Σάββατο, Ιουνίου 30, 2007



Σάββατο 30.6.2007

Έκθεση με τίτλο «Οδοιπορικό στις ομορφιές της Ελλάδας μέσα από αφίσες του Ε.Ο.Τ.» διοργανώνει το Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο σε συνεργασία με τους συλλέκτες Νικήτα και Ευαγγελία Σταυρινάκη. Η έκθεση αποτελείται από την συλλογή του Νικήτα και της Ευαγγελίας Σταυρινάκη που καλύπτει το διάστημα από το 1936 έως το 1981 και περιλαμβάνει 170 αφίσες από τις οποίες έγινε μια επιλογή με τις πιο χαρακτηριστικές. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 7 Ιουλίου έως τις 7 Αυγούστου 2007 και τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 7 Ιουλίου 2007 στις 20.30.

Οι αφίσες του Ε.Ο.Τ. ζωγραφικές και φωτογραφικές, απεικονίζουν τα γνωστά σε όλο τον κόσμο αρχαία μνημεία, αγάλματα, ψηφιδωτά, βυζαντινές εκκλησιές και μοναστήρια, όλα διαχρονικά ελληνικά έργα τέχνης και πολιτισμού. Παρουσιάζουν μοναδικά για την ομορφιά τους ελληνικά τοπία. Εμφανίζουν επίσης, ελληνικά προϊόντα, πολιτιστικά δρώμενα και αθλητικές εκδηλώσεις.
Παντού και πάντα προβάλλεται το πνεύμα, το φως και το χρώμα της Ελλάδας. Διακρίνουμε όλη την ανεπανάληπτη μοναδικότητα της Ελλάδας, λουσμένη στο χρώμα, διατυπωμένη από το σχέδιο και την ένταση των τόνων των ζωγράφων και χαρακτών, δοσμένη μέσα από το ταλέντο των γραφιστών, και από τον φακό και το έμπειρο μάτι των δημιουργών-φωτογράφων.


  • 484 Αμερικάνοι μαθητές αναμένεται να προσφέρουν εθελοντική εργασία στην υπηρεσία καθαριότητας της Κοινότητας Οίας το διάστημα 4-30 Ιουλίου.
    Πρόκειται για εθελοντική εργασία που προσφέρεται στην κοινότητα Οίας και εντάσσεται στο πλαίσιο συμμετοχής των μαθητών σε κοινωνικά προγράμματα σε συνδυασμό με τις διακοπές τους στην Ευρώπη.
    Οι 484 μαθητές – εθελοντές αναμένεται να χωριστούν σε 14 ομάδες και των 35 περίπου ατόμων η κάθε μια , ενώ θα φοράνε μπλουζάκια που η Αναπτυξιακή Κοινοτική Επιχείρηση Οίας δημιούργησε ειδικά για τον σκοπό αυτό, από χορηγίες των επιχειρήσεων: Μarmarini, Replica, Ambrosia, Caldera Massages Studio, Rimida Villas, The Coca Cola Company και Κάβα Μιχάλη Καραμολέγκου.
    Η εργασία των εθελοντών θα ξεκινήσει με τον καθαρισμό των παραλιών από τον Κουλούμπο έως και το Αμμούδι, ενώ στην συνέχεια, και βάσει των εκάστοτε αναγκών, οι ομάδες θα κατευθύνονται προς τους οικισμούς από τον υπεύθυνο καθαριότητας της Κοινότητας. Η εργασία κάθε ομάδας θα διαρκεί 2 ώρες ημερησίως, από 9:00π.μ. έως 11:00π.μ.
    Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση της Κοινότητας Οίας – Θηρασιάς και της Αναπτυξιακής Κοινοτικής Επιχείρησης Οίας, «θεωρούμε ότι η θετική αντιμετώπιση των εθελοντών από όλους μας θα δηλώσει την αναγνώριση των προσπαθειών τους, θα αποτελέσει μία ευκαιρία ανάδειξης της φιλοξενίας της χώρας μας και θα συμβάλλει στην καλύτερη δυνατή προβολή του τόπου μας»
    Για κάθε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στην Αναπτυξιακή Κοινοτική Επιχείρηση Οίας στο τηλέφωνο 22860 72000 e-mail: ankeo@otenet.gr

    (484 άτομα σε μια τόσο μικρή και καθαρή κοινότητα….. μοιάζει υπερβολικό. πως θα φαινόταν άραγε αν κάποιοι από τους εθελοντές-μαθητές «κατέβαιναν» να συνδράμουν και την «υπόλοιπη» Σαντορίνη που έχει μεγάλες ανάγκες στην καθαριότητα;)!



  • Στην υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας με σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας στον τουριστικό τομέα καθώς και την ενδυνάμωση των σχέσεων των επαγγελματιών των δύο χωρών, προχώρησε ο Σύνδεσμος των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA) και ο αντίστοιχος Russian Union of Travel Industry (RUTI)
    Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας διοργανώνεται Fam Trip για αντιπροσωπεία Ρώσων Tour Operators και Δημοσιογράφων στην Ελλάδα, σε μια κοινή προσπάθεια του ΗΑΤΤΑ και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού για την προβολή της χώρας μας και την γνωριμία Ρώσων επιχειρηματιών με την Ελλάδα.
    Το πρόγραμμα επισκέψεων της αντιπροσωπείας των Ρώσων Tour Operators περιλαμβάνει σημαντικούς ιστορικούς χώρους της Αθήνας, Πελοποννήσου και νήσων του Αιγαίου. Ένα από τα νησιά που θα επισκεφθούν οι καλεσμένοι μας είναι και η Σαντορίνη την Κυριακή 1η Ιουλίου.
    Για την επίσκεψη, ο Δήμος Θήρας διοργανώνει υποδοχή – reception cocktail το βράδυ της Κυριακής 1η Ιουλίου στις 19:00 στην αίθουσα του Οινοτουριστικού Κέντρου (Santo Wines) στον Πύργο, σε μια εκδήλωση με στόχο την προβολή της Σαντορίνης ως τουριστικού προορισμού στην Ρωσία.






  • Στην διεύθυνση http://www.youtube.com/watch?v=QHqC0utSjLc μπορείτε να δείτε ένα ολιγόλεπτο βίντεο από την διάλεξη με θέμα «Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων» που πραγματοποιήθηκε χθές στο Μπελλώνειο από τον βραβευμένο με το ευρωπαϊκό βραβείο «Descartes», αστροφυσικό, Γιάννη Σειραδάκη.



Παρασκευή, Ιουνίου 29, 2007

  • Παρασκευή 29.6.2007

  • Το «Lecture Recital» με τον διεθνούς φήμης πιανίστα Δημήτρη Κούκο παρουσιάζει σήμερα η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Θήρας σε συνεργασία με το Παράρτημα Θήρας του Εθνικού Ωδείου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο "Μέγαρο Γκύζη".

  • "Παραμυθιάδα - Οι περιμπέτειες της μικρής Νεφέλης στο χώρο των παραμυθιών"
    είναι ο τίτλος της θεατρικής παράστασης -και μάλιστα της πρώτης που παρουσιάζει- το Θεατρικό Εργαστήρι του Συλλόγου Κρητών Σαντορίνης "Το Αρκάδι" .
    Οι παραστάσεις θα δοθούν το Σάββατο 30 Ιουνίου και την Κυριακή 1 Ιουλίου στις 11:30 το πρωί στο Μπελλώνειο. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την στήριξη της ΔΕΠΟΤΑΘ

  • Μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις σε Φηρά και Καμάρι θα παρουσιάσει η ΔΕΠΟΤΑΘ, το Σάββατο 30 Ιουνίου και την Κυριακή 1η Ιουλίου αντίστοιχα.
    Για το Σάββατο στις 20:00 στη Μητρόπολη των Φηρών, έχει προγραμματιστεί μουσικοχορευτική εκδήλωση με το Διεθνές Χορευτικό Σχήμα Σταματίνας Ξιάρχου, τα χορευτικά σχήματα του Δήμου Θήρας και του πολιτιστικού συλλόγου "Αιγές" από το Δήμο Βεργίνας. Ενώ, την Κυριακή στις 20:00 στο γήπεδο Καμαρίου θα παρουσιαστεί η ίδια εκδήλωση με την προσθήκη των χορευτικών του Συλλόγου Ποντίων Σαντορίνης "Οι Ακρίτες" . Στο βιολί και το λαούτο οι Β. Σιγάλας και Κ. Φαρισαίος.



Διάλεξη υπο τον τίτλο «Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων» θα παρουσιαστεί απόψε στις 19.30 στο Μπελλώνειο. Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί από τον Γιάννη Σειραδάκη, αστροφυσικό, βραβευμένο με το ευρωπαϊκό βραβείο «Descartes».
Κατά την διάρκεια της διάλεξης ο διακεκριμένος καθηγητής του Αριστοτελείου θα μιλήσει για τον περιβόητο «μηχανισμό» και θα εξηγήσει τι είναι αυτό που εντυπωσιάζει τους επιστήμονες και εξάπτει την φαντασία του κοινού σχετικά με το εύρημα. «ο μηχανισμός μας έχει εκπλήξει τόσο πολύ, που ίσως χρειάζεται να αλλάξουμε την ιστορία και την εξέλιξη της τεχνολογίας, όχι της ελληνικής, της παγκόσμιας, για να μελετήσουμε το φαινόμενο», «ο μηχανισμός ήταν το αποτέλεσμα της καταπληκτικής συνεργασίας μεταξύ ενός μεγάλου επιστήμονα και ενός σπουδαίου τεχνίτη» δήλωσε σήμερα στον Ρ/Σ Σαντορίνη 106.4 ο κ. Σειραδάκης.
Ο διακεκριμένος καθηγητής βρίσκεται στην Σαντορίνη με αφορμή την πραγματοποίηση στην Σαντορίνη διεθνούς συνεδρίου με θέμα «εξωηλιακα πλανητικά συστήματα». Στο συνέδριο συμμετέχουν περισσότεροι από 200 επιφανείς επιστήμονες, «οι κεφαλές της αστροφυσικής» όπως έχουν χαρακτηριστεί, πολλοί εκ των οποίων προτεινόμενοι για Νόμπελ οι οποίοι και εξετάζουν και θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους στην ανεύρεση εξωηλιακών πλανητικών συστημάτων, δηλαδή, πλανητών εκτός του δικού μας ηλιακού συστήματος μέσα στον Γαλαξία μας. Μέχρι στιγμής πάντως έχουν εντοπιστεί και μελετώνται 200 τέτοιοι πλανήτες. Το συνέδριο φιλοξενείται στο συνεδριακό κέντρο «Νομικού», στα Φηρά.

Πέμπτη, Ιουνίου 28, 2007

  • Πέμπτη 28.6.2007
  • Να’ ναι καλά οι φεγγαράδες και η ξαστεριά!
    Απάντηση στο ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών σχετικά με την έλλειψη φωτισμού αλλά και την κακή ποιότητα του υπάρχοντος, έδωσε σήμερα στον Σαντορίνη 106.4 ο δήμαρχος Θήρας που ανέφερε ότι αυτήν την εποχή γίνεται η μελέτη για τον ηλεκτροφωτισμό στους δρόμους Φηρά - Περίσσα – Αθηνιός.
    «Πιστεύω ότι μέχρι του χρόνου θα έχει ξεκινήσει το έργο» δήλωσε ο δήμαρχος, ενώ ανέφερε πως δεν είναι εύκολο να αναβαθμιστεί σε ισχύ φωτισμού το υπάρχον δίκτυο, διότι έχει περιορισμένες δυνατότητες στα Watt που μπορεί να σηκώσει. Διευκρίνισε δε ότι δεν είναι επιτρεπτή -από την ΔΕΗ- η τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων στις κολώνες ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ.
    http://www.youtube.com/watch?v=AHFgozDhAqc

  • Στην κακή ποιότητα του υλικού απέδωσε ο Δήμαρχος τις διαγραμμίσεις που έγιναν αλλά… είναι σαν να μην έγιναν! Το υλικό αγοράστηκε από την Νομαρχία και στάλθηκε στη Σαντορίνη. «Δεν κάναμε αραίωση, το υλικό ήταν έτοιμο για χρήση» δηλώνουν οι εργαζόμενοι του Δήμου που συνεργάστηκαν στις διαγραμμίσεις.
    «Θα προσπαθήσουμε να ξαναπεράσουμε από τα σημεία στα οποία υπάρχει πρόβλημα» δήλωσε ο δήμαρχος.


  • Στο φουλ σήμερα ο κόσμος στο νησί. 13 κρουαζιερόπλοια θα αγκυροβολήσουν στον όρμο των Φηρών. Η ώρα άφιξης των περισσοτέρων (έξι, συγκεκριμένα) στις 15.30 και αναχώρησης στις 20.30.


  • Σήμερα τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής-γλυπτικής της Χάρης Τσεκούρα με θέμα "Μυθολογικά" που στεγάζεται στο Akron Art Center στο Μεγαλοχώρι. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σεπτέμβριο και θα είναι ανοιχτή καθημερινά 11:00-19:00.

Τετάρτη, Ιουνίου 27, 2007



Αύριο Πέμπτη 28 Ιουνίου στις 19:00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής-γλυπτικής της Χάρης Τσεκούρα υπο τον τίτλο "Μυθολογικά – 9 Μούσες".
Η έκθεση φιλοξενείται στο "Akron" Art Center στο Μεγαλοχώρι και θα διαρκέσει μέχρι τον Σεπτέμβρη. Ώρες επισκέψεων καθημερινά 11:00-19:00.





Η δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες «περίεργη» και πρωτοφανής για τα δεδομένα του νησιού, διάρρηξη, σημειώθηκε προχθές. Το περιστατικό συνέβει ξημερώματα Κυριακής, στο σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος στο Εμπορείο, στο οποίο εισέβαλαν οι δράστες και αφαίρεσαν το χρηματοκιβώτιο το οποίο μετέφεραν σε δωμάτιο ξενοδοχείου, άνοιξαν και αφαίρεσαν το ποσό των 14,5 χιλιάδων ευρώ. Στη συνέχεια οι δράστες πέταξαν το χρηματοκιβώτιο σε ερημική παραλία της Βλυχάδας. Τελικά, το περιστατικό εξιχνιάστηκε από το ΑΤ Θήρας. Πρόκειται για τέσσερις δράστες 2 Έλληνες και δύο Αρμένιους οι οποίοι συνελήφθησαν και εστάλησαν στην Eισαγγελία Νάξου.



Άσχημη η εικόνα από τις καλλιέργειες του νησιού. Σοβαρές ζημιές έχει υποστεί το παραδοσιακό ντοματάκι από τον παρατεταμένο καύσωνα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Συνεταιρισμών που ξεκίνησε χθες την παραλαβή ντομάτας, παρακαλούνται οι παραγωγοί να προσέχουν την ποιότητα της ντομάτας που παραδίδουν για πολτοποίηση. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η κατάθεση αιτήσεων στον ΕΛΓΑ για «δήλωση ζημιάς για την ντομάτα λόγο καύσωνα».
«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για ζημιά στον αμπελώνα» λένε οι αμπελουργοί, σημειώνοντας ότι όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο θα διαρκέσει ο καύσωνας αλλά και το τι καιροί θα ακολουθήσουν.


  • Σαν να μην έγινε
    η…. περίφημη διαγράμμιση στους δρόμους της Σαντορίνης. Λίγες μέρες έχουν περάσει από τότε που σε κάποια σημεία του οδικού δικτύου του νησιού, πραγματοποιήθηκε η διαγράμμισή τους αλλά…. τίποτε δεν θυμίζει ότι έγινε!
    Για την ιστορία, το μηχάνημα στάλθηκε στο νησί στις αρχές του μήνα, αλλά έμεινε ακινητοποιημένο για περισσότερες από δέκα μέρες μιας και δεν ήξερε κανείς να το οδηγήσει! Αφού τελικά «βρέθηκε» οδηγός, έγιναν οι διαγραμμίσεις σε ορισμένους δρόμους του νησιού, αλλά …. χωρίς ορατό αποτέλεσμα. Αυτά συμβαίνουν στην Σαντορίνη, την ώρα που σε άλλες περιοχές έχει από χρόνια τοποθετηθεί στους δρόμους ειδική σήμανση για την αποφυγή των ατυχημάτων και για την δημιουργία αισθήματος ασφάλειας στους οδηγούς.
    Η έρευνα για τις εδώ διαγραμμίσεις έχει και μεγάλο οικονομικό ενδιαφέρον σχετικά με το κόστος αγοράς των συγκεκριμένων χρωμάτων σε σχέση με το αποτέλεσμα τους (ασβέστη βάλατε;;)


«Φεγγαράκι μου λαμπρό φέγγε μου να περπατώ» θα μπορούσε να είναι τίτλος ενός άλλου ρεπορτάζ για τον φωτισμό των δρόμων αλλά και των οικισμών του νησιού.
Χωρίς φωτισμό βρίσκονται πολλά από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία της Σαντορίνης, όπως ο κεντρικός δρόμος από τα Φηρά προς τον Καρτεράδο όπου δεν υπάρχει ούτε μία λάμπα! Ενώ πολύ κακός και αναποτελεσματικός χαρακτηρίζεται από τους οδηγούς ο φωτισμός της «ευθείας» Φηρών – Πύργου. Όπου, αν και αποτελεί έναν από τους κυριότερους δρόμους της Σαντορίνης, οι οδηγοί αναγκάζονται να ανάβουν τα «μεγάλα» τους φώτα για να οδηγήσουν με ασφάλεια!
(πληροφορίες …. εντός και προσεχώς! Θα ακολουθήσει -φωτο-ρεπορτάζ εναντίων των δυνάμεων που κρατούν το νησί στο σκότος)!



Δευτέρα, Ιουνίου 25, 2007

  • Δευτέρα 25 Ιουνίου
  • Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε ο παρατεταμένος καύσωνας στις καλλιέργειες της ντόπιας μικρόκαρπης ντομάτας μιας και δεκάδες στρέμματα καλλιεργειών έχουν ξεραθεί λόγο ζέστης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του διευθυντή της Santo Wines Ματθαίου Δημόπουλου, ήδη η Ένωση έχει δρομολογήσει τις εξελίξεις και από την περασμένη Πέμπτη έχει ενημερώσει για την κατάσταση τον ΕΛΓΑ (Εθνικός Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων) και ενός των ημερών αναμένεται πρόσκληση της Ένωσης για να κάνουν οι παραγωγοί «δήλωση ζημιάς για την ντομάτα λόγο καύσωνα» Επίσης η Ένωση παρακαλεί τους αγρότες που βρίσκονται στα χωράφια να προσέξουν την ποιότητα της ντομάτας που πηγαίνουν για πολτοποίηση. Τις επόμενες μέρες θα φανεί εάν λόγο καύσωνα έχουν υποστεί ζημιές και τα αμπέλια, σύμφωνα με τον διευθυντή της Ένωσης.

  • Τα εγκαίνια και την ονοματοδοσία του νέου της σκάφους πραγματοποίησε χθές στον Όρμο των Φηρών η Ένωση Λεμβούχων Θήρας. Πρόκειται για το νέο απόκτημα της Ένωσης με μεταφορική δυνατότητα 160 ατόμων και ταχύτητα 27 κόμβων. Το σκάφος αναμένεται να εξυπηρετήσει υγειονομικά τους κατοίκους των νησιών της Επαρχίας, μιας και θα τους μεταφέρει στην Σαντορίνη. Το σκάφος είναι εξοπλισμένο με μηχανήματα παροχής πρώτων βοηθειών ενώ το συνοδεύει γιατρός. που θα εξυπηρετεί εκτός από έκτακτα περιστατικά επιβατών των κρουαζιεροπλοίων και τις ανάγκες των νησιών της Επαρχίας Θήρας Το όνομα του σκάφους είναι «καπετάν Κούλης». Στην τελετή παραβρέθηκαν η βουλευτής Κυκλάδων Άρια Μανούσου, ο βουλευτής και πρώην υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο γενικός γραμματέας του ΥΕΝ Γιάννης Τζοάννος, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης λεμβούχων καθώς και το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του νησιού.
    http://www.youtube.com/watch?v=A1lYfG-UGuM


  • Άργησε αλλά…. ήρθε η κατραπακιά.
    Στην αντεπίθεση περνά η Luis Cruises μετά και την επιβολή προστίμου ύψους 1,17 εκατομμυρίων ευρώ από το ΥΕΝ με το αιτιολογικό της καθυστέρησης στην κατάθεση σχεδίου απάντλησης.
    «Τεχνικά ανέφικτες» χαρακτηρίζει η εταιρία τις διαδικασίες της απάντλησης των καυσίμων και της ανέλκυσης του Sea Diamond.
    Η εταιρία υποστηρίζει ότι έχει κάνει και κάνει ότι είναι δυνατό ,και πολύ περισσότερα απ’όσα επιβάλλει η σχετική νομοθεσία, για την αντιμετώπιση της ρύπανσης που προκλήθηκε από το ναυάγιο, λέγοντας ότι η ρύπανση αντιμετωπίστηκε από την πρώτη στιγμή με ιδιαίτερα αποτελεσματικό και επιτυχή τρόπο σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές. Σημειώνει μάλιστα ότι τα λίγα σημεία της ξηράς που είχαν αρχικά ρυπανθεί έχουν καθαριστεί πλήρως ακόμη και από ρύπους που προΰπαρχαν του ναυαγίου.
    Επίσης η εταιρία ανακοίνωσε ότι συνέστησε ταμείο αποζημιώσεων ύψους 4,3 εκατομμυρίων ευρώ, και καλεί όσους έχουν υποστεί ζημιά να αιτηθούν την αποζημίωσή τους, σύμφωνα και με τα όσα προβλέπονται στους όρους της «Συνθήκης του Λονδίνου».
    Αντιφατική χαρακτηρίζει την ανακοίνωση ο Δήμος Θήρας, αναρωτώμενος, πώς είναι δυνατό από τη μία η εταιρεία να λέει ότι “το μεγαλύτερο ποσοστό του πετρελαίου έχει ήδη απομακρυνθεί" και από την άλλη να ισχυρίζεται ότι η ανέλκυση ή απομάκρυνση του ναυαγίου “θα οδηγήσει πιθανότατα σε ανεξέλεγκτη διαρροή καυσίμων με ανυπολόγιστες συνέπειες;», σύμφωνα με την νομική εκπρόσωπο των φορέων της Σαντορίνης, Σοφία Κίτσου.
    H ανακοίνωση της Louis Hellenic Cruises με την οποία γνωστοποιεί ότι η απάντληση των καυσίμων από τις δεξαμενές του βυθισμένου Sea Diamond, είναι επικίνδυνη, προκάλεσε δυσφορία στους φορείς της Tοπικής Aυτοδιοίκησης της Σαντορίνης, οι οποίοι θα ζητήσουν να πραγματοποιηθεί άμεσα σύσκεψη με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη. Οι προσπάθειές τους τώρα στρέφονται προς την κατεύθυνση της ανέλκυσης του πλοίου.
    Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, τα τεχνικά στοιχεία με βάση τα οποία δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η απάντληση, δεν έχουν ακόμα μελετηθεί από το Υπουργείο. Εφόσον, ωστόσο, εκτιμηθεί ότι οι συνθήκες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ναυαγίου δεν επιτρέπουν την απάντληση, θα πραγματοποιηθεί άρση του προστίμου που έχει επιβληθεί στην εταιρεία. Πάντως, χθες από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας δεν υπήρξε καμία αντίδραση σε σχέση με το θέμα.
    Ο δήμαρχος Θήρας, Άγγελος Ρούσσος, λέει ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι η ανέλκυση του πλοίου. Ανησυχεί ωστόσο για το συνολικό ποσό που η εταιρεία κατέθεσε, προκειμένου να καταβληθούν οι αποζημιώσεις, το οποίο εκτιμά ότι είναι πολύ μικρό.
    Προς το παρόν, το κύριο μέλημα των φορέων της Σαντορίνης είναι η προστασία του οικοσυστήματος και κατά συνέπεια η φήμη του νησιού. Πάντως, από εβδομάδα στη Σαντορίνη θα φτάσει συνεργείο της Γερμανικής Τηλεόρασης για να «καλύψει» όσα συμβαίνουν δύο μήνες μετά το ναυάγιο στο νησί. Η κ. Κίτσου εξηγεί ότι όπως την ενημέρωσαν, θέλουν να αποκαταστήσουν την αλήθεια για όσα συμβαίνουν στη Σαντορίνη σε σχέση με τη ρύπανση.


  • Κι όμως η «Λάβα» νίκησε!
    Στον φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου (mini soccer) στην άμμο που έπαιξε απέναντι σε ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στην Εθνική και στο Ελληνικό πρωτάθλημα.
    Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο στην παραλία της Περίσσας και μεταξύ των ποδοσφαιριστών που βρέθηκαν στην Σαντορίνη ήταν οι: Αμανατίδης, Κιάσσος, Μπατίστα, Γκόγκιτς ενώ ως γκέστ στάρ ποδοσφαιριστής συμμετείχε ο ηθοποιός Κώστας Σόμμερ.
    Η αθλητική εκδήλωση διοργανώθηκε από τα καταστήματα Question και Forum στην παραλία της Περίσας – Περιβόλου και στηρίχθηκε από την ΔΕΠΟΤΑΘ.
    http://www.youtube.com/watch?v=38OXYqSY5hI



  • Τριήμερο παιδικό φεστιβάλ μουσικής και χορού διοργανώνει η ΔΕΠΟΤΑΘ στο Μπελλώνειο, από τη Δευτέρα 25 μέχρι την Τετάρτη 27 Ιουνίου. Οι μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε βράδυ στις 20:00.