Σάββατο, Σεπτεμβρίου 12, 2009

ο οργανισμός του πασόκ(ου) τραβάει τα σχόλια ..
είναι και βροχερή η μέρα σήμερα ..
ή
Ψυχολογία (ή ψυχρολουσία;) πασόκου οπαδού

Από ΙΕΚ, σχολείο το πασοκ.
(τώρα δηλαδή, υποβαθμίστηκε; που ο παλιός αρχηγός ήταν προφέσορας ενώ ο σημερινός πιο σε δάσκαλο φέρνει;….)
Μια καλή ,πάντως, εκπαιδευτική μέθοδος είναι η εξ αποστάσεως μάθηση…
παρακολουθείς δηλαδή, αλλά δε συμμετέχεις...

στο θέμα μας τώρα,
Έτσι είναι οι Αμερικάνοι. είναι θέμα κουλτούρας και νοοτροπίας.
Σου λένε «εγώ αυτό έχω να σου δώσω. θες;» άμα θες…
Δεν πα να’ σαι και να ήσουνα… τώρα τι είσαι και τι έχεις να μας πεις.
Τώρα, σήμερα, πόσο περνάει η μπογιά σου και πόσο ανεβασμένη είναι η μετοχή σου.
Οι Αμερικανοί κατά τα άλλα είναι ευαίσθητοι άνθρωποι, νοικοκυραίοι, και αγαπάνε το πράσινο, τη φύση, την υγιεινή ζωή και τα ζώα, πλην όμως έχουνε κι αυτοί τα κουσούρια τους. Είναι προσκολλημένοι στο παρόν. Στο σήμερα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουνε και μνήμη καμήλας και ξεχνάνε αυτά που τους έχεις κάνει. Δεν ξεχνάνε, αλλά τους ενδιαφέρει το τώρα.
Και είπαμε, δεν πα να σαι… περασμένα μεγαλεία…
We care about the future … σου λένε..

Κι από την άλλη πάντως,
ο προφέσορ τσίμπησε. μέχρι τέλους.
Έτσι είναι. είναι θέμα νοοτροπίας. και οι νοοτροπίες δεν είναι συνάχι να ξεπέρνιουνται εύκολα. Εγώ, σου λέει, κυβέρνησα. Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά οκτώ χρόνια. Και ποιος είσαι εσύ κύριέ μου -που δεν έχεις κυβερνήσει ούτε ένα- που θα μου πεις ή έτσι ή κοκορέτσι;
Κι όμως, είναι αρχηγός κι ότι θέλει κάνει.
Εκεί τσίμπησε ο προφέσορ και …
έχασε;;;

Ειλικρινώς, δεν έχω καταλάβει ποιος ..κέρδισε ποιόν εκείνη την βροχερή νύχτα του Σεπτέβρη..
ο πρόεδρος, που έδειξε τα ολόλευκα δόντια του;
ή
ο πρώην πρόεδρος που στωικά, μαρτυρικά σχεδόν, υπέμεινε το φερμέ λα πόρτ του προέδρου;
Ιδού η απορία, η σχετική με το αυγό και την κότα…

Και…
η κάθε πλευρά πανηγυρίζει τον αρχηγό της.
οι μεν την πυγμή και την αποφασιστικότητα του σημερινού αρχηγού ..
οι δε πολύ το σκέπτονται να προτείνουν στην Ι.Σ. να ανακηρύξει σε Άγιο τον παλιό πρόεδρό τους ..



γενικό συμπέρασμα
Σε όποιους πάντως αρέσει το πασόκ living
-να κάθονται δηλαδή «σπίτι», να κουβεντιάζουν «πολιτικά», να λένε και κανα σοσιαλιστικό ανέκδοτο, κλπ -
καλά θα κάνουν να κάνουν το παπί , γενικώς
γιατί απ’ ότι φαίνεται ο νέος αρχηγός δεν σηκώνει και πολλά πολλά…


για τους δεξιούληδες, από Δευτέρα, μαζί με τις λίστες …

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 11, 2009

  • Χθές Πέμπτη, ανακοινώθηκαν τα ονόματα των υποψήφιων βουλευτών του Πασοκ σε όλη την Ελλάδα, στις Κυκλάδες, υποψήφιοι είναι οι
    Παναγιώτης Ρήγας
    Παπαμανώλης Γιώργος
    Θεολογίτου Σοφία
    Καπίρης Γερμανός
    Τούντα Δέσποινα

  • Ο πρώτος σχολιασμός θέλει το Πασοκ να κινείται στα…σίγουρα, αποκλείοντας υποψηφιότητες «έκπληξη» από ονόματα εντελώς εκτός τοπικών δεδομένων και … πραγματικότητας. Βέβαιη θεωρείται η επανεκλογή του Παναγιώτη Ρήγα ο οποίος σε
    περίπτωση εκλογής του Πασοκ πιθανολογείται ότι θα υπουργοποιηθεί ή θα υφυπουργοποιηθεί ή έστω θα χρησιμοποιηθεί στο κυβερνητικό σχήμα, έχοντας διανύσει μια πετυχημένη κοινοβουλευτική θητεία.
    «Παίζει» το σενάριο. Σε περίπτωση εκλογής και δεύτερου βουλευτή στον Νομό,
    αρκετές πιθανότητες συγκεντρώνει το όνομα του Γιώργου Παπαμανώλη Νομαρχιακού Συμβούλου από την Σύρο, σε κάθε περίπτωση πάντως η μάχη για την δευτερη θέση θεωρείται σκληρή.

  • Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις το Πασόκ με προβάδισμα 5,5 ποσοστιαίων μονάδων, βγαίνει, και κατοχυρώνει την αυτοδυναμία με την οριακή πλειοψηφία των 151 εδρών (τώρα, όπως λένε κάποιοι, αν δεν την θέλει την «οριακή» ο Γιώργος Παπανδρέου και … ξανακάνει εκλογές… κι αυτό, αν και ψιλοπερίεργο σενάριο, είναι πιθανό, αλλά δεν πιθανολογείται και ως άμεση επιλογή…)


  • Η ΝΔ δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τις αποφάσεις της σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, πολύ πιθανό οι ανακοινώσεις να γίνουν σήμερα ή και αύριο, ενώ σίγουρη είναι η εκ νέου υποψηφιότητα του Γιάννη Βρούτση και του Σταμάτη Μαύρου.
  • Με χθεσινή επιστολή του απέκλεισε το ενδεχόμενο καθόδου του στις εκλογές (ούτε Κυκλάδες δηλαδή, ούτε Δωδεκάνησα) ο ΓΓ της Περιφέρειας Χαράλαμπος Κόκκινος, του οποίου το όνομα ακουγόταν ως πιθανό, με αφορμή την επιτυχημένη του θητεία στην Περιφέρεια και προκειμένου να στηρίξει την παράταξή του.

  • Μια χαρά κουβέντα αυτή που είπε ο πρόεδρος της τοπικής της ΝΔ Ηλίας Πελέκης ερωτηθείς σχετικά με τις ατασθαλίες στελεχών της παράταξής του.
    Κλασική η απάντηση αλλά είχε ενδιαφέρον το παράδειγμα. «Δεν είναι όλοι ίδιοι» είπε ο κ. Πελέκης, συμπληρώνοντας ότι ο πολυσυζητηθής για έργα και τις ημέρες του στο υπουργείο Πολιτισμού, Ζαχόπουλος, βιοπορίζεται από την απασχόλησή του σε εκδοτικό οίκο της συμπρωτεύουσας, μιας και απ’ ότι φάνηκε οι αποταμιεύσεις του ήταν πενιχρές. Το παράδειγμα χρησιμοποιήθηκε για να δείξει ότι δεν είναι όλοι ίδιοι κι ότι τα κίνητρα της ενασχόλησης με την πολιτική δεν είναι -πάντοτε τουλάχιστο- ιδιοτελή και συμφεροντολογικά.
    Σωστά. Κι υπάρχουν άνθρωποι έντιμοι σε κάθε παράταξη. Το θέμα είναι σε ποια υπερτερούν.









  • Τα «συγχαρητήρια» είναι μεγάλη κουβέντα, το καλύτερο θα ήταν να λέγαμε όΤΙ μας άρεσε η απόφαση του ΔΣ της Εστίας του Πύργου να διαθέσει σε μαθητές τα χρήματα που της κατατέθηκαν στην μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντος καθηγητή Αντώνη Κονταράτου.
    Συγκεκριμένα η εστία δώρησε 500 ευρώ σε κάθε μαθητή και μαθήτρια του χωριού που πέρασαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
    Καλύτερα στα χέρια των παιδιών…




  • Το ΙΕΚ της Σαντορίνης μας ενημερώνει για τις νέες ειδικότητές του για την σχολική χρονιά 2009 – 2010.
    Οι ειδικότητες που εγκρίθηκαν με έναρξη κατάρτισης την 1η Οκτωβρίου είναι οι εξής:
  • Ειδικός μηχανογραφημένου λογιστηρίου Ε.Λ. (΄Γ εξάμηνο) εγγράφονται και απόφοιτοι ΄Β κύκλου των ΤΕΕ ή ΕΠΑΛ του τομέα οικονομίας – Διοίκησης
  • Νοσηλευτικής τραυματολογίας Ε.Λ.(Ά εξάμηνο)
  • Προσχολικής αγωγής δραστηριοτήτων δημιουργίας και έκφρασης (Ά εξάμηνο)

    Οι αιτήσεις γίνονται στο ΙΕΚ από 1-9-2009 εως 16-9-2009
    Οι υποψήφιοι εκπαιδευτές μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις από τις 11-9-2009 εως τις 16-9-2009
    τηλέφωνο 22860 24179 mail grammateia@iek-santor.kyk.sch.gr



Δελτίο Τύπου εξέδωσε (με ημερομηνία 9.9.2009) η Συντονιστική Επιτροπή για το Ναυάγιο του SEA DIAMOND.
Στο κείμενό της η επιτροπή ενημερώνει για τις τελευταίες δραστηριότητές της, καταγγέλλει την αδιαφορία -και κωλυσιεργία- των φορέων της Πολιτείας,
ενώ προαναγγέλλει νέες κινητοποιήσεις.

η ανακοίνωση,

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Θηραίων πολιτών, που εδώ και δυο χρόνια, αγωνιζόμαστε, μαζί με όλο το Θηραϊκό λαό και τους φορείς του νησιού μας, για την ανέλκυση του ναυαγίου του κρουαζιερόπλοιου SEA DIAMOND από τον βυθό της καλντέρας Σαντορίνης, σας ενημερώνουμε ότι
Οι υποσχέσεις των αρμοδίων, ότι δρομολογούνται βήματα με σκοπό την οριστική λύση του τεράστιου αυτού οικολογικού προβλήματος που απειλεί τον τόπο μας, δυόμιση χρόνια τώρα, κατέληξαν, για άλλη μια φορά σε εμπαιγμό των κατοίκων της Σαντορίνης.
Μετά την επιχείρηση ‘ φιάσκο’ της απάντλησης των καυσίμων από το ναυαγισμένο κρουαζιερόπλοιο στις αρχές Ιουνίου- ουδείς από την πολιτεία είναι σε θέση να ενημερώσει τον Θηραϊκό λαό για το τι ακριβώς συνέβη. Αν απαντλήθηκαν ή όχι καύσιμα από το κουφάρι του Sea Diamond, σε τι ποσότητες και τι πρόκειται να ακολουθήσει.
Οι αγωνιώδεις και επίμονες προσπάθειες μας για επίσημη ενημέρωση πάνω στο θέμα, αλλά και για τις προθέσεις της κυβέρνησης όσον αφορά τις περαιτέρω κινήσεις, πέφτουν εδώ και μήνες στο κενό, καθώς ούτε και οι τοπικοί φορείς του νησιού πήραν την πρωτοβουλία να μας ενημερώσουν σχετικώς.
Οι υποσχέσεις του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Αναστάση Παπαληγούρα, σχετικώς με την ανάθεση σε επιστημονικό φορέα σύνταξης μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την παραμονή του ναυαγίου στο βυθό, παραμένουν έως αυτήν την ώρα, ανεκπλήρωτες.

Με το σημερινό δελτίο τύπου
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ
την αδιαφορία και τον εμπαιγμό εκ μέρους των υπευθύνων οργάνων της Πολιτείας και

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
Ότι εμείς τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής συνεχίζουμε τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα.
Α. Συνεχίζουμε το διάλογο με όλους τους φορείς της Πολιτείας (κόμματα, Βουλή, εκκλησία, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας), καθώς και όλοι ανεξαιρέτως έχουν αναγνωρίσει το πρόβλημα του ναυαγίου, ως μέγα εθνικό θέμα που απαιτεί οριστική λύση.
Β. Συνεχίζουμε τον αγώνα και με δυναμικές κινητοποιήσεις, στο επόμενο διάστημα, καθόσον συνεχίζεται η αδιαφορία και η κοροϊδία σε βάρος του Θηραϊκού λαού.

…Σε αυτόν τον αγώνα μας, ζητάμε τη συμπαράσταση των ΜΜΕ για την δημοσιοποίηση του προβλήματος που απειλεί το μοναδικό σε ομορφιά και αξία θαλάσσιο οικοσύστημα του νησιού μας.
Παρακαλούμε να δημοσιεύσετε την ανακοίνωση – καταγγελία μας καθώς και το DVD , το οποίο έχουμε αναρτήσει στο youtube στην παρακάτω διεύθυνση και το οποίο είναι χωρισμένο σε 8 μέρη www.youtube.com/view_play_list?p=9E55E7156EACA572
το περιεχόμενο του οποίου είναι η πορεία της Συντονιστικής Επιτροπής αγώνα, αλλά και οι θέσεις έγκριτων επιστημόνων της χώρας μας για το εφικτό της ανέλκυσης του Κ/Ζ SEA DIAMOND

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 10, 2009

Από τις συνεντεύξεις που ευχαριστηθήκαμε και από την συντροφιά που απολαύαμε σήμερα το πρωί στο στούντιο του Σαντορίνη 106.4 αυτή της κ. Αθηνάς Καποδίστρια ιδρύτριας του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Σαντορίνης, που μας μίλησε για το φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ καθώς και για την εμπειρία της από την διοργάνωση του από το 1979. Η κ. Καποδίστρια αναφέρθηκε στους πιστούς φίλους και χορηγούς του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Σαντορίνης που παρακολουθούν και στηρίζουν εδώ και τριάντα χρόνια τις συναυλίες - θεσμό για το νησί καθώς και σε νεότερους συνεργάτες και υποστηρικτές.
Στην όμορφη σημερινή μας παρέα βρέθηκε και ο Μιλτιάδης Παπαστάμου, μουσικός, βιολονίστας που θα παρουσιάσει το πρόγραμμά του στην αυριανή δευτερη συναυλία του Φεστιβάλ. Ο κ. Παπαστάμου κάλεσε τους νεαρότερους ηλικιακά ακροατές της εκπομπής να παρακολουθήσουν μια από τις συναυλίες λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η κλασική μουσική δεν απευθύνεται μόνον σε ένα εκπαιδευμένο στο είδος της κοινό αλλά σε όλο τον κόσμο που αγαπά την μουσική.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ έχει ως εξής, με την πρώτη συναυλία που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, με την Ορχήστρα Δωματίου της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βιέννης που έπαιξαν μαζί με την κ. Καποδίστρια έργα των Μπάχ και Χαυντιν

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου : από τον Μπάχ στην τζάζ
Μιλτιάδης Παπαστάμου , βιολί
Αθηνά Καποδίστρια, πιάνο
Μάρκος Αλεξίου, τζάζ πιάνο

Την Κυριακή 13 Σεπτεβρίου : βραδιά όπερας, με τους,
Μαρία Μητσοπούλου, υψίφωνος
Ειρήνη Καραγιάννη, μεσόφωνος
Γιάννης Χριστόπουλος, τενόρος
Δημήτρης Πλατανιάς, βαρύτονος
Δημήτρης Γιάκας, πιάνο

Την Τρίτη 15 Σεπτεβρίου, ρεσιτάλ πιάνου , με την νεαρή πιανίστα
Αλεξία Μουζά
Σε έργα Χάυντιν, Μέντελσον , Προκόφιεφ

Την Παρασκευή 18 Σεπτεβρίου , οι σολίστες της Μαδρίτης , υπό την διεύθυνση του Γέσους Βίγια Ρόχο , με τους
Αντόνιο Αρίας, φλάουτο
Κάρλος Κασάντο, κλαρινέτο
Σαλβαδόρ Πουίγκ, βιολί
Ενρίκε Φεράντεθ, βιολεντσέλο
Χεράρδο Λόπεθ Λαγούνξα, πιάνο

Την Κυριακή 20 Σεπτεβρίου, συγκρότημα Μπελτάγκο του Βελιγραδίου
Με τους
Αλεξάνταρ Νίκολιτς, μπαντονεόν, ακκορντεόν
Μπιλιάνα Γκορούνοβιτς, πιάνο
Γιοβάν Μπογκοσάγλεβιτς, βιολί
Μπόγκνταν Πέγιτς, κιθάρα
Λιουμπίνγκο Λάζοτς, κοντραμπάσσο

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 09, 2009

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι προβλέψεις του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) σχετικά με τα έσοδα για τον ξενοδοχειακό κλάδο το 2009,
προβλέψεις τις οποίες αξίζει να παρατηρήσει και να αναλύσει κανείς ώστε να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις που παρουσιάζονται στο
www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1050654&lngDtrID=251
η μείωση αυτή οφείλεται σε τέσσερις βασικούς λόγους:
στις μειωμένες αφίξεις, στη μικρότερη διάρκεια διαμονής των ξένων τουριστών, στον περιορισμό των δαπανών των τουριστών και στις χαμηλότερες τιμές που προσέφεραν τα ξενοδοχεία.

Το ποσοστό της μείωσης των εσόδων, εκτιμά το ΙΤΕΠ, γεννά ανησυχίες, καθώς θεωρείται πολύ υψηλό και κρίσιμο για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα όσων βρίσκονται σε οριακή θέση.

Αναλυτικότερα, οι αφίξεις τουριστών στα σημαντικότερα αεροδρόμια της χώρας τον Αύγουστο σημείωσαν μεγαλύτερη πτώση (-9%) από αυτή που σημειώθηκε τον Ιούλιο (-6%).
Αυτό συνεπάγεται ότι οι αφίξεις την περίοδο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2009 μειώθηκαν κατά 8,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Η τουριστική περίοδος για τη χώρα μας θα κλείσει ουσιαστικά το Σεπτέμβριο, ο οποίος, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, είναι πολύ πιθανόν να είναι χειρότερος από το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι υπόλοιποι μήνες του έτους, παρότι δεν θα επηρεάσουν σημαντικά τη συνολική πορεία του τουρισμού στη χώρα μας, θα κινηθούν και αυτοί αρνητικά, με αποτέλεσμα οι αεροπορικές αφίξεις να σημειώσουν μείωση -9% έως -10%.

Η τελική πορεία των αφίξεων ξένων τουριστών στη χώρα μας θα εξαρτηθεί και από την πορεία των αφίξεων με άλλα μέσα μεταφοράς, εκτός του αεροπλάνου.

Οι ενδείξεις, που υπάρχουν, συνηγορούν ότι αυτή η κατηγορία των αφίξεων δεν θα σημειώσει εξίσου αρνητική εξέλιξη σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η τελική πορεία των αφίξεων θα είναι λιγότερο αρνητική από αυτήν που δείχνουν οι αεροπορικές αφίξεις.

Πάντως, το ποσοστό μείωσης θα είναι πολύ υψηλό, αν μάλιστα ληφθεί υπόψη ότι απέχει σημαντικά από την ετήσια τάση ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού, η οποία κυμαίνεται γύρω στο 5%.

Όπως τονίζει το ΙΤΕΠ οι παραπάνω εξελίξεις προδιαγράφουν την κατάσταση στην οποία θα περιέλθει ο κλάδος στο τέλος της τουριστικής περιόδου. Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα τόσο των χρόνιων διαρθρωτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία και ο τουρισμός όσο και της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Με βάση τις εκτιμήσεις του ΙΤΕΠ το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας επισήμανε ότι: «Τα διαθέσιμα στοιχεία για την πορεία του ελληνικού τουρισμού μέχρι σήμερα δημιουργούν ανησυχία, αγωνία, προβληματισμό, αλλά και ευκαιρία να σκύψουμε στα προβλήματα όλοι μαζί, πολιτεία, παραγωγικοί φορείς και εργαζόμενοι, προκειμένου να παρθούν οι αναγκαίες αποφάσεις για ένα νέο ξεκίνημα.

Το γεγονός ότι ο κλάδος του τουρισμού έχει σημαντική συνεισφορά στο ΑΕΠ και την απασχόληση της ελληνικής οικονομίας δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμό και άστοχες ενέργειες. Η εμπειρία της φετινής χρονιάς πρέπει να αποτελέσει τον οδηγό για τη χάραξη της κατάλληλης πολιτικής, για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού, την προβολή του τουριστικού μας προϊόντος και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των κρίσεων στο μέλλον, αναφέρει το ΙΤΕΠ.

Σημειώνουμε ότι κατά καιρούς πολλοί φορείς καθώς και σύλλογοι επαγγελματιών παρουσιάζουν τις δικές τους εκτιμήσεις και μεταφράζουν τα επίσημα στοιχεία σχετικά με την τουριστική κίνηση στην χώρα μας. Στοιχεία τα οποία αξίζει να λαμβάνει υπόψη του κανείς, χωρίς όμως φοβικά σύνδρομα, στην προσπάθειά του να λειτουργήσει με τον καλύτερο τρόπο την επιχείρησή του ή να ξεκινήσει την λειτουργία μιας νέας επιχείρησης.
Εννιά παραλλαγές σε ένα γεγονός

Εννέα είναι τα σενάρια που έχει μετρήσει μέχρι σήμερα η «επιστημονική ομάδα του μπλόγκ» σχετικά με το ατύχημα της 39 χρονής που κολυμπούσε στην θάλασσα του Καμαριού όταν την τραυμάτισε σοβαρά ένας ξιφίας. Το περιστατικό είναι ένα από τα ελάχιστα (τέσσερα, όπως αναφέρεται σε δελτία ειδήσεων) που έχουν σημειωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, μιας και το συγκεκριμένο ψάρι δεν κολυμπά σε ρηχά νερά ούτε επιτίθεται. Στην πρόσφατη περίπτωση πάντως εντύπωση μας έχουν προκαλέσει οι πολλές και διαφορετικές περιγραφές για το γεγονός. Το πιθανότερο πάντως, και επικρατέστερο ενδεχόμενο, είναι ότι ψαροντουφεκάς που κακώς έκανε ψαροντούφεκο στην συγκεκριμένη πολυσύχναστη θαλάσσια περιοχή και τόσο κοντά στην ακτή, να κυνηγούσε και να τραυμάτισε το ψάρι, το οποίο στον πανικό και την σύγχυσή του να τραυμάτισε την γυναίκα. Αυτό άλλωστε λένε και όσοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην παραλία. Η γυναίκα πάντως αν και τραυματίστηκε πολύ σοβαρά, ξεπέρασε τον κίνδυνο, όπως είπαν συγγενείς της σε γνωστούς μας οι οποίοι βρέθηκαν στο σημείο που τραυματίστηκε και ενδιαφέρονται για την υγεία της …
Κατά τα άλλα, δυστυχώς, για μια ακόμη φορά πολλοί δημοσιογράφοι ευκαιρία βρήκαν να πουν τα δικά τους για το νησί…

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 08, 2009

Την απόφασή της να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου ανακοίνωσε χθές το βράδυ με μια λιτή και περιεκτική επιστολή η βουλευτής Κυκλάδων Άρια Μανούσου.
Η απόφαση, όπως αναφέρει, είχε ληφθεί μετά την ανανέωση της θητείας της στις εκλογές του φθινοπώρου του 2007, ενω όπως σημειώνει θα σταθεί στο πλευρό της παράταξής της και του πρωθυπουργού που την τίμησε με την απόφασή του να την συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

η ανακοίνωση

Αγαπητοί μου,
Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου και την τιμή που μου κάνατε να με εκλέξετε Βουλευτή των Κυκλάδων δύο φορές, το 2004 και το 2007.
Όλο αυτό το χρονικό διάστημα δούλεψα σκληρά και αγωνίστηκα να αντιμετωπίσω τα προβλήματα των νησιών μας με εντιμότητα, ειλικρίνεια, συνέπεια, υπευθυνότητα, ευαισθησία και κυρίως με αγάπη για όλους.
Σήμερα θέλω να σας ανακοινώσω ότι δεν θα συμμετάσχω ως υποψήφια βουλευτής, στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009.
Την απόφασή μου αυτή την πήρα αμέσως μετά τις εκλογές του 2007 και συγχρόνως εξέφρασα την πρόθεσή μου στο γραφείο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Την οριστική μου απόφαση και τους λόγους τα εξέθεσα στον Διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Πρωθυπουργού, στη συνάντηση που είχαμε στο γραφείο του τον Απρίλιο του 2009.
Αγαπητοί μου,
Ήταν πολύ δύσκολο να πάρω αυτή την απόφαση και μάλιστα αμέσως μετά την επανεκλογή μου το 2007, που όλοι σας –ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης- εκφράσατε, με κάθε τρόπο, την αγάπη και την εκτίμησή σας στο πρόσωπό μου, την οποία εισέπραξα σε μέγιστο βαθμό και συνεχίζω να την εισπράττω καθημερινά.
Η υλοποίηση της απόφασής μου γίνεται ακόμη δυσκολότερη, διότι ο χρόνος υλοποίησής της δεν είναι πλέον το τέλος της τετραετίας αλλά αυτή τη δύσκολη περίοδο, που έχουμε να αντιμετωπίσουμε τόσα προβλήματα. Όμως είναι πάνω από τις δυνάμεις και τις πεποιθήσεις μου να συμμετάσχω ως υποψήφια στις επικείμενες εκλογές.
Θα είμαι, όμως, δυναμικά δίπλα στον Πρωθυπουργό μας, σε αυτή τη μάχη, ως ελάχιστη ένδειξη της απεριόριστης εκτίμησης, αγάπης και πίστης στο πρόσωπό του και σας διαβεβαιώνω ότι θα αγωνιστώ στην πρώτη γραμμή, όπως έκανα και στις πρόσφατες ευρωεκλογές, όπως άλλωστε έχω μάθει να αγωνίζομαι σε όλη μου τη ζωή.
ΑΡΙΑ ΜΑΝΟΥΣΟΥ – ΜΠΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 07, 2009

Οι "Μεγάλοι Θηραίοι"
ή τι ‘χες Γιάννη τι ‘χα πάντα…..

Εξαιρετική μπορεί να χαρακτηριστεί η ιδέα να οργανωθεί στη Σαντορίνη,
η οποία ως γνωστό αποτελεί γενέτειρα του Αριστείδη Αλαφούζου, ιδρυτή της εφημερίδας Καθημερινή και του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού «Σκάι» καθώς και πατέρα του Γιάννη Αλαφούζου, υπεύθυνου για την επιλογή του τηλεοπτικού Σκάι να μεταδίδει συστηματικά το τελευταίο διάστημα σαδομαζοχιστικές τσόντες,
μια αντίστοιχη ψηφοφορία ,όπως αυτή του Σκάι για την ανάδειξη των Μεγάλων Ελλήνων.
Στην περίπτωσή μας θα κληθούμε να αναδείξουμε τους «Μεγάλους Θηραίους».

Μάλιστα, σύμφωνα με απόκρυφες πληροφορίες, η όλη οργάνωση θα γίνει στα πρότυπα της πρωτότυπης παραγωγής όπου όλοι οι καλοι χωρέσανε στην «μεγάλη» λίστα. Από τον Αριστοτέλη και τον Πλάτωνα μέχρι τον Ζαγοράκη (της Γωγώς βέβαια) και τον ….Άγνωστο Στρατιώτη(!!) που μπορεί να είναι άγνωστος αλλά ως υποψήφιος τα ψηφαλάκια του τα μάζεψε…

«Οι μεγάλοι θηραίοι» - Υποψηφιότητες

  • Αλαφούζος Γιάννης - εμπνευστής της μεγάλης ιδέας για την ανάδειξη του «Μεγάλου Έλληνα», με καταγωγή από την Σαντορίνη την οποία ανελλιπώς στηρίζει προωθώντας εδώ και χρόνια την κατασκευή του περίφημου βιο-εγ-κλιματικού Στεγάστρου στο Ακρωτήρι, που, ναι μεν έπεσε, αλλά θα ξαναφτιαχτεί, καθώς, και την ανέλκυση του Συ Ντάιαμοντ, θέμα το οποίο προωθείται στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών του συγκροτήματος, γιατί ο Σκάι δεν φυτεύει μόνο δεντράκια στο Υμηττό και την Πάρνηθα….
  • Αριστοτέλης – ο γνωστός, χωρίς επώνυμο, προστίθεται σε κάθε λίστα και δίνει έναν αέρα διανόησης στην όλη διοργάνωση..
  • Αριστοτέλης Ωνάσης – πλοιοκτήτης – τζέτ σέττερ με προτίμηση στις χήρες προέδρων – σκεπτόταν να αντί του σκορπιού να αγοράσει την νέα καμμένη πλήν όμως η συμφωνία ναυάγησε κι ετσι ποτέ δεν είδαμε την Τζάκι Κέννεντυ να πλένει τα πόδια της στην καλντέρα…
  • Αλεφραγκή Δέσποινα –δημοσιογράφος, για την προσφορά της στο θηραϊκό κοινό.
    2 στις δέκα εκπομπές τις κάνει δωρεάν
  • Αρβανίτη Θεοδώρα, λαογράφος, - κομμώτρια, υποστηρίζει οτι δεν εχει χάσει επισόδειο απο τις επτά θανάσιμες πεθερές..
  • Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, από τα πρώτα μέρη που επισκέφθηκε με την ενθρόνισή του ήταν η Σαντορίνη. την είχε χαρακτηρίσει γουρλίδικη, ενώ μας είχε αφιερώσει πέντε ανέκδοτα
  • Αναπλιώτης Γρηγόρης, ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων, θεωρείται από τους κορυφαίους μαστόρους με ειδίκευση στα «μπουζί»
  • Αρχιμήδης – που του έπεσε το μήλο στο κεφάλι και ανακάλυψε ότι όλα τα πράματα άμα πέφτουνε, πάνε προς τα κάτω
  • Αλόμα – γνωστή αμφιφυλόφιλη – συνδικαλίστρια των τρανσέξουαλ – εκδότρια του περιοδικού «τρανσφόρμερς» η οποία έχει αφήσει εποχή στο νησί για τα ξέφρενα ξενύχτια της στα σοκάκια των Φηρών
  • Αργυρός Ανάργυρος – ενοικιαστής ομπρελών και μοτοποδηλάτων, ιστορική προσωπικότητα του χώρου
  • Βρούτσης Ιωάννης, βουλευτής Κυκλάδων με την ΝΔ με έντονα φιλοθηραϊκά αισθήματα –πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της εφορίας, φιλελευθερος και μαχητικός βουλευτής, εσχάτως όμως μάθαμε οτι επικαλείτε συχνά "τον Θεό και την Μεγαλόχαρη" και τους ζητά να βάλουν το χέρι τους. εδω που τα λέμε ετσι, όπως έχουν τα πράγματα στην ΝΔ, μόνο ενα θαυμα τη σώζει...
  • Βέγγος Θανάσης – (ο) κορυφαίος έλληνας, κωμικός …
  • Βαζαίος Λευτέρης - μουσικός, βιρτουόζος του βιολιού με μεγάλες δυνατότητες εξέλιξης πλήν όμως το ταλέντο του χρειάζεται «καλλιέργεια»
  • Βάλβης Λουκάς - ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενων δωματίων στον ιστορικό οικισμό του Βόθωνα, από τους πρωτοπόρους στην ενοικίαση δωματίων
  • Βαμβακούσης Ιάκωβος - ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενων δωματίων στον ιστορικό οικισμό του Πύργου, από τους πρωτοπόρους στην ενοικίαση δωματίων
  • Βαρβαρήγος Ρένος - ιερέας και ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ στο νησί. σε όσους απορούν για το πώς κατορθώνει να συνδιάσει τις δυό ιδιότητές του, ο παπάς μας απαντά οτι "και ο χριστός κουμουνιστής ήταν, γι αυτό τον σταυρώσανε", σσ οι καπιταλιστές της εποχής. στην κυριακάτικη λειτουργία μαζί με τον λόγο του Θεού, μοιράζει και τον ριζοσπάστη. σύμφωνα με πληροφορίες ο παπα Ρένος είναι υπευθυνος για τα συνθήματα που εμφανίζονται κατα καιρούς σε τοίχους του νησιού μας, κι άλλα λένε "ο θεός μαζί σας" κι άλλα "εξω οι βάσεις και οι αμερικάνοι"
  • Βασίλειος ‘Β ο Βουλγαροκτόνος - βουλγαροκτόνος - ιστορική προσωπικότητα με καταγωγή από τη Σαντορίνη. ερχόταν κάθε δεύτερο καλοκαίρι για διακοπές
  • Γαλαίος Βασίλειος – ψαράς – ιδιοκτήτης βάρκας – απο τους πρώτους που μας έμαθαν να ψαρευουμε ροφούς, γιατί μέχρι τότε μόνο τις μαρίδες και τις μπαλάδες τρώγαμε. το 1992 ,πέριξ του ηφαιστείου, «ψάρεψε» ένα Γερμανό τουρίστα τον οποίο είχαν ξεχάσει από το γκρουπ του. Έκτοτε κάθε του Αγίου Βασιλείου ο Γερμανός στέλνει στον κ. Γαλαίο ένα καλάθι κρασιά και σοκολάτες για να τον ευχαριστήσει, γιατί ετσι και δεν τον είχε ψαρέψει θα τον είχε φάει το μαύρο σκοτάδι του ηφαιστείου
  • Γιαννακόπουλος Γιάννος – εκπαιδευτικός, οπαδός της ΝΔ στα δύσκολα χρόνια του Πασοκ, υποστηρικτής της ιδέας της δημιουργίας 3 Δήμων στο νησί. τι κι αν του λέγαμε -να χαλαρώσει- κι ότι αυτά τα πράγματα δε γίνονται…
  • Δαμασκηνός Δαμασκηνός - ελαιοχρωματιστής - μπλόγκερ (όπως όλοι…)
    ο πρώτος που μας έμαθε ότι εκτός από το άσπρο - μπλε υπάρχουν κι άλλα ωραία χρώματα που μπορούμε να χρησιμοποιούμε. σπίτια μας…
  • Δαμίγος Λευτέρης – ψαροντουφεκάς. ιστορικό καμάκι του νησιού
  • Δανέζης Ματθαίος – αρτοποιός, ο πρώτος που εισήγαγε στην διατροφή μας το καλαμποκόψωμο το οποίο είναι υγιεινό και νοστιμότατο…
  • Δακορώνιας Φώτης – φωτογράφος, ο πρώτος που διένειμε στον διεθνή Τύπο φωτογραφίες λουόμενων σταρ του Χόλυγουντ στο νησί μας, κι έκτοτε έρχονται και κολυμπάνε ο ένας μετά τον άλλον… οι στάρ...
  • Δακουτρός Επιφάνιος – συνταξιούχος οδηγός τουριστικού λεωφορείου- ο πρώτος που αναφώνησε “για τη Σαντορίνη ρε γαμώτο” προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στο σώμα και παρατεταμένο χειροκρότημα. κι αργότερα πάντως οταν είπε "ευχαριστούμε τους Αμερικάνους" πάλι χειροκροτήθηκε, γιατί εδω είμαστε τουριστική περιοχή και πέρνουμε συνάλαγμα και οχι κοινοβούλιο να τα πέρνουμε όλα στα σοβαρά - ή έστω πράγματα που είναι για γέλια να κάνουμε οτι τα πέρνουμε στα σοβαρά...
  • Δαρζέντα Μαρουλία – διάσημη εικαστικός με καταγωγή από τη Σαντορίνη. έφυγε σε ηλικία 7,5 μηνών κι έκτοτε δεν ξαναγύρισε ποτέ. η αγάπη της όμως για το νησί είναι έκδηλη στα έργα της
  • Δρόσος Χαράλαμπος – παραδοσιακός μουσικός με περισσότερες από 15.000 εμφανίσεις σε λαϊκές γιορτές
  • Ζώρζος Νίκος, επικεφαλής της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Θήρας, έμπειρο στέλεχος της ΤΑ του νησιού – εισοδηματίας
  • Ζώρζος Νίκος – Μπαμπέσης, υποψήφιος … όπου τον καλούν οι ανάγκες της Τ.Α.-συνταξιούχος, γνωστός για το λεπτό του χιούμορ καθώς και πρωταγωνιστής των σατυρικών ποιημάτων «μπαμπεσιάδα». επίσης, πρέσβης της Λετονίας, πρόξενος της Μολδαβίας, Ά διπλωματικός εκπρόσωπος Σλοβενίας και ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το Κυπριακό. τις ελευθερες ώρες του λύνει σταυρόλεξα και σουντόκου.
  • Ζαγοράκης Θοδωρής (της Γωγώς) – αγαπάει τη Σαντορίνη, αγαπάει τον Περίβολα, αγαπάει το μπίτς σόκερ, αγαπάει το τσίλι, αγαπάει τα μαμούνια, αγαπάει τα μακαρόνια με κιμά, αγαπάει τη Γωγώ. (και πολύ καλά κάνει γιατί κι άλλοι που αγαπάνε την «αστροφυσική» και τις τέχνες είδαμε τι σόι καλόπαιδα είναι…..)
  • Ζαμπέλης Τζαννής – γκάνγκστερ με καταγωγή από τη Σαντορίνη. καταζητούμενος και μάλιστα επικηρυγμένος από τις αμερικανικές και τις διεθνείς αστυνομικές αρχές. σε βάρος του εκκρεμούν 5.236 εντάλματα σύλληψης. Ειλικρινά, δεν τον έχουμε δεί ποτέ!
  • Θηραίος ο ανώνυμος (κατά τον άγνωστο στρατιώτη) ο εν λόγο ανώνυμος είναι συστηματικός μπλόγκερ με ειδίκευση στις παιδικές χαρές τις οποίες φωτογραφίζει ανελλιπώς και στη συνέχεια ανεβάζει τις φωτογραφίες στο ίντερνετ, ενημερώνοντας μας καθημερινά για τα σκαλοπάτια που λείπουν. από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, η αποκατάσταση των σκαλοπατιών στην παιδική χαρά του Βόθωνα πέρσυ τον Άυγουστο. Το γεγονός σχολιάστηκε από τον τοπικό τύπο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει σοβαρές πιθανότητες εκλογής στις επόμενες δημοτικές εκλογές ως δημοτικός σύμβουλος
  • Καμπουράκης Δημήτρης – δημοσιογράφος, απο τους πρώτους που αφήχθησαν στο νησί για να καλύψουν το θέμα της βύθισης του Συ Ντάιαμοντ. Για το έργο του, που χαρακτηρίστηκε «θεάρεστο», τιμήθηκε απο τον Δήμο Θήρας ενω η Κοινότητα Ακρωτηρίου διοργάνωσε ειδική εκδήλωση όπου βραβεύτηκε το σύνολο της δουλειάς του.
  • Καραμολέγκος Πέτρος - συνδικαλιστής - ψαράς. από τους πρωτοπόρους του κινήματος για την διατήρηση των τιμών των ψαριών εναντίων των καπιταλιστών εστιατόρων που ήθελαν να αγοράζουν τα ψάρια για ένα κομμάτι ψωμί (τι λέτε ρε παιδιά, στην κατοχή είμαστε;!) οι αγώνες του ενάντια στο πετρελαϊκό τραστ για την συγκράτηση της τιμής της βενζίνης έχουν μείνει γνωστοί στην τοπική ιστορία ως «η στάση του Πέτρου». στα χόμπι του συγκαταλέγεται το ψάρεμα με αγκίστρι και πετονιά, ενώ είναι τόσο καλοπαρέας που τον καλούν ενα γύρω γιατί όλοι θέλουν την παρέα του. υποστηρίζει την ΝΔ και μάλιστα δεν παραλείπει να επισκέπτεται τον Κώστα και την Νατάσσα Καραμανλή στην Ίο όπου παραθερίζουν κάθε καλοκαίρι, πλην όμως με τέτοιο προφίλ πιο πολύ θα του ταίριαζε να είναι πασόκος…
  • Καμμένος Πάνος, υπουργός της ΝΔ, επισκέφθηκε το νησί την άνοιξη του 2008 και μας ότι καλά κάνουμε και φωνάζουμε για το Συ Ντάιαμοντ γιατί κι εκείνος το ίδιο κάνει φωνάζει στους αρμοδιότερους να ρθουνε να το πάρουνε, αλλά δεν τον ακούνε και ως εκ τούτου δεν του απαντάνε. Μας είπε όμως ότι τον ακούσανε κάτι Άραβες, γείτονες τον πλοιοκτητών που είχε πάει έξω από το σπίτι τους και φώναζε βραδιάτικα «πάρτε το! πάρτε το!» και νομίσανε ότι πρόκειται για το νησί κι ενδιαφερθήκανε. έτσι λοιπόν, μας είπε ο κ.Καμμένος να ασπρίσουμε τα σπίτια μας να βγούμε να καθαρίσουμε και καμιά παραλία μπας και στραβωθούνε οι Άραβες και μας αγοράσουνε, γιατί τόσο κόπο έκανε να φωνάζει. Έκτοτε, ούτε Άραβες είδαμε, ούτε τον υπουργό ξανα, ενώ το Συ Ντάιαμοντ βρίσκεται κανονικά στη θέση του…. Ο δήμος Θήρας πάντως επιμένει να του στείλουμε το χρυσό κλειδί της πόλης, ενα χρυσό κολιέ για τη γυναίκα του, και να καλουπόσουμε κι εναν ανδριάντα προς τιμήν του
  • Καβαλάρης Άρης – ιδιοκτήτης της Βούλας. προκειται για εναν καθαρόαιμου σκύλο ράτσας Δαλματίας, του πρώτου που .. κατούρησε στο νησί μας στις αρχές της περασμένης δεκαετίας. έκτοτε, και για τα επόμενα 15 χρόνια η Βούλα φωτογραφήθηκε από όλους σχεδόν τους κινέζους τουρίστες που πάτησαν το πόδι τους στο νησί, ενώ … αναθεματίστηκε κι από το σύνολο σχεδόν τον Βουρβουλιανών γιατί έκανε πιπί στα αμπέλια τους…
  • Κανακάρη Μελπομένη – ντίλερ της τάπερ. η πρώτη που έφερε στο νησί τα διάσημα πολύχρωμα πλαστικά μπολάκια τα οποία ενθουσίασαν τις νοικοκυρές οι οποίες γέμισαν τις κουζίνες και τα πατάρια των σπιτιών τους ενώ έκαναν και τις προίκες για τα δισέγγονα τους. για τα επόμενα 20 χρόνια οι νοικοκυρές έκαναν δώρο η μία στην άλλη τάπερ. τόσο πολύ που τα βαρέθηκε η ψυχή μας … η κυρία Μελπομένη πάντως ήταν γνωστή και με το παρατσούκλι "δε τάπεργούμαν"
  • Καρράς Γρηγόρης – ιδιοκτήτης ενοικιαζομένων δωματίων πρώτης κατηγορίας στην Καλντέρα της Οίας. οι δουλειές του πάνε μια χαρά οπότε δε χρειάζεται να φυλάει καραούλι όλη την ώρα στην επιχείρησή του. τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το διαδίκτυο, είναι φανατικός της τεχνολογίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει να βγει από το σπίτι του από τον Μάρτη. ο ίδιος πάντως υποστηρίζει ότι είναι μια χαρά, κι ότι έχει βρεί την ησυχία του. κι εμείς πάντως μια χαρά τον βλέπουμε. με το κιάλι
  • Κατσίπη Ελεονόρα – δημοφιλής παρουσιάστρια της πρωινής εκπομπής “στο ντιβάνι με την Ελεονόρα”
  • Καφιέρης Κώστας – ψυκτικός, κάτοικος Θεσσαλονίκης. εκεί αγάπησε, εκεί παντρεύτηκε, εκεί μένει. ο πρώτος ξεκίνησε την εγκατάσταση κλιματιστικών πριν τον μεγάλο καύσωνα του 81 κι έτσι την γλίτωσαν οι ηλικιωμένοι της συμπρωτεύουσας
    Καφούρος Τζίμης – πρωταθλητής του τραμπολίνο, προωθεί την εγκατάσταση τραμπολίνο ,με την βοήθεια του Δήμου Θήρας φυσικά, στα πιο πολυσύχναστα σημεία του νησιού. σύμφωνα με δηλώσεις του "θα σας μάθω τι πα να πεί πήδημα!"
  • Κορωνιού Πόπη – οικογενειάρχης. μητέρα 5 παιδιών κοιτάει το σπίτι και την οικογένειά της. τίποτε άλλο. από τότε που θυμάται τον εαυτό της, κάποιον κοιτάει. στα μάτια.
  • Κουτσιγιαννόπουλος Ευγένιος, δάσκαλος, μαθαίνει στα παιδιά του νησιού μας (ωραία) γράμματα και τα εμπνέει να διαβάζουν και να μελετούν. δεν δηλώνει καμία άλλη ιδιότητα. τα καλοκαίρια βοηθάει τα γειτονόπουλά του στα μαθήματα. δωρεάν. κι ας λένε ορισμένοι οτι το τζάμπα πέθανε...
  • Λαγκαδάς Λάκης – συνταξιούχος ναυτικός – υποψήφιος για νόμπελ για τη συλλογή ποιημάτων του “άνθρωπος στη θάλασσα”
  • Λαζόπουλος Λάκης - ηθοποιός - τα καλοκαίρια του πηγαίνει στη Σέριφο, αλλά έρχεται και στη Σαντορίνη γιατί εδώ έχουμε πιο νόστιμα ψάρια
  • Λειβαδάρος Μηνάς - οινοποιός, κάνει καλό βισάντο
  • Λιγνός Μάρκος - οινοποιός, κάνει καλό κρασί
  • Λυγνός Μάρκος - οινοποιός, κάνει κι αυτός καλό κρασί και συναγωνίζεται μετα ξαδέρφια του που επίσης κάνουν καλό κρασί
  • Μητροπίας Άλεκ - ζαχαροπλάστης - κτηματομεσίτης - καλλιερητής φάβας και ιστορικό «καμάκι» του νησιού Από τους πρωτοπόρους στον τομέα του τουρισμού, τιμήθηκε πρόσφατα απο την Πανελλήνια Ένωση Ξενοδόχων για την πολυετή προσφορά του στην ανάπτυξη του κλάδου στη χώρα μας. σύμφωνα με πληροφορίες τα είχε με τη Τζίνα Λολομπριζίτα. σύμφωνα δε με άλλες πληροφορίες αυτόνε ψάχνανε κατα κύμματα οι Ιταλίδες που ερχόντουσαν Σαντορίνη. σύμφωνα με άλλες πάλι πληροφορίες αυτην την εποχή ολοκληρώνει τα απομνημονευματά του με τίτλο "το μουτσομένο καλαμάρι" ή παλαμάρι, δεν θυμάμαι καλά...
  • Μανούσου Άρια – βουλευτής, με πολυετή προσφορά στο νησί, μέλος της Επιτροπής Άμυνας της βουλής, με κορυφαία δήλωσή της αυτην πρός τον Τούρκο αρχηγό του ΓΕΑ, οτι ετσι και ξαναδεί τουρκικό αεροπλάνο να πετά πάνω απο τις Κυκλάδες "θα του κόψει τα πόδια και τον ...". ύστερα απο αυτην την απειλή της κ. Μανούσου, ουδέποτε είδαμε τουρκικό αεροπλάνο να πετά πάνω απο τις Κυκλάδες. πλέον πετούν πάνω απο τα Δωδεκάνησα και καλό θα είναι να πάει και κανας δωδεκανήσιος βουλευτής να απειλήσει τον τούρκο ΓΕΑ κι οχι να τα περιμένετε όλα απο την κ. Άρια!
  • Μπαρμπούτολγου Αθανάσιος – ιδιοκτήτης πρακτορείου Προπό στο οποίο παίχτηκε το τυχερό εξάρι που ύστερα απο αλλεπάλληλα τζακ-ποτ κέρδισε 3,5 εκατομμύρια ευρώ. ο τυχερός εκατομμυριούχος δεν αποκάλυψε το όνομά του, σύμφωνα όμως με πληροφορίες πηγαίνει κάθε μέρα στην Περίσα, κάνει το μπάνιο του, τρώει τα ψαράκια του, πιάνει την κουβέντα με καμιά τουρίστρια –αν και δεν κυκλοφορούν πολλές μόνες τους πια- και …πέρα βρέχει
  • Μπελλώνιας Χρύσανθος - συνταξιούχος φοιτητής, δεν κατόρθωσε ποτέ να πάρει πτυχίο Νομικής κι ετσι περιορίστηκε στο να εργάζεται περιστασιακά ως ψευδομάρτυρας. ιστορική προσωπικότητα του χώρου, εχει γράψει ιστορία στα δικαστήρια της Σαντα - Ρόζα, λένε, όσοι τον θυμούνται να υπερασπίζεται με σθένος τις διάφορες υποθέσεις. όταν πέθανε, μεγάλο μέρος της αμύθητης περιουσίας του το άφησε στην εκκλησία, με αποτέλεσμα πολλοί να τον χαρακτηρίσουν "σκατόψυχο" και "γρουσούζη".
  • ο Δήμος θήρας επιμένει να στήσει και σε αυτόν ανδριάντα....
  • Μαρκοζάννες Μάρκος ιδιοκτήτης ενοικιαζομένων δωματίων στην Καλντέρα.
    από τους πρώτους που κατάλαβαν πως όλοι το ίδιο πράγμα δίνουμε. (σσ δωμάτια με θέα) οπότε, σημασία έχει ο τρόπος και τα χαρακτηριστικά με τα οποία ο καθένας προωθεί το προϊόν του
  • Νομικός Μικές - καλλιεργητής φάβας και ιδιοκτήτης κάβας, ο πρώτος που έφερε το "ντόν χουάν" στο νησί, κι ετσι, όλοι πίνουμε το διάσημο κουβανέζικο ποτό και ... αισθανόμαστε τον σοσιαλισμό να κυλάει στο αίμα μας....
  • Ξαγοράρης Πάρης και Χάνος – μουσικοί. πρίν απο μερικά χρόνια τραγουδούσαν στους θαμώνες εστιατορίων, βγάζοντας στη συνέχεια το καπέλο τους και ζητώντας «οτι έχουν ευχαρίστηση» πλέον όμως έχουν καταξιωθεί στην συνείδηση του μουσικόφιλου κοινού και κόβουν τιμολόγια στον Δήμο ενω σύμφωνα με πληροφορίες «δεν σηκώνονται απο τις ξαπλώστρες του για λιγότερο απο 5.000 ευρώ». ο καθένας.
  • Παγώνης Μίμης - οιάτης εφοπληστής, δωρητής στο Κ.Υ. του νησιού μας ενός καρδιογράφου και στο ΙΜΠΗΣ ενός σεισμογράφου. σε δυό ιδιοκτήτες λεοφορείων χάρησε απο εναν ταχογράφο
  • Πάσαρης Άρης - οιάτης διπλωμάτης και υποψήφιος βουλευτής σοσιαλιστικού κόμματος. με τη μη εκλογή του στο ελληνικό κοινοβούλιο εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Κουάλα Λουμπούρ όπου εξελέγει φύλαρχος και στην συνέχεια βουλευτής
  • Πασπάτοβα Ανδριάννα ή σαματατζού – γιατρός ενδοκρινολόγος και καθηγήτρια αισθησιακών χορών. απο τις πρώτες αλλοδαπές που εγκαταστάθηκαν στο νησί
  • Πελεκάνος Μάνος – ταξιτζής – λαχειοπώλης – πρώην σέντερ φόρ του πανθηραικού. ο πρώτος διεθνώς ταξιτζής που παράλληλα με την κούρσα πουλάει και λαχεία. έτσι για να σκάνε οι ταξιτζήδες στη Νέα Υόρκη που λένε ότι παράλληλα είναι και ντί τζέις. Ρε σείς, «όταν εσείς πηγαίνατε, εμείς ερχόμαστε», είναι το μόνο που έχουμε να πούμε στους συναδέλφους της Νέας Υόρκης, προειδοποιώντας τους ότι από του χρόνου οι ταξιτζήδες της Σαντορίνης εκτός απο τις διαδρομές τους στο νησί θα κόβουν και μπριζόλες …
  • Πελέκης Νίκ - καρδιοχειρουργός, δεξί χέρι και αριστερό πόδι του διάσημου καρδιοχειρουργού "Άρτι-Ρία Σου Χο- Κόψει" επισκέπτεται τακτικά το νησί μας για διακοπές και χαλάρωση
  • Πετίνης Μάριος - εισοδηματίας -οικονομολόγος - συγγραφέας του μπέστ σέλερ "όπου φύγει - φύγει" περνάει τα καλοκαίρια του στην Σαντορίνη
  • Πασχαλίδης Γεώργιος – υπουργός του Πασοκ, επισκέφθηκε το 2006 το νησί μας στο πλαίσιο της φθινοπωρινής περιοδεία του Πασοκ, και σε ομιλία του στον Πύργο με θέμα την υγεία μας είπε να μην παίρνουμε ναρκωτικά. γιατί βλάπτουνε την υγεία μας. Ευτυχώς γιατί έμπαινε και χειμώνας και δεν θα ξέραμε τι άλλο να κάνουμε. Στο τέλος της ομιλίας του μάλιστα μας υποσχέθηκε πως όταν βγει το Πασοκ θα καταργήσει τα ναρκωτικά. για να μην τα παίρνουμε. έκτοτε κι’εμείς περιμένουμε να βγει.
    πάντως εδώ που τα λέμε και ως υπουργός τις ίδιες …συστάσεις μας έλεγε….
  • Πρέκας Φώντας - ηθοποιός με συμμετοχές σε ταινίες του Φίνου, του Φώσκολου και του Ζερβού. πλέον -τα χει ψιλοπαίξει- και βλέπει παντού διαστημάνθρωπους και γιού- εφ -όου. κατα καιρούς πληρώνετε απο τα κανάλια για να αφηγείτε τις εμπειρίες του απο τις συναντήσεις του με εξωσυμπαντικά όντα. ο ίδιος υποστηρίζει οτι αυτά τα όντα μιλάνε άπταιστα αγγλικά, αν και ο ίδιος δεν ξέρει γρί εγγλέζικα....
  • Ρούσσος Άγγελος, δήμαρχος, ιστορικό στέλεχος της ΤΑ του νησιού – επιχειρηματίας
  • Ρούσσος Χρύσανθος, έπαρχος, έμπειρο στέλεχος της ΤΑ του νησιού – πρώην δημόσιος υπάλληλος
  • Ρούσσος Νίκος, ψήστης, ιδιοκτήτης του ψητοπωλείου «οι δέκα μασέλες»
  • Ρήγας Παναγιώτης – βουλευτής Κυκλάδων, ιστορικό στέλεχος της Αυτοδιοίκησης
    στις Κυκλάδες, έχει προωθήσει την κατασκευή σημαντικών έργων σε Μύκονο και Σαντορίνη νησιά τα οποία επισκέπτεται τακτικά εφαρμόζοντας την γνωστή λαϊκή ρήση «εργασία και χαρά». από τις κορυφαίες δηλώσεις του θεωρούνται το «ψεύτης και κλεφτης ο Αβραμόπουλος» και «να φύγει, να φύγει ο Καραμανλής». στο ενδεχόμενο εκλογής του Πασοκ είναι πολύ πιθανό να υπουργοποιηθεί στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης για να πάει και σε κανα άλλο μέρος γιατί 30 χρόνια τώρα στις Κυκλάδες έχει μπουχτίσει η ψυχή του …
  • Ρενιέρης Ρένος - κοσμηματοπώλης - το 1960 πούλησε στην Ελίζαμπεθ Τειλορ ενα κομπολόι το οποίο έπαιζε κάθε φορά που την απατούσε ο Μπάρτον. "έλιωσε στα χέρια της" έχουν να λένε για το κομπολόι οι φίλοι της. ο δε Ρένος πάντως σαράντα χρόνια τώρα το ίδιο τροπάριο μας λέει "τι ωραία που ήταν η Τέιλορ με τα σανδάλια της"...
  • Σώστης - επώνυμο δεν γνωρίζουμε, ούτε και άλλα προσωπικά του στοιχεία – σύμφωνα πάντως με μαρτυρίες τα τελευταία είκοσι χρόνια ζεί στο ηφαίστειο μαζί με τις κατσικούλες του..
  • Σου-Τα-Χο-Μαζεμένα – Κινέζος ζωγράφος απόγονος της δυναστείας των Μίνχ, από τους πρώτους καλλιτέχνες που εγκαταστάθηκαν στην Οία, βιοπορίζεται από την πώληση σουβενίρ μέιντ ιν τσάινα
  • Σιγάλας Κώστας, δημόσιος υπάλληλος. κάθε δευτέρα πρωί αναθεματίζει την ώρα που θα πρέπει να πάει στη δουλειά. το ανάθεμα σταματάει κάθε παρασκευή μεσημέρι οπότε και σχολάει. τις επόμενες ώρες και ημέρες αναθεματίζει οτι βρεί μπροστά του. είναι ενας τύπος κατα κοινή ομολογία προβληματικός και γκρινιάρης.
    τώρα τι δουλειά εχει στη λίστα μας;; είναι ο τελευταίος μεγάλος γκρινιάρης!
    όλους του υπόλοιπους τους έχουμνε κάνει πέρα!!!

    η ψηφοφορία θα διεξαχθεί παράλληλα με τις εκλογές.