίου και στην άμεση ακύρωση όλου του αντεργατικού και αντιλαϊκού πλαισίου που το συνοδεύει.
Μας εγκαλούν ότι θα βγάλουμε τη χώρα από το ευρώ, όταν γνωρίζουν πολύ καλά ότι η πολιτική μας επιλογή δεν είναι η έξοδος από το ευρώ και όταν οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι (Μέρκελ και Σαρκοζί), με το δημοσιονομικό σύμφωνο σταθερότητας και την παρατεταμένη αυστηρή πολιτική λιτότητας, που φέρνει την οικονομία σε απίστευτη ύφεση και τους λαούς σε απόγνωση, οδήγησαν ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη στα πρόθυρα της διάλυσης. Συκοφαντούν, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ευρωπαϊκό κόμμα, μέλος του κόμματος της ευρωπαϊκής αριστεράς (του οποίου ο Α. Τσίπρας είναι αντιπρόεδρος) και ότι αγωνιζόμαστε για ριζικές αλλαγές σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Μας εγκαλούν για επιβολή φόρου στις επιχειρήσεις, όταν έχουμε πεί ξεκάθαρα ότι αυτό δεν αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις με τζίρο πολλών δις ετησίως και κυρίως με αυτές που φοροδιαφεύγουν υπερκοστολογόντας τις εισαγωγές τους που διενεργώνται μέσω οffshore εταιρειών. Δεν μας λένε όμως τίποτα γιατί με τις πολιτικές τους οδήγησαν σε απόγνωση τους μικρομεσαίους, έκλεισαν δεκάδες χιλιάδες μικρομάγαζα και άφησαν άνεργους εκατοντάδες χιλιάδες εργαχόμενους και αυτοαπασχολούμενους. Ας μην ξεχνά εξάλλου ο κ. Βρούτσης ότι με την ψήφο του στο 2ο μνημόνιο άνοιξε το δρόμο για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ στο Αιγαίο που θα επιφέρει ακόμα ένα συντριπτικό πλήγμα στις μικροεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και στο σύνολο της τουριστικής δραστηριότητας.
Μας εγκαλούν για τη θέση μας περί επαναφοράς των μεγαλων επιχειρήσεων ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ κλπ υπό δημόσιο έλεγχο, διότι βεβαίως δεν μπορούμε να φανταστούμε καμιά χώρα χώρα στον κόσμο να διεκδικεί την ισχυρή παρουσία της χωρίς τον έλεγχο της ενέργειας, των επικοινωνιών, του νερού κλπ, ενώ αντίθετα αυτοί θεωρούν πολύ φυσικό το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας της χώρας και την υποτέλεια που αυτό συνεπάγεται. Σίγουρα τη μεγάλη ζημιά που έχουν προκαλέσει στη χώρα, δεν μπορούμε να την αποκαταστήσουμε τις πρώτες κιόλας μέρες της κυβέρνησης της αριστεράς, αλλά αυτό δεν σημαίνει πρώτον, ότι δεν μπορούμε να σταματήσουμε τις περαιτέρω ιδωτικοποιήσεις και δεύτερον σε βάθος χρόνου να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για το εφικτό της πρότασης μας.
Μας εγκαλούν ότι με τις θέσεις μας οδηγούμε την αστυνομία και τα σώματα ασφαλείας σε διάλυση, την ίδια στιγμή που που οι ίδιοι με τις πολιτικές τους έχουν οδηγήσει τους ένστολους σε εισοδηματική εξαθλίωση, ενώ την ίδια ώρα με απόφαση (Απρίλιος 2012) των υπουργείων Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη, το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας, όλα τα οχήματα και οι μοτοσυκλέτες της, ακόμη και τα ελικόπτερα που έχει στην κατοχή της η ΕΛ.ΑΣ., θα μπορούν να ενοικιάζονται από ιδιώτες που διαθέτουν την αναγκαία «οικονομική ευρωστία»
Οσο για το πολυσυζητημένο θέμα των παράνομων μεταναστών, αντί να μας εγκαλούν επειδή δεν κάνουμε τίποτα περισσότεο από το να τους αντιμετωπίζουμε ως ανθρώπους και όχι ως εμπόρευμα ή αναλώσιμο κρέας για σφαγή, ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους που δέχθηκαν αδιαμαρτύρητα τις διατάξεις του Δουβλίνου 2, που αντί να επιτρέπει την χορήγηση των ταξιδιωτικών εγγράφων προς τις χώρες που επιθυμούν, αποδέχονται τον εγλωβισμό τους στη χώρα μας, δημιουργόντας σωρεία προβλημάτων τόσο στις περιοχές που οι μετανάστες συσσωρεύονται ( κέντρο Αθήνας κλπ), όσο και σε αυτούς καθεαυτούς τους εξαθλιωμένους ανθρώπους που προσπαθούν να φύγουν από τους πολέμους και την αθλιότητα στην οποία ζούσαν. Ας αναλογιστούν επίσης πόσα ευρωπαϊκά κονδύλια χάθηκαν επί πολλά χρόνια για τη δημιουργία κέντρων υποδοχής, αλλά και πόσο καθυστερημένα και μάλλον προεκλογικά θυμήθηκαν να ασχοληθούν με το θέμα, όταν εδώ και πολλά χρόνια διαφαινόταν ότι θα γίνει εκρηκτικό.
Κύριοι της ΝΔ και κ. Βρούτση, η ώρα της ετημυγορίας του ελληνικού λαού πλησιάζει και πάλι. Είναι φανερό ότι, ότι και να κάνετε το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Όσο και αν συκοφαντήσετε, διαστρεβλώσετε, τρομοκρατήσετε, ο λαός πλεόν σας έχει για πολλά χρόνια ζήσει και σας έχει καταλάβει. Όπως και να το κάνουμε, η 18η Ιουνίου θα είναι μια άλλη μέρα για τη χώρα.



Χαράλαμπος Κόκκινος για τις (επικίνδυνες) πολιτικές του Συριζα

Σε ανακοίνωση του ο Χαράλαμπος Κόκκινος, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου και μέλος της κεντρικής επιτροπής της ΝΔ,  αναφέρει ότι,

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ , λόγω τις δεύτερης θέσης που τους έδωσε ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στις 6 Μαΐου βρίσκονται έντονα στην επικαιρότητα,  επενδύοντας πολιτικά στο λαϊκισμό και στη διγλωσσία. Είναι εμφανές οτι η αλαζονεία   που διέπει τον επικεφαλής και την ηγετική ομάδα και του ΣΥΡΙΖΑ.
Πρώην κομμουνιστές, ακροαριστεροί, θλιβεροί καιροσκόποι με θολή ιδεολογία, τείνουν να γίνουν επικίνδυνοι για τον τόπο με την ανεύθυνες και ουτοπικές θέσεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συνιστώσες του βρίσκονται σε σύγχυση και επιδιώκουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα λειτουργώντας ως πολιτικοί ¨χαμαιλέοντες¨ .
Δεν έχουν συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις και λειτουργούν αλαζονικά , προκαλώντας παραδοσιακούς συμμάχους της χώρας μας, κοροϊδεύοντας , δελεάζοντας τον ελληνικό λαό.

Στην εκτενή ανακοίνωσή του ο κ. Κόκκινος αναφέρεται αναλυτικά σε δηλώσεις του προέδρου του Συριζα καθώς και βουλευτών του κόμματος στα ΜΜΕ σχετικά με θέματα πολιτικής, οικονομίας και διοίκησης του Κράτους, που όπως υποστηρίζει ο κ. Κόκκινος κινδυνεύουν να βλάψουν τα συμφέροντα της χώρας.

Τρίτη, Μαΐου 22, 2012

Ελληνικό άνοιγμα προς το Κουβέιτ - Ταξίδι γνωριμίας του ΗΑΤΤΑ στην Ελλάδα με tour operators και δημοσιογράφους

Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας “το Βήμα”

Ανοιγμα της αγοράς του Κουβέιτ για τον ελληνικό τουρισμό επιχειρεί ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), σε συνέχεια ταξιδιού γνωριμίας με tour operators και δημοσιογράφους που επισκέφθηκαν τη χώρα από τις 16 έως τις 19 Μαΐου, κατά τη διάρκεια του οποίου επισκέφθηκαν την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, τη Σαντορίνη και την Αίγινα. Ο ΗΑΤΤΑ διοργάνωσε το ταξίδι γνωριμίας σε συνεργασία με το Ελληνικό Προξενείο στο Κουβέιτ, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) και την αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines, η οποία ξεκινά απευθείας πτήσεις Αθήνα - Κουβέιτ από τις 14 Ιουνίου, σε συνεργασία με tour operators του Κουβέιτ.

Η αγορά του Κουβέιτ είναι αναπτυσσόμενη και αποτελεί ευκαιρία για τη σύναψη τουριστικών και επαγγελματικών συνεργασιών για τους έλληνες τουριστικούς επιχειρηματίες. Μέχρι σήμερα η Ελλάδα έχει πολύ μικρό ποσοστό της συγκεκριμένης αγοράς, μία χώρα τριών εκατ. κατοίκων με πλούσια οικονομία, εκ των οποίων ταξιδεύουν τα 2,5 εκατ. και πραγματοποιούν τρία έως τέσσερα ταξίδια τον χρόνο. Επιπλέον στο Κουβέιτ εργάζονται πολλοί ξένοι πολίτες, με ιδιαίτερα υψηλά εισοδήματα, οι οποίοι επίσης ταξιδεύουν σε πολλές χώρες και κυρίως στην Ευρώπη. Οι κάτοικοι του Κουβέιτ ταξιδεύουν όλο το χρόνο, με περιόδους αιχμής τους μήνες Ιούνιο - Σεπτέμβριο (κύριες καλοκαιρινές διακοπές, διάρκειας ενός μήνα) και τον Δεκέμβριο (χειμερινοί προορισμοί).

Βασικοί τους προορισμοί είναι οι αραβικές (του Κόλπου) και ασιατικές χώρες, με έμφαση στην Τουρκία, καθώς και στην Ευρώπη (Αγγλία, Γερμανία, αλλά και Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, κ.α.). Τα ενδιαφέροντά των ταξιδιωτών είναι ο τουρισμός πολυτελείας, οι αγορές, η νυχτερινή διασκέδαση, ο τουρισμός υγείας - ευεξίας, δραστηριότητες για παιδιά, διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις και κρουαζιέρα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκδηλώνουν και για συνδυαστικούς προορισμούς.

Στα πλαίσια του ταξιδιού εξοικείωσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των tour operators του Κουβέιτ, με τα τουριστικά γραφεία μέλη του ΗΑΤΤΑ, με σκοπό τη σύναψη επαγγελματικών συνεργασιών και τη διεύρυνση των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων.

έναρξη δρομολογίων του Mega Jet μεταξύ Σαντορίνης και Κρήτης

Την Τρίτη 22 Μαΐου αρχίζει δρομολόγια το Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ MEGA JET, της κοινοπραξίαςταχυπλόων Sea Jets,το οποίο θα συνδέει την Κρήτη με τη Σαντορίνη σε 2 ώρες και 15 λεπτά. Αναλυτικότερα, κάθε Δευτέρα - Τετάρτη - Πέμπτη - Παρασκευή και Κυριακή, θα αναχωρεί από Ηράκλειο στις 8:30 το πρωί με τελικό προορισμό τη Σαντορίνη, ενώ από Σαντορίνη θα αναχωρεί στις 18:15. Κάθε Τρίτη και Σάββατο θα πραγματοποιεί ημερήσια κρουαζιέρα από Ρέθυμνο για Σαντορίνη.

αναβολή συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Σαντορίνης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου της Σαντορίνης αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα Τρίτη 22.5 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

αναβολή δημοπρασίας παραλιών Ακρωτηρίου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Σαντορίνης,

Ανακοινώνεται ότι  λόγω της εορτής της Αγίας Θεοδοσίας (ενοριακός Ναός της Τοπικής Κοινότητας Ακρωτηρίου) αναβάλλεται η δημοπρασία για την ενοικίαση θέσεων των παραλιών για την εκμετάλλευση ομπρελών και κρεβατιών που είχε  προγραμματιστεί για τις  29 Μαΐου 2012  ημέρα Τρίτη  και από ώρα 10.00.
Η δημοπρασία θα γίνει στις 30 Μαΐου 2012 ημέρα Τετάρτη και ώρα 10.00 με τους ίδιους όρους που έχουν καθοριστεί με την υπ’ αριθμό 69/2012 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.  
  

Γ. Βρούτσης - αρθρο στην Ναυτεμπορική

"Ανυπόστατες και επικίνδυνες " χαρακτηρίζει σε άρθρο του στην εφημερίδα "Ναυτεμπορική" τις "τηλεοπτικές σκέψεις" των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την Οικονομία ο βουλευτής των Κυκλάδων της ΝΔ και υπεύθυνος του τομέα οικονομίας, Γιάννης Βρούτσης.

Στο άρθρο του μεταξύ άλλων αναφέρει οτι,

Σε μια βαθύτατα τραυματισμένη οικονομία, με τις πληγές της να παραμένουν ακόμη ανοιχτές και τους πολίτες να έχουν φτάσει στα όρια της αντοχής τους, η παρατεταμένη πολιτική αστάθεια και η ακυβερνησία ήρθαν να επιδεινώσουν την κατάσταση ακόμη περισσότερο.
Τα παραδείγματα προβάλουν ζωντανά μπροστά μας:
Πρώτο θύμα ο Τουρισμός που δέχτηκε καίριο πλήγμα και καταρρέει, καθώς οι ακυρώσεις των κρατήσεων αγγίζουν σε ορισμένες περιοχές ακόμη και το 40%. Θυμίζεται, ότι η συμβολή του τουριστικού κλάδου στο ΑΕΠ της χώρας φτάνει το 18%.
Ακολουθεί, η πρωτοφανής υστέρηση των φορολογικών εσόδων -κατά 15%- που συνδέεται άρρηκτα ,εκτός της ύφεσης, και με τη χαλάρωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, γεγονός που οφείλεται στην απουσία πολιτικής ηγεσίας στο υπουργείο Οικονομικών. Αν αυτή η κατάσταση συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα οδηγήσει στον πλήρη εκτροχιασμό των εσόδων του Προϋπολογισμού.
Η ζοφερή αυτή εικόνα ολοκληρώνεται με τις αόριστες, ανυπόστατες και επικίνδυνες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλώσεις, που εκτός των άλλων είναι αντιφατικές και κλονίζουν το αναγκαίο ψυχολογικό κλίμα που χρειάζεται η οικονομία μας, ειδικά σήμερα.
Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία, μεταβάλλονται κάθε φορά ανάλογα με τον εκπρόσωπο της συνιστώσας του κόμματος που τις παρουσιάζει.
Άλλα υποστηρίζει ο κ. Τσίπρας, άλλα ο κ. Σταθάκης, άλλα ο κ. Στρατούλης, άλλα ο κ. Μηλιός, άλλα ο κ. Παπαδημούλης και άλλα ο κ. Γλέζος.
Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι πολίτες, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει κανένα σχέδιο για την Οικονομία. Απλά, παρουσιάζει αποσπασματικά σκέψεις αντιφατικές και αόριστες.
Οι πολίτες, θα πρέπει να αξιολογήσουν με μεγάλη προσοχή τα προγράμματα των κομμάτων (σε όσα τελικά διαθέτουν), καθώς και το πόσο εφαρμόσιμα και  ρεαλιστικά είναι. Περιθώρια για πειραματισμούς, πλέον δεν υπάρχουν.
Στις 17 Ιουνίου, ο χρόνος μας τελειώνει οριστικά. Είτε η Ελλάδα θα παραμένει στο ευρώ και την Ε.Ε., είτε θα επιστρέψει στη δραχμή, την απομόνωση και στην απόλυτη εξαθλίωση. Και όχι μόνο αυτό, επιπλέον θα μετατραπούμε από χώρα θωρακισμένη πολιτικά και γεωπολιτικά μέσα στους κόλπους της Ε.Ε., σε μια χώρα τριτοκοσμική, αδύναμη και ευάλωτη.
Όσοι κάνουν λόγο για καταγγελία του μνημονίου, ουσιαστικά μας οδηγούν κατευθείαν στη δραχμή. Αυτό, όμως, που αποκρύπτουν επιμελώς είναι ότι ταυτόχρονα η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε ένα νέο μνημόνιο, αφού θα αναγκαστεί να δανειστεί υποχρεωτικά συνάλλαγμα για την εισαγωγή πρώτων υλών (πετρέλαιο κτλ), καθώς η χώρα μας δεν διαθέτει παραγωγική βάση.
Το μνημόνιο που σήμερα ζούμε, θα μοιάζει με όαση μπροστά στο εφιαλτικό νέο μνημόνιο και στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση που θα ακολουθήσει. Η χώρα μας, θα έχει υποστεί μια νέα εθνική τραγωδία…..

Π. Ρήγας - ανακοίνωση για τις εκλογές και την οικονομία

Σύμφωνα με το κείμενο που υπογράφει ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων με το Πασοκ,

Η πολιτική της καταγγελίας και της άρνησης καταστρέφουν την οικονομία και την χώρα

Τα κόμματα που οικοδόμησαν την προεκλογική τους τακτική στην καταγγελία και την άρνηση, πανικοβλήθηκαν όταν βρέθηκαν μπροστά στην ευθύνη να κυβερνήσουν.
Αποδείχτηκε περίτρανα ότι στόχος τους και προορισμός τους ήταν και παραμένει η εύκολη, μηδενική και καταστροφική αντιπολίτευση. Χωρίς πρόγραμμα χωρίς θέσεις και με βαθειά άγνοια για το πώς λειτουργεί η αγορά, η οικονομία και η Ευρώπη, αναλώνονται σε γενικολογίες σε λεονταρισμούς και σε φτηνούς πολιτικούς «τσαμπουκάδες».
Με την τακτική τους αυτή εξαντλούν κάθε ίχνος αξιοπιστίας της χώρας στο εξωτερικό, διαιωνίζουν την ακυβερνησία, προκαλούν αβεβαιότητα και σύγχυση στους πολίτες και οδηγούν την οικονομία στην πλήρη καταστροφή.
Από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου -με την ψήφο των πολιτών- πρέπει να προκύψει άμεσα σταθερή και αξιόπιστη κυβέρνηση, προκειμένου η χώρα μας να εκπροσωπηθεί υπεύθυνα στις δύσκολες διαπραγματεύσεις που θα διεξαχθούν στην Ευρώπη με αντικείμενο την αντιμετώπιση του Ελληνικού προβλήματος.
Το ΠΑΣΟΚ ως δύναμη σταθερότητας και ευθύνης απευθύνεται στους Έλληνες πολίτες με συγκεκριμένο εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση προσδιορίζοντας με ακρίβεια τα σημεία της επαναδιαπραγμάτευσης της δανειακής σύμβασης.

Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ είναι συγκεκριμένες και ρεαλιστικές και το κυριότερο δεν βάζουν σε κίνδυνο την παραμονή της χώρας μας στην Ευρωζώνη.
Η διαπραγμάτευση αυτή είναι σήμερα εφικτή για δυο λόγους.
Πρώτον γιατί με σκληρή διαπραγμάτευση εξασφαλίστηκε η δανειοδότηση της χώρας και μειώθηκε δραστικά το δημόσιο χρέος και δεύτερον γιατί οι πολιτικοί συσχετισμοί στην Ευρώπη είναι πιο ευνοϊκοί για την χώρα μας, μετά την εκλογή του σοσιαλιστή Ολάντ στην Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας.
Όσοι σήμερα μιλούν για μονομερή καταγγελία και ακύρωση των δανειακών συμβάσεων οδηγούν τη χώρα με μαθηματική βεβαιότητα στην χρεοκοπία.
Παίζουν συνειδητά ή ασυνείδητα το παιχνίδι των κερδοσκόπων που θέλουν την Ελλάδα στη δραχμή και των «γερακιών» της συντηρητικής Ευρώπης που θέλουν να σπρώξουν την Ελλάδα έξω από το Ευρώ.
Οι Έλληνες πολίτες είναι σίγουρο ότι δεν θα επιτρέψουν στου πολιτικούς «τζογαδόρους» να παίξουν την μοίρα της χώρας στα ζάρια.
Από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αναδειχτεί ο κύριος εκφραστής της κεντροαριστερής προοδευτικής παράταξης προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση ευθύνης και σταθερότητας.

Σε Κάρπαθο και Τουρκία ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Την Τετάρτη 23.5 ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις  τιμής και μνήμης που συνδιοργανώνουν στην Κάρπαθο η Πολεμική Αεροπορία, ο Δήμος Καρπάθου και ο Δήμος Χανίων, με τη συμπλήρωση έξι χρόνων από τον θάνατο του Ήρωα Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, στο χώρο του μνημείου του.
Την Πέμπτη, ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη τη Σμύρνη όπου θα συμμετάσχει στις διήμερες (Παρασκευή και Σάββατο) εργασίες της προπαρασκευαστικής συνάντησης αυτοδιοικητικών φορέων των δύο χωρών, με στόχο την εμπέδωση κλίματος ειρήνης στο Αιγαίο.

Δευτέρα, Μαΐου 21, 2012

επίσκεψη του Τούρκου Πρέσβη στην Σαντορίνη

Σύμφωναμε ανακοίνωση του Δήμου Σαντορίνης,

"Με τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα Κερίμ Ουράς συναντήθηκε την Δευτέρα 21.5 ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νικόλαος Ζώρζος. Στην διάρκειας της μιας ώρας συνάντησης ο Δήμαρχος Θήρας ενημέρωσε τον Τούρκο Πρέσβη για την τουριστική ανάπτυξη της Σαντορίνης για την μοναδική γεωλογική ομορφιά του νησιού μας, καθώς και για το άνοιγμα του αρχαιολογικού χώρου του Ακρωτηρίου.
Η συνάντηση είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, ωστόσο συζητήθηκε διεξοδικά η πιθανή ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών με στόχο την συνεργασία στον τομέα του τουρισμού και στον τομέα της προώθησης των μοναδικών και ποιοτικών αγροτικών προϊόντων μας.
Ειδικότερα, τέθηκε το ζήτημα της πιθανής διαμόρφωσης κοινών τουριστικών πακέτων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, και την ενεργοποίηση απευθείας ακτοπλοϊκής και αεροπορικής σύνδεσης της Σαντορίνης με την Αλικαρνασσό (Μπόντρουμ). Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο θέμα της τουριστικής βίζας που σήμερα λειτουργεί ανασχετικά στην υλοποίηση μιας τέτοιας ιδέας.
Ο Δήμαρχος Θήρας θα αναλάβει πρωτοβουλία για να τεθούν οι βάσεις της συνεργασίας." 

Η επίσκεψη του Τούρκου Πρέσβη Κερίμ Ουράς στην Σαντορίνη ήταν εντεταγμένη στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας απο τον Μάρτιο του 2012 με σκοπό την δημιουργία και ανάπτυξη κλίματος συνεργασίας μεταξύ των φορέων των δύο χωρών.
Στο πλαίσιο των τοποθετήσεών του ο Κερίμ Ουράς υποστηρίζει οτι σε περίπτωση που υπάρξει κάποια πρόοδος στο θέμα της βίζας, τις τουριστικές περιοχές της Ελλάδας θα επισκεφθούν πολλοί τούρκοι τουρίστες, γεγονός που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικονομίας και των σχέσεων των δύο χωρών. Στις επαφές του με εκπροσώπους των Ελληνικών αρχών ο κ. Ουράς δηλώνει οτι στην Τουρκία υπάρχουν ελληνικές επενδύσεις ύψους 6 περίπου δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ πρόκειται για μια δυναμικής οικονομία της οποίας και οι δύο χώρες μπορούν να επωφεληθούν.


επίσκεψη δημοσιογράφων απο την Μέση Ανατολή στην Σαντορίνη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Σαντορίνης,

"Την Πέμπτη 17.05.2012 επισκέφθηκε την Σαντορίνη ομάδα Δημοσιογράφων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από την Μέση Ανατολή, προκειμένου να προβάλουν το νησί μας στην ανερχόμενη τουριστική αγορά των Αραβικών Κρατών. Συνοδευόμενοι από την διευθύντρια του HATTA κυρία Ανυφαντή και τον διευθυντή πωλήσεων της Aegean Airlines Κύριο Σαδόπουλο, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου και ξεναγήθηκαν στον χώρο των ανασκαφών.
Επισκέφθηκαν επίσης το Οινοποιείο της Ένωσης Συνεταιρισμών προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τα παραδοσιακά Θηραϊκά Προϊόντα και τα εξαιρετικής ποιότητας κρασιά της Σαντορίνης.
Η όλη προσπάθεια εντάσσεται στα πλαίσια της εντατικής προβολής της Σαντορίνης σε νέους προορισμούς που θα τονώσουν την τουριστική κίνηση. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των Δημοσιογράφων και του διευθυντή πωλήσεων της Aegean Airlines με εκπροσώπους του Δήμου Θήρας, τονίστηκε η μοναδικότητα της Σαντορίνης, η δυναμική της ως παγκόσμιος τουριστικός προορισμός, με υψηλά ποιοτικές παρεχόμενες υπηρεσίες. και η εύκολη προσβασιμότητα της, λόγω της ύπαρξης αεροδρομίου.
Ο Δήμος Θήρας θα ήθελε να ευχαριστήσει την Aegean Airlines, τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων, την Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων και την εταιρεία Damigos Tours για την υποστήριξη τους."

9,6 εκ. € για τη διαχείριση απορριμμάτων σε 6 νησιά των Κυκλάδων

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου,

Με αποφάσεις του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013 έξι έργα συνολικού προϋπολογισμού 9,6 εκ. €, για τη διαχείριση των απορριμμάτων σε ισάριθμα νησιά των Κυκλάδων.

Πρόκειται για τα έργα:
Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Κέας (4,7 εκ. €)
Αποκατάσταση ΧΑΔΑ και εξοπλισμός διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δήμου Άνδρου (2,2 εκ. €)
Αποκατάσταση ΧΑΔΑ στη θέση Χωριουδάκι - Λάκκοι Δήμου Πάρου (1,2 εκ. €)
Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Φολεγάνδρου στη θέση Χιλιομοδού (700 χιλ. €)
Υποδομές διαχείρισης στερεών αποβλήτων Δήμου Σίφνου (616 χιλ. €)
Πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων Δήμου Σικίνου (182 χιλ. €)

Τα έργα αυτά εντάσσονται στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό της Περιφέρειας, ο οποίος προβλέπει αφενός την αποκατάσταση όλων των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων που υπάρχουν στα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου και αφετέρου στην προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού και τη λειτουργία προγράμματος διαλογής των απορριμμάτων στην πηγή, με σκοπό τη μείωση και την εξασφάλιση του μεγίστου δυνατού χρόνου λειτουργίας του Χώρων Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων, στους οποίους θα γίνεται απόθεση μόνο των απορριμμάτων τα οποία δεν δύνανται να επεξεργαστούν και να ανακυκλωθούν.

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής και το Ελληνικό Δημόσιο.

δήμαρχος Σαντορίνης – μήνυμα με την έναρξη των Πανελλήνιων εξετάσεων

Σήμερα οι μαθητές καλούνται να συγκεντρώσουν όλες τους τις δυνάμεις και να αγωνιστούν για την είσοδο τους στην ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση. Σε αυτό τον αγώνα, που δίνουν σήμερα και τις επόμενες μέρες κάνοντας όνειρα για το μέλλον, όπως άλλωστε έχουν δικαίωμα, θα είμαστε με τη σκέψη μας πλάι τους με την ευχή να επιτύχουν τους στόχους τους.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία.

στην Σαντορίνη τα δύο «χρυσά» ξενοδοχεία της Ελλάδας

Το ξενοδοχείο Grace στην Καλντέρα είναι δεύτερο στη «Gold List 2012» ενώ και το Anastasis Apartments στο Ημεροβίγλι βρίσκεται δεύτερο στην κατάταξη του tripadvisor


Μπορεί η Ελλάδα να αγωνιά για την πορεία του τουρισμού το 2012, και οι κρατήσεις να σημειώνουν σημαντική πτώση, ωστόσο, για ακόμη μια χρονιά δείχνει ότι στις υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, και ιδιαίτερα στα ξενοδοχεία πέντε αστέρων, κερδίζει τις παγκόσμιες εντυπώσεις.
Δύο μεγάλες έρευνες που έγιναν πρόσφατα για το ποια είναι τα καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου, αναδεικνύουν τη Σαντορίνη ως ονειρεμένο προορισμό και δίνουν σε δύο ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού παγκόσμιες διακρίσεις. Οι «χρυσές λίστες» με τα καλύτερα ξενοδοχεία του πλανήτη ψηφίζονται από χιλιάδες ξένους ή από ειδικούς που ταξιδεύουν σε όλες τις χώρες για να βαθμολογήσουν την ομορφιά της περιοχής, την τουριστική επιχείρηση και τις υπηρεσίες που παρέχει σε όσους θέλουν να περάσουν ονειρεμένες διακοπές. Κατά κύριο λόγο αφορούν δηλαδή σε τουριστικά ξενοδοχεία σε περιζήτητους προορισμούς.

Η πρώτη έρευνα με τίτλο «Gold List 2102» δημοσιεύεται στο περιοδικό Conde Nast Traveller και δίνει μια από τις κορυφαίες θέσεις (τη δεύτερη) στο ξενοδοχείο Grace στην πανέμορφη Καλντέρα της Σαντορίνης.
Σύμφωνα με την περιγραφή, το ξενοδοχείο αποτελείται από 13 δωμάτια και 7 μοναδικές σουίτες και η ποιότητα των υπηρεσιών είναι υψηλού επιπέδου, από τα κλινοσκεπάσματα μέχρι τον οπτικοακουστικό εξοπλισμό. Μπορεί κανείς να ρυθμίσει ηλεκτρονικά τις διακοπές του, τα θαλάσσια σπορ που θέλει, ιππασία κ.λπ. Διαθέτει επίσης μια πισίνα υπερχείλισης η οποία έχει θέα στην Καλντέρα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το γεγονός ότι το ξενοδοχείο είναι σκαλισμένο στο βράχο δίνει αδιάκοπη θέα που κόβει την ανάσα. Η τιμή για ένα δωμάτιο στο ξενοδοχείο αυτό στο Ημεροβίγλι είναι 325 ευρώ, σύμφωνα με την έρευνα.

Η δεύτερη έρευνα έχει γίνει από τη μεγαλύτερη ταξιδιωτική ιστοσελίδα tripadvisor η οποία κατέγραψε τα 25 καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου. Στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται ένα ακόμη ελληνικό ξενοδοχείο, κι αυτό στην πανέμορφη Σαντορίνη η οποία φαίνεται ότι έχει την τιμητική της από τους ξένους τουρίστες.
Το ξενοδοχείο Anastasis Apartments και πάλι στο Ημεροβίγλι με θέα στην Καλντέρα, ψηφίζεται από τους ταξιδιώτες για διάφορους λόγους. Άλλοι χαρακτηρίζουν το νησί ως την καλύτερη περιοχή, άλλοι ψηφίζουν το ηλιοβασίλεμα, το σέρβις κ.λπ. Στην ιστοσελίδα tripadvisor γίνονται διθυραμβικά σχόλια για την ομορφιά του τοπίου και για το ξενοδοχείο που προσφέρει μοναδικές διακοπές στους πελάτες του.
Την πρώτη θέση στη σχετική λίστα κερδίζει για φέτος ένα ξενοδοχείο με θέα την πανέμορφη θάλασσα της Καραϊβικής. Το «The Phoenix Resort» στη Belize ψηφίζεται ως το καλύτερο ξενοδοχείο του κόσμου για το 2012.
Αξιοσημείωτο είναι ότι στα 25 καλύτερα, και συγκεκριμένα στην 24η θέση βρίσκεται ένα ακόμη ελληνικό ξενοδοχείο, το Astra Suites που βρίσκεται, πού αλλού, στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης.

Ελληνικό φιούζιον – οι γεύσεις της «σελήνης»

Σύμφωνα με κείμενο της Κικής Τριανταφύλλη που δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας "τα Νέα", 

"Στη Σαντορίνη δεν έχουμε την πληθώρα των υλικών που υπάρχουν εδώ στη Χαλκιδική ή σε άλλα μέρη της Ελλάδας, έτσι αναγκαστήκαμε να περιοριστούμε σε λίγα πράγματα", μας είπε ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης παρουσιάζοντας το μενού που εντωμεταξύ υλοποιούσε στην κουζίνα του «Sea You Up» ο νέος του συνεργάτης ο νεαρός σεφ Νίκος Μπούκης. Είναι το μενού για το φετεινό καλοκαίρι του κορυφαίουεστιατορίου "Σελήνη" της Σαντορίνης που είχαμε την τύχη να γευτούμε πρώτοι εμείς στο φεστιβάλ γαστρονομίας στο θέρετρο Sani στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής.
Πράγματι στο νησί, που είναι άνυδρο και με έδαφος πετρώδες, λίγα πράγματα παράγονται, ακριβώς γιαυτό όμως έχουν μια ένταση στη γεύση που σπάνια βρίσκεις αλλού. Κι αν αυτό το προσθέσεις στο γεγονός ότι η Σαντορίνη είναι από μόνη της ένα πολύ επιτυχημένο brand name καταλαβαίνεις αμέσως γιατί η φάβα και τα ντοματάκια Σαντορίνης γίνονται ανάρπαστα. Οπως και το κρασί της που χρειάστηκε βέβαια στην αρχή ένας Μακεδόνας γνώστης των κρασιών, ο Μπουτάρης, να το αναδείξει.

Ο Χατζηγιαννάκης λοιπόν με τις άοκνες προσπάθειές του τόσα χρόνια έκανε διάσημη τη Σαντορινιά κουζίνα χρησιμοποιώντας ως βάση τα ταπεινά υλικά της άνυδρης γης της και φυσικά τις τοπικές συνταγές ανανεώνοντάς τες όσο ήταν δυνατόν. Πρέπει επίσης να του αναγνωρίσουμε ότι δεν είναι απλά ο πατέρας της νέας Σαντορινιάς κουζίνας αλλά ο πατέρας ολόκληρης της νέας ελληνικής κουζίνας. Γιατί από τη  δική του φωτιά στη Σαντορίνη ξεκίνησε το κίνημα της ανανέωσής της. Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι βέβαια περίπου την ίδια εποχή, στον Πειραιά ο Λευτέρης Λαζάρου θα άνοιγε το «Βαρούλκο», το πρώτο  ελληνικό εστιατόριο που θα μας μάθαινε ότι τα ψάρια και τα θαλασσινά μπορούν να έρθουν στο πιάτο μας και αλλιώς, όχι μόνο βραστά, τηγανητά ή σχαριστά.  Κάπως έτσι λοιπόν ξεκίνησε ο μύθος της νέας ελληνικής κουζίνας για να φτάσουμε σήμερα να συζητάμε τις διάφορες εκδοχές της.

Ολόκληρο το κείμενο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ. 

η εφαρμογή του Καλλικράτη καθώς και τα έργα....

Τα προβλήματα εφαρμογής του Καλλικράτη καθώς και τα έργα που πραγματοποιούνται και πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο νησί, κυριάρχησαν σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε ο Δήμαρχος της Σαντορίνης Νίκος Ζώρζος.
Στην συνέντευξή του ο κ. Ζώρζος αναφέρθηκε στο ιστορικό της συγκρότησης και λειτουργίας της σημερινής δημοτικής αρχής, μιλώντας για τις δυσκολίες και τα προβλήματα που δημιούργησε και συνεχίζει να δημιουργεί στους δήμους ο νόμος του Καλλικράτη για την Αυτοδιοίκηση, ο οποίος διέπει σε κάθε επίπεδο την λειτουργία τους.
Συγκεκριμένα ο κ. Ζώρζος αναφέρθηκε στις χρονοβόρες, περίπλοκες αλλά και αναγκαστικές διαδικασίες διάλυσης με την μορφή που είχαν, των οργανισμών του Δήμου, και την επανασύστασή τους σε νέες δομές, σημειώνοντας παράλληλα οτι η "έναρξη λειτουργίας" της σημερινής δημοτικής αρχής μπορεί να υπολογιστεί από τον Ιούνιο του 2011 οπότε και ο Δήμος της Σαντορίνης ανασυστήθηκε ως νομικό πρόσωπο και εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του.
Σχετικά με τα οικονομικά των Δήμων ανέφερε οτι τα έσοδά τους σε σχέση με το παρελθόν έχουν περικοπεί κατά τουλάχιστο 55,16% ενω χαρακτήρισε σοβαρό πλήγμα την κατάργηση του προγράμματος Θησέας που ενίσχυε οικονομικά την Αυτοδιοίκηση στην υλοποίηση μεγάλων έργων.
Ο κ. Ζώρζος αναφέρθηκε επίσης στις υπάρχουσες, και εντεινόμενες καθώς φαίνεται,  
δυσκολίες θεσμικού χαρακτήρα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι στους Δήμους έχουν περιέλθει 452 αρμοδιότητες, χωρίς όμως τους αντίστοιχους πόρους.

Λειψοί : η ..κοιτίδα της .. επανάστασης κατά του Καλλικράτη..(!)...
Παράλληλα, ο Δήμαρχος της Σαντορίνης , απο το σύνολο των 325 δήμων της χώρας αναφέρθηκε ενδεικτικά στην περίπτωση του Δήμου των Λειψών, με τον δήμαρχο του μικρού αυτού νησιού να εκφράζει στο τελευταίο συνέδριο της ΚΕΔΕ την αγανάκτησή του για τον Καλλικράτη καθώς και την αδυναμία του δήμου του να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, παραδίδοντας συμβολικά τα κλειδιά του (τόση επαναστατικότητα.... μήπως έχει κάτι που την διεγείρει αυτό το νησί;....!)

Στο θέμα της καθαριότητας ανέφερε ότι αυτήν την εποχή η καθαριότητα του νησιού γίνεται από το μόνιμο (και νόμιμο…) προσωπικό του Δήμου καθώς και από 9 οδοκαθαριστές ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου εργαζόμενοι σε άλλες ειδικότητες συνδράμουν αναγκαστικά στο έργο της καθαριότητας.
Ο δήμαρχος της Σαντορίνης κατά την διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε αναλυτικά στα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί και αναμένεται να πραγματοποιηθούν απο την δημοτική αρχή.
Μεταξύ άλλων κ. Ζώρζος αναφέρθηκε επιγραμματικά στην γενικότερη πολιτική κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα συμπεραίνοντας οτι “όσο πιο πολυδαίδαλο είναι το σύστημα της διοίκησης, τόσο πιο πολλές και… πολυδαίδαλη είναι και η διαφθορά...”, ενώ, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το προσωπικό του Δήμου της Σαντορίνης γιατί παρά τις οικονομικές περικοπές που έχουν υποστεί ως εργαζόμενοι συνεχίζουν να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για το καλύτερο αποτέλεσμα για το κοινό όφελος.



την Τρίτη 22.5 η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου,

Στη διπλή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) θα συμμετάσχει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης.
Μεταξύ των θεμάτων που συμπεριλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη είναι η αποτίμηση των πολιτικών εξελίξεων και οι επιπτώσεις στη λειτουργία των Περιφερειών, σε συνάρτηση με τη στάση που πρέπει να κρατήσει η ΕΝΠΕ.
Επίσης θα συζητηθεί η συγκρότηση ομάδων εργασίας και η επιστημονική υποστήριξη του οδικού χάρτη του πρωτοκόλλου συνεργασίας με το Υπουργείο Εσωτερικών, την ΚΕΔΕ και την task force.

Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου : «Ευάλωτος ο τουρισμός, τα κόμματα δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων»

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στη Ρόδο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης και εξηγώντας τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα σε αυτήν την περίοδο της φετινής σεζόν, σημειώνοντας πως «ο τουρισμός πληρώνει ένα βαρύ τίμημα από το περιβάλλον αστάθειας, καθώς είναι ευαίσθητος και ευάλωτος σε συνθήκες αβεβαιότητας, κάτι που όφειλαν να συνειδητοποιήσουν τα κόμματα που δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων».
Ο κ. Μαχαιρίδης τόνισε επίσης ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι συνάδελφοί του έχουν ζητήσει να μην αδρανήσει το κεντρικό κράτος λόγω της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου, υπογραμμίζοντας πως «το κατεπείγον αίτημά μας για αποκέντρωση αρμοδιοτήτων στις περιφέρειες δικαιώνεται για μία ακόμα φορά». 

Παναγιώτης Ρήγας : Οι Κυκλάδες έχουν ανάγκη το οξυγόνο του τουρισμού

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πρώην και εκ νέου υποψήφιου βουλευτή του Πασοκ στις Κυκλάδες Παναγιώτη Ρήγα σχετικά με τον τουρισμό, γενικά, καθώς και ειδικότερα στην περιοχή μας, σε σχέση με το πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον στο οποίο λειτουργούμε σήμερα, αναφέρεται οτι,

Η παράταση της ακυβερνησίας με τη διενέργεια νέων εκλογών, η αβεβαιότητα για την πορεία των πολιτικών πραγμάτων στη Χώρα μας και η άσχημη εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό διαμορφώνουν αρνητικές και δυσοίωνες προοπτικές για τη φετινή τουριστική περίοδο.
Η αδιαλλαξία και οι ακραίες συμπεριφορές και θέσεις πολιτικών κομμάτων και προσώπων καταστρέφουν το κλίμα ηρεμίας και σταθερότητας που χρειάζεται η τουριστική μας οικονομία για να κρατηθεί ζωντανή και να ανακάμψει.
Οι πολιτικές δυνάμεις αλλά και οι πολίτες οφείλουμε να αναλάβουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί.
Η απόφαση του εκλογικού σώματος στις πρόσφατες εκλογές είναι δεδομένη και σεβαστή.  Τα μηνύματα της κάλπης συγκεκριμένα και σαφή. Εκτός από την τιμωρία και την έκφραση αποδοκιμασίας η εντολή των Ελλήνων ήταν «συνεργασία για αλλαγή όσων πολιτικών αποδεικνύονται αναποτελεσματικές και βλαπτικές,  προκειμένου η χώρα μας να βγει από την κρίση».
Είναι προφανές ότι η εντολή δεν ήταν «διαλύστε τη χώρα και οδηγήστε την στην καταστροφή».
Οι δέκα μέρες που πέρασαν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου  υπήρξαν αποκαλυπτικές τόσο για τις πραγματικές προθέσεις των κομμάτων όσο και για τον τρόπο που ερμήνευσαν το μήνυμα της κάλπης.
Αυτό το διάστημα αποκαλύφθηκε η φτώχεια αλλά και η επικινδυνότητα  των θέσεων και των ιδεών συγκεκριμένων πολιτικών κομμάτων.
Η μονομερής καταγγελία των δανειακών συμβάσεων, που χαμηλόφωνα πλέον υποστηρίζει ο κ. Τσίπρας και κραυγάζοντας ο κ. Καμένος θα οδηγήσει την οικονομία και τη χώρα σε αιφνίδιο θάνατο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, που μέχρι πρότινος ήταν πίσω από κάθε προσφυγή για την παρεμπόδιση δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων «π.χ. λιμάνια, βιολογικοί καθαρισμοί, χώροι διαχείρισης απορριμμάτων» μιλάει σήμερα για ανάπτυξη. Το ίδιο κόμμα υποστήριζε την απεργία των συνδικαλιστών της ΠΕΜΕΝ και ουσιαστικά συνηγορούσε στο θαλάσσιο αποκλεισμό των νησιών μας.
Ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που στη Βουλή ψήφισε λευκό στην απόφαση διενέργειας διαγωνισμού για την ανάθεση των δεξαμενών του Πολεμικού Ναυτικού στο Νεώριο.
Ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφιζε στη Βουλή το νόμο για την άρση των εμποδίων και την ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας στα νησιά μας.
Και είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα μέσα από το θολό και γενικόλογο πρόγραμμά του μιλάει για την επιβολή φόρου 1% επί του τζίρου όλων των επιχειρήσεων!
Στο πλάι του ο κ. Καμένος που ήταν έτοιμος να ξεχάσει όλες του τις διακηρύξεις περί «ζωντανέματος» των δανειστών αν τον έκαναν πρωθυπουργό και του έδιναν και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Είναι ο κ. Καμένος που με το ύφος και το στυλ ηγέτη της Βόρειας Κορέας απειλεί τους πάντες στην Ευρώπη καταγγέλλοντας σατανικά σχέδια και διεθνείς συνομωσίες σε βάρος της χώρας μας. Κάθε του ανακοίνωση αν την έπαιρναν σοβαρά στο εξωτερικό θα προκαλούσε αντίστοιχη ταξιδιωτική οδηγία σε βάρος της χώρας μας.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά όμως οι έμποροι των ψευδαισθήσεων επιμένουν να παραπλανούν τους Έλληνες Πολίτες, εντείνοντας την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα στη χώρα.
Η οικονομία μας και ειδικότερα η τουριστική μας οικονομία εξαντλεί τα τελευταία όρια αντοχής της.
Υπάρχει άμεση ανάγκη από οξυγόνο, το οποίο σε συνθήκες πολιτικής σταθερότητας μπορεί να υπάρξει.
Από τις ερχόμενες εκλογές πρέπει να προκύψει Κυβέρνηση ευθύνης, που θα αναλάβει τις σκληρές διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας για τη βελτίωση των όρων της δανειακής συνθήκης με ελάφρυνση των κοινωνικών επιπτώσεων και ενίσχυση της ανάπτυξης.
Το ΠΑΣΟΚ μπαίνει στη νέα μάχη, διατυπώνοντας μια ρεαλιστική και βιώσιμη πρόταση σταδιακής εξόδου από το μνημόνιο και την κρίση, με την επανεκκίνηση της οικονομίας μας, την ενίσχυση του τουρισμού μας και την Ελλάδα μέσα στην Ευρωζώνη με αξιοπρέπεια και αυτοδυναμία.


απάντηση Νίκου Συρμαλένιου σε Ρήγα

Απάντηση στην ανακοίνωση του πρώην βουλευτή Κυκλάδων κ. Ρήγα εξέδωσε ο Νίκος Συρμαλένιος βουλευτής του Συριζα. Με την ανακοίνωσή του ο Νίκος Συρμαλένιος απαντά στα όσα καταλογίζει ο πρώην βουλευτής του Πασοκ στον Σύριζα σχετικά με πρόσφατες αλλά και παλαιότερες επιλογές του συγκεκριμένου κόμματος καθώς και εκλεγμένων σε φορείς της Αυτοδιοίκησης που πρόσκυνται στον συγκεκριμένο χώρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Ο κ. Ρήγας ενθαρρυμένος από την επανάληψη των εκλογών – τις οποίες κατά τα άλλα ξορκίζει - και προσδοκώντας και πάλι την εκ νέου εκλογή του, αποθρασύνεται κατηγορώντας συλλήβδην τον ΣΥΡΙΖΑ, που η άνοδος του έχει φοβίσει το σύνολο του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου.
Ξεκινώντας με το γνωστό μοτίβο της “ακυβερνησίας”, επιβεβαιώνει ότι δεν διδάχθηκε τίποτα από την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, που κατέταξαν τα κόμματα του μνημονιακού τόξου μόλις στο 32 % και ξεχνάει σκόπιμα το χάος που προκάλεσαν στη χώρα και τον ελληνικό λαό με τις επιλογές των διόμισι τελευταίων χρόνων. Ξεχνάει ότι αποφάσισαν μεγάλες και κρίσιμες πολιτικές επιλογές ερήμην του ελληνικού λαού, ξεχνάει ότι οικοδόμησαν επί δεκαετίες στη χώρα, ένα πολιτικό σύστημα κομμένο και ραμένο στα μέτρα αναπαραγωγής της εξουσίας τους, μ' ένα εκλογικό σύστημα που έδωσε στο πρώτο κόμμα το μπόνους των 50 εδρών, χάριν του οποίου καθόρισαν και τους συσχετισμούς στο κοινοβούλιο, μακριά από την αυθεντική και πραγματική θέληση και ψήφο του λαού. Ξεχνάει ότι για πολλά χρόνια συντήρησαν με νύχια και με δόντια το πολιτικό σύστημα της διαπλοκής και της διαφθοράς, με τη διατηρηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, με την βουλευτική ασυλία, που οδήγησε στην μέχρι σήμερα παραγραφή των σκανδάλων και στην ατιμωρισία των πρωτεργατών τους.
Τολμάει να μιλάει για την τουριστική οικονομία των νησιών μας, όταν έχει συμμετάσχει με την ψήφο του, αλλά και από υπουργική θέση στην εξαθλίωση των εισοδημάτων των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων επαγγελματιών, όλων των ασθενέστερων εισοδηματικά στρωμάτων, που οδήγησαν την οικονομία σε τρομακτική ύφεση, τον εσωτερικό τουρισμό σε τέλμα, τους επαγγελματίες σε απόγνωση και σε χιλιάδες λουκέτα, την ανεργία στα ύψη. Τολμάει να μας μιλάει για αβεβαιότητα που βλάπτει τον Τουρισμό μας, όταν και με τις δικές του επιλογές δρομολόγησε τις αποφάσεις του 2ου Μνημονίου, που πέραν των άλλων, επιβάλλουν στα νησιά μας, την κατάργηση των μειωμενων συντελεστών του ΦΠΑ στο Αιγαίο (άραγε γιατί οι κ.κ. Βενιζέλος και Σαμαράς απέφυγαν να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να συναντήσουν τη συντονιστική επιτροπή των φορέων όλου του Αιγαίου;), καταργούν όλες τις φοροαπαλλαγές ακόμα και των μικρών νησιών κάτω των 3.100 κατοίκων. Τι έχει να μας πεί άραγε ο λαλίστατος κ. Ρήγας για την κατάργηση της Εργατικής Εστίας που απευθυνόταν σε 2.000.000 ασφαλισμένους και οι οποίοι συμμετείχαν σε μεγάλο βαθμό σε χαμένα τουριστικά πακέτα. Τι έχει να πεί επιπλεόν για την καθυστέρηση της τουριστικής καμπάνιας που έπρεπε να έχει ξεκινήσει από τις αρχές του 2012, ή για την καθυστέρηση έκδοσης της ταξιδιωτικής βίζας που είχαν υποσχεθεί ότι θα αντιμετωπίσουν εδώ και δύο χρόνια;
Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι αυτός που ακύρωσε όλα τα αναπτυξιακά έργα (λιμάνια, βιολογικούς καθαρισμούς, χώρους διαχείρισης απορριμμάτων), όταν έχοντας χρηματίσει για 8 χρόνια νομάρχης και στη συνέχεια βουλευτής και υπουργός, έχει απόλυτη ευθύνη γιατί δεν προχώρησαν τα χωροταξικά των νησιών μας, που αποτελούν και την πραγματική πηγή της κακοδαιμονίας για τις όποιες χωροθετήσεις των αναπτυξιακών επιλογών και των υποδομών περιβάλλοντος, που οδήγησαν πολλά από αυτά και στην ακύρωση τους. Σκόπιμα βεβαίως δεν αναφέρεται και στο όργιο της οικιστικής αυθαιρεσίας, που επί των ημερών του προσέλαβε απίστευτες διαστάσεις, αφού ούτε ένα αυθαίρετο δεν κατεδαφίστηκε, αλλά και ούτε και τιμωρήθηκε κανείς από τους υπαίτιους των αρμόδιων υπηρεσιών. Μας κατηγορεί επίσης ότι είμασταν υπέρ της απεργίας των ναυτεργατών, όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτοί αγωνίζονται ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της κατάργησης των στοιχειωδών ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων και όταν γνωρίζει ότι είπαμε καθαρά ότι, όσο δίκιο έχουν οι ναυτεργάτες, άλλο τόσο δίκιο έχουν και οι τουριστικοί επαγγελματίες των νησιών μας και ότι η κύρια ευθύνη για τη διάσπαση και τον κατακερματισμό της κοινωνικής συνοχής είναι της κυβέρνησης που με
την πολιτική της εξωθεί τις διάφορες κοινωνικές κατηγορίες να στρέφονται αλληλοδιαδόχως η μία εναντίον της άλλης.
Το πιο σκανδαλώδες όμως από αυτά που ισχυρίζεται ο κ. Ρήγας είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε λευκό στη Βουλή για τη διενέργεια του διαγωνισμού για τις δεξαμενές του πολεμικού ναυτικού, όταν ο Θοδωρής Δρίτσας με Επίκαιρη Ερώτηση στις 16/9/2011 ρωτούσε τον Υπουργό κ. Μπεγλίτη “αν θα ολοκληρώσει σύντομα τη διαδικασία προκήρυξης διαγωνισμού για την επισκευή δύο πλωτών δεξαμενών του Π.Ν., όπως έχει εξαγγελθεί”, την ώρα που όλοι οι εργαζόμενοι του Νεωρίου γνωρίζουν πολύ καλά ότι ακόμα το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη και ότι εμείς με συνέπεια και έμπρακτα έχουμε σταθεί για χρόνια στο πλευρό τους
Τέλος, διαστρεβλώνοντας και δημαγωγόντας πάνω στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ισχυρίζεται ότι θα επιβάλλουμε έκτακτη εισφορά 1% επί του συνόλου των επιχειρήσεων, τη στιγμή που η θέση μας είναι κρυστάλλινη και αφορά τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις με τζίρο πολλών δις ετησίως και κυρίως με αυτές που φοροδιαφεύγουν υπερκοστολογόντας τις εισαγωγές τους που διενεργώνται μέσω οffshore εταιρειών. Σε κάθε περίπτωση ποτέ δεν μιλήσαμε για έκτακτη φορολόγηση όλων των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα των μικρομεσαίων, οι οποίες στενάζουν από το μνημόνιο και τις ανάλγητες πολιτικές που ψήφισε ο κ. Ρήγας και η συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Ας μην αυταπατάται όμως ο κ. Ρήγας. Ο ελληνικός λαός πλέον έχει καταλάβει ποιοί για χρόνια παίζουν παιχνίδι στις πλάτες του και ποιές πολιτικές στο όνομα της σωτηρίας της χώρας, οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή και το λαό στην εξαθλίωση.

"απάντηση" Βουτσίνου σε Ρήγα

Απάντηση στην ανακοίνωση του πρώην βουλευτή Κυκλάδων κ. Ρήγα εξέδωσε ο νεοεκλεγείς βουλευτής με το κόμμα των ανεξάρτητων Ελλήνων Μάριος Βουτσίνος. Στην ανακοίνωσή του αναφέρεται στον τουρισμό σήμερα στις Κυκλάδες σε σχέση με την οικονομία και τις πολιτικές των "μνημονίων".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,
Με φανερή πρόθεση να παραπλανήσει τους Κυκλαδίτες και να αποκομίσει προσωπικά οφέλη, ο Παναγιώτης Ρήγας έκανε παρέμβαση για τον τουρισμό, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση και στους «Ανεξάρτητους Έλληνες».
Ο κ. Ρήγας, όντας βουλευτής και υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης, οφείλει να αναλάβει τις τεράστιες ευθύνες που αναλογούν και στον ίδιο προσωπικά για την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας και για την οπισθοδρόμηση των νησιών.
Φαίνεται πως ο κ. Ρήγας δεν έλαβε το μήνυμα των εκλογών της 6ης Μαΐου. Συνεχίζει, με το γνωστό ύφος των χιλίων Καρδιναλίων, με αλαζονεία και έπαρση,  προσπαθώντας  να πείσει τους πολίτες, πως όποιος εκφράζει διαφορετικές πολιτικές θέσεις απ’ αυτές του κόμματός του – οι οποίες μας έφεραν ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία -  είναι επικίνδυνος και ακραίος.
Αντί να ρίχνει στάχτη στα μάτια των πολιτών, ας κάνει την αυτοκριτική του κι ας μιλήσει επιτέλους με τη γλώσσα της αλήθειας την οποία έχει ξεχάσει. Ας παραδεχτεί ότι ήταν ένας από αυτούς που έσπρωξαν τη χώρα και τα νησιά στον Καιάδα του Μνημονίου (υποστηρίζοντας φανατικά τις πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης) και έδωσε τη συγκατάθεσή του για την εφαρμογή σκληρών μέτρων που γονάτισαν τους Κυκλαδίτες και την τουριστική οικονομία των νησιών, εκτοξεύοντας στα ύψη την ανεργία, ειδικά για τους νέους ανθρώπους. 
Κατηγορεί τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» ότι καλλιεργούν ψευδαισθήσεις στους πολίτες, ξεχνώντας ότι  ως πρωτοκλασάτο στέλεχος της προηγούμενης κυβέρνησης, μοίρασε αμέτρητες ανεκπλήρωτες υποσχέσεις στους Κυκλαδίτες επί 2,5 χρόνια και πολλές φορές, έβαλε σε δεύτερη μοίρα το συμφέρον του τόπου και των νησιών, προτάσσοντας το κομματικό και το προσωπικό.
Όλα αυτά τα παραβλέπει και παρουσιάζεται σήμερα ως εγγυητής της σταθερότητας και της σταδιακής εξόδου από το Μνημόνιο και την κρίση.  Ποιος να τον πιστέψει και με ποια λογική;
Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες», στο νομό Κυκλάδων, κινήθηκαν μέσα στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο αποφεύγοντας τις έντονες αντιπαραθέσεις. Με την ίδια στρατηγική θα κινηθούν ενόψει των επαναληπτικών εκλογών της 17η Ιουνίου. Όμως, δεν πρόκειται να μείνουν αναπάντητες οι επιθέσεις λάσπης, ειδικά όταν αυτές προέρχονται από «επαγγελματίες» πολιτικούς που ενδιαφέρονται μόνο πως θα επιστρέψουν στην «καρέκλα» τους.
Όσο κι αν τους ενοχλεί, η νέα γενιά θα συνεχίσει να αγωνίζεται για ένα καλύτερο μέλλον και για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στις Κυκλάδες , κάτι το οποίο προϋποθέτει ριζικές αλλαγές τόσο στις πολιτικές, όσο και στα πρόσωπα που θα εκπροσωπούν τα νησιά στο ελληνικό κοινοβούλιο. 

δημοτικοί παιδικοί σταθμοί Δήμου Σαντορίνης - εγγραφές

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημοτικού παιδικού Σταθμού Σαντορίνης,
οι αιτήσεις εγγραφών και επανεγγραφών για την φιλοξενία νηπίων την σχολική περίοδο 2012 - 2013 στους Παιδικούς σταθμούς Επισκοπής Γωνιάς και Οίας θα γίνουν το διάστημα 21.5.2012 - 22.6.2012
Για πληροφορίες και αιτήσεις μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 2286033829, 22860 31251 και 22860 71335 

η Φλώρα Χρυσού στο Eliart

Στην μουσική σκηνή Eliart και στο πλαίσιο των προσπαθειών του χώρου να αναδείξει νέες, φρέσκιες, γυναικείες φωνές και δημιουργούς, παρουσίασε το Σάββατο 19 Μαΐου το πρόγραμμά της η Φλώρα Χρυσού. Η Φλώρα Χρυσού ανέβηκε στην σκηνή και μοιράστηκε με τους φίλους της ότι αγαπάει πιο πολύ στη μουσική, παρουσιάζοντας την δική της μουσική γραφή αλλά και τις επιλογές της καρδιάς της, σε ενα ακουστικό πρόγραμμα με δικά της τραγούδια αλλά και διασκευές από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.
Η Φλώρα Χρυσού (γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σαντορίνη) γράφει η ίδια τα τραγούδια της και αρκετά από αυτά τα έχει παρουσιάσει σε διάφορους μουσικούς διαγωνισμούς.

Νίκος Συρμαλένιος – επίσκεψη στην Τήνο

Το Σαββατοκύριακο 19-20/5 περιόδευσε στην Τήνο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος.
Κατά την διάρκεια της παρουσίας του στο νησί, μίλησε σε ενημερωτική συγκέντρωση στην αίθουσα του παλαιού Δημαρχείου σε μέλη και φίλους της παράταξης.
Στη συγκέντρωση αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος και τέθηκαν σειρά ερωτημάτων για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στις εκλογές και την προοπτική νίκης της Αριστεράς. Ο Νίκος Συρμαλένιος τόνισε ότι στην κοινωνία αναπτύσσεται δυναμικό ρεύμα υπέρ της διακυβέρνησης της χώρας από την Αριστερά και επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει με κάθε μέσο την ενότητα του ευρέου φάσματος των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων για την ακύρωση του μνημονίου και την προώθηση ριζικών αλλαγών που έχει ανάγκη ο λαός και η χώρα. Επεσήμανε ότι τις επόμενες μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ στη βάση του προγράμματος του, θα διατυπώσει συγκεκριμένους άξονες του κυβερνητικού προγράμματος με εξειδικευμένες θέσεις, απέκρουσε τα επιχειρήματα της λυσσώδους αντίδρασης του πολιτικού, οικονομικού και μιντιακού κατεστημένου και είπε ότι, η ανατροπή του μνημονίου και η άνοδος της αριστεράς στην Ελλάδα, ταρακουνάει συθέμελα ολόκληρο το νεοφιλελεύθερο ευρωπαϊκό οικοδόμημα της κας Μέρκελ και των ομοίων της. Τόνισε επίσης ότι επιλογή μας δεν είναι η έξοδος από το ευρώ, αλλά η οικοδόμηση μιας άλλης Ελλάδας στα πλαίσια της Ευρώπης των λαών, της κοινωνικής συνοχής, της ειρήνης, της δημοκρατίας, της οικολογικής εγρήγορσης. Τέλος κάλεσε τα μέλη και τους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ, απ' όπου και αν προέρχονται να συστρατευτούν στη μάχη για νικηφόρο αποτέλεσμα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

σεμινάρια με θέμα την υγεία από την Περιφέρεια

Με στόχο την επιμόρφωση των επαγγελματιών υγείας που υπηρετούν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πραγματοποιήθηκε κύκλος σεμιναρίων, έπειτα από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργου Πουσσαίου.
Τα σεμινάρια με θέμα “Επιμόρφωση Επαγγελματιών Υγείας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Προαγωγή και Αγωγή Υγείας στις τρεις Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου” εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού» 2007-2013”
Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν το διάστημα 18-20.5.2012 από επιστήμονες του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προαγωγής και Αγωγής Υγείας.