Σάββατο, Νοεμβρίου 08, 2014

κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν λόγω εργασιών στο οδικό δίκτυο της Θήρας

Ανακοινώνεται ότι, λόγω εκτέλεσης εργασιών ανακατασκευής έργου ύδρευσης-αποχέτευσης στην περιοχή Καρτεράδος Θήρας, θα ισχύσει απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού και συγκεκριμένα από τη διασταύρωση Καρτεράδου έως τη διασταύρωση Μεσαριάς.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται ως εξής:
•       για όσα προέρχονται από την περιοχή Καμάρι-Αεροδρόμιο, θα κινούνται μέσω Μεσσαριάς ακολουθώντας την παλαιά επαρχιακή οδό Πύργος-Φηρά
•       για όσα προέρχονται από Φηρά θα παρακάμπτουν στην επαρχιακή οδό Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. με κατεύθυνση είτε προς Μεσσαριά είτε προς Πύργο

Οι συγκεκριμένες κυκλοφορικές ρυθμίσεις θα τεθούν σε εφαρμογή από τις 10.11.2014 και θα ισχύσουν μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών.


Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, την ασφαλή μετακίνηση, την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων και πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση και τις υποδείξεις των ρυθμιστών κυκλοφορίας.

παρουσίαση του λευκώματος « ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ μέχρι το 1956 μέσα από CARTES – POSTALES» του Δ. Τσίτουρα στο Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας (12.11 19.30)

Η παρουσίαση του λευκώματος « ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ μέχρι το 1956 μέσα από CARTES – POSTALES» του Δημήτρη Τσίτουρα στο Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014, στις 19.30 στην αίθουσα MC3.

 Για το λεύκωμα θα μιλήσει ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα κ. Jean Loup Kuhn Delforge και η δημοσιογράφος – συγγραφέας κ. Μαρία Καραβία.

Το λεύκωμα είναι αφιερωμένο στον Μανώλη Λιγνό.

Την παρουσίαση θα συνοδεύσει μουσικό πολυθέαμα με τον Βασίλη Κεχαγιά.

Για πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση : Αμαλία Φούζα 210 3622326

Αξίζει να αναφερθεί ότι το λεύκωμα « ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ μέχρι το 1956 μέσα από CARTES – POSTALES» είχε παρουσιαστεί στις 15.9.2014 στην Σαντορίνη, στο Μπελώνειο πολιτιστικό κέντρο, όπου ο Δήμαρχος Θήρας είχε τιμήσει τον κ. Τσίτουρα για την προσφορά του στο νησί.

Περισσότερες πληροφορίες :  http://www.exoumekaileme.com/2014/10/t-jlkuhn-delforge-1592014.html


Παρασκευή, Νοεμβρίου 07, 2014

πολλά τα δημοσιεύματα των irish times για τα νησιά του Αιγαίου

Πολλές είναι οι αναρτήσεις σχετικά με την Ελλάδα, τα ελληνικά νησιά και τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους, που έχει δημοσιεύσει η δημοφιλής εφημερίδα της Ιρλανδίας irishtimes.

Δύο από αυτά, που αναρτήθηκαν φέτος το καλοκαίρι, αναφέρονται στα χαρακτηριστικά αλλά και σε πληροφορίες δέκα δημοφιλών νησιών της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και η Σαντορίνη, ενώ η δεύτερη και μάλιστα εκτενής ανάρτηση αναφέρεται στην .. ιδιότητα της Ικαρίας να ευνοεί την μακροζωία των κατοίκων της.

Στον φετινό ταξιδιωτικό τους οδηγό για τα 10 δημοφιλέστερα νησιά της Ελλάδας, για την Σαντορίνη αναφέρουν ότι : http://www.irishtimes.com/life-and-style/travel/your-greek-islands-guide-1.1788534

Your Greek islands guide -  There are 6,000 of them strewn across the Aegean and Ionian Seas. Here are 10 of the best / Sandra O'Connell 

Santorini
Jacques Cousteau thought he would find the lost city of Atlantis at Santorini and you’d forgive him for deciding it was here rather than, say, the Isle of Man.
Where better to undertake research than a sun-drenched island soaring up out of deep blue seas with views so spectacular they turn even the town’s most modest “rent room” into a penthouse suite?
It’s no wonder the scenery is dramatic, the island was forged by volcanic activity dating to the 16th century BC and which left three-quarters of the island under water. It’s not great for small kids, due to the steep inclines, and it can also be somewhat uncomfortable watching donkeys struggling under the weight of fully grown adults making their regular trips uphill from the harbour to the main town, Fira.
Don’t miss the stunning village of Oia, to the north of Fira, whose terraced houses are hewn into the cliffs and which is regarded as one of the most beautiful spots in the world from which to enjoy the sunset.



The Greek island whose happy people ‘forget to die’

It’s no myth: on Ikaria a mix of contentment, diet and social interaction extend life well beyond the norm

Ikaria: the island’s inhabitants live 10 years longer than Americans before contracting cancer or cardiovascular disease, and suffer much less from depression.  

τα ενοικιαζόμενα δωμάτια εξαιρούνται του μειωμένου ΕΝΦΙΑ;

Σύμφωνα με ερώτηση στους υπουργούς Οικονομικών και Τουρισμού από τους βουλευτές του Συριζα Ν. Συρμαλένιο και Μ. Κριτσωτάκη,  

Σε απόγνωση έχουν περιέλθει χιλιάδες ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων, λόγω της πληρωμής της τρίτης κατά σειράν δόσης του ΕΝΦΙΑ, χωρίς την έκπτωση την οποία νομίμως δικαιούνται ως τουριστικά καταλύματα και η οποία ισχύει για τα ξενοδοχεία. 

Η άνιση αυτή φορολογική μεταχείριση επιχειρήσεων του ιδίου κλάδου συνεχίζεται, παρά το γεγονός ότι η υπουργός Τουρισμού στις 11 Σεπτεμβρίου κατέληξε σε συμφωνία με το υπουργείο Οικονομικών, ώστε τα ενοικιαζόμενα να αντιμετωπίζονται όπως τα ξενοδοχεία, περιορίζοντας τις επιβαρύνσεις.

Η διάταξη ωστόσο που κατέθεσε στη συνέχεια το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή και ψηφίσθηκε με τις λοιπές τροποποιήσεις του ΕΝΦΙΑ είναι σαφές ότι δεν εξομοιώνει τη φορολογική μεταχείριση των ενοικιαζομένων δωματίων με τα ξενοδοχεία. Με αυτά τα δεδομένα, οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων θα κληθούν να πληρώσουν τελικά πλήρη και χωρίς εκπτώσεις ΕΝΦΙΑ, καθώς και συμπληρωματικό φόρο. Παρά τη διορθωτική ανακοίνωση στην οποία προέβη μετά την επίμαχη διάταξη το υπουργείο Οικονομικών, η οποία ανέφερε ότι θα δίνονταν οδηγίες για ομοιόμορφη μεταχείριση ξενοδοχείων - ενοικιαζόμενων δωματίων στην εφαρμοστική εγκύκλιο που θα εξέδιδε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, τέτοια εγκύκλιος δεν έχει μέχρι σήμερα υπάρξει. Ως αποτέλεσμα, η διάταξη, όπως ισχύει σήμερα, δεν καλύπτει σε καμία περίπτωση τα ενοικιαζόμενα δωμάτια.   


Με δεδομένα τα παραπάνω, ερωτώνται οι Υπουργοί:

Α) Πότε θα εκδοθεί η εγκύκλιος η οποία θα εντάσσει τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα στον μειωμένο ΕΝΦΙΑ, όπως ισχύει και για τα ξενοδοχεία;
Β) Μέχρι να υπάρξει εγκύκλιος ή όποια άλλη νομοθετική ρύθμιση, οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων θα έχουν κληθεί να πληρώσουν πολλές δόσεις ΕΝΦΙΑ. Τι θα γίνει με τα ποσά αυτά που θα έχουν καταβάλλει; Θα επιστραφούν ή θα συμψηφιστούν και πότε θα γίνει αυτό;

Γ) Τι θα πράξει το υπουργείο Τουρισμού προκειμένου να αρθεί η άδικη φορολογική μεταχείριση των ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων;

παρεμβάσεις του Γ.Γ. της ΑΔΑ στη διακρατική συνάντηση για την ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών των νησιών

Καίριες και ουσιαστικές παρεμβάσεις θα πραγματοποιήσει ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κατά τη διάρκεια της διήμερης διακρατικής συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Νοεμβρίου στον Πειραιά και έχει ως θέμα την «Ολοκληρωμένη ανάπτυξη μέσα από τη διάδραση γης-θάλασσας: διαστάσεις και προοπτικές γαλάζιας ανάπτυξης στην Ευρώπη και Ελλάδα».

Η συνάντηση τελεί υπό την αιγίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και άλλων φορέων όπως των υπουργείων Ναυτιλίας και Τουρισμού καθώς και του ΟΛΠ και του δήμου Πειραιά.
Στόχος της συνάντησης αυτής είναι η παρουσίαση και ανάλυση των ευρύτερων διαστάσεων  που έχει για τη χώρα μας η «Γαλάζια  Ανάπτυξη» (Blue Growth), σε περίοδο μάλιστα οικονομικής κρίσης αλλά και ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων στον χωρικό και πολεοδομικό σχεδιασμό και στους αιγιαλούς-παραλίες.

«Οι τοπικές, περιφερειακές, εθνικές και ευρωπαϊκές αρχές θα πρέπει να δημιουργήσουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για βιώσιμη ανάπτυξη, όπως συστήματα θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού και ολοκληρωμένης διαχείρισης των παράκτιων ζωνών, αναβάθμιση των υποδομών, πρόσβαση σε επαγγελματικές δεξιότητες, διάχυση πληροφοριών και βέλτιστων πρακτικών και βεβαίως εξασφάλισης επαρκούς χρηματοδότησης», επισημαίνει ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Σπύρος Σπυρίδωνος, με αφορμή την έναρξη των εργασιών της συνάντησης. 

Ο κος Σπυρίδωνος τονίζει την ανάγκη συνολικής θεώρησης της γαλάζιας οικονομίας και ανάπτυξης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι:  Το πρόγραμμα "Ευρώπη 2020" αντιπροσωπεύει 5,4 εκατομμύρια θέσεις εργασίας και  ακαθάριστη προστιθέμενη αξία σχεδόν 500 δισ. ετησίως. Η Ευρώπη έχει μπροστά της μια τεράστια πρόκληση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου θα παραβρεθεί και στη δεύτερη διακρατική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο μέγαρο του ΟΛΠ στις 12 Νοεμβρίου και θα έχει ως θέμα  «Γαλάζια ανάπτυξη, αρωγός για την απασχόληση και τη νεανική επιχειρηματικότητα: Ευκαιρίες απασχόλησης, καινοτομία & η συνεισφορά των Start-Ups».

«Πρόκειται για μια συνάντηση όπου η γαλάζια οικονομία συνδέεται άμεσα με το ανθρώπινο δυναμικό, την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα», τονίζει ο κος Σπυρίδωνος. «Το πρόγραμμα "Ευρώπη 2020" αντιπροσωπεύει 5,4 εκατομμύρια θέσεις εργασίας και  ακαθάριστη προστιθέμενη αξία σχεδόν 500 δισ. ετησίως. Η Ευρώπη έχει μπροστά της μια τεράστια πρόκληση», καταλήγει ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου. 

συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Θήρας 7.11 – θέματα

Την Παρασκευή 7.11 στις 17.00 θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θήρας με τα εξής θέματα :     
                            
2.ΠΛΗΡΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ (9) ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΠΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.
3.ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΥΛΟΥ ΔΕΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΘΗΡΑΣ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :  ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ κ. ΚΑΦΙΕΡΗΣ ΜΗΝΑΣ.
4.ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΥΝΑΨΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :  ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
5.ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ ΑΡΙΘ. 566/2013 ΑΠΟΦΑΣΗΣ Δ.Σ. ΜΕ ΘΕΜΑ : «ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΜΙΑΣ ΜΟΝΟΦΑΣΙΚΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΣΑΡΙΑΣ». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.
6.ΕΓΚΡΙΣΗ 1ΟΥ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΚΟΡΦΟΥ-ΜΑΝΩΛΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΘΗΡΑΣΙΑΣ». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.
7.ΕΓΚΡΙΣΗ 1ΟΥ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΕΡΓΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΜΕΣΑΡΙΑΣ (ΚΑΒΑ ΦΟΥΣΤΕΡΗ)». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.
8.ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ & ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ : «ΜΙΣΘΩΣΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΜΙΚΡΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :  ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  κ. ΖΩΡΖΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ.
9.ΕΓΚΡΙΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΟΥΝΙΤΣΟΥ ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΥ». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΦΟΥΡΟΣ ΜΑΡΚΟΣ.
10.ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ : «ΕΡΓΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΜΕΣΑΡΙΑΣ (ΚΑΒΑ ΦΟΥΣΤΕΡΗ)». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.
11. ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΛΑΝΤΖΑ ΝΗΣΟΥ ΘΗΡΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΜΜΟΥΔΙ ΟΙΑΣ –ΘΗΡΑΣ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.
12.ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ  ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΟΦΟΡΤΩΣΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ, ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ HELLENIC WASTE MANAGEMENT, ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΗΣ ΙΚΑΜΟΤΗΤΑΣ 94 ΤΟΝΩΝ , ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΜΟΝΟΛΙΘΟΣ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ» ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΑΡΙΑΣ, ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ, ΠΕ ΘΗΡΑΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.
13.ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘ.20/2014 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ.ΤΟΥ ΔΑΠΠΟΣ ΜΕ ΘΕΜΑ : «ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014 ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΑΠΠΟΣ κ. ΚΑΝΤΖΕΛΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ.
14.ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :  κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ.
15.ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘ. 328/2014 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΜΕ ΘΕΜΑ : «ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2015». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :  κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ.
16. ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ & ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΤΙΤΛΟ : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΙΓΚΛΙΔΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΒΟΥΡΒΟΥΛΟ». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΦΟΥΡΟΣ ΜΑΡΚΟΣ.
17.ΕΓΚΡΙΣΗ  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΜΠΕΛΛΩΝΙΑ-ΜΕΝΔΡΙΝΟΥ ΡΟΥΛΑ.
18.ΑΠΟΔΟΧΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΠΟΣΟΥ #38.013,54# € ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑΣ-ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΦΟΥΡΟΣ ΜΑΡΚΟΣ.
19. ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΙΘΟΣΤΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #70.512,68# €-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :  ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ κ. ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ.
20.ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ  ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΜΕ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ & ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :  ΔΗΜΑΡΧΟΣ.
21.ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΟΣΟΥ #23.919,93# € ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΤΟΥΣ 2014. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΦΟΥΡΟΣ ΜΑΡΚΟΣ.
22.ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ  ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ : «ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΚΟΝΙΑΜΑΤΩΝ ΚΤΙΡΙΟΥ ΕΞΩ ΓΩΝΙΑΣ». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.
23.EKTAKTH ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΟΣΟΥ #14.057,32# € ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ (ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΞΟΔΑ). ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΦΟΥΡΟΣ ΜΑΡΚΟΣ.
24.EKTAKTH ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΟΣΟΥ #9.279,72# € ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ (ΑΜΟΙΒΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑΣ). ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΦΟΥΡΟΣ ΜΑΡΚΟΣ.
25.ΕΓΚΡΙΣΗ 1ΟΥ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΗΜΕΡΟΒΙΓΛΙ ΚΑΙ ΦΗΡΟΣΤΕΦΑΝΙ». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΦΟΥΡΟΣ ΜΑΡΚΟΣ.
26. ΕΓΚΡΙΣΗ 1ΟΥ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ-ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΙΣΟΠΕΔΩΝ ΚΟΜΒΩΝ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.
27.ΕΓΚΡΙΣΗ 3ΟΥ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΙΘΟΣΤΡΩΤΩΝ ΣΤΑ ΦΗΡΑ». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΜΠΕΛΛΩΝΙΑ-ΜΕΝΔΡΙΝΟΥ ΡΟΥΛΑ
28.ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΜΑΡΙΟΥ», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #22.214,00# €-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.
29.ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΙΘΟΣΤΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΡΑΜΠΑΣ ΑΜΕΑ ΣΤΑ ΦΗΡΑ», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #354.744,29# €-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :  ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ κ. ΚΑΦΙΕΡΗΣ ΜΗΝΑΣ.
30.ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2015», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #158.890,70# €-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.
31.ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ  (ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ). ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.
32.ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ Η/Υ ΣΤΟ 1Ο 2/ΘΕΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΓΩΝΙΑΣ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΦΟΥΡΟΣ ΜΑΡΚΟΣ.
33.ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΘΗΡΑΣ. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ)
34.ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΘΗΡΑΣ. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ) 

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΕΧΝΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 1ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ - «Τα παιδιά γνωρίζουν τον Picasso με την τεχνική της τέμπερας»

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΤΕΧΝΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 1ο  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ - «Τα παιδιά γνωρίζουν τον Picasso με την τεχνική της τέμπερας»

Το «Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης» (Santorini Arts Factory) προσκαλεί τα παιδιά που αγαπούν την ζωγραφική, ηλικίας έξι έως ένδεκα ετών να συμμετάσχουν στο πρώτο εικαστικό εργαστήρι.

Το πρώτο από τον κύκλο των έξι εργαστηρίων έχει σκοπό τη γνωριμία και την εξοικείωση των παιδιών με την σύγχρονη τέχνη, τον κυβισμό και την τεχνική της τέμπερας.

Τα παιδιά θα γνωρίσουν τον Picasso,!!το έργο του και τη διαδρομή του, μέσα από τη προβολή οπτικού υλικού.

Ακολουθεί ανοιχτή συζήτηση –διάλογος, με σκοπό τα παιδιά να κατανοήσουν, να εμπνευστούν, και τέλος να δημιουργήσουν έργα μέσα από τη δική τους ματιά.

Οργάνωση και εισήγηση: Μαρία Βασαριώτου–Ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια εκθέσεων
Ελένη Παλλέ – Εικαστική θεραπεύτρια

Α’ΚΥΚΛΟΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

“Τα παιδιά γνωρίζουν τον Picasso με την τεχνική της τέμπερας”

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014 -  Κυριακή 9 Νοεμβρίου2014

Για παιδιά  τάξεων:  Δ- Ε- Στ’ Δημοτικού
Για παιδιά τάξεων: A- Β- Γ Δημοτικού
Ώρες: α’ τμήμα 16.00 -  17.30 Προσέλευση15.45
Ώρες:  α’ τμήμα 10.30 - 12.00  Προσέλευση10.15
Ώρες:  β’ τμήμα 18.00 -19.30 Προσέλευση17.45
Ώρες: β’ τμήμα 12.30 -14.00 Προσέλευση 12.15


Μέγιστος αριθμός συμμετοχών ανά εργαστήριο: 15άτομα
Κόστος συμμετοχής ανά εργαστήριο: 6€

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΔΗΛΩΣΗΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.

Ο περιορισμένος αριθμός θέσεων  καθιστά αδύνατη τη συμμετοχή των παιδιών στο εργαστήριο, χωρίς την προηγούμενη και έγκαιρη δήλωση συμμετοχής.

Ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξή ου το Οινοποιείο Σιγάλα.

SANTORINI ARTS FACTORY- ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΕΧΝΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ
T: 22860 85141-6971 828108, E: info@santoriniartsfactory.gr  W: www.santoriniartsfactory.gr 



καταρτίστηκαν οι όμιλοι του "Dappos Basketball League 2014-2015"

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Διεξήχθη σήμερα στα γραφεία διοίκησης του Οργανισμού η κλήρωση του τοπικού πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης "Dappos Basketball League 2014 - 2015".

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους των 8 ομάδων. Οι τρεις πρώτοι κάθε ομίλου θα περάσουν αυτόματα στην επόμενη φάση, ενώ ο τέταρτος του ενός ομίλου και ο πέμπτος του άλλου θα κοντραριστούν σ' ένα παιχνίδι νοκ - άουτ για μία θέση στην οχτάδα.

Στη φάση των "8" ο πρώτος κάθε ομίλου θ' αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα μπαράζ, ενώ ο δεύτερος θα "σταυρωθεί" με τον τρίτο του άλλου ομίλου.

Να σημειωθεί ότι η αντρική ομάδα του Πανιωνίου θα συμμετάσχει εκτός συναγωνισμού. Επομένως, σε περίπτωση που καταλάβει κάποια απ' τις θέσεις που οδηγούν στην επόμενη φάση, την θέση της θα πάρει η αμέσως επόμενη ομάδα στη βαθμολογική κατάταξη.

Αναλυτικά οι όμιλοι έχουν ως εξής:

Α' Όμιλος :
Αφρός / Σερβιτόροι Σκόνης / Πανιώνιος Αντρικό / Λιμεναρχείο / Πήγασος /
Πανιώνιος Παιδικό  / Αετός 1  /Sacramento King's Landing

B' Όμιλος : Αετός 2  / 2 Brothers  / Heat  / Πανιώνιος Εφηβικό  /Επαλαίμαχοι
Βουρβούλος  / Houston Rockets  / Λύκοι


ΕΜΕΙΣ: ΣΕ ΣΙΡΙΑΛ ΜΕ ΑΒΕΒΑΙΟ ΤΕΛΟΣ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι υποψίες ότι η κωλυσιεργία για το αν θα ανοίξει ή όχι το Νοσοκομείο, κρύβει σκοπιμότητα. Και αυτή δεν είναι άλλη από το να περάσουν τα σχέδια της συγκυβέρνησης, με χειρότερο το σενάριο της ιδιωτικοποίησης του.

Με τα σχέδια αυτά άλλωστε σχετίζεται κατά τη γνώμη μας και η καθυστέρηση σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα αυτό.

Η Δημοτική Παράταξη ΕΜΕΙΣ, πιστεύουμε πως το ισχυρότερο όπλο άσκησης πίεσης προς τη κυβέρνηση για να ανοίξει το Νοσοκομείο με Δημόσιο χαρακτήρα, είναι να κινητοποιηθεί ο λαός της Σαντορίνης. Μέχρι στιγμής ωστόσο δεν έχουμε διαπιστώσει ότι αυτό είναι στις προθέσεις και των άλλων Δημοτικών Παρατάξεων.

Με τη σημερινή μας ανακοίνωση καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, όλοι μαζί να συγκροτήσουμε Επιτροπή αγώνα με μοναδικό στόχο του τη κινητοποίηση του κόσμου της Σαντορίνης. Άλλωστε αυτός είναι ο αρμοδιότερος να έχει τον τελευταίο λόγο.

Ξεκαθαρίζουμε. Αν δεν συγκληθεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο και δεν έχουμε απάντηση από τις Δημοτικές Παρατάξεις στο ανοιχτό μας κάλεσμα, εμείς θα προχωρήσουμε έστω και μόνοι μας σε κινητοποιήσεις.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο.
Το Νοσοκομείο πρέπει να ανοίξει το συντομότερο και μόνο με Δημόσιο χαρακτήρα. 

κύρια σημεία συνέντευξης Τύπου Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκου (7.11)

«Η προοπτική για το 2015 αποτυπώνεται ως εξαιρετική. Το ενδιαφέρον και η ζήτηση για τα νησιά μας είναι πολύ μεγάλη. Η εμφανής μεταστροφή στο κλίμα αποτελεί εξαιρετικό πεδίο για τις αφίξεις το 2015». Αυτό ανέφερε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος κατά την συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Παρασκευή,  σχετικά με τα συμπεράσματα από την πρόσφατη Έκθεση Τουρισμού του Λονδίνου WTM, όπου η Ρόδος είχε εντυπωσιακή συμμετοχή και λόγω της παρουσίασης της μεγάλης , αφιερωμένης στη Ρόδο, έκθεσης στο Μουσείο του Λούβρου, που ξεκινά σ τις 13 Νοεμβρίου.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε πως μέσα στο βαρύ κλίμα που έχει διαμορφώσει η πολυετής οικονομική κρίση,  έχουμε ανάγκη από κάθε καλή  είδηση και εξέλιξη. «Να μην είμαστε μίζεροι στις θετικές ειδήσεις» ανέφερε για να προσθέσει παράλληλα ότι σε καμία περίπτωση οι καλές προοπτικές δεν θα πρέπει να μας οδηγήσουν σε εφησυχασμό, αντιθέτως «στο χέρι μας είναι να διατηρήσουμε τις καλές επιδόσεις και να τις αξιοποιήσουμε, με στόχο την διάχυση του οικονομικού προϊόντος σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας».

Εξωστρέφεια και στον Πολιτισμό
Για την παρουσίαση στο Λονδίνο της έκθεσης αρχαιοτήτων της Ρόδου στο Μουσείο του Λούβρου, ο κ. Χατζημάρκος είπε πως η διεθνής κοινότητα δείχνει έντονο ενδιαφέρον. Υπογράμμισε πάντως ότι η έκθεση αυτή «δεν προέκυψε με δικές μας ενέργειες και αυτό δείχνει δύο πράγματα, πόσο μεγάλος είναι ο πλούτος αυτού του τόπου και ποιος είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε από εδώ και πέρα, που είναι εξωστρέφεια και στον Πολιτισμό».

Επέκταση αεροδρομίου Σύρου
Στην παρουσία του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Σύρο την Πέμπτη αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης, στην διάρκεια της οποίας οριστικοποιήθηκε η ένταξη του έργου επέκτασης του αεροδρομίου του νησιού, στο Τεχνικό Πρόγραμμα του υπουργείου. Ο διαγωνισμός για το έργο της επέκτασης επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης - απογείωσης κατά 140 μέτρα θα προκηρυχθεί  άμεσα, εντός δέκα ημερών και θα δώσει τη δυνατότητα σε μεγαλύτερα αεροπλάνα περισσοτέρων θέσεων να προσγειώνονται - απογειώνονται στη Σύρο.

Λύση - τομή στο πρόβλημα των άνυδρων νησιών
Στα αποτελέσματα της ευρείας και πολύωρης σύσκεψης που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και στην οποία συμμετείχε, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης.  Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η αναβάθμιση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των Λιμενικών και Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων της χώρας , κατόπιν πρωτοβουλίας του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Εκτός από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Αθανάσιος Χριστόπουλος,  ο Πρόεδρος της νεοσύστατης Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων, Κωνσταντίνος Μουτζούρης και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου.

Στην διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το θέμα των άνυδρων νησιών του Αιγαίου. Όπως έκανε γνωστό ο Περιφερειάρχης,  εντός δύο εβδομάδων το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου θα προχωρήσει σε διεθνή διαγωνισμό για τις αφαλατώσεις των νησιών. Ο ανάδοχος θα έχει την ευθύνη και για την λειτουργία – ηλεκτροδότηση  των μονάδων αφαλάτωσης , ευθύνη από την οποία θα απαλλαγούν οι νησιωτικοί δήμοι. Το νερό θα φθάνει δωρεάν στους δήμους των νησιών, καθώς το κόστος θα καλύπτεται από το υπουργείο. Στον ίδιο διαγωνισμό προβλέπονται και κινητές μονάδες αφαλάτωσης, που θα αντιμετωπίζουν τις έκτακτες ανάγκες. «Πρόκειται για παρέμβαση – τομή που ανατρέπει τα δεδομένα δεκαετιών ως προς την υδροδότηση των άνυδρων νησιών» δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος.


Έναρξη διαλόγου για τα λιμάνια
Ειδικότερα για το θέμα των λιμανιών, που ήταν το βασικό της σύσκεψης στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου,  η συζήτηση επικεντρώθηκε στο θεσμικό επαναπροσδιορισμό της λειτουργίας των λιμενικών και δημοτικών λιμενικών ταμείων της χώρας, καθώς και στη χάραξη μίας νέας, ενιαίας λιμενικής πολιτικής η οποία θα βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.  Το θέμα αφορά ιδιαίτερα το Νότιο Αιγαίο το οποίο έχει 118 λιμάνια, το 15% του συνόλου των ελληνικών λιμένων.  Το υπουργείο δεν κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση, αφού η συζήτηση είχε σκοπό την έναρξη του διαλόγου αποτύπωσης της κατάστασης και της διερεύνησης  λύσεων.  Αποφασίστηκε να συσταθεί τριμερής επιτροπή (Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου – ΚΕΔΕ – ΕΝΠΕ) για να μελετήσει διεξοδικά το θέμα. Επίσης, συμφωνήθηκε από τους συμμετέχοντες να εξετασθούν τα ζητήματα που προκύπτουν κατά περίπτωση, καθώς λόγω των ιδιαιτεροτήτων, των ιδιομορφιών και των διαφορετικών αναγκών, δεν μπορεί να υπάρξει οριζόντια λύση για όλα τα λιμάνια της χώρας. «Οι παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν στοχευμένα και  κατά περίπτωση, ώστε τα λιμάνια να καταστούν λειτουργικά και βιώσιμα» ανέφερε ο κ. Χατζημάρκος ενώ διευκρίνισε ότι «δεν τέθηκε ζήτημα ιδιωτικοποίησης των λιμενικών ταμείων». 
Ενεργειακό
Κοινή σύσκεψη με τον  Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας  (ΑΔΜΗΕ ) στη Ρόδο το προσεχές διάστημα  προανήγγειλε ο Περιφερειάρχης, για την ηλεκτρική διασύνδεση της Δωδεκανήσου με την ηπειρωτική χώρα.
Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους απάντησε ότι παραμένει σταθερός στις θέσεις που έχει διατυπώσει για το ενεργειακό ζήτημα της Ρόδου, από όποια θεσμική θέση υπηρέτησε μέχρι σήμερα «και παρά την αγωνιώδη προσπάθεια κάποιων να εντοπίσουν παρεκκλίσεις» όπως είπε. «Όλη αυτή η φιλολογία περί δήθεν αλλαγής θέσεων  εξυπηρετεί μόνο εκείνους που δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν την ουσία των προβλημάτων, αλλά κινούνται με βάση προσωπική ή κομματική ατζέντα» ανάφερε.
Τόσο για το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο, όσο και για τον υποσταθμό στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, ο κ. Χατζημάρκος είπε ότι η Περιφέρεια παρακολουθεί τα θέματα αλλά δεν παρεμβαίνει, αφού δεν έχει καμία θεσμική εμπλοκή.
Ειδικότερα για τον Άγιο Νικόλαο είπε ότι ως επικεφαλής της  μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου, είχε ζητήσει να συσταθεί επιτροπή από τον Δήμο Ρόδου, το ΤΕΕ και την ΔΕΔΔΗΕ, για να εξετάσουν όλες τις πιθανές εναλλακτικές λύσεις.
«Σήμερα η  Περιφέρεια δεν παρεμβαίνει από σεβασμό στη λειτουργία του δήμου Ρόδου. Δεν θα υποσκελίσουμε τον δήμο Ρόδου στο θέμα αυτό. Έχω άποψη ως πολίτης και ως κάτοικος της πόλης. Ως Περιφερειάρχης  θα σεβαστώ την διαδρομή που ακολουθεί ο δήμαρχος της Ρόδου.  Θα χαρώ πάρα πολύ εάν προκύψουν εναλλακτικές λύσεις για να εξετασθούν», ανέφερε ο κ. Χατζημάρκος, ο οποίος χαρακτήρισε κατανοητή την αγωνία και την αμφισβήτηση των κατοίκων όσον αφορά την δημόσια υγεία από τη λειτουργία του υποσταθμού και πρόσθεσε ότι αυτό το θέμα πρέπει να απαντηθεί με συγκεκριμένα στοιχεία, πριν τη λήψη απόφασης. «Αν αποδειχθεί από τα στοιχεία ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων, δεν καταλαβαίνω γιατί να μην γίνει ο σταθμός εκεί», ανέφερε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια θα χαρεί να συμμετέχει στη συζήτηση του θέματος, αρκεί να της ζητηθεί. 

Γ. Χατζημάρκος προς “Νησιωτική Ανατροπή”:

Ποιος  φοβάται τον τεχνικό έλεγχο;
Ερωτηθείς ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου για την απόφαση προκήρυξης ανοικτού διαγωνισμού για την ανάδειξη τεχνικού συμβούλου για τον έλεγχο του Τεχνικού Προγράμματος της ΠΝΑΙ με αντικείμενο ελέγχου το διοικητικό, φυσικό και οικονομικό αντικείμενο ανά έργο (θέμα για το οποίο εξέφρασε αντιρρήσεις η παράταξη Νησιωτική Ανατροπή) διευκρίνισε ότι παραδόθηκε «νοερώς» στην νέα Περιφερειακή αρχή από τους  προκατόχους της, ένα Τεχνικό Πρόγραμμα 434 τεχνικών έργων, χωρίς κανένα άλλο στοιχείο που να αφορά την κατάσταση και εξέλιξή τους. «Όταν ασκείς διοίκηση πρέπει να έχεις μια εικόνα καθαρή. Εμείς παραλάβαμε ένα σκοτεινό δωμάτιο» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως έργο του τεχνικού συμβούλου είναι να αποτυπώσει και να κατηγοριοποιήσει τα έργα σε σχέση με τα προβλήματα που έχουν και την προτεραιότητα που πρέπει να δοθεί «αφού κανένας δεν είχε το φιλότιμο ή την ευθιξία να ενημερώσει την Περιφερειακή Αρχή».

Σχολιάζοντας τις ενστάσεις της Νησιωτικής Ανατροπής, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε:
«Η Νησιωτική Ανατροπή υπερασπίζεται το έργο του κ. Μαχαιρίδη. Και δεν κατάλαβα, αφού το υπερασπίζεται τόσο πολύ, γιατί δεν κατέβαιναν και μαζί στις εκλογές να τελειώνουμε. Βγαίνουν με ανερμάτιστες ανακοινώσεις και ανακρίβειες όσον αφορά τον τεχνικό σύμβουλο, από τον οποίο εμείς πρέπει να αποκομίσουμε πλήρη εικόνα του τεχνικού προγράμματος των 434 τεχνικών έργων. Ποιος φοβάται το τι μπορεί να βγάλει αυτός ο τεχνικός έλεγχος; Αποδεικνύεται ότι το «δεκανίκι» που λέγεται Νησιωτική Ανατροπή φοβάται ίσως πιο πολύ και από τον Γιάννη Μαχαιρίδη, διότι ο Γιάννης Μαχαιρίδης δεν βγήκε να το κατηγορήσει αυτό. Γιατί το κάνει η Νησιωτική Ανατροπή;» διερωτήθηκε ο κ. Χατζημάρκος.
Για τον  τεχνικό σύμβουλο για τη Στρατηγική Επικοινωνίας Τουριστικής Προβολής της ΠΝΑΙ για το έτος 2015, για τον οποίο επίσης υπήρξαν επικρίσεις από την Νησιωτική Ανατροπή ο Περιφερειάρχης αναρωτήθηκε «ποιος έχει αντίρρηση στο να υπάρξει μια επαγγελματική τεχνοκρατική αντίληψη του θέματος» και πρόσθεσε: «Αυτό μας πείραξε; Όταν ξοδεύονταν  τα εκατομμύρια σε διάφορες εκδηλώσεις που οι κύριοι και οι κυρίες τα άφησαν να τα υπογράψω εγώ και οι συνεργάτες μου. Όλο αυτό το πάρτι “μοιράζουμε πεντοχίλιαρα” άφησαν να τα υπογράψουμε εμείς. Σε στοίβες μας έρχονται τα τιμολόγια. Είναι όλα της ίδιας περιόδου. Το περασμένο Απρίλιο. Σας θυμίζει τίποτα ο Απρίλιος του 2014; Τώρα γι αυτά η Νησιωτική Ανατροπή δεν μιλάει. Δεν μιλάει για το πάρτι των 600.000 ευρώ σε πεντοχίλιαρα. Μιλάει μόνο όταν μπαίνει νοικοκυριό και τάξη. Ξαναλέω: Ούτε η παράταξη Μαχαιρίδη δεν διαμαρτυρήθηκε έτσι. Ο ένας στη Νησιωτική Ανατροπή στεναχωριέται για τις επιθέσεις στον φίλο του τον Γιάννη, ο άλλος γιατί κάνουμε έλεγχο. Αν μετάνιωσαν που δεν κατέβηκαν μαζί του, μπορούν να συγχωνευθούνε τώρα».


συνεδρίαση οικονομικής επιτροπής Π.Ν.Α. (13.11) – θέματα

Την Πέμπτη 13.11 θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της Π.Ν.Α. με τα εξής θέματα :

1. Έγκριση πρακτικών δηµοπρασίας του έργου: «Καθαρισµός Χειµάρρων ∆ηµοτικής Ενότητας Νότιας Ρόδου». (Θέµα από Αναβολή) .
2. Έγκριση πρακτικών δηµοπρασίας του έργου: «Βελτίωση επαρχιακού οδικού δικτύου Καρδάµαινα – Κέφαλος Νήσου Κω». (Θέµα από Αναβολή) .
3. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσµίας περαίωσης του έργου: «Γέφυρα άνω διάβασης Αφάντου επί Ε.Ο. Ρόδου – Λίνδου». (Θέµα από Αναβολή).
4. Ολοκληρωµένο Πλαίσιο ∆ράσης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
5. Έκθεση Αποτελεσµάτων Εκτέλεσης Π/Υ Γ΄ Τριµήνου 2014.
6. Έγκριση τροποποίησης της µελέτης του έργου: «Πολυδύναµο Περιφερειακό Ιατρείο Νήσου Σύµης ».
7. Έγκριση όρων δηµοπράτησης και ορισµού επιτροπής διαγωνισµού του έργου:  «Αντιπληµµυρική Προστασία Χειµάρρων Νήσου Ρόδου (Φονιάς)».
8. Έγκριση πρακτικών δηµοπρασίας του έργου: «Κατασκευή στηθαίων ασφαλείας,  διαγραµµίσεις, τοποθετήσεις ανακλαστήρων οδοστρώµατος κλπ για τα νησιά της Π.Ε. ∆ωδεκανήσου».
9. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσµίας εκτέλεσης του έργου: «Επισκευή γραφείων τµήµατος Ασφαλείας Ρόδου». 2
10. Τροποποίηση µελέτης του έργου «Επαρχιακή οδός Καµπί – Χαβουνά - Κάτω Μεριά νήσου Κέας».
11. Έγκριση όρων δηµοπράτησης του έργου: «Συντήρηση Οδικού δικτύου
ΦΟΛΕΓΑΝ∆ΡΟΥ (2014)».
12. Έγκριση πρακτικού της Επιτροπής ∆ιαγωνισµού για το έργο : «Νέο κτίριο πολυδύναµου περιφερειακού ιατρείου Κουφονησίου ».
13. Έγκριση πρακτικού της Επιτροπής ∆ιαγωνισµού για το έργο: «Συντήρηση Οδικού ∆ικτύου Ν. Σίφνου (2014)».
14. Έγκριση πρακτικού της Επιτροπής ∆ιαγωνισµού για το έργο: «Συµπληρωµατικές εργασίες στο γήπεδο 5 Χ 5 Κιµώλου».
15. Έγκριση ∆απάνης µόνιµης ηλεκτροδότησης για το έργο: «Κατασκευή ∆ηµοτικού Σχολείου Ν. Κέας».
16. Έγκριση για χορήγηση εξουσιοδότησης στο κτίριο ΙΚΑ ΚΩ για την αναζήτηση προµηθευτού προµήθειας υγρών καυσίµων (πετρέλαιο θέρµανσης) για την κάλυψη των αναγκών τους για την χειµερινή περίοδο έως 31/12/2014 από ιδίους πόρους του ΝΠ∆∆.
17. Έγκριση πρακτικού Ενστάσεων του διεθνούς διαγωνισµού για την παροχή υπηρεσίας «Πλατφόρµα Επιχειρησιακής Ευφυΐας & Παρακολούθησης Υποθέσεων για τον Προγ/σµο και την ∆ιαχείριση της Λειτουργίας της Περιφ. Νοτίου Αιγαίου ».
18. Έγκριση πρακτικού της Επιτροπής ∆ιαγωνισµού για την ‘’προµήθεια ειδικού εξοπλισµού για παιδιά µε κινητικά προβλήµατα και προβλήµατα όρασης των σχολικών µονάδων ειδικής αγωγής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου’’ - ΟΜΑ∆Α 2: Εδικός εξοπλισµός για παιδιά µε προβλήµατα όρασης / Εισήγηση έγκρισης ∆ικαιολογητικών κατακύρωσης .
19. Έγκριση πρακτικού δικαιολογητικών κατακύρωσης για την προµήθεια γραφικής ύλης Περιφερειακής Ενότητας Κέας – Κύθνου, Μήλου – Νάξου.
20. Έγκριση πρακτικού οικονοµικών προσφορών για την προµήθεια γραφικής ύλης της Περιφερειακής Ενότητας Άνδρου.
21. Έγκριση πρακτικού επιτροπής διαγωνισµού για την καταπολέµηση κουνουπιών στην ΠΕ Κυκλάδων Οικονοµικού έτους 2013.
22. Έγκριση πρακτικού αξιολόγησης οικονοµικών προσφορών για την κάλυψη νέων αναγκών ειδικών σχολείων έτους 2014-2015.
23. Έγκριση ∆ιακήρυξης δηµοπρασίας µίσθωσης ακινήτου ΠΕ Πάρου.
24. Έγκριση επέκτασης µίσθωσης ακινήτου ΠΕ Άνδρου.
25. Έγκριση τροποποίησης – επέκτασης δροµολογίων µεταφοράς µαθητών σχολικού έτους 2014-2015.
26. Έγκριση ∆ιακήρυξης του πρόχειρου διαγωνισµού για την ανάδειξη του Τεχνικού
Συµβούλου για τη Στρατηγική Επικοινωνίας Τουριστικής Προβολής για το έτος 2015 για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. 3
27. Έγκριση ∆ιακήρυξης και πρακτικού κλήρωσης των µελών της επιτροπής α) παραλαβής και αξιολόγησης των προσφορών β)παραλαβής ενστάσεων γ) παραλαβής της υπηρεσίας Ταχυδροµικών Υπηρεσιών για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ν. ∆ωδ/σου).
28. Έγκριση ∆ιακήρυξης του πρόχειρου ∆ιαγωνισµού καθαριότητας των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Ν. ∆ωδ/σου) και πρακτικού κλήρωσης των µελών της επιτροπής α) παραλαβής και αξιολόγησης των προσφορών, β) παραλαβής ενστάσεων.
29 ∆ικαστικές υποθέσεις
30. Έγκριση ∆ράσεων Προγράµµατος Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
31. Έγκριση ∆ράσεων της ∆/νσης Κοινωνικής Μέριµνας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
32. Έγκριση ∆ράσεων Αθλητισµού – Πολιτισµού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
33. Έγκριση διαφόρων δαπανών – διάθεσης πιστώσεων.
34. Εγκρίσεις µετακινήσεων κ. Περιφερειάρχη, κ.κ. Αντιπεριφερειαρχών και Περιφερειακών Συµβούλων.

επίσκεψη αντιπροσωπείας του Κορεατικού Ινστιτούτου Ναυτικού Δικαίου στην Ρόδο

Η αντιπροσωπεία του Κορεατικού Ινστιτούτου Ναυτικού Δικαίου με επικεφαλής τον κ. S. Kim επισκέφθηκε τα γραφεία της Περιφερειακής Αρχής στη Ρόδο. Την επιτροπή αποτελούσαν ο Πρόεδρος, ο διευθυντής και δύο προϊστάμενοι των τμημάτων του Ινστιτούτου Ναυτικού Δικαίου της Σεούλ, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στην Κορέα. Τα μέλη της αποστολής της Κορέας στη χώρα μας υποδέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης. Τους μετέφερε τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου που βρισκόταν στην Αθήνα για θέμα που αφορά τη θάλασσα, τη θεσμική θωράκιση και τη διαχείριση των 118 λιμένων της Περιφέρειας που βρίσκονται διαμοιρασμένοι στα δεκάδες νησιά μας.

Ο κ. Kim και τα μέλη της επιτροπής εξέφρασαν τη θετική τους εντύπωση και το ενδιαφέρον τους για την πολυνησιακή φύση και το εύρος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Κυρίως για την άμεση επαφή και ταύτισή της με τα θέματα της θαλάσσης.


Υπογράμμισε ότι είναι σημαντική η συνεργασία που θα έχει το Ινστιτούτο του Ναυτικού Δικαίου με το αντίστοιχο Ινστιτούτο της Ρόδου και ανέφερε ότι υπάρχουν πολλές προοπτικές συνεργασίας της Ν. Κορέας με τη Ρόδο και την Ελλάδα γενικότερα. 

με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε 113 σχολεία ανά την επικράτεια

H Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο εφαρμογής σχετικής απόφασης του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, πραγματοποίησε χθες (6-11-2014), με ιδιαίτερη επιτυχία, τηλεδιάσκεψη σε 113 σχολικές μονάδες ανά την επικράτεια.

Τα σχολεία που συμμετείχαν δέχθηκαν πρόσκληση μέσω του συστήματος «meetings.sch.gr», του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και με τον τρόπο αυτό, εντάχθηκαν στην τηλεδιάσκεψη.
Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε παρουσίαση από εξειδικευμένους Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τη χρήση οπτικοακουστικού εξοπλισμού.


Η ενημέρωση θα συνεχιστεί το προσεχές διάστημα σε όλη τη χώρα.

συνάντηση Δημάρχου Θήρας με εργαζόμενους του Κρατικού Αερολιμένα Σαντορίνης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των εργαζομένων του Κρατικού Αερολιμένα Σαντορίνης,

Αντιπροσωπεία των εργαζόμενων του Κρατικού Αερολιμένα Σαντορίνης συναντήθηκε με το δήμαρχο Θήρας (5.11) για να τον ενημερώσει σχετικά με τη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων και να ζητήσει τη συμμετοχή του Δήμου στην Κοινή Πρωτοβουλία φορέων που έχει συσταθεί ενάντια στην ιδιωτικοποίηση αυτή.

Ο δήμαρχος επιβεβαίωσε την ισχύ της απόφασης, κατά του ξεπουλήματος του αεροδρομίου, που είχε λάβει το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο και δήλωσε ότι θα συμμετέχει στην Πρωτοβουλία, αφού έρθει σε συνεννόηση και με άλλους φορείς της ΤΑ κυρίως από το Νότιο Αιγαίο. 

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η Πρωτοβουλία θα προωθήσει σχέδιο προσφυγής κατά του διαγωνισμού που θα αποτελέσει τη βάση για να ενημερωθούν οι τοπικοί φορείς και να κατανοήσουν τη ζημιά που απειλεί να  επιφέρει, στις  κοινωνίες των νησιών αλλά και γενικότερα στην ελληνική οικονομία, η παραχώρηση των αερολιμένων σε ιδιώτες.​

Σύμφωνα με ανακοίνωση της «Κοινής Πρωτοβουλίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών Αεροδρομίων»,

Πανελλαδικές διαστάσεις παίρνει η Κοινή Πρωτοβουλία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών Αεροδρομίων.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η διαμαρτυρία στο ΤΑΙΠΕΔ και η συνέντευξη τύπου της Πρωτοβουλίας.

Την Δευτέρα 20-10-14 πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου της «Κοινής Πρωτοβουλίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Περιφερειακών Αεροδρομίων» παρουσία εκπροσώπων των ΜΜΕ. Σε αυτήν, αναπτύχθηκε διεξοδικά η συνολική επιχειρηματολογία για την επιζήμια παραχώρηση των κρατικών αερολιμένων σε ιδιώτες επενδυτές, τονίστηκε - με οικονομικά στοιχεία και σαφή πολιτική τεκμηρίωση - ο κίνδυνος που διατρέχουν άμεσα οι τοπικές κοινωνίες και οικονομίες. Επισημάνθηκε ότι η συγκεκριμένη μεθόδευση από πλευράς Κυβέρνησης και ΤΑΙΠΕΔ, είναι αντιδημοκρατική, αγνοεί τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και παραβιάζει τις αρχές του Συντάγματος.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, τόσο από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτο, από εκπροσώπους των φορέων και των συλλογικοτήτων της Δυτικής Κρήτης όσο και από τον πρόεδρο της ΟΣΥΠΑ, για το επιτακτικό της διεύρυνσης της Πρωτοβουλίας που θα δώσει το έναυσμα για περαιτέρω μαζικές κινητοποιήσεις και στις 13 Περιφέρειες της Ελλάδας.

Η Πρωτοβουλία ανακοίνωσε την έναρξη των νομικών διαδικασιών ενάντια στην αδικαιολόγητη και άκρως επιζήμια για την ελληνική κοινωνία ιδιωτικοποίηση. Ήδη συστάθηκε επιτροπή δικηγόρων και συνταγματολόγων που σύντομα θα ανακοινώσει δημόσια τις ενέργειές της. 

Από αύριο στην Πρωτοβουλία θα συμπεριληφθούν και οι εκπρόσωποι των θεσμικών και κοινωνικών φορέων της δεύτερης ομάδας των Κρατικών Αερολιμένων που εκποιούνται από το ΤΑΙΠΕΔ.   
Το πρωί τέλος, προηγήθηκε διαμαρτυρία και κατάθεση Ψηφισμάτων από αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας στον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Ε. Κονδύλη, παρουσία και 8 βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συμμετέχουν σε αυτήν. Εκφράστηκαν με δυναμισμό οι τεκμηριωμένες θέσεις ενάντια στο πραξικοπηματικό ξεπούλημα των αναπτυξιακών υποδομών της χώρας και προειδοποίησαν τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ ότι τα σχέδιά τους δεν πρόκειται να υλοποιηθούν.

Τα Περιφερειακά Αεροδρόμια ανήκουν στο λαό. Είναι απόλυτα κερδοφόρες και βιώσιμες επιχειρήσεις υπό δημόσιο έλεγχο και διοίκηση, ενισχύουν σημαντικά τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο και έχουν άμεσες δυνατότητες αύξησης της αποδοτικότητας - κερδοφορίας τους. Η ιδιωτικοποίησή τους πρέπει να σταματήσει ΤΩΡΑ. Όλοι στους δρόμους με μαζικές, ενωτικές κινητοποιήσεις για να αποτρέψουμε το έγκλημα που αυτή τη στιγμή δρομολογείται σε βάρος του ελληνικού λαού.  

Πρόσωπα, θεσμικοί φορείς και συλλογικότητες, της “Κοινής Πρωτοβουλίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Περιφερειακών Αεροδρομίων”
1.Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος 2.Περιφερειακή Ενότητα Χανίων 3.Δήμος Χανίων 4.Δήμος Αποκορώνου5.Δήμος Καντάνου – Σελίνου 6.Δήμος Κισσάμου 7. Δήμος Πλατανιά 8.Δήμος Σφακίων 9.Δήμος Γαύδου 10.Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος 11. Δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Δρακονταειδής 12. ΤΑΙΠΕΔ Θεσσαλονίκης 13. Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέττα Πανδή  14. Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλλονιάς Παναγής Δρακουλόγκωνας 15.Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδος Θεόδωρος Χαλικιάς 16. Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Ελευθέριος Νιοτόπουλος 17.Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης ΠΙΝ Αλέκος Μιχαλάς  18.   Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης ΠΙΝ Διονύσης Στραβοράβδης 19.Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης ΠΙΝ Διονύσης Τσούκας 20.Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης ΠΙΝ Γιάννης Φοντάνας 21.Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης ΠΙΝ Σπύρος Γαλιατσάτος  22.Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης ΠΙΝ Αγγελική Παπαδάτου 23.Αντιδήμαρχος Κέρκυρας Γιώργος Ραιδεστινός  24.Περιφ. Σύμβ. Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Μορφίδης Κώστας 25.Περιφ. Σύμβ. Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Λασκαρίδης Παντελής 26. Περιφ. Σύμβ. Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Τουρτούρης Σπύρος 27. Έπαρχος Ιθάκης Τσιντίλας Σπύρος 28. Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας Βέρρος Αριστείδης 29.Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας Ιωαννίδης Ηλίας 30. Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας Σωτηριάδης Σωτήρης 31. Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Νέστου Αμπεριάδης Περικλής 32. Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Παγγαίου Μπόνος Θεόδωρος  33. Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θάσου Παπαφιλίππου Βασίλης 34. Πρόεδρος ΟΣΥΠΑ, Βασίλης Αλεβιζόπουλος 35. Σωματείο υπάλληλων ΥΠΑ Κέρκυρας 36.    Σύλλογος Υπαλλήλων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Χανίων 37. Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας 38. Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας 39. Εργατικό Κέντρο Χανίων  40. Δικηγορικός Σύλλογος Ν. Χανίων  41. Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας - Τμήμα Κέρκυρας  42. Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας - Τμήμα Κεφαλλονιάς 43.Τεχνικό Επιμελητήριο Τμήμα Δυτ. Κρήτης 44.  Επιμελητήριο Χανίων 45.Οικονομικό Επιμελητήριο Δυτ. Κρήτης 46. Εμπορικό Επιμελητήριο Κέρκυρας 47. Οικονομικό Επιμελητήριο Κέρκυρας  48. Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Αργοστολίου 49. Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Χανίων  50. Εμπορικός Σύλλογος Χανίων 51.  Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισσάμου 52.Σύλλογος Καταστηματαρχών - Επιχειρηματιών Πλατανιά «Ο Ιάρδανος» 53.Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων & Ενοικιαζόμενων Δωματίων Κέρκυρας 54. Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (HATTA) Κέρκυρας  55.Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων  56.Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων – Διαμερισμάτων Ν. Χανίων «ΑΠΤΕΡΑ»  57. Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Χανίων  58. Σύνδεσμος Τουριστικών Γραφείων Δυτ. Κρήτης  59. Υπεραστικό ΚΤΕΛ Κέρκυρας 60. Αστικό ΚΤΕΛ Κέρκυρας 61. Αστικό ΚΤΕΛ Χανίων 62.Υπεραστικό ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνης 63. Σύνδεσμος Ιδιοκτητών ΤΑΧΙ Χανίων 64. Σύλλογος Τουριστικών Λεωφορείων Ν. Χανίων 65. Ένωση Ιδιοκτητών Γραφείων Ενοικιάσεων Αυτοκινήτων  66. Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας 67.Πρωτοβουλία ενάντια στην εκποίηση των Αλυκών Λευκίμμης  68. Κίνημα ενάντια στην εκποίηση του Ερημίτη Κασσιώπης Κέρκυρας 69. Σύλλογος Προστασίας Υλαϊκού Λιμένα Κέρκυρας 70. Πρωτοβουλία Πολιτών Κεφαλλονιάς  71. Ένωση Βενζινοπωλών Ν. Χανίων 72. Σύλλογος Εστίασης, 73.Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Διανομής Τροφίμων και Ποτών Ν. Χανίων 74.Σύλλογος Λογιστών Ν. Χανίων 75.Βουλευτής Κέρκυρας, Στέφανος Σαμοΐλης 76.Βουλευτής Κεφαλλονιάς Αφροδίτη Θεοπεφτάτου 77.Βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος Κοντονής 78.Βουλευτής Χανίων Γιώργος Σταθάκης 79.Βουλευτής Ρεθύμνου Ανδρέας Ξανθός 80.Βουλευτής Αιτ/νίας Τριανταφύλλου Μαρία 81.Βουλευτής Αιτ/νίας Βαρεμένος Γιώργος 82.Βουλευτής Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας 83.Βουλευτής Θεσσαλονίκης Αμανατίδου Λίτσα 84.Βουλευτής Θεσσαλονίκης Αμανατίδης Γιάννης 85.Βουλευτής Θεσσαλονίκης Γαϊτάνη Ιωάννα  86.Βουλευτής Θεσσαλονίκης Κουράκης Τάσος 87.Βουλευτής Θεσσαλονίκης Χαραλαμπίδου Δέσποινα 88.Βουλευτής Δράμας Καραγιαννίδης Χρήστος


Πέμπτη, Νοεμβρίου 06, 2014

Gods, Myths, Heroes - «Θεοί, Μύθοι και Ηρωες» η νέα καμπάνια του Υπ. Τουρισμού για τον τουρισμό

Στους θεούς, τους μύθους και τους ήρωες, βασίζεται η νέα επικοινωνιακή καμπάνια για τον τουρισμό, την οποία παρουσίασε η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη, εγκαινιάζοντας το περίπτερο της Ελλάδας, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τουρισμού World Travel Market τη Δευτέρα 3.11.2014, παρουσία πλήθους τουριστικών παραγόντων και επισκεπτών.

Η νέα επικοινωνία συνοψίζεται στην ιδέα ότι «οι έλληνες θεοί και ήρωες της μυθολογίας που όλοι μας έχουμε γνωρίσει στα παιδικά μας χρόνια, μας ξεναγούν στην Ελλάδα και εξηγούν τη μοναδικότητα αυτής της χώρας», σημείωσε η υπουργός κατά την ομιλία της στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε.

«Ολη η Ελλάδα είναι ένα σύνολο θεών ηρώων και μύθων», είναι ένα βασικό μήνυμα της νέας επικοινωνιακής καμπάνιας. Σκοπός της είναι να θυμίσει τις αληθινές αξίες της ζωής, τους μύθους που μεταφέρουν διδάγματα ήθους από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Η επικοινωνία θα διαχυθεί κυρίως μέσα από το διαδίκτυο, την επίσημη σελίδα visitgreece και τα social media που παρουσιάζουν ιδιαίτερη δυναμική.

Στην ομιλία της η υπουργός τόνισε ότι η  Ελλάδα αποτελεί ένα ιδιαίτερα ισχυρό, παγκόσμια αναγνωρισμένο brand name, επισημαίνοντας τη διαχρονικότητα και την κλασικότητα του ελληνικού τουρισμού και επισήμανε τις θεματικές ενότητες που αναπτύσσονται με στόχο να καλύψουν τα ενδιαφέροντα του σύγχρονου και επιλεκτικού επισκέπτη.

«Στην επικοινωνιακή στρατηγική, κρατάμε όλα τα βασικά χαρακτηριστικά που μας καθιέρωσαν ως παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και σήμερα επιλέγουμε να αναδείξουμε πρόσθετα στοιχεία και δυνατότητες που έχει ο τόπος μας», ανέφερε η κυρία Κεφαλογιάννη. Και πρόσθεσε ότι «κάθε τόπος στη χώρα μας, κρύβει ένα μύθο, μία μαγική ιστορία, η ενέργεια της οποίας είναι ζωντανή μέχρι σήμερα», υπογράμμισε.

Προσδιορίζοντας τους στόχους της τουριστικής πολιτικής για το επόμενο διάστημα, με βάση το εθνικό σχέδιο για τον τουρισμό, τόνισε ότι βασίζονται στον εκσυγχρονισμό των υποδομών, τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος, την αύξηση της κατά κεφαλή δαπάνης των τουριστών, την αειφόρο ανάπτυξη και ανάδειξη νέων προορισμών με έμφαση στην προστασία των φυσικών και πολιτιστικών πόρων, την τόνωση της απασχόλησης και ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και τη διάχυση του τουριστικού πλεονάσματος στην περιφέρεια, τις τοπικές κοινωνίες και σε άλλους κλάδους της οικονομίας.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου παρουσιάστηκε φιλμ, με τίτλο «Gods, Myths, Heroes», παραγωγής του ΕΟΤ, το οποίο οπτικοποιεί όλη την επικοινωνία για το 2015. Καθώς η φετινή έκθεση WTM συμπίπτει και με τα 100 χρόνια του ελληνικού τουρισμού, ο διεθνούς φήμης δημοσιογράφος της Independent κ. Simon Calder παρουσίασε μια αναδρομή για τα 100 χρόνια του ελληνικού τουρισμού στη Μεγάλη Βρετανία. 

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) κ. Πάνος Λειβαδάς υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της βρετανικής τουριστικής αγοράς και της WTM για τον ελληνικό τουρισμό. Επισήμανε τα θετικά αποτελέσματα για του εγχώριου τομέα, σε επίπεδο αφίξεων και εσόδων, υποστηρίζοντας ότι για τα συνεχόμενα ρεκόρ που καταγράφονται την τελευταία διετία στον ελληνικό τουρισμό, σημαντικό ρόλο, πέρα από τα προγράμματα και τις στρατηγικές, έχει παίξει η πολιτική σταθερότητα και το αίσθημα εμπιστοσύνης που έχει εμπεδωθεί στις διεθνείς αγορές.

Στο πλαίσιο της World Travel Market,  η κυρία Κεφαλογιάννη είχε συναντήσεις με κορυφαίους παράγοντες της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς και εκπροσώπους ΜΜΕ, στους οποίους εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι το 2015 θα είναι εξίσου καλή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό. Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ συναντήθηκε με αξιωματούχους της TUI TRAVEL PLC και στελέχη της Thomas Cook Group, σχετικά με τις προοπτικές που έχει ο ελληνικός  τουρισμός  το 2015.

Το βίντεο της νέας καμπάνιας του http://www.visitgreece.gr μπορείτε ννα το δείτε εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=4ab-yQYnOOs

Every Greek destination is the birthplace of an ancient god, every place in our country hides a myth, a magical story, the energy of which is kept alive until today! Let’s discover it...

direction: Andonis Theocharis Kioukas / starring: Don Morgan Nielsenconcept: Nicholas Stampolidis / script: Don Morgan Nielsen  / based on a idea of : Andonis Theocharis Kioukas / scientific advisor: Mimika Giannopoulou / music: Dimitris Papadimitriou / cinematography - editing: Konstantinos Arvanitakis / visual effects: Christos Megarchiotis / production assistant: Thodoris Melis