Παρασκευή, Μαΐου 30, 2014

Santorini of the past Cultural Village – εκπαιδευτικά καλοκαιρινά προγράμματα για παιδιά

Σύμφωνα με ανακοίνωση του χώρου Santorini of the past Cultural Village,

Για τέταρτο συνεχόμενο καλοκαίρι, μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς, προσκαλούμε τους μικρούς μας φίλους (μαθητές Νηπιαγωγείου - Δημοτικού και Γυμνασίου) να συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα που διοργανώνονται από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Πολιτιστικού Χωριού προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά, μέσα από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, κατασκευές και παιχνίδι να ασχοληθούν με διάφορες θεματικές ενότητες, ώστε να κατακτήσουν νέες πολύτιμες γνώσεις για την μόρφωσή τους.

Τα προγράμματα εφέτος θα στελεχωθούν ως επί των πλείστων από νηπιαγωγούς και καθηγητές από την Αθήνα, σε συνεργασία πάντα με την ομάδα του Πολιτιστικού Χωριού και θα διαρκέσουν όλο τον Ιούλιο μέχρι και αρχές Αυγούστου.

Για την καλύτερη διοργάνωση του προγράμματος, σας παρακαλούμε να δηλώσετε ενδιαφέρον συμπληρώνοντας την παρακάτω αίτηση την οποία θα πρέπει να παραδώσετε μέχρι την τελευταία μέρα μαθημάτων στη Διεύθυνση του σχολείου.

Μετά την επεξεργασία των αιτήσεων θα λάβετε τηλεφωνικά επιβεβαίωση της συμμετοχής του παιδιού στα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Έμπειροι νηπιαγωγοί και καθηγητές μαζί με το προσωπικό του Πολιτιστικού Χωριού, θα βρίσκονται στη Σαντορίνη για να προσφέρουν μοναδικά, εξαιρετικής ποιότητας και αξίας εκπαιδευτικά προγράμματα στα παιδιά που θα συμμετάσχουν.

Μετά τη λήξη των προγραμμάτων θα δοθεί τιμητικός έπαινος στα παιδιά για την συμμετοχή και την παρακολούθησή τους.

Για πληροφορίες και εγγραφές : 2286031101 και 2286031129

Παράλληλα, ο χώρος Santorini of the past Cultural Village ανακοίνωσε και μέρος του προγράμματος των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 2014, το οποίο έχει ως εξής :  

«Ο Νικηφόρος ανακαλύπτει τα συναισθήματα στη Σαντορίνη» (σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ)
*Δευτέρα 14 Ιουλίου, 11:00-13:00 & 18:00-20:00
«Κατασκευές και παιχνίδι»
*Πέμπτη 17 Ιουλίου, 11:00-13:00
«Ο μύθος του Μινώταυρου»
*Σάββατο 26 Ιουλίου, 11:00-13:00
«Επίσκεψη και μαγειρική σε παραδοσιακό μύλο»
*Τρίτη 29 Ιουλίου, 11:00-13:00
*Πέμπτη 31 Ιουλίου, 11:00-13:00
«Επίσκεψη και δράση στον αμπελώνα»
*Δευτέρα 4 Αυγούστου, 11:00-13:00
*Πέμπτη 7 Αυγούστου, 11:00-13:00
«Κατασκευές και παιχνίδι»
*Δευτέρα 11 Αυγούστου, 11:00-13:00
*Τρίτη 12 Αυγούστου, 11:00-13:00
«Απονομή Επαίνων»
*Σάββατο 16 Αυγούστου, 18:30
«Ειδικό Σεμινάριο Κεραμικής Τέχνης, με περιορισμένο αριθμό συμμετοχών και διάρκεια μιας εβδομάδας για παιδιά και γονείς»
*Τετάρτη 16 Ιουλίου έως Τετάρτη 23 Ιουλίου
Κόστος συμμετοχής 10€
Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Τηλ. Επικοινωνίας : 2286031101 & 2286031129


το διευρυμένο ωράριο έφερε επισκέπτες και έσοδα - το Ακρωτήρι στη Σαντορίνη εμφανίζει τη θεαματικότερη αύξηση εισπράξεων από όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της χώρας

Σύμφωνα με κείμενο και ανάρτηση της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «Καθημερινή», http://www.kathimerini.gr/769533/article/epikairothta/ellada/to-dieyrymeno-wrario-efere-episkeptes-kai-esoda

Το Ακρωτήρι στη Σαντορίνη εμφανίζει τη θεαματικότερη αύξηση εισπράξεων από όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της χώρας. Η αύξηση που σημειώθηκε κατά το διάστημα Απριλίου 2013 - Απριλίου 2014 είναι 115,81% και οφείλεται στη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας.

Οταν τον περασμένο Μάρτιο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλούσε για τις πολιτικές αναβάθμισης αρχαιολογικών χώρων και μουσείων σε μεγάλη υπηρεσιακή σύσκεψη με διευθυντικά στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που συγκάλεσε ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε λόγο για το αυτονόητο. Αυτό που υπάρχει ακόμη και σε εκείνες τις χώρες που δεν έχουν το δικό μας πολιτιστικό φορτίο. Τότε εκδηλώθηκε φιλυποψία για το αποτέλεσμα των παρεμβάσεων. Αλλωστε για την αναβάθμιση των μουσείων είχαν δώσει υποσχέσεις πολλοί πρωθυπουργοί και υπουργοί.

Να όμως που το έγκαιρο φέτος νοικοκύρεμα σε 33 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, το διευρυμένο θερινό ωράριο λειτουργίας τους, 8 το πρωί με 8 το βράδυ, επτά ημέρες την εβδομάδα, η ανασυγκρότηση των πωλητηρίων και ο εμπλουτισμός τους με νέα προϊόντα, οι προσλήψεις προσωπικού έφεραν ήδη τα πρώτα αισιόδοξα αποτελέσματα και μάλιστα πριν ξεκινήσει το μεγάλο ρεύμα του τουρισμού.

Οι ειδήσεις είναι ευχάριστες όχι μόνο για την αύξηση των επισκεπτών αλλά και για την αύξηση των εσόδων στο Ταμείο Απαλλοτριώσεων και Αρχαιολογικών Πόρων. Σύμφωνα με το παρατηρητήριο που ενημερώνεται τακτικά για την κίνηση (επισκέπτες και έσοδα) των μουσείων, παρατηρείται άνοδος στις εισπράξεις έως και 115,81%, όπως συνέβη με τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου Θήρας. Ακολουθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου (πρόσφατα παραδόθηκε ολόκληρο) με 109,59%, το Μουσείο του Λευκού Πύργου 100,26%, η Ακρόπολη Ιαλυσού με 95,85%. Το μικρότερο ποσοστό εσόδων είναι στο Σούνιο που και σ’ αυτό σημειώνεται αύξηση εισπράξεων κατά 14,12%.
Κι αν η ενότητα του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης, με το θέατρο του Διονύσου, την Αρχαία Αγορά, τη Ρωμαϊκή Αγορά και τη Βιβλιοθήκη του Αδριανού παρουσιάζουν στα έσοδα αύξηση μόνο 17%, αυτή έχει να κάνει με την ενιαία τιμή του εισιτηρίου που υπάρχει για αυτούς τους χώρους. Βλέπουμε όμως πως τονώθηκαν και χώροι όπως αυτός του Κεραμεικού που αύξησε τις εισπράξεις 35%, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με σχεδόν 24%, αλλά και το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, που παρότι είναι υπέροχος χώρος, οι επισκέπτες δεν φτάνουν εύκολα ώς εκεί, ίσως γιατί δεν ήταν στη διαδρομή των τουρ οπερέιτορ: τον φετινό Απρίλιο είχε αύξηση 68,89% στις εισπράξεις του όταν όλο το 2013 το επισκέφθηκαν μόνο 26.282 άτομα.

Το πλήρες κείμενο μπορείτε να το δείτε εδώ : http://www.kathimerini.gr/769533/article/epikairothta/ellada/to-dieyrymeno-wrario-efere-episkeptes-kai-esoda 

στον όρμο των Φηρών το Regal Princess, λίγες μέρες μετά την δρομολόγησή του..

Στην Σαντορίνη βρέθηκε στο μεσημέρι της Πέμπτης 29.5 και μάλιστα εν μέσω θυελλωδών νοτιοδυτικών ανέμων που το οδήγησαν να αλλάξει για λίγο την πορεία του, το νεότερο κι ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια παγκοσμίως, το οποίο ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του κατά τον τρέχοντα μήνα. Η Σαντορίνη αποτελεί έναν από τους φετινούς προορισμούς του πλοίου, με τις προσεγγίσεις να υπολογίζονται σε 2 κάθε έναν από τους καλοκαιρινούς μήνες, ενισχύοντας από την πλευρά του την οικονομία του νησιού.

Το πλοίο πραγματοποιεί το παρθενικό του ταξίδι με την δρομολόγησή του, ξεκινώντας από την Βενετία με προορισμό τον Πειραιά. Στο ελληνικό μάλιστα πρώτο λιμάνι του με αφορμή την πρώτη επίσκεψή του, πραγματοποιήθηκε λιτή τελετή υποδοχής στην οποία συμμετείχαν ο πλοίαρχός του και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ κ. Ανωμερίτης.

Πολλές και πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο, για το ολοκαίνουργιο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο που διαχειρίζεται η εταιρία Carnival μπορείτε να δείτε στην σελίδα του στην διεύθυνση : http://www.princess.com/learn/ships/gp/#.U4hQHnKSw8o 

Το Regal Princess, είναι το νεότερο κι ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια παγκοσμίως, το οποίο ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του κατά τον τρέχοντα μήνα, μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του στα ναυπηγεία της Fincantieri στην Ιταλία. Το πλοίο έχει μήκος 330 μέτρα, πλήρωμα 1.350 ατόμων και ζυγίζει 142.714 τόνους, ενώ διαθέτει 18 καταστρώματα. Στις 1.780 καμπίνες του μπορούν να φιλοξενηθούν 3.560 επιβάτες.

Το κρουαζιερόπλοιο ξεκίνησε το παρθενικό του δοκιμαστικό ταξίδι στις 16 Μαΐου, ολοκληρώθηκε λίγες μέρες αργότερα, για να ξεκινήσει και επισήμως τη λειτουργία του, με αφετηρία το λιμάνι της Βενετίας στις 20 Μαΐου, προτού καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά. όπου ο πλοίαρχός του Εντουαρντ Περίν έγινε δεκτός από στελέχη του ΟΛΠ, δείγμα της σημασίας που αποδίδεται στην επιλογή του Πειραιά ως ενός από τους πρώτους σταθμούς του νέου πλοίου. Το Regal Princess θα συνεχίσει το ταξίδι του στα ελληνικά νησιά και θα επιστρέψει στον Πειραιά στις 23 Ιουνίου, όταν θα γίνει και απονομή ειδικής αναμνηστικής πλακέτας από τον ΟΛΠ.

Το Regal Princess θα βρεθεί ξανά στον όρμο των Φηρών στις 14.6


μικρές υλικές ζημιές και ολιγόωρη ταλαιπωρία από το μπουρίνι που έπληξε την Σαντορίνη

Μικρές υλικές ζημιές και ολιγόωρη ταλαιπωρία προκάλεσε σε κατοίκους και επισκέπτες της Σαντορίνης το μπουρίνι και οι ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι που έπληξαν το μεσημέρι της Πέμπτης 29.5 την Σαντορίνη.

Παρά το γεγονός ότι λίγες ώρες πριν την εμφάνιση του φαινομένου είχαν υπάρξει μετεωρολογικές ανακοινώσεις που προειδοποιούσαν για την αναμενόμενη κακοκαιρία, το φαινόμενο ξάφνιασε τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού, μιας και «τέτοιοι καιροί» αποτελούν αν όχι κάτι πρωτοφανές, σίγουρα σπάνιο για την περιοχή στα τέλη Μαίου..

Από την κακοκαιρία και τους ισχυρούς ανέμους προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές σε πέργκολες, πτώσεις κλαδιών δέντρων, αλλά και μικροκαταπτώσεις σε πρανή του νησιού.

Το τμήμα πολιτικής προστασίας του Δήμου Θήρας , η Πυροσβεστική και η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου συνέβαλαν στο να αντιμετωπιστούν άμεσα τα όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν.
Αντιμετωπίσιμες δυσκολίες αντιμετώπισαν και τα σκάφη της Ένωσης Λεμβούχων Σαντορίνης στην κατά την διαδικασία επιστροφής των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου Regal Princess στο πλοίο τους, που βρέθηκε αγκυροβολημένο στον όρμο των Φηρών στο πλαίσιο μάλιστα της πρώτης προγραμματισμένης φετινής του προσέγγισης στην Σαντορίνη.


Όπως και σε αντίστοιχες περιπτώσεις η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών προϊόντων θα ελέγξει το εάν προκλήθηκαν ζημιές σε καλλιέργειες του νησιού, ώστε να αιτηθεί αποζημιώσεων. 

δυστυχώς, κλειστό το εργαστήριο συντήρησης των τοιχογραφιών και των ευρημάτων στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης

Πληθαίνουν τα κείμενα που αναρτώνται το τελευταίο διάστημα στο διαδίκτυο σχετικά με το ότι παραμένει κλειστό το εργαστήριο συντήρησης των τοιχογραφιών και των ευρημάτων στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης.

Ένα από αυτά, εύστοχα αναφέρει πώς,

Είναι αυτές οι παράπλευρες απώλειες της κρίσης και των μέτρων λιτότητας, που περνάνε στα ψιλά των ειδήσεων, καθώς κάποια θέματα δεν αξιολογούνται ως ζωτικής σημασίας.

Κι όμως, το ότι το περίφημο εργαστήριο συντήρησης των τοιχογραφιών του Ακρωτηρίου στη Σαντορίνη έκλεισε πριν από λίγο καιρό, θα έπρεπε να μας πληγώνει βαθιά και να μας προβληματίζει για τα κριτήρια με τα οποία κάποιοι αποφασίζουν πού θα μπει λουκέτο.

Και για όσους μπορεί να σκεφτούν, ε, και, υπάρχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα, ας κάνουμε μια μικρή αναδρομή.

Το εργαστήριο ξεκίνησε το 1967 από τον καθηγητή Σπύρο Μαρινάτο, που τότε ήταν διευθυντής της ανασκαφής στο Ακρωτήρι. Την ίδια χρονιά κατέβηκε στο νησί ο Τάσος Μαργαριτώφ, συντηρητής στο Βυζαντινό Μουσείο της Αθήνας και ανέλαβε την επιστημονική συντήρηση των τοιχογραφιών του Ακρωτηρίου της Σαντορίνης: το δωμάτιο της Aνοιξης, ο πρίγκιπας και οι δορκάδες, οι κροκοσυλλέκτριες, ο ψαράς, αμέτρητα αριστουργήματα που έχουν πλουτίσει τη διεθνή βιβλιογραφία.

Εκεί, σ’ αυτό το μικρό εργαστήριο, όπου δούλεψαν σπουδαίοι συντηρητές, όπως ο Τάσος Μαργαριτώφ αλλά και ο Σταύρος Μπαλτογιάννης, εκπαιδεύτηκαν τρεις γενιές Ελλήνων συντηρητών, διέσωσαν και ανέδειξαν θησαυρούς, σπαράγματα που με τεράστια υπομονή και επιμέλεια συναρμολογούσαν επί χρόνια ώστε σήμερα να μπορούμε να απολαμβάνουμε όλοι τις σπουδαίες τοιχογραφικές συνθέσεις της Σαντορίνης.

Σε μια χώρα που ποντάρει στα 20 εκατομμύρια τουρίστες, θα έπρεπε να είναι αυτονόητη τόσο η διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς όσο και η επένδυση σε ικανό και εξειδικευμένο προσωπικό.


Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί ερώτημα στο αρμόδιο Υπουργείου Πολιτισμού, καθώς και συζήτηση του θέματος στην Βουλή με σκοπό την επαναλειτουργία των εργαστηρίων, στο πλαίσιο της προστασίας και ανάδειξης της αρχαιολογικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας καθώς και της ενίσχυσης και δημιουργίας θέσεων εργασίας για την απορρόφηση των επιστημόνων της χώρας. 

πεζοδρόμηση τμήματος παραλιακού δρόμου Περίσσας

Από τον Δήμο Θήρας ανακοινώνεται ότι από την Κυριακή 01 Ιουνίου 2014 πεζοδρομείται στην Περίσσα τμήμα του παραλιακού δρόμου το οποίο ξεκινάει από το εστιατόριο LAVA και καταλήγει στο περίπτερο του κάμπινγκ από ώρες 17.00 απογευματινή έως 05.00 πρωινή. 

η σελίδα και οι ανακοινώσεις του «κοινωνικού φαρμακείου» Σαντορίνης

Στην σελίδα https://www.facebook.com/kfsanto?fref=nf μπορούν οι πολίτες να ενημερώνονται για τις υπηρεσίες, ανακοινώσεις και δραστηριότητες του «Κοινωνικού Φαρμακείου» Σαντορίνης.

Σύμφωνα με μια από τις τελευταίες αναρτήσεις του,
Παρακαλούνται όσοι έχουν φάρμακα στο σπίτι τους τα οποία δε χρειάζονται και δεν έχουν λήξει, να τα φέρουν στο Κοινωνικό Φαρμακείο Θήρας για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες συμπολιτών μας.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 2286033023 (ΤΡΊΤΗ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 12:00-13:30) KFARMAKEIOTHIRAS@GMAIL.COM 

αγώνες πυγμαχίας στο κλειστό γυμναστήριο της Σαντορίνης το Σάββατο 31.5

Ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης σας προσκαλεί το Σάββατο 31 Μαΐου 2014 στις 20:00 στο Κλειστό Γυμναστήριο για να παρακολουθήσετε αγώνες πυγμαχίας στα πλαίσια του «δεύτερου Κυπέλλου Πυγμαχίας ΠΡΑΒΑΤΖΗ». Η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας σε συνεργασία με τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και τον Πανιώνιο Γυμναστικό Σύλλογο Σαντορίνης διοργανώνουν τους εν λόγω αγώνες υπό την αιγίδα και την αμέριστη συμπαράσταση  του  Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ και  του Δήμου Θήρας.

Είκοσι αθλητές πυγμαχίας θα διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στην Εθνική ομάδα και ταυτόχρονα μία καλύτερη θέση στη βαθμολογική τους κατάταξη στηRANKLIST. Είναι η  πρώτη σημαντική αθλητική διοργάνωση  σε ατομικό ολυμπιακό άθλημα που φιλοξενείται στο νησί μας, δίνοντας τη δυνατότητα στους φιλάθλους να απολαύσουν συναρπαστικούς αγώνες και ταυτόχρονα να γνωρίσουν καλύτερα το άθλημα. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για μια πρωτοβουλία του συμπολίτη μας κ. Φουστέρη Ευάγγελου και του προπονητή του τμήματος πυγμαχίας του Παναθηναϊκού κ. Αϊδινιώτη Ιωάννη που αγκαλιάστηκε με θέρμη από τον πρόεδρο και το Δ.Σ του Οργανισμού.

Ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης σας ενημερώνει ότι τα παιχνίδια θα είναι των τριών γύρων διάρκειας τριών λεπτών, ενώ να σημειωθεί πως στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί επίδειξη του αγωνιστικού τμήματος ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ του Πανιώνιου Γυμναστικού Συλλόγου Σαντορίνης.

Συνδιοργανωτές: Δήμος Θήρας- Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ Χορηγοί: Κάβα Φουστέρης, Αφοί Δρόσου Μεταφορική, Καμάρι Tours, Kελλένης.

ΝΠΔΔ «ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ»

ΤΗΛ.:22860 24828 - dappossantorini@gmail.com 

«ο Τσάρος Σάλταν και ο μαγεμένος κύκνος» από την Μουσική Σχολή Θήρας στο Μέγαρο Γκύζη (1.6 12.00)

Η Μουσική Σχολή Θήρας της κ. Μαργαρίτας Πελέκη στην Έξω Γωνιά Θήρας (22860 32797)  παρουσιάζει την Κυριακή 1 Ιουνίου στις 12:00 στο Μέγαρο Γκύζη την μουσική παράσταση «Ο Τσάρος Σάλταν και ο μαγεμένος κύκνος»  από τους μαθητές του τμήματος πιάνου της σχολής.

Πρόκειται για έναν γνωστό μύθο του Αισώπου που θα αποδοθεί μουσικά από τους μαθητές των τμημάτων πιάνου και μουσικοκινητικής της σχολής.

Στην παράσταση θα συμμετάσχουν και οι  μαθητές και μαθήτριες των 4 πρώτων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Μεσαριάς – Βόθωνα που παρακολουθούν τα δωρεάν μαθήματα  μουσικοκινητικής που πραγματοποιούνται στο σχολείο από την κ. Πελέκη και καθηγητές της Μουσικής Σχολής Θήρας.


Η είσοδος είναι ελεύθερη.  

συνέντευξη του νέου Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου στην Σύρο (30.5)

Την Παρασκευή 30.5 στις 11 πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου του νέου Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου στο Επιμελητήριο Κυκλάδων στη Σύρο.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει το ΝΕΩΡΙΟ κλειστό

Ως «Μαυρογιιαλούρικη» διάταξη χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών του Νεωρίου προκειμένου η επιχείρηση να καταβάλει τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.
Για μια ακόμη φορά οι δήθεν υποστηρικτές των εργαζομένων βάζουν εμπόδια στην διάσωση και την επιβίωση του Νεωρίου.
Το ίδιο έκαναν με τις δεξαμενές, το ίδιο κάνουν και τώρα. Είναι ολοφάνερο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει το Νεώριο κλειστό και τους εργαζόμενους στο δρόμο.
Ποντάρει στην απελπισία και την οργή για να αξιοποιήσει ψηφοθηρικά την ανθρώπινη ανάγκη.
Οι εργαζόμενοι του Νεωρίου μετά και από τη σημερινή στάση του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αντιληφθεί, ποιοι πραγματικά προστατεύουν τα συμφέροντά τους και ποιοι τους δουλεύουν «ψιλό γαζί».

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΩΦΕΙΛΩΝ ΝΕΩΡΙΟΥ : 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ Εισήγηση του Παναγιώτη Ρήγα για την ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών του Νεωρίου κατά την συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής του Σχεδίου Νόμου «Καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας» π29.05.2014

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ψηφίσαμε και πάλι «παρών» στην τροπολογία για το Νεώριο

Σύμφωνα με ανακοίνωση του βουλευτή Κυκλάδων του Συριζα Νίκου Συρμαλένιου,

Η τροπολογία Βρούτση δεν διασφαλίζει την κατά προτεραιότητα πληρωμή των εργαζομένων
Η σημερινή συζήτηση και ψήφιση της τροπολογίας στη Βουλή αποτελεί άλλο ένα πλάνο του ίδιου έργου, που τους τελευταίους μήνες παρακολουθούμε γύρω από την υπόθεση των ναυπηγείων. Αυτή τη φορά και μετά την πρόσφατη κινητοποίηση των εργαζομένων του Νεωρίου, που διεκδικούν το αυτονόητο, δηλαδή την πληρωμή των δεδουλευμένων τους, καθώς και τον κανονικό μηνιάτικο μισθό τους, ο υπουργός εργασίας Γ. Βρούτσης προχώρησε στην τροπολογία που είχε προαναγγείλει, χωρίς όμως εμείς να έχουμε γνώση για την τελική της διατύπωση.

Σε τηλεφωνική συνεννόηση που ο υπουργός είχε με τον τομεάρχη εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλη, λίγες μέρες πριν τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, είχαμε τονίσει ότι συμφωνούμε στην κατάθεση τροπολογίας για έγκριση της ασφαλιστικής ενημερότητας, με δύο προϋποθέσεις: α) ότι θα κινείται στο πλαίσιο της νομιμότητας και β) ότι θα διασφαλίζει την πληρωμή των εργαζομένων.

Με την τροπολογία που ψηφίστηκε λίγες ώρες πριν, καμιά από τις δύο προϋποθέσεις δεν διασφαλίζεται. Ούτε υπάρχει η παραμικρή αναφορά και ρήτρα για την πληρωμή των εργαζομένων, ούτε βεβαίως υποχρεώνεται η εργοδοσία του κ. Ταβουλάρη, αφού θα πληρώσει οφειλές προς το ΙΚΑ με διακανονισμό 2,5 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2017, να αποπληρώσει και τα υπόλοιπα 7,5 σε σύνολο χρέους 10 εκατομμυρίων, όπως άλλωστε αναφέρει ρητά η συνοδεύουσα την τροπολογία έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Αραγε σε ποιο ευνομούμενο κράτος, χαρίζονται 7,5 εκατομμύρια ευρώ σ’ ένα και μόνο επιχειρηματία, ενώ δεν διασφαλίζεται καθόλου η κατά προτεραιότητα πληρωμή των εργαζομένων του; Την ίδια μάλιστα στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις κινδυνεύουν από κατασχέσεις και φυλακές για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Και πώς να έχουμε εμπιστοσύνη, όταν μέχρι σήμερα από τα 20 εκατομμύρια ευρώ που πήρε λίγους μήνες πριν ο όμιλος Ταβουλάρη για την κατασκευή των πυραυλακάτων, το Νεώριο με μερτικό της τάξης του 20%, δεν πήρε ευρώ τσακιστό, ενώ και από τα 5 εκατομμύρια που καταβλήθηκαν στο Νεώριο μετά την παραλαβή της πρώτης πλωτής δεξαμενής του πολεμικού ναυτικού, πάλι οι εργαζόμενοι δεν πληρώθηκαν;

Τι θα στοίχιζε λοιπόν στον κ. Βρούτση, αλλά και στον λαλίστατο συνεταίρο του κ. Ρήγα, να δεχθεί την πρόταση μας για εφαρμογή της τροπολογίας, με τη σαφή διατύπωση της ρήτρας διασφάλισης της πληρωμής των εργαζομένων;

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις σημερινές μου τοποθετήσεις στη Βουλή στα λίνκ:   http://youtu.be/YvCVXjOvhzY  και http://youtu.be/H2Ex8eXWalE 

ΕΠΑΜ Θήρας : αποτίμηση των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου 2014

ΕΠΑΜ Θήρας : αποτίμηση των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου 2014
Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (ΕΠΑΜ), μέσω του πυρήνα Θήρας που μόλις είχε αρχίσει να λειτουργεί, έλαβε στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2012, 174 ψήφους που αντιστοιχούσε σε ποσοστό 2,05% στον Δήμο Θήρας.

Από τότε, εδώ και 2 χρόνια οργώνει τη Σαντορίνη. Είναι ο μοναδικός πολιτικός φορέας που λειτουργεί τόσο δραστήρια στο νησί και έχει πραγματοποιήσει 14 ομιλίες, από άκρη σε άκρη του νησιού, μιλώντας στους Θηραίους για το παράνομο και καταχρηστικό Δημόσιο Χρέος της Χώρας και για το πώς θα το διαγράψουμε μονομερώς, για το πώς θα οργανωθούμε και θα ανατρέψουμε το καθεστώς μέσα από μια Γενική Πολιτική Απεργία, για το πώς θα φτιάξουμε νέο Σύνταγμα μέσα από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση και για το πώς θα μεταβούμε σε Εθνικό Κρατικό Νόμισμα και θα ελέγξουμε την οικονομία της χώρας. Παράλληλα έχει προβάλει σχετικά ντοκιμαντέρ που έχουν στόχο να Αφυπνίσουν τους πολίτες. Έχει, επίσης, δημοσιεύσει, πάνω από 40 δελτία τύπου-επιστολές-ανακοινώσεις τα περισσότερα από τα οποία είχαν στόχο να ενημερώσουν τους πολίτες για τα βασικά προβλήματα του νησιού (υγεία, καθαριότητα) και να προτείνουν λύσεις, έχει εκδώσει 3 τεύχη περιοδικών και 3 κόμικ, έχει δημιουργήσει 3 οπτικοακουστικά παραμύθια και 1 βίντεο-ντοκουμέντο για το νέο νοσοκομείο Σαντορίνης. 

Όλα τα παραπάνω μπορείτε να τα δείτε εδώ

Ωστόσο, στις πρόσφατες ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014, το ΕΠΑΜ, έλαβε στον Δήμο Θήρας 148 ψήφους που αντιστοιχεί σε ποσοστό 1,98%.


Τα φαινομενικά χαμηλά ποσοστά αναλογικά με την δράση τόσο του πυρήνα Θήρας όσο και του ΕΠΑΜ συνολικά - στην επικράτεια έλαβε 0,86% - δεν πρέπει να μας απογοητεύουν αλλά να μας δείξουν την ελληνική πραγματικότητα και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πλειοψηφία των Ελλήνων. Δεν είμαστε κόμμα που θέλει να πάρει την εξουσία ώστε να αρχίσουμε την εσωστρέφεια και τη γκρίνια. Είμαστε ΜΕΤΩΠΟ που αγωνίζεται για τη Λευτεριά της Πατρίδας μας. Και ως ΜΕΤΩΠΟ οφείλουμε να συνεχίζουμε να ενημερώνουμε τους Έλληνες γειτονιά-γειτονιά και σπίτι-σπίτι.

διευρυμένη συνάντηση τουριστικών πρακτόρων στην Ρόδο

Σαράντα τρεις πράκτορες από τη Γεωργία και την Αρμενία υποδέχθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς παρουσία του Αντιδημάρχου Τουρισμού του Δήμου Ρόδου Μανώλη Καμπουρόπουλου, του Προέδρου της Ένωσης Διευθυντών Ξενοδοχείων  Γιώργου Ματσίγκου, του Γενικού Διευθυντή του ΠΡΟ.ΤΟΥΡ. Μπάμπη Παλογιαννίδη και της Διευθύντριας της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου Βεατρίκης Σέρβου. Τους πράκτορες συνόδευσε ο Ροδίτης συνάδελφός τους Βασίλης Μαλανδρής, ιδιοκτήτης του πρακτορείου ταξιδίων Malandris Travel και ο Νικήτας Νικολίτσης, συνεργάτης του πρακτορείου, το οποίο έχει εξασφαλίσει και την αποκλειστική συνεργασία μαζί τους.


Η πρώτη πτήση charter από την Τιφλίδα θα αφιχθεί στη Ρόδο την Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014 και θα ακολουθήσει σειρά αφίξεων πτήσεων charters οι οποίες θα μεταφέρουν τουρίστες από τη Γεωργία και την Αρμενία για το υπόλοιπο της τουριστικής περιόδου. Για την ημέρα εκείνη έχει προγραμματιστεί ειδική εκδήλωση υποδοχής της πτήσης charter από τη Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου.

σταυροδοσία υποψηφίων στις δημοτικές εκλογές 5.2014 στον Δήμο Θήρας

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα όπως ανακοινώθηκαν από το πρωτοδικείο Νάξου,

ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ        
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ    14030
 ΨΗΦΙΣΑΝ      9786
ΑΚΥΡΑ           194
ΛΕΥΚΑ           37
ΣΥΝΟΛΟ ΑΚΥΡΩΝ ΚΑΙ ΛΕΥΚΩΝ  231
ΕΓΚΥΡΑ         9555

Ψηφ. Συνδ. "ΕΜΕΙΣ- Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Θηραίων Πολιτών"   193
Ψηφ. Συνδ. "Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας"           372
Ψηφ. Συνδ. "ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ"         1760
Ψηφ. Συνδ. "ΘΗΡΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ"   4831
Ψηφ. Συνδ. "ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΘΗΡΑΣΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΗ"            2399
           
             
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Κωνσταντίνου - "ΕΜΕΙΣ- Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Θηραίων Πολιτών"
Αρβανίτης Γεώργιος του Νικολάου 19
Βάλβης Νικόλαος του Γεωργίου  5
Γαβαλάς Αντώνιος του Κοσμά 10
Γραμμένος Αλέξανδρος του Αναστασίου 5
Δαμίγου Μαργαρίτα του Αντωνίου 15
Δεντοπούλου Μαρία του Γεωργίου 7
Καντζέλης Χρήστος του Ηλία 55
Κοκόλη Σπυριδούλα του Γεράσιμου 2
Κολιούση  Αθηνά-Ευαγγελία συζ. Δημητρίου 10
Κόντου Ευαγγελία του Ιωάννη  16
Κούρτη Χαρούλα του Φώτιου-Θεοφάνη 7
Μαλλή Άννα του Παναγιώτη 9
Μαράβας Νικόλαος του Ευαγγέλου 5
Μπίρμπα Γεωργία (Γιούλα) του Χρήστου  22
Παγκαλίδης Δημήτριος του Χρήστου 11
Παπαϊωάννου Γεώργιος του Αλεξάνδρου 11
Παπαϊωάννου Εμμανουήλ του Αλεξάνδρου  6
Παπαλέξης Γεώργιος του Σαράντου 34
Πουλόπουλος Νικόλαος του Θεοδώρου  17
Ρουσσάκης Ηλίας του Εμμανουήλ 47
Τσαγκάρη Ελλάδα του Κώστα   12
Grimler Valerie- Marie-Francoise του Jean Paul 10
Heilbrunner Natalie του Adolf    7
Linta Zean Gigi του Mihai 13
Somers Martina του Brendan 4
Μπαλόγλου Κωνσταντία του Ευθυμίου 50
Ρουσσάκη Μαργαρίτα του Ηλία            35
Σιγάλας Γάσπαρης (Πάρις) του Πέτρου 48
Βελισσαροπούλου  Μάρθα του Νικολάου 5
Καλογεροπούλου Παναγιώτα του Ιωάννη  6
Φουάσης Βασίλειος του Ανέστη  2
Βουλτσίδου Αναστασία του Νικολάου   7
Δεντοπούλου Φιλάνθη του Γεωργίου     10
Μαντέλας Δημήτριος του Χρήστου        6
Παπαλέξης Σαράντος του Γεωργίου      10
Πρέκα Χαραλαμπία (Χαρούλα) του Μάρκου      8
             
             
ΑΡΓΥΡΟΥ ΜΑΡΙΑ του Παντελή - "Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας"        
Αργυρός Κωνσταντίνος του Αρτεμίου                  29                     
Βάιλα Φωτεινή του Αντωνίου                                 9                                                                    
Βαφέα Μαρία του  Αποστόλου                               7
Δαμίγος Μηνάς του Νικολάου                                24
Δανέζης Αλέξανδρος του Βιδιάνου                         10
Δρόσου-Κοιλιακούδη Μαρουσώ του Μάρκου        31
Ζώρζος Θεμιστοκλής του Μιχαήλ                           12
Θεοδωρόπουλος Κωνσταντίνος του Παναγιώτη     38
Καραμολέγκος Χαράλαμπος του Γεωργίου            58
Κόκκαλη Ακυλίνα του Μιχαήλ                              114
Μακρή  Ελένη του Γεωργίου                                      8
Μαυρίκης Ελευθέριος του Γεωργίου                          6
Μπουσδούκος Χρήστος του Γεωργίου                    10
Ξαγοράρης Γεώργιος του Αρτεμίου                          31
Ξαγοράρης Χαράλαμπος  του Αρτεμίου                    76
Πελέκη Ελευθερία του Μιχαήλ                                 13
Στυλιανόπουλος Απόστολος του  Γεωργίου                3
Τζούρος Ευθύμιος του Αποστόλου                            28
Τσιγγερλιώτης Ιωάννης του Βασιλείου                      47
Φουντούλης Σταμάτιος του Γεωργίου                       15
Φουστέρης Πασχάλης του Αρτεμίου                         10
Φραγκάκου Γρηγορία (Ρούλα) του  Λαζάρου            75
Φράγκου - Πελεκάνου Μαρία του Θεοδώρου           13
Φύτρος  Γεώργιος του Μηνά                                     26
Χάλαρη Θεοδώρα του Στεφάνου                              17
Χαραλαμπάκος Ορέστης του Βασιλείου                  92
Καραμολέγκος Αντώνιος του Χαραλάμπους           24
Καρέλης Γρηγόρης του Ιωάννου                              21
Κόκκαλη Μαρίνα του Γεωργίου                               33
Μαργιώλη Βασιλική του Χρήστου                           26
Ξαγοράρης Ηλίας του Εμμανουήλ                            63
Χάλαρης Στέφανος του Γεωργίου                            92
Ζώρζου Μαρουλία του Νικολάου                            11
Φύτρος Αναστάσιος του Γεωργίου                            2         
             
ΧΑΛΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Αντωνίου - "ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ"         
Αλεφραγκής Αντώνιος του Αρτεμίου     26
Αργυρός  Ιωάννης του Ευαγγέλου         66
Βάλβης Μιχαήλ του Νικολάου  29
Βάλβης Χαράλαμπος του Νικολάου       58
Βαμβακούσης Χαράλαμπος του Ιακώβου           20
Βάσιλας Δημήτριος του Νικολάου         24
Γρατσίας Ιωάννης του Γεωργίου            391
Δακορώνια Πετρούλα του Γεωργίου       63
Δακούτρος Ιάκωβος (Βάκης) του Ανδρέα           46
Δρόσος Βασίλειος του Βιδιάνου            23
Δρόσος Σπυρίδων του Σταύρου  294
Δρόσος Στέφανος του Ελευθερίου          7
Εφεντάκη Φωτεινή του Βασιλείου         121
Ζαμπέλη Ειρήνη του Αναστασίου         86
Θεοδοσιάδης Μιχαήλ του Παναγιώτη    31
Ιωαννίδου Ειρήνη του Ιωάννου  15
Καραγιάννης Χριστόφορος του Κωνσταντίνου   46
Καραμολέγκος Εμμανουήλ του Σάββα  35
Καραμολέγκου Σταματία του Ιωάννου   16
Καφιέρης Νεκτάριος του Νικολάου       96
Καφούρου Δαμίγου Γερασιμίνα του Νικολάου   253
Λιγνός Νικόλαος του Ιωάννου   62
Μαυρομάτης Νικόλαος του Γεωργίου    20
Μηνδρινού  Φλώρα του Χριστόφορου    89
Μιχαηλίδης Χρήστος του Ιωάννου         10
Μπάιλας Μάρκος του Αντωνίου            6
Ναξάκης Δημήτριος του Ιωάννου          50
Νομικός Ελευθέριος του Εμμανουήλ      19
Νομικός Ιωάννης του Βλασίου  12
Ξαγοράρη Καλλιόπη του Ελευθερίου     41
Ορφανός Εμμανουήλ του Ιωάννου         502
Παπαγεωργίου Χρήστος του Ιωάννου    20
Παπαγιάννης Γεώργιος του Αχιλλέα     34
Πατηνιώτης Γεώργιος του Ανδρέα         94
Πιλάτος Δημήτριος του Γεωργίου          17
Πρέκα Ευαγγελία του Φραγκίσκου        55
Πρέκας Γεώργιος του Ελευθερίου          16
Ρούσσος Ιωάννης του Παντελή 55
Ρούσσος Σταύρος του Βιδιάνου 239
Ρούσσου Ιωάννα του Λουκά      66
Σορώτος Ιωάννης του Ανάργυρου          145
Σπυριδάκης Γεώργιος του Κωνσταντίνου           29
Συρίγος Μιχαήλ του Κωνσταντίνου       22
Συρίγος Φωτεινός του Ιωάννου  109
Τσιπλάκης Νικόλαος του Κυριάκου       11
Φουστέρης Ιωάννης του Ευαγγέλου       102
Χάλαρη Μαρία - Βαρβάρα του Σπυρίδωνος       62
Βλάχος Πέτρος του Αντωνίου    46
Καρρά Μαρία του Μιχαήλ        135
Καρράς Μάρκος του Κωνσταντίνου       195
Κουμιτζέλης Διονύσιος- Μάριος του Λουκά       42
Συρίγου Φανουρία του Χαραλάμπους    63
Χάλαρης Αντώνιος του Γεωργίου          921
Αννούσης Γεώργιος του Νικολάου         11
Βάλβης Νικόλαος του Χαραλάμπους     33
Δαρζέντα Ανδριανή του Μοδέστου        25
Δρόσος Κωνσταντίνος του Αντωνίου     23
Μάμμου Δήμητρα του Ηλία      13
Μπακέας Ηλίας του Άγγελου-Θαλή      6
Αναστασοπούλου Ελισάβετ του Βασιλείου        22
Βαμβακούσης - Αντωνίου Ιωάννης του Στεφάνου          5
Δανέζης Γεώργιος (Τζώρτζης) του Ιωακείμ        37
Μητροπίας Ιερόθεος του Εμμανουήλ     42
Πελέκη Μαριάννα του Γεωργίου           124
Τατάκη Μαργαρώ του Λεωνίδα 15
Βαρβαρήγος Νικόλαος του Χρήστου      14
Βλάχου Ευαγγελία του Αντωνίου          19
Παράβαλος Ευάγγελος του Γεωργίου     32
Πιτσικάλη Μαρία του Παναγιώτη         78
Πιτσικάλη Χριστίνα του Νικολάου        32
Συρίγος Αντώνιος του Γεωργίου            24
Δανασής Μάρκος του Πέτρου   112
Καβαλάρης Αντώνιος του Γεωργίου      69
Κουντούρης Γεώργιος του Σπυρίδωνα    104
Μαυρομάτη Αργυρούλα του Ζώη           23
Ρούσσου Άρτεμις του Γεωργίου 24
Χάλαρη Αικατερίνη του Παναγιώτη      36
Βλάχος Εμμανουήλ του Αθανασίου       56
Ζαράνης Πέτρος του Ευαγγέλου            23
Καραμολέγκου Ιωάννα του Ευαγγέλου  29
Κοιλιακούδης Νικόλαος του Ευαγγέλου 16
Μαρινέλλη Βασιλική του Γεωργίου       43
Πετίνη Μαριάννα του Θωμά     53
Καρράς Τζώρτζης του Χάλαρη  49
Μπαϊράμης Αθανάσιος του Κωνσταντίνου        32
Παγώνης Ειρηνικός (Ερίκος) του Αντωνίου       116
Πάσσαρης Αλέξανδρος του Πέτρου       139
Πιτσικάλη Νικολέτα του Σώζου 32
Σομούνα Ελένη του Ιωάννου     30
Αναπλιώτη Κωνσταντίνα του Αντωνίου            56
Αντωνίου Κωνσταντίνος του Αντωνίου  28
Αργυρός Ειρηναίος του Αρτεμίου          47
Ρενιέρης Γεώργιος του Κοσμά   30
Ρούσσος Άγγελος του Ντράστου           144
Φύτρου Χρυσοβαλάντου του Χαραλάμπους        57
Αλεφραγκή Δήμητρα του Ευαγγέλου     2
Αρβανίτης Μηνάς του Επιφανείου        11
Μπάικα Μαρία του Αντωνίου    1
Συρίγος Νικόλαος του Γεωργίου           
Κοιλιακούδης Ευάγγελος του Γεωργίου 12
Τσαντάκη Μαρία του Γεωργίου 6
Φύτρος Ματθαίος του Αντωνίου            32
Χαντζοπούλου Μαρία του Παναγιώτη   10
Δαμίγος Δημήτριος του Ιωάννου           3
Δαμίγου Μαρία του Νικολάου   29
Δρακουτός Σπυρίδων του Ευαγγέλου     24
Καφούρου Μαρία του Νεκταρίου           6
Πελέκη Κυριακή του Μιχαήλ    14
Πρέκα Καλλιόπη του Ευαγγέλου           1
Ρούσσος Γεώργιος του Αρτεμίου           18
Τσουκάντου Παναγούλα του Γεωργίου  3
Βλαβιανού Ειρήνη του Λουκά   41
Νομικού Φλώρα του Δημητρίου 21
Πρέκας Νεκτάριος του Νικολάου           11
Ρούσσος Ιωάννης του Γεωργίου 2
Βάλβης Παναγιώτης του Γεωργίου        43
Καραμολέγκος Μιχαήλ του Ευαγγέλου 10
Κυριακού Μαρία του Γεωργίου  13
Νομικός Νικόλαος του Αναργύρου        14
Καραμολέγκου Φωτεινή του Σταματίου 5
Ντίνος Νικόλαος του Βασιλείου            16
Ξαγοράρης Δημήτριος του Ποθητού      4
Ξαγοράρης Εμμανουήλ του Ποθητού    
             
             
ΖΩΡΖΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ- ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Χριστοφόρου - "ΘΗΡΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ"          
Αρβανίτης Μιχαήλ του Νεκταρίου        180
Αργυρός Ιωάννης του Κωνσταντίνου     286
Ασιμής Χριστόφορος του Κάτωνα         216
Βάλβη - Ζώρζου Ειρήνη του Χαραλάμπους        110
Βαλσαμάκη Ειρήνη του Δημητρίου       252
Βασσάλος Παναγιώτης του Λουκά        97
Γέρου Ηρακλής του Ιωάννη       58
Γραβάνη - Πελεκάνου Όλγα του Ευρυπίδη        390
Δακούτρος Αρτέμιος του Ελευθερίου     122
Δαρζέντας Ανάργυροs (Αργύρης) του Χαραλάμπους      405
Δαρζέντα-Στεφανάκη Αργυρούλα του Παντελεήμονα    92
Δεναξάς Χρυσόστομος του Αντωνίου    165
Δενδρινός Δημήτριος του Γεωργίου       244
Δρόσος Σπυρίδων του Λαζάρου 238
Δρόσου Γεωργία του Νικολάου 92
Ζώρζος Ανδρέας του Λάμπρου  408
Ζώρζος Ευάγγελος του Δημητρίου         282
Καμπουράκης Νικόλαος του Χαραλάμπους        611
Καντζέλης Αντώνιος του Ηλία  218
Καραμολέγκος Γεώργιος του Ματθαίου 221
Καραμολέγκος Παναγιώτης του Νικολάου         209
Καραμολέγκου-Μανέτα Αικατερίνη του Ελευθερίου       392
Καφιέρης Μηνάς του Δημητρίου           454
Καφούρος Μάρκος του Εμμανουήλ       757
Κόκκαλη Ελένη του Ιακώβου    63
Μάινας Ελευθέριος του Ευαγγέλου        172
Μαυρομμάτης Κυριακός του Γάσπαρη  253
Μπελλώνια - Μενδρινού Ρούλα του Ελευθερίου             515
Νικολής Ανδρέας του Γεωργίου             26
Νομικός Γεώργιος του Αντωνίου           480
Νομικός Ευάγγελος του Εμμανουήλ      530
Νομικός Ιωάννης του Ζώρζη     237
Νομικού Μαρία του Αποστόλου            220
Ντάλλας Θωμάς του Νικολάου 98
Ξαγοράρης Παρασκευάς του Εμμανουήλ           247
Ξηρογιάννης Αθανάσιος του Λουκά      86
Πελεκάνος Γεώργιος του Ιωάννη           194
Πελέκης Ηλίας του Νικολάου    267
Πιτσικάλη Μαρκέλλα (Τούσα) του Ιωάννη        238
Ρούσσος Ανάργυρος (Αργύρης) του Παντελή    109
Ρούσσος Γεώργιος του Παναγιώτη        97
Σαρρής Θεοχάρης του Εμμανουήλ         175
Σιγάλα Αρτεμία του Γεωργίου   52
Σιγάλας Επιφάνειος  (Φάνης) του Αντωνίου      346
Σιγάλας Ιωάννης του Εμμανουήλ          93
Τζούρος Ελευθέριος του Αποστόλου      354
Φουστέρης Αθανάσιος του Κωνσταντίνου         147
Χλωρίδης Αριστείδης του Αδάμ            557
Βαζαίος Δημήτριος του Ιωάννη 571
Βαμβακούρη - Βαρβαρήγου Ιωάννα του Άγγελου          585
Ζαγγελίδης Ιωάννης του Γεωργίου        379
Καρρά - Δανέζη Δέσποινα του Γεωργίου           209
Κυριαζής Γεώργιος του Νικολάου          735
Πιτσικάλη Μαρία του Ευαγγέλου          553
Βάλβη Ιωάννα του Μιχαήλ       123
Δρόσος Ελευθέριος του Σπυρίδωνος       201
Δρόσου Παρασκευή (Βούλα) του Μάρκου          124
Καραμολέγκος Χαράλαμπος του Παρασκευά     212
Κατσίπης Εμμανουήλ του Νικολάου      157
Λειβαδάρος Ανδρέας του Νικολάου       438
Αργυρός Αναστάσιος του Ανάργυρου    134
Δακούτρος Αρτέμιος του Ανδρέα           109
Λιγνός Χριστόφορος του Λουκά            128
Μηνδρινού - Κωχ Ειρήνη του Βασιλείου           131
Σιγάλα Μαρία του Ιωάννη        90
Συρίγος Γεώργιος του Εμμανουήλ         58
Αλεφραγκή Αθηνά του Επαμεινώνδα    44
Καβαλάρης Σταύρος του Πέτρου           170
Κανακάρης Γεράσιμος (Μάκης) του Νικολάου  287
Καφιέρη-Σιγάλα Επιφανία (Φανή) του Εμμανουήλ       96
Πελεκάνος Πέτρος του Εμμανουήλ        222
Τσιργιέλης Παναγιώτης του Σωτηρίου   157
Βαρβαρήγος Γεώργιος του Αντωνίου     22
Δρόσος Νικόλαος του Ηλία       5
Παραβάλου Ευαγγελία του Εμμανουήλ 49
Σιγάλα Μαργαρίτα του Σπυρίδωνος       12
Συρίγος Δημήτριος του Γεωργίου          50
Συρίγος Χαράλαμπος του Σπυρίδωνος   17
Βαζαίος Νικόλαος του Ανδρέα  78
Βαζαίου Άννα του Χαραλάμπους          96
Ζαράνη Ευαγγελία του Βιδιάνου           89
Κουντούρη Φωτεινή του Νεκταρίου       57
Πρέκα Αντωνία του Γεωργίου   14
Ρούσσος Ιωάννης του Βασιλείου           205
Γαλαίος Εμμανουήλ του Νικολάου        75
Λυγνός Χρήστος του Νικολάου 87
Μαρτίδης Νικόλαος του Δημητρίου       178
Φουστέρη Ειρήνη του Φανουρίου          45
Φουστέρη Μαριάννα του Σπυρίδωνoς    130
Φουστέρης Ευάγγελος του Φωτίου         110
Βενετσάνου Αναστασία του Γερασίμου 36
Δαρζέντας Ελευθέριος του Βιδιάνου      87
Ζώρζος Ιάκωβος (Μάκης) του Ευαγγέλου          22
Μαρκοζάννες Ιάκωβος του Γεωργίου     54
Νομικού Φλώρα του Σώζοντος   63
Χάλαρης Μάριος του Τζώρτζη   62
Αρβανίτης Ευστάθιος του Τρύφωνα      27
Ματσάντου Μαρία του Κάρλου 20
Μαυρομμάτης Ανάργυρος του Γεωργίου            68
Πολυχρονάκης Παναγιώτης του Νικολάου         82
Βαζαίος Ευάγγελος του Βασιλείου         31
Δανέζη Θεοδοσία του Δημητρίου          111
Ζώρζου Βαρβάρα του Ιωάννη    36
Νομικός Πέτρος του Σπυρίδωνος           11
Δαμίγου Μαρία του Δημητρίου             23
Λιγνός Ελευθέριος του Γεωργίου           53
Μαρκοζάννες Αντώνιος του Βασιλείου 20
Σορώτος Ιωάννης του Ματθαίου            171
Δανέζη Μαρία του Μάρκου       20
Διαμαντοπούλου Μόσχα του Γεωργίου 20
Ρούσσος Παναγιώτης του Αρτεμίου       28
Σαλίβερος Παρασκευάς του Ματθαίου   45
Καφιέρης Ελευθέριος του Χρυσοστόμου            51
Μπεκρής Νικόλαος του Αρτεμίου          30
Ρενιέρη Βασιλική (Βάσω) του Νικολάου            25
Ρενιέρη Μαρία του Μιχαήλ       22
Αρβανίτης Ευάγγελος του Αντωνίου     14
Βάλβη Στυλιανή του Αντωνίου 23
Κανελλάκης Κωνσταντίνος του Χρήστου           109
Καραμολέγκος Ανάργυρος του Παρασκευά        14
Βαμβακούση Αικατερίνη του Αντωνίου             43
Γαλαίος Ελευθέριος του Παρασκευά      97
Δαρζέντας Γεώργιος του Νικολάου        161
Φύτρου Ειρήνη του Ανδρέα       120
             
             
ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Σωτηρίου- "ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΘΗΡΑΣΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΗ"   
Ακύλα Παρθενία του Αντωνίου             48
Αλεξανδρόπουλος Δημήτριος του Αθανασίου    147
Αλεφραγκή Παρασκευή του Στυλιανού  76
Αλεφραγκής Μάρκος του Επιφανίου     155
Αρβανίτη Μαρούση (Μαρουσάκι) του Ιωάννη   144
Αρβανίτης Ελευθέριος του Τρύφωνα     103
Βαζαίος Νικόλαος του Ιωακείμ  15
Βάλβη Γεωργία του Νικολάου   92
Βάλβη Μαργαρίτα του Σπυρίδων          62
Βάλβης Μιχαήλ του Κυπριανού            77
Βλαβιανός Γεράσιμος του Μηνά           16
Βρυώνης Αθανάσιος του Μιχαήλ          64
Δακορώνιας Έμμανουήλ του Ιωάννη     294
Δακορώνιας Μάρκος του Γεωργίου        54
Δακορώνιας Στέλιος του Ευσταθίου       33
Δαρζέντας Νικόλαος (Νικάκης) του Ζάννε        277
Δαρζέντας Χαράλαμπος του Νικολάου  685
Δρόσος Μάρκος του Άγγελου    350
Δρόσου Ειρήνη του Νικολάου   47
Ζώρζος Μάρκος του Ιωάννη      136
Καραμολέγκος Απόστολος  του Αντωνίου          105
Καραμολέγκου Αρτεμία του Ευαγγέλου 217
Καραμολέγκου Μαρίνα του Εμμανουήλ 63
Κατσίπη Κυριακή του Φρατζέσκου        218
Καφιέρης Ελευθέριος του Ιωάννη          49
Κίτσου Σοφία του Χαραλάμπους           285
Κοιλιακούδης Ευάγγελος (Λάκης) του Φιλλίπου            98
Κόλλιας Κωνσταντίνος του Δημητρίου  9
Κορωνιός Βασίλειος του Εμμανουήλ     119
Κορωνιού Ειρήνη – Χρυσοβαλάντου του Αβέρκιου        10
Λειβαδάρος Εμμανουήλ του Πέτρου      172
Λογοθέτης Νικόλαος του Σταμάτη        40
Λιγνός Αντρέας του Ελευθερίου            35
Μάινας Νικόλαος του Ιωάννη-Ζάννε     396
Μαντούσης Γρηγόριος του Θεοδώρου    210
Μινούσης Αντώνιος του Θεοδώρου        24
Μπισλιαγάκη Βάγια του Πασχάλη        39
Μπουλιέρη Λαμπρινή του Παναγιώτη   44
Ξαγοράρη Νικολίνα του Νεκτάριου       14
Ξαγοράρης Χαράλαμπος του Κωνσταντίνου      65
Παπαϊωάννου Ιωάννα του Αποστόλου   21
Πιτσικάλης Μηνάς του Ευαγγέλου        31
Πολυχρονίδου Ελευθερία του Διονυσίου            34
Πρέκας Κυριάκος του Αντωνίου            185
Ρενιέρης Νικόλαος του Γεωργίου           66
Ρούσσου Μαρία του Πέτρου      74
Φουστέρης Χρήστος του Δημητρίου      126
Χάλαρης Αντώνιος του Νικήτα 198
Βάλβης Βασίλης του Παναγιώτη           305
Δρόσος Ζήσης του Σπύρου        294
Καραμολέγκος Πέτρος του Ηλία            537
Καραμολέγκου Ειρήνη του Ιωάννη        130
Μακρή Βασιλική του Γεωργίου 40
Πελεκάνος Λουκάς του Ελευθερίου        409
Βάλβης Μιχάλης του Ευαγγέλου           156
Δεναξάς Γεώργιος του Αντωνίου           282
Καραμολέγκου Σταυρούλα του Ερμόλαου          339
Κατσίπης Νικόλαος του Μιχαήλ           286
Πρέκα Σπυριδούλα του Άγγελου            228
Σιγάλας Αντώνιος του Ζάννε    286
Αργυρός Αργύριος του Ιωάννη  21
Δανέζη Ελένη του Αντωνίου     23
Καραμαλέγκος Νικόλαος του Αρτεμίου 17
Σαλίβερος Νομικός του Χαραλάμπους   37
Τρούλη Αναστασία του Αρτεμίου          8
Χάλαρης Αναστάσιος του Γεωργίου      46
Βάλβης Κωνσταντίνος του Νικολάου    40
Γκόρη Ευγενία του Γεωργίου     20
Καφιέρη Μαρούση του Ανάργυρου       38
Ρενιέρης Γεώργιος του Ελευθερίου        106
Ρούσσος Εμμανουήλ του Στυλιανού      35
Χάλαρης Σταύρος του Ευαγγέλου          113
Δαρζέντας Θωμάς του Γεωργίου            9
Καραμολέγκος Ιωακείμ του Εμμανουήλ             15
Πιτσικάλης Μαρίνος του Ματθαίου       30
Ροδιά Βασιλική του Νικολάου   9
Συρίγος Δημήτριος του Νικολάου          7
Συρίγου Ειρήνη του Γουλιέλμου            10
Αναπλιώτης Εμμανουήλ του Γεωργίου  53
Δενδρινού Ζαχαρούλα του Αντωνίου     13
Ρούσσος Ευάγγελος του Νικολάου         45
Σκούτα Ευγενία του Βασιλείου  1
Φιλίτσης Ευάγγελος του Βασιλείου       14
Χάλαρης Αντώνιος του  Δημητρίου       75
Δημητροκάλη Φλώρα του Βασιλείου     7
Ζαράνης Πέτρος του Αρτεμίου  30
Καφούρος Αγαθάγγελος (Άγγελος) του Κωνσταντίνου  81
Λυγνός Ιωακείμ του Δημητρίου 77
Παγώνης Αντώνιος του Βασιλείου         10
Τάσιος Δημήτριος του Παναγιώτη         13
Βαζαίου Μαργαρίτα του Εμμανουήλ     14
Δρόσου Γεωργία του Ευαγγέλου            17
Καραμολέγκου Φανουρία του Εμμανουήλ          5
Καρρά Γεωργία του Μιχαήλ      34
Πούλος Νικήτας του Νικολάου  6
Συρίγος Στυλιανός του Γεωργίου           21
Αλεφραγκής Ευάγγελος του Δημητρίου 28
Αρβανίτη Νεκταρία του Σαμψών           8
Μπάικας Γουρίας του Νικολάου            79
Φύτρου Μαρία-Μαρουσώ του Κωνσταντίνου     4
Δρόσου Μαρία του Ηλία           3
Λυγνός Εμμανουήλ του Αντωνίου         8
Ρούσσος Γιώργος του Ιωάννη    153
Ρούσσου Αικατερίνη του Ευαγγέλου      25
Βάλβης Κωνσταντίνος του Γεωργίου     1
Δαμίγος Νικόλαος του Εμμανουήλ        24
Καφούρος Ιωάννης του Ιακώβου           9
Μπεκρής Νικόλαος του Αναστασίου      4
Δενδρινού Δήμητρα του Φανούρη         4
Ζώρζου Έλλη του Μάρκου         8
Πούλης Ευάγγελος του Γεωργίου           2
Τριανταφύλλου Ευαγγελία του Γεωργίου           16
Δαμίγου Μαρουλία του Ευαγγέλου        19
Καφιέρης Ευάγγελος του Ιωάννη          10
Νομικός Ιωάννης του Εμμανουήλ          43
Σιγάλας Ιωάννης του Αντωνίου             45
Καραμολέγκος Γεώργιος του Μιχαήλ    22
Νομικός Γεώργιος του Ευαγγέλου          26
Παπανδρεοπούλου Ευαγγελία του Αντρέα         38
Πρέκα Βικτωρία του Αντωνίου 9
Βάιλας Ιωάννης του Παντελή    1
Δαρζέντας Γεώργιος του Ιωάννη           9
Κυρίτσης Δημοσθένης του Παναγιώτη 

Πιτσικάλη Βαρβάρα του Ευαγγέλου      12

Πέμπτη, Μαΐου 29, 2014

ομιλίες με ενδιαφέροντα επιστημονικά ζητήματα από την Ι.Μ. Προφήτη Ηλία Θήρας (1.6, 19.00)

Σύμφωνα με την πρόσκληση της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Θήρας,

Οι ιατροί Γιώργος Δημόπουλος – Γνωσιακός Ψυχοθεραπευτής, Συγγραφέας και Γιάννης Λαφαζάνος – Χειρούργος Ορθοπεδικός, Συγγραφέας, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας κ.κ. Επιφανίου

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ

Την Κυριακή 1η Ιουνίου 2014 και ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας της Ι. Μητροπόλεως στα Φηρά, στην ομιλία με θέμα:
Α) Έχεις Ελπίδα, Έχεις Ζωή και ψυχοσωματικές εκδηλώσεις από μυοσκελετικές παθήσεις που οδηγούν στην κατάθλιψη – οστεοπόρωση. (κ. Λαφαζάνος).
Β) Η αξία της αυτογνωσίας σήμερα, για την διαχείριση της κατάθλιψης από την κρίση, μέσα από το γνώθι σ΄αυτόν την αλήθεια, αισιοδοξία, αυτοεκτίμηση, ζήσε το σήμερα και έχεις ελπίδα, έχεις ζωή (κ. Δημόπουλος). 

Τετάρτη, Μαΐου 28, 2014

μήνυμα Δημάρχου προς τους διαγωνιζόμενους μαθητές στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2014

Με την έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων θέλω να ευχηθώ στους διαγωνιζόμενους μαθητές μας Καλή Επιτυχία και ευόδωση των επίπονων προσπαθειών τους να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, διευρύνοντας έτσι τον ορίζοντα των γνώσεων τους και την παιδεία τους.
Έναν ορίζοντα που θα πλουτίσει τη ζωή τους και θα τους δώσει εφόδια για μία καλή σταδιοδρομία και τη δυνατότητα να εξελιχθούν σε υπεύθυνους πολίτες.

Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος

μήνυμα τοπικής ΝΔ Σαντορίνης προς τους διαγωνιζόμενους μαθητές στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2014

Η Ν.Δ Θήρας εύχεται στους υποψήφιους καλή επιτυχία στην δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων συμπαράσταση, υπομονή και κουράγιο στους γονείς για τον αγώνα  που δίνουν τα παιδιά  τους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΗΛΙΑΣ ΠΕΛΕΚΗΣ
e-mail: info@ndsantorinis.gr      

μήνυμα Ι.Μ. Θήρας, Αμοργού και νήσων προς τους διαγωνιζόμενους μαθητές στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2014

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Με την έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων τα στελέχη του γραφείου νεότητας της Ι.Μητροπόλεως Θήρας Αμοργού & Νήσων ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ σε όλους τους εξεταζομένους μαθητές όχι μόνο καλή επι-τυχία αλλά κυρίως καλή ευ-τυχία.
Να λάβετε όλα τα εφόδια για να ζήσετε εν Χριστώ προσφερόμενοι και διακονούντες την κοινωνία και τον άνθρωπο. Όλο το διάστημα αυτό ιερείς της Μητροπόλεως θα εύχονται στις ιερές ακολουθίες υπέρ φωτισμού σας.

Εσείς να εύχεστε:  «Γνώρισόν μοι, Κύριε, οδόν, εν η πορεύσομαι,»  (Κάνε μου γνωστό Κύριε ποιον δρόμο πρέπει να πάρω στην ζωή μου)
Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος έλεγε στους μαθητές που επρόκειτο να δώσουν εξετάσεις: "Διαβάστε τόσο σα να μην πρόκειται ο Θεός να σας βοηθήσει καθόλου. Κι όταν τελειώσετε το διάβασμά σας, προσευχηθείτε σα να μην έχετε διαβάσει καθόλου. Και ο Θεός θα είναι κοντά σας".

Αυτή την ευχή σας δίνουμε κι εμείς, από την καρδιά μας.

Α.Ο. Θήρας – ανανέωση συνεργασιών

Σύμφωνα με ανακοινώσεις του,

Ο ΑΟ Θήρας εκτιμώντας την πρόσφορα της αθλήτριας Ιωσηφίνας Ψυλλακη στην άνοδο της ομάδος στην Α1 εθνική κατηγορία ανακοινώνει ότι πριν από λίγες ώρες ήρθε σε συμφωνία με την αθλήτρια για την συνεχίσει της συνεργασίας μας για το αγωνιστικό έτος 2014 - 2015

 Η Διοίκηση στου ΑΟ Θήρας είναι στην ευχάριστη θέση να  ανακοινώσει την ανανέωση συνεργασίας με την αθλήτρια Φερεντινη Μουντακη για την αγωνιστική περίοδο 2014-2015
Να υπενθυμίσουμε ότι  η αθλήτρια ήταν από τους βασικούς συντελεστές της ομάδος για την άνοδο της στην  Α1 εθνική κατηγορία 2013 2014

 Ο ΑΟ Θήρας ανακοινώνει στα πλαίσιο της σωστής οικονομικής διαχείρισης και της πλήρους διαφάνειας που απαιτεί το νέο ΔΣ το διορισμό εφόρων οικονομικής και λογιστικής διαχείρισης τους παρακάτω:

1.Πατηνωτη Ελενη , 2. Συριγο Ιωαννη, 3.Ορφανο Μανωλη
Επίσης ανακοινώνει την συνεργασία με 2 εγκρίτους νομικούς συμβούλους.
Την Σαντορινιά  Δικηγόρο κα. Μηνδρινου Φλώρα και τον κ. Σοφοκλή Πιλαβιο (πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ με ειδίκευση σε αθλητικά σωματεία)

Εκ του ΔΣ ΑΟ Θήρας 

καλοκαιρινό αθλητικό camp για παιδιά και εφήβους

Το καλοκαιρινό αυτό Πρόγραμμα είναι ένα ψυχαγωγικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σχεδιάστηκε με τους παρακάτω σκοπούς:

- Τη γνώση για σωστή συμπεριφορά στην θάλασσα, με αγάπη και φροντίδα για το φυσικό
περιβάλλον, εκτίμηση θαλασσίου περιβάλλοντος, ρευμάτων, αέρα, καιρικών φαινομένων, πρόληψη ατυχημάτων, στοιχεία πρώτων βοηθειών, σωματοδιάγνωση για αθλητική κατεύθυνση, βελτίωση φυσικής κατάστασης, στοιχεία πρώτων βοηθειών, ψυχαγωγικά προγράμματα, δημιουργικό παιχνίδι, εικαστικά, θεατρική αγωγή, παιχνίδια δάσους, παιχνίδια θαλάσσης, εκμάθηση ναυαγοσωστικής και κολύμβηση επιβίωσης.
- Εκμάθηση στοιχείων τεχνικής των παρακάτω αθλημάτων: αγωνίσματα στίβου, Αναρρίχησης, Αυτοάμυνας, Κολύμβησης, Μπιτς βόλεϊ, Μπιτς σόκερ, Μπάσκετ, Τένις, Τοξοβολία, Χάντ μπολ, Χόκεϋ.

- Διάρκεια Προγράμματος
- 18 ημέρες, 3 εβδομάδες, Καθημερινά: 08:30 π.μ.–16:00 μ.μ, εκτός Κυριακής
- Α Περίοδος: 16/6–5/7, Β Περίοδος: 7/7–26/7.
- Ειδικά Προγράμματα μίας ημέρας, μίας εβδομάδας, δυο εβδομάδων.

Υπεύθυνοι προγράμματος
 Άγγελος Κόρμπος: Υποψήφιος Διδάκτορας στην Φυσική Αγωγή, ειδικότητα κολύμβησης,
 εκπαιδευτής ναυαγοσωστικής, Καθηγητής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
 Ιωάννης Τασιόπουλος: Υποψήφιος Διδάκτορας στην Φυσική Αγωγή, ειδικότητα πυγμαχίας,
 αυτοάμυνας, ναυαγοσώστης.

- Πληροφορίες και εγγραφές στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 6981173947, 6949