Πέμπτη, Ιανουαρίου 22, 2009

Ως είχε διατηρείτε μέχρι το τέλος του έτους το καθεστώς που ίσχυε στην καθαριότητα και την αποκομιδή των απορριμμάτων των Δήμων της χώρας, όπως συμφωνήθηκε στην χθεσινή συνάντηση μεταξύ του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Νάκου και της ΚΕΔΚΕ. Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα με απόφασή του το Υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει ότι σταματούν οι εργολαβίες μεταξύ δήμων και ιδιωτών για την καθαριότητα και την αρμοδιότητα αναλαμβάνουν αποκλειστικά οι Δήμοι. Η απόφαση αυτή θα λειτουργήσει από το 2010. Η παράταση πάντως ικανοποίησε την ΚΕΔΚΕ.



Με πρωτοβουλία του Διοικητή της 134 Σμηναρχίας μάχης του Διευθυντή και των καθηγητών του Γυμνασίου Μεσαριάς μαθητές και μαθήτριες δεντροφύτευσαν χθες Τετάρτη 21.1 την είσοδο της μονάδας της 134 Σμηναρχίας.
Τα φυτά παραχώρησε ο Μάρκος Ζώρζος, ενώ πριν από την δενδροφύτευση αρμόδιος αξιωματικός της μονάδας ενημέρωσε τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου της Μεσαριάς πόσο ευεργετική είναι για την ζωή και την υγεία μας η ύπαρξη δέντρων στην γειτονιά μας και στο χώρο εργασίας μας. Τον δήμο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κ. Φουστέρης ενώ στην όλη προσπάθεια συμμετείχε και το τμήμα περιβάλλοντος του Δήμου Θήρας.



Γιορτή στο εστιατόριο «Μαριώ» διοργανώνει την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου στις 20.30 η 3η τάξη του Γυμνασίου της Μεσαριάς με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για την ετήσια σχολική εκδρομή. Στην γιορτή θα παίξει βιολί ο Βαγγέλης Σιγάλας και θα χορέψουν οι μαθητές των χορευτικών σχημάτων της Σταματίνας Ξιάρχου.



Σύμφωνα με ανακοίνωση του τεχνικού τμήματός της,
διακοπές ρεύματος θα κάνει αύριο Παρασκευή 23.1 η ΔΕΗ για την συντήρηση του δικτύου της.
Οι διακοπές θα γίνουν ως εξής: 08.00 -11.00 στον Πύργο
08.00 – 09.30 σε Μεγαλοχώρι, Μονόλιθο και Ακρωτήρι και
09.30 – 11.00 σε Μεσαριά και Βόθωνα.


Συνελήφθησαν κλέφτες!
Πρόκειται για 3 Γεωργιανούς που είχαν κάνει κλοπές σε καταστήματα και σπίτια στον Πειραιά και απ’ ότι αποδείχθηκε ετοίμαζαν το «πρόγραμμά» τους για τη Σαντορίνη. Η σύλληψη έγινε πριν από δύο μέρες από άνδρες του ΑΤ Θήρας ύστερα από έλεγχο στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν όπου και διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός οδηγούσε υπο την επήρεια αλκοόλ. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου τα διάφορα αντικείμενα που υπήρχαν στο αυτοκίνητο κίνησαν υποψίες, με αποτέλεσμα οι Γεωργιανοί να οδηγηθούν στο ΑΤ Θήρας, όπου διαπιστώθηκε η "παραβατικότητά" τους οπότε σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία που στάλθηκε , μαζί με τους ίδιους, στον εισαγγελέα Νάξου.

(τώρα, πως είναι δυνατό -για τους παραβάτες μιλάμε- να έρχονται για βρωμοδουλειές και παράλληλα να κάνουνε "οχτάρια" στους δρόμους, είναι ομολογουμένως περίεργο…)