Σάββατο, Απριλίου 06, 2013

«είναι ο Θεός μάγειρας;» από την κινηματογραφική λέσχη Θήρας σε μια προβολή που υποστηρίζει το έτος γαστρονομίας Σαντορίνη 2013

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της η Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας http://kileth.blogspot.com μας γνωστοποιεί ότι, η τελευταία τακτική  προβολή για την περίοδο Νοέμβρης 2012 – Απρίλης 2013, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 06/04/13, και θα είναι αφιερωμένη στην πρωτοβουλία  « 2013 - Έτος γαστρονομίας για την Σαντορίνη ».

Στο αμφιθέατρο του Οινοποιείου ΜΠΟΥΤΑΡΗ στο Μεγαλοχώρι στις 20.45, θα προβληθεί η ταινία του Στέργιου Νιζήρη: «Είναι ο Θεός Μάγειρας ; » με τους: Γιώργο Καραμίχο, Γιώργο Νάκο, Θεοδώρα Τζήμου, Ιωάννα Τσιριγκούλη.
Της προβολής, θα προηγηθεί μικρής διάρκειας συζήτηση, σχετικά με το Έτος Γαστρονομίας, με συμμετοχή του Δημάρχου Θήρας κ. Αναστάσιου – Νικόλαου Ζώρζου και εκπροσώπων της Ένωσης Εστιατόρων Σαντορίνης, του Συνδέσμου Οινοπαραγωγών Σαντορίνης και της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων.

Μετά το πέρας της προβολής θα ακολουθήσει, στον ίδιο χώρο, μπουφές με εδέσματα στο ύφος του Έτους Γαστρονομίας, ευγενική προσφορά  των  παρακάτω επιχειρήσεων :
Εστιατόριο «Σελήνη» - Πύργος
Εστιατόριο «Νυχτέρι» - Καμάρι
Εστιατόριο «Σκάλα» - Οία
Ταβέρνα «Κρινάκι» - Φοινικιά
Ταβέρνα «Αρμενιστής» - Έξω Γιαλός Καρτεράδου
Καφέ «Σκίζα» - Οία
Αρτοποιείο «Ερωτόκριτος» - Καρτεράδος
«Άνυδρο» - Μεγαλοχώρι
«Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων» - Πύργος

Το κρασί που θα συνοδεύσει τον μπουφέ, η διάθεση του χώρου και του εξοπλισμού εστίασης,  είναι ευγενική χορηγία του Οινοποιείου Μπουτάρη – Μεγαλοχώρι Θήρας, το οποίο ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την πολυετή και θερμή φιλοξενία της Κ.Λ.Θ.
Η βραδιά θα κλείσει με μουσικές γεύσεις που εθελοντικά προσφέρουν φίλοι της Κ.Λ.Θ.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ταινία στην ιστοσελίδα της Κ.Λ.Θ.:  http://kileth.blogspot.com/

Η Κ.Λ.Θ. ευχαριστεί το κοινό της που την στήριξε όλα τα χρόνια της λειτουργίας της και την παγίωσε σαν ένα ζωντανό χώρο πολιτισμού και συνάντησης των κατοίκων του νησιού.


ΥΓ. Λόγω του ανοιχτού χαρακτήρα της εκδήλωσης και της συγκεκριμένης δυναμικότητας της αίθουσας προβολών, η Κ.Λ.Θ. παρακαλεί τα μέλη της για έγκαιρη προσέλευση.

Για το Δ.Σ., ο Πρόεδρος της Κ.Λ.Θ., Χριστόφορος Βαμβακούσης


κυνηγετικός σύλλογος Θήρας – πρόσκληση

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του,
                 
Ο  Κυνηγετικός Σύλλογος Θήρας  μας προσκαλεί στην χοροεσπερίδα που διοργανώνει το ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 και ώρα 9:00μ.μ. στο κοσμικό κέντρο «ΑΗΔΟΝΙ» στον Εξωμύτη.
 Σας περιμένουμε να διασκεδάσουμε για άλλη μια χρονιά όλοι μαζί, με το συγκρότημα της Λέτας Κορρέ και του Σπύρου Βασσάλου.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 2286081887  

συμπληρώθηκαν 6 χρόνια απο το ναυάγιο του Sea Diamond

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 5 και 6 Απριλίου στην Σαντορίνη με αφορμή την συμπλήρωση 6 ετών απο το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond σε θαλάσσια περιοχή κάτω απο τους «γκρεμούς» της καλντέρας.
Στόχος των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας απο πλευράς φορέων και πολιτών είναι η απομάκρυνση του πλοίου απο τον βυθό της καλντέρας για την αποφυγή οποιασδήποτε μελλοντικής περιβαλλοντικής επιβάρυνσης.

Την Παρασκευή 5 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες για το θέμα απο τον δήμαρχο του νησιού κ. Ζώρζο, τον βουλευτή του Συριζα στις Κυκλάδες κ. Συρμαλένιο, και τον καθηγητή του γυμνασίου Θήρας και μέλος της επιτροπής πολιτών κ. Μπελώνια, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα απομάκρυνσης του ναυαγίου απο την περιοχή στην οποία βρίσκεται, εστιάζοντας στο ενδεχόμενο να δημιουργηθεί στο μέλλον σοβαρή οικολογική επιβάρυνση στο περιβάλλον του νησιού.
Επιπλέον έγιναν αναφορές στα μέχρι τώρα δεδομένα της δίκης για το ναυάγιο που ξεκίνησε πριν απο 3 εβδομάδες και συνεχίζεται, ενω επίσης αναφέρθηκε η σοβαρή πιθανότητα να αποζημιωθεί ο Δήμος Θήρας (κι ύστερα απο σχετική προσφυγή του στα δικαστήρια) για την φθορά την οποία υπέστει το νησί απο το γεγονός.

Το Σάββατο 6 Απριλίου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Αθηνιό, κατα την διάρκεια της οποίας και με σκάφος της Ένωσης Λεμβούχων, έγινε προσέγγιση στο σημείου του ναυαγίου, κοντά στο πλωτό φράγμα που εχει τοποθετηθεί με σκοπό τον έλεγχο της ρύπανσης.

Χαρακτηριστικό πάντως και αξιοσημείωτο και των δύο γεγονότων ήταν η περιορισμένη ανταπόκριση του κόσμου σε σχέση με τις προηγούμενες ανάλογες εκδηλώσεις, με τους μαθητές όμως των σχολείων να είναι πιστοί στο «ραντεβού» τους για μια ακόμη φορά. 

ανακοίνωση της επιτροπής για το sea diamond


Σύμφωνα με ανακοίνωση (5.4.2013) της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την Ανέλκυση τουΚ/Ζ Sea Diamond,
Φηρά Σαντορίνης

Κυρίες και κύριοι,
με μεγάλη μας έκπληξη και λύπη παρατηρούμε ότι δεν έχει τέλος η προσπάθεια παραπλάνησης και παραπληροφόρησης που γίνεται σε βάρος του Θηραϊκού αλλά και ολόκληρου του Ελληνικού λαού με  δημοσιεύματα που αφορούν το ναυάγιο του Sea Diamond τις τελευταίες ημέρες. Και γινόμαστε σαφείς:
Στις 2/4/2013, πολλά ειδησεογραφικά πρακτορεία ανακοίνωσαν δελτίο τύπου από τον υπεύθυνο της εταιρείας "Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος", η οποία έχει αναλάβει την υποχρέωση επιτήρησης και απορρύπανσης της περιοχής του ναυαγίου του Sea Diamond, όπου απαντώντας σε ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Θηραίων Πολιτών αναφέρει ότι:

1) Το αντιρρυπαντικό σκάφος "ΑΚΤΑΙΑ" είναι μόνιμα στο λιμάνι της Σαντορίνης και βρίσκεται πάντα σε επιφυλακή, στην περίπτωση που γίνει κάποιο έκτακτο γεγονός και σημειωθεί κάποια σημαντική διαρροή.
Σχόλιο: Σύμφωνα και με δελτίο τύπου του Λιμενικού Ταμείου Θήρας της 5/4/2013: “το αντιρρυπαντικό σκάφος "ΑΚΤΑΙΑ" της εταιρείας Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος Α.Ε, έχει αποχωρήσει από το λιμάνι της Βλυχάδας της Σαντορίνης εδώ και ένα χρόνο περίπου και δεν βρίσκεται πλέον στο νησί.”    Άραγε αυτό δεν το γνωρίζει ο υπεύθυνος της εταιρείας;

2) Σύμφωνα με την εταιρεία "Τεχνική Προστασία Περιβάλλοντος", η διάμετρος του φράγματος στην επιφάνεια είναι περίπου 500 μέτρα.
Σχόλιο: Στο ίδιο δελτίο τύπου του Λιμενικού Ταμείου Θήρας αναφέρεται: “Σημειώνεται ότι η διάμετρος του πλωτού αντιρρυπαντικού φράγματος που έχει τοποθετηθεί επάνω από το ναυάγιο, είναι περίπου 130 με 140 μέτρα και σε καμιά περίπτωση δεν φτάνει τα 500 μέτρα.”
Στην παρακάτω φωτογραφία της 4ης Απριλίου 2013 φαίνεται το γνωστό σε όλους μας επιβατηγό πλοίο Blue Star Naxos με μήκος 124 μέτρα να περνάει μπροστά από το πλωτό “αντιρρυπαντικό φράγμα”. Με δεδομένο ότι το Blue Star Naxos βρίσκεται σε διπλάσια σχεδόν απόσταση από το φωτογραφικό φακό σε σχέση με το φράγμα, καταλαβαίνουμε ότι τα μεγέθη τους είναι συγκρίσιμα.
Με δεδομένο επίσης ότι το ναυάγιο του Sea Diamond κρέμεται στην κυριολεξία στην απόκρημνη πλαγιά της υποθαλάσσιας Καλντέρας της Σαντορίνης, σε βάθος περίπου 120 μέτρων, όλοι οι κάτοικοι αναρωτιόμαστε με ποιο τρόπο θα μπορέσει αυτό το φράγμα να είναι «αξιόπιστο» και αποτελεσματικό σε περίπτωση διολίσθησης του ναυαγίου σε μεγαλύτερα βάθη που πλησιάζουν τα 280 μέτρα; Με δεδομένο ότι η διάβρωση του ναυαγίου συνεχίζεται καθημερινά είναι θέμα χρόνου η απελευθέρωση μεγαλύτερων ποσοτήτων ρυπογόνων και τοξικών ουσιών. Στο χειρότερο σενάριο του σπασίματος, της μετακίνησης και διολίσθησης του ναυαγίου με ποιο τρόπο το πλωτό φράγμα θα προστατεύσει τη δημόσια υγεία, την αλιεία και τις θαλάσσιες βιοκοινωνίες από τον μεγάλο κατάλογο των τοξικών και επικίνδυνων υλικών που αναφέρονται από την πλοιοκτήτρια εταιρεία ότι περιέχονται μέσα στο Sea Diamond;

Σύμφωνα με το Green Passport (Πράσινο διαβατήριο) του Sea Diamond, την ημέρα βυθίσεώς του, υπήρχαν μέσα του περισσότεροι από 500 τόνοι καυσίμων (μαζούτ και diesel), 50 τόνοι λιπαντικών – λαδιών μηχανών, 22 τόνοι λυμάτων πετρελαίου, περισσότερα από 2500 κυβικά μέτρα μονωτικών υλικών όπως πετροβάμβακας και υαλοβάμβακας, περισσότερα από 400 κιλά ανοδίων που περιέχουν βαρέα μέταλλα όπως μόλυβδο, κάδμιο και ψευδάργυρο, περισσότερα από 17.000 μέτρα καλωδιώσεων που περιέχουν χαλκό, περισσότερα από 300 λίτρα ηλεκτρολύτη στις μπαταρίες του πλοίου που περιέχουν ισχυρά οξέα, μόλυβδο και κάδμιο, περισσότερους από 3 τόνους χρώματα, διαλυτικά, αντισκωριακά και σταθεροποιητές βαφών, 7 τόνους χημικών σε συσκευασμένη μορφή, 7000 λαμπτήρες φθορισμού και αλογόνου αλλά και πολλές ηλεκτρονικές συσκευές στα όργανα και στις εγκαταστάσεις του πλοίου που περιέχουν υδράργυρο, ενώ όλες οι εύφλεκτες επιφάνειές του ήταν εμποτισμένες με βρωμιούχες επιβραδυντικές χημικές ενώσεις. Όλα αυτά και άλλα πολλά, συνεχίζουν να απειλούν την υγεία μας, μέσω της βιοσυσσώρευσης, και το φυσικό οικοσύστημα της περιοχής με ανεπανόρθωτη βλάβη. Συνεπώς καμία περιοδική μέτρηση του ΕΛΚΕΘΕ (μία κάθε τέσσερεις μήνες) και κανένα πλωτό αντιρρυπαντικό φράγμα δεν είναι ικανά να μας καθησυχάσουν.

3) Στο ερώτημα αν μπορεί να υπάρχουν συνέπειες από το ναυάγιο στη θαλάσσια περιοχή της Καλντέρας, ο υπεύθυνος προγράμματος του ΕΛΚΕΘΕ, χημικός ωκεανογράφος δρ. Ιωάννης Χατζηανέστης, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι αυτό δεν μπορεί να προσδιοριστεί με αόριστη εκτίμηση, καθώς για να γίνει μία σωστή πρόβλεψη θα πρέπει να υπάρξει συγκεκριμένη έρευνα και μεθοδολογία, που είχε προταθεί παλαιότερα στο υπουργείο Ναυτιλίας. «Το πλοίο περιέχει ρυπογόνα φορτία που διαχέονται όμως στη θάλασσα με βραδείς ρυθμούς και δεν φαίνεται να υπάρχουν ορατές επιπτώσεις στο οικοσύστημα και τους θαλάσσιους οργανισμούς της περιοχής».
Σχόλιο: Για ποιο λόγο δεν πραγματοποιείται λοιπόν αυτή η συγκεκριμένη έρευνα και μεθοδολογία προκειμένου να αποσαφηνιστούν και από το ΕΛΚΕΘΕ οι μελλοντικές συνέπειες στη θαλάσσια περιοχή της Καλντέρας από την παραμονή του ναυαγίου του Sea Diamond; Εάν η κατάσταση είναι τόσο αισιόδοξη όσο φαίνεται και στις ανακοινώσεις από τις περιοδικές δειγματοληψίες και αναλύσεις του ΕΛΚΕΘΕ, γιατί δεν χρηματοδοτεί το υπουργείο Περιβάλλοντος ή Ναυτιλίας ή ακόμη και η πλοιοκτήτρια μέσω του Γαλάζιου Ταμείου μία τέτοια μελέτη ώστε να μπορούμε, ίσως, και οι κάτοικοι στη Σαντορίνη να κοιμόμαστε λίγο πιο ήσυχοι και να μην ενοχλούμε κάθε τόσο τους αρμόδιους υπουργούς; Εφόσον παραδεχόμαστε ότι το πλοίο περιέχει ρυπογόνα φορτία γιατί πρέπει να περιμένουμε, λόγω διάβρωσης, να αρχίσουν να διαχέονται στη θάλασσα με μεγαλύτερο ρυθμό και μετά να ανησυχήσουμε;

 Εδώ και πολλά χρόνια οι κάτοικοι ζητούσαμε από την πολιτεία να πραγματοποιηθεί ολοκληρωμένη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων αλλά πάντοτε οι αρμόδιοι μας αγνοούσαν ή μας έδιναν κενές υποσχέσεις. Όταν τελικά καταφέραμε μέσω της Νομαρχίας Κυκλάδων να πραγματοποιηθεί μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων από το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, το υπουργείο Ναυτιλίας προώθησε τον Μάρτιο του 2011 (με το Α.Π. 2412.2/06/11, 23/3/2011) τη μελέτη αυτή στο ΕΛΚΕΘΕ για να προβεί σε συγκριτική αξιολόγηση με τις δειγματοληψίες του και τις αναλύσεις του. Μέχρι σήμερα, 2 χρόνια μετά, δεν έχουμε λάβει ακόμη κάποια επίσημη απάντηση στο θέμα αυτό. Σύμφωνα με το συμπέρασμα της μελέτης του Πολυτεχνείου Κρήτης «Θεωρείται ήδη αναγκαιότητα ότι το ναυάγιο του «Sea Diamond» θα πρέπει να ανελκυθεί και απομακρυνθεί από την περιοχή της Καλντέρας ή με οποιονδήποτε τρόπο να εξουδετερωθεί.  Η επιβάρυνση που έχει επιφέρει στην περιοχή είναι σαφής και μοναδικός τρόπος αποτροπής της συνέχισής της είναι η απομάκρυνση του ναυαγίου. Κάθε άλλη καθυστέρηση ή ενέργεια θα έχει ως αποτέλεσμα την οικολογική και όχι μόνον καταστροφή της Καλντέρας. Από την Πολιτεία θα πρέπει να απαιτηθεί η εφαρμογή του άρθρου 24 του Συντάγματος για την αποκατάσταση της βλάβης του θαλασσίου περιβάλλοντος και την προστασία της υγείας των πολιτών».
Έστω και αν υποθέσουμε ότι οι αρμόδιοι φορείς δεν είναι ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα της μελέτης του Πολυτεχνείου Κρήτης, για ποιο λόγο δεν αναθέτουν σε επιστημονική ομάδα της επιλογής τους να εκπονήσει αντίστοιχη μελέτη; Μήπως διότι ανησυχούν ότι τα αποτελέσματα θα είναι λίγο – πολύ τα ίδια, όπως θα ήταν αναμενόμενο; Για ποιο λόγο άραγε η νομοθεσία (Ν.2881/2001) επιβάλει την ανέλκυση των ναυαγίων εντός 3 μηνών από τον πλοιοκτήτη, ενώ σε περίπτωση αρνήσεως αυτού αναθέτει στον αρμόδιο Οργανισμό του λιμένος ή της λιμενικής ζώνης να πραγματοποιήσει την ανέλκυση και μέσω της διαδικασίας Δημοσίων Εσόδων να απαιτήσει τα έξοδα από τον πλοιοκτήτη; Τι περιμένει άραγε η πολιτεία για να βγει από την αδράνεια που τη χαρακτηρίζει και να εφαρμόσει τους νόμους και το Ελληνικό Σύνταγμα; Μήπως να συμβεί μεγαλύτερο κακό; Και μετά που θα επιρρίψουμε τις ευθύνες; Στο μικρό Λιμενικό Ταμείο Θήρας με τους 3-4 υπαλλήλους; Αυτό, από άποψη γνώσεων και εμπειρίας του προσωπικού του είναι παντελώς αδύναμο, ενώ τα οικονομικά του έσοδα πενιχρά για να ανταπεξέλθει σε ένα τόσο δύσκολο έργο σαν εκείνο της ανέλκυσης και απομάκρυνσης του ναυαγίου του Sea Diamond.

Η πολιτεία φέρει μεγάλη ευθύνη για όσα θα συμβούν στο μέλλον στη θάλασσα της Σαντορίνης. Το υπουργείο Περιβάλλοντος, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και η τοπική Λιμενική Αρχή έχουν υποχρέωση να παρέμβουν και να προστατεύσουν το κοινωνικό σύνολο και το φυσικό περιβάλλον. Οφείλουν να το κάνουν. Σύμφωνα με την Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό. Αυτό αποδεικνύεται και από τις απαντήσεις της Επιτροπής σε ερωτήσεις ευρωβουλευτών για διαθεσιμότητα σχετικών κονδυλίων (π.χ. από το ΕΠΠΕΡΑΑ ή το ΕΣΠΑ Κρήτης και Ν. Αιγαίου). Ωστόσο, μέχρι σήμερα, δεν έχει κατατεθεί από την Ελληνική πλευρά οποιοδήποτε σχετικό αίτημα.
Πέρασαν έξι ολόκληρα χρόνια μετά τη απρόσμενη και άδικη βύθιση του Sea Diamond, έξι χρόνια εμπαιγμών, κενών υποσχέσεων και αδράνειας. Ωστόσο δεν εγκαταλείπουμε τις προσπάθειες. Για τους κατοίκους της Σαντορίνης, μοναδική και οριστική λύση αποτελεί η ανέλκυση και απομάκρυνση του ναυαγίου του Sea Diamond από τη θάλασσά μας και επαναφορά του φυσικού περιβάλλοντος στην προτέρα κατάστασή του. Απαιτούμε την εφαρμογή του νόμου 2881/2001 και του άρθρου 24 του Ελληνικού Συντάγματος. Απαιτούμε καθαρό φυσικό περιβάλλον, καθαρή θάλασσα. Είναι θεμελιώδες δικαίωμά μας, που ποτέ δεν θα απεμπολήσουμε!

Σαντορίνη, 5 Απριλίου 2013
Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την Ανέλκυση του Κ/Ζ Sea Diamond

το πρόγραμμα «Κυκλάδες – κοινωνική συμμαχία» στον δήμο Θήρας

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Μέριμνας και Παιδείας του Δήμου Θήρας, σας ενημερώνει ότι η Α.Σ. «ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» ως φορέας υλοποίησης της Πράξης: «Κοινωνική καινοτομία ένταξης ευπαθών ομάδων στο Νομό Κυκλάδων»,  η οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» και συγχρηματοδοτείται με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 – 2013,
ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ  τους/τις ενδιαφερόμενους που πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στην εν λόγω Πράξη.

Λήξη υποβολής αιτήσεων : Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Μέσω της υλοποίησης της Πράξης επιδιώκεται η κατάρτιση και εν συνεχεία η προώθηση στην απασχόληση 100 ανέργων προερχομένων από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών, Άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας – απειλούμενα από φτώχεια, Αρχηγοί Μονογονεϊκών οικογενειών, Άτομα με ψυχική αναπηρία.

Από τους 100 ωφελούμενους: 50 ωφελούμενοι θα προσληφθούν σε επιχειρήσεις
20 άτομα θα υπογράψουν σύμβαση απόκτησης εργασιακής εμπειρίας στον ιδιωτικό τομέα, 30 άτομα θα ξεκινήσουν ατομική ή/ και συλλογική επιχειρηματική δραστηριότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν είτε να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Συντονιστή Εταίρου της Α.Σ. «ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» : www. klimaka.org.gr είτε να έρθουν σε επικοινωνία με την κα Μανωλά Ελένη, κατά τις εργάσιμες ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 10:00 π.μ. – 13:30 μ.μ. στο τηλέφωνο 22850- 26982, καθώς και στο e-mail cyclades.coalition@gmail.com 

Το έντυπο αίτησης επισυνάπτεται αλλά επίσης διατίθεται και στον Δήμο Θήρας – Κτίριο Τεχνικών Υπηρεσιών (Υπεύθυνη κα Γιαννούση Θεοδώρα, τηλέφωνο επικοινωνίας 22863060162). 

www.southsantorini.com η σελίδα των επιχειρηματιών της νότιας πλευρας της Σαντορίνης

Την σελίδα www.southsantorini.com δημιούργησε ο σύλλογος επιχειρηματιών της νότιας πλευράς της Σαντορίνης στην οποία περιλαμβάνονται οι περιοχές Εμπορείο, Περίσα, Μεγαλοχώρι και Ακρωτήρι, για την ενημέρωση των μελών του.

Απο την σελίδα ενημερωθήκαμε για το νέο ΔΣ του συλόγου που προέκυψε πριν απο λίγες ημέρες και είναι το εξής: Πρόεδρος  Γαλανός Μάριος, Αντιπρόεδρος Α: Ζώρζος Σπύρος, Αντιπρόεδρος Β: Λουκόπουλος Ιωάννης, Γενικός Αρχηγός: Κατσίπη Σιγάλα Νικολέτα, Γραμματέας : Νομικού Γεωργία, Ταμίας: Σιγάλας Αρτέμης, Έφορος: Βλαβιανός Ιωσήφ

Παράλληλα, κι απο την ίδια σελίδα ενημερωθήκαμε και για την πρωτοβουλία του συλλόγου να διαμαρτυρηθεί στον δήμο για την κατάσταση της παιδικής χαράς της περιοχής. 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, 
Εμείς ως Σωματείο θα ασκήσουμε πίεση στο Δήμο Θήρας,ώστε να αντικατασταθούν τα παλιά και ακατάλληλα πλέον παιχνίδια που βρίσκονται στον χώρο και να υπάρξει μία γενικότερη ανάπλαση της παιδικής χαράς για να μπορούν τα παιδιά μας να παίζουν με ασφάλεια. 

η Παιδεία δεν … διαιρείται – ανακοίνωση Συριζα ΕΚΜ Σύρου σχετικά με μεταβολές στις οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών

Σαν έτοιμοι από καιρό και χωρίς ιδιαίτερη έκπληξη διαβάσαμε στον τοπικό τύπο ότι με επείγουσα εγκύκλιο της Διεύθυνσης Διοικητικών Υποθέσεων Π.Ε. και Δ.Ε. (44506/Δ4/2-4-2013) ζητείται από τους Περιφερειακούς Διευθυντές, εντός 2 ημερών, να καταγραφούν οι οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών «ενόψει της έκδοσης απόφασης σχολικών μεταβολών» τις οποίες μάλιστα προκαταβολικά θεωρεί «δυσανάλογες με το μαθητικό δυναμικό».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου-Τήνου-Μυκόνου, είναι προφανές πως «το Υπουργείο Παιδείας και στη συνέχεια οι περιφέρειες εκπαίδευσης (διαιρώντας το συνολικό αριθμό των μαθητών κάθε σχολείου με το 25) επιδιώκουν να αλλάξουν την οργανικότητα των σχολείων. Με βάση το συγκεκριμένο έγγραφο η ύπαρξη ενός εξαθέσιου σχολείου απαιτεί 126 μαθητές, ενώ σχολεία με κάτω από 100 μαθητές μετατρέπονται απευθείας σε τετραθέσια».
Εφόσον ακολουθηθούν στην πράξη αυτού του είδους τα «παιδαγωγικά κριτήρια», οι σχολικές μονάδες της Σύρου και των υπολοίπων Κυκλάδων είτε θα μετατραπούν σε 4 ή 5θέσιες είτε θα συγχωνευτούν δημιουργώντας ασφυκτικές και αντιπαιδαγωγικές συνθήκες μάθησης, την ίδια στιγμή που δεκάδες εκπαιδευτικοί θα αντιμετωπίζουν το φάσμα της μετακίνησης ή της «διαθεσιμότητας».

Η πολιτική που ακολουθείται από την τρικομματική κυβέρνηση είναι πλέον προφανές, και στον πλέον “αθώο” πολτικά,  ότι στόχο δεν έχει τον «περιορισμό του υπερμεγέθους και σπάταλου κράτους» αλλά το να πλήξει συθέμελα τις κοινωνικές δομές και να περιορίσει κάθε δημόσια παροχή. 
Η κυβέρνηση αντιμετωπίζοντας και υπολογίζοντας τα πάντα υπό το λογιστικό πρίσμα κόστους-οφέλους, σαν να είναι τα κοινωνικά αγαθά υπηρεσίες μιας ιδιωτικής επιχείρησης, ουσιαστικά δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να καταδικαστεί η χώρα μας σε μόνιμη οικονομική και μορφωτική υποβάθμιση.
Η Τοπική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Σύρου καλεί του πολίτες σε επαγρύπνηση  και δηλώνει ότι θα σταθεί απέναντι σε όποιες πολιτικές δήθεν «εξορθολογισμού» που, αδιαφορώντας για το μέλλον, τη συνοχή και την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, θα οδηγήσουν σε περαιτέρω υποβάθμιση τις σχολικές μονάδες των νησιών και συνακόλουθα σε περαιτέρω υποβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης.
Την ίδια στιγμή, δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε ενεργά τις δράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας -μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων-  και ότι θα είμαστε δίπλα τους σε κάθε μορφή αγώνα ή κινητοποίησης που εκείνοι κρίνουν ως την πλέον πρόσφορη, γιατί πολύ απλά οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί δεν είναι στατιστικοί αριθμοί και η παιδεία δεν … διαιρείται. 

Παρασκευή, Απριλίου 05, 2013

οι αποφάσεις στα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας (30-31.3)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας σχετικά με τις αποφάσεις στα θέματα που συζητήθηκαν κατά την διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασής του,

ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ-ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΫΠ/ΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ : «ΜΙΣΘΩΣΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΟΓΚΟΛΙΘΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΙΑΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΜΑΥΡΗ ΠΕΤΡΑ» ΠΡΟΫ/ΣΜΟΥ #3.000# € ΣΥΝ ΦΠΑ 16%.
ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ  Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ  ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.

ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ «Σ.ΚΡΑΓΙΛΑΝΗΣ ΕΠΕ».        ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ  Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ  ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ  ΤΟ ΘΕΜΑ.

ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:
ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΕΞΟΔΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ Ή ΑΛΛΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ Ή ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ.       ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ  Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ  ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ  ΤΟ ΘΕΜΑ.

ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:
ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ (ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ).       ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ  Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ  ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ 
ΤΟ ΘΕΜΑ.

ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ. ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΛΙΘΟΣΤΡΩΤΟ ΣΤΗ ΜΕΣΣΑΡΙΑ».ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΩΝ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΣΣΑΡΙΑΣ».
ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

ΕΓΚΡΙΣΗ ΝΕΑΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ Ν.7 ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΕΠΑΛ.
ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

ΕΓΚΡΙΣΗ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ : «ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΠΑΞΕΔΩΝ ΕΩΣ ΠΑΛΙΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΟΙΑΣ». ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΣΤΕΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΒΟΥΡΒΟΥΛΟΥ».           ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

ΕΓΚΡΙΣΗ  ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΟΥ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ ΚΟΝΤΟΧΩΡΙ-ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΕΞΩ ΓΥΑΛΟ».
ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘ. 1/2013 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΑΠΠΟΣ ΜΕ ΘΕΜΑ : «ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013». ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.

ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘ. 2/2013 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΑΠΠΟΣ ΜΕ ΘΕΜΑ : «ΕΓΚΡΙΣΗ  ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012». ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.

ΕΓΚΡΙΣΗ  2ΟΥ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ  ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΗΜΕΡΟΒΙΓΛΙΟΥ». ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

ΕΓΚΡΙΣΗ 2ΟΥ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ –ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΑΠΟΧΩΡΗΤΗΡΙΩΝ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΟΙΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΟΙΑΣ».        ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

ΕΓΚΡΙΣΗ  2ΟΥ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΟΙΑΣ». ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ  : «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΟΜΑΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΩΝ, ΔΙΑΣΤΡΩΣΗ ΠΑΡΚΙΝΓΚ, ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΛΕΚΑΝΩΝ-ΡΕΜΑΤΩΝ & ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #72.228,10# € (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΦΠΑ),-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.   ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ Η ΑΝΑΒΟΛΗ

ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΟΥ  ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ  (ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΜΑΡΙΝΑ)-ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ ΔΡΟΜΟΥ», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #9.992,01# € (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΦΠΑ).ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘ. 31/2013 ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ : « ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2013».
ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ  ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΨΕΥΔΟΡΟΦΗΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ.», ΠΡΟΫΠ/ΣΜΟΥ #2.761,00# € ΜΕ ΦΠΑ. ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ «ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ».
ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ


ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ». ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ Η ΑΝΑΒΟΛΗ.

ΕΓΚΡΙΣΗ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΠΑΛΑΙΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ». ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

ΕΓΚΡΙΣΗ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : ‘ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ-ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΟΑΣ ΠΑΠΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ (ΕUROBANK)  ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΘΗΡΑΣ.
ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

ΕΓΚΡΙΣΗ ΨΗΦΙΣΗΣ Ο.Ε.Υ. ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ.ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ  ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.

ΜΙΣΘΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ. ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΚΥΡΩΣΗΣ  ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΟΘΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΣΑΡΙΑΣ. ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘ. 1/2013 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» ΜΕ ΘΕΜΑ : «ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ, ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘ. 20/2011 ΑΠΟΦΑΣΗΣ Δ.Σ.». ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ  ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ   ΟΜΟΦΩΝΑ

EΓΚΡΙΣΗ  ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ  (6) ΠΑΛΑΙΩΝ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΗΡΩΝ. ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ Η ΑΝΑΒΟΛΗ.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΜΕΛΕΤΗΣ, ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΘΕΣΕΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ  ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ (ΟΕΔΑ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ). ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ  ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.

ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΝΕΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ Φ.Ο.Π. ΜΙΑΣ ΤΡΙΦΑΣΙΚΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ Νο 2 ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΜΟΝΟΦΑΣΙΚΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ.
ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

ΚΟΠΗ ΔΕΝΤΡΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΣΑΡΙΑ.ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΟΡΙΣΜΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ Α/ΘΜΙΟΥ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΕΑΤΡΩΝ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΩΝ, ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ  2013.
ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ  Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΞΚΠΡΟΣΩΠΩΝ.
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘ. 450/2012 ΑΠΟΦΑΣΗΣ Δ.Σ. ΘΗΡΑΣ,  «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ  ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΗΣ  ΘΗΡΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ #8.000# €. ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ  ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.

ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ «ΧΡΩΣΤΗΡΕΣ» ΠΟΣΟΥ #1.000# €. ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ  ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.

ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ  ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ  ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΠΟΣΟΥ #250,00# €. ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘ. 31/2013 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ : «ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2011 ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ ΜΠΛΑΙΗΖ».             ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘ. 32/2013 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ : «ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2013 ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ ΜΠΛΑΙΗΖ».
ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘ. 22/2013 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ : «ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΣΟΔΩΝ –ΕΞΟΔΩΝ  Δ’ ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2012 ». ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ  ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.

ΑΝΑΘΕΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ  CANON IR -2016 ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΗΡΑΣ. ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

ΑΝΑΘΕΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ROLLERS  ΓΙΑ ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ LEXMARK» ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ.
ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

ΑΝΑΘΕΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΟΣ FUSER  ΓΙΑ ΕΚΤΥΠΩΤΗ CP4005» ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.
ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

ΑΝΑΘΕΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ. ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ». ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ  ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.

ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ». ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ  ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘ. 407/2012 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΜΕ ΘΕΜΑ : «ΕΤΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ». ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ  ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.

ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ.
ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ. ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ. ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ


Σχετικά με το θέμα των απορριμμάτων ο δήμαρχος Θήρας στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου χαρακτήρισε ως αναπόφευκτη την «ενδιάμεση λύση» πριν την υλοποίηση της οριστικής, κάτι που όπως εξήγησε ο δήμαρχος αφορά εναν νέο τρόπο διαχείρησης των απορριμάτων στον χώρο που λειτουργεί σήμερα ο ΧΑΔΑ, σημειώνοντας παράλληλα πως ακόμη κι αν θέλαμε δεν θα μπορούσαμε να μεταφέρουμε και να δημιουργήσουμε σε άλλο μέρος ένα “προσωρινό ΧΑΔΑ” μιας και για κάτι τέτοι απαιτούνται εγκρίσεις και απαλλοτριώσεις..”
Επίσης από πλευράς της δημοτικής αρχής αναφέρθηκε ότι για την πρόοδο της μελέτης διαχείρισης των απορριμμάτων και της επιλογής μεθόδου, εκ των πραγμάτων θα απαιτηθεί ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, το οποίο αν μη τι άλλο θα εξασφαλίσει το σωστό και καλύτερο δυνατό της επιλογής.
Το θέμα της συνεδρίασης σχετικά με το ενδεχόμενο δημιουργίας ΟΕΔΑ στο Μεγαλοχώρι (με βάση και τις σχετικές μελέτες που βαθμολογούν την τοποθεσία ως κατάλληλα) παρακολούθησαν πολλοί κάτοικοι του οικισμού που εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης και στην συζήτηση του θέματος σχετικά με το κόστος διαχείρισης της ιστοσελίδας του Δήμου, ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Σιγάλας εξέφρασε την διαφωνία του ως προς την απευθείας ανάληψη του έργου από εταιρία με έδρα την Αθήνα και όχι από ντόπιους επαγγελματίες καθώς επίσης και στο ποσό του εν λόγο έργου αποχωρώντας από την συνεδρίαση κατά την διάρκεια της ψήφισης του θέματος, το οποίο τελικά αναβλήθηκε με ομόφωνη απόφαση.

εκδήλωση διαμαρτυρίας για την συμπλήρωση 6 ετών από το ναυάγιο του sea diamond

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής,

Ο Δήμος Θήρας, η Ιερά Μητρόπολη Θήρας και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την ανέλκυση του ναυαγίου του SEA DIAMOND, Καλούν όλο το Θηραϊκό λαό την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 και ώρα  12:30 το μεσημέρι στην πλατεία των Φηρών έξω από τα γραφεία της Δ.Ο.Υ ΘΗΡΑΣ, στην εκδήλωση διαμαρτυρίας για την παραμονή του  ναυαγίου στα νερά της καλντέρας μας εδώ και 6 χρόνια!
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ !! ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ !!
Έχουμε υποχρέωση ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να απαιτήσουμε την άμεση απομάκρυνση του κουφαριού από τη θάλασσά μας, για το καλό το δικό μας, των παιδιών μας και του μοναδικού στον κόσμο, νησιού μας.

«τα ρήγματα ήταν μεγάλα, αναπόφευκτη η βύθισή του» κατέθεσε πραγματογνώμονας στην δίκη για το Sea Diamond

Σύμφωνα με σημερινό (5.4.2013) ρεπορτάζ της σελίδας www.protothema.gr  σχετικά με την πορεία της δίκης που ξεκίνησε πριν από 3 εβδομάδες και αναμένεται να συνεχιστεί με τις καταθέσεις πολλών ακόμη μαρτύρων στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά,

Τα τέσσερα διαπιστωμένα ρήγματα που υπέστη το κρουαζιερόπλοιο των 143 μέτρων, όταν προσέκρουσε σε ύφαλο της Κανλτέρας στη Σαντορίνη, ήταν τέτοια, που δεν θα μπορούσαν να αποτρέψουν σε καμία περίπτωση τη βύθιση του πλοίου, υποστήριξε στο δικαστήριο, ο πρώτος από τους τρεις πραγματογνώμονες, που έχει διοριστεί από την εισαγγελία της Νάξου, στη δίκη για το ναυάγιο του Sea Diamond που διεξάγεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά.

Φανταστείτε ότι κάθε τέταρτο στο πλοίο έμπαιναν 3000 τόνοι νερού περίπου και οι αντλίες δεν μπορούσαν να βγάλουν πάνω απο 840 τόνους την ώρα, τόνισε ο μάρτυρας, σε μία μαραθώνια κατάθεση που θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα, ενώ έως τώρα έχει διαρκέσει δύο συνεδριάσεις για περισσότερο από 18 ώρες.

Υποστήριξε, επίσης, ότι το βυθόμετρο που βρίσκεται 27 μέτρα από την πλώρη και δείχνει μόνο ότι βρίσκεται κάτω από το πλοίο, δεν θα μπορούσε να εντοπίσει και να προειδοποιήσει για τον ύφαλο, ενώ αναφερόμενος στις υδατοστεγείς θύρες του πλοίου, είπε ότι αυτές μπορεί να έκλεισαν, αλλά αυτό που μπόρεσαν, να κάνουν ήταν να καθυστερήσουν τη βύθισή του.

Αναφερόμενος στην αξιοπλοΐα του πλοίου είπε ότι είχε όλα τα απαραίτητα πιστοποητικά ασφαλείας (ναυπηγικών, μηχανολογικών, ηλεκτρομηχανολογικών, σωστικών και ραδιοτηλεπικοινωνιών) από την επιθεώρηση εμπορικών πλοίων του υπουργείου Ναυτιλίας.

Στο δικαστήριο κάποια στιγμή δημιουργήθηκε ένταση, όταν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, αμφισβήτησαν πλήρως την πραγματογνωμοσύνη του μάρτυρα και υποστήριξαν ότι ο πραγματογνώμονας διευκολύνει την υπεράσπιση.

Ο πραγνατογνώμονας είναι διορισμένος από την εισαγγελία και διευκολύνει το δικαστήριο, είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Το κρουαζιερόπλοιο, «Sea Diamond» στις 5 Απριλίου 2007, στην προσπάθειά του να προσεγγίσει τον όρμο Φηρών, προσέκρουσε σε ύφαλο, που σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία έγινε λόγω λανθασμένης χαρτογράφησης, με αποτέλεσμα να υποστεί τουλάχιστον τέσσερα ρήγματα και να υπάρξει εισροή υδάτων.

Αφού αποβίβασε τους 1500 επιβάτες με ασφάλεια σε παραπλέοντα πλοία και σκάφη, οδηγήθηκε στο σημείο «παλαιά ορυχεία» της Σαντορίνης, προκειμένου να επιχειρηθεί η προσάραξη του, κάτι όμως που δεν επετεύχθη, με αποτέλεσμα μετά από 13 ώρες να βυθιστεί.

Η υδρογραφική υπηρεσία Πολεμικού Ναυτικού, σε έγγραφό της, που υπάρχει στην εισαγγελία, αποδέχθηκε την εσφαλμένη χαρτογράφηση. Στο έγγραφο τονίζεται ότι η θέση της υδρογραφικής υπηρεσίας ταυτίζεται πλήρως με άποψη των τεχνικών, στους οποίους η πλοιοκτήτρια εταιρεία είχε αναθέσει τη μελέτη της χαρτογράφησης της περιοχής, οπότε και διαπιστώθηκε το λάθος.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους 13 κατηγορούμενους, σε βαθμό πλημμελήματος, είναι η διατάραξη της ασφάλειας της υδάτινης συγκοινωνίας από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια, πρόκληση σοβαρής θαλάσσιας ρύπανσης, παράβαση από αμέλεια του Διεθνούς Κανονισμού Αποφυγής Συγκρούσεων και παραμέληση της υποχρέωσης του πλοιάρχου για διάσωση των εγγράφων του πλοίου.

Στο μεταξύ, διαμαρτυρία για την παραμονή του ναυαγίου του Sea Diamond στα νερά της Καλντέρας, εδώ κι έξι χρόνια, πραγματοποιούν το μεσημέρι κάτοικοι της Σαντορίνης, στην πλατεία Φηρών, έξω από τα γραφεία της ΔΟΥ Θήρας.

Την εκδήλωση οργανώνουν ο δήμος Θήρας, η Ιερά Μητρόπολη Θήρας και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών ζητώντας την ανέλκυση του ναυαγίου.

Σύμφωνα με σημερινή ανάρτηση του www.in.gr,

Η υδρογραφική υπηρεσία Πολεμικού Ναυτικού, σε έγγραφό της που υπάρχει στην Εισαγγελία, αποδέχθηκε την εσφαλμένη χαρτογράφηση. Στο έγγραφο τονίζεται ότι η θέση της υδρογραφικής υπηρεσίας ταυτίζεται πλήρως με άποψη των τεχνικών, στους οποίους η πλοιοκτήτρια εταιρεία είχε αναθέσει τη μελέτη της χαρτογράφησης της περιοχής, οπότε και διαπιστώθηκε το λάθος.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους 13 κατηγορούμενους, σε βαθμό πλημμελήματος, είναι η διατάραξη της ασφάλειας της υδάτινης συγκοινωνίας από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια, πρόκληση σοβαρής θαλάσσιας ρύπανσης, παράβαση από αμέλεια του Διεθνούς Κανονισμού Αποφυγής Συγκρούσεων και παραμέληση της υποχρέωσης του πλοιάρχου για διάσωση των εγγράφων του πλοίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τα Νέα",


Το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου «Sea Diamond» υπέδειξε ως κύρια πηγή ρύπανσης στη θαλάσσια περιοχή Αθηνιός της Σαντορίνης ο ωκεανογράφος Βασίλης Μαμαλούκας σε κατάθεσή του χθες στο Πρωτοδικείο Πειραιά κατά την εκδίκαση των αγωγών του Δήμου Θήρας και του ελληνικού Δημοσίου κατά της πλοιοκτήτριας εταιρείας, των διαχειριστών του πλοίου και των ασφαλιστικών εταιρειών. Ο Δήμος Θήρας ζητεί με την αγωγή του την ανέλκυση του «Sea Diamond», η οποία εκτιμάται ότι θα στοιχίσει 80 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα απαιτεί αποζημίωση λόγω της δυσφήμησης και της αναταραχής που προκλήθηκε στην περιοχή από το ναυάγιο. Το ελληνικό Δημόσιο ζητά αποζημίωση ύψους επτά εκατομμυρίων ευρώ για ηθική βλάβη που προκλήθηκε από τη ρύπανση και 3 εκατομμύρια ευρώ για δυσφήμηση του Δημοσίου όταν η πλοιοκτήτρια εταιρεία ισχυρίστηκε ότι η βύθιση οφείλεται σε λάθος χαρτογράφηση από την Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού. Ο ναυπηγός μηχανολόγος Αντώνης Ματθαίου κατέθεσε χθες στο δικαστήριο ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία και το πλήρωμα έκαναν ό,τι μπορούσαν για να διασώσουν το πλοίο.      




οι τοποθετήσεις του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου στο 1ο Εθνικό Αναπτυξιακό συνέδριο για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Ο Περιφερειάρχης Νότιου Αιγαίου κ. Ιωάννης Μαχαιρίδης, συνοδευόμενος από τους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες κ. Τζωρτζή  Μακρυωνίτη και κα. Λίτσα Φτακλάκη,  τον προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής κ. Αντώνη Βουτσίνο, στελέχη της Διαχειριστικής και τον ειδικό σύμβουλο της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου Γιώργο Στεργίου συμμετείχε  στις εργασίες του 1ου Εθνικού Αναπτυξιακού συνεδρίου για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου έκανε ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Αντώνης Σαμαράς, ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής κ. Γιοχάνες Χαν και ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστας Χατζηδάκης ενώ μεταξύ των κεντρικών ομιλητών συγκαταλέγονταν  Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων, στελέχη της ΜΟΔ,  προϊστάμενοι υπηρεσιών και εμπειρογνώμονες σε θέματα αναπτυξιακού σχεδιασμού.

Σε παρέμβαση του κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο Περιφερειάρχης Νότιου Αιγαίου κ. Ιωάννης Μαχαιρίδης απευθυνόμενος στον Υφυπουργό αρμόδιο για το ΕΣΠΑ κ. Βιρβιδάκη ζήτησε  εν όψει της  περιόδου 2014-2020 την απλούστευση των διαδικασιών στην υλοποίηση των έργων , επισήμανε τις στρεβλώσεις της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου και υπογράμμισε την ανάγκη για την ανάπτυξη ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου.

Συγκεκριμένα , ο κ. Μαχαιρίδης πρότεινε στην εισήγηση του την κατάρτιση ενός περιορισμένου αριθμού τομεακών προγραμμάτων εθνικού στρατηγικού χαρακτήρα και παράλληλα να δοθεί  ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκπόνηση 13ων  πολύ τομεακών περιφερειακών προγραμμάτων, καθώς ο νεοσύστατος θεσμός της αιρετής περιφέρειας είναι εκείνος ο φορέας που γνωρίζει καλύτερα τις ανάγκες, τις προκλήσεις και τη δυναμική των τοπικών κοινωνιών.
 "Ως θεματοφύλακες της ανάπτυξης οι περιφέρειες πρέπει να επιτελέσουν ένα στρατηγικό και επιτελικό ρόλο στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση των προγραμμάτων κατά τη διάρκεια της νέας προγραμματικής περιόδου εάν θέλουμε να έχουμε πραγματική ανάπτυξη αλλά και απορροφήσεις πόρων". .

Τέλος,  ο  Περιφερειάρχης διευκρίνισε πως είναι ανάγκη να υπάρξει μια καλύτερη συνεργασία μεταξύ των περιφερειών και των κρατικών φορέων που διαχειρίζονται κοινοτικά κονδύλια καθώς τα εν λόγω πολυτομεακά  προγράμματα πρέπει να συνάδουν και να λαμβάνουν υπ’ όψιν  τους εθνικούς στρατηγικούς στόχους και  τα περιφερειακά Στρατηγικά Σχέδια ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, όπως αυτό που έχει εκπονήσει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Ινστιτούτο Περιφερειακής ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

επίσκεψη Πουσσαίου στο Arctic Sunrise

Επίσκεψη στο πλοίο της περιβαλλοντικής Οργάνωσης Greenpeace “Arctic Sunrise” που βρίσκεται στη Σύρο πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γεώργιος Πουσσαίος.
Το “Arctic Sunrise” βρίσκεται στη Σύρο στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής εκστρατείας της οργάνωσης για προώθηση μίας Βιώσιμης Αλιείας ενόψει και της οριστικοποίησης της νέας Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής της ΕΕ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων αφού ξεναγήθηκε στο σκάφος, σε συζήτηση με τις υπεύθυνες της εκστρατείας της οργάνωσης για μία Βιώσιμη Αλιεία σε Ευρώπη και Ελλάδα, τόνισε την ανάγκη για στροφή προς αυτή τη κατεύθυνση ως την μόνη προοπτική για τη βιωσιμότητα των παράκτιων αλιέων που αποτελούν και την πλειονότητα στις Κυκλάδες, με αντίκτυπο στις τοπική οικονομία. Επισημάνσεις και προτάσεις που αναφέρθηκαν και στην πρόσφατη διημερίδα που πραγματοποιήθηκε στη Πάρο για την Αλιεία, από τον συνεργάτη του, περιβαλλοντολόγο κ. Βούρο Παναγιώτη.

Επίσης παρουσίασε την πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει, με επιστολή που απέστειλε προς όλους τους δήμους, για πρόταση εκ μέρους τους, κατόπιν διαβούλευσης με τους τοπικούς αλιείς, θαλασσίων προστατευόμενων περιοχών. Διαβούλευση που θα συνεχιστεί και με κατ’ ιδίαν συναντήσεις με εκπροσώπους των αλιέων με απώτερω στόχο την εκπόνηση διαχειριστικών αλιευτικών σχεδίων για τις Κυκλάδες.
Όπως τόνισε θα πρέπει να εκπονηθούν ολοκληρωμένα διαχειριστικά σχέδια αλιείας, όχι μόνο όπως προβλέπεται από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία αλλά και όπως απαιτείται, προκειμένου με την ενεργή συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων και κυρίως των αλιέων να οδηγηθούμε προς μία πραγματικά βιώσιμη αλιεία. Και ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης ως καθοδηγητής μίας τέτοιας διαβούλευσης είναι και σημαντικός και απαραίτητος.
Αφού τέλος υπέγραψε υπέρ μίας βιώσιμης αλιείας μέσω της νέας Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής της ΕΕ, ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της Greenpeace είτε αυτό αφορά την επιστημονική έρευνα είτε την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών επισημαίνοντας τη σημασία που έχει ο εθελοντικός και τα κινήματα των πολιτών στις σύγχρονες κοινωνίες και στα αδιέξοδα που δημιουργούνται σε περιβαλλοντικό και κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο. 

η μηνιαία δραστηριότητα της Αστυνομικής Διεύθυνσης της ΠΝΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της,

Κατά την διάρκεια του μηνός Μαρτίου του έτους 2013, από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Αστυνομικές Διευθύνσεις Κυκλάδων, Α΄ Δωδεκανήσου και Β΄ Δωδεκανήσου) ανακοινώνεται ότι  συνελήφθησαν συνολικά (187) άτομα ενώ εξιχνιάσθηκαν συνολικά (76) υποθέσεις και κατασχέθηκαν ναρκωτικά και εκρηκτικές ύλες. 

19η Απριλίου - ημέρα φιλελληνισμού και διεθνούς αλληλεγγύης

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΝΑ,

Σας γνωρίζουμε ότι με το ΠΔ 130/2008 (ΦΕΚ 191/Α) καθιερώθηκε η 19η Απριλίου, ημέρα θανάτου του Λόρδου Βύρωνα, ως ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης.
Τιμώντας την ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις :

1.Στις 19 Απριλίου 2013, ημέρα Παρασκευή, και ώρα 10.30 στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα ακολουθήσει ομιλία από την κα Ειρήνη Τσαβαλά, Σχολική Σύμβουλο Π.Ε 2ης Περιφέρειας ν. Κυκλάδων.
2.Κατάθεση στεφάνων στο Εθνικό Ηρώο της πόλης (προ του Ι.Ν.) από τους κ.κ.: Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Βουλευτές του Νομού, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Σύρου, Δήμαρχο Σύρου - Ερμούπολης, Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Διοικητή 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου, καθώς και εκπροσώπους λοιπών φορέων που επιθυμούν να τιμήσουν την ημέρα.


καταγραφή και αποξήλωση των αυθαίρετων διαφημιστικών πλαισίων και επιγραφών από την ΑΔΑ

Στα πλαίσια άσκησης της αρμοδιότητας για την καταγραφή και αποξήλωση των αυθαίρετων διαφημιστικών πλαισίων και επιγραφών, με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου με σχετικές Αποφάσεις της Γενικής Γραμματέως κας Χριστιάνας Καλογήρου, συγκρότησε καταρχήν διμελείς Επιτροπές με τη συνδρομή των Δήμων, προκειμένου να καταγραφούν οι παράνομες πινακίδες στο Εθνικό και Επαρχιακό δίκτυο της περιοχής ευθύνης και να συνταχθούν σχετικές εκθέσεις αυτοψίας.
Μέχρι σήμερα και με βάση τα υποβληθέντα στοιχεία που έχουν αποσταλεί στην Α.Δ.Α. από τις κατά τόπους Επιτροπές, έχουν καταγραφεί αυθαίρετες διαφημιστικές πινακίδες και επιγραφές ως ακολούθως:

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ Σύνολο αυθαιρέτων πινακίδων: 1.102

ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΑΜΟΡΓΟΣ: 14, ΑΝΔΡΟΣ: 41, ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ-ΣΥΡΟΣ: 5, ΣΕΡΙΦΟΣ: 1, ΚΕΑ: 36, ΜΥΚΟΝΟΣ: 200, ΜΗΛΟΣ & ΚΙΜΩΛΟΣ: 60, ΤΗΝΟΣ: 36,
ΠΑΡΟΣ: 1.093, ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ: 31, ΝΑΞΟΣ & ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ: 11
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ: 28, ΡΟΔΟΣ :165
Για τους Δήμους Λέρου και Ιητών από την καταγραφή δεν προέκυψαν αυθαίρετες πινακίδες

Σύμφωνα και με τα οριζόμενα στην Εγκύκλιο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου «…θα παρέχεται η δυνατότητα στους διαφημιζόμενους φορείς ή ιδιώτες, μέσω έγγραφης ενημέρωσης ή δημόσιας ανακοίνωσης με κάθε πρόσφορο μέσο, να αποξηλώσουν σε προθεσμία 30 ημερών τις πινακίδες με ίδια μέσα».
       
Επισημαίνεται ότι η διαδικασία καταγραφής στους υπόλοιπους Δήμους βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ ταυτόχρονα θα κινηθεί αρμοδίως διαδικασία για την άμεση αποξήλωσή τους.

σύστημα “εργάνη” για τους εργοδότες

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας,

Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, από την 1η Μαρτίου 2013 καθίσταται υποχρεωτική η ηλεκτρονική υποβολή των εντύπων αρμοδιότητας Σ.ΕΠ.Ε. και Ο.Α.Ε.Δ. στο Πρωτοποριακό Πληροφοριακό Σύστημα με την ονομασία «ΕΡΓΑΝΗ», από εργοδότες που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα εργοδοτών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Με τη χρήση του ανωτέρω Πληροφοριακού Συστήματος, αφενός απαλλάσσονται οι εργοδότες από γραφειοκρατικές διαδικασίες και αγκυλώσεις που επί σειρά ετών αποτελούν τροχοπέδη για την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη, αφετέρου συμβάλλουμε ουσιαστικά στη μάχη κατά της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής.
Ταυτόχρονα, δημιουργούνται σημαντικές οικονομίες κλίμακος, διοικητικές και οικονομικές, μειώνονται οι διοικητικές επιβαρύνσεις των επιχειρήσεων και το κόστος συμμόρφωσης των εργοδοτών, ενώ αποδεσμεύεται και σημαντικός αριθμός στελεχών του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, οι οποίοι πλέον επικεντρώνονται στα ελεγκτικά τους καθήκοντα.
Συγκεκριμένα, με το ηλεκτρονικό αυτό σύστημα που αποτελεί πολύτιμο εργαλείο στατιστικής αποτύπωσης των μεγεθών της αγοράς εργασίας, οι αρμόδιοι φορείς της πολιτείας, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης έχει πλέον σε ζωντανό χρόνο και σε συνεχή βάση, ακριβή πληροφόρηση και λεπτομερή στοιχεία για:
τις ροές απασχόλησης (αναγγελίες προσλήψεων, καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου, λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου και οικειοθελείς αποχωρήσεις),
την κατηγοριοποίηση των προσλήψεων/απολύσεων ανά τύπο σύμβασης, μέγεθος επιχείρησης, περιφέρεια,
την κλαδική εξειδίκευση των νέων προσλήψεων/απολύσεων,
τις μετατροπές των συμβάσεων πλήρους ωραρίου σε μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση,
την εξέλιξη των επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων εργασίας,
την απορροφητικότητα των προγραμμάτων ενεργητικών πολιτικών του ΟΑΕΔ, κ.λπ.

Με τον τρόπο αυτό παρέχεται επιστημονική τεκμηρίωση προς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, αλλά και τους φορείς άσκησης των πολιτικών του όπως ο ΟΑΕΔ, ώστε οι πολιτικές και τα μέτρα παρέμβασής τους στην αγορά εργασίας να βασίζονται σε αξιόπιστα στοιχεία, ιδιαίτερα ως προς το δυναμισμό της απασχόλησης ανά κλάδο οικονομικής δραστηριότητας, διασυνδέοντας έτσι τις πολιτικές απασχόλησης με το νέο αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας. Το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» θα αποτελέσει τον κεντρικό μηχανισμό αξιολόγησης και αναβάθμισης των στρατηγικών παρεμβάσεων και πολιτικών του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας Γ. Βρούτσης:

« Το νέο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», πέραν των σημαντικών πλεονεκτημάτων που επιφέρει στην ελάφρυνση του διοικητικού βάρους και τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών, αποτελεί ένα σημαντικό στρατηγικό εργαλείο για το σχεδιασμό των παρεμβάσεων του υπουργείου Εργασίας στην αγορά εργασίας και τον έλεγχο της αδήλωτης εργασίας.
Το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» αποτυπώνει σε πραγματικό χρόνο, κάθε μέρα και σε κάθε περιοχή της Ελλάδας, τη ροή απασχόλησης, δηλαδή προσλήψεις και απολύσεις, και μάλιστα με εξειδίκευση σε επίπεδο περιφέρειας, κλάδου οικονομικής δραστηριότητας, μεγέθους επιχείρησης, τύπου σύμβασης, δημογραφικών χαρακτηριστικών των εργαζομένων κ.λπ.
Αυτές οι νέες δυνατότητες μας επιτρέπουν να έχουμε μια αξιόπιστη εικόνα της κίνησης και της δυναμικής της αγοράς εργασίας, να βελτιώσουμε την ποιότητα του σχεδιασμού και την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων μας και, κυρίως, να συνδέσουμε τις προτεραιότητες των πολιτικών απασχόλησης με το νέο αναπτυξιακό πρότυπο της οικονομίας.
Επιτρέπουν όμως και σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, να έχει αντικειμενική ενημέρωση και πρόσβαση σε αξιόπιστα στοιχεία για ερευνητικούς, στατιστικούς ή άλλους λόγους.
Με νομοθετική ρύθμιση μάλιστα, για λόγους διαφάνειας και συλλογικής πληροφόρησης, θα θεσμοθετήσουμε την υποχρέωση του υπουργείου Εργασίας να δίνει στη δημοσιότητα ανελλιπώς και σε τακτική βάση αυτά τα στοιχεία.
Εν κατακλείδι, η Ελλάδα από την 01.03.2013 διαθέτει ένα ακόμη σύγχρονο, καινοτόμο και αποτελεσματικό «εργαλείο», την «ΕΡΓΑΝΗ», που θα συμβάλλει ουσιαστικά στην Εθνική Προσπάθεια και στον κρίσιμο τομέα της χάραξης Πολιτικής Απασχόλησης.

η στρατηγική για τον νησιωτικό χώρο το θέμα σύσκεψης στο ΥΕΝ με την συμμετοχή των Περιφερειαρχών Βόρειου και Νότιου Αιγαίου

Η Στρατηγική για το νησιωτικό χώρο και τον αναπτυξιακό προγραμματισμό για την επόμενη προγραμματική περίοδο, ήταν το θέμα της Σύσκεψης υπό την Προεδρία του υπουργού Ναυτιλίας,  Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Κώστα Μουσουρούλη, του Γ.Γ, Γιάννη Σπιλάνη, των Περιφερειαρχών Ν. Αιγαίου, Β. Αιγαίου, Κρήτης και Ιονίων Nήσων, Θεσσαλίας, του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου,  Αντιπεριφερειαρχών και των Διαχειριστικών αρχών των Περιφερειών.

Ο Περιφερειάρχης έθεσε το θέμα των  Νησιωτικών πολιτικών που πρέπει να εφαρμόζονται, όπως το ακτοπλοϊκό πρόβλημα και οι διασυνδέσεις των νησιών, το πρόβλημα της υγείας, της πολιτικής προστασίας και το αναπτυξιακό πρόβλημα.  Στο  νησιωτικό χώρο, τόνισε ο Περιφερειάρχης, δεν υπάρχουν έργα που να έχουν εμβέλεια περιφερειακή αλλά μόνο τοπικής για αυτό και μπορούν να υπάρξουν νησιωτικές πολιτικές που να δια περνούν το σύνολο των νησιών.

Η Γενική  Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μπορεί να παίξει έναν ρόλο εκπόνησης Στρατηγικής Νησιωτικής Πολιτικής και να προτείνει νησιωτικές πολιτικές και να διαπερνούν το σύνολο των νησιών.
 Δεν μπορεί να εκπονεί ούτε τομεακά προγράμματα, ούτε να υλοποιεί έργα και δράσεις όπως και τα αλλά κεντρικά Υπουργεία. 

 Σε εθνικό επίπεδο και στο πλαίσιο της πολυεπίπεδης  διακυβέρνησης θα πρέπει να υπάρξει ο προσδιορισμός τόσο των αρμοδιοτήτων όσο και των έργων εθνικής, περιφερειακής και τοπικής σημασίας. Οι Περιφέρειες σήμερα μπορούν και παίζουν τον αναπτυξιακό ρόλο τόσο στο ΕΣΠΑ όσο και στη νέα προγραμματική περίοδο. 

Τρίτη, Απριλίου 02, 2013

Πασχαλινές συνταγές από τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα….

Συνταγές και ιδέες για να προετοιμαστείτε για το γιορτινό σας τραπέζι, ή για να ενημερωθείτε σχετικά με το τι μπορείτε να επιλέξετε κατά την διάρκεια των διακοπών σας, σας δίνουμε στην εξής διεύθυνση :
Αν και λίγο νωρίς να σκέφτεται κανείς το γιορτινό τραπέζι του Πάσχα, εμείς σας ευχόμαστε, από τώρα -!- να περιλαμβάνει πολλές και καλές νοστιμιές καθώς και καλή παρέα.

με καλό καιρό μέχρι στιγμής οι εργασίες αποκατάστασης στο Καμάρι..

Αξίζει να επαναλάβουμε ότι με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες επισκευής των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες κακοκαιρίες (ισχυροί νοτιοανατολικοί άνεμοι που έπληξαν την περιοχή της “καμάρας”) στην παραλία του Καμαρίου, παρά την σχετική επιδείνωση του καιρού.
Ήδη ένα μεγάλο μέρος των ζημιών έχουν αποκατασταθεί, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η απομάκρυνση υλικών, όπως κομμάτια κατεστραμμένων τοίχων και δέντρων, ενώ στην συνέχεια αναμένεται ειδικά μηχανήματα να αναλάβουν το έργο του “στρωσίματος” της άμμου στην παραλία.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες στην περιοχή και γενικότερα στην Σαντορίνη αναμένεται να επικρατήσουν νοτιοανατολικοί άνεμοι εως 6 μποφόρ, οι οποίοι αν και μοιάζει δύσκολο να χειροτερέψουν την κατάσταση και εικόνα της παραλίας, μοιάζει αρκετά πιθανό να εμποδίσουν την πορεία των εκτελούμενων εργασιών… http://www.meteo.gr/cf.asp?city_id=20  

Θηραϊκή εταιρία επιστημών γραμμάτων και τεχνών – πρόσκληση σε γενική συνέλευση (7.3)

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της,

Η Θηραϊκή Εταιρία Επιστημών Γραμμάτων και Τεχνών καλεί τα μέλη της σε έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 7 Απριλίου, ημέρα Κυριακή στις 11.00 στον ναυτικό Όμιλο Ελλάδας (Καραγιώργη Σερβίας 18,  στο Μικρολίμανο) με κύριο θέμα την μεταφορά της έδρας της Εταιρίας από την Αθήνα που είναι σήμερα, στην Σαντορίνη.
Την γενική συνέλευση θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο δημοσιογράφος Γιώργος Δελαστίκ, ο φυσικός και αστρονόμος Διονύσης Σιμόπουλος και ο γεωλόγος Ευθύμιος Λέκκας.
Με το τέλος των ομιλιών θα υπάρχει λιτός μπουφές.
Χορηγοί της εκδήλωσης είναι οι : Δημήτρης, Μάριος και Πέτρος Νομικός και οι Ασφάλειες Νοητάκη. 

πίνακας έργων που εκτελέστηκαν από τον Δήμο Θήρας, στην τοπική κοινότητα του Βόθωνα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,
           
Κατά την διετία 2011-2012, πραγματοποιήθηκαν στην Τοπική Κοινότητα Βόθωνα
(πρόεδρος κ.ΔΑΝΕΖΗ Θεοδοσία ),τα εξής έργα :

1.Επισκευή τουαλετών στο Δημοτικό Σχολείο Βόθωνα-χρωματισμός παιδικής χαράς και τσιμεντόστρωση Πλατείας Παναγίας, προϋπολογισμός 20.685,35 ευρώ.
2.Κατασκευή τάφων στο νεκροταφείο, προϋπολογισμός 3.232,65 ευρώ.
3.Στατική Μελέτη Αντικατάστασης Στέγης πρώην Κοινοτικού Καταστήματος, προϋπολογισμός  4.305,00 ευρώ (συνεχιζόμενο).
4.Επισκευή πρώην Κοινοτικού Καταστήματος Βόθωνα, προϋπολογισμός 90.681,64 ευρώ (συνεχιζόμενο).
5.Ομαλοποίηση παραλίας Αγίας Παρασκευής, προϋπολογισμός 560,00 ευρώ.
6.Συντήρηση οδικού δικτύου, προϋπολογισμός  12.000,00 ευρώ.

Για τον Δήμο Θήρας, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καμπουράκης Νικόλαος.

εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου στην Οία

Εκτίθενται σε πλειοδοτική, φανερή και προφορική  δημοπρασία η εκμίσθωση του  δημοτικού  ακινήτου που βρίσκεται βορείως της αφετηρίας των Κ.Τ.Ε.Λ της Τοπικής Κοινότητας Οίας και έχει έκταση 4.100,00  m2.  
Ο χώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά  ως χώρος στάθμευσης οχημάτων .
Διαφοροποίηση της χρήσης του ακινήτου  απαγορεύεται.

Η δημοπρασία θα γίνει στα γραφεία της Οικον. Επιτροπής του Δήμου μας, την                      Δευτέρα 15 Απριλίου 2013 και ώρα 10.30μ. έως 11:00, ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής και σύμφωνα με την υπ’  αριθμό 33/2013 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για τον καθορισμό των όρων της δημοπρασίας.
Σε περίπτωση που η δημοπρασία δε φέρει αποτέλεσμα θα επαναληφθεί την Δευτέρα 22 Απριλίου 2013 και ώρα 10.30μ. έως 11:00.
Ως πρώτη προσφορά του  μισθώματος που θα αποτελεί και την τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας ορίζεται το ποσό των  πεντακοσίων  (500,00) ευρώ μηνιαίως.

Οι όροι της σχετικής διακήρυξης βρίσκονται στο γραφείο της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, καθώς και στο γραφείο της Τοπικής Κοινότητας Οίας,   των οποίων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν γνώση κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

αναφορά του Ν. Συρμαλένιου στην βουλή για το θέμα του Sea Diamond

Αναφορά προς το Προεδρείο της Βουλής και τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, με θέμα : Ανέλκυση και απομάκρυνση του ναυαγίου του Sea Diamond από τη θάλασσα της Θήρας, κατέθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, κατατέθηκε αναφορά το δελτίο τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την Ανέλκυση του Κ/Ζ Sea Diamond, με αίτημα την ανέλκυση και απομάκρυνση του ναυαγίου του Sea Diamond από τη θάλασσα της Θήρας και την επαναφορά του φυσικού περιβάλλοντος στην πρότερη κατάστασή του.

Σύμφωνα με το κείμενο,

Για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με το ναυάγιο του Κ/Ζ Sea Diamond
Κυρίες και κύριοι,

Τις τελευταίες ημέρες, με την έναρξη της δικαστικής διαδικασίας για την υπόθεση του ναυαγίου του Sea Diamond στη Σαντορίνη, παρατηρήσαμε ότι σε πολλές ενημερωτικές ιστοσελίδες γράφονται ανακρίβειες σχετικά με την κατάσταση και τη διαχείριση του ναυαγίου του Sea Diamond που συνέβη στη Σαντορίνη στις 6 Απριλίου 2007. 'ς μόνιμοι κάτοικοι στη Σαντορίνη, που βιώνουμε από κοντά
καθημερινά το πρόβλημα αυτό, αισθανόμαστε την ανάγκη να σας ενημερώσουμε σχετικά με το θέμα.

1) Λέγεται ότι: «Σημειώνεται ότι στην περιοχή του ναυαγίου υπάρχει πλωτό φράγμα, που παρακολουθείται καθημερινά από ειδικό αντιρρυπαντικό σκάφος».
Σχόλιο 1ο: α) Το πλωτό φράγμα, με διάμετρο 130 μέτρα και με βάθος περίπου 1 μέτρου, δεν είναι ικανό να μαζέψει όλους τους τοξικούς ρύπους που έχει μέσα του και απελευθερώνει κατά καιρούς το ναυάγιο.
Όσο θα συνεχίζεται η διάβρωση του Sea Diamond με μήκος 147 μέτρα και σε βάθος 120 μέτρων περίπου όπου βρίσκεται, δεν θα είναι ποτέ ικανό το πλωτό φράγμα να συλλέγει όλους τους διαφυγόντες ρύπους καθώς αυτοί διασκορπίζονται σε διάφορες κατευθύνσεις μέσα στη θάλασσα.
β) Η έκταση του πλωτού φράγματος μειώθηκε στο μισό μετά τον Ιούνιο του 2009
για άγνωστους μέχρι σήμερα λόγους. Το Λιμεναρχείο Θήρας γιατί ενέκρινε
για αυτή την αλλαγή;

Μήπως έκανε κάποιος χημική ανάλυση των δειγμάτων αυτών που διαφεύγουν από το φράγμα; Μήπως μπορούμε να αγνοήσουμε το πλήθος των χημικών και τοξικών υλικών που περιέχονται μέσα στο πλοίο σύμφωνα με το Green Passport που εξέδωσε η πλοιοκτήτρια εταιρεία ένα χρόνο μετά το ναυάγιο;

2) Λέγεται ότι: «Έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 14 δειγματοληψίες από το ΕΛΚΕΘΕ για τη μελέτη των θαλάσσιων οργανισμών και του περιβάλλοντος από το ναυάγιο» και ότι «Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της τελευταίας έκθεσης του 2013, στη θαλάσσια περιοχή δεν διαπιστώνεται καμία επιβάρυνση ή ρύπανση του θαλάσσιου οικοσυστήματος της Σαντορίνης, από τη βύθιση του κρουαζιερόπλοιου».
Σχόλιο Σύμφωνα με δηλώσεις των υπευθύνων του ΕΛΚΕΘΕ, τα τελευταία έξι χρόνια μετά το ναυάγιο του Sea Diamond, το ΕΛΚΕΘΕ συνάπτει συμβάσεις εργασίας για δειγματοληψίες και μετρήσεις στην Καλντέρα της Σαντορίνης, και πληρώνεται για αυτές απευθείας από την πλοιοκτήτρια εταιρεία με το ποσό των 110.000€ ανά έτος (κύκλος 4 μετρήσεων / έτος), ενώ ταυτόχρονα είναι και
τεχνικός – επιστημονικός σύμβουλος του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.
Μέχρι σήμερα, οι επίσημες ανακοινώσεις του ΕΛΚΕΘΕ έχουν περιοριστεί στο να ανακοινώνουν την κατάσταση της ρύπανσης του θαλάσσιου οικοσυστήματος της Σαντορίνης, χωρίς όμως να κάνουν λόγο για το ποιες
μπορεί να είναι οι συνέπειες από το ναυάγιο του Sea Diamond στο μέλλον.

Ο υπεύθυνος του προγράμματος μετρήσεων του ΕΛΚΕΘΕ στη Σαντορίνη, κ. Ιωάννης
Χατζηανέστης, σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ στις 24/4/2010, αναφέρει ότι: «Το βυθισμένο πλοίο εξακολουθεί να είναι μια εν δυνάμει πηγή ρύπανσης, η οποία δεν γνωρίζουμε πότε θα ενεργοποιηθεί» και ότι «Όταν θα αρχίσει να προχωράει η διάβρωση των τοιχωμάτων του πλοίου, τόσο από τα μέταλλα όσο και από τον εξοπλισμό που περιέχει, ηλεκτρικές συσκευές, χρώματα,
λιπαντέλαια κ.ά., τότε θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα ρύπανσης».

Τελικά οι κάτοικοι της Σαντορίνης αναρωτιόμαστε: Γιατί το ΕΛΚΕΘΕ δεν μας λέει επισήμως ποια είναι η άποψη των επιστημόνων του για το μέλλον της θαλάσσιας περιοχής της καλντέρας της Σαντορίνης από το ναυάγιο του Sea Diamond; Γιατί μας παρουσιάζει μόνο μία ρόδινη σημερινή πραγματικότητα; Πολύ φοβόμαστε πως όταν θα τελειώσει η δικαστική διαδικασία, και αν τυχόν τελικά αποφασιστεί πως για όλα έφταιγε ο χάρτης που είχε εκδώσει η Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού
Ναυτικού, τότε όλοι θα σταματήσουν να ασχολούνται με το ναυάγιο της Σαντορίνης και θα αφεθεί να σαπίζει μέσα στην όμορφη και μοναδική στον κόσμο καλντέρα της. Σε αυτό το μνημείο φυσικού κάλλους με τα εκατομμύρια των επισκεπτών κάθε χρόνο!
β) Από τη πρώην Νομαρχία Κυκλάδων, μετά από ανοιχτό διαγωνισμό, ανατέθηκε τον Ιανουάριο του 2010, στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης – Εργαστήριο Τοξικών και Επικίνδυνων Αποβλήτων, μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων με θέμα: «Ποιοτικός και ποσοτικός
προσδιορισμός των επικίνδυνων και τοξικών ουσιών του ναυαγίου του 'Sea Diamond'

Περιβαλλοντικές επιπτώσεις παρούσες και μελλοντικές». Το Μάρτιο του 2011 η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων κατέληξε στο ξεκάθαρο συμπέρασμα πως: «Θεωρείται ήδη αναγκαιότητα ότι το ναυάγιο του «Sea Diamond» θα πρέπει να ανελκυθεί και απομακρυνθεί από την περιοχή της Καλντέρας ή με οποιονδήποτε τρόπο να εξουδετερωθεί. Η επιβάρυνση που έχει επιφέρει στην περιοχή είναι σαφής και μοναδικός τρόπος αποτροπής της συνέχισής της είναι η απομάκρυνση του ναυαγίου. Κάθε άλλη καθυστέρηση ή ενέργεια θα έχει ως αποτέλεσμα την
οικολογική και όχι μόνον καταστροφή της Καλντέρας. Από την Πολιτεία θα πρέπει να απαιτηθεί η εφαρμογή του άρθρου 24 του Συντάγματος για την αποκατάσταση της βλάβης του θαλασσίου περιβάλλοντος και την προστασία της υγείας των πολιτών».

3) Λέγεται ότι: «Πρόσφατα τοποθετήθηκε και σύστημα τηλεμετρικής παρακολούθησης σύμφωνα με τη δέσμη μέτρων του ΥΠΕΚΑ».
Σχόλιο 3ο: Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του ΥΠΕΚΑ στις 18/3/2010, η δέσμη μέτρων που ανακοινώθηκε για την περιβαλλοντική προστασία στην περιοχή του ναυαγίου του Sea Diamond, μεταξύ άλλων περιελάμβανε τα εξής:

Μελέτη και εγκατάσταση πλωτού τηλεμετρικού σταθμού, ο οποίος θα εντοπίζει άμεσα την ύπαρξη σημαντικής διαφυγής πετρελαίου και θα στέλνει τα αποτελέσματα σε κεντρικό υπολογιστικό σύστημα στο 7ημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας.
Προμήθεια και ετοιμότητα ειδικού εξοπλισμού συλλογής πιθανών ρύπων.
Διερεύνηση της σκοπιμότητας εγκατάστασης συστήματος βιοεξυγίανσης μέσα στην περιοχή με τα πλωτά φράγματα. Θα περιλαμβάνει αντλία διασκορπισμού «ειδικών θρεπτικών» και αυξημένες συγκεντρώσεις αυτόχθονων, θαλάσσιων μικροοργανισμών που διασπούν τα πετρελαιοειδή.
Μέχρι σήμερα, κανένα τέτοιο υπολογιστικό σύστημα δεν έχει εγκατασταθεί στο Δημοτικό  Λιμενικό Ταμείο Θήρας και κανένα σύστημα βιοεξυγίανσης δεν έχει τοποθετηθεί μέσα στην περιοχή των πλωτών φραγμάτων. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει συνάψει σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία ναυτιλιακών υπηρεσιών στη Σαντορίνη, Aegean Maritime Services Ltd, και από όσα γνωρίζουμε έχει τοποθετήσει μία κάμερα υπερύθρων για ανίχνευση πετρελαιοειδών στην περιοχή επάνω από το
ναυάγιο, η οποία μεταδίδει ασύρματα τις εικόνες που λαμβάνει σε υπολογιστικό σύστημα που βρίσκεται στα γραφεία της ανωτέρω εταιρείας. Αυτό υλοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2013 και μέχρι σήμερα καμία από εικόνες αυτές δεν έχει αποσταλεί στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας.

Παρακαλείστε όπως ενημερωθείτε και ενημερώσετε τα δημοσιεύματά σας, διασταυρώνοντας αν επιθυμείτε την ακρίβεια των ανωτέρω στοιχείων με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας και με το Λιμεναρχείο Θήρας.
Για τους κατοίκους της Σαντορίνης, μοναδική και οριστική λύση αποτελεί η ανέλκυση και απομάκρυνση του ναυαγίου του Sea Diamond από τη θάλασσά μας και επαναφορά του φυσικού περιβάλλοντος στην προτέρα κατάστασή του. Απαιτούμε την εφαρμογή του νόμου 2881/2001 και του άρθρου 24 του Ελληνικού Συντάγματος.

Σαντορίνη, 30 Μαρτίου 2013 Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών
για την Ανέλκυση του Κ/Ζ Sea Diamond 

προγράμματα κοινωνικής καινοτομίας απο την ΠΝΑ

Στα πλαίσια έναρξης του Έργου με τίτλο «Κοινωνική καινοτομία ένταξης ευπαθών ομάδων στο Νομό Κυκλάδων» που υλοποιείται στο Πλαίσιο της δράσης 3: «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (EKT), πραγματοποιήθηκε την 1η Απριλίου στη Σύρο, συνάντηση εργασίας εκπροσώπων των μελών της Αναπτυξιακής Σύμπραξης που αποτελεί το φορεά υλοποίησης, στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων.

Στη συνάντηση πέραν του επικεφαλής της Αναπτυξιακής Σύμπραξης κ. Πουσσαίου εκ μέρους της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου πήραν μέρος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Μακρυωνίτης, οι εκπρόσωποι του συντονιστή εταίρου ΚΛΙΜΑΚΑ Μ.Κ.Ο. κ. Μανιάτη Μ. Θεοδωρικάκου Ο. και Καρβέλης Κ. και των υπολοίπων εταίρων, του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Μαραγκός Α. και Μαραγκός Γ., της Αναπτυξιακής Εταιρείας Κυκλάδων κ. Παχύλης Γ. του ΚΕΚ ΟΠΑΚ Σύρου Ερμούπολης κ. Ι. Αλεξανδρής, του ΚΕΑ Ιεράς Μητρόπολης Σύρου κ. Ν. Χρυσίνης και του Πολυδύναμου Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης κ. Δ. Αλεξανδρής.

Το πρόγραμμα για το οποίο έχει βγεί ανοικτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος αφορά στην ενίσχυση της απασχόλησης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων (μακροχρόνια ανέργους άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα ευρισκόμενα κάτω από το όριο της φτώχειας/ επαπειλούμενους από φτώχεια και ψυχικά ασθενείς) μέσα από την προώθηση στοχευμένων δράσεων στηριζόμενων αφενός στις ευκαιρίες (επιχειρηματικές/ εργασιακές) που παρουσιάζονται στην περιοχή αναφοράς, αφετέρου στην εφαρμογή αρχών της κοινωνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας. Περιοχές αναφοράς είναι νησιά Σύρο, Νάξο, Άνδρο, Θήρα, Ίο, Αμοργό και Μικρές Κυκλάδες ενώ το πρόγραμμα αφορά ουσιαστικά την επαγγελματική αποκατάσταση 100 συνολικά ατόμων προερχόμενων από τις ανωτέρω ομάδες.

Στη διάρκεια του έργου θα υλοποιηθούν οι ακόλουθες δράσεις:
• Δράσεις συμβουλευτικής και επιχειρηματικής υποστήριξης των ωφελουμένων σε θέματα οικονομικής διαχείρισης, και επιχειρηματικότητας
• Δράσεις κατάρτισης σε εξειδικευμένα πεδία με έμφαση στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων στα πλαίσια της κοινωνικής οικονομίας, της προώθησης του εναλλακτικού τουρισμού και της απόκτησης δεξιοτήτων για την υποστήριξη (εργασιακή ένταξη) στον ευρύτερο τουριστικό κλάδο (ο οποίος σε τοπικό επίπεδο παρουσιάζει αναπτυξιακή πορεία)
• Δράσεις δικτύωσης των καταρτιζόμενων και των επαγγελματιών στην περιοχή παρέμβασης με τη χρήση καινοτόμων εργαλείων
• Δράσεις ενημέρωσης και διάχυσης
• Δράσεις διακρατικότητας για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας.
• Εκπόνηση μελέτης για τη διάγνωση των τοπικών αναγκών στην αγορά εργασίας. 

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν ν’ απευθύνονται στο τηλ 22850 26982

απάντηση ΠΝΑ σε δημοσίευμα με τίτλο «προσλήφθηκε σύμβουλος με 3.000 ευρώ το μήνα;»

Με αφορμή το σχόλιο με τον παραπάνω τίτλο που δημοσιεύθηκε στον ηλεκτρονικό τύπο, ο Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Μαχαιρίδης δήλωσε τα εξής.

Η Τεχνική Βοήθεια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 δίνει τη δυνατότητα κάλυψης εξειδικευμένων υπηρεσιών για τις ανάγκες εφαρμογής, ελέγχου και διαχείρισης του Προγράμματος, σε περιπτώσεις που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από το υφιστάμενο προσωπικό. Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να υποστηριχθεί το έργο της Μονάδας Ελέγχου της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, ανατέθηκε σε εταιρεία ο ρόλος εξωτερικού συμβούλου για την υποβοήθηση της Μονάδας στον έλεγχο προέγκρισης δημοπράτησης τεχνικών έργων, έναντι της συνολικής αμοιβής των 39.600 ευρώ. Η επιλογή της εταιρείας έγινε από τον κατάλογο συνεργατών της Υπηρεσίας, που έχει καταρτιστεί μετά από σχετική προκήρυξη, ενώ η αμοιβή είναι προϊόν διαπραγμάτευσης για την επίτευξη της συμφερότερης προσφοράς.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι η Μονάδα αυτή της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής έχει επιφορτιστεί με τις ανάγκες ελέγχου 214 έργων συνολικού προϋπολογισμού 323,5 εκ. €, που έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής στα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ 2007-2013 και τα οποία εκτείνονται σε 38 νησιά της Περιφέρειας.

Θα πρέπει επίσης να διευκρινιστεί ότι πρόκειται για υπηρεσίες υψηλής εξειδίκευσης και εμπειρίας που έχουν στόχο την επίσπευση της διαδικασίας δημοπράτησης των έργων. Δεδομένου ότι η προθεσμία για την υλοποίηση των έργων του ΕΣΠΑ λήγει στις 31.12.2015, ο στόχος αυτός αποκτά άμεση προτεραιότητα για να μη χαθούν πολύτιμοι πόροι για την Περιφέρεια και τη Χώρα μας, τη στιγμή μάλιστα που λόγω της οικονομικής κρίσης οι πόροι του ΕΣΠΑ είναι οι μοναδικοί διαθέσιμοι για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων.

Επισημαίνουμε πως το Υπουργείο Ανάπτυξης για την επιτάχυνση και ωρίμανση έργων για κάθε νησί διέθεσε το ποσό των € 50.000 για πρόσληψη εξωτερικού συμβούλου.

Σημειώνεται τέλος ότι η αμοιβή του συμβούλου δεν γίνεται με μηνιαία αποζημίωση, όπως εσφαλμένα αναφέρει το δημοσίευμα, αλλά εξαρτάται αποκλειστικά και μόνον από το παραδιδόμενο έργο του.

ξεπέρασαν τις 100 οι αιτήσεις στην Σαντορίνη για τα προγράμματα καταρτησης της ΠΝΑ

Ξεπέρασαν τις 100 οι αιτήσεις που υποβλήθησαν και ήδη ξεκινά από τις 16 Απριλίου το πρώτο τμήμα. Ενθαρρυντικά και ωφέλιμα τα αποτελέσματα από το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε. Πρόκειται για προγράμματα δια βίου μάθησης που διοργανώνει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου συνεργασία με τους Δήμους.

ομιλία Ν. Συρμαλένιου σε εκδήλωση για την Αλιείς στις Κυκλάδες

Ομιλία σε εκδήλωση στην Πάρο πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες ο βουλευτής Κυκλάδων του Συριζα Νίκος Συρμαλένιος, με θέμα “Αλιεία στις Κυκλάδες: Παρόν και Μέλλον”.

Σύμφωνα με την τοποθέτησή του,

Θα ήθελα να συγχαρώ κι εγώ από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ τους διοργανωτές για τη σημερινή Ημερίδα που πραγματεύεται το θέμα της αλιείας στις Κυκλάδες, που προφανώς δεν περιορίζεται μόνο στις Κυκλάδες αλλά αφορά τουλάχιστον ολόκληρο το Αιγαίο, για να μην πούμε όλες τα πελάγη που μας περιβάλλουν.
Τα τελευταία χρόνια σε διάφορα επίπεδα είτε της Αυτοδιοίκησης, είτε σε Ημερίδες κοινωνικών φορέων, το θέμα της Αλιείας τίθεται με τον άλφα ή βήτα τρόπο, προκαλώντας αρκετές φορές ποικίλες αντιδράσεις. Έχουμε συζητήσει πολλές ώρες και μέρες είτε στο νομαρχιακό και περιφερειακό συμβούλιο, είτε σε Ημερίδες στο Κουφονήσι, στην Ανάφη, στη Σύρο, στη Νάξο, στη Μήλο, στη Σαντορίνη, στην Άνδρο κ.α.
Για μας, η Αλιεία, όπως και το σύνολο της πρωτογενούς παραγωγής (γεωργία, κτηνοτροφία, μελισσοκομία), αποτελεί βασικό πυλώνα παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας μας, βασικό πυλώνα επίσης για ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών μας. Πόσο μάλλον όταν βιώνουμε τη βαθιά κρίση και την ύφεση ως αποτέλεσμα πολλών διεθνών παραγόντων, αλλά και της καταστροφικής, κατά την άποψη μας συνταγής των μνημονίων, που επέβαλαν οι κυβερνήσεις των τριών τελευταίων χρόνων
Είναι γεγονός ότι όλες οι επιστημονικές μελέτες διαπιστώνουν ότι όσο περνά ο καιρός, στις θάλασσες μας, μειώνονται τα αλιευτικά αποθέματα, με σημαντικές επιπτώσεις τόσο στο εισόδημα των ψαράδων, όσο και στην προοπτική βιωσιμότητας του κλάδου.
Αυτό από μόνο του, αποτελεί μια πραγματικότητα αδιαμφισβήτητη, που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις, αν θέλουμε να διατηρήσουμε το θαλάσσιο πλούτο, αλλά προ πάντων το εισόδημα και το επάγγελμα του ψαρά.
Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ισχυρές αμφισβητήσεις για την παραδοχή αυτή, δηλαδή για το βαθμό κινδύνου αφανισμού των αποθεμάτων και κατά συνέπεια και της ίδιας της ύπαρξης του κλάδου των αλιέων. Αμφισβητήσεις που πηγάζουν κυρίως από αντιδραστικές συμπεριφορές της κεντρικής εξουσίας, δημιουργώντας ταυτόχρονα τεράστια καχυποψία σε μερίδα επαγγελματιών, που έχοντας βιώσει για πολλά χρόνια ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής και άσκησης της δουλειάς, αδυνατούν να κατανοήσουν τα νέα δεδομένα, τα οποία αν δεν αλλάξουν θα συμπαρασύρουν  στον αφανισμό και τους ίδιους.
Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι και στις Κυκλάδες, ταυτόχρονα με τους πολλούς ευσυνείδητους επαγγελματίες, συντελούνται και παράνομες πράξεις, με παράνομα εργαλεία και μεθόδους, που προκαλούν καταστροφή τόσο στη διατήρηση των αλιευμάτων, όσο και στο θαλάσσιο περιβάλλον.
Από την πλευρά μας είμαστε σαφώς υπέρ της δημιουργίας θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών, ως μία από τις εναλλακτικές λύσεις για τον εμπλουτισμό των αλιευτικών αποθεμάτων αλλά και της θαλάσσιας ζωής. Όπως επίσης είμαστε υπέρ της κατάργησης όσων εργαλείων καταστρέφουν το γόνο, την αναπαραγωγή και τελικά τον αλιευτικό πλούτο.
Όμως είναι φανερό και άλλωστε η ίδια η ζωή και η εμπειρία, μας έχουν αποδείξει ότι, τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει και να υλοποιηθεί χωρίς τη συναίνεση των τοπικών κοινωνιών και των άμεσα ενδιαφερομένων, που στην περίπτωση μας είναι οι ψαράδες.
Η λογική της εκ των άνω επιβολής αποφάσεων, δεν οδηγεί πουθενά, ούτε βεβαίως και η άρνηση του διαλόγου ή και ο πόλεμος μεταξύ των διαφόρων επαγγελματικών κατηγοριών ανάμεσα στους ψαράδες. Το ζητούμενο είναι να δοθούν προς όλες τις κατευθύνσεις πειστικές απαντήσεις, με βάση επιστημονικά δεδομένα, που θα διασφαλίζουν ταυτόχρονα τη βιωσιμότητα της θάλασσας, την εισοδηματική στήριξη των αλιέων, την κοινωνική και περιβαλλοντική ισορροπία. Αν πρέπει να καταργηθούν κάποια εργαλεία, προφανώς να καταργηθούν και να αποδοθούν στους δικαιούχους οι ανάλογες αποζημιώσεις και τα ανάλογα αντισταθμιστικά οφέλη. Και προ πάντων να δημιουργηθεί ένα θεσμικό πλαίσιο  κανόνων και ρυθμίσεων που θα κατοχυρώνει τα παραπάνω. Επίσης, ενόψει και της τελικής διαμόρφωσης της νέας Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής της Ε.Ε., θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη, οι θέσεις όλων των ενδιαφερομένων και πρώτα απ’ όλα των ψαράδων.
Προς αυτή την κατεύθυνση, θα πρέπει χωρίς άλλες καθυστερήσεις, να ολοκληρωθούν οι επιστημονικές μελέτες (γνωρίζουμε π.χ. ότι εκκρεμεί ακόμα η μελέτη για το σχέδιο διαχείρισης της βιτζότρατας), αλλά και να ξεκινήσουν γρήγορα όλες εκείνες οι θεσμικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα υλοποιούν τις από καιρό ειλημμένες και με απόλυτη συναίνεση αποφάσεις, για τη δημιουργία θαλάσσιων περιοχών.
Με αυτές τις σκέψεις, θα ήθελα για μια ακόμα φορά να χαιρετήσω τη σημερινή Ημερίδα, να ευχηθώ καλή επιτυχία και κυρίως επιτάχυνση των διαδικασιών προώθησης του διαλόγου σε όλα τα επίπεδα και υλοποίησης των ώριμων αποφάσεων.
Από την πλευρά μας και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, θα στηρίξουμε όλες τις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες, που θα προωθούν αυτές τις κατευθύνσεις.  

πολίτες κόντρα στον καιρό - αίτημα διόρθωσης της απόφασης 23/2013 του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνδυασμού,                                                                  
        
Διαβάζοντας την απόφαση 23/2013 του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όπως αυτή αναρτήθηκε στο διαύγεια, σχετικά με τη γνωμοδότηση για τη ΣΜΠΕ του ΕΣΧΑΔΑ που αφορά το Γκολφ Αφάντου, παρατηρούμε τα ακόλουθα:
1.Στο αποφασιστικό τμήμα αναφέρεται ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο γνωμοδοτεί υπέρ της ΣΜΠΕ …σύμφωνα µε τις επισημάνσεις και επιμέρους διαφοροποιήσεις που διατυπώθηκαν ανωτέρω. Θεωρούμε ότι η διατύπωση αυτή δεν απηχεί το επίπεδο της συζήτησης και τις σοβαρές επιφυλάξεις αλλά και προϋποθέσεις που τέθηκαν από τους ομιλητές ακόμη και αυτούς που καταγράφονται ως υπερψηφίσαντες. Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο ο κ. Περιφερειάρχης όσο και ο κ. Αντιπεριφερειάρχης κ. Χατζηιωάννου δεσμεύτηκαν ότι κατ’ ελάχιστον υιοθετείται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρόδου. Αυτό δεν αποτυπώνεται στο αποφασιστικό μέρος της εν θέματι απόφασης.
2.Τουλάχιστον δύο φορές στην εισήγηση του κ. Νεκτάριου Σαντορινιού, αναφέρθηκε ότι η παράταξή μας διαφωνεί με μια εκ των προϋποθέσεων που τίθεται από την εισήγηση της υπηρεσίας στο σημείο 12 και ειδικότερα «Να προσδιορισθεί ρητά τόσο χωρικά όσο και ποσοτικά η απαραίτητη επέκταση του γκολφ έτσι ώστε να πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές. Το ίδιο πρέπει να γίνει και µε τη χωροθέτηση των ζωνών επιμέρους χρήσεων τουρισµού – αναψυχής και παραθεριστικού χωριού, όπως ρητά προβλέπεται στο 3986/11 στις μικτές χρήσεις όπως παραπάνω αναφέρθηκε αλλά και στα προαπαιτούμενα στοιχεία του ΕΣΧΑ∆Α που περιγράφονται στον ίδιο Νόμο. Σαν προσφορότερο σενάριο προτείνουμε το σενάριο 2 (50% τουρισµό και 50% παραθεριστικές κατοικίες).». Στις παρατηρήσεις μας ο εισηγητής της υπηρεσίας κ. Βενέρης ανέφερε ότι το 50-50% μπήκε εκ παραδρομής και θα αφαιρεθεί, πράγμα το οποίο δεν φαίνεται στην απόφαση όπως αυτή αναρτήθηκε.

3.Η παράταξή μας ψήφισε κατά της ΣΜΠΕ σημειώνοντας ότι συμφωνούμε με τις προϋποθέσεις που θέτει η υπηρεσία εκτός του σημείου 12 και θέσαμε τις εξής επιπλέον προϋποθέσεις:
1. Να περιοριστεί η προς παραχώρηση έκταση στα γήπεδα Γ4 και Γ5 τα οποία αποτελούν την κατεξοχήν έκταση του Γκολφ Αφάντου.
2. Να κρατηθεί μόνο η χρήση «Τουρισμός- Αναψυχή», όπως αυτός ορίζεται στο Ν.3986/2011 και μάλιστα να εξειδικευτούν ποιες εκ των αναφερόμενων χρήσεων είναι αποδεκτές.
3. Να αποκλειστεί οποιαδήποτε σκέψη για ανέγερση παραθεριστικών κατοικιών και η εκμετάλλευση της περιοχής μέσω real estate.
4. Να γίνει βιολογικός καθαρισμός με έξοδα του επενδυτή.
5. Να επιβληθεί η άρδευση του γηπέδου γκολφ και των λοιπών χώρων πρασίνου με ανακυκλωμένο νερό ή με νερό από αφαλάτωση με έξοδα του επενδυτή. Να αποκλειστεί η υπεράντληση της υδατολεκάνης με τις υφιστάμενες ή με νέες γεωτρήσεις.
6. Να διασφαλιστεί η επανάχρηση των εγκαταλελειμμένων εγκαταστάσεων κολυμβητηρίου και καταδυτηρίου.
7. Να διασφαλιστεί η ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση των λουόμενων σε όλη την έκταση της παραλίας.
8. Να προστεθούν δύο επιπλέον ελεύθερες εγκάρσιες προσβάσεις προς την παραλία και να διασφαλιστεί η δημιουργία δωρεάν δημοτικού χώρου στάθμευσης στις απολήξεις όλων των προσβάσεων αυτών.
9. Να μην ισχύσει η μεταφορά συντελεστή δόμησης μεταξύ των γηπέδων.
10. Να αφαιρεθεί από τα δομήσιμα το τμήμα μεταξύ Αιγιαλού και Παραλιακού δρόμου κατά μήκος της έκτασης του Γκολφ, 25.450 τ.μ. Να ταυτιστεί δηλαδή η γραμμή Αιγιαλού με το ανατολικό όριο του υφιστάμενου  δρόμου.
11. Να αποκλειστεί η δυνατότητα κατασκευής λιμενικών εγκαταστάσεων, πλην της δυνατότητας κατασκευής μιας ελαφριάς προβλήτας.
12. Να δοθούν ικανοποιητικές απαντήσεις στο θέμα της χρήσης των φυσικών πόρων, της αποχέτευσης, της διαχείρισης των αποβλήτων και στη διασφάλιση ενεργειακής επάρκειας.
Δυστυχώς στο αποφασιστικό κομμάτι αυτά δεν αποτυπώνονται.

Κατόπιν των ανωτέρω, ζητούμε τη διόρθωση της απόφασης ώστε να αποτυπώνει σαφώς τη βούληση του Περιφερειακού Συμβουλίου στο θέμα χωρίς δυνατότητα παρερμηνειών.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Παύλος Χρυσαφίδης, Νεκτάριος Σαντορινιός

Δευτέρα, Απριλίου 01, 2013

εκπαιδευτικά σεμινάρια για επαγγελματίες στο πλαίσιο του "2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη"

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του,

Ο Δήμος Θήρας προσκαλεί τους επαγγελματίες των επιχειρήσεων εστίασης και φιλοξενίας, καθώς και άλλων ενδιαφερομένων επιχειρήσεων, να παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέμα: 

"Το Κρασί και τα Τοπικά Προϊόντα της Σαντορίνης στη Σύγχρονη Εστίαση"

που θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις παραγωγής και τους ειδικούς του κλάδου που δραστηριοποιούνται στη Σαντορίνη. Στόχος είναι η επίτευξη του βέλτιστου χειρισμού και παρουσίασης του κρασιού και των λοιπών τοπικών προϊόντων, η οποία επιδιώκεται μέσω της πρωτοβουλίας "2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη".

Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων θα παρουσιαστούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της θηραϊκής αγροτικής παραγωγής, η μεταποιητική δραστηριότητα στη Σαντορίνη και προτάσεις για τη βέλτιστη ανάδειξη και αξιοποίηση των προϊόντων.

Τα σεμινάρια, με το ίδιο περιεχόμενο και θεματολογία, θα  πραγματοποιηθούν σε τρεις ημερομηνίες ώστε να δοθεί η ευκαιρία παρακολούθησης σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Πρόγραμμα  Διεξαγωγής Σεμιναρίων

1ο Σεμινάριο: Τρίτη 2 Απριλίου 2013 και ώρα 11:00 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, στον Πύργο.
2ο Σεμινάριο: Πέμπτη 18 Απριλίου 2013 και ώρα 11:00 στο Αμφιθέατρο του Οινοποιείου Μπουτάρη, στο Μεγαλοχώρι.
3ο Σεμινάριο: Τρίτη 14 Μαΐου 2013 και ώρα 11:00 στο Αμφιθέατρο του Οινοποιείου Μπουτάρη, στο Μεγαλοχώρι.

Η διάρκεια των σεμιναρίων θα είναι περίπου 3 ώρες, με ένα διάλειμμα και θα δοθεί χρόνος για διατύπωση ερωτημάτων και παροχή διευκρινίσεων.

Η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι δωρεάν. Με τη λήξη των σεμιναρίων θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Για την καλύτερη οργάνωση των σεμιναρίων είναι χρήσιμη η προεγγραφή, ώστε να τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για προεγγραφές & πληροφορίες:
Αγγελική Γεωργαντοπούλου, Tηλ. 22863 60600, 60183

επιτυχημένη η 2ήμερη εκδήλωση για τα τοπικά κρασιά και προιόντα

Με επιτυχία και με την ανταπόκριση πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 31 Μαρτίου η διήμερη έκθεση τοπικών οίνων των οινοποιείων της Σαντορίνης καθώς και τοπικών προϊόντων του νησιού που διοργανώθηκε από την εταιρία Ηλιότοπος συνέδρια με την υποστήριξη του εστιατορίου “Σελήνη” και του πολιτιστικού χωριού “η Σαντορινη που εφυγε”, στον Πύργο.

Στην έκθεση συμμετείχαν τα οινοποιεία :
Κτήμα Αργυρού, Οινοποιία Γαβαλά, Γαία Οινοποιητική, Οινοποιείο Αρτέμη, Καραμολέγκου, Οινοποιείο Κουτσογιαννόπουλου, Οινοποιείο Μπουτάρη, Κάναβα Π. Μ. Νομικός, Κάναβα Ρούσσος, Κτήμα Σιγάλα, Santowines, Οινοποιείο Χατζηδάκη,
καθώς και αρκετές επιχειρήσεις και βιοτεχνίες παραγωγής και τυποποίησης τοπικών προϊόντων. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της δράσης 
Σαντορίνη 2013 – έτος γαστρονομίας”.

με γρήγορους ρυθμούς οι εργασίες στο Καμάρι

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες επισκευής των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες κακοκαιρίες (ισχυροί νοτιοανατολικοί άνεμοι που έπληξαν την περιοχή της “καμάρας”) στην παραλία του Καμαρίου, κάτω από το βουνό.
Το κόστος των εργασιών έχουν αναλάβει οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων οι οποίες υπέστησαν ζημιές, με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Θήρας να παρακολουθούν τις εργασίες παρέχοντας τεχνικές συμβουλές καθώς και υποστήριξη.
Ήδη πάντως ένα μεγάλο μέρος των ζημιών έχουν αποκατασταθεί, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η απομάκρυνση υλικών, όπως κομμάτια κατεστραμμένων τοίχων και δέντρων, ενώ στην συνέχεια αναμένεται ειδικά μηχανήματα να αναλάβουν το έργο του “στρωσίματος” της άμμου στην παραλία.

Σύμφωνα και με τα όσα δηλώνει σε επιχειρηματίες και κατοίκους της περιοχής η πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Μαριάννα Πελέκη, σε λίγες ημέρες από σήμερα η εικόνα της περιοχής σε τίποτε δεν θα θυμίζει τις πρώτες ημέρες μετά την θεομηνία.

Σύμφωνα δε με τα όσα ανέφερε ο δήμαρχος Θήρας κατά την διάρκεια του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου και ενημερώνοντας σχετικά με την κατάσταση στην περιοχή, ο λιμενολόγος με τον οποίο επισκέφθηκε την παραλία του Καμαρίου καθώς και άλλες περιοχές του νησιού, συνέστησε να τοποθετηθούν, και σε πρώτη φάση, μεγάλες πέτρες στο επάνω μέρος της παραλίας που θα μπορούν να ανασχέσουν την περαιτέρω διάβρωσή της και την ενδεχόμενη ακόμη μεγαλύτερη απομάκρυνση της άμμου. Συνέστησε δε, σύμφωνα και με μια από τις βασικές -καθώς και ειλικρινείς- θα τις χαρακτηρίζαμε, σχολές της επιστήμης του, τις “λιγότερες και μικρότερες σε έκταση παρεμβάσεις στην θάλασσα”. 

επιπλέον δρομολόγια από τις αεροπορικές εταιρίες από και προς την Σαντορίνη

Ένα επιπλέον δρομολόγιο προσέθεσαν από σήμερα 1η Απριλίου η Ολυμπιακή και Aegean με προορισμό την Σαντορίνη.
Έτσι, στο εξής η κάθε εταιρία πραγματοποιεί από 2 δρομολόγια καθημερινά, στις εξής ώρες:

Ολυμπιακή Αθήνα – Σαντορίνη  11.55 και 18.20
Aegean στο Αθήνα - Σαντορίνη 10.00 και 19.00

το πρόγραμμα των αφίξεων των κρουαζιεροπλοίων για τον Απρίλιο

Το πρόγραμμα των αφίξεων των κρουαζιερόπλοιων για τον Απρίλιο δημοσιοποίησε η Ένωση Λεμβούχων Θήρας, το οποίο έχει ως εξής :


ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013
ΔΕ 01/04/2013
ΣΡ 02/04/2013
ΣΕ 03/04/2013 MSC FANTASIA 07:00 – 18:00
ΠΕ 04/04/2013 ORIENT QUEEN 15:30 – 20:30
ΠΑ 05/04/2013 COSTA MAGICA 07:00 – 14:00
ΣΑ 06/04/2013
ΚΤ 07/04/2013 ZENITH 07:00 – 18:00
ORIENT QUEEN 15:30 – 20:30
ΔΕ 08/04/2013
ΣΡ 09/04/2013 ZENITH 08:00 – 18:00
ΣΕ 10/04/2013 MSC FANTASIA 07:00 – 18:00
ΠΕ 11/04/2013 ORIENT QUEEN 15:30 – 20:30
ΠΑ 12/04/2013 COSTA MAGICA 07:00 – 14:00
ΣΑ 13/04/2013
ΚΤ 14/04/2013 MEIN SCHIFF 2 07:00 – 20:00
ORIENT QUEEN  15:30 – 20:30
ΔΕ 15/04/2013 SILVER WIND 07:00 – 23:00
ΣΡ 16/04/2013 ZENITH 08:00 – 18:00
ΣΕ 17/04/2013 MSC FANTASIA 07:00 – 18:00
ΠΕ 18/04/2013 ORIENT QUEEN 15:30 – 20:30
ΠΑ 19/04/2013 COSTA MAGICA 07:00 – 14:00
ARTEMIS  07:00 – 19:00
COSTA VOYAGER  08:00 – 17:00
ΣΑ 20/04/2013 SEVEN SEAS MARINER 08:00 – 18:00
ΚΤ 21/04/2013 AEGEAN ODYSSEY07:00 – 17:00
ORIENT QUEEN 15:30 – 20:30
ΔΕ 22/04/2013
ΣΡ 23/04/2013 ZENITH 08:00 – 18:00
MSC ARMONIA 09:30 – 16:30
ΣΕ 24/04/2013 MSC FANTASIA 07:00 – 18:00
MEIN SCHIFF 2 07:00 – 20:00
ARTEMIS 18:00 -
ΠΕ 25/04/2013 LOUIS OLYMPIA 15:30 – 20:30
ARTEMIS  - 20:00
ΠΑ 26/04/2013 COSTA MAGICA  07:00 – 14:00
SEVEN SEAS MARINER 08:00 – 16:00
ΣΑ 27/04/2013 GRAND CELEBRATION 14:00 – 20:00
ΚΥ 28/04/2013 LOUIS OLYMPIA 15:30 – 20:30
ΔΕ 29/04/2013
ΣΡ 30/04/2013 ZENITH 08:00 – 18:00
MSC ARMONIA 09:30 – 16:30