Σάββατο, Μαΐου 09, 2015

ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ 3Χ3 ΤΗΣ ΕΟΚ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΑΠΠΟΣ

Σύμφωνα με την πρόσκληση, 

Γιορτή του Μπάσκετ το Σαββάτο και την Κυριακή στο κλειστό Γυμναστήριο Θήρας.

Δικαίωμα συμμετοχής γεννηθείς το 1997 έως και 2007.

Όλοι οι αθλητές πρέπει να βρίσκονται στο κλειστό γυμναστήριο το Σάββατο 9 Μαΐου στις 08:45..(δελτία συμμετοχής στο κλειστό γυμναστήριο και ηλεκτρονικά στο site της ΕΟΚ www.basket.gr


Φτιάξε την ομάδα σου .....και έλα.....

ανοιξιάτικος καθαρισμός της παραλίας του Περίβολου από την δημοτική εταιρεία ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. και την Περιβαλλοντική Ομάδα του Γυμνασίου Εμπορείου (10.5 11.00)

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της,

Η δημοτική εταιρεία ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. και η Περιβαλλοντική Ομάδα του Γυμνασίου Εμπορείου, σε συνέχεια των δράσεων τους για την προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος της Σαντορίνης, προσκαλούν όλους τους κατοίκους και επισκέπτες της Σαντορίνης να συμμετάσχουν στον εαρινό καθαρισμό παραλίας που θα πραγματοποιηθεί στον Περίβολο την Κυριακή 10 Μαΐου 2015, στις 11.00 το πρωί.

Σημείο συνάντησης για τους εθελοντές είναι η παραλία του Περιβόλου, πλησίον της καφετέριας «ΜΕΡΑ» και δίπλα στην στάση του ΚΤΕΛ.

Για τη διευκόλυνση των συμμετεχόντων που επιθυμούν να συμμετάσχουν, θα υπάρξει πούλμαν, με αφετηρία τον Πύργο στις 10.00 π.μ., το οποίο θα ακολουθήσει τη διαδρομή Πύργος – Μεγαλοχώρι – Ακρωτήρι – Εμπορείο – Περίσσα – Περίβολος. Η επιστροφή με το πούλμαν θα γίνει στη 1.00 μ.μ. από τον Περίβολο ακολουθώντας τη διαδρομή αντίστροφα. 


Σας περιμένουμε όλους εκεί!

στήριξη ανθρωπιάς της Santo Wines στην οργάνωση Save a child's heart – στον Καναδά οι κύριοι Καφούρος και Δημόπουλος για τη υποστήριξη της πρωτοβουλίας αλλά και των κρασιών της Santo Wines

Σύμφωνα με ανάρτηση του κ. Καφούρου προέδρου του Δ.Σ. της Santo Wines, https://www.facebook.com/markos.kafouros


Μια εξαιρετική εκδήλωση - επίδειξη μόδας που πραγματοποιήθηκε στο Τορόντο του Καναδά την Τρίτη 5 Μαίου, από τον Διεθνή Οργανισμό Save a child's heart με σκοπό μέρος των εσόδων να διατεθούν για τα νοσήλεια της θεραπείας παιδιών από όλο τον κόσμο, που πάσχουν από καρδιακά νοσήματα, στήριξε η Santo Wines με τα κρασιά της και την παρουσία του Προέδρου της Μάρκου Καφούρου και του Διευθυντή της Ματθαίου Δημόπουλου.

Με διαβατήριο τις μεγάλες διακρίσεις που απέσπασαν φέτος, σε όλους τους παγκόσμιους διαγωνισμούς τα κρασιά της Ένωσης, η Santo Wines εγκαινιάζει μια δυναμική παρουσία στην αγορά της Βορείου Αμερικής, τόσο του Καναδά όσο και των Ηνωμένων Πολιτειών.


συμμετοχή της «Κάναβας Ρούσσος» στο φεστιβάλ «Ελλάδα-Γιορτή-Γεύσεις – Άνοιξη 2015» (8-10.5 Γκάζι)

Σύμφωνα με την πρόσκληση της «καναβας Ρούσου»,

Σας περιμένουμε και φέτος με αγάπη και δημιουργική καλοκαιρινή διάθεση να μοιραστούμε το μυστικό της δικής μας ευτυχίας !!!

Το περίπτερό μας είναι στο Κτίριο 3 / ΝΕΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ το ‪#‎Νο2 στο φεστιβάλ «Ελλάδα-Γιορτή-Γεύσεις – Άνοιξη 2015» 8 με 10 Μαΐου  στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι.

Μετά την τεράστια επιτυχία του στις 4 προηγούμενες διοργανώσεις(Απρίλιος και Δεκέμβριος 2013, Μάιος  και Δεκέμβριος 2014) το Φεστιβάλ “Ελλάδα-Γιορτή-Γεύσεις” επανέρχεται ανανεωμένο:
120  εξαιρετικοί Έλληνες μικροί παραγωγοί και τα προιόντα τους, γευσιγνωσίες, εργαστήρια γεύσης, μαθήματα μαγειρικής , ψαγμένο street food και γλυκά από τους εξαιρετικούς σεφ του «Δειπνοσοφιστήριον» Ζαν-Λουί Καψαλά και Διονύση Αλέρτα  βραβεία Κοινού, Καινοτομίας και Συσκευασίας , αλλά  και σπέσιαλ πρόγραμμα για τα παιδιά που θα μπορούν να παίζουν στον χαρούμενο παιδότοπο και να μαγειρεύουν με τον Γιάννη Μπαξεβάνη και την ομάδα του .

Με σύμμαχο τον όμορφο αθηναϊκό καιρό η νόστιμη ψυχαγωγική βόλτα μας  θα είναι ακόμη πιο ωραία, αφού τα  περίπτερα των εκθετών απλώνονται και στον υπαίθριο χώρο του παλιού εργοστασίου-τώρα Μουσείου- Φωταερίου, εκτός από αυτά που θα βρίσκονται στα μοναδικά, ατμοσφαιρικά  κτίρια της Τεχνόπολης.

Μετά την μεγάλη  επιτυχία τους στα προηγούμενα φεστιβάλ, στο «ΕΛΛΑΔΑ-ΓΙΟΡΤΗ-ΓΕΥΣΕΙΣ, ΑΝΟΙΞΗ  2015» το πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων θα είναι πολύ πλούσιο, αναπτυγμένο σε τρεις διαφορετικούς τύπους εκδηλώσεων θέσεις μπορείτε να κλείνετε στο www.elladagiortigefseis.gr/ .

Στα  Μαθήματα μαγειρικής βραβευμένοι, διάσημοι, αγαπημένοι παρουσιάζουν πρωτότυπες δημιουργίες με πρώτες ύλες της εποχής μας και μας μαθαίνουν τα μυστικά τους. Αναμένεται ότι θα είναι ένα από τα πιο περιζήτητα χάπενινγκ του Φεστιβάλ αφού συμμετέχουν   οι  Έκτωρ Μποτρίνι(“Etrusco”, “Botrini’s”),Νίκος Ρούσσος (“Funky Gourmet”), Βαγγέλης Δρίσκας (τηλεόραση το ΣΚΑΪ), Διονύσης Αλέρτας(“Criollo”«Δειπνοσοφιστήριον»),  Νίκος Πουλιάσης (Κουκούμαβλος/ Σαντορίνη), Κώστας  Τσίγκας (“Vespa Rossa”), Ολιβιέ Καμπανιά( F+W by Olivier Campanha), Θοδωρής Παπανικολάου (Σελήνη/ Σαντορίνη) Νίκος Μακρυμίχαλος(σεφ «Μαθήματα Μαγειρικής» Cookery Club ).

Σε ζεστό, παρεΐστικο κλίμα στα μαθήματα του κύκλου «Μαέστρος της παράδοσης» και σ' ένα από τα πιο ξεχωριστά κτίρια της Τεχνόπολης (Παληοί Φούρνοι), θα μάθουμε να φτιάχνουμε όλοι μαζί γύρω από ένα μεγάλο τραπέζι μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες και όμορφες σπεσιαλιτέ που είναι συνυφασμένες με τις παραδοσιακές μας γεύσεις. Ξεναγοί μας καταξιωμένοι δημιουργοί, σεφ, και συγγραφείς μαγειρικών βιβλίων όπως η Ντίνα Νικολάου(«Ένα τραπέζι Ελλάδα»-τηλεόραση ΣΚΑΪ), ο Άρης Βεζενές («Vezene”), Λάζαρος Μαλτέζος(τυροκόμος), Έκτωρ Μποτρίνι(σεφ), Γιάννης Αποστολάκης(σεφ στο «Join Us»/τηλεόραση του ΣΚΑΙ) Εβίτα Παπαχαραλάμπους(«Evita Loves Cake»), Γιώργος Γαλής/ σεφ ζαχαροπλαστικής και Νίκος Μακρυμίχαλος(σεφ) από τα «Μαθήματα Μαγειρικής» Cookery Club.

Μια σειρά από πρωτότυπες γευσιγνωσίες, που στόχο έχουν να συνδυάσουν τη χαρά της απόλαυσης με τη γνώση, είναι το περιεχόμενο των «Εργαστηρίων Γεύσης». Το γευστικό αυτό «σχολείο» καταπιάνεται με θέματα όπως η ποικιλία των ελληνικών τυριών, ο καφές, το μέλι, το λάδι, τα κρασιά και οι μπίρες που φτιάχνουν ντόπιες μικροζυθοποιίες. «Διδάσκουν» καταξιωμένοι γευσιγνώστες, οινολόγοι, σομελιέ(ο Master οf Wine Κωνσταντίνος Λαζαράκης, ο food editor Ηλίας Μαμαλάκης, οι δημοσιογράφοι  Δημήτρης Αντωνόπουλος και Νανά Δαρειώτη, οι οινολόγοι Γιάννης Βογιατζής και Αργύρης Τσακίρης, οι ειδικοί του   ελαιολάδου Μαρία Κατσούλη και Σωτήρης Γεωργίου, ο bartender Ηλίας Στεργιόπουλος και ειδικός του καφέ Γιάννης Ταλούμης) .

Σώμα και καρδιά του Φεστιβάλ, 120 από τα πιο γνωστά ονόματα του ανερχόμενου κύματος των Ελλήνων Μικρών Παραγωγών που έχουν επιλεγεί για την ποιότητα των προϊόντων τους από τη από την γευσιγνωστική ομάδα του «Αθηνόραμα» και του www.athinoramaumami.gr    η οποία θεωρείται ως η πιο έμπειρη και καταξιωμένη στην Ελλάδα. Γλυκίσματα, τυριά, αλλαντικά, αλίπαστα, ζυμαρικά, ελιές και ελαιόλαδο, αβγοτάραχο, σάλτσες και ντιπ, μανιτάρια και λαχανικά, μπίρες μικροζυθοποιίας, ποτά και κρασιά, αρτοποιήματα, ξίδια και βότανα, ξηροί καρποί, καφέδες, αλάτια, μπαχαρικά και μαρμελάδες, ολόκληρος ο κόσμος των ατόφιων, γνήσιων γεύσεων από άκρη σε άκρη της επικράτειας θα ξεδιπλωθεί  στο Φεστιβάλ με τις γεύσεις των Μικρών Ποιοτικών Ελλήνων Παραγωγών, που διοργανώνεται στην Τεχνόπολη.

Τιμώμενη περιοχή θα είναι οι Κυκλάδες με ειδική σήμανση στα περίπτερα των παραγωγών της που θα συμμετέχουν καθώς και με ειδικές εκδηλώσεις να την πλαισιώνουν.

Θα συμμετάσχει επίσης και το Επιμελητήριο Κοζάνης με επίλεκτους παραγωγούς της περιοχής του.   Η εκδήλωση αυτή  ξεφεύγει από την μαζική τυποποίηση, προσπερνάει τα στατικά κλισέ και τις προχειρότητες, και αποτελεί πλέον ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός. Προωθώντας την ανάπτυξη της δημιουργικότητας η Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ θα δώσει Βραβεία Καινοτομίας στα καινούργια   προιόντα των εκθετών καθώς και Βραβεία Συσκευασίας, όλα δε αυτά τα προιόντα θα εκτεθούν σε ειδικό χώρο.


Η επίσκεψη στο Φεστιβάλ είναι μια απολαυστική και ψυχαγωγική βόλτα ανακάλυψης και ελεύθερης γευσιγνωσίας των καλύτερων ελληνικών προϊόντων και ντελικατέσεν, γνωστών και άγνωστων, που διαμορφώνουν μια νέα εικόνα αυθεντικών, παραδοσιακών αλλά και καινοτόμων γαλανόλευκων γεύσεων. Τα εξαιρετικά τους ποτά και εδέσματα θα είναι  διαθέσιμα για γευσιγνωσία και αγορές που θα δώσουν ποιοτικό ελληνικό χρώμα στα καθημερινά μας τραπέζια και στα γιορτινά τραπεζώματα, αλλά αποτελούν θαυμάσια ιδέα για δώρα στους φίλους μας.

ανοιχτό το οινοποιείο Μπουτάρη της Σαντορίνης στις τριήμερες εκδηλώσεις 8-11.5 που θα πραγματοποιηθούν σε εκατοντάδες οινοποιεία της χώρας στο πλαίσιο της δράσης «Ανοιχτές Πόρτες» των «Δρόμων του Κρασιού» της Ελλάδας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση πρόσκληση,

Το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαίου 2015:
Ανοίγουμε τις πόρτες μας στο κοινό και προσφέρουμε ξεχωριστές εμπειρίες γευσιγνωσίας οίνων παλαιών σοδειών.

Για ακόμα μια χρονιά η οινοποιία Μπουτάρη συμμετέχει στη δράση «Ανοιχτές Πόρτες» των «Δρόμων του Κρασιού» της Ελλάδας και σας προσκαλεί, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαΐου, να επισκεφτείτε τα οινοποιεία της Νάουσσας, της Κρήτης και της Σαντορίνης για δωρεάν ξεναγήσεις και μοναδικές γευστικές εμπειρίες.

Φέτος για πρώτη χρονιά, ευχάριστες εκπλήξεις περιμένουν τους επισκέπτες, αφού θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν εκτός από τρέχουσες σοδειές και κρασιά παλαιών σοδειών που είναι κλεισμένα σε φιάλες έως και είκοσι ετών!

Ενημερωθείτε εδώ : http://www.boutari.gr/el/news/newsfeed/1688boutari_201504301688.wines.php  για τις ώρες επίσκεψης του κάθε οινοποιείου.

Το ωράριο λειτουργίας στο πλαίσιο της παραπάνω δράσης για το οινοποιείο της Σαντορίνης είναι το εξής : Οινοποιείο Σαντορίνης:

Σάββατο: 11:00 -7:00μμ
Κυριακή: 11:00 – 3:00μμ
Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 22860-81011

Στο ίδιο newsletter μπορείτε να ενημερωθείτε για  την Κάθετη γευσιγνωσία του θρυλικού Grande Reserve Boutari στο "Ελλάδα Γιορτή Γεύσης"στην Τεχνόπολη στο Γκάζι καθώς και Συμμετέχουμε στην έκθεση «Οινικές Αποκαλύψεις» στην  Αίγλη Ζαππείου.

Το τελευταίο (6.5) newsletter των οινοποιείων Μπουτάρη μπορείτε να δείτε εδώ : http://www.boutari.gr/newsletter.php?nt=28


επιμελητήριο Κυκλάδων : Kυκλαδίτικα Προιόντα και Aegean Cuisine - μαγειρέματα στο «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις Άνοιξη 2015» (8-10.5 Γκάζι)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων,

Τοπικά Κυκλαδίτικα προϊόντα και μαεστρίες στην κουζίνα με την υποστήριξη του Δικτύου Aegean Cuisine και του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, στο τριήμερο Φεστιβάλ Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις Άνοιξη 2015.

Φέτος οι Κυκλάδες φέρνουν την άνοιξη ως  Τιμώμενη Περιοχή του δημοφιλούς φεστιβάλ γεύσης και πολιτισμού, με την υποστήριξη του Επιμελητήριου Κυκλάδων, που συμμετέχει για 2η φορά ως υποστηρικτής των  ξεχωριστών Κυκλαδίτικων παραγωγών και προϊόντων διατροφής τα οποία θα διατίθενται προς δοκιμή και προς πώληση.

Στην ειδικά διαμορφωμένη γειτονιά στο κτίριο Νέοι Φούρνοι και σε άλλα σημεία του Φεστιβάλ, δεκατέσσερις παραγωγοί εξαιρετικών τοπικών προϊόντων θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους, δίνοντας τους την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να προμηθευτούν εκλεκτά γαλακτοκομικά - τυροκομικά, κρασιά, ζύθο, σπιτικά εδέσματα, προϊόντα deli, μαρμελάδες, λουκούμια, γλυκά κουταλιού και άλλα χαρακτηριστικά προϊόντα της Κυκλαδίτικης γης. 

Παράλληλα, το Σάββατο 9 Μαΐου, στις 4 μ.μ. στο Χώρο Εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, το πιο γευστικό δίκτυο του Αιγαίου, καλεί όλους τους λάτρεις της Κυκλαδίτικης κουζίνας στο μαγειρικό ταξίδι Aegean Cuisine: Zωντανό μαγείρεμα με 6 Chef από τις Κυκλάδες  με την συμμετοχή των:  Έφη Καλογεροπούλου από τη «Μαργαρίτα» της Ανάφης, Βασίλη Παπίκινο από τον «Αλευρόμυλο» στη Μήλο, Θωμά Σταμάτη από τον «Σταμάτη» στην Άνδρο, Δημήτρη  Γίγινη από το «Sea Satin Nino» στην Άνδρο, Κωνσταντίνο Μπουγιούρη από το «Ηλιοβασίλεμα» στην Σύρο και Δημήτρη Πλυτά από το «Πέρι Τίνος» στη Σύρο, οι οποίοι θα προσφέρουν την πρώτη γεύση καλοκαιριού στους λάτρεις του αρχιπελάγους μέσα από μια ζωηρή επίδειξη μαγειρικής με πρωτότυπες και αγαπημένες συνταγές καμωμένες με τοπικά προϊόντα και ρίζες στην νησιωτική παράδοση.  Την εκδήλωση θα συντονίσει η Νανά Δαρειώτη, δημοσιογράφος γεύσης και είναι ανοιχτή για το κοινό. Σας περιμένουμε για να απολαύσουμε παραδοσιακές και πρωτότυπες δημιουργίες!

Μη χάσετε  επιπλέον τα ιδιαίτερα εργαστήρια γεύσης που θα λαμβάνουν μέρος όλο το τριήμερο, με ξεχωριστά τυριά, εμβληματικά κρασιά και άλλα προϊόντα των νησιών καθώς και τις δυο ειδικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στην Τιμώμενη Περιοχή, τις Κυκλάδες:
•           Την Παρασκευή 8 Μαΐου, στις 19:30, Μπαρόκ Σαντορίνη (μάθημα μαγειρικής)
•           Την Κυριακή 10 Μαΐου, στις 14:30, 30 χρόνια «Σελήνη» στη Σαντορίνη – Εμβληματικές Σπεσιαλιτέ (μάθημα μαγειρικής)

Για περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή των Κυκλάδων στο Φεστιβάλ και για το Δίκτυο Aegean Cuisine επισκεφθείτε το www.aegeancuisine.gr    και το www.e-kyklades.gr  .

Για γενικές πληροφορίες και για το πλήρες πρόγραμμα το εκδηλώσεων του Φεστιβάλ επισκεφθείτε το www.elladagiortigefseis.gr


η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει στο Athens Food Festival (8-10.5 Σ.Ε.Φ.)

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,

Στο πιο «νόστιμο» φεστιβάλ της Αθήνας, το Athens Food Festival, που ανοίγει τις πύλες του σήμερα το απόγευμα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), συμμετέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, φιλοδοξώντας να “κλέψει” τις εντυπώσεις με μια μεγάλη γκάμα ντόπιων παραδοσιακών προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας.

Για τρεις μέρες, στις 8, 9 και 10 Μαΐου,  η «καρδιά» της ελληνικής υπαίθρου «χτυπά» στο ΣΕΦ, σ΄ ένα πλούσιο φεστιβάλ εξαιρετικού γαστρονομικού ενδιαφέροντος, όπου 17 «μικροί» παραγωγοί από 8 νησιά του Νοτίου Αιγαίου θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και τα μυστικά τους.

Στην Αθήνα, για τα εγκαίνια του Φεστιβάλ που θα γίνουν σήμερα στις 7 το βράδυ, βρίσκεται ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο οποίος είναι και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής. Το μεσημέρι φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα» της ΝΕΡΙΤ, όπου παρουσίασε χαρακτηριστικά προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου που συνέθεσαν ένα καλάθι ειδικά για την εκπομπή και μίλησε για τον σχεδιασμό της Περιφέρειας Νοτίου  στον συγκεκριμένο τομέα, με τακτική ενημέρωση των παραγωγών, σε θέματα βελτίωσης και προώθησης της παραγωγής τους.
Το φεστιβάλ

Πάνω από 200 μικροί παραγωγοί απ’ όλες τις γωνιές της Ελλάδας, 500 διαφορετικά είδη τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, συνταγές και μυστικά μαγειρικής απ’ όλη τη χώρα, γαστρονομικές παρουσιάσεις από καταξιωμένους Έλληνες μάγειρες και γευσιγνώστες, δημιουργική απασχόληση για μικρούς και μεγάλους, αλλά και πολύ φαγητό συνθέτουν το σκηνικό του πρώτου Athens Food Festival.

Με βασικά «συστατικά» την αγάπη για την ελληνική κουζίνα και την ανάδειξή της ως αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, το Athens Food Festival φιλοδοξεί να φέρει κοντά το ευρύ κοινό με το γευστικό πλούτο της χώρας μας και να αποτελέσει σημείο συνάντησης της σύγχρονης παραγωγικής Ελλάδας με εκπροσώπους του ευρύτερου χώρου της ελληνικής γαστρονομίας.

Στο πλαίσιο του Athens Food Festival, το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας «μεταμορφώνεται» για τρεις ημέρες σε ένα «χωριό μικρών παραγωγών», δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη:
•           Να γνωρίσει μια μεγάλη γκάμα εκλεκτών προϊόντων της ελληνικής φύσης
•           Να έρθει σε απευθείας επαφή με τους παραγωγούς, τον μύθο και την ιστορία πίσω από κάθε τόπο και τα προϊόντα του
•           Να ενημερωθεί για τις ευεργετικές ιδιότητες των ελληνικών προϊόντων
•           Να γευτεί τοπικές κουζίνες απ’ όλη τη χώρα
Φεύγοντας μπορεί, εάν θέλει, να πάρει μαζί του, λίγη Ελλάδα ακόμα, καθώς όλα τα προϊόντα θα διατίθενται προς πώληση σε τιμές παραγωγού.

Ξεχωριστή θέση στο Athens Food Festival κατέχουν οι διαδραστικές και επιμορφωτικές εκδηλώσεις γαστρονομίας, καθώς καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιούνται, σε διάφορες αίθουσες του σταδίου, σεμινάρια μαγειρικής και παρουσιάσεις γαστρονομικών γεύσεων και προορισμών με τη συμμετοχή τοπικών φορέων και οργανώσεων απ’ όλη την Ελλάδα.
Παράλληλα, καταξιωμένοι σεφ θα μυήσουν το κοινό στα μυστικά της μαγειρικής τέχνης, δημιουργώντας ευφάνταστα πιάτα με τους θησαυρούς της ελληνικής γης.
ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΙΚΡΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
Το πρόγραμμα βασίζεται σε 4 θεματικές ενότητες και περιλαμβάνει εκδηλώσεις όπως: Έκθεση προϊόντων υψηλής ποιότητας μικρών παραγωγών από όλη την Ελλάδα- με τη συμμετοχή του μεγαλύτερου μέρους της Περιφέρειας.
ΧΩΡΙΟ ΜΙΚΡΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
Ο επισκέπτης θα γνωρίσει τον τρόπο παραγωγής εκλεκτών ελληνικών προϊόντων. Ξεχωριστή θέση θα έχει το Παραδοσιακό Ελαιοτριβείο- το μεγαλύτερο που έχει στηθεί ποτέ σε έκθεση- που θα παράγει παρθένο ελαιόλαδο από όλες τις ποικιλίες ελαιολάδου της Ελλάδας (Κορωνέικη, Μανάκι, Λαδοελιά...).
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ
Προγράμματα γευσιγνωσίας και μαθήματα μαγειρικής από καταξιωμένους σεφ και παραδοσιακές μαγείρισσες (δωρεάν γευστικές δοκιμές, live cooking stage κ.ά.)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ- ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ
Kαλές πρακτικές γαστρονομικών προορισμών, τον ρόλο της τοπικής κοινωνίας στην ανάδειξη του τουριστικού και γαστρονομικού πλούτου της Ελλάδας ως εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης, την προβολή των τοπικών επιχειρήσεων κ.ά.


           Συνέδριο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας με θέματα: κοινή αγροτική πολιτική και ΕΕ, πιστοποιημένη ταυτότητα και ποιότητα, ελληνική διατροφή και παραγωγή τροφίμων, κρητικό σύμφωνο ποιότητας, εθνικά brand name, για την ελληνικότητα της γεωργίας...

Παρασκευή, Μαΐου 08, 2015

αποκατάσταση του δρόμου Καρτεράδου-Μεσαριάς

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Ο Δήμος Θήρας ενημερώνει ότι από την Κυριακή 10 Μαΐου έως και το Σάββατο 16 Μαΐου, θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος στον επαρχιακό δρόμο Καρτεράδου- Μεσαριάς (τμήμα από το νεκροταφείο Ταξιάρχη έως και το Βενζινάδικο Μπαφέτη) καθώς και σε τμήμα κάθετης δημοτικής οδού που διέρχεται μπροστά από το Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.


Η αποκατάσταση αφορά στην εργολαβία « Διευθέτηση ομβρίων υδάτων περιοχής Βουνίτσου-Καρτεράδου» που χρηματοδοτείται από τη Δ.Ε.Η.  Α.Ε.

σχετικά με την αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Σαντορίνης-Κρήτης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Ο Δήμαρχος Θήρας στις 4 Μαρτίου 2015 έστειλε επιστολή προς τον αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας κ.Θοδωρή  Δρίτσα και στους Βουλευτές Ν. Κυκλάδων, με θέμα την άμεση αποκατάσταση της Ακτοπλοϊκής  Διασύνδεσης Σαντορίνης- Κρήτης.

Υπογράμμισε την ανάγκη τακτικής σύνδεσης της Σαντορίνης με την Κρήτη καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου, καθόσον τη χειμερινή περίοδο υπάρχει μόνο ένα δρομολόγιο εβδομαδιαίως.
Η έλλειψη δρομολογίων δυσκολεύει τη μετακίνηση των φοιτητών, των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται σε Σαντορίνη και Κρήτη και διακινούν προϊόντα πρώτης ανάγκης και τρόφιμα, και γενικότερα όσων επισκεπτών μετακινούνται από Σαντορίνη προς Κρήτη και το αντίστροφο.
Ο Δήμαρχος τόνισε ότι η διασύνδεση των νησιών εκτός από υποχρέωση της Πολιτείας που πηγάζει από το άρθρο 101 του Συντάγματος περί Νησιωτικότητας αποτελεί και αναπτυξιακή ενέργεια, μεγάλη σε μέγεθος,  που θα τονώσει σημαντικά την οικονομία, στοιχείο απαραίτητο ιδίως τη σημερινή εποχή που οι συνθήκες το απαιτούν.

Την απάντηση του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού σχετικά με το παραπάνω αίτημα μπορείτε να την δείτε εδώ :


αποκλειστική αρμοδιότητα για τους Δήμους ο σχεδιασμός και η διαχείριση των απορριμμάτων, υποστήριξε ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλης, από την Περιφέρεια Αττικής

Τη δυνατότητα να έχουν οι Δήμοι αποκλειστικό και κυρίαρχο ρόλο στο να σχεδιάζουν και να υλοποιούν με ποιον τρόπο θα διαχειρίζονται τα απορρίμματά τους, αξιοποιώντας τους ευρωπαϊκούς πόρους, τις σύγχρονες τεχνολογίες στη βάση επιτυχημένων ευρωπαϊκών πρακτικών, υποστήριξε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε) Γιώργος Πατούλης, από την Περιφέρεια Αττικής.

Τη σχετική τοποθέτηση έκανε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αττικής Γιώργου Καραμέρου, για την εφαρμογή των τοπικών σχεδίων διαχείρισης από τους Δήμους στο πλαίσιο εφαρμογής του νέου μοντέλου αποκεντρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων.

«Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι αρμοδιότητα που αφορά στους Δήμους και πρέπει να γίνει με συμπράξεις δήμων. Στόχος για την Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού παραμένει η δημιουργία ενός σύγχρονου πλαισίου διαχείρισης που θα εφαρμόζει - σε επίπεδο πόλης- την ευρωπαϊκή νομοθεσία διαχείρισης απορριμμάτων, θα λειτουργεί αποτελεσματικά και με χαμηλό κόστος για τους κατοίκους, με σεβασμό στο περιβάλλον και στην ποιότητα ζωής» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε κ. Πατούλης.

«Μπορούμε να συνεργαστούμε οι Δήμοι μεταξύ μας, και δεν χρειαζόμαστε ενδιάμεσους για αυτό, μπορούμε  να αξιοποιήσουμε την ευρωπαϊκή εμπειρία και τις καλές πρακτικές, να εκμεταλλευθούμε τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα» προσέθεσε και κάλεσε την Περιφέρεια εάν θέλει να είναι χρήσιμη, να στηρίξει θεσμικά στην προσπάθεια των Δήμων για να καταστεί λιγότερο δαιδαλώδες το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο.

Ο κ. Πατούλης, επεσήμανε στην τοποθέτησή του ως αναγκαίο να διαμορφωθεί ένα μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων συνολικά για τη χώρα μας με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα και σε μακροπρόθεσμη βάση λειτουργίας και ζήτησε άμεσα από την κεντρική εξουσία να αλλάξει το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο όσον αφορά στις χωροθετήσεις και τις αδειοδοτήσεις.
Κλείνοντας ενημέρωσε σχετικά με τη διοργάνωση τον επόμενο μήνα από την Κ.Ε.Δ.Ε ημερίδας για τη διαχείριση των απορριμμάτων με τη συμμετοχή στελεχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου θα παρουσιαστούν οι ευρωπαϊκές πρακτικές και μοντέλα διαχείρισης των απορριμμάτων σε ευρωπαϊκές πόλεις.


Παρόντες στη συνάντηση ήταν, επίσης, οι Δήμαρχοι Μεταμόρφωσης Μιλτιάδης Καρπέτας, Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης, Φιλοθέης – Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης, Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης, Ηρακλείου Νικόλαος Μπάμπαλος, Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, Παπάγου - Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος, Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος, Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης.

ΣΕΤΕ: επιστολή στον πρωθυπουργό με προτάσεις για το ΦΠΑ στον τουρισμό

Προτάσεις για το ποιες αλλαγές, πότε και υπό ποιους όρους μπορούν να γίνουν στους συντελεστές ΦΠΑ που εφαρμόζονται στο ελληνικό τουριστικό πακέτο περιλαμβάνει η επιστολή του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ενώ το θέμα συζητείται έντονα μεταξύ Ελλάδας και θεσμών.

«Οι τουριστικές επιχειρήσεις δεν είναι αντίθετες στον εξορθολογισμό των συντελεστών ΦΠΑ, όπως ζητούν οι Θεσμοί, αν με αυτό τον τρόπο επέλθει η πολυπόθητη συμφωνία με τους Εταίρους και αποκατασταθεί η ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας και η σταθερότητα της χώρας» τονίζει ο ΣΕΤΕ, θέτοντας όμως ως όρους αφ' ενός η όποια αλλαγή να μην γίνει εντός του 2015, καθώς έχει ήδη πωληθεί το 70% των πακέτων και αφ' ετερου να λαμβάνει υπόψη τα ισχύοντα στις ανταγωνιστικές χώρες.

Με αφορμή τις συζητήσεις που γίνονται μεταξύ της κυβέρνησης και των Θεσμών για πιθανή επιβολή ειδικών τελών ή εξορθολογισμού των συντελεστών ΦΠΑ, ο ΣΕΤΕ, επισημαίνει καταρχάς ότι οι συντελεστές ΦΠΑ στο ελληνικό τουριστικό πακέτο είναι 6,5% στη διαμονή και 13% στην εστίαση, ποσοστά που κατά μέσο όρο διαμορφώνουν συντελεστή τουριστικού πακέτου μεταξύ 8%-10%, ανάλογα με το είδος του τουριστικού πακέτου (με πρωινό, με ημιδιατροφή, με πλήρη διατροφή, με πακέτο AllInclusive).

«Παράλληλα, οι ανταγωνιστές μας κινούνται στη διαμονή μεταξύ 6% (Πορτογαλία), 7% (Μάλτα), 8% (Τουρκία), 9% Κύπρος και 10% (Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία) και στην εστίαση μεταξύ 8% (Τουρκία), 9% (Κύπρος), 10% (Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία) και 23% (Πορτογαλία). Επομένως, όλοι οι ανταγωνιστές μας φορολογούνται για το συνολικό τουριστικό πακέτο μεταξύ 8%-10%. Όσον αφορά στα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, τα οποία διατηρούν έκπτωση 30%, σημειώνουμε ότι αντίστοιχες εκπτώσεις λαμβάνουν τουριστικοί προορισμοί ανταγωνιστών, όπως Κανάρια Νησιά (συντελεστής ΦΠΑ 0%) ή Κορσική (συντελεστής ΦΠΑ 2%)».

Δεδομένων και των παραπάνω ο ΣΕΤΕ, ζητά η όποια αλλαγή στους συντελεστές ΦΠΑ να γίνει υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

1) Να μην εφαρμοστεί η αλλαγή εντός του 2015, όταν η τουριστική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει και έχουν πωληθεί περισσότερα από το 70% του συνόλου των τουριστικών πακέτων.

Η άμεση εφαρμογή θα επιφέρει βαρύτατο πλήγμα στις επιχειρήσεις, οι οποίες θα αναγκαστούν είτε να απορροφήσουν το επιπλέον κόστος, είτε να το μετακυλήσουν στους πελάτες τους, οι οποίοι θα θεωρούν ότι έχουν εξοφλήσει τις διακοπές τους, δημιουργώντας εξαιρετικά αρνητική εικόνα και φήμη για τη χώρα μας.

2) Οι συντελεστές του ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο να κινηθούν στο επίπεδο του μέσου όρου του ανταγωνισμού.

Με δεδομένες τις δυσκολίες και το υψηλότερο κόστος δανεισμού, το οποίο είναι τριπλάσιο ή και το τετραπλάσιο σε σχέση με τις ανταγωνίστριες χώρες, οι συντελεστές ΦΠΑ του τουρισμού θα πρέπει να παραμείνουν στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα σε σχέση με αυτές, που κινούνται μεταξύ του 8%-10% ώστε να αντισταθμισθεί –έστω, εν μέρει- το υπέρογκο κόστος δανεισμού στην χώρα μας.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται και σε άλλους κρίσιμους συντελεστές του τουριστικού πακέτου, πέραν της διαμονής και της εστίασης, όπως οι υπηρεσίες ταξιδιωτικών γραφείων, τουριστικών λεωφορείων, αερομεταφορών, ακτοπλοΐας, και ενοικίασης αυτοκινήτων που πρέπει και αυτές να κινηθούν στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Όπως τονίζει ο ΣΕΤΕ «η ανάγκη να παραμείνει ο ΦΠΑ σε ανταγωνιστικά επίπεδα προκύπτει από το ότι ο τουρισμός αποτελεί το μόνο εξαγώγιμο προϊόν της Ελλάδας το οποίο υπάγεται σε ΦΠΑ λόγω του ότι καταναλώνεται εντός της χώρας.»

» Πρέπει να γίνει, για πολλοστή φορά, σαφές πως η απόφαση του επισκέπτη επηρεάζεται αναμφίβολα από το αυξημένο κόστος. Σας αναφέρουμε ως παράδειγμα την Ουγγαρία, στην οποία επιβλήθηκε στο τουριστικό πακέτο μη ανταγωνιστικός ΦΠΑ (διαμονή 18% - Εστίαση 27%), με την μείωση των τουριστικών εσόδων της χώρας μεταξύ του 2004 και 2014 κατά 20%».

Τέλος, «είναι σημαντικό να αναλογιστούμε τους λόγους της επιμονής των δανειστών στην επιβολή μη ανταγωνιστικού ΦΠΑ στο ελληνικό τουριστικό προϊόν. Αναμφίβολα, η επιβολή αυτή, θα στρέψει τη ροή εκατομμυρίων τουριστών σε άλλες ανταγωνιστικές και γειτονικές χώρες, στερώντας από την Ελλάδα αναγκαία έσοδα, αρκετές μονάδες στο ήδη συρρικνωμένο ΑΕΠ και χιλιάδες θέσεις εργασίας».

«Ελπίζουμε ότι στην τελική διαπραγμάτευση, θα πρυτανεύσουν οι ώριμες και λογικές σκέψεις, ώστε να μην καταστραφεί και ο τελευταίος πυλώνας εσόδων, ανάπτυξης και υποστήριξης της ελληνικής οικονομίας» καταλήγει η επιστολή του ΣΕΤΕ στον πρωθυπουργό, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του Ανδρέας Ανδρεάδης.


αθλοπαιδιές Δημοτικών Σχολείων Θήρας στο Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. (8.5 08.30 – 13.00)

Σύμφωνα με ανακοίνωση – πρόσκλησή του,

Ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης θα έχει την χαρά να φιλοξενήσει την Παρασκευή 08 Μαίου 2015 από τις 8:30 εως την 13:00 αγόρια &  κορίτσια από τα δημοτικά σχολεία των Φηρών, του Καμαρίου, του Καρτεράδου, της Μεσσαριάς, του Πύργου - Μεγαλοχωρίου, του Εμπορείου και της Οίας  όπου θα κατακλύσουν το Κλειστό Γυμναστήριο στα πλαίσια του προγράμματος των σχολικών αθλοπαιδιών του Νομού Κυκλάδων.

Τα παιδιά παίξουν και θα διασκεδάσουν για περισσότερο από τέσσερις ώρες στο παρκέ, γνωρίζοντας τα μυστικά του αθλήματος της Πετοσφαίρισης (Βόλεϊ) που τα τελευταία χρόνια μας έχει χαρίσει στο νησί μας τόσες χαρές με την ομάδα του ΑΟ Θήρας.

"Στις γυναίκες που παίζει στην Α1 Εθνική κατηγορία, την ομάδα των Αντρών που πήρε φέτος το Πρωτάθλήμα Κυκλάδων και διεκδίκησε πανάξια την άνοδο τους στην Α2 κατηγορία στα μπαράζ , την επιτυχημένη 3η Θέση των Κορασίδων μας στους τελικούς των Κυκλάδων και την συμμετοχή των Παγκορασίδων στην τελική φάση της διοργάνωσης των Κυκλάδων".


Ο σκοπός των αθλοπαιδιών είναι κατά βάση οι συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με μαθητές άλλων σχολείων κι επίσης να αναπτύξουν το αίσθημα του υγιούς συναγωνισμού και της ευγενούς άμιλλας.

η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης στηρίζει την αιμοδοσία της τράπεζας αίματος Σαντορίνης (9-17.5)

Η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη της στην σπουδαία προσπάθεια που υλοποιεί εδώ και 20 χρόνια στο νησί μας η Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης, πραγματοποιώντας αξιέπαινο κοινωνικό έργο για τους κατοίκους του νησιού, στηρίζει την φετινή εθελοντική 47η ανοιξιάτικη αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 9 έως 17 Μαΐου 2015 από την Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης, σε συνεργασία με το Κοργιαλένειο Μπενάκειο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Το Δ.Σ. και τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης στηρίζουν την αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί από τις 9-17 Μάιου στην Σαντορίνη και σας καλούν από την πλευρά τους να συμμετάσχετε.


το παγκόσμιο συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης για το Δίκαιο του Κρασιού στη Σαντορίνη τον Οκτώβριο (2-4.10.2015)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών του συνεδρίου,

H Διεθνής Ένωση Νοµικών του Οίνου (AIDV) επέλεξε την Ελλάδα και δη την Σαντορίνη, ανάµεσα σε πολλούς προορισµούς ανά τον κόσµο, για να διοργανώσει το ετήσιο συνέδριό της στις 2-4 Οκτωβρίου 2015, εορτάζοντας ταυτόχρονα 30 χρόνια από την ίδρυσή της.

Η AIDV αριθµεί 300 µέλη σε 45 χώρες τα οποία είναι κατά κανόνα νοµικοί µε επαγγελµατική ενασχόληση µε το χώρο του οίνου (σύµβουλοι, στελέχη επιχειρήσεων, δικηγόροι, πανεπιστημιακοί κλπ).

Το ετήσιο συνέδριο αποτελεί σηµείο αναφοράς για τα µέλη της Ένωσης καθώς στο πλαίσιο της διοργάνωσης συζητούνται τα φλέγοντα ζητήµατα του κλάδου σε διεθνές επίπεδο, ενώ παράλληλα τα µέλη επιδιώκουν να έρθουν κοντά στην ιστορία, την κουλτούρα τον οινικό και γευστικό πολιτισµό του τόπου που τους φιλοξενεί.

Στο συνέδριο θα συζητηθούν πολύ σημαντικά θέματα όπως η διεθνής νομοθεσία και η εφαρμογή της στον αμπελοοινικό τομέα καθώς και ο αντίκτυπός της στις επιχειρήσεις κρασιού, οι νομικές πτυχές της εισαγωγής των νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας στον τομέα του οίνου, ΓΤΟ & κλώνοι αμπέλου, προστασία των οινικών γεωγραφικών ενδείξεων, διεθνείς εμπορικές διαφορές στον τομέα του οίνου, μελέτη πρωτοκόλλων διαπραγματάτευσης, μηχανισμοί επίλυσης διαφορών, παρουσίαση και προστασία των terroir και των κρασιών της Μεσογείου και άλλα.

Πριν την έναρξη του συνεδρίου, την 1η Οκτωβρίου θα πραγµατοποιηθεί επίσης στη Σαντορίνη η Συνεδρίαση του Διοικητικού Συµβουλίου της Ένωσης.

Το συνέδριο υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αμπέλου και Οίνου (OIV), τον Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ), το Δήμο Θήρας και το Wine & Law Program (Reims).

Υπεύθυνος για τη διοργάνωση του συνεδρίου στην Ελλάδα είναι ο Καθηγητής Αμπελοοινικού Δικαίου (Πανεπιστήμιο της Reims) κ. Θεόδωρος Γεωργόπουλος, Μέλος Δ.Σ. Διεθνούς Ένωσης Νομικών του Κρασιού, Δικηγόρος, Γενικός Διευθυντής Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ) και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Αμπέλου και Οίνου Georges Chappaz (Καμπανία Γαλλίας).


Πληροφορίες για το συνέδριο στην αγγλική και γαλλική γλώσσα υπάρχουν στη σελίδα http://www.aidv.org/2015grfira/index.html

μηνιαίος απολογισμός στα θέματα Οδικής Ασφάλειας από την Αστυνομική Διεύθυνση Ν. Αιγαίου

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ν. Αιγαίου,

Μείωση καταγράφεται το μήνα Απρίλιο του 2015 στον αριθμό των θανάτων σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Πραγματοποιήθηκαν πάνω από -15.000- τροχονομικοί έλεγχοι και βεβαιώθηκαν -607- παραβάσεις

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, κατά τη διάρκεια του μηνός Απριλίου του 2015, στην εδαφική αρμοδιότητα των νομών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου, το μήνα Απρίλιο 2015 σημειώθηκαν 30 τροχαία δυστυχήματα έναντι 11 τον αντίστοιχο περσινό μήνα.  Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου το μήνα Απρίλιο 2015 καταγράφηκαν 38 παθόντες έναντι 14 τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Ειδικότερα καταγράφηκαν:

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το μήνα Απρίλιο του 2015 πραγματοποιήθηκαν (15.263) απλοί και σύνθετοι τροχονομικοί έλεγχοι και βεβαιώθηκαν (607) παραβάσεις.
Ενδεικτικά αναφέρονται οι σοβαρότερες - επικίνδυνες τροχονομικές παραβάσεις που βεβαιώθηκαν:
•       241 για οδήγηση δικύκλου χωρίς χρήση προστατευτικού κράνους
•       100 για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδηγού
•       43 για οδήγηση αυτοκίνητου χωρίς χρήση ζώνης ασφαλείας
•       30 για υπερβολική ταχύτητα
•       23 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
•       8 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
•       2 για φθαρμένα ελαστικά

Ειδικότερα, για τις παραβάσεις που σχετίζονται με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ σημειώνεται ότι, το μήνα Απρίλιο του 2015 συγκροτήθηκαν (57) κλιμάκια τροχονομικών ελέγχων, ελέγχθησαν (1.049) οδηγοί και βεβαιώθηκαν (58) παραβάσεις.
Επίσης, από το σύνολο των ελέγχων που διενεργήθηκαν, (715) αφορούσαν επαγγελματικά αυτοκίνητα στα οποία διαπιστώθηκαν και βεβαιώθηκαν (9) παραβάσεις.


Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας, έχοντας στόχο και σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ & ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΦΠΑ – Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου και Επιμελητήριο Δωδ/σου ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αποτρέψουν την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στο Αιγαίο

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,

Με αφορμή την σημερινή (7.5) ειδησεογραφία σχετικά με την σύγκλιση που επετεύχθη στο θέμα του ΦΠΑ, όπως τουλάχιστον μεταδίδεται από ελληνικές και κοινοτικές πηγές και την καθιέρωση ενιαίου συντελεστή να βρίσκεται πλέον στο τραπέζι της συμφωνίας, μετά ουσιαστικά την 20η Φεβρουαρίου, οπότε στο κείμενο των σημείων, πάνω στα οποία θα κινηθεί η αξιολόγηση από τους θεσμούς, προσετέθη ο όρος streamline (ευθυγράμμιση των συντελεστών), συναντήθηκαν σήμερα στο γραφείο του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Κώστας Κωνσταντινίδης και ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιώργος Αντώνογλου, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Γιάννη Πάππου, με μοναδικό θέμα συζήτησης την προστασία των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν για τα νησιά του Αιγαίου.

Με τις πληροφορίες γύρω από την τύχη ειδικού φορολογικού καθεστώτος των νησιών του Αιγαίου να είναι συγκεχυμένες, οι κκ Χατζημάρκος, Καμπουράκης, Κωνσταντινίδης και Αντώνογλου συμφώνησαν στα εξής:

-Θα πρέπει να είναι συνεχής η παρακολούθηση του συγκεκριμένου ζητήματος, προκειμένου να μην βρεθούν τα νησιά μας προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

-Να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τους αντίστοιχους φορείς, πολιτικούς, παραγωγικούς, κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς του Βορείου Αιγαίου, προκειμένου να καθορίσουν από κοινού στην στάση τους.

-Να ζητήσουν από την κυβέρνηση τον σεβασμό της νησιωτικότητας και να θυμηθεί τις δεκάδες δεσμεύσεις που έχουν προηγηθεί, ως προς την διατήρηση των μειωμένων συντελεστών στα νησιά του Αιγαίου, με κορυφαία την εκπεφρασμένη από τον ίδιο τον πρωθυπουργό θέση απέναντι στο συγκεκριμένο ζήτημα.

-Να συντονιστούν ώστε να είναι σε ετοιμότητα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας να πραγματοποιήσουν κοινή σύγκληση των οργάνων τους στην Αθήνα, σε κοινό τόπο και χρόνο, με τους αντίστοιχους φορείς του Βορείου Αιγαίου.


-Η επαναφορά του συγκεκριμένου θέματος  και μάλιστα με τρόπο εκδικητικό προς την νησιωτική Ελλάδα και τα ακριτικά νησιά, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα κατά καιρούς έχουν εξαγγελθεί. Προκαλεί απορία πώς μια ελληνική κυβέρνηση μπορεί να σκέφτεται να διαπράξει ένα τέτοιο, μη αναστρέψιμο ιστορικό λάθος, με εθνικές προεκτάσεις και συνέπειες.

συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Στέφανο Γκρίτζαλη

Συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ., Στέφανο Γκρίτζαλη και τον Πρόεδρο του Τμήματος  Μηχανικών Σχεδίασης  Προϊόντων και Συστημάτων κ. Ιωάννη Δαρζέντα είχε σήμερα στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

Στη συνάντηση κυρίαρχο αναδείχθηκε το θέμα της στέγασης του Πανεπιστημιακού Τμήματος στη Σύρο, θέμα για το οποίο ο Αντιπεριφερειάρχης,  αναγνωρίζοντας την ανάγκη να εξασφαλίσει το τμήμα της Σύρου δικό του χώρο, ο οποίος θα καλύπτει το σύνολο των αναγκών του, δεσμεύθηκε να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να εξευρεθεί λύση. 

Όπως τόνισε ο κ. Λεονταρίτης «Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αποτελεί προστιθέμενη αξία για τον τόπο μας και θα πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα. Όλοι οι φορείς του νησιού και οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου θα πρέπει να συντονισθούν προς αυτήν την κατεύθυνση. Στόχος της Περιφερειακής Αρχής είναι η εδραίωση μιας ισχυρής σχέσης και συνεργασίας ιδιαίτερα στους τομείς όπου υπάρχει εξειδικευμένη γνώση».


Μετά την  ολοκλήρωση της συνάντησης οι κύριοι Γκρίτζαλης και Δαρζέντας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους  για την υποστήριξη της Περιφέρειας στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πανεπιστημιακή Κοινότητα αλλά και για την ευρύτερη μεταξύ τους συνεργασία σε θέματα εκπαίδευσης και κατάρτισης.

πρωτοβουλίες και υποστήριξη της Π.Ν.Α. στους τομείς της Εκπαίδευσης και της Παιδείας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Μαΐου, στο Πνευματικό Κέντρο Κρεμαστής, από το τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η τελετή βράβευσης για τον μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής «Ζωγραφίζω το Νησί μου». Η παρουσία των παιδιών που βραβεύθηκαν από τη Ρόδο, την Κάλυμνο, την Πάτμο, και την Κάσο έδωσε χαρά και αισιοδοξία σε όλους τους παρευρισκόμενους. Τα έργα των παιδιών απόλαυσαν, εκτός από τους γονείς, τους συγγενείς και τους φίλους τους, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Χαρούλα Γιασιράνη, Νίκος Νικολής, Χρήστος Μπάρδος ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κρεμαστής κ. Τσαμπίκος Ποδιώτης, η Πρόεδρος του συλλόγου εικαστικών Δωδεκανήσου και Πρόεδρος  της επιτροπής του διαγωνισμού κα Σταματία Στεργενάκη και ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Κρεμαστής κ. Νίκος Κεφαλάκης.
Στα παιδιά που διακρίθηκαν απονεμήθηκαν έπαινοι ενώ στα τρία παιδιά που κατέκτησαν την πρώτη θέση, Θεοδοσίου Καλλιόπη (Ρόδος), Ροδίτης Γιάννης (Κάλυμνος) Γράτσια Ελένη (Νάξος), προσφέρθηκε από ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Την ίδια μέρα ξεκίνησε με την υποστήριξη του τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο Καστελλόριζο, τριήμερο επαγγελματικού προσανατολισμού. Οι Υπεύθυνες Σ.Ε.Π. του ΚΕ.ΣΥ.Π. της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δωδεκανήσου, επισκέφτηκαν το Καστελόριζο και εφάρμοσαν Πρόγραμμα Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού στους μαθητές/τριες της Γ΄ Γυμνασίου και των τριών τάξεων του Λυκείου.
Οι έμπειρες εκπαιδευτικοί κυρίες Ευαγγελία Νικολάου και Μαρία Καραϊσαρλή τίμησαν την ιδιότητά τους ενημερώνοντας ακούραστα τους κατοίκους του ακριτικού νησιού για τις προοπτικές των διαφόρων επαγγελμάτων, βοηθώντας τα παιδιά να ανιχνεύσουν τις κλίσεις τους.

Την Κυριακή 3 Μαΐου πραγματοποιήθηκε ο 2ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Νοτίου Αιγαίου σε συνδιοργάνωση με το 2ο Ε.Κ. Ρόδου. Το τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προσέφερε τα σετ ρομποτικής που ήταν απαραίτητα για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού καθώς και τα υλικά για την κατασκευή κάθε πίστας. Το πλήθος και η ποιότητα των συμμετοχών αποδεικνύουν ότι η εκπαιδευτική ρομποτική είναι ένας ταχύτατα ανερχόμενος κλάδος και δικαιώνουν την επιλογή της Περιφερειακής Αρχής για την υποστήριξή της. Οι ομάδες που προκρίνονται και θα εκπροσωπήσουν την Περιφέρειά μας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό έχουν ήδη ανακοινωθεί στα Μέσα Ενημέρωσης.

Ευχάριστη κατάληξη είχε επίσης ο μαθητικός διαγωνισμός συγγραφής παραμυθιού «Οι μικροί νησιώτες/οι μικρές νησιώτισσες, η δύναμη της φύσης, η ενέργεια και το περιβάλλον» που διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κ. Γιάννη Φλεβάρη. Οι εξαιρετικές συμμετοχές από τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα δημιούργησαν ευχάριστο πονοκέφαλο στους εκπαιδευτικούς – μέλη της επιτροπής αξιολόγησης των γραπτών έργων και αύξησαν τις προσδοκίες για το μέλλον. Μετά από διαδοχικές διαδικτυακές συνεδριάσεις της επιτροπής, αποφασίστηκε ομόφωνα η πρόκριση του παραμυθιού με τίτλο: «η περιπέτεια μιας γενναίας σταγόνας» της Ε΄2 Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κεφάλου- Κω.
Επιπλέον, η επιτροπή αξιολόγησης προτείνει ομόφωνα την «ειδική βράβευση» του Δ. Σ. Αγαθονησίου, η οποία είναι πολύ καλή συμμετοχή, για ειδικούς λόγους, όπως: ολιγοθέσιο σχολείο με ελάχιστους μαθητές, ανύπαρκτη υλικοτεχνική υποδομή, ανεπάρκεια σε έμψυχο ανθρώπινο δυναμικό, ακρότατο σύνορο της ΕΕ, κ.ά.

Οι δράσεις του τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου συνεχίζονται και το επόμενο Σαββατοκύριακο. Συγκεκριμένα σε συνεργασία με το τμήμα σχολικών δραστηριοτήτων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου και τον πολυχώρο «Χαραυγή» διοργανώνεται έκθεση με θέμα «Να σ’ αγναντεύω θάλασσα». Η έκθεση εγκαινιάζεται το Σάββατο 9 Μαΐου στις 7μ.μ. στον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου και θα έχει διάρκεια μιας εβδομάδας.

Τελευταίες αλλά όχι αμελητέες είναι οι δύο ημερίδες Επαγγελματικού Προσανατολισμού που συνδιοργανώνονται με το ΚΕ.ΣΥ.Π της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Ν. Δωδ/νήσου και έχουν τίτλο «Πληροφορούμαι, Σκέφτομαι, Αποφασίζω». Η δράση έχει στόχο να ενημερώσει για τον τρόπο εισαγωγής στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τις προοπτικές διαφόρων επαγγελμάτων. Ομιλητής θα είναι ο Σύμβουλος Σταδιοδρομίας κ. Ταουσάνης Χρήστος. Η πρώτη ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαΐου, στις 7μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Κρεμαστής και θα απευθύνεται στους μαθητές των Λυκείων Ιαλυσού, Κρεμαστής, Παραδεισίου, Σορωνής και Έμπωνας. Η επόμενη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαΐου, στις 11π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΓΕ.Λ. Αφάντου προς ενημέρωση των μαθητών των Λυκείων Αφάντου, Αρχαγγέλου και Γενναδίου.


Η επιλογή της Περιφερειακής Αρχής για την υποστήριξη όσων παράγουν έργο στο χώρο της Εκπαίδευσης και της Παιδείας είναι φανερή. Οι δράσεις συνεχίζονται…    

πρόγραμμα Final Four Ανδρών Καλαθοσφαίρισης ΕΣΚΚ στην Τήνο (9-10.5)

Το πρόγραμμα του Final Four Ανδρών Καλαθοσφαίρισης ΕΣΚΚ που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 9-10.5 Τήνο μπορείτε να δείτε στην σελίδα της ΕΣΚΚ: 

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της,


Το Δ.Σ. της ΕΣΚΚ στη συνεδρίαση της 3/5/2015, εκτιμώντας την τεράστια σημασία που έχει για το Κυκλαδίτικο μπάσκετ να υπάρχει ένα ακόμη κλειστό γήπεδο, αλλά και τη δίψα των φιλάθλων της Τήνου που γεμίζουν κάθε εβδομάδα το νέο γήπεδο, αποφάσισε ομόφωνα την τέλεση του Final Four Ανδρών στην Τήνο αυτό το Σαββατοκύριακο.



Πέμπτη, Μαΐου 07, 2015

τελευταία μέρα αιτήσεων για το 3Χ3 του ΔΑΠΠΟΣ (9-10.5)

Ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης σας ενημερώνει πως σήμερα είναι η τελευταία μέρα κατάθεσης των αιτήσεων για τη συμμετοχή σας στο τουρνουά "3Χ3", που θα διεξαχθεί το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 στον προαύλιο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται είτε στα τα γραφεία διοίκησης του Οργανισμού, είτε ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της Ε.Ο.Κ www.basket.gr .

Το τουρνουά διοργανώνεται απ' το Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ σε συνεργασία  με την Ε.Ο.Κ, την Ε.Σ.Κ.Κ και την Αθλητική Ένωση Σαντορίνης και πρόκειται για μία γιορτή του μπάσκετ όπου αγόρια και κορίτσια ηλικίας 8 έως 18 ετών (γεν.1997 - 2007) θα έχουν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, φτιάχνοντας ομάδες με το σχολείο τους, με το σωματείο τους ή απλά με την παρέα τους

Κάθε ομάδα θα απαρτίζεται από τρεις παίκτες κι έναν αναπληρωματικό και σύμφωνα με την ηλικία του μεγαλύτερου ηλικιακά αθλητή τους θα κατατάσσεται σε μία απ' τις 9 κατηγορίες ομάδων. Οι αγώνες θα ολοκληρώνονται είτε με τη συμπλήρωση των 16 πόντων για μία ομάδα, είτε στα 20 λεπτά, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας θα εκτελούνται τρεις ελεύθερες βολές για κάθε ομάδα.


Επίσης, εκτός απ' τους καθιερωμένους αγώνες το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει διαγωνισμό τρίποντων και διαγωνισμό ελευθέρων βολών.

μαγικές στιγμές χάρισε το 1ο «Santorini Experience»

Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών του,

Στην πρώτη της κιόλας χρονιά, η διοργάνωση του «Santorini Experience» τράβηξε τα βλέμματα και το ενδιαφέρον του φίλαθλου κόσμου, καθώς επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές κολύμπησαν και έτρεξαν όλοι μαζί, χωρίς ανταγωνισμό, το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, στον παγκοσμίως γνωστό τουριστικό προορισμό των Κυκλάδων! Γιατί πολύ απλά, ο αθλητισμός είναι πάνω απ’ όλα διασκέδαση.

Η εκκίνηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 01 Μαΐου 2015, στην Περίσσα, όπου 300 περίπου παιδιά από τα δημοτικά και γυμνάσια σχολεία του νησιού έτρεξαν κατά μήκος της παραλίας, την απόσταση του 1 χιλιομέτρου, προσφέροντας στιγμές χαράς σε γονείς και θεατές, στην πρώτη ημέρα της διοργάνωσης.

Την ίδια ημέρα οι αθλητές οδηγήθηκαν με αυτοκίνητα Ford στο κατάστημα Alafouzos Sport στα Φηρά και μοίρασαν αυτόγραφα σε μικρούς και μεγάλους.

Η δεύτερη μέρα του «Santorini Experience» έκρυβε μια πραγματικά πρωτόγνωρη εμπειρία! Για πρώτη φορά ερασιτέχνες κολυμβητές, ακόμα και ο μικρότερος συμμετέχων, ο 11χρονος κολυμβητής, είχαν την ευκαιρία να κολυμπήσουν την κολυμβητική διαδρομή του 1.5 μιλίου (2.4 χλμ), δίπλα στα κορυφαία ονόματα του αθλήματος της ανοιχτής θαλάσσης. Την διοργάνωση τίμησαν με την συμμετοχή τους ο Ολυμπιονίκης και δις Χρυσός Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Σπύρος Γιαννιώτης, οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, Αντώνης Φωκαΐδης και Κέλλυ Αραούζου καθώς και ο Πανευρωπαϊκός Πρωταθλητής Γιώργος Αρνιακός. Η εκκίνηση δόθηκε από τον Δήμαρχο Θήρας, Ανάστασιο-Νικόλαο Ζώρζο, μέσα στο νερό, στο λιμανάκι του ηφαιστείου, με τον κόσμο του νησιού να παρακολουθεί και να ενισχύει με θέα από ψηλά αλλά και από κοντά, μέσα σε λέμβους την προσπάθεια των συμμετεχόντων μέχρι και τον τερματισμό τους στην προβλήτα του παλιού λιμανιού των Φηρών. Οι αθλητές μεταφέρθηκαν με το παραδοσιακό ιστιοπλοϊκό σκάφος «Αφροδίτη» της Caldera’s Boats στο Ηφαίστειο. Η διαδρομή έφερε την σφραγίδα του ομοσπονδιακού προπονητή Νίκου Γέμελου, ο οποίος με την βοήθεια της Ένωσης Λεμβούχων Σαντορίνης και του Προέδρου της Ένωσης κ. Μάκη Κανακάρη, δημιούργησαν ένα πρωτοποριακό και ασφαλές περιβάλλον, βασισμένο σε διεθνή πρότυπα για πρώτη φορά σε κολυμβητική διαδρομή στην Ελλάδα!

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, το «Santorini Experience» φιλοξένησε τους εκλεκτούς προσκεκλημένους του στο Gala που διοργανώθηκε, στο SantoWines με την υποστήριξη του Αντιδημάρχου και Προέδρου του ΔΣ του SantoWines κ. Μάρκου Καφούρου, στην περιοχή του Πύργου, όπου τιμήθηκαν ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός της κολύμβησης καθώς και οι Έλληνες πρωταθλητές μας.

Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε την Κυριακή 3 Μαΐου 2015, όπου εκατοντάδες δρομείς   βρέθηκαν στο εργοστάσιο αφαλάτωσης και κατευθύνθηκαν προς τα Φηρά με θέα τις μοναδικές εικόνες του ηφαιστείου, της Καλντέρας και των οικισμών Ημεροβίγλι, Φηροστεφάνι, αλλά και της Οίας. Να σημειωθεί ότι όλοι οι συμμετέχοντες, οι συνοδοί τους αλλά και οι θεατές μεταφέρθηκαν στο νησί με την ασφάλεια και την άνεση της Blue Star Ferries και απήλαυσαν την άριστη φιλοξενία της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης.

Ανάμεσα τους έτρεξαν και πολύ σημαντικοί αθλητές, όπως ο Παραολυμπιακός αθλητής και πρωταθλητής τριάθλου Γιάννης Χατζήμπεης (ο οποίος έλαβε μέρος και στην κολύμβηση την προηγούμενη ημέρα), ο Πρωταθλητής Kick Boxing Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Κώστας Αντωνίου, καθώς και άλλες πολλές προσωπικότητες.

Με το πέρας των εκδηλώσεων, o Δήμαρχος Θήρας, Αναστάσιος-Νικόλαος Ζώρζος, δήλωσε σχετικά: «Ολοκληρώθηκε δυναμικά και στέφθηκε με επιτυχία το αθλητικό τριήμερο Santorini Experience με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων και απήχηση στον κόσμο που το παρακολούθησε. Οι αθλητές, δρομείς και κολυμβητές, είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν και να γνωρίσουν τη Σαντορίνη σε… στεριά και θάλασσα. Θέλουμε και επιζητούμε τέτοιες διοργανώσεις, που μπορούν να αναδείξουν εναλλακτικές μορφές τουρισμού και να αποδείξουν ότι η Σαντορίνη είναι ένας προορισμός που διατίθεται να φιλοξενήσει κόσμο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου με διαφορετικές, ωστόσο εξίσου ξεχωριστές αφορμές κάθε φορά. Στόχος μας για όποιον έρχεται στη Σαντορίνη δεν είναι να την δει με τη ματιά του επισκέπτη αλλά να τη γνωρίσει και να τη βιώσει σαν να ζούσε σε αυτή. Γι’ αυτές τις βιωματικές εμπειρίες, για την ουσιαστική επαφή με το νησί, για τις εικόνες που θα χαραχτούν στη μνήμη, για όλα αυτά που έζησαν και ένιωσαν τόσο οι συμμετέχοντες όσο και οι θεατές, η Σαντορίνη είναι έτοιμη να υποδεχτεί και να φιλοξενήσει και άλλες παρόμοιες διοργανώσεις οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, καθώς όμορφη και άξια προς εξερεύνηση δεν είναι μόνο το καλοκαίρι. Σας προ(σ)καλούμε να την ανακαλύψετε. Το Santorini Experience ήταν μόνο η αρχή. Ραντεβού στο επόμενο Santorini Experience!».

Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Θήρας, Ρούλα Μπελλώνια – Μενδρινού ανέφερε:  «Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του Santorini Experience η χαρά μας είναι μεγάλη, καθώς ένα τόσο όμορφο και ολοκληρωμένο αθλητικό γεγονός, έγινε η αφορμή για να προβάλουμε και μια άλλη εικόνα για το νησί, μια εικόνα που κατάφερε να συνδυάσει την άσκηση και τη γυμναστική με τη φύση και τις ομορφιές του τοπίου. Θέλω να ευχαριστήσω όσα μέσα μαζικής ενημέρωσης προέβαλαν αυτό το μοναδικό γεγονός στο νησί μας, όλους τους εθελοντές, όλους τους χορηγούς και όσους γενικά προσέφεραν στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης. Ζήσαμε μια Σαντορίνη που μπορεί να επιμηκύνει την τουριστική της περίοδο μέσα από τον αθλητικό τουρισμό και τα έσοδα από τις συμμετοχές θα τα διαθέσουμε για την κατασκευή στίβου. Νομίζω ότι μετά από αυτά μπορούμε να μιλάμε για ένα εποικοδομητικό Σαββατοκύριακο από το οποίο βγήκαμε όλοι νικητές, γνωρίσαμε τη Σαντορίνη από τα έσω και ανυπομονούμε ήδη και για άλλες παρόμοιες διοργανώσεις και φυσικά για το επόμενο Santorini Experience».

Τέλος, από τον Αθλητικό Οργανισμό της Θήρας, ο Πρόεδρος του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. κ. Ελευθέριος Τζούρος τόνισε: «Το Santorini Experience μόλις ξεκίνησε να κάνει το ταξίδι του, διότι αυτή είναι η αίσθηση που άφησε σε όλους εμάς, Δήμο Θήρας, ΔΑΠΠΟΣ & Active Media, που από κοινού με πολύ αγάπη και μεράκι εργαστήκαμε για την πραγματοποίηση του, αλλά και στους τυχερούς συμμετέχοντές του. Η σκέψη μας να δημιουργήσουμε ένα αθλητικό γεγονός που όμοιό του δεν ξανάγινε στο νησί, ωθώντας τους συμμετέχοντες στα όριά τους, προσπαθώντας να δαμάσουνε την καλντέρα της Σαντορίνης, κολυμπώντας την μία μέρα και την άλλη τρέχοντας την, θεωρώ ότι στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Φερθήκαμε με απόλυτο σεβασμό στο ιδιαίτερο τοπίο της καλντέρας και αυτή μας αποζημίωσε με το χαμόγελο στα χείλη των αθλητών. Ευ αγωνίζεσθαι, αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα του Santorini Experience και πέτυχε απόλυτα. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συνέβαλλαν (χορηγούς - εθελοντές) για να ξεκινήσει το ταξίδι μας». 

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Θήρας τo Δημοτικό Αθλητικό Πολιτιστικό Περιβαλλοντικό Οργανισμό Σαντορίνης (Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.) και τον Όμιλο της Active Media, υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και της The Association For International Sport for All (TAFISA).

Πολύ σημαντική και απαραίτητη ήταν η στήριξη της Lifeguard Hellas Training Center, του Εθελοντικού Διασωστικού Σώματος Θήρας, καθώς και όλων των περιφερειακών και τοπικών αρχών του νησιού που «αγκάλιασαν» το «Santorini Experience» από το πρώτο έως και το τελευταίο λεπτό, προσφέροντας με κάθε τρόπο την πολύτιμη βοήθειά τους.

Οι διοργανωτές, αναγνωρίζοντας την μαζική συμμετοχή και το ενδιαφέρον του κόσμου ανανεώνουν το ραντεβού τους για το 2ο «Santorini Experience» που θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα και θα έχει ακόμα μεγαλύτερες εκπλήξεις!
           
Χορηγοί: Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης, Ένωση Λεμβούχων Σαντορίνης, Blue Star Ferries, Reef, The North Face, Alafouzos Sport
Υποστηρικτές: Ford Motor Ελλάς, Meltemi Hotels & Resorts, Caldera’s Boats, Athina Luxury Suites, Caronline, Promopark, Lifeguard Hellas Training Center, Memories Beach Hotel, Chiquita, φυσικό μεταλλικό νερό «Βίκος», Σωματείο Τουριστικών Καταλυμάτων «Ατλαντίδα», Hotel IRA, Loizos Stylish Residences, Nautilus Dome, Solid, GoPro, Digitribe, Drakos Digital, Aeromotion Photography, Θανάσης Ρίβιος, SantoWines, Wet Stories Beach Bar & Restaurant
Αποκλειστικός Αναμεταδότης: Novasports
Χορηγοί Επικοινωνίας: National Geographic Channel, Volcano TV, Παραπολιτικά FM, Nitro Radio, Sport24 Radio, Santorini FM, Top Melody FM, People, Instyle, Sport24.gr, Runningmagazine.gr, Exodos24.com, SantoriniGreece.tv, Neasantorinis.gr, Santonews.com
Στρατηγικός Συνεργάτης Επικοινωνίας: Greek Travel Pages

Φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις μπορείτε να δείτε στο ακόλουθο link: https://www.dropbox.com/sh/pjxw22ve4ss8cwh/AABISBFYNWBmVSoo35ipFg4Ca?dl=0


προσωρινή απαγόρευση χρήσης παιδικών χαρών του Δήμου Θήρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Μετά την ολοκλήρωση έλεγχου από ειδικό κλιμάκιο που έλεγξε την ασφαλή και ακίνδυνη  λειτουργία των παιδικών χαρών και σύμφωνα με τον νέο κανονισμό ασφαλείας προέκυψε το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων, το οποίο αναφέρει ότι στο σύνολο των παιδικών χαρών του Δήμου Θήρας, δεν τηρούνται οι νέοι προβλεπόμενοι κανόνες ασφαλείας και ως εκ τούτου έως ο Δήμος να ολοκληρώσει την μετασκευή – επισκευή  και να αποκτήσει την προβλεπόμενη πιστοποίηση ασφαλείας, για λόγους επικινδυνότητας απαγορεύει τη χρήση σε όλες τις παιδικές χαρές από τον οποιοδήποτε.

Κατανοούμε και ζητάμε συγγνώμη για το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται από τη διακοπή λειτουργίας των παιδικών χαρών,  με ταυτόχρονη δέσμευση ότι ο Δήμος με όσο  δυνατόν  ταχύτερους ρυθμούς θα πράξει τα δέοντα ώστε οι παιδικές χαρές να επανέλθουν με ασφάλεια σε χρήση.

Ο Αντιδήμαρχος Θήρας Γεώργιος Κυριαζής        

«20 + 20 για τα 20!!!» ομαδική εικαστική έκθεση του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης σε συνεργασία με το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (21-23.5)

Η συναρπαστική όσο και αναπάντεχη εικαστική συνομιλία που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην IANOS Αίθουσα Τέχνης και στο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεγάρων «Ο Θέογνις» και στην Πινακοθήκη Κατσίγρα στη Λάρισα, συνεχίζει  το ταξίδι της στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας Δ. Νομικός στη Σαντορίνη.

Η ομαδική εικαστική έκθεση «20 + 20 για τα 20», αποτελεί αναφορά στην αυτοτελή αξία του θαυμαστού και περιπετειώδους εικαστικού κόσμου των παιδιών, ενός κόσμου με αισθητική ποιότητα ισάξια με εκείνη των ενηλίκων καλλιτεχνών, που χρειάστηκαν, κατά τα λεγόμενα των μεγάλων μοντερνιστών «πολλά χρόνια για να ξανα-μάθουν να ζωγραφίζουν σαν παιδιά».

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού των 20 χρόνων ζωής του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, Αντιπροέδρου του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, και αποτελεί ένα διάλογο ανάμεσα σε δισδιάστατα και τρισδιάστατα έργα παιδιών από τις συλλογές του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και έργα σημαντικών σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών. Κατά τη διαδικασία προετοιμασίας της έκθεσης, αρχικά επελέγησαν από την επιμελήτρια 20 παιδικά έργα τέχνης από τις συλλογές του Μουσείου, με μέλημα την ποικιλότητα ως προς το θέμα, τη φόρμα, την τεχνική και τα χρησιμοποιούμενα υλικά αλλά και την άμεση ή την έμμεση σύνδεση με διαφορετικά κινήματα τέχνης ή καλλιτεχνικά ευρήματα (art brut, αφαίρεση, μοντερνισμός, εξπρεσσιονισμός, objet trouvé κ.ά.). Στη συνέχεια, για κάθε έργο παιδιού, επελέγη το έργο ενός ενήλικα εικαστικού, με γνώμονα την προοπτική της συνύπαρξης και της συνομιλίας δύο φαινομενικά διαφορετικών κόσμων με αναπάντεχο ωστόσο και αρμονικό οργανικό διάλογο.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι εικαστικοί: Σπύρος Αγγελόπουλος, Ήρα Βλαχάκη, Γιώργος Βορρές, Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, Γεωργία Δαμοπούλου, Κωνσταντίνος Έσσλιν, Θεόφιλος Κατσιπάνος, Κώστας Λάβδας, Παναγιώτης Μαρίνης, Κωνσταντίνος Μάσσος, Κυριάκος Μορταράκος, Γεωργία Μπλιάτσου, Στέλιος Παναγιωτόπουλος, Γεύσω Παπαδάκη, Γιώργος Σαλταφέρος, Αντώνης Στάβερης, Μαρίνα Στελλάτου, Νότα Τσίτουρα, Βάσω Τρίγκα και Αθηνά Χατζή.

Τα έργα από τις συλλογές του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης υπογράφουν οι:
Χριστίνα Αντωνοπούλου, Ήρα Βλαχάκη, Βασιλική Γεραλή, Αλτέα Γκόγκα, Μαρία Δάμη και Έφη Κανελλοπούλου, Γιώργος Ευδοξιάδης, Ζαχαρούλα Κατσουλάκη, Δημήτρης Κλαρκ, Βαγγέλης Κουρτίδης Χρήστος Μουλάς, Μάξιμος Μπολώτας, Αλκμήνη Νικοπούλου-Εξηντάρη, Κωνσταντίνα Σκοβολά, Κωνσταντίνος Σπαρής, Μαρκέλλα Σταματέκου, Γιάννης Σταυρόπουλος, Σταύρος Τσενικλίδης, Κάτια Παλαμά και Ιλάειρα Γιατρουδάκη, Μαριάννα Ρεντούμη, Μαρία-Νεφέλη Ζήκου, Κώστας Καλφιώτης, Αύρα Σωτηροπούλου, Νικόλας Αγγελής, Κωνσταντίνος Κρητικός (ομαδική συμμετοχή), ενώ στην έκθεση συμμετέχουν και δύο ανυπόγραφα έργα από τις συλλογές του Μουσείου που ανήκουν στην ενότητα της Δωρεάς Αλιβιζάτου με έργα από τον Παιδικό Θάλαμο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου (περίοδος 1945-48) και στην ενότητα έργων φιλοτεχνημένων στο Βόρειο Πακιστάν από παιδιά της φυλής των Καλάς.

Λίγα λόγια για το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης ιδρύθηκε το 1994 και είναι κοινωφελές, μη κερδοσκοπικό Σωματείο, Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, από τα ελάχιστα στον κόσμο που διοργανώνει εκθέσεις για την ανάδειξη της μοναδικότητας της Παιδικής Τέχνης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. To Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης είναι ένα από τα ελάχιστα στον κόσμο που εκθέτει έργα ζωγραφικής και κατασκευές παιδιών 4-14 ετών. To Μουσείο στεγάζεται στην Πλάκα, Κόδρου 9, προέκταση οδού Βουλής.
Στόχος του να προσφέρει τη δυνατότητα γνωριμίας με την Τέχνη από την παιδική ηλικία μέσα από σχολικά προγράμματα, εικαστικά εργαστήρια για παιδιά από 2,5-13 ετών, σεμινάρια για την επιμόρφωση εκπαιδευτικών, δίγλωσσα διαδραστικά παιχνίδια για μεμονωμένους επισκέπτες κάθε εθνικότητας.

Στόχος του επίσης να δείξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μέσω δηλαδή των πρωτότυπων εκθεμάτων του που είναι τα ίδια τα έργα των παιδιών, ότι το εικαστικό ευφάνταστο σύμπαν τους είναι εφάμιλλο με εκείνο των ενηλίκων δημιουργών.

Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων

Το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας φιλοξενεί το ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της έκθεσης  “20 + 20”  προσφέροντας στα παιδιά την δυνατότητα να το παρακολουθήσουν δωρεάν και να γνωρίσουν τους θησαυρούς του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, από κοντά.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων:
Λύντια Πετροπούλου, Ιστορικός Τέχνης - Εικαστικός, συνεργάτης του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης.

Ημέρες διεξαγωγής προγραμμάτων: 21 έως 23 Μαΐου 2015
Διάρκεια: 75' Κόστος συμμετοχής: ΔΩΡΕΑΝ
Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσης: 22860/85141 κιν: 6971828108
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτα, παραλία Βλυχάδας