Σάββατο, Απριλίου 19, 2014

μήνυμα Δημάρχου Θήρας, Αναστάσιου – Νικόλαου Ζώρζου, Πάσχα 2014

Διανύουμε περίοδο μεγάλων ανακατατάξεων στο παγκόσμιο στερέωμα. Ανακατατάξεων που θα καθορίσουν τις τύχες των λαών. Ανακατατάξεων που θα επηρεάσουν όμως και τη στάση μας απέναντι σ’ αυτές. Ένας κόσμος διαφορετικός γεννιέται με τρομακτική ταχύτητα.

Η έννοια της Ανάστασης εκτός του θρησκευτικού της χαρακτήρα, αποκτά μιαν ακόμα διάσταση, πιο έντονα από κάθε άλλη φορά. Το νόημα της μεταφέρεται στη διάσταση την ανθρώπινη˙ πρέπει να κινητοποιήσει τον ενδιάθετο χώρο μας, πρέπει να αγγίζει τις αρχές του Ελληνικού Πολιτισμού, πρέπει να θρυμματίσει τις στρεβλώσεις πρέπει να οδηγήσει την ψυχή μας στις πανανθρώπινες αξίες που χάνονται, καθώς με τέχνη και σκοπιμότητα αναδεικνύονται άλλες που οδηγούν στην αποσάθρωση των κοινωνιών. Τι άραγε εξυπηρετεί αυτό; Ποιους στόχους; Είναι νομίζω πλέον ορατοί.
Ανάσταση λοιπόν αγαπημένοι συμπολίτες.
Ανάσταση στον νου και την ψυχή.
Μαζί με την Ανάσταση του Θεανθρώπου ας έρθει και η ανάσταση η δική μας.
Ας δούμε τον κόσμο να ξαναγεννιέται. Τούτο όμως θα συμβεί αν ο καθένας μας αναλάβει να ξαναγεννηθεί.

Χρόνια πολλά,

Καλή Ανάσταση

μήνυμα για το Πάσχα της "Ενωτικής Πορείας"

Η Ανάσταση του Θεανθρώπου είναι το θαύμα και το θεμέλιο της χριστιανικής πίστης, είναι ο απόλυτος θρησκευτικός συμβολισμός της ελπίδας για τον άνθρωπο.

Οι Άγιες μέρες του Πάσχα και η πορεία μέχρι την Ανάσταση, ο πανανθρώπινος θρήνος για τα πάθη του Χριστού το υποβλητικό κλίμα περίσκεψης και θρησκευτικής περισυλλογής μας ακολουθεί μέχρι την κορύφωση του Θείου δράματος και την εξάγνηση την κάθαρση της Θείας Αναστάσεως. Καθοριστικός συμβολισμός στην ψυχή και το μυαλό του ανθρώπου.

Ένας συμβολισμός που καθορίζει την ανθρώπινη ύπαρξη που στις μέρες μας αγνοείται, παραγκωνίζεται ή ξεχνιέται, παρακάμπτεται ή κρύβεται, μα το σημαντικότερο δεν διδάσκεται δεν εκφέρεται δεν συναντάται στην πρακτική της καθημερινότητας του ανθρώπου.

Μένοντας μακριά από το Μυστήριο είναι σαν να προσπαθούμε  να απεμπολήσουμε τη φύση μας, πράγμα αδύνατον αλλά το θειο αναστάσιμο μήνυμα πάντα μας θυμίζει την ιερότητα της φύσης αυτής με την γέννηση του καλού.

Ας σταθούμε αυτές τις ώρες αλληλέγγυοι και συγκεντρωμένοι στα θρησκευτικά μας καθήκοντα να ζήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι την Ανάσταση του Θεανθρώπου κι ας χαράξει για πάντα στην καρδιές μας την αγάπη για την πρόσφορα στον συνάνθρωπο μας.

Πολλές ευχές σε όλους τους συνανθρώπους μας και τους συμπατριώτες μας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Γεώργιος Α. Χάλαρης, Επικεφαλής "Σαντορίνη Ενωτική Πορεία"

«Σαντορίνη – Θηρασιά, ενότητα- αλλαγή» - ευχές

Ευχόμαστε το Αναστάσιμο Φως να ζεστάνει τις καρδιές μας και να δώσει ελπίδα στη δύσκολη εποχή που διανύουμε.

Καλή Ανάσταση!

Ο Επικεφαλής  Αντώνης Σ. Σιγάλας  

ο Πύργος σας περιμένει και φέτος για γιορτάσετε μαζί του το έθιμο της Μ. Παρασκευής με τα περισσότερα από 8.000 φαναράκια που ανάβουν κατά την διάρκεια της περιφοράς του Επιταφίου

«Έτοιμος» είναι και φέτος ο οικισμός του Πύργου να υποδεχθεί τους χιλιάδες επισκέπτες του που συρρέουν απ όλη την Σαντορίνη αλλά και .. περιοχές της γής, σε ότι αφορά τους επισκέπτες του νησιού, για να παρακολουθήσουν από κοντά την λειτουργία της Μ. Παρασκευής, να ακολουθήσουν τον Επιτάφιο, και να ζήσουν την εμπειρία να περπατήσουν στα σοκάκια του με τα περισσότερα από 8.000 αναμμένα φαναράκια κατά την διάρκεια της περιφοράς του Επιταφίου.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο άλλωστε των επισκεπτών που δημιουργούνται κατά την διάρκεια του όμορφου αυτού εθίμου, τόσο κατά την διάρκειά του, όσο και τις επόμενες μέρες κάνουν τον γύρω του διαδικτύου, αποκομίζοντας τα καλύτερα σχόλια καθώς και … πολλές ευχές για τις επόμενες χρονιές, με αρκετούς θεατές απ όλο τον κόσμο να εύχονται, κάποια χρονιά, να καταφέρουν να βρίσκονται τις γιορτινές αυτές μέρες στην Σαντορίνη, ώστε να ζήσουν από κοντά τα έθιμά της!

Ένα από τα παραδοσιακά αλλά και τα πλέον εντυπωσιακά έθιμα που γιορτάζονται στον Πύργο και που μένουν αξέχαστα στην μνήμη των επισκεπτών του, είναι η περιφορά του επιταφίου της Μ. Παρασκευής.

Αυτήν την βραδιά, οι νέοι του χωριού, λίγο πριν την περιφορά του επιταφίου, ανάβουν τα περισσότερα από 8.000 φαναράκια που έχουν τοποθετήσει σε αυλές και ταράτσες σπιτιών ολόκληρου του οικισμού και κυρίως των σπιτιών που βρίσκονται γύρω από το Καστέλι, δημιουργώντας μια πραγματικά εντυπωσιακή εικόνα.

Τα φαναράκια μένουν αναμμένα σχεδόν καθ όλη την διάρκεια της νύχτα της Μ. Παρασκευής, δημιουργώντας την εικόνα μιας φλεγόμενης πλαγιάς..

Το έθιμο αλλά και η κατάνυξη με την οποία πραγματοποιούνται οι λειτουργίες στην εκκλησία του «Χριστού» στο Καστέλι αλλά και στην Μονή του Προφήτη Ηλία, συγκεντρώνουν κάθε χρόνο χιλιάδες πιστούς στον Πύργο, κάνοντας την βραδιά της Μ. Παρασκευής την μέχρι στιγμής πιο δημοφιλή για τον οικισμό.

Το έθιμο πραγματοποιείται με ολοένα και πιο .. εντυπωσιακό τρόπο τα τελευταία 15 χρόνια οπότε και ξεκίνησε η οργανωμένη αναβίωσή του, με την υποστήριξη της τότε κοινότητας και στην συνέχεια του Δήμου Θήρας.

Η εικόνα του Πύργου από εκείνη την  βραδιά προσελκύει το φωτογραφικό ενδιαφέρον των επισκεπτών του, ελλήνων και ξένων, με τις φωτογραφίες του οικισμού από το βράδυ της Μ. Παρασκευής να κάνουν κυριολεκτικά τον γύρω του διαδικτύου, αποσπώντας ενθουσιώδη σχόλια και προσελκύοντας μελλοντικούς επισκέπτες που θέλουν να ζήσουν και παρακολουθήσουν από κοντά το εντυπωσιακό αυτό έθιμο…

Αναρτήσεις σχετικές με τα φαναράκια της Μ. Παρασκευής στον Πύργο καθώς και τα έθιμα του Πάσχα μπορείτε να δείτε εδώ :

δύο συλλήψεις για τους επτά τραυματισμούς από βαρελότο στη Σαντορίνη

Το βαρελότο έριξε άγνωστος, στο προαύλιο του Ιερού Ναού Παναγίας του Ακάθιστου Ύμνου, την ώρα της Ανάστασης.

Δυο Έλληνες, 34 και 23 ετών, συνελήφθησαν ως υπαίτιοι για το σοβαρό τραυματισμό επτά ανθρώπων με βαρελότο στην Οία της Σαντορίνης το Μεγάλο Σάββατο. Εις βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες, και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Νάξου.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Κρήτης νοσηλεύεται αφού χειρουργήθηκε στην κοιλιακή χώρα, η μία από τις δύο Αμερικανίδες τουρίστριες που τραυματίστηκαν μαζί με άλλα έξι άτομα από το αυτοσχέδιο βαρελότο.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίες, ένας Έλληνας και ένας Αμερικανός που έχουν τραυματιστεί στο μάτι, και μία Αμερικανίδα με τραύμα στην πλάτη. Τρεις ακόμη τραυματίες είναι καλά στην υγεία τους, καθώς τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας Σαντορίνης.

Το βαρελότο έπεσε στο προαύλιο του Ιερού Ναού Παναγίας του Ακάθιστου Ύμνου, την ώρα της Ανάστασης.

(15.00) Μάχη για τη ζωή δίνει μία αμερικανίδα τουρίστρια, 51 ετών, που τραυματίστηκε σοβαρά το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ στην Ανάσταση, από αυτοσχέδια βεγγαλικά στην Οία της Σαντορίνης. Η γυναίκα έχει υποστεί σοβαρά εγκαύματα και ρήξη παχέος εντέρου και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην εντατική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης, όπου διακομίστηκε τα ξημερώματα με ελικόπτερο, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της.

Συνολικά οι τραυματίες είναι επτά. Στο νοσοκομείο του Ηρακλείου διακομίστηκαν και άλλα τρία άτομα, ένας Έλληνας 51 ετών με εγκαύματα και σοβαρό τραυματισμό στο μάτι και δύο Αμερικανοί – η γυναίκα και ένας άνδρας 51 ετών- με εγκαύματα και εκχυμώσεις.
Στους υπόλοιπους τρεις παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας Σαντορίνης και τούς επιτράπηκε να γυρίσουν στα σπίτια τους.
Αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού ήταν ο γενικός διευθυντής του ΣΚΑΪ Γιάννης Σπανολιός, ο οποίος περιέγραψε πώς σε μια μόνο στιγμή η κατάνυξη μεταβλήθηκε σε σκηνικό χάους. 

«Μια γαλήνια νύχτα μετατράπηκε σε νύχτα τρόμου, σε πολεμική ατμόσφαιρα... πέταξαν τα εκρηκτικά μπροστά στους ανθρώπους στο καλντερίμι... ο κόσμος προσπαθούσε να φύγει η κατάσταση για τους τραυματίες ήταν τραγική, ευτυχώς το ασθενοφόρο ήρθε γρήγορα... Δεν είναι καθόλου έθιμο αυτό το φονικό (...) πρέπει να σταματήσουμε να προβάλουμε αυτά τα άγρια, τα βάρβαρα έθιμα... Χρόνια έχουμε να ακούσουμε το 'Χριστός Ανέστη', καλύπτεται από τα βεγγαλικά που πρέπει να σταματήσουν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σπανολιός.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομικής διεύθυνσης Ν. Αιγαίου,

Συνελήφθησαν δυο ημεδαποί, οι οποίοι με αυτοσχέδιο βαρελότο προκάλεσαν τον τραυματισμό επτά ατόμων σε εκκλησία της Σαντορίνης κατά τη διάρκεια της Ανάστασης

Συνελήφθησαν το πρωί της Κυριακής του Πάσχα (20-04-2014) στη Θήρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, δυο ημεδαποί ηλικίας 34 και 23 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών από έκρηξη και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι κατά τη διάρκεια της Ανάστασης στην περιοχή Οία Θήρας έριξαν αυτοσχέδιο βαρελότο στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Παναγίας του Ακάθιστου Ύμνου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό επτά (7) ατόμων.

Πιο αναλυτικά: τραυματίστηκαν τρεις (3) υπήκοοι Η.Π.Α. (δυο γυναίκες ηλικίας 51 και 53 ετών και ένας άνδρας 55 ετών) και ένας (1) ημεδαπός ηλικίας 50 ετών, και πιο ελαφρά ένας (1) ημεδαπός ηλικίας 23 ετών και δυο (2) υπήκοοι Κύπρου (ένας άνδρας ηλικίας 24 ετών και μια γυναίκα 27 ετών).
Οι τραυματισθέντες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας του νησιού, από όπου οι τρεις (3) αποχώρησαν μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών. Οι υπόλοιποι τέσσερις (4) - οι τρεις υπήκοοι Η.Π.Α. και ο 50χρονος ημεδαπός - διακομίστηκαν και νοσηλεύονται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου Κρήτης.

Οι συλληφθέντες με την δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Θήρας. 

(22.4 , 10.00)

Τρία ακόμα άτομα συνελήφθησαν στη Σαντορίνη για την υπόθεση της ρίψης βεγγαλικών το βράδυ του Μ. Σαββάτου, από τα οποία τραυματίστηκαν σοβαρά τρία άτομα. Πρόκειται για έναν 28χρονο, έναν 24χρονο και έναν 16χρονο.


Επιπλέον, κατά τη συνεχιζόμενη διερεύνηση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκαν έρευνες παρουσία δικαστικού λειτουργού στις κατοικίες συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αυτοσχέδιο βαρελότο, 221 τεμάχια τυποποιημένων κροτίδων και τσάντα ώμου.

«Σαντορίνη Θηρασιά, ενότητα αλλαγή» - ανακοίνωση υποψηφιοτήτων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνδυασμού,

Συνεχίζοντας την παρουσίαση των συμπολιτών μας, που τιμούν τη παράταξη μας με την υποψηφιότητά τους, ανακοινώνουμε τους παρακάτω, κατά αλφαβητική σειρά:

Αλεφραγκής Μάρκος του Επιφάνειου
Βαζαίος Νίκος του Ιωακείμ
Βαζαίου Μαργαρίτα του Εμμανουήλ
Βάλβης Κωνσταντίνος του Νικολάου 
Βρυώνης Αθανάσιος του Μιχαήλ
Δαμίγος Νικόλαος του Εμμανουήλ
Δαρζέντας Νικόλαος του Ζάννε (Νικάκη)
Δεναξάς Γεώργιος του Αντωνίου
Δρόσος Ζήσης του Σπύρου
Δρόσου Γεωργία του Ευαγγέλου
Δρόσου Μαρία του Ηλία
Καραμολέγκος Γεώργιος του Μιχαήλ
Καραμολέγκου Φανουρία του Εμμανουήλ
Καφιέρη Μαρούση του Ανάργυρου
Καφιέρης Ελευθέριος του Ιωάννη (Γιαννιός)
Κίτσου Σοφία του Χαραλάμπου
Κοιλιακούδης Ευάγγελος του Φιλλίπου (Λάκης)
Λυγνός Αντρέας του Ελευθερίου
Λυγνός Ιωακείμ του Δημητρίου
Μινούσης Αντώνιος του Θεοδώρου
Μπάικας Γουρίας του Νικολάου (Γουλιέλμος)
Παπανδρεοπούλου Ευαγγελία του Αντρέα
Πρέκα Βικτωρία του Αντωνίου
Πρέκα Σπυριδούλα του Άγγελου
Ρούσσος Εμμανουήλ του Στυλιανού
Ρούσσου Κατερίνα του Ευαγγέλου
Συρίγου Ειρήνη του Γουλιέλμου
Χάλαρης Σταύρος του Ευαγγέλου

Ο Επικεφαλής, Αντώνης Σ. Σιγάλας

«Σαντορίνη Θηρασιά, ενότητα αλλαγή»
Τηλ: 2286021777 Email : enotitallagi@gmail.com


Παρασκευή, Απριλίου 18, 2014

«Σαντορίνη – Ενωτική Πορεία» διαδοχικές συναντήσεις με φορείς του νησιού

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδυασμού,   

Οι επαφές με Διοικητικά Συμβούλια και μέλη τοπικών Συλλόγων, και φορέων του νησιού του επικεφαλής του συνδυασμού Γ. Α. Χάλαρη συνεχίστηκαν αυτές τις μέρες με μεγάλη επιτυχία. Στόχος και σκοπός αυτών των συναντήσεων είναι η αμφίδρομη ενημέρωση στα πλαίσια της προεκλογικής περιόδου.

Συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με το Δ.Σ. του ΚΤΕΛ, το Σωματείο Οδηγών Τaxi Θήρας και τέλος τον Σύλλογο Εμπόρων Σαντορίνης.

Με το ΚΤΕΛ.
Με ενημέρωση από το Δ.Σ. του ΚΤΕΛ Σαντορίνης για τα προβλήματα του κλάδου πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα συνάντηση στα γραφεία των Ιδιοκτητών Λεωφορείων, ενώ στην διάρκεια του διαλόγου σημειώθηκαν από τον επικεφαλής της "Σαντορίνης Ενωτικής Πορείας" τα σημεία εκείνα που ο κλάδος αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα.
Ο κ. Χάλαρης στην τοποθέτηση του ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο σχετικά με τις θέσεις της παράταξης αναπτύσσοντας τις κοινές συνιστώσες με το πρόγραμμα της "Ενωτικής Πορείας" στα θέματα που αφορούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Οι οδηγοί Taxi
Στη συνάντηση με το Σωματείο Οδηγών Taxi Θήρας ο επικεφαλής του συνδυασμού Γ.Α. Χάλαρης, άκουσε προσεκτικά τα προβλήματα των εργαζομένων οδηγών χωρίζοντας τα σε δυο ενότητες. Αφενός σε θέματα λειτουργίας με κυρίαρχο το κυκλοφοριακό και αφετέρου τα εργασιακά προβλήματα που αποπνέουν από το βεβαρημένο πρόγραμμα της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου. Οι θέσεις του επικεφαλής του συνδυασμού έγιναν αποδεκτές στο σύνολο τους, από το Δ.Σ. του Σωματείου καθώς η αποδοχή και υλοποίηση των προτάσεων σηματοδοτεί την μείωση των προβλημάτων.

Εμπορικός Σύλλογος
Μεγάλης σημασίας από πλευράς περιεχομένου και εξαγόμενων αποτελεσμάτων ήταν η συνάντηση με το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Θήρας. Το προεδρείο κατέθεσε τις απόψεις του στα κορυφαία προβλήματα του κλάδου, τον τουρισμό, το παραεμπόριο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, δηλώνοντας ότι δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική ενέργεια προς την επίλυση τους, είτε από πλευράς Δήμου, είτε κεντρικής διοίκησης. Ο επικεφαλής της "Ενωτικής Πορείας" ανέλυσε μια προς μια τις θέσεις του συνδυασμού στα επίμαχα θέματα αλλά επεκτάθηκε και στους τρόπους επίλυσης τους. Οι προτάσεις Γ. Α. Χάλαρη χαιρετίστηκαν από το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου ενώ ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ν. Νομικός τις χαρακτήρισε ως απόλυτα θετικές. Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νικόλαος Νομικός, ο γραμματέας κ. Αβέρκιος Σιγάλας, και τα μέλη κ. Γιώργος Συνολάκης και κ. Σταύρος Χάλαρης.


οι υποψήφιοι για την Σαντορίνη της «Κυκλαδικής ανατροπής»

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδυασμού,

 «Λίγο πριν την τελική ευθεία για την επίσημη κατάθεση του συνδυασμού μας, σας ανακοινώνουμε 6 ακόμη υποψηφιότητες. Οι άνθρωποι που πλαισιώνουν τον Μπενέτο Σπύρου και την Άννα Μαυρουδή στις Κυκλάδες, είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν και με την παρουσία τους στο ψηφοδέλτιο μας και με τη δράση τους στην κοινωνία, μια συνολικότερη ανατροπή για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Στον αγώνα μας να αλλάξουμε ριζικά το παρόν και το μέλλον των νησιών μας συμπαρατάσσονται οι:
Περιφερειακή Ενότητα Θήρας:

Ασκαρίδου Καλλιρρόη, ιδιωτική υπάλληλος, Ίος
Μαγκανάρη Ελένη (Λέλα), Συγγραφέας βιβλίων για παιδιά όλων των ηλικιών
Παγκαλίδης Κύρος, Αρχιτέκτων Μηχανικός

Πατραμάνη Ανθούλα (Ανθή), Εκπαιδευτικός – Πρόεδρος ΕΛΜΕ Θήρας

από τις 17.4 το Ακρωτήρι υδροδοτείται με νερό υψηλής ποιότητας από την νέα μονάδα αφαλάτωσης

Το Ακρωτήρι  διαθέτει πόσιμο νερό άριστης ποιότητας από τη μονάδα αφαλάτωσης η οποία εγκαταστάθηκε.

Το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια - εγκατάσταση μονάδος αφαλάτωσης θαλασσινού νερού δυναμικότητας παραγωγής 250 κυβικών πόσιμου νερού ημερησίως και την κατασκευή των συνοδών έργων υδροληψίας θαλασσινού νερού και διάθεσης της άλμης.

Πρόκειται για άλλο ένα έργο το οποίο εντάχθηκε και θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.

πρόσκληση για παρακολούθηση παρουσίασης των ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ και ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΖΩΗΣ (BLS) (23-24.4 18.00 – 20.00)

Για τις ημέρες των εορτών του Πάσχα, βρίσκονται στο Νησί μας προς ενίσχυση του ΕΚΑΒ τέσσερις διασώστες, πληρώματα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ. Έχουμε την τύχη δύο από αυτούς ο κ. Παλαιολόγος Γεώργιος και ο κ. Αναστασιάδης Στέφανος, να είναι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC).

Σε συνεργασία λοιπόν του ΕΚΑΒ με το ΚΥ Θήρας, διοργανώνεται διημερίδα ενημερωτικής παρουσίασης των βασικών αρχών πρώτων βοηθειών και αρχών Βασικής Υποστήριξης Ζωής (BLS).

Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του πολυχώρου ΥΦΕΝ τις ημέρες Τετάρτη 23 και Πέμπτη 24 Απριλίου και ώρα από 18:00 έως 20:00.

Η συμμετοχή – παρακολούθηση, είναι ελεύθερη για όσους το επιθυμούν.

Ο Πρόεδρος της ΔΕ του ΚΥ Θήρας,  Λαμπράκης Ε. Ιωάννης
Για πληροφορίες  6937166895 email : kykladiki.ilamprakis@gmail.com  

«Γεωθήρα» : ενημέρωση σχετικά με το σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών για τις παραλίες

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους,

Ο Δήμος Θήρας και η ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. ενημερώνουν όλους τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στις παραλίες του νησιού μας (όμορα καταστήματα, ομπρελάδες κ.λπ), ότι τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο ¨Οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία αιγιαλού και παραλίας¨.

Από την πρώτη στιγμή που διαπιστώθηκαν τα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των παραλιών, στις αρχές της περασμένης τουριστικής περιόδου, η δημοτική αρχή, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, σωματεία, επαγγελματίες κ.λπ. , επέλεξε να κινηθεί εντός των υφιστάμενων δομών της δημόσιας διοίκησης, με στόχο την ανάδειξη και την αντιμετώπισή τους. Με συνεχείς οχλήσεις στα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες (άλλοτε γραπτά, άλλοτε προφορικά και άλλοτε με επιτόπου επισκέψεις), κατέδειξε με σαφήνεια τα ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν και ταυτόχρονα πρότεινε τον τρόπο επίλυσής τους.

Με μια πρώτη ανάγνωση του Σχεδίου Νόμου, φαίνεται ότι συγκεκριμένες προτάσεις του Δήμου Θήρας βρήκαν απήχηση στο Υπουργείο Οικονομικών και αρκετά θέματα μάλλον επιλύονται. Ταυτόχρονα όμως παραμένουν αρκετά ακόμα που πρέπει να διευθετηθούν και ο Δήμος θα συνεχίσει να εργάζεται προς την κατεύθυνση αυτή. Τις αμέσως επόμενες ημέρες, η ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. , αφού μελετήσει κάθε λεπτομέρεια του Σχεδίου Νόμου, θα εκφράσει την άποψή της επί αυτού δημόσια, στη διαβούλευση που ξεκίνησε σήμερα, επιδιώκοντας βελτιώσεις στα επιμέρους άρθρα του, όπως έκανε και σε αντίστοιχο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Τουρισμού.

Το ίδιο καλούμε να κάνουν και όσοι άμεσα εμπλέκονται στο θέμα, καθώς αυτό θα ισχυροποιήσει τις θέσεις μας και θα αναδείξει λύσεις, τις οποίες μπορεί να μην έχουν καν φανταστεί στο Υπουργείο Οικονομικών.

ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ με διακρ. τίτλο ¨ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε.¨
Τηλ. : 22860-23021, E-mail : geothira@1353.syzefxis.gov.gr 

Π.Ε.Δ. Ν. Αιγαίου – επιστολή σχετικά με την κατάργηση του ΟΠΑΔ

Επιστολή προς τον  Υπουργό Εργασίας κο Ιωάννη Βρούτση, σχετικά με την «Κατάργηση του ΟΠΑΔ», έστειλε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιάννης Δεκαβάλλας, ως Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου.
Στην επιστολή του ο κ. Δεκαβάλλας αναφέρει τα εξής:   

«Όπως πληροφορηθήκαμε μέσω εγγράφου από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Υπαλλήλων ΟΠΑΔ, μετά την κατάργηση του ασφαλιστικού φορέα των Δημοσίων και Δημοτικών υπαλλήλων, διαπιστώθηκε ότι στη διάταξη κατάργησης που συμπεριλήφθηκε στο πολυνομοσχέδιο, ενώ προβλέπεται οικονομική και λογιστική αυτοτέλεια των Τομέων που θα συσταθούν, δεν προβλέπεται αντίστοιχη διοικητική δομή, εντός του ΙΚΑ, που θα διατηρήσει το επίπεδο εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων υπαλλήλων Δημοσίου και Δήμων, σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Επειδή το ΙΚΑ παρουσιάζει υποστελέχωση υπάρχει ο άμεσος κίνδυνος οι υπάλληλοι του πρώην ΟΠΑΔ να μετακινηθούν στα ΙΚΑ χωρίς να υπάρξει η απαραίτητη μέριμνα για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων μας.

Για το σκοπό αυτό ζητάμε να υπάρξει εντός του ΙΚΑ η στοιχειώδης διοικητική δομή που θα αναλάβει την εξυπηρέτηση των αντικειμένων του πρώην ΟΠΑΔ. Ειδικότερα να υπάρξει η ρύθμιση:
«Για την άσκηση των μεταφερόμενων στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ αρμοδιοτήτων των Περιφερειακών Υπηρεσιών του ΟΠΑΔ που καταργούνται, να συσταθούν στις Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Τμήματα Ασφαλισμένων Δημοσίου & Δήμων, τα οποία να ανήκουν οργανικά στη συσταθείσα στο ΙΚΑ, Δ/νση Ασφάλισης Παροχών ΟΠΑΔ».

Η παραπάνω ρύθμιση θα δώσει λύση στο πρόβλημα εξυπηρέτησης όλων των ασφαλισμένων Δημοσίου και Δήμων, την επόμενη ημέρα κατάργησης του ΟΠΑΔ».                  


Πέμπτη, Απριλίου 17, 2014

πίνακας ΓΕΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ που εκτελέστηκαν από τον Δήμο Θήρας κατά την τριετία 2011-2013

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

1.Κατασκευή Δημοτικού γηπέδου ιδιοκτησίας ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΥ Α.ΟΠροϋπολογισμός: 603.479,44€ Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο την 14/04/2014.
2.Συντήρηση Οδικού Δικτύου Δήμου Θήρας 2011 Προϋπολογισμός: 230.000,09€
3.Ελαιοχρωματισμοί σχολικών κτηρίων Προϋπολογισμός:78.544,19€
4.Μυοκτονία στην Καλντέρα Νήσου Θήρας Προϋπολογισμός: 4.640,00€
5.Μίσθωση μηχανημάτων για ομαλοποίηση παραλιών, διάστρωση parking, καθαρισμό λεκανών-ρεμάτων και αγροτικού δικτύου Προϋπολογισμός: 20.049,44€
6.Απολύμανση και απεντόμωση κοινόχρηστων δημοτικών τουαλετών και σχολικών εγκαταστάσεων Δήμου Θήρας Προϋπολογισμός : 7.870,60€
7. Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης και αποχετευτικού αγωγού Προϋπολογισμός: 6.347,17€
8. Παροχή υπηρεσιών καθαρισμού λόγω θεομηνίας στις 18-4-2012 Προϋπολογισμός: 59.914,00€
9.Μίσθωση μηχανημάτων για ομαλοποίηση παραλιών, διάστρωση parking, καθαρισμό λεκανών-ρεμάτων & αγροτικού δικτύου 2012 Προϋπολογισμός: 22.126,00€
10.Ανανέωση ασφαλτοτάπητα-ανακατασκευή οδών Δήμου Θήρας                                                         Προϋπολογισμός: 208.800,00€
11.Συντήρηση Οδικού Δικτύου Δήμου Θήρας 2012-2013 Προϋπολογισμός: 119.999,55€
12.Μεταφορά containers Προϋπολογισμός:4.693,43€
13.Μίσθωση μηχανημάτων για διάστρωση παρκιγκ, καθαρισμός λεκανών-ρεμάτων  Προϋπολογισμός: 39.170,51€           
14.Απολύμανση-απεντόμωση κοινόχρηστων δημοτικών αποχωρητηρίων και σχολείων Προϋπολογισμός: 7.870,60€
15.Μίσθωση μηχανημάτων για τον καθαρισμό Οδικού Δικτύου Προϋπολογισμός: 12.818,00€
16.Επισκευή μεταλλικών κατασκευών Προϋπολογισμός: 4.822,38€
17.Αποκατάσταση ασφαλτικού οδοστρώματος στο τμήμα ΦΗΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ                                            Προϋπολογισμός : 302.950,33€
18.Κατασκευή μεταλλικού στεγάστρου στο χώρο ανακύκλωσης                                                            Προϋπολογισμός: 23.107,20€
19.Διαμόρφωση Κοινοχρήστου Χώρου για το έτος Γαστρονομίας                                                           Προϋπολογισμός: 21.736,00€
20.Απομάκρυνση ογκολίθων στο δρόμο Φηρών-Οίας                                                                         Προϋπολογισμός: 6.148,00€
21.Κατασκευή τοιχίου από λιθοδομή στη στροφή Αθηνιού  Προϋπολογισμός: 63.342,00€
22.Πρόσθετες κατασκευές στο γήπεδο ποδοσφαίρου Καμαρίου Προϋπολογισμός: 88.000,00               Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο την 14/04/2014.
23.Ηλεκτροδότηση νέας μονάδας αφαλάτωσης Δ.Κ Φηρών. (ΔΕΥΑΘ)Προϋπολογισμός: 43.500,00€
24.Καταθλιπτικό δίκτυο νέας αφαλάτωσης Φηρών. (ΔΕΥΑΘ)Προϋπολογισμός: 90.000,00€
25.Πρόγραμμα τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού αφαλατώσεων Φηρών. (ΔΕΥΑΘ)Προϋπολογισμός: 12.500,00€
26.Τηλεματικός χειρισμός αντλιοστασίων λυμάτων και τηλεμετρία απομακρυσμένων δεξαμενών της ΔΕΥΑ Θήρας (ΔΕΥΑΘ) Προϋπολογισμός: 145.000,00€
27.Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Καλντέρας Φηρών. (ΔΕΥΑΘ) Προϋπολογισμός: 30.000,00€

ΣΥΝΟΛΟ: 2.257.428,93€

Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Καμπουράκης Νικόλαος

ανακοίνωση υποψηφίων με το συνδυασμό ΘΗΡΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ 2014

Σύμφωνα με την 3η κατά σειρά ανακοίνωση υποψηφίων με τον συνδυασμό «Θηραική Πολιτεία», υποψήφιοι είναι οι εξής :

(Αλφαβητική σειρά)
1.         ΑΛΕΦΡΑΓΚΗ Αθηνά του Επαμεινώνδα (Θήρα)
2.         ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ Ευάγγελος του Αντωνίου (Μεγαλοχώρι)
3.         ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ Μιχαήλ του Νεκτάριου (Πύργος-Μεγαλοχώρι)
4.         ΒΑΖΑΙΟΣ Δημήτριος του Ιωάννη (Οία)
5.         ΒΑΛΒΗ Ιωάννα του Μιχαήλ (Εμπορείο)
6.         ΒΑΛΒΗ Στέλλα του Αντωνίου (Μεγαλοχώρι)
7.         ΒΑΛΣΑΜΑΚΗ Ειρήνη του Δημητρίου (Ημεροβίγλι)
8.         ΒΑΜΒΑΚΟΥΡΗ-ΒΑΡΒΑΡΗΓΟΥ Ιωάννα του Άγγελου (Οία)
9.         ΓΑΛΑΙΟΣ Εμμανουήλ του Νικολάου (Μεσαριά)
10.       ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ Γεώργιος του Νικολάου (Πύργος)
11.       ΔΕΝΑΞΑΣ Χρυσόστομος του Αντωνίου (Εμπορείο)
12.       ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Μόσχα του Γεωργίου (Έξω Γωνιά)
13.       ΖΩΡΖΟΣ Ευάγγελος του Δημητρίου (Πύργος)
14.       ΚΑΒΑΛΛΑΡΗΣ Σταύρος του Πέτρου (Θήρας)
15.       ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ Γεώργιος του Ματθαίου (Καμάρι)
16.       ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ Χαράλαμπος (Κουρουμπίνης) του Παρασκευά (Εμπορείο)
17.       ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ Φωτεινή του Νεκτάριου (Καρτεράδος)
18.       ΜΑΡΚΟΖΑΝΝΕΣ Αντώνιος του Βασιλείου (Βουρβούλος)
19.       ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ Κυριακός του Γάσπαρη (Εμπορείο)
20.       ΜΠΕΚΡΗΣ Νικόλαος του Αρτεμίου (Ημεροβίγλι)
21.       ΝΟΜΙΚΟΣ Πέτρος του Σπυρίδωνα (Βόθωνας)
22.       ΝΤΑΛΑΣ Θωμάς του Νικολάου (Καρτεράδος)
23.       ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Αθανάσιος του Λουκά (Μεγαλοχώρι)
24.       ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ Παναγιώτης του Νικολάου (Ακρωτήρι)
25.       ΡΕΝΙΕΡΗ Μαρία του Μιχαήλ (Ημεροβίγλι)
26.       ΡΟΥΣΣΟΣ Ιωάννης του Βασιλείου (Καρτεράδος)
27.       ΣΙΓΑΛΑ Μαρία του Ιωάννη (Καμάρι)
28.       ΣΟΡΩΤΟΣ Ιωάννης του Ματθαίου (Βουρβούλος)
29.       ΦΟΥΣΤΕΡΗ Ειρήνη του Φανουρίου (Μεσαριά)
30.       ΧΑΛΑΡΗΣ Μάριος του Τζώρτζη (Οία)

τα λίνκ των βίντεο της τελετής απονομής και της συνέντευξης τύπου του Α.Ο. Θήρας

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση από το γραφείο  ΔΣ της ομάδας,

Σας ενημερώνουμε για τα links των videos από την τελετή απονομής στο ΔΑΠΠΟΣ (Κλειστό γυμναστήριο ΣΑΝΤΟΡΊΝΗΣ), την συνέντευξη τύπου του Δ.Σ. του Α.Ο. Θήρας καθώς και το απόσπασμα που πρόβαλε η εκπομπή ''Αθλητική Κυριακή'' στις 13/4/14.

Συνέντευξη τύπου: https://www.youtube.com/watch?v=yC1c26ZmxpA

Γεωθήρα – διακύρηξη για την εκμίσθωση τμημάτων αιγιαλού

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. ,
Διακηρύσσει τη διενέργεια φανερής, πλειοδοτικής και προφορικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση θέσεων αιγιαλού εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Θήρας και αρμοδιότητας της ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε., για την εκμετάλλευση ομπρελών και ξαπλωστρών θαλάσσης και θαλασσίων μέσων αναψυχής, βάση της υπ’ αριθμ. 18/2014 Απόφασης του Δ.Σ. της επιχείρησης.

Η δημοπρασία θα γίνει στα γραφεία διοίκησης της ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. στη Μεσαριά Θήρας (επί του επαρχιακού δρόμου Φηρών – Πύργου, κάτω από το Ι.Κ.Α. Θήρας) την 28η Απριλίου 2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 π.μ.

Αντίτυπα της λεπτομερούς Διακήρυξης και των λοιπών πληροφοριακών στοιχείων για τη συμμετοχή στη δημοπρασία διατίθενται από τα γραφεία της ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες,  (Τηλ. 22860-23021, Φαξ 22860-23031).


Τηλ. : 22860-23021, Fax  : 22860-23031 E-mail : geothira@1353.syzefxis.gov.gr  

«Μπροστά το Ν. Αιγαίο» : VPRC: Προβάδισμα 6,8 μονάδων του Γ. Χατζημάρκου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδυασμού,

Σαφές προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου, 6,8 ποσοστιαίων μονάδων στον υποψήφιο περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, έναντι του Γιάννη Μαχαρίδη,   δίνει δημοσκόπηση της VPRC, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας ΠΡΟΟΔΟΣ, στο χρονικό διάστημα από 2 έως 8 Απριλίου 2014.  Ο Γιώργος Χατζημάρκος συγκεντρώνει ποσοστό 18,3% έναντι 11,5% του σημερινού περιφερειάρχη.

Η ίδια έρευνα δείχνει ότι, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο δεύτερος γύρος των εκλογών θα εξελιχθεί σε θρίλερ μεταξύ του Γιάννη Μαχαιρίδη και του Μπενέτου Σπύρου, αφού η μεταξύ τους διαφορά είναι μόλις 1,9%, (μικρότερη του στατιστικού λάθους) με τον κ. Μαχαιρίδη να συγκεντρώνει ποσοστό 11,5 στην πρόθεση ψήφου, έναντι 9,6% του Μπενέτου Σπύρου.

Ακολουθούν η Λίλα Καφαντάρη με 5,9%, και ο Σάββας Σπυρίδης με 0,9%. Αναποφάσιστο δηλώνει το 8,6% των ερωτηθέντων, ενώ “κανέναν” προτιμά το 26,7% του δείγματος.


ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
T 22410 77586 & 22410 76848 E  mprostatonotioaigaio@gmail.com  

πίνακας έργων που εκτελέστηκαν από τον Δήμο Θήρας, στην Δημοτική Κοινότητα ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Κατά την τριετία 2011-2013, πραγματοποιήθηκαν στην Δημοτική Κοινότητα Μεγαλοχωρίου (πρόεδρος Πιτσικάλη Μαρκέλα), τα εξής έργα:
1.Επισκευή αιθουσών στο Δημοτικό Σχολείο Προϋπολογισμός: 19.985,00€
2.Ανάπλαση οδού στον οικισμό Μεγαλοχωρίου (Δημοπρατήθηκε 4-3-2014) Προϋπολογισμός: 114.000,00€
3.Διαμόρφωση Γηπέδου σε χώρο στάθμευσης και γήπεδο 5x5 ποδοσφαίρου Προϋπολογισμός: 25.000,00€
4.Επισκευή νηπιαγωγείου Προϋπολογισμός: 17.400,00€
5.Επισκευή τοίχων στο Δημοτικό Σχολείο Προϋπολογισμός: 2.430,00€
6.Κατασκευή μεταλλικών μπαρών και επισκευή περίφραξης γηπέδου Προϋπολογισμός: 8.561,00€
7.Αποκατάσταση δρόμων   Προϋπολογισμός: 26.000,00€
8.Επισκευή Παιδικής Χαράς και γηπέδου ΜΠΑΣΚΕΤ Προϋπολογισμός: 17.000,00€
9.Μελέτη Υπογείωσης δικτύων ΔΕΗ  Προϋπολογισμός: 6.960,00€                                                                                      
10.Υπογείωση δικτύων ΔΕΗ   Προϋπολογισμός: 240.000,00€                                                                                           
11.Περίφραξη γηπέδου ποδοσφαίρου Προϋπολογισμός: 8.000,00€
12.Επισκευή-συντήρηση οδικού δικτύου (Δρόμος Λιβάδια-Αγ. Άννα-Περιβόλι Παναγία)Προϋπολογισμός: 26.000,00€
13.Επισκευή αποδυτηρίων γηπέδου(Δημοπρατημένο)-Σε εξέλιξη Προϋπολογισμός: 9.276,26€

ΣΥΝΟΛΟ: 520 .612,26€

Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Καμπουράκης Νικόλαος

σε μέρος των έργων και δραστηριοτήτων του Δήμου Θήρας αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Θήρας σε συνέντευξή του (15.4)

Σε μέρος του έργου και των δραστηριοτήτων της παρούσας δημοτικής αρχής αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Θήρας κ. Ζώρζος σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης την Τρίτη 15 Απριλίου.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Ζώρζος ανέφερε ότι η τετραετία που διανύθηκε μπορεί να χαρακτηριστεί για την αυτοδιοίκηση αλλά και για την χώρα ως η δυσκολότερη μετά την μεταπολίτευση σε πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, ενώ ειδικότερα για την αυτοδιοίκηση ανέφερε πως η υποχρεωτική εφαρμογή του «Καλλικράτη» σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση οδήγησαν σε μια από τις δυσκολότερες θητείες για τον θεσμό.

Σχετικά με την προεκλογική διαδικασία ο Δήμαρχος Θήρας και εκ νέου επικεφαλής συνδυασμού, ανέφερε πως προτεραιότητά του είναι η διαχείριση του έργου και των αναγκών της καθημερινότητας, με την εν λόγο διαδικασία να προβλέπει κατά κύριο λόγο την προβολή του έργου της δημοτικής αρχής.

Σχετικά με τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου ανέφερε πως η καλή οικονομική διαχείριση αποτελεί κατάκτηση, καθώς και ότι κατά την διάρκεια της σημερινής δημοτικής αρχής έχουν επιτευχθεί υψηλές χρηματοδοτήσεις που φθάνουν τα 22,5 εκ ευρώ ενώ αναμένονται κι άλλες από τον Σεπτέβριο του 2014, από το ΕΣΠΑ.

Σε ότι αφορά την υλοποίηση έργων αναφέρθηκε στην δημιουργία και επέκταση των δικτύων της ΔΕΥΑ σε Ημεροβίγλι, Περίσσα, Καρτεράδο, Πύργο και Μεγαλοχώρι, στην μελέτη κατασκευής μαρίνας τουριστικών σκαφών, στην μελέτη κατασκευής λιμένα διαφυγής στον Κολούμπο, στην βιοκλιματική μελέτη ανάπλασης του κέντρου Φηρών, που μεταξύ άλλων προβλέπει την μείωση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος κατά 2 βαθμούς, στην ένταξη της Θηρασιάς στο πρόγραμμα «Πράσινα νησιά», την επισκευή και ανάδειξη του νεοκλασικού κτηρίου της Έξω Γωνιάς κ.α. σημειώνοντας παράλληλα πως σε αρκετές περιπτώσεις οι μελέτες και η υλοποίηση των έργων είναι αδύνατο να περιοριστούν στο διάστημα της θητείας μιας δημοτικής αρχής κι ως εκ τούτου να χαρακτηριστούν «αποκλειστικό» έργο της.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε ένα πολύ σημαντικό -όπως το χαρακτήρισε- έργο για τα Φηρά, την προώθηση της αναθεώρησης του σχεδίου πόλης που σε λίγο καιρό ολοκληρώνεται, διορθώνοντας λάθη και δημιουργώντας οφέλη, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι η ανάλογη διαδικασία για το Καμάρι θα προκηρυχθεί το επόμενο διάστημα και σημειώνοντας πως κατά την διάρκεια της επόμενης δημοτικής περιόδου θα -πρέπει να- υλοποιηθεί και ο γενικός πολεοδομικός σχεδιασμός.

Στο ζήτημα των απορριμμάτων ο Δήμαρχος Θήρας είπε πως ο Δήμος Θήρας είναι έτοιμος να αποκαταστήσει τον σημερινό ΧΑΔΑ αποφεύγοντας το ενδεχόμενο προστίμων που αναμένεται να επιβάλλονται στους ΟΤΑ από 1.1.2016 σημειώνοντας παράλληλα πως έχουν ετοιμαστεί οι κατάλληλες μελέτες ώστε να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί ως προς την διαχείριση των απορριμμάτων με την καλύτερη  πρόταση – λύση, η οποία προκρίνεται να είναι η ανάρτηση και κομποστοποίηση υλικού.

Σχετικά με την ανακύκλωση αναφέρθηκε πως προχωρά ικανοποιητικά παρά τα όποια προβλήματα και πως αναμένεται το πρόγραμμα να υποστηριχθεί και να εμπλουτιστεί με νέες δυνατότητες για τους πολίτες.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης ανακοινώθηκε η δημοπρασία του γηπέδου Πανθηραικού με σκοπό την βελτίωση των υποδομών του και την αξιοποίησή του, καθώς και η δημοπράτηση 6 έργων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της συνεργασίας με την ΔΕΗ. 

Στο θέμα του νοσοκομείου έγινε αναφορά στην ανάγκη ύπαρξης σύγκλισης των απόψεων και ενιαίας στάσης από πλευράς νησιού στον τρόπο λειτουργίας του, ενώ σε ότι αφορά το θέμα της κρουαζιέρας αναφέρθηκε πως σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Ένωσης των Λεμβούχων της Σαντορίνης προωθούνται οι καλύτερες λύσεις με σκοπό την αποφυγή της ταλαιπωρίας των επισκεπτών.

Σχετικά με το πρόγραμμα της γαστρονομίας ειπώθηκε πως η υλοποίησή του ωφέλησε τον τόπο, τους επαγγελματίες της εστίασης αλλά και τους παραγωγούς, προβάλλοντας την κουζίνα αλλά και τα προϊόντα του νησιού, δημιουργώντας παράλληλα μεταξύ τους συνέργειες με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας και αποτελεσματικότητας της δουλειάς τους. 

Τετάρτη, Απριλίου 16, 2014

«Σαντορίνη – Ενωτική πορεία» η τουριστική μονομέρεια του κ. Κανακάρη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδυασμού,

Τις μονομερείς απόψεις του εξέφρασε για άλλη μια φορά ο υποψήφιος της "Θηραϊκής Πολιτείας" του νυν Δημάρχου, κ. Γεράσιμος Κανακάρης. Απόψεις οι οποίες ατεκμηρίωτα παρουσιάζονται ως σωτήριες για τα νησιά μας, με το πρόσχημα ότι η διευκόλυνση της κρουαζιέρας σε όλα τα επίπεδα και με όποιο τρόπο, αποτελεί την μοναδική διαφημιστική προβολή για τη Σαντορίνη μας παγκοσμίως.
Διευκρινίζουμε εξ' αρχής για την αποφυγή παρεξηγήσεων, ότι η παράταξη μας δεν εναντιώνεται στην κρουαζιέρα, στέκεται όμως με σκεπτικισμό όσον αφορά το μέλλον της, έχοντας πρόταση η οποία θα αναπτυχθεί ενώπιον όλων των άμεσα εμπλεκόμενων.

Ο κ. Κανακάρης προβάλλοντας τις προσωπικές του θέσεις και μόνο υπερθεμάτισε την δημιουργία του δεύτερου τελεφερίκ, υπερασπιζόμενος την άποψη του ότι η κρουαζιέρα ωφελεί όλους τους επαγγελματικούς κλάδους και όχι μόνο εκείνους που την διακινούν στο σύντομο χρόνο παραμονής της στο νησί.

Ο "fast food" επισκέπτης για τον πρόεδρο των Λεμβούχων είναι εκείνος που μπορεί να εγγυηθεί την ...ευημερία στη Σαντορίνη ενώ εξήγγειλε την πρόταση δημιουργίας μιας fast line - γραμμής μεταφοράς των κρουζιερο-τουριστών από τα Φηρά στο Λιμάνι του Αθηνιού. Γιατί στη Σαντορίνη οι απόψεις ότι ο χειρισμός της κρουαζιέρας, χρόνο με τον χρόνο μειώνει το ενδιαφέρον του επισκέπτη ο οποίος δεν μεταφέρει την πραγματική εικόνα του νησιού στο εξωτερικό που τις περισσότερες φορές είναι αρνητική, δίνουν και παίρνουν, ο κ. Κανακάρης συνεχίζει να πιστεύει ότι όλα βαίνουν καλώς προπαγανδίζοντας ότι αυτό που χρειαζόμαστε είναι ταχύτερη εξυπηρέτηση και μόνο!

Επιδεικτικά ερμήνευσε ο πρόεδρος των Λεμβούχων την μείωση των δυο τελευταίων ετών της κρουαζιέρας ως αποκύημα της δυσκολίας μετάβασης τους από τα πλοία στην πόλη των Φηρών, αγνοώντας τον παράγοντα του φθηνού τουρισμού που μεταφέρουν, ο οποίος τα τελευταία χρόνια μειώνει τις καταναλώσεις του κατά την περίοδο των διακοπών του.

Οι μονόπλευρες αναφορές του κ. Κανακάρη που εξυπηρετούν συμφέροντα λίγων πάνω στο νησί πέρασε για άλλη μια φορά ως μονόδρομος με τις ευλογίες φυσικά της νυν Δημοτικής Αρχής.

Στον αντίποδα.
Καθώς έχουν σημειωθεί στους παγκόσμιους ιστότοπους οι αδυναμίες του τουριστικού προϊόντος της κρουαζιέρας, το οποίο κάθε χρόνο συρρικνώνεται οικονομικά, λόγω του τεράστιου ανταγωνισμού και των εξευτελιστικά φτηνών πακέτων που πουλούν, στην Σαντορίνη υπάρχουν εκείνοι που πιστεύουν ότι πρέπει να επενδύσουμε τα μέγιστα σε αυτήν. Η ουσιαστική πρόταση που πρέπει να διαμορφωθεί και να βασιστούμε στο μέλλον, χωρίς να αγνοηθεί η κρουαζιέρα ως ένας μειούμενος παράγοντας, είναι:
- Να χαραχθεί η πορεία από μια συνεπή και διορατική νέα Δημοτική Αρχή να επενδύσει στα νέα τουριστικά προϊόντα που έρχονται κατά κόρον από τον εναλλακτικό και εξειδικευμένο θεματικό τουρισμό, που η Σαντορίνη ως πόλος έλξης διαθέτει και μπορεί να παρέχει σε όλα τα μεγάλα Διεθνή τουριστικά τραστ.       


 Με εκτίμηση, Γεώργιος Α. Χάλαρης, Υποψήφιος Δήμαρχος Σαντορίνης 

τοποθέτηση νέων σημάνσεων για τη Γαστρονομία στη Σαντορίνη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Με την έναρξη της τουριστικής περιόδου αντικαταστάθηκαν οι σημάνσεις της πρωτοβουλίας του Δήμου Θήρας “2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη” με νέες που προβάλλουν τη γαστρονομία της Σαντορίνης ως διαχρονική μοναδική εμπειρία.

Το γνωστό λογότυπο του Έτους Γαστρονομίας που είναι εμπνευσμένο από μεσοκυκλαδική πρόχου που ανακαλύφθηκε στις ανασκαφές του Ακρωτηρίου συνυπάρχει πλέον με τη φράση “Gastronomy in SantoriniA unique experience”.

Οι σημάνσεις βρίσκονται σε κομβικά σημεία του νησιού, υψηλής θέασης, με μεγαλύτερο και επιβλητικότερο αυτό που βρίσκεται στην έξοδο  του αεροδρομίου της Σαντορίνης.

Μετά την πολύ επιτυχημένη υλοποίηση της δράσης “2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη” ο Δήμος Θήρας, με τη συμμετοχή του στην πρωτοβουλία “2014 Έτος Πολιτισμού” της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συνεχίζει τις προσπάθειές του για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του προορισμού, το σεβασμό στις αρχές της αειφορίας, την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων, την αναβάθμιση της ταξιδιωτικής εμπειρίας για όλους τους επισκέπτες, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την άμβλυνση της εποχικότητας της τουριστικής ζήτησης, την ανάδειξη και τουριστική αξιοποίηση του φυσικού και πολιτισμικού αποθέματος.

πίνακας έργων που εκτελέστηκαν από τον Δήμο Θήρας, στην Δημοτική Κοινότητα ΘΗΡΑΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Κατά την τριετία 2011-2013, πραγματοποιήθηκαν στην Δημοτική Κοινότητα Θήρας (πρόεδρος κος Μελιχούρτης Αναστάσιος), τα εξής έργα:

1. Κατασκευή πεζοδρομίων  Προϋπολογισμός: 69.999,64€
2. Κατασκευή τοιχίου στο parking στο Φηροστεφάνι Προϋπολογισμός:79.999,68€
3. Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης στο νεκροταφείο Προϋπολογισμός: 22.000,00€
4. Ασφαλτοστρώσεις και διαμόρφωση χώρου στάθμευσης  Προϋπολογισμός: 66.697,65€
5. Διάστρωση parking Προϋπολογισμός: 13.188,98€
6. Μίσθωση μηχανημάτων για την απομάκρυνση μπάζων Προϋπολογισμός: 4.872,00€
7. Αντικατάσταση μεταλλικών κουφωμάτων στο Γυμνάσιο Προϋπολογισμός: 8.126,46€
8. Αντιπλημμυρική προστασία-διαμόρφωση χώρου στάθμευσης στο Φηροστεφάνι Προϋπολογισμός: 87.000,00€
9. Επισκευή τουαλετών στην ψαραγορά Προϋπολογισμός: 52.501,01€
10. Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης Προϋπολογισμός: 6.531,26€
11. Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στο Κοντοχώρι, ασφαλτόστρωση στον Έξω Γυαλό Προϋπολογισμός: 11.848,32€
12. Επισκευή Γυμνασίου Προϋπολογισμός: 57.980,98€ 13. Αποκατάσταση λιθόστρωτων Προϋπολογισμός: 266.159,68€
14. Διαμόρφωση πλατείας Αρχαιολογικού Μουσείου (τελεφερίκ) Προϋπολογισμός: 42.365,52€
15. Επισκευή τοίχου αντιστήριξης κάτω από το Κάστρο Προϋπολογισμός: 11.840,93€
16. Αρμολογήματα τοίχων Προϋπολογισμός: 11.840,47€
17. Κατασκευή πέργκολας για την προστασία-σκίαση ζώων Προϋπολογισμός: 43.456,69€
18. Διαμόρφωση Δημοτικής Οδού στο Συνεδριακό Κέντρο Νομικού Προϋπολογισμός: 10.191,76€
19. Έργο ύδρευσης Φηρών (ΔΕΥΑΘ) Προϋπολογισμός: 3.770.000,00€
20. Νέα δεξαμενή Φηρών (ΔΕΥΑΘ) Προϋπολογισμός: 98.600,00€
21. Εκμίσθωση χώρων στάθμευσηςΠοσόν: 22.000,00€ ετησίως
22. Κατασκευή πεζοδρομίων-διαμόρφωση στοάς ΠΑΠΙΑ-διαμόρφωση Κοινοχρήστων Χώρων (EUROBANK) Προϋπολογισμός: 366.190,03€
23. Προμήθεια οργάνων Παιδικής Χαράς Φηροστεφανίου  (Διαγωνισμός 4-4-2014) Προϋπολογισμός: 13.902,60€
24. Επισκευή τουαλετών Δημοτικού Σχολείου Προϋπολογισμός: 21.376,63€
25. Επισκευή Κοιμητηρίων Φηρών – Κοντοχωρίου Προϋπολογισμός: 17.000,00€
26. Επισκευή λιθόστρωτων και τοιχίων σκάλας Γυαλού  Προϋπολογισμός: 11.000,00€
27. Επισκευή ασφαλτοτάπητα (λόγω ευκαλύπτων) και κατασκευή πεζοδρομίου στα Φηρά Προϋπολογισμός: 7.500,00€
28. Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στο κτίριο Γυμνασίου Θήρας (Έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ του ΕΣΠΑ, εκπονούνται οι οριστικές μελέτες, και μετά την έγκρισή τους, υλοποιείται το έργο.)Προϋπολογισμός: 168.671,10€

ΣΥΝΟΛΟ: 5.362.841,39€


Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος,  Καμπουράκης Νικόλαος

επιτυχημένη και με ευχάριστες ανακοινώσεις η συνέντευξη τύπου (15.4) του Α.Ο. Θήρας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Α.Ο. Θήρας σχετικά με το περιεχόμενο της συνέντευξης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15.4 στο συνεδριακό του ΔΑΠΠΟΣ, με αφορμή την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας με την ολοκλήρωση της φετινής αγωνιστικής περιόδου και την άνοδο της ομάδας στην Α1, αναφέρεται ότι,

Στο πάνελ παρευρέθηκε σύσσωμο το Δ.Σ. της ομάδας καθώς και η προπονήτρια κ. Ελένη Μεμετζή.
Δια στόματος του Προέδρου του Ομίλου κ. Γ. Συνολάκη έγινε ιστορική αναδρομή στην ίδρυση της ομάδας καθώς και ένας απολογισμός των 20 μηνών της ζωής της.

Ανακοινώθηκαν δράσεις αθλητικού και πολιτιστικού περιεχομένου οι οποίες θα γίνουν μέσα στο καλοκαίρι με κορυφαία την διοργάνωση τουρνουά προς τιμήν των Ευαγγέλου και Λούλας Νομικού με τίτλο «Νομίκεια» με διεθνή εμβέλεια.

Το τουρνουά θα γίνει στο τέλος Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή του Α.Ο. Θήρας, δύο ελληνικών συλλόγων μιας ομάδας από το εξωτερικό.

Παράλληλα ανακοινώθηκε πως η κυκλοφορία των εισιτηρίων διαρκείας θα ξεκινήσει την 1η εβδομάδα του Μαϊου.

Στη συνέχεια ευχαριστήθηκαν οι μεγάλοι χορηγοί της ομάδας, οι επιχειρήσεις και οι άνθρωποι που βοήθησαν την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας καθώς και όλος ο φίλαθλος κόσμος του νησιού που συμπαραστάθηκε στην μέχρι τώρα πορεία της ομάδας με την παρουσία του στο γήπεδο.
Παράλληλα ανακοινώθηκε η δημιουργία site του Ομίλου.

Ο Πρόεδρος της ομάδας ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας με την νυν προπονήτρια της ομάδας κ. Ελένη Μεμετζή επ’ αόριστο.

Επίσης ανακοινώθηκαν οι κ.κ. Γεωργίου και Πάνου στο πόστο του βοηθού προπονητή και υπεύθυνου γραφείου τύπου αντίστοιχα.

Όσον αφορά την μεταγραφική δραστηριότητα του συλλόγου ο Πρόεδρος της ομάδας είπε πως «ακόμα είμαστε πάνω στο τρένο των πανηγυρισμών. Βλέπουμε παίχτριες, υπάρχουν σκέψεις αλλά θα είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα πράγματα μετά το Πάσχα».

Έπειτα από την ανακοίνωση επέκταση της συνεργασίας της, η Ελένη Μεμετζή μεταξύ άλλων δήλωσε:
«Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Συνολάκη. Τον θεωρώ δικό μου άνθρωπο εκτός από Πρόεδρο. Ευχαριστώ την διοίκηση και τους ανθρώπους της Σαντορίνης. Ειλικρινά τους θεωρώ δικούς μου ανθρώπους.
Αυτό που κάναμε ήταν άθλος, δε το περιμέναμε. Ήταν πολύ δύσκολη χρονιά. Περάσαμε πολλά αλλά σημασία έχει πως τα καταφέραμε».

Παράλληλα τέθηκε ως στόχος της ομάδας για τη νέα σεζόν η παραμονή στην Α1 Εθνική κατηγορία.

Παράλληλα και σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ομάδας, ανακοινώθηκε ότι,

Στο περιθώριο της εκδήλωσης απονομής του πρωταθλήματος της Α2 Γυναικών που διοργάνωσε ο ΔΑΠΠΟΣ αλλά και το τιμητικό κρέμασμα της φανέλας της Ελένης Μεμετζή από την οροφή του Κλειστού γυμναστηρίου τιμώντας την για την προσφορά της στην ομάδα η προπονήτρια της ομάδας μας δήλωσε:
«Είμαι πολύ χαρούμενη απόψε για την τιμή που μου έγινε από τον ΔΑΠΠΟΣ και την ομάδα μου. Παρ' ότι είμαι σχεδόν δύο χρόνια στην ομάδα με αυτό που έκαναν έδειξαν την αγάπη τους και την ευγνωμοσύνη τους σε αυτά τα λίγα που έχω προσφέρει στην ομάδα του Α.Ο. Θήρας. Ήταν κάτι που δεν το περίμενα. Ήταν μεγάλη συγκίνηση και μεγάλη χαρά για μένα για τα 28 αυτά χρόνια προσφοράς μου στο Ελληνικό βόλεϊ. Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τον Πρόεδρο του ΔΑΠΠΟΣ κ. Καντζέλη και τον Πρόεδρο του Α.Ο. Θήρας κ. Συνολάκη γι' αυτή τους την κίνηση.
Πιστεύω σ' αυτή την ομάδα, πιστεύω στον σύλλογο και στη δουλειά που γίνεται και είμαι ανά πάσα στιγμή έτοιμη να παλέψω για το καλύτερο αυτής της ομάδας.
Παρ' όλο που είμαι μόλις δύο χρόνια στο νησί το αγάπησα από τη πρώτη στιγμή και με αγάπησε και αυτό. Έχω ξαναπεί στο παρελθόν πως η Σαντορίνη είναι η δεύτερη πατρίδα μου και το εννοώ».


πολίτες Οίας : ένα ανοσιούργημα ξεφύτρωσε στην καρδιά της Οίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση των πολιτών της Οίας,

 Η Οία, η χαρακτηρισμένη ήδη από το 1978 με Προεδρικά Διατάγματα ως παραδοσιακός οικισμός, παρά τις μικρές ή μεγαλύτερες καταστρατηγήσεις της μορφής της, σύμφωνα με τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα, με νύχια και με δόντια προσπαθούσε να διατηρήσει τη φυσιογνωμία της αυτή. Και σε ένα βαθμό το είχε πετύχει αν την συγκρίνει κανείς με την υπόλοιπη Σαντορίνη.

Εφέτος, όμως, μία κατασκευή στον κεντρικό δρόμο της αγοράς στην Οία ξεπέρασε κάθε ανεκτό όριο παρανομιών προσβάλλοντας συγχρόνως την αισθητική όχι μόνο των κατοίκων της Οίας αλλά και των επισκεπτών της. Ένα όμορφο, παραδοσιακό σπίτι κατάφεραν να το μετατρέψουν σε ένα… Mall τύπου Αθήνας, Λάρισας ή Καλαμάτας. Για τι να πρωτοκλάψει κανείς;
Για τα ανεκδιήγητα κάγκελα;
Για τις εδαφιαίες βιτρίνες;
Για την τεράστια αλουμινένια πόρτα;
Για τα γυαλιστερά, εν είδει σάλας χορού, μάρμαρα;
Έλεος! (Όλα παράνομα βάσει του ΠΔ 817/1993 και 1075/1997)

Η Σαντορίνη ελκύει τουρισμό για την απαράμιλλη μοναδικότητα της μορφής της, της αρχιτεκτονικής της και των κρασιών της.
Αν καταστραφούν αυτά, αν καταστραφεί και η Οία δεν θα μένουν πλέον πολλά πράγματα για να προσελκύονται αξιόλογοι τουρίστες και το κέρδος το οποίο ευχόμαστε όλοι για τη Σαντορίνη, τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της θα κάνει φτερά.
Πραγματικά λυπούμαστε για την φρικαλέα αυτή εικόνα και κυρίως για την ασέβεια προς την ιστορία της καταταλαιπωρημένης πλέον Οίας.

Με αφορμή την κραυγαλέα περίπτωση του κτιρίου του κύριου A.Ρ. καλούμε την αρμόδια υπηρεσία της πολεοδομίας να κάνει τον πρέποντα έλεγχο  στις συγκεκριμένες αυτές παρανομίες, αλλά και σε άλλα εμφανώς εκτός προδιαγραφών του νόμου κτίσματα, στηριζόμενοι στα παραπάνω Προεδρικά Διατάγματα.  Αν οι ιδιοκτήτες ή οι αρχιτέκτονες και διακοσμητές τους δεν γνωρίζουν ή δεν ενδιαφέρονται για το τι σημαίνει ένας παραδοσιακός οικισμός, τότε θα έπρεπε η αρμόδια αρχή του Δήμου ή της Πολεοδομίας, ή του ΣΧΟΠ να παρεμβαίνουν αρχικά συμβουλευτικά αλλά και ουσιαστικά και σε ενάντια περίπτωση να  παραπέμπουν στα αρμόδια όργανα τους παρανομούντες.       

Προτείνουμε:
Τον έγκαιρο έλεγχο των παρανομιών στο εν λόγω κτίσμα και τη αρχιτεκτονική συμμόρφωση του
Τον έλεγχο και άλλων μεγάλων παρανομιών και στην υπόλοιπη Οία
Την άμεση εφαρμογή των παραπάνω Προεδρικών Διαταγμάτων.

Οι Πολίτες της Οίας δεν θεωρούμε ότι αρμόζει να επαφίεται μόνο στους πολίτες μια τέτοια εποπτική και καταγγελτική διαδικασία.

Πρέπει επιτέλους να λειτουργήσουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.
Η Σαντορίνη έχει φθάσει πλέον στο παρά πέντε της καταστροφής της.

Οι  Πολίτες  της Οίας,  Συνέλευση 13/04/14   
Email: politesoias@gmail.com   Facebook: “OIA γωνιες μας”