Σάββατο, Απριλίου 05, 2014

«ΕΜΕΙΣ» : πολιτικό σοκ η υπόθεση Μπαλτάκου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πρωτοβουλίας που θα συμμετάσχει τις εκλογές για τον Δήμο Θήρας,

Πολιτικό και θεσμικό σοκ εντός και εκτός της χώρας μας, με παρόντες μάλιστα και τους ευρωπαίους αξιωματούχους στην Αθήνα, προκαλεί η αποκάλυψη της συνομιλίας Μπαλτάκου με τον υπόδικο νεοναζί Κασιδιάρη για τη δράση του ακροδεξιού παρακράτους στους κόλπους της κυβέρνησης και του περιβάλλοντος του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά. Οι καταγγελίες για παρεμβάσεις του πρωθυπουργού και των υπουργών Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου και Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια στο έργο της δικαιοσύνης για την ενοχοποίηση της Χρυσής Αυγής, καθώς κι οι εξωφρενικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν χθες στο Κοινοβούλιο με πρωταγωνιστές το γιο του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης και χρυσαυγίτες βουλευτές, επικαιροποιούν το ερώτημα :
“Ποιός κυβερνά αυτή τη χώρα;” Ανασύρονται μνήμες από το παρακράτος της δεξιάς στη δεκαετία του '60.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η ελληνική κοινωνία εξαθλιώνεται με τα παλιά αλλά και τα νέα μνημόνια που έρχονται, την ίδια στιγμή που η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου πανηγυρίζει για τη δήθεν έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και είσοδο της χώρας στις διεθνείς αγορές.

ΕΜΕΙΣ καλούμε τους πολίτες να γυρίσουν την πλάτη σ' όλον αυτό τον εσμό των ακροδεξιών, των πατριδοκάπηλων, των ρατσιστών, των νεοναζί, και να κοιτάξουν μπροστά. Σας καλούμε όλους σε δημοκρατική επαγρύπνηση, για να διαφυλάξουμε την κοινοβουλευτική μας δημοκρατία απ' όσους την επιβουλεύονται, εντός κι εκτός κυβέρνησης.

ΕΜΕΙΣ - Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Θηραίων Πολιτών
Εκλογική Επιτροπή