Παρασκευή, Ιουλίου 10, 2015

ΚΟΝΣΕΡΤΟ ΓΙΑ ΔΥΟ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΗΣ στο S.A.F. (7.8 21.00)

Σύμφωνα με την πρόσκληση,

Ένα ανατρεπτικό “Concerto για δύο” φτιαγμένο για κιθάρα και φωνή, με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη να ερμηνεύει μοναδικά και μόνο με τη συνοδεία της κιθάρας του Παναγιώτη Μάργαρη ορισμένα από τα πολυαγαπημένα τραγούδια του καθώς και άλλων δημιουργών της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής.

Την Παρασκευή στο Santorini Arts Factory!

Πηγή – πληροφορίες : https://www.facebook.com/santoriniartsfactory

Πέμπτη, Ιουλίου 09, 2015

στην 5η θέση "Best Islands Of The World 2015" η Σαντορίνη στο travelandleisure

Σταθερά στην πρώτη δεκάδα των World's Best Islands Top 10 Overall του δημοφιλούς travelandleisure βρίσκεται η Σαντορίνη.

Για το 2015 η Σαντορίνη βρίσκεται στην 5η θέση της λίστας που δημιουργεί ταξιδιωτική κουλτούρα και έχει διεθνή και μεγάλη επιρροή..

Την λίστα μπορείτε να δείτε εδω : http://www.travelandleisure.com/worlds-best/islands#overall

η Σαντορίνη ήταν, είναι και θα είναι πάντα ένα νησί που δεν θα αρνηθεί ποτέ την φιλοξενία ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες – ανακοίνωση του Δημάρχου Θήρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δημάρχου Θήρας που παρακολούθησε το συνέδριο της ΚΕΔΕ, https://www.facebook.com/zorzosnik

Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ των Δημάρχων όλης της χώρας.
Με ψυχραιμία και σύνεση, θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε οποιαδήποτε αντιξοότητα έχει προκύψει από τις τρέχουσες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία.

Θα στηρίξουμε το νησί μας και τον τουρισμό του, γιατί η Σαντορίνη ήταν, είναι και θα είναι πάντα ένα νησί που δεν θα αρνηθεί ποτέ την φιλοξενία ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες.

2ο «φεστιβάλ Στρογγύλη» στο Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. (9 – 12.7)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών,

Ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης σας ενημερώνει πως το δεύτερο Φεστιβάλ Στρογγύλη θα διεξαχθεί κανονικά στις 9-12 Ιουλίου 2015 στον προαύλιο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει ως εξής:

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015 (Είσοδος Ελεύθερη)
Φλώρα Χρυσού - Χρήστος Νινιός
Πέτρος Θεοτοκάτος - Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015
Ανδριάνα Μπάμπαλη - Rous
Ελένη Βιτάλη – Γλυκερία

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015
Θάνος Μικρούτσικος - Αφροδίτη Μάνου - Κώστας Θωμαΐδης
Κίτρινα Ποδήλατα - Πάνος Κατσιμίχας

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015
Μπάμπης Στόκας
Πάνος Μουζουράκης - Πέννυ Μπαλτατζή

Τιμή εισόδου: 10 ευρώ/ημέρα - 20 ευρώ/όλες τις ημέρες
Προπώληση εισιτηρίων: Κλειστό Γυμναστήριο

Ώρα έναρξης: 20:30

Χορηγοί του Φεστιβάλ είναι οι: Cosmote, ΔΕΥΑΘ, Hellenic Seaways, Astro Palace/Cavo Bianco, Κωτσόβολος, Hondos Center, caldera collection, Blue star Feries, Ένωση Λεμβούχων,Multimedia Market, Santorini Photo, Tabasco, Κάβα Φουστέρης, Αφοί Φύτρου, Γεώργιος Συνολάκης Α.Ε ,Obelix Souvlaki, Aeromotion, San Giorgio villas, κατάστημα Μπούμπης.

Χορηγοί Επικοινωνίας: Σαντορινη 106,4, Top Melody 104,9, Ράδιο Paris, Volcano Tv, Neasantorinis.gr, Santonews.com, Thirasport.gr, Rocking.gr,exoumekaileme.com, Santorini Traveller.


ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ-ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ "Διακοπές από τη λογική" στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο (9.7 20.30)

Σύμφωνα με την πρόσκληση,

Σας ενημερώνουμε ότι στις  9 Ιουλίου 2015, ώρα 8.30 μ.μ. στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο θα πραγματοποιηθούν  τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής-χαρακτικής του Μιχάλη Αρφαρά "Διακοπές από τη λογική".

Η έκθεση διοργανώνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Λ. & Ε. Μπελλώνια.


Διάρκεια έκθεσης 9 Ιουλίου-29 Αυγούστου 2015


δέσμευση Στρατούλη σε Νίκο Συρμαλένιο: Σύντομα λύση για όλους τους ασφαλισμένους που υποχρεωτικά εντάχθηκαν στον ΟΑΕΕ αντί για τον ΟΓΑ σε περιοχές με πληθυσμιακά κριτήρια

Στρατούλης: «Υπαρκτό το πρόβλημα. Κινούμαστε για να διορθώσουμε τις αδικίες, τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις»

Το υπουργείο εξετάζει την δημιουργία ξεχωριστής ασφαλιστικής κατηγορίας (ισόποσης με αυτής του ΟΓΑ) και την υπαγωγή όλων των επαγγελματιών στον ΟΑΕΕ 


Υπαρκτό είναι το πρόβλημα με τους επαγγελματίες που υπάγονταν στον ΟΓΑ και πλέον υπάγονται στον ΟΑΕΕ σε νησιά και περιοχές με πληθυσμιακά κριτήρια και θα δοθεί άμεσα λύση, τόνισε στη Βουλή ο Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Στρατούλης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Κυκλάδων Νίκου Συρμαλένιου.

Η ερώτηση είχε θέμα «Προβλήματα από την υποχρεωτική υπαγωγή στον ΟΑΕΕ ελευθέρων επαγγελματιών ασφαλισμένων στον ΟΓΑ σε περιοχές με πληθυσμιακά κριτήρια». Ο Νίκος Συρμαλένιος ανέλυσε το ιστορικό και τα προβλήματα που έχουν εγκλωβίσει και έχουν φέρει σε απόγνωση χιλιάδες μικροεπαγγελματίες σε περιοχές με πληθυσμιακά κριτήρια, οι οποίοι βρέθηκαν ξαφνικά να χρωστούν αρκετές χιλιάδες ευρώ  και μάλιστα με πρόστιμα και προσαυξήσεις στον ΟΑΕΕ, ενώ πλήρωναν το ασφαλιστικό τους ταμείο κανονικά. Με την επίκαιρη ερώτηση ο βουλευτής ζήτησε να ενημερωθεί για τις προθέσεις του Υπουργείου σχετικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος και αν εξετάζει να δημιουργηθεί μια άλλη ασφαλιστική κατηγορία για αυτές τις περιπτώσεις.

Στην απάντηση του ο κ. Στρατούλης  αναγνώρισε το πρόβλημα και δεσμεύτηκε ότι σύντομα και κατόπιν διασταύρωσης των στοιχείων, θα δοθεί λύση στην ταλαιπωρία όλων αυτών των επαγγελματιών. Τόνισε επίσης ότι το υπουργείο εξετάζει την δημιουργία ξεχωριστής ασφαλιστικής κατηγορίας (με ισόποση ασφαλιστική εισφορά με αυτή του ΟΓΑ) και την υπαγωγή όλων των επαγγελματιών στον ΟΑΕΕ.

Στη συζήτηση ο κ. Συρμαλένιος έθεσε και το ερώτημα της έλλειψης προσωπικού των υπηρεσιών του ΟΑΕΕ στα νησιά, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι οι επαγγελματίες της Σαντορίνης ή της Πάρου για να εξυπηρετηθούν θα πρέπει να μετακινούνται στη Νάξο, όπου μόλις δύο υπάλληλοι είναι επιφορτισμένοι για χιλιάδες επιχειρήσεις. Ο κ. Στρατούλης απάντησε ότι σύντομα ολοκληρώνεται διαγωνισμός για προσλήψεις συμβασιούχων στον ΟΑΕΕ στο σύνολο της Ελλάδας και θα γίνουν προσπάθειες να υπάρχει ενίσχυση και στις Κυκλάδες. 


Μπορείτε να δείτε το βίντεο της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης του Νίκου Συρμαλένιου στο link: http://youtu.be/nGlQJmaPnaE


επιστολή Προέδρου Επιμελητηρίου Κυκλάδων για την επίσπευση εγκρίσεων τραπεζικών συναλλαγών

Επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών με κοινοποίηση στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων με θέμα την «Άμεση ανάγκη για την επίσπευση εγκρίσεων τραπεζικών συναλλαγών»
Σύμφωνα με την επιστολή,

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων, στο πλαίσιο του ρόλου του που σχετίζεται με την προστασία και την προώθηση της επιχειρηματικότητας, καταβάλει προσπάθειες ώστε να συμβάλει στην ομαλότητα των τομέων που επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό στην περιοχή μας, στις δύσκολες αυτές στιγμές. Θεωρούμε ότι η πρόσφατη συγκρότηση Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είναι ένα πρώτο βήμα, ωστόσο τα δεδομένα δείχνουν ότι ο όγκος των αιτημάτων προς έγκριση είναι μεγάλος και δύσκολα διαχειρίσιμος, δεδομένης της ταχύτητας των εξελίξεων και των αναγκών της αγοράς.

Όπως αναφέραμε στην ανακοίνωσή μας της 2ας Ιουλίου, ήδη έχουν αρχίσει να αναφέρονται σημαντικά προβλήματα τροφοδοσίας σε κάποια από τα νησιά του Νομού μας εξαιτίας της μη δυνατότητας πληρωμής των προμηθευτών του εξωτερικού. Το Επιμελητήριο Κυκλάδων τάσσεται σαφώς υπέρ της στροφής στην κατανάλωση εγχώριων προϊόντων, ωστόσο υπάρχουν κατηγορίες προϊόντων και πρώτων υλών που η εγχώρια παραγωγή αδυνατεί να καλύψει, εν μέσω της τουριστικής περιόδου.

Τα πράγματα δείχνουν ότι χρειαζόμαστε άμεσα έναν εφαρμόσιμο μηχανισμό διαχείρισης, ώστε να αποφύγουμε εγκαίρως το ενδεχόμενο οι μεμονωμένες ελλείψεις να γενικευθούν την επόμενη εβδομάδα και να δημιουργήσουν μια κατάσταση εκτός ελέγχου.

Ένα κομμάτι της τουριστικής ροής και δραστηριότητας στις Κυκλάδες κρατιέται ακόμα όρθιο και πρέπει με κάθε τρόπο να στηριχθεί. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και σας καλούμε να προβείτε σε εύρεση και άμεση εφαρμογή πρακτικών λύσεων, καθώς εντός των προσεχών ημερών τα προβλήματα αυτά θα διογκωθούν σε τέτοιο βαθμό που οι αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό και στην οικονομία θα είναι μη αναστρέψιμες.

Θεωρούμε ότι η κατάσταση επιβάλλει την «αποκέντρωση» της Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών προκειμένου να γίνει πιο ευέλικτη, με δημιουργία επιτροπών ανά Τράπεζα, οι οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να εξετάζουν τα αιτήματα των ενδιαφερομένων και να λαμβάνουν άμεσα αποφάσεις.


Με εκτίμηση, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

Ελ.Βενιζέλος: 15.000 εισιτήρια μέχρι 10 ευρώ για προορισμούς εσωτερικού για το διάστημα 13-27.7 / μηδενικά εισιτήρια για μηδενικά τέλη προτείνει η Ryanair

Εισιτήρια σε τιμές από 0 έως 10 ευρώ, θα διαθέσει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών για προορισμούς εσωτερικού, σε συνεργασία με ορισμένες αεροπορικές εταιρείες για την περίοδο 13.07.1015 έως 26.07.2015.

Στη σημερινή εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση για τη χώρα μας, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του αεροδρομίου, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών στηρίζει τους Έλληνες που βρίσκονται σε ανάγκη να υλοποιήσουν το αεροπορικό ταξίδι τους σε προορισμούς εσωτερικού, συνδράμοντας τις αεροπορικές εταιρείες να διαθέσουν στην αγορά όσο το δυνατόν περισσότερα εισιτήρια σε εξαιρετικά χαμηλούς ναύλους από 0 ευρώ έως 10 ευρώ. Για κάθε εισιτήριο απλής μετάβασης κάτω των 10ευρώ , το αεροδρόμιο προσφέρει στις αεροπορικές εταιρείες 25ευρώ, με στόχο να εξυπηρετηθούν οι άμεσες ανάγκες μετακίνησης των Ελλήνων, τόσο στους νησιωτικούς όσο και στους ηπειρωτικούς προορισμούς της χώρας μας.

Την πρωτοβουλία αυτή αναμένεται να υποστηρίξουν οι εταιρείες Aegean Airlines & Olympic Air, Ryanair, Astra Airlines, Ellinair, Minoan Airlines, Sky Express και Volotea, οι οποίες θα διαθέσουν στην αγορά συνολικά 15.000 εισιτήρια απλής μετάβασης από 0ευρώ-10ευρώ.

Σημειώνεται ότι η αγορά των εισιτηρίων καθώς και το αεροπορικό ταξίδι πρέπει να πραγματοποιηθούν στην περίοδο από 13/07/2015 έως και 26/07/2015.

H ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Ryanair ανακοίνωσε «πως θα προσφέρει στους Έλληνες πολίτες δωρεάν θέσεις από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, Ρόδο και Χανιά για τις επόμενες δύο εβδομάδες, από την Δευτέρα, 13 Ιουλίου μέχρι τις 27 Ιουλίου εφόσον η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας μειώσει το τέλος αεροδρομίου σε 0 ευρώ και ο Αερολιμένας Αθηνών μειώσει τον φόρο αεροδρομίου σε 0ευρώ για τις συγκεκριμένες πτήσεις εσωτερικού και για την περίοδο δύο εβδομάδων».

Οι συγκεκριμένες δωρεάν θέσεις θα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα Ryanair.com, μόλις ο Αερολιμένας Αθηνών και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας επιβεβαιώσουν πως στηρίζουν αυτήν την πρωτοβουλία και αναστείλουν την επιβολή τελών και φόρων για τους συγκεκριμένους 3 προορισμούς.


ανεβάζει “στροφές” η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με στόχο την έγκαιρη αποπεράτωση των έργων – τροποποίηση χρονοδιαγραμμάτων έργων

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Π.Ν.Α.,

Αποφάσεις τροποποίησης των αρχικών χρονοδιαγραμμάτων κατασκευής έργων υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, προκειμένου τα έργα να ολοκληρωθούν
μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015, οπότε λήγει η τρέχουσα προγραμματική περίοδος.

Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχης:

-           Ενέκρινε την τροποποίηση της σύμβασης του έργου της Αποκατάστασης του κτιρίου Βακούφ στην Πλατεία Κουντουριώτη στην Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου. Η  συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου παρατείνεται μέχρι τις 26 Αυγούστου 2015, παράταση που κρίθηκε απαραίτητη για την ομαλή ολοκλήρωσή του. Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

-           Υπέγραψε την τροποποίηση του χρονοδιαγράμματος της κατασκευής του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Κουφονησίου. Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.


-           Παράλληλα, υπέγραψε την τροποποίηση του χρονοδιαγράμματος του έργου της Αποκατάστασης του ΧΑΔΑ στη θέση Γλυφωνιές και της Προμήθειας του Εξοπλισμού Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων Δήμου Σύμης. Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον  - Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠ ΠΕΡΑΑ) και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής. 

διαγωνισμός για την προμήθεια ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού του Γ.Ν. Σύρου

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Π.Ν.Α.,

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου.
Την απόφαση προέγκρισης δημοπράτησης για την προμήθεια και εγκατάσταση  ιατρικού, ξενοδοχειακού και λοιπού εξοπλισμού του Νοσοκομείου, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
Το έργο, προϋπολογισμού 693.238 ευρώ, εντάσσεται στην πράξη «Ολοκλήρωση επέκτασης, εκσυγχρονισμού προμήθειας και εγκατάστασης εξοπλισμού Γενικού Νοσοκομείου Σύρου»  και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2017-2013.

Η προμήθεια, η οποία υλοποιείται από τις ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ, περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων 10 μηχανήματα αιμοκάθαρσης, 2 χειρουργικά τραπέζια, αναισθησιολογικό μηχάνημα, πύργο βιντεοαρθροσκόπησης υψηλής ευκρίνειας κτλ.

μαθήματα τεχνικών τσίρκου στο ΔΑΠΠΟΣ (6.7 – 23.8)

Ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης και η σχολή εναλλακτικού αθλητισμού Circus Dayz προσκαλούν όλα τα παιδιά της Σαντορίνης να ενταχθούν στην καινούργια τσιρκο-οικογένειά μας.

Καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή (16:00 - 18:00) από τις 6 Ιουλίου 2015 έως τις 23 Αυγούστου 2015 θα διεξάγεται στο Κλειστό Γυμναστήριο το καλοκαιρινό camp εκμάθησης για ενήλικες και παιδιά που αφορά τη γνωριμία με τις τεχνικές του τσίρκου όπως παιχνίδια δεξιότητας, ισορροπία, ακροβασία και σεμινάρια στα ακροβατικά πανιά, την ακροβατική κούνια, τον ακροβατικό κρίκο και χορό.

Επίσης, με αυτό τον τρόπο τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν νέους φίλους, να γυμναστούν, να μάθουν νέες δεξιότητες, και φυσικά ν' αποκτήσουν αυτοπεποίθηση.   
Μάλιστα, με την ολοκλήρωση των μαθημάτων θα ακολουθήσει εορταστικό τριήμερο με παραστάσεις και σεμινάρια από το Athens Circus Festival.

Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κο Βαζαίο Κωνσταντίνο στο τηλέφωνο 6977745170, στην ηλεκτρονική διεύθυνση circusdayz@gmail.com  και στο Facebook (www.facebook.com/circusdayz ).


Με τιμή, ο Πρόεδρος, Τζούρος Ελευθέριος  

ανάκληση της διεξαγωγής του διαγωνισμού για την καθαριότητα από το Δ.Λ.Τ.Θ.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του,

α) «Καθαρισμός χερσαίων λιμενικών χώρων ευθύνης Δ.Λ.Τ. Θήρας και αποκομιδή απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών »

Σχετ.: α) Η υπ’ αριθ. πρωτ. 964/25-06-2015 διακήρυξη του προέδρου του Δ.Λ.Τ. Θήρας.
         β) Η υπ’ αριθμό 130/2015 απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Δ.Λ.Τ. Θήρας.

Σε εκτέλεση του ανωτέρω σχετικού (β) γίνεται γνωστό ότι ανακαλείται η διεξαγωγή του   διαγωνισμού που αναφέρεται στο αντικείμενο του θέματος.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Δ.Λ.Τ. Θήρας.

μηνιαία δραστηριότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου

Κατά τη διάρκεια του μηνός Ιουνίου του έτους 2015, από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου (Διευθύνσεις Αστυνομίας Κυκλάδων, Α' και Β' Δωδεκανήσου):  α.  Συνελήφθησαν συνολικά (7.194) άτομα, εξιχνιάσθηκαν μεταξύ άλλων (281) υποθέσεις ενώ εξαρθρώθηκε μια σπείρα που διέπραττε ληστείες.

μηνιαίος απολογισμός στα θέματα Οδικής Ασφάλειας - μείωση καταγράφεται το μήνα Ιούνιο του 2015 στον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων και των παθόντων σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα

Μείωση καταγράφεται το μήνα Ιούνιο του 2015 στον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων και των παθόντων σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα
Πραγματοποιήθηκαν πάνω από -32.600- τροχονομικοί έλεγχοι και βεβαιώθηκαν -681- παραβάσεις

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, κατά τη διάρκεια του μηνός Ιουνίου του 2015, στην εδαφική αρμοδιότητα των νομών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου, το μήνα Ιούνιο 2015 σημειώθηκαν 37 τροχαία δυστυχήματα έναντι 40 τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Ειδικότερα σημειώθηκαν:
•       Τρία (3) θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα  (έναντι 1 το 2014)
•       Δέκα έξι (16) σοβαρά τροχαία ατυχήματα (έναντι 15 το 2014)
•       Δέκα οκτώ (18) ελαφρά τροχαία ατυχήματα (έναντι 24 το 2014)

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου το μήνα Ιούνιο 2015 καταγράφηκαν 53 παθόντες έναντι 56 τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Ειδικότερα καταγράφηκαν:
•       Τέσσερις (4) θάνατοι (έναντι 1 το 2014)
•       Δεκαεπτά (17) σοβαρά τραυματίες (έναντι 16 το 2014)
•       Είκοσι πέντε (25) ελαφρά τραυματίες (έναντι 32 το 2014)

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το μήνα Ιούνιο του 2015 πραγματοποιήθηκαν (32.626) απλοί και σύνθετοι τροχονομικοί έλεγχοι και βεβαιώθηκαν (681) παραβάσεις.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι σοβαρότερες - επικίνδυνες τροχονομικές παραβάσεις που βεβαιώθηκαν:

•       188 για οδήγηση δικύκλου χωρίς χρήση προστατευτικού κράνους
•       143 για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδηγού
•       52 για οδήγηση αυτοκίνητου χωρίς χρήση ζώνης ασφαλείας
•       13 για υπερβολική ταχύτητα
•       26 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
•       22 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
•       13 για φθαρμένα ελαστικά

Ειδικότερα, για τις παραβάσεις που σχετίζονται με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ σημειώνεται ότι, το μήνα Ιούνιο του 2015 συγκροτήθηκαν (54) κλιμάκια τροχονομικών ελέγχων, ελέγχθησαν (1.308) οδηγοί και βεβαιώθηκαν (82) παραβάσεις.

Επίσης, από το σύνολο των ελέγχων που διενεργήθηκαν, (1.018) αφορούσαν επαγγελματικά αυτοκίνητα στα οποία διαπιστώθηκαν και βεβαιώθηκαν (46) παραβάσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας, έχοντας στόχο και σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.


Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.

αύξηση κατά 21,9% τον φετινό Ιούνιο σε σχέση με τον Ιούνιο του 2014 στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Αύξηση κατά 21,9% τον φετινό Ιούνιο σε σχέση με τον Ιούνιο του 2014 εμφάνισε το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας φθάνοντας τα 1,88 εκατομύρια επιβάτες.

Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, τον Ιούνιο του 2015, τόσο οι επιβάτες εσωτερικού, όσο και οι επιβάτες εξωτερικού, αυξήθηκαν σε επίπεδα 24,3% και 20,6% αντίστοιχα.

Ειδικότερα, η κίνηση εσωτερικού, τον μήνα Ιούνιο, έφθασε τους 660.759 επιβάτες, έναντι 531.704 τον Ιούνιο 2014, ενώ στην κίνηση εξωτερικού 1,2 εκατ. επιβάτες, έναντι 1 εκατ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Σε ότι αφορά τους Έλληνες ταξιδιώτες, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, κατέγραψαν άνοδο της τάξης του 10%, ενώ οι ξένοι επισκέπτες παρουσίασαν άνοδο κατά 29%.

Κατά τους πρώτους έξι μήνες του έτους, η επιβατική κίνηση έφτασε τα 7,97 εκατ. επιβάτες, αυξημένη κατά 23,2%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014, που ήταν περίπου 6,5 εκατ.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΔΑΑ, η κίνηση εσωτερικού, έφθασε τα 2.886.832 επιβάτες, αντί 2.267.970 επιβάτες στο πρώτο εξάμηνο του 2014, παρουσιάζοντας αύξηση 27%.

Η κίνηση του εξωτερικού για το πρώτο εξάμηνο του 2015 έφτασε τους 5.086.256 επιβάτες, αντί 4.202.538 επιβάτες που ήταν πέρυσι, αύξηση δηλαδή 21%. Στο εξάμηνο, οι Έλληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν αύξηση κατά 18%, ενώ οι ξένοι επισκέπτες κατέγραψαν άνοδο κατά 28%.

Αύξηση 18,2% παρουσίασαν τον Ιούνιο και οι πτήσεις στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2014, φθάνοντας τις 18.000, με τους τομείς εσωτερικού και εξωτερικού να σημειώνουν αύξηση κατά 18,7 % και 17,8% αντίστοιχα.

Ειδικότερα, οι πτήσεις εσωτερικού τον μήνα Ιούνιο έφθασαν τις 7.840, έναντι 6.606 που ήταν τον Ιούνιο 2014 και εξωτερικού 10.169, έναντι 8.633.

Συνολικά, για το εξάμηνο του 2015 ο αριθμός των πτήσεων πλησίασε τις 80 χιλιάδες, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 17,4%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014, με όλους τους μήνες να παρουσιάζουν συνολικά παρόμοια επίπεδα ανόδου.

Τόσο οι πτήσεις εσωτερικού, όσο και οι πτήσεις εξωτερικού παρουσίασαν άνοδο κατά 13,9% και 20,1% αντίστοιχα.



ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη κ. Ζαννετίδη ΠΡΟΣ ΠΑΝΥΓΥΡΙΖΟΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάζοντας τα δελτία τύπου που εκδίδετε με τα οποία κατακρίνετε  την Τοπική μας Αυτοδιοίκηση, που «τόλμησε» δημόσια να έχει άποψη και μάλιστα (άκουσον άκουσον) διαφορετική από την δική σας,   να σας προβληματίσει  το γεγονός ότι  μέχρι τώρα μόνο εσείς πανηγυρίζετε σε εξαίρεση με τους συναγωνιστές σας ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή.

Βερμπαλιστικές και διχαστικές ανακοινώσεις με δελτία τύπου μόνο εσείς εκδίδετε, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα να τοποθετούνται δημόσια μόνο όσοι συμφωνούν μαζί σας, πρακτική που χρησιμοποιούσαν και τα αλήστου μνήμης για την χώρα μας καθεστώτα.

Σεβόμενος απόλυτα αυτό που ο Λαός εξέφρασε με την πρόσφατη απόφασή του, εμείς θα υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα μας στη δημοκρατία, δηλαδή στην διαφορετική άποψη.
Τις νουθεσίες περί εκπροσώπησης των συμφερόντων του Λαού, σας τις επιστρέφουμε, γιατί καθημερινά από τον θεσμικό μας ρόλο  αυτά υπηρετούμε.
Κρατείστε τες για σας. Μπορεί  να σας χρειασθούν και μάλιστα σύντομα απ'ότι φαίνεται.




2ο Festival Στρογγύλη - ανακοίνωση προγράμματος από τον Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης,

Τέσσερις ημέρες γεμάτες μουσική και τραγούδι σας υπόσχεται ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης στο δεύτερο Φεστιβάλ Στρογγύλη που θα διεξαχθεί 9 - 12 Ιουλίου 2015 στον προαύλιο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου.

Τη... φωτιά θα ανάψουν την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015 η συντοπίτισσά μας Φλώρα Χρυσού με  τον εξαιρετικό τραγουδοποιό Χρήστο Νινιό, τον εκπρόσωπο της ελληνικής ροκ σκηνής Πέτρο Θεοτοκάτο και τον άνθρωπο... μπάντα Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο, ενώ την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015 την σκυτάλη θα πάρουν η υπέροχη Ανδριάννα Μπάμπαλη με τον νικητή του πρώτου διαγωνισμού Jumbing Fish Γιώργο Ρους και τις μεγάλες ερμηνεύτριες Ελένη Βιτάλη και Γλυκερία.

Το Σάββατο 11 Ιουλίου 2015 στη σκηνή θα βρεθούν ο ένας και μοναδικός Θάνος Μικρούτσικος συνοδευόμενος απ' τον Κώστα Θωμαΐδη και την Αφροδίτη Μάνου, ενώ σε μία συνεργασία έκπληξη τα Κίτρινα Ποδήλατα θα πάρουν... φόρα και θα μας "απογειώσουν" παρέα με τον καταξιωμένο και πάντα επίκαιρο Πάνο Κατσιμίχα.

Την "αυλαία" του Φεστιβάλ θα ρίξουν την Κυριακή 12 Ιουλίου 2015 ο Μπάμπης Στόκας, που υπήρξε ένας εκ των βασικών μελών του συγκροτήματος Πυξ Λαξ και ο πολυτάλαντος Πάνος Μουζουράκης μαζί με την "ρετρό"  Πέννυ Μπαλτατζή.

Την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ η είσοδος θα είναι ελεύθερη, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες η τιμή εισόδου θα ανέρχεται στα 10 ευρώ. Να σημειωθεί ότι μέχρι και τις 10 Ιουλίου 2015 θα υπάρχει η δυνατότητα να προμηθευτείτε ενιαίο εισιτήριο για όλο το φεστιβάλ με τιμή 20 ευρώ.

Η ώρα έναρξης των συναυλιών θα είναι στις 20:30.

έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συµβουλίου

Σύμφωνα με την πρόσκληση,

Σας καλούµε σε έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συµβουλίου Νοτίου Αιγαίου που θα πραγµατοποιηθεί στις 14 Ιουλίου 2015 ηµέρα Τρίτη και ώρα 11:00 π.µ. στα Καταστήµατα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Σύρο (Πλατεία Τσιροπινά) και στη Ρόδο (Πλατεία Ελευθερίας 1).
Το Περιφερειακό Συµβούλιο θα συνεδριάσει µέσω τηλεδιάσκεψης µε τη διαδικασία του κατεπείγοντος, σύµφωνα µε τις ισχύουσες διατάξεις :
Α) Το άρθρο 6 παρ. 9 του Ν. 4071/2012 (ΦΕΚ Α΄ 85/11-4-2012) µε το οποίο αντικαταστήθηκε το τελευταίο εδάφιο της πρώτης παραγράφου του άρθρου 167 του Ν. 3852/2010 Β) Το άρθρο 9 του Κανονισµού Λειτουργίας του Περιφερειακού Συµβουλίου Νοτίου Αιγαίου (ΦΕΚ 2548/τ.Β./19-9-2012), προκειµένου να ληφθεί απόφαση για το παρακάτω θέµα:
ΘΕΜΑ 1ο
: Λήψη απόφασης για αλλαγή του τόπου πραγµατοποίησης της αναβληθείσας συνεδρίασης του Περιφερειακού Συµβουλίου και της συνεδρίασης του µηνός Αυγούστου.

Ο ΠΡΟΕ∆ΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΩΜΑΣ ΣΩΤΡΙΛΛΗΣ

Τρίτη, Ιουλίου 07, 2015

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ (8.7 10.00)

Σύμφωνα με την πρόσκληση,

Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 239, 240 και 244 του Δ.Κ.Κ  (Ν.3463/2006) σας καλούμε την 8η του μήνα Ιουλίου  ημέρα της εβδομάδος Τετάρτη και  ώρα 10:00 σε έκτακτη  συνεδρίαση , στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας (πρώην Κοινότητα Θήρας) για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διατάξεως:
α/α       Θέματα της  Ημερήσιας Διάταξης.
1.                     Πρόταση της ΚΑΠΑ GROUP M.A.E. για παροχή υπηρεσιών καθαριότητας δωρεάν.
2.                     Ανάκληση του πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού της εργασίας της αποκομιδής των απορριμμάτων και του καθαρισμού των χερσαίων λιμενικών ζωνών ευθύνης του Δ.Λ.Τ. Θήρας.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΛΕΚΗΣ ΗΛΙΑΣ


χαιρετισμός του Νίκου Συρμαλένιου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες για τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Χαιρετίζω το μεγάλο και περήφανο ΟΧΙ και στις Κυκλάδες. Η μεγάλη νίκη του ελληνικού λαού αποτέλεσε ένα ηχηρό χαστούκι στο κατεστημένο της Ελλάδας και της Ευρώπης, αποτέλεσε μια τεράστια νίκη της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της παρέμβασης του λαϊκού παράγοντα.

Ο ελληνικός λαός για μια ακόμα φορά με το ιστορικό ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, έδειξε ότι όρθωσε το ανάστημα του ενάντια στους εκβιασμούς, το φόβο και το όργιο  τρομοκρατίας που εξαπολύθηκε από ποικίλες πλευρές.

Στις Κυκλάδες το ποσοστό πάνω από 62 % που συγκέντρωσε το ΟΧΙ,  καταδεικνύει την ευρύτερη συναίνεση που συγκέντρωσε η αντίδραση στο τελεσίγραφο των δανειστών, παρά τις δυσκολίες και τα σοβαρά προβλήματα που παρήχθησαν από το κλείσιμο των τραπεζών στην αιχμή της τουριστικής περιόδου.

Με το τέλος του δημοψηφίσματος όλοι οφείλουμε να επιδείξουμε την ίδια ψυχραιμία που επικράτησε μέχρι σήμερα και να συμβάλουμε στο ξεπέρασμα του όποιου διχασμού παρήχθηκε από το φόβο και την κινδυνολογία.


Χαιρετίζω από καρδιάς όλους τους Κυκλαδίτες και τις Κυκλαδίτισσες που με την ψήφο τους συνέβαλλαν στη μεγάλη νίκη του ελληνικού λαού και δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω μαζί τους με ακόμα μεγαλύτερη πίστη, τον αγώνα για την ανάπτυξη της πατρίδας με κοινωνική δικαιοσύνη και την προώθηση λύσεων με πολιτικές νησιωτικότητας.

ανακοίνωση Νίκου Μανιού, βουλευτή Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τα αποτέλεσμα δημοψηφίσματος 5ης Ιουλίου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Η 6η Ιουλίου αλλάζει το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα και την Ευρώπη με την ηχηρή απάντηση του ελληνικού λαού ενάντια στην λιτότητα και την προσπάθεια κατατρομοκράτησης του.

Ειδικότερα στα νησιά του βορείου και νοτίου Αιγαίου το ΟΧΙ πήρε από τα μεγαλύτερα ποσοστά στην Ελλάδα. Από την πλευρά μου χαιρετίζουμε την νίκη και τη συμπεριφορά του νησιωτικού λαού και τους υποσχόμαστε να κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην αυξηθεί το ΦΠΑ στα νησιά.

Θέλουμε να επισημάνουμε στο σημείο αυτό την υποκρισία και την αντιφατική πρακτική των εκλεγμένων εκπροσώπων της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης νοτίου και βορείου Αιγαίου. Κατά την περίοδο πριν την εξαγγελία του δημοψηφίσματος κατήγγειλαν την κυβέρνηση ότι θα δεχθεί τη μείωση του ΦΠΑ. Ήλθαν στην Αθήνα και μαζί με τους βουλευτές πιέσαμε την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει σε αυτό το θέμα. Όταν η κυβέρνηση δέχθηκε το τελεσίγραφό των δανειστών που περιείχε κατηγορηματικά την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, στην εστίαση, και άλλα επώδυνα μέτρα δεν πήραν το μέρος του ΟΧΙ αλλά προπαγάνδισαν και δούλεψαν υπέρ του ναι. Να δούμε ποια θα είναι η στάση τους από εδώ και πέρα.

Σε αυτούς τους θεσμούς, οικονομικούς φορείς, και εκπρόσωπους της τοπικής αυτοδιοίκησης  έδειξε ο λαός πόσο τους πιστεύει.

Το περήφανο αυτό ΟΧΙ μεγαλώνει και τις δικές μας ευθύνες απέναντι στο λαό και έγινε η αφορμή να πληρώσουν οι προϊστάμενοι του παλιού πολιτικού συστήματος.

ανακοίνωση του βουλευτή Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνη Συρίγου, για τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος

Σύμφωνα με το κείμενο,

Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπολίτες Κυκλαδίτες,
Θα ήθελα να χαιρετίσω την σθεναρή και αποφασιστική σας στάση απέναντι στους εκβιασμούς και την πίεση των τελευταίων ημερών, η οποία (στάση) απέδωσε ένα ισχυρότατο ΟΧΙ, ικανό εφόδιο διαπραγμάτευσης για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή μας, γνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε σε μία εποχή που η οικονομία των νησιών μας χειμάζεται. Δόθηκε ένας αγώνας, ωραίος και πατριωτικός, απέναντι σε πολύ ισχυρά συμφέροντα, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Ωστόσο, ούτε οι απειλές, ούτε η παραπληροφόρηση, ούτε οι χωρίς ψυχραιμία και σύνεση φοβικές παραινέσεις διαφόρων αξιωματούχων έκαμψαν το ηθικό σας. Ας κάνουν την αυτοκριτική τους. Η συνεργασία όλων μας για την προκοπή του τόπου μας είναι δεδομένη.
Εμείς, όπως τόνισε και ο πρωθυπουργός μας, δεν λογίζομε νικητές και ηττημένους. Μόνος ηττημένος κατά κράτος από το συντριπτικό ΟΧΙ του δημοψηφίσματος είναι ο φόβος. Τον λαό μας δεν μπορεί ούτε πρέπει να τον χωρίσει τίποτα. Ενωμένος προχωράει στον δρόμο της προόδου και στο μέτωπο της προόδου πρωτοστατούν τα κυκλαδονήσια μας. Η συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της νησιωτικότητας αποτελεί τη δική μας πυξίδα απέναντι στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας. Και σ’ αυτόν τον δρόμο θα βαδίσομε ενωμένοι, ώστε αυτή (νησιωτικότητα) να γίνει πράξη στη ζωή και την καθημερινότητά μας.

Αντώνης Συρίγος, Βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

ανακοίνωση ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων: "Και οι Κυκλάδες απάντησαν OXI στα τελεσίγραφα!"

Παρά την διαρκή παραπληροφόρηση από την μεγάλη πλειοψηφία των εγχώριων μέσων μαζικής ενημέρωσης, παρά τις τρομολαγνικές δηλώσεις της «τρόικας εσωτερικού», παρά τις απειλές των δανειστών περί επιστροφής στη δραχμή και πτώχευσης, ακόμα και από την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος, παρά τις κλειστές τράπεζες, παρά τους εκβιασμούς και την επιτηδευμένη κάμψη της τουριστικής κίνησης, οι Κυκλαδίτες με ποσοστό 62,7% φώναξαν ένα βροντερό ΟΧΙ.

Ένα ΟΧΙ που ενώθηκε με την αντιμνημονιακή φωνή όλης της Ελλάδας.

Ένα ΟΧΙ που φανερώνει μια υπερκομματική αναγνώριση στην προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την επίτευξη μίας έντιμης συμφωνίας χωρίς αντιλαϊκά και υφεσιακά μέτρα. Οι κυκλαδίτες προέκριναν με συντριπτική πλειοψηφία, την αξιοπρέπεια και την ελπίδα. Έδειξαν πως δεν εκβιάζονται, δεν τρομοκρατούνται και αγωνίζονται με κάθε τρόπο για το δίκιο τους

Αυτό το μεγαλειώδες ΟΧΙ έστειλε και ένα ηχηρό μήνυμα στους αυτοδιοικητικούς παράγοντες, οι οποίοι, ακολουθώντας τις εντολές των αφεντικών τους,  έσπευσαν να συνταχθούν με το μνημονιακό τόξο, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τα συμφέροντα των νησιωτών.


Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων δηλώνει για ακόμα μια φορά πως θα αγωνιστεί, ώστε η συμφωνία που θα επιτευχθεί, να είναι πάνω από όλα επωφελής και για τον ελληνικό λαό και για τους λαούς της Ευρώπης, να μετριάζει τη λιτότητα και να εκμηδενίζει τις μεθοδεύσεις που αποσκοπούσαν στην κοινωνική και οικονομική μας κατάρρευση και υποταγή.

ανακοίνωση των ΕΜΕΙΣ: τα διαχρονικά όχι του Ελληνικού λαού

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Πολιτικός σεισμός από το όχι της Ελλάδας. Ο λαός μίλησε διά της ψήφου του, στηρίζοντας τη Κυβέρνηση στον αγώνα της ενάντια στις προτάσεις των δανειστών. Πέραν του βροντερού και ξεκάθαρου όχι του, αξίζει να καταγραφεί ότι η στήριξη ήταν υπερκομματική, και αυτό συνάγεται από το τελικό αποτέλεσμα του 61,3%, ποσοστό που σίγουρα δεν ήταν αμιγώς υποστηριζόμενο από ψηφοφόρους του Σύριζα.
‘Ήταν επίσης  μία άρνηση του κόσμου της Ελλάδας, στη προσπάθεια πολιτικών κύκλων τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού, να δεχτεί τη θηλιά που του ετοίμαζαν,  και για την οποία ζητούσαν την αγαστή συνεργασία του, που θα εκφραζόταν με το ναι στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Οι σειρήνες πολλές και σε συντεταγμένη μάχη, ένθεν κακείθεν των συνόρων της Ελληνικής επικράτειας, με σαφή πρόθεση να κάμψουν το ηθικό των Ελλήνων, και με τελικό σκοπό να του υποκλέψουν τη συναίνεση στο ναι.
Ο λαός μας όμως δείχνοντας απίστευτη αντοχή στη προσπάθεια κατατρομοκράτησης του, είχε τον τελικό λόγο.
Αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση σε όλους ήταν το όχι της Σαντορίνης που απέδειξε με το υψηλό ποσοστό του 66%, ότι είναι ένα νησί που ξέρει να προκαλεί και πολιτικούς σεισμούς.
Οπότε κύριοι το συμπέρασμα ένα: Λαού ψηφίσαντος πάσα αρχή παυσάτω.


Φεστιβάλ Σερίφου 2015 (25.7 – 13.8)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών,

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, το Φεστιβάλ Σερίφου σας περιμένει στο μαγικό θέατρο της Κάτω Χώρας. Από τις 25 Ιουλίου μέχρι και τις 13 Αυγούστου 2015 η μουσική θα γεμίσει το Αιγαίο και θα συνδέσει τον ουρανό με τη θάλασσα σαν φυσικό σκηνικό στο κοίλο θέατρο της Σερίφου. Με στόχο την εξάπλωση της τέχνης και του πολιτισμού, της σύνδεσης του πολιτισμού με τον τουρισμό αλλά την εξωστρέφεια του νησιού στον κόσμο, το Φεστιβάλ Σερίφου ανοίγει τις πύλες του με ορισμένα από τα σημαντικότερα ονόματα στο χώρο της μουσικής.

Έχοντας φιλοξενήσει από το 2012 μεγάλους εκπροσώπους της μουσικής, θεατρικής και λογοτεχνικής σκηνής το 4ο Φεστιβάλ Σερίφου φιλοξενεί τη Μελίνα Κανά, την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τον Κώστα Λειβαδά, την Ανδριάνα Μπάμπαλη και τον Rous , το Δημήτρη Μαραμή, τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο, τον Φοίβο Δεληβοριά, τον Σταύρο Παπασταύρου, τη Σόνια Θεοδωρίου, τον Ηλία Λιούγκο και τη Σοφία Αβραμίδου, τη Φωτεινή Βελεσιώτου και τον Βαγγέλη Κορακάκη, σε μια προσπάθεια να γνωρίσει το νησί της Σερίφου σε όσο το δυνατό περισσότερους ανθρώπους, αλλά και χαρίσει την μοναδική του ατμόσφαιρα σε όσους το επισκέπτονται.

Ταυτόχρονα το Φεστιβάλ Σερίφου στηρίζει την τοπική δημιουργία και παράδοση, με ένα φεστιβάλ μέσα στο φεστιβάλ –το 7ο Φεστιβάλ Σουραυλιού είναι πλέον συνδεδεμένο με τις καλλιτεχνικές δράσεις του καλοκαιριού. Η γραφιστική αποτύπωση του Φεστιβάλ είναι δημιούργημα των σπουδαστών του Κολλεγίου Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΚΤΟ, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα έργα τους σε μια ομαδική έκθεση, ενώ θα πραγματοποιηθεί και φέτος έκθεση ζωγραφικής των νέοϊμπρεσιονιστών καθώς και ομαδική εικαστική έκθεση ζωγραφικής, ξυλογλυπτικής.

Σας περιμένουμε στο πιο δροσερό και μαγικό Φεστιβάλ!

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2015
Σαβ 25/7          Μελίνα Κανά
Δευ 27/7          Ε.Τσαλιγοπούλου & Κ. Λειβαδάς
Τετ 29/7           Ανδριάνα Μπάμπαλη & Rous
Παρ. 31/7        Δημήτρης Μαραμής
Σαβ 01/8          Παναγιώτης Καλαντζόπουλος
Κυρ 02/8         7ο Φεστιβάλ Σουραυλιού
Δευ 03/8          Φοίβος Δεληβοριάς
Τετ 05/8           Σταύρος Παπασταύρου (παιδικό)
Παρ 07/8         Σόνια Θεοδωρίδου
Κυρ 09/8         Ηλίας Λιούγκος & Σοφία Αβραμίδου
Τρι 11/8           Φωτεινή Βελεσιώτου
Πεμ 13/8         Βαγγέλης Κορακάκης

Παράλληλα Δρώμενα (από 25/7-13/8)
Α) Έκθεση σπουδαστών γραφιστικής του Κολεγίου Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΚΤΟ
Β) Ομαδική εικαστική έκθεση νεοϊμπρεσιονιστών
Γ) Έκθεση Ξυλογλυπτικής, Ζωγραφικής, Φωτογραφίας: ομάδα «συνArtηση 5»
Δ) Έκθεση Φωτογραφίας – ποίηση (στο café/bar «ΑΕΡΙΝΟ» & «ΑΝΕΜΟΣ»)
Ε) Αντωνία Βιταλιώτου – Σέττα, Παρουσίαση βιβλίου (εκδ. ΜΙΝΩΑΣ)

Πληροφορίες: Email : serifosfestival@gmail.com  
Τηλ. 6970650811 / 2108628187 / 2281052566
LINOS.PRO
Εισιτήρια: 10 € (Εκπτωτικό 7 €)

Ώρα έναρξης: 21:15

Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ - τι προσέχετε όταν δεν σας καταβάλλουν τις αποδοχές σας

Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ σας συμβουλεύει: Τι προσέχετε όταν δεν σας καταβάλλουν τις αποδοχές σας.

Η μη καταβολή του μισθού στον εργαζόμενο, από τον εργοδότη, αποτελεί, ως γνωστόν, ποινικό αδίκημα. Στις σημερινές μάλιστα συνθήκες έλλειψης ρευστότητας και ασφυξίας στην αγορά, όπου η μία επιχείρηση μετά την άλλη κλείνει, χιλιάδες εργαζόμενοι, είτε απολύονται απλήρωτοι, είτε δεν εισπράττουν τα δεδουλευμένα τους. Οι εργαζόμενοι προκειμένου να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους, μπορούν να ακολουθήσουν τις εξής ενέργειες:

1.       1) Δραστηριοποιούμαστε άμεσα, ώστε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις διεκδίκησης των δεδουλευμένων μας.



2.       2) Επιγραμματικά, οι επιλογές μας σε περίπτωση μη καταβολής των δεδουλευμένων μας είναι οι εξής:

-          Επαφή με τον εργοδότη και με το σωματείο μας
-          Απευθυνόμαστε στην Επιθεώρηση Εργασίας για υποβολή καταγγελίας.
-          Ασκούμε το δικαίωμα για επίσχεση εργασίας.
-          Διεκδικούμε δικαστικά και εντόκως τους δεδουλευμένους μισθούς, καθώς και οποιαδήποτε άλλη αποζημίωση για ζημία που έχουμε υποστεί.
-          Θεωρούμε την καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων βλαπτική μεταβολή των συνθηκών εργασίας μας.
-          Θεωρούμε την καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων ως καταγγελία της σύμβασής μας.
-          Ζητάμε την κήρυξη του εργοδότη σε κατάσταση πτώχευσης.
-           Ζητάμε την ποινική δίωξη του εργοδότη.


3.       3) Οι αξιώσεις για την πληρωμή μισθών ή άλλων αμοιβών μας παραγράφονται σε πέντε (5) χρόνια, ενώ το χρονικό αυτό διάστημα ξεκινάει από τη λήξη του έτους μέσα στο οποίο γεννήθηκαν οι απαιτήσεις μας.



Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Παράρτημα του ΙΝΕ ΓΣΕΕ Νοτίου Αιγαίου – Κυκλάδες, στα τηλέφωνα 22810-81692 και 22810-85306.

Δευτέρα, Ιουλίου 06, 2015

συνεργασία ΥΠΠΟ-Δήμου Θήρας για την ανάδειξη των αρχαιοτήτων

Στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Θήρας προχώρησε το υπουργείο Πολιτισμού, με στόχο την ανάδειξη σημαντικών αρχαιοτήτων και τη βελτίωση των πολιτιστικών υποδομών του νησιού.

Η σύμβαση προβλέπει:

Την έκθεση, για πρώτη φορά, της Κόρης της Θήρας, την άνοιξη του 2016, στο προς επισκευήν αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Σαντορίνης. Παράλληλα, θα διοργανωθεί ημερίδα αφιερωμένη στο εντυπωσιακό μαρμάρινο άγαλμα, που ανακαλύφθηκε πριν από 15 χρόνια στα νότια του νεκροταφείου της Σελλάδας (στο νοτιοανατολικό τμήμα της Σαντορίνης) από τον αρχαιολόγο Χαράλαμπο Σιγάλα σε βάθος μόλις 70 εκατοστών.

Η περίφημη δαιδαλική Κόρη της Θήρας, φιλοτεχνημένη με μάρμαρο Νάξου, έχει ύψος 2,30 μ., και βάρος 750 κιλών, είναι δε ένα από τα ελάχιστα γυναικεία αγάλματα αυτού του μεγέθους και αυτής της περιόδου (7ος π.Χ. αι.) που έχουν ανακαλυφθεί έως σήμερα. Το άγαλμα φυλάσσεται μέχρι τώρα στις αποθήκες του μουσείου.

Την έκθεση τοιχογραφιών του Ακρωτηρίου στον αχρησιμοποίητο όροφο του Μουσείου Προϊστορικής Θήρας.

Την ανάδειξη των ανασκαφών (επισκέψιμη ανασκαφή ) και των χώρων στα Μεσαιωνικά Καστέλια, αρχίζοντας από τον Σκάρο.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Σαντορίνη, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης ανήγγειλε εξάλλου ότι θα επιχειρηθεί η ένταξη στο ΕΣΠΑ της ανακαίνισης του Αρχαιολογικού Μουσείου, ανακαίνιση για την οποία υπάρχει έτοιμη μελέτη από το αρχιτέκτονα του έργου κ. Γρηγοριάδη και πολεοδομική άδεια.


ΣΥΡΙΖΑ Θήρας - ψήφο εμπιστοσύνης στους χειρισμούς της κυβέρνησης έδωσε το νησί της Σαντορίνης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση σχετικά με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος,

Σε μια εκλογική διαδικασία χωρίς ακρότητες και εντάσεις, με μαζική συμμετοχή (παρά τις προβλέψεις για αποχή)  το 66% του εκλογικού σώματος ψήφισε ΟΧΙ.
Ο λαός της Σαντορίνης εξέφρασε ξεκάθαρα τη βούλησή του.
Η μεθοδευμένη τρομοκρατία μέρους των ΜΜΕ και οι προπληρωμένες δημοσκοπήσεις δε βρήκαν ανταπόκριση.
Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Θήρας χαιρετίζει την απόφαση των ψηφοφόρων της Σαντορίνης και δεσμεύεται ότι θα συνδράμει τα μέγιστα ώστε:
να μην αυξηθεί το ΦΠΑ στα νησιά μας
να μην μειωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί μας
να διαπραγματευτούμε με αξιοπρέπεια το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και
το δικαίωμα του Ελληνικού λαόυ να αποφασίζει δημοκρατικά για το μέλλον του


το πρόγραμμα των αφίξεων των κρουαζιερόπλοιων του Ιουλίου

Το πρόγραμμα των αφίξεων των κρουαζιερόπλοιων για τον Ιούλιο έχει ως εξής σύμφωνα με την λίστα της Ένωσης Λεμβούχων Θήρας.

ΔΕ       06/07/2015      SEABOURN ODYSSEY      07:00 – 17:00
ΤΡ        07/07/2015      RHAPSODY OF THE SEAS  07:00 – 17:00
MSC LIRICA 08:00 – 15:00
ΤΕ       08/07/2015      STAR PRIDE 07:00 – 21:00
SPLENDOUR OF THE SEAS 07:00 – 17:00
MSC MUSICA 07:30 – 17:00
TERE MOANA 08:l00 – 19:00
ΠΕ       09/07/2015      COSTA DELIZIOSA 07:00 – 14.30
WIND STAR 17.00 – 21.00
COSTA NEO CLASSICA – 08.00 – 14.00
CELESTYAL CRYSTAL – ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ
CELESTYAL ODYSSEY 15.30 – 22.00
CELESTYAL OLYMPIA 15.30 – 20.30     
ΠΑ      10/07/2015      ARTEMIS 07.00 – 17.00
ORIENT QUEEN II 07.00 – 18.00
AZAMARA JOURNEY  07:00 – 22:00
ΣΑ       11/07/2015      VISION OF THE SEAS 07.00 – 17.00
AEGEAN PARADISE          12:00 – 21:00
ΚΥ      12/07/2015      STAR PRIDE 07.00 – 16.00
CELESTYAL ODYSSEY 15.30 – 22.00
CELESTYAL OLYMPIA 15:30 – 20:30
ΔΕ       13/07/2015      WIND STAR  07:00 – 16:00
ΤΡ        14/07/2015      NORWEGIAN JADE 07.00 – 17.00
ARETHUSA07.00 – 20.00
MSC LIRICA 08.00 – 15.00
CELEBRITY CONSTELLATION  12.00 – 22.00
RHAPSODY OF THE SEAS            14:00 – 20:00
ΤΕ       15/07/2015      CELEBRITY EQUINOX 07.00 – 18.00
AIDA STELLA 07.00 – 18.00
MSC MUSICA 07.30 – 17.00
AEGEAN PARADISE  08:30 – 20:00
ΠΕ       16/07/2015      COSTA DELIZIOSA 07.00 – 14.30
CELEBRITY REFLECTION 07.00 – 18.00
SILVER SPIRIT 07.00 – 22.00
CELESTYAL ODYSSEY 07.00 – 22.00
STAR CLIPPER 12.00 – 19.30
CELESTYAL CRYSTAL 15.30 – 20.30
CELESTYAL OLYMPIA  15:30 – 20:30
ΠΑ      17/07/2015      MSC OPERA 07.00 – 13.00
SEABOURN ODYSSEY 07.00 – 17.00
ORIENT QUEEN II 07.00 – 18.00
COSTA NEO CLASSICA  14.00 – 20.00   
ΣΑ       18/07/2015      AEGEAN PARADISE          12:00 – 20:00
ΚΥ      19/07/2015      EMERALD PRINCESS 07.00 – 18.00
CELESTYAL OLYMPIA     15:30 – 20:30
ΔΕ       20/07/2015      CELESTYAL ODYSSEY 07.00 – 22.00
ARETHUSA  11.00 – 21.00
SPLENDOUR OF THE SEAS  12:00 – 20:00
ΤΡ        21/07/2015      GOLDEN IRIS 07.00 – 15.00
MSC LIRICA 08.00 – 15.00
AEGEAN PARADISE  13.00 – 21.00
AEGEAN ODYSSEY  13.00 – 21.00
RHAPSODY OF THE SEAS            13:00 – 22:00
ΤΕ       22/07/2015      CLUB MED II 08.00 – 20.00
MSC MUSICA  07.30 – 17.00
CELEBRITY REFLECTION            13:00 – 22:00
ΠΕ       23/07/2015      COSTA DELIZIOSA 07.00 – 14.30
NIEUW AMSTERDAM 07.00 – 16.00
WIND STAR  07.00 – 21.00
COSTA NEO CLASSICA  08.00 – 14.00
TERE MOANA  08.00 – 20.00
STAR CLIPPER  12.00 – 19.30
CELESTYAL CRYSTAL  15.30 – 20.30
CELESTYAL OLYMPIA  15:30 – 20:30
ΠΑ      24/07/2015      ORIENT QUEEN II 07.00 – 18.00
STAR PRIDE  07.00 – 21. 00
AEGEAN PARADISE  12:00 – 21:00
ΣΑ       25/07/2015      CELEBRITY CONSTELLATION  07.00 – 17.00
CELESTYAL ODYSSEY     08:00 – 20:00
ΚΥ      26/07/2015      THOMSON SPIRIT  07.00 – 18.00
CELESTYAL OLYMPIA     15:30 – 20:30
ΔΕ       27/07/2015      WIND STAR  07.00 – 16.00
CELESTYAL ODYSSEY 07.00 – 22.00
AZAMARA JOURNEY  08:00 – 22:00
ΤΡ        28/07/2015      MSC LIRICA  08.00 – 15.00
AEGEAN ODYSSEY  08.00 – 17.00
NOEWEGIAN JADE 13.30 – 22.00
RHAPSODY OF THE SEAS            14:00 – 20:00
ΤΕ       29/07/2015      AIDA STELLA 07.00 – 18.00
MSC MUSICA  07.30 – 17.00
AEGEAN PARADISE 12:00 – 21:00
ΠΕ       30/07/2015      ZUIDERDAM  07.00 – 17.00
COSTA DELIZIOSA 07.00 – 14.30
CELESTYAL CRYSTAL  15.30 – 20.30
CELESTYAL  OLYMPIA 15:30 – 20:30
ΠΑ      31/07/2015      MSC OPERA  07.00 – 13.00
SILVER SPIRIT  07.00 – 19.00
ORIENT QUEEN II  07.00 – 18.00
AZAMARA JOURNEY  07.00 – 22.00
AEGEAN PARADISE  12.00 – 21.00
COSTA NEO CLASSICA  14:00 – 20:00

Τις ώρες των αφίξεων και αναχωρήσεων των κρουαζιερόπλοοων σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ένωσης Λεμβούχων Θήρας μπορείτε να δείτε εδώ :