Πέμπτη, Απριλίου 03, 2014

περιπλάνηση στα Αναφιώτικα της Ακρόπολης της Αθήνας το Σάββατο 5.3 παρέα με τους Atenistas

Σύμφωνα με ανάρτηση του http://news.in.gr/culture/article/?aid=1231308199

Αναφιώτικα, ένα... «νησί» στην καρδιά της Αθήνας. Η ομάδα Πόλις των Atenistas θα περιπλανηθεί το Σάββατο από τις 12 το μεσημέρι στα γραφικά σοκάκια της Πλάκας, εκεί όπου τα σπίτια μοιάζουν σφηνωμένα στην πλαγιά του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης και συνθέτουν μια καθαρά νησιώτικη εικόνα.

Σημείο συνάντησης θα είναι η έξοδος του Μετρό Ακρόπολη επί της οδού Μακρυγιάννη.
Η Ρωξάνη Καυταντζόγλου, κοινωνική ανθρωπολόγος και συγγραφέας του βιβλίου «Στη σκιά του Ιερού Βράχου – Τόπος και Μνήμη στα Αναφιώτικα» και ο Χρήστος Παπούλιας, διακεκριμένος αρχιτέκτονας  και κάτοικος των Αναφιώτικων, θα μιλήσουν για τον οικισμό μέσα από τη δική τους έρευνα και εμπειρία.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ελεύθερη περιήγηση στα Αναφιώτικα με κατάληξη στις 14:00 στον άνω προαύλιο χώρο του Μουσείου Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών επί της οδού Θόλου 5, όπου θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα το «Σήμερα και Αύριο των Αναφιώτικων», η οποία θα διεξαχθεί με συντονίστρια την Ρωξάνη Καυταντζόγλου και συνομιλητές τον Χρήστο Παπούλια και τον Νίκο Σαχά, κατοίκους των Αναφιώτικων.

Επίσης στο πλαίσιο της εκδηλώσεις θα γίνουν:
13:00 – 16:30 Προβολή ντοκιμαντέρ «Αναφιώτικα», The Monitor Project, διάρκειας 20΄, Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Αίθουσα Εκδηλώσεων.
12:00 – 16:00 Έκθεση φωτογραφίας στην Περιφερειακή Οδό Αναφιώτικων.
13:00 – 14:00 & 15:00 – 16:30 Ξενάγηση στο Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η είσοδος και η συμμετοχή είναι -όπως σε όλες τις δράσεις των ατενίστας- ελεύθερη.