Σάββατο, Ιουνίου 01, 2013

ανοιχτός ο δρόμος της Αρμένης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Στην κυκλοφορία δόθηκε ο δρόμος της Αρμένης αφού αποκαταστάθηκαν πλήρως οι ζημιές στο μονοπάτι που βρίσκεται μεταξύ των σκαλοπατιών προς τον όρμο.
Η Διοικητική παραλαβή προς χρήση του έργου «Επείγουσες Εργασίες Ανάσχεσης Καταπτώσεων και Κατολισθήσεων στο δρόμο προς Αρμένη της Κοινότητας Οίας» έγινε την Πέμπτη 30 Μαΐου 2013, με την παρουσία του επιβλέποντα μηχανικού του Δήμου Θήρας και εκπροσώπου της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΣ Α.Ε.
Σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Παραλαβής ο δρόμος δόθηκε στην κυκλοφορία καθώς δεν υπάρχουν ουσιώδεις ελλείψεις που μπορεί να επηρεάσουν τη λειτουργικότητα του.

Ανάδοχος του έργου ήταν η ΤΟΜΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε., με Προϊσταμένη Αρχή την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε., ενώ η χρηματοδότηση του έργου ύψους 750.000 € πλέον Φ.Π.Α έγινε από το Πράσινο Ταμείο.                       



Παρασκευή, Μαΐου 31, 2013

πρόσκληση του Γραφείου Νεότητας της Ι.Μ. Θήρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Σας προσκαλούμε στην ΕΟΡΤΗ ΝΕΟΤΗΤΑΣ 2013 που διοργανώνει το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας Αμοργού και Νήσων την Κυριακή 2 Ιουνίου στις 7:30 μ.μ. στην αυλή της Χριστιανικής Εστίας στα Φηρά Θήρας.

Παιδιά και νέοι από όλη την Σαντορίνη θα ανανεώσουν τις συναντήσεις τους με τον δικό τους τρόπο, με χαμόγελο και κέφι. Τι πιο πολύτιμο επάνω στο νησί μας από τα παιδιά μας;  Ποια η ελπίδα του τόπου μας πέρα από τα παιδιά μας;
Αξίζουν το χειροκρότημα μας! Αξίζουν τα παιδιά όλων μας να ¨ζηλέψουν¨ την παρέα της κατηχητικής συντροφιάς μας. Αξίζουν να γνωρίσουν την οδό της Ζωής, τον Χριστό!  Σύνθημα μας «όλοι μαζί, μαζί Του» !!!
Σας περιμένουμε.

Από το γραφείο νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας Αμοργού και Νήσων. 

ημερίδα εκπαίδευσης σε θέματα πυροπροστασίας

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του,

Ο Δήμος θήρας σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κυκλάδων και το Τοπικό Τμήμα Πυροσβεστικής Θήρας εν’ όψει της θερινής περιόδου διοργανώνει Ημερίδα με θέμα την “Πυροπροστασία”, την Κυριακή 9/6/2013 και ώρα 17:30-20:30 στην Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων.

Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη για την οργάνωση και αποτελεσματικότητα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας.                                                                 
                            

                                                                                             

σύλλογος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θήρας – ανακοίνωση για τις εκλογές (6.6)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θήρας,

Σας ενημερώνουμε ότι η  Τακτική  Γενική  Συνέλευση και οι εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων του Συλλόγου μας θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη,  6.6.2013 και ώρα 08:30 στο  Δημ. Σχ. Φηρών.

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης
1. Εκλογή Προεδρείου.
2. Ενημέρωση από τον αιρετό του Π. Υ. Σ. Π. Ε.
3. Ενημέρωση από τον πρόεδρο του Συλλόγου
4. Δευτερολογία του προέδρου.
5. Παρουσίαση των θέσεων του ΔΣ και συζήτηση για :

α. Την Η. Δ. της 82ης Γ. Σ. του κλάδου και  επί των πεπραγμένων του Δ. Σ. της Δ.Ο.Ε
      β.  Ωράριο Νηπιαγωγών
      γ. Ειδική Αγωγή
      δ. Αξιολόγηση
      ε. Πειθαρχικό, ν. 4093/12
     στ. Ψήφιση θέσεων του Συλλόγου για το διεκδικητικό και αγωνιστικό πλαίσιο.

        6. Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη αντιπροσώπων του Συλλόγου μας στην 82η Γ. Σ. της Δ. Ο. Ε. 

   Έναρξη ψηφοφορίας : 12:00΄, Λήξη ψηφοφορίας : 13:30΄.
   Για την ψηφοφορία είναι απαραίτητη η αστυνομική ταυτότητα.

Υπενθυμίζουμε ότι όσοι συνάδελφοι δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εργασίες της Γ. Σ. είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται στο χώρο της εργασίας τους για την άσκηση  των καθηκόντων τους.

Πληροφορίες:  Λάβαρης
Τηλέφωνο & Fax: 22860 81233                                                                           
e-mail : spethiras@gmail.com                                                                                  

Site      : spethiras.blogspot.com

νέες συνεργασίες για την Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης

Σύμφωνα με ανακοινώσεις της,

Η Ένωση Ξενοδόχων Θήρας ενημερώνει τα μέλη, τους εκπροσώπους του Τύπου καθώς και τους φίλους της, της οτι αποδέχεται την πρόταση της εταιρίας «Panadvert» και του κ. Γιαννάτου και τους ευχαριστεί για την προσφορά τους να παρέχουν υπηρεσίες προβολής τηυς Σαντορίνης μέσα απο το Facebook καθώς και άλλα Social Media (εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης), αφιλοκερδώς προς την Ένωσή μας.

Η νέα σελίδα της Ένωσης Ξενοδόχων Θήρας στο facebook βρίσκεται εδω : https://www.facebook.com/santorinihoteliers
Η Ένωση Ξενοδόχων Θήρας σας να γίνετε φίλοι της και μέλη της κοινότητάς της, να συμμετέχετε στις on line δραστηριότητές της, αλλά και να την προβάλλετε κι εσείς με τον δικό σας τρόπο.

  
Η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης ανακοινώνει με ιδιαίτερη ικανοποίηση προς τα μέλη της την αποδοχή εκ μέρους του δικηγόρου Αθηνών, κυρίου Ιωάννη Ε. Ρηγάκου, της πρόσκλησης που του απηύθυνε το Διοικητικό μας Συμβούλιο για την παροχή των νομικών του υπηρεσιών προς την Ένωσή μας.

Σκοπός της συνεργασίας είναι η υποστήριξη της Διοίκησης της Ενώσεως σε θεσμικά ζητήματα, η παροχή γνωμοδοτήσεων σε σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την Ένωση και τα μέλη της, η παρουσίαση νομικών θεματικών ενοτήτων του ενδιαφέροντος των επιχειρήσεών μας, μέσω ημερίδων και ομιλιών που θα διοργανώνει η Ένωσή μας με την συμμετοχή του, η εκπροσώπηση της Ενώσεώς μας σε θεσμικά όργανα τουρισμού, όπου η παρουσία νομικού κρίνεται απαραίτητη κλπ.



συνατήσεις Γ. Μαχαιρίδη στην Σαντορίνη

Θέματα που απασχολούν τα νησιά μας και που είναι της αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συζήτησαν με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης υπεύθυνος σε θέματα Αγροτικής Οικονομίας, Αλιείας και Κτηνιατρικής κ. Αντώνης Χατζηιωάννου στο νησί της Σαντορίνης.

Ζητήματα όπως αυτά των φραγμάτων της Κρητηνίας και του Τσικαλαριού αλλά και των μικρότερων από αυτά όπως της Λέρου και του Καστελόριζου, η σύνδεση του Πρωτογενή Τομέα με τον Τουρισμό, η διαχείριση των δημόσιων αγροκτημάτων  καθώς και θέματα που άπτονται της νέας Κ.Α.Π. (Κοινή Αγροτική Πολιτική) πρόκειται να συζητηθούν στο νησί της Ρόδου κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης  επίσκεψης του  Υπουργού τον μήνα Ιούνιο.

Επίσης, την Σίκινο επισκέφθηκε το απόγευμα της 30ης  Μαΐου 2013 ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, στα πλαίσια της περιοδείας του στα νησιά των Κυκλάδων.
Τον Περιφερειάρχη συνόδευε ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Θήρας κ. Ηλίας Μάινας.
Ο κ. Μαχαιρίδης βρέθηκε στο χώρο του Δημαρχείου καθώς επίσης και στις Εγκαταστάσεις της Αφαλάτωσης.
Το μεγάλο ζήτημα που τέθηκε, στη διάρκεια όλων των συζητήσεων και που απασχολεί το νησί, είναι το Ακτοπλοϊκό.
Επιπλέον, συζητήθηκε η συνέχιση των παρεμβάσεων στο Οδικό  του Δίκτυο  καθώς και το θέμα του Αποχετευτικού αλλά και Βιολογικού Καθαρισμού στη νήσο Σίκινο.  

Συρμαλένιος – Γάκης ερώτηση σχετικά με την περαιτέρω υποβάθμιση των νησιωτικών Δ.Ο.Υ.

Σύμφωνα με ερώτηση των βουλευτών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου του Συριζα κυρίων Συρμαλένιου και Γάκη σχετικά με την περαιτέρω υποβάθμιση των νησιωτικών Δ.Ο.Υ., αναφέρεται ότι,

Η κυβέρνηση συνεχίζει να προκαλεί τη νησιωτική κοινωνία με σχέδια που αν υλοποιηθούν, θα διαλύσουν τον κρατικό μηχανισμό σε πολλά νησιά του Νοτίου Αιγαίου.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, αλλά και στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας Εφοριακών Ελλάδος (poedoy.gr), το σχέδιο μιας νέας απόφασης του υπουργείου Οικονομικών για την αναδιοργάνωση των Δ.Ο.Υ., η οποία αποτελεί τροποποίηση της απόφασης του Υπουργού Οικονομικών με αρ. Δ6Α 1133106ΕΞ2011/21.9.2011, προωθεί ανάμεσα στις άλλες διατάξεις της και την κατάργηση τμημάτων δικαστικού και ελέγχου σε ορισμένες Δ.Ο.Υ. Μεταξύ των υπηρεσιών αυτών είναι οι Δ.Ο.Υ. Μυκόνου, Νάξου, Θήρας, Πάρου, Τήνου στις Κυκλάδες και η Δ.Ο.Υ. Κω στη Δωδεκάνησο.
Αν εφαρμοστεί αυτή η απόφαση, θα οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση και πιθανότατα κλείσιμο και άλλων Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών στο Νότιο Αιγαίο. Μετά την απόφαση για κατάργηση των Δ.Ο.Υ. Λέρου, Καλύμνου και Καρπάθου στα Δωδεκάνησα, και Τήνου, Κέας, Άνδρου, και Μήλου στις Κυκλάδες, υποβαθμίζεται περισσότερο ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός  στο όνομα των μνημονιακών δεσμεύσεων.
Η μεταφορά των δύο βασικών τμημάτων, Δικαστικού και Ελέγχου,  από πολλές Δ.Ο.Υ. των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου θα έχει σαν αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση των φορολογικών εσόδων καθώς και την αύξηση της ταλαιπωρίας και της οικονομικής επιβάρυνσης των φορολογούμενων κατοίκων.
Επιπλέον, όπου μέχρι σήμερα σε άλλες περιοχές της χώρας έχουν κλείσει οι Δ.Ο.Υ. και έχουν αντικατασταθεί από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, οι πολίτες όχι μόνο δε μπορούν να εξυπηρετηθούν αλλά αναγκάζονται να μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις από τον τόπο κατοικίας τους.
Η κυβέρνηση αδιαφορεί παντελώς για τα νησιά και συνεχίζει την υποβάθμιση του επιπέδου ζωής των νησιωτών. Οι κυβερνητικοί χειρισμοί σχετικά με τις Δ.Ο.Υ. εντείνουν την απομόνωση των νησιών και επιβαρύνουν περαιτέρω τους νησιώτες, οι οποίοι ήδη υποφέρουν από τα σκληρά μέτρα λιτότητας σε κάθε τομέα της οικονομικής και κοινωνικής τους δραστηριότητας.

Δεδομένου ότι:
•           δυσκολίες στη συγκοινωνιακή πρόσβαση των νησιωτών καθιστούν πολύ δύσκολη και οικονομικά δυσβάσταχτη τη μετακίνηση τους
•           ακόμα δεν είναι έτοιμο το νέο ΤΑΧIS
•           είναι συνταγματικά και ευρωπαϊκά κατοχυρωμένη η νησιωτική ιδιαιτερότητα με τα δημογραφικά και τα άλλα ειδικά χαρακτηριστικά που φέρει
•           ο σχεδιασμός αφορά δεκάδες χιλιάδες κατοίκους διαφορετικών νησιών διάσπαρτων σε μεγάλη γεωγραφική έκταση που εξυπηρετούνται από τις υπό κατάργηση Δ.Ο.Υ.
•           οι αποφάσεις που αφορούν σε προσβάσεις πολιτών μικρών νησιών σε κρατικές υπηρεσίες θα πρέπει να συμβάλουν στην ανάπτυξη των νήσων και όχι στην υποβάθμισή τους

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.         Προτίθεται να επανεξετάσει και να επανασχεδιάσει τη δομή και την κατανομή των φορολογικών υπηρεσιών με βασικό κριτήριο τη νησιωτικότητα;
2.         Προτίθεται να μην προχωρήσει στην υλοποίηση της σχεδιαζόμενης μεταφοράς των τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού των Δ.Ο.Υ.;
3.         Έχει εκτιμηθεί το πλήγμα που θα δεχτούν τα δημόσια έσοδα, καθώς σε νησιά με σημαντική οικονομική δραστηριότητα θα πάψει να λειτουργεί η τοπική εφορία και συνεπώς οι φορολογικοί έλεγχοι θα διενεργούνται -αν διενεργούνται- σε πολύ αραιά διαστήματα, γεγονός που θα αυξήσει την φοροδιαφυγή;
4.         Ποιος είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, για να διασφαλιστεί η πρόσβαση των πολιτών των μικρών νησιών στις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, στο νησί τους; 
5.         Μετά τις αλλεπάλληλες παρατάσεις στη λειτουργία των υπό κατάργηση νησιωτικών Δ.Ο.Υ. και τη μέχρι σήμερα αρνητική εμπειρία από την πλήρη ανεπάρκεια των ΚΕΦ σε άλλες περιοχές της χώρας, εξετάζει την αναστολή της κατάργησης των νησιωτικών Δ.Ο.Υ.; 


"Η αποχώρηση και πώληση πλοίων φαίνεται επιβεβλημένη.."

Σύμφωνα με ανάρτηση της σελίδας www.capital.gr και κείμενο του Ηλία Μπέλλου,
σε μάλλον δυσοίωνο εξελίσσεται το μέλλον της ακτοπλοίας στην χώρα μας.
Στο κείμενο μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι,

Η πτώση της επιβατικής κίνησης στην ακτοπλοΐα αλλά και οι μεγάλες αυξήσεις των τιμών των καυσίμων όπως και οι στρεβλώσεις από την διαχρονική παρέμβαση του κράτους έχει σαν αποτέλεσμα την ανάγκη προσαρμογής του ακτοπλοϊκού στόλου στα νέα δεδομένα. Αυτό επισημαίνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Σακέλλης υπογραμμίζοντας πως υπάρχουν γραμμές όπου τα πλοία εκτελούν το 50% των δρομολογίων που έχουν την δυνατότητα να εκτελούν ενώ σε άλλες η πληρότητα των πλοίων είναι εξαιρετικά χαμηλή λόγω της εκτέλεσης δρομολογίων χωρίς να υπάρχουν οι αντίστοιχες συγκοινωνιακές ανάγκες.

«Η αποχώρηση και η πώληση πλοίων φαίνεται επιβεβλημένη» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας ενώπιον εγχώριου και διεθνούς ακροατηρίου επιχειρηματιών και παραγόντων του κλάδου και της κυβέρνησης στα πλαίσια του διεθνούς συνεδρίου για τον Θαλάσσιο Τουρισμό Poseidonia Sea Tourism Forum που γίνεται αυτές τις ημέρες στην Αθήνα.

Με τις συνολικές ζημίες από το 2009 έως σήμερα να ξεπερνούν τα 900εκατομμύρια ευρώ και τις υποχρεώσεις το 1 δις. ενώ οι τράπεζες αδυνατούν να παράσχουν χρηματοδοτήσεις, οι ελληνικές ακτοπλοϊκές βρίσκονται ενώπιον της μεγαλύτερης πρόκλησης των τελευταίων δεκαετιών. Οι πωλήσει πλοίων στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. Σακέλλης έχουν άλλωστε ξεκινήσει. Όμως οι ακτοοπλόοι προειδοποιούν: «Εάν στα επόμενα χρόνια αντιμετωπιστούν σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των μικρών νησιών μας ας μην απορήσουμε». Τα πλοία τα οποία εξυπηρετούν σήμερα τα νησιά μας αντιπροσωπεύουν επενδύσεις που ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ και οι οποίες καλύφθηκαν με ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό χωρίς να επιβαρυνθεί ο Κρατικός προϋπολογισμός. Οι εξελίξεις αυτές ήταν επιβεβλημένες, απόλυτα δικαιολογημένες και μονόδρομος για την ανάπτυξη των νησιών μας αλλά και την διατήρηση της Ελληνικότητας των υπηρεσιών.

Το πλήρες κείμενο μπορείτε να το δείτε εδώ: http://www.capital.gr/News.asp?id=1807333


Χ. Κόκκινος – δεν αποδέχθηκα την θέση του προέδρου στα Κ.Ε.Κ. – ΕΛΤΑ

Την μη συμμετοχή του ως πρόεδρος στα Κ.Ε.Κ. – ΕΛΤΑ, όπως είχε αναφερθεί στον Τύπο, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. ΔΟΕ (διδασκαλική ομοσπονδία Ελλάδας) κ. Κόκκινος.

Σε αυτήν μεταξύ άλλων αναφέρει ότι,

Πριν τέσσερις (4) μήνες επιχείρησαν να με κατηγορήσουν για συμμετοχή σε
«κυβερνητική θέση» (Προέδρου στο ΚΕΚ – ΕΛΤΑ) που ανακοινώθηκε μεν αλλά δεν την ΑΝΕΛΑΒΑ ΠΟΤΕ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑ μένοντας πιστός στη θέση ευθύνης που με κατέταξε ο υπερήφανος κλάδος μας και συνεχίζοντας τον αγώνα για διεκδικητικό και ακηδεμόνευτο Συνδικαλιστικό Κίνημα.

Παρά το γεγονός ότι δήλωσα δημόσια την απόφαση μου σε εκδηλώσεις της ΔΟΕ, τα στελέχη των αριστερών «Παρεμβάσεων – Κινήσεων – Συσπειρώσεων» συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να «αγνοούν» προκλητικά την υπεύθυνη στάση μου και να συνεχίζουν να διακινούν – γραπτά και προφορικά – καταγγελίες περί συμμετοχής μου στην Προεδρία των Κ.Ε.Κ. - ΕΛΤΑ !!!

Πέμπτη, Μαΐου 30, 2013

συνέδριο "Άμπελος 2013" – η πρόσκληση

Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε τις εργασίες του 3ου Διεθνούς Συμποσίου
ΑΜΠΕΛΟΣ 2013 "Εξελίξεις στον Αμπελοοινικό Τομέα" που θα πραγματοποιηθεί στην Σαντορίνη στις 30-31 Μαΐου 2013, στο Συνεδριακό Κέντρο Π. Μ. Νομικός. 

Η επίσημη έναρξη του συμποσίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Μαΐου 2013 στις 08.30 από τον Δήμαρχο Θήρας κ. Αναστάσιο Νικόλαο Ζώρζο.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης θα απευθυνθεί στο συνέδριο την Παρασκευή 31 Μαϊου 2013, στις 11.30.
                                                                                            
Στο πλαίσιο του συμποσίου θα τιμηθεί η κα Σταυρούλα Κουράκου – Δραγώνα “για
τη μοναδική προσφορά της στον σύγχρονο ελληνικό οινικό πολιτισμό”. Η
συγκεκριμένη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 της Πέμπτης 30 Μαΐου και θα είναι ανοικτή στο κοινό.

Παράλληλα με τις εργασίες του συνεδρίου θα υπάρχει έκθεση κρασιών στην οποία συμμετέχουν οινοποιεία από τη Σαντορίνη και άλλα νησιά των Κυκλάδων.


Την Τετάρτη, 29 Μαΐου (παραμονή της έναρξης του συνεδρίου), στις 20:45, θα προβληθεί στο οινοποιείο Μπουτάρη, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας, η κινηματογραφική ταινία ΠΛΑΓΙΩΣ με ελεύθερη είσοδο τόσο για τους συνέδρους όσο και για το κοινό.

Αναλυτικές πληροφορίες και το πρόγραμμα θα βρείτε στη σελίδα


Το συνέδριο ΑΜΠΕΛΟΣ 2013 έχουν θέσει υπό την αιγίδα τους και το υποστηρίζουν οι παρακάτω φορείς και οργανισμοί:

Διεθνής Οργανισμός Αμπέλου και Οίνου (OIV) | Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων | Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου | Δήμος Θήρας | Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών | Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας | Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) | Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ)| Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ)

το 3ο Διεθνές Συμπόσιο «Άμπελος 2013 - εξελίξεις στον αμπελοοινικό τομέα» 30-31.5


Σύμφωνα με το κείμενο που βρίσκεται στην σελίδα των διοργανωτών του Συνεδρίου,

Το 3ο Διεθνές Συμπόσιο «Άμπελος 2013 - Εξελίξεις στον αμπελο-οινικό τομέα»
θα πραγματοποιηθεί στη Σαντορίνη, όπου είχαν γίνει με επιτυχία και τα προηγούμενα διεθνή συμπόσια το 2003 και 2006.


Από τότε οι εξελίξεις στον παραγωγικό αμπελώνα, την οινοποιητική τεχνική και τεχνολογία και τη διεθνή αγορά οίνου έχουν επιφέρει σημαντικές αλλαγές στον αμπελο-οινικό τομέα σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Οι εξελίξεις στην αναπτυξιακή αμπελουργία στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής, η πρόοδος και οι καινοτόμες αλλαγές στην οινοποίηση, οι νέες στρατηγικές προώθησης των οινικών προϊόντων στις νέες οικονομικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο, οι θεσμικές αλλαγές και οι νέες τάσεις στην εφαρμογή της ορθής αμπελουργικής και οινοποιητικής πρακτικής αποτελούν τα αντικείμενα του 3ου Διεθνούς Συμποσίου Άμπελος 2013.

Το 3ο Διεθνές Συμπόσιο Άμπελος 2013 περιλαμβάνει τις θεματικές ενότητες που αναφέρονται στην Αμπελουργία, την Οινολογία, το Θεσμικό πλαίσιο και τον Πολιτισμό.

Στην ενότητα «Αμπελουργία» θα παρουσιαστούν οι εξελίξεις και οι τάσεις στην οικοφυσιολογία, την αναπτυξιακή αμπελουργία, τη γενετική, τις ποικιλίες και τους κλώνους της αμπέλου, την κλωνική επιλογή, το πολλαπλασιαστικό υλικό, τις εναλλακτικές μορφές καλλιέργειας, την Αμπελουργία Ακριβείας, τη δομή και οργάνωση σύγχρονων αμπελώνων, τις νέες τάσεις στην αμπελοκομική τεχνική κ.ά.
Η ενότητα «Οινολογία» περιλαμβάνει τις εξελίξεις και τις καινοτομίες στην οινοποίηση τις καταναλωτικές τάσεις και προτιμήσεις, τις νέες στρατηγικές στην προώθηση και εμπορία των οινικών προϊόντων σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο και τη συμβολή του οίνου στην υγεία των καταναλωτών.
Η τρίτη ενότητα περιλαμβάνει τις παγκόσμιες τάσεις και προοπτικές του αμπελο-οινικού τομέα, την ανταγωνιστικότητα του μεσογειακού αμπελώνα, το κανονιστικό πλαίσιο και τις κοινωνικο-οικονομικές και περιφερειακές επιπτώσεις της Κοινής Οργάνωσης της Αγοράς (ΚΟΑ) στα κράτη μέλη της Ε.Ε.
Στην ενότητα «Άμπελος, Περιβάλλον-Πολιτισμός» θα παρουσιαστεί η συμβολή του αμπελο-οινικού τομέα στην ιστορία και τον πολιτισμό της Ευρώπης, την αισθητική και την προστασία του Αγροτικού Τοπίου και την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και του τριτογενή τομέα.

Η Σαντορίνη αποτελεί από κάθε πλευρά, ιδανικό χώρο για την πραγματοποίηση επιστημονικών συμποσίων, ιδιαίτερα της αμπέλου και του οίνου. Το ιδιαίτερου κάλους φυσικό και αγροτικό τοπίο όπως διαμορφώνεται από τη συμβολή των διαχρονικών αμπελώνων με την παραδοσιακή μορφή των πρεμνών, αποτέλεσμα της ορθής αμπελουργικής πρακτικής αιώνων, η υψηλή οινοποιητική γνώση και τεχνική με ιστορία 3.500 χρόνων που αξιοποιεί με θαυμαστό τρόπο τις προικισμένες τοπικές ποικιλίες που καλλιεργούνται στα δύσκολα ηφαιστειογενή εδάφη, η παράδοση, ο πολιτισμός και η Καλντέρα καθιστούν τη Σαντορίνη ξεχωριστή.

Οι οργανωτές του Διεθνούς Συνεδρίου Άμπελος 2013, καλούν τους επιστήμονες, ερευνητές, μελετητές του αμπελο-οινικού τομέα, τους αμπελουργούς, τους οινοποιούς, τους επαγγελματίες από όλα τα συναφή πεδία και κάθε φίλο της αμπέλου και του οίνου να παρουσιάσουν και να μοιραστούν τα αποτελέσματα της έρευνας, τις εμπειρίες της παραγωγής, τις γνώσεις, τις απόψεις και να απολαύσουν ένα εμπνευσμένο και γεμάτο προκλήσεις συμπόσιο, στην αρχή του καλοκαιριού του 2013, στη Σαντορίνη.

           
Το πρόγραμμα του Συνεδρίου Άμπελος 2013 έχει ως εξής :            

30/5/2013
08:00-08:30: Registration
08:30-10:00: Opening Session | Keynote Lectures
10:00-10:30: Coffee Break | Posters
10:30-13:30: SESSION 1 & 2
13:30-16:00: Visit of Akrotiri Archaeological Site | Snack
16:00-18:30: SESSION 2 Cont'd., SESSION 3
16:00-18:30: 18:30-19:00: Coffee Break | Posters
19:00-19:45: Award Ceremony
19:45-20:45: Visit of the Wine Exhibition

31/05/2013
09:00-11:00: SESSION 4
09:00-11:00: SESSION 5
11:00-11:30: Coffee Break | Posters
11:30-12:30: Keynote Lectures
12:30-13:45: SESSION 6
13:45-16:00: Visit of SantoWines | Lunch
16:00-17:30: SESSION 7
17:30-19:00: Posters/Visit of the Wine Exhibition
21:00-23:30: Symposium Dinner (optional)

ΤΙΜΩΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ του Συνεδρίου θα είναι η κυρία Σταυρούλα Κουράκου, διδάκτορας της χημικής επιστήμης, με σπουδές οινολογίας στη Γαλλία, διηύθυνε επί εικοσαετία (1964-1984) το Ινστιτούτο Οίνου, ίδρυμα τεχνολογικής έρευνας του τότε Υπουργείου Γεωργίας.

Εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Συμβούλιο της Ευρώπης, καθώς και στον O.I.V., διεθνή διακυβερνητικό Οργανισμό Αμπέλου και Οίνου με 45 κράτη μέλη και έδρα το Παρίσι, από το 1960 μέχρι το 1979, οπότε εκλέχτηκε ομόφωνα πρόεδρός του. Έχει επισκεφθεί με αποστολή όλες σχεδόν τις αμπελουργικές χώρες του κόσμου, αποκομίζοντας εμπειρίες και προσφέροντας υπηρεσίες στη διεθνή κοινότητα, για τις οποίες παρασημοφορήθηκε από τη Γαλλία και την Ισπανία.

Μέλος πολλών διεθνών επιστημονικών εταιρειών, αντεπιστέλλον μέλος της Γεωργικής Ακαδημίας της Γαλλίας, μέλος της Ιταλικής Ακαδημίας Αμπέλου και Οίνου, χρημάτισε επανειλημμένα πρόεδρος Επιτροπών της Ε.Ο.Κ. σε θέματα αμπελοοινικής νομοθεσίας και αλκοολούχων ποτών. Ως πρόεδρος της ad hoc Επιτροπής του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας, εισηγήθηκε και επέτυχε την ψήφιση του κανονισμού (ΕΟΚ) για τα αλκοολούχα ποτά, στο πλαίσιο του οποίου κατοχυρώθηκε η αναγνώριση και προστασία της επωνυμίας «ούζο» ως αποκλειστικά ελληνικής.

Ως προϊσταμένη του Ινστιτούτου Οίνου εισηγήθηκε το 1964 τη νομοθετική καθιέρωση και προστασία οίνων ελληνικών περιοχών που θα μπορούσαν να αποτελέσουν την κατηγορία των οίνων με γεωγραφική επωνυμία καταγωγής: των οίνων «Ονομασίας Προέλευσης». Έτσι άρχισε ένα ερευνητικό πρόγραμμα που κάλυψε όλη την Ελλάδα, με συνέπεια να αναδειχθούν ξεχασμένες γηγενείς ποικιλίες αμπέλου και να επεκταθεί η αμπελοκαλλιέργεια σε περιοχές που φημίζονταν για την ποιότητα των κρασιών τους ήδη από παλαιότερους αιώνες, είχαν όμως εγκαταλειφθεί είτε λόγω των ιστορικών περιπετειών της χώρας είτε λόγω της καταστροφής των αμπελώνων από τη φυλλοξήρα.

Τη δεκαετία του 1970, με δική της εισήγηση, αναγνωρίστηκαν νομοθετικά οι πρώτες γεωγραφικές επωνυμίες καταγωγής και έκαναν την εμφάνισή τους στην αγορά οι πρώτοι ελληνικοί οίνοι «Ονομασίας Προελεύσεως», τους οποίους υποστήριξε, και εξακολουθεί να υποστηρίζει, με πολλές δημοσιεύσεις στον ελληνικό και ξένο Τύπο, με ανακοινώσεις σε Συνέδρια και διεθνή fora, αλλά και με αυτοτελείς εκδόσεις.

Υπήρξε ένας οραματιστής δημόσιος υπάλληλος, τεχνοκράτης, που είχε τη δύναμη να κάνει το όραμα πράξη.

νέο Δ.Σ. για την Ατλαντίδα

Εκλογές και νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχει το Σωματείο Τουριστικών Καταλυμάτων “η Ατλαντίδα” , το νέο ΔΣ του οποίου αποτελούν οι : Πρόεδρος Λευτέρης Αναπλιώτης, Α Αντιπρόεδρος Γιάννης Ρενιέρης, Β Αντιπρόεδρος Πέτρος Πελεκάνος, Γενικός Γραμματέας Γιώργος Δαμίγος, Ταμίας Γιώργος Καβαλάρης, Β Γραμματάς Πέτρος Καβαλάρης, Β Ταμίας Λευτέρης Φιλίτσης. 

ανανέωσε την θητεία του ο πρόεδρος του Σωματείου των ταξί

Πρόεδρος του Σωματείου των ιδιοκτητών ταξί της Σαντορίνης επανεξελέγει ο Γιώργος Πελεκάνος μετα τις πρόσφατες εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στο επαγγελματικό Σωματείο.

«πολίτες κόντρα στον καιρό» - οι τοποθετήσεις στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου (25.5.2013)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνδιασμού σχετικά με τις τοποθετήσεις του κατα την διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε στην Σαντορίνη στις 25.5.2013,

Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 25/5/2013 στη Σαντορίνη, τα δύο μείζονα θέματα που απασχόλησαν το σώμα ήταν πρώτον, η «Δια Βίου Εκπαίδευση – Κατάρτιση – Καινοτομικές Πρωτοβουλίες στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου» και δεύτερον, το εκτός ημερήσιας διάταξης ζήτημα της ανέλκυσης του ναυαγίου του Sea Diamond που απασχολεί τη θηραϊκή κοινωνία εδώ και έξι χρόνια. 

Οι τοποθετήσεις του περιφερειακού μας συμβούλου Νεκτάριου Σαντορινιού στα δύο παραπάνω καίρια ζητήματα ήταν οι ακόλουθες:

1)         Δια Βίου Εκπαίδευση – Κατάρτιση – Καινοτομικές Πρωτοβουλίες στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
«Είναι μάλλον προφανές ότι η συγκεκριμένη εισήγηση δεν αφορά τη δια βίου εκπαίδευση, αλλά μόνο την κατάρτιση και μάλιστα κατά κύριο λόγο την κατάρτιση στα Δωδεκάνησα, σε αντίθεση με τον τίτλο της.
Διαβάζοντας λοιπόν κανείς την εισήγηση αντιλαμβάνεται την προσαρμογή της φιλοσοφίας που διέπει την κατάρτιση, ως ένα εργαλείο «διαχείρισης κινδύνου». Οι όροι ανταγωνιστικότητα, απασχολησιμότητα και προσαρμοστικότητα αποτελούν τα ζητούμενα, υπακούοντας στα κελεύσματα μιας νεοφιλελεύθερης αντίληψης για την κατάρτιση και τη δια βίου μάθηση.
Ακόμα, η κατάρτιση όπως πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με την εισήγηση, επικεντρώθηκε για μια ακόμη φορά στο μεγαλύτερο μέρος της στον τουρισμό και τις υπηρεσίες. Όμως, νομίζω ότι εδώ μέσα έχουμε συμφωνήσει, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο, ότι η οικονομία της Περιφέρειάς μας οφείλει να αναπροσανατολιστεί με μεγαλύτερη συμμετοχή του πρωτογενή και του δευτερογενή τομέα. Φαίνεται λοιπόν ότι η υλοποίηση των προγραμμάτων κατάρτισης δεν ακολούθησε αυτή τη λογική και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στον πρωτογενή τομέα, όπου όπως αναφέρεται στην εισήγηση, έγιναν κυρίως ενημερωτικές συναντήσεις που απευθύνονται σε αγρότες ή εν δυνάμει αγρότες.

Στην εισήγηση επίσης δεν αναφέρονται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των αποτελεσμάτων των καταρτίσεων. Ποια ήταν δηλαδή η συμβολή των προγραμμάτων στη μείωση της ανεργίας, στη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών κλπ.

Στη δική μας αντίληψη η κατάρτιση οφείλει να αποτελέσει τον αναπτυξιακό μοχλό ώστε:
1.         Να διασφαλιστεί η ισότητα στην πρόσβαση και στους πόρους σε όλους τους πολίτες όσον αφορά στην εκπαίδευση.
2.         Να αρθούν οι ανισότητες και τα δομικά εμπόδια στη μάθηση.
3.         Να αναπροσανατολιστεί η οικονομία των νησιών μας σε ένα πιο βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης.
Πρέπει άμεσα να αξιοποιηθούν τα χρήματα του τομεακού προγράμματος για την Περιφέρειά μας, τα οποία μέχρι σήμερα λιμνάζουν, όχι για να επιδοτήσουμε απλά κάποιους άνεργους, αλλά για να επιτύχουμε τον αναπροσανατολισμό της οικονομίας.

Κλείνοντας θέλω να σχολιάσω τις προτάσεις που κατατίθενται με την εισήγηση:

1η Πρόταση: Δημιουργία συστηματικού μηχανισμού εντοπισμού, καταγραφής και αξιολόγησης των εκπαιδευτικών αναγκών.
Είμαστε θετικοί ως προς τη δημιουργία ενός συστηματικού δικτύου. Χρειάζεται όμως διαφάνεια, τεχνογνωσία και συνεχής αλληλοενημέρωση μεταξύ των αιρετών οργάνων, των συμμετεχόντων και των υπηρεσιών.
2η Πρόταση: Προγράμματα ανάπτυξης επαγγελματικών δεξιοτήτων.
Πραγματικά πιστεύουμε ότι με 20 ή 40 ώρες μπορεί να γίνει ουσιαστική εκπαίδευση; Οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν την πιστοποίησή τους, σε διάφορους τομείς πιστοποίησης προσόντων, πολλές φορές πιστοποιήσεις ανούσιες και προσχηματικές.
3η Πρόταση: Πιστοποίηση Επαγγελματικών προσόντων βάσει Επαγγελματικών Περιγραμμάτων.
Συνολικά θεωρούμε ότι η πρωτοβουλία γύρω από το σχεδιασμό των επαγγελματικών περιγραμμάτων μπορούν να θεωρηθούν ως παράδειγμα βελτίωσης πρακτικής ανάπτυξης συνεργασιών προς όφελος του συστήματος της εκπαίδευσης ενηλίκων στην Ελλάδα. Επιφυλασσόμαστε για το ρόλο του ΕΟΠΠΕΠ διότι αποτελεί ΝΠΙΔ, ενώ θεωρούμε ότι το ρόλο αυτό θα έπρεπε να παίζουν τα αρμόδια Υπουργεία.
4η Πρόταση: Περιοδική υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης για επαγγελματίες.
Η ενδοϋπηρεσιακή κατάρτιση, η αναβάθμιση δεξιοτήτων αλλά και η επανακατάρτιση οφείλουν να υλοποιούνται για τη βελτίωση και ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού. Όμως αν δεν είναι πιστοποιημένα και με σαφές περιεχόμενο, αυτά τα σεμινάρια δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν παρά μόνο επικοινωνιακή προβολή και σπατάλη χρημάτων.
5η Πρόταση: Παροχή ολοκληρωμένων δράσεων κατάρτισης.
Ακόμη και με την πιο αισιόδοξη οπτική, η μαθητεία-πρακτική άσκηση δεν μπορεί να θεωρηθεί κατά κύριο λόγο ως μέσο καταπολέμησης της ανεργίας. Πολιτική επιδομάτων σε ημέτερους (όπως τα stage στο παρελθόν), με χαρτζιλίκι για τους ανέργους. Εκείνο που έχουμε ανάγκη είναι θέσεις εργασίας σε παραγωγικούς κλάδους. Για άλλη μια φορά οι μεσάζοντες θα καρπωθούν ένα μεγάλο τμήμα των κονδυλίων και η ανεργία δεν πρόκειται να μειωθεί, παρά μόνο τεχνητά με την απόκρυψη του προβλήματος.

2)         Ναυάγιο Sea Diamond
«Το θέμα του Sea Diamond είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα. Μετά και από την τοποθέτηση του εκπροσώπου της επιτροπής αγώνα, αντιλαμβάνεται κανείς το πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι ανά πάσα στιγμή αυτό το πρόβλημα και δεν έχουμε δικαίωμα να χάνουμε καθόλου χρόνο για την επίλυσή του.
Επομένως, με αφορμή και την αναφορά του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Νίκου Συρμαλένιου, (ο οποίος παρίστατο στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και τοποθετήθηκε σχετικά) στην πρόθεση του Υπουργού Ναυτιλίας να συναντηθεί με τους φορείς, να τους δεσμεύσουμε σε μια συνάντηση των συναρμόδιων υπουργείων με τους τοπικούς φορείς, προκειμένου να καθοριστούν συγκεκριμένες ενέργειες και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την επίλυση του προβλήματος. 
Πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι δεν πρέπει να μείνουμε για άλλη μια φορά σε ευχολόγια ή ρηματικές δεσμεύσεις που ποτέ δεν υλοποιούνται. 
Συμφωνώ με την άποψη σε αυτή τη συνάντηση να παρίσταται μια διαπαραταξιακή επιτροπή, η οποία και στη συνέχεια θα σταθεί στο πλάι της επιτροπής αγώνα, προκειμένου να επιβλέπει την υλοποίηση των δεσμεύσεων.
Τέλος, μου κάνει εντύπωση, όπως είπε και ο εκπρόσωπος της επιτροπής αγώνα, ότι δεν έχει ζητηθεί η αρωγή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Δεν ξέρω για ποιο λόγο δεν έχει γίνει αυτό, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να το θέσουμε. Είναι πραγματικά ακατανόητο για ποιο λόγο δε ζητήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση για ένα θέμα τόσο σημαντικό, με διεθνείς περιβαλλοντικές διαστάσεις, η βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση».


ερώτηση για την λειτουργία του ΕΚΑΒ στις Κυκλάδες από τον Π. Ρήγα

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα την προβληματική λειτουργία των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ στις Κυκλάδες κατέθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας

Σύμφωνα με την ερώτηση,

Η έναρξη της θερινής περιόδου με αυξημένη την τουριστική κίνηση στα νησιά,  βρίσκει τις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ στις μονάδες υγείας των Κυκλάδων σοβαρά υποστελεχωμένες. Το πρόβλημα της μόνιμης υποστελέχωσης εντάθηκε με τις αποσπάσεις και μετατάξεις υπαλλήλων του ΕΚΑΒ από τα νησιά των Κυκλάδων, σε μονάδες υγείας της ηπειρωτικής χώρας.
Αν και διατηρούνται σε ισχύ διατάξεις που εμποδίζουν αποσπάσεις, στον υγειονομικό χώρο, σε καθήκοντα διαφορετικά της ειδικότητας τους, εν τούτοις σε υπηρεσίες του ΕΚΑΒ Κυκλάδων η αρχή αυτή παραβιάζεται.
Σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων ο αριθμός των πληρωμάτων ασθενοφόρων- διασωστών   υπολείπεται των αναγκών προκειμένου να καλύπτονται σε 24ωρη βάση οι υγειονομικές μονάδες των νησιών.
Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε:

•           Προτίθεσθε  να λάβετε άμεσα μέτρα ώστε να στελεχωθούν επαρκώς οι υπηρεσίες του ΕΚΑΒ στις Κυκλάδες για να αντιμετωπισθεί η αυξημένη ζήτηση υπηρεσιών μεταφοράς περιστατικών εν όψη της θερινής περιόδου.
•           Προτίθεσθε να ανακαλέσετε τις αποσπάσεις –μετατάξεις των υπάλληλων του ΕΚΑΒ ιδίως στα νησιά Σύρου, Άνδρου και Τήνου
•           Προτίθεσθε να εγκρίνετε την μετακίνηση διασωστών – πληρωμάτων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ στα νησιά για να καλύψουν την τουριστική περίοδο, λαμβάνοντας παράλληλα μέριμνα και για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους διαβίωσης που θα αντιμετωπίσουν


διαδικασίες-εξπρές για άδεια διαμονής σε επενδυτές και αγοραστές ακινήτων

Σύμφωνα με κείμενο του www.in.gr

Ιδιαίτερα απλοποιημένες είναι οι διαδικασίες για τη χορήγηση και ανανέωση άδειας παραμονής στην Ελλάδα υπηκόων τρίτων χωρών οι οποίοι κάνουν «στρατηγικού χαρακτήρα» επενδύσεις.

Παράλληλα, μικρός είναι ο αριθμός των δικαιολογητικών που απαιτείται για να αποκτήσουν άδεια παραμονής όσοι από χώρες εκτός της ΕΕ θα αγοράσουν ακίνητα αξίας άνω των 250.000 ευρώ ή υπήκοοι τρίτων χωρών οι οποίοι θα κάνουν χρήση της χρονομίσθωσης ακινήτου τουλάχιστον για 10 χρόνια.

oι αποφάσεις των δυο τελευταίων συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου

Σύμφωνα με τα πρακτικά των συνεδριάσεων οι αποφάσεις που προέκυψαν από τις 2 τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας είναι οι εξής :
(στις αποφάσεις δεν αναφέρονται θέματα που αφορούν επιστροφές χρηματικών ποσών σε ιδιώτες καθώς και οι εγκρίσεις αδειών καταστημάτων)

ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΝΕΡΕΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ, ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ (ΓΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ, ΧΡΩΣΤΗΡΕΣ) ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ  
173.    ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΥ», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #81.000# €, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΦΠΑ-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
193.     ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΘΕΣΗΣ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ, ΔΙΕΝΕΡΕΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ (ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΚΩΣΗΣ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΒΟΥΡΒΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΟΧΗΣ. ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
194.     ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΥΔΡΟΠΩΛΗΤΕΣ. ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ  
197.                 ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ :
ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΗΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ.       ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ  
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ  ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ  ΟΜΟΦΩΝΑ
198.                 ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ :
ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ.         ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ  
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ  ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ  ΟΜΟΦΩΝΑ
199.                 ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ :
ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ SEA DIAMOND.
ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ  
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ  ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ  ΟΜΟΦΩΝΑ
200.                 ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ :
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΥΟ (2) ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ  ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ «ΕΡΓΟΑΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ», ΠΟΣΟΥ #2.200# €.  ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ  
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ  ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ  ΟΜΟΦΩΝΑ
201.                 ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ :
ΕΓΡΚΙΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ  ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΔΥΟ ΠΙΕΣΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ. ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ  
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ  ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ  ΟΜΟΦΩΝΑ
202.                 ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ :
ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΟΣΟΥ #2.000# € ΣΤΗΝ Ε.Θ.Ο.Σ. «ΕΝΑΛΙΟΝ» ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ.
ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ  
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ  ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ  ΟΜΟΦΩΝΑ
203.                 ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ :
ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΦΟΡΕΩΝ. ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ  
204.                 ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ :
ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΠΟΣΟΥ  #600# € (ΑΓΟΡΑ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΩΝ) ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ  ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ.  ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ  
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ  ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ  ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
205.                 ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ :
ΚΟΜΙΣΤΡΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ. ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ  
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ  ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ  ΟΜΟΦΩΝΑ
206.                 ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΥΡΡΑΠΤΙΚΩΝ ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ CANON  IR-2016» ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΗΡΑΣ.      ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
207.                 ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ  ΓΡΑΦΙΚΗΣ ΥΛΗΣ & ΕΙΔΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΕΤΟΥΣ 2013. ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
208.                 ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΕΝΟΣ ΣΕΤ ΣΤΟΛΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ & ΤΡΙΩΝ ΣΕΤ ΔΙΚΥΚΛΙΣΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΕΤΟΥΣ 2013. ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
209.                 ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥΣ (ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΝΟΣ ΣΤΡΑΒΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΦΑΡΟΥ). ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
210.                 ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΔΟΧΕΙΩΝ ΓΡΑΦΙΤΗ ΓΙΑ ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ  DEVELOP» ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ.
ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
211.                 ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ & ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ & ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013. ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
212.                 ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ  ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ & ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013.
ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
213.                 ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΠΟΣΟΥ #335,24# €. ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
214.                 ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ  «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΙΚΟΥ PANASONIC DP-8020» ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ  ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ. ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
217.                 ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013» ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ. ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
218.                 ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΜΑΡΙΑΝΩΝ», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #120.499,67# €-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ. ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ Η ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ.
219.                 ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΟΙΑΣ»,  ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #11.088,95# €-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
220.                 ΕΓΚΡΙΣΗ ΟΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ. ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
221.                 ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΔΡΟΜΟΥ ΟΡΜΟΥ ΦΗΡΩΝ».
ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ  ΟΜΟΦΩΝΑ
222.                 ΕΓΚΡΙΣΗ 1ΟΥ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ  ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΤΟΝ ΕΣΩΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΜΑΡΙΟΥ».
ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.
223.                 ΕΓΚΡΙΣΗ 2ΟΥ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΑΛΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΨΑΡΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΗΡΩΝ».
ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
224.                 ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΑΛΕΤΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΥΡΓΟΥ».
ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
225.                 ΕΓΚΡΙΣΗ 1ΟΥ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΗΡΩΟΥ ΒΟΥΡΒΟΥΛΟΥ». ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ   ΟΜΟΦΩΝΑ
226.                 ΕΓΚΡΙΣΗ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ  ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΜΕΣΑΡΙΑΣ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΒΑ ΦΟΥΣΤΕΡΗ)».
            ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
227.                 ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΝΕΟΥ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΟΥ «ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ (Β’ΦΑΣΗ)». ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ  ΟΜΟΦΩΝΑ.
228.                 ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΝΕΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΘΗΡΑΣ- Β΄ΦΑΣΗ».             ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
229.                 ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ». ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
230.                 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘ. 142/2013 ΑΠΟΦΑΣΗΣ Δ.Σ. ΜΕ ΘΕΜΑ : «ΟΡΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΕΡΓΩΝ  ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013».  (ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΛΟΥΣ).
ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΜΕΛΟΥΣ.
231.                 ΕΓΚΡΙΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΗΡΩΟΥ ΒΟΥΡΒΟΥΛΟΥ.
ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ  ΟΜΟΦΩΝΑ
232.                 ΨΗΦΙΣΗ  ΣΧΕΔΙΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ  ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ. ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.
233.                 ΑΠΟΔΟΧΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΠΟΣΟΥ #31.000,00# € ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ. ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ  ΟΜΟΦΩΝΑ
234.                 ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΥ Α.Ο. ΘΗΡΑΣ. ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΗΡΑΣ. ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ  ΟΜΟΦΩΝΑ
235.                 ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ. ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ  ΟΜΟΦΩΝΑ
236.                 ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟΥ  ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΘΗΡΑΣ.          ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ  ΟΜΟΦΩΝΑ
237.                 ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ».  ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ  
239.                 ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ.   ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ  ΟΜΟΦΩΝΑ
240.                 ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ  ΑΠ΄ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΓΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΠΑΛ ΘΗΡΑΣ , ΠΟΣΟΥ #480# €.      ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ  ΟΜΟΦΩΝΑ
241.                 ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ  ΘΗΡΑΣΙΑ-ΟΙΑΣ ΜΕ ΛΑΝΤΖΑ (3) ΦΟΡΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΩΣ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΒΡΑΔΥΝΕΣ ΩΡΕΣ- ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΠΟΣΟΥ #6.000# €.      ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ  ΟΜΟΦΩΝΑ
242.                 ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ.
ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ  ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.
243.                 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘ. 72/2012 ΑΠΟΦΑΣΗΣ Δ.Σ. ΜΕ ΘΕΜΑ : «ΛΗΨΗ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ»  (Σχετική και η υπ΄άριθ. 388/2012 απόφαση Δ.Σ.)      ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ  ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.
244.                 ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.              ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ  ΟΜΟΦΩΝΑ
245.                 ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ- ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΟΜΙΛΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ.            ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ  ΟΜΟΦΩΝΑ
246.                 ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ , ΟΔΩΝ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΩΝ.          ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ  ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.
247.                 ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ Α΄ΤΡΙΜΗΝΟΥ  ΕΤΟΥΣ 2013.            ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ  ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.
248.     ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ : «ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΟ ΤΟΜΕΑ», ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ #5.000# €.         ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ  ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.
249.                 ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΛΩΝ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ (ΣΧΕΤΙΚΗ 47/2011, 118/2011, 11/2012 ΚΑΙ 89/2012 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ.).              ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ  ΟΜΟΦΩΝΑ
250.                 ΟΡΙΣΜΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ.             ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ  ΟΜΟΦΩΝΑ


Τετάρτη, Μαΐου 29, 2013

κινηματογραφική λέσχη Θήρας – προβολή της ταινίας «ΠΛΑΓΙΩΣ (SIDEWAYS)» (29.5.2013)

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας (Κ.Λ.Θ.), σε συνεργασία με την “Ηλιότοπος Συνέδρια”, καλεί τους φίλους και τα μέλη της την Τετάρτη 29/05/13,
στο αμφιθέατρο του Οινοποιείου ΜΠΟΥΤΑΡΗ στο Μεγαλοχώρι στις 20.45,
όπου θα προβληθεί , με ελεύθερη είσοδο,  η ταινία του : Alexander Payne,
«ΠΛΑΓΙΩΣ (SIDEWAYS)».


Η ταινία γυρίστηκε στις ΗΠΑ, το 2004, σε σκηνοθεσία: Αλεξάντερ Πέιν,  σενάριο: Αλεξάντερ Πέιν, Τζιμ Τέιλορ.
Ηθοποιοί: Πολ Τζιαμάτι, Τόμας Χέιντεν Τσερτς, Βιρτζίνια Μάντσεν, Σάντρα Ο. 
Διάρκεια : 124 λεπτά.

Πρόκειται για ενα εκπληκτικό οδοιπορικό στην αυτογνωσία και τη γευσιγνωσία αλλά και σχόλιο πάνω στη μοναξιά και τον έρωτα, δοσμένο με τρυφερότητα, άφθονο χιούμορ και οξυδέρκεια.

Η έκτακτη αυτή προβολή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του συνεδρίου ΑΜΠΕΛΟΣ 2013 “Οι εξελίξεις στον αμπελοοινικό τομέα”  (Θήρα 30 και 31/05/13)  με χορηγό την “Ηλιότοπος Συνέδρια”

Η Κ.Λ.Θ. ευχαριστεί θερμά το Οινοποιείο Μπουτάρη – Μεγαλοχώρι Θήρας για την δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας προβολών .

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος της Κ.Λ.Θ. Χριστόφορος Βαμβακούσης

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΘΗΡΑΣ              
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΠΟΥΤΑΡΗ
ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙ – ΘΗΡΑ
ΤΗΛ:22860-28340 ΚΙΝ: 6973235703
ΦΑΞ: 22860-71618

η παιδική θεατρική παράσταση "το μικρό κολοκυθάκι" στην Σαντορίνη

Την Τετάρτη 29 Μαΐου ώρα 18:30 το απόγευμα  θα πραγματοποιηθεί παράσταση για το κοινό. Η είσοδος είναι ελεύθερη. 
Απαραίτητες οι κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα 6977258000 Σπανόπουλος Γιάννης και 6977268419 Νικολέτα Κατσίπη. 
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.  
Στις πρωινές παραστάσεις ( Τετάρτη 10:30 και Πέμπτη 9:30 και 11:00) έχουν ήδη συμπληρωθεί οι συμμετοχές από τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία της Σαντορίνης που έχουν δηλώσει την συμμετοχή τους!

καράβια στην… στεριά.. για μια ακόμη φορά και λόγο των ισχυρών Δυτικών ανέμων..

Αυτην την εικόνα, που δεν είναι προιόν φωτομοντάζ, αντίκρισαν σήμερα οι επισκέπτες της παραλίας της Περίσας και του Περιβόλου στην Σαντορίνη, λόγο των ισχυρών Δυτικών ανέμων που έπνεαν το πρωί στην περιοχή.



Το φαινόμενο σίγουρα δεν είναι πρωτοφανές, κι οι άνεμοι δεν ξεπέρασαν τα 6 με 7 μποφόρ (κάτι που σημαίνει ότι έχουμε ζήσει και εντονότερους..) πλήν όμως και σε συνδιασμό με την εποχή που θέλει τα παραλιακά καταστήματα να έχουν ξεκινήσει από καιρό την λειτουργία τους και να έχουν τοποθετήσει τον εξοπλισμό τους στην παραλία, η εικόνα είναι εντυπωσιακή…

Όσο για τις επόμενες ημέρες, ή κι από σήμερα αργά το βράδυ, οι άνεμοι αναμένεται να εξασθενήσουν και η παραλία να επανέλθει στην όμορφη καθημερινή καλοκαιρινή της εικόνα.

Και για να .. προκαλέσουμε ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον αξίζει να αναφέρουμε πως φέτος κι ύστερα από απόφαση του Συλλόγου επαγγελματιών της Νότιας Σαντορίνης, αποφασίστηκε οι ομπρέλες των καταστημάτων να απέχουν (η κάτω, τελευταία σειρά ) τουλάχιστο 5 μέτρα από εκεί που “σκάει” το κύμα…

Οπώτε, και με αυτό το δεδομένο, το φαινόμενο μπορεί να χαρακτηριστεί ως ακόμη πιο εντυπωσιακό…


η εκδήλωση του Πανιωνίου για την λήξη της φετινής χρονιάς

O Πανιώνιος Γ.Σ. Σαντορίνης την Κυριακή 02 Ιουνίου 2013 και ώρα 10:00 προσκαλεί τους γονείς και τα παιδιά στην γιορτινή εκδήλωση για το κλείσιμο της φετινής χρονιάς στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.

Θα πραγματοποιηθούν αγώνες Μπάσκετ με όλα τα τμήματα της ομάδας μας, διαγωνισμός ελεύθερων βολών και άλλα happenings.

Oι νικητές που θα προκύψουν θα τους απονεμηθούν μετάλλια και κύπελλα καθώς και σε όλους τους αθλητές μας θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα.

από 29.5.2013 οι αιτήσεις εγγραφών στους Παιδικούς σταθμούς του Δήμου Θήρας

Οι αιτήσεις εγγραφών και επανεγγραφών για τη φιλοξενία νηπίων σχολικής περιόδου 2013-2014 στους Παιδικούς Σταθμούς Επισκοπής – Γωνιάς και Οίας θα γίνουν από 29 Μαΐου έως και 28 Ιουνίου 2013.

Για πληροφορίες και έντυπα αιτήσεων και κατάθεση αιτήσεων:

1. Γραφείο Οργανισμού Κοινωνικής Μέριμνας & Παιδείας (κλειστό γυμναστήριο ΔΑΠΠΟΣ, Καρτεράδος) τηλ.: 22860 33829 και 31075 Δευτέρα-Παρασκευή 9:00 έως 15:00
2. Παιδικός Σταθμός Οίας τηλ.: 22860 71335 Δευτέρα-Παρασκευή 13:00 έως 14:30
Δικαίωμα εγγραφής έχουν παιδιά ηλικίας 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στο Νηπιαγωγείο.



συζήτηση “μέτρων ασφαλείας” με πρωτοβουλία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας και

 Σύμφωνα με ανακοίνωσή του,

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας, στα πλαίσια των απαιτήσεων της περί της ασφάλειας των θαλάσσιων μεταφορών νομοθεσίας (ν.3622/2007) οργανώνει την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013 και μεταξύ των ωρών 10:00-13:00 την ετήσια Άσκηση Ασφαλείας με τη μορφή «Άσκησης επί Χάρτου», με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων  Κρατικών Αρχών και Υπηρεσιών παροχής βοήθειας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας.

Σκοπός της Άσκησης, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά, είναι η προετοιμασία, τόσο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας, όσο και των υπόλοιπων εμπλεκόμενων φορέων για την έγκαιρη, μεθοδευμένη και αποτελεσματική αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης από ενδεχόμενη κακόβουλη ενέργεια στις λιμενικές εγκαταστάσεις και στα εκάστοτε ελλιμενιζόμενα πλοία.   

Η κατάλληλη οργάνωση και επιτυχία των σκοπών της Άσκησης θα συμβάλει στην περαιτέρω αναβάθμιση της ασφαλείας των επιβατών, πλοίων και λιμενικών εγκαταστάσεων, με μέτρα και διαδικασίες που η Διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας σταδιακά υλοποιεί τους τελευταίους 9 μήνες, για την ασφαλή προσέγγιση και κατ’ επέκταση προσέλκυση περισσοτέρων κρουαζιερόπλοιων, των οποίων οι ικανοποιημένοι επιβάτες αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές - διαφημιστές της Σαντορίνης, που θεωρείται, αν όχι ο καλύτερος, ένας μεταξύ των πρώτων τουριστικών προορισμών στον κόσμο.

Επισημαίνεται, ότι οι εταιρείες Κρουαζιέρας αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία και προσοχή στα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζονται στις Λιμενικές Εγκαταστάσεις προορισμού των πλοίων τους, και τα οποία, μέτρα ασφαλείας, αποτελούν το πλέον αποφασιστικό παράγοντα στον προγραμματισμό των δρομολογίων τους.      

συναντήσεις Ν. Συρμαλένιου με αθλητικούς φορείς των Κυκλάδων

Σειρά συναντήσεων με αθλητικούς φορείς των Κυκλάδων, πραγματοποίησαν το διήμερο 26 και 27/5/2013 στη Σύρο, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Νίκος Συρμαλένιος μαζί με τον Υπεύθυνο του Τμήματος Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Τζούλιο Συναδινό, και την Άννα Μαυρουδή, μέλος της ΕΕΚΕ Παιδείας (Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου), ενώ μετά την ολοκλήρωση των επαφών αυτών, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Οι συναντήσεις αυτές εντάσσονται σε ένα πανελλαδικό πρόγραμμα επαφών του Τμήματος Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ που στόχο έχουν
α) την ολοκλήρωση και εξειδίκευση του εναλλακτικού προγράμματός του για ένα ενιαίο, κοινωνικό και δημοκρατικό σύστημα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, αλλά και
β) την κινητοποίηση των αθλητικών φορέων και όσων με όποιον τρόπο εμπλέκονται ώστε όλοι μαζί να σταματήσουμε την καταστροφή που επέρχεται με τις ασκούμενες πολιτικές (τις ήδη θεσμοθετημένες αλλά και όσες βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως η διαφαινόμενη συρρίκνωση ή κατάργηση 252 ΝΠΙΔ μεταξύ των οποίων βρίσκονται οι Ομοσπονδίες).

Οι νεοφιλελεύθερες κυβερνητικές επιλογές αποδομούν και τον χώρο του αθλητισμού, ο οποίος -ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης, γενικευμένης ανεργίας και φαινομένων πολύμορφης βίας στους νέους- θα έπρεπε να στηριχθεί ως δημόσιο κοινωνικό αγαθό και ως αξιακή ασπίδα, που θα είχε ανυπολόγιστο αντίκτυπο τόσο στο κοινωνικό όσο και στο οικονομικό πεδίο.
Ο Νίκος Συρμαλένιος, ως καταστάλαγμα και επιστέγασμα των συναντήσεων αλλά και των θέσεων και των διακηρυγμένων αρχών του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, κατά τη συνέντευξη τύπου, ανέφερε μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Για μας, στον ΣΥΡΙΖΑ/Ε.Κ.Μ., τα μνημόνια στον αθλητισμό εκφράζονται μέσα από τέσσερα κομβικά σημεία:
1) Περικοπές των επιχορηγήσεων που δίνονταν έως σήμερα προς τις Ενώσεις και τις Ομοσπονδίες,
2) Ιδιωτικοποίηση δημόσιων αθλητικών χώρων και απαξίωση όσων απομένουν καθώς χωρίς πόρους και προσωπικό είναι αδύνατο να λειτουργήσουν.
Αυτό βεβαίως συνδυάζεται και με την οικονομική και λειτουργική αδυναμία των Δήμων λόγω της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης, να συντηρήσουν αθλητικούς χώρους, όπως για παράδειγμα γίνεται εδώ στη Σύρο, με τον Κολυμβητήριο.
3) Υποβάθμιση των οργανωτικών και διοικητικών δομών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε μια απλή υποδιεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας και
4) Καταστροφή του ανθρώπινου δυναμικού, μέσα από την υποστελέχωση πάρα πολλών υπηρεσιών, τις απολύσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα αλλά και την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Με δεδομένες αυτές τις δραματικές αλλαγές, επιδιώκουμε πρώτον, να σταματήσουμε την καταστροφή την οποία υφίσταται συνολικά ο Αθλητισμός με ολοκληρωμένες προτάσεις και με τη συμβολή όλων των εμπλεκομένων στον αθλητισμό, και δεύτερον, να δημιουργήσουμε ένα άλλο μοντέλο φυσικής αγωγής και αθλητισμού, για να μην ερημώσουν τα γυμναστήρια και να συνεχίσουν να αθλούνται τα παιδιά, οι νέοι, αλλά και όλοι οι πολίτες. Για μας, ο αθλητισμός αποτελεί βασικό κοινωνικό αγαθό με πολλές θετικές λειτουργίες.

Μέσα από τις επαφές που είχαμε αυτό το διήμερο, αυτό που αποκομίσαμε είναι για μια ακόμη φορά η σημασία της παραμέτρου της νησιωτικής ιδιαιτερότητας. Η πολυδιάσπαση του νησιωτικού χώρου δημιουργεί πολύ οξύτερα προβλήματα, σε σχέση με τη συνέχιση των αθλητικών δραστηριοτήτων, που αφορούν τόσο την έλλειψη υποδομών, την διοργάνωση πρωταθλημάτων, τον μαζικό αθλητισμό και την προσέλκυση νέων παιδιών μέσα στα σωματεία.

Αυτό κυρίως εκφράζεται μέσα από το ακτοπλοϊκό πρόβλημα -μείωση δρομολογίων αλλά και μη έγκαιρος προγραμματισμός- το οποίο δημιουργεί τεράστιες επιπτώσεις σε σχέση με τις μετακινήσεις των σωματείων. Οι μετακινήσεις αυτές, δημιουργούν πολύ μεγάλες αυξημένες δαπάνες και επιβαρύνουν πολύ όλα τα σωματεία. Αν συνδυαστεί και με τον γεγονός ότι υπάρχουν και μειωμένες επιχορηγήσεις από το κεντρικό κράτος, οι οποίες μπορεί να περικόπτονται ανά πάσα στιγμή και αναδρομικά τινάζοντας τον οποιοδήποτε στοιχειώδη ετήσιο προγραμματισμό στον αέρα,  δημιουργείται μια ασφυκτική κατάσταση στα σωματεία.

Εμείς σαν ΣΥΡΙΖΑ, σκεφτόμαστε να πάρουμε πρωτοβουλίες σε τρία επίπεδα.

Το πρώτο έχει σχέση με τα εισιτήρια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και τις μετακινήσεις που αφορούν την ενδοεπικοινωνία, όπου μπορούμε να ζητήσουμε μέχρι και δωρεάν μετακίνηση των ομάδων, αφού αυτά τα δρομολόγια είναι επιδοτούμενα, άρα δεν θα χάσουν τίποτα οι ακτοπλοϊκές εταιρείες. 

Η δεύτερη προσπάθεια που καταγράφουμε από τις συναντήσεις, είναι να διεκδικήσουμε από τη Γ.Γ.Α. τις επιχορηγήσεις που εκκρεμούν από 2007-2008 μέχρι και σήμερα για υλοποιημένες δραστηριότητες του μαζικού αθλητισμού και τα οποία, όπως χαρακτηριστικά μας είπαν οι αρμόδιοι αθλητικοί φορείς, ανέρχονται σε περίπου 130.000 ευρώ. 

Το τελευταίο είναι η διεκδίκηση κονδυλίων από το Πράσινο Ταμείο για την υλοποίηση της μελέτης τηλεθέρμανσης στο κολυμβητήριο της Σύρου, έτσι ώστε να μην κλείνει τη χειμερινή περίοδο, αλλά και να μειωθεί το κόστος θέρμανσης. Αυτό θα επιτρέψει  να επιστρέψουν όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στα διάφορα αθλήματα της πισίνας. Με βάση αυτές τις τρεις παρεμβάσεις, σκεφτόμαστε να κινηθούμε το αμέσως επόμενο διάστημα. Βέβαια οι επισκέψεις στα νησιά δεν σταματούν εδώ, αφού θα βρεθούμε και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, ώστε να διαμορφώσουν μια καλύτερη εικόνα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σωματεία των ομάδων”.

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος του αθλητικού τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ Τζούλιο Συναδινός δήλωσε: “Δουλεύουμε εντατικά ούτως ώστε να εξειδικεύσουμε ακόμη περισσότερο όλες εκείνες τις επιμέρους πλευρές, οι οποίες αφορούν την οργάνωση και τη διοίκηση του αθλητισμού.

Είναι πολύ βασικό να σταματήσουμε την καταστροφή των υποδομών, να κρατήσουμε ανοικτά όλα τα αθλητικά σωματεία, κάτω από την οικονομική κρίση και την υποχρηματοδότηση η οποία πλήττει συνολικά τον αθλητισμό. Έχουμε συγχρόνως βάλει κι ένα στοίχημα, κι αυτό είναι ότι κανένα παιδί δεν θα φύγει από το γυμναστήριο, οι χώροι άθλησης θα παραμείνουν “ζωντανοί”, ώστε να έρχονται τα παιδιά και να συνεχίζουν την άσκησή τους και την δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους. Με αυτή τη βάση θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα διαφορετικό μοντέλο φυσικής αγωγής και αθλητισμού στη χώρα, το οποίο θα είναι μακριά από τις παθογένειες που βλέπουμε σήμερα, μακριά από τη βία, το ντόπινγκ, τις πελατειακές σχέσεις, έναν αθλητισμό όπου η πολιτεία θα τον ενισχύει, γιατί θα καταλαβαίνει ότι είναι συνταγματικό και κοινωνικό δικαίωμα των ανθρώπων. 

Ένα αθλητικό σύστημα που θα υπάρχει ισοτιμία και αξιοκρατία στη χρηματοδότηση, για να μην βλέπουμε αθλητικοί φορείς οι οποίοι βρίσκονται κοντά στα κέντρα εξουσίας να απολαμβάνουν μεγαλύτερης βοήθειας, ενώ, περιοχές όπως η νησιωτική Ελλάδα, να μαραζώνουν ακόμη και σ’ αυτόν τον τομέα. Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας. Δεν ζητάμε από τον αθλητικό κόσμο να μας αναθέσει τη λύση του προβλήματος, αλλά ζητάμε τη συμμετοχή των ίδιων των ανθρώπων που βιώνουν καθημερινά αυτά τα προβλήματα, ζητάμε τις παρατηρήσεις τους, την κριτική τους και όλοι μαζί θα ξαναστήσουμε όρθιο τον ελληνικό αθλητισμό”.

απο... θάλασσα και αέρα καταφθάνουν οι ξένοι επενδυτές

Σύμφωνα με άρθρο του Δημήτρη Δελεβέγκου για το www.capital.gr σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα της παραχώρησης τουριστικών λιμένων και περιφερειακών αεροδρομίων, αναφέρεται ότι :

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την υποβολή προσφορών για τη διεκδίκηση των συμβάσεων παραχώρησης των τουριστικών λιμένων και περιφερειακών αεροδρομίων, με την προθεσμία να λήγει αύριο και μεθαύριο, αντίστοιχα, για τα δύο προς αποκρατικοποίηση assets. Τα 16 χιλιάδες χιλιόμετρα ακτογραμμής και η κερδοφορία, όπως και οι προοπτικές ανάπτυξης των περιφερειακών αεροδρομίων, συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον εγχώριων και ξένων εταιρειών.

Στη διεθνή αγορά έχουν βγει δύο ομάδες από 7+4 αεροδρόμια η καθεμία, με το διαγωνισμό να προβλέπει τη δημιουργία συμβάσεων παραχώρησης για 30 συν 10 έτη.

Στην πρώτη ομάδα ανήκουν τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Ακτίου, Καβάλας. Προαιρετικά μπορούν να προστεθούν τρία από τα αεροδρόμια Αλεξανδρούπολης, Αράξου, Καλαμάτας και Αγχιάλου.

Η δεύτερη ομάδα περιλαμβάνει τα αεροδρόμια Ρόδου, Κω, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης και Σκιάθου και προαιρετικά μέχρι 3 από τα αεροδρόμια της Λήμνου, Χίου, Καρπάθου και Νέας Αγχιάλου.

Πρόκειται για την «αφρόκρεμα» των περιφερειακών αεροδρομίων. Από τη Ρόδο, τη Θεσσαλονίκη, την Κω, την Κέρκυρα και τα Χανιά προβλέπεται να περάσουν φέτος 13,4 εκατ. επιβάτες, απορροφώντας το 71% της επιβατικής κίνησης.
Για τα συγκεκριμένα αεροδρόμια προβλέπεται επένδυση αξίας άνω των 100 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των υποδομών.

Οι αερολιμένες Ζακύνθου, Σαντορίνης, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σάμου, Κεφαλονιάς, Ακτίου και Καβάλας είναι αναπτυσσόμενοι μεσαίου μεγέθους και απαιτούν την πραγματοποίηση έργων υποδομής ύψους 95 εκατ. ευρώ.
Φέτος εκτιμάται ότι ο αριθμός των αφίξεων στα συγκεκριμένα αεροδρόμια θα διαμορφωθεί περίπου στα 4 εκατομμύρια.

Το πλήρες άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ :