Παρασκευή, Δεκεμβρίου 26, 2014

μήνυμα Δημάρχου Θήρας Αναστασίου Νικολάου Ζώρζου για τα Χριστούγεννα 2014

Σύμφωνα με το μήνυμα,

Τα φετινά Χριστούγεννα έρχονται σε μια περίοδο που τα καίρια ζητήματα που θέτει η διδασκαλία του Ιησού Χριστού βρίσκονται όχι μόνο στην πρώτη γραμμή της καθημερινής μας ζωής αλλά γενικότερα σε όλα τα επίπεδα της παρουσίας του ανθρώπου πάνω στη Γη.

Η γιορτή της Γέννησης του Χριστού, ως αφετηρία ενός νέου κόσμου, αναδεικνύει την αγάπη ως την κυρίαρχη αξία της ανθρώπινης ύπαρξης, τόσο ως στάση ζωής όσο και ως διέξοδο στις δυσκολίες και εμπόδια που προκαλεί η ίδια μας η φύση.

Το μήνυμα των Χριστουγέννων, συμπυκνωμένο στην έννοια της αγάπης, αναφέρεται στην ουσιαστική πρόοδο και ευημερία αφού το προσωπικό συμφέρον συμπίπτει με το συμφέρον του συνόλου είτε αφορά σε μικρότερες ή μεγαλύτερες κοινωνικές ομάδες, είτε την οικογένειά μας είτε τη γειτονιά μας, το χωριό μας είτε την πατρίδα μας  ή για τον κόσμο όλο.

Τα λαμπερά στολίδια σαν το  λαμπρό άστρο που οδήγησε τους Μάγους στην ταπεινή φάτνη, δεν είναι τα μόνα, που υπενθυμίζουν την γιορτή των Χριστουγέννων. Η ίδια η καθημερινότητα, παρά τα επιτεύγματά μας και την απόσταση από το γεγονός της Γέννησης του Χριστού επαναφέρει την ανάγκη της γιορτής των Χριστουγέννων  αφού   η διδασκαλία του, ως προείπαμε για την αγάπη για τον εαυτό μας και  για τον πλησίον μας, για την ελευθερία της αυθυπέρβασης με την υπενθύμιση  ότι ο άνθρωπος είναι πλασμένος κατ’ εικόνα και ομοίωση Θεού, για την αναγνώριση ως μόνης Αρχής, του Λόγου που δημιούργησε τον κόσμο τον οποίο καλούμαστε να διαχειριστούμε, παραμένει επίκαιρη απάντηση στον τρόπο για την καλύτερη λειτουργία της κοινωνίας μας, για να έχουν θέση και δυνατότητα προόδου   «οι ενοικούντες τη Γη».


Σας  εύχομαι Χρόνια  Πολλά και Καλά  και το  άστρο  της Βηθλεέμ  να φωτίζει την ζωή μας και μετά το σβήσιμο των  φώτων  της γιορτής.

Σαντορίνη - ενωτική πορεία - ευχετήριο μήνυμα


Θ. Λειβαδάρου – ευχετήριο μήνυμα

Ας είναι η Νέα Χρονιά που σε λίγο ανατέλλει, να είναι Χαρούμενη, Δημιουργική, Γεμάτη όνειρα για όλους μας.

Καλά Χριστούγεννα & Ευτυχισμένος ο Νέος Χρόνος.

Η Έπαρχος Π.Ε Θήρας, Θεώνη Λειβαδάρου


Ν. Συρμαλένιος – ευχετήριο μήνυμα

Πολλές ευχές για Καλά Χριστούγεννα και Χρόνια Πολλά με υγεία.

Εύχομαι το 2015 να είναι χρονιά ελπίδας, χρονιά ανατροπής,  χρονιά ορόσημο  για τη χώρα και το λαό μας.

Με δύναμη, γνώση, ειλικρίνεια και αυτοπεποίθηση, όλοι μαζί να πραγματώσουμε τις παναθρώπινες αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της αξιοπρέπειας.


Νίκος Συρμαλένιος 

ξεκίνησε την λειτουργία του το Χριστουγεννιάτικο χωριό στα Φηρά

Ξεκίνησε την λειτουργία του το Χριστουγεννιάτικο χωριό στα Φηρά της Σαντορίνης ενθουσιάζοντας και δίνοντας χαρά στους μικρούς του φίλους, οι οποίοι παρέμειναν τις φετινές γιορτές στο νησί με τις οικογένειές τους. Η .. μαζική τάση άλλωστε για αναχώρηση από το νησί τις μέρες των γιορτών για αναψυχή ή υποχρεώσεις των οικογενειών, μοιάζει να .. ανακόπτεται φέτος, σε σχέση πάντοτε με προηγούμενες χρονιές και με δεδομένη την ευκαιρία των περισσοτέρων οικογενειών  να λείψουν από νησί για κάποιες λίγες μέρες, με αφορμή την διακοπή της λειτουργίας των σχολείων καθώς και τις περιορισμένες επαγγελματικές υποχρεώσεις σχετικά με τον τουρισμό. 

Το Χριστουγεννιάτικο χωριό στα Φηρά της Σαντορίνης λειτουργεί φέτος για πρώτη φορά με την συγκεκριμένη δομή, με την λειτουργία του δηλαδή σε ένα μεγάλο δημόσιο χώρο.

Η πρώτη μέρα της λειτουργίας του πάντως και η μεγάλη προσέλευση των κατοίκων του νησιού, ικανοποίησε τους εμπνευστές και διοργανωτές του με αποτέλεσμα ένα ακόμη.. στοίχημα για την Σαντορίνη να θεωρείται .. κερδισμένο..!


Καλές και χαρούμενες γιορτές σε όλους! 

τα σποτ της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την ενημέρωση του κοινού

Ενημερωτικά σπότ για την πληροφόρηση των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων για την προστασία τους από τις παγίδες του διαδικτύου, ενόψει ενημερωτικών Ημερίδων που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα μέρη της χώρας, ανάρτησε στο διαδίκτυο πρίν από λίγες ημέρες η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Τα spots είναι διαθέσιμα σε ειδικό banner στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr ), καθώς και στα εξής λίνκ : 


Γ. Ν. Βλασερός – πρόταση για την ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Τις προτάσεις του για την ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ, δημοσιοποίησε πριν από λίγες ημέρες ο Δ/ντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Ιπποκρατείου Γ.Ν. Αθηνών και Γεν. Γραμματέας Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, κ. Βλασερός.

Σύμφωνα με τις προτάσεις,  

Η δυσκολία επικοινωνίας των νησιών δημιουργεί προβλήματα στην υγειονομική κάλυψη των κατοίκων τους, ειδικότερα στην αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών, τα οποία είναι βαρύτερα τον χειμώνα λόγω της αυξημένης νοσηρότητας και πάρα πολλά τον αριθμόν τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της μεγάλης τουριστικής κίνησης.

Ο όρος «νησιωτικότητα» στην περίθαλψη μπορεί να περιλάβει  τις ειδικές ρυθμίσεις πού πρέπει να θεσπισθούν εκ μέρους της πολιτείας για υγειονομική κάλυψη των κατοίκων αλλά και του μεγάλου αριθμού των επισκεπτών τους.

Για τον σκοπό αυτό θα μπορούσαν να ληφθούν τα παρακάτω μέτρα:

1. Δημιουργία πλήρως εξοπλισμένων και στελεχωμένων τουλάχιστον δευτεροβάθμιων (Νομαρχιακών) Νοσοκομείων  στα μεγαλύτερα των νησιών, στην περίπτωση των Κυκλάδων στην Σύρο, Νάξο, Σαντορίνη και αξιόμαχα Κέντρα Υγείας σ' όλα τα υπόλοιπα. Ανάλογα με το μέγεθος και τις ανάγκες του νησιών πρέπει να υφίστανται αγροτικά αλλά και αναβαθμισμένα περιφερειακά αγροτικά ιατρεία στα μεγαλύτερα των χωριών.

2. Σύσταση ΕΚΑΒ νήσων πού θα συντονίζει την διακίνηση των επειγόντων περιστατικών εντός αλλά και μεταξύ των νησιών. Όταν η σοβαρότητα του περιστατικού απαιτεί την μεταφορά του ασθενούς από ένα νησί η διακίνηση θα γίνεται προς την κοντινότερη νοσοκομειακή μονάδα με πλεούμενο ασθενοφόρο κατάλληλα εξοπλισμένο και στελεχωμένο. Στην περίπτωση αδυναμίας αντιμετώπισης του περιστατικού από το τοπικό  νοσοκομείο και όταν ο ασθενής έχει ανάγκη  άμεσης μετακίνησης σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο μπορεί να πραγματοποιηθεί και αεροδιακομιδή του ασθενούς  κατόπιν εντολής του ΕΚΑΒ νήσων με συμμετοχή και των Ενόπλων Δυνάμεων.

3. Οι ειδικευμένοι ιατροί, οι οποίοι θα στελεχώνουν τις υγειονομικές μονάδες, πρέπει να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με ειδικό μισθολόγιο, οι οποίοι θα λαμβάνουν πιστοποίηση άσκησης ειδικότητας στην περιφέρεια, το οποίο θα είναι αναγκαίο προσόν για την περαιτέρω εξέλιξή τους.

Ο αριθμός των ιατρών, αλλά και των νοσηλευτών, πρέπει να αυξάνεται τους καλοκαιρινούς μήνες με επικουρικό προσωπικό πού θα αναλαμβάνει  άμεσα υπηρεσία με την έναρξη της περιόδου για να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες που δημιουργεί ο τουρισμός στις περιοχές αυτές.

4. Ιατρικός τουρισμός: Οι υγειονομικές μονάδες, ιδιαίτερα τα νοσοκομεία, μπορούν να «επενδύσουν» στον ιατρικό τουρισμό καλύπτοντας τις ανάγκες των επισκεπτών ασθενών με οξέα και γενικά αλλά και ειδικά χρόνια προβλήματα υγείας, όπως αιμοκαθαρόμενους νεφροπαθείς, ενισχύοντας έτσι το αίσθημα ασφάλειας της υγείας τους, συμβάλλοντας στην τουριστική δυναμική της περιοχής.

Ιωάννης Ν. Βλασερός
Δ/ντής Καρδιολογικής Κλινικής Ιπποκρατείου Γ.Ν. Αθηνών

Γεν. Γραμματέας Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 24, 2014

Χριστούγεννα στην Σαντορίνη - «Τα αδύνατα δυνατά - ο μικρός Νεόφυτος σε περιπέτειες» ελεύθερη σε είσοδο παιδική θεατρική παράσταση από τον Δήμο Θήρας (26-27.12 18.30 / 11.00)

Την παιδική θεατρική παράσταση Χριστούγεννα στην Σαντορίνη - «Τα αδύνατα δυνατά - ο μικρός Νεόφυτος σε περιπέτειες» παρουσιάζει με ελεύθερη είσοδο ο Δήμος θήρας για τους μικρούς δημότες του νησιού.

Θα πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις. Την Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου στις 18.30 στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο και το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου στις 10.30 στην αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου Θήρας στο Εμπορείο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Ο Δήμος Θήρας με αφορμή την γιορτή των Χριστουγέννων υποδέχεταιτην Πολιτιστική Εταιρεία Φρέον, η οποία θα παρουσιάσει τη Χριστουγεννιάτικη παιδική παράσταση: «Τα αδύνατα δυνατά- ο μικρός Νεόφυτος σε περιπέτειες».

Μια παράσταση με θέατρο σιλουετών, ζωντανή μουσική, ακροβατικά και διαδραστικά παιχνίδια για όλους, που αγγίζει με ευαισθησία και χιούμορ το θέμα του σχολικού εκφοβισμού και μιλάει για τη σημασία της αλληλεγγύης και το θάρρος που όλοι, μικροί και μεγάλοι, χρειαζόμαστε ή κρύβουμε στην καρδιά μας! 

Οι παραστάσεις θα δοθούν στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο και στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Θήρας στο Εμπορείου.

Η είσοδος είναι δωρεάν. 



Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Προκειμένου τα παιδιά της γειτονικής Θηρασιάς να επισκεφτούν το Χριστουγεννιάτικο χωριό και να παρακολουθήσουν την Χριστουγεννιάτικη παιδική παράσταση  «Τα αδύνατα δυνατά- ο μικρός Νεόφυτος σε περιπέτειες» που θα πραγματοποιηθεί στο   Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο στις 18:30  την Παρασκευή 26/12/2014,

έχει οργανωθεί  δωρεάν μεταφορά για τα παιδιά της Θηρασιάς μικρά και μεγάλα  ώστε να διασκεδάσουν παρέα με τα  παιδιά της Σαντορίνης.

Για τον λόγο αυτό έχει προγραμματιστεί η μεταφορά των παιδιών από την Θηρασιά την Παρασκευή στις 14:00  με σκάφος  της Ένωσης λεμβούχων.

Θα ήθελα από την πλευρά μου να ευχαριστήσω  δημόσια  τον κ. Μάκη Κανακάρη  πρόεδρο της ένωσης λεμβούχων για την θετική του ανταπόκριση στο αίτημά μου, να προσφέρει αφιλοκερδώς  ένα σκάφος  ώστε  να μεταφερθούν  τα παιδιά από και προς την Θηρασιά. 


Αντιδήμαρχος Γιώργος Κυριαζής. 

μήνυμα Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου για τα Χριστούγεννα

Σύμφωνα με το μήνυμα,  

Η χαρμόσυνη είδηση της γέννησης του  Θεανθρώπου αποτελεί  τον μέγιστο συμβολισμό  της ελπίδας για όλη την Χριστιανοσύνη. Σε μια εποχή που η κοινωνία μας πλήττεται και δοκιμάζεται καθημερινά,  σε μια εποχή  αβεβαιότητας , κρίσης  αξιών  και ανασφάλειας, αυτός ο συμβολισμός  αποκτά διαφορετική  διάσταση.

Η  πίστη και η  ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, για μια κοινωνία ίσων ευκαιριών που τους αγκαλιάζει όλους, για ένα μέλλον στο οποίο μπορεί κανείς να επενδύσει, να σχεδιάσει  και να ονειρευτεί , είναι πιο αναγκαία από ποτέ άλλοτε. 

Οι νησιώτες μας, παιδιά , μαθητές, εργαζόμενοι, επιχειρηματίες, συνταξιούχοι , έχουν την ανάγκη να κρατηθούν όρθιοι και να δουν αυτό το μέλλον με αισιοδοξία.  Με ευχολόγια όμως δεν αλλάζει κάτι. Μόνο με αγώνες και μάχες της πρώτης γραμμής.

Αυτή τη  μάχη θα την δώσουμε όλοι μαζί, στο πλευρό των νησιωτών μας, ενωμένοι με μοναδικό μας στόχο να φέρουμε ξανά το χαμόγελο στα πρόσωπα τους ,  να επαναφέρουμε την πίστη τους. 


Καλά Χριστούγεννα και Χρόνια Πολλά!

χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη προς τους πολίτες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Σύμφωνα με το μήνυμα,

Αγαπητοί  συμπολίτες,
Σε μια εποχή που τα πάντα αλλάζουν, εύχομαι η πνευματική και θρησκευτική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων να μας ευαισθητοποιήσει, ώστε να αισθανθούμε τα μηνύματα αγάπης, ειρήνης και ελπίδας που πηγάζουν από τη Γέννηση του Θεανθρώπου.
Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, το πνεύμα των Χριστουγέννων ας φωτίζει τις επιλογές στη ζωή μας.
Εύχομαι από καρδιάς, στον καθένα σας ξεχωριστά και στις οικογένειές σας, οι άγιες ημέρες των Χριστουγέννων να αποτελέσουν την αρχή μιας νέας δημιουργικής περιόδου, να φέρουν σε όλους μας δύναμη, ελπίδα και αισιοδοξία προκριμένου να ξεπεράσουμε τη δύσκολη συγκυρία και να ατενίσουμε με περισσότερη σιγουριά και αυτοπεποίθηση το μέλλον.
Η Γέννηση του Θεανθρώπου ας σηματοδοτήσει μια νέα αρχή, μια φωτεινή αφετηρία μιας κοινωνίας περισσότερο δίκαιης και συνεκτικής, χωρίς αποκλεισμούς και ανισομέρειες. 
Αυτές τις ώρες, της  θρησκευτικής κατάνυξης, της εσωτερικής γαλήνης και της οικογενειακής θαλπωρής, ο νους μας ας τρέξει σ’ εκείνους τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη την αλληλεγγύη και την υποστήριξή μας και ας γίνουμε  ο κρίκος  της ανθρώπινης αλυσίδας που θα μας συνδέσει στην προσπάθεια να σταθούμε δίπλα τους έμπρακτα και αθόρυβα.
Από βάθους καρδιάς  εύχομαι σε όλους  τους πολίτες των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου,  Καλά Χριστούγεννα, με υγεία, αγάπη, χαρά, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. 

παραδόθηκε βοήθεια σε είδη που συγκέντρωσε εθελοντικά το προσωπικό των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Δωδεκανήσου

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ν. Αιγαίου,

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο του εορτασμού των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, διοργάνωσε πανελλήνια συγκέντρωση ειδών (τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα, παιχνίδια, βιβλία, κλπ), με σκοπό την ενίσχυση Μη Κερδοσκοπικών και Κοινωφελών Ιδρυμάτων και Σωματείων σε όλη την χώρα.

Στο Νότιο Αιγαίο η πρωτοβουλία αυτή υλοποιήθηκε με μέριμνα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Α΄ & Β΄ Δωδεκανήσου και με απόφαση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Νοτίου Αιγαίου τα συγκεντρωθέντα είδη διατέθηκαν για κάλυψη άμεσων αναγκών των Φιλόπτωχων Ταμείων των Ιερών Μητροπόλεων Ρόδου και Κω-Νισύρου.

Τη βοήθεια που συγκεντρώθηκε παρέδωσαν αντιπροσωπίες της Ελληνικής Αστυνομίας στους υπεύθυνους των παραπάνω φορέων, ως συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης, συμπαράστασης και αναγνώρισης της προσφοράς και του έργου τους.

Οι εκπρόσωποι των Ιερών Μητροπόλεων εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες και ευχήθηκαν στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας καλές γιορτές, καθώς και κουράγιο και δύναμη στην άσκηση των καθηκόντων τους.

Τονίζεται ότι το έργο των φορέων που φροντίζουν καθημερινά παιδιά και συνανθρώπους που το έχουν ανάγκη είναι σημαντικότατο, ώστε να εξασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές μέλλον στους ανθρώπους που το χρειάζονται.

Η Ελληνική Αστυνομία, καθ’ όλη την διάρκεια της εορταστικής περιόδου, θα βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών μας με σκοπό, όπως πάντα, να επιτελέσει την αποστολή της, που δεν είναι άλλη, από την προστασία του κοινωνικού συνόλου, τη διαφύλαξη της σωματικής του ακεραιότητας και της περιουσίας του. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Στα πλαίσια Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας το Τμήμα Δημόσιας Υγιεινής της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας Ρόδου Περιφέρειας  Νοτίου Αιγαίου θα υλοποιήσει   για το έτος 2015, πρόγραμμα  εκμάθησης αντιμετώπισης Επειγόντων  Περιστατικών και παροχής πρώτων βοηθειών, σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Δωδεκανήσου.
Το πρόγραμμα διαμορφώθηκε προκειμένου να ενημερώσει θεωρητικά και πρακτικά τους εκπαιδευτικούς, ώστε να έχουν την δυνατότητα της άμεσης αντιμετώπισης πιθανών ατυχημάτων ή περιστατικών στο σχολικό περιβάλλον.

Τα εκπαιδευτικά αυτά προγράμματα παρέχουν την δυνατότητα (μέσω της εκμάθησης), της έγκαιρης επέμβασης διασφαλίζοντας την σωματική ακεραιότητα των μαθητών αποτρέποντας δύσκολες καταστάσεις σε επίπεδο έκτακτης ανάγκης.


Ο συντονισμός και η διεκπεραίωση του προγράμματος θα υλοποιηθεί από το Τμήμα Δημόσιας Υγιεινής της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας Δωδ/σου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συνεπικουρούμενο από φορείς Αγωγής Υγείας Δημοσίου και Ιδιωτικού φορέα,  Ιατρούς, Νοσηλευτές, την Επαγγελματική Σχολή Βοηθών Νοσηλευτών του Γ.Ν.Ρ, υπό την εποπτεία του κ. Καραμαρίτη Νικόλαου Εντεταλμένου Περιφερειακού Σύμβουλου σε θέματα Υγείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

αναβολή Συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής της Π.Ν.Α.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Ανεβλήθησαν για την ερχόμενη Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014 οι προγραμματισμένες για σήμερα συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου λόγω ανωτέρας βίας ( αδυναμία λειτουργίας συστήματος τηλεδιάσκεψης ).

Με παρουσία όλων των μελών σε Ρόδο και Σύρο και με ομόφωνη απόφασή τους συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν μόνο δράσεις  πολιτισμού και αθλητισμού που αφορούν πριν τις 30/12 καθώς και δαπάνες που είχαν το χαρακτήρα του επείγοντος. 

χαιρετισμός του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση κατά την παρουσίαση του πληροφοριακού συστήματος «Άτλας» και του ασφαλιστικού βιογραφικού

Σύμφωνα με το κείμενο του μηνύματος,

«Όταν στις 21 Ιουνίου του 2012 ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τίμησε, αναθέτοντάς μου την ευθύνη του πιο σημαντικού και κρίσιμου –και την πιο δύσκολη περίοδο- για τη χώρα υπουργείου, οι προκλήσεις και τα προβλήματα δεν ήταν απλά μεγάλα. Ήταν τεράστια, σύνθετα και ατελείωτα.

Φαίνονταν σχεδόν αξεπέραστα.

Στρεβλώσεις και ελλείψεις διαιωνίζονταν για δεκαετίες και ταλαιπωρούσαν την καθημερινότητα πολιτών, εργαζομένων, συνταξιούχων και επιχειρήσεων.

Οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι βρίσκονταν συνεχώς σε ουρές ντροπής. 
Τα στοιχεία θολά και ανεπαρκή, δεν ξέραμε τι πλήρωνε το κράτος και σε ποιους, πολύτιμοι πόροι διέρρεαν από εδώ και από εκεί.
Μόνο ένας τρόπος υπήρχε για να αντεπεξέλθουμε σε αυτές τις μεγάλες οργανωτικές προκλήσεις.
Πολιτική βούληση και πίστη στις δυνάμεις μας, σχέδιο, οργάνωση και, κυρίως, πολλή δουλειά.
Αυτό ήταν το μυστικό για τα πολύ σημαντικά επιτεύγματα των τελευταίων 2.5 ετών.

Γιατί, ποιος θα περίμενε δυόμισι χρόνια μετά …..

         Πως θα είχαμε πλήρως χαρτογραφήσει κάθε φανερή και αόρατη πτυχή του συνταξιοδοτικού, με το σύστημα «ΗΛΙΟΣ»; Και για πρώτη φορά στη χώρα μας θα είχαμε ακριβή και λεπτομερή στοιχεία;  
         Πως θα είχαμε εξοικονομήσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, μόνο από την εφαρμογή των νόμων και την πραγματοποίηση σαρωτικών διασταυρώσεων;
Ποιος θα περίμενε:
         Ότι θα σταματούσαμε τις ουρές και κάθε ταλαιπωρία για τους 2.654.913 συνταξιούχους της χώρας, αφού με τη προσυμπλήρωση των ηλεκτρονικών φορολογικών τους δηλώσεων, δεν χρειάζεται πλέον να πηγαίνουν ούτε στα ταμεία ούτε στις εφορίες;  
         Ότι θα σταματούσαμε τις ουρές καταργώντας τη θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας για 10 εκατομμύρια ασφαλισμένους και τα έμμεσα μέλη τους, με αποτέλεσμα να σταματήσουν ένα (1) εκατομμύριο επισκέψεις ετησίως στα ασφαλιστικά ταμεία;
         Ότι θα σταματούσαμε τις ουρές για τις δηλώσεις μεταβολής προσωπικού από τις 214.409 επιχειρήσεις που απασχολούν μισθωτούς, θα γίνονταν με ένα απλό κλικ στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ»;

Και ερχόμαστε σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, να παρουσιάσουμε το «ασφαλιστικό βιογραφικό».
Άλλη μια κατάκτηση του υπουργείου Εργασίας που μέχρι πριν λίγο καιρό φάνταζε ως άπιαστο όνειρο.
Ένας ακόμη «άθλος» του υπουργείου Εργασίας που χαράζει με μια καθαρή διαχωριστική γραμμή το παρελθόν από το μέλλον της κοινωνικής ασφάλισης.
Ένα, κατά γενική ομολογία, ουσιαστικό άλμα για την ποιότητα της καθημερινότητας του πολίτη.
Πράγματι, αν υποθέσουμε ότι πριν μερικά μόλις χρόνια σας έλεγαν:
•           Όλος ο ασφαλιστικός βίος κάθε Έλληνα, η επαγγελματική διαδρομή και τα ένσημα κάθε εργαζομένου θα ήταν καταγεγραμμένα ηλεκτρονικά σε «ατομικούς ψηφιακούς λογαριασμούς»
•           Και έτσι κάθε εργαζόμενος, κάθε πολίτης θα είχε τη δυνατότητα από το σπίτι του και από τον προσωπικό του υπολογιστή να βλέπει με κάθε λεπτομέρεια το δικό του «ασφαλιστικό βιογραφικό».
Ακόμη περισσότερο, αν σας έλεγαν ότι το ηλεκτρονικό αυτό σύστημα:
•           Θα σας ενημέρωνε για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος
•           Θα υπολόγιζε τη σύνταξη του καθένα μας, ακόμη και στις πιο σύνθετες περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης, με το πάτημα ενός πλήκτρου στον υπολογιστή
•           Και έτσι η έκδοση και η καταβολή της πρώτης σύνταξης θα ήταν τελικά ζήτημα λίγων ημερών

Όλα αυτά, μέχρι και πριν λίγο καιρό, θεωρούνταν αδύνατα, ουτοπικά.
Και, όμως, όλα αυτά που σας περιέγραψα, περιλαμβάνονται στο καινοτόμο, πληροφοριακό σύστημα «ΑΤΛΑΣ», το Εθνικό Μητρώο Ασφάλισης – Ασφαλιστικής Ικανότητας.
Μέσω του οποίου συγκεντρώνουμε σε μια ενιαία ψηφιακή πλατφόρμα το διαχρονικό ασφαλιστικό προφίλ για το σύνολο των εργαζομένων της χώρας.
Περισσότερες από 22,8 δισεκατομμύρια ημέρες ασφάλισης, από 1-1-1994  μέχρι σήμερα, δικαιολογώντας έτσι και την ονομασία αυτής της νέας πληροφοριακής υποδομής. 
Το μεγάλο αυτό έργο προχώρησε με γοργούς ρυθμούς και μέσα στα χρονοδιαγράμματα που είχαμε πριν από λίγους μήνες δεσμευτεί.
Σήμερα, λοιπόν, είναι μια ιστορική ημέρα για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, καθώς είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω το μεγαλύτερο μεταρρυθμιστικό επίτευγμα στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης!
Ότι, δηλαδή, έχει ήδη ψηφιοποιηθεί με κάθε ακρίβεια το ασφαλιστικό ιστορικό των εργαζομένων για τα τελευταία 21 χρόνια, από 1/1/1994 μέχρι σήμερα.
Και θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους Έλληνες από τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου.
Μέχρι το τέλος του 2015, μάλιστα, θα έχει ολοκληρωθεί το 100% της καταγραφής και για τα έτη πριν το 1994.
Παράλληλα στο πλαίσιο των διοικητικών ενοποιήσεων εντός του 2015, ολοκληρώνουμε τη δημιουργία του Ενιαίου Κέντρου Απονομής Συντάξεων.
Μέσω του οποίου, όπως προανέφερα, θα εκδίδονται οι συντάξεις για όλα ανεξαιρέτως τα ταμεία σε λίγες μόλις μέρες.
Λύνοντας έτσι οριστικά το μεγάλο πρόβλημα της αναμονής για σύνταξη.
Μια λύση που δόθηκε με ίδιες δυνάμεις, με τα στελέχη των ταμείων και της ΗΔΙΚΑ, χωρίς καμία απολύτως δαπάνη από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι στο σύστημα «ΑΤΛΑΣ» οφείλεται και η οριστική κατάργηση της θεώρησης των βιβλιαρίων υγείας,
καθώς το Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης ενημερώνει on line τους παρόχους υγείας σε όλη την Ελλάδα για την ασφαλιστική ικανότητα του συνόλου των άμεσων και έμμεσων ασφαλισμένων της χώρας.
Με το σύστημα «ΑΤΛΑΣ» κλείνει ένας ολοκληρωμένος κύκλος οργανωτικής ανασυγκρότησης, ένας κύκλος «νοικοκυρέματος» του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας.
Οι νέες πληροφοριακές υποδομές, όπως ο ΗΛΙΟΣ, η ΕΡΓΑΝΗ και τώρα ο ΑΤΛΑΣ, αποτελούν μια μοναδική παρακαταθήκη για το μέλλον του υπουργείου, αλλά και όλης της χώρας.
Όλες αυτές οι εξελίξεις αποδεικνύουν μια πραγματικότητα.
Ότι εδώ στο υπουργείο Εργασίας, επιδεικνύουμε συνέπεια λόγων και έργων, με σχέδιο και όραμα αλλάξαμε το μέλλον της κοινωνικής ασφάλισης.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εργαζομένους και τις διοικήσεις όλων των ασφαλιστικών ταμείων για τη δημιουργική συνεργασία και τη συμβολή τους, αλλά ιδιαίτερα το σύνολο του στελεχιακού δυναμικού της ΗΔΙΚΑ που υλοποίησε υποδειγματικά αυτό το μεγάλο εγχείρημα.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ, όμως, πρέπει να δοθεί και προσωπικά στον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΗΔΙΚΑ κ. Χρήστο Χάλαρη.  Ένας πολύτιμος συνεργάτης και καλός φίλος, ο οποίος αποτέλεσε την καρδιά και την ψυχή όλων αυτών των μεγάλων αλλαγών στην οργάνωση της κοινωνικής ασφάλισης.
Σας ευχαριστώ και εύχομαι σε όλους σας χρόνια πολλά και καλές γιορτές!»

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΗΔΙΚΑ κ. Χρήστο Χάλαρη κατά την παρουσίαση του πληροφοριακού συστήματος «Άτλας» και του ασφαλιστικού βιογραφικού» αναφέρθηκε ότι,

«Όπως όλοι γνωρίζουμε η απονομή μιας σύνταξης αποτελεί την πλέον πολύμηνη διοικητική πράξη στην Ελλάδα σήμερα, λόγω κυρίως της ελλιπούς υποστήριξης από σύγχρονα πληροφοριακά συστήματα. Κι ενώ για δεκαετίες οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης αναπτύσσουν και συντηρούν πληροφοριακά συστήματα αυτά παραμένουν αποκομμένα μεταξύ τους και συνήθως ο πλούτος των δεδομένων τους αξιοποιείται μερικώς.

Εδώ και ένα χρόνο, το Υπουργείο Εργασίας και η ΗΔΙΚΑ ξεκίνησαν συστηματικά το σχεδιασμό και την ανάπτυξη του Εθνικού Μητρώου Ασφάλισης – Ασφαλιστικής Ικανότητας-«Άτλας», ενός ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος που ενοποιεί την ασφαλιστική ιστορία κάθε ασφαλισμένου στον Ενιαίο Ατομικό Λογαριασμό Ασφάλισης και γεφυρώνει το τεχνολογικό χάσμα της κοινωνικής ασφάλισης.

Μετά από οργανωμένη και σκληρή προσπάθεια του προσωπικού της ΗΔΙΚΑ και των Ασφαλιστικών Ταμείων, είμαστε σήμερα συνεπείς στο ραντεβού για την έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας του ψηφιακού λογαριασμού ασφάλισης. Από την προσεχή Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 5,35 εκατομμύρια ασφαλισμένοι αποκτούν εύκολη πρόσβαση από τον προσωπικό τους υπολογιστή στις ημέρες ασφάλισης που τους αντιστοιχούν από το σύνολο των 22,8 δισεκατομμυρίων ημερών ασφάλισης των τελευταίων 21 ετών.

Αρκεί μόνο να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.atlas.gov.gr να επιλέξουν «Ασφαλιστικό Βιογραφικό» και να καταχωρήσουν τους κωδικούς τους στο Τaxis και τον ΑΜΚΑ τους. Θα εμφανιστούν στην οθόνη τους συνοπτικά τα διαστήματα ασφάλισης σε κάθε φορέα και με την επιλογή εκτύπωση θα δουν αναλυτικά την πλήρη ανάλυση του χρόνου ασφάλισης. Μπορούν έτσι να εκτιμήσουν το συνολικό χρόνο ασφάλισης τους , να διαπιστώσουν έγκαιρα πιθανές ελλείψεις ή σημεία που χρήζουν διόρθωσης αλλά και να παρακολουθούν από εδώ και στο εξής κάθε μήνα την απρόσκοπτη ενημέρωση του λογαριασμού τους. 

Ο Ενιαίος Ατομικός Λογαριασμός Ασφάλισης συγκεντρώνει σήμερα δεδομένα με ποσοστό αξιοπιστίας άνω του 95% από το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, τον ΟΓΑ, το ΕΤΑΑ και τους 2 μεγαλύτερους τομείς του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Σύντομα θα ενταχθούν και το ΝΑΤ, οι υπόλοιποι τομείς του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και τα επικουρικά ταμεία, ενώ σταδιακά τα δεδομένα όλων των φορέων θα εμπλουτίζονται και για το διάστημα προ του 1994. Για όσα δεδομένα διαπιστώθηκαν προβλήματα αξιοπιστίας αυτά έχουν σημανθεί κατάλληλα και θα ακολουθήσει νέα επεξεργασία σε συνεργασία με τους αντίστοιχους φορείς εντός του Ιανουαρίου χωρίς να υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους ασφαλισμένους.

Ο Ενιαίος Ατομικός Λογαριασμός Ασφάλισης έχει αυτοτελώς μεγάλη προστιθέμενη αξία για τη διαρκή ενημέρωση των ασφαλισμένων και την έγκαιρη προετοιμασία τους καθώς πλησιάζουν στη σύνταξη. Είναι επιπλέον όμως το υπόβαθρο για την ανάπτυξη προηγμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών που σήμερα υλοποιούνται με πόρους του προγράμματος Ψηφιακή Σύγκλιση του ΕΣΠΑ και ολοκληρώνονται στο δεύτερο τρίμηνο του 2015. Μεταξύ αυτών η πλήρης μηχανογράφηση της απονομής σύνταξης με διαδοχική ασφάλιση καθώς και δεκάδων άλλων διατάξεων θεμελίωσης, η διασύνδεση των ταμείων για ηλεκτρονική πρόσβαση στο χρόνο ασφάλισης άλλου ταμείου, η διασύνδεση με άλλους φορείς της δημόσιας διοίκησης για αυτεπάγγελτη ηλεκτρονική αναζήτηση δικαιολογητικών που συνδέονται με επιδόματα στη σύνταξη. Στην πλήρη του ανάπτυξη στο τέλος του 2015,  το σύστημα «ΑΤΛΑΣ» μπορεί να μετατρέψει την πλέον χρονοβόρα διοικητική διαδικασία της απονομής σύνταξης σε υπόθεση λίγων ημερών.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να αναφερθώ και σε ένα συμβολικό ορόσημο. Το 2014 που γεννήθηκε το «ΑΤΛΑΣ» είναι η χρονιά που συμπληρώνονται 40 χρόνια από την πρώτη ηλεκτρονική καταγραφή χρόνου ασφάλισης στη χώρα μας, η οποία έγινε σε πληροφοριακό σύστημα του τότε ΚΗΥΚΥ σήμερα ΗΔΙΚΑ. Το προσωπικό της εταιρίας αισθάνεται ιδιαίτερη ικανοποίηση που μπορεί σήμερα αξιοποιώντας τη συσσωρευμένη τεχνογνωσία του στην κοινωνική ασφάλιση να προσφέρει στους ασφαλισμένους της χώρας την αξιοποίηση των δεδομένων που επί 4 δεκαετίες συγκέντρωνε και καταχωρούσε.


Εύχομαι καλά Χριστούγεννα και Καλές Γιορτές σε όλους».             

προμήθεια και εγκατάσταση σταθμού ποδηλάτων στην Πόλη της Ρόδου

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε και τίθεται σήμερα σε λειτουργία το Σύστημα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων στην πόλη της Ρόδου, που περιλαμβάνεται στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αστικής Ανάπλασης του Δήμου, στο πλαίσιο του οποίου έχουν ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 5 ακόμη έργα συνολικού προϋπολογισμού 2,6 εκ. € και τα οποία βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη.

Το έργο της προμήθειας και εγκατάστασης συστήματος κοινόχρηστων ενοικιαζόμενων ποδηλάτων προβλέπει 5 σταθμούς διάθεσης ποδηλάτων με τουλάχιστον 16 θέσεις κλειδώματος ο καθένας, 60 ειδικά σχεδιασμένα ποδήλατα και το απαιτούμενο λογισμικό, καθώς επίσης και τη λειτουργία του συστήματος για ένα χρόνο.

Το σύστημα αυτό αναμένεται να συμβάλει στη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος μέσω της κυκλοφοριακής αποσυμφόρησης, στην αναβάθμιση των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών και την ανάδειξη της ταυτότητας του νησιού, αλλά και στη βελτίωση της υγείας των πολιτών και επισκεπτών.


Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο.

ΔΗΛΩΣΗ Κ. ΠΟΥΛΑΚΗ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ Π.Γ. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΟΤΑ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

«Το mail Χαρδούβελη εφαρμόζεται ήδη»

Ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να αποσυνδέσει δήθεν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την ειλημμένη απόφασή της για νέα επώδυνα μέτρα,  παρόλο που όλος ο κόσμος γνωρίζει τις 48 σελίδες δεσμεύσεων του Υπουργού Οικονομικών προς την τρόικα, η ψήφιση εν μέσω της βροχής τροπολογιών μίας εκ των δεσμεύσεων Χαρδούβελη, σε σχέση με το ΟΠΔ (Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης) τον ΟΤΑ, αποδεικνύει την πραγματικότητα.

Δεν φτάνει που έχουν απογυμνωθεί οι υπηρεσίες των ΟΤΑ από έμπειρο προσωπικό που δεν μπορεί να αντικατασταθεί, η κυβέρνηση και οι εταίροι της  επιμένουν να ζητούν συνέχεια περισσότερα στοιχεία, σφίγγοντας έτσι την θηλιά γύρω από τον λαιμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να καταστεί εύκολη βορά στη στρατηγική τους στόχευση που δεν είναι άλλη από την ιδιωτικοποίησή τους.


Επειδή όμως δεν μπορούν να ξεγελούν πια με τις επιλογές τους τη μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, τους λέμε τώρα στο παρά πέντε του μεγάλου «αντίο» τους από την εξουσία,  ότι δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπούν τα κύτταρα της δημοκρατίας που είναι οι Τοπικές Αυτοδιοικήσεις βορά και εύκολα θύματα της πολιτικής τους.

παράταση έως και το τέλος του 2016 στην ένταξη για την καταβολή χαμηλότερων ασφαλίστρων στον ΟΑΕΕ

Παράταση για ένα χρόνο έδωσε ο ΟΑΕΕ σε 170.000 ελευθέρους επαγγελματίες προκειμένου να ενταχθούν στο νέο μέτρο για την καταβολή χαμηλότερων ασφαλίστρων, «κατεβαίνοντας» δύο ασφαλιστικές κατηγορίες.

Ο ΟΑΕΕ ανακοίνωσε ότι για όσους έχουν επιλέξει την κατάταξή τους σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία κλάδου σύνταξης, με πρόσφατη διάταξη, Ν. 4310/14 αρθρ. 55 παρ. 7 που προωθήθηκε από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση, παρατάθηκε ο χρόνος παραμονής τους στην επιλεγείσα κατηγορία για δύο ακόμη έτη, δηλαδή έως τις 31/12/2016.
Η διοικητής του ΟΑΕΕ κα Γ. Κωτίδου, δήλωσε ότι και όσοι ασφαλισμένοι επιθυμούν να ασκήσουν το δικαίωμα μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο τμήμα στο οποίο ανήκουν με την προϋπόθεση ότι δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές ή έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση οφειλών.

«Η επιλογή 1 - 2 χαμηλότερων ασφαλιστικών κατηγοριών διευκολύνει την ένταξη στη νέα ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών και την τήρησή της, αφού θα καταβάλλονται χαμηλότερα ασφάλιστρα», καταλήγει.

Πρέπει να σημειωθεί ότι όσοι έχουν επιλέξει χαμηλότερες ασφαλιστικές κατηγορίες, εξοικονομώντας από 49 ευρώ έως και 100 ευρώ τον μήνα, θα επανέλθουν αυτοδίκαια, από την 1/1/2017, στην υποχρεωτική κατηγορία στην οποία θα έπρεπε να βρίσκονται αν δεν είχαν αξιοποιήσει τη σχετική δυνατότητα.                     


ψηφίστηκε από τη Βουλή η επιχειρηματική συμφωνία μεταξύ ΟΛΠ Α.Ε. και ΣΕΠ Α.Ε.

Μετά την ψήφιση από τη Βουλή της επιχειρηματικής – επενδυτικής Συμφωνίας μεταξύ ΟΛΠ Α.Ε. και ΣΕΠ Α.Ε., μέσω Φιλικού Διακανονισμού, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Σύμβαση αυτή αποτέλεσμα πολύμηνων διαπραγματεύσεων, επιφέρει στον τόπο μια νέα επένδυση 230.000.000 ευρώ, στον ΟΛΠ Α.Ε. αύξηση της περιουσίας του σε καθαρά παρούσα αξία της νέας Σύμβασης στα 678.000.000-1.013.000.000 ευρώ, αύξηση των ετήσιων εσόδων του το 2021 στο ύψος των 109.314.280 ευρώ, και στο λιμάνι του Πειραιά συνολική διακίνηση 7.200.000 εμπορευματοκιβώτια ετησίως.

Η επιχειρηματική αυτή Συμφωνία, η οποία συνήφθη με διαδικασίες πλήρους διαφάνειας (έγκριση από Ε.Ε., από Ελεγκτικό Συνέδριο, από Δ.Σ και Γ.Σ των μετόχων), ουδεμία σχέση έχει με την επιχειρούμενη από το ΤΑΙΠΕΔ πώληση του 67% των μετοχών του ΟΛΠ Α.Ε.

Η Συμφωνία αυτή υπηρετεί πλήρως τα οικονομικά συμφέροντα του ΟΛΠ Α.Ε, ενισχύει την κερδοφορία του και επιφέρει σημαντικά οφέλη στο Δημόσιο και την ελληνική οικονομία.

Το κύριο ζητούμενο στην Ελλάδα της ύφεσης είναι η Ανάπτυξη. Η Συμφωνία αυτή συμβάλλει στην αναπτυξιακή διαδικασία και τη μεγέθυνση της λιμενικής βιομηχανίας όσο καμιά άλλη”.    


ανακοινώθηκαν οι τελικοί υποψήφιοι των ενδέκατων βραβείων του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού «Ulysses για την Καινοτομία στον Τουρισμό»

Ανακοινώθηκαν στη Μαδρίτη οι φιναλίστ των 11ων βραβείων του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού «Ulysses για την Καινοτομία στον Τουρισμό», που αποτελούν μία από τις τρεις κατηγορίες των ετήσιων βραβείων του ΠΟΤ για την Αριστεία και την Καινοτομία στον Τουρισμό.

Τα βραβεία επιβραβευουν τις πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην αναβάθμιση του τουρισμού μέσω της γνώσης και της καινοτομίας, που συμβαδίζουν με τις αρχές του Παγκόσμιου Κώδικα Ηθικής για τον Τουρισμό του ΠΟΤ και με τους «Αναπτυξιακούς Στόχους Χιλιετηρίδας» των Ηνωμένων Εθνών.

Τους τελικούς υποψήφιους στους οποίους θα απονεμηθούν οι επι μέρους διακρίσεις, μπορείτε να τους δείτε εδώ : http://www.heraklion-hotels.gr/05/10/ulysses/  

500.000 πρόστιμο ευρώ στον TripAdvisor για παραπλανητικά σχόλια, από την Ιταλική επιτροπή Ανταγωνισμού

Σύμφωνα με ανάρτηση της εφημερίδας «Καθημερινή», http://www.kathimerini.gr/796959/article/texnologia/diadiktyo/prostimo-500000-eyrw-ston-tripadvisor-gia-paraplanhtika-sxolia

Η ιταλική Επιτροπή Ανταγωνισμού (AGCM) ανακοίνωσε ότι επέβαλε πρόστιμο ύψους 500.000 ευρώ στον ιστότοπο TripAdvisor επειδή άφηνε να εννοηθεί ότι τα σχόλια που φιλοξενούσε προέρχονταν όλα από επισκέπτες, ενώ στην πραγματικότητα ορισμένα τα αναρτούσαν επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου.

Μετά από πολλές καταγγελίες καταναλωτικών ενώσεων η Επιτροπή εξέτασε την υπόθεση και έκρινε ότι ο αμερικανικός ιστότοπος και η ιταλική θυγατρική του δεν ήταν ειλικρινείς απέναντι στους χρήστες του διαδικτύου.

Το TripAdvisor "επιμένει ότι τα σχόλια είναι αυθεντικά και ειλικρινή, ωθώντας τους καταναλωτές να πιστεύουν ότι οι πληροφορίες αυτές είναι αξιόπιστες, δεδομένου ότι εκφράζουν πραγματικές εμπειρίες τουριστών", εκτιμά η Επιτροπή.

Η εταιρεία θα πρέπει να πληρώσει το πρόστιμο μέσα σε 30 ημέρες και έχει στη διάθεσή της 90 ημέρες ακόμη για να εξηγήσει στην Επιτροπή πώς θα φροντίσει ώστε στο μέλλον οι επιλογές των καταναλωτών να βασίζονται σε πραγματικά στοιχεία και όχι "σε διαφημιστικές πληροφορίες, που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια". 

προσοχή στην επικοινωνία με την booking.com – μεγάλη απάτη εις βάρος πελατών της booking.com

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τις τελευταίες μέρες και ώρες δεκάδες ειδησεογραφικές σελίδες,

Τουλάχιστον 10.000 πελάτες της Booking.com έπεσαν θύματα μεγάλης απάτης, που λειτουργούσε μέσω υποτιθέμενου τηλεφωνικού κέντρου, το οποίο ζητούσε, για λογαριασμό των ξενοδοχείων, προκαταβολές διαμονής για κρατήσεις που είχαν γίνει μέσω της μεγάλης πλατφόρμας κρατήσεων. Την αποκάλυψη έκανε εργαζόμενος της στημένης επιχείρησης, ο οποίος, όπως υποστήριξε, δεν είχε αντιληφθεί εξ αρχής την απάτη.

Ο εργαζόμενος εκπαιδεύτηκε από μια ιστοσελίδα διεθνών τηλεπωλήσεων, η αμοιβή του ήταν 12 δολ. την ώρα και εργάστηκε από το σπίτι του επί 12 μέρες.

Η δουλειά του ήταν να χρησιμοποιεί προσωπικά στοιχεία πελατών της booking.com από όλο τον κόσμο και να έρχεται σε επικοινωνία μαζί τους, καλώντας τους, εκ μέρους του ξενοδοχείου όπου είχε γίνει η κράτηση, να διαβάσουν το email που υποτιθέμενα τους είχε στείλει το ίδιο το ξενοδοχείο. Το email ζητούσε την πληρωμή προκαταβολής για την κράτηση, αναγράφοντας τραπεζικά στοιχεία, τα οποία όμως ουδεμία σχέση είχαν με το ξενοδοχείο.

Όσοι πελάτες της booking.com εξαπατήθηκαν, παραπέμπονταν σε μια ψεύτικη τηλεφωνική γραμμή όπου οι απατεώνες είχαν τοποθετήσει προσωπικό που δήθεν εκπροσωπούσε την Booking.com και επέμενε ότι το ξενοδοχείο είχε ζητήσει την κατάθεση προκαταβολής, αλλάζοντας την πολιτική πληρωμών.

“Στέλναμε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και φαινόταν ότι το ξενοδοχείο έστελνε το e-mail”, αποκάλυψε στην αστυνομία ο λεγόμενος εργαζόμενος “Tom” (όχι το πραγματικό του όνομα), είπε ότι του δόθηκαν μεγάλες λίστες πελατών της Booking.com και μπορούσε να καλέσει περίπου 250 πελάτες σε μια εργάσιμη ημέρα. Πολλοί ήταν ξένοι επισκέπτες που ερχόντουσαν στο Λονδίνο από χώρες όπως το Μπαγκλαντές, το Ισραήλ, τη Νότια Αφρική, την Κίνα, την Ιαπωνία και την Ινδία.
“Έπρεπε να λέμε ότι καλούμε από το ξενοδοχείο στο οποίο είχαν κάνει την κράτηση, ότι θα τους στέλναμε ένα e-mail και ότι εάν είχαν οποιαδήποτε απορία, να επικοινωνήσουν μαζί μας”.

Με το e-mail που στελνόταν ζητούσαν προκαταβολή για την κράτηση, με στοιχεία της τράπεζας, που δεν είχαν καμία σχέση με την κράτηση. Πελάτες που αμφισβήτησαν την απαίτηση πληρωμής κατευθύνονταν σε μια τηλεφωνική γραμμή, όπου οι επιτήδιοι είχαν εγκαταστήσει προσωπικό ως εργαζόμενους της Booking.com, οι οποίοι έλεγαν στους πελάτες ότι τα ξενοδοχεία είχαν αλλάξει τις πολιτικές πληρωμής τους.

Κάποιοι πελάτες έστειλαν πληρωμές, μόνο για να ανακαλύψουν στη συνέχεια ότι το ξενοδοχείο τους δεν είχε πραγματοποιήσει καμία κράτηση, όταν αυτοί έφταναν για check-in. Αν και έλαβαν επιστροφή χρημάτων για τη διπλή αυτή πληρωμή, το απάτη αποτελέι σημαντική παραβίαση ασφαλείας.


Αξίζει να αναφερθεί ότι και στο παρελθόν είχαν εμφανιστεί διαφόρων τύπων απάτες μέσω της αξιόπιστης και δημοφιλούς πλατφόρμας της booking ..

Συνέπεια όλων των παραπάνω, είναι σαφέστατα η εξακολούθηση της χρήσης της δημοφιλέστατης πλατφόρμας, πλην όμως με μεγάλη προσοχή ως προς το τι ζητείται από πλευράς της και κυρίως μέσω προσωπικών μέιλ, κάτι το οποίο δεν προβλέπεται στην πολιτική της εταιρίας. 

Τρίτη, Δεκεμβρίου 23, 2014

αρνητικό το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας στην συζήτηση του θέματος της κυκλοφορίας τρίτροχων και τετράτροχων οχημάτων στην Σαντορίνη

Αρνητικό ήταν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας κατά την διάρκεια του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας στην συζήτηση του θέματος της κυκλοφορίας τρίτροχων και τετράτροχων οχημάτων (του τύπου που αποκαλούνται «γουρούνες») στην Σαντορίνη.

Συγκεκριμένα, το θέμα συζητήθηκε στην συνεδρίαση ύστερα από πρόσφατη απόφαση και εν συνεχεία εισήγηση της επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θήρας, σύμφωνα με την οποία προτείνονταν στο Σώμα, η λήψη απόφασης για την κυκλοφορία τους σε μέγιστο ποσοστό 20% στο νησί.

Σκοπός και αιτιολογικό της απόφασης της επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θήρας, ήταν ο έλεγχος και περιορισμός της χρήσης τους, με επιθυμητό αποτέλεσμα την αποσυμφόρηση του οδικού δικτύου του νησιού από την κυκλοφορία των συγκεκριμένων οχημάτων που εμφανίζονται να δημιουργούν προβλήματα σε σχέση με τα υπόλοιπα οχήματα που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο.

Ως λάθος χειρισμός με την ολοκλήρωση της συζήτησης και την έναρξη της διαδικασίας της ψηφοφορίας, μπορεί να θεωρηθεί η διάσπαση ενότητας της ψήφου των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας που στήριζαν στα βασικά της σημεία  την απόφαση της επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σε δύο προτάσεις, όπως αυτές διαμορφώθηκαν με το τέλος της συζήτησης. Στην πρόταση της επιτροπής Ποιότητας Ζωής που προέβλεπε την εφαρμογή του Νόμου για ανώτατο όριο 20% στα τρίτροχα και τετράτροχα οχήματα άνω των 50cc, και την πρόταση των κυρίων Καμπουράκη και Καφούρου, σύμφωνα με την οποία και πάντοτε στο ίδιο πλαίσιο, του ελέγχου και περιορισμού της χρήσης των συγκεκριμένων οχημάτων, για επιχειρήσεις με άδεια εως 31.12.2014 και για το 2015 θα ίσχυε η κυκλοφορία τέτοιων οχημάτων σε ανώτατο ποσοστό 40%, για το 2016 σε ποσοστό 30% και για το 2017, 20%, σε συνδυασμό με την ανάγκη τροποποίησης προηγούμενης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας και την προετοιμασία ενός σχεδίου μιας νέας Κανονιστικής Απόφασης του Δήμου Θήρας.

Οι δύο παραπάνω προτάσεις διέσπασαν τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, με αποτέλεσμα οι αρνητικές ψήφοι για το θέμα να υπερισχύσουν.  

Η πρόταση των δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας όπως διαμορφώθηκε προέβλεπε για το 2015 την νόμιμη χρήση του συγκεκριμένου τύπου των οχημάτων σε ποσοστό 60% και τον σχεδιασμό μιας νέας Κανονιστικής απόφασης του Δήμου Θήρας που να απαγορεύει την χρήση σε όλα τα οχήματα αυτού του τύπου κάτω των 50 κυβικών.


Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος των επαγγελματιών ενοικιαστών αυτοκινήτων και μοτοποδηλάτων της Σαντορίνης, πρότεινε την έγκριση της χρήσης τους σε ποσοστό 80% για το 2015 και την σταδιακή μείωσή τους. 

εξοφλήθηκε η ενιαία ενίσχυση στους παραγωγούς από την Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών προϊόντων

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της,  

Η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων ανακοινώνει στους Παραγωγούς –Μέλη της ότι η εξόφληση δηλ. το υπόλοιπο 50% , της ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ  για τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ 2014, έχει κατατεθεί στον Λογαριασμό του κάθε δικαιούχου στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ .

Υπενθυμίζουμε ότι η προκαταβολή της   ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ είχε πληρωθεί στις 11/11/2014.
Διευκρινίζεται ότι  από την σημερινή πληρωμή, παρακρατήθηκε το υπόλοιπο  ήμισυ  της εισφοράς του παραγωγού για τον ΕΛΓΑ του έτους 2014.

αρωγός στις καινοτόμες και νεοφυείς επιχειρήσεις το υπουργείο Τουρισμού

Σύμφωνα με ανάρτηση της εφημερίδας «Καθημερινή», 

http://www.kathimerini.gr/796960/article/oikonomia/epixeirhseis/arwgos-stis-kainotomes-kai-neofyeis-epixeirhseis-to-ypoyrgeio-toyrismoy

Τις πολιτικές για τη στήριξη καινοτόμων επιχειρήσεων στον τουρισμό, παρουσίασε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάνννη, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση του υπουργείου Τουρισμού, με θέμα: «Καινοτομία και Τουρισμός. Πολιτικές στήριξης για Startups και Clusters για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος». Στην εκδήλωση συμμετείχαν νεοφυείς επιχειρήσεις και startuppers.

Όπως είπε η υπουργός Τουρισμού, βασικοί αποδέκτες αυτών των προσπαθειών του υπουργείου Τουρισμού, είναι οι νέοι επιχειρηματίες, οι νεοφυείς επιχειρήσεις, ο καινοτόμοι της τεχνολογίας, οι επενδυτικοί φορείς του ιδιωτικού τομέα, οι δημόσιοι φορείς του τουρισμού, όλες οι παραγωγικές δομές του τουρισμού.

«Η πρωτοβουλία μας έχει ως στόχο αυτοί οι επιχειρηματίες να αξιοποιήσουν το μεγάλο ατού της Ελλάδας που λέγεται τουρισμός. Η εποχή του κράτους-επιχειρηματία έχει παρέλθει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη επισήμανε ακόμη ότι σήμερα το μεγάλο μας στοίχημα είναι οι δυνάμεις της Καινοτομίας και του Τουρισμού να ενωθούν στην πράξη, με στόχο να ενδυναμώσουν και να εκσυγχρονίσουν το ποιοτικό τουριστικό προϊόν. 

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 22, 2014

Α.Ο. Θήρας – Ολυμπιακός 1-3

Σε ένα όμορφο παιχνίδι με δυνατές στιγμές που απόλαυσαν οι φίλαθλοι του αθλήματος, ο βαθμολογικά προπορευόμενος Ολυμπιακός κατάφερε να κερδίσει τον Α.Ο. Θήρας με τελικό σκόρ 1-3, στο παιχνίδι του Σαββάτου 20.12 στο γήπεδο του ΔΑΠΠΟΣ στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Α1 στο βόλει γυναικών.

Σε ότι αφορά τον Α.Ο. Θήρας αξίζει να αναφερθεί ότι έδωσε τον καλύτερο εαυτό του, δείχνοντας την οργάνωσή του και την όλη προσπάθεια που πραγματοποιείται από όλο το team της ομάδας.
Τα σετ του αγώνα διαμορφώθηκαν ως εξής : Α.Ο. Θήρας - Ολυμπιακός 1-3 (21-25, 25-20, 23-25, 17-25) 20.12.2014 ΔΑΠΠΟΣ.

Με την ολοκλήρωση της 9ης αγωνιστικής ο Α.Ο. Θήρας παραμένει σταθερά στην 5η θέση στην βαθμολογία με 16 βαθμούς «πίσω» από τον Παναθηναικό με 30, τον Ολυμπιακό με 24, τον Πανναξιακό με 24, και την ΑΕΚ με 21 βαθμούς.

Αξίζει επίσης να αναφερθούν οι αναρτήσεις των σελίδων www.volleynews.gr και http://www.aothiras.gr/?p=994 σύμφωνα με τις οποίες και με αφορμή το εξαιρετικά δυσάρεστο συμβάν του θανάτου ενός νέου παιδιού από την Σαντορίνη λίγα εικοσιτετράωρα νωρίτερα, ότι,

Σε δεύτερη μοίρα πέρασε η αναμέτρηση του ΑΟ Θήρας με τον Ολυμπιακό στην Σαντορίνη, καθώς ο αγώνας έγινε στην σκιά του θανάτου του 16χρονου Λάμπρου Γαλαίου ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα. Οι οπαδοί των δύο ομάδων που βρέθηκαν στο κλειστό της Σαντορίνης, ανάρτησαν πανό στην μνήμη του, ενώ οι αθλήτριες της Θήρας αλλά και του Ολυμπιακού, άφησαν λουλούδια στο σημείο που αναρτήθηκε το πανό.

Ο επόμενος αγώνας του Α.Ο. Θήρας θα πραγματοποιηθεί στις 17/01/2015 με την ΑΕΚ.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρωτάθλημα μπορείτε να επισκεφθείτε την πλήρως ανανεωμένη σελίδα :  http://www.volleynews.gr/