Παρασκευή, Νοεμβρίου 01, 2013

Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. – ανακοίνωση πεπραγμένων «Αθλητισμός 2013»

Με σημερινή του αναλυτική ανακοίνωση ο Δημοτικός Αθλητικός – Πολιτιστικός Οργανισμός της Σαντορίνης μας ενημερώνει για των απολογισμό των πεπραγμένων και των δράσεών του το 2013.
Σύμφωνα με την αναλυτική ανακοίνωσή του,

Κάτω από αντίξοες συνθήκες λόγω της επιβαρυμένης κατάστασης που συνολικά επικρατεί στην τοπική αυτοδιοίκηση και με δεδομένες τις εν γένει αδυναμίες της Δημόσιας Διοίκησης, προσπαθήσαμε την χρονιά που διανύουμε να δραστηριοποιηθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο στον τομέα του Αθλητισμού. 

Τα ισχνά οικονομικά του Οργανισμού και η υποχρέωση μας να αποπληρώσουμε χρέη παρελθούσας χρήσης αποτέλεσαν βαρίδι άλλη μια χρονιά για την διοικητική λειτουργία του Οργανισμού. Τα τελευταία τρία χρόνια θέσαμε πρωταρχικό μας σκοπό την οικονομική εξυγίανση του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. ώστε να μπορέσει να συνεχίσει να λειτουργεί. 

Μόνο για το 2011 αποπληρώθηκε μέσω δικαστικών εντολών πληρωμής ως μέρος του χρέους ποσό ύψους 152.763,92 ευρώ ενώ για το 2012 εξοφλήθηκε ποσό 169.711 ευρώ. Το τρέχον έτος έχει χρησιμοποιηθεί επίσης σημαντικό μέρος του προϋπολογισμού μας για την αποπληρωμή του χρέους (περί τα 60.597,25 που θα παρουσιαστεί αναλυτικά στον οικονομικό μας απολογισμό) και εκκρεμεί ακόμα ένα μέρος του συνολικού χρέους έως και την τελική αποπληρωμή του.

Αυτό φαίνεται να το παραγνωρίζουν ορισμένοι οι οποίοι  πολύ εύκολα ασκούν κριτική επί παντός επιστητού και αυτό είναι το μόνο που γνωρίζουν να κάνουν καλά, εξυπηρετώντας  ίσως και πολιτικές σκοπιμότητες; Όπως έλεγε άλλωστε και ο Πυθαγόρας : «Να κάνεις αυτά που νομίζεις πως είναι σωστά, έστω κι αν κάνοντας αυτά πρόκειται να σε κακολογήσουν. Γιατί ο όχλος είναι κακός κριτής κάθε καλού πράγματος.» Όταν λοιπόν κάποιος σε κατηγορεί ότι κάνεις μόνο ό,τι θέλεις εσύ, συνήθως εννοεί ότι δεν κάνεις ό,τι θέλει αυτός και κλείνει εδώ η μικρή μας παρένθεση καθώς δεν θέλουμε να αναφερθούμε εκτενέστερα περί της «διαχείρισης του Κλειστού Γυμναστηρίου» καθώς η απάντηση έρχεται παρακάτω, κυρίως μέσα από τα πεπραγμένα μας.

Στον τομέα του Αθλητισμού λοιπόν η δραστηριότητα και η προσφορά του Οργανισμού θεωρούμε πως είναι ανεκτίμητη καθώς φιλοξενούνται αθλητικά σωματεία της Σαντορίνης, καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, ποδόσφαιρου, πολεμικών τεχνών, δίνοντας έτσι την δυνατότητα σε εκατοντάδες αθλητές όλων των ηλικιών να αθλούνται καθημερινά στις άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις και στα γήπεδα του Οργανισμού, προάγοντας το αθλητικό ιδεώδες.  Ταυτόχρονα σε άμεση συνάρτηση με τον Αθλητισμό στους χώρους του κλειστού γυμναστηρίου φιλοξενούνται το θεατρικό εργαστήρι Σαντορίνης (Θ.Ε.Σ.), ο αθλητικός σκακιστικός όμιλος Σαντορίνης (Α.Σ.Ο.Σ.) και τα χορευτικά σχήματα Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.

Κατορθώσαμε με δικές μας ενέργειες επιτέλους εφέτος την 28η/3/2013 να πάρουμε την αριθμ. Πρωτ. 15188/4110 Άδεια λειτουργίας, (την οποία και δεν διέθετε ο Οργανισμός) επιδιορθώνοντας-νομιμοποιώντας κάποιες παράτυπες προσθήκες, αποκτώντας πλέον το δικαίωμα οργάνωσης και τέλεσης επίσημων αθλητικών διοργανώσεων στη Σαντορίνη και έτσι αναλάβαμε σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.Π.Ε.) και την πολύτιμη βοήθεια του Α.Ο. Θήρας, την διοργάνωση του final 4 Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών με την συμμετοχή ομάδων όπως η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός. 

Η διεξαγωγή των αγώνων στις 12-13 Απριλίου στέφθηκε με επιτυχία αποκομίζοντας ο Οργανισμός εγκωμιαστικά σχόλια για την άψογη διοργάνωση. Όσον αφορά το άθλημα της πετοσφαίρισης φιλοξενήσαμε επίσης τους αγώνες Αιγαίου για μπαράζ ανόδου στην Α2 Εθνική κατηγορία με τη συμμετοχή 4 ομάδων και ογδόντα Αθλητριών. Μετά τις επιτυχείς αυτές διοργανώσεις μας προσέγγισαν η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοάμυνας και η Ομοσπονδία  Χειροσφαίρισης Ελλάδος και επεξεργαζόμαστε προτάσεις για τη Διοργάνωση Μεγάλου Βεληνεκούς Αθλητικών Εκδηλώσεων το επόμενο έτος.

Επιπρόσθετα, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι βάση της λειτουργίας του κλειστού Γυμναστήριου Θήρας και των σταδίων που βρίσκονται υπό την εποπτεία αυτού, του ωραρίου λειτουργίας από την όγδοη πρωινή έως τη δωδεκάτη βραδινή, επτά ημέρες την εβδομάδα, στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού, στο Κλειστό Γυμναστήριο Θήρας και στα στάδια αυτού από τις αρχές του έτους όσον αφορά τον Αθλητισμό διενεργήθηκαν:

•           σχολικό πρωτάθλημα  2012-2013 πετοσφαίρισης Γενικών Λυκείων – ΕΠΑΛ Νομού Κυκλάδων.
•           σχολικό πρωτάθλημα  2012-2013 καλαθοσφαίρισης Γενικών Λυκείων – ΕΠΑΛ Νομού Κυκλάδων.
•           σχολικό πρωτάθλημα  2012-2013 ποδοσφαίρου Γενικών Λυκείων – ΕΠΑΛ Νομού Κυκλάδων.
•           πρωταθλήματα καλαθοσφαίρισης γυμνασίων & λυκείων θήρας.
•           σχολικοί αγώνες καλαθοσφαίρισης δημοτικών σχολείων θήρας
•           σχολικοί αγώνες πετοσφαίρισης δημοτικών σχολείων θήρας
•           σχολικοί αγώνες χειροσφαίρισης  δημοτικών σχολείων θήρας
•           επισκέψεις σχολείων Α’ θμιας & Β΄θμιας στις εγκαταστάσεις του οργανισμού( αθλητικοί χώροι – γήπεδα ) 
•           οι προπονήσεις και οι αγώνες της ομάδας Αεροπορικού Αποσπάσματος Σαντορίνης που συμμετέχουν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα αεροπορίας και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ενόπλων δυνάμεων λαμβάνουν χώρα στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού.
•           Στο Δημοτικό Γήπεδο Καμαρίου διεξάγονται οι προπονήσεις όλων των ομάδων του νησιού ενώ κάθε Σαββατοκύριακο διοργανώνονται Κυκλαδικοί αγώνες ποδοσφαίρου φιλοξενώντας ομάδες από όλες τις Κυκλάδες.
•           στο Δημοτικό Γήπεδο Καμαρίου διοργανώθηκε το  3ο περιφερειακό τουρνουά ποδοσφαίρου παλαιμάχων περιφέρειας νοτίου Αιγαίου με την συμμετοχή των ομάδων Ρόδου Καλύμνου, Λέρου, Νάξου, Σύρου, Σαντορίνης όπως και επίσημο φιλικό Παλαιμάχων μεταξύ του Πανιωνίου και του Πανθηραικού Α.Ο.

Σας παραθέτουμε τέλος τους συλλόγους και Αθλητικά σωματεία που έκαναν χρήση των εγκαταστάσεων μας για το τρέχον έτος τονίζοντας ότι με την τωρινή διοίκηση και την κατάργηση των τελών χρήσης, Αθλητικά σωματεία που ήταν εκτός του Κλειστού Γυμναστηρίου λόγω αδυναμίας καταβολής τελών χρήσης, σήμερα μπορούν και χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του Οργανισμού. 
Ίσως αυτό να έχει ενοχλήσει κάποιους «επιστολογράφους τιμητές» οι οποίοι επειδή είχαν την οικονομική δυνατότητα να καταβάλουν αντίτιμο (μη έχοντας έξοδα καθώς δεν λάμβαναν μέρος σε Κυκλαδικά πρωταθλήματα) είχαν κατά αποκλειστικότητα την χρήση του Κλειστού Γυμναστηρίου, ενώ οι άλλοι σύλλογοι που συμμετείχαν σε Κυκλαδικά πρωταθλήματα βρίσκονταν στο περιθώριο και εκτός Οργανισμού.

Σύλλογοι που έκαναν χρήση το 2013:

ΣΥΛΛΟΓΟΙ  ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΡΙΘΜ. ΑΘΛΗΤΩΝ
ΑΤΛΑΝΤΑΣ    47 - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ        168 - ΑΕΤΟΣ   30

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΡΙΘΜ. ΑΘΛΗΤΩΝ
Α.Ο. ΘΗΡΑΣ   75 – ΗΦΑΙΣΤΟΣ  26 - ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ 18

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΡΙΘΜ. ΑΘΛΗΤΩΝ
ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ  26 - ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ  24 - ΛΑΒΑ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ 23 -
ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΣ  23 - Α.Ο. ΠΥΡΓΟΣ   25

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΙΘΜ. ΑΘΛΗΤΩΝ
Α.Σ. ΛΕΟΝΤΕΣ  24 - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ     25 - Α.Σ. ΤΟΞΟΤΗΣ    10 - Α.Ο. ΚΑΜΑΡΙ ΣΠΟΡΤ  10

Διοργανώθηκαν τέλος τοπικά πρωταθλήματα ως κάτωθι :

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ            ΟΜΑΔΕΣ        ΑΘΛΗΤΕΣ
ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ             8          160
ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤ. ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ        13         195
ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤ. ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ   10         120

Εν κατακλείδι, στην εποχή της γενικευμένης κρίσης που διαβιούμε σήμερα , η συμμέτοχή όλων μας είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ με σκοπό την ανάπτυξη και τη συνεχή βελτίωση των συμφερόντων και της ποιότητας ζωής της τοπικής μας κοινωνίας. Απαραίτητο στοιχείο ειδικά για την ανάπτυξη του Αθλητικού ιδεώδους στο νησί μας  είναι η ενεργή συμμετοχή των πολιτών.

Άλλωστε για όποιον ενδιαφέρεται να προτείνει-συμμετάσχει-συνδράμει οι πόρτες του Οργανισμού ήταν και είναι ανοικτές άσχετα εάν κάποιοι απλά επιλέγουν να δημιουργούν εντυπώσεις.

Κριτική του τύπου «ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού λαμβάνει μισθό 2.000 ευρώ» ενώ η πραγματικότητα είναι ότι η αντιμισθία που λαμβάνει ο πρόεδρος ανέρχεται στο ποσό των 389 ευρώ και ο Αντιπρόεδρος 155,60 ως λειτουργικά έξοδα παράστασης υπερβαίνει τα εσκαμμένα και την καλοήθη κριτική.

Ας αποτινάξουμε λοιπόν τη λογική άσκησης κριτικής από τον καναπέ, ας αφήσουμε στην άκρη την μεθοδικά στοχευόμενη επίρριψη ευθυνών και ας προσπαθήσουμε απλά να δράσουμε ο καθείς από το μετερίζι του, πέρα από συλλογικά και ατομικά.

Όσα εργαλεία και όσες ευκαιρίες και αν δοθούν αν εμείς οι ίδιοι δεν ασχοληθούμε ενεργά και με διάθεση συνεργασίας αλλά απλά αναλωνόμαστε σε στείρα κριτική που γίνεται χειρότερη όταν εξυπηρετεί μικροπολιτικά συμφέροντα, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Γιατί καλά τα μεταξύ μας λόγια αλλά ήρθε η στιγμή να αποδείξουμε πόσο ενεργοί και το κυριότερο πόσο ανοιχτοί είμαστε στο να συμμετέχουμε αλλά και να μοιραζόμαστε χωρίς απαραίτητα να περιμένουμε ίδιον όφελος…

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Καντζέλης Αντώνιος

μουσική σχολή Θήρας – έναρξη τμημάτων Μουσικοκινητικής (2.11)

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μουσικής Σχολής Θήρας

Το τμήμα της ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗΣ της σχολής μας ξεκάνει  από φέτος ΣΧΟΛ.ΕΤΟΣ 2013-14
Με εντελώς νέα πνοή και εμπειρία καθώς και περισσότερα παιχνίδια και κίνητρα για τα μικρά μας ηλικίας 4 έως και 7 ετών. Φέτος θα δουλέψουμε πάνω σε τρεις διαφορετικές ενότητες.

1η ΕΝΟΤΗΤΑ - ρυθμός, κίνηση και έκφραση [1ηΝοεμβριου-15 Δεκ.]
Πρώτο μας μέλημα η γνωριμία των παιδιών με την μουσική –που υπάρχει γύρω  μας και μέσα μας παντού-μέσα από το μουσικό παιχνίδι. Γνωριμία με τα μουσικά όργανα του ORFF –κρούστα-καθώς και με το μοναδικό μουσικό όργανο την φωνή μας –για την ακρίβεια τις φωνητικές μας χορδές. Όλα μέσα από βιωματικές ασκήσεις. 

2η ΕΝΟΤΗΤΑ-Η δική μας ΟΡΧΗΣΤΡΑ[ 15 Ιανουαρίου έως και 15 Μαρτίου]
 ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΑΠΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ
Έτσι θα φτιάξουμε την δική μας ορχήστρα .Ενώ στο τέλος κάθε ενότητας οργάνων π.χ. εγχορδων, θα έχουμε ένα ειδικό στα μουσικοπαιδαγωγικα –καθηγήτρια του ΩΔΕΙΟΥ ΝΑΚΑ-η οποία θα γνωρίσει τα παιδιά με τα σύγχρονα ευρωπαϊκά όργανα.

Στο τέλος αυτής της ενότητας θα υπάρχει η δυνατότητα μιας εκπαιδευτικής εκδρομής και γνωριμίας των παιδιών με την Ε.Λ.Σ.(Εθνική Λυρική Σκηνή ) με μειωμένα εισιτήρια καθώς και του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ στα εκπαιδευτικά τους προγράμματα. 

3η ΕΝΟΤΗΤΑ Επιστροφή στις ρίζες μας [20 ΜΑΡΤΙΟΥ -30 ΜΑΙΟΥ]
Τι καλύτερο για τα παιδιά αυτής της ηλικίας από την αφήγηση ενός παραμυθιού..!
Σ’αυτόν τον κύκλο θα συνδέσουμε την μουσική με τον λόγο και την έκφραση. Τα παιδιά θα γνωρίσουν τα παραδοσιακά μας όργανα. θα αφηγηθούμε ,θα τραγουδήσουμε και θα παίξουμε με την πολλή πλούσια κληρονομία της λαϊκής μας παράδοσης, με την βοήθεια της μουσικής και της φωνής μας. 

Στο τέλος θα κλείσουμε με την δική μας μουσική –βιωματική παράσταση.
ΚΟΣΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  30 ΕΥΡΩ  τον μήνα.

Ισχύουν εκπτώσεις για ετήσια προπληρωμή  και για το  2ο παιδί της ίδιας οικογένειας.
Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση. 

Υπεύθυνη προγράμματος  κ. ΠΕΛΕΚΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ τηλ.22860-32797

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ –ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 στις 11.00-12.30
ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΘΗΡΑΣ - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ -ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΕΞΩ ΓΩΝΙΑ -ΘΗΡΑΣ  ΤΗΛ.22860-32797 email- margpeleki@gmail.com

Πέμπτη, Οκτωβρίου 31, 2013

δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Θήρας 4.11 – θέματα

Την Δευτέρα 4.11 θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαντορίνης στην αίθουσα του ΔΑΠΠΟΣ στις 18.00 με τα εξής θέματα

1.ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2014 (Άρθρο 63 παρ.γ του Ν.3852/2010).
2.ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ Γ΄ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013.
3.ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ  ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ (ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΥΨΟΥΣ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΕΣΟΔΩΝ).

Δήμος Θήρας - λειτουργία Κοινωνικού Φαρμακείου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Θήρας ενημερώνει τους Δημότες ότι οι ημέρες και ώρες λειτουργίας του είναι κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 12:30 έως 13:30 στον πρώην αγροτικό ιατρείο της Μεσαριάς.

Επίσης αιτήσεις δικαιούχων για την χορήγηση δωρεάν φαρμάκων σε απόρους, ανασφάλιστους, άνεργους από το Κοινωνικό Φαρμακείο γίνονται δεκτές στην Γραμματεία του Δήμου τις εργάσιμες ημέρες και ώρες καθώς και στο γραφείο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη από τις 8:00 έως τις  10:00 το πρωί με υπεύθυνη την κα Σπυριδούλα Βλάχου.
Αιτήσεις γίνονται δεκτές και στα παρακάτω γραφεία:

1. Γραφείο Δημοτικής Κοινότητας Εμπορείου όλες τις εργάσιμες ημέρες από τις 9:00 έως τις 11:00 το πρωί.
2. Γραφείο Δημοτικής Κοινότητας Καμαρίου κάθε Δευτέρα από τις 9:00 έως τις 11:00 το πρωί.
3. Γραφείο Δημοτικής Κοινότητας Μεσαριάς όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες  9:00 έως  11:00 το πρωί.
4. Γραφείο Δημοτικής Κοινότητας Οίας όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 9:00 έως 11:00 το πρωί.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1.  Ταυτότητα-Διαβατήριο.
2. Βεβαίωση από τα ασφαλιστικά ταμεία ότι δεν είναι ασφαλισμένος/η (σε περιπτώσεις ανασφάλιστων).
3. Εκκαθαριστικό εφορίας.
4. Βεβαίωση εφορίας ότι δεν υποβάλλουν δήλωση γιατί δεν έχουν φορολογικό εισόδημα.
5. Βιβλιάριο Υγείας και ιατρικές γνωματεύσεις για τα φάρμακα που τους χορηγούνται.

Για τυχόν απορίες  και διευκρινήσεις τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι τα παρακάτω:

Δήμου Θήρας 22863 60101/109/167  κα Σπυριδούλα Βλάχου, 6984138602 κα Καραμολέγκού Κατερίνα, Κέντρο Υγείας 22863 60322 κα Μίχου Γιώτα

Πανιώνιος Σαντορίνης - Α.Ο.Ν. Πανναξιακός στο πλαίσιο πρωταθλήματος Κυκλάδων στο ΔΑΠΠΟΣ (2.11 16.00)

Στο κλειστό Γυμναστήριο του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. το Σαββάτο 02/11/2013 στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας Καλαθοσφαίρισης Κορασίδων στο πλαίσιο του Πρωταθλήματος της ΕΣΚΚ μεταξύ των ομάδων του Πανιώνιου Σαντορίνης και του Α.Ο.Ν. Πανναξιακού.

πρώτο παιχνίδι για τις κορασίδες του Ήφαιστου στην Νάξο (3.11, 09.00)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Ξεκίνημα των αγωνιστικών υποχρεώσεων για την ομάδα των Κορασίδων Βόλεϊ του Α.Ο. Ήφαιστου Σαντορίνης.

Η ομάδα του Σπύρου Κελμάερ θα ταξιδέψει στην Νάξο όπου θα δώσει το πρώτο της για φέτος παιχνίδι στα πλαίσια του Πρωταθλήματος Πετοσφαίρισης Κορασίδων του Τ.Ε. Κυκλάδων.
Ο Ήφαιστος Σαντορίνης θα αντιμετωπίσει την Κυριακή 03/11/2013 το πρωί στις 09:00 στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΔΑΚ Νάξου την τοπική ομάδα του  Α.Ο.Ν. Πανναξιακού.

Να ευχηθούμε καλή επιτυχία και καλή αγωνιστική χρονιά στην ομάδα του Ήφαιστου Σαντορίνης.

ομιλία παιδιάτρου Καλλιόπης Καραμολέγκου στην Οία (10.11, 16.30)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πνευματικού Κέντρου Αγίου Γεωργίου Οίας "Πανηγυρόσπιτο"

Το Πνευματικό μας κέντρο έχει την ιδιαίτερη τιμή να φιλοξενεί τη γνωστή σε όλους και καταξιωμένη παιδίατρο του νησιού μας κ. Καλλιόπη Καραμολέγκου.

Το θέμα που θα συζητηθεί  θα είναι  “Παιδί και τηλεόραση”, ένα θέμα που απασχολεί όλους και ιδιαίτερα τους γονείς.
Κατά τη διάρκεια της συζητήσεως θα μπορείτε να θέσετε και τα δικά σας ερωτήματα.

Σας περιμένουμε λοιπόν όλους την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 16:30 στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Γεωργίου Οίας “Πανηγυρόσπιτο”.
Η παρουσία σας θα είναι ιδιαίτερα σημαντική.

συνάντηση εργασίας της Π.Ν.Α. και της WWF Ελλάδος με θέμα: «Δυνατότητες, περιορισμοί και προοπτικές για την ορθολογική διαχείριση των υγρότοπων των Κυκλάδων» (5.11.2013)

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς σας προσκαλούν στη συνάντηση εργασίας σχετικά με τους υγρότοπους των νησιών των Κυκλάδων με θέμα: «Δυνατότητες, περιορισμοί και προοπτικές για την ορθολογική διαχείριση των υγρότοπων των Κυκλάδων»

Η συνάντηση εργασίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Νοέμβρη και ώρες 9:00-13:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στην Ερμούπολη (Απόλλωνος και Λαδοπούλου).

Βασικός εισηγητής θα είναι ο κ. Καλούστ Παραγκαμιάν, επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος του WWF Ελλάς «Προστασία των Νησιωτικών Υγρότοπων της Ελλάδας» ο οποίος θα παρουσιάσει αντιπροσωπευτικές περιπτώσεις υποβάθμισης που εντοπίστηκαν στο πλαίσιο του Δικτύου για τους Νησιωτικούς Υγρότοπους στις Κυκλάδες. Στη συνέχεια θα δοθεί η δυνατότητα τοποθετήσεων όλων των συμμετεχόντων που θα αφορούν τους περιορισμούς και τις δυνατότητες για την επιτυχή προστασία των υγρότοπων των νησιών.

Υπάρχει δυνατότητα τηλεδιάσκεψης με τα νησιά Άνδρο, Θήρα, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σύρο, Τήνο.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλ. 22810.98802-3 (Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου) και 22810.82346 (Επιμελητήριο Κυκλάδων).

Με εκτίμηση,
Ο Αντιπεριφερειάρχης, Γεώργιος Ν. Μακρυωνίτης

αποτελέσματα ΜΜΕ ΠΝΑ ΕΣΠΑ προκήρυξης 2013

Από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανακοινώνεται ότι ολοκληρώθηκε, χθες 30 Οκτωβρίου, η διαδικασία Αξιολόγησης, των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που είχαν Υποβάλει Επενδυτικό Φάκελο στο πλαίσιο σχετικής Προκήρυξης για τις ΜΜΕ ΕΣΠΑ (με καταληκτική ημερομηνία Ηλεκτρονικής Υποβολής Φακέλου την 24η/05/2013) και Εκδόθηκαν, Ανακοινώθηκαν και Αναρτήθηκαν τα Αποτελέσματα τους στην Ιστοσελίδα της ΠΝΑ, στην Διεύθυνση : 

(Ενότητα Β : ΑΡΧΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ : 31/10/2013 / Νέο !)

Σύμφωνα με τα Αποτελέσματα:

Εντάσσονται Άμεσα, σύμφωνα με τους αρχικά διατιθέμενους Πόρους και Όρους της Προκήρυξης, 202 Επιχειρήσεις -που βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας- Συνολικού Προϋπολογισμού 31.781.424,36 € και Δημόσιας Δαπάνης (Επιχορηγήσεις) 15.423.030,72 €

Δίνεται η δυνατότητα Εντάξεων Υπό Προϋποθέσεις -πλέον των παραπάνω αναφερομένων 202 Επιχειρήσεων- και όσων Επιχειρήσεων έχουν αξιολογηθεί και έχουν λάβει βαθμολογία πάνω από 50 (βάση βαθμολογίας), δηλαδή 1.005 επιπλέον Επιχειρήσεων Συνολικού Προϋπολογισμού 170.447.538,37 € και Δημόσιας Δαπάνης (Επιχορηγήσεις) 82.152.342,85 €.

Οι τιθέμενες δύο Προϋποθέσεις που μπορούν να ισχύσουν εναλλακτικά (δηλαδή να εξασφαλίζεται η μία εκ των δύο) είναι :
Να έχει υποβληθεί μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2014, από τον Δικαιούχο, στον αρμόδιο Φορέα/ΕΦΕΠΑΕ, (για το Νότιο Αιγαίο ΕΛΑΝΕΤ), Αίτηση Επαλήθευσης Πιστοποίησης του Επιχειρηματικού Σχεδίου, τουλάχιστον για το 30% της Επένδυσης ή εναλλακτικά, να έχει, Συναφθεί Δάνειο, (μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2014), για το εν λόγω Επενδυτικό Σχέδιο, το οποίο να καλύπτει το 20% του Συνολικού Προϋπολογισμού της Επένδυσης.

Η Επαλήθευση των ανωτέρω από τον ΕΦΕΠΑΕ.
Η Διαδικασία Ένταξης των εν λόγω Επενδυτικών Σχεδίων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο  έως και τις 30/06/2014.

Υπενθυμίζεται ότι, στην ΠΝΑ λειτουργούν και τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Επενδυτών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, στη Σύρο και στη Ρόδο και παρέχουν κάθε σχετική με Ιδιωτικές Επενδύσεις Πληροφόρηση.

Τα αποτελέσματα για ολόκληρη την Ελλάδα μπορείτε να τα δείτε εδώ :
ΕΠΑΕ http://www.antagonistikotita.gr , του ΕΣΠΑ www.espa.gr , και του ΕΦΕΠΑΕ www.efepae.gr .


το Επιμελητήριο Κυκλάδων για τα αποτελέσματα των χρηματοδοτήσεων μέσω ΕΣΠΑ

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων σας ενημερώνει για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων που υποβλήθηκαν προς χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών».

Τα αποτελέσματα βρίσκονται αναρτημένα και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου:

στην δημοσιότητα η λίστα των μόνιμων και μη αναστρέψιμων παθήσεων – καταργούνται οι επαναξιολογήσεις

Υπουργική απόφαση υπογράφτηκε στις 31.10.2013 από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση σύμφωνα με την οποία καθορίζονται οι 43 μόνιμες και μη αναστρέψιμες παθήσεις για τις οποίες η διάρκεια της αναπηρίας καθορίζεται επ’ αόριστον και πλέον δεν χρειάζεται χιλιάδες συμπολίτες μας, πάσχοντες των παραπάνω ασθενειών και αναπηριών, να επαναξιολογηθούν από τις Υγειονομικές Επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Ο καθορισμός της λίστας πραγματοποιήθηκε από Ειδική Επιστημονική Επιτροπή που συγκροτήθηκε μετά από απόφαση του υπουργού Εργασίας, την οποία συντόνιζε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτης Κοκκόρης και συμμετείχαν ειδικοί επιστήμονες και ιατροί καθώς και εκπρόσωποι των ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ).


Στην σελίδα του Υπ. μπορείτε να ενημερωθείτε για την λίστα με τις 43 μόνιμες και μη αναστρέψιμες παθήσεις.  http://www.ypakp.gr/

Τετάρτη, Οκτωβρίου 30, 2013

ανάπτυξη υποδομών θαλάσσιου τουρισμού στη Σαντορίνη

Σύμφωνα με κείμενο του Σταθη Κουσουνη για την εφημερίδα “Καθημερινή” που δημοσιεύθηκε στις 26.10.2013, http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_26/10/2013_537965

Mε όχημα την ανάπτυξη υποδομών θαλάσσιου τουρισμού, τη δημιουργία νέων εναλλακτικών λιμενικών εγκαταστάσεων, αλλά και τη δημιουργία δεύτερου τελεφερίκ, ο Δήμος Θήρας επιχειρεί να δώσει επιπλέον ώθηση στον τουριστικό προορισμό της Σαντορίνης.

Τα σχέδια των νέων υποδομών που ετοιμάζονται στο νησί αποκάλυψε στην «Κ» ο δήμαρχος του νησιού κ. Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος, στο περιθώριο του συνεδρίου «Τουρισμός και Γαστρονομία» που πραγματοποιήθηκε στη Σαντορίνη. Σύμφωνα με τον κ. Ζώρζο, μέσα στο 2014 θα είναι έτοιμες όλες οι διαδικασίες για την αναζήτηση επενδυτή, ο οποίος θα αναλάβει τη δημιουργία της μαρίνας του νησιού.

Ηδη έχει στα χέρια του την προκαταρκτική μελέτη για την κατασκευή της μαρίνας στην περιοχή του Μονόλιθου. Θα έχει δυναμικότητα 350 θέσεων ελλιμενισμού σκαφών, ενώ 37 θέσεις θα αφορούν σκάφη μήκους άνω των 25 μ. (superyachts) αλλά και άνω των 40 μ. (megayachts). O προϋπολογισμός του έργου φθάνει τα 24 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τη μελέτη, δυνητική πελατεία για τη μαρίνα θα αποτελούν τα διερχόμενα σκάφη, κυρίως μηχανοκίνητα ιδιόκτητα ή επαγγελματικά, που έχουν ως βάση μαρίνες της Αττικής ή της Τουρκίας. Επίσης, διερχόμενα ιστιοπλοϊκά σκάφη 16 - 18 μ. που ανήκουν σε εταιρείες ενοικίασης σκαφών και έχουν βάση στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα ή την Αττική καθώς και διερχόμενα ιστιοφόρα μήκους 35 - 50 μ. που πραγματοποιούν κρουαζιέρες. Αλλά και σκάφη των οποίων οι ιδιοκτήτες διαθέτουν κατοικία στη Σαντορίνη και σκάφη ξένων τα οποία ελλιμενίζονται σε μαρίνες εκτός Ελλάδας, όπως Νότια Γαλλία, Ιταλία και Κροατία.

Η θέση της μαρίνας απέχει περίπου 5 χλμ. από τα Φηρά και 2,5 χλμ. από το αεροδρόμιο. Η λιμενολεκάνη της θα έχει επιφάνεια περίπου 90 στρεμμάτων, ενώ η χερσαία ζώνη θα καλύπτει επιφάνεια περί των 28,5 στρεμμάτων.

Πέραν της μαρίνας, στον δήμο έχει παραδοθεί η προμελέτη των εναλλακτικών προβλητών για την προσέγγιση πλοίων στη περιοχή Κολούμπου αλλά και στον προσήνεμο μόλο του αλιευτικού καταφυγίου της Βλυχάδας.

Σε ό,τι αφορά τη δημιουργία του δεύτερου τελεφερίκ στο νησί αναμένεται η απόφαση του δήμου αν θα κατασκευασθεί στα Φηρά ή στον Αθηνιό. Καλά κρατεί και η κρουαζιέρα φέτος στη Σαντορίνη. Να σημειωθεί ότι από τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου έως τις 24 Νοεμβρίου θα δεχθεί άλλες 25 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων.

Ο δήμαρχος εκτιμά ότι φέτος ο αριθμός των τουριστών στη Σαντορίνη θα κλείσει με αύξηση κατά 20% σε σχέση με το 2012, ξεπερνώντας το 1,8 εκατ. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, έως τον Σεπτέμβριο είχαν επισκεφθεί τη Σαντορίνη 638.117 άτομα με κρουαζιερόπλοια, έως τον Ιούνιο 167.979 άτομα με πλοία της γραμμής, έως τις 15 Οκτωβρίου 170.882 άτομα με αεροπορικές πτήσεις εσωτερικού και 243.589 άτομα με αεροπορικές πτήσεις εξωτερικού. Παράλληλα, στο αεροδρόμιο είχαν προσγειωθεί 1.041 ιδιωτικά αεροσκάφη.

Ιδιαίτερη δυναμική έχει και ο γαστρονομικός τουρισμός φέτος στη Σαντορίνη εξαιτίας και του γεγονότος ότι το 2013 χαρακτηρίσθηκε από τον δήμο έτος γαστρονομίας για το νησί.
Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, κ. Μανώλης Καραμολέγκος, αναφέρει ότι φέτος ξενοδόχοι του νησιού ανέλαβαν μία πρωτοποριακή πρωτοβουλία για τα ελληνικά δεδομένα σύνδεσης των μονάδων τους, για την αγορά προϊόντων όπως κρασιά, κ.ά., με τοπικούς παραγωγούς. Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ήταν σε ορισμένους παραγωγούς να αυξηθεί φέτος ο τζίρος έως και 300%.

Αλλά και οι γάμοι ξένων υπηκόων και οι γαμήλιες τελετές κυρίως Ασιατών και δη Κινέζων είχαν αυξητική τάση. Σύμφωνα με στοιχεία του δήμου έως και τον Οκτώβριο είχαν πραγματοποιηθεί στο νησί 857 γάμοι και 350 γαμήλιες τελετές.

1.000 γάμοι τελέστηκαν φέτος στη Σαντορίνη

Σύμφωνα με ανάρτηση της σελίδας www.sigmalive.com που έχει δεκάδες αναδημοσιεύσεις μέχρι στιγμής, http://www.sigmalive.com/news/greece/71111

Περισσότερα από χίλια ξένα ζευγάρια επέλεξαν φέτος να παντρευτούν στο όμορφο νησί της Σαντορίνης, καθιστώντας το νησί το πρώτο για τέλεση γάμων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία από την τοπική δημοτική αρχή, οι πλείστοι γάμοι, πολιτικοί ή θρησκευτικοί, πραγματοποιήθηκαν από ζευγάρια από την Ασία, κυρίως Κινέζους, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στην Σαντορίνη. 

Οπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων ANSAmed, ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκαν φέτος τη Σαντορίνη σημείωσε αύξηση 20% και φθάνει μέχρι στιγμής σχεδόν τα δύο εκατομμύρια.
Ο κύκλος εργασιών των ξενοδοχείων αυξήθηκε φέτος κατά 15% σε σχέση με πέρσι, ενώ ακόμη και τώρα, στα μέσα Οκτωβρίου , τα ξενοδοχεία που παραμένουν ανοιχτά έχουν ποσοστό πληρότητας μεταξύ 60%-70%.

Ενώ, σύμφωνα με ανάρτηση του http://greece.greekreporter.com  για το ίδιο θέμα αναφέρεται ότι, (το κείμενο στο μεγαλύτερο μέρος του αποτελεί απόδοση στα Αγγλικά του παραπάνω κειμένου)

More than 1,000 foreign couples have chosen to get married on the picturesque Aegean island of Santorini, so far this year, according to data from the local municipal authority, making it the preferred wedding destination for visitors to Greece.

The majority of the hundreds of weddings, both civil and religious, involved Asians.
One agency, Heliotopos, has so far made the arrangements for 150 weddings on Santorini this year, out of which 100 concerned Chinese visitors, for whom Santorini has grown into one of the most popular wedding destinations.

In addition, Santorini is witnessing an impressive 20% annual increase in incoming tourism traffic from abroad this year and is expected to have welcomed over 1.8 million tourists by the end of 2013, the island’s mayor, Anastasios Nikolaos Zorzos, told Kathimerini.

These figures make 2013 one of the best years ever for the island in terms of tourism. Addressing a conference organized on Santorini by Heliotopos, titled “Tourism and Gastronomy: The Next Step,” the Santorini mayor on Thursday attributed the high number of visitors in part to the success of an initiative that proclaimed 2013 the year of gastronomy on Santorini.

The president of the Santorini Hoteliers Association, Manolis Karamolegos, said that turnover at hotel units this year has increased by 15% from 2012. Even now, in mid-October, the hotels that remain open on the island are enjoying an occupancy rate between 60 and 70%.
(source: ANSA)  


η Santorini Brewing Co. κυκλοφόρησε το πρώτο της μπουκάλι Crazy Donkey IPA στις Η.Π.Α. !

Σύμφωνα με το κείμενο της σελίδας : http://www.brewbound.com/news/2013/greeces-santorini-brewing-co-releases-its-first-beer-in-the-u-s

Η Σαντορίνη πέρα από την ανα τον κόσμο γνωστή φυσική ομορφιά και το επίπεδο των υπηρεσιών της σε ότι αφορά την φιλοξενία των επισκεπτών, απέκτησε και την πρώτη της ζυθοποιεία την Santorini Brewing Co. που παράγει διαφόρων τύπων μπύρες οι οποίες δημιουργούνται και από τοπικά συστατικά όπως το μέλι!

Η ετήσια παραγωγή της Santorini Brewing Co. φτάνει τα 75.000 λίτρα.

Η Santorini Brewing Co. αποτελείται από τους Γιάννη Παρασκευόπουλο, οινοποιό της Γαία οινοποιητική, την Majda Anderson από την California που τα τελευταία χρόνια μένει μόνιμα στο νησί, Steven Daniels από την Βρετανία που πλέον ασχολείται με το εμπόριο κρασιού και τον Σέρβο Boban Krunic, ζυθοποιό.

Αυτή τη στιγμή παράγονται 3 τύποι μπύρας η κίτρινη, η κόκκινη και η crazy donkey εκ των οποίων εξαγώγιμη είναι η Crazy Donkey IPA.
Στα τέλη του φετινού Οκτωβρίου η Santorini Brewing Co εξήγαγε την πρώτη Crazy Donkey IPA στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην Νέα Υόρκη με την υποστήριξη ελλήνων εισαγωγέων με έδρα την Νέα Υόρκη.
Στην συνέχεια του άρθρου αναφέρονται τα ιδιαίτερα συστατικά της, οι βαθμοί, η συσκευασία και το κόστος της.
Η μπύρα θα διατίθεται στις ΗΠΑ σε μικρές ποσότητες και η εισαγωγές θα γίνονται μόνο κατά την διάρκεια του χειμώνα μιας και το καλοκαίρι η παραγωγή θα καλύπτει τις τοπικές ανάγκες στην κατανάλωση.

Η μπύρα θα διατίθεται στις ΗΠΑ σε συγκεκριμένα σημεία πώλησης ενω οι ενδιαφερόμενοι να την προμηθευτούν μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Ανδρέα Ιγγλέση στην διεύθυνση andrea@atheneeimporters.com

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το ζυθοποιείο στην σελίδα :  www.santorinibrewingcompany.gr

Greece’s Santorini Brewing Co. Releases its First Beer in the U.S.

New York

Santorini is known for its natural beauty, deep blue seas, progressive food & wine scene and now beer. Beer? Each year tourists make the ascent from the port up to the main town of Fira on the back of a donkey. As a result, the donkey has become the beloved & ubiquitous symbol of the island. In 2011, Santorini Brewing CO opened its doors on the road from the airport to the quaint beachside town of Kamari and created the Donkey beers. The brewery has an annual production capacity of 75,000 liters.

Santorini Brewing Co is a made up of four partners – Yiannis Paraskevopoulos, winemaker for GAIA Wines, Majda Anderson, an ex-pat Californian now living on Santorini year-round, Steven Daniels of the UK and formerly a wine buyer of Odd Bins, and lastly, Boban Krunic, the Serbian born brewer.
There are three styles of beer currently in production – Yellow, Red & Crazy Donkey. Only Crazy Donkey IPA is available for export.

In late October 2013, Santorini Brewing Co has exported its first batch of Crazy Donkey IPA into the US through NY- based Athenee Importers, the country’s oldest family owned importer of premium alcoholic beverages from Greece into the US.

Crazy Donkey is Greece’s first IPA and is produced with five kinds of hops, including Motueka from New Zealand and Carcade from Oregon. The beer has 6.5% ABV and an IBU of 50. Crazy Donkey is sold in 750ml glass bottles and retails for approximately $35-$40 a bottle. Crazy Donkey will be available in the United States in small quantities (less than 100 cases per shipment) throughout the winter months. Due to high local demand, the brewery will not export beer during the tourist season.

Crazy Donkey will be available in select markets across the United States as supply permits. For more information, please contact Andrea Englisis at 516-505-4800 or via e-mail at: andrea@atheneeimporters.com . The brewery’s slogan is: “Hip Hoppy Kick-Ass Ale”. You can find more information on the brewery at: www.santorinibrewingcompany.gr    

ποτέ δεν λείπουν οι εντυπωσιακές αναφορές και φωτογραφίες για τα ξενοδοχεία και τις τουριστικές υπηρεσίες της Σαντορίνης

Ένα ακόμη όμορφο δημοσίευμα αναρτήθηκε στην σελίδα : http://pursuitist.com/cave-like-traditional-villa-impressive-views-santorini-greece/ που αναφέρεται στις σύγχρονες ξενοδοχειακές υποδομές του νησιού σε συνδιασμό με την μοναδική φυσική ομορφιά του..

Cave-Like Traditional Villa with Impressive Views in Santorini, Greece

by Lavinia in Travel

The peaceful and spectacular Imerovigli, having a privileged location on the island of Santorini in Greece, is home to some of the world’s most appealing holiday villas. Influences of classical Cycladic architecture blended with modern functionality, exquisite terraces with sea views and traditional interiors spiced up with color are the main elements embraced by Villa Gaia, a three bedroom luxury retreat, available for rent at $1,033 during high season.

According to the official description, Villa Gaia consists of two cave houses set on two levels. The house on the upper floor, Villa Nefeli, can be rented separately or together with the house on the lower level. Moreover, “both units have whitewashed interiors with a smooth transition from one room to another, which resembles cave houses with minimalist design and airy aesthetics. The outdoor Jacuzzi tub on the lower floor, with breathtaking views of the Aegean Sea, offers relaxing moments.” Enjoy the photos!  


και η Ίος όμως “παίζει” ολοένα και πιο δυνατά στο παιχνίδι της δημοσιότητας και προβολής


Η Ίος και το Μεγάλο Πάπιγκο βρίσκονται στο ξενοδοχειακό top 10 για το 2014

Δύο ελληνικούς προορισμούς περιλαμβάνει το top 10 των ξενοδοχειακών επιλογών της travigo γιο το 2014 σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με τη λίστα των Best Value της εταιρίας.

Την πρώτη θέση στη λίστα των 100 best value προορισμών της trivago 2014 καταλαμβάνει τοAït Benhaddou στο Μαρόκο. Η μέση τιμή διανυκτέρευσης στην πόλη που τράβηξε το ενδιαφέρον μεγάλων σκηνοθετών για τα φυσικά της τοπία, κυμαίνεται στα 42 ευρώ.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η πόλη Mostar στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, η οποία πήρε το όνομα της από τη βοσνιακή λέξη Mostari που σημαίνει φύλακες (αυτοί που φύλασσαν την παλιά γέφυρα για να μη περάσουν απέναντι οι εχθροί κατά το 16ο αιώνα). 
Η μέση τιμή διανυκτέρευσης στην πόλη που βρίθει ιστορίας κυμαίνεται στα 50 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Στην τρίτη θέση της λίστας συναντάμε την Ίο και πιο συγκεκριμένα τη Χώρα της Ίου με την ίδια μέση τιμή διανυκτέρευσης (50 ευρώ). Ένα από τα ομορφότερα νησιά του Αιγαίου με ειδυλλιακά τοπία και μια μαγευτική θέα από ψηλά με τα λευκά σπιτάκια με τις μπλε οροφές.

Η παρουσία της Ελλάδας είναι αισθητή στην πρώτη δεκάδα, καθώς στην έκτη θέση βρίσκεται ο χειμερινός προορισμός Μεγάλο Πάπιγκο, πολύ κοντά στο βαθύτερο φαράγγι του κόσμου, το Βίκο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μεγάλο Πάπιγκο είναι ο ακριβότερος προορισμός της δεκάδας με μέση τιμή διανυκτέρευσης 58 ευρώ.

Στη τέταρτη θέση βρίσκεται ένας ακόμα προορισμός από το Μαρόκο, η Merzouga, με μέση τιμή διανυκτέρευσης 50 ευρώ. Ακολουθεί η πρών πρωτεύουσα του Νεπάλ, Bhaktapur, με μέση τιμή δικλίνου δωματίου ανά διανυκτέρευση στα 42 ευρώ. Τις τελευταίες θέσεις καταλαμβάνουν ανά σειρά προτεραιότητας, η πόλη Sucre της Βολιβίας (52 ευρώ), η ηλικίας 2700 χρόνων πόληPingyao στην Κίνα (44 ευρώ), η πόλη της Πορτογαλίας Peneda-Gerês που φημίζεται για το τεράστιο εθνικό της πάρκο (49 ευρώ) και το θέρετρο αναψυχής στην Κίνα Yangshuo (43 ευρώ).

 Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κίνα έχει την εντονότερη παρουσία στην λίστα των 100 προορισμών καταλαμβάνοντας συνολικά οχτώ θέσεις. Η Ελλάδα, μαζί με την Ταϋλάνδη και την Ισπανία έρχονται δεύτερες με εφτά προορισμούς και ακολουθεί η Πορτογαλία με έξι προορισμούς.

Πηγή: www.reporter.gr


άρθρο της Μαρίας Πελεκάνου, προέδρου του πολιτιστικού συλλόγου Μεγαλοχωρίου με αφορμή την εορτή του Αγίου Δημητρίου

Το άρθρο, όπως και τα περισσότερα από όσα έχει δημοσιεύσει κατά το παρελθόν στον τοπικό Τύπο η κ. Πελεκάνου είναι γραμμένο με την «ντοπιολαλιά» του τόπου, την γλώσσα στην οποία μιλούσαν δηλαδή οι κάτοικοι της Σαντορίνης τα παλαιότερα χρόνια, ενώ με αφορμή την πρόσφατη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, αναφέρεται στον τρόπο που τελούνται σήμερα οι θρησκευτικές γιορτές καθώς και σ ότι αυτές θυμίζουν σε πολλές περιπτώσεις από το παρελθόν..

Σύμφωνα με το κείμενο,

Τα Εκκλησάκια της Καλντέρας του Μεγαλοχωρίου 

Συσκότεινα  ήτανε ακόμα, όταν φτάσαμε στο εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου τσι Παλάδες στο Μεγαλοχωριό,  για να λουτρουήσομε και να τιμήσομε το Δοξασμένο για τη γιορτή του.

Ημπήκαμε στο κλησίδι με τα λιγοστά καντήλια αναμμένα κι ακούαμε το παπά-Μάρκο να ψαλλοδιάται γιατί ήργησε ο ψάλτης και «θα μεσημαριαστούμε» είπε.

Χρόνια είχα να πάω και πεθύμησα εφέτος να λουτρουηθώ εκεί. ΄Ηναψα το κερί μου και ήκατσα κοντά στο παραθύρι, για να παίρνω αγέρα. Όπως δεν είχε ξημερώσει καλά η μέρα, αγνάντευα μέσα από την εκκλησά την  μοναδική ομορφιά απόξω που δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω,  το λιγοστό φως έπεφτε πάνω στην Καμμένη και  έδινε την εντύπωση ότι ένα Θεός  ξαφνικά την έκανε χρυσή. Ηρεμία υπήρχε παντού και μόνο τον ψάλτη ήκουες να διαβάζει «τον Προοϊμιακό». Η καρδιά μου ανεπετάριζε βλέποντας τόση ομορφιά … και σκέφτηκα τι όμορφα που είναι τα εκκλησάκια μας σε αυτή την περιοχή. Τρία ξεχωριστά κλησσίδια , κάθε ένα με την χάρη του. Στο φτέλος ακριβώς (στο φρύδι της Καλντέρας) στέκονται για χρόνια τώρα, σαν κάτασπρα περιστέρια μέσα στην μαυρόη , το εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου και δίπλα ακριβώς  η Αγιά Παρασκευή.  Και από πάνω, λές και «γράφει τους πάντες με την πένα Του» στέκει επιβλητικά ο Μέγας Ταξιάρχης.  Η  συχωρεμένη η κερά Αργυρούλα η Νοικοκυρά του ( γιαγιά της αδελφικής μου φίλης Αργυρούλας Παπανδρεοπούλου), που έμεινε χήρα (35) χρονών έλεγε ότι «Ο Ταξιάρχης μου είναι η ζωή μου. Πιο καλά τον έχω από τα παιδιά μου..».
Βέβαια δεν μπορούσα να μην θυμηθώ το  συχωρεμένο το Μιχάλη το Σαμπούκο που ηδιακόνεβε για να τυποδέσει τα εκκλησάκια  αυτά. Τι πίστη αλήθεια…

Ούτε μπορώ να ξεχάσω το  μπάρμπα μου το Γιάννη το Γλίνη με τα μεγάλα ψωμιά που εξεκίνα νύχτα με φεγγάρι (γιατί την ημέρα δεν ηπρολάβενε, που ήτανε φουρνάρης) το Γενάρη, μαζί με τη «Σταυρούλα» τη γαδούρα του για να κοπρίσει το χωράφι του, που ήτανε κάτω ακριβώς από τον Αη Δημήτρη. Και τι ντομάτες αλήθεια ήβγαζε… «Η καλύτερη περιοχή μας ήτανε ο Ταξιάρχης , πριν τσι Παλάδες»..Συνεχίζει ακόμα και σήμερα να λέει, να μάννα μου  «Τα πιο μυρωδάτα μαυροτράγανα , ήκανανε αυτά τα αμπέλια. Ήτονε γης για αμπέλι… ».

Με τις όμορφες αυτές σκέψεις, ηκόντεψε να πολουτρουήσει και εγώ ακόμα ησυλοούμουνε.  Ηγυρήσαμε το Δοξασμένο και ηκάτσαμε να φάμε το πανηγύρι, στο τοιχάρι, μέσα στην αυλή του Αγίου.  Πιο νόστιμο δεν έχω ξαναδεί. Φαίνεται ο μάγειρας μας ο Ευτύμιος το Κουτσάκι, έβαλε για μια φορά ακόμα τη τέχνη του,  κρέας με πατάτες. Τι μυρωδιά είχε η δάφνη και το  πιπέρι!, Άς είναι βοήθεια  ντως και  των συγχωριανών μου που φροντίζουν τα εκκλησάκια μας και για την πανηγυρή ντως.    Το μαϊστράλι που «ήπαιζε ελαφρά» στα μαλλιά μας και η μυρωδιά τση θάλασσας και τσι θρύμπας που ήρχουντα  από το φτέλος, ανεκατεμένη με τη μυρωδιά τση πανήγυρης, μας καθήλωσε για ώρα πολύ .

Ξαφνικά ηπέρασε από το μυαλό μου πώς είναι δυνατόν  μια τέτοια περιοχή με τόση ομορφιά και τόση αγάπη που της έχομε, να μας βασανίζει τους Μεγαλοχωριανούς «εν πολλοίς και πολλάκις», όπως έλεγε και το Δοξαστικό του  Αγίου. Στην αρχή με τα Ορυχεία και τώρα με την επιμονή κάποιων να θέλουν να κάνουν εκεί εργοστάσιο απορριμμάτων; Ξαφνικά ακούω ένα συγχωριανό μου με καμάρι να λέει : « Δεν πάνε να λένε ότι θέλουνε, εμείς δεν θα τους αφήκομε…».

Όμως ηκόντεβε να μεσημεριάσει και δε μας  έκανε καρδιά να φύομε. Επιτέλους ησηκωθήκαμε, αφού δώσαμε ραντεβού σε καμιά δεκαριά μέρες αποπάνω στο Ταξιάρχη,  για να γιορτάσομε και εκείνο το Δαξασμένο  και να φάμε το ωραίο φάβα που μαγειρεύει δεξιότεχνα ο ξάδελφος μου ο Νικόλας του Τζανάκη και είναι συνταγή του πατέρα μου…

ΘΗΡΑ 29-10-2013
ΜΑΡΙΑ ΠΕΛΕΚΑΝΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ «ΤΟ ΜΕΤΟΧΙ»


Α.Ο. Θήρας – ευχαριστήριο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, 

Ο Α.Ο. ΘΗΡΑΣ ευχαριστεί όλο το φίλαθλο κόσμο που με την παρουσία του ενθάρρυνε και βοήθησε τις αθλήτριες της ομάδος της Σαντορίνης στο δύσκολο αυτό ξεκίνημα για το πρωτάθλημα της Α2 βόλεϊ γυναικών το Σάββατο 26 Οκτωβρίου στο κλειστό γυμναστήριο.

Ελπίζουμε σε ανάλογη συνέχεια μετά από την πρώτη αυτή επιτυχία της ομάδος και προσδοκούμε σε επόμενα παιχνίδια να κάνουμε χαρούμενο και πάλι κάθε Σαντορινιό.

αποτελέσματα και βαθμολογίες τοπικού πρωταθλήματος μπάσκετ του ΔΑΠΠΟΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημοτικού Αθλητικού και πολιτιστικού οργανισμού Σαντορίνης,

Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής έχουν ως εξής:

Πυγολαμπίδες-Houston Rockets 71-74
Πανιώνιος Εφ- Βουρβούλος 61-52
Αεροπορία – Two Brothers 60-33
Αετός 2 – Παλαίμαχοι Πανιωνίου 41-34
Λύκοι – Αετός 1 51-53
Επαλαίμαχοι-Πανιώνιος Ανδρικό (Ανεβλήθη)

Σχετικά με τους επόμενους αγώνες καθώς και για τα αποτελέσματα όσων έχουν πραγματοποιηθεί, μπορείτε να ενημερώνεστε από την σελίδα ΔΑΠΠΟΣ στην διεύθυνση: http://dapposleague.wordpress.com/%CE%B2%CE%B1%CE%B8%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1/%CF%8C%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B1/


Το Πρόγραμμα της 3ης Αγωνιστικής έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Σάββατο 2/11/2013
18:00 Houston Rockets – Πανιώνιος Εφηβοι
20:00 Λύκοι – Αφρός

Κυριακή 3/11/2013
16:00 Λιμεναρχείο – Παλαίμαχοι Πανιωνίου
18:00 Αεροπορία – Επαλαίμαχοι
20:00 Αετός 1 – Πυγολαμπίδες

Δευτέρα 4/11/2013


22:00 Πανιώνιος Ανδρικό – Αετός 2

πρόγραμμα αγώνων μπάσκετ πρωταθλήματος Κυκλάδων 2-3/11/2013

ΣΑΒΒΑΤΟ /11/2013 
AO  MYKONOY – AO AΝΔΡΟΥ  12.45-14.15 Τήνος
ΓΣ  ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΝ 16.00 – 18.00 ΔΑΠΠΟΣ
ΑΟ  ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ – ΑΟ  ΑΝΔΡΟΥ 17.00 – 19.00 ΑΚΔΕ
ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ – ΓΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 22.30 – 00.30 ΔΑΚ ΝΑΞΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ
3/11/2013       
ΑΟ  ΑΝΔΡΟΥ – ΑΟ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ  09.00-11.00 ΑΚΔΕ



Thursday after work meeting...- μουσικές βραδιές στο Pure με τον DJ Apostolos.....

Κάθε Πέμπτη βράδυ στο café bar the pure στα Φηρά πραγματοποιούνται μουσικές βραδιές με τον DJ Apostolos με τις ολοκαίνουργιες μουσικές και διασκευές του στα πλατώ..
Cause Meeting With Friends Is Priceless..  Soundtrack By DJ Apostolos...

ΕΠΑΜ Θήρας – πρόσκληση σε συνάντηση (1.11)

Σύμφωνα με την πρόσκληση,

Το ΕΠΑΜ Θήρας σας προσκαλεί σε 2η συνάντηση στο Βουρβούλο, τη Παρασκευή 1 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 στο café-bar “Πέτρινο”.

Θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ “ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ”
Γιατί το Δημόσιο χρέος χρησιμοποιείται για να υποδουλώσει λαούς; Ποια είναι η μορφή του Δημόσιου Χρέους της Ελλάδας;  

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θήρας – ανακοινώσεις

Σε ανακοίνωσή του προς τα μέλη του Συλλόγου με θέμα : Τακτική Γενική Συνέλευση, αναφέρεται ότι,

Σας ενημερώνουμε ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη ΔΣ και ΕΕ του Συλλόγου μας για τα νησιά Θήρα, Ίο, Φολέγανδρο, Σίκινο, Θηρασία και Ανάφη θα πραγματοποιηθoύν  την Πέμπτη,  31 Οκτ 2013 και ώρα 08:30΄ στο  Δημ. Σχ. Φηρών.

 Θέματα Ημερήσιας Διάταξης : 1.Εκλογή Προεδρείου, 2. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής, 3. Ενημέρωση από τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου, 4. Τοποθετήσεις μελών, 5. Δευτερολογία του Αντιπροέδρου, 6.Ενημέρωση για τις εργασίες της 82ης Γ.Σ. του κλάδου, 7. Ψηφοφορία επί των πεπραγμένων, 8. Κατάθεση και ψηφοφορία επί προτάσεων και ψηφισμάτων, 9. Πρόταση για συγκρότηση ομάδων δραστηριοτήτων, 10. Παρουσίαση Υποψηφίων, 11. Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη ΔΣ και ΕΕ

 Έναρξη ψηφοφορίας : 12:00΄, Λήξη ψηφοφορίας : 13:30΄.

Για την ψηφοφορία είναι απαραίτητη η αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή βιβλιάριο υγείας.
Μέλη του συλλόγου μας με πλήρη δικαιώματα είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα σχολεία και νηπιαγωγεία της περιοχής ευθύνης του συλλόγου (μόνιμοι, αναπληρωτές και αναπληρωτές ΜΩ), οι οποίοι είναι ταμειακώς εντάξει. Δίδεται η δυνατότητα ταμειακής τακτοποίησης (εγγραφή και καταβολή συνδρομής) και κατά την ημέρα πραγματοποίησης της Γ.Σ. μέχρι την έναρξη των αρχαιρεσιών (12:00΄).

Υπενθυμίζουμε ότι όσοι συνάδελφοι δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εργασίες της Γ.Σ. είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται στο χώρο της εργασίας τους για την άσκηση  των καθηκόντων τους.


Με την εκπνοή της προθεσμίας (16-10-13 και ώρα 14:00΄) υποβολής υποψηφιοτήτων για το ΔΣ και την ΕΕ στις επικείμενες αρχαιρεσίες, έχουν υποβληθεί επτά (7) αιτήσεις για το Διοικητικό Συμβούλιο και δύο (2) αιτήσεις για την Ελεγκτική Επιτροπή. Ο αριθμός των αιτήσεων είναι οριακός αλλά τυπικά επαρκής.

Το ΔΣ κατέβαλε πολλές και επίμονες αλλά, φευ, άκαρπες προσπάθειες, ακόμα και με προσωπική επαφή και επικοινωνία, ώστε ο αριθμός των αιτήσεων να είναι μεγαλύτερος. Όμως, μέσα σ’ αυτές τις αντίξοες και καταθλιπτικές συνθήκες που βιώνει το συνδικαλιστικό κίνημα, ο Σύλλογός μας, όπως έκανε πάντα έτσι και τώρα, θα συνεχίσει να λειτουργεί, να υπερασπίζεται, να αγωνίζεται και  να μάχεται με ενότητα και δυναμισμό για  την αξιοπρέπεια του εκπαιδευτικού και της δημόσιας εκπαίδευσης. Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την μαζική εγγραφή σας και ευελπιστούμε στην ενεργό συμμετοχής σας στις δραστηριότητες του Συλλόγου.

Οι αιτήσεις υποψηφιότητας έχουν ως εξής:

Για το ΔΣ:  1. Αλεφραγκή Άννα, δασκάλα, Δ. Σχ. Εμπορείου, 2. Γεωργιάδου Γεωργία, νηπιαγωγός, Νηπ. Βόθωνα, 3. Μπάλλος Δημήτριος, δάσκαλος, Δ. Σχ. Φηρών, 4. Παπαδόπουλος Ιωάννης,  δάσκαλος, Δ. Σχ. Εμπορείου, 5. Παπαϊωάννου Χριστόφορος δάσκαλος, Δ. Σχ. Ακρωτηρίου, 6. Πασχαλίδου Δέσποινα,  δασκάλα, Δ. Σχ. Μεσαριάς – Βόθωνα, 7. Τόνας Γεώργιος δάσκαλος, Δ. Σχ. Εμπορείου.
Για την ΕΕ: 1. Μπαϊραμισλή Ελένη, δασκάλα, Δ. Σχ. Μεσαριάς – Βόθωνα,                     2. Σπύρογλου Αργυρώ, δασκάλα, Δ. Σχ. Εμπορείου

Παράλληλα, ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θήρας μας ενημερώνει και για την έκθεση πεπραγμένων του για την συνδικαλιστική χρονιά 2012- 2013 σύμφωνα με την οποία πραγματοποιήθηκαν τα εξής:

11-9-2012        Ανοιχτή επιστολή στους γονείς των μαθητών
12-9-2012        24ωρη απεργία ΔΟΕ
24-9-2012        Έκτακτη Γενική Συνέλευση
26-9-2012        24ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
10-10-2012      Τακτική Γενική Συνέλευση
17-10-2012      Ορισμός εκπροσώπων του Συλλόγου στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας
18-10-2012      24ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
19-10-2012      Αίτημα στο ΚΤΕΛ Θήρας για δωρεάν μεταφορά εκπαιδευτικών
19-10-2012      Συνάντηση του Δ.Σ με το Δήμαρχο Θήρας για τις συγχωνεύσεις σχολείων
2-11-2012        Συμμετοχή στο συντονιστικό εργαζομένων Θήρας
5-11-2012        Εκλογές Αιρετών
6&7-11-2012   48ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
12-11-2012      Ανακοίνωση του Δ.Σ για συγχωνεύσεις
13-11-2012      Αίτημα προς το Σύλλογο Φαρμακοποιών Θήρας για την άρση της αναστολής εκτέλεσης συνταγών
19-11-2012      Ψήφισμα για δίωξη συναδέλφων
26-11-2012      Ανακοίνωση για ελλείψεις εκπαιδευτικών
29-11-2012      Έκτακτη Γενική Συνέλευση
19-12-2012      24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ
29-1-2013        Έκτακτη Γενική Συνέλευση
29-1-2013        Μουσική εκδήλωση για την ενίσχυση του απεργιακού ταμείου
4-2-2013          Ολομέλεια των Προέδρων της χώρας
20-2-2013        24ωρη απεργία ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ
7-3-2013          Κοινή ανακοίνωση Συλλόγων Κυκλάδων για τα γεγονότα της 28ης Φεβρουαρίου 2013 στην Πάρο
8-3-2013          Ψήφισμα για την Ειδική Αγωγή
12-3-2013        Επιστημονική εκδήλωση με θέμα την αξιολόγηση
13-3-2013        Ανακοίνωση για τα ερωτηματολόγια των σχολείων ΕΑΕΠ
14-3-2013        Έκτακτη Γενική Συνέλευση
21-3-2013        Κοινή ανακοίνωση Συλλόγων Κυκλάδων για την αξιολόγηση
9-4-2013          Προβολή κινηματογραφικής ταινίας για τους μαθητές των σχολείων Θήρας
18-4-2013        Κοινή ανακοίνωση-καταγγελία των Συλλόγων Κυκλάδων για τη μη θεώρηση των βιβλιαρίων από τον ΟΠΑΔ
23-4-2013        Κοινή ανακοίνωση Συλλόγων Κυκλάδων για αναγνώριση προϋπηρεσίας αναπληρωτών
26-4-2013        Εγγραφή στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Σίφνου-Μήλου-Κιμώλου
14-5- 2013       24ωρη απεργία ΔΟΕ
14-5-2013        Ανακοίνωση σχετικά με την απεργία και την επιστράτευση των καθηγητών
21&22-5-2013    Επίσκεψη και ενημερωτικές συναντήσεις του Προέδρου του Συλλόγου στα νησιά Μήλο και Σίφνο
4, 5 & 6-6-2013           Εκλογές Αντιπροσώπων. Εκλέγονται οι συνάδελφοι Φραγκίσκος  Λάβαρης και Δημ. Αλεξανδρόπουλος. 
10-9-2013     Έκτακτη Γενική Συνέλευση. Απόφαση για 5θημερες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
12-9-2013        Ολομέλεια Προέδρων. Το Σύλλογο εκπροσώπησε ο Οργανωτικός Γραμματέας Τόνας Γεώργιος
16-9-2013        Ψήφισμα συμπαράστασης στην 5θήμερη απεργία των καθηγητών
16-9-2013        Συμμετοχή του Συλλόγου στη συντονιστική συγκέντρωση των Σωματείων Σαντορίνης
18/19-9- 2013  Συμμετοχή στη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ με ποσοστό 65%
19-9-2013        Έκτακτη Γενική Συνέλευση. Απόφαση για 5θημερες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Ψήφισμα για την κατάσταση στην Ειδική Αγωγή. Ψήφισμα από κοινού με την ΕΛΜΕ Θήρας για τη δολοφονία του Π. Φύσσα
22-9-2013        Ολομέλεια Προέδρων. Το Σύλλογο εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος Παπαϊωάννου Χριστόφορος
24/25-9-2013   Συμμετοχή στη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ
29-9-2013        Παρέμβαση προς τη Διεύθυνση Π.Ε Κυκλάδων για την υποχρεωτική παρουσία στη Σύρο των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για ανάληψη υπηρεσίας
6-10-2013        Κοινή Ανακοίνωση Συλλόγων Π. Ε Κυκλάδων για την αυθαιρεσία στις αποσπάσεις , προσλήψεις  και τοποθετήσεις εκπαιδευτικών
6-10-2013        Απόφαση του Δ.Σ για Τακτική Γενική Συνέλευση και διεξαγωγή αρχαιρεσιών για την εκλογή Δ.Σ και Ε.Ε.

Επίσης, ο Σύλλογος ενημερώνει τα μέλη του ότι, 

Με την ευκαιρία της εγγραφή σας στον Σύλλογο, σας ενημερώνουμε ότι η ετήσια συνδρομή ανέρχεται στο ποσό των τριάντα (30) ευρώ, εκ των οποίων τα 24 ευρώ καταβάλλονται στη ΔΟΕ, τα 3 ευρώ υπέρ του Συλλόγου και τα υπόλοιπα 3 ευρώ για το απεργιακό ταμείο του Συλλόγου, το οποίο θα ενεργοποιηθεί μετά την κατάρτιση Κανονισμού λειτουργίας του και τη συγκρότηση της Επιτροπής διαχείρισής του.
 
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ  Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ  Χριστόφορος Παπαϊωάννου
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   Άννα Αλεφραγκή
ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ                                
Τηλ. 22860 81112
Ηλ. Δ/νση : spethiras@gmail.com
Ιστοσελίδα  : www.spethiras.blogspot.com