Παρασκευή, Οκτωβρίου 19, 2012

νέα καταληκτική ημερομηνία για το διεθνή διαγωνισμό αφίσας Design a Wish for Greece

Η Μπιενάλε Σαντορίνης προκήρυξε παγκόσμιο διαγωνισμό αφίσας με τίτλο “Σχεδίασε μια Ευχή για την Ελλάδα” στα πλαίσια του παράλληλου προγράμματός της για το 2013. Στόχος τους διαγωνισμού είναι φιλλέλληνες καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο να σχεδιάζουν το “πρόσωπο” της Ελλάδας στο εξωτερικό. Η περίοδος συμμετοχών έχει ήδη ανοίξει από τις 14 Αυγούστου 2012 και λήξει στις 30 Οκτωβρίου (νέα καταληκτική ημερομηνία).

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ταξιδέψουν σε 25 πόλεις σε όλον τον κόσμο. Οι εκθέσεις θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα μεταξύ 10 Ιανουαρίου και 10 Μαρτίου 2013 στις πόλεις Τόκυο, Σεούλ, Βομβάη, Καλκούτα, Ρίο ντε Τζανέιρο, Σάο Πάολο, Μπουένος Άιρες, Σανγκάη, Πεκίνο, Σίδνεϊ, Μελβούρνη, Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες, Τορόντο, Μόντρεαλ, Λονδίνο, Βερολίνο, Μόσχα, Παρίσι, Μιλάνο, Ρώμη, Μαδρίτη, Τέλ Αβίβ, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ όλα τα έργα που θα υποβληθούν θα εκτεθούν από τις 20 Απριλίου 2013 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2013 στην Σαντορίνη.

“κοινωνικό φαρμακείο” στην Σαντορίνη με πρωτοβουλία του Δήμου, της Μητρόπολης, και του Κ.Υ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Με πρωτοβουλία του  Σεβασμιότατου  Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. κ. Επιφανείου, του Δήμου Θήρας και του προσωπικού του Κέντρου Υγείας Θήρας, ιδρύεται και λειτουργεί στη Σαντορίνη  «Κοινωνικό Φαρμακείο», με έδρα το  Κέντρο Υγείας Θήρας. 
Σκοπός του Κοινωνικού Φαρμακείου είναι η δωρεάν προσφορά φαρμάκων σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Το «Κοινωνικό Φαρμακείο» τροφοδοτείται από πολίτες που θα προσφέρουν φάρμακα  οικιακής χρήσης που δεν χρησιμοποιούν. Τα φάρμακα μετά τη συλλογή τους θα ελέγχονται από εξειδικευμένο προσωπικό τόσο ως προς την ημερομηνία λήξης τους όσο ως προς τη φυσιολογική τους κατάσταση. Στη συνέχεια τα φάρμακα θα ταξινομούνται και θα αποθηκεύονται σε ασφαλείς συνθήκες για τη διατήρησή τους.
Ο Δήμος Θήρας καλεί τους συμπολίτες μας που διαθέτουν φάρμακα και δεν τα χρησιμοποιούν να τα προσκομίσουν στην Ενορία τους, στο Γραφείο της Κοινότητάς τους ή απευθείας στο Κέντρο Υγείας Θήρας. Τα φάρμακα θα προσφέρονται  σε ανθρώπους που τα  έχουν πραγματική  ανάγκη, όπως είναι οι άνεργοι, οι άποροι και γενικά όσοι  δεν έχουν πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. 

συνάντηση Δήμαρχου - Κινέζου Πρέσβη Du Qiwen (19.10)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Σαντορίνης,

Ο Δήμαρχος την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012, συναντήθηκε με τον Κινέζο Πρέσβη Du Qiwen, και συζήτησαν θέματα σχετικά με την περαιτέρω προσέλκυση Κινέζων τουριστών στη Σαντορίνη και ιδιαίτερα αυτών που ανήκουν στις υψηλές κατηγορίες από πλευράς οικονομικών δυνατοτήτων. Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην προώθηση των Θηραϊκών Προϊόντων και ιδιαίτερα του κρασιού.

ομιλία του Δ. Καζάκη στη Σαντορίνη στις 20 Οκτωβρίου 2012

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΠΑΜ Θήρας,
Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στο συνεδριακό χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου, θα μιλήσει ο οικονομολόγος-αναλυτής και Γενικός Γραμματέας του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (ΕΠΑΜ), Δημήτρης Καζάκης.
Πώς φτάσαμε εδώ; Τι θα γίνει με τις περιουσίες μας; Είναι οι καταθέσεις μας στη τράπεζα διασφαλισμένες;
Πώς μπορούμε να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ; Ποιος είναι ο δρόμος για την ΕΘΝΙΚΗ μας ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ;

Πωλείται η Ελλάδα; Τι είναι οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες; Θα μας πάρουν τις περιουσίες; Θα μας κάνουν μετανάστες στην ίδια μας τη χώρα; 
Μπορούμε να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ; Μπορούμε να διώξουμε τους οικονομικούς δολοφόνους; Ποιος είναι ο δρόμος για την Εθνική μας Ανεξαρτησία; 

Οι απαντήσεις θα δοθούν το Σάββατο 20 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στο συνεδριακό χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου. Θα μιλήσει ο οικονομολόγος-αναλυτής και Γενικός Γραμματέας του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (ΕΠΑΜ), Δημήτρης Καζάκης.

τιμοληψία προϊόντων Super Market, από το Γραφείο Προστασίας Καταναλωτή της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία, η οποία απ οτι φαίνεται απαίτησε αρκετό χρόνο και κόπο, ανέλαβε ο κ. Γιάννης Αργυρός, για λογαριασμό του «Γραφείου Προστασίας Καταναλωτή» της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας, πραγματοποιώντας τιμοληψίες και δημιουργώντας εναν κατάλογο των βασικών καταναλωτικών προιόντων συνοδευόμενα με τις τιμές τους, απο τα σημαντικότερα Super Markets της Σαντορίνης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που συνοδεύει την ανάρτηση, «μπορείτε να δείτε τις τρέχουσες τιμές από τα μεγαλύτερα καταστήματα Super Market της περιοχής μας μετά από πρόσφατο έλεγχο που έκανε η αρμόδια υπηρεσία της περιοχής μας.
Ο πιο κάτω πίνακας των τιμών δεν αποτελεί προϊόν διαφήμισης, αλλά αποτέλεσμα της πρόσφατης τιμοληψίας με βάση την κατηγορία προϊόντος του ίδιου είδους ανά χαμηλότερη τιμή αντικειμένου, της υπηρεσίας του Τμήματος Ανάπτυξης – Γραφείο Προστασίας Καταναλωτή Περιφερειακής Ενότητας Θήρας, που θα πραγματοποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα.»

Τον κατάλογο των προιόντων με τις τιμές τους μπορείτε να τον δείτε εδω :
με την σημείωση απο πλευράς μας πως η αντιστοίχιση των τιμών γίνεται στις περισσότερες περιπτώσεις σε διαφορετικές ετικέτες (διαφορετική εμπορική ονομασία)  ενός ίδιου ή σχεδόν ίδιου ή παρόμοιου προιόντος.
Οπότε, και σε κάθε περίπτωση η τιμή δεν μπορεί να αποτελέσει κριτήριο επιλογής ή ποιότητας, όπως άλλωστε γνωρίζουμε και απο τους όρους του σύγχρονου εμπορίου, όπου οι παράγοντες που καθορίζουν μια τιμή ποικίλουν με βάση μια μεγάλη σειρά απο χαρακτηριστικά.

εντυπωσιακή η συμμετοχή του Πανιωνίου ΓΣ Σαντορίνης στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων TaekWonDo όπου και κατάφερε να αποσπάσει δύο μετάλλια

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανιωνίου ΓΣ Σαντορίνης,

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων πραγματοποιήθηκε φέτος στον Βόλο στις 12-14 Οκτωβρίου και συμμετείχαν σε αυτό 650 αθλητές από όλη την Ελλάδα. Ανάμεσα στα κορυφαία σωματεία της χώρας βρέθηκε και ο Πανιώνιος ΓΣ Σαντορίνης που συμμετείχε στο πρωτάθλημα αθλητών με έτη γέννησης 1999-2001 συνολικά με επτά αθλητές αγόρια και κορίτσια.

Όπως ήταν αναμενόμενο το επίπεδο των αγώνων ήταν πολύ υψηλό και ο συναγωνισμός δυνατός. Οι αθλητές μας απόλυτα προετοιμασμένοι στάθηκαν ανάμεσα στους κορυφαίους του αθλήματος και έδωσαν δυνατές μάχες με πάθος και αποφασιστικότητα.
Οι αγώνες που έδωσαν στην κατηγορία των -45Kg οι αθλητές μας Καραμολέγκος Γιώργος, Κατσίπης Φρατζέσκος, και Δρόσος Λουκάς καθώς και στις κατηγορίες -53Kg ο Φωκάς Κωνσταντίνος και -47Kg η Καραμολέγκου Άννα ήταν δυνατοί και οι αθλητές μας έδωσαν των καλύτερό τους εαυτό απέναντι σε αθλητές που τελικά κατέκτησαν την κορυφή της αντίστοιχης κατηγορίας.
Στο tatami των αγώνων ανέβηκε για πρώτη φορά και η νεαρή αθλήτρια του συλλόγου μας Χαμπέου Κωνσταντίνα επιδεικνύοντας μεγάλη συγκέντρωση και αποφασιστικότητα, χαρακτηριστικά που την οδήγησαν στα μετάλλια και συγκεκριμένα στο χάλκινο μετάλλιο αφού μετά από έναν καλό αγώνα δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό της κατηγορίας της.
Υπό την καθοδήγηση της προπονήτριας μας κ. Τσουκνίδου Μαρίας αγωνίστηκε και ο Κώστογλου Μιχάλης στην κατηγορία έως 33Kg και υπήρξε συγκλονιστικός. Εκεί σημειώνοντας πολύ καλές εμφανίσεις κατάφερε να μείνει συγκεντρωμένος και να φτάσει μέχρι τον τελικό της κατηγορίας του. Ο αγώνας του τελικού ήταν ανοιχτός σε κάθε αποτέλεσμα και κρίθηκε ουσιαστικά στις λεπτομέρειες αναδεικνύοντας τον δικό μας Μιχάλη Κώστογλου, Αργυρό πρωταθλητή Ελλάδος στην κατηγορία του.
Μετά το τέλος της διοργάνωσης και τις μεγάλες επιτυχίες, η προπονήτρια του Πανιωνίου κ. Τσουκνίδου εξέφρασε την ικανοποίησή της για το επίπεδο των αθλητών μας αλλά κυρίως για το ήθος και την αποφασιστικότητα που επέδειξαν σε κάθε τους προσπάθεια. Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα μπορεί να τελείωσε αλλά οι αθλητές μας έχουν όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορεί να τους οδηγήσουν σε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες οπότε η σκληρή δουλειά συνεχίζεται.
Για το ΔΣ, ο Γεν Γραμματέας, Διαμαντόπουλος Γιάννης.

οι αγώνες της ομάδας μπάσκετ του Πανιωνίου Γυμναστικού Συλλόγου Σαντορίνης στην Πάρο

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου,

Η ομάδα μπάσκετ του Πανιωνίου Γυμναστικού Συλλόγου Σαντορίνης ταξίδεψε το Σαβατοκύριακο 13 και 14 Οκτωβρίου στην Πάρο,όπου και έδωσε δύο παιχνίδια με τις τοπικές ομάδες ΑΜΕΣ Μαρπησιακός και ΑΟ Πάρου.
Κατά την άφιξη του πλοίου στην Πάρο την ομάδα περίμενε το πούλμαν της ομάδας όπου και την μετέφερε στην περιοχή της Μάρπησσας ώστε στις 20:00 το βράδυ να ξεκινήσει το πρώτο από τα δύο παιχνίδια. 
Μετά από ένα αμφίρροπο πρώτο ημίχρονο οι αθλητές του Πρέκα Μηνά επέδειξαν την απαραίτητη αποφασιστικότητα και αξιοποίησαν τα πλεονεκτήματά τους, οδηγώντας την ομάδα μας στην πρώτη νίκη για το φετινό Πρωτάθλημα με τελικό σκορ 33-51.
Το επόμενο πρωινό η ομάδα ακολούθησε την ίδια διαδρομή για την πραγματοποίηση του δεύτερη σε σειρά αγώνα, που επίσης έγινε στο ανοιχτό γήπεδο της Μάρπησσας. Οι αθλητές μας βρέθηκαν αντιμέτωποι με την ομάδα του ΑΟ Πάρου. Εκεί η ομάδα μας δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει αντίστοιχα καλή εμφάνιση και  γνώρισε την ήττα με σκορ 60-13.
Απαραίτητη αποδείχθηκε η παρουσία της ιατρού κας. Τζέκου Χρυσούλας αφού κατά την διάρκεια του αγώνα κλήθηκε να αντιμετωπίσει περιστατικό θλαστικού άνω κάτω χείλους, προκάρδιο άλγος μυοσκελετικού τύπου, κάκωση αντίχειρα καθώς και ένα εμπύρετο περιστατικό, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την επιβεβλημένη ανάγκη παρουσίας ιατρού σε κάθε αγώνα.
Η ομάδα που ταξίδεψε αποτελείτο από δώδεκα αθλητές, τον προπονητή, δύο συνοδούς και μερικούς γονείς και φίλους και με επίσκεψη στον Ιερό ναό της Παναγίας Εκατονταπυλιανής ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία της ομάδας μας στο νησί της Πάρου.

συναντήσεις του Περιφερειάρχη με Γιοχάνες Χαν και Γ.Γ. ΕΣΠΑ

Στη συνάντηση των δεκατριών Περιφερειαχών της χώρας με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης Γιοχάνες Χαν συμμετείχε την Παρασκευή 19.10 ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης.
Προηγήθηκε την Πέμπτη 18.10 το απόγευμα, συνάντηση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Γιώργο Γιαννούση.

η Ίος στο επίκεντρο σύσκεψης στις 25.10

Την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012 στις 09:30 πμ, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργου Πουσσαίου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με επίκεντρο θέματα που αφορούν την Ίο.

Στη σύσκεψη, η οποία εντάσσεται στις στοχευμένες συναντήσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια για κάθε ένα από τα νησιά των Κυκλάδων με πρωτοβουλία του κ. Πουσσαίου, έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ο δήμαρχος Ίου, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Νοτίου Αιγαίου, οι αρμόδιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, οι εκπρόσωποι των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο διοικητής του Νοσοκομείου Σύρου, καθώς και οι διευθυντές των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Στόχος είναι να εξεταστούν ένα προς ένα τα ζητήματα που αφορούν στο νησί και παράλληλα να προγραμματιστούν από κοινού μελλοντικές δράσεις στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας.

Νίκος Συρμαλένιος για την κατάργηση των ΔΟΥ Κυκλάδων

Σύμφωνα με ανακοίνωση του βουλευτή Κυκλάδων του Συριζα,

Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, εφαρμόζοντας πιστά τις μνημονιακές πολιτικές που εξαθλιώνουν το λαό και καταστρέφουν τη χώρα, προχωρά τώρα χωρίς διάλογο με τους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες στην κατάργηση και των ΔΟΥ στα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων.
Η ενέργεια αυτή, χωρίς καμιά προετοιμασία, είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει τόσο σε διαφυγή σημαντικών φορολογικών εσόδων, όσο και στην αύξηση της ταλαιπωρίας των πολιτών των Κυκλάδων, που θα υποχρεώνονται ενδεχομένως και σε μετακινήσεις εκτός των νησιών τους. Παράλληλα, όπως επιβάλλει η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, η παραμονή ως μέγιστου αριθμού στα νέα Φόρο – ΚΕΠ τεσσάρων υπαλλήλων, εξαναγκάζει τους υπόλοιπους εργαζόμενους είτε σε παραίτηση, είτε σε υποχρεωτική μετακίνηση τους εκτός του τόπου διαβίωσης τους, με ό,τι αυτό θα σημαίνει για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.
Ταυτόχρονα, ζητάνε από τους Δήμους, από τους οποίους έχουν περικόψει πάνω από το 40% των κονδυλίων, να «φιλοξενήσουν» τις νέες υπηρεσίες. Δηλαδή όχι μόνο περικόπτουν δραματικά τους πόρους, αλλά ουσιαστικά απαιτούν από τους Δήμους, να επωμιστούν και νέα βάρη.
Όλα αυτά σημαίνουν ότι οι κυβερνώντες για άλλη μια φορά, γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, τόσο τη νησιωτική ιδιαιτερότητα όσο και την κοινωνική συνοχή.
Καταθέσαμε ήδη στη Βουλή Ερώτηση με την οποία ζητάμε ουσιαστικές απαντήσεις. Δεν έχουμε όμως καμιά αυταπάτη.
Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους των ΔΟΥ και στις κινητοποιήσεις τους σε όλα τα νησιά. Καλούμε τους ΟΤΑ των Κυκλάδων, να μην συναινέσουν στη διάλυση των ΔΟΥ και να στείλουν ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση, ότι δεν μπορούν για μια ακόμα φορά να παίρνουν ισοπεδωτικές αποφάσεις σε βάρος των κατοίκων των νησιών και της νησιωτικής ιδιαιτερότητας.    

Σύμφωνα με ερώτηση του κ. Συρμαλένιου για το εν λόγο θέμα, προς τους υπουργούς
Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, και Εσωτερικών,

Στις Κυκλάδες, παραμένουν δύο (2) ΔΟΥ σε Σύρο και Νάξο, ενώ καταργούνται οι ΔΟΥ σε επτά νησιά (Κέα, Σαντορίνη, Τήνο, Πάρο, Άνδρο, Μήλο και Μύκονο), οι οποίες και αντικαθίστανται, σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών, από Γραφεία Εξυπηρέτησης Πολιτών για φορολογικές υπηρεσίες, τα  οποία προβλέπεται να “φιλοξενηθούν” από τους ΟΤΑ, οι οποίοι και καλούνται να αναλάβουν το κόστος λειτουργίας τους (π.χ. μισθώματα, ρεύμα, νερό, πετρέλαιο, κλπ.), πλην του μισθολογικού, προς εξυπηρέτηση των δημοτών τους.

Με επείγον μάλιστα έγγραφό του, το Υπουργείο Εσωτερικών ζητά από τους Δήμους να απαντήσουν άμεσα για την εκ μέρους τους δυνατότητα “φιλοξενίας” αυτών των Γραφείων, με την εκβιαστική κατ' ουσία προσθήκη ... “προκειμένου οι πολίτες να μην στερηθούν τις προσφερόμενες υπηρεσίες συμβάλλοντας παράλληλα στην κοινή προσπάθεια της περιστολής των δαπανών”.

Είναι πραγματικά προκλητικό το γεγονός ότι το Υπουργείο Οικονομικών  δηλώνει ότι “η λειτουργία των Γραφείων αυτών δεν είναι εφικτό να επιβαρύνει οικονομικά το Υπουργείο Οικονομικών”,  και την ίδια στιγμή να ζητά από τους Δήμους, οι οποίοι με τις διαρκείς δραστικές περικοπές χρηματοδότησης θα αδυνατούν να ανταποκριθούν ακόμη και στις στοιχειώδεις λειτουργίες του, να επιφορτιστούν και με νέες δαπάνες.

Επίσης, ιδιαίτερη εντύπωση προξενεί η αναφορά του Υπουργείου Οικονομικών για την προβλεπόμενη στελέχωση των Γραφείων αυτών με “1-4 άτομα, ανάλογα με το μέγεθος του ΟΤΑ”. Δεν διευκρινίζεται ποια είναι η αναλογία κατοίκων-υπαλλήλων, η οργανικότητα τους και οι αρμοδιότητες τους.
Για τις Κυκλάδες τίθενται εξαιρετικά σοβαρά ζητήματα τόσο όσον αφορά το προσωπικό όσο και το σύνολο των κατοίκων των νησιών μας :
 Οι οργανικές θέσεις των υπό κατάργηση Δ.Ο.Υ. θα μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ. υποδοχής. Δηλαδή, οι οργανικές θέσεις π.χ της ΔΟΥ Άνδρου και Κέας θα μεταφερθούν στη ΔΟΥ, που θα την φιλοξενεί, για παράδειγμα στη ΔΟΥ Παλλήνης. Αυτό σημαίνει ότι οι υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι, να ακολουθήσουν την θέση τους, διαφορετικά θέτουν εαυτούς εκτός υπηρεσίας. Στην ηπειρωτική Ελλάδα κάτι τέτοιο είναι σε πολλές περιπτώσεις εφικτό. Στη νησιωτική Ελλάδα, κάτι τέτοιο είναι σαφώς ανέφικτο. Για αυτές τις περιπτώσεις δημιουργήθηκε η έννοια της νησιωτικότητας, την οποία θεσπίζει και αναγνωρίζει τόσο το Ελληνικό Σύνταγμα όσο και οι Ευρωπαϊκές Συνθήκες.

 Οι χιλιάδες κάτοικοι των νησιών θα επωμιστούν φυσικά ένα ακόμη οικονομικό βάρος, καθώς πλέον οι πάσης φύσεως φορολογικές υπηρεσίες δεν θα παρέχονται στον τόπο τους. Το ψηφιακό χάσμα αλλά και το κόστος της φορολογικής υποστήριξης καθιστούν την απόφαση για κλείσιμο των Δ.Ο.Υ στις Κυκλάδες απαράδεκτη. Για όσες υπηρεσίες δεν θα παρέχονται μέσω των Φορο-ΚΕΠ, τις οποίες και δεν γνωρίζουμε ποιες είναι, οι νησιώτες μας θα αναγκάζονται, είτε να ταξιδεύουν για περισσότερες της μίας ημέρας, αναγκαζόμενοι να διανυκτερεύσουν εκτός της οικίας τους, είτε να καταβάλλουν κάποιο τίμημα για να ταξιδέψει κάποιος άλλος για αυτούς.
 Σε μια μείζονα τουριστική περιοχή, όπου παράγεται ένα μεγάλο μέρος του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος και με την θορυβωδώς εκπεφρασμένη βούληση –με μηδενικά ωστόσο αποτελέσματα- της κυβέρνησης για πάταξη της φοροδιαφυγής, είναι τουλάχιστον ύποπτο να κλείνουν οι Δ.Ο.Υ στα νησιά μας, αντί να ενισχυθούν για να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους. 

Η προχειρότητα στο σχεδιασμό και στην προετοιμασία της μετάβασης στην «ψηφιακή» εποχή για το Υπουργείο με τη δημιουργία των Φορο-ΚΕΠ αλλά και το γεγονός ότι επαφίεται καθαρά στην πρόθεση του δημοτικού συμβουλίου αλλά και στις οικονομικές του δυνατότητες, το αν θα υπάρχει το Γραφείο Εξυπηρέτηση Πολιτών, θα οδηγήσει στο απόλυτο χάος και στην άμεση και έμμεση ιδιωτικοποίηση των φορολογικών αντικειμένων. 

Με βάση τα παραπάνω, 
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Πέραν της δεδομένης μνημονιακής επιταγής που υπαγορεύει την ενέργεια αυτή, ποιο είναι το σκεπτικό του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την ωφέλεια που θα έχει το σύνολο των πολιτών της Χώρας και των Κυκλάδων με τη συνένωση των ΔΟΥ σε ό,τι αφορά τον κοινωνικά απαιτητό ενδελεχέστερο έλεγχο των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων και τη σύλληψη της φοροδιαφυγής;  Με δεδομένη την οικονομική ασφυξία των Δήμων, την πιθανή κτιριακή ανεπάρκεια και την συνακόλουθη ενδεχόμενη αδυναμία τους να ανταποκριθούν θετικά στο “κάλεσμα” των Υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών, ποια είναι η εναλλακτική πρόταση για την εξυπηρέτηση των πολιτών σε ό,τι αφορά τις φορολογικές τους υποθέσεις, υπό τις ιδιαίτερες μάλιστα συνθήκες του πολυνησιακού συμπλέγματος των Κυκλάδων;
 Στην περίπτωση που ο αριθμός των υπαλλήλων των Δ.Ο.Υ ξεπερνά το πλαφόν που θέτει το Υπουργείο για 1-4 άτομα στα νέα Γραφεία, τι επιφυλάσσεται για το πλεονάζον προσωπικό, που είναι μόνιμοι κάτοικοι του εκάστοτε Δήμου;

Π.Ε.Δ. Ν. Αιγαίου για την για την κατάργηση των ΔΟΥ Κυκλάδων

Επιστολή προς τους Υπουργούς Οικονομικών κο Ι. Στουρνάρα, Εσωτερικών κο Ευρ. Στυλιανίδη και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κο Ι. Βρούτση, με θέμα: «Στελέχωση δημοσίων υπηρεσιών στα νησιά», έστειλε ο  Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου κος Ευστάθιος Κουσουρνάς Δήμαρχος Ρόδου.
Στην επιστολή του ο κ. Κουσουρνάς  αναφέρει τα εξής :

Όπως πληροφορούμεθα θα υπάρξει πρόγραμμα συγχώνευσης των υφιστάμενων Δ.Ο.Υ. , αλλά και άλλων δημόσιων υπηρεσιών. Ειδικότερα για τη νησιωτική μας Περιφέρεια πληροφορούμαστε τη λειτουργία δύο Δ.Ο.Υ. ανά νομό, στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, στα μεγαλύτερα διοικητικά κέντρα αυτών, δηλαδή τη Σύρο, τη Νάξο, τη Ρόδο και την Κω.
Παράλληλα με την κατάργηση των Δ.Ο.Υ. συνεχίζεται η υποστελέχωση και υποβάθμιση των υπηρεσιών του ΙΚΑ, των τελωνείων, και άλλων υπηρεσιών οικονομικού και κοινωνικού χαρακτήρα, οι οποίες είναι ιδιαίτερα αναγκαίες για τη βιωσιμότητα των νησιών μας.
Συμπερασματικά Κύριοι Υπουργοί, σας ζητάμε να μην υπάρξει καμία κατάργηση υπηρεσιών ή μείωση προσωπικού, αλλά αντιθέτως να στελεχωθούν με το αναγκαίο προσωπικό, τόσο οι δήμοι, έτσι ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις που προκύπτουν από τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, όσο και οι δημόσιες υπηρεσίες αιχμής (Δ.Ο.Υ. , ΙΚΑ, Τελωνεία). 

αντίθετη στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών της Περιφέρειας δηλώνει η Π.Ε.Δ.

Επιστολή προς τους Υπουργούς Οικονομικών κο Ι. Στουρνάρα και Ναυτιλίας και Αιγαίου κο Κ. Μουσουρούλη, με θέμα: «Αντίθεση της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου στην ιδιωτικοποίηση λιμανιών της Περιφέρειας», έστειλε ο  Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου κος Ευστάθιος Κουσουρνάς Δήμαρχος Ρόδου.

Στην επιστολή του ο κ. Κουσουρνάς  αναφέρει τα εξής :

Με την παρούσα επιστολή μου, ως Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, επιθυμώ να σας θέσω ένα σημαντικό ζήτημα που απασχολεί την νησιωτική τοπική αυτοδιοίκηση και είναι αυτό της επικείμενης ιδιωτικοποίησης σημαντικών λιμανιών και μαρίνων της περιφέρειάς μας.
Οι φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης αγωνίστηκαν για πολλά χρόνια για να επιτύχουν το αυτονόητο, της διαχείρισης δηλαδή, των λιμανιών των νησιών μας από την ίδια την τοπική αυτοδιοίκηση. Από τη σύσταση των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων μέχρι και σήμερα έχουμε καταβάλλει δυνατή προσπάθεια και έχουμε επιτύχει σε συνεργασία με φορείς της Πολιτείας την κατασκευή σημαντικών έργων υποδομής στα λιμάνια μας. Μία μεγάλη κοινωνική επένδυση, προς όφελος όχι μόνο των κατοίκων των νησιών μας, αλλά και της εθνικής μας οικονομίας (ενδεικτικά σας αναφέρω τα λιμάνια της Μυκόνου και της Ρόδου).

Τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία παρά τον ασφυκτικό έλεγχο και τις ατέρμονες γραφειοκρατικές διαδικασίες της τοπικής διοίκησης έχουν επιτύχει αυτά τα 15 χρόνια περίπου της λειτουργίας τους, ένα σημαντικό έργο και σε αρκετά από αυτά, έχουν εισρεύσει σημαντικά έσοδα προς όφελος των τοπικών νησιωτικών κοινωνιών. Θα πρέπει μάλιστα να μην ξεχνάμε ποτέ, ότι στην περιφέρειά μας υπάρχουν 44 κατοικημένα νησιά, η πλειοψηφία των οποίων, λόγω της περιορισμένης ακτοπλοϊκής σύνδεσής των, έχουν πενιχρά έσοδα, τα οποία αδυνατούν από μόνα τους να καλύψουν έστω και τις στοιχειώδους ανάγκες τους, στη λειτουργία και συντήρηση των υφιστάμενων λιμενικών υποδομών. Η ένταξή τους σε Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία, στα οποία υπάγονται σημαντικά λιμάνια της περιφέρειας μας έχει ως αποτέλεσμα την υποστήριξή τους, όχι μόνο με οικονομικούς πόρους, αλλά και με το αναγκαίο τεχνικό και εργατοτεχνικό προσωπικό που απαιτείται για τη λειτουργία τους. Εάν προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση των σημαντικών σε έσοδα λιμανιών είναι απόλυτα κατανοητό ότι τα περισσότερα από τα νησιά μας, θα μείνουν μετέωρα σε ότι αφορά τις λειτουργικές τους υποδομές.

Δεν είμαστε καταρχήν κατά των ιδιωτικοποιήσεων και της αξιοποίησης με συμβάσεις παραχώρησης των ακινήτων του Δημοσίου . Όμως θεωρούμε ότι η ιδιωτικοποίηση σημαντικών λιμανιών της περιφέρειάς μας, θα έχει ως αποτέλεσμα την εκμετάλλευση από ιδιώτες λιμανιών με έντονη τουριστική κίνηση και σημαντικά έσοδα, τις υποδομές των οποίων έχει χρηματοδοτήσει, τόσο η ελληνική Πολιτεία όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα σημαντικά έσοδα που έχουμε από αυτά τα λιμάνια και που επαναλαμβάνω στηρίζουν σε σημαντικό βαθμό τα υπόλοιπα λιμάνια, θα περάσουν σε χέρια ιδιωτών με αποτέλεσμα να μειωθούν τα έσοδα σε σημαντικό βαθμό για τις τοπικές κοινωνίες ,  παρά τα αντισταθμιστικά τέλη, τα οποία θεωρούμε βέβαιο ότι θα πρέπει να δοθούν στον αντίστοιχο δήμο. Επίσης τα λιμάνια αποτελούν  σημαντικές πύλες εισόδου και γι΄ αυτό ο έλεγχος των λιμανιών θα πρέπει να γίνεται από το δήμο και από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς.

Σας ζητάμε τα λιμάνια μας να παραμείνουν στον έλεγχο και την εκμετάλλευση των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων, με τροποποίηση του υφιστάμενου νομικού καθεστώτος, έτσι ώστε τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία να απεμπλακούν από τον ασφυκτικό έλεγχο της κεντρικής διοίκησης και να γίνουν πιο ευέλικτα και λειτουργικά, προς όφελος των τοπικών μας οικονομιών.
            

με επιτυχία οι συνδιασκέψεις στελεχών και φίλων της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. στο Νότιο Αιγαίο (Σύρο στις 3/10 και Ρόδο στις 15/10)

Σύμφωνα με ανακοίνωση που υπογράφουν οι κύριοι Χαράλαμπος Κόκκινος, πρόεδρος και Μάνος Ανδρουλάκης, γενικός γραμματέας της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.,

Παρουσία του Πρόεδρου της Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.) και Αντιπροέδρου της Δ.Ο.Ε. κ. Χαράλαμπου Κόκκινου πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία στη Σύρο στις 03/10 και στη Ρόδο στις 15/10 συσκέψεις στελεχών και φίλων της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.

Κατα την διάρκεια των συναντήσεων, συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και οργανωτικά ζητήματα εν’ όψει των εκλογών της 07/11/2012 για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ και ΚΥΣΠΕ).

Η Εκπαίδευση αποτελεί εθνική προτεραιότητα. Οι μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται από το 2010 οδηγούν στη συρρίκνωση των δαπανών για τη Δημόσια Εκπαίδευση και εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία των σχολικών επιτροπών και των σχολικών μονάδων.
Ο Έλληνας εκπαιδευτικός έχει δεχθεί πρωτοφανή οικονομική και επιστημονική υποβάθμιση, αμείβεται με μισθούς που ξεκινάνε από τα 640 ευρώ και ενώ οι ανάγκες για εκπαιδευτικό προσωπικό είναι μεγάλες οι διορισμοί μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών ελαχιστοποιούνται.

Π.Ν.Α. – Α.Δ.Α. «ανάγκη η συνεργασία»

Με τον κ. Νίκο Κωστόπουλο, ειδικό σύμβουλο της Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου, συναντήθηκαν σήμερα στη Ρόδο ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Φώτης Χατζηδιάκος και η αντιπεριφερειάρχης Λίτσα Φτακλάκη.

Στη συνάντηση επισημάνθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη ότι παρά τους διακριτούς ρόλους των δύο θεσμών, επιβάλλεται η τακτική και ουσιαστική επικοινωνία, φυσικά και η συνεργασία, επικαλούμενος τη στήριξη που παρέχει η Περιφέρεια σε υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όπως το Δασαρχείο, το Τμήμα Περιβάλλοντος κλπ.

Από τον κ. Κωστόπουλο ζητήθηκε, στο πλαίσιο της γόνιμης συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, να επιδεικνύεται από τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης «μεγαλύτερη ευελιξία και λιτότερο γραφειοκρατικό πνεύμα», θέτοντας θέμα επιτάχυνσης και διευκόλυνσης των διαδικασιών προώθησης, μέσω της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, των αιτήσεων για προσλήψεις με συμβάσεις διάφορων μορφών (δίμηνων κλπ), με σκοπό την κάλυψη αναγκών που κρίνονται κατεπείγουσες. 

2ήμερη επίσκεψη στην Νάξο πραγματοποίησε ο Νίκος Συρμαλένιος

Στη διήμερη επίσκεψη του στη Νάξο το Σαββατοκύριακο 13-14/10, ο Νίκος Συρμαλένιος συμμετείχε στη συνέλευση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στην οποία συζητήθηκε η αναδιοργάνωση του σχήματος μετά τις εκλογές, η πορεία προς την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη και την ίδρυση ενιαίου κόμματος καθώς και ο προγραμματισμός της τοπικής οργάνωσης και η παρέμβαση στα τοπικά προβλήματα του νησιού.
Στην τοποθέτηση του μεταξύ άλλων τόνισε: «…..Τέσσερεις μήνες μετά τις εκλογές, η τρικομματική κυβέρνηση βρίσκεται σε προϊούσα αποσύνθεση, το πακέτο των επερχόμενων επώδυνων για τον ελληνικό λαό μέτρων, σε συνδυασμό με τις αποκαλύψεις τύπου λίστας Λαγκάρντ κ.α. που επιταχύνουν την κατάρρευση του παλαιού πολιτικού σκηνικού, δημιουργούν συνθήκες απρόβλεπτων εξελίξεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αναλαμβάνει από τα πράγματα ακόμα μεγαλύτερο βάρος και ευθύνη, για να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από το μνημόνιο και την κρίση και σε μια αναγεννητική πορεία προς όφελος του λαού. Τώρα είναι η ώρα για να εντείνουμε τη δράση μας, για να δυναμώσουν οι κινητοποιήσεις και η μαζικότητα του κινήματος. Με την ενωτική, μαζική , μαχητική δράση στη Βουλή και στο λαό, όλοι μαζί μπορούμε να αποκρούσουμε τα μέτρα. Τις επόμενες μέρες, πρέπει να κινητοποιηθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, για να πετύχει η πανελλαδική απεργία της 18ης Οκτώβρη, πρέπει τις μέρες που θα ψηφίζονται τα μέτρα, ο λαός να κατέβει μαζικά, ειρηνικά, δημοκρατικά, σε μια λαοθάλασσα στο Σύνταγμα και σε όλες τις πόλεις και τα νησιά, για να ανατρέψουμε την καταστροφική πορεία της χώρας…».
Παράλληλα, ανακοίνωσε οτι έκανε έγγραφη αναφορά προς το Προεδρείο της Βουλής και τον αρμόδιο Υπουργό, με αίτημα την μη Κατάργηση του Ειρηνοδικείου της Τραγαίας Νάξου. 

Χ. Κόκκινος για την συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της Π.Ν.Α. (15.10)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του επικεφαλής του συνδυασμού “νέα εποχή για τα νησιά μας” κ. Χαράλαμπου Κόκκινου,

Ο Περιφερειακός Συνδυασμός της μείζονος μειοψηφίας εκπροσωπήθηκε από τον επικεφαλής του συνδυασμού ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ κο Χαράλαμπο Κόκκινο και τον περιφερειακό σύμβουλο κο Γεώργιο Παπαμανώλη.
Στην Τριμηνιαία Έκθεση Προϋπολογισμού (3ου Τριμήνου) η περιφερειακή αρχή Αιγαίου ομολογεί την οπισθοδρόμηση των νησιών μας. Η έλλειψη αναπτυξιακών δράσεων είναι χαρακτηριστική. Για τις δημόσιες επενδύσεις από τα 13.5 εκ. ευρώ που προβλέπονται στον προϋπολογισμό του 2012 είχαν απορροφηθεί μόλις 806.000 ευρώ !!!
Εξυπακούεται ότι η απουσία στήριξης της επιχειρηματικότητας και του επενδυτικού κλίματος οδηγεί στην επιδείνωση της ύφεσης και της ανεργίας.
Την ώρα που οι νησιώτες ζητούν ανάπτυξη, βιώνουν πρωτοφανή οπισθοδρόμηση και γίνονται θιασώτες της προχειρότητας, που πλέον δείχνει να ΄΄θεσμοθετει΄΄ η περιφερειακή αρχή.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σοβαρά θέματα που απαιτούν υπεύθυνη ενημέρωση και συζήτηση εισάγονται προς έγκριση στην Οικονομική Επιτροπή ως έκτακτα θέματα ΄΄εκτός ημερησίας διάταξης΄΄ . Η περίπτωση της δικαστικής διαμάχης της Π.Ν.Α. με τον μελετητή του Τ.Ε.Ε. της Θήρας την εκθέτει. Λόγο της έλλειψης σταθερής νομικής εκπροσώπησης στις Κυκλάδες για την προαναφερθείσα δικαστική υπόθεση, κατακερματίζει τα ένδικα μέσα αναθέτοντας σε άλλο δικηγόρο την προσφυγή και λίγες ημέρες αργότερα σε άλλον την αναστολή!!! 

Πέμπτη, Οκτωβρίου 18, 2012

νέο ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Διαβατηρίων

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας,
Ανακοινώνεται ότι, μετά από αξιολόγηση της όλης διαδικασίας έκδοσης διαβατηρίων, τροποποιείται το ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Διαβατηρίων.
Επιπλέον θα πραγματοποιηθεί αποδέσμευση προσωπικού, το οποίο θα διατεθεί για την κάλυψη αναγκών εμφανούς αστυνόμευσης.

Ειδικότερα, η εξυπηρέτηση του κοινού στα Γραφεία Διαβατηρίων των Αστυνομικών Κυκλάδων, Α’ Δωδεκανήσου και Β’ Δωδεκανήσου θα γίνεται ως εξής:

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή κατά τις ώρες 07.30 έως 15.30
Την Τετάρτη κατά τις ώρες 14.00 έως 22.00
Το Σάββατο κατά τις ώρες 08.00 έως 15.00

6ο Συνέδριο Εμπορικών Συλλόγων Κυκλάδων

Το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το φετινό 6ο Συνέδριο Εμπορικών Συλλόγων  Κυκλάδων, στην Άνδρο.
Στο συνέδριο έχουν δηλώσει οτι θα συμμετάσχουν οι περισσότεροι εμπορικοί σύλλογοι απο τα νησιά των Κυκλάδων.

Για συμμετοχές, περαιτέρω  πληροφορίες ή επεξηγήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν καλέστε τους διοργανωτές:
Κυρία Βούλα Μανδαράκα, Πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου"Η ΟΜΟΝΟΙΑ" τηλ. 2282024510/ 6932713857
Κύριο Γιάννη  Κουμαριανό, Γραμματέα   Εμπορικού Συλλόγου  "Η ΟΜΟΝΟΙΑ"   τηλ. 22820/ 6947402010     

Το πρόγραμμα του συνεδρίου έχει ως εξής:
Σάββατο 20.10 
10:30 Καλωσόρισμα από την πρόεδρο του εμπορικού Συλλόγου Άνδρου  Bούλα Μανδαράκα, Χαιρετισμός Δημάρχου Άνδρου Ιωάννη Γλυνού, Χαιρετισμοί επισήμων

11:00 Δημήτρης Αρμενάκης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής  - Ομόρων Νομών και Νήσων Αιγαίου, θέμα : Χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ-ΕΣΠΑ κλπ)
11:30 Γιάννης Ρούσσος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κυκλάδων, θέμα : Ο ρόλος των συλλογικών φορέων στη νέα πραγματικότητα
12:00 Θεόδωρος Πολενάκης, Πρόεδρος Συλλόγου Επαγγελματικών Σίφνου
Θέμα : Ασφαλιστικές  εισφορείς και περίθαλψη στα νησιά 
12:30 Γιάννης Κουμαριανός, Γραμματέας Εμπορικού Συλλόγου Άνδρου και μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, θέμα : Τουρισμός – Άνοιγμα νέων αγορών και εμπορίου

15:00 Ιωάννης Ευαγγέλου, πρώην Πρόεδρος HATTA και πρώην Aντιπρόεδρος ΕΟΤ, θέμα : Η συμβολή του εμπορικού κόσμου στην τουριστική ανάπτυξη
15:30 Ανδρέας Τσιμέκης, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Τήνου
Σχέσεις εμπορικών συλλόγων με φορείς και αρχές του τόπου 
16:00 Ιωάννης Παλαιολόγος, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Σύρου
Κρατικός έλεγχος και φορολογική συνείδηση 
16:30 Λήξη πρώτης μέρας, συμπεράσματα 

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012
11:00 Σοφία Καπινιάρη, Πρόεδρος Συλλόγου Επαγγελματικών Νάξου Εμπόριο και τοπική ανάπτυξη
11.30 Νικόλαος Αρτέμης, Πρόεδρος Συλλόγου Εμπόρων Ίου
Οικονομική κρίση και οι συνέπειες της
12:00 Κωνσταντίνος Σκαρβέλης, Κλινικός Ψυχολόγος
Ψυχική υγειά - κρίση 
12:30 Παρατηρήσεις, αποτελέσματα
13:30 Λήξη συνεδρίου ανάθεση επόμενης διοργάνωσης

ανακοίνωση Συλλόγου στήριξης Κ.Υ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση – ενημέρωση σχετική με τις συνταγογραφήσεις, του Συλλόγου Στήριξης του Κ.Υ. Σαντορίνης,

Ο Σύλλογος σας ενημερώνει οτι, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού για συνταγογράφηση, μπορείτε να καλείτε το 14784 και να κλείνετε ραντεβού με συμβεβλημένο γιατρό. Καλώντας τον τηλεφωνικό αριθμό θα πρέπει να γνωρίζετε τον αριθμό σας ΑΜΚΑ και τον «αριθμό μητρώου» σας (είναι γραμμένα στα βιβλιάρια).
Μπορείτε να καλέσετε όποιον γιατρό θέλετε απο τους συμβεβλημένους στο δικό τους τηλέφωνο και να κλείσετε ραντεβού.

Ονόματα συμβεβλημένων γιατρών και τηλέφωνα : 
Μάστακας Αριστοτέλης, Φηρά, Γενικός γιατρός 22860 28736
Τσιτλακίδης Νικόλαος, Φηρά, Γενικός γιατρός, 22860 25677
Καραμολέγκου Ευαγγελία, Καμάρι Γενικός Γιατρός 22860 30100
Βόσσος χαράλαμπος, Μεσαριά, Πνευμονολόγος 2286032916
Φωκάς Παναγιώτης, Ευθεία Φηρών – Πύργου, Γυναικολόγος, 22860 28502
Νικολίτσης Βασίλειος, Φηρά, Οδοντίατρος, 22860 23769

Η συνταγογράφηση είναι δωρεάν πρωινές ώρες ενω το απόγευμα πληρώνει ο συμβεβλημένος 10 ευρώ στους ιδιώτες συμβεβλημένους γιατρούς εκτός Κ.Υ. 

συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στην Σαντορίνη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 18 Οκτωβρίου και στην Σαντορίνη, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Στην σημερινή απεργία αναμένεται να συμμετέχουν και αρκετοί εκπαιδευτικοί στο νησί, όπως άλλωστε έχουν ενημερώσει απο την προηγούμενη.
Η συγκέντρωση και διαμαρτυρίας στα Φηρά αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 11.00 έξω απο την ΔΟΥ Θήρας.

ο Παναγιώτης Ρήγας για τις ΔΟΥ των Κυκλάδων

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με την κατάργηση των Δ.Ο.Υ. στα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων κατέθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων του Πασοκ, Παναγιώτης Ρήγας. 
Η ερώτηση που αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την διαδικασία του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,         

Δημοσιοποιήθηκε το σχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που αφορά στην αναδιοργάνωση των οργανικών μονάδων του Υπουργείου και προβλέπει για τον νομό Κυκλάδων την διατήρηση των Δ.Ο.Υ. Σύρου και Νάξου και την κατάργηση όλων των υπολοίπων, με αντικατάστασή τους από Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων.
Η αλλαγή αυτή για τον νησιωτικό χώρο είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει σοβαρές αρνητικές παρενέργειες, τόσο στον τομέα της εξυπηρέτησης των φορολογουμένων νησιωτών, όσο και στον τομέα της είσπραξης δημόσιων εσόδων.

Είναι επιβεβλημένο, η οποιαδήποτε αλλαγή να διασφαλίζει δύο προϋποθέσεις, πρώτον ότι δεν θα υπάρξει μετακίνηση φορολογούμενου από νησί σε νησί για διεκπεραίωση υπόθεσης του και δεύτερον ότι δεν θα «ξεσπιτωθούν» οι υπάλληλοι των Δ.Ο.Υ. που εργάζονται στις προς κατάργηση Δ.Ο.Υ. Σε αντίθετη περίπτωση οι Δ.Ο.Υ. των νησιών δεν πρέπει να καταργηθούν.
Με βάση τα παραπάνω, ερωτάσθε:

1)Με ποιο τρόπο θα διασφαλισθεί η εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων, στις Δ.Ο.Υ. που καταργούνται, νησιωτών ώστε να μην υποχρεούνται οι ίδιοι ή οι λογιστές τους να μετακινούνται από τον τόπο κατοικίας τους; 
2)Τι προβλέπεται για το υπαλληλικό προσωπικό των Δ.Ο.Υ. που καταργούνται ώστε να μην υποχρεωθούν –παρά τη θέληση τους– να μετακινηθούν σε υπηρεσία εκτός νησιού; 

το Επιμελητήριο Κυκλάδων για τις ΔΟΥ των Κυκλάδων

Σε επιστολή του προς τον υφυπουργό Οικονομικών Γεώργιο Μαυραγάνη, -η οποία κοινοποιείται στον Υπουργό Οικονομικών, κ. Στουρνάρα, στους Βουλευτές του Νομού Κυκλάδων καθώς και στους Επαγγελματικούς Φορείς και Συλλόγους του Νομού Κυκλάδων-
με θέμα την ανακοίνωση του Υπ. Οικονομικών περί «ενοποιήσεων Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.)» το Επιμελητήριο των Κυκλάδων αναφέρει οτι,

Κύριε Υπουργέ,

Με αφορμή σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών (12/10/2012) με θέμα «Ενοποιήσεις Δ.Ο.Υ.», θα θέλαμε να τονίσουμε τις έντονες επιφυλάξεις μας αναφορικά με την κατάργηση Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.), σε μια περιοχή με δεδομένες σημαντικές ιδιαιτερότητες, όπως είναι οι Κυκλάδες.

Χωρίς σε καμία περίπτωση να παραγνωρίζουμε την ανάγκη για εξορθολογισμό του Δημοσίου Τομέα στη χώρα μας, αλλά, αντιθέτως, ως ένθερμοι υπέρμαχοί της, διατηρούμε σοβαρές αμφιβολίες αναφορικά με το βαθμό στον οποίο η ενοποίηση των Δ.Ο.Υ. των νησιών των Κυκλάδων θα αποφέρει τα οφέλη που επιθυμεί το Υπουργείο, ενώ, παράλληλα, δεν θα προκαλέσει και σημαντικά προβλήματα στις τοπικές επιχειρήσεις.

Η κατάργηση Δ.Ο.Υ. στο Νομό μας, και ιδιαίτερα σε νησιά με πολυπληθή επιχειρηματική κοινότητα και έντονη οικονομική δραστηριότητα, αν δε συνοδεύεται από έναν ώριμο σχεδιασμό για τη διάδοχη κατάσταση, ενέχει τον κίνδυνο επιβάρυνσης των τοπικών επιχειρήσεων με άσκοπες μετακινήσεις προς τα νησιά στις οποίες θα διατηρηθούν οι Δ.Ο.Υ., υψηλότερο λειτουργικό κόστος λόγω των μετακινήσεων αυτών, απώλεια πολύτιμων ανθρωποωρών για το εργατικό δυναμικό τους.

Στο παραπάνω πλαίσιο, σας παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε με μεγάλη προσοχή το σχεδιασμό του Υπουργείου που αφορά στην ενοποίηση των Δ.Ο.Υ. του Νομού μας. Μια τέτοια απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί βιαστικά και, κυρίως, χωρίς να έχει διασφαλιστεί:

Η άμεση λειτουργία των Γραφείων Εξυπηρέτησης Πολιτών, όπως προβλέπεται στο σχέδιο του Υπουργείου, ήδη από την επόμενη ημέρα της ενοποίησης των Δ.Ο.Υ. στα νησιά που αυτή προβλέπεται, και η πλήρης κάλυψη των αναγκών των συναλλαγών με τις φορολογικές αρχές των τοπικών επιχειρήσεων και των πολιτών από τη δομή και τις υπηρεσίες των Γραφείων Εξυπηρέτησης Πολιτών, έτσι ώστε να διασφαλίζεται ότι οι τοπικοί πληθυσμοί και οι τοπικές επιχειρηματικές κοινότητες δεν θα επιβαρυνθούν άδικα καθ’ οιονδήποτε τρόπο από την κατάργηση των οικείων Δ.Ο.Υ.
  
Είμαστε σίγουροι ότι γνωρίζετε πολύ καλά πως η επιχειρηματικότητα στη χώρα μας βρίσκεται σε δεινή θέση, η οποία, μάλιστα, επιδεινώνεται καθημερινά από τις επιπτώσεις της ύφεσης. Ο νησιωτικός χαρακτήρας και ο κατακερματισμός της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Νομού μας σε πολλά νησιά προκαλεί, στις συνθήκες αυτές, πρόσθετες δυσκολίες στις τοπικές επιχειρήσεις. Πιστεύουμε ότι οι αποφάσεις που αφορούν τη διοικητική εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων των Κυκλάδων πρέπει να λαμβάνονται μετά από πολύ προσεκτική εξέταση όλων των παραμέτρων, και, ιδίως, των επιπτώσεων που θα έχει η εφαρμογή τους στην τοπική επιχειρηματική δράση. 

διαγωνισμός για την αποκομιδή των του Δήμου Θήρας

Δημόσιο διεθνή διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές έχει προκηρύξει και θα πραγματοποιήσει στις 31.10.2012 ο Δήμος της Σαντορίνης, ώστε να αναθέσει την αποκομιδή και την διαχείριση των απορριμμάτων του νησιού, την διετία 15.12.2012 - 15.12.2014.
Κριτήριο θα αποτελέσει η οικονομικά και τεχνικά πιο συμφέρουσα προσφορά.

Σύμφωνα με την ΑΔΑ με αριθμό Β43ΡΩΡΝ-5ΧΩ και θέμα «Αποκομιδή απορριμμάτων και καθαρισμός κοινοχρήστων χώρων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Θήρας», της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου που πραγματοποιήθηκε στις 28.8.2012, προτάθηκε και ψηφίστηκε κατα πλειοψηφία η παροχή υπηρεσιών συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών, καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων και δημοσίων κτηρίων, με την σύναψη δημόσιας σύμβασης όπως αυτές προβλέπονται απο τον Κώδικα των Ο.Τ.Α.

Με αιτιολογημένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών, τεκμηριώνεται η αδυναμία εκτέλεσης συγκεκριμένων υπηρεσιών με ιδία μέσα του Δήμου και καθορίζονται το αντικείμενο των παρεχόμενων υπηρεσιών, η διάρκεια και η περιοχή εντός της οποίας παρέχονται.
Με την 293/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η εκτέλεση παροχής υπηρεσιών με τίτλο : «Αποκομιδή απορριμμάτων και καθαρισμός κοινοχρήστων χώρων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Θήρας» σε ιδιώτη με την διενέργεια δημόσιου ανοιχτού διαγωνισμού βάση του Ν.3979/2011.
Βάση των παραπάνω συμφωνήθηκε να προχωρήσει η Οικονομική Επιτροπή στην κατάρτηση των όρων διακήρυξης του δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού, με χρονικό διάστημα ως προς την εκτέλεση του έργου απο 15.12.2012 εως 15.12.2014 με δυνατότητα ανανέωσης της σύμβασης παροχής υπηρεσιών για εναν ακόμη χρόνο εως τις 15.12.2015.

Ο συνολικός προυπολογισμός της σύμβασης είναι 3.982.300,88 πλέον του κατα νόμο ΦΠΑ 517.700 ευρώ.
Το συνολικό κόστος αναμένεται να επιβαρύνει αναλογικά τους ετήσιους προυπολογισμούς του Δήμου Θήρας.
Ο διαγωνισμός αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην έδρα του Δήμου Σαντορίνης στις 31.10.2012.
Για πληροφορίες σχετικά με τους όρους και την διαδικασία κατάθεσης προσφορών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Δήμο Σαντορίνης.

τα λεφτά του πίσω....

«Τα λεφτά του πίσω» ζητά ο Δήμος της Σαντορίνης απο 3 νομικά πρόσωπα, με πρόσφατες αποφάσεις της οικονομικής του επιτροπής. 
Συγκεκριμένα, ζητά πίσω τις εργοδοτικές εισφορές που είχαν γίνει απο πλευράς του για την μέχρι πρόσφατα μισθοδοσία του πρώην Αντιδήμαρχου κ. Βαρβαρήγου οποίος ασφαλιζόταν και απο τον τραπεζικό οργανισμό στον οποίο συνεχίζει να εργάζεται, στον οποίο και απευθύνεται το αίτημα των ασφαλιστικών επιστροφών...
Ο Δήμος της Σαντορίνης παράλληλα "ζητάει τα λεφτά του πίσω" και απο την ΔΟΥ Θήρας, μιας και το γνωστό και ως «χαράτσι» ή Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. στα ακίνητα που νοικιάζει ο Δήμος, μπορεί μεν να το είχαν πληρώσει οι ενοικιαστές τους (προφανώς δεν ήταν ..ξεκάθαρο οτι ανήκουν σε ΟΤΑ ;..) και να είχαν «ισοφαρίσει» τα νοίκια με το εν λόγο τέλος, πλήν όμως οι ΟΤΑ έχουν απαλλαγή απο την καταβολή του....(δίκαιο; μάλλον οχι, αλλά ετσιισχύει...)
Ενώ, τέλος,  ο Δήμος της Θήρας αποφάσισε να προσφύγει και κατα του ΙΚΑ και συγκεκριμένα κατα πράξης επιβολής πρόσθετης επιβάρυνσης (ΠΕΠΕΕ) και πρόσθετου τέλους (ΠΕΠΤ).
Συμπερασματικά, ο Δήμος Θήρας είναι απο αυτούς που ζητάνε πίσω.....

σχολή γονέων απο την Ι.Μ. Θήρας

Η Ιερά Μητρόπολη Θήρας Αμοργού και Νήσων στα πλαίσια λειτουργίας του παιδικού  σταθμού «Η Γλυκογαλούσα» της ενορίας Καρτεράδου θέτει σε λειτουργία Σχολή Γονέων προς ενημέρωση και πληροφόρηση των γονέων σε θέματα εκπαίδευσης, διαπαιδαγώγησης και ανατροφής των τέκνων τους. 
Στην Σχολή Γονέων μπορεί να συμμετέχει ελεύθερα  κάθε ενδιαφερόμενος γονέας.
Οι συναντήσεις της Σχολής γονέων είναι μηνιαίες και πραγματοποιούνται στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Παναγίας Γλυκογαλούσας στον Καρτεράδο.

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου στις 6:00 μ.μ όπου η διαιτολόγος-διατροφολόγος κα Ελευθερία Αλεφραγκή και συνεργάτης του παιδικού σταθμού θα αναπτύξει το θέμα: «Διατροφικές ανάγκες προνηπιακής ηλικίας».
Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

η ημέρα της ελληνικής αστυνομίας (20.10) εορτασμοί με επίκαιρα μηνύματα

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τον εορτασμό της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου,
με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας δεν θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα  δεξιώσεις και το χρηματικό ποσό θα διατεθεί στην Μ.Κ.Ο «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο φετινός εορτασμός της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου θα πραγματοποιηθεί κατά το διήμερο 19 - 20 Οκτωβρίου 2012, τόσο στην Αθήνα, όσο και στις έδρες των Αστυνομικών Διευθύνσεων σε όλη τη χώρα. 

Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της κεντρικής εκδήλωσης, ο εορτασμός  θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της πρώην Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας δεν θα πραγματοποιηθούν δεξιώσεις μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις και οι σχετικές δαπάνες θα διατεθούν στο σύνολό τους για την ενίσχυση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (Μ.Κ.Ο.) «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, μας ενημερώνει ότι ανήμερα της 20ης Οκτωβρίου 2012 και ώρα 10.00, θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ερμούπολης Σύρου, Δοξολογία για τον εορτασμό του Αγίου Αρτεμίου.
Όσοι επιθυμούν, μπορούν να μας τιμήσουν με την παρουσία τους.

Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την 20η Οκτωβρίου 2012 στην Ρόδο, στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού περί ώρα 10.30 και στην Κώ, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής περί ώρα 11.00. 

Επίσης στο πλαίσιο του εορτασμού, θα πραγματοποιηθεί από την 22-10-2012 έως και την 26-10-2012, πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Υγειονομικού του Σώματος.

Κυριακή, Οκτωβρίου 14, 2012

συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Σαντορίνης (16.10)

Την Τρίτη 16 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σαντορίνης με τα εξής θέματα :

1.ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ  ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΠΟΣΟΥ #12.000# € ΚΑΙ ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΕΚ ΝΕΟΥ ΠΟΣΟΥ  # 35.000# € ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
2.ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘ. 285/2008 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΛΗΨΗ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΑΓΟΡΑΙΩΝ ΕΠΙΒΑΤΗΓΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΗΡΑΣ.
3.ΥΠΟΓΕΙΩΣΗ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΔΕΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΦΟΙΝΙΚΙΑΣ-ΟΙΑΣ.
4.ΕΓΚΡΙΣΗ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΟΥ : «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΑΛΕΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΣΑΡΙΑΣ ΘΗΡΑΣ».
5.ΕΓΚΡΙΣΗ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΟΥ : «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ  ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΤΕΓΗΣ ΚΟΝΤΟΧΩΡΙΑΝΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΦΗΡΩΝ ΘΗΡΑΣ».
6.ΕΓΚΡΙΣΗ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΟΥ : «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΑΛΕΤΩΝ ΣΤΗ ΨΑΡΑΓΟΡΑ ΤΗΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΦΗΡΩΝ».
7.ΕΓΚΡΙΣΗ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΟΥ : «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΙΣΟΠΕΔΩΝ ΚΟΜΒΩΝ ΜΕΣΑΡΙΑΣ& ΠΥΡΓΟΥ-ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ-ΛΙΜΑΝΙ ΑΘΗΝΙΟΥ».
8.ΕΓΚΡΙΣΗ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΟΥ : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΤΟΝ ΕΣΩΠΑΡΑΛΙΑΚΟ  ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΜΑΡΙΟΥ».
9.ΕΓΚΡΙΣΗ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΟΥ : «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ ΣΤΟ Δ.Δ. ΒΟΥΡΒΟΥΛΟΥ».
10.ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ  ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΟΔΟΥ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΦΗΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ».
11.ΕΓΚΡΙΣΗ 1ΟΥ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ».
12.ΕΓΚΡΙΣΗ 1ΟΥ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ :
« ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ ΣΤΟ Δ.Δ. ΒΟΥΡΒΟΥΛΟΥ».
13.ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΔΡΟΜΟΥ ΑΠΌ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΕΩΣ ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΕΞΩ ΓΩΝΙΑΣ.
14.ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΑΠΗΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ-ΚΑΘΕΤΟΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ)-Δ.Δ. ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #42.500# € .
15.ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ  ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΟΣΤΕΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΙΑΣ».
16.ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ  ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΕΙΟ ΘΗΡΑΣ».
17.ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ  ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ Δ.Δ. ΜΕΣΑΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΕΩΣ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ».
18.ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ  ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΩΝ ΣΕ ΔΥΟ ΔΙΑΒΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΙΟΥ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ».
19. ΕΓΚΡΙΣΗ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ  ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΑΜΕΣΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ  ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΥ ΛΙΜΕΝΑ».
20.ΕΓΚΡΙΣΗ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ  ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ  ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΜΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ».
21.ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΠΑΛΑΙΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #29.930,88# €.
22.ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΕΙΟ», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #11.605,00# €-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
23.ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΥ ΣΤΗΘΑΙΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΔΟ ΡΙΒΑΣ-ΜΑΝΩΛΑ,  ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ  ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΘΗΡΑΣΙΑΣ», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #1.972,41# €-
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
24.ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΔΕΝΤΡΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ 2012», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #11.414,40# €-
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
25.ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ-ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΟΑΣ ΠΑΠΙΑ & ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ (EUROBANK)», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #366.190,03 # €-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
26.ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ  ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΦΗΡΩΝ», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #11.679,29# €.
27.ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ 240 ΚΑΙ 1.100 ΛΙΤΡΩΝ ΚΑΙ ΧΥΤΟΣΙΔΗΡΩΝ ΚΑΔΩΝ ΔΑΠΕΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2012.
28.ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ-ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΟΠΩΛΕΙΟΥ» ΤΗΣ κ. IRYNA MEDVYEDYEVA, ΣΤΑ ΦΗΡΑ ΘΗΡΑΣ.
29.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ.
30.ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ  ΠΟΣΟΥ #7.000# € ΣΤΟ  ΝΠΔΔ ΔΑΠΠΟΣ  ΓΙΑ  «ΑΜΟΙΒΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ».
31.ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ.
32.ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ  ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ.
33.ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ.
34.ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ  ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ.
35.ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΠΟΣΟΥ #2.500# € ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ .
36.ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΥΝΑΨΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2012 ΕΩΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2013 ΓΙΑ ΤΗΝ  ΠΑΡΟΧΗ  ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΡΥΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012, #2.500# €).
37.ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΩΣ ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΝΤΟΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ #180,00# €.
38.ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΑΠΛΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΟΥ, ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΗΡΑΣ.
39.ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘ. 72/2012 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΜΕ ΘΕΜΑ : «ΛΗΨΗ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ».
40.ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘ. 296/2012 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΑΠΟΔΟΧΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΠΟΣΟΥ #31.000# € ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΖΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΘΕΟΜΗΝΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ Α΄ΚΑΙ Β΄ΒΑΘΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ-ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ».
41.ΕΚΡΙΖΩΣΗ ΔΕΝΤΡΟΥ ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΑ.
42.ΕΚΡΙΖΩΣΗ ΔΕΝΤΡΟΥ ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΑΡΙΑ.
43.ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΠΛΑΝΟΔΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013.
44.ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΣΤΑΣΙΜΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013.
45.ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ.
46.ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ.

σύλλογος Κρητών Σαντορίνης – γενική συνέλευση

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΡΗΤΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ» ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ, ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΣΤΟ ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΘΗΡΑΣ, ΕΝΑΝΤΙ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00, ΜΕ ΘΕΜΜΑΤΑ:

1. ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΑΠΕΡΧΩΜΕΝΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΙΟΥ.
2.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
3. ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΑΠΕΡΧΩΜΕΝΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
4.ΠΟΡΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
5.ΕΚΛΟΓΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ 21ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012.
6.ΩΡΑΡΙΟ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ
7.ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ 21ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012.
8.ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.

Η παρουσία των μελών κρίνεται απαραίτητη.
Για το Δ.Σ.Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΟΡΦΑΝΟΣ