Σάββατο, Σεπτεμβρίου 28, 2013

ενημερωτική εκδήλωση του ΙΜΠΗΣ για το ηφαίστειο (28.9)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Ο Δήμος Θήρας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μελέτης και Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης,  σας προσκαλεί σε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:
" Τα Ηφαίστεια της Σαντορίνης – Ενημέρωση για την κατάστασή τους "
που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 19:30, στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Οι κύριες ομιλίες της εκδήλωσης θα είναι:

1. Η Παρακολούθηση του ηφαιστειακού συμπλέγματος της Σαντορίνης και  οι δραστηριότητες του ΙΜΠΗΣ: Στοιχεία από τη γεωχημική και θερμομετρική παρακολούθηση, Μιχάλης Φυτίκας (Ομότιμος καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος ΙΜΠΗΣ και μέλος της Ειδικής Επιτροπής Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης)

2. Η ηφαιστειακή έξαρση του 2011-2012 όπως αποκαλύπτεται από τα σεισμολογικά και άλλα γεωφυσικά-γεωδαιτικά δεδομένα και η σημασία της για την αντισεισμική προστασία της Σαντορίνης, Κων/νος Παπαζάχος (Καθηγητής Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γενικός Γραμματέας του ΙΜΠΗΣ και μέλος της Ειδικής Επιτροπής Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης)
3. Συγκατοικώντας με ένα ηφαίστειο με πολύπλοκη ιστορία και εξέλιξη: Το παράδειγμα της κατολίσθησης της Κόκκινης Παραλίας, Σπύρος Παυλίδης, (Καθηγητής Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής ΙΜΠΗΣ).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δράσης του Δήμου Θήρας με τίτλο: «ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ, ΤΟ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ» και στόχο έχει να ενημερώσει την κοινωνία της Σαντορίνης για την τρέχουσα κατάσταση και εξέλιξη του ηφαιστείου.         


"the Food of Love" : Μπουκιές από δύο Αιώνες Μουσικής Τροφής (29.9)

Ο Δήμος Θήρας μας προσκαλεί σε μια μουσική περιήγηση στις γεύσεις από τον Johann Strauss II,  τον Scott Joplin και τον Erik Satie έως τη jazz και τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία με την Πιανίστρια Αθηνά Φυτίκα και ξενάγηση από το Μουσικολόγο Πάνο Βλαγκόπουλο.

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη» στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 8:00 μμ.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

  
Η Αθηνά Φυτίκα γεννήθηκε στην Αθήνα  και άρχισε μαθήματα πιάνου σε ηλικία οκτώ ετών στο Εθνικό Ωδείο αρχικά με τη Στέλλα Μακρυγιάννη και στη συνέχεια με τη Χρυσή Παρθενιάδη-Φλώρου.  Από το 1989 φοίτησε στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης παράλληλα με τις σπουδές της στο Τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, από όπου αποφοίτησε το 1994.  Έλαβε το Δίπλωμά της στο πιάνο με Άριστα Παμψηφεί το 1995 και στη συνέχεια μελέτησε με τη Δόμνα Ευνουχίδου. Έλαβε τον πρώτο μεταπτυχιακό τίτλο (Master) στην εκτέλεση του πιάνου το 1998 μελετώντας  με τον Leonard Mastrogiacomo και διδακτορικό το 2004, μελετώντας πιάνο με την Carolyn Bridger και τσέμπαλο με την Karyl Louwenaar.  Η διατριβή της είχε τίτλο: «Ιστορική ανασκόπηση της φιλοσοφίας της διδασκαλίας δακτυλισμών πληκτροφόρων οργάνων από τον 16ο αιώνα μέχρι σήμερα».
Έχει δώσει μεγάλο αριθμό συναυλιών, τόσο ατομικών όσο και μουσικής δωματίου, σε πολλά μέρη της Ελλάδας, στην Κύπρο, τη Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχει παρουσιάσει ρεσιτάλ-διαλέξεις και έχει παρουσιάσει ανακοινώσεις της πάνω σε θέματα παιδαγωγικής του πιάνου και νεοελληνικής μουσικής για πιάνο σε συνέδρια και ημερίδες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Από το Σεπτέμβριο του 2005 διδάσκει στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, ενώ από το 2011 είναι λέκτορας στο γνωστικό αντικείμενο της παιδαγωγικής του πιάνου.

Ο Πάνος Βλαγκόπουλος γεννήθηκε το 1961 στην Πελοπόννησο και, μετά τις εγκύκλιες σπουδές στην Ευαγγελική Σχολή Ν. Σμύρνης, σπούδασε Νομικά και Μουσικολογία. Ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή του πάνω στη μουσική ιστοριογραφία της Ars nova στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο υπό την επίβλεψη της Irmgard Lerch Καλαβρυτινού. Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε συνέδρια στην Αθηνά, την Οξφόρδη και τη Βιέννη  κ.α. Διατέλεσε Υπεύθυνος Προσκτήσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» από το 1995 έως το 2003. Από το 2003 διδάσκει στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, όπου είναι μόνιμος Επίκουρος. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε θέματα Αισθητικής, αλλά και σε ζητήματα ιδεολογίας στην ιστορία της Νέας Ελληνικής Μουσικής. 

τα «σύννεφα με παντελόνια» ξανά στην Σαντορίνη για 2 live

Σάββατο 28/9 το συγκρότημα θα παίξει στο Katharos lounge Bar στην Οία, στις  23.00 και την Κυριακή 29/9 στο ξενοδοχείο «Στρογγύλη» στο Καμάρι, στις 21.00 

γιορτάστηκε η παγκόσμια μέρα τουρισμού

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία, η οποία καθορίσθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το 1970.


Κύριος στόχος του εορτασμού αυτού είναι η ανάδειξη της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής συμβολής του τουρισμού στην ευδαιμονία της διεθνούς κοινότητας.

17η επίσκεψη των εθελοντών γιατρών του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής σε Θηρασιά, Φολέγανδρο, Σίκινο, Ίο και Αμοργό – πολλές οι δράσεις, σημαντικά τα αποτελέσματα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 17η επίσκεψη των εθελοντών γιατρών του «Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής» σε Θηρασιά, Φολέγανδρο, Σίκινο, Ίο και Αμοργό το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Σεπτεβρίου.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής τους στα νησιά πραγματοποίησαν 421 παιδιατρικές, καρδιολογικές και άλλου είδους απαραίτητες εξετάσεις καθώς και εμβολιασμούς σε παιδιά και ενήλικες κατοίκους της Θηρασιάς, Φολεγάνδρου, Σικίνου, Ίου και Αμοργού.

Σθγκεκριμένα, στα νησιά εξετάστηκαν 84 ηλικιωμένοι και 238 παιδιά ανασφάλιστων οικογενειών για τις σχολικές τους βεβαιώσεις, ενώ διενεργήθηκαν σε 53 κατοίκους εξειδικευμένες εργαστηριακές εξετάσεις και 46 εμβολιασμοί.

Ο πρόεδρος του ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας κ. Πατούλης και ο διευθυντής της Αποστολής κ. Δήμτσας παρέδωσαν 56 κιβώτια με φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, ενώ συζήτησαν με τους κατοίκους για τα προβλήματα και τις άμεσες ανάγκες τους στην υγεία στο πλαίσιο της οργάνωσης μιας επόμενης επίσκεψής τους υγειονομικού ενδιαφέροντος.


σύλλογος Κρητών Σαντορίνης «το Αρκάδι» - πρωτοβουλία για την επίσκεψη στην Σαντορίνη της ομάδας «γιατροί του Αιγαίου» για την πραγματοποίηση δωρεάν ιατρικών εξετάσεων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου Κρητών Σαντορίνης που υπογράφει ο κ. Ορφανός,

Μετά την συνεννόηση και την σύμφωνη γνώμη του Κ.Υ. Θήρας, του Αντιδημάρχου του Δήμου Θήρας κ. Καφούρου, την χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το Ίδρυμα Λούλας και Ευαγγέλου Νομικού, την βοήθεια του συλλόγου στήριξης του Κ.Υ. Θήρας – Νοσοκομείου, και της Ένωσης λεμβούχων Θήρας,

Σας ενημερώνουμε ότι πραγματοποιούμε προσπάθειες να μεταβεί στην Σαντορίνη και την Θηρασιά η εθελοντική ομάδα «γιατροί του Αιγαίου».

Οι ιατροί θα μεταβούν σε όλα τα σχολεία της Σαντορίνης και της Θηρασιάς ενω θα πραγματοποιήσουν και απογευματινά ιατρεία εξετάζοντας όσους επιθυμούν να εξεταστούν εντελώς δωρεάν.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό στην Σαντορίνη αναμένεται να μεταβούν 32 γιατροί, στην πλειοψηφία τους πανεπιστημιακοί, 20 διαφορετικών ειδικοτήτων, ενώ στόχος μας είναι να φιλοξενήσουμε και την κινητή μονάδα μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης για να πραγματοποιήσει εντελώς δωρεάν μαστογραφίες σε όσες γυναίκες το επιθυμούν.

Η επίσκεψη της αποστολής των γιατρών θα πραγματοποιηθεί από την Τρίτη 12 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 17 Νοεμβρίου.  

ο Σύλλογος Κρητών Σαντορίνης θα χορέψει στις εκδηλώσεις της Περιφέρειας Κρήτης (26-29.9) με αφορμή την παγκόσμια ημέρα τουρισμού

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου Κρητών Σαντορίνης,

Ο Σύλλογός μας έχει την χαρά και την τιμή να είναι επίσημα προσκεκλημένος από την Περιφέρεια Κρήτης, προκειμένου να συμμετάσχει στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσει η Περιφέρεια, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Τουρισμού το 4ήμερο 26-29.9.2013.

Η σημαντικότερη εκδήλωση της Περιφέρειας, σε όλο το τετραήμερο, θα πραγματοποιηθεί στην μεγαλύτερη πλατεία της Κρήτης, την πλατεία Ελευθερίας, στην οποία και θα συμμετάσχουμε, όχι μόνο με κρητικό συγκρότημα, αλλά και με νησιώτικο, καταθέτοντας την ταυτότητα προέλευσης του Συλλόγου.

Στόχος μας είναι να διαφημίσουμε την Σαντορίνη στους χιλιάδες ανθρώπους που θα παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις της Περιφέρειας.
Μεταφέροντας την γαστρονομική κληρονομιά του νησιού μας, ο Σύλλογός μας θα προσφέρει «βισάντο» και «μελιτίνια» στους παρευρισκόμενους της εκδήλωσης κατά την διάρκεια του νησιώτικου προγράμματός.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Κρήτης,
Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού εορτάζεται από την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου με λαμπρό τρόπο. Πραγματοποιούνται  εκδηλώσεις σε αρκετές περιοχές  με επίκεντρο την πόλη του Ηρακλείου και κυρίως τις πλατείες: Αγίου Τίτου,  Καλλεργών (Λιοντάρια) , την πλατεία Ελευθερίας και την πλατεία Αγίας Αικατερίνης.

Μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, στις οποίες παίρνουν μέρος σημαντικοί καλλιτέχνες και συγκροτήματα της Κρήτης, έκθεση παραδοσιακών προϊόντων και ειδών λαϊκής τέχνης με τη συμμετοχή περίπου 300 εκθετών, που αποτελούν τις βασικές δραστηριότητες των ημερών αυτών.
Την διοργάνωση αναλαμβάνει η Περιφέρεια Κρήτης- Π.Ε. Ηρακλείου και συμμετέχουν όλοι οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας, Φορείς Τουρισμού,  Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Πολιτιστικοί Σύλλογοι .
Φέτος οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στην επέτειο των 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείτε να το δείτε εδώ :

στον αέρα σε λίγες ημέρες τα βίντεο από τις φετινές συναυλίες του Μεγάρου Γκύζη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του καλλιτεχνικού του διευθυντή κ. Παπακωνσταντίνου,

Το φετινό Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη μπορεί να τελείωσε πριν ένα μήνα, αλλά από σήμερα ξεκινώ να "ανεβάζω" σταδιακά HD videos από τις 7 συναυλίες. Έτσι, θα ξαναθυμηθούμε όσοι ήμασταν παρόντες (και θα δουν και ακούσουν όσοι ήταν απόντες) μοναδικές μουσικές από όμορφες αυγουστιάτικες βραδιές πολιτισμού στη Σαντορίνη!

Τα βίντεο αναμένεται να αναρτηθούν στην σελίδα https://www.facebook.com/MegaroGyzi

πρόσκληση για την πρώτη ανοιχτή συζήτηση της Ε.Ξ.Σ. απο το νέο της Δ.Σ. (28.9)

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της,

Η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης ενημερώνει και καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στην πρώτη ανοιχτή συζήτηση που διοργανώνεται από το σημερινό Διοικητικό της Συμβούλιο, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 11.00 στους χώρους του «Αρχοντικού Μαρκεζίνη» του Σ. Πατηνιώτη στην Μεσαριά.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης αναμένεται να τεθούν θέματα για τα οποία θα μας έχουν εκ των προτέρων ενημερώσει τα μέλη μας.

Για τον λόγο αυτό ζητάμε από τα μέλη μας, στην περίπτωση που ενδιαφέρονται να θέσουν θέματα που τους απασχολούν ή κρίνουν ότι θα πρέπει να απασχολήσουν την Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης, να τα διατυπώσουν γραπτά και να μας τα στείλουν εως την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση santorinihoteliers@gmail.com  ή στο φαξ 22860 22974.

Κατανοώντας τον περιορισμένο χρόνο που έχουν όλοι στην διάθεσή τους, το πρόγραμμα διαμορφώθηκε ως εξής :

                                                  Πρόγραμμα

11.00 Προσέλευση
11.15 – 11.35 : Ενημέρωση από το Δ.Σ. για τα τρέχοντα και τα οικονομικά ζητήματα που απασχολούν την Ε.Ξ.Σ.
11.35 – 12.00 : Τοποθετήσεις των μελών επί των θεμάτων που θα έχουν θέσει.
12.00 – 12.15 : Coffee break
12.15 – 12.30 Ανοιχτή συζήτηση.

Το πρόγραμμα μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα με την συζήτηση. 


Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 26, 2013

αίτημα για την στελέχωση του Δημοτικού σχολείου της Θηρασιάς από τον Δήμαρχο Θήρας

Την άμεση στελέχωση του Διθέσιου Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου της Θηρασίας ζήτησε επιτακτικά ο Δήμαρχος Θήρας από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.
Από την έναρξη της σχολικής περιόδου έως και σήμερα το διθέσιο Δημοτικό Σχολείο, όπου φοιτούν 12 παιδιά, καθώς και το Νηπιαγωγείο της νήσου Θηρασίας δεν είναι στελεχωμένα με εκπαιδευτικό προσωπικό.

Οι ανάγκες των σχολείων καλύπτονται από εκπαιδευτικό του Δημοτικού Σχολείου Οίας νήσου Θήρας, ο οποίος μεταβαίνει καθημερινά με λάντζα στο νησί, προκειμένου να αντικαταστήσει και τα τρία κενά διδάσκοντας τρεις ώρες κάθε μέρα.

www.santorinihoteliers.gr από την Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης

Την νέα της σελίδα στην διεύθυνση : www.santorinihoteliers.gr  δημιούργησε η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης.

Μέσα από την νέα της σελίδα η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης ενημερώνει τα μέλη της για δραστηριότητές της, τις συνεργασίες, τις παρεμβάσεις και το έργο της καθώς και για θέματα που αφορούν τον ξενοδοχειακό κλάδο.

Η σελίδα απευθύνεται στα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης καθώς και σε όλους όσους ενδιαφέρονται να ενημερώνονται για τις δραστηριότητές της και για ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο συνολικά, αλλά και σε επίπεδο νησιού.

δημοτικό Γυμναστήριο Σαντορίνης: ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 2013 - 14

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του,

Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ (Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.) ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ, ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΕΧΡΙ Τετάρτη 09  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013.

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2286 0 24828
FAX: 2286 0 24317

υπηρεσιακές συναντήσεις..

Συνάντηση με τον Διοικητή της 6ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος Αρχιπλοίαρχο Γεώργιο Αποστολή και τον υποδιοικητή της υπηρεσίας, Πλοίαρχο Νικόλαο Σκευοφύλακα  είχε  χθες το πρωί στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Πουσσαίος.

Η επίσκεψη είχε ενημερωτικό χαρακτήρα, κατά τη διάρκειά της συζητήθηκαν  θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της αιρετής Περιφέρειας και του Λιμενικού Σώματος, με στόχο να συνεχιστεί η άριστη συνεργασία που υπάρχει  μεταξύ των δύο πλευρών ενώ έγινε ανταλλαγή απόψεων για ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

σε νέο πλαίσιο το «βοήθεια στο σπίτι»

Κατατέθηκαν από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας  και συζητούνται (26.9)  στη Βουλή οι νομοθετικές ρυθμίσεις για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στην τροπολογία 828/6 με την οποία το πρόγραμμα συνεχίζεται, μετεξελίσσεται  και διευρύνεται.

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στα δώδεκα (12) και πλέον χρόνια της λειτουργίας του έχει προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στους ωφελούμενους και έχει αναδειχθεί ως ένας σημαντικός και χρήσιμος θεσμός στον τομέα του κοινωνικού κράτους.

Το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας αξιολογώντας τις αυξημένες ανάγκες για κατ’ οίκον φροντίδα σε κατηγορίες πληθυσμού που αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα και χρήζουν στήριξης, προώθησε όχι μόνο τη συνέχιση του προγράμματος αλλά και τη μετεξέλιξη και διεύρυνσή του ώστε να καταστεί περισσότερο αποτελεσματικό για τους αδύναμους που έχουν ανάγκη τη στήριξη στο σπίτι, σε κάθε χωριό και σε κάθε γειτονιά,  με καλύτερη αξιοποίηση των διατιθέμενων πόρων.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί για το διάστημα μέχρι 30-09-2014 με προγραμματική σύμβαση μεταξύ των υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Εσωτερικών, του ΙΚΑ-ETAM και της  ΕΕΤΑΑ.

Στη διάρκεια του χρονικού διαστήματος από 1-10-2013 έως 31-03-2014 θα γίνει πλήρης καταγραφή των ωφελούμενων ανά κατηγορία που εξυπηρετούνται σε κάθε δήμο, σε ενιαίο ηλεκτρονικό μητρώο στο οποίο, εκτός των άλλων, θα εμφαίνεται η ιδιότητα με την οποία μετέχει στο πρόγραμμα ο ωφελούμενος π.χ. ωφελούμενος του «Κατ’ οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων» ή του «Κατ’ οίκον Κοινωνική Φροντίδα» ή του «Κατ’ οίκον Νοσηλεία»  κ.λ.π.
Μετά την 30η Σεπτεμβρίου του 2014

Οι δήμοι και τα νομικά τους πρόσωπα που θα αποφασίσουν ότι θα συνεχίσουν να προσφέρουν υπηρεσίες με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και μετά την 30η Σεπτεμβρίου 2014 δύνανται μετά την 1-06-2014, να συνάπτουν προγραμματική σύμβαση με τα Υπουργεία Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Εσωτερικών και Υγείας, του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και της ΕΕΤΑΑ για την εξυπηρέτηση των ωφελουμένων του «Κατ’ Οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων», των δικαιούχων του νέου προγράμματος «Κατ’ οίκον Κοινωνική Φροντίδα» ηλικιωμένων ανασφάλιστων και ΑμεΑ οικονομικά αδυνά¬των πολιτών, καθώς και δικαιούχων του «Κατ’ οίκον Νοσηλείας».
Η διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος μετά την 30η Σεπτεμβρίου 2014 στο παραπάνω πλαίσιο θα καθοριστεί με ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομικών, Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Εσωτερικών και Υγείας. 

σεισμική δόνηση (26.9, 3.8R) από την περιοχή του Κουλούμπου

Ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε την Τετάρτη 25.9 στις 16:56, 3.8 R, 20 χλμ Βορειοανατολικά της Σαντορίνης.

Η δόνηση λόγο της μικρής απόστασης του εστιακού της κέντρου από την Σαντορίνη, έγινε αισθητή σε ολόκληρο το νησί χωρίς όμως να προκαλέσει ανησυχία.
Νωρίτερα, είχαν πραγματοποιηθεί τα εξήε σεισμικά φαινόμενα :
24-09-2013, 20:01, 2.8 R, 14 χλμ Βόρεια - Βορειοανατολικά της Σαντορίνης
24-09-2013, 18:49, 3.0 R, 8 χλμ Βόρεια της Σαντορίνης.


Όλοι οι σεισμοί προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή του υποθαλάσσιου ηφαιστείου του Κολούμπου.

συνεδρίαση περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου (30.9) - θέματα

Την Δευτέρα 30.9 στις 11.00 στην Πάρο θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ν.Αιγαίου με τα εξής θέματα : 

ΘΕΜΑ 1ο Επικύρωση πρακτικών της 11ης /29-8-2013 και 12ης /31-8-2013 συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Εισηγήτρια : κα. Μπαφίτη Ανδριάνα – Γεωργία
ΘΕΜΑ 2ο Τα προβλήματα της %ημόσιας Υγείας Εισηγητές : κ. Παντελής Τζανακόπουλος – κ. Κώστας Μπιζάς
ΘΕΜΑ 3ο Έγκριση Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2014 Εισηγητής : κ. Μακρυωνίτης Γεώργιος
ΘΕΜΑ 4ο Κατάρτιση Τεχνικού Προγράμματος Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου, έτους
2014. Εισηγητής : κ. Φ. Χατζηδιάκος
Κατάρτιση Τεχνικού Προγράμματος Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων, έτους
2014. Εισηγητής : κ. Γ. Πουσσαίος
ΘΕΜΑ 5ο Τροποποίηση Οργανισμού Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Εισηγητές: Φ. Χατζηδιάκος - Γ. Πουσσαίος.
ΘΕΜΑ 6ο Παράταση συμβάσεων μεταφοράς μαθητών ΠΕ Κυκλάδων και ΠΕ Δωδεκανήσου
Εισηγητές: Φ. Χατζηδιάκος - Γ. Πουσσαίος.
ΘΕΜΑ 7ο Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου,
έτους 2013. Εισηγητής : κ. Φ. Χατζηδιάκος
Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων έτους
2013 Εισηγητής : κ. Γ. Πουσσαίος
ΘΕΜΑ 8ο Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και
Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την υλοποίηση του έργου «Εξειδίκευση του χωρικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη και χωροθέτηση αιολικών εγκαταστάσεων στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου».
Εισηγητής : κ. Γ. Μακρυωνίτης
ΘΕΜΑ 9ο Έγκριση υποβολής πρότασης για ένταξη στο Ε.Π. «ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ 2007 – 2013» του έργου με τίτλο «Κατασκευή και εξοπλισμός στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης ΑμΕΑ, που χαρακτηρίζονται από νοητική υστέρηση στην Κάλυμνο»
Εισηγητής : κ. Φ. Χατζηδιάκος 
ΘΕΜΑ 10ο Πρωτοβουλία για την προστασία και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των
κληροδοτημάτων-ιδρυμάτων-Υπογραφή σχετικών προγραμματικών Συμβάσεων.
Εισηγητής : κ. Γ. Πουσσαίος
ΘΕΜΑ 11ο Ενημέρωση Π.Σ για την χορήγηση Παράτασης για το έργο «ΠΣ ΝΑΚ και ΥΠ.ΠΟ
& Τουρισμού για τη συνέχιση Ανασκαφών στο λιμάνι της Σχοινούσας». Εισηγητής : κ. Γ. Πουσσαίος
ΘΕΜΑ 12ο Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Δήμου Σύρου Ερμούπολης και της ΠΝΑ για το έργο ‘’Εκμετάλλευση Απορριπτόμενης Θερμότητας του Εργοστασίου της ΔΕΗ (ΑΣΠ Σύρου) προς Θέρμανση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου’’ Εισηγητής : κ. Γ. Πουσσαίος
ΘΕΜΑ 13ο Προγραμματική Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Άνδρου και ΠΝΑ Έργα Αντιπλημμυρική Προστασία στη νήσο Άνδρου (Καθαρισμός Ρεμάτων)». Εισηγητής : κ. Γ. Πουσσαίος
ΘΕΜΑ 14ο Σύμβαση Διαβαθμιδικής Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Μυκόνου και της ΠΝΑ
για την υλοποίηση της πράξης ‘’Αποκατάσταση ΧΑΔΑ νήσου Μυκόνου’’ Εισηγητής : κ. Γ. Πουσσαίος
ΘΕΜΑ 15ο Επικαιροποίηση επί του άρθρου 5 της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της
Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του %ήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Εισηγητής : κ. Γ. Πουσσαίος
ΘΕΜΑ 16ο Αίτημα παραχώρησης χρήσης Παλαιάς Επαρχιακής οδού Χώρα Λιμάνι Ανάφης
Εισηγητής : κ. Γ. Πουσσαίος
ΘΕΜΑ 17ο Δημιουργία Τραπεζικού Λογαριασμού, για την κατάθεση ποσού που προέρχεται
από δαπάνες αναπαραγωγής τευχών δημοπράτησης. Εισηγήτρια : κα. Αδαμαντία Συμεοπούλου Προϊστάμενη της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων
ΘΕΜΑ 18ο Ορισμός υπολόγου για τις μετακινήσεις στο εξωτερικό Εισηγητής : κ. Ευάγγελος Μαούτσος Προϊστάμενος Δ/νσης Οικονομικού
ΘΕΜΑ 19ο Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού έτους 2012 και προϋπολογισμού οικονομικού
έτους 2013 του της εταιρείας ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΦΥΤ6ΡΕΙΟ Α.Ε. Εισηγήτρια : κα. Φάκκα – Βασιλαράκη Ζηνοβία
ΘΕΜΑ 20ο Κτηματολόγιο Ρόδου, Κω – Λέρου Εισηγήτρια : κα. Καφαντάρη Ευθαλία
ΘΕΜΑ 21ο Στρατηγική της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για την Απασχόληση
Εισηγητές : κα. Φτακλάκη Ελευθερία – Παρασκευή
ΘΕΜΑ 22ο Προετοιμασία από την Περιφέρεια Ν Αιγαίου της Στρατηγικής της για την Ψηφιακή Υγεία / τηλε-ιατρική για την περίοδο 2013 -2020. Εισηγητής : κ. Χρυσόγελος Νικόλαος
ΘΕΜΑ 23ο Εκπαίδευση στελεχών της Περιφέρειας και των μελών του Περιφερειακού
Συμβουλίου στα θέματα του περιφερειακού σχεδιασμού και καλύτερης προετοιμασίας για την νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 Εισηγητής : κ. Χρυσόγελος Νικόλαος
ΘΕΜΑ 24ο Ευφυής εξειδίκευση για την Περιφερειακή Στρατηγική Έρευνας, Τεχνολογίας και
Καινοτομίας και Σχέδιο Δράσης για την περίοδο 2014-2024 και προετοιμασία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στο πλαίσιο των θεματικών προτεραιοτήτων της πολιτικής συνοχής και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης Εισηγητής : κ. Χρυσόγελος Νικόλαος
ΘΕΜΑ 25ο Λήψη απόφασης για ορισμό τόπου συνεδρίασης του επόμενου Περιφερειακού
Συμβουλίου. 

Π. Ρήγας : αναφορά στον Υπ. Ναυτιλίας για τις περικοπές δρομολογίων προς την Ανάφη

Στην σελίδα:  http://www.prigas.gr/?p=main μπορείτε να διαβάσετε την ν αναφορά προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου που κατέθεσε ο Βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας με θέμα την σχετική επιστολή του Δημάρχου Ανάφης για την κατάργηση από τον σχεδιασμό των ακτοπλοϊκών δρομολόγιων της περιόδου 2013-2014 του ενός εκ των δυο δρομολογίων που καλύπτει την σύνδεση της Ανάφης από τον Πειραιά

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 24, 2013

με μεγάλη επιτυχία η παράσταση της «Μποέμ» στην Σαντορίνη στο πλαίσιο του προγράμματος του «Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Σαντορίνης»

Με μεγάλη επιτυχία και με γεμάτη την αίθουσα του «Συνεδριακού Κέντρου Νομικού» στα Φηρά της Σαντορίνης, παρουσιάστηκε το βράδυ της Κυριακής 22 Σεπτεβρίου η όπερα «Μποέμ» της ομάδας «όπερα της βαλίτσας» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Η παράσταση «Μποέμ» της «όπερας της βαλίτσας» όπως άλλωστε προσδιορίζει και το όνομά της, δημιουργήθηκε και οργανώθηκε με σκοπό να «ταξιδέψει», να κάνει ευρύτερα γνωστό το είδος στο κοινό πολλών πόλεων και περιοχών της Ελλάδας.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία πραγματοποιείται με την χορηγία (δωρεά) του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» με τις παραστάσεις να παρουσιάζονται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό τους.
Η παράσταση μέχρι στιγμής έχει ταξιδέψει σε 20 πόλεις της Ελλάδας και αναμένεται να συνεχίσει την επιτυχημένη περιοδεία της.

Την παράσταση της Σαντορίνης είχαν κληθεί να παρακολουθήσουν με έξοδα των χορηγών, φίλοι και μέλη της Ε.Λ.Σ. που φιλοξενήθηκαν στην Σαντορίνη για να παρακολουθήσουν την παράσταση.
Η ανταπόκριση όμως και του κόσμου του νησιού ήταν εντυπωσιακή με δεδομένη και την σπανιότητα αυτού του επιπέδου και είδους των εκδηλώσεων στην Σαντορίνη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Λ.Σ. κ. Θεοδωρόπουλος στην σύντομη ομιλία του πριν την παράσταση ευχαρίστησε την κ. Αθηνά Καποδίστρια για την άριστη και πολύτιμη συνεργασία της στην πραγματοποίηση της παράστασης αφήνοντας «ανοιχτό» το ενδεχόμενο επόμενων συνεργασιών στο μέλλον.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σαντορίνης κ. Ζώρζος ευχαρίστησε την κ. Καποδίστρια για την συμβολή της στα καλλιτεχνικά δρώμενα του νησιού με την διοργάνωση του «Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Σαντορίνης» αδιάλειπτα και με συνέπεια τα τελευταία 35 χρόνια, δωρίζοντάς της σε ανάμνηση της προσφοράς της ένα έργο του γνωστού ζωγράφου Χριστόφορου Ασιμή.
Η κ. Καποδίστρια έχει βραβευθεί από τον Δήμο Θήρας για την προσφορά της στο νησί από τον Δήμο Θήρας το 2004.


Σύριζα Σαντορίνης : Μαύρος Σεπτέμβρης

Σύμφωνα με το κείμενο,

Όχι, δεν είναι τίτλος ταινίας. Είναι το φετινό θλιβερό φθινόπωρο.
Είναι οι μαύρες μέρες που ζούμε ως φορολογούμενοι πολίτες. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, οι νέοι που μεταναστεύουν στο εξωτερικό υπό το κράτος της εγχώριας απελπισίας.

Με φόντο την εγκληματική δράση της παραστρατιωτικής συμμορίας της χρυσής αυγής, που παραπλανά ανυποψίαστους πολίτες, «ντυμένη» το μανδύα του πολιτικού κόμματος.
Στη μαύρη σκιά της άγριας δολοφονίας του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα από το οπλισμένο χέρι του νεοναζί χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά.
Δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα βρίσκονται στους δρόμους. Ξεσηκώθηκαν και απεργούν για 2η εβδομάδα αντιμέτωποι με τη βαρβαρότητα κυβέρνησης και τρόϊκα, με την πολιτική των μνημονίων και τον εφιάλτη των νέων οικονομικών μέτρων.
Αντιμέτωποι με χιλιάδες απολύσεις, με αναξιοπρεπείς μισθούς, με κατάργηση «εν μια νυκτί» ειδικοτήτων τεχνικής εκπαίδευσης στα επαγγελματικά σχολεία και την «παραπομπή», ως εκ τούτου, χιλιάδων μαθητών «στην αγκαλιά» των ιδιωτικών επαγγελματικών κέντρων
Ένα μαύρο φθινόπωρο.
Με τα σχολεία κλειστά, μαθητές και γονείς «χαμένους στη μετάφραση» με ένα Λύκειο-Μινόταυρο που σύμφωνα με τις αποφάσεις του υπουργείου παιδείας, θα τρώει τα παιδιά του, υπό το βάρος συνεχών, εξαντλητικών εξετάσεων από το Γυμνάσιο μέχρι την τελευταία μέρα του Λυκείου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Σαντορίνης μέσα στο κοινωνικό τοπίο και έξω από το σκοτάδι που μας οδηγούν δηλώνει παρών.
Συμπαρίσταται και αγωνίζεται μαζί με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων του νησιού μας
Καταδικάζει τους φασίστες έλληνες νεοναζί και το έργο τους
Καλεί όλους τους νέους, δίπλα στους καθηγητές και τους δασκάλους τους να είναι σε εγρήγορση: Η υποβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου οδηγεί σε ακρότητες γονείς και παιδιά. Η απόγνωση και η απελπισία παγιδεύει τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τους νέους στα δίχτυα του φασισμού.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επαναπαύεται. Ως κόμμα της αριστεράς έχει μνήμες από αγώνες εργατικούς, πατριωτικούς, δημοκρατικούς. Γι αυτό δεν του επιτρέπεται να ξεχνά. Συνεχίζουμε να θυμόμαστε και να τιμάμε τους στίχους που τραγούδησε ο αξέχαστος Μάνος Λοΐζος:  κι έχει σαν στάμπα τη ζωή μου σημαδέψει, δε θα περάσει ο φασισμός  

επιμελητήριο Κυκλάδων – κάρτες μελών με υγειονομικές παροχές

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων,

Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης, σας υπενθυμίζουμε ότι έχουμε εκδώσει την «ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ», για τα μέλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, την οποία μπορείτε να παραλάβετε άμεσα. 
Μέσω της κάρτας, προσφέρεται σε όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου ένα «πακέτο παροχών» με μειωμένες τιμές, κυρίως στον τομέα της ΥΓΕΙΑΣ, που αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα  στη ζωή κάθε ατόμου και οικογένειας.

Η κάρτα διατίθεται στα μέλη του Επιμελητηρίου, που είναι ταμειακά ενήμερα, τουλάχιστον για το 2011, έναντι του ποσού των πέντε ευρώ (€ 5)

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα χορήγησης της και στους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, αλλά και σε μέλη των οικογενειών των μελών του Επιμελητηρίου. 
Η κάρτα διατίθεται καθημερινά από τα γραφεία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.
Ενημερωθείτε άμεσα για τις παρεχόμενες εκπτώσεις και προσφορές, μέσω της δικτυακής πύλης του Επιμελητηρίου Κυκλάδων www.e-kyklades.gr στο εικονίδιο «ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ», ή απευθυνθείτε στα γραφεία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων:

Άνδρος: 22820 51490, Θήρα: 22860 25788,  Μήλος: 22870 23970, Μύκονος: 22890 23937, Νάξος: 22850 22767,  Πάρος: 22840 23031, Σύρος: 22810 82346, Τήνος: 22830 22404        
  
Παραλάβετε άμεσα την ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ και επωφεληθείτε των προνομίων της.


ο φετινός υποθαλάσσιος καθαρισμός περιοχών του βυθού της Σαντορίνης από το Καταδυτικό Κέντρο Santorini Dive Center (29.9)

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του και στο πλαίσιο της «Global Underwater Protection and Cleanup Day»,

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Υποβρυχίων Καθαρισμών υπό την αιγίδα της Οργάνωσης GUWAA - Global Under Water Awareness Association,  το Καταδυτικό Κέντρο Santorini Dive Center οργανώνει καθαρισμό στη Καλντέρα την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013.                                                                              
Δηλώσεις συμμετοχής στο  2286083190.                                                                

Under the auspices of the Global Underwater Protection and Cleanup Day, launched by GUWAA - Global Underwater Awareness Association, Santorini Dive Center organizes on Sunday 28-09-2013 a cleanup in the Caldera.
If you like to participate, please call at 2286083190.

Paul-Stefanidis Santorini Dive Center   http://www.divecenter.gr/     
Toni-Bakota   GUWAA coordinator   http://guwaa.org/

Σύλλογος Κρητών Σαντορίνης - τα τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών και μουσικών

O Σύλλογος Κρητών Σαντορίνης συνεχίζοντας και φέτος με συνέπεια την πραγματοποίηση μαθημάτων παραδοσιακών χωρών και μουσικών οργάνων σε παιδιά και ενήλικες, θα δημιουργήσει για τον φετινό χειμώνα τα εξής τμήματα : εκμάθησης Κρητικών και Νησιώτικων χορών, από 5 ετών και άνω. Τμήματα παιδικού εργαστηρίου για παιδιά άνω των 4 ετών. Τμήματα εκμάθησης κτητικής λύρας, κρητικού λαγούτου και μαντολίνου για παιδιά από 8 ετών και ενήλικες.

Εγγραφές θα πραγματοποιούνται από την Δευτέρα 23/9 έως Παρασκευή 27/9 από τις 18:30 έως τις 20:30, στα γραφεία του Συλλόγου, στο Επαρχείο Θήρας, έναντι Κ.Υ. Θήρας.

αναρτήθηκαν τα κείμενα και οι τοποθετήσεις των ομιλητών της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Νάξο για τον Κωνσταντίνο Καβάφη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Δημοσιεύθηκαν τα Πρακτικά της ποιητικής εκδήλωσης που έγινε στη “Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη” του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου για τον Κωνσταντίνο Καβάφη στις 2 και 3 Αυγούστου 2013.
Τα πρακτικά έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της “Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη” ενώ θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά ή τυπογραφικά σε όποιον επιθυμεί να τα μελετήσει. Υπενθυμίζεται ότι στις εκδηλώσεις συμμετείχαν και παρουσίασαν τις εισηγήσεις τους, οι ποιητές Δημήτρης Δασκαλόπουλος και Αντώνης Φωστιέρης, η φιλόλογος Μαρία Στασινοπούλου και ο φιλόλογος Πρόεδρος του ΣΦΝ Αντώνης Τζιώτης, ενώ την ταινία του  “Καβάφης” προλόγισε ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής.
Η “Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη” θα ανακοινώσει τις χειμερινές της εκδηλώσεις τον Οκτώβριο. Η δανειστική βιβλιοθήκη θα λειτουργεί για το κοινό κάθε Σάββατο 10:00-14:00 καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα.

ΕΛΜΕ Θήρας – πρόσκληση σε απεργιακή συγκέντρωση (24.9 11.00)

Η ΕΛΜΕ Θήρας καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί στα Φηρά.
Συνεχίζουμε για 7η ημερα τις απεργιακές κινητοποιήσει μας.
Συνεχίζουμε την προσπάθεια για συντονισμό όλων των εργαζόμενων, των συνδικάτων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, της εκπαιδευτικής κοινότητας, για να ανατραπεί η πολιτική Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.
Οι πολιτικές της κυβέρνησης και των φερέφωνών της καταστρέφουν τη χώρα, ρημάζουν το δημόσιο σχολείο, την δουλειά μας και τη ζωή μας.

Η συλλογική δράση είναι το μόνο μας καταφύγιο! Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια!

με προβλήματα η λειτουργία των υπηρεσιών του Δημοσίου (24-25.9)

Με προβλήματα αναμένεται να λειτουργήσουν την Τρίτη και την Τετάρτη 24 και 25 Σεπτεβρίου οι δημόσιες υπηρεσίες λόγο της απεργίας της ΑΔΕΔΥ.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις της,
Ο αγώνας διαρκείας που ξεκίνησαν όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές -πολιτικές που διαλύουν τις Δημόσιες και Κοινωνικές Υπηρεσίες, καταργούν τα εργασιακά δικαιώματα και οδηγούν στην απόλυση και την ανεργία τους εργαζόμενους- συνεχίζεται με νέες κινητοποιήσεις για δεύτερη συνεχή εβδομάδα.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., μετά τη μεγάλη επιτυχία της 48ωρης Απεργίας και των Απεργιακών Συγκεντρώσεων της προηγούμενης εβδομάδας, συνεχίζει τον αγώνα με νέα 48ωρη Απεργία, στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου.

Με προβλήματα αναμένεται να λειτουργήσουν οι εφορίες όλης της χώρας καθώς οι εφοριακοί συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημοσιές Οικονομικές Υπηρεσίες  βασική διεκδίκηση των εφοριακών είναι να σταματήσουν οι απολύσεις και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ) στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων προκηρύσσουν τρίωρη στάση εργασίας για σήμερα Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια Μέσα Ενημέρωσης, όλης της χώρας.


σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θήρας – ενημέρωση για την απεργία της ΑΔΕΔΥ (24-25.9) και πρόσκληση σε έκτακτη γενική συνέλευση (25.9)

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του προς τα μέλη του Συλλόγου Π.Ε Θήρας, ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θήρας αναφέρει ότι,

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2013 .
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ  ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ Γ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Το Δ.Σ του Συλλόγου σας καλεί στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου με θέμα την ενημέρωση και τη λήψη αποφάσεων για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων. 
Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δ.Σ Φηρών.

ΤΟ Δ.Σ.

Σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θήρας                      

Συμπληρωματικό και σύμφωνα με δημοσιεύματα (24.9) του Τύπου,

Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν τα Ολοήμερα Σχολεία και τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής, λίγες ημέρες μετά την έναρξη της εφετινής χρονιάς. Την πλήρη λειτουργία τους εντός των επόμενων ημερών υπόσχεται το υπουργείο Παιδείας.
Στα Ειδικά Σχολεία η πρόσληψη εκπαιδευτικών ξεκίνησε μόλις χθες, Δευτέρα, ενώ σε πολλές περιοχές τα Ολοήμερα υπολειτουργούν, με αποτέλεσμα οι γονείς να καλούνται να πάρουν τα παιδιά στο σπίτι δύο με τέσσερις ώρες νωρίτερα.
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η στελέχωση των Ειδικών Σχολείων ξεκίνησε ήδη, ενώ στα Ολοήμερα οι συνεχόμενες απεργίες εμπόδισαν την έγκαιρη συνεδρίαση των αρμόδιων συμβουλίων για την τοποθέτηση εκπαιδευτικών, κάτι που θα γίνει εντός της εβδομάδας.

Με τον χώρο της Παιδείας να βρίσκεται σε αναστάτωση, τη σκυτάλη παίρνουν οι μαθητές, αρχίζοντας καταλήψεις. Ήδη, υπό κατάληψη τελούν γυμνάσια και λύκεια στη Μεσσηνία, την Αρκαδία και την Κορινθία.
Ειδικότερα, υπό κατάληψη βρίσκονται εννέα σχολεία της Μεσσηνίας, που αφορούν το σύνολο σχεδόν των γενικών λυκείων και των ΕΠΑΛ της Καλαμάτας.
Οι μαθητές δηλώνουν πως δεν προχώρησαν σε καταλήψεις για να χάσουν το μάθημα, αλλά στηρίζουν τις κινητοποιήσεις και τα αιτήματα των καθηγητών τους, ενώ παράλληλα διαμαρτύρονται για τις αλλαγές που φέρνει ο νόμος για το νέο λύκειο.

ντοκιμαντέρ γαλλικής παραγωγής για την Σαντορίνη και τις θάλασσές της..

Σύμφωνα με ανάρτηση (21.9) στην σελίδα : https://www.facebook.com/FISHandOLIVE/media_set?set=a.277116945760362.1073741840.100003861778599&type=1 και με τίτλο «3 wonderful days in Santorini», 
ντοκιμαντέρ γαλλικής παραγωγής πραγματοποιήθηκε για την Σαντορίνη και τον θαλάσσιο πλούτο της από τους Claire Beilvert, Alexandre Martin-Dereims και Benjamin Aïchouba.

Τα γυρίσματα, σύμφωνα με την ανάρτηση, πραγματοποιήθηκαν με την βοήθεια και υποστήριξη της ομάδας, των σκαφών και του εξοπλισμού του Volcano diving Center του κ. Σωτηρίου, στο Καμάρι της Σαντορίνης.


Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι με την υποστήριξη της ομάδας του Volcano diving Center, τον Αύγουστο του 2011 είχε πραγματοποιηθεί η τοποθέτηση μιας αναμνηστικής πλακέτας από τον Πιέρ - Ίβ Κουστώ, τον μικρότερο γιό του παγκοσμίως γνωστού εξερευνητή των θαλασσών Ζακ Κουστώ, στην μνήμη του, σε υποθαλάσσια περιοχή, στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης. 

τοποθέτηση Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, Γιάννη Μαχαιρίδη στο έκτακτο συνέδριο της ΕΝΠΕ (21.9.)

Την αναγκαιότητα το πολιτικό σύστημα να ξεκαθαρίσει τον ρόλο που επιφυλάσσει στη αιρετή περιφερειακή αυτοδιοίκηση ανάφερε στην τοποθέτηση του στο έκτακτο συνέδριο της ένωσης περιφερειών Ελλάδας ο περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης.

Η ελπίδα για επιτελικό κράτος και ενδυναμωμένους  περιφερειακούς θεσμούς έμεινε στην φάση της απόπειρας και προτιμήθηκαν  μετέωρα βήματα και θεσμικά μερεμέτια.
 Αντί να μειώνεται η γραφειοκρατία γιγαντώνεται και αντί να καταργούνται διοικητικές πράξεις αυξάνονται.

Τόνισε την αναγκαιότητα μιας νέας μεταρρύθμισης τόσο στην διοίκηση όσο και στην αυτοδιοίκηση που πρέπει να έχει χαρακτηριστικά ανατροπής του σημερινού διοικητικού συστήματος της χώρας.

Είναι η τελευταία ευκαιρία που έχει η χώρα για να μην συνεχίσει να είναι ουραγός στο ευρωπαϊκό κεκτημένο. Είναι αναγκαία μια νέα αποκέντρωση με μεταφορά  πρόσθετων αρμοδιοτήτων και πόρων  στις περιφέρειες προκειμένου να αποκτήσουν ουσιαστικό παρεμβατικό ρόλο στις τοπικές υποθέσεις κάτι που εξακολουθήσει να είναι  ακόμα σήμερα  ζητούμενο.
Σήμερα   αναγνωρίζεται από όλους ο σημαντικός ρόλος που μπορεί να παίξει στην παρούσα συγκυρία η περιφέρεια.
Είναι  ο θεσμός που έχει την δυνατότητα να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει τις δημιουργικές δυνάμεις της κάθε περιοχής και να συμβάλει στην ανασυγκρότηση του παραγωγικού ιστού της χώρας και την έξοδο από την κρίση.
Είναι ιστορικά παράδοξο και ανακόλουθο  η εθνική προσπάθεια σωτηρίας της χώρας να στηρίζεται ακόμα σήμερα σε δομές που έχουν χρεοκοπήσει και σε ένα γραφειοκρατικό και συγκεντρωτικό κράτος που είναι το ίδιο τροχοπέδη στην προσπάθεια σωτηρίας της χώρας.

Οι περιφέρειες θα συνεχίσουν την πάλη για διεύρυνση των δημοκρατικών θεσμών.
" Θέλουμε τις περιφέρειες ζωντανά κύτταρα συμμετοχής , πρωτοβουλιών και δράσεων των τοπικών κοινωνιών και να έχουν την επάρκεια να ανταποκριθούν  στον σημαντικό ρόλο ,στις σύγχρονες προκλήσεις που αφορούν στην ανάπτυξη, την υγεία, την απασχόληση, το περιβάλλον ,τις μεταφορές, την νέα γενιά την ποιότητα ζωής κλπ".
Κάλεσε την κυβέρνηση να αυξήσει τους πόρους του ΠΔΕ  και μέσω αυτών τη  δυνατότητα άσκησης πολιτικής που θα αναχαιτίσει την κρίση και θα δημιουργήσει προϋποθέσεις ανάκαμψης.
Έχουμε επίγνωση  τόνισε του γεγονότος πως η πατρίδα μας διέρχεται μια δύσκολη φάση με μεγάλες κοινωνικές ανατροπές και κοινωνικές εντάσεις που προκαλούνται από την ανεργία , την μείωση μισθών και συντάξεων, την φτώχεια,  είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης οι  δομές  υγείας και πρόνοιας και  περιθωριοποίησε   μεγάλα τμήματα  του πληθυσμού.
Μια κοινωνία σε αναβρασμό τα  αισθήματα αγανάκτησης και φόβου τροφοδοτούν ενίοτε και αμυντικές στάσεις που δεν μπορούν να γίνουν όμως αποδέκτες  όταν λαμβάνουν βίαιες μορφές.
Η βία από όπου και αν προέρχεται είναι καταδικαστέα.

Είναι πια η  στιγμή η κυβέρνηση να εμπιστευτεί τους αυτοδιοικητικούς  θεσμούς, να πατάξει την γραφειοκρατία, να ξεριζώσει τα καρκινώματα  που  υπάρχουν στο κορμί της διοίκησης. Να αποκεντρώσει το σύνολο των αρμοδιοτήτων της και να διατηρήσει τον επιτελικό της ρόλο  αποδυναμώνοντας το συγκεντρωτικό, δυσκίνητο και παρασιτικό  κεντρικό κράτος.
Στην παρούσα περίοδο πρέπει να αναδείξουμε σαν κορυφαία των μεταρρυθμίσεων την πάταξη της γραφειοκρατίας και την κατάργηση χιλιάδων διοικητικών πράξεων ,εξασφαλίζοντας τους πόρους που λείπουν και που σήμερα ζητούνται να καταβληθούν από τον λαό.
Η απασχόληση είναι το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί.
Έχουμε ιστορική ευθύνη να κρατήσουμε όρθιους τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς που είναι το τελευταίο καταφύγιο του Πολίτη , κατέληξε ο περιφερειάρχης, Γιάννης Μαχαιρίδης.
Τέλος, ευχαρίστησε το διοικητικό  συμβούλιο της ΕΝΠΕ και τους συνέδρους για την εμπιστοσύνη τους να προεδρεύσει για μια ακόμη φορά του συνεδρίου της ΕΝΠΕ.


Ν. Συρμαλένιος - χαιρετισμός στο Συνέδριο για τη Διαχείριση των Υδάτινων Πόρων (Τήνος 19-21/9)

Στο Συνέδριο με θέμα τη Διαχείριση των Υδάτινων Πόρων υπό την αιγίδα του Δήμου Τήνου, ο Νίκος Συρμαλένιος στο χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων:

« …..Καταρχήν και από το βήμα αυτό θα ήθελα να καταδικάσω την αποτρόπαια δολοφονική πράξη εναντίον ενός νέου ανθρώπου από τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής. Απέναντι στις δολοφονικές πράξεις δεν χωρούν οι ανιστόρητες θεωρίες των δύο άκρων. Απαιτείται παλλαϊκός ξεσηκωμός ενάντια στο νεοναζισμό, εγρήγορση για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, ανατροπή των πολιτικών που εξαθλιώνουν το λαό, τιμωρία των ενόχων που μας οδήγησαν μέχρι εδώ…

Σχετικά με το θέμα του Συνεδρίου, θέλω να τονίσω ότι η υπόθεση της διαχείρισης των υδάτινων πόρων, ιδιαίτερα στις Κυκλάδες, αποτελεί μια πολύ σοβαρή υπόθεση από την οποία εξαρτάται εν πολλοίς η βιώσιμη αειφόρος διαχείριση των πόρων και αυτής καθεαυτής της ανάπτυξης.

Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ δίνουμε τεράστια σημασία ξεκινώντας από την αρχή ότι το νερό αποτελεί αδιαπραγμάτευτο δημόσιο και κοινωνικό αγαθό. Προς αυτή την κατεύθυνση πριν τρεις μήνες κατέθεσα και προσωπικά Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, χωρίς βεβαίως να πάρω πειστικές απαντήσεις.

Θεωρούμε ότι η μέχρι σήμερα διαχείριση του νερού στα νησιά μας είναι, όπως σχεδόν σε όλου τους τομείς, μια διαχείριση που είτε δεν υπήρξε είτε έγινε χωρίς πρόγραμμα, χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό, χωρίς αντίληψη για τον εμπλουτισμό και την εξοικονόμηση των υδάτινων πόρων. 
Τα πάντα αφέθηκαν στον καιρό και στο Θεό, με αποτέλεσμα, αν έβρεχε τότε βεβαίως σε κάποιο βαθμό καλύπταμε τις ανάγκες μας, αν όχι, καταφεύγαμε σε λύσεις της τελευταίας στιγμής για την εξυπηρέτηση των άνυδρων νησιών. Λύσεις μεταφοράς του νερού με υδροφόρα πλοία, λύσεις που κοστίζουν πανάκριβα (13-15 ευρώ το κυβικό), λύσεις που τις διαχειρίζονται με εκβιαστικό τρόπο συγκεκριμένες εταιρείες.
Σε αντίθεση με αυτό που οι πρόγονοί μας στις Κυκλάδες είχαν φτιάξει, δηλαδή πληθώρα αναβαθμίδων που λειτουργούν πολλαπλασιαστικά στη συγκράτηση του νερού, ομβροδεξαμενές σε κάθε σπίτι, δεξαμενές (χαβούζες) για πότισμα των περιβολιών, εμείς, με την ανορθολογική και ανεξέλεγκτη ανάπτυξη των τελευταίων δεκαετιών, καταστρέψαμε στην ουσία ό,τι είχε παραχθεί τους προηγούμενους αιώνες.

Προφανώς οι ενδεικνυόμενες λύσεις δεν μπορεί να είναι ίδιες για όλα τα νησιά. Όμως οι κύριες λύσεις και πολιτικές δεν μπορεί να είναι άλλες παρά αυτές που αφενός μεν εμπλουτίζουν τον υδροφόρο ορίζοντα και αφετέρου στοχεύουν στην εξοικονόμηση των υδάτινων πόρων. Λύσεις δηλαδή των μικρών ανασχετικών φραγμάτων, των υποχρεωτικών ομβροδεξαμενών σε κάθε σπίτι παλαιό και νέο, των λιμνοδεξαμενών όπου είναι εφικτό.

Από εκεί κι έπειτα, η αφαλάτωση είναι μια μορφή που ευρέως καλύπτει σήμερα τις υδροδοτικές ανάγκες, όμως δεν μπορεί να είναι η κύρια και αποκλειστική λύση και μάλιστα χωρίς τη χρήση των ΑΠΕ, λόγω της ενεργοβόρας λειτουργίας της. Είναι λοιπόν απορίας άξιον πώς πιλοτικές λύσεις, όπως η πλωτή αφαλάτωση που λειτούργησε πριν μερικά χρόνια με συνδυασμό ανεμογεννήτριας και φωτοβολταϊκών στην Ηρακλειά, απαξιώθηκαν και εγκαταλείφθηκαν.

Τέλος, δεν συζητάμε καθόλου, απορρίπτουμε κατηγορηματικά, κάθε σκέψη για ιδιωτικοποίηση του νερού, που επιδιώκεται να γίνει μέσω και της παρουσίας της ΕΥΔΑΠ στα νησιά. Αποτελεί, όπως είπαμε αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό αγαθό και επιπλέον πρέπει να πούμε ότι όπου έγινε ιδιωτικοποίηση, αυτή είχε σαφώς αρνητικά αποτελέσματα, τόσο ως προς την ποιότητα του νερού με επιπτώσεις και στην υγεία, όσο και στην ραγδαία αύξηση της τιμής. Γι΄ αυτό λοιπόν, όπου το νερό ιδιωτικοποιήθηκε, τώρα επανακρατικοποιείται. Επιπλέον, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατατέθηκαν εκατομμύρια υπογραφές για το σταμάτημα κάθε ιδιωτικοποίησης των υδάτινων πόρων…».
20/9/2013


Π. Ρήγας, γραμματέας της Κ.Ο. του ΠαΣοΚ «άλλο η Χ.Α. άλλο τα υπόλοιπα κόμματα»

Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠαΣοΚ, Παναγιώτης Ρήγας μίλησε στον ΒΗΜΑ FM  στους Βασίλη Χιώτη, Νότη Παπαδόπουλο και Γιώργο Παπαχρήστο για τη Χρυσή Αυγή, τη θεωρία των δύο άκρων και τη λίστα Λαγκάρντ.

Τα κύρια σημεία της συνέντευξης μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ : http://www.prigas.gr/?p=main

το ΚΚΕ Σαντορίνης για το Νοσοκομείο

Σύμφωνα με κείμενό του,

Είναι σε όλους γνωστή η κατάσταση που επικρατεί πανελλαδικά στο χώρο της υγείας: Συνεχείς περικοπές, νέα χαράτσια εισόδου σε δημόσιο νοσοκομείο, υποχρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος και τους εργοδότες. Η ποιότητα ζωής και η προστασία της υγείας του λαού υποβιβάζονται καθημερινά και ειδικά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, των άνεργων και ανασφάλιστων.
Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα και στο νησί μας.

Η στάση της κυβέρνησης απέναντι σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί μας και λέγεται ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ και ο τρόπος λειτουργίας του , εντάσσεται ακριβώς στην παραπάνω λογική, όπως βέβαια και για τα κρίσιμα ζητήματα της παιδείας, της πρόνοιας κ.λπ.

Αυτήν ακριβώς την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, στο ζήτημα της λειτουργίας του Νοσοκομείου, έρχεται αντικειμενικά να βοηθήσει και η συγκεκριμένη πρόταση της «Επιτροπής Αγώνα για το Νοσοκομείο», όπως διατυπώθηκε σε συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» (16.9.2013)

Εκεί προτείνεται να συσταθεί μια τοπική ΑΕΜΥ, όπου ο Δήμος θα αναλάβει την διοίκηση του Νοσοκομείου με έσοδα από τα ασφαλιστικά ταμεία και από τις παροχές που θα προσφέρει το Νοσοκομείο στους ασθενείς. Επίσης, για να χρυσώσουν το χάπι, ζητούν να εξακολουθήσει να δίνει το κράτος τα χρήματα που δίνει σήμερα στο Κέντρο Υγείας.
Αλήθεια, ο φτωχός και ο άνεργος, ακόμα και ο αυτοαπασχολούμενος που δεν είναι πια ασφαλισμένος σε κανένα ταμείο, πως θα πληρώνει τα έξοδα νοσηλείας του; Στο νησί μας, ξέρετε, υπάρχει και αυτός ο κόσμος, οι εργαζόμενοι του χαμηλού μεροκάματου ακόμα και ανασφάλιστοι.

Η Κομματική Οργάνωση Σαντορίνης του Κ.Κ.Ε είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε αυτή την πρόταση για τους εξής λόγους .
- Μεταφέρεται με αυτόν τον τρόπο μια ακόμη σημαντική ευθύνη της πολιτείας στο Δήμο χωρίς να εξασφαλίζεται καμιά χρηματοδότηση, τη στιγμή που οι πόροι στους Δήμους περικόπτονται δραματικά στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής.
- Δίνει άφεση αμαρτιών στην κυβέρνηση για την απαράδεκτη στάση που κρατάει απέναντι στο λαό της Σαντορίνης, αφού - όπως τονίζει ο εκπρόσωπος της επιτροπής - η πρόταση «λύνει τα χέρια» του υπουργού και τον βγάζει από τη δύσκολη θέση να βρει τα χρήματα για τη λειτουργία του νοσοκομείου.
-Η Δημοτική αρχή διατηρεί ακέραιες τις ευθύνες της, μιας και φαίνεται ότι εγκαταλείπει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για δημόσιο Νοσοκομείο με δωρεάν περίθαλψη για όλους και να μπαίνει σε αυτή τη λογική της επιτροπής.

Για άλλη μια φορά διατυπώνουμε θέση μας :
• -Άμεση λειτουργία του νέου Νοσοκομείου με ευθύνη του κράτους με πλήρη οικονομική, ιατρική, νοσηλευτική και τεχνολογική κάλυψη.
• Η Υγεία πρέπει να είναι αποκλειστικά δημόσια και στο χώρο της να μην αναπτύσσεται καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα.
• Να αποσυνδεθούν οι παροχές υγείας που προσφέρουν οι μονάδες Υγείας (Κέντρα Υγείας, Νοσοκομεία κλπ) από το ασφαλιστικό σύστημα.

Σαντορίνη, 22 Σεπτεμβρίου 2013
Η Κομματική Οργάνωση Σαντορίνης του Κ.Κ.Ε.


παράρτημα Κυκλάδων της Π.Ε.Δ. (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) Ν. Αιγαίου σχετικά με την τυπική πλέον κατάργηση της Δημοτικής αστυνομίας

Ο Δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης και Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Δεκαβάλλας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4172/23-7-2013, καταργείται η υπηρεσία της δημοτικής αστυνομίας.
Η Κυβέρνηση με μία αδικαιολόγητη κατά την άποψή μας απόφαση, καταργεί μία από τις σημαντικότερες υπηρεσίες των δήμων, η οποία προσέφερε τα μέγιστα στην εύρυθμη λειτουργία των πόλεών μας.

Με μία πληθώρα δραστηριοτήτων και αρμοδιοτήτων, όπως είναι ο έλεγχος της στάθμευσης των αυτοκινήτων, η εφαρμογή της νομοθεσίας για τα καταστήματα, για τις καταλήψεις σε κοινόχρηστους χώρους, για τα εγκαταλειμμένα οχήματα, για το περιβάλλον, για το πλανόδιο εμπόριο, κλπ, οι δημοτικοί αστυνόμοι προσέφεραν σημαντικότατο έργο στις τοπικές νησιωτικές μας κοινωνίες.
Η προαναφερόμενη υπηρεσία ήταν επιπλέον οικονομικά βιώσιμη διότι μέσω του ελέγχου και των βεβαιωθέντων από αυτήν παραβάσεων συνέβαλλε οικονομικά στο δήμο και συνεπώς η κατάργησή της δεν δικαιολογείται με κανένα τρόπο, διότι όχι μόνο δεν επιβάρυνε, αλλά προσκόμιζε όφελος στους προϋπολογισμούς των δήμων.
Έστω και αυτή την ύστατη στιγμή, καλούμε την πολιτεία να επανεξετάσει και αναθεωρήσει την άδικη κατά την άποψή μας απόφασή της, έτσι ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να επαναλειτουργήσει στους δήμους η δημοτική αστυνομία, η οποία πέραν από κάθε αμφισβήτηση προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες σε θέματα που έχουν σχέση με τη βελτίωση της καθημερινότητας και την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των πολιτών».                                                                                                                                                         

παράρτημα Κυκλάδων της Π.Ε.Δ. (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) – ανακοίνωση

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη, για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.
Η άνανδρη και δολοφονική επίθεση από τη συμμορία των φασιστών θα πρέπει όχι μόνο να καταδικαστεί  από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και να ενεργοποιήσει  άμεσα όλους τους πολιτειακούς θεσμούς, έτσι ώστε να διαφυλάξουν τη δημοκρατική ομαλότητα και την κοινωνική ειρήνη.
Ο φασισμός έχει επιφέρει τρομακτικά δεινά στη χώρα μας και η επανεμφάνισή του λόγω της οικονομικής κρίσης αποτελεί όνειδος για τη χώρα μας.
Ας αντισταθούμε όλοι, τόσο στην πολιτική όσο και στην καθημερινή μας ζωή, σε οποιαδήποτε φασιστική ενέργεια μέχρι το πολιτικό αυτό μόρφωμα να εξαφανιστεί.

Από το Γραφείο Τύπου του Τ. Π. Κυκλάδων  της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου

επιμελητήριο Κυκλάδων : ενημέρωση για το Πρόγραμμα «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων (ΙΙ)»

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων σας ενημερώνει για το Πρόγραμμα «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων (ΙΙ)», το οποίο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΝ ΙΙ) του ΕΣΠΑ 2007-2013.
Το πρόγραμμα αποσκοπεί στη δημιουργία των αναγκαίων προϋποθέσεων για την ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας κυρίως των μικρομεσαίων αλλά και των μεγάλων επιχειρήσεων.
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με ένα από τα γραφεία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας- Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας – καλεί τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα:

«ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ – ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΙΙ)»
Το Πρόγραμμα «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων (ΙΙ)» εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και  Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΝ ΙΙ) του ΕΣΠΑ 2007-2013 και αποσκοπεί στη δημιουργία των αναγκαίων προϋποθέσεων για την ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας κυρίως μικρομεσαίων αλλά και μεγάλων επιχειρήσεων, σαν βασική επιλογή για την αναβάθμιση της παραγωγικής βάσης της χώρας προς αγαθά και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Για πληροφορίες και αιτήσεις σχετικά με τα προγράμματα μπορείτε να επισκεφθείτε τις σελίδες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (www.ypoian.gr ), της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας (www.ggb.gr ), της ΕΥΔ ΕΠΑΕ (www.antagonistikotita.gr ), του ΕΦΕΠΑΕ (www.efepae.gr ), του ΕΣΠΑ (www.espa.gr ), καθώς και των εταίρων του ΕΦΕΠΑΕ . 

Γ. Βρούτσης : υπουργείο Εργασίας, το πιο σύγχρονο της Ευρώπης

ΑΡΧΕΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ παρουσιάζεται ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΗΛΙΟΣ, ΕΡΓΑΝΗ, ΑΡΙΑΔΝΗ, ΕΣΤΙΑ, ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟ ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ».     

 Σύμφωνα με μέρος συνέντευξης  του Υπ. Εργασίας που δημοσιεύθηκε την Κυριακή 22.9

Άλλη μια  συνάντηση με την τρόικα θα έχετε εντός των ημερών. Οι δεσμεύσεις που έχετε αναλάβει έχουν υλοποιηθεί ή πάλι θα ζήσουμε το γνωστό θρίλερ περί σκληρών διαπραγματεύσεων;
Δεν έχουμε μεγάλες εκκρεμότητες. Σε ό,τι αφορά στα θεσμικά ζητήματα της αγοράς εργασίας, είναι ελάχιστα πλέον αυτά στα οποία υφίσταται κάποια απόκλιση από τα ισχύοντα στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ και η δημοσιονομική ισορροπία των ταμείων είναι υπό έλεγχο.
Αυτή τη φορά τα μεγάλα αγκάθια είναι η εκτίναξη της ανεργίας και οι «τρύπες» στα ασφαλιστικά ταμεία. Τι ζητούν και τι θα προτείνετε;
Έχουμε μια ξεκάθαρη, ψύχραιμη και ρεαλιστική εικόνα των πραγμάτων. Και αυτήν ακριβώς θα θέσουμε ως οδηγό στις διαπραγματεύσεις.
Συγκεκριμένα, τα πρόσφατα ενθαρρυντικά στοιχεία για τις νέες προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα, μέσω του συστήματος «Εργάνη», αλλά και η εξασθένιση της ανοδικής ορμής της ανεργίας σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, φανερώνουν ότι η ανεργία προσεγγίζει μάλλον το ανώτατο σημείο του κύκλου της. Και από το 2014, όπως οι περισσότεροι αξιόπιστοι φορείς σημειώνουν, θα αρχίσει η σταδιακή αποκλιμάκωσή της.
Σε ό,τι αφορά στα ταμεία, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Το νοικοκύρεμα της οργανωτικής βάσης του ασφαλιστικού αποδίδει, ενώ και η χρηματοδότηση του Κρατικού Προϋπολογισμού εξελίσσεται κανονικά. Αρκεί να σας πω ότι μέχρι σήμερα, στο δεκάμηνο εκτέλεσης, είχε προϋπολογιστεί να δοθεί το 83,3% της συνολικής κρατικής χρηματοδότησης και έχει δοθεί το 82,9%. Είμαστε, λοιπόν, απολύτως εντός στόχων και προβλέψεων.

Με την ανεργία να σπάει κάθε ρεκόρ ,την ύφεση να επιμένει και την ανάπτυξη να μην έρχεται
σε τι να ελπίζουν οι άνεργοι και οι νέοι άνθρωποι;
Το θέμα τίθεται μάλλον αντίστροφα. Εάν στην κρίσιμη στιγμή δεν σοβαρευόμασταν και δεν εφαρμόζαμε αυτό το ρεαλιστικό πρόγραμμα σωτηρίας της χώρας, ούτε οι άνεργοι ούτε οι νέοι άνθρωποι θα είχαν να ελπίζουν σε τίποτε.
Σήμερα, όμως, γνωρίζουν ότι είναι ζήτημα χρόνου η έξοδος από την κρίση.

Πως θα εξηγήσετε σε έναν άνθρωπο 60-65ετών που θα βγει στη σύνταξη ότι τα λεφτά που πλήρωνε όλα αυτά τα χρόνια για να πάρει μια επικουρική σύνταξη, θα είναι πλέον τσεκουρεμένη χωρίς δική του ευθύνη;
Θα τον κοίταζα στα μάτια και θα του έλεγα την αλήθεια. Ότι για πολλά χρόνια υπήρχε ένας διάτρητος μηχανισμός ελέγχου και συλλογής εισφορών για επικουρική σύνταξη, ότι σε κάποιες περιπτώσεις οι επικουρικές αποδίδονταν «στο περίπου» ή ακόμη και με «υπεύθυνη δήλωση», αλλά σε κάθε περίπτωση, σε πλήρη αναντιστοιχία με τις πραγματικά καταβαλλόμενες εισφορές. Ήταν ένα σαθρό σύστημα που αργά ή γρήγορα θα έσκαγε.
Και όμως η λύση ήταν απλή. Από 1η Δεκεμβρίου οι εισφορές για επικουρικές και εφάπαξ θα υποβάλλονται από τους εργοδότες μέσω ΑΠΔ, μαζί με τις κύριες συντάξεις. Έτσι και με τη χρήση ενός αντικειμενικού μαθηματικού τύπου που θα ισχύσει από την 1.1.2015 στοχεύουμε ώστε κάθε συνταξιούχος να παίρνει επικουρική σύνταξη και εφάπαξ, ανάλογα με τις εισφορές που έχει δώσει κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ζωής του.

Είστε κατηγορηματικός ότι δεν θα μειωθούν κι άλλο οι συντάξεις;
Με δεδομένη τη μείωση των εισφορών, λόγω ανεργίας και ελαστικοποίησης των σχέσεων εργασίας, βλέπετε ένα νέο ασφαλιστικό;
Διαβεβαιώνω με απόλυτο τρόπο ότι δεν θα υπάρξει καμία νέα νομοθετική παρέμβαση για περικοπή συντάξεων. Και αυτό γιατί ήδη αντισταθμίζεται η όποια τάση για χρηματοδοτική υστέρηση λόγω της ανεργίας. Με το οργανωτικό νοικοκύρεμα των ταμείων και τις σημαντικές εξοικονομήσεις που αυτό συνεπάγεται, με την πρόσφατη τόνωση της απασχόλησης λόγω των νέων προσλήψεων στον ιδιωτικό τομέα, με τη διεύρυνση της εισφοροσυλλεκτικής βάσης, την επέκταση του εργοσήμου, την οργανωμένη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανασφάλιστης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής.
Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει η εγγύηση της επιχορήγησης των ασφαλιστικών ταμείων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, η οποία μάλιστα, όπως προανέφερα, εξελίσσεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό που είχαμε θέσει. Και ο κρίσιμος ρόλος της κρατικής χρηματοδότησης φαίνεται από το γεγονός ότι από τα 27,6 δις συνολικής συνταξιοδοτικής δαπάνης του 2013, το 55,9% προέρχεται από τον κρατικό προϋπολογισμό. 

Σε ποιες άλλες μεταρρυθμίσεις σκοπεύετε να προβείτε το επόμενο διάστημα; 
Οι μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, ο «Ήλιος» η «Αριάδνη»  και η «Εστία» για τη θωράκιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, αλλά και η «Εργάνη» για την αντικειμενική καταγραφή των ροών απασχόλησης, ήταν πραγματικά σημαντικές. Ωστόσο, η ολοκλήρωση της τελικής οργανωτικής αναβάθμισης του ασφαλιστικού θα επιτευχθεί με ένα νέο σύστημα που συνδέοντας τα παραπάνω θα αποτελέσει την ασφαλιστική βάση της χώρας και των πολιτών της. Το σύστημα αυτό – με την ονομασία «Άτλας» - θα ξεκινήσει στις αρχές Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί περίπου σε οκτώ μήνες.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

διερευνητική αποστολή μελών της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα

Η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανταποκρινόμενη στις καταγγελίες ελλήνων πολιτών για τυχόν παραβάσεις στην εφαρμογή των ευρωπαϊκών νόμων στον τομέα του περιβάλλοντος, οργάνωσε αποστολή αντιπροσωπείας μελών της από τις 17 ως τις 20 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να διαμορφωθεί αντικειμενική εικόνα προβλημάτων διαχείρισης αποβλήτων σε τέσσερις θέσεις της ελληνικής επικράτειας.

Τα μέλη της διερευνητικής αποστολής συναντήθηκαν στην Αθήνα με τους καταγγέλλοντες, τον Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη, ανώτερα στελέχη του ΥΠΕΚΑ, ανάμεσά τους και εκπρόσωπο των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και έκαναν αυτοψία στο Γραμματικό Αττικής, τη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, το Καρβουνάρι Θεσπρωτίας και τη Λευκίμμη Κερκύρας, με την παρουσία τοπικών αρχών, εκπροσώπων κατασκευαστικών εταιρειών και κινήσεων πολιτών.

 Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ καθ. Χρυσούλα Παλιαδέλη, ως Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αναφορών και ex officio μέλος της συγκεκριμένης διερευνητικής αποστολής, δήλωσε:
«Το πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων και αποβλήτων στη χώρα μας είναι μεγάλο και σύνθετο, αλλά η ανάγκη για την επίλυσή του περισσότερο από επιβεβλημένη. Πιεσμένες επιλογές θέσεων, ελλιπής ενημέρωση των πολιτών, κατασκευαστικές αβλεψίες, αδυναμία ή άρνηση συνεργασίας ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς και κυρίως η μέγιστη δυσπιστία των πολιτών στις προθέσεις της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι -και στην περίπτωση της διαχείρισης των απορριμμάτων- χαρακτηριστικά που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία εδώ και χρόνια. 

Είναι κατεπείγουσα η ανάγκη για  συντονισμό ανάμεσα στους φορείς, και μέγιστη υποχρέωσή τους να αναστρέψουν άμεσα αυτή την ατμόσφαιρα. Το παράδειγμα δήμων που το έχουν επιτύχει, εμπλέκοντας ενεργά τους δημότες τους στην ανακύκλωση και συνεργαζόμενοι με την περιφερειακή διοίκηση, δείχνει ότι η διαφάνεια στη διαχείριση και τα ορατά αποτελέσματα στην εφαρμογή, είναι μαζί με την ενημέρωση, τα πιο αποτελεσματικά όπλα για την αντιμετώπιση ενός τεράστιου προβλήματος που δυστυχώς αντανακλά μια μόνον πτυχή της ταλαίπωρης κοινωνίας μας».


Κυριακή, Σεπτεμβρίου 22, 2013

διεθνές μουσικό φεστιβάλ Σαντορίνης 2013 – πρόγραμμα


Απόψε, Κυριακή 22.9 θα πραγματοποιηθεί η τελευταία συναυλία - εκδήλωση του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Σαντορίνης, όπου θα παρουσιαστεί η όπερα  «Μποέμ» τουΤζιάκομο Πουτσίνι από την όπερα της βαλίτσας της Ε.Λ.Σ. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Νομικού, στις 21.00


Η όπερα "Μποέμ" έχει παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία στο πλαίσιο της φετινής της περιοδείας σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, μετά τις επιτυχημένες της παραστάσεις τον χειμώνα στην Αθήνα. 

Το φετινό ανέβασμα της "Μποέμ" έχει πραγματοποιηθεί σε σκηνοθεσία του Ισίδωρου Σιδέρη, σκηνικά του Γιάννη Κατρανίτσα, μουσική διδασκαλία του Φρίξου Μόρτζου και χορογραφία του Διονύση Τσαφταρίδη.

Με τους : Γιάννη Χριστόπουλο, Έλενα Κελεσίδη, Μαρία Κόκκα, Χάρη Ανδριανό, Χρήστο Λάζο, Θεόδωρο Μωραίτη και Παυλο Μαρόπουλο 



5 συναυλίες, αποτελούν το φετινό πρόγραμμα του 34ου Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Σαντορίνης, που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 1-22 Σεπτεβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Νομικού, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της κ. Αθηνάς Καποδίστρια.

Το «Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Σαντορίνης» έχει ιδρυθεί και το διευθύνει καλλιτεχνικά η σολίστ κυρία Αθηνά Καποδίστρια ενώ πραγματοποιείται στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Νομικού η οποία παραχωρείται για να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις.

Οι συναυλίες ξεκινούν στις 21.00.

Για πληροφορίες σχετικά με τις συναυλίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 22860 23166 και 22860 230117

Το πρόγραμμα των συναυλιών έχει ως εξής:

Κυριακή 1.9 : ορχήστρα εγχόρδων
Διεύθυνση Ορχήστρας: Μίλτος Λογιάδης
Με την συμμετοχή των : Σωκράτης Άνθης τρομπέτα, Αθηνά Καποδίστρια πιάνο,
Απόλλων Γραμματικόπουλος βιολί, Μιλτιάδης Παπαστάμου βιολί, Διονύσης Βερβιτσιώτης βιολί, Δημήτρης Αγγελίδης βιολί.
Θα παρουσιαστούν έργα των : Βιβάλντι και Μπάχ

Πέμπτη 5.9 : Πιανιστικό Ντουέτο - έργα για πιάνο 4 χέρια με τους Victor and Luis del Valle
Θα παρουσιαστούν έργα των : Σούμπερτ, Μπράμς κ.α.

Πέμπτη 12.9  Τρίος Άρμπος της Μαδρίτης
Με τους Χουάν Κάρλος Καρβάγιο, Μιγκέλ Μποριουέγκο, και Μιγκέλ Γκόμεζ

Κυριακή 15.9  Έργα για βιολοντσέλο και πιάνο
Με τους Νικόλαο Καβάκο, βιολοντσέλο και Αι Μοτοχάσι στο πιάνο σε έργα των
Ντβόζαρκ, Παγκανίνι, Ραχμάνινωφ κ.α.


Σε σκηνοθεσία Ισίδωρου Σιδέρη, σκηνικά του Γιάννη Κατρανίτσα, Μουσική διδασκαλία του Φρίξου Μόρτζου, χορογραφία του Διονύση Τσαφταρίδη.
Με τους : Γιάννη Χριστόπουλο, Έλενα Κελεσίδη, Μαρία Κόκκα, Χάρη Ανδριανό, Χρήστο Λάζο, Θεόδωρο Μωραίτη και Παυλο Μαρόπουλο 

εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (22-23.9) - υποψήφιος ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης κ. Μανώλης Καραμολέγκος

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της,

Η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης ενημερώνει τα μέλη της ότι το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο θα πραγματοποιήσει εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου το διήμερο 22 και 23 Σεπτεμβρίου (Κυριακή και Δευτέρα) 2013, με ηλεκτρονικό τρόπο μέσα από την σελίδα του.

Η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης ενημερώνει επίσης τα μέλη της ότι υποψηφιότητα στις  εν λόγο εκλογές έχει θέσει και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης  κ. Μανώλης Καραμολέγκος με σκοπό την ακόμη καλύτερη και αποτελεσματικότερη συμμετοχή και εκπροσώπηση της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, και για τους λόγους αυτούς, τα καλεί να τον υποστηρίξουν με την ψήφο τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκλογική διαδικασία μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα http://ekloges.grhotels.gr/

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας,

5/8/2013 Λήξη προθεσμίας κατάθεσης υποψηφιοτήτων
26/8/2013-17/9/2013 Εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους
17/9/2013 Λήξη προθεσμίας εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους
17/9/2013 Λήξη προθεσμίας τακτοποίησης οφειλών
20/9/2013 Αποστολή emails με την ψηφιακή κάλπη στους πιστοποιημένους εκλογείς
22/9/2013-23/9/2013 Ψηφοφορία

24/9/2013 Ανακοίνωση  Αποτελεσμάτων