Τρίτη, Ιουνίου 03, 2008

  • Στους 25o C θα φθάσει σήμερα η θερμοκρασία, άνεμοι βόρειοι στα 5 μποφόρ.


  • Αίσιο τέλος φαίνεται ότι θα εχει η περιπέτεια των αλλοδαπών που ζουν και εργάζονται στη Σαντορίνη, σχετικά με το θέμα των προστίμων ,ύψους 300 ευρώ, που κλήθηκαν να πληρώσουν επειδή όφειλαν -ενώ δεν ήταν ενήμεροι για το γεγονός- να δηλώσουν την έναρξη της εργασίας τους στο Δήμο Θήρας. Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Θήρας θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε άμεσα όλοι οι αλλοδαποί να εξυπηρετηθούν από υπαλλήλους του Δήμου και να δηλώσουν έστω και ετεροχρονισμένα την έναρξη της εργασίας τους.
  • Το γεγονός πάντως της άγνοιας του Νόμου -που τους υποχρεώνει να δηλώνουν την εργασίας τους- καταδεικνύει την ανάγκη δημιουργίας ενός ενιαίου συλλόγου αλλοδαπών στο νησί με σκοπό την ενημέρωση τους για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους.

  • Την δημιουργία ομάδας εθελοντών ανά δημοτικό διαμέρισμα ανακοίνωσε η Ένωση Ζωοφίλων Θήρας. Οι εθελοντές θα παρεμβαίνουν σε περιπτώσεις περίθαλψης και προστασίας ζώων. Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κτηνίατρο κ. Βάλβη στο 31482

  • Live εμφάνιση στο Graffiti music café στον Καρτεράδο θα πραγματοποιήσουν αύριο το βράδυ στις 21.00 ο Μανώλης Φύτρος, ο Άλκης Πλακιάς και η Μαρία Δημητρίου. Τι καλύτερο για αύριο το βράδυ…




  • Την Πέμπτη 5 Ιουνίου σε πανελλήνια πρώτη το Villagio Cinema στο Kαμάρι προβάλει την πολυαναμενόμενη ταινία Sex and the City. 4 χρόνια μετά την προβολή των επεισοδίων της σειράς η δημοφιλής γυναικοπαρέα επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη σε νέες περιπέτειες. Ο Σαντορίνη 106.4 και το Villagio Cinema μοιράζουν δωρεάν προσκλήσεις για να δείτε την ταινία. Δεν έχετε λοιπόν παρά να μείνετε συντονισμένοι και να «διεκδικήσετε» τις προσκλήσεις σας τηλεφωνόντας στο 22860 - 24500.
    Περισσότερες πληροφορίες στο 32800 ή και στο site του Villagio Cinema : http://www.villaggiocinema.gr/

Δευτέρα, Ιουνίου 02, 2008









































































Το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Δήμητρας Λαμπρέτσα στο χώρο τέχνης Art Space στην Έξω Γωνιά της Σαντορίνης. Τα έργα εντυπωσίασαν το κοινό τους με την θεατρική τους διάθεση και τα χρώματά τους και ταξίδεψαν τους παρευρισκόμενους στον κόσμο του θεάτρου και του παραμυθιού. Βασικό θέμα των έργων το ταξίδι και η «διαδρομή» που διανύει ο καλλιτέχνης από το παρασκήνιο στην σκηνή.
Από το τον -ή τους- ρόλους που υποδυόμαστε όλοι στην καθημερινότητά μας, μέχρι
τον ρόλο που καλείται να παρουσιάσει ο καλλιτέχνης στο κοινό του. Τα έργα της κ. Λαμπρέτσα αποτυπώνουν αυτές ακριβώς τις στιγμές, την αγωνία, στα κλάσματα του δευτερολέπτου μέχρι την έξοδο, την «έκθεση» του καλλιτέχνη στο κοινό.
Οι παρευρισκόμενοι άλλωστε «παραδέχτηκαν» ότι τα έργα της κ. Λαμπρέτσα τους μετέφεραν στον κόσμο του θεάτρου και του παραμυθιού μεταδίδοντάς τους την ονειρική του διάσταση.
Η ατομική έκθεση της κ. Λαμπρέτσα θα είναι επισκέψιμη καθημερινά μέχρι το τέλος του Ιουνίου. Παράλληλα, στο Art Space έχετε την δυνατότητα να δείτε αντιπροσωπευτικά έργα 30 ελλήνων καλλιτεχνών.