Παρασκευή, Μαΐου 04, 2012

ΠΝΑ – σχετικά με τα εκλογικά αποτελέσματα

Αναφορικά με την αναμετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε να παρακολουθείτε τη ροή των δεδομένων για την ΠΕ Κυκλάδων μέσω του link  http://www.elections2012.gr/elections/unit/34 

Τα δεδμένα που εμφανίζονται είναι ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ. Το link θα ενεργοποιηθεί την ημέρα των εκλογών. Επίσης, τα αποτελέσματα θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου www.pnai.gov.gr

Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Σαντορίνης – το νέο ΔΣ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου,

Η διαδικασία των αρχαιρεσιών του συλλόγου μας για την ανάδειξη νέας διοίκησης, εξελεγκτικής  επιτροπής και αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Ευχαριστούμε όλες και όλους που βοήθησαν στην ομαλή και επιτυχημένη διαδικασία των εκλογών.

Το νέο Δ/Σ απαρτίζεται από νέα μέλη.
Επίσης στην σύνθεση του Δ/Σ εκπροσωπούνται και νέα επαγγέλματα.
Το νέο Δ/Σ συγκροτήθηκε σε σώμα, ύστερα από πρόσκληση του πλειοψηφισθέντος κ. Νικόλαου Νομικού και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
1)    Πρόεδρος: Νικόλαος Νομικός 2)    Αντιπρόεδρος: Γεώργιος Συνολάκης
3)    Γενικός Γραμματέας: Αβέρκιος Σιγάλας 4)    Ταμίας: Σταύρος Χάλαρης
5)    Έφορος Δημοσίων Σχέσεων και Τουρισμού: Δημήτριος Λιγνός
6)    Έφορος οργανωτικού και Ηλεκτρονικής εφημερίδας: Κατσίμπας Παναγιώτης
7)  Ειδικός Γραμματέας: Γεώργιος Αργυρός
8)  Επίτιμο μέλλος: Γεώργιος  Διαμαντόπουλος

Σύμφωνα με την πρώτη ανακοίνωση του Συλλόγου μετά την συγκρότηση του νέου του Δ.Σ. 
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Έχουμε μπροστά μας πολύ δύσκολα προβλήματα να αντιμετωπίσουμε , πρέπει να σταθούμε δίπλα στο νέο Δ/Σ, στη νέα πορεία του γιατί τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Όλοι μαζί δυνατοί  στο νέο ξεκίνημα.

επαγγέλματα της Σαντορίνης που αντέχουν στον χρόνο, από την blue star

Μια προσεγμένη και πολύ όμορφη παρουσίαση των παραδοσιακώνεπαγγελμάτων και τεχνών που αντέχουν στον χρόνο, στα νησιά των Κυκλάδων και στα Δωδεκάνησα, φιλοξενεί στην σελίδα της και στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης η Attica Group και η Blue StarFerries.
Στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας παρουσιάζονται παραδοσιακά επαγγέλματα και τέχνες που άντεξαν στο χρόνο σε 24 νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.

Σύμφωνα με την εταιρία,
Η Ελλάδα μας είναι ένας προικισμένος από τη φύση τόπος, καθώς αποτελεί ένα από τα ομορφότερα σημεία στη γη. Είναι επίσης προικισμένη όσον αφορά στους ανθρώπους της, οι οποίοι στο διάβα των αιώνων παρήγαγαν πολιτισμό και αποτέλεσαν το παράδειγμα για τη γέννηση κουλτούρας και παράδοσης και άλλων λαών.

Ιδιαίτερα το Αιγαίο, το οποίο υπήρξε από τα προϊστορικά χρόνια μια θάλασσα που περισσότερο ένωνε, παρά χώριζε, αναδείχθηκε σε χώρο όσμωσης πολιτισμών, ανθρώπινων συναντήσεων και οικονομικών συναλλαγών. Στην περιοχή αυτή οι Έλληνες εκμεταλλευόμενοι τα τοπικά υλικά, ανέπτυξαν μία ακολουθία νέων επαγγελματικών ειδικοτήτων, που χάρη στην αφοσίωση και στο μεράκι των δημιουργών τους, επιβιώνουν μέχρι σήμερα. 

Η κρίση που αντιμετωπίζουν στις μέρες μας τα περισσότερα από τα παραδοσιακά επαγγέλματα, είναι μεταξύ άλλων η αστικοποίηση, η έλλειψη ενδιαφέροντος των αναγκών που τα δημιούργησαν, αλλά και η κυκλοφορία τυποποιημένων προϊόντων. Για το λόγο αυτό, τα περισσότερα παραδοσιακά εργαστήρια καλούνται να επαναπροσδιορίσουν το προϊόν και το αγοραστικό τους κοινό, να αξιοποιήσουν και να προβάλλουν τα πλεονεκτήματά τους, να προσαρμοστούν στις προτιμήσεις της αγοράς για το χειροποίητο, το λιγότερο μαζικό και να προσδώσουν στην παραγωγή τους έναν ποιοτικό χαρακτήρα διακριτό από εκείνον των βιομηχανικών προϊόντων. 
Σήμερα, το Αιγαίο παραμένει ζωντανό, εξακολουθεί να παράγει πολιτισμό, συμβαδίζει με τον σύγχρονο τρόπο ζωής αλλά πάντα με σεβασμό στις αρχέγονες ρίζες που αποτέλεσαν το πλαίσιο για την αναγέννηση των αξιών και της εξέλιξής του.

Ενώ, σε ότι αφορά την Σαντορίνη γίνεται παρουσίαση στην δουλειά και το έργο του Αντώνη Αρβανίτη παραδοσιακού οργανοπαίκτη, της Κυριακής Αρβανίτη που φτιάχνει παραδοσιακά μελιτίνια, του Ραφαήλ Αρβανίτη οργανοπαίκτη τσαμπούνας, του Μιχάλη και της Ιωάννας Αρβανίτη παραγωγών παραδοσιακής φάβας, και του Γιάννη Πανταζή, μουσικού και κατασκευαστή της παραδοσιακής τσαμπούνας. 

ελληνίδες που ξεπερνούν τα όρια - Εύη Νομικού

Αναφορά στην Εύη Νομικού από την Σαντορίνη, λέκτορα Γεωλογικής Ωκεανογραφίας, στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών, έκανε στις 28.4 η εφημερίδα «τα Νέα» σε άρθρο με τίτλο «ελληνίδες που ξεπερνούν τα όρια» και που υπογράφει η Εύη Σαλτού.
Στο κείμενο, και σχετικά με τις υποθαλάσσιες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα (σ.σ. τα καλοκαίρια του 2006 και 2011) από το ΕΛΚΕΘΕ στο υποθαλάσσιο ηφαίστειο του Κουλούμπου καθώς και στην ευρύτερη υποθαλάσσια περιοχή της Σαντορίνης, αναφέρεται ότι,

Είναι μία από τις ελάχιστες - αν όχι η μοναδική - γυναίκες γεωλόγους στην Ελλάδα, οι οποίες ασχολούνται ενεργά με την ωκεανογραφία και κάνουν σημαντικές ανακαλύψεις στον βυθό. Η λέκτορας Γεωλογικής Ωκεανογραφίας, στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών, Παρασκευή Νομικού, από το 1998 έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 60 ωκεανογραφικές αποστολές - μεταξύ αυτών στο Βόρειο Αιγαίο, νότια της Κρήτης, στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Νότια Ιταλία - κάνοντας το όνειρό της πραγματικότητα, εξερευνώντας το άγνωστο της θάλασσας. «Ο περισσότερος κόσμος γνωρίζει μόνο τα χερσαία ηφαίστεια, χωρίς να είναι ιδιαίτερα γνωστό ότι γύρω από αυτά υπάρχουν, είτε σαν συνέχειά τους, είτε μεμονωμένα, υποθαλάσσια ηφαίστεια ενεργά ή όχι. Είχα την τύχη να καταδυθώ στα περισσότερα ηφαίστεια με το βαθυσκάφος "Θέτις" του ΕΛΚΕΘΕ, όπως το υποθαλάσσιο ηφαίστειο του Κολούμπου (ΒΑ της Σαντορίνης) στα 500 μέτρα βάθος. Στις πρώτες μου καταδύσεις το 2000 στην περιοχή γύρω από την Νίσυρο ανακάλυψα υποθαλάσσιους κρατήρες ΒΔ της νησίδας Στρογγύλης σε βάθος 190 μέτρων, που ήταν άγνωστοι μέχρι τότε. Στη συνέχεια το 2006 σε κατάδυση στη βόρεια πλευρά της Νέας Καμένης, στην Καλντέρα της Σαντορίνης, διαπίστωσα ότι οι λάβες των ηφαιστειακών εκρήξεων του 1925 συνεχίζονται και στον υποθαλάσσιο χώρο, όχι μόνο στη επιφάνεια του νησιού όπως ήταν μέχρι τότε γνωστό».

Σύριζα Σαντορίνης – πρόσκληση

Σύμφωνα με ανακοίνωση του «Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου Θήρας»,

Σήμερα, Παρασκευή 4 Μάη στις 9 το βράδυ σας περιμένουμε όλες και όλους στο εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία των Φηρών  (δίπλα στο κέντρο Πληροφόρησης).
Γιορτάζουμε για το χαμόγελο που επιστρέφει στα χείλη μας, για την ελπίδα που ανθίζει ξανά. Κουβεντιάζουμε τις θέσεις και το πρόγραμμά μας, ενώ κερνάμε οινοπνεύματα και μεζεδάκια (φέρτε και τα δικά σας!)

Παναγιώτης Ρήγας – μήνυμα για τις εκλογές

Το κείμενο που υπογράφει ο εκ νέου υποψήφιος βουλευτής με το Πασοκ στις Κυκλάδες, σχετικά με τις εκλογές της Κυριακής μπορείτε να το διαβάσετε εδώ: http://www.prigas.gr/ 

ο Ευάγγελος Βενιζέλος από την Ρόδο και σχετικά με τα νησιά

Στις εκλογές κρίνεται το μέλλον του ελληνικού λαού, τόνισε σε ομιλία του σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πόλη της Ρόδου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, επισημαίνοντας ότι κρίνεται η ίδια η τύχη του λαού και η μοίρα της χώρας για τα επόμενα είκοσι χρόνια.

Παράλληλα και σε ότι αφορά τα νησιά, έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη να θεσπιστούν ειδικές νησιωτικές πολιτικές καθώς και στην ανάγκη διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου.

Συγκεκριμένα και σε ότι αφορά τις νησιωτικές πολιτικές ανέφερε ότι,

«Έχω πει όχι νέοι φόροι. Όχι περικοπές σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους. Όχι “τυφλές” οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Αλλά μέτρα ανάπτυξης, διαρθρωτικές αλλαγές για μια ανταγωνιστική οικονομία, για ένα κράτος μικρότερο, εξυπνότερο, φιλικότερο στον πολίτη, φιλικότερο για την ανάπτυξη.
Να μπορέσει επιτέλους να γίνει η μαρίνα της Ρόδου, να λειτουργήσει πλήρως το νοσοκομείο με τα δύο νέα τμήματα, να μπορέσουμε να πετύχουμε το μεταφορικό ισοδύναμο για όλη τη νησιωτική Ελλάδα, που είναι ένα μοναδικό πλεονέκτημα για όλη την Ευρώπη». 

Χαράλαμπος Κόκκινος – επισκέψεις στα νησιά

Σύμφωνα με ανακοίνωση του επικεφαλής της μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου,

Ο Χαράλαμπος Κόκκινος ,ως μέλος της εθνικής επιτροπής εκλογικού αγώνα της ΝΔ, επισκέπτεται στα νησιά Σύρο, Τήνο και Μύκονο το διάστημα 4 - 6 Μαίου ενόψει των εκλογών της Κυριακής. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του στα νησιά των Κυκλάδων θα έχει συναντήσεις με στελέχη της ΝΔ και με φορείς της Αυτοδιοίκησης.
Βαδίζουμε στο δρόμο της Νίκης για την αναγέννηση της χώρας μας.
Ψηφίζουμε Αντώνη Σαμαρά για μια ισχυρή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ.

μέχρι την Θηρασιά οι «ανεξάρτητοι έλληνες»

«Μέχρι την Θηρασιά» όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξης έφτασαν οι «ανεξάρτητοι έλληνες». Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι,

Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» έφτασαν μέχρι τη Θηρασιά, συνεχίζοντας τις προεκλογικές τους περιοδείες στις Κυκλάδες και αποδεικνύοντας, ότι όλα τα νησιά του νομού, ακόμη και τα πιο μικρά και απομακρυσμένα, αποτελούν σημεία αναφοράς για τον Πάνο Καμμένο (το μοναδικό αρχηγό κόμματος που επισκέφθηκε τις Κυκλάδες σε αυτή την προεκλογική περίοδο).
Ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων, Μάριος Βουτσίνος, επισκέφθηκε τη Θηρασιά και είχε συνάντηση με κατοίκους του νησιού στο δημοτικό κατάστημα. Είχε μια εποικοδομητική συνομιλία μαζί τους για θέματα που αφορούν το νησί και τα χρόνια προβλήματα των κατοίκων, τους οποίους η Πολιτεία έχει εγκαταλείψει πλήρως, θεωρώντας τους πολίτες τρίτης κατηγορίας. 

οικολόγοι πράσινοι στις Κυκλάδες – γιατί; …

«Γιατί τελικά να ψηφίσουμε Οικολόγους Πράσινους στις Κυκλάδες;» είναι ο τίτλος της ανοιχτής επιστολής που υπογράφει η Χριστίνα Ευθυμιάτου –Καρυστιναίου, «δύο μέρες πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, και μετά από τη γόνιμη περίοδο διαβούλευσης και επικοινωνίας με κατοίκους και φορείς των νησιών» όπως αναφέρεται στην επιστολή.
Σύμφωνα με το κείμενο, η απάντηση θα μπορούσε να συμπυκνωθεί σε τέσσερις  βασικούς άξονες της πολιτικής των «οικολόγων πρασίνων» σε ότι αφορά την διακυβέρνηση της χώρας καθώς και τις ιδιαιτερότητες των νησιωτικών περιοχών.

- Για τη διέξοδο από την κρίση και την αλλαγή του πολιτικού συστήματος και του κράτους στην Ελλάδα
- Γιατί έχουμε ισχυρούς συμμάχους στην Ευρώπη
- Για να υπάρξει προοπτική για τους νέους στον τόπο μας και στα νησιά
- Για να υπάρξει συνέχεια της πραγματικής ζωής στα νησιά μας, και ιδιαίτερα τα μικρότερα, αλλά και τις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.

Το πλήρες κείμενο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ: http://ecoanemos.wordpress.com/

κόμμα των πειρατών, με «φυσικό χώρο» το διαδίκτυο….

Καλή δυναμική φαίνεται ότι έχει το «κόμμα των πειρατών» στις Κυκλάδες, πόσο μάλλον εάν υπολογίσουμε ότι πρόκειται για πολιτική πρόταση και κίνηση που δημιουργήθηκε πριν από λίγους μόλις μήνες. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται στα σίγουρα για μια εναλλακτική πρόταση!
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κόμμα των πειρατών στις Κυκλάδες μπορείτε να δείτε εδώ: https://www.facebook.com/KommaPeiratonElladasKykladon

Πέμπτη, Μαΐου 03, 2012

ένας … δρόμος η χαρά μου…..

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου της Σαντορίνης,

Σας ενημερώνουμε ότι έχουν ξεκινήσει οι εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος της οδού που συνδέει τα  Φηρά με τον Πύργο στα πλαίσια της εργολαβίας «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΤΙΚΟΥ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΦΗΡΑ – ΠΥΡΓΟΣ» και αναμένεται η επιτάχυνσή τους τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Παρακαλούμε όλους τους διερχομένους και ειδικότερα τους οδηγούς οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τα όρια ταχύτητας ενώ εφιστούμε την προσοχή στους περαστικούς να προσέχουν κατά τη διέλευσή τους από το χώρο του εργοταξίου.
Ζητούμε την κατανόηση των επιχειρηματιών της περιοχής αλλά και των κατοίκων γενικότερα, για την αναστάτωση και την ταλαιπωρία που θα υποστούν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών.

Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2012

Εικαστικές Τέχνες και Μουσική, αλλά και μία παιδική αφηγηματική παράσταση, απαρτίζουν και φέτος αρμονικά τις οκτώ συνολικά εκδηλώσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του αυγουστιάτικου Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2012, για έκτη συνεχή χρονιά υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιάννη Παπακωνσταντίνου. Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο παλαιό αρχοντικό του 17ου αιώνα, από 1 έως 23 Αυγούστου, στα Φηρά Σαντορίνης, με ελεύθερη είσοδο σε όλες τις εκδηλώσεις χάρις στην αμέριστη συμπαράσταση της Καθολικής Επισκοπής Θήρας. Η αυγουστιάτικη αυτή γιορτή πολιτισμού έχει καθιερωθεί πλέον ως θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα του καλοκαιριού στη Σαντορίνη, συγκεντρώνοντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των επισκεπτών και των κατοίκων της Σαντορίνης.

Το Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2012 σηκώνει αυλαία τη Δευτέρα 1η Αυγούστου με μία ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής με τίτλο “Αναμνήσεις”, στην οποία συμμετέχουν οκτώ καταξιωμένοι  εικαστικοί δημιουργοί. Με ζωγραφικά έργα τους συμμετέχουν η Χρύσα Βέργη, ο Τάσος Δήμος, ο Πέτρος Καραβέβας, ο Ανδρέας Κοντέλλης, ο Χρήστος Παλλαντζάς και η Έλενα Παπαδημητρίου, ενώ με γλυπτά έργα τους συμμετέχουν η Αγγέλικα Κοροβέση και ο Άγγελος Παναγιωτίδης.
Την οργάνωση και επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μεγάρου Γκύζη.

Εγκαίνια έκθεσης: 1η Αυγούστου 2012, ώρα 21:00. Διάρκεια έκθεσης: 1 - 23 Αυγούστου 2012.         

Η μουσική διαδρομή του φεστιβάλ ξεκινά στις 4/8 με το ξεχωριστό σύνολο AXA: One Piano, Six Hands. Τρεις πιανίστριες σ΄ ένα πιάνο, έξι χέρια που εξερευνούν τα όρια «του αινιγματικού κουτιού με τις μακριές χορδές», όπως κάποτε χαρακτήρισε το πιάνο ο συνθέτης Άλφρεντ Σνίτκε. Η Γερμανίδα Anne Saliι, η Ελληνίδα Ξένια Κουρκουμέλη και η Ουκρανή Alina Pronina είχαν διαγράψει η καθεμία αξιόλογη πορεία με σπουδές και σημαντικές διακρίσεις, προτού συστήσουν στη Γερμανία το 2004 το σύνολο “Some handsome hands”, το οποίο πρόσφατα μετονομάστηκε σε AXA: One Piano, Six Hands. Το τρίο έχει δώσει πολλές συναυλίες ανά τον κόσμο και έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις σε διεθνείς διοργανώσεις. Οι τρεις πιανίστριες συνδυάζουν την κλασική και τη σύγχρονη μουσική προσφέροντας στο κοινό μια πρωτότυπη εμπειρία για τα μάτια και τα αυτιά.                                                                                                      

Στις 7/8 το φεστιβάλ συνεχίζεται με μια απρόβλεπτη μουσική έκπληξη  από την Έλλη Πασπαλά και τον Τάκη Φαραζή, ένα πρόγραμμα πιάνο-φωνή με τίτλο “Rainbows, Moons and Bicycles” από δύο αγαπημένους καλλιτέχνες που θα μας ταξιδέψουν σ' έναν κόσμο που γνωρίζουν και αγαπούν πολύ, τον  κόσμο του αγγλόφωνου ερωτικού (και όχι μόνο) τραγουδιού, αναβιώνοντας τη γοητεία μιας άλλης εποχής ταγμένης στο όνειρο του σήμερα! Άλλοτε τρυφερή κι άλλοτε εκρηκτική, η μοναδική Έλλη Πασπαλά, μαζί με τον δεξιοτέχνη πιανίστα Τάκη Φαραζή, μας ξυπνάει αναμνήσεις από έρωτες που ζήσαμε και ζούμε. Το χθες και το σήμερα του αγγλόφωνου τραγουδιού από δύο σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες.

Στις 10/8 ξετυλίγεται μια παιδική αφηγηματική παράσταση με την παραμυθού Σάσα Βούλγαρη, που έχει επηρεάσει με το στυλ της τις νεότερες γενιές αφηγητών. Η ψυχοπαιδαγωγός Σάσα Βούλγαρη είναι πολύ γνωστή για την ενασχόλησή της εδώ και 20 χρόνια με την παραδοσιακή τέχνη της αφήγησης, ιδιαίτερα σε μουσειακούς χώρους όπως τα Μουσεία Μπενάκη, Κυκλαδικής Τέχνης, Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Λαϊκής Τέχνης, τα Ιδρύματα Μιχάλη Κακογιάννη, Μείζονος Ελληνισμού κ.α. Η πολύχρονη εμπειρία της την οδηγεί και της επιτρέπει μια διαφορετική προσέγγιση του υλικού της, ακόμα πιο αυτοσχεδιαστική, με πειραματισμούς που παραπέμπουν σε μια πιο σύγχρονη μορφή performance.

Στις 13/8 ο Νότης Μαυρουδής, γιορτάζοντας πέντε δεκαετίες στο χώρο της μουσικής, μας χαρίζει ένα μοναδικό ταξίδι «Στου χρόνου τις καταπακτές»! Θα απολαύσουμε τραγούδια του Νότη Μαυρουδή από διαφορετικές εποχές, με οδηγό τις κιθάρες, με χρώματα, ψιθύρους και σκιρτήματα. Συνοδοιπόροι του Νότη Μαυρουδή στην κιθάρα είναι η Μόρφω Τσαϊρέλη και ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος στο τραγούδι, ο Γιώργος Τοσικιάν στην κιθάρα και ο Μάνος Αβαράκης στις φυσαρμόνικες-πνευστά. Αναζητώντας την επικοινωνία μέσα από τραγούδια που σημάδεψαν διαχρονικά την ευαισθησία μας ... μέσα στις καταπακτές του χρόνου!                                                                                                       

Στις 17/8 παρουσιάζεται ένα ξεχωριστό ρεσιτάλ κλασικής μουσικής για βιολί και πιάνο από το DUO EDAN, τις δύο έξοχες δεξιοτέχνες σολίστ από τη Βιέννη, την ουγγρικής καταγωγής σπουδαία βιολονίστρια Ιdua Zαdory και την ουκρανικής καταγωγής πιανίστρια Anastasiia Dombrovska. Η Ιdua και η Anastasiia δημιούργησαν ένα ντουέτο με πάθος, προσωπικότητα και μια εκπληκτική ομοιογένεια, όπου η έντονη και γεμάτη αυτοπεποίθηση ερμηνεία της Zadory είναι σε τέλεια καλλιτεχνική αρμονία με το φλογερό και ορμητικό παίξιμο της Dombrovska.  

Στις 20/8 το ταξίδι συνεχίζεται με το Takis Barberis Group σε μια ξεχωριστή και συγχρόνως ιδιόρρυθμη συνύπαρξη Ανατολής και Δύσης, όπου η jazz συναντά μαγικά τη funk, το rock αλλά και την ινδική, βαλκανική και ελληνική μουσική. Ο Τάκης Μπαρμπέρης στην κιθάρα, ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες τζαζίστες, ερμηνεύει παλαιότερες αλλά και νέες ακυκλοφόρητες συνθέσεις του με τον Μάνο Σαριδάκη στο πιάνο, τον Γιώργο Γεωργιάδη στο μπάσο και τον Μιχάλη Καπηλίδη στα τύμπανα.                                                              

Στις 23/8 το φετινό Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη ολοκληρώνεται με το “Point Two”, μια συνάντηση δύο Ελλήνων μουσικών «του κόσμου», του κορυφαίου διεθνώς βιμπραφωνίστα και συνθέτη Χρήστου Ραφαηλίδη, ιδρυτή του γνωστού jazz γκρουπ “Manhattan Vibes”, και του σημαντικού νεώτερου κοντραμπασίστα και συνθέτη Πέτρου Κλαμπάνη, με καλεσμένο τους τον κορυφαίο δεξιοτέχνη των κρουστών Bodek Janke. Μέσα από το πρίσμα των εμπειριών τους, θα ερμηνεύσουν δικές τους συνθέσεις καθώς και διασκευές από το “The Great American Songbook”. Μια ισορροπημένη δυναμική ακρόαση μεταξύ λυρισμού, πάθους, γνώσης και δεξιοτεχνίας είναι αυτό που υπόσχονται οι τρεις εξαιρετικοί μουσικοί της τζαζ από τη Νέα Υόρκη.                                                                                                  
  
Είσοδος ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ.
Ώρα έναρξης: 21:00
Περισσότερες λεπτομέρειες: www.megarogyzi.gr 

Εκτός Φεστιβάλ: 
Τη Δευτέρα 27 Αυγούστου θα εγκαινιασθεί στο Πνευματικό Κέντρο ΜΕΓΑΡΟ ΓΚΥΖΗ η έκθεση ζωγραφικής του Πέπου (Βαγγέλη Ρούσσου) με τίτλο “Η Σαντορίνη μου με άλλη ματιά”. Ο Σαντορινιός καλλιτέχνης Πέπος εμπνέεται τα εικαστικά του θέματα από την αρχιτεκτονική και την καθημερινότητα του νησιού του και χρησιμοποιώντας μια δική του εικαστική γραφή απεικονίζει με έντονα συναισθήματα και χρώματα τη Μούσα του, τη Σαντορίνη! Θα εκτεθούν περισσότερες από 25 υδατογραφίες των τελευταίων πέντε ετών. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μεγάρου Γκύζη.

Εγκαίνια έκθεσης: Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012, ώρα 21:00.
Διάρκεια έκθεσης: 27 Αυγούστου - 29 Σεπτεμβρίου 2012.

Πνευματικό Κέντρο ΜΕΓΑΡΟ ΓΚΥΖΗ, 847 00 Φηρά, Σαντορίνη
Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Γιάννης Παπακωνσταντίνου 
Τηλ. 22860 23077, e-mail: info@megarogyzi.gr 
Web site: www.megarogyzi.gr 

ανοιξιάτικη αιμοδοσία 2012

Το διάστημα 13 – 20 Μαίου θα πραγματοποιηθεί η φετινή Ανοιξιάτικη αιμοδοσία της τράπεζας αίματος Σαντορίνης.
Η τράπεζα αίματος Σαντορίνης έχει βραβευθεί από συλλόγους και οργανώσεις σε τοπικό και όχι μονο επίπεδο για το έργο της ενώ έχει τιμηθεί και από την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Η φετινή αιμοδοσία είναι η 41 που πραγματοποιείται με την διοργάνωση της τράπεζας αίματος Σαντορίνης και σε αυτήν την περίπτωση υποστηρίζεται από το τμήμα αιμοδοσίας του Ερυθρού Σταυρού.

Μια μονάδα αίματος μπορεί να βοηθήσει στο να σώσει τη ζωή περισσοτέρων του ενός ασθενών. Κι αυτό γιατί μια μονάδα αίματος μπορεί να χωριστεί σε επιμέρους συστατικά όπως είναι για παράδειγμα τα ερυθρά κύτταρα και το πλάσμα, τα οποία μπορούν να ικανοποιήσουν τις διαφορετικές ανάγκες πολλών ασθενών.
Δεν υπάρχει διαθέσιμο υποκατάστατο του αίματος. Το ανθρώπινο αίμα δεν μπορεί να παρασκευασθεί και μόνο ο άνθρωπος μπορεί να προσφέρει αίμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ανθρώπους.
Η όλη χρονική διάρκεια της αιμοδοσίας ανέρχεται στα 5 με 10 λεπτά. Λεπτά, αρκετά και σημαντικά, ώστε να σωθεί μια ζωή που ουσιαστικά την έχει άμεσα ανάγκη.
Η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης, αναδεικνυόμενη ως η υπέρτατη πράξη φιλαλληλίας, ανθρωπιάς και αγάπης. 

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Κυριακή 13.5 στον Καρτεράδο 10.00 – 14.00  και στον Βουρβούλο 17.00 – 21.00
Δευτέρα 14.5 στην Οία 15.00 – 21.00
Τρίτη 15.5 στην 134 ΠΜ 10.00 – 13.00 και στην Μεσαριά 17.00 – 21.00
Τετάρτη 16.5 στο Κέντρο Υγείας 09.00 – 13.30 και στον Πύργο 17.00 – 20.30
Πέμπτη 17.5 στο Κέντρο Υγείας 10.00 – 16.00
Παρασκευή 18.5 στον όρμο των Φηρών (λεμβούχοι) 10.00 – 13.00 και στο Κ.Υ. 17.00 – 21.00
Σάββατο 19.5 στο Καμάρι 09.30 – 13.30 και 17.00 – 20.30 καθώς και στο Εμπορείο 17.00 – 20.30
Κυριακή 20.5 στο Εμπορείο 10.00 – 17.00


σχετικά με την δόμηση στην Σαντορίνη (once more..)

Σύμφωνα με άρθρο με ημερομηνία 3.5.2012 στην εφημερίδα «το Βήμα», και σχετικά με το ενδεχόμενο κατασκευής νέων ξενοδοχειακών μονάδων στην περιοχή της Βλυχάδας,

Το τελευταίο διάστημα η λέξη «ανάπτυξη» έχει γίνει ο «δούρειος ίππος» για την καταστρατήγηση κάθε έννοιας προστασίας του περιβάλλοντος.
Μέσα σε λίγους μήνες νομοθετήθηκαν μέτρα τα οποία μπορεί να προκαλέσουν μη αναστρέψιμες βλάβες, στο ευαίσθητο τοπίο του Αιγαίου. Ειδικά στη Σαντορίνη, έναν από τους πρώτους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, αντί να ασκείται πολιτική προστασίας και αναβάθμισης των τουριστικών υποδομών, το υπουργείο Περιβάλλοντος με το νέο Προεδρικό Διάταγμα που έχει ετοιμάσει, μεταξύ άλλων, προωθεί την ανέγερση νέων μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων στην περιοχή της Βλυχάδας αναιρώντας έτσι την αρχική του πρόταση για προστασία της περιοχής.
 
Ειδικότερα, το αρχικό σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη δόμηση στο νησί, το οποίο είχε διαβιβαστεί στο τέλος του 2011 στον δήμο Θήρας για γνωμοδότηση, θεσμοθετούσε μια ζώνη πλάτους 500 μέτρων για προστασία των φυσικών σχηματισμών κατά μήκος τμήματος της ακτής δυτικά της Βλυχάδας έως και τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου. Στη ζώνη αυτή απαγορεύονταν κάθε δόμηση, η αλλοίωση του τοπίου και του φυσικού περιβάλλοντος.

Οι αντιδράσεις στη Σαντορίνη ήταν έντονες και ο δήμος υποκύπτοντας στις πιέσεις πρότεινε δημιουργία μιας μικρότερης ζώνης προστασίας 200 μέτρων.
Ακολούθησαν «μαγειρέματα» στα γραφεία του ΥΠΕΚΑ με συνέπεια στο σχέδιο ΠΔ, το οποίο τελικά διαβιβάστηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για γνωμοδότηση, η ζώνη προστασίας να έχει συρρικνωθεί σε 150 μέτρα.

«Έτσι καθίσταται δυνατή δόμηση περίπου 70.000 τ. μ. _ συν την επιδότηση με τετραγωνικά υποσκάφων που προώθησε το υπουργείο Περιβάλλοντος με τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό _ για ξενοδοχεία - μεγαθήρια στην περιοχή. Ήδη, τρεις εταιρείες έχουν προχωρήσει στις αρχιτεκτονικές μελέτες ενώ για μία εξ΄ αυτών έχει εγκριθεί και η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων», αναφέρει η αρχιτέκτων κυρία Έλσα Βαγιανού η οποία είχε διατελέσει επικεφαλής του Συμβουλίου Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος Σαντορίνης.

για τους μελισσοκόμους ή τους ενδιαφερόμενους μελισσοκόμους

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια υλοποίησης του Προγράμματος Βελτίωσης της Παραγωγής και Εμπορίας Μελιού έτους 2012 όλοι οι ενδιαφερόμενοι μελισσοκόμοι προκειμένου να ενταχθούν στις δράσεις 3.1 “Αντικατάσταση κυψελών” και 3.2 “Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας” πρέπει να υποβάλουν αίτηση στο Κέντρο Μελισσοκομίας του Νομού τους απευθείας ή μέσω των Μελισσοκομικών Συνεταιρισμών της περιοχής τους ή μέσω των Δ/νσεων Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας από τις 30 Απριλίου 2012.

Δικαίωμα συμμετοχής στη δράση 3.1 Αντικατάσταση κυψελών, έχουν τα φυσικά  ή νομικά πρόσωπα, κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης, εφόσον είναι κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ και δηλώνουν τα μελισσοσμήνη τους στο έντυπο Ε1 ή και Ε3 της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.
Δικαίωμα συμμετοχής στη δράση 3.2  Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας, έχουν οι «επαγγελματίες αγρότες» και οι συνταξιούχοι ΟΓΑ εφόσον είναι  κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης τουλάχιστον εκατόν πενήντα (150) παραγωγικών μελισσοσμηνών, είναι κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ (θεωρημένο) και δηλώνουν τα μελισσοσμήνη τους στο έντυπο Ε1 ή και Ε3 της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας στη Ρόδο τηλ. 2241055915 , στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής στη Σύρο τηλ.2281098828, καθώς και στα Τμήματα Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειακών Ενοτήτων  της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

παράταση προθεσμίας για επενδυτικές προτάσεις

Από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με εκδοθείσα Απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή Επενδυτικών Προτάσεων -του Α’ Κύκλου Υποβολών, μηνός Απριλίου 2012- για υπαγωγή στις ευεργετικές διατάξεις του Νόμου 3908/2011 (Αναπτυξιακού Νόμου), μέχρι και την 1η Ιουνίου 2012.

Τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Επενδυτών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, στη Σύρο και στη Ρόδο, παρέχουν αναλυτική πληροφόρηση, τόσο για τον τρόπο υποβολής των Αιτήσεων Υπαγωγής Επενδυτικών Προτάσεων στον Αναπτυξιακό Νόμο, όσο και κάθε άλλη σχετική πληροφόρηση, για οποιοδήποτε Αναπτυξιακό Πρόγραμμα.

Γραφείο Εξυπηρέτησης Επενδυτών Κυκλάδων
Διεύθυνση : Σάκη Καράγιωργα και Παντελή Βαρδάκα, Ερμούπολη, 841 00 Σύρος
grependyton@1730.syzefxis.gov.gr  τηλ. 22810 - 98.810 Αλέξανδρος Σπόντης, Άρης Μπαρδάκος
       
Γραφείο Εξυπηρέτησης Επενδυτών Δωδεκανήσου
investors.dod@pnai.gov.gr   22410-36.200, 26.182 Χαριστούλα Χατζημανώλη, Κατερίνα Σαμουράκη

Επίσης, στην Δικτυακή Πύλη της Περιφέρειας, στη διεύθυνση : http://www.pnai.gov.gr/Arthro.aspx?a=2553  βρίσκεται αναρτημένο, σε συμπιεσμένο Αρχείο, με Θέμα : «Παροχή Πληροφοριών για το νέο Επενδυτικό Νόμο», Πληροφοριακό Υλικό, που έχει συνταχθεί και κωδικοποιηθεί από την Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της ΠΝΑ για την άμεση πληροφόρηση και εξυπηρέτηση των εν δυνάμει Επενδυτών αλλά και όλων των κατοίκων των νησιών μας.

έγινε κι αυτό….

Επιχειρηματίας με έδρα την Ρόδο χειροδίκησε εις βάρος του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου (συνήθως, αυτά, τα κάνουνε οι ερωτευμένοι, ενίοτε, όμως καθώς φαίνεται και όσοι αισθάνονται επιχειρηματικά θιγμένοι....)

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν ο επιχειρηματίας Γιώργος Σπανός εντόπισε τον περιφερειάρχη μαζί με φίλους του μπροστά από μια καφετέρια, επιβαίνοντας στο αυτοκίνητό του. Ο κ. Σπανός κατέβηκε από το αυτοκίνητο και λογομάχησε με τον κ. Μαχαιρίδη για τη μη δρομολόγηση του πλοίου του «Παναγιά Σκιαδενή» στη γραμμή της Σύμης.
Εκτός εαυτού, ο επιχειρηματίας επιτέθηκε στον περιφερειάρχη, τον οποίο κατηγόρησε για εμπάθεια και προκατάληψη, αφού με τις ενέργειές του απολύθηκαν 20 εργαζόμενοι. Το επεισόδιο έληξε με παρέμβαση των θαμώνων που απομάκρυναν τον κ. Σπανό.
Μετά την λήξη του περιστατικού ο κ. Μαχαιρίδης μετέβη στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα με σκοπό να καταθέσει μήνυση σε βάρος του επιχειρηματία.
Στην επισήμανση ότι ο κ. Μαχαιρίδης βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα για να υποβάλλει μήνυση ο κ. Γ. Σπανός είπε έχω το δίκιο με το μέρος μου, αυτός ο άνθρωπος με έχει βγάλει πλέον εκτός εαυτού με την μεροληπτική συμπεριφορά του. Και πρόσθεσε: «Θα υποβάλλω μήνυση στον περιφερειάρχη για παράβαση καθήκοντος και θα καταθέσω εναντίον του αγωγή αποζημίωσης τόσο για μένα, όσο και για τους 20 ανθρώπους που εξ αιτίας του έμειναν χωρίς δουλειά».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από πλευράς της Περιφερειακής Αρχής που εκδόθηκε με αφορμή το περιστατικό,

Να μην αποδεχθεί η τοπική μας κοινωνία και οι συντεταγμένοι φορείς που την εκφράζουν συμπεριφορές βίαιης επιβολής των απόψεων του όποιου πολίτη θεωρεί ότι αδικείται, ζήτησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης σχολιάζοντας την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε σε δημόσιο χώρο από γνωστό επιχειρηματία.

«Εάν ανεχθούμε και παραμείνουμε παθητικοί παρατηρητές σε τέτοιες πρακτικές, θα ακολουθήσουν χειρότερα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, προσθέτοντας: «Δεν είναι το χαστούκι που δέχθηκε ο Γιάννης Μαχαιρίδης σαν φυσικό πρόσωπο. Ο Μαχαιρίδης σήμερα είναι εδώ, αύριο δεν θα ‘ναι. Αυτό που πρέπει να προβληματίσει είναι η επίθεση απέναντι στο θεσμό».

Ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, αφού αναφέρθηκε στην ουσία της υπόθεσης και στο αίτημα της «Δωδεκάνησος Ναυτιλιακή» για δρομολόγηση του πλοίου «Παναγιά Σκιαδενή» στη γραμμή της Σύμης, υπογράμμισε μεταξύ άλλων την πάγια θέση του, τα πλοία που εξυπηρετούν μια ακτοπλοϊκή γραμμή τον χειμώνα (η ΑΝΕΣ στην προκειμένη περίπτωση) θα έχουν προτεραιότητα κατά τη θερινή περίοδο.
“Αυτή τη θέση διατύπωσα στην τελευταία συνεδρίαση του ΣΑΣ ως εκπρόσωπος της ΕΝΠΕ, ζητώντας αναβολή στη λήψη απόφασης μέχρι να πάρει θέση η κοινωνία και ο Δήμος της Σύμης. Ανάλογη ήταν η στάση μου, στην ίδια συνεδρίαση του ΣΑΣ, και για αντίστοιχο αίτημα άλλης εταιρείας που αφορούσε τη γραμμή Κάλυμνος – Μαστιχάρι”. «Πάντα βάζω και προτάσσω, πάνω απ’ όλους, το συμφέρον του τόπου μας. Σέβομαι τους επιχειρηματίες και έχω αποδείξει ότι στέκομαι στο πλευρό τους, όποτε χρειάζεται, και ήμαστε εμείς, ως Νομαρχία Δωδεκανήσου, που τιμήσαμε σε ειδική συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου τον συγκεκριμένο επιχειρηματία για τη συμβολή του στην αναβάθμιση των συγκοινωνιών στα νησιά μας», ανέφερε ο κ. Μαχαιρίδης.

Τρίτη, Μαΐου 01, 2012

πολίτες κόντρα στον καιρό, μηνυμα για την πρωτομαγιά

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδιασμού "πολίτες κόντρα στον καιρό" για την σημερινή ημέρα,

Φίλοι και Φίλες , εργαζόμενοι και συνταξιούχοι

Mε την ευκαιρία της σημερινής Πρωτομαγιάς, ενώνουμε τη φωνή μας μαζί σας και με όσους παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, τον πόλεμο, τις κοινωνικές διακρίσεις, τη ξενοφοβία, το ρατσισμό.
Στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ολόκληρη οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που μας οδήγησαν στην οικονομική κρίση, επιδιώκουν συνεχώς να μας γυρίσουν σε εργασιακό καθεστώς χειρότερο και από αυτό που κέρδισαν οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ πριν 131 χρόνια. 

Η Φετινή Πρωτομαγιά ,μας δίνει την ευκαιρία να θυμηθούμε ότι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, ότι κέρδισαν ,το κέρδισαν δίνοντας ενωμένοι σκληρούς αγώνες.
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ- ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ 

Γιώργος Παπαμανώλης, ανακοίνωση με περιεχόμενο προεκλογικό

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υποψήφιου βουλευτή με την Δημοκρατική Αριστερά, Γιώργου Παπαμανώλη και εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της 6ης Μαίου,

Οι πολίτες πιστεύουν ότι δεν μπορεί κάποιος ν’ αλλάξει τα πράγματα στον κόσμο με το ν’ ασχοληθεί με την πολιτική.
Προσωπικά, επέλεξα ως Κυκλαδίτης και βουλευτής του Ν. Κυκλάδων, ενώνοντας και εκφράζοντας στη δική μου φωνή, όλους όσους καθημερινά αγωνιούν και μάχονται για μια αληθινή και αξιοπρεπή ζωή, να συγκρούομαι με όσους μας απογοητεύουν, να υπερασπίζομαι  όσους αδικούνται και να διεκδικώ όσα μας στερούν, καταβάλλοντας αναπόφευκτα και το αντίστοιχο τίμημα, είτε στη προσωπική και οικογενειακή ζωή, είτε στη πολιτική σταδιοδρομία μου.
ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑ  2 φορές νομοσχέδια που αφορούσαν και έπλητταν ακόμα περισσότερο τους Κυκλαδίτες για τις κλίσεις στη δόμηση και για τους παραδοσιακούς οικισμούς
ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΑ για την διατήρηση της αυτονομίας και ανεξαρτησίας του ΝΑΤ.
ΚΑΤΕΘΕΣΑ πρόταση στο Υπ. Υγείας, προκειμένου να προμηθευτούμε 2 ελικόπτερα νέας τεχνολογίας και να  χρησιμοποιηθούν οι δύο βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας, η μία στη Μύκονο και η άλλη στη Σαντορίνη, ώστε να πραγματοποιούνται οι αεροδιακομιδές.
ΔΕΝ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΗΚΑ.

ΔΙΑΦΩΝΗΣΑ με την γραμμή του κόμματος του ΠΑΣΟΚ για τα εργασιακά, τα χωροταξικά, το νέο φορολογικό που προέβλεπε το Μνημόνιο ΙΙ, και όλων των αντιλαϊκών μέτρων που το συνόδευαν, ενώ καταψήφισα διατάξεις που αφορούσαν την κατάργηση φοροαπαλλαγών των νησιών, όπως η ενδεχόμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου, επικαλούμενος την προνομιακή μεταχείριση των νησιών που προβλέφθηκε από τα μέλη της Ε.Ε με την υπογραφή της συνθήκης της Λισαβόνας.
ΜΕ ΔΙΕΓΡΑΨΕ Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

ΗΜΟΥΝ  στους δέκα πρώτους βουλευτές που ζήτησαν το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των βουλευτών, σε οποιαδήποτε πιστωτικό ίδρυμα της υφηλίου.
ΠΙΣΤΕΥΩ ότι είναι αναγκαίο να γίνει μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης και κάθε βουλευτής θα πρέπει να παίρνει τη σύνταξή του από τον δικό του ασφαλιστικό φορέα.
Κατά την διάρκεια της βουλευτικής θητείας μου, μέσα από τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες μου, ανακάλυψα ότι η πολιτική έχει και άλλο πρόσωπο. Τελείως διαφορετικό από αυτό που οι περισσότεροι γνωρίζουν. Διαπίστωσα δηλαδή, ότι εκτός από την διαφθορά και την εξαγορά αρχών και συνειδήσεων για προσωπικά κέρδη και συμφέροντα, υπάρχουν ακόμη κάποιοι άνθρωποι στον πολιτικό στίβο, οι οποίοι αγωνίζονται και μάχονται για να νικήσει στο τέλος η εντιμότητα, η αξιοκρατία, η συλλογική προσπάθεια και ο καθημερινός μόχθος.
Σήμερα, συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αριστεράς, πιστεύοντας ότι ήρθε πλέον η ώρα να πρωταγωνιστήσουν οι ίδιοι οι νησιώτες, μέσα από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους τους, οι οποίοι με αποφασιστικότητα και πυγμή, θα συνεχίσουν να παραμένουν άφθαρτοι και ανεπηρέαστοι από κομματικά οφέλη και προσωπικές φιλοδοξίες, θέτοντας ως προτεραιότητα τα δικαιώματα και τις ανάγκες του κόσμου.
Όπως σας έχω αποδείξει ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ και σας υπόσχομαι ότι το ίδιο σκοπεύω να κάνω και στην συνέχεια για όλες τις Κυκλαδίτισσες και όλους τους Κυκλαδίτες.

συζήτηση, με φόντο τις εκλογές

Την Τετάρτη 2 Μαίου στις 19.00 οργανώνεται εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σύρου στην  Ερμούπολη με ομιλητές τους:

Γιώργος  Παπαμανώλης, υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων με τη ΔΗΜΑΡ.
Γιώργος Χάλαρης, τ. πρόεδρος Οίας – Σαντορίνης και υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων με τη ΔΗΜΑΡ.
Ηλίας Ευθυμιόπουλος, συγγραφέας – οικολόγος.
Μαρία Αλιμπέρτη, δημοσιογράφος, υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων με τη ΔΗΜΑΡ.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τους ομιλητές στα τηλέφωνα 6973238950 και 6976111696    

Δευτέρα, Απριλίου 30, 2012

λεφτά υπάρχουν, για τους δήμους …

Σύμφωνα με ανακοίνωση του βουλευτή του Πασοκ Παναγιώτη Ρήγα,

Κονδύλια από το Πρόγραμμα της Τεχνικής Βοήθειας στους Δήμους των Κυκλάδων

Με το ποσό των 50.000 ευρώ ενισχύεται κάθε Δήμος των Κυκλάδων από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Τεχνικής Βοήθειας, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία ωρίμανσης των έργων και να προχωρήσει άμεσα η υλοποίηση τους και η απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ.
Η αρχική απόφαση εξαιρούσε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από το συγκεκριμένο πρόγραμμα εξαιτίας της ένταξης της στις Περιφέρειες του Στόχου 2.
Στην συνέχεια όμως, σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ασκήθηκε πίεση με τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία και η τελική απόφαση συμπεριέλαβε και την ενίσχυση των Δήμων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδων και Δωδεκανήσου).
Από την πλευρά του, ο υποψήφιος Βουλευτής Παναγιώτης Ρήγας, εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί η συντονισμένη προσπάθεια απέδωσε θετικά αποτελέσματα προς όφελος της άμεσης υλοποίησης των έργων του ΕΣΠΑ στα νησιά μας.

"κρίση" ή "διόρθωση;"

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας www.madata.gr  καθώς και της www.espressonews.gr,

Η κρίση αποβιβάστηκε στα ελληνικά νησιά των "celebrities".
Για πρώτη φορά στη Μύκονο και τη Σαντορίνη οι ξενοδόχοι μετρούν απώλειες, ενώ οι μπίζνες στα δυο πανέμορφα νησιά των Κυκλάδων έχουν παγώσει.
Οι επιχειρηματίες αναφέρουν ότι είδαν τον τζίρο των επιχειρήσεών τους να σημειώνει πτώση σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Ποσοστό της τάξης του 15%-20% προτίμησε να μη ταξιδέψει προς Μύκονο και Σαντορίνη.
Ωστόσο, ένας αέρας αισιοδοξίας πνέει στους επιχειρηματίες, αλλά και στις δημοτικές αρχές, κι αυτό γιατί ήδη έχει παρατηρηθεί μεγάλος όγκος κρατήσεων από τουρίστες από το εξωτερικό στα ταξιδιωτικά γραφεία. Ειδικά φέτος για το πιο κοσμοπολίτικο νησί του Αιγαίου, τη Μύκονο, έχουν προγραμματιστεί για πρώτη φορά απευθείας πτήσεις από την Κωνσταντινούπολη, το Βερολίνο και τη Βηρυτό. Επίσης, η Cyprus Airways έχει προγραμματίσει δύο απευθείας πτήσεις από τη Λάρνακα για τη Μύκονο όλο το καλοκαίρι.

Ο δήμαρχος Μυκόνου Θανάσης Κουσαθανάς μας είπε χαρακτηριστικά ότι τη φετινή πασχαλινή περίοδο η πτώση ήταν της τάξης του 15%. «Δεν θυμάμαι να έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο στο νησί μας. Πάντα είχαμε στα ξενοδοχεία πληρότητα που έφτανε το 100%. Φέτος ήμασταν λίγο πιο κάτω. Αλλά θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι η οικονομική κρίση έχει κάνει πολλούς να διστάζουν να κάνουν ένα ταξίδι». Ο δήμαρχος Μυκόνου προσθέτει πως σημαντικός λόγος της πτώσης ήταν και οι απεργιακές κινητοποιήσεις που κράτησαν τα πλοία δεμένα στα λιμάνια. «Παρά το γεγονός αυτό, όμως, ο κόσμος μας τίμησε με το να έρθει και να περάσει τις μέρες του Πάσχα στη Μύκονο».
Ο κ. Κουσαθανάς εμφανίζεται αισιόδοξος για την περίοδο του καλοκαιριού καθώς, όπως λέει, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες κλείνουν πακέτα με τουρίστες που θέλουν να επισκεφτούν το Νησί των Ανέμων. «Φέτος έχουν προγραμματιστεί απευθεείας πτήσεις από την Κωνσταντινούπολη, το Βερολίνο, τη Βηρυτό, ανεξάρτητα από όλες τις άλλες πτήσεις τσάρτερ που έχουμε κάθε χρόνο».

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι δηλώσεις του δημάρχου Σαντορίνης Αναστάσιου Ζώρζου σχετικά με την πτώση του τουρισμού στο νησί. «Είχαμε μια πτώση γύρω στο 20% και είναι λίγο-πολύ φυσιολογικό, καθώς η οικονομική κρίση τα έχει επηρεάσει όλα. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η απεργία των ναυτεργατών. Δεν απογοητευόμαστε όμως, καθώς το καλοκαίρι φαίνεται ότι η κίνηση θα κυμανθεί στα γνώριμα, υψηλά επίπεδα». Οπως δηλώνει ο κ. Ζώρζος, δεν ήταν σε καμία περίπτωση η εικόνα του νησιού αρνητική: «Οσοι επιχειρηματίες άνοιξαν τις επιχειρήσεις τους έμειναν ικανοποιημένοι. Τα ελληνικά νησιά θα είναι και θα παραμείνουν πόλος έλξης Ελλήνων και ξένων».

«Μακροβούτι» και στις τιμές των ακινήτων
Οι τιμές των ακινήτων στη Μύκονο πριν από μερικά χρόνια δεν είχαν καμία λογική και, όπως μας λέει ο επικεφαλής του κτηματομεσιτικού γραφείου «Mykonos Land», Μ. Μένεγας, «σήμερα επικρατεί μια λογική, μια στασιμότητα… Εχει γίνει διόρθωση στην αγορά εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, των επαχθών φορολογικών μέτρων και το πάγωμα των δανείων».
Πριν από μια δεκαετία το στρέμμα είχε τιμή αγοράς 12.000 ευρώ. Σήμερα οι τιμές έχουν «προσγειωθεί», κι έτσι τα σπίτια κυμαίνονται στα 4.000 ευρώ/τ.μ. Για πολύ καλά ακίνητα μπορεί να ξεπεράσουν τα 6.000-7.000/τ.μ., ενώ 40% φθηνότερα πωλούνται σήμερα βίλες πολλών τετραγωνικών.
Στην Σαντορίνη οι αγοραπωλησίες ακινήτων έχουν παγώσει, όπως μας λέει ο κτηματομεσίτης Ιωάννης Κυβρικοσαίος. Τους τελευταίους μήνες μόνο επαγγελματικοί χώροι έχουν ενοικιαστεί. Από την άλλη, υπάρχει μεγάλη προσφορά ακινήτων, αλλά πλέον κανείς δεν προχωράει στην αγορά. Οι τιμές έχουν πέσει στη Σαντορίνη περίπου κατά 30%, και μάλιστα σε μερικές περιοχές όπως η Θήρα, η Οία ή το Ημεροβίγλι είναι κάτω από τις αντικειμενικές. Στο παρελθόν οι τιμές είχαν εκτοξευτεί. Σήμερα η φούσκα έχει σπάσει και είναι πλέον πιο κοντά στην πραγματικότητα».

συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Σαντορίνης – θέματα

Την Τετάρτη 2.5 στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σαντορίνης με τα εξής θέματα:

ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : « ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΜΠΑΖΩΝ ΚΑΙ  ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ  ΑΠΟ ΤΟ  ΚΑΜΑΡΙ», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ  #20.184,00# €- ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : « ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΜΠΑΖΩΝ ΚΑΙ  ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ  ΑΠΟ ΤΟΝ  ΠΥΡΓΟ ΒΟΘΩΝΑ & ΕΞΩ ΓΥΑΛΟ  ΦΗΡΩΝ », ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ  #12.110,00# €- ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΟΜΑΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΩΝ , ΔΙΑΣΤΡΩΣΗ PARCING, ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΛΕΚΑΝΩΝ-ΡΕΜΑΤΩΝ & ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ 2012», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #22.126,00# € - ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ-ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΦΗΡΟΣΤΕΦΑΝΙ Δ.Δ. ΦΗΡΩΝ», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #87.000,00# € .
ΕΓΚΡΙΣΗ 1ΟΥ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙ».
ΕΓΚΡΙΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΘΗΡΑΣΙΑ».
ΕΓΚΡΙΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥΑΛΛΕΤΩΝ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΒΙΓΛΙΟΥ».
ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ & ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ  ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ  ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΕΙΟ Δ. ΘΗΡΑΣ».
ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΙΔΡΥΣΗΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ «ΓΑΛΑΤΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.» ΣΤΑ ΦΗΡΑ ΘΗΡΑΣ.
ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΙΔΡΥΣΗΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΣΝΑΚ ΜΠΑΡ» ΤΗΣ κ. ΧΟΥΑΝΓΚ ΓΙΑΝ ΣΤΑ ΦΗΡΑ ΘΗΡΑΣ.
ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΙΔΡΥΣΗΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ-ΠΕΝΤΙΚΙΟΥΡ ΤΗΣ «Α.ΟΡΦΑΝΟΥ-Ε. ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ Ο.Ε.» ΣΤΑ ΦΗΡΑ ΘΗΡΑΣ.
ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΙΔΡΥΣΗΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΣΝΑΚ ΜΠΑΡ-ΚΑΦΕΤΕΡΙΑΣ » ΤΟΥ κ. ΔΑΜΙΓΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ  ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΑ ΦΗΡΑ ΘΗΡΑΣ.
ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΠΟΣΟΥ #900# € (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΦΠΑ),  ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΤΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ  ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ.
ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ Α΄ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012.
ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΥΠΗΚΟΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΤΟΥΣ 2011.
ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ  ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ .
ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΞΙΩΣΕΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ( ΛΟΓΩ 5ΕΤΙΑΣ).
ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ.
ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ.
ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΠΟΣΟΥ #280# € (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΦΠΑ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΨΑΡΑΔΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΓΩΝΙΑΣ.
ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΠΟΣΟΥ #3.000# € (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΦΠΑ) ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ 15-18 ΚΙΝΕΖΩΝ, ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ.

Γ. Βρούτσης – ομιλία στην Σαντορίνη

Σύμφωνα με πρόσκλησή της,
Η Δημοτική  οργάνωση Ν.Δ  Σαντορίνης προσκαλεί τους φίλους και τα μέλη της στην ομιλία του υποψήφιου Βουλευτή Κυκλάδων, κ. Γιάννη Βρούτση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 30/4/2012 και ώρα 19:30 στο κέντρο ΥΦΕΝ που βρίσκετε στο Δ.Δ Φηρών.

εκλογές εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Σαντορίνης - αποτελέσματα

Με την συμμετοχή εκατοντάδων εμπόρων και επαγγελματιών της Σαντορίνης πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 29 Απριλίου οι εκλογές του εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου της Σαντορίνης.
Ο Σύλλογος με το νέο του καταστατικό και περιλαμβάνοντας πλέον στις τάξεις του και τους επαγγελματίες του νησιού, εκπροσωπείται σε όλους τους εμπορικούς και επαγγελματικούς Συλλόγους της Ελλάδας με αυξημένη μάλιστα σημετοχή.
Ο «Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος της Σαντορίνης» εκπροσωπείτε σε μηνιαία βάση στις συνεδριάσεις της ΕΣΕΕ και της ΓΕΣΕΒΕ, στην πρώτη περίπτωση μάλιστα με 4 εκλεγμένα μέλη.
Τα σημαντικότερα θέματα που έχουν υποστηριχθεί από τον «Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο της Σαντορίνης» στις συνεδριάσεις των παραπάνω οργάνων το τελευταίο διάστημα είναι η διατήρηση του ισχύοντος φορολογικού καθεστώτος στα νησιά καθώς και η ενίσχυση της ανάπτυξης μέσω τραπεζικών προγραμμάτων και χρηματοδοτήσεων.
Οι αρχαιρεσίες για την συγκρότηση του νέου ΔΣ του «Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου της Σαντορίνης» θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 2 Μαΐου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας της Κυριακής 29 Απριλίου,
ψηφίστηκαν οι:

1) ΝΟΜΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 102  2) ΣΥΝΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 92      
3) ΛΥΓΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  64  4) ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΒΕΡΚΙΟΣ 58  5) ΧΑΛΑΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 37  6) ΚΑΤΣΙΜΠΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 33 7) ΑΡΓΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 29.

Αναπληρωματκοί
8) ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 26 9) ΤΣΙΡΓΙΕΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 22 10) ΔΕΝΔΡΙΝΟΥ ΝΙΚΟΛΙΝΑ 19 11) ΞΑΓΟΡΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 15 12) ΝΤΕΝΕΚΕ ΟΥΡΣΟΥΛΑ 10.

ΕΚΛΕΓΕΝΤΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΜΟΡΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ.

1) ΝΟΜΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  98  2) ΣΥΝΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 95  3) ΛΥΓΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 65   4) ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΒΕΡΚΙΟΣ  61 5) ΚΑΤΣΙΜΠΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 46  6) ΑΡΓΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 38 
7) ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 38

πολίτες κόντρα στον καιρό για συνάντηση Περιφερειαρχών με τον Πρωθυπουργό

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Περιφερειακού συνδυασμού Πολίτες κόντρα στον καιρό,

Η πρόσφατη συνάντηση των Περιφερειαρχών με τον Πρωθυπουργό στην αιχμή της προεκλογικής περιόδου, εκτός από τον κοσμικό χαρακτήρα της, ανέδειξε για μια ακόμα φορά, την υποκριτική επανάληψη γενικόλογων εξαγγελιών και τη μη δέσμευση της συγκυβέρνησης της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στα κρίσιμα θέματα της Περιφέρειας.
Επιπλέον, με τις χιλιοειπωμένες κούφιες εξαγγελίες τους, επιβεβαίωσαν ότι απευθύνονται τουλάχιστον σε αδαείς, όταν π.χ. μιλάνε για αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, την ίδια ώρα που ακόμα και θεσμοθετημένες αρμοδιότητες του Καλλικράτη επιστρέφουν στο κεντρικό κράτος (υγεία, περιβάλλον κ.α.), ή όταν μας λένε για άλλο κράτος, όταν με την πολιτική τους οδηγούν την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση σε σταδιακή διάλυση μέσα από την αφαίμαξη αρμοδιοτήτων, πόρων και προσωπικού. Όσο για το μειωμένο ΦΠΑ στο Αιγαίο, οι μεγαλοστομίες για αδιαπραγμάτευτη θέση κλπ, μας ανησυχούν ακόμα περισσότερο, αφού οι συγκυβερνώντες αρχηγοί Βενιζέλος και Σαμαράς περίπου “ποιούν την νήσσα” σκοπίμως, αποφεύγοντας τις κατηγορηματικές δεσμεύσεις.
Γι αυτό οι πολίτες του Ν. Αιγαίου γνωρίζουν ότι η μόνη λύση είναι: Στις 6 Μαϊου συντριπτική καταδίκη των κομμάτων της συγκυβέρνησης, απόκρουση των πολιτικών συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης του κράτους και της αυτοδιοίκησης, ανατροπή των κατεστημένων που οδηγούν στην υποτέλεια της χώρας και την εξαθλίωση του ελληνικού λαού.



δραστηριότητες των υποψήφιων βουλευτών του Συριζα στις Κυκλάδες

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης του «Σύριζα» στις Κυκλάδες,

Από το μεσημέρι της Παρασκευής 27/4 μέχρι το πρωί του Σαββάτου 28/4, οι υποψήφιοι βουλευτές, Άννα Μαυρουδή, Νίκος Συρμαλένιος και Παύλος Χρυσαφίδης, περιόδευσαν στη Σαντορίνη, και συγκεκριμένα στον Πύργο, το Μεγαλοχώρι, το Εμπορείο και τα Φηρά, και παραχώρησαν συνέντευξη σε δύο τηλεοπτικούς σταθμούς.

Το Σάββατο 28.4 οι υποψήφιοι βουλευτές Μανώλης Ισιγώνης, Άννα Μαυρουδή και Νίκος Συρμαλένιος, βρέθηκαν στις Λεύκες της Πάρου.
Ο υποψήφιος βουλευτής Γιάννης Πρωτονοτάριος, το πρωί του Σαββάτου επισκέφθηκε καταστήματα στη Χώρα της Νάξου, ενώ το απόγευμα  συμμετείχε σε εκδήλωση στο Σύλλογο Κορωνιδιατών.
Ο Μανώλης Ισιγώνης την Κυριακή 29.5 επισκέφθηκε την Πάρο, ενώ, η Άννα Μαυρουδή και ο Νίκος Συρμαλένιος θα βρίσκονται την Δευτέρα 30.4 στην Αμοργό, και η  Άννα Μαυρουδή θα παρευρεθεί στο «4ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων» στην Αιγιάλη.
Τη Δευτέρα 30/4, ο Μανώλης Ισιγώνης θα επισκεφθεί τον Πρόδρομο της Πάρου, όπου θα μιλήσει στις 8μμ στο “Καλλιτεχνικό καφενείο”, και στη συνέχεια, στις 9μμ, θα βρίσκεται στου “Λαουράκη” στα Μάρμαρα της Πάρου.
Ο Νίκος Συρμαλένιος τη Δευτέρα, θα βρίσκεται στη Μύκονο, όπου στις 21.00 θα παραγματοποιηθεί συνάντηση -συζήτηση στην πλατεία Άνω Μεράς.

oμιλία στην Εστία του Πύργου

Ομιλία - ενημέρωση σχετικά με τους ΕΜ™ (Ενεργοί Μικροοργανισμοί) και την χρησιμότητα τους στην καθημερινή μας ζωή, στην γεωργία, κτηνοτροφία, επεξεργασία ύδατος, μελισσοκομία, διαχείριση απορριμμάτων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2.5 στις 19.00 στην ΕΣΤΙΑ του Πύργου.
Την διοργάνωση της εκδήλωσης έχουν οι κυρίες Αννί Νέβε (2286071213) και Κατερίνα Ιωαννίδου (2286082676).

Οι EM Effective Microorganisms είναι μείγμα διαφόρων ωφέλιμων μικροοργανισμών που υπάρχουν ελεύθεροι στη φύση και χρησιμοποιούνται  εδώ και χιλιάδες χρόνια μεμονωμένα στα τρόφιμά μας, όπως π.χ. στο ψωμί, γιαούρτι, κρασί κτλ. Όταν αυτοί οι  ενεργοί μικροοργανισμοί έρθουν σε επαφή με οργανικό υλικό, αποβάλλουν ωφέλιμες ουσίες, όπως βιταμίνες, οργανικά οξέα,  ορυκτές χημικές ενώσεις και αντιοξειδωτικά.

Η ομιλία θα επαναληφθεί την Πέμπτη 3.5 στις 19.00 στο ξενοδοχείο ΠΕΛΑΓΟΣ (2286071663) στην περιοχή Μπαξέδες της Οίας.

νέες διακρίσεις για τις "ετικέτες" του κτήματος Σιγάλα

Για τις νέες διεθνείς διακρίσεις των κρασιών του μας ενημέρωσε το οινοποιείο «Κτήμα Σιγάλα» που εδρεύει στην περιοχή Μπαξέδες της Οίας.
Οι διακρίσεις προέρχονται από τον οινολόγο Robert Parker με τις βαθμολογίες των κρασιών του οινοποιείου «Κτήμα Σιγάλα» οι οποίες και θα δημοσιευθούν στην σελίδα https://www.erobertparker.com/entrance.aspx να είναι οι εξής:

Sigalas Apiliotis Mezzo: 93 / 100
Sigalas Santorini 2011 PDO: 93 / 100
Sigalas Assyrtiko-Athiri 2011 PDO: 90 / 100
Sigalas Santorini Barrel 2010 PDO: 90 / 100
Sigalas Mavrotragano 2009 PGI: 90 / 100

η προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στις Κυκλάδες

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Κυκλάδων,

Την Πέμπτη 3 Μαΐου 2012 στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σύρου.
Στην εκδήλωση θα παραστούν οι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Κυκλάδων, οι Βακόνδιος Γεώργιος Οικονομολόγος, Βρούτσης Ιωάννης Βουλευτής, Καφτηράνης Χρήστος Εκπαιδευτικός, Μονογιού Αικατερίνη Διατροφολόγος-Διαιτολόγος, Ταουσάνη Ράνια Μαία.