Παρασκευή, Απριλίου 15, 2011

οι Αιγαιοπελαγίτικοι Σκακιστικοί Αγώνες 2011 στην Σαντορίνη

Μια πολύ σημαντική για τους λάτρεις του χώρου και όχι μόνον διοργάνωση αναμένεται να φιλοξενηθεί στην Σαντορίνη. Πρόκειται για τους «Αιγαιοπελαγίτικους Σκακιστικούς Ατομικούς και Ομαδικούς Αγώνες 2011» που θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 26 Απριλίου - 1 Μαΐου 2011 στον όμορφο χώρο της Santo Wines, υπο την διοργάνωση των μελών και κυρίως του προέδρου του Σκακιστικού Ομίλου Σαντορίνης κ. Φρεντζά.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που μας παρείχε ο Σκακιστικός Όμιλος Σαντορίνης,

Οι Αιγαιοπελαγίτικοι Σκακιστικοί Ομαδικοί Αγώνες θα περιλαμβάνουν το Πρωτάθλημα Αιγαίου, το Κύπελλο Αιγαίου, το Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων, το Πρωτάθλημα Γυναικών καθώς και το Πρωτάθλημα Ράπιντ ενώ οι Αιγαιοπελαγίτικοι Σκακιστικοί Ατομικοί Αγώνες Παίδων - Κορασίδων τα Ατομικά Πρωταθλήματα Ράπιντ και Μπλιτς.

Τους αγώνες συνδιοργανώνουν η ΤΕΣΣ Αιγαίου, ο Αθλητικός Σκακιστικός Όμιλος Σαντορίνης, ο Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός Σαντορίνης (ΔΑΟΣ) υπό την αιγίδα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας.
Την ευθύνη της διεξαγωγής των αγώνων θα έχει η Οργανωτική Επιτροπή, η οποία θα συγκροτηθεί από έναν εκπρόσωπο κάθε σωματείου, το οποίο θα συμμετάσχει σε μία τουλάχιστον διοργάνωση. Μέχρι τη συγκρότηση της Οργανωτικής Επιτροπής, τα διάφορα θέματα θα αντιμετωπίζονται από την ΤΕΣΣ Αιγαίου και τον ΑΣΟ Σαντορίνης. Τον συντονισμό των ενεργειών έχει αναλάβει ο αντιπρόεδρος της ΤΕΣΣ Αιγαίου και μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΟ Δημήτρης Σιαμέτης.
Διευθυντής Αγώνων ορίζεται ο πρόεδρος του ΑΣΟ Σαντορίνης Παναγιώτης Φρεντζάς.
Οι διαιτητές θα οριστούν από την ΤΕΔ Αιγαίου, ύστερα από πρόταση του ΑΣΟ Σαντορίνης.
Το πρόγραμμα θα είναι πολύ πυκνό και θα περιλαμβάνει αγώνες πρωί και απόγευμα (οι συναντήσεις για το Κύπελλο και για το Ομαδικό Παίδων – Κορασίδων θα γίνονται ταυτόχρονα), ενώ οι ατομικοί αγώνες θα παίζονται μεσημέρι ή βράδυ.
Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των αγώνων και τα συστήματα υπο τα οποία θα διεξαχθούν μπορείτε να διαβάσετε στην σελίδα : http://santochess.blogspot.com/

Περισσότερα στοιχεία για το αγωνιστικό μέρος, την μετάβαση και την διαμονή των παικτών μπορούν να πληροφορηθούν οι ενδιαφερόμενοι από τον διευθυντή Αγώνων Παναγιώτη Φρεντζά, τηλ. 22860-27140 και 6949174698

Στους αγώνες θα συμμετάσχουν οι εξής σύλλογοι:
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ «ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΖΕΛΕΠΗΣ»
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΚΑΖΩΝΗΣ» ΚΑΛΥΜΝΟΥ
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΑΡΒΑΣΙΟΥ ΧΙΟΥ – ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ «Ο ΦΑΡΟΣ»
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΛΕΡΟΥ «ΑΡΤΕΜΗ»
Σύλλογος Σκακιστών Ρόδου "Ιππότης" Ρόδου
Μεγάλος χορηγός αγώνων είναι η Blue Star Ferries ( http://www.bluestarferries.gr ), η οποία προσφέρει για τους σκακιστές και τις σκακίστριες των ομάδων του Αιγαίου δωρεάν εισιτήρια με τα πλοία της προς και από την Σαντορίνη.
Υποστηρικτές των αγώνων :
Nick the Greek jewellery, Φηρά, Σαντορίνη
Λειβαδάρος Γιώργος, λογιστικό γραφείο, Εμπορείο
Πρέκας Νικόλαος, χρωματοπωλείο- είδη υγιεινής, Εμπορείο
Νομικός Ευάγγελος, επιχειρηματίας, Πύργος
Εστία Πύργου

Οι «Ugg» περπάτησαν στην Σαντορίνη!

Το δημοφιλέστατο διεθνώς μπράντ υποδημάτων UGG ανέθεσε στην διάσημη φωτογράφο Cristina Trayfors την παγκόσμια διαφημιστική της καμπάνια για την άνοιξη /καλοκαίρι 2011 η οποία και επέλεξε την Σαντορίνη για το σκηνικό των φωτογραφιών της.
Η αυθεντική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τα γραφικά χωριά του νησιού με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, τις μικρές πλατείες και τις εκκλησίες καθώς και η ονειρεμένη θέα και φυσική ομορφιά που διαθέτει το νησί αποτέλεσε το ιδανικό σκηνικό για να αναδειχτεί η καλοκαιρινή συλλογή της UGG.
Το ονειρικό ηλιοβασίλεμα, η καλντέρα και η καταγάλανη θάλασσα δημιουργούν εμπνευσμένα « κάδρα» στα οποία πρωταγωνιστούν και αναδεικνύονται τα προϊόντα της συλλογής της UGG.

τους ακούμε στερεοφωνικά..

Το «φοβερό» δίδυμο της εκπομπής «την ακούσαμε στερεοφωνικά» επιστρέφει!
Ο Σάκης Πατηνιώτης και η Κατερίνα Πελεκάνου θα είναι ραδιοφωνικά κοντά μας για δυό σούπερ εορταστικές εκπομπές το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα 23 και 24 Απριλίου από τις 5 έως τις 8 το απόγευμα.
Συντονιστείτε στον «Σαντορίνη 106.4» και .. ακούστε την … στερεοφωνικά!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του σταθμού μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα  
www.santorini1064fm.gr

Εβδομάδας Εξυπνης Ενέργειας στην Αμοργό

Στα πλαίσια της "Εβδομάδας Εξυπνης Ενέργειας" της Ευρωπαικής Ενωσης, το ξενοδοχείο Αegialis Hotel & Spa στην Αμοργό, και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Θολαρίων, διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά, ένα τριήμερο αφιερωμένο στις Εναλλακτικές μορφές Ενέργειας, και στην προστασία του Περιβάλλοντος, στις 10, 11 και 12 Απριλίου.
Ομιλητές, ήταν ο μηχανολόγος κύριος Ιωάννης Οικονομίδης, που ανέπτυξε πως μπορεί η Αμοργός να γίνει ένα "Πράσινο νησί" και ο κύριος Δημήτρης Μερτζανίδης, ειδικός σε θέματα ανακύκλωσης.
Ο κύριος Μερτζανίδης και η κυρία Ειρήνη Γιαννακοπούλου, Πρόεδρος του Συλλόγου και διευθύντρια του ξενοδοχείου Αιγιαλίς, επισκεύθηκαν όλα τα Δημοτικά Σχολεία και το Γυμνάσιο της Αμοργού, και ενημέρωσαν τους μαθητές για την μεγάλη σημασία της Ανακύκλωσης στην προστασία του περιβάλλοντος, προβάλλοντας συγχρόνως και σχετικά βίντεο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο και τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιό του μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Γιαννακοπούλου στο τηλέφωνο 22850 73393 & 73107

Πέμπτη, Απριλίου 14, 2011

Εθνικό Ωδείο - συναυλία

Την διοργάνωση της συναυλίας «Πορτρέτα Γυναικών» πραγματοποιεί το Παράρτημα Θήρας του «Εθνικού Ωδείου» και ο υπεύθυνος της σχολής Κωσταντίνος Γρηγορίου.
Στην συναυλία θα παρακολουθήσουμε τις κυρίες Μάγδα Μαυρογιάννη στην επιμέλεια και αφήγηση και Αλεξάνδρα Νομίδου στο πιάνο.
Η σκηνοθέτιδα, ηθοποιός και συγγραφέας Μάγδα Μαυρογιάννη σε συνεργασία με τη διακεκριμένη πιανίστα Αλεξάνδρα Νομίδου εμπνέονται από γυναικείες προσωπικότητες από το χώρο της τέχνης που άφησαν το στίγμα τους ανεξίτηλο στο χρόνο και δημιουργούν τον μουσικοθεατρικό κύκλο «Πορτρέτα Γυναικών». «Καλεσμένη» τους, η Clara Schumann, σύζυγος του μεγάλου μουσουργού Robert Schumann. Η δραματοποιημένη διήγηση της ζωής της και η ρομαντική μουσική των Robert Schumann, του Carl Philipp Bach, του Johannes Brahms κ.ά., σε ένα μουσικό αναλόγιο που συνδυάζει μαγικά το λόγο με τη μουσική...

Η συναυλία θα γίνει το Σάββατο 16 Απριλίου 20.30 – 22.30 στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο με ελεύθερη είσοδο.
Διοργάνωση: Δήμος Θήρας - Εθνικό Ωδείο Παράρτημα Θήρας
Χορηγοί: Pelican Travel, Hondos Center, Εστιατόριο Μαρμίτα
Χορηγοί Επικοινωνίας: Top Melody 104,9 και ΖΕΥΣ Ειδώλειο

ερώτηση Γιακουμάτου για το Νοσοκομείο της Σαντορίνης

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσε ο βουλευτής της Β Περιφέρειας της Αθήνας της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος με θέμα τις “καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του νέου Νοσοκομείου Σαντορίνης” .

Σύμφωνα με το κείμενο και τα ερωτήματα που έθεσε,

Με απόφασή του το ΔΣ της Α ΔΥΠΕ Ν. Αιγαίου εγκρίθηκε η σκοπιμότητα, το οργανόγραμμα και το κτηριολογικό πρόγραμμα για την μετατροπή του ΚΥ Θήρας σε Νοσοκομείο Θήρας. Η απόφαση διαβιβάστηκε στην πολιτική ηγεσία και τις υπηρεσίες του Υπ. Υγείας οι οποίες το 2009 ενέκριναν και ξεκίνησαν από την ΔΕΠΑΝΟΜ οι εργασίες για την ανέγερση και τον εξοπλισμό του νέου Νοσοκομείου με πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού ύψους 13.900.000 ευρώ.
Έκτοτε δεν υπάρχει καμιά επίσημη ενημέρωση για την πορεία του έργου στο σύνολό του, ενώ τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν οι φήμες για καθυστερήσεις και «πάγωμα» του έργου εξ αιτίας της μη πληρωμής του εργολάβου.

Ως εκ τούτων ερωτάτε ο κ. Υπουργός
Εάν υπάρχει καθυστέρηση της πληρωμής προς τον εργολάβο και εάν όχι πότε αναμένεται η ολοκλήρωση του έργου και η προμήθεια του εξοπλισμού.
Ποια θα είναι η νομική μορφή του;
Εάν έχει εγκριθεί το οργανόγραμμά του;
Πως θα ενσωματωθεί η πρωτοβάθμια φροντίδα στο έργο αυτό και πως θα αξιοποιηθούν οι εγκαταστάσεις του ΚΥ;

best western - ευχαριστίες στο Γυμνάσιο της Μεσαριάς

Ο τίτλος του μηνύματος αναφέρει οτι "πρέπει και τα καλά να δημοσιοποιούνται" κι εμείς, δεν έχουμε κανέναν λόγο να διαφωνήσουμε....

Το οτι η Σαντορίνη είναι ένας τουριστικός προορισμός που δέχεται ταξιδιώτες - μαθητές σχολείων που κάνουν την καθιερωμένη ετήσια 5θήμερη εκδρομή τους είναι γνωστό. Τουλάχιστο περισσότερο γνωστό απ' το οτι και οι Σαντορινιοί μαθητές πηγαίνουν κάθε χρόνο την πενθήμερη εκδρομή τους σε άλλα νησιά ή πόλεις. Επίσης, είναι γνωστό, οτι σε κάποιες περιπτώσεις ως "ταξιδιώτες" οι μαθητές των 5θήμερων εκδρομών είναι φασαριόζοι και κάνουν ζημιές στα ξενοδοχεία στα οποία καταλύουν. Κάτι που μπορούν να πιστοποιήσουν και ντόπιοι ξενοδόχοι, οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις έχουν εκφράσει παράπονα..
Στην περίπτωσή μας όμως έχουμε να αναφερθούμε σε κάτι διαφορετικό.
Στις ευχαριστίες, για τις οποίες ενημερωθήκαμε, από πλευράς της διεύθυνσης του ξενοδοχείου Best Western Hotel Museum της Αθήνας προς τον διευθυντή και τους μαθητές του Γυμνασίου της Μεσαριάς οι οποίοι το επέλεξαν στην πρόσφατη παραμονή τους στην πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με την επιστολή που λάβαμε με αποδέκτη τον κ. Αρμάο και τους καθηγητές του γυμνασίου της Μεσαριάς,

Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε το ξενοδοχείο Best Western Hotel Museum για την εκδρομή των μαθητών σας στην Αθήνα.
'Έχοντας δυστυχώς αρνητικές εντυπώσεις από μαθητές σχολείων που σε περασμένες περιόδους πέρασαν από τα ξενοδοχεία μας, και οι οποίοι όχι μόνο αναστάτωσαν τους υπόλοιπους πελάτες αλλά έκαναν και ζημιές με αποτέλεσμα να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί και αυστηροί για την αποδοχή κρατήσεων για σχολεία, θέλω να σας πληροφορήσω ότι κατά την παραμονή των μαθητών σας στο ξενοδοχείο Best Western Hotel Museum η συμπεριφορά τους ήταν άψογη και επέδειξαν συμπεριφορά ενηλίκων - σοβαρών ατόμων που σέβονταν τον χώρο και τους υπόλοιπους πελάτες.
Αυτό με κάνει να σκεφτώ ότι η προσπάθεια σας εκτός από το να δίνετε τις γνώσεις που παρέχονται στα σχολεία είναι ότι δημιουργείτε και σωστούς πολίτες στην κοινωνία.

Γ. Βαρβαρήγος - ανακοίνωση για την καθαριότητα

Ανακοίνωση με θέμα την καθαριότητα εξέδωσε με αποδέκτες τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις της Δημοτικής Ενότητας Οίας ο αντιδήμαρχος κ. Βαρβαρήγος.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει οτι,

Η καθαριότητα είναι υποχρέωση όλων μας.
Στο ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου 2011 εύχομαι σε όλους υγεία και καλές δουλειές.
Επικοινωνούμε μαζί σας, προκειμένου όλοι μαζί να συνδράμουμε για την επιτυχία του έργου της καθαριότητας, να δώσουμε στην περιοχή μας την εικόνα που όλοι θέλουμε και να διευκολύνουμε το έργο των υπηρεσιών του Δήμου στον τομέα αυτό.
Ορισμένα εύκολα και απλά βήματα αρκούν για την καθαριότητα, τον καλλωπισμό και την δημόσια υγεία όπως:
· Συμπιέζουμε και μειώνουμε τον όγκο των απορριμμάτων μας, τα συσκευάζουμε σε ανθεκτικές σακούλες, τις οποίες οφείλουμε να δένουμε καλά. Μεταφέρουμε (ειδικά τα ευπαθή και δύσοσμα απόβλητα), με καρότσι ή άλλα μέσα, δίχως να τα σύρουμε στο έδαφος.
· Τοποθετούμε τις σακούλες μέσα στους κάδους αποκομιδής και όχι έξω από αυτούς.
· Πρέπει να λύνουμε και να συμπιέζουμε τα χαρτοκιβώτια ώστε να μειωθεί ο όγκος τους. Ένα ανοιγμένο χαρτοκιβώτιο μπορεί να καταλάβει σχεδόν όλο τον κάδο με αποτέλεσμα ο επόμενος να είναι αναγκασμένος να βρει χώρο να αποθέσει τα δικά του.
· Απορρίπτουμε στους μπλε κάδους μόνο ανακυκλώσιμα υλικά (μεταλλικές συσκευασίες, γυαλί, πλαστικά και χαρτιά-χαρτόνι).
· Δεν πετάμε τις μπαταρίες στους κάδους διότι περιέχουν επικίνδυνα υλικά όπως κάδμιο, νικέλιο και μόλυβδο. Είναι σημαντικό για την υγεία μας να ανακυκλώνουμε τις μπαταρίες και να τις αποθέτουμε στα ειδικά διαφανή δοχεία που βρίσκονται σε σχολεία, σούπερ μάρκετ, καταστήματα και αλλού.
· Δεν πετάμε σάκους με απορρίμματα στα ειδικά καλάθια ή στους κάδους που έχει τοποθετήσει ο Δήμος για μικροαντικείμενα.
· Δεν αφήνουμε τις ακαθαρσίες από τα κατοικίδια μας στο δρόμο ή σε άλλους κοινόχρηστους χώρους.
· Βγάζουμε τα οικιακά απορρίμματα σε τακτικές ώρες μετά τις 20:00 και όχι κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ τα απορρίμματα εμπορικών καταστημάτων, γραφείων και εστίασης με το κλείσιμό τους.
· Για τα ογκώδη αντικείμενα συνεννοηθείτε πρώτα με την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου.
· Για λαμπτήρες και φωτιστικά υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης σε καταστήματα ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και στο χώρο του ΚΕΠ στην Οία (οι σπασμένοι λαμπτήρες και οι λαμπτήρες πυρακτώσεως δεν συλλέγονται) .
Τα ανωτέρω αποτελούν μέρος από τον κανονισμό καθαριότητας, μη τήρηση του οποίου επισύρει τα σχετικά πρόστιμα που επιβάλλονται στους παραβάτες. Πέραν της επιβολής προστίμων, η άσχημη εικόνα του χωριού μας κυρίως προσβάλλει όχι μόνο τον καθένα από εμάς χωριστά, αλλά και το κοινωνικό σύνολο.

Π. Ρήγας - νέος επενδυτικός νόμος

Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε την Τετάρτη 13 Απριλίου, η ηγεσία του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ο Υπουργός, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με τον αναπληρωτή Υπουργό, κ. Σωκράτη Ξυνίδη και τον Υφυπουργό, κ. Παναγιώτη Ρήγα, ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους για την επίσημη έναρξη εφαρμογής του νέου Επενδυτικού Νόμου, καθώς και του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρασχέθηκε απο τους αρμόδιους,
Ο νέος Επενδυτικός Νόμος διαπνέεται από εντελώς διαφορετική φιλοσοφία, σε σχέση με ό,τι ίσχυε έως τώρα και υπηρετεί τις αρχές της διαφάνειας, της αντικειμενικότητας, της σαφήνειας, της απλότητας, της ταχύτητας και της αποτελεσματικότητας.
Η πρώτη προκήρυξη θα έχει καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης επενδυτικών σχεδίων την 31η Μαΐου. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 3 δις ευρώ, εκ των οποίων 800 εκ ευρώ κρατικής ενίσχυσης (δωρεάν επιχορήγησης) και 2,8 εκ ευρώ φορολογικές απαλλαγές.
Η έμφαση θα δοθεί στα επιχειρηματικά σχέδια που εντάσσονται στα καθεστώτα περιφερειακής συνοχής και νεανικής επιχειρηματικότητας.
Όπως τόνισε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο Υφυπουργός, κ. Ρήγας, «έχουν ήδη εξοφληθεί οι περισσότεροι επενδυτές που είχαν ενταχθεί στον προηγούμενο Αναπτυξιακό νόμο και η ροή της χρηματοδότησης θα εξελιχθεί κανονικά».

Γ. Παπαμανώλης - ευχές Πάσχα

Τις ευχές του για τις γιορτές του Πάσχα μας έστειλε ο βουλευτής Κυκλάδων του Πασοκ κ. Παπαμανώλης.
Σύμφωνα με το μήνυμά του,

Το λυτρωτικό μήνυμα της Ανάστασης μας γεμίζει με προσδοκία, ελπίδα και αισιοδοξία για την υπέρβαση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε σήμερα ως χώρα και ως κοινωνία σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία.
Προσδοκία για την αλλαγή της σημερινής δύσκολης και σκληρής πραγματικότητας, αισιοδοξία για την υπέρβαση της ηθικής, κοινωνικής και οικονομικής κρίσης και ελπίδα για τη δημιουργία μιας κοινωνίας ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και ευημερίας σε ένα κόσμο ειρήνης και συνεργασίας.
Όμως Πάσχα σημαίνει «πέρασμα». Σημαίνει «διάβαση» σημαίνει «έξοδος». Πάσχα σημαίνει ότι κάθε είδος θλίψης που επιτρέπει ο Θεός στη ζωή μας έχει κάποιο νόημα. Και αν σταθούμε σωστά, γενναία, με πίστη στον Θεό και εμπιστοσύνη στην πρόνοιά Του, σύντομα θα φανεί και η διέξοδος.
Εύχομαι το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης να φέρει την άνοιξη στις καρδιές όλων μας και την πρόοδο στο τόπο μας και την πατρίδα μας.
Εύχομαι σε όλους τους συμπατριώτες μας, όπου κι αν βρίσκονται αυτές τις άγιες μέρες, να έχουν προσωπική και οικογενειακή υγεία, ευτυχία και προκοπή.

Περιφέρεια - συναντήσεις στο Υπ. Εσωτερικών -

Με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών είχαν αλλεπάλληλες επαφές ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης και οι αντιπεριφερειάρχες Φώτης Χατζηδιάκος και Τζώρτζης Μακριωνίτης, την Τρίτη 13 Απριλίου.
Στη συνάντηση με τον κ. Γιάννη Ραγκούση, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενημερώνοντάς τον παράλληλα για τις δράσεις και τους στόχους που έχει θέσει ως προτεραιότητες η περιφερειακή αρχή, όπως η προώθηση της «ηλεκτρονικής διακυβέρνησης».
«Ζητάμε να υιοθετήσετε κι εσείς αυτήν την ιδέα και να την υποστηρίξετε» τόνισε ο Περιφερειάρχης, με τον κ. Ραγκούση, που σαν γνώστης της πραγματικότητας στο Νότιο Αιγαίο, συμφώνησε για τη σημασία του συγκεκριμένου έργου.
Από τον Υπουργό ζητήθηκε να υπάρξει ειδική μέριμνα για τη στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που είναι η πλέον υποστελεχωμένη, χωρίς να ισχύσει ειδικά για τα νησιά μας η αναλογία «πέντε προς ένα», που αφορά στις προσλήψεις.
Επίσης, ανάλογη μέριμνα ζητήθηκε να υπάρξει και στην κατανομή των πόρων, με δεδομένο το κόστος που απαιτείται για τη στέγαση υπηρεσιών στα νησιά μας, αλλά και για τις μετακινήσεις των υπαλλήλων και περιφερειακών συμβούλων.
Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε τον Περιφερειάρχη και τους συνεργάτες του, ότι για όλα τα ζητήματα αυτά που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία της Περιφέρειας μιας ιδιαίτερα ευαίσθητης περιοχής, «τα κριτήρια λήψης των όποιων αποφάσεων θα λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαιτερότητες του Νοτίου Αιγαίου».

Νωρίτερα, οι κ. Μαχαιρίδης, Χατζηδιάκος και Μακριωνίτης, όπως επίσης και η Γενική Διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας Εύη Αριστείδου, είχαν συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου.
Επί τάπητος τέθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν την περιφερειακή αρχή και τα προβλήματα που προκύπτουν λόγω του νησιωτικού χαρακτήρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Ειδικά για το καίριο θέμα της στελέχωσης των υπηρεσιών, ζητήθηκε από τον υφυπουργό να εγκριθούν συμβάσεις έργου, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πρόσληψης μόνιμου προσωπικού.


Με τον πρόεδρο της «Εγνατία Οδός Α.Ε», καθηγητή Αναστάσιο Μουρατίδη, είχε συνεργασία ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΝΑΕ, παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Γιώργου Πουσσαίου και Τζώρτζη Μακριωνίτη.
Κατά τη συνάντηση εξετάστηκε η πορεία όλων των έργων, την ευθύνη των οποίων έχει η «Εγνατία».
Από τον κ. Μαχαιρίδη και τους συνεργάτες του τέθηκαν οι προτεραιότητες της περιφερειακής αρχής, με τα έργα για το περιβάλλον να είναι πρώτα στην ιεράρχηση.

ΤΕΔΚ Αιγαίου για οικονομική ενίσχυση των αφαλατώσεων

Κοινή επιστολή προς τον Υφυπουργό Εσωτερικών Γεώργιο Ντόλιο έστειλαν οι πρόεδροι των Διοικητικών Συμβουλίων των Τοπικών Ενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων Αιγαίου, κύριοι.:
Ιωάννης Δεκαβάλλας Δήμαρχος Σύρου -ΤΕΔΚ Κυκλάδων, Μιχάλης Κορδίνας π. Δήμαρχος Πεταλούδων - πρόεδρος ΤΕΔΚ Δωδεκανήσου, Σωτήριος Ζαμτράκης π. Δήμαρχος Γέρας - πρόεδρος ΤΕΔΚ Λέσβου, Φίλιππος Πετρούσκας π. Δήμαρχος Βαθέος - πρόεδρος ΤΕΔΚ Σάμου και Ιωάννης Μαλαφης π. Δήμαρχος Ομηρούπολης - πρόεδρος ΤΕΔΚ Χίου, με θέμα τη "Χρηματοδότηση μονάδων αφαλατώσεων στα νησιά", στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρουν οτι,
 καταθέτουμε προς εσάς, το αίτημά μας, για την χρηματοδότηση μέσω των Κ.Α.Π. προς τους νησιωτικούς Ο.Τ.Α., για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των μονάδων αφαλάτωσης, σύμφωνα με την πρόταση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε., στο ποσόν των 4.800.000€ για το έτος 2011.
Οι μονάδες αφαλάτωσης αποτελούν για πολλά νησιά μας τις κύριες, ή ακόμη και τις μοναδικές πηγές ύδρευσης τους. Παράλληλα όμως το αυξημένο κόστος λειτουργίας τους, επιβάλλει όχι μόνο τη συνέχιση της χρηματοδότησής τους μέσω των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, αλλά και την άμεση καταβολή αυτής της επιχορήγησης.
Προσδοκάμε στην ικανοποίηση του αιτήματός μας και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

Τρίτη, Απριλίου 12, 2011

George x 2! κύριε, κύριε, εσείς οι αποπάνω να προσέχετε και λίγο τους αποκάτω...

Η ευχή μας έγινε πραγματικότητα! Ο κ. Παπαμανώλης οχι μονο μας έστειλε και δεύτερη ενημέρωση σχετικά με τα όσα λέει και κάνει στην Βουλή (καθώς και εκτός αυτης) αλλά και μια απο τις καλύτερες φωτογραφίες που έχουμε λάβει ever! Η λεζάντα της είναι "George x 2!" ενω στο ενστανέ ο κ. Παπαμανώλης εμφανίζεται κεφάτος και θαρρετός, σε αντίθεση με τον κ. Παπακωνσταντίνου που έχει μια έκφραση απορίας (τι ήρθε να μου πεί ο κύριος....) καθώς και προβληματισμού, προφανώς ως αποτέλεσμα της ανταρσίας των κυβερνητικών βουλευτών που τους πήρε ο πόνος για τον τζόγο και για το ποσοστό που σκαρφίστηκε να εισπράτει το κράτος (βλ. οπαπ) απο τους "μηχανάκηδες" σε αντίθεση με άλλα οξύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός και για τα οποία δεν υπήρξαν ενστάσεις....

"Εμάς, κύριε, δεν μας ενδιαφέρουν τα φρουτάκια, κι αμα θέλετε το ψηφίζουμε το νομοσχέδιό σας, εμάς μας ενδιαφέρει να μην αυξήσετε το νησιώτικο ΦΠΑ" φανταζόμαστε οτι θα λέει στον υπουργό οικονομικών ο βουλευτής Κυκλάδων....

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Όλοι αντιλαμβανόμαστε το θεσμικό και σπουδαίο ρόλο της αντιπολίτευσης αξιωματικής και ελάσσονος στα πλαίσια του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος.
Όμως στις πραγματικά δύσκολες στιγμές, όπως αυτές που περνά αυτή τη στιγμή η πατρίδα μας, πέρα από κάθε μικροπολιτικό ή κομματικό συμφέρον, θα πρέπει να κυριαρχεί η σοβαρότητα, η υπευθυνότητα και η κοινή προσπάθεια εξόδου από αυτή την κρίση.
Είναι το ελάχιστο αβάσιμες και ανεύθυνες, οι πληροφορίες που διοχέτευσαν χθες οι συνάδελφοι βουλευτές της Ν.Δ. περί κατάργησης του Φ.Π.Α. στα νησιά.
Με αφορμή την κινδυνολογία και την αβεβαιότητα που επιθυμούν για μια ακόμη φορά να διασπείρουν, τόσο στον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και στους νησιώτες συμπολίτες μας, κύκλοι τις αντιπολίτευσης, σε συνάντηση που επιδίωξα και πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου για το συγκεκριμένο θέμα, μου εξέφρασε κατηγορηματικά για άλλη μια φορά, τόσο την βούληση του αλλά και της Κυβέρνησης, να μην αλλάξει το ευνοϊκό καθεστώς του Φ.Π.Α. στα νησιά μας.
Έτσι λοιπόν θέλω και εγώ με την σειρά μου να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μας ότι ουδεμία πρόθεση, σκέψη, συζήτηση και βούληση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Οικονομικών υπάρχει για αύξηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά μας.

Γ. Παπαμανώλης - ενημέρωση

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον βουλευτή Κυκλάδων κ. Παπαμανώλη για το πρώτο (ζήτω!) Δελτίο Τύπου που μας έστειλε, μιας και ίσα με σήμερα α) δεν ξέραμε -και κατα συνέπεια δεν μπορούσαμε να ενημερώσουμε τον κόσμο- για το πεδίο των δραστηριοτήτων του και β) λόγο της πολυνησίας της περιοχής μας ήταν δύσκολο να παρακολουθούμε το έργο του.
Ευχόμαστε να υπάρξει και συνέχεια. Στο κάτω κάτω, βουλευτές είναι, δημόσιο είναι το πεδίο της δράσης τους, οφείλουν που και που να ενημερώνουν και τον κόσμο ώστε α) και να μην "τρέχουμε" κι εμείς οι δημοσιογράφοι σε χίλιες δυό πλευρές μπας και βγάλουμε το ψωμάκι μας και β) να τρώνε κι ενα κομμάτι ψωμάκι συνάδελφοι δημοσιογράφοι, ενημερώνοντας εμας, τους πρώτους... σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή...
Αν η φωτογραφία αρέσει σε κάποιους, εμάς, μας περισσεύει. Εδω ισχύει το "περί ορέξεως.." κι εμείς ως γνωστό πάμε μονο για το ψωμάκι...

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, ο κ. Παπαμανώλης επισκέφθηκε την Άνδρο και παρακολούθησε τα εγκαίνεια του νέου Δημαρχείου.
Κατά την παραμονή του στο νησί είχε επαφές και ενημέρωση τόσο από τον Δήμαρχο Άνδρου κ. Γιάννη Γλυνό, όσο και με τον Υποδιοικητή της 2ης ΔΥΠΕ κ. Σωτήρη Ζώτο και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Σύρου κ. Δημήτρη Τσιργή όπου και τους έθεσε τα μεγάλα προβλήματα που παρουσιάζουν οι Μονάδες Υγείας στα νησιά μας, και την ανάγκη για λήψη άμεσων μέτρων προς αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας τους.

ένωση ζωοφίλων - συνέλευση

Αγαπητοί φίλοι και μέλη της Ένωσης Ζωφίλων Θήρας,
Την Κυριακή 17 Απριλίου στις 18.00 μμ στο Santo Wines, θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της ΕΖΘ με σκοπό την ανασκόπηση των πεπραγμένων του 2010 και τον καθορισμό των επομένων εκλογών. Θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά.
Dear friends and SAWA members,
On Sunday 17 April at 18.00 pm SAWA's General assembly will be held at the premises of Santo Wines in order to review the 2010 activities and determine the next elections. We will be glad to see you there.

περιφερειακό συμβούλιο - έκτακτη συνεδρίαση..

Μετά από σχετικό που υπέβαλαν την Δευτέρα, 11/4 δέκα οκτώ περιφερειακοί σύμβουλοι των παρατάξεων της μειοψηφίας, συγκαλείται στη Σύρο έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, τη Μεγάλη Δευτέρα, 18 Απριλίου με τα εξής θέματα:
1 Εκπαίδευση – Παιδεία στο Ν. Αιγαίου
2 Οργάνωση της Περιφέρειας
3 Εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας Περιφερειακού Συμβουλίου

πολίτες κόντρα στον καιρό για θέματα υγείας


Ο Συνδιασμός "πολίτες κόντρα στον καιρό" μας ενημερώνει οτι, την προηγούμενη Τρίτη, 5/4/2011, πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Παμπάκα για το πρόβλημα της μη χορήγησης φαρμάκων από το Σύλλογο Φαρμακοποιών Ρόδου στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ. Παρόντες ήταν αντιπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων των υπαλλήλων και συνταξιούχων του Δημόσιου Τομέα και των Φαρμακοποιών, από τη μια, και η Προϊσταμένη της ΥΠΑΔ Δωδεκανήσου, από την άλλη.
Με το δεδομένο της εισροής χρημάτων στον ΟΠΑΔ για την εξόφληση οφειλών των Φαρμακοποιών, συμφωνήθηκε να δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα στο Ταμείο (έως το Πάσχα) να ετοιμάσει χρηματικά εντάλματα, ενώ οι Φαρμακοποιοί, μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου τους, ανέστειλαν προσωρινά τις κινητοποιήσεις τους.
Οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ με αγανάκτηση διαπιστώνουν ότι η κατάσταση της υγείας των ασφαλισμένων σε όλα τα ταμεία υγείας και πρόνοιας χειροτερεύει, και την ίδια στιγμή η κυβέρνηση φέρεται ως ο χειρότερος ‘τζαμπατζής’ της χώρας (και όχι οι πολίτες που αντιδρούν στα απανωτά χαράτσια που έχει επιβάλλει η αντιλαϊκή της πολιτική!). Είναι ενδεικτικό ότι από τον περασμένο Αύγουστο  με τον νόμο περί «Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης» κόπηκαν περί τις 270 εξετάσεις και οι ασφαλισμένοι είναι αναγκασμένοι να τις πληρώνουν σε τιμές ιδιωτικού τομέα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η ζωή των ασφαλισμένων αφού δεν μπορούν να κάνουν εξαιρετικά σημαντικές εξετάσεις όπως καρκινικούς δείκτες, σπινθηρογραφήματα, μικροβιολογικές και καρδιολογικές εξετάσεις.!
Καταγγέλλουμε την παρελκυστική και τυχοδιωκτική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία με γραφειοκρατικά τερτίπια προσπαθεί να χτυπήσει τη Δημόσια Υγεία και να προωθήσει την ιδιωτικοποίησή της, σπρώχνοντας τους/τις ασφαλισμένους/ες στις πόρτες των επιχειρηματιών της Υγείας!
Καλούμε τις Τοπικές ΥΠΑΔ να δίνουν  ξεκάθαρες απαντήσεις για το ύψος των οφειλών και τους λόγους που τις δημιούργησαν και, εκτός των γιατρών  και φαρμακοποιών, να εξοφληθούν άμεσα και οι ασφαλισμένοι που έχουν υποβάλλει σχετικά δικαιολογητικά.
Ζητάμε από το Περιφερειακό Συμβούλιο να εκδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας, με το οποίο να απαιτεί τη συμμόρφωση της Πολιτείας με τις συνταγματικές επιταγές περί «σεβασμού της αξίας του ανθρώπου» (άρθρο 2) και περί «μέριμνας για την υγεία των πολιτών».

Βρούτσης - άρθρο στον Ελευθερο Τύπο / τοποθέτηση για νησιώτικο ΦΠΑ


Με άρθρο του στην εφημερίδα "Eλευθερος Τύπος" (της Κυριακής) ο βουλευτής Κυκλάδων και αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ Γιάννης Βρούτσης αναφέρεται στα "αδιέξοδα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης που οδηγούν σε πρόωρες εκλογές".
Στο ίδιο άρθρο κάνει λόγο για εκτροχιασμό σημαντικών δεικτών της οικονομίας, για μονοδιάστατη άσκηση φορολογικής πολιτικής ως εισπρακτικού μέσου καθώς και για κατακρήμνιση των εσόδων του προυπολογισμού.

Τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης έχουν ως εξής,
Ο εκτροχιασμός σημαντικών δεικτών της οικονομίας, από τους προβλεπόμενους στόχους, όπως ο πληθωρισμός, η ύφεση, η ανεργία, η κακή πορεία των εσόδων, αλλά και το πρόσφατο αυξημένο έλλειμμα (άνω του 10% για το 2010), επιβεβαιώνουν την κριτική της Ν.Δ. για λανθασμένη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Όσο, η πολιτική αυτή δεν αλλάζει, η πορεία της ελληνικής οικονομίας θα είναι ολέθρια και μη αναστρέψιμη.
Η κυβέρνηση, χρησιμοποίησε τη φορολογική πολιτική μονοσήμαντα, ως εισπρακτικό μέσο, αγνοώντας το γεγονός ότι αποτελεί ένα κατεξοχήν αναπτυξιακό εργαλείο. Εδώ και 18 μήνες, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών δίνει την αίσθηση ότι «κωπηλατεί ανάποδα».
Γεγονός, που επιβεβαιώνεται από την παρουσίαση - από το Υπουργείο Οικονομικών – των στοιχείων για την κατακρήμνιση των εσόδων του Προϋπολογισμού.
Συγκεκριμένα, τα καθαρά έσοδα για το δίμηνο Ιανουάριου-Φεβρουαρίου ανήλθαν στα 7.950 εκατ. €, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις του Προϋπολογισμού για το 2011 προβλέπονταν να ανέλθουν στα 8.810 εκατ. €. Δηλαδή, παρατηρείται σημαντική απόκλιση από τον προβλεπόμενο στόχο των καθαρών εσόδων για το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου κατά – 9,8% ή 860 εκατ. €.
Μετά από 9 νομοσχέδια με φορολογικές διατάξεις, η κυβέρνηση φέρεται να αγνοεί τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας.
Δημιούργησε ένα επαχθές, γεμάτο παγίδες, δυσνόητο, αντιαναπτυξιακό και πολυδαίδαλο φορολογικό περιβάλλον.
Αγνόησε, 4 από τις βασικές αρχές που πρέπει να διέπουν ένα φορολογικό σύστημα. Όπως, να είναι αναπτυξιακό, δίκαιο, απλό και σταθερό.
Ενοχοποίησε την επιχειρηματικότητα, ποινικοποιώντας την αποτυχία της.
Αύξησε υπέρμετρα τους άμεσους και έμμεσους φόρους, μετατρέποντας την Ελλάδα σε «πρωταθλήτρια φόρων», ενώ την ίδια στιγμή απέτυχε να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή.
Ουσιαστικά, δημιούργησε ένα φορολογικό καθεστώς που παράγει αντικίνητρα για επενδύσεις, που μάλιστα σε ένα περιβάλλον εκτεταμένης ύφεσης έχει συρρικνώσει την παραγωγική βάση της οικονομίας.
Τα αδιέξοδα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, αναπόφευκτα θα οδηγήσουν στη λήψη νέων πρόσθετων μέτρων ακόμη και για την φετινή χρονιά. Γεγονός, που δημιουργεί ήδη ένα τεράστιο βάρος στην ελληνική κοινωνία. Ένα βάρος που αδυνατεί πλέον να σηκώσει στους ώμους της. Ένα βάρος, που δεν θα μπορέσει να σηκώσει ούτε και η ίδια η κυβέρνηση. Ένα βαρύ φορτίο αποτυχιών, που πιθανόν να οδηγήσει μέσα στη χρονιά σε πρόωρες εκλογές.


Παράλληλα,
ο κ. Βρούτσης μας ενημερώνει οτι μαζί με τους συναδέλφους του κ. Μουσουρούλη για την Χίο, κ. Γαληνό για την Λέσβο και κ. Ιατρίδη για τα Δωδεκάνησα, με αφορμή την ενδεχόμενη (still..)  κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:


«Ενόψει της επικείμενης παρουσίασης στη Βουλή, του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Πλαισίου 2012-2015, η κυβέρνηση -διαμέσου διαρροών- αφήνει και πάλι να διαφανούν στη δημοσιότητα παραλλαγές των μέτρων που πρόκειται να λάβει.
Ανάμεσα σε αυτά, ακόμη και σήμερα, συγκαταλέγεται η διεύρυνση της φορολογικής βάσης, με σκοπό την αύξηση των φορολογικών εσόδων, διαμέσου της κατάργησης του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου.
Η κυβέρνηση, φαίνεται να παραγνωρίζει το γεγονός, ότι η θεσμοθέτηση του μειωμένου Φ.Π.Α., κατά 30%, βασίστηκε στην στήριξη της νησιωτικής ιδιαιτερότητας.
Η κυβέρνηση πρέπει να γνωρίζει, ότι σοβαροί λόγοι εθνικού συμφέροντος εξυπηρετούνται από ειδικές πολιτικές (όπως οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α.), με στόχο την συγκράτηση των πληθυσμών στα νησιά.
Η κυβέρνηση, οφείλει να μην αγνοήσει τις εντονότατες διαμαρτυρίες και αντιρρήσεις του συνόλου των κατοίκων και θεσμικών φορέων (Περιφέρειες, Δήμοι, Εμπορικοί Σύλλογοι, Επιμελητήρια, κ.λ.π.) των νησιών του Αιγαίου, που αντιδρούν απέναντι σε μια ενδεχόμενη τέτοια δυσμενή για αυτούς εξέλιξη.
Οι τοπικές οικονομίες των νησιών, εξαιτίας της νησιωτικής ιδιαιτερότητας, καθίστανται περισσότερο ευάλωτες και πιο αδύναμες. Για το λόγο αυτό, η ελληνική πολιτεία και με καθυστέρηση πολλών δεκαετιών, στην πρόσφατη συνταγματική αναθεώρηση του 2008, προχώρησε στην συνταγματική κατοχύρωση (άρθρο 101) της νησιωτικότητας. Ενέργεια, την οποία το μόνο κόμμα που δεν στήριξε στη Βουλή ήταν το ΠΑΣΟΚ.
Για τη Ν.Δ., η διατήρηση του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου, αποτελεί αδιαπραγμάτευτη θέση της. Θέση, που μέχρι σήμερα, στηρίζουμε με επανειλημμένες ερωτήσεις και παρεμβάσεις μας στη Βουλή, όλοι οι νησιώτες βουλευτές του Αιγαίου της Ν.Δ.

Δευτέρα, Απριλίου 11, 2011

Δήμος Σαντορίνης - θέματα δημοτικού συμβουλίου

Την Πέμπτη 14 Απριλίου θα γίνει η επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου Σαντορίνης στις 17.00 το απόγευμα. Τα σημαντικότερα απο τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:


ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΟΨΕΩΣ Ή ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΟΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ & ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΕΝΟΥΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ.
ΥΠΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 5 ΠΑΡ.2 ΤΟΥ Ν. 429/76 ΠΕΡΙ ΕΠΟΧΙΚΟΤΗΤΑΣ.
ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗΣ ΟΔΩΝ ΣΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΘΗΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ.
ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΠΟΣΟΥ #1.000# € ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΟΥΡΒΟΥΛΟΥ ΣΤΙΣ 29-04-2011 (ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ).
ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΠΟΣΟΥ #1.000# € ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΣΤΙΣ 13-14/05/2011.
ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΠΟΣΟΥ #800 # € ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΘΗΡΑΣ.
ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΠΟΣΟΥ #2.000# € ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΙΤΑΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.
ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΟΣΟΥ #5.000# € ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΡΗΤΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ».
ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΠΟΣΟΥ #189,18# € ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΦΟΥΣΤΕΡΗ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ».
ΕΓΚΡΙΣΗ 1ΟΥ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ».
ΜΙΣΘΩΣΗ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ.
ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ

Δήμος Σαντορίνης - ανακοίνωση για προσλήψεις

Απο ανακοίνωση του Δήμου Σαντορίνης μαθαίνουμε οτι αρχίζουν οι διαδικασίες για την απασχόληση εποχικού προσωπικού για τις ανάγκες καθαριότητας.
Ο Δήμος ζητά να προσλάβει 65 άτομα, με 8μηνες συμβάσεις για τον τομέα της καθαριότητας, με τελική ημερομηνία παραλαβής των αιτήσεων την Μ. Πέμπτη 21 Απριλίου.
Για πληροφορίες: Α. Αργυρού  και Μ. Κορωνιού τηλ. : 2286360145, 2286360141 καθώς και στο http://www.asep.gr/ σχετικά με την συμπλήρωση της αίτησης.

Περίσα Νο 2 - οχι άλλοι τοίχοι...

 Για την αισθητική των κτιρίων της συγκεκριμένης αλυσίδας ξενοδοχείων, εχουμε εκφραστεί και στο παρελθόν. Πρόκειται για όμορφα κτήρια. Πέρα όμως απο αυτό, στην πρόσφατη βόλτα, μου έκανε πολύ θετική εντύπωση το γεγονός οτι απο την πλευρά του ξενοδοχείου που βλέπει προς την θάλασα λείπουν οι εξωτερικοί τοίχοι! Λέτε να έπαψαν τα .. κτήρια να οχυρώνονται απέναντι στον υδάτινο εχθρό; ή το επιχειρηματικό μυαλό απέναντι στις ορέξεις των ..τζαμπατζήδων(!) περαστικών που θα βουτούσαν στις πισίνες; (σαν να μην είχαν ξαναδεί άλλες στην ζωή τους...)

Το απέριτο ύφος πάντως και τα διαφορετικά είδη μπετό που έχουν χρησιμοποιηθεί στο κτήριο, καθώς και η απουσία σε απότομες γωνίες σε αντίθεση με τα στρογγυλά τελειώματα, κάνουν την διαφορά στην συγκεκριμένη μονάδα που καθώς φαίνεται θα ξεκινήσει να δουλεύει φέτος. Το καλύτερό μας πάντως, μιας και οι φωτογραφίες ταξίδεψαν σε γνωστούς που ξέρουν περισσότερα για τα κτίρια απο μένα, είναι οτι επιτέλους η αίσθηση της συνέχειας του τοπίου δεν "κόβετε" κι άλλο απο αχρείαστους,  καθώς φαίνεται, μαντρότοιχους..
΄

μπορεί στο Ακρωτήρι να είχανε αποχέτευση 2,5 χιλ. χρόνια πρίν, αλλά η Περίσα, άργησε λιγάκι..

 Και μετα τους "βαρβάρους" τι;

Τόσα χρόνια φωνάζαμε "θέλουμε αποχέτευση στην Περίσα, θέλουμε αποχέτευση στην Περίσα....(γιατί διαβρώνεται η ακτή κλπ..)" τόσο πολύ που κι οι αρμόδιοι βαρέθηκαν και σου λένε για να φωνάζουνε τόσο πολύ αυτοί, δίκιο θα χουνε, ας τους την κάνουμε να πάει στο καλό. Να πάρει ο εργολάβος τα λεφτά του, εμείς τα δικά μας, να φχαριστηθούνε και οι κάτοικοι της περιοχής.

Έτσι, ύστερα απο χρόνια και ζαμάνια, τα έργα ξεκίνησαν και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας (ρε παλικάρι, πως πάτε; πότε λέτε να τελειώνετε;) αναμένεται να ολοκληρωθούν στο προβλεπόμενο διάστημα. Ελπίζουμε πρωτού ξεκινήσει η σεζόν γιατί ποιός τους ακούει μετα τους επιχειρηματίες της παραλίας....
Ήδη υπάρχουν αρκετοί που διαμαρτύρονται διότι έχουν προγραμματίσει να ξεκινήσουν την λειτουργία της επιχείρησής τους το Πάσχα.

Μετά απο τόσα χρόνια αναμονής, αλίμονο, αξίζουνε δυό φωτογραφίες..

η επίσκεψη Μαχαιρίδη στην Σαντορίνη - εξελίξεις στο θέμα του Sea Diamond

Την υποδειγματική λειτουργία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Σαντορίνης και τις ακόμα μεγαλύτερες προοπτικές που προδιαγράφονται για ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, διαπίστωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης κατά τη δεύτερη μέρα περιοδείας του στο νησί, συνοδευόμενος από τον περιφερειακό σύμβουλο Ηλία Μάϊνα.
Μετά την ενημέρωση που του έγινε, ο κ. Μαχαιρίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θέληση των ντόπιων παραγωγών να επιμείνουν στη στήριξη των προϊόντων τους, προωθώντας τα στην τοπική αγορά, καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες της.
Εντυπωσιακό παράδειγμα αποτελεί η παραδοσιακή «φάβα της Σαντορίνης», η παραγωγή της οποίας αυξήθηκε θεαματικά τα τελευταία χρόνια, από 700 στρέμματα το 2007 σε 2.000 στρέμματα το 2010. Υπερδιπλασιασμός επίσης καταγράφεται στην παραγωγή τομάτας.
Όλα αυτά τα προϊόντα, όπως και άλλα που παράγονται στο νησί, διατίθενται στην αγορά τυποποιημένα και επώνυμα - δηλαδή με ονομαστική αναφορά στον εκάστοτε παραγωγό. Την ευθύνη του συντονισμού όλων των παραγωγών έχει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών.
«Στη Σαντορίνη επιβεβαιώνονται οι λόγοι για τους οποίους παραμένουμε, σαν Περιφέρεια, αμετακίνητοι στην πολιτική επιλογή για ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα των νησιών μας, σε πολλά εκ των οποίων η μονοκαλλιέργεια του τουρισμού έχει εγκλωβίσει άλλες παραγωγικές δραστηριότητες» τονίζει ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, εξαίροντας το έργο που επιτελείται στο Κυκλαδίτικο νησί, διασφαλίζοντας και προβάλλοντας την ποιότητα των τοπικών μας προϊόντων.
Ο Περιφερειάρχης είχε επίσης συναντήσεις με το Τοπικό Συμβούλιο Θηρασιάς, όπου κυριάρχησε το ακτοπλοϊκό πρόβλημα, τον Εμπορικό Σύλλογο, τους εκπαιδευτές οδηγoύς και τους λεμβούχους της Σαντορίνης.
Η πορεία των έργων που εκτελούνται στη Σαντορίνη και το μείζον πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ήταν τα βασικά θέματα διαλόγου που είχε ο Περιφερειάρχης με το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού.
Επίσης, είχε συνεργασία με τους υπαλλήλους της περιφερειακής ενότητας για ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των υπηρεσιών, όπως η στελέχωση και οι μετακινήσεις τους.

Στη συνέχεια, ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης συναντήθηκε με τη Συντονιστική Επιτροπή Θηραίων Πολιτών, όπου έγινε διεξοδική συζήτηση για την ανέλκυση του κρουαζιεροπλοίου “Sea Diamond”, τέσσερα χρόνια μετά το ναυάγιο που σημειώθηκε στο νησί.
Ένα σοβαρό, από κάθε άποψη θέμα, που είναι μεν αρμοδιότητα του Λιμενικού Ταμείου, «αλλά αφορά σύσσωμη την κοινωνία της Σαντορίνης και είμαστε υποχρεωμένοι να σταθούμε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία που έχει, ή πρόκειται από κοινού να αναληφθεί», όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης.
Από τη συζήτηση επιβεβαιώθηκε η αναγκαιότητα, κατ’ αρχήν, της ανέλκυσης του κρουαζιεροπλοίου, προσδιορίζοντας επακριβώς και αντικειμενικά το κόστος της όλης επιχείρησης.
Επίσης αποφασίστηκε να γίνει διερεύνηση του ποινικού και αστικού μέρους της υπόθεσης, καθώς δεν φαίνεται, μέχρι στιγμής, να έχουν κινηθεί διαδικασίες πίεσης και απόδοσης ευθυνών, πέραν ίσως από την αυτεπάγγελτη εισαγγελική παρέμβαση. Προς την κατεύθυνση αυτή, προτάθηκε η πρόσληψη νομικού συμβούλου ώστε άμεσα να υπάρξει η απαιτούμενη ενημέρωση.
Κρίνεται απαραίτητο να ζητηθεί από τα συναρμόδια υπουργεία να απαντήσουν άμεσα και συγκεκριμένα, τι σκοπεύουν να πράξουν, λαμβάνοντας υπόψη, μεταξύ άλλων, και την τεκμηριωμένη μελέτη του Πολυτεχνείου.
Εν τω μεταξύ, και προκειμένου να προστατευτεί το θαλάσσιο περιβάλλον και οι ακτές του νησιού, θα εκφραστεί η απαίτηση προς την εταιρία να εντατικοποιήσει και να πυκνώσει τα πάσης φύσεως μέτρα, όπως ενίσχυση πλωτού φράγματος, η ενίσχυση των δειγματοληψίες, μετρήσεις, αναλύσεις και ελέγχους, ώστε να μην υφίσταται και ο ελάχιστος κίνδυνος διαρροών και ρύπανσης.
«Βασικός και απώτερος στόχος όλων μας είναι η ανέλκυση του ναυαγίου» τονίζει ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, διαβεβαιώνοντας ότι η Περιφέρεια θα παραμείνει στο πλευρό του Θηραϊκού λαού, υποστηρίζοντας τον αγώνα του.

Δήμος Σαντορίνης - ανακοίνωση


Ο Δήμος Θήρας και η Δημοτική Αστυνομία ενημερώνουν όλους τους επιχειρηματίες της Σαντορίνης ότι η διαδικασία παραλαβής των αιτήσεων για τη χορήγηση αδειών χρήσης κοινόχρηστου χώρου στην προβολή των επιχειρήσεων τους άρχισε.
Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες εντός τριών (3) εβδομάδων να προσέλθουν στο γραφείο πρωτοκόλλου του Δήμου Θήρας προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά είτε πρόκειται για άδειες τραπεζοκαθισμάτων, είτε για αυτοκίνητα και δίτροχα προς εμπορία ή ενοικίαση επί του πεζοδρομίου.

βρέθηκε κοκεράκι (κι οχι κοκοράκι!)


Αρσενικό Κόκερ περίπου 3 χρονών, να γυρίζει φοβισμένο στην πλατεία των Φηρών στις 4 Απριλίου. Φοράει καφέ δερμάτινο περιλαίμιο και δεν φέρει ηλεκτρονική ταυτότητα (τσιπάκι). Αν ενδιαφέρεστε να το υιοθετήσετε ή να το φιλοξενήσετε μπορείτε να καλέσετε στο 22860 25331
A male cocker spaniel dog was found wandering at the square of Fira on April 4. It has a brown colar and no microchip. If you are the owner or are interested in adopting this dog please call 22860 25331.
Thank you!

Περιφέρεια - επιμελητήριο κυκλάδων - ημερίδα

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κυκλάδων διοργανώνουν ημερίδα ενημέρωσης για το πρόγραμμα: «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ).
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Απριλίου 2011, ώρα 19:15 στη Συνεδριακή Αίθουσα του Επιμελητηρίου στη Σύρο με ταυτόχρονη, ενεργή διασύνδεση με τα γραφεία του φορέα στα νησιά Άνδρο, Θήρα, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο και Τήνο, μέσω του συστήματος τηλε-διάσκεψης.
Ομιλητής: κ. Χρήστος Πεολίδης, στέλεχος (ΕΥΣΕΔ) Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Στόχος της ημερίδας είναι η παρουσίαση του προγράμματος «εξοικονόμηση κατ’ οίκον» και η ανάλυση των επιμέρους κριτηρίων και διαδικασιών υποβολής πρότασης. Έχοντας υπόψη ότι η υποβολή των προτάσεων γίνεται στις τράπεζες, στην ημερίδα θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι τραπεζών. Υπενθυμίζουμε εδώ ότι το πρόγραμμα αυτό αφορά μια συγκεκριμένη δέσμη οικονομικών κινήτρων (επιδότηση) για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών και απευθύνεται κυρίως σε ιδιώτες, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας του οικιακού τομέα της χώρας. Πληροφορίες για το πρόγραμμα υπάρχουν στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ: http://exoikonomisi.ypeka.gr

Τοπικό Σύμφωνο Απασχόλησης; τι ναι πάλι τούτο;..

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκας Κατσέλη θα πραγματοποιηθεί στις 28 Απριλίου στη Ρόδο η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, με σκοπό την υπογραφή του Τοπικού Συμφώνου Απασχόλησης.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως συνέχεια της συνάντησης που είχαν με την υπουργό οι δέκα τρεις Περιφερειάρχες, στις 25 Φεβρουαρίου, όταν συμφωνήθηκε η αξιοποίηση από τις Περιφέρειες των «Τοπικών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Απασχόλησης» και του «Προγράμματος Κοινωνικής Απασχόλησης – Νέα δράση».
Στο πλαίσιο των προγραμμάτων αυτών, όπως είχε δηλώσει τότε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, θα εξασφαλιστούν πολύτιμοι πόροι για το Νότιο Αιγαίο.

εκδήλωση με θέμα τα τοπικά προιόντα στην Ρόδο

Την Τετάρτη, 13 Απριλίου, στο ξενοδοχείο APOLLO BLUE στο Φαληράκι, στις 7 το απόγευμα, ο Τομέας Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου και η εταιρία Praxis Plus, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Τα τοπικά προϊόντα στο τραπέζι του επισκέπτη μας», με σκεπτικό την στήριξη των τοπικών παραγωγών στη μαζική εστίαση.


δημιουργία "Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου επί του ελληνικού δημοσίου χρέους"

Εδω και λίγες ημέρες έχει ξεκινήσει η προσπάθεια για την δημιουργία "Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου επί του ελληνικού δημοσίου χρέους".
Για την προσπάθεια μπορείτε να ενημερωθείτε εδω: http://www.elegr.gr/
Την έκκληση για τη δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου επί του ελληνικού δημοσίου χρέους μπορείτε να την διαβάσετε και να την υπογράψετε εδώ http://www.gopetition.com/petition/43171.html


ερώτηση για τα προβλήματα ηλεκτροδότησης Άνδρου και Τήνου

Ερώτηση προς την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με θέμα τα προβλήματα ηλεκτροδότησης της Άνδρου και της Τήνου κατέθεσαν οι βουλευτές του Συριζα Δημήτρης Παπαδημούλης, Θεόδωρος Δρίτσας και Ηρώ Διώτη.

Σύμφωνα με την ερώτησή τους,
Η τελευταία έντονη κακοκαιρία που είχε ως αποτέλεσμα τη βλάβη πυλώνων της ΔΕΗ στην Εύβοια, δημιούργησε για άλλη μια φορά σοβαρά προβλήματα πολύωρων διακοπών στην ηλεκτροδότηση των νησιών Άνδρου και Τήνου με αρνητικές συνέπειες στην καθημερινή διαβίωση των κατοίκων.
Στο μεταξύ, ο ευρισκόμενος σε ψυχρή εφεδρεία αυτόνομος σταθμός παραγωγής της Άνδρου, που ακριβώς σε αυτές τις περιστάσεις πρέπει να ενεργοποιείται για να καλύπτει τις άμεσες ενεργειακές ανάγκες, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί διότι εδώ και δύο χρόνια έχει μεταφερθεί στην Ικαρία μία βοηθητική μηχανή 4000 KW που ήταν αναγκαία για την πλήρη λειτουργία του. Η επείγουσα λύση που προκρίθηκε από τη ΔΕΗ για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος με τη μίσθωση έξι πρόσθετων φορητών μηχανών, αφενός είναι πολύ δαπανηρή και αφετέρου δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει μέχρι να επιστραφεί η προ ετών μετακινηθείσα μηχανή.
Βεβαίως περισσότερο ριζική λύση στο ενεργειακό θα υπάρξει μόνο με τη δεύτερη διασύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα μέσω Λαυρίου, σχέδιο που βρίσκεται ακόμα στα πρώτα του βήματα. Σύμφωνα δε με πληροφορίες, η σύνδεση του υποβρύχιου καλωδίου από τη Σύρο θα καταλήγει σε υποσταθμό στο νότιο μέρος της Άνδρου και όχι στο βορειότερο της Τήνου, όπως προέβλεπε και η αρχική μελέτη.
Με βάση τα παραπάνω:
Ερωτάται η κυρία Υπουργός
• πότε θα επιστρέψουν οριστικά στον ΑΗΣ της Άνδρου οι βοηθητικές μηχανές, έτσι ώστε να σταματήσει η σημερινή δαπανηρή χρήση της μίσθωσης
• σε ποιό στάδιο βρίσκεται η διασύνδεση των νησιών των Κυκλάδων με την ηπειρωτική Ελλάδα μέσω Λαυρίου;
• θα κατασκευαστεί ο υποσταθμός διασύνδεσης στη βόρεια Τήνο, έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν ευκολότερα και χωρίς πρόσθετες γραμμές δικτύου, τόσο η Τήνος όσο και η Άνδρος.

οικονομική επιτροπή Περιφέρειας - συνεδρίαση

Την Παρασκευή 15 Απριλίου στις 12.00 θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, στο Κατάστημα της Περιφέρειας (Πλατεία Τσιροπινά) στην Σύρο.
Τα σημαντικότερα απο τα θέματα που θα συζητηθούν,
Διακήρυξη για την καθαριότητα των χώρων και υπηρεσιών των Περιφερειακών Ενοτήτων Σύρου, Μυκόνου, Μήλου, Πάρου, Κέας-Κύθνου, Τήνου, Νάξου, Άνδρου και Θήρας για το οικ.έτος 2011.
Προμήθεια ειδικού εξοπλισμού για τη μετάπτωση της λειτουργίας του on line συστήματος του Τμ. Μεταφορών της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Κυκλάδων μέσω του δικτύου Σύζευξις.
Έγκριση χορήγησης παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Μουσείο Νεότερης Ιστορίας Δωδεκανήσου».

Αρχαιολογικός χώρος Ακρωτηρίου

Στην τελική της φάση βρίσκεται η αποκατάσταση του στεγάστρου στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης με τις εργασίες που πραγματοποιούνται να αφορούν την αποξήλωση των υποστυλωμάτων (η διαδικασία έχει ξεκινήσει απο την είσοδο και συνεχίζεται στην Βόρεια πλευρά), την τοποθέτηση της ψευδοροφής και της καλωδίωσης, υπεύθυνης για τον φωτισμό, κλιματισμό και έλεγχο για την ασφάλεια του χώρου.
Τις εργασίες της κατασκευάστριας εταιρίας παρακολουθούν 2 αρχαιολόγοι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των αρχαιοτήτων, ενω με την ολοκλήρωση των εργασιών και εν όψη του "ανοίγματος" του χώρου αναμένεται να εργαστούν κι άλλοι αρχαιολόγοι - επιστήμονες με αντικείμενο την καλύτερη δυνατή ανάδειξη και προβολή των αρχαιοτήτων.
Το έργο εκτελείται απο το 2000, η πτώση του στεγάστρου έγινε τον Σεπτέβρη του 2005, με το μεγαλύτερο απο το παραπάνω διάστημα ο χώρος να έχει μείνει κλειστός.
Το έργο εκτελείται υπό τον έλεγχο της Αρχαιολογικής Εταιρίας.
Εδω και δέκα μέρες, στην Νάξο, πραγματοποιείται η δίκη σχετικά με τα αίτια της κατάρρευσης, για τα οποία προκύπτει διάσταση απόψεων μεταξύ της ομάδας των μελετητών και των κατασκευαστών. "Αστοχία στην μελέτη ή στην "ερμηνεία" της στην κατασκευή;" είναι το ερώτημα στο οποίο καλούνται να απαντήσουν οι εμπλεκόμενες πλευρές.

βοήθεια στο σπίτι Νο2 - να βοηθάνε όμως οι γιαγιάδες τις εγγονές ...

ή χρόνο -και χώρο...- έχουμε, λεφτά δεν έχουμε...
ή Mind the Gap.ναι, αλλά οχι στις στις γενιές, στις τσέπες...

Ποιό πρόγραμμα "βοήθεια στο σπίτι" (και σύνταξη στο σπίτι ...) θα ζητάνε σε λίγο οι πιτσιρικάδες απο τους παππούδες τους προκειμένου να τα βγάλουν πέρα. Δεν πα να ναι στα 90 (μπράβο γονίδια...) ο παππούς; θα του λές ελα δω παππούλη μη χάσουμε τη σύνταξη...

Πάρτε για παράδειγμα την δικιά μου την γιαγιά, 85 "πατημένα", με την κατοχή ξυπνάει με τον βασιλιά και την Φρειδερίκη κοιμάται (πάντα μια γερμανίδα ευθυνόταν για τις συμφορές αυτής της χώρας....) ιστορία μου αμαρτία μου δηλαδή, και γενικώς κατάσταση που και στα καλά σου να είσαι, κάποια στιγμή στην δίνει και σου έρχεται να την στείλεις απο κεί που ήρθε τη γιαγιά... (κι άμα της φωνάξεις, παραπονιέται, γιατί οι ηλικιωμένοι είναι σαν τα παιδιά, τους πέρνει το παράπονο...) Γενικώς το σκηνικό είναι σαν τον παππού στο σήριαλ "εγκλήματα" αλλά στο θηλυκό του.... Αλλά, τολμάς να το κάνεις; Δεν τολμάς γιατί -σε τέτοιες αποφράδες εποχές που ακόμη και οι πριγκίπισσες μελαγχολούν-... σκέφτεσαι την σύνταξη. Μιας και η γιαγιά/παπούς πάνε πακέτο με την σύνταξή τους. "Τhe pension" που λένε κι οι Αμερικάνοι και... γράφουνε και μερικοί ξενοδόχοι αντί για "pansion" (!!) ωσάν... προφήτες μιας και σε λίγο οι 55πλάς θα ταξιδεύουνε περισσότερο....) One pansion for the pensioners! δηλαδή...

"Γιαγιά, να πάμε στην τράπεζα αυριο να πάρουμε τα λεφτά, θέλουνε να σε δούνε οτι ζείς.."
"Να πάμε παιδάκι μου, καλός ο Παπανδρέου, μας έδωσε συντάξεις απο κεί που δεν παίρναμε τίποτα...." (κολλημένη η γιαγιά στο 84 αλλά τι να της πείς, και να της πείς θα καταλάβει; όλο το πρωί Αυτιά βλέπει και πάλι δεν καταλαβαίνει οτι ζεί στην χώρα με το 1.5 εκατομμύριο ανέργους...)
Δεν θα το ξεχάσω ποτέ, Παρασκευές της δεκαετίας του 80, λίγο μετά της 8 το βράδυ, εγω με την ανακούφιση της "αγρανάπαυσης" της επόμενης ημέρας και ορεξάτη να δω την "Μαντάμ Σουσού" που την έπαιζε το ενα κρατικό κανάλι, κι απο την άλλη η γιαγιά ορεξάτη να δεί "τη Βουλή" που την δείχνανε την ίδια ώρα.
"σε παρακαλώ γιαγιούλα μου, αυτό είναι πιο ωραίο..."
"άσε να δούμε λιγάκι που τσακώνονται και μετά το γυρίζουμε..."
"ναι, αλλά θα τελειώσει...."
"δεν θα τελειώσει, κάτσε να δούμε αυτούς που φωνάζουνε, γούστο τους κάνω ετσι που τα λένε..."

Εγω να στεναχωριέμαι για την "Μαντάμ Σουσού" που δεν τον άντεχε άλλο τον "Μπίθουλα" και τον "Παναγιωτάκη" και τις ζαργάνες του (μεγάλος ο Ψαθάς....) κι απο την άλλη η γιαγια να την "βρίσκει" με αυτούς που τσακωνόντουσαν στην Βουλή....

Επίλογος.
Την βλέπω την δουλειά. Σε λίγο οι συνταξιούχοι θα είναι "θησαυρός"....

βοήθεια για το "βοήθεια στο σπίτι"

Αντιπαραθέσεις προκλήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κατα την συζήτηση του θέματος για την ανάδειξη νέου ΔΣ στην πρώην κοινοτική Επιχείρηση της Οίας. Το θέμα ναι μεν αφορούσε την εκλογή νέων μελών στο συμβούλιο της επιχείρησης, πλήν όμως η ουσία της όλης συζήτησης (και η αντιπαράθεση..) επικεντρώθηκε στην λειτουργία του προγράμματος "βοήθεια στο σπίτι".
Η χρηματοδότηση του προγράμματος απο την Ε.Ε. θα συνεχιστεί το 2011 ύστερα απο διακοπή 2 ετών (το ανακοίνωσε μόλις προχθές με ενθουσιασμό η κυβέρνηση..) ενω την διαχείριση των χρημάτων έχουν αναλάβει οι Περιφέρειες. Πλήν όμως, μετά και τις γενναίες περικοπές στον αριθμό των ηλικιωμένων που δικαιούνται αυτής της "βοήθειας" τα χρήματα που διαχειρίζεται η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι 250.000. Όχι και πολλά λεφτά εδω που τα λέμε για να προχωρήσει ενα τόσο σημαντικό πρόγραμμα... Οπότε τρέχα γύρευε τι .. ψίχουλα θα αναλογούν για την Σαντορίνη και βγάλε συμπέρασμα προς τι όλος αυτός ο ντόρος στο δημοτικό συμβούλιο του νησιού....
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα καθώς και τις διαμαρτυρίες πολλών εργαζομένων του για τις εργασιακές ... ψυχρολουσίες που αντιμετωπίζουν το τελευταίο διάστημα (μάλιστα για τις 14 τρέχοντος μηνός διοργανώνουν διαμαρτυρία στην Αθήνα...) μπορείτε να διαβάσετε εδω:

σχετικά με το ΙΚΑ (Σαντορίνης) και το (σχετικό) δημοσίευμα..

Μακάρι να ήξερα και την πανεπιστημιακό κ. Δημουλά απο κοντά!
Μακάρι επίσης να μπορούσαμε να μιλάμε παράλληλα για πολιτική και λογοτεχνία, με τους πολιτικούς για λογοτεχνία, με τους λογοτέχνες για πολιτική, για τους δημοσίους υπαλλήλους σε συνδυασμό με ποιητές και ζωγράφους κλπ. Ουτοπικό; Μάλλον ναι. Μιάς και δεν είναι οι μίζες της Ζίμενς που μας κάνουν να κατανοούμε οτι διαχείριση της εξουσίας και οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες δεν πάνε μαζί. Κάθε "μαγαζί" έχει τους δικούς του κανόνες, τους δικούς του ενδιάμεσους, τους δικούς του ειδήμονες, τους δικούς του γκαλερίστες, τις δικές του παλαιο- και νεο-σειρές.... κ.ο.κ.

Στο κείμενό του για την εφημερίδα Καθημερινή (26.3.2011) ο πανεπιστημιακός Χαρίδημος Τσούκας προσπαθεί να αναδείξει προσπάθειες που έχουν γίνει στα πλαίσια της λειτουργίας του ελληνικού δημοσίου κρίνοντας τες με λογοτεχνικούς όρους. Δεν είναι κι άσχημη ιδέα. Ίσα ίσα θα λέγαμε...
Αφορμή για την αναφορά, το σχόλιο που γίνεται για την διευθύντριά του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Σαντορίνης κ. Αθανασία Σούγια.
Το δημοσίευμα έχει τίτλο «Ο καθένας να δει πώς θα αλλάξει τον κόσμο του»

«Βρέχει με απόλυτη ειλικρίνεια. / Άρα δεν είναι φήμη ο ουρανός / υπάρχει / και δεν είναι το χώμα λοιπόν / η μόνη λύση / όπως ισχυρίζεται ο κάθε τεμπέλης νεκρός.» Κική Δημουλά.
Η χρεοκοπία μάς ενεργοποιεί. Οχι απαραίτητα αναστοχαστικά ούτε πάντοτε δόκιμα ή νηφάλια, αλλά σίγουρα ανάβει το φιτίλι της αμφιβολίας μέσα μας. Πώς καταντήσαμε έτσι; Τι χώρα παραδίδουμε στα παιδιά μας; Σε τι μπορούμε να ελπίζουμε;
Η τελευταία ερώτηση είναι η πιο γόνιμη. Οχι ότι δεν χρειάζεται να στοχαστούμε τα αίτια της χρεοκοπίας (κάθε άλλο), αλλά, στη συγκεκριμένη συγκυρία, το όφελος προκύπτει κυρίως από την πράξη. Η ερμηνεία διαυγάζει τον κόσμο, η πράξη όμως τον αλλάζει.
Τι μπορούμε να κάνουμε; Χρειαζόμαστε πρότυπα να μας εμπνεύσουν. Πού θα τα βρούμε; Υπάρχουν γύρω μας, αρκεί να εκπαιδεύσουμε τη ματιά μας να τα αναζητήσει. Η μεμψιμοιρία είναι ανέξοδη και εκτονωτική. Η δημιουργία προϋποθέτει κόπο, φαντασία, ρίσκο. Ιδού μερικές (από πολλές) ιστορίες ανθρώπων που δεν μιλούν για αλλαγή, αλλά την ενσαρκώνουν.
Οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης είναι ό, τι καλύτερο διαθέτει η Ελλάδα σε University Press. Σε μεγάλο βαθμό το χρωστούν στον εμπνευσμένο διευθυντή τους, τον διακεκριμένο φυσικό Στέφανο Τραχανά.(...)
Ο αθηναϊκός αθλητικός σύλλογος «Πρωτέας» μεταμορφώθηκε από τότε που ανέλαβε την προεδρία ο 25χρονος Δημήτρης Κυριακόπουλος. Σε ενδιαφέρει η αλλαγή; Ξεκίνα με τον μικρόκοσμό σου. Σκέψου γενικά, δράσε τοπικά. Εχεις ευθύνη, μην παραιτείσαι! (...)
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας κέρδισε πέρυσι, σε διεθνή διαγωνισμό, χρηματικό έπαθλο ενός εκατομμυρίου ευρώ από το Ιδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς για τις πρωτοποριακές υπηρεσίες της. Ψυχή της Βιβλιοθήκης είναι ο οραματιστής διευθυντής της Γιάννης Τροχόπουλος. (...)
Το υποκατάστημα του ΙΚΑ στη Σαντορίνη ξεχωρίζει για την υποδειγματική λειτουργία του. Δεν συνέβη τυχαία. Εδώ και τέσσερα χρόνια, χάρη στην αφοσιωμένη διευθύντριά του, την κυρία Αθανασία Σούγια, η υπηρεσία έχει οργανωμένο αρχείο, υπαλλήλους με σαφείς αρμοδιότητες και προτεραιότητες• το κόστος λειτουργίας έχει μειωθεί, τα έσοδα έχουν σημαντικά αυξηθεί. Χρονίως ανεκτέλεστες αποφάσεις πλέον εκτελούνται, οι έλεγχοι εντατικοποιήθηκαν, οι παραγραφές προστίμων ελαχιστοποιήθηκαν. Γιατί δεν συνέβαιναν πριν; Καλό ερώτημα... Η κυρία Σούγια έχει την ευσυνειδησία πρώσου δημόσιου λειτουργού. Στο πρόσωπό της ο δημόσιος οργανισμός επανασυνδέεται με τα θεμελιώδη: η δημόσια διοίκηση ξαναγίνεται δημόσια υπηρεσία, τα δημόσια αγαθά προστατευόμενο είδος, όχι αντικείμενο λεηλασίας. Ξεχασμένες έννοιες στην Ελλάδα των Φωτόπουλων και των Πεππέδων...
Τι κοινά στοιχεία έχουν οι προαναφερθέντες; Πρώτον, είναι άνθρωποι με πάθος. Χωρίς πάθος δεν υπάρχει δημιουργία. Ο Τραχανάς κατήγγειλε την υπερτιμολόγηση των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων και ταλαιπωρήθηκε με αγωγές για χρόνια. Γιατί το έκανε; «Οταν είδα ότι το υπουργείο Παιδείας αγόραζε βιβλία σε τιμή τρεις φορές υψηλότερη απ’ ό, τι στο εμπόριο, θύμωσα» λέει. Ο Κυριακόπουλος πήγε στην τότε διοίκηση του «Πρωτέα» να προσφέρει τις αθλητικές υπηρεσίες του. Τον έδιωξαν. «Το πήρα πολύ προσωπικά» λέει. Δεύτερον διαπερνώνται από αλλοκεντρική (ετερο-αναφορική) αντίληψη του ρόλου τους. Οι δημόσιοι θεσμοί υπάρχουν για να υπηρετούν την κοινωνία, όχι τα μέλη τους. Τρίτον, ηγεσία σημαίνει ευθύνη, μεράκι, ρίσκο, λογοδοσία, δυνατότητα για οραματικές πρωτοβουλίες να προσθέτεις αξία σε ό, τι κάνεις. Για να ηγείσαι πρέπει να μάθεις να υπηρετείς ευρύτερους σκοπούς.

Η απάντηση
Στις 6 Απριλίου η εφημερίδα δημοσίευσε και την απάντηση-επιστολή του Συλλόγου λογιστών Σαντορίνης που γράφτηκε με αφορμή το δημοσίευμα.

Στην επιστολή αναφέρεται μεταξύ άλλων οτι,
Προς αποκατάσταση της αλήθειας, την οποία γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα, λόγω των καθημερινών μας συναλλαγών με τις υπηρεσίες του ΙΚΑ Σαντορίνης, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τη δική μας άποψη, η οποία έχει ως εξής: Η «υποδειγματική λειτουργία του υποκαταστήματος ΙΚΑ Σαντορίνης», όπως αναφέρετε στο άρθρο, έχει προκαλέσει πληθώρα προβλημάτων στους εργοδότες και τους ασφαλισμένους. Ο επιχειρηματίας ταυτίστηκε με τον απατεώνα και ο ασφαλισμένος με τον κλεφτοκοτά. Οταν το ΙΚΑ Σαντορίνης δηλώνει αδυναμία χορήγησης αντιγράφων από το αρχείο του υποκαταστήματος, έπειτα από σχετικές αιτήσεις εργοδοτών, υποδηλώνει την ανυπαρξία τήρησης αρχείου και όχι την οργάνωσή του. Οι συχνοί διαπληκτισμοί, μάρτυρες των οποίων γίνονται καθημερινά μέλη του συλλόγου μας, μεταξύ εργοδοτών, ασφαλισμένων και υπαλλήλων, ανατρέπουν την ιδεατή εικόνα που περιγράφετε και την οποία όλοι προσδοκάμε να δούμε. Η όποια βελτίωση έχει επέλθει στις παρεχόμενες υπηρεσίες του ΙΚΑ Σαντορίνης κατά τη θητεία της κ. Αθανασίας Σούγια οφείλεται πολύ περισσότερο στην προγραμματισμένη μετατροπή του Παραρτήματος του ΙΚΑ Θήρας σε Υποκατάστημα ΙΚΑ, με αποτέλεσμα την ένταξη στις μηχανογραφικές υπηρεσίες, παρά στις διοικητικές ικανότητες της κ. Αθανασίας Σούγια που στο άρθρο σας εκθειάζετε.
Οι καλοπροαίρετοι έλεγχοι, οι οποίοι οδηγούν σ’ ένα καλό κλίμα συνεργασίας - εμπιστοσύνης εργοδοτών - ασφαλισμένων και υπηρεσίας, δεν οδηγούν πάντα σε αύξηση των εσόδων. Τα έσοδα μπορούν να αυξάνονται αυθαίρετα και με πρόστιμα τα οποία επιβάλλονται με «υπέρμετρο ζήλο», άδικα και καταχρηστικά, γεγονός που οδηγεί στην υποβολή πλήθους ενστάσεων, οι οποίες δικαιώνονται στην πλειοψηφία τους κατά την εκδίκασή τους και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την έντοκη επιστροφή των χρημάτων στους δικαιούχους από την υπηρεσία με επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού. Οταν, λοιπόν, αναφέρεται ο κ. Τσούκας σε βραχυπρόθεσμη αύξηση εσόδων χωρίς να εξετάζει την προέλευσή τους, αντιλαμβάνεται μόνο τη μία πλευρά του νομίσματος.
Πλήθος αναφορών, καταγγελιών και μηνύσεων που δεν έχουν απαντηθεί ακόμα από τη Διοίκηση του ΙΚΑ, αλλά εξετάζονται ενδελεχώς από την Κεντρική Διοίκηση και από τον Συνήγορο του Πολίτη, σωρεία αιτήσεων θεραπείας που κατατίθενται από ασφαλισμένους και εργοδότες προκειμένου να αποδείξουν το αυταπόδεικτο και δεκάδες χαμένες εργατοώρες μετατρέπουν τη Δημόσια Υπηρεσία σε Δημόσια «Τυραννία» και τα δημόσια αγαθά σε είδος πολυτελείας. Το πάθος αναμφισβήτητα είναι μια παράμετρος που συντελεί στη δημιουργία, όπως αναφέρετε στο άρθρο σας. Υπάρχει, μια «κόκκινη» γραμμή πέραν της οποίας το πάθος μετατρέπει τη δημιουργία σε αλαζονεία που οδηγεί στην απαξίωση του κοινωνικού έργου της υπηρεσίας όπως θα έπρεπε να είναι.
Οπως πολύ σωστά αναφέρει στην εισαγωγή του άρθρου του ο κ. Τσούκας, ασφαλώς και χρειαζόμαστε «πρότυπα» στα οποία θα έπρεπε να στηρίζουμε την έμπνευσή μας. Θέλουμε όμως να ρωτήσουμε τον κ. Τσούκα: η δικιά σας «ματιά» πώς ξεχώρισε κατά την αναζήτηση προτύπων έμπνευσης το ΙΚΑ Σαντορίνης; Το επισκεφθήκατε και το διαπιστώσατε μόνος σας; Συζητήσατε με τους ανθρώπους που βρίσκονται μπροστά από τον πάγκο περιμένοντας υπομονετικά να εξυπηρετηθούν; Μιλήσατε με τους επιχειρηματίες της Σαντορίνης; Αν δεν το κάνατε και απλά στηριχθήκατε στις προφορικές αναφορές «κάποιων», σας προσκαλούμε και σας φιλοξενούμε ως σύλλογος για όσο χρόνο χρειαστεί μέχρι να το διαπιστώσετε και «ιδίοις όμμασι».
Για το Σύλλογο Λογιστών Θήρας,
Ο πρόεδρος Αντωνης Κεφαλληνος, ο αντιπρόεδρος Ιωαννης Νανουρης, ο γραμματέας Κων/νος Θεοδωροπουλος, ο ταμίας Ιωαννης Μουτσατσος.

Σύλλογος Γυναικών - ετήσιος καθαρισμός

Ο Διεθνής Σύλλογος Γυναικών Σαντορίνης για 13η Χρονιά Οργανώνει τον Καθαρισμό του νησιού μας και σάς προσκαλεί όλους τήν Κυριακή 17η Απριλίου στίς 11 π.μ. στήν παραλία τού Μονόλιθου.
Βασιζόμαστε στήν Εθελοντική διάθεση καί συμμετοχή κάνοντας έτσι μια αρχή γιά νά απολαμβάνουμε εμείς και οι επισκέπτες τίς όμορφες παραλίες μας. Την ανακοίνωση υπογράφει η πρόεδρος τού Συλλόγου, κ. Αννυ Ξαγοράρη.

Κόκκινος για ... ίντερνετ

Για "Μεσαίωνα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και για πάγωμα των προγραμμάτων τηλεδιάσκεψης απο πόρους του προγράμματος Πολιτεία" κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κόκκινος με αφορμή την μη λειτουργία όπως υποστηρίζει των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Περιφέρειας, λίγες μέρες μετά, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, των ανακοινώσεων του κ. Μαχαιρίδη οτι «το Νότιο Αιγαίο είναι πρωτοπόρο στις καινοτόμες δράσεις για την εξυπηρέτηση των πολιτών»...

σε "μπεζάκι" το έχετε; ναι, αλλά είναι πιο ακριβό...

Σε εκκρεμότητα παραμένει η ομαλή ροή της χρηματοδότησης των εργασιών κατασκευής του Νοσοκομείου - Κέντρου υγείας Σαντορίνης σχετικά με την οφειλή των 3 εκατομμυρίων ευρώ στην εργολήπτρια εταιρία που εχει αναλάβει να κατασκευάσει τις κτηριακές εγκαταστάσεις του έργου. Οι καθυστερήσεις στην ροή της χρηματοδότησης έχουν ως αποτέλεσμα την επιβράδυνση εργασιών που υπολείπονται να πραγματοποιηθούν μέχρι την οριστική παράδοση του έργου, που ήταν προγραμματισμένη για τον Μάρτιο του 2011.
Αξίζει να αναφέρουμε οτι τους λογαριασμούς πληρώνει η ΔΕΠΑΝΟΜ (Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσοκομειακών Μονάδων) και οι καθυστερήσεις προέκυψαν ύστερα απο την αδυναμία της Τράπεζας της Ελλάδας να έχει διαθέσιμα τα απαιτούμενα χρήματα λόγο και της κρίσης ρευστότητας που πλήττει την Ελληνική και διεθνή αγορά τους τελευταίους μήνες (διεθνές δηλ. είναι το πρόβλημα..!)
Με την παράδοση του έργου θα συνεχιστούν οι προσπάθειες που γίνονται απο το Υπουργείο Υγείας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση του νησιού καθώς και απο Σαντορινιούς που λειτουργούν στον χώρο της υγείας και είναι σε θέση να ασκήσουν θετική επιρροή ως προς την επίλυση ζητημάτων σχετικά με την λειτουργία του νέου οργανισμού. Τα εκκρεμή ζητήματα αφορούν την οργάνωση και λειτουργία του χώρου, κι έχουν να κάνουν με τον οργανισμό λειτουργίας, την στελέχωση της μονάδας, κ.α.

μήπως; μπά..

Αρνητική ήταν η απάντηση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Πουσαίου στο αίτημα του Δήμου Θήρας για την παραχώρηση του ακινήτου που στέγαζε τις υπηρεσίες του πρώην Επαρχείου, με το σκεπτικό οτι προέχουν οι ανάγκες της αιρετής Περιφέρειας, με πρώτη προτεραιότητα την επισκευή του κτηρίου. (που κοντεύει να αποκαλείται ερείπιο...)
Δεύτερη σκέψη της δημοτικής Αρχής είναι η αξιοποίηση του ακινήτου του Κ.Υ. όταν με το καλό τα ιατρεία και το προσωπικό μεταφερθούν στο νεοανεγερθέν κτήριο που κατασκευάστηκε γι' αυτόν τον λόγο.
Σε κάθε περίπτωση πάντως ο Δήμος Θήρας θα συνεχίσει καθώς φαίνεται και τους επόμενους μήνες να στεγάζει τις περισσότερες υπηρεσίες του στα κτήρια στα οποία στεγάζονται τα τελευταία χρόνια και να .. πληρώνει το ενοίκιό του στην Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προιόντων στην οποία και ανήκουν τα κτήρια.

έχετε απεργία; ετσι φαίνεται...

-έχετε απεργία;
-ναι, ετσι φαίνεται..
-κι είναι για πολλές μέρες;
-4
-πολλές είναι... έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο;
-δεν νομίζω, απ όσο ξέρω, όχι..
-πως τα "καταφέρατε";.....
- (είναι που μας είπε ο Πάγκαλος κοπρόσκυλα -τεμπελόσκυλα;- κι είπαμε να δούμε πώς αισθάνονται κι αυτά τα ζωντανά...)
εδω έχουν έρθει τα πάνω - κάτω (τα μέσα έξω, τα αριστερά δεξιά, τα σούρτα φέρτα.. άσχετο κ.οκ. ) αυτό σε ενόχλησε; άσε να λείψει και λίγο η ενημέρωση απο τον κόσμο, να νοιώσει τι είναι αυτό που του δίνουμε...
-δεν μπορώ να πώ οτι δεν έχεις δίκιο..
-(δυό αρνήσεις ίσον.... σύγχυση...) το ξέρω ..


Επίσης, η "αγρανάπαυση" των τελευταίων ημερών μας έδωσε τον χρόνο να δούμε το πολυσυζητημένο "Debtocracy, η χρεοκοπία". Πρόκειται για ένα online ντοκιμαντέρ για την κρίση χρέους στην Ελλάδα που έφτιαξαν οι δημοσιογράφοι Άρης Χατζηστεφάνου και Κατερίνα Κιτίδη.
Πρόκειται για μια αξιόλογη δουλειά που βλέπεται εύκολα και με ενδιαφέρον και αποτελεί μια υγιέστατη έκφραση των νέων ανθρώπων της χώρας σε απάντηση της κατάστασης που ζούμε τους τελευταίους μήνες. Την βγάζουμε δεν την βγάζουμε δηλαδή, έχουν τα ταμεία να πληρώσουν συντάξεις ή δεν έχουν, πως μας αποκάλεσε ο Πάγκαλος σήμερα, τι μας είπε η Μέρκελ, αν δουλεύουν τα δημόσια νοσοκομεία ή κλείσανε κι αυτά κλπ...)
Όχι, οχι.. δεν είδα τα σχόλια ούτε τα "τουίτ" που ακολούθησαν την ταινία. (Σε λίγο, μου φαίνεται, θα παίρνει περισσότερη ώρα να διαβάζει κανείς τα σχόλια παρά να βλέπει την ταινία..) Είναι σαν να πηγαίνεις σινεμά και να κάθεσαι μετα στην είσοδο του κινηματογράφου να ακούς τι συζητά ο καθένας για την ταινία. Μάλιστα, βλέπω οτι κάποιοι έχουν εθιστεί τόσο πολύ που είναι ικανοί να κάθονται στην είσοδο απο το πρωί ίσα με το βράδυ.
Κανονικά, σε νοιάζει τι λέει αυτός που έχεις δίπλα σου, κι οχι τι θα σχολιάσει ο καθένας. (κρυφοκαρατζαφερικός είσαι; Βρούτε..!) Αν και θέλω να πιστεύω οτι τα σχόλια είναι ελευθερία κι όχι σύγχυση...
Εαν θέλετε, μπορείτε να το δείτε εδω:

Η μεγάλη πλάκα όμως -και το best of- είναι εδω
(έτσι μπράβο ανάποδα! η εκφώνηση είναι φανταστική, και ....όπως διάβασα και στο "αστείο", γραμμένο καμμιά 40 χρόνια πρίν, "η εποχή που πέρασε μου είναι πιο κοντινή απο την εποχή που κατα τα φαινόμενα πλησιάζει : μια εποχή γελοιοποίησης των πάντων, σκεπτικισμού και διάβρωσης, μια μικρόψυχη εποχή, με τον είρωνα διανοούμενο στο προσκήνιο, και ξοπίσω του την αγέλη μιας νεολαίας χωρίς ενθουσιασμό, χωρίς ιδεώδη, πρόθυμης ανα πάσα στιγμή να ζευγαρώσει η να σκοτώσει.." )