Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2015

συνάντηση Δημάρχου με τον Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότηση κ. Γιάννη Μπαλάφα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015 ο Δήμαρχος Θήρας μετά από αίτημα του, συνάντησε τον Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότηση κ. Γιάννη Μπαλάφα, προκειμένου να υποστηρίξει το αίτημα, όπου εδώ και αρκετό καιρό έχει υποβάλει σχετικά με την στελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου και κυρίως της Υπηρεσίας Δόμησης Δήμου Θήρας.

Στη συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Ίου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε το Δήμαρχο ότι θα δει με τη δέουσα προσοχή το αίτημα, αφού κατανόησε το πρόβλημα, στο μέτρο που σήμερα η πολιτεία μπορεί να ικανοποιήσει αιτήματα πρόσληψης μόνιμου προσωπικού.


Ο Δήμαρχος Θήρας μίλησε επίσης και για την υποστελέχωση των νησιών της επαρχίας Θήρας και την ανάγκη στελέχωσης τους, εκπροσωπώντας τους Δημάρχους Σικίνου, Φολεγάνδρου και Ανάφης.

ΕΚΘΕΣΗ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΠΕΠΙΕΣΜΕΝΟΥ ΧΑΡΤΙΟΥ - EXHIBITION OF WOOD CARVING & SCULPTURE ON PAPERBOARD (εγκαίνια 17.10 διάρκεια εως τις 30.10)

Σύμφωνα με την πρόσκληση,

Εγκαίνια: 17/10/2015 ώρα 19:30 και διάρκεια έως 30/10 στη ΕΣΤΙΑ κεντρική πλατεία Πύργου, ώρες λειτουργίας καθημερινά  11:00-13:00 & 18:00-20:00

Οι  μαθητές του Δ τμήματος προχωρημένων ενηλίκων του εργαστηρίου υπό την επιμέλεια και καθοδήγηση του δασκάλου τους ,παρουσιάζουν τη  δουλειά τους με έργα γλυπτικής σε ξύλο και πεπιεσμένο χαρτί.

Θα δείτε ολοκληρωμένα έργα και μοτίβα σε διάφορους ρυθμούς  και έργα που είναι σε εξέλιξη, δείχνοντας βήμα-βήμα  τα στάδια τους. Σκοπός της έκθεσης και των εργαστηρίων είναι να φέρει πιο κοντά , αυτή την πανάρχαια τέχνη που είναι προς εξαφάνιση ,τους κατοίκους της Σαντορίνης αλλά και τους επισκέπτες (τουρίστες) του νησιού . Ήδη μέσα σε 3 χρόνια  που λειτουργεί το Εργαστήρι ,περισσότερα από  300 άτομα (38 τμήματα συνολικά) παρακολούθησαν  τα μαθήματα ,δημιουργώντας έναν πυρήνα ανθρώπων που εξελίσσεται μέσα από την τέχνη της ξυλογλυπτικής και την ιστορία της.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι μαθητές :
ΓΙΑΝΝΗΣ  ΓΕΡΟΥ , ΑΙΜΙΛΙΑΝΝΑ  ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΙΚΟΣ  ΚΑΒΑΔΙΑΣ ,HELEN  TOMSON,     ΒΙΚΥ ΚΟΛΙΑ , ΚΑΤΕΡΙΝΑ  ΚΟΤΣΑΝΑΡΟΥ ,JOSE LUIS  MENTOZA  MACHANO, VENDOULA SPIPLOVA ,ΓΡΗΓΟΡΗΣ  ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΣ, ANDREA  TRICHA  ,ΙΩΑΝΝΗΣ  ΧΑΛΑΡΗΣ, ΑΝΝΑ  ΜΠΑΚΗ- ΦΩΚΑ.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ  ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ -CESARIOS- ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ 

Διοργάνωση :
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ
ΕΣΤΙΑ ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΛΛΙΣΤΗΣ
Κ.Ε.Κ. Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ Α.Ε
ΚΟΙΝΣΕΠ ΕΛΙΧΡΥΣΟΣ 
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΠΕΠΙΕΣΜΕΝΟΥ ΧΑΡΤΙΟΥ




Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2015

βιωματικά εργαστήρια ψυχοκινητικών παιχνιδιών – δωρεάν πρόγραμμα από το Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του,

Ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης σας ενημερώνει πως σε συνέχεια της προσφοράς του προς το κοινωνικό σύνολο του νησιού μέσω ΔΩΡΕΑΝ προγραμμάτων, ξεκινούν οι εγγραφές στα "Βιωματικά εργαστήρια ψυχοκινητικών παιχνιδιών" για τα παιδιά και τους γονείς.

Στα βιωματικά εργαστήρια ψυχοκινητικών παιχνιδιών, τα παιδιά θα λάβουν τα ερεθίσματα εκείνα που θα πυροδοτήσουν την ανάπτυξη των ικανοτήτων και νέων δεξιοτήτων τους. Οι γονείς συμμετέχουν ενεργά στα παιχνίδια κίνησης και αυτοσχεδιασμού των παιδιών τους, συμβάλλοντας στοχευμένα, με την καθοδήγηση της θεραπεύτριας, στην ανάπτυξη γνωστικών και εκτελεστικών λειτουργιών οι οποίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την ψυχοπνευματική και σωματική ανάπτυξη του παιδιού, τη σχολική επιτυχία και την κοινωνικοποίηση.

Σε συνεργασία με την ψυχοκινητική θεραπεύτρια τα εργαστήρια θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2016 και θα υπάρξουν τμήματα που απευθύνονται σε παιδιά 4 έως 10 ετών και τμήματα που απευθύνονται σε γονείς με τα παιδιά τους 3 έως 7 ετών, διαμορφωμένα ανάλογα με την ηλικία των παιδιών. Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχής των ενδιαφερόμενων στο πρόγραμμα είναι η απόκτηση της Αθλητικής Ταυτότητας του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. 

Για εγγραφές και για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα "Βιωματικά εργαστήρια ψυχοκινητικών παιχνιδιών", μπορείτε να απευθυνθείτε στην παιδαγωγό, ψυχοκινητική θεραπεύτρια και υπεύθυνη του προγράμματος κ. Άννα Βογανάτση στο τηλ. 699 712 0545.

Ο Πρόεδρος, Τζούρος Ελευθέριος


ΕΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. , οι αγώνες στο πρωτάθλημα μπάσκετ Κυκλάδων έχουν ως εξής :

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/10/2015 19.15-21.15 
ΑΟ  ΠΑΡΟΥ – ΑΕ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ  κατηγορία ΕΦΗΒΩΝ  γήπεδο ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 18/10/2015
ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΝ – ΑΕ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 10.00 – 12.00 κατηγορία ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ γήπεδο ΝΑΞΟΥ
ΤΑΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝΑΣ – ΑΟ ΑΝΔΡΟΥ12.45-14.45 κατηγορία ΠΑΙΔΩΝ γήπεδο ΤΗΝΟΥ
ΑΜΕΣ ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΣ – ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ19.45-21.45 κατηγορία ΚΟΡΣΣΙΔΩΝ γήπεδο ΜΑΡΠΗΣΑΣ


ανακοίνωση της Οµάδας Γυναικών Σαντορίνης μέλους της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΓΕ) για την Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία του Μαστού (15.10)

Στην ανακοίνωση της Οµάδας Γυναικών Σαντορίνης που περιγράφει, μεταξύ άλλων, μέρος των ελλείψεων στον τομέα της Δημόσιας Υγείας που περιορίζουν ολοένα και περισσότερο την πρόληψη και στην αντιμετώπιση υγειονομικών ζητημάτων, αναφέρονται τα εξής :  

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία του Μαστού είναι η 15η Οκτωβρίου και η Βουλή των Ελλήνων αποφάσισε να διοργανώσει στα πλαίσιά της «εκδήλωση συμβολικού χαρακτήρα», με το φωτισμό της πρόσοψης του κτηρίου του Κοινοβουλίου με ροζ χρώμα (!): το χρώμα της εκστρατείας κατά του καρκίνου του μαστού.

Η κοροϊδία και ο αποπροσανατολισμός στο απόγειό τους. Πίσω από τέτοια χάπενινγκ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ επιδιώκει να καλύψει όπως όπως την ανυπαρξία ουσιαστικής πρόληψης και για τον καρκίνο του μαστού, γενικότερα την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των υποδομών και υπηρεσιών για την υγεία των γυναικών και των οικογενειών τους.

Νέα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα και στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όπως η ψηφιακή μαστογραφία, δεν έχουν εγκριθεί από το ΚΕΣΥ ώστε να αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ.

Αντίθετα, χιλιάδες γυναίκες αναγκάζονται να χρυσοπληρώσουν για τον πλήρη προληπτικό έλεγχο. 

Οι κατευθυντήριες οδηγίες και τα θεραπευτικά πρωτόκολλα της ΕΕ, της κυβέρνησης έχουν πυξίδα τη λογική του «προσυμπτωματικού ελέγχου» και των «ομάδων υψηλού κινδύνου». Αλλοιώνουν τελικά το χαρακτήρα της πρόληψης, η οποία πρέπει να γίνεται γενικευμένα στον υγιή πληθυσμό, σε όλες τις γυναίκες ανεξαιρέτως. Να γίνεται πιο συστηματικά και τακτικά ο ιατρικός- διαγνωστικός έλεγχος.

Οι δημόσιες μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, το γνωστό ΠΕΔΥ, που θα έπρεπε να καλύπτουν δωρεάν αυτές τις εξετάσεις για όλες τις γυναίκες, υποχρηματοδοτούνται, κλείνουν ή υπολειτουργούν, λόγω έλλειψης προσωπικού και υλικών, την ίδια ώρα που ο ιδιωτικός τομέας επεκτείνεται στο έδαφος της συρρίκνωσής τους.

Το νοσοκομείο της Σαντορίνης ακόμα παραμένει κλειστό και το Κέντρο Υγείας Θήρας χωρίς χρήματα και επαρκές προσωπικό.

Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση δεν αρκούν, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την τραγική ανεπάρκεια δημόσιων και δωρεάν μονάδων υγείας, ούτε την οικονομική αδυναμία των λαϊκών οικογενειών, που εμποδίζουν τις γυναίκες να τις κάνουν.

Ο καρκίνος του μαστού προσβάλει μεγάλο αριθμό γυναικών και σε όλο και μικρότερες ηλικίες, αποτελεί την πρώτη σε συχνότητα αιτία θανάτου μεταξύ των καρκινοπαθών και τη δεύτερη μεταξύ των θανάτων των γυναικών στην Ευρώπη.

Η πρόληψη δεν είναι προσωπική μόνο υπόθεση της κάθε γυναίκας- όπως προκλητικά δήλωνε ο προηγούμενος Υπουργός Υγείας για να δικαιολογήσει την περαιτέρω περικοπή δαπανών για προληπτικές εξετάσεις. Είναι ευθύνη του κράτους. Συνδέεται με τον τρόπο οργάνωσης της κοινωνίας, με το σύστημα υγείας, τους στόχους, την ποιότητα και την επάρκεια των υπηρεσιών του. Δεν μπορεί να γίνει με ευκαιριακές καμπάνιες, επικοινωνιακές φιέστες, ούτε να ανατίθεται σε ΜΚΟ – όπως είχαμε πριν κάποιους μήνες στο νησί μας.

Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, δικαίωμα κάθε ανθρώπου και υποχρέωση του κράτους να την παρέχει δωρεάν σε όλες και όλους, μέσα από ένα ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας.

Η Ομάδα Γυναικών Σαντορίνης της ΟΓΕ διεκδικεί για τις γυναίκες, με βάση τις πρόσθετες και εξειδικευμένες ανάγκες που αυτές έχουν, μέτρα πρωτογενούς πρόληψης, ώστε να αποφευχθεί η εμφάνιση του καρκίνου:

• Να συνταγογραφείται και να παρέχεται δωρεάν η ψηφιακή τομογραφία.
• Να ενταχθεί στις εξετάσεις του υποχρεωτικού, προληπτικού, γυναικολογικού ελέγχου, μαζί με τον υπέρηχο μαστών, μήτρας, το τεστ Παπανικολάου, με επιστημονικά προσδιορισμένο χρόνο έναρξης και συχνότητα και όχι τα πρωτόκολλα που διαμορφώνονται με βάση τις εκάστοτε πολιτικές υγείας και χρησιμοποιούνται για περικοπές δαπανών αλλά και για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων στην Υγεία και το Φάρμακο.
• Μοριακός έλεγχος σε γυναίκες που ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου.

Διεκδικούμε τα σύγχρονα δικαιώματά μας, μέσα στο φωτεινό όραμα του αγώνα και όχι τον υποκριτικό φωτισμό της Βουλής.


εκλογές στον σύλλογο Κρητών Σαντορίνης (18.10) – εγγραφές εως τις 16.10

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου,  

Το Δ.Σ. του συλλόγου, μετά τη Γενική Συνέλευση της 11ης Οκτωβρίου 2015, προσκαλεί τα μέλη του και όσους επιθυμούν να εγγραφούν, να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία του Συλλόγου μας, την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015, από τις 10:00 έως τις 14:00 στα γραφεία του Συλλόγου μας.

Κατάθεση υποψηφιοτήτων για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Ελεγκτική Επιτροπή μπορεί να γίνει έως την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015 στις 14:00.

Πληροφορίες 6944885731 – fax: 2286028604   

¨ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ¨

Η παρουσία των μελών κρίνετε απαραίτητη.

Με τα τιμής για το  .Δ.Σ.

Ο.ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΗΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΖΩΩΝ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δημάρχου Θήρας (14.10) για το θέμα που έχει προκύψει με το καταφύγιο αδέσποτων ζώων που διαχειρίζεται η S.A.W.A., αναφέρονται τα εξής :

Αγαπητοί Δημότες, Κάτοικοι και Φίλοι της Σαντορίνης,

Θέλοντας να αποκαταστήσω την αλήθεια αναφορικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το καταφύγιο ζώων στο νησί μας, θα ήθελα να σας πληροφορήσω υπεύθυνα, δίνοντας τα στοιχεία που αποδεικνύουν το πραγματικό πρόσωπο της Δημοτικής Αρχής απέναντι στα αδέσποτα ζώα.

Ο Δήμος Θήρας - και εγώ προσωπικά - από ετών επιλέξαμε να εκφράσουμε μέσα από τις ενέργειές μας μια φιλόζωη προσέγγιση σχετικά με τα αδέσποτα ζώα στην καθημερινή ζωή του νησιού, και είμαστε περήφανοι ως ένας από τους ελάχιστους Δήμους πανελλαδικά που υλοποιεί τέτοια δράση.

Ο Δήμος μας κάθε χρόνο καλύπτει από ιδίους οικονομικούς πόρους το σύνολο των αναγκαίων δαπανών που απαιτούνται για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων, όπως το κόστος της τροφής, του νερού και της ιατρικής τους παρακολούθησης. Στα αδέσποτα σκυλιά που περισυλλέγονται στο νησί μας, γίνεται άμεσα εξέταση από κτηνίατρο, στείρωση, αποπαρασίτωση και τοποθέτηση της ηλεκτρονικής ταυτότητας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ετησίως το ποσό που αναλογεί σε όλα αυτά υπερβαίνει τις 80.000 ευρώ.

Μετά από καταγγελίες ιδιωτών, και έλεγχο που διενήργησε η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, διαπιστώθηκε ότι δεν τηρείται η κείμενη νομοθεσία του Ελληνικού Κράτους σχετικά με τα αδέσποτα ζώα και ότι ο χώρος στον οποίο το φιλοζωικό σωματείο του νησιού μας περιέθαλπε τα ζώα δεν πληροί τις νόμιμες προδιαγραφές. Για τον λόγο αυτό άλλωστε έχουν ασκηθεί και ποινικές διώξεις. Όπως και κάθε πολίτης και κάθε φορέας δικαιωμάτων, υποχρεώσεων και αρμοδιοτήτων, που υπάγεται στην έννομη τάξη της χώρας μας, έτσι και ο Δήμος μας είναι υποχρεωμένος να τηρεί τους νόμους του κράτους και να εφαρμόζει τις εντολές των αρμοδίων αρχών. Το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο στην Ελλάδα προβλέπει αποκλειστικά μετά την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων, την καταγραφή τους, τον ιατρικό έλεγχο και την στείρωση τους, και μετά την αποθεραπεία τους την επιστροφή τους στο σημείο που βρέθηκαν.

Με λυπεί ιδιαίτερα ο διασυρμός που υφίσταται το νησί μας και ο Δήμος Θήρας παγκοσμίως μέσω ψευδών ανακοινώσεων για ένα θέμα, στο οποίο εγώ προσωπικά έχω επιδείξει την μέγιστη ευαισθησία. Η Δημοτική Αρχή έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια τα τελευταία δύο χρόνια για να βρεθεί χώρος, ο οποίος θα τηρεί τις προδιαγραφές που θέτει ο νόμος. Μέχρι σήμερα δυστυχώς όλες οι απόπειρες που κάναμε – μερικές εκ των οποίων έφτασαν πολύ κοντά στην απόκτηση του χώρου- δεν ήταν επιτυχείς. Παρόλα αυτά, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για να βρεθεί κατάλληλος χώρος ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να μεριμνούμε για τα αδέσποτα ζώα του νησιού μας.
Τέλος ας μην ξεχνάμε πως κάθε αδέσποτο που βρέθηκε στο δρόμο είναι αποτέλεσμα ενός ανεύθυνου ιδιοκτήτη ζώου, πράξη που εκτός από παράνομη είναι και ανήθικη.

Dear residents and friends of Santorini,

Over the last few days, a very serious issue has arisen regarding the islands animal shelter and I would like to restore the truth and inform you responsibly, about the true character and approach of the Municipality towards stray animals.
The Municipality of Thera, as well as I on a personal level, for several years have chosen through our actions to have an animal friendly approach regarding stray animals in the everyday life of the island, and are proud to be one of the few municipalities nationwide that implement such action.
Our Municipality each year covers all the necessary expenses required for the care of stray animals, such as the cost of food, water and their health care using its own financial resources (locally based and not state funded). The stray dogs collected on our island are immediately examined by a vet, neutered, deworming of intestinal parasites takes place and the installation of an electronic identity (microchip) is implanted. The amount covered by the Municipality and corresponding to the actions listed above is over 80,000 euro.
Following complaints from area residents, and an audit by the department of the South Aegean Region, the shelter was found not to comply with the legislation of the Greek State on stray animals and that the space in which our animal welfare association of the island take care of the animals does not meet the legal requirements. For this reason, criminal prosecutions have been set in motion towards the Municipality. Like any citizen and any institution, we have obligations and responsibilities, which fall within the legal system of our country, so our Municipality is obliged to comply with state laws and implement the instructions of the authorities. The current legislative framework in Greece allows only: the collection of animals, sterilization and their registration, thereafter and in reasonable time, (unless they are adopted) to return the animals to their natural environment.
I am particularly saddened by the vilification that is being inflicted on our island and the Municipality of Thera worldwide through false announcements and posts on a matter that I, despite the huge difficulties have personally demonstrated the greatest sensitivity. Over the past two years, the Municipality has gone to great lengths over the past two years to find the appropriate space which will meet the requirements of the legislation for the shelter. Unfortunately, to date, all attempts we made - some of which came very close to acquiring the appropriate premises; were not successful. Nevertheless, we continue our efforts to find a suitable space so that we can continue to care for the stray animals of our island.
I urge you to share this message in order to help us in this effort. Finally let's not forget that every stray found on the street is the result of an irresponsible animal owner, an act that is both illegal and above all is immoral.


υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου το μισθωτήριο συμβόλαιο για το γραφείο της ΠΝΑΙ στις Βρυξέλλες

Μια ιδιαιτέρως σημαντική ημέρα για τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι η σημερινή, καθώς η Περιφέρεια, αποκτά πλέον την δική της βάση, στην καρδιά της Ευρώπης.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, μετά και την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανάπτυξης, την περασμένη Δευτέρα, για την μίσθωση γραφείου  στις Βρυξέλλες,  μετέβη σήμερα, Τετάρτη, στην βελγική πρωτεύουσα , όπου υπέγραψε το μισθωτήριο συμβόλαιο. Τον  Περιφερειάρχη συνοδεύει η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για θέματα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Χαρίκλεια Γιασιράνη.

Με την υπογραφή του Περιφερειάρχη, μια θεωρητική συζήτηση πολλών ετών, η οποία αφορά την παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο ευρωπαϊκό κέντρο λήψης των αποφάσεων και  θα έπρεπε να έχει υλοποιηθεί προ πολλού, χάρις στη αποφασιστικότητα, την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητα των ενεργειών της σημερινής Περιφερειακής Αρχής, μετουσιώνεται επιτέλους σε πράξη, προς όφελος των νησιών της Περιφέρειας.

Το γραφείο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στις Βρυξέλλες  στεγάζεται στο κτίριο της CPMR (Conference of Peripheral Maritime Regions of Europe) και βρίσκεται  ακριβώς απέναντι από το κτίριο Berlaymont , όπου είναι η έδρα της Κομισιόν, επί της οδού 14 Rond-point Schumann.

Αμέσως μετά την υπογραφή του μισθωτηρίου συμβολαίου, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε:

«Αποτελεί για μας ηθική και πολιτική υποχρέωση να εγκαινιάσουμε μια νέα εποχή για τα νησιά μας. Την εποχή της ανάδειξης της νησιωτικότητας σε μείζον ευρωπαϊκό ζήτημα και αυτό θα το κάνουμε εδώ, στις Βρυξέλλες, στην καρδιά της Ευρώπης, αφού, στην χώρα μας, τα νησιά τελούν υπό διωγμό.  Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας, έχουμε πολλές προκλήσεις να αντιμετωπίσουμε, πολλές προσδοκίες από τους συμπατριώτες μας, αλλά και πολύ όρεξη και ενέργεια που μας δίνουν τα νησιά μας».


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «AQUA-JAZZ: Η Τέχνη της Τζαζ και η νησιωτική μουσική παράδοση» ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ «ΝΗΣΩΝ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ» - ΣΤΕΡΙΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ, 10.000 ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ – ανακοίνωση της Αναπτυξιακής Εταιρίας Κυκλάδων

Το Δίκτυο «ΝΗΣΩΝ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ», αποτελείται από 11 Αναπτυξιακές Εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε νησιωτικές περιφέρειες της Ελλάδας.

Εκδήλωση Διατοπικής Συνεργασίας «Νήσων Περίπλους»: Ο Πολιτισμός ως εργαλείο ανάπτυξης της νησιωτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του Μέτρου 421α των Τοπικών Προγραμμάτων του Άξονα 4 ΠΑΑ 2007-2013 της Νησιωτικής Ελλάδος. ΔΙΑΤΟΠΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ «ΝΗΣΩΝ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ»

H ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ANION A.A.E O.T.A) μέλος του Δικτύου «ΝΗΣΩΝ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ», σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργανώνει στο πλαίσιο της «Δράσης Β5: Δρώμενα Μουσικής στην Κέρκυρα» του έργου, ένα μουσικό εργαστήριο με τίτλο «AQUAJAZZ: Η Τέχνη της Τζαζ και η νησιωτική μουσική παράδοση» . Το εν λόγω μουσικό εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στη Κέρκυρα από τις 10 έως και 14 Νοεμβρίου 2015 με καθηγητές του προγράμματος Τζαζ του Ιονίου Πανεπιστημίου και διακεκριμένους προσκεκλημένους καλλιτέχνες και θα περιλαμβάνει μαθήματα, εργαστήρια, δοκιμές και σειρά συναυλιών.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε μουσικούς συμβατικών και παραδοσιακών οργάνων και τραγουδιστές/τριες που δραστηριοποιούνται άμεσα ή έμμεσα στο χώρο της παραδοσιακής νησιωτικής μουσικής των περιφερειών της δράσης είτε στον ευρύτερο χώρο της τζαζ και του μουσικού αυτοσχεδιασμού, και ενδιαφέρονται για τη δημιουργική επεξεργασία και την ανάδειξη του μουσικού υλικού της παράδοσής τους σε σύγχρονες μορφές συνθέσεων και αυτοσχεδιασμών της Τζαζ. Η παρακολούθηση της εκδήλωσης του μουσικού εργαστηρίου είναι δωρεάν (διατροφή, διαμονή, μετακίνηση).

Η αναλυτική περιγραφή της δράσης και των μουσικών που θα διδάξουν καθώς και το έντυπο της εκδήλωσης ενδιαφέροντος (φόρμα καταχώρησης) και του απαιτούμενου μουσικού υλικού για την επιλογή βρίσκεται στην ιστοσελίδα της ΑΝΙΟΝ www.anion.org.gr  .

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην υπεύθυνη επικοινωνίας της ΑΝΙΟΝ Ειρήνη Κακαρούγκα τηλ. 26610 81310/82037, fax. 26610 81311 και στο email: info@aqua-jazz.gr .


Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΣΥΝΗΜΜΕΝΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015.

Γ. Χατζημάρκος από τις Βρυξέλλες: «Δεν είναι θέμα αλληλεγγύης η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού» - ομιλία του Περιφερειάρχη σε εκδήλωση της CPMR για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Π.Ν.Α.,

«Με ενοχλεί και με προσβάλει η χρήση του όρου “αλληλεγγύη”, γιατί με κάνει να αισθάνομαι επαίτης, για ένα ζήτημα που δεν αποτελεί δομικό θέμα της δικής μου Περιφέρειας, σε ένα χώρο που δεν μου έχει αναγνωρίσει ακόμη ότι είμαι μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας».
Η φράση αυτή του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, προκάλεσε αίσθηση  στην διάρκεια  εκδήλωσης  «Migration: An Active Role for Regions and Cities» ( Μετανάστευση: Ένας Ενεργός Ρόλος για Περιφέρειες και Πόλεις), που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στις Βρυξέλλες,  στο κτήριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  και στην οποία ήταν μεταξύ των κεντρικών ομιλητών.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του θεσμού «OPEN DAYS - Ευρωπαϊκή εβδομάδα των περιφερειών και των πόλεων για την μετανάστευση» που διοργανώθηκε για 13η φορά φέτος,  από την CPMR  (Διάσκεψη των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης), με την συμμετοχή εκπροσώπων Περιφερειών που αντιμετωπίζουν κατά κύριο λόγο το μεταναστευτικό πρόβλημα, όπως η Σικελία, η Καλαβρία, η Καταλονία και άλλες.

Ο Περιφερειάρχης, παρουσίασε  ποσοτικά και συγκριτικά στοιχεία που αφορούν τις μεταναστευτικές ροές στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ζήτησε να υπάρξει ουσιαστική βοήθεια της Περιφέρειας  από πλευράς της Ευρώπης  για την διαχείριση του προβλήματος , όχι όμως υπό την μορφή «αλληλεγγύης», που παραπέμπει σε επαιτεία, αλλά ως  κομμάτι της κοινής ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής, για ένα μείζον ευρωπαϊκό πρόβλημα.
«Με ενοχλεί προσωπικά πάρα πολύ η χρήση του όρου solidarity (αλληλεγγύη) από πλευράς της Ευρώπης. Με ενοχλεί γιατί με κάνει να αισθάνομαι επαίτης σε ένα χώρο που δεν μου έχει αναγνωρίσει ακόμη ότι είμαι μέλος αυτής της ευρωπαϊκής  οικογένειας. Οι Περιφέρειες της Ευρώπης οι οποίες δέχονται τις μεταναστευτικές ροές δεν ζητούν βοήθεια δίκην επαίτη. Το να σταθείς δίπλα σε μια περιοχή η οποία έχει ένα πρόβλημα, μπορείς να το κάνεις, μπορείς και να μην το κάνεις. Αυτό, ναι,  είναι αλληλεγγύη. Το να αναγνωρίσεις όμως  ότι είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα, άρα δεν είναι πρόβλημα μόνο του άλλου, τότε δεν είναι θέμα αλληλεγγύης.  Απαιτείται να  χτίσεις μια πολιτική δική σου. Όταν χτίζεις κάτι δικό σου, δεν χρειάζεται αλληλεγγύη για να το κάνεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζημάρκος και πρόσθεσε:  
«Δεν πρόκειται για ένα δομικό πρόβλημα αυτών των Περιφερειών Αυτοί οι οποίοι περνούν τη θάλασσα του Αιγαίου, περνούν τα ελληνικά σύνορα. Το όνειρό τους δεν είναι να ζήσουν στην Ελλάδα με τα τόσα δημοσιονομικά προβλήματα.  Θέλουν να πάνε στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Ποιανού πρόβλημα είναι αυτό; Αυτού που τους υποδέχεται; Θα το δεχτώ μέχρι ενός σημείου. Αλλά δεν πρόκειται να δεχτώ ότι  εγώ φταίω γιατί μετακινούνται πληθυσμοί για πρώτη φορά μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, σε τέτοιο μέγεθος, με τέτοια ένταση και σε αυτή την έκταση. Δεν φταίω εγώ για το πρόβλημα, δεν είναι δομικό, εσωτερικό πρόβλημα της δικής μου Περιφέρειας και των δικών μου νησιών και – ξαναλέω – δεν είμαι επαίτης, ούτε στις Βρυξέλλες, ούτε στην πρωτεύουσα της δικής μου χώρας, στην Αθήνα,  για να ζητάω ελεημοσύνη».

Αναφερόμενος  δε στην οικονομική βοήθεια που πρέπει να δοθεί στις Περιφέρειες για το μεταναστευτικό, ο Περιφερειάρχης ξεκαθάρισε ότι η συζήτηση γίνεται για  επιπλέον πόρους και όχι για κονδύλια από τα υφιστάμενα περιφερειακά προγράμματα.
«Θα είναι εξαιρετικά υποκριτικό να πει κάποια στιγμή η Ευρώπη, ή και κράτος μέλος ακόμη, ότι μια Περιφέρεια η οποία έχει να διαχειριστεί το  πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών, έχει στο περιφερειακό της πρόγραμμα κατανεμημένους πόρους και μπορεί παίρνοντας από αυτούς να διαχειριστεί και αυτό το πρόβλημα» ανέφερε και προειδοποίησε: « Να ξέρετε ότι  αυτό δεν πρόκειται να το δεχτώ»


Καταλήγοντας, κάλεσε την Ευρώπη στα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και κοντά στις ιδρυτικές αρχές και αξίες της , όσον αφορά το προσφυγικό ζήτημα, παρά τις διαφορετικές φωνές που υπαγορεύονται από τις εθνικές ατζέντες ορισμένων χωρών, τονίζοντας πως  «εμείς δεν μπορούμε να πάψουμε να είμαστε ο χώρος ο οποίος γέννησε το φως. Αναφέρομαι στην Ευρώπη. Και θα προστατεύσουμε αυτό ακριβώς: ότι εδώ γεννήθηκε το φως και αυτή η οικογένεια, η ευρωπαϊκή οικογένεια, ιδρύθηκε για να προστατεύσει αυτό το φως». 

Γ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΝΗ ΜΗΝΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του βουλευτή Κυκλάδων,

«Η χθεσινή δημοσιοποίηση των στοιχείων του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ μηνός Σεπτεμβρίου δικαιολογεί απόλυτα την καθυστέρηση -από μέρους της κυβέρνησης– της παρουσίασης αυτών. Πως αλλιώς θα μπορούσε άλλωστε να “δικαιολογήσει” το νέο ρεκόρ των 13.003 απολύσεων μέσα στον Σεπτέμβριο;
Δυστυχώς, όπως επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ που παρουσίασε το Υπουργείο Εργασίας για το μήνα Σεπτέμβριο η αγορά εργασίας έχει παγώσει και η μισθωτή απασχόληση βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, ενώ η ανεργία διογκώνεται ξανά μετά από μια περίοδο σταθερής αποκλιμάκωσης το 2014.
Πιο συγκεκριμένα τον μήνα Σεπτέμβριο 2015 το ισοζύγιο ροών προσλήψεων-απολύσεων έκλεισε με 13.003 χαμένες θέσεις απασχόλησης (σχήμα 1). Πρόκειται για τη δεύτερη χειρότερη επίδοση των τελευταίων 15 ετών. Σε αντίθεση με τη μεγαλύτερη επίδοση όλων των εποχών με 63.122 νέες θέσεις απασχόλησης τον Σεπτέμβριο του 2013, ως αποτέλεσμα των μεταρρυθμιστικών πολιτικών της Ν.Δ.
Επιπλέον, το μήνα Σεπτέμβριο του 2015 τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ επιδεινώνονται (σχήμα 2). Συγκεκριμένα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2014, διαπιστώνεται μείωση της πλήρους απασχόλησης από το 42,25% (2014) στο 38,15%, αύξηση της μερικής απασχόλησης κατά 15,46% και αύξηση στην εκ περιτροπής απασχόληση κατά 7,71%.


Δυστυχώς, η συνεχόμενη αρνητική εξέλιξη στους δείκτες και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, προμηνύουν τις πολύ δυσάρεστες εξελίξεις στην αγορά εργασίας. Μέσα σε μόλις 8 μήνες όλες οι θυσίες των Ελλήνων και όλες οι μεταρρυθμιστικές πολιτικές που ασκήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ., φέρνοντας αποδεδειγμένα καρπούς, εξανεμίστηκαν με την ανεργία να αυξάνει και πάλι, με ολέθριες κοινωνικές επιπτώσεις».

Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2015

«Relax Mammy» ή αλλιώς ομάδα χαλάρωσης για μαμάδες, δωρεάν πρόγραμμα από το Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του,

Ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης σας ενημερώνει πως στα πλαίσια της υποστήριξης και ανάπτυξης της πνευματικής αγωγής των κάτοικων της Σαντορίνης, οργανώνει ομάδες  χαλάρωσης για μαμάδες,  ονόματι “Relax Mammy” (να ανακαλύψω, να δω τι θέλω να αλλάξω, να αποδεχτώ και να απολαύσω.). Πρόκειται για δύο ΔΩΡΕΑΝ πρωινά και απογευματινά προγράμματα  που θα πραγματοποιούνται στο προπονητήριο του Κλειστού Γυμναστηρίου.

Στα πλαίσια της εξασφάλισης της ίσης πρόσβασης και συμμετοχής όλων των κατοίκων του νησιού, θα δημιουργηθεί η ομάδα χαλάρωσης “Relax Mammy” και στην αγγλική γλώσσα.

Το “Relax Mammy” θα διεξάγεται  μια φορά την εβδομάδα για κάθε ομάδα και με διάρκεια 45 λεπτά.

Στα Ελληνικά
Τμήμα πρωινό                         Τετάρτη           10:15-11:00
Τμήμα απογευματινό              Δευτέρα           16:30-17:15

Στα Αγγλικά
Τμήμα πρωινό                         Παρασκευή     10:15-11:00
Τμήμα απογευματινό              Τετάρτη           16:00-16:45

Οι εγγραφές ξεκίνησαν. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 20 άτομα ανά μάθημα και ομάδα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Έναρξη μαθημάτων Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 και μετά την έναρξη των μαθημάτων  δεν γίνονται νέες εγγραφές, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων είναι η απόκτηση της Αθλητικής Ταυτότητας του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.

Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη  κ. Αγιαννιωτάκη Γωγώ στο τηλέφωνο 695.18.17.881  και ώρες: 8.30-18.00


Ο Πρόεδρος, Τζούρος Ελευθέριος

με επιτυχία η 1η συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού (9-10.10)

Τεχνογνωσία και εμπειρίες μοιράστηκαν οι αυτοδιοικητικοί του τουρισμού που συμμετείχαν στην 1η συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε 9 και 10 Οκτωβρίου στα Καμένα Βούρλα.

Στη συνάντηση μετείχαν Αντιπεριφερειάρχες από όλη τη χώρα καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Γιώργος Τζιάλλας.

Οι συμμετέχοντες δεσμεύτηκαν να θεσμοθετηθεί η συνάντηση ώστε να επαναλαμβάνεται σε διαφορετική κάθε φορά Περιφέρεια.

Την Περιφέρεια Αττικής εκπροσώπησε η εντεταλμένη σύμβουλος Τουρισμού Ελένη Δημοπούλου, η οποία μετέφερε γνώσεις, προτάσεις, εμπειρίες, προβλήματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας του τουρισμού στην Αττική.


Συμφωνήθηκε ότι οι πρώτες προτάσεις θα συλλεχθούν και θα αποσταλούν στην Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.  

διαρκείς οι αυξήσεις των διεθνών αεροπορικών αφίξεων στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας – 6,2% η αυξηση για το πρώτο 9μηνο του 2015 σε σχέση με το 2014

Με θετικό πρόσημο διεθνών αεροπορικών αφίξεων έκλεισε το ενιάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2015, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία από τα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας.

Συγκεκριμένα, οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις κατέγραψαν άνοδο κατά 6,2%, αγγίζοντας σχεδόν τα 14 εκατ. (13,946 εκατ.), 870 χιλιάδες επιπλέον αφίξεις σε σχέση με το 2014.

Η Αθήνα τον Σεπτέμβριο του 2015 κατέψραψε αύξηση 23,2% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2014 και αύξηση 25,6% σε επίπεδο ενιαμήνου.

Το σύνολο της χώρας, εκτός Αθήνας, κινείται σε ποσοστό αύξησης 1,2%, ενώ οι Κυκλάδες συνεχίζουν δυναμικά με ποσοστό που ξεπερνά το 14% σε σχέση με το ίδιο διάστημα το 2014.
Στον αντίποδα βρίσκονται τα Δωδεκάνησα και η Κρήτη, περιοχές που καταγράφουν μικρή μείωση της τάξης του -1,5% και -0,5% αντίστοιχα, σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2014.

Υπό την προϋπόθεση της σταθερότητας των συνθηκών της αγοράς, της ομαλής ολοκλήρωσης της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και της επαναφοράς της ρευστότητας και του επενδυτικού ενδιαφέροντος στον τομέα του τουρισμού, ο φετινός στόχος για 26 εκατ. διεθνών αφίξεων και άνω των 14,5 δισ. ευρώ άμεσα έσοδα γίνεται όλο και περισσότερο εφικτός και μεταφράζεται σε σημαντική ενίσχυση του ΑΕΠ της χώρας κατά μια επιπλέον μονάδα.


Αναλυτικά τα στοιχεία μπορείτε να τα δείτε στην σελίδα : http://sete.gr/el/statistika-vivliothiki/statistika/   

14ο Συνέδριο Σ.Ε.Τ.Ε. με θέμα «Τουρισμός & Ανάπτυξη - η Κιβωτός της Ελληνικής Οικονομίας» (19-20.10)

Το 14ο Συνέδριο του ΣΕΤΕ «Τουρισμός & Ανάπτυξη» με τίτλο: «Τουρισμός: Η Κιβωτός της Ελληνικής Οικονομίας» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 και την Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015 στο Divani Caravel Hotel στην Αθήνα.

Το 14ο Συνέδριο του ΣΕΤΕ «Τουρισμός & Ανάπτυξη» θα επικεντρώσει τη θεματολογία του σε συγκεκριμένες προτάσεις, όσον αφορά στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, την επίδραση του τουρισμού στην τοπική οικονομία, καθώς και τις τάσεις της τεχνολογίας στον κλάδο του τουρισμού.

Τα Συνέδρια «Τουρισμός & Ανάπτυξη» αποτελούν καθιερωμένες παρεμβάσεις του ΣΕΤΕ στο δημόσιο διάλογο για τον τουρισμό και απευθύνονται σε επενδυτές, επιχειρηματίες, ανώτερα & ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων, καθώς επίσης και αξιωματούχους του δημόσιου τομέα που επιθυμούν να έχουν ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση των εξελίξεων για την ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα μας.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου μπορείτε να το δείτε εδώ :  http://sete.gr/el/sunedria-ekdiloseis/sunedria/14o-sunedrio-2015/programma/

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο, μπορείτε να δείτε εδώ. http://sete.gr/el/sunedria-ekdiloseis/sunedria/14o-sunedrio-2015/


Γ. Βλασερός : ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΑ ΤΟΥΣ

Μετά  την επιβολή του αυξημένου  ΦΠΑ αρχικά σε έξι νησιά, από τα οποία τα τέσσερα είναι Κυκλαδονήσια, έρχονται τα μέτρα που υπαγορεύονται από το 3ο Μνημόνιο, τα οποία βάζουν βόμβα στα θεμέλια της αγροτικής οικονομίας των νησιών μας.                                                               
Το βασικό συστατικό μαζί, με τον τουρισμό της νησιώτικης οικονομίας, η πρωτογενής γεωργική και κτηνοτροφική  παραγωγή, υφίσταται καταστροφική επίθεση.
Μία ιδέα από τα επερχόμενα μέτρα :                                                                              
-O  ήδη αυξημένος σε  έξι νησιά ΦΠΑ μεγαλώνει το κόστος των σπόρων των φυτοφαρμάκων, των λιπασμάτων, των ζωοτροφών, των μεταφορικών και του ηλεκτρικού ρεύματος.
-Η μειωμένη τιμή του πετρελαίου για αγροτική χρήση καταργείται -απεναντίας επιπροστίθεται στην τιμή του και η αύξηση του ΦΠΑ .
-Η ετήσια ασφαλιστική εισφορά 600-800 ευρώ τον χρόνο αντικαθίσταται με μηνιαία των 180-200 ευρώ.
- Φορολογούνται και οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ καθώς και οι χορηγούμενες επιδοτήσεις.
- Προκαταβολή του 55% του φόρου αντί του 27,5% που ίσχυε έως τώρα.                                        
Αποτέλεσμα, τα φημισμένα  αγροτικά προϊόντα των νησιών μας, όπως τα τυριά, κρασιά, λαχανικά, ελιές, πατάτες και τόσα άλλα που, εκτός των άλλων, δίνουν ποιότητα και ιδιαιτερότητα στο τουριστικό μας προϊόν, βαίνουν προς εξαφάνιση. 
Παραδοσιακά αγροτικά νοικοκυριά, οργανωμένες ιδιωτικές ή συνεταιριστικές μονάδες -κάποιες απ’ αυτές με διεθνή προβολή- δηλώνουν αδυναμία να συνεχίσουν.
 Οι φοροεπιδρομές μετά απ’ αυτή την αύξηση του ΦΠΑ εναντίον των αγροτών μας, θα αφανίσουν την οικονομία των περισσοτέρων νησιών μας.
Πριν είναι αργά, τα μέτρα αυτά πρέπει να αποτραπούν . Οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να αντιδράσουν και οι ίδιοι οι αγρότες πρέπει να αγωνιστούν για να εμποδίσουν την εφαρμογή τους Αυτά τα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν.
Είναι πολύ υψηλού κινδύνου για τα νησιά μας.


Γιάννης Βλασερός, πρώτος υποψήφιος βουλευτής με το Πασοκ στις Κυκλάδες 

οι αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων του Οκτώβρη

Οι αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων του Οκτώβρη έχουν ως εξής σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ένωσης Λεμβούχων Θήρας : 

ΠΕ      1/10/2015       
WIND STAR 07.00 – 21.00
COSTA NEO CLASSICA 08.00 – 14.00
STAR CLIPPER 12.00 – 19.30
CELESTYAL ODYSSEY 15:30 – 22:00
CELESTYAL OLYMPIA15:30 – 22:00
ΠΑ      2/10/2015       
VIKING STAR          07:00 – 18:00
ΣΑ       3/10/2015       
NIEUW AMSTERDAM 07.00 – 16.00
HORIZON 07.00 – 18.00
MEIN SHIF I 07.00 – 19.00
SEVEN SEAS MARINER
RIVIERA 08:00 – 22:00
ΚΥ       4/10/2015       
SILVER SPIRIT 07.00 – 19.00
ZUIDERDAM  0730 – 18.00
STAR CLIPPER  12.00 – 21.30
CELESTYAL ODYSSEY 15:30 – 20:30
CELESTYAL OLYMPIA     15:30 – 20:30
ΔΕ       5/10/2015       
WIND STAR 07.00 – 16.00
CELESTYAL CRYSTAL     07:30 – 18:30
ΤΡ       6/10/2015       
ARTEMIS 07.00 – 17.00
COSTA PACIFICA 08.00 – 18.00
NORWEGIAN JADE 13:30 – 22:00
ΤΕ       7/10/2015       
AIDA STELLA 07.00 – 18.00
STAR PRIDE 07.00 – 21.00
MSC MUSICA 08.00 – 17.00
COSTA DELIZIOSA 13.00 – 19.00
STAR CLIPPER 14:00 – 22:00
ΠΕ      8/10/2015       
RHAPSODY OF THE SEAS 07.00 – 17.00
CELEBRITY REFLECTION 07.00 – 18.00
CELESTYAL ODYSSEY 15:30 – 20:30
CELESTYAL OLYMPIA     15:30 – 20:30
ΠΑ      9/10/2015       
CELEBRITY CONSTELLATION 07.00 – 18.00
SILVER WIND 07.00 – 19.00
LA BELLE DE L’ADRIATIQUE 07.00 – 19.00
COSTA NEO CLASSICA 14.00 – 19.00
ΣΑ       10/10/2015      VIKING STAR          08:00 – 18:00
ΚΥ       11/10/2015     
ZUIDERDAM 07.00 – 17.00
THOMSON SPIRIT 07.00 – 18.00
AMADEA 11.00 – 18.00
CELESTYAL OLYMPIA15:30 – 20:30
CELESTYAL ODYSSEY 15:30 – 20:30
ΔΕ       12/10/2015                 
ΤΡ       13/10/2015     
VISION OF THE SEAS 07.00 – 17.00
QUEEN VICTORIA 07.00 – 17.00
LOUIS AURA 07:00 – 14:00
ΤΕ       14/10/2015     
EUROPA 2 06.00 – 23.00
SPLENDOUR OF THE SEAS 07.00 – 17.00
ISLAND SKY 07.00 – 18.00
MSC MUSICA 08.00 – 17.00  
COSTA DELIZIOSA 13.00 – 19.00
CELEBRITY REFLECTION 13.00 – 22.00
ΠΕ      15/10/2015     
WIND STAR 07.00 – 21.00
COSTA NEO CLASSICA 08.00 – 14.00
CELESTYAL OLYMPIA 15:30 – 20:30
CELESTYAL ODYSSEY     15:30 – 22:00
ΠΑ      16/10/2015                 
ΣΑ       17/10/2015     
ZUIDERDAM 07.00 – 17.00
RHAPSODY OF THE SEAS 07.00 – 17.00
OCEAN MAJESTY   09:00 – 17:00
ΚΥ       18/10/2015     
SILVER WIND 07.00 – 19.00
AZAMARA QUEST 08.00 – 19.00
CELESTYAL OLYMPIA 15:30 – 20:30
CELESTYAL ODYSSEY 15:30 – 22:00
ΔΕ       19/10/2015     
WIND STAR 07.00 – 16.00
AZAMARA JOURNEY        08:00 – 22:00
ΤΡ       20/10/2015     
CELEBRITY EQUINOX 08.00 – 19.00
NORWEGIAN JADE             13:30 – 21:30
ΤΕ       21/10/2015     
AIDA STELLA 07.00 – 18.00
MSC MUSICA08.00 – 17.00
COSTA DELIZIOSA 13:00 – 19:00
ΠΕ      22/10/2015      CELESTYAL OLYMPIA     15:30 – 20:30
ΠΑ      23/10/2015      COSTA NEO CLASSICA    14:00 – 21:00
ΣΑ       24/10/2015      LA BELLE DE L’ADRIATIQUE    07:00 – 17:00
ΚΥ       25/10/2015     
THOMSON SPIRIT 07.00 – 18.00
ZENITH 07.00 – 18.00
SILVER SPIRIT 11.00 – 19.00
CELESTYAL OLYMPIA 15:30 – 20:30
ΔΕ       26/10/2015      RHAPSODY OF THE SEAS            07:00 – 17:00
ΤΡ       27/10/2015      SEVEN SEAS VOYAGER   08:00 – 18:00
ΤΕ       28/10/2015     
SPLENDOUR OF THE SEAS 07.00 – 17.00
SILVER WIND 07.00 – 19.00
MSC MUSICA 08.00 – 17.00
COSTA PACIFICA   08.00 – 18.00
ΠΕ      29/10/2015     
WIND STAR 07.00 – 21.00
COSTA NEO CLASSICA 08.00 – 14.00
MINERVA 08.00 – 21.00
CELESTYAL OLYMPIA 15:30 – 20:30
ΠΑ      30/10/2015     
AIDABELLA 07.00 – 18. 00
THOMSON SPIRIT   07:00 – 18:00
ΣΑ       31/10/2015      HAMBURG   10:30 – 19:00