Πέμπτη, Μαΐου 06, 2010

Ανακοίνωση σχετικά με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος Μπάσκετ καθώς και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν την ημέρα διεξαγωγή του τελικού μας έστειλε ο ΔAOΣ.

Σύμφωνα με αυτην,

Το Final Four Σαντορίνης 2010, η μεγαλύτερη στιγμή για όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν, όλες τις ομάδες που έδωσαν το παρόν, αξία παιδιά που ηγήθηκαν ως προπονητές κι όχι μόνο για τις δυο καλύτερες ομάδες που έφτασαν στην κορυφή και έπαιξαν στον τελικό, τους ανήκει και κέρδισαν τα συγχαρητήρια όλων παρουσία του ζωντανού «μύθου» Νίκου Γκάλη και της ηγεσίας της Ομοσπονδίας Διαιτησίας Καλαθοσφαίρισης.

Όλοι αυτοί μαζί με τα παιδιά της Γραμματείας, των Διαιτητών, της οργανωτικής επιτροπής του «All Star Best» και όλων όσων συνέβαλαν τα μέγιστα στο 4μηνο πρωτάθλημα οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.
Κανείς δεν μένει στο αποτέλεσμα του τελικού και μονό, αν και όλοι σπεύσαμε να συγχαρούμε και να τιμήσουμε τους νικητές «Magic» που το αξίζουν, αλλά και την ομάδα του «Αετού 2» του Μερκούρη Ζώρζου που αν και στα καλάθια ήρθε δεύτερη έδωσε κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, μαθήματα ήθους, πειθαρχίας και προπονητικού επαγγελματισμού, γιατί αυτό που μέτρησε στη συνείδηση όλων είναι το σύνολο και η ανάμνηση της τελείας διοργάνωσης.

…Να τιμήσουμε το Άθλημα

Ο εκλεκτός καλεσμένος Νίκος Γκάλης που αποδέχθηκε χωρίς καμία διευκρίνηση την πρόσκληση του ΔΑΟΣ, και φιλοξενήθηκε στο Volcano View με πρωτοβουλία του ιδιοκτήτη Σπύρου Πατηνιώτη και χωρίς καμία άλλη απαίτηση ούτε στο θέμα μετακίνησης του στο νησί, αποδέχθηκε μετά από μεγάλη προσπάθεια μόνο τα ταξιδιωτικά έξοδα της αποστολής, διότι όπως χαρακτηριστικά έγινε κατανοητό, ήρθε για να τιμήσει το Άθλημα του basket στον τόπο όπου έχει πολλούς φίλους συγγενείς.

Κορυφαίοι Διαιτητές.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η καλύτερη αρχή, όταν για το πρώτο πράγμα που μεριμνάς είναι η ομαλή διεξαγωγή, με την τήρηση των κανόνων του αθλήματος. Η αναφορά γίνεται στους διαιτητές που τίμησαν και αυτοί με την παρουσία τους το F4 2010 της Σαντορίνης τους κυρίους Η. Καφφέ (πρόεδρος της ΟΔΚΕ), Κ. Κορομηλάς, γνωστός διεθνής διαιτητής και Μ. Δούκας καθηγητής διαιτησίας. Οι κορυφαίοι της Ομοσπονδίας έπαιξαν στο παιχνίδι του μικρού τελικού μεταξύ των ομάδων Αετός 1 και Βυθός με νικητή τον Βυθό, για να δείξουν με την εμπειρία τους, στα δικά μας νέα παιδιά που πήραν πρόσφατα τους τίτλους τους, από το σχολείο διαιτησίας του ΔΑΟΣ, ποιες είναι οι θέσεις του διαιτητή στο γήπεδο.

«Ήταν μια βραδιά δύσκολη, μια βραδιά δοκιμασίας και πετύχαμε», λεει ο Μανόλης Ορφανός, πρόεδρος του ΔΑΟΣ «ένα μικρό ταξίδι στο παρελθόν του ελληνικού basket με την μοναδικότητα του Ν. Γκάλη, ένας δυνατός αγώνας από τις ομάδες της Σαντορίνης που διακρίθηκαν στον τελικό και μια επιβεβαίωση ότι μπορούμε να φιλοξενήσουμε μεγάλες διοργανώσεις».